Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Simó Endre beszéde
  2007-11-23 23:53:17, péntek
 
  Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala szervezőjének beszéde a 2007. november 21-i Kossu

Jó estét kívánok Mindenkinek, aki eljött a Kossuth térre tüntetni! Hálás köszönet azoknak, akik követeléseinket sztrájkkal támasztották alá! A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala nevében kezet nyújtok Önöknek a Szolidaritás Napján emberi és társadalmi jogainkért folytatott közös harcunkban.


Ebben az épületben, itt mögöttünk, vannak, akik azt hiszik, hogy birka ez a nép. És amikor felismerik, hogy nem az, a legszívesebben leváltanák a népet és újat választanának helyette. Uraim! Tudjanak róla, hogy a mi népünk túl fogja élni Önöket! Nem fogja megengedni, hogy árunak nézzék az életét, és eladják az egészségét! Hogy alárendeljék a társadalom érdekét egy maroknyi üzleti csoport önös érdekeinek! Önöknek egy választásuk maradt: vagy maguk vonják vissza készülő törvényüket, vagy mások fogják visszavonni maguk helyett. Nincs más választásuk! Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, ami a miénk! Munkát, békét, biztos megélhetést akarunk!

Azzal vádolnak minket, civileket, hogy kiállásunkkal pártok szekértolóivá szegődtünk. Fáj nekik, hogy nem az ő szekerüket toljuk, hanem a társadalomét. Komolyan gondolják, hogy mi egy olyan szekeret akarnánk tolni, amelynek rakományát társadalombiztosítási privatizálásnak, vizitdíjnak, a jóléti rendszer leépítésének hívják?! Létbizonytalanságot szülő konvergencia programnak, munkanélküliségnek, mindennapos megélhetési gondoknak, kirekesztésnek?

Nem, kormányzó Urak, mi nem Önökkel tartunk, hanem azokkal, akik emberhez méltóan akarnak élni! Egészségesen és sokáig! Enni és inni akarnak, lakni és szeretni, gazdagodni lélekben, növekedni emberségben! Mi a társadalom túlnyomó többségével tartunk. Önökkel szemben a dolgozó ember oldalán állunk! Azokkal tartunk, akik a dolgozók és a nélkülözők javára akarnak változtatni az elosztási viszonyokon!

Határainkon kívül élő magyar társadalmi szervezetek sokasága vállalt szolidaritást velünk, Kossuth téri tüntetőkkel. Nem kevernek össze minket azokkal, akik 3 évvel ezelőtt dölyfösen hátat fordítottak állampolgári jogaiknak. Micsoda erkölcsi erő, hogy sérelmeiken felülkerekedve közösséget vállalnak velünk a társadalmi jogokért, az emberi jogokért folytatott harcban!

Barátaim! Drága kincsünk a társadalmi-nemzeti együvé tartozás. Nem mondunk le róla az Európai Unióban sem. Megengedhetetlen, hogy fél ország elszegényedjék azért, hogy az eurót bevezessék hazánkban. Ne hagyjuk, hogy megtűrt vendéggé váljunk saját otthonunkban! Nyújtsunk kezet egymásnak itt a téren, szerte az országban és rajta túl is! Ez az egyetlen dolog, amivel a hatalom nem tud mit kezdeni. Az egyetlen dolog, ami közös ügyünket sikerre fogja vinni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Totális vasúti sztrájk decembe
  2007-11-23 22:54:03, péntek
 
  Totális vasúti sztrájk decemberben?
2007-11-23 16:49:28


Bár formálisan csak jövő pénteken dönt a VDSZSZ arról, hogyan folytatja a szerinte sikeres, de eredménytelen szerdai tiltakozást, Gaskó István, a szakszervezet elnöke azt mondta: határozatlan idejű munkabeszüntetést javasol addig, amíg a kormány nem teljesíti a követeléseiket. Gaskó szerint a szerdai tiltakozás nyomán csak apró lépéseket tett a kormányzat.
A szerdai tiltakozási akciósorozatot, a nap közbeni sztrájkokat és az esti nagygyűlést egyaránt sikeresnek értékelte pénteki sajtótájékozatóján Palkovics Imre, a Munkástanácsok, és Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke. Mindketten azt mondták: a megmozdulások a társadalmi támogatottságuk ellenére nem jártak eredménnyel, miután a kormányzat nem teljesítette a követeléseiket, csak apró lépéseket tett.
A Liga ezért még a jövő héten további tiltakozásokat szervez. A tiltakozó akciók kezdőnapját jövő hétfőn jelölik ki, a konföderációhoz tartozó szakszervezetek többsége a jövő héten dönt arról, mikor és milyen formában tiltakozik. Gaskó István, aki a Liga mellett a szerdai hatórás sztrájkot szervező egyik szakszervezet, a VDSZSZ elnöke, az Index kérdésére azt mondta: bár formális döntést jövő szerdán hoznak, ő azt fogja javasolni, hogy határozatlan idejű sztrájkot kezdjenek, és a munkabeszüntetés csak akkor érjen véget, ha a kormány teljesíti a követeléseiket.

