Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
S.O.S. B Rh pozitív vércsoport
  2007-11-15 20:39:58, csütörtök
 
  B Rh pozitív vércsoportú jótevők segítségére vár egy 29. hétre született, kritikus állapotú kisfiú!!!!

Tel.: 06/30-376-0152!!!

Küldd tovább! Neked csak egy perc, Neki az élete!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még mindig van lejebb?
  2007-11-15 17:31:53, csütörtök
 
  Sokkoló a GDP-adat - 1% Magyarországon 9.4 Szlovákiában
2007-11-15 01:30:32 elnök


Még mindig van lejebb?

A harmadik negyedévben mindössze egy százalékkal bővült a magyar gazdaság - közölte első gyorsbecslésként honlapján a KSH. Elemzők a második negyedéves, akkor mélypontnak tartott 1,2 százalékos növekedési adat után 1,6 százalék körüli növekedésre számítottak.

A naptári hatást figyelembe véve 1,1 százalékkal nőtt a magyar GDP a harmadik negyedévben, éves összevetésben - olvasható a közleményben, amely figyelmeztet: a gyorsbecslés korlátozott információs bázisra épül, így hibahatára 0,2 százalékpont. A statisztikusok becslése szerint a második negyedévhez képest 0,3 százalékkal bővült a gazdaság.

Egyetlen elemző, aki erre számított Nem lepte meg az egyszázalékos növekedési adat Suppan Gergelyt, a Takarékbank elemzőjét.

Mint a FigyelőNetnek elmondta, inkább azon csodálkozott korábban is, hogy elemző kollégái mire alapozzák optimizmusukat, amely szerint akár 1,5-1,6 százalékos növekedést is lehetségesnek tartottak a harmadik negyedévben.

Az 1 százalékos adat okait keresve Suppan Gergely kiemelte, hogy a lakossági fogyasztás még mindig "nem tért magához" a megszorításokat követően, a közösségi fogyasztásban - oktatás, egészségügy - továbbra is a visszaesés jellemző, akárcsak a beruházásoknál, s ezeket a negatív tényezőket ennyire tudta ellensúlyozni az ipari termelés, s abból fakadóan a nettó export növekedése.
A termelési oldalt figyelembe véve a mezőgazdaság katasztrofális termelése elsősorban a harmadik negyedévet sújtja - részleteztek a takarékbank elemzői -, az építőipar zuhanása a második negyedévinek mintegy duplája, a szolgáltatások közül a kereskedelem visszaesése folytatódott, az idegenforgalom stagnál.

A Pénzügyminisztérium derűlátó (ez vicc ! -szerk, megj.) A harmadik negyedéves GDP adatok azt mutatják, hogy a gazdaság túl van a növekedési mélyponton, miután a negyedéves növekedési ütem 0,3 százalékosra gyorsult az azt megelőző negyedév 0,1 százalékos szintjéről - nyilatkozta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője. A növekedési veszteség jelentős részben az állam teljesítményének, az állami, nem piaci szolgáltatások visszaszorulásának, azaz a kisebb állam megvalósulásának a következménye, ami az államháztartás reformjának fő célkitűzése - mondta Pichler Ferenc a távirati irodának.

A szóvivő hozzátette: a korábbinál kisebb állam egy szintet elérve tovább már nem csökkenti a GDP bővülési ütemét, és a tárca továbbra is 2,2 százalékos idei gazdasági növekedésre számít. A növekedés feltehetően elérte mélypontját, így a negyedik negyedévben már szerény élénkülést várnak a Takarékbank elemzői is, de a növekedés várhatóan még 2 százalék alatt lesz, így 2007-ben összesen 1,6 százalékos GDP növekedésre lehet számítani.

Távolodunk Európától Az eurózóna gazdasága negyedéves összevetésben 0,7, éves összehasonlításban pedig 2,6 százalékkal bővült éves összevetésben – közölte szintén előzetes adatként az unió statisztikai hivatala.

Az Eurostat becslése szerint a közösség egészének GDP-je 2,9 százalékkal nőtt. A számok azt mutatják, hogy az amerikai jelzálogpiaci válság nem viselte meg az öreg kontinens gazdaságát.

