Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hazánk első kulák-emlékművét á
  2007-11-11 14:19:51, vasárnap
 
  Hazánk első kulák-emlékművét állítják Várpalotán

[Belföld] 2007.11.10 15:30

Magyarországon, de talán az egész úgynevezett keleti blokkban elsőként állítanak emlékművet a kulák áldozatoknak Várpalotán. Az emlékmű alapkőletételére ünnepség keretében kerül sor november 17-én, szombaton.

A Veszprém megyei település egyik fiatal önkormányzati képviselőjének, Szabó-Bátor Tamásnak a kezdeményezésére jött létre a Kulák áldozatok emléknapja. A képviselő a város polgármesterével, Németh Árpáddal vállvetve kötelességének érzi a magyar paraszti kultúra értékeinek megőrzését és a magyar parasztság sorstragédiájára való méltó emlékezést.

Ami a magyar parasztság gerincével, a kulákokkal történt, az csak a holocausthoz mérhető - vélik. A kulákság tragédiája a magyar parasztság vészkorszakának a kezdete volt.
A várpalotai emléknapon Kiszely Gábor történész nyitja meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Terror Háza Múzeum és helyi anyagokból összeállított 1956 és a magyar agrártársadalom című kiállítást.

Szabó-Bátor Tamás képviselő elmondta, tervei között szerepel egy Kulák Dokumentációs Központ felállítása, amely feladata lenne országos hatókörrel a kulákságról és szenvedéseiről szóló adatok összegyűjtése, illetve a még élő áldozatok élettörténeteinek dokumentálása és feldolgozása.

De kik is azok a kulákok?
Lassan feledésbe merül manapság az a szégyenteljes és gyalázatos tett, amit az 1950-es években vitt véghez Rákosi és a kommunista párt a magyar parasztság derékhadát alkotó, igyekvő, dolgos, sorsát kemény munkával jobbítani akaró tömegével. Elméletileg Magyarországon 25 hold feletti földtulajdonnal a paraszt már kuláknak számított, de a gyakorlat mást mutatott: ha egy szegényparaszt a kommunista párt útjában volt, egykönnyen megkaphatta a kulák minősítést.

A párt a kulák megsemmisítésének eszközeiben nem válogatott: a termelőeszközök elvétele után kirótt adó, büntető adó, esetleg többször kivetve, a begyűjtés/beszolgáltatás, kitelepítés, kiközösíttetés, megszégyenítés, börtön. A teljesítményére büszke, önálló gondolkodású parasztembereket gazdaságilag, fizikailag, és erkölcsileg is próbálták megsemmisíteni. Sokat sikerült. Voltak akik az öngyilkosságot választották (Hajdúnánáson, Hódmezővásárhelyen például tömegesen fordult elő), mások megőrültek, elzüllöttek, nem kevesen az italt választották egy életre. Nem csak a felnőttek szenvedték meg ezeket az éveket: A gyerekek szégyellték apjukat, anyjukat, nagyszüleiket, mert kulákok voltak. Ez a lelki érzület és a társadalomból való kivetettség, negatív diszkrimináció az egész életük menetét döntően határozta meg.

A kulák áldozatok, a súlyos hátrányokat szenvedettek még közöttünk élnek. Lehet hogy épp nagyszüleink, szüleink azok. Lehet, hogy mi magunk is közvetve áldozatok vagyunk. Csak nem tudunk róla.
[Forrás: OrientPress]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: erõszakos propaga
  2007-11-11 14:16:50, vasárnap
 
  Olvasó: erőszakos propagandát folytat a zsidó Haver Alapítvány
2007-11-10. 22:35:08

Történt, hogy a budapesti Leövey Klára gimnázium harmadikos diákjai egy német nyelvi táborba indultak. Mit tesz isten, már az első nap közölték velük, hogy a nyelvi foglalkozások mellett, ún. TOLERANCIA- FOGLALKOZÁS lesz valami Haver alapítvány jóvoltából.

Mikor meghallottam ezt a kifejezést, hogy tolerancia-foglalkozás, már tudtam, hogy itt csak és kizárólag a mocskos zsidókról lesz szó.

Elmesélték miből állt ez a TOLERANCIA-FOGLALKOZÁS: Először is a zsidó közölte a diákokkal, hogy a haver az egy zsidó szó, és ez egy ilyen zsidó alapítvány.

