Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
stevia
  2007-11-11 21:03:04, vasárnap
 
  ----------- STEVIA ----------- ÉDES NÖVÉNY ----------- STEVIA -----------


Célunk, hogy a Steviát(sztívia, sztevia), ezt a természetes édesítőszert, melyet a világ számos táján évtizedek/évszázadok óta alkalmaznak, Magyaroszágon is ismertté és széles körben elérhetővé tegyük. Ha Ön cukorbeteg, fogyókúrázik vagy csak egyszerűen szeretne egészségesebben élni, akkor a Stevia az Ön édesítőszere is!


A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, a Stevia rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek is lehetnek annál! Figyelemre méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra hajlamos fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla! A növénynek még cukor- és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető ki, de gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin- valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított! Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes! Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre is. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!


Az általunk forgalmazott termékek (száritott Stevia levél ill. őrlemény, Stevia oldat, Stevioside por ill. oldat, tablettás Stevia kivonat) kizárólag az Európai Unióból származnak, tartósítószert, szinezéket, aromát és egyéb káros anyagokat nem tartalmaznak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
érzéki partnermasszázs
  2007-11-11 20:32:55, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
angyalok konyhája
  2007-11-11 20:28:41, vasárnap
 
  Angyalok konyhája

Hogy kik az angyalok? Egészségünk őrzői. Szakemberek, akik arra vállalkoznak, hogy személyre szabott étrendet alkotnak a fogyni vágyóknak, illetve azoknak, akik változtatni szeretnének étkezési szokásaikon közérzetük, kondíciójuk, kedélyük javítása érdekében. Ráadásul házhoz hozzák, egyelőre csak Budapesten.

Modern korunk diétázóinak örök problémája, hogyan oldják meg a speciális étrend elkészítését, munkahelyre szállítását. A legkönnyebb persze kifogásokat találni, és lemondani a fogyókúráról, aztán keseregni az egyre gyarapodó kilókon. És így tovább végestelen végig. Pedig a megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Ugyanis segítenek az Angyalok.
Dudás Katalin pszichológus, az Angyalok Konyhája ötletgazdája és vezetője számára sem volt ismeretlen a rendszeres, kínzó fogyókúra. 2000 nyarán úgy döntött, végleges megoldást keres súlyproblémájára. Belgyógyász és reformszakács segítségével sikeresen szabadult meg felesleges kilóitól, mégpedig úgy, hogy egyéni szokásait és igényeit figyelembe vevő étrendet kapott. A menü a reformétkezés és a diétás táplálkozás alapelveit ötvözte. A kilók elvesztése inspirálta arra, hogy tapasztalatait megossza másokkal, ezért gondolt egy nagyot, és konzultált dietetikusokkal, orvosokkal, pszichológusokkal, reformszakácsokkal, és kidolgoztak egy több részből álló szakmai programot, amely tisztítókúra, diétás táplálkozás fogyni kívánóknak, kímélő étrend betegeknek, illetve kismamáknak. Kinek-kinek igénye szerint. Sokan hivatkoznak arra, hogy nincs igazán idejük és energiájuk a szigorú diétás étrend elkészítésére, nemhogy betartására. Nos igazán ők élvezhetik az Angyalok konyhája szolgáltatását. Ugyanis a személyes konzultáció, az addigi táplálkozási szokások és a fogyást gátló lelki eredetű tényezők alapos feltérképezése után a diétázó készen megkapja naponta a három étkezést, azaz a kisujját sem kell mozdítani, egyetlen feladata van, mégpedig az, hogy békésen bekebelezze az ételeket. Mindezen túl a tanácsadók személyesen, illetve telefonon segítenek a fogyókúrázóknak, szakmai és étkezési tanácsokat adnak, lelket öntenek a hullámvölgyben lévőnek, illetve változtatnak a előírt étrenden, ha szükséges.
Az ételek elkészítésénél a tápértéken túl figyelembe veszik azt is, hogy kívánatosak legyenek, hiszen a diétás ételek is jobban esnek, ha szemet gyönyörködtetőek. Az Angyalok Konyhájának fontos célja, hogy eloszlassa azt a tévhitet, hogy a fogyókúra csak lemondás az ízekről, a finom falatokról, mindenről, amit jónak gondoltunk. Mert ahogy a diétázó ráérez a minőségi táplálkozás ízére, ahogy jobb lesz a közérzete, ahogy csökken kilói száma, úgy fog egyre inkább távolodni azoktól az élelmiszerektől, melyek nem szolgálják egészségét. S hogy mit szállítanak házhoz az Angyalok? Íme néhány recept!



Céklaleves
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg cékla, 2 kk citromlé, 4 kk olaj, fél kk só, fél kk őrölt köménymag, fél kk zellerzöld
Az olajon a póréhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, zellert és a céklát. Együtt pároljuk, majd fűszerezzük, vízzel felengedjük, és készre főzzük.