A legnagyobb uniós tagországok rendre jobban teljesítettek hazánknál: míg a magyar GDP 1 százalékkal nőtt éves szinten a harmadik negyedévben, addig a német gazdaság 2,5, a francia 2,1, az olasz pedig 1,9 százalékkal bővült.

A régiós öszevetésben még rosszabul állunk: a szlovák GDP növekedési üteme (9,4%) közel tízszerese a magyarénak.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország gyarmatosítása
  2007-11-15 17:23:12, csütörtök
 
  ... és felvásárlása!

Javaslom mindenkinek az ECHO tv felvételét. Nézzétek meg ha van időtök.

http://tdyweb.wbteam.com/Porzsolo1111.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Peresz kerek-perec megmondta
  2007-11-15 17:21:11, csütörtök
 
  Peresz kerek-perec megmondta - avagy Ne álszenteskedjünk, mondjuk ki végre a kimondhatatlant!
2007.11.12. www.johafigyelunk.hu - FÚSZ

Emlékeznek még?

Darab idővel ezelőtt, a Nemzetes-asszony által csak a "mi kommunistánk" epitheton ornansszal felruházott Csintalan Sándor fogadkozott a képernyő nagy nyilvánossága előtt, hogy meg fogja enni a kalapját, asszem a Hősök terén fő műsoridőben, ha tényleg igaz az, amit Simon Pereszről, az izraeli államelnökről regélnek. Nevezetesen, hogy olyat talált mondani, miszerint egyéb más területek, mint például Manhattan és Lengyelország mellett, zsidó üzleti érdekeltségeknek kis hazánkat is szándékában áll felvásárolni, sőt, ez irányban már lépéseket is tettek. Elvégre manapság mán nem dívik az erőszakosság, Mammon világában hadseregek nélkül is létre lehet hozni birodalmakat, nem kell hozzá ördöngösség, mindösszesen ropogós bankókból, illetve az azokat helyettesítő elektronikus jelekből kell elegendő mennyiséggel rendelkeznünk, valamint az azok felett gyakorolt ellenőrzés jogával, és máris miénk az ország, és a hatalom. Mindazonáltal a politikai korrektség kedvéért szögezzük le, hogy a dicsőség bizony nem, mert az, pénzért nem megvásárolható, azt bizony ki kell érdemelni!

No, szóval a fejfedő szolid keretek között való elfogyasztása ugyan elmaradt, pediglen a hír igaznak bizonyult, és a világháló áldásos hatásának köszönhetően a Magyar Nemzetnek is kénytelen-kelletlen foglalkoznia kellett Simon Peresz kijelentésével, egész egyszerűen nem lehetett elhallgatni.

A tolerancia jelzésértékű hazai zászlóvivői, a jelenleg mindösszesen 1%-osra zsugorodott törpeminoritás prominensei azok, akik először kiáltanak antiszemitát, ha ebben a 93 ezer négyzetkilométeres kis országban valaki zsidókat érintő témában szólásra mer emelkedni.

Emlékeznek még?

Darab idővel ezelőtt a torzonborz szakálláról és jellegzetes okuláréjáról vizuálisan azonnal beazonosítható TGM vezérletével a legutóbbi szamurájkardos kisebbségi incidens során akkorát buktak, mint az ólajtó.

Emlékeznek még?

Az eset kapcsán egészen addig, amíg a Jobbik részéről rendőrségi és egyéb más statisztikai adatokkal elő nem álltak, libsikéim a médiahátszelüket jócskán kihasználva csak azt harsogták, hogy nincs cigánykérdés! Tényleg? Utóbb kiderült, naná hogy van, és itt sem segített, hogy a szőnyeg alá akarták söpörni, ahelyett, hogy beszélnének róla. Döbbenetes mentős beszámolót olvashattunk nem régen az interneten, ahol egy neve elhallgatását kérő mentős számol be arról, milyen megpróbáltatásokat kell kiállniuk munka közben, ha a mozdony-szőke kisebbséghez hívják őket. A legenyhébb, amikor vidékről mentővel szállíttatják be magukat, mert éppen valamelyik hipermarketben, vagy bevásárlóközpontban támad kedvük shoppingolni.