Decemberben leáll a MÁV

Mivel döntés nincs, részleteket még nem lehet tudni a sztrájkról. Gaskó azt mondta, addig tiltakoznak, amíg van esély arra, hogy elérik a céljaikat, az egészségügyi rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonását. A kormánypárti képviselők által is több száz módosítóval - Gaskó szerint ezek jelzik, hogy a törvénynek nemcsak a társadalmi és szakmai egyeztetése maradt el, hanem a politikai is - kiegészített jogszabályról december 17-én kell döntenie az Országgyűlésnek. Lapunk értesülései szerint a vasutasok december első napjaitól hirdetnék meg a totális sztrájkot.

Index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem minden Barack, ami fényli
  2007-11-23 22:51:01, péntek
 
  Nem minden Barack, ami fénylik!




Gondolva itt Barack Omabára aki a hírek szerint felvette a harcot az Egyesült Államok elnökjelöltségért folyó versenyben Hillary Clintonnal. Ha Ön felkapta fejét a névre, sajnálom, de ez a gyümölcs már most férges.


Mert természetesen nem az a baj, hogy a fenti úriember afroamerikai. A baj az, hogy mint minden ottani elnökjelölt, valamilyen gazdasági lobbi kiszolgálója. Láthattuk, hogy ellenfele Hillary férje, a ,,cumiztató Bill" exelnök, semmivel sem volt különb a mostani elnöklakájnál. Mert szolgák Ők, még ha jól fizettek is, a burzsoázia szolgái! A világ majd retteghet, hogy az olajos maffia helyett a környezetre legalább olyan káros gépjármű lobbi kiszolgálója mivel lep meg Minket. Szeretem az őszit, főleg a Magyar ,,Mariskát", de nem a gépzsírtól feketedő, már most rohasztó Omabát.

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közöny, alkalmatlanság vagy má
  2007-11-23 22:48:41, péntek
 
  Közöny, alkalmatlanság vagy más?
2007-11-23 22:00:26

Mára mindenki számára világos, hogy a száz bakugrás, a negyvennyolc tánclépés és egyéb álkommunikációs álcselekvés kavalkádjában az állam mai főszereplői végleg lemondtak a szolidaritás gyakorlásáról.
Közben annyit hablatyoltak össze, annyi értékes fogalmat koptattak el, hogy a polgár feje szédül, a gyomra pedig felfordul. Nyilván ez a cél. A totális undor, a mindenre és minden közszereplőre kivetített teljes hit- és hitelvesztés. Ez a jó terep a zavarosban halászásra.

Bizonyos elismerést azonban mégsem tagadhatunk meg e zseniális kavarástól. A mindenfelé elterelt közfigyelem árnyékában sikerült megharmadolni a nemzeti vagyont. A tétova, az ellenzéktől elég segítséget, világos eligazítást nem kapó, magára hagyott állampolgár már nem megy seprűvel, partvissal, húsvágó bárddal az utcára. Pedig az orra előtt tervezik maradék vagyona felének (minisztériumi épületek, a magyar édesvíz, az egészségügy, az oktatás stb.) elherdálását.

E sorozat újabb, ijesztően zseniális ötletállomása volt, hogy ötvenmillióban határoznák meg a luxuslakások értékét, pontosabban ezt a "rémhírt" szórták szét az amúgy is rémült lakosság között. Ez az érték a középosztály normális, minden rongyrázást nélkülöző otthonainak szintje lenne. Ilyesféle lakásban lakik egy tisztes magyar értelmiségi, akinek apja, nagyapja szorgalmasan dolgozott a hazáért és az utódaiért. Ezek a lakások a lassan lecsúszó, víz alá szorított családok, a gyermekek és unokák aranyfedezetei. A bennük lakók egyre nagyobb része nyugdíjas, vagy ha nem az, mind nehezebben képes fenntartani magát. Ha képtelenek fizetni az újabb, kegyetlen adósarcot, a teher jelzálogként csapódik rájuk és utódaikra. Akik azt hitték, hogy majd támogatják utódaikat, tömegesen, megalázva kénytelenek lesznek piacra dobni polgári lakásukat. A túl nagy, egyidejű kínálat miatt töredékárért. S akik már a projekt indítása óta kezüket dörzsölve készültek az újabb szerzésre, egy csapásra vásárolhatják föl a maradék magyar magán-közvagyont.

