Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1008 
Ugró Miklós: Európa határai
  2007-11-30 23:00:12, péntek
 
  Ugró Miklós: Európa határai
2007.11.30 09:59



MNO

Ugró Miklós: Olcsó és ízléstelen eljárás lenne azon ironizálni, hogy mi is volt valójában az SZKP egykori főtitkárának, a Szovjetunió elnökének, a világ egyhatoda teljhatalmú uralkodójának egész életét meghatározó célja - egy csöppnyi empátiával pontosan értjük, mire gondolt Gorbacsov. Viszont kivételesen izgalmas az az állítása, hogy egykettőre lecserélte a ,,testvéri országok" teljes vezetését, értelemszerűen a miénket is. Ami szóról szóra azt jelenti, hogy a magyar politikai vezetést 1990-ig Moszkvában nevezték ki, s hazánk a ,,felszabadulás" és a ,,rendszerváltozás" közötti negyvenöt évben csak egy árva ,,tizenként napos pillanatra" volt önálló, szabad, autonóm állam. S akik ma oly nagy öntudattal verik a mellüket, hogy előkészítették, megalapozták, levezényelték az egész rendszerváltást, a Horn-, Medgyessy-, Lendvai Ildikó-, Kovács László- s persze Gyurcsány-félékről kiderül, nem voltak egyebek, mint a szovjet hatalmi mechanizmus kreatúrái, szánalmas, önálló gondolat és akarat nélküli bábok.
Nem kell bizonygatnunk, ennél azért összetettebb és bonyolultabb folyamatok játszódtak le a rendszerváltozás idején, nemcsak arról volt szó, hogy Gorbacsov kijelölte az utat, s kinevezte a megfelelő embereket, de azt is el kell ismernünk, nélküle nem ment volna végbe a demokratikus átalakulás. Miként az is egyértelművé vált, hogy az általa protezsáltak piacgazdasági viszonyok között sem képesek hozzájárulni az ország nemhogy dinamikus, de minimális fejlődéséhez sem. Ám ezt ne rójuk fel Gorbacsov hibájaként. Ahogy Európa Vlagyivosztokig tart, úgy az igazi rendszerváltás csak ezután kezdődik. Reméljük, valamivel előbb, mint ahogy Vlagyivosztok Európa szívévé válik.

(Magyar Nemzet, 2007. november 30.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fricz Tamás: Egy következménye
  2007-11-30 22:56:31, péntek
 
  Fricz Tamás: Egy következmények nélküli ország
2007.11.30 09:52



MNO

Fricz Tamás: Ezért úgy gondolom, hogy ha sor kerül előre hozott választásokra Magyarországon, akkor a megválasztott parlamentnek át kellene alakulnia alkotmányozó nemzetgyűléssé, s fél év alatt - erős társadalmi támogatottsággal - létre kellene hoznia az új alkotmányt, amellyel immáron tizenhét éve adósa a politikai elit a magyar társadalomnak. Tudom, sokak számára túl merésznek tűnnek ezek a javaslatok. De gondoljunk bele: a jelenlegi politikai elit 2007 végére gazdasági, politikai és erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Mire kellene még várnunk? Miben bízhatnánk még? S egyáltalán, mitől kellene tartanunk, mit veszíthetünk, amikor immáron Európa sereghajtójává váltunk? Ha a jelenlegi válságot nem oldjuk fel merész, bátor és nagy ívű elképzelések megvalósításával, ha maradnak újra az évszázadok óta untig ismert, szokásos magyar mutyi-, urambátyámos és bratyizós, korrupciós, semmit nem akaró megoldások (mint például a nagykoalíció szörnyűséges gondolata), akkor hajtsuk le a fejünket, oldalogjunk el, és többé ne merjünk semmi miatt panaszkodni.