Megáll az ember esze és támaszkodik.
(...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csángó gyerek olasz anyanyelvv
  2007-11-15 17:15:52, csütörtök
 
  Gyanúsan sok az olasz Csángóföldön
2007. november 14., 08:55 FigyelőNet

Egy moldvai faluban olasz anyanyelv órákra írattak be csángó gyerekeket: ezután az iskolában nem tanulhatnak magyarul, hiszen nem lehet két anyanyelvük - közölte a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ).

Pusztinán olyan gyerekeket írattak be az olasz anyanyelv órákra, akik nem Olaszországban születtek, és egy szót se tudnak olaszul. A helyi római katolikus plébános és az iskola igazgatónője 2007 tavaszán összegyűjtött néhány kérvényt, hogy a gyerekek anyanyelvükön, olaszul tanulhassanak. Az MCSMSZ-nek a mai napig sem sikerült kideríteni, hogy pontosan hány kérvényről van szó, és mely gyerekek nevére szólnak.

Hosszú ideig csend volt, szeptemberben az iskola olasz órák nélkül kezdődött, amit a szövetség annak tulajdonított, hogy a hatóságok belátták a helyzet abszurditását. 2007 november 9-én 11 órakor mégis megtartották az első olasz anyanyelvi órát a pusztinai iskolában. Az olasz nyelvtanár azonos a román nyelv és irodalom tanárral - emeli ki a közlemény.

Akik azonban olaszul tanulnak az iskolában, azoknak a törvény is tiltja a magyar nyelvórákat, hiszen nem lehet két anyanyelve egy gyereknek. Az "olasz anyanyelvű" gyerekek egyelőre eljárnak magyarórára, igaz csak iskolán kívüli formában.

Kapcsolódó témák
Látszatmegoldás a magyaroktatásra Csángóföldön


--------------------------------------------------------------------------------


Csángó gyerekek olasz anyanyelvvel?
Csango.eu

Pusztinán olyan gyerekeket irattak be az olasz anyanyelv órákra, akik nem Olaszországban születtek, s természetesen egy szót se tudnak olaszul. A helyi római katolikus plébános és az iskola igazgatónojének rábeszélése folytán még 2007 tavaszán összegyujtöttek néhány kérvényt (az MCSMSZ-nek a mai napig sem sikerült kideríteni, hogy pontosan hányat és mely gyerekek nevére szólnak azok). Aztán hosszú hónapokig csend volt, sot szeptemberben megkezdodött az iskola olasz órák nélkül. Megnyugodtunk, gondoltuk, hogy a hatóságok belátták ennek az egész helyzetnek az abszurditását: Pusztinán nincsenek, nem lehetnek olasz anyanyelvu gyerekek. De 2007 november 9-én 11 órakor mégis megtartották az elso olasz anyanelvi órát a pusztinai iskolában. Az olasz nyelvtanár természetesen azonos a román nyelv és irodalom tanárral.

Szövetségünk és a gyerekek szempontjából nem az a gond, hogy olaszul is tanulnak, hanem az, hogy azoknak, akik olaszul tanulnak az iskolába, azoknak a törvény is tiltja a magyar nyelvórákat, hiszen nem lehet két anyanyelve egy gyereknek (a román államnyelv mellett). Tiltakozunk a magyar anyanyelv ezen ravasz módszerrel való kiszorítása ellen. Az "olasz anyanyelvu" gyerekek egyelore eljárnak magyarórára, igaz csak iskolán kívüli formában, hiszen az iskolai órákat tiltja az igazgatóno számukra.