Ezután kiosztottak különféle emberekről képeket, és a diákoknak meg kellett mondani, hogy szerintük melyik zsidó. Volt ott cigány, néger, fehérnek látszó stb. De itt jött a csavar.

A feladat végén a zsidó közölte a diákokkal, hogy az összes képen zsidrák szerepelt. Ezután olyan dolgokat kérdezett, hogy ki szerint nép a zsidóság, ki szerint vallás, ki szerint sorsközösség.

A náci bûnszervezet nem volt opció. Szerintetek hány zsidó él Magyarországon? hangzott a következő kérdés.

Az illető szerint 200 ezer. (a népszámlálás szerint 80e, a Mazsihisz szerint 120e - biztos összeadta) Ezután az emberevő még továbbra is tömte a gyerekek fejét a gusztustalan zsidó propagandájával, pl aki eltalálta nagyságrendileg, hogy mennyien vannak, attól megkérdezte, hogy szerinte ez sok vagy kevés.

Pár gyerek mondta, hogy pl a TV-ben rengetegen vannak.

Erre a majom visszakanyarodott az elejéhez: de hát honnan tudod, hogy az xy a TV- ben zsidó-e. Honnan vazzeg? Talán Verebeshez, Réz Andráshoz, Heti Heteshez, stb- hez kis zsidóhatározó kéne?

Természetesen a tolerancia jegyében semmilyen más kisebbségről, vagy csoportról nem volt szó, se indiaiakról, se vietnami véndégdiákokról, se cigánykról, se szegény kubai menekültekről, csak és kizárólag a büdös zsidókról.

Maga a tanár is meglepődött, hogy mit takart tulajdonképpen a TOLERANCIA-FOGLALKOZÁS, még neki sem szóltak az iskolában, hogy mi vár rájuk egy német nyelvi táborban.

Azért kíváncsi lennék, hogy a gimnázium melyik ordas zsidónáci alkalmazottja uszította rá, a mit sem sejtő gyerekekre, a Haver- alapítvány zsidónáci propagandistáját....

Vajon a Magyar Gárdát mikor fogják meghívni egy magyar önvédelmi előadást tartani? 2007 Magyarország... itt tartunk.

Ezek voltak a mocskok, érdemes megnézni a honlapjukat...

Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítványaz http://www.haver.hu/ előadásokat tartotta: Fehérvári András (legalábbis így mutatkozott be)

Az említett iskola igazgatója és elérhetőségei: Munkahely: Leövey Klára Gimnázium
Címe: 1096 Budapest, Vendel u. 1.
Telefon: (06-1)-215-9590
Fax: (06-1)-215-6258
E-levél: banhegy@leovey.hu
Weblap: www.leovey.hu/~bz/
Személyes weblap: web.t-online.hu/banhegy/bz/

[Forrás: Egy olvasó]

http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=27074
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jóakarat, a becsület és a sz
  2007-11-11 14:07:52, vasárnap
 
  A jóakarat, a becsület és a szépség nevében


2007.11.11.

Makovecz Imre nyílt levele
"Hol vagyon? Ah, ezeren némán fordulnak el: álom
Öldösi szíveiket, s velök alszik az ősi dicsőség."
(Vörösmarty)

A Magyar Művészeti Akadémia tagjainak nyílt levele

Sárba rántva élünk. Jogászkodások papírtömegébe burkolt erőszaknak kiszolgáltatottan, a szabadság, a demokrácia, a technikai haladás ígéretes beköszöntésében csalódva. A hatalom irányítói elrejtőzve mozgatják a hazudozó "politikusokat", a politikusok pedig a hírközlő eszközöket, amelyekben rólunk, múltunkról, tájainkról hírt alig adnak. Ételeink, ruhánk, eszközeink egyre silányabbak, hogy minél többet kényszerüljünk elfogyasztani belőlük, vagyis tömeges fogyasztók legyünk, tömeg, amely sáskaként felfalja a földi életet. Mohón, szorongva, akár másokat megkárosítva, csaló trükkökkel hajszoljuk a pénzt, miért is röstellnénk, ha nem hasznos teljesítmény béreként jutunk hozzá, hanem jogtalanul, hiszen hány és hány államilag végrehajtott rablás - jogtalan haszonszerzés - tanúi voltunk az elmúlt évtizedek alatt.