(Magyar Nemzet, 2007. november 30.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Markó szankciókat helyezett ki
  2007-11-30 22:55:57, péntek
 
  Markó szankciókat helyezett kilátásba
[ 2007. november 30., 22:44 ]

Markó Béla értékelése szerint az erdélyi magyarok nemcsak EP-képviselőket választottak, hanem megerősítették pozíciójában az RMDSZ-t is. A szövetségi elnök ugyanakkor szankciókat helyezett kilátásba azoknál a területi szervezeteknél, ahol Tőkés László független jelölt több szavazatot kapott, mint az RMDSZ.

Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely az a négy magyarlakta város, ahol az RMDSZ-re kevesebben voksoltak, mint Tőkés Lászlóra. Markó Béla szerint emiatt a területi szervezetek vezetői okolhatók, akik egyrészt elhanyagolták a kampányt, másrészt olykor egyenesen RMDSZ-ellenes nyilatkozatokat tettek.

- Azok akik rossz eredményeket értek el a választásokon ott én tisztújítást fogok kérni, tehát ha azokat a kollégákat akik nem dolgoztak jól szankcionáljuk, akkor azokat is szankcionálnunk kell, akik RMDSZ-tisztségviselőként az RMDSZ ellen dolgoztak. Ez így becsületes - nyilatkozta Markó Béla.

Kelemen Hunor ügyvezető elnök Toró T. Tibor Temes megyei képviselőt nevezte meg azok között az RMDSZ-tisztségviselők között, akik biztosan szankcióra számíthatnak. Kelemen azt mondta: Toró ,,lelkileg már rég a Szász Jenőék pártjához tartozik", ezért is állított valótalanságokat az RMDSZ-ről a közelmúltban: például azt, hogy a Tőkés Lászlóval való egyezség kudarcáért a szövetség tehető felelőssé.

Duna TV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlvilág vagy lélekvándorlás?
  2007-11-30 22:41:03, péntek
 
  Túlvilág vagy lélekvándorlás? :)))

Két jó barát parázs vitákat folytat, mivel egyikük katolikus lévén a
túlvilágban, a másik buddhistaként a lélekvándorlásban hisz. Végül
megegyeznek, hogy amelyikük előbb hal meg, tüstént tudatja, melyiküknek
volt igaza. A katolikus hal meg előbb, s egyik éjszaka meg is jelenik
barátja álmában.>>
- No mesélj, mi van, mi történt? - kérdezi a buddhista.
- Hát kérlek, reggel felkelünk, kimegyünk egy csodálatos, napsütötte rétre.
Szeretkezünk, reggelizünk, szeretkezünk, tízóraizunk, szeretkezünk,
ebédelünk, szeretkezünk, uzsonnázunk, szeretkezünk, vacsorázunk,
szeretkezünk, aztán alszunk, és másnap ugyanígy folytatjuk.
- Ó, hát akkor mégis neked lett igazad, van túlvilág, s te a paradicsomba
kerültél!
- A nagy f....t ! Neked lett igazad: a Gödöllői Állami Gazdaságban vagyok
baknyúl...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kihátrált az USA a megállapodá
  2007-11-30 22:39:09, péntek
 
 
Kihátrált az USA a megállapodásból
2007.11.30 21:01



MNO
Visszavonta pénteken az Egyesült Államok az annapolisi Közel-Kelet-konferencián elfogadott döntést támogató határozattervezetét, amelyet alig egy nappal korábban terjesztett be az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé - jelentette be Alejandro Wolff, Washington állandó ENSZ-képviselőjének helyettese.


Diplomáciai források szerint Izrael ellenezte a határozatot, amely a BT-t is bevonta volna tervezett izraeli-palesztin tárgyalásokba.

Zalmay Khalizad, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselője azt mondta egy korábbi nyilatkozatában, hogy széles körű támogatást kapott a Biztonsági Tanácsban az annapolisi folyamat felkarolása.

Kormánya támogatásáról biztosította a határozattervezetet Jean-Maurice Ripert francia ENSZ-nagykövet is.