Vannak olyan gyerekek is akik iskolai magyar anyanyelvi órákra egyáltalán nem is voltak beiratkozva.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt nincs olajügy(?)
  2007-11-15 17:13:42, csütörtök
 
  Draskovics: Itt nincs is olajügy
Telefonon kötelezték a VPOP-t törvénysértésre
2007. november 13. 18:40 MNO

Direkt módon, távbeszélőn adott utasításokkal kötelezte a VPOP-t a jogsértő határozat meghozatalára az államtitkár és a helyettes államtitkár egy hajdúszoboszlói cég megbírságolása ügyében - ez derül ki egy 1996-ban öt évre titkosított dokumentumból. A Horn-kormány pénzügyi tárcájának közigazgatási államtitkára 1994 és 1998 között Draskovics Tibor volt.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott dokumentumokból az derül ki, hogy 1996-ban egy jogértelmezési vita kapcsán valakik ügyet akartak kreálni - erről nyilatkozott kedden Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, miután hétfőn újabb minősített olajügyi dokumentumok titkosítását oldották fel és hozták nyilvánosságra.

A rendőrség honlapján található húsz dokumentum egy 1996-os ügyről szól, amelyben a Pénzügyminisztérium két vezető tisztségviselőjével, a közigazgatási államtitkárral és az egyik helyettes államtitkárral kapcsolatban felmerülő hivatali visszaélés gyanúját vizsgálták, operatív eszközökkel is, de azt nem találták bizonyítottnak. Bár a dokumentumokból a személyes adatokat törölték, a titulusok és a dátumok olvashatóak, ez alapján az egyik vezető Draskovics Tibor, aki 1994 és 1998 között a pénzügyi tárca politikai államtitkára volt.

Draskovics Tibor hangsúlyozta: a rendőrség az ügyet alaposan kivizsgálta és megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eltérő intézkedéseket eredményező jogértelmezési vitát egy törvénymódosítás zárta le.

"Itt tehát nem volt és nincs is olajügy. Egyébként örülök, hogy a rendőrség tette a dolgát, tegye ezután is" - fogalmazott a tárca nélküli miniszter.

A rendőrség honlapján olvasható, 1996-ban öt évre titkosított dokumentumok egy hajdúszoboszlói cég megbírságolásával foglalkoznak. A cégnél 1995 januárjában jövedéki ellenőrzést tartott a Berettyóújfalui Vámhivatal, amely az üzemanyag-forgalmazási engedély hiánya miatt 100 ezer forint jövedéki bírságot szabott ki. A határozatot - a legfőbb ügyész helyettesének irányelve alapján - fél évvel később felülvizsgálták és törvénysértésre hivatkozva módosították, a bírság összegét pedig több mint 83 millió forintra emelték.

A dokumentumok szerint a cég ezt megfellebbezte, de a Vám- és Pénzügyőrség Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Parancsnoksága helybenhagyta a magasabb összeget. A cég ezután felügyeleti intézkedést kezdeményezett. Az ORFK és a Belügyminisztérium irataiból az derül ki, hogy ezután a Pénzügyminisztérium államtitkára és egyik helyettes államtitkára a VPOP-hoz fordult a döntés miatt, mondván, a jogszabály-módosítás, ami bírságok emelkedésével együtt járt, váratlanul érte a piaci szereplőket. Ezután a cég számára kedvező döntés született.

Egy 1996. május 24-én Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek küldött feljegyzésben az olvasható, hogy az államtitkár és a helyettes államtitkár "direkt módon, távbeszélőn adott utasításokkal kötelezte a VPOP-t a jogsértő határozat meghozatalára".

Az ügy miatt - a dokumentumok szerint - operatív módon is figyelték a Pénzügyminisztérium két vezető tisztségviselőjét a hivatali visszaélés gyanúja miatt, de ezt nem találták bizonyítottnak. A történteket a pénzügyminiszter utasítására az akkori politikai államtitkár, Akar László is vizsgálta.

A pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára 1994 és 1998 között Draskovics Tibor volt. A dokumentumokból nem derül ki, melyik helyettes államtitkárról van szó az anyagokban. Az érintett időszakban helyettes államtitkárként dolgozott a minisztériumban Tétényi Tamás, Csobánczy Péter, László Csaba, Hegedűs Éva, majd az időközben utóbbit váltó Balázs Ágnes.