A Magyar Művészeti Akadémia a 90-es évek elején, egy lelkesedéstől fűtött, de ellentmondásos időszakban született. Olyan emberek alapították, akik hittek az újjászületésben, az ország függetlenségében, az egyén felelős szabadságában, akik hitték, hogy a művészet képes összekötni az eget és a földet, képes a való élet zűrzavarából az élet szentségét kimenekíteni.

Közel két évtized telt el azóta. A MMA-nak ma már 160 tagja van. Most felemeli a szavát az emberi élet szentségének sárba rántása ellen. A hazugság ellen, a kiszolgáltatottság ellen, a szegénység, a hamisan szerzett vagyonok ellen, a föld, a paloták, a gyárak elkótyavetyélése ellen, az ellen a gazdasági stratégia ellen, mely kiszolgáltatott alkalmazottá teszi az ország egész lakosságát, a rendőr-terror ellen, a mesterségesen gerjesztett megosztottság ellen, a kíméletlen adóztatás ellen, a gyógyítás "reformjának" súlyos, már eddig is áldozatokkal járó következményei ellen.

A MMA az alkotó szellem nevében elvárja, hogy a hatalom jelenlegi és leendő birtokosai, szembesülve az ország veszélyesen leromlott állapotával, szakítsanak a politikai közbeszéd szokásos paneljaival és cinizmusával, egyszerűen és egyenesen beszéljenek. Elvárja, hogy a gazdasági kiútkeresés közben függesszék föl az ország egész életműködésére kiható túlcentralizáló politikát. Ne szüntessék meg az iskolákat, az önkormányzatokat, az orvosi rendelőket! Követeljük a gyermekvállalást támogató szociális stratégiát! A vezető politikusok felelőssége a polgári társadalom alapegységeinek, intézményeinek gondozása, újjáteremtése is. Ennek részeként alkossák meg a nagykamarai törvényt, mely belső rendet tud teremteni az egyes foglalkozások között. Felelőséget kell vállalniuk a magyar kultúra intézményeinek, műhelyeinek megmentéséért, létük biztosításáért.

Ha az ország vezetői ezt nem értik meg, és szívüket az emberek állapota nem tölti meg jobbító akarattal, akkor közel az idő, hogy a becsapott, kisemmizett és szellemileg lezüllesztett emberek tömegei szétverik azt is, ami még megmaradt az országból.

A trianoni szétszakíttatás, a fél évszázados megszállás után minden szellemi erőre, minden magyar ember részvételére szükség van egy új, egészséges társadalom megteremtéséhez. Az értelmiség, az ország jóakaratú népe már ráébredt a sürgető feladatokra. Most a politikusokon a sor!

A jóakarat, a becsület és a szépség nevében

Makovecz Imre
az MMA elnöke és a testület tagjai

Budapest, 2007. november 8.

www.balassi.eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nagy párbeszéd"
  2007-11-11 13:58:30, vasárnap
 
  A "NAGY PÁRBESZÉD," VAGY GYURCSÁNYON ELHATALMASODOTT AZ ELMEBAJ?


"Nagy párbeszéd". - Önmagában értelmes, de a jelen, szóban forgó eseménysorozat, vagyis gyurcsány falujárásának, összefüggéseiben értelmetlen szóhasználat. A gondolkodás folyamatának sérülését jelzi ez a megbomlott asszociáció.

Senki nem hívta, kéretlen látogatóként, keresett fel harmincezres lélekszámú településeket, ahol a jól megválogatott, csak belépővel megjelenhető, pár száz fős, hasonszőrű közönségen kívül senki nem volt rá kíváncsi. Több volt, az ellene tüntető, akik kifütyülték, tojással dobálták meg, s volt ahol úgy kellett kimenekíteni a faluból.
"Gyurcsány takarodj", kontra "fasiszták". Ez volt a nagy párbeszéd zanzája.

Bizarr grimaszokat vágó, furcsa arckifejezéseket felvevő, szokatlan testhelyzetekbe görnyedt, zavarodott, érzelmileg labilis, nyugtalan személyiséget láttunk ide-oda ugrabugrálva, vadul gesztikulálva, tágrameredt szemekkel, fennhangon magyarázni, bizonykodni, győzködni fáradt, sokszor múmiaszerű bolsevik-kísértetekből álló közönségét.
Szánalmas volt. Ez a Gyurcsány mégoly utálatos is sokunk számára, valójában szánalmas volt.