Az izraeliek és a palesztinok megállapodtak a George Bush amerikai elnök védnöksége alatt összehívott konferencián a megrekedt békefolyamat újraindításában és abban, hogy 2008 végéig kidolgozzák a palesztin állam létrehozását is rögzítő békeszerződést.

(MR)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig,no de ezután?
  2007-11-30 22:35:29, péntek
 
 

MTI 2007. november 30. 21:45

Gyurcsány: az idei év volt a legnehezebb




Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog. A miniszterelnök erről A nagy párbeszéd elnevezésű fórumon beszélt péntek este Mosonmagyaróváron. A kormányfő szerint a tavaly őszi feszültség ereje folyamatosan csökken, 2008-ban nyugodtabb lesz az ország, megszűnik az ellenzék által kezdeményezett népszavazás körüli bizonytalanság: a népszavazás a jelenlegi politikát érdemben nem befolyásolja - szögezte le. A miniszterelnök bírálta a jobboldalt, mondván jelentős hányaduk képtelen elfogadni, hogy nincsen történelmi kizárólagosságuk, monopóliumuk a kormányzásra. A jobboldal 2002. óta végképp mindent egy lapra tett fel: "kormányozni, ezeken meg bosszút állni bármi áron" - fogalmazott. A baloldal politikája világos, nem könnyen végrehajtható modernizációs politikát folytat, amely "sokszor nem hozza, hanem viszi a népszerűséget".

A kormányfő "erős, nyugatos, gazdag" Magyarországot szeretne, "egy modern polgári világot". Hozzátette: nem hátrál, nem adja fel, ehhez a politikához a szocialista párt, a szimpatizánsok támogatását tudja magáénak, és ehhez kérte hallgatósága aktív közreműködését.

A kormánykoalíció állapotát firtató kérdésre a miniszterelnök azt válaszolta: a koalíciót meglehetősen stabilnak látja. Szerinte a koalíció érdekházasság, azonban hiú ábránd azt feltételezni, hogy bármely más politikai erővel többséget lehet létrehozni a parlamentben. Mindkét koalíciós párt tudja, hogy a világos politikai akarat az ország megújítására irányul - jelentette ki.

Miközben a teltházas fórumon mintegy 200 érdeklődő vett részt, addig egy hozzávetőleg 100 fős, a kormányfő ellen tiltakozó csoport kiabált, sípolt, dudált az eseménynek helyet adó épület közelében. Többen árpádsávos zászlót lobogtattak, a Magyar Gárda egyenruhájában demonstráltak és gyalázkodó bekiabálásokkal illették a miniszterelnököt.

http://www.gondola.hu/hirek/56319
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Népbutítás folyik M
  2007-11-30 22:27:25, péntek
 
  2007-11-30 21:50
Gyurcsány: Népbutítás folyik Magyarországon (+videó)

Népbutítás folyik Magyarországon az ellenzék részéről, a kormányzati reformok elleni hangulatkeltés és a tömegek megtévesztése mögött a Fidesz hatalmi szándéka húzódik meg - fogalmazott Mosonmagyaróváron Gyurcsány Ferenc. Pénteki Győr-Moson-Sopron megyei körútján a kormányfő részt vett az új Audi világpremierjén, majd egy MSZP-s nagygyűlésen is, amely előtt tüntetők fogadták.


Videók:
Gyurcsány: Népbutítás folyik Magyarországon
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=187420

Látványos belépővel érkezett meg az új Audi Cabrio világpremierjére Gyurcsány Ferenc. A kormányfő angolul köszöntötte német vendéglátóit a nagyszabású gálán, majd részt vett a Bécsből hozott ételkülönlegességeket is kínáló fogadáson. A munkásokkal már nem volt ideje találkozni, hiszen indulnia kellett Mosonmagyaróvárra, a Nagy Párbeszéd című előadássorozatának következő állomására.