Egy elszegényedő, megtört, kifosztott középosztály ereje, öntudata nélkül végleg vége az országnak.

Kétesélyes az ördögi játszma: a külföldi hiénák (néhány már be is jelentette igényét) szereznek meg mindent, vagy a hazai újgazdagok foglalják el lihegve a "történelmietlen" osztály helyét.

Nem kell hozzá túl sok tisztánlátás: minden manőver orv kiszivárogtatása arra jó, hogy újraélesszék a negyven éven át a zsigerekbe égetett megfélemlítettséget, a bizonytalanságot.

Hiába mondja Morvai Krisztina: aki nem fél, aki a nyilvánosság elé lép megaláztatásával, azt megmenthetjük, aki eltitkolja, azon nem segíthetünk. Ez a nép a vérében hordja a diktatúra félelmét.
Ismétlem: nem vonhatjuk meg ettől az egylettől zsenialitásuk elismerését. Az első halálra rémisztés után jött a vak csend. Volt idejük felmérni: mekkora elkeseredést, gyűlöletet váltana ki ez az újabb sarc. És íme a tökéletes megoldás, immár törvénybe iktatva: az önkormányzatok lesznek kénytelenek kiszabni az ingatlanok értékalapú megadóztatását. Így a keserűség és a gyűlölet az önkormányzatokra hárul, miközben valamilyen módon majd (duplán) behajtják tőlük a többletbevételt. A feladat háromszorosan is végrehajtva: a pénzt kitépik a zsebekből, a középosztály tönkremegy, a lakosság pedig a kormány helyett egymást (önkormányzatokat) gyűlöli.

Hallgatom a rádióban a riadt államtitkár nyöszörgését: nem gondolták komolyan, hogy 125 000 forintos vásárlások után is köteles mindenkit feljelenteni az eladó, nyakára uszítani az APEH-et. Valójában csak kétmillió fölött indul az üvegzsebes törvény, nyüszögi.

De kérem, ki rendelte meg ezt a minden magyar lakost fenyegető tanulmányt?! Senki ne mondja, hogy nem volt határozott célja a kiszivárogtatásnak! Hadd féljenek, hiszen elértéktelenedett pénzünknél már mindenkit érint ez a nevetséges határ. Mindenki gyanúsított és vádlott. Mi ez, ha nem a rákosista házmesterek másként "reaktivált" világa, ahol mindenki mindenkit följelent?

Milyen ragyogóan illik ez az autóvásárlás regisztrációs adóval való megsarcolásához (vegyenek kocsit Szlovákiában), a cégalapítók kitoloncolásához, a miniszterelnök biztatásához, hogy menjenek külföldre a fiatalok. Ezek után már minden költségesebb utazást is osztrák turistairodáknál rendel meg a remegő magyar alattvaló.

Kezdem érteni Ron Werber nyilatkozatát: nem tud elképzelni olyan akciót, amit "ezek után" ne tudna lenyomni a magyar lakosság torkán.

Sok mindent, egyre többet értek/értünk.

Értem azt is, hogy nem lesz itt már forradalom, az egész, megalázott, darabokra szaggatott lakosságot egyszerre megmozdító felhördülés.

Ám egyet mégsem értek.

Hogy mi a magyarázat erre a pusztító, kegyetlen, gondosan megtervezettnek tűnő eljárásra? Vajon a haza iránti tökéletes közömbösség? Vajon a vezetésre való teljes alkalmatlanságuk, ami hisztérikus ötletbakugrásokban, egymásnak ellentmondó, elbizonytalanító káoszban nyilvánul meg?

A XX. század óta rengeteget változott a világ. Ma már nem kellenek véres csaták, pusztító győzelmek, katonai területfoglalások, hogy "gyarapítsuk a birodalmakat". Elég az álinformációk megtervezett, ravasz áramoltatása. Akkora hatást érhetnek el vele, mint milliónyi halottal.