Erre az emberre nem volt kíváncsi a vidék. Már ismerik. Tudják ki ő.
Ő az, aki nem képes elkülöníteni a valóságost, az irreálistól. Ezért gondolja úgy, hogy nincs mindenkinek szüksége vasútra, postára, hogy kórházak sem igazán kellenek mindenhol, és iskolák sem. Akinek mégis kellene ilyesmi, majd utazik egy kicsit, ha a feléjük járó vasúti síneket még nem szedték fel a Veres János pénzügyminiszter fémfeldolgozó cége által alkalmazott kisebbségi fémtolvajok.

Zavar a fejben. A skizofrén figura és tojáselhárító- ernyős csapata berobban egy kis somogyi faluba, s megtelnek az utcák csapatszállító rendőrautókkal, szkafanderes rohamrendőrökkel, rabszállítókkal, s a falu kutyái rémülten vonyítanak. A szirénák vijjogásával együtt elkápráztatják a hibbant miniszterelnököt. Mintha Beethoven Örömódáját hallaná. Miközben lelkét simogatja a kellemes hallucináció, elernyed.
Hatalmas, hozsannázó tömeget vél látni maga körül, és sóváran a nép közé veti magát.
Kezdetét veszi a "nagy párbeszéd".
A testőrök aggódva figyelik a főnököt, mert az, közben valóban elindul egy Árpádsávos Zászló felé, amely a friss szélben büszkén lobog a szürke ég előtt. Karjait ölelésre tárja, mosolyog, és meghatódva rebegi: Fasiszták.

Csattanás, bűz, fletó gatyaszárán sárga trutymó lifeg.
Ernyőt nyiss. Hangzik a parancs, majd saját testtel leárnyékolják a védett személyt, s nemsokára már a kék villogók csak messziről látszanak.
A magukramaradt vidékiek fejcsóválva hazamennek. Beriglizik a kertkaput, s a falu lassan elcsendesedik.

Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Alkotmánybíróság elé kerülh
  2007-11-11 13:06:02, vasárnap
 
  Az Alkotmánybíróság elé kerülhet a gyűlölettörvény
2007. november 10. 14:10HunHír.Hu

Feladná a leckét a bíróságoknak a polgári törvénykönyv (Ptk.) múlt héten elfogadott módosítása, ha Sólyom László köztársasági elnök rábólintana a szövegre - írja a HVG. Ezentúl ugyanis bárki polgári pert indíthatna, ha úgy érzi, a közösségét ért sérelem egyben az ő személyiségi jogait is sértette.

A kormányjavaslatra elfogadott módosítás külön ki is emeli a lehetséges közösségeket: eszerint a személyhez fűződő jog megsértését jelenti, ha faji, nemzeti vagy etnikai kisebbségi, vallási vagy világnézeti, szexuális vagy nemi identitással rendelkező csoportokat ér támadás.

A magyar bíróságok gyakorlata eddig következetes volt abban, hogy csak az perelhet, akit konkrétan, személyében ért sérelem. Ezentúl viszont az adott közösség bármely tagja indíthat pert, s ugyanazért a cselekményért bármennyi eljárás kezdeményezhető. A szabad identitásválasztás elve alapján ráadásul bárki mondhatja magáról, hogy a sérelmet szenvedett közösséghez tartozik, ezt a nyilatkozatát a beperelt fél nem vitathatja.

A pert megalapozó sérelemhez az szükséges, hogy azt nyilvánosan kövessék el és súlyosan sértő legyen. A bíróságoknak értelmezniük kell majd ezeket a fogalmakat is, különösen annak eldöntése lesz vitatható, hogy mikortól súlyosan sértő valamilyen magatartás.

Komoly vitára ad okot az is, hogy az új törvény csak azokat a közösségeket védi, amelyek a társadalmon belül kisebbségben vannak.

Fenntartásait fogalmazta meg a Legfelsőbb Bíróság (LB) polgári kollégiumának helyettes vezetője, Wellmann György. "Az valóban tarthatatlan, hogy a közösséget ért sérelmek miatt senki sem jogosult perelni, ám az egyéni igényérvényesítéssel nem értünk egyet" - mondta a HVG-nek. Az LB ezért olyan módosítást szorgalmazott, amely szerint csak az adott közösség érdekvédelmi szervezete perelhetne, s Wellmann elmondása szerint az LB továbbra is ezt az álláspontot képviseli majd az előkészítés alatt álló új Ptk. paragrafusainak megfogalmazása során.