Az iratokat a kormány által létrehozott, az olajügyekben keletkezett papírokat vizsgáló bizottság kezdeményezésére vizsgálták felül.
(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megasztrájk jövő szerdán
  2007-11-15 17:12:35, csütörtök
 
  ... az áramipari dolgozók is csatlakoznak
FH 2007-11-14 08:18 Hírszerző

Három erőmű és egy áramszolgáltató dolgozói tartanak kétórás munkabeszüntetést november 21-én. Sztrájkolni fognak Pakson is.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak jövő hét szerdán a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének tagjai - mondta a szervezet elnöke az RTL Klub reggeli Híradójában szerdán.

Három erőmű és egy áramszolgáltató dolgozói tartanak kétórás munkabeszüntetést november 21-én. Az ország áramellátása egyensúlyban marad, az áramelosztó importból fogja pótolni a sztrájk miatt kieső mennyiséget, ez azonban jóval drágább megoldás - közölte Gál Rezső.

A dél-magyarországi régióban, a Démász területein délután 2-től 4-ig nem lesz ügyfélszolgálat, és az esetleges hibákat sem javítják ki ebben az időszakban. A budapesti és a vértesi erőművekben a délelőtti órákban lesz a munkabeszüntetés, a Paksi Atomerőműben pedig szerdán döntenek arról, hogy mikor kezdődjön a kétórás sztrájk - mondta a szervezet elnöke.

A vasutasok, pedagógusok, buszvezetők már bejelentették, hogy sztrájkolnak jövő hét szerdán. A vonatok 6 órán keresztül nem járnak majd, és sztrájkba lépnek a Vas és Békés megyei Volán dolgozói is. Az érdekképviseletek a nyugdíjszabályok megváltoztatása és az egészségbiztosítás átalakítása, illetve a vasútvonalak bezárása ellen tiltakoznak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Solt O. élne, köpne ránk
  2007-11-15 17:10:26, csütörtök
 
  Kínos SZDSZ-születésnap: "Ha Solt Ottilia élne, köpne ránk"


2007.11.13.

Hardcore szoclib kritika a 19. születésnapon

A liberális párt honlapja elfelejt tudomást venni róla, volt alapítói
azonban
nagyon is számon tartják: ma 19 éves az SZDSZ. A majdnem kerek évfordulón
alapítók
egy köre kíméletlen, szociálliberális alapállású kritikát fogalmazott meg a
mai,
"akarnokok dominálta" SZDSZ-szel szemben, amely szerintük "egy zsaroló kis
csoport
lett."

"Mi, rendszerváltó alapítók, akik egzisztenciánkat (ha úgy tetszik egész
életünket,
karrierünket) tettük fel a demokratikus ellenzékben a létezo szocializmus
elleni
harcra, 19. születésnapja alkalmából kétségbeesetten figyeljük mivé lett a
Szabad
Demokraták Szövetsége" - így kezdodik az a keseru nyilatkozat, amelyet a
párt
egykori alapítói fogalmaztak meg és terjesztenek emailen.

Azt nem tudni, hány ember álláspontját képviseli a dokumentum, azt ugyanis
csak
Kozák Gyula (szociológus, a Nagy Imre-temetés egyik szervezoje, az 1956-os
intézet
egyik alapítója, egy tavalyi kis választási botrány szereploje) írta alá.

Nem ezt akartuk

"1988. november 13-án azért alapítottuk meg az SZDSZ-t, mert szocializmus
helyett
szabadságot, állampárti diktatúra helyett plurális demokráciát, állami
tulajdonra
épülo tervgazdaság helyett magántulajdonon alapuló piacgazdaságot, az
egyenloség
hamis mítosza helyett valódi jogegyenloséget és esélyegyenloséget akartunk.
Ezek
nagyjából teljesültek is. De nem számítottunk az eredeti tokefelhalmozás
azóta
megismert szörnyu anomáliáira, amelyek oly sok embernek kedvét szegték. Nem
számítottunk arra, hogy 19 év múlva is 3 millió szegény ember él majd
hazánkban" -
írja egyebek mellett az emlékezteto.