Persze a végeredmény itt is több millió tehetetlen ember, tetszhalott lehet.

Hacsak nem nyerjük vissza egyszerre, közösen azt a képességünket, hogy egyszerűen átlátjuk a porhintés mögött a nyilvánvaló hazugságot. És azt a felismerést, hogy mindnyájan együvé tartozunk, mindőnk érdeke közös.

hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koszovói párhuzam
  2007-11-23 22:02:15, péntek
 
  Koszovói párhuzam

Pataky István
2007. november 23. 00:00



Magyar Nemzet

Háromszázezer magyar közvetlen közelében ketyeg az az időzített bomba, amely ismét lángba boríthatja a Balkánt. Ma már mindenki számára világos, hogy Koszovó ügyében nem lesz megegyezés a koszovói albán és a belgrádi szerb álláspont között, így a rendezési tárgyalásokat véglegesen lezáró december 10-i határidőt követően már csak Pristina döntésén múlik, hogy mikor kiáltja ki a függetlenséget. Az sem kérdéses, hogy ez a kikiáltás nem várat sokáig magára.

A forgatókönyv szerint a koszovói döntést washingtoni elismerés követi, s ezt Berlin jóváhagyása emeli majd európai ügygyé. Hogy az Európai Unió többi tagállama közül melyik tartja fontosnak a Németország melletti felsorakozást, azt ma még nehéz megjósolni, annyi azonban bizonyos, hogy Magyarország állásfoglalása a kérdésben jelenleg még teljesen kiszámíthatatlan. Holott ma már nyilvánvaló a magyar érintettség a közelgő balkáni konfliktusban. Több tucat nyugat-bácskai magyar kapott katonai behívót az elmúlt napokban, amelynek értelmében a katonai szolgálatukat már letöltött, de még hadköteles személyeknek december 3-án meg kell jelenniük a körzeti katonai parancsnokságon, hogy átvegyék ,,háborús beosztásukat". Ennek ellenére nincs hivatalos budapesti állásfoglalás az ügyben, mint ahogyan Koszovó jövőjét illetően sincs az immár jól ismert, stabilitást szorgalmazó, diplomatikus állásfoglaláson kívül. A magyar külügyi tárca gyakorlatilag elfogadja a belgrádi védelmi minisztérium álláspontját, miszerint a szerb haderő reformja s az ebből fakadó szervezeti változások miatt kapott sok vajdasági behívót a területileg illetékes katonai parancsnokságoktól.

Európai uniós körökben eddig is értetlenséggel fogadták Magyarország passzív Koszovó-politikáját. Most azonban a délvidéki magyarok saját bőrükön érezhetik az anyaország tétlenségét. És ezúttal már régen nem a kettős állampolgárságról van szó - amely védettséget biztosított volna a Vajdaságban élő magyaroknak -, hanem sokkal inkább érthetetlen diplomáciai tehetetlenségről. Mibe kerülne egy határozott állásfoglalás megfogalmazása Belgrád címére a magyaroknak szóló behívókat illetően? A kényelmes semmittevés nem új keletű. A Vajdasági Magyar Szövetség vezetői már régóta figyelmeztetnek a koszovói rendezés veszélyeire, konkrétan arra, hogy a függetlenség kikiáltását követően szerbek tízezrei menekülhetnek el otthonaikból, s úti céljuknak a Vajdaságot választhatják. Egyebek mellett ezért is lenne szükség egy olyan budapesti állásfoglalás megfogalmazására, amely Koszovó függetlenedése nyomán a tartományban élő szerbek területi autonómiáját szorgalmazná.

Tegnap a magyar kormánykoalícióval köztudottan szoros kapcsolatokat ápoló Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik parlamenti képviselője is világosan fogalmazott a koszovói párhuzammal kapcsolatban. ,,Nyilvánvaló, hogy a balkáni tartomány decemberben egyoldalúan kinyilvánítja függetlenségét, amit az Egyesült Államok és Németország várhatóan el fog ismerni. Ebből az következik, hogy a Székelyföldnek és más európai régiónak is lehet majd valamilyen speciális státust találni" - jelentette ki Antal Árpád RMDSZ-es politikus. Mindenki előtt világos, hogy a határon túli magyarok és Magyarország számára hivatkozási alap lehet Koszovó státusának rendezése. Jól tudják ezt Bukarestben és Pozsonyban egyaránt. Eddig csak a magyar kormány nem akarta felismerni a koszovói párhuzamot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Özönvíz 3-féle értelemben-:))
  2007-11-23 21:38:19, péntek
 
 

Egy szép napon az Úr magához rendeli az amerikai, az orosz elnököt és a
magyar miniszterelnököt. Összehúzza szemöldökét és így szól hozzájuk: ti
odalent a Földön egész életetekben csak hazudoztatok. A világot elárasztotta
a gonoszság, a kapzsiság, a hazugság, nem érdemlitek meg, hogy éljetek! Most
menjetek haza és mondjátok el a népeteknek, hogy egy hét múlva özönvizet
bocsátok a földre és minden el fog pusztulni.