Sólyom László minden bizonnyal előzetes normakontrollt kér majd az Alkotmánybíróságtól. A köztársasági elnök szerint az általában egy közösségre tett kijelentés nem minősül a közösség bármely tagját ért személyiségi jogi sértésnek, de a sérelem "átsugározhat" az egyénre, s ezért helye lehet per indításának - emlékeztet a HVG.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az unintelligens szabadelv
  2007-11-11 12:53:20, vasárnap
 
  Az unintelligens szabadelvû díszpéldánya




A Budai Liberális Klub meghívásának eleget téve - Gusztos Péter országgyűlési képviselő és Ludassy Mária eszmetörténész társaságában - Gerő András (nem a hídverő) lakossági fórumot tartott. Hogy ( többek között ) hirdessék egy kicsit a szabadelvű IGAZSÁGOT. És mi lett a kellemesnek induló nagyon liberális estéből? Gerő András beszari alaknak titulálta a köztársasági elnök urat.


Gerő András unintelligens volt? Mi az, hogy?! Nagyon is!! Sőt a ,,bátor" történész hiteles képet adott a kormányzó elit eszmei-ideológiai állapotáról. Tudniillik a jelenlévő nagyon demokratikus gyorshajtó Gusztos Péter, szabad demokrata országgyűlési képviselő sem határolódott el ettől a véleménytől. Magyarország miniszterelnöke most hirdetett tisztasági csomagot. Kár, hogy ez a közbeszédre nem vonatkozik!

Aztán a közpénzen fenntartott (tehát az én adómból is) köztelevízió abszolút pártsemleges Napkeltéje november 3-án meg is ismételte a műsort! Nap mint nap tanúi vagyunk a tényszerű hírközlés elbulvárosodásának. Láthatjuk, hiszen ebből a magasröptű szellemi estéből is csak egy mondatot ragadott ki a média! Amelyben a történész-professzor otromba módon megsérti köztársasági elnök urat. Ha készült filmfelvétel a Budai Liberális Klub estjéről, azért azt is bemutathatná a köztelevízió.

Azért, mert mondott még néhány érdekes dolgot a neves történész! Például: hogy az ,,SZDSZ populizmusból hajt a melegek szavazataira; az MSZP-ben is lenézik a cigányokat; az antiszemitizmus pedig nem erősödött Magyarországon, s a Vásárhelyi Mária fóbiái alapján készült kutatások félrevezetőek."

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök parlamenti magánszámai, azaz napirend előtti be- (akarom mondani) hozzászólásaiból megtudhattuk: hogy ha zsidóznak, ő zsidó; ha cigányoznak, ő cigány. Most meg Gerő kiborítja a köztisztasági bilit. Szóval: így áll jelen pillanatban a kormánykoalíció eszmei állapota.

Gerő András tanszékvezető egyetemi tanár. Reméljük, hitelesen oktatja hallgatóit: a hiteles közbeszédre, a harmadik Magyar Köztársaság intézményeinek tiszteletére. Mert a köztársasági elnök úr a legfőbb közjogi méltóság. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, lehet kritizálni is. De európai szellemben! Liberáliséknál ennyire telik? Azt azért nem szükséges hangsúlyoznom, hogy Gerő professzor úrnak - mint írástudónak - milyen nagy a felelőssége a tiszta közbeszédben, az állam demokratikus intézményeinek tiszteletére való nevelésben.

Amúgy pedig már megszokhattuk, hogy liberálisék az ellenfél szemében a szálkát is meglátják, a sajátjukban a gerőféle gerendát sem!
És bár lehet valaki elöl, hátul doktor; professzor, ezekkel a titulusokkal még nem feltétlenül jár együtt az intelligencia.

Lőrincz Miklós

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homokosok támadtak egészséges
  2007-11-11 12:48:06, vasárnap
 
  Homokosok támadtak egészséges fiatalra
2007-11-11 02:51 Barikád.hu



Agresszív és betegAgresszív és betegEgy húsz esztendős fiút támadott meg kilenc agresszív aberrált Budapesten, a 906-os éjszakai buszon, mert a fiatal megjegyzést tett, amikor két harminc körüli ,,férfi" a tömött járművön csókolózni kezdett. Az utasok segítségnyújtás nélkül végignézték, ahogy a kilenc buzeráns leteperte az egészséges beállítottságú utast.

