2007-11-15 06:29:07, csütörtök
|
|
|
Krumplis káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg savanyú káposzta
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg húsos szalonna
1 szál füstölt parasztkolbász
1/2 kg krumpli
só, bors,majoranna
őrölt kömény
Elkészítés: A húsos szalonnát kockára vágom, egy kis zsírral kisütöm, hozzáadom a felszeletelt hagymát és a felkarikázott kolbászt, ezeket is átpirítom egy kicsit, hozzáadom a káposztát, melyet egy kicsit összevágok, illetve ha nagyon savanyú, előzőleg átmosom. Adok hozzá egy kis sót, borsot, őrölt köményt, majorannát és egy dl vizet. Együtt párolom, ha félig megpuhult a káposzta, hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Készre párolom, illetve a végén egy kicsit lepirítom.
Hamar elkészül. Friss, ropogós kenyérrel tálalom. A családban van, aki tesz rá egy kis tejfölt is. Nekem jobban ízlik anélkül.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|