A három elnök hazamegy. Az amerikai összehívja a kongresszust: Uraim van egy
jó, meg egy rossz hírem. A jó hír, hogy akiben mindig is bíztunk, létezik.
Isten van, beszéltem vele. A rossz hír, hogy egy hét múlva el fogja
pusztítani a világot. Menjetek haza és élvezzétek az utolsó hetet.

Hazamegy az orosz elnök is és összehívják a Dumát. Uraim, van két rossz
hírem: Az első, hogy amit hirdettünk, amiben hittünk, sajnos nem igaz. Isten
mégis van, beszéltem vele. A másik, hogy egy hét múlva el fogja pusztítani a
világot. Menjetek haza és térjetek meg.

Gyurcsány is hazajön és összehívja az MSZP-t. Elvtársaim, van két jó hírem!
Mint tudjátok, hosszú évek óta azt hazudjuk, hogy mi elfogadjuk Isten
létezését. Nos, ezt jól tettük, ugyanis Isten tényleg van, beszéltem vele. A
másik jó hírem, hogy szívélyes, négyszemközti találkozón maga az Úr közölte
velem: most már majdnem biztos, hogy Orbán Viktor nem lesz még egyszer
miniszterelnök!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Új nemzetárulás készül a trója
  2007-11-23 21:35:24, péntek
 
  Olvasó: Új nemzetárulás készül a trójai faló ECHO-s szekerén
2007-11-23. 16:53:07

Azt már jóideje tudja minden hazáját szerető magyar, hogy a bolsevik-kommunista, a virtigli szocionista Magyarországon nem vész el, csak átalakul. Hol az MDF-ben, hol a Kisgazdapártban, hol a Fideszben, hol pedig faj- és tejtesvérei között lubickol az MSZP-SZDSZ-es Cosa Nostrában.

Moldova egyik novellájából véve a hasonlatot, arra számítottunk, hogy Széles Gábor nem elégszik meg az Apró Piroska segítségével, sok ezer ember munkahelyének megszüntetésével, beszállítóinak becsapásával összeharácsolt vagyonával, azt gyarapítani fogja. Arra is számítani lehetett, hogy az ECHO TV sem lesz elég neki arra, hogy a befolyását növelje. Az azonban már sok, hogy Széles ,,úr", aki minden volt már, csak akasztott ember nem, mostanában miniszterelnöki (rém)álmokat dédelget. Persze ebben a maffiák uralta látszatállamban - ahogy mondani szokás - láttunk mi már karón varjút....

Alig pár éve ugyanis, egy pápai proli diliházszökevénynek, aki minden vagyonát összerabolta, egyszer csak kedve támadt - Csintalan elvtárs szerint egyébként találóan -, ránézett az órájára és azt mondta: márpedig én leszek Magyarország miniszterelnöke! És így is lett, köszönhetően Orbán Viktornak és a magát jobboldalinak tettető műellenzéknek, akik hazaárulásban lassan vetekednek a szocionista börtönérettekkel. Szóval, úgy tűnik, hogy ahol egy volt - mert Spanyolországban lebukott - kádári titkosügynök lehet a köztársasági elnök, aki bebetonozta az Alkotmányba a szocionisták örök uralmát Magyarország felett, nos, ott bármi megtörténhet.

De mit is akar Széles, akinek úgy tűnik, hogy semmi sem elég? Az ma már köztudott, hogy a legutóbbi választásokon a köztörvényes Leisztinger milliárdjaival a zsebében a Tisztelet Társaságos Schmuck bóher ,,kalapjára tűzte az ibolyát", úgy sétált be az Országházba. Ez a módszer szinte hajazott a Centrum pártos átverésre. Az agytröszt azonban most egy kicsit továbbgondolta a szemfényvesztést, és még jobban összekuszálta a szálakat. Az új nemzetárulásra készülő, úgymond ,,harmadik erő" keretében ugyanis az összeesküvők tervei szerint színre lép majd Stumpf Pista az utolsó vérkomcsi belügyminiszter apóssal a háttérben, valamint Schmidt Maca a maga hétmilliárdjával, no és állítólag nem hiányzik majd Giró-Szász András sem az illusztris társaságból.