A Ferenc körút - Üllői úton sarkán szállt fel múlthét szombat éjszaka a buszra az a húsz éves fiú, aki az agresszív kisebbség áldozatául esett. Bűne mindössze annyi volt, hogy két vadul csókolózó, kifestett férfi láttán megjegyezte barátnőjének: ,,Undorító buzik! Mit képzelnek már magukról?" Ekkor felállt egy lilás-fehéres kabátot viselő termetes, körülbelül 35 éves tejfelhajú homokos és kérdezés nélkül arcon vágta a Ráday klubból érkezett fiatalt, majd üvöltve folytatta: ,,ha nem tetszik, akkor takarodjál innen, te patkány!". Védekezésképp a sértett fiú gyomron vágta az erőszakos aberráltat, azonban annak nyolc társa (köztük a konfliktust kiváltó két buzi) rátámadt az áldozatra, haját tépték, szemét próbálták kinyomni, lába közé rugdostak.

A fiú barátnője hiába próbált segítséget kérni a többi utastól, azok csak közömbösen nézték a jelenetet, ahogy a színes ruhában vonagló harmincasok a busz padlójára teperik le a védekezőt. A lehetetlen helyzet láttán a lány önmagában próbált barátja segítéségre kelni a felajzott söpredékkel szemben, azonban az egyik beteges oly erővel vágta arcon, hogy szájából megeredt a vér. Közben ribancnak, szajhának nevezték a barátját verő buzeránsok.

A vezető a Rákóczi térnél elégelte meg az esetet, ekkor azonnali leszállásra szólította fel a balhézókat, majd mind a kilenc emberroncs hirtelen lepattant a buszról, mely folytatta tovább útját a Moszkva tér felé. Az utasok arra nem voltak képesek, hogy a lánynak papírzsebkendőt adjanak. Barátjának monoklija lett a liberalizmus szószólóinak pacifista ,,problémamegoldásától".

A pest megyei fiatal az esetet követően felvette a kapcsolatot a Magyar Gárdával, ugyanis nem akarja, hogy mások is saját bőrükön tapasztalják meg, milyen egy betegek uralta világban megaláztatást elszenvedni a leghitványabb személyektől. Elmondása szerint beszélhetnek akármint a politikusok, ameddig itt rend nem lesz, addig csak a deviáns csürhe profitál mind az öt országgyűlési párt munkájából. A közéletet és saját környezetünket kell először megtisztítani, utána az emberek nagy része talán belátja hova is sodródott a szabados világ.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér: Ki kell irtani a „
  2007-11-11 12:46:29, vasárnap
 
 
Kövér: Ki kell irtani a ,,határon túli magyar" kifejezést
2007-11-11 10:17 Barikád.hu


Megoldást kell keresni a schengeni övezeten kívül rekedő kárpátaljai és délvidéki magyarság határátlépésére, és el kell ítélni a Benes-dekrétumok szlovákiai megerősítését - többek közt ez áll abban a zárónyilatkozatban, amelyet a Fidelitas és a határon túli magyar ifjúsági szervezetek küldöttei fogadtak el Esztergomban.

A Fidesz választmányi elnöke, Kövér László azt mondta: a rendszerváltás óta a nemzetpolitika terén folyamatos illúzióvesztésének vagyunk tanúi, és ebben az EU-s csatlakozás sem segített. Kövér László szerint, az államigazgatásban új alapokra kellene helyezni a nemzetpolitikát: miniszteriális szintű, tárcaközi jogosítványokkal rendelkező szervezetre lenne szükség, mely koordinálná az ehhez szükséges forrásokat.

Ki kell irtani a közbeszédből is, nem beszélve a dokumentumainkról, a határon túli kifejezést. Azért, mert az elmúlt 17 esztendőben fosztóképzővé vált ez a kifejezés. Nincs határon inneni meg határon túli magyar ügy, csak egy magyar ügy van - fogalmazott a politikus.

(hírTV - barikád.hu)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mossák az agyunk, ha hagyjuk
  2007-11-11 12:41:46, vasárnap
 
  2007. november 11. vasárnap 00:00

Mossák az agyunk, ha hagyjuk

A GfK piackutató honlapján november 7-én, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom napján jelent meg egy sajtóközlemény, amely az orvosok véleményét tárja fel az elmúlt időszak változásairól és a jelen helyzetről.