"A szellem szintjén még voltak elképzeléseink, de a gazdaság területén, az
egészségügy területén, a szociális egyenloség területén nem. S az alapítók
közül
nagyon kevesen maradtak a professzionális politika színterén, s azok is
eltávolodtak eredeti elképzeléseinktol. Akik pedig kihullottak, már csak
nosztalgiából, vagy még abból sem hívei az SZDSZ-nek. Ha Solt Ottilia élne,
köpne
ránk. Ha Szabó Miki élne, köpne ránk. Szalai Pali már korábban is elhúzott
tolünk.
Pedig ok voltak a legbátrabbak. De hol van Juhász Pali, hol van Havas Gábor,
hol
van Iványi Gábor? S mi lett barátunkból, Demszky Gáborból? S hogy
kerülhetett Mécs
Imre egy másik párt soraiba? A helyzet elkeseríto, az ünneplés formális.
Egykori
önmagunkra emlékezhetünk, de a mai SZDSZ egy zsaroló kis csoport lett.
Mihályi
Gáborok (?! - A szerk.), Horváth Ágnesek, John Emesék, Kókák és társaik
játéktere."

"A helyzet elkeseríto, az ünneplés formális" (Fotó: Járdány Bence)

"Ma az SZDSZ Kelet-Európa egyetlen még létezo, rendszerváltó liberális
pártja" -
írja a levél, bár az a szerzok szerint "megkérdojelezheto, hogy van-e köze
ahhoz,
amit egykor megálmodtunk. S még inkább, hogy a nagytoke, a korrupció, a
kivagyiság
hogyan férkozhetett be közénk, akik a társadalmi egyenloség, a
szociálliberalizmus
mellett tettük le a voksunkat."

A szerzok szomorúan állapítják meg, hogy az SZDSZ 19 év elteltével -
szerintük -
eltávolodott saját alapértékeitol. Elismerik, hogy a párt ellenzékben és
kormánypártként "egyaránt következetesen védi az emberi jogokat és a
demokráciát",
ám a tiszta versenyre épülo szabad piacgazdaságért való küzdelme meglátásuk
szerint
"félre csúszott", a szolidaritás a kisebbségekkel "elvben ugyan megmaradt, a
közösség vállalása a hátrányos helyzetuekkel és a szegényekkel csak
szavakban van
jelen."

Akarnokok dominálnak

"Az SZDSZ-ben az alapító értelmiségiek nemzedéke elhagyta a politikát. A
pragmatikus akarnokok dominálják az SZDSZ-t" - állítja a dokumentum. "A
fiatal,
hivatásos politikusok egy része semmiben sem különbözik a többi párt
megélhetési,
korrupt politikusaitól, s bár a párt ugyan megorizte nevét, szellemiségét
elveszítette, egységét és belso demokráciáját kikezdte a mindennapi
gyakorlat.
Olyan új erocsoportok jelentek meg, amelyek idegenek az alapítók
szellemiségétol."

"Ma a magyar liberális párt nem a szocialisták vitatható reformjai egy része
mellett kiállva, vagy azokat éppen opponálva igyekszik folytatni a
rendszerváltáskor megkezdett munkát, hanem egy pitiáner zsaroló magatartást
gutírozva, mindent megtesz a maradék népszeruség elvesztése érdekében" -
állítják
az egykori alapítók. "Eltussolt korrupciós ügyek, kivagyiság jellemzi azokat
is,
akik még placcon maradtak a régiek közül."

"Tiszta szívünkbol azt kívánjuk, hogy az SZDSZ térjen vissza eredeti
célkituzéseihez, vesse ki soraiból mindazokat, akik akadályai a morális
megtisztulásnak. Tiszta szívünkbol kívánjuk, hogy legyen ereje a hatalom
akarásával
szemben visszatérni az eredeti elképzeléseihez. Mert sikerre csak ebben az
esetben
számíthatunk, egyébként a többi rendszerváltó liberális párt sorsára jutunk,
elenyészünk, a történelem süllyesztojébe kerülünk. Onnan pedig nincs
visszaút" -
állapítják meg a sajátos születésnapi köszönto szerzoi.