Zöldséges pizza
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg tönköly fehérliszt, 12 dkg durumliszt, 8 dkg burgonya, 1 tk szódabikarbóna, 4 dkg vöröshagyma, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg cukkini, 8 dkg padlizsán, 4 dkg zeller
12 dkg pritamin, 12 dkg paradicsom, 16 dkg füstölt tofu
Fűszerek: oregano, bazsalikom, kakkukfű, só, petrezselyem
A lisztből gyúrt tésztát készítünk, amit kinyújtva a tepsiben elősütünk. A zöldségeket a fűszerekkel előpároljuk, a pritaminból, a paradicsomból a fokhagymából, a vöröshagymából és a fűszerekből egy krémet készítünk, amivel megkenjük a tésztát, ráhelyezzük a füstölt tofut, és erre halmozzuk a zöldségeket., és az egészet készre sütjük 180 fokos sütőben.

Szezámos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 4 kk szójaszósz, fél kk gyömbér, fél kk petrezselyemzöld, fél kk szezámmag, 8 dkg pritaminpaprika, 16 dkg liszt,
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gyömbérrel és a szójaszósszal 1 órán át pácoljuk. A lisztből hígabb galuskatészta állagú masszát keverünk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Ebbe a masszába rakjuk a pácolt csirkét, és kanállal forró olajba szaggatjuk, kisütjük.

Sárgarépa puding
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg tönköly búzadara, 400g szójatej, 4 kk olaj
fél kk kakukkfű, csipet só, 6 dkg vöröshagyma
Olajon a vöröshagymát és a kockára vágott sárgarépát lepároljuk. Sózzuk, fűszer- ezzük és felöntjük annyi vízzel és szójatejjel, hogy ellepje. Ha megfőtt, összeturmixoljuk, és búzadarával bekötjük, miközben újraforraljuk.

Almás biosüti
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg alma
20 dkg tönkölyliszt
4 ek méz
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
20 g barnacukor
fél citrom reszelt héja
4 kk olaj
1 kk szódabikarbóna
A lisztet az olajjal a cukorral, vízzel, és a szódabikarbónával elkeverjük, és gyúrt tésztát készítünk belőle. Kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük. Az almát cikkekre vágjuk, rátesszük a tésztára, majd meghintjük a fűszerekkel.
180 fokon 20 percig sütjük, majd mindjárt sütés után higított mézzel meglocsoljuk.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai recept
  2007-11-11 20:16:13, vasárnap
 
 



Krumplovnyika

Hozzávalók:
Burgonya, liszt, vaj vagy zsír, só, túró vagy káposzta

Elkészítés módja:

A burgonyát odatesszük héjában megfőzni. Amikor kissé meghűlt, megpucoljuk és krumplinyomón még melegen átnyomjuk. Annyi marék lisztet teszünk hozzá ahány krumplinyomó krumplit nyomtunk össze. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát kapunk, amit kis cipókra osztunk. Ezeket kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd platnin (vagy teflon palacsintasütőben) mindkét oldalát megsütjük. Mindkét oldalát vajjal vagy zsírral megkenjük. Tetszés szerint megtöltjük áttört túróval vagy pirított káposztával, és összetekerjük mint a palacsintát.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai pasi
  2007-11-11 20:03:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai csajok
  2007-11-11 19:54:58, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai bohókás kép
  2007-11-11 19:53:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai idézet
  2007-11-11 19:34:29, vasárnap
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mai viccek
  2007-11-11 19:06:34, vasárnap
 
  Házasságról, házasoknak és házatlanoknak.