Saját alapszervezetének tagsága előtt aztán Gyurcsány Ferenc többek között arról is beszélt, hogy szerinte hiteltelen a Fidesz népszavazási kezdeményezése.

Gyurcsány Ferenc szerint egyértelmű, hogy őt senki sem akarja megbuktatni a pártján belül. Mint mondta, az MSZP tagsága erős, egyetért a reformokkal, és a nehéz időkben is kiáll pártelnök-miniszterelnöke mellett.

hírTV

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a szlovákok is fényévekre?
  2007-11-30 22:22:23, péntek
 
  Már a szlovákok is fényévekre? - 9,4 százalékos növekedés


Éves szinten már 9,4 százalékot ért el a szlovák gazdaság növekedési üteme az idei harmadik negyedévben a második negyedévi 9,3 százalék után. A szlovák statisztikai hivatal azonban az év egészére tartja 8,8 százalékos GDP-növekedési prognózisát.



Tavaly 8,5 százalékos volt a növekedés. A gyors gazdasági növekedést az export, ezen belül főleg a járműexport, továbbá a béremelkedés fűtötte fogyasztásnövekedés segíti. Az idei harmadik negyedévi fogyasztás 8,3 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

A reálbér-növekedés 4,2 százalékot ért el ez idő alatt. Mindezt az infláció gyorsulása kíséri: három hónappal ezelőtt a statisztikai hivatal 2,3 százalékos év végi inflációt jósolt Szlovákiában, ezt most 3,4 százalékra módosította.

MTI, MNO


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetekig is eltarthat a vasutas
  2007-11-30 21:23:44, péntek
 
  Hetekig is eltarthat a vasutasok sztrájkja
2007-11-30 18:22

Akár hetekig is eltarthat a vasutasok december 17-én kezdődő sztrájkja, amellyel a LIGA szakszervezet általános munkabeszüntetéséhez csatlakoznak. Gaskó István a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke bejelentette: csak akkor függesztik fel a sztrájkot, ha a kormány végleg visszavonja a szárnyvonalak bezárásáról szóló javaslatát, illetve ha a LIGA követelései is teljesülnek.

A vasutasok csak akkor fejezik be a munkabeszüntetést, ha a kormány végleg eláll a szárnyvonalak bezárásától, illetve ha a LIGA követelései is teljesülnek. Ezek az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonása, illetve a nyugdíjszámítás már elfogadott és januártól életbe lépő módjának a megváltoztatása - mondta Gaskó István.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete munkabeszüntetése valamennyi vasutas munkakört érinti, így a teljes személy- és teherszállítás leáll a sztrájk idejére. A LIGA tárgyalni szeretne, a kormány illetékesei azonban lemondták a péntekre és a szombatra összehívott találkozót is - közölte a szervezet elnöke. Legközelebb hétfőn reggel 9-től, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) rendkívüli ülésén lesz tárgyalás a LIGA és a kormányzat között, amelyen a többi szakszervezeti szövetség is részt vesz - mondta Gaskó István.

A vasutasok mellett a villamosenergia-ipari dolgozók is csatlakoznak a LIGA felhívásához, és december 17-én 4 órás munkabeszüntetést tartanak - jelentette be Gál Rezső, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, és Egyed Ferenc, LIGA Villamos- és Hőenergia-ipari Szakszervezetek (VHSZ) elnöke. A sztrájk az erőműveket, köztük Paksot, illetve az áramszolgáltató társaságokat érinti. Nem borul sötétségbe az ország és lakossági áramkorlátozást sem terveznek - mondta Gál Rezső. Az elégséges szolgáltatásról hamarosan megkezdik a tárgyalásokat. A munkabeszüntetés részleteiről az érdekképviselet vezetője későbbre ígért tájékoztatást.

A LIGA elnöke hétfőn hirdette meg december 17-ére az általános sztrájkot, amelyet az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat parlamenti végszavazásának napjára időzítettek. December 15-én, 11 órától pedig újabb tiltakozó nagygyűlést tartanak a fővárosi Kossuth tér környékén.