Az összeesküvő bűnbanda semmit nem bíz a véletlenre, most Széles milliárdjaival a hátuk mögött indulnának harcba, ám a hírek szerint a nagy rablóprivatizátornak volt egy kikötése: csak úgy adja a zsózsót, ha ő lesz Magyarország soron következő miniszterelnöke. Igaza is van. Miért is ne? Lopott már annyit, hogy szerinte itt az idő arra, hogy a gazdasági hatalmát politikaira váltsa. Végülis Gyurcsány is ezt tette. Azoknak, akik az anyjukat is eladnák a pénzért és hatalomért, ez nyilván nem volt nagy feltétel, így leboltoltak egymással, és persze beveszik a buliba a már minden hitelét elvesztett, velejéig korrupt, komcsibérenc MDF-et is. Márpedig ahol Dávid(csillagos) Ibolya és pártja megjelenik, ott a fentiek alapján biztosra vehetjük a kommunista hatalomátmentést szolgáló MSZP-s érdekérvényesítést. A kancsal zsidógyerek állítólag már ki is számolta, hogy ha választási győzelmi álmokat dédelgetnek, akkor 5% ára kétmilliárd forint lesz, míg a 10%-ért négy milliárdot kell majd behajítania a kalapba.

Természetesen, most ismét nemzeti köntösbe bugyolálják majd az általuk életrehívandó riherongyot, hadd higgye a nemzeti oldal, hogy értük megy a megmentő akció, hogy ezek a senkiházik egyébként a hazát akarják megmenteni; csak nem hozzák majd a pénzt, hanem viszik, hiszen egyértelműen a zsidó tőke további térnyeréséről van szó, ismerve Dávid és Soros sőt Lantos, nemkülönben Széles és a királycsináló hírében álló Apró Piroska viszonyát. Persze azt is tudjuk, hogy Schmidt Mária no meg az ő médiabirodalma is megtesz majd minden tőle telhetőt a siker érdekében, annak az ebül szerzett hétmilliárd forintnyi vagyonnak a segítségével, amire az Ungár-sógornő Orbán tanácsadójaként tett szert, hiszen sikeresen lebeszélte ,,minden magyarok miniszterelnökét" arról, hogy a fő zsidó Surányi ne kerüljön börtönbe, bár világbotrányként 160 milliárd forintot elsíbolt a CW AG bécsi bankjából, ami köztudottan a Magyar(?) Nemzeti Bank leányvállalata volt. Naná, hogy zsidó kézben....!!! Pedig Schmidt Máriának mint történésznek és a Terror Háza igazgatójának tudnánk az összeesküvésnél nemesebb feladatot is: a Terror Háza Múzeum falán kifüggesztett ÁVO-sok arcképcsarnokához hasonlóan kitapétázhatná a múzeumot a sok mocsadék, hazaáruló, mindmáig nagy aktivitással köztünk élő és dolgozó titkosügynökök, III/akárhányas besúgók, spiclik névsorával és képével.Ha valami, hát ez vinné előbbre a kisiklatott rendszerváltás ügyét, ez rázhatná fel ezt a roncstársadalmat, ez döbbenthetné rá a véres, magyar való világra. Arra, hogy ma Magyarországon minden döntéshozó és ellenőrző pozícióban volt titkosügynökök ülnek, mindenhol ők keverik a kártyát és ők osztják a lapokat. Ezért nem történhet igazi rendszreváltás hazánkban mindaddig, amíg a velejéig korrupt megélhetési politikai bűnözők uralják az Országházat, amíg vadonatúj, makulátlan emberekből szerveződött pártok ki nem takarítják a törvényhozást, és nem hajtják végre kíméletlenül a számonkérést, az elszámoltatást.

Visszatérve tehát a Széles-féle nagy átverésre. Már most felhívjuk mindenki figyelmét arra (Önnek is a nemzetért aggódó Krokó Tanár úr és minden narancseszű, agymosott honfitársunknak !!!), hogy tiltakozzon a létrehozandó korcs alakulat ellen, utasítsa el minden áron a rövidesen bejelentésre kerülő ,,harmadik erőt", mert