Mottó:
Minden férfinak szüksége van egy feleségre, mert van egy csomó olyan
dolog, amiért egész egyszerűen nem lehet a kormányt hibáztatni.
*********
Mindig fogjuk egymás kezét. Ha elengedem, rögtön vásárol valamit.
*********
Van elektromos kése, elektromos kenyérpirítója, sőt még a tojásforraló is villannyal megy. A múltkor panaszkodott, hogy nincs hely a konyhában, ahova leülhetne. Így hát, vettem neki egy villamosszéket .
*********
A feleségem új diétát próbált ki. Kókusz és banán. Nem lett soványabb,
de fára mászni már tud.
*********
Kapott iszappakolást és két napig remekül nézett ki. Aztán az iszap
leszáradt róla.
*********
Mindennek van előnye és hátránya is. Példa erre a házasság. előnye,
hogy minden reggel ágyba hozzák a reggelit, hátránya, hogy mindig ugyanaz hozza.
*********
- Mondd csak, biztosan tudod, hogy megcsal a feleséged?
- Biztosan nem, de már két éve nem jött haza.
*********
- Apu, miért pont anyut vetted feleségül?
- Hallod, szívem? Már a gyerek is ezt kérdezi!
*********
- Apu, miért volt Deák Ferenc, a haza bölcse?
- Mert agglegény maradt.
*********
Férj: Az olyan férfiak, mint én, nem nőnek csak úgy, a fákon!
Feleség: Tudom. Lógnak róluk!
*********
A világ legboldogabb asszonyává teszlek! - ígéri a férj.
Mire a feleség: - Mikor indulsz?
*********
Férj: Kutya egy életem van!
Feleség: Az biztos! Sáros lábbal jössz be, összepiszkítod a
nappalit és várod, hogy eléd tegyem a kaját.
*********
- A feleségemet megleptem, a "Hogyan takarékoskodjunk?" című könyvvel.
- No, és? Sikeres volt?
- Nagyon. Azóta nem dohányzom, és nem iszom.
***********
- Képzeld, olvastam egy cikket. Egy fickó azért vált el a feleségétől, mert az folyton a zsebeiben turkált.
- Aha. És most mit csinálsz??
- Kivágom a cikket és belerakom a kabátzsebembe .
**********
Két haver találkozik és elkezdenek beszélgetni.
- A Te feleséged hogy szeretkezik?
- Hát, van aki dicséri.
**********
Az egyik férfi sír. Mire megkérdezi őt a haverja:
- Miért sírsz?
- Ne is mondd, a feleségem.
- Mi történt vele, meghalt?
- Akkor legalább tudnám, hogy hol fekszik!
***********
- Hallom, összevesztél a feleségeddel. Mi történt?
- Nem tudtunk megegyezni a nyaralással kapcsolatban.
- Hogyhogy?
- Én mindenképpen a Kanári-szigetekre akartam menni, Ő meg mindenáron velem akart jönni.
**********
- Ugyan miért nem? Nem az én testvéreim!- Miért nem nősülsz meg, Péter?
- Ugyan minek? Két testvér is ellát, és szüntelenül kényeztetnek.
- A testvérek nem pótolhatják a feleséget.

***********
Kohn szomorú arccal állít be a kávéházba. Barátai tudakolják, hogy mi a baja?
- Meghalt a feleségem.
Zavart csend támad, majd megszólal Grün hitetlenkedve:
- Nem is igaz! Csak azért mondod, hogy irigyeljünk!
***********
Nős ember is lehet boldog, csak a felesége rá ne jöjjön
***********
- Mi a közös önben és a feleségében?
- Egy napon házasodtunk!
***********
- Szörnyű! - mondja a bálban a férj - a legnagyobb idiótáknak van a legszebb feleségük!
- Te kis hízelgő! - öleli át az asszony.
***********
Két jóbarát támasztja a pultot a kocsmában.
- Mondd, megegyeztél már a feleségeddel a vagyonmegosztásban?
- Hogyne, a válóperes ügyvédem mindent elintézett.
- Na, mesélj!
- A lakás és a gyerek a feleségemé lett, az autó az enyém, a vagyon pedig az ügyvédé.
***********
Négy férfi beszélget:
Első: Én a feleségemet havonta egyszer teszem a magamévá!
Második: Én havonta kétszer!
Harmadik: Én hetente egyszer!
Negyedik: Én hetente kétszer!
Első a negyedikhez: Neked nincs is feleséged!
Negyedik: Ja, nem a tiédről volt szó?!
***********
Egy rendőr fekete gyászszalaggal a kabátján megy be dolgozni. A
kollegája kérdezi tőle:
- Kit gyászolsz?
- A feleségemet.
- Hát mi történt, tegnap még láttam.
- Az este elvágta a kezét.
- De abba nem szoktak belehalni!
- Nem, de lelőttem, hogy ne szenvedjen szegény!


Tárgy: férfiak
1. A kedves férfiak csúnyák.
2. A jóképű férfiak nem kedvesek.

3. A kedves és jóképű férfiak homoszexuálisak.
4. A jóképű, kedves és heteroszexuális férfiak nősek.
5. A nem túl jóképű, de elég kedves férfiak pénztelenek.
6. A nem túl jóképű, de elég kedves és jól kereső férfiak
azt hiszik, hogy a pénzük miatt szeretjük őket.
7. A jóképű pénztelen férfiak a pénzünk miatt szeretnek minket.
8. A jóképű, de nem túl kedves, ám meglehetősen
heteroszexuális férfiak nem találnak minket elég szépnek.
9. A minket szépnek találó, emellett heteroszexuális,
határozottan kedves és jól kereső férfiak félénkek.
10. A megfelelő külsejű, meglehetősen kedves és
heteroszexuális férfiak nem teszik meg az első lépést.
11. A férfiak, akik sosem teszik meg az első lépést,
automatikusan elvesztik irántunk az érdeklődésüket, amint a kezdeményezést a kezünkbe vesszük.
Valaki érti ezt?


 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 338
  • e Hét: 484
  • e Hónap: 1476
  • e Év: 33205
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.