A sztrájk akár napokig, vagy hetekig is eltarthat, de a Karácsonyt nem teszik tönkre - ígérte a szakszervezeti elnök. Ha a sztrájk még Karácsonykor is tart, akkor az ünnepek idejére felfüggesztik a demonstrációt - mondta Gaskó István.

(hírTV, FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készülődés Gyurcsány Ferenc mi
  2007-11-30 21:22:22, péntek
 
  Készülődés Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellenében

2007-11-30 Magyar Hírlap

Szakadó frakcióról, új párt alapításáról érkeznek ismét hírek a szocialisták háza tájáról. Egyelőre annyi biztos, hogy a "régi motorosok" vezetésével megkezdődött a készülődés Gyurcsány Ferenc ellen. A Szocialista Platform újjáéledt, Szekeres Imre elnökhelyettes pedig egy fórumon bejelentette, hogy aktívabban vesz részt a párt életében.

Mindenki arra vár, hogy ki emeli fel végre a zászlót - jellemezte lapunknak az MSZP-n belüli állapotokat egy szocialista politikus. Állítása szerint Gyurcsány leváltása a kormányfői posztról már nem kérdés. Azt nem lehet tudni, hogy ez mikor és kinek a vezetésével történik meg. A váltást két lépésben hajtanák végre. Elsőként olyan politikust keresnek, akinek a népszerűsége magasabb Gyurcsányénál, s folytatni tudja a reformokat. Majd időt nyerve 2010-ig kiválasztanák, kivel futnak neki a következő választásoknak.

Több szocialista forrásunk megerősítette: a párt második-harmadik vonalában ismét elterjedt a hír, hogy a frakcióban szakításra készülnek, ezt azonban nem tartották valószínűnek. Ha az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat szavazása nem a szocialisták elképzelései szerint alakul, az a képviselői csoport, amely a szabad demokrata tárca javaslatát legszívesebben visszavonatta volna, kilép az MSZP parlamenti frakciójából. A szabályoknak megfelelően ezután fél évig hivatalosan független képviselőkként, majd új frakciót alakítva politizálnak tovább. A kormányt támogatnák, pontosabban harmadik erőként vennének részt a koalíció munkájában, s esetleg új pártot is alapítanának.

Egy másik, már korábban is felvetődő forgatókönyv szerint viszont a Gyurcsánnyal szimpatizálók szakadnának ki a frakcióból, s alapítanának új pártot. A miniszterelnök minapi nyilatkozata azt erősíti, hogy kudarc esetén a helyzet tarthatatlan lesz.

Ha az egészségbiztosítási reformról szóló, december 17-i parlamenti szavazás kudarccal végződik, akkor el kell gondolkodni a kormánynak és vezetőjének a jövőjéről - mondta Gyurcsány Ferenc. Egy interjúban viszont kijelentette: "Nem számítok arra, hogy valaki a párton belül kihívást intéz a politikámmal és személyemmel szemben. Olyan kihívást, ami érdemben változtatná a politikai felállást Magyarországon."

A Juhász Ferenc és Szili Katalin nevével is fémjelzett Szocialista Platform azonban Baja Ferenc vezetésével érzékelhetően újraéledt, aktivizálódott. Szekeres Imre elnökhelyettes szerdán egy szentendrei szocialista fórumon bejelentette, hogy honvédelmi miniszterként túl van a nehéz feladatokon, a jövőben aktívabban kíván részt venni a párt életében. A Zuschlag-ügy kapcsán Bács megyében megkezdett tagrevízióra, vezetőválasztásra utalva azt mondta: hasonló módon kell rendet tenni a pártban. S bizonyára a legbefolyásosabb szocialista platform, a Baloldali Tömörülés elnöke, Kiss Péter sem nézi tétlenül vezetőtársainak akcióit.

Németh Era
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1008 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.