Hogy mi köze ennek november 7-e hajdanában piros betűs napjához? Mondhatni semmi. Nekem mégis eszembe jutott, mert a sajtóközlemény címe, alcíme és tartalma bizony elég durva manipuláció. Mint minden akkor, amikor ünnepelték ezt a napot. Hogy tévedek-e és csak rémeket látok? Dönts el magad, kedves olvasó.

A cím:

Egészségügy: fogyasztóként viselkednek a páciensek

Az alcím:
Pozitívumként értékelik az orvosok a biztosítotti jogviszony tisztázását

A tartalom:

A GfK LHS Healthcare aktuális vizsgálatában arra keresett választ, hogy az orvosok hogyan élik meg, és miként értékelik a betegellátást illető eddigi változások hatását.

A mintegy 230, különböző szakterületen dolgozó orvossal folytatott személyes interjúk rávilágítottak arra, hogy az orvosok jelentős fenyegetettséget éreznek munkájukat illetően és a legtöbben bizonytalanok helyzetüket tekintve. Munkaidejük nagy részét az adminisztráció tölti ki, ami alapvetően befolyásolja a betegellátást és az orvos-beteg kapcsolatot.

A kvalitatív felmérés eredményeiből kiderül, hogy az orvosok aggodalmat éreznek személyes sorsuk miatt, kevéssé látják tisztán a munkájukat alapvetően befolyásoló rendelkezések és változások célját. A betegellátás szempontjából pedig szinte minden megkérdezett nehézségekről számolt be.

A gyógyító munka alapja az, hogy az orvos végigviszi betegét a terápiás folyamaton, ami nagyon sokszor csapatmunka eredménye nem pedig egyéni feladat. A személyes beszélgetésekből kiderült, hogy jelen helyzetben az orvosok azt észlelik, a terápiás folyamatot a szabályozók megszakítják és ez hátráltatja a tudásuk, képzettségük és tapasztalatuk szerinti lehető legjobb terápia megvalósítását.

A kórházi ellátás gyakorlatát vizsgálva jelentős eltérések vannak abban, hogy a szabályozóknak és a költségkorlátoknak miként felel meg egy-egy intézmény, mit helyez előtérbe, mennyit enged, illetve tud megvalósítani a teljes terápiás folyamatból, ami jelentős területi és intézményi különbségeket eredményezhet. Az orvosok jelentős része érzi úgy, hogy a kórházi szolgáltatások túlzottan költségvezéreltté váltak, ami miatt sok kórházban csupán a minimumra szorítkozó ellátási gyakorlat van kialakulóban.

Az orvosok úgy látják, a betegek sok esetben már fogyasztóként viselkednek - így például az ügyeletet a magánrendeléssel szemben olcsó ellátási lehetőségként veszik igénybe, holott a fizetett díj és az igénybe vett szolgáltatás egymással nem áll arányban. A betegek igényekkel - akár irreális igényekkel - jelennek meg, ugyanakkor az orvosi oldalon az ezeket az igényeket kielégítő szolgáltatás menedzsmentjének kevéssé vannak meg a feltételei.

,,A változások egyértelmű pozitívumaként értékelték a megkérdezésben résztvevő orvosok a biztosítotti jogviszony tisztázását" - mondta el dr. Lantos Zoltán, a GfK LHS Healthcare divízióvezetője. ,,Hasonlóképpen helyesnek ítélték meg az ügyelet utáni pihenőidő kötelező elrendelését is. A beszélgetésekből kiderült azonban, hogy az előírás betartását nehezíti a tény, miszerint nem minden intézményben sikerül mindig zökkenőmentesen megoldani az ügyeleti beosztásokat" - tette hozzá a szakember.

A sajtóközlemény szövegében három gondolatot is találtam, - ezeket megvastagítva és pirosra színezve kiemeltem - amely pontosabban adta volna vissza a vizsgálat eredményét. Vajon a megrendelő szája íze, vagy a régi idők látszatépítő gyakorlata vezérelte a cím megfogalmazóit? Ezt nem tudhatjuk. Azt viszont tudjuk, legalábbis sejtjük, hogy a fiatal korosztály nem teljesen érti, hogy mi az a párhuzam, amiről beszélek. Nem érti, mert nem ismeri a múltat. Az idősebbek dolga, hogy átadják a tapasztalataikat. Ha az új nemzedék nem építhet az elődök tapasztalatára, akkor hiába szenvedtük el, amit elszenvedtünk.

Surján László


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.