Hírszerzo információ
2007-11-13 13:46
www.hirszerzo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÉSZ Nyilatkozat
  2007-11-15 17:08:26, csütörtök
 
  NYILATKOZAT

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) 2007. november 10-i
Küldöttgyulése - több ezer tag képviseletében - szolidaritását fejezi ki a
Miniszterelnöki Hivatal elott tüntetokkel, és velük együtt tiltakozik:



1.. az egészségügy szétverése, a több biztosítós egészségügy ellátó
rendszer bevezetése ellen (amely szemben áll a keresztény szociális tanítás
alapelveivel), azaz a szándékos népirtás ellen;
2.. az oktatás tudatos szétzilálása ellen, ami különösen hátrányosan
érinti az egyházi oktatási intézményeket;
3.. a vidéken lakók életének ellehetetlenítése, és lakókörnyezetük
infrastruktúrájának leépítése ellen;
4.. az ország kiárusítása ellen;
5.. a társadalom megosztása, egyes rétegeinek tudatos szembefordítása
ellen;
6.. az önkormányzatiság és gyakorlatának megszüntetésére irányuló
törekvések ellen;
7.. a durvaság, az eroszak, a korrupció látványos térnyerése, az
erkölcstelenség, a gátlástalanság és ezek médiapropagálása ellen.


Mindezek miatt a KÉSZ ismételten követeli a miniszterelnök és kormánya
lemondását.





Budapest, 2007. november 10.





A
KÉSZ Küldöttgyulése nevében:


Dr. Osztie Zoltán , elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hálás szeretettel, Csaba testv
  2007-11-15 17:01:02, csütörtök
 
  Kedves Testvéreim!

Szeretettel köszöntlek a Torontói repülotérrol, útban vagyunk Európa felé.
Isten kegyelmébol véget ért az Amerikai utunk.

Szívem tele van hálával, örömmel, békével. Úgy éreztem, hogy Isten arra kért
hogy jöjjünk el az újvilágban élo testvéreinkhez, és látogassuk hosszan
azokat, akiik szeretettel hívtak. Eljöttünk, és hálatelt szívvel írhatom le,
hogy minden meghívásnak kisebb testvéri szeretettel eleget tudtunk tenni.
Volt ido elbeszélgetni, az embereket meghallgatni az itteniek örömeit,
gondjait, de arra is volt mindenütt alkalmunk, hogy tanúságot tegyünk Isten
végtelen szeretetérol, jóságáról. Ugyanakkor fontosnak láttam beszámolni az
Amerikában, Kanadában élo testvéreink jóságából született Tusnádi Szent
László gyermek védelmi központról, de mindenütt beszélhettem az egész
alapítványunk muködésérol, eredményeirol, de kudarcairól is.

Örömmel írhatom le, hogy Árpád vezér lelkületével, egy asztalhoz ülve,
szeretettel nagyon sok emberrel sikerült szövetséget kötnünk az élet
szolgálatára. Nagyon megérte hosszan zarándokolni, imádkozni ezt a csodaszép
világot, mely a maga csodálatosságával, újból és újból ámulatba ejtett. Úgy
érezzük, hogy szívünk, kis világunk határtalanul kitágult, és eltelt
reménnyel, új lendülettel, bátor hegyeket mozgató erovel, lendülettel. De a
látottak alapján szüloföldünk iránti szeretet, ragaszkodás, megbecsülés is
elmélyült.

Alázattal, és örömmel le merem írni, hogy a szép, nagy embert próbáló útnak
a végére értünk. Hála és ragaszkodó szeretet van a szívemben az élo Isten
iránt, de az itt élo, nagyon sokszor hihetetlenül keményen dolgozó
testvéreim iránt is. Hiszem, hogy minden találkozásból, átbeszélt estébol
remény, hit, élet fakadt mindannyiunk számára.
Isten áldása boségesen áradjon ki az Újvilágban élo testvéreim életében.

Hálás szeretettel, Csaba testvér.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 337
  • e Hét: 1080
  • e Hónap: 2027
  • e Év: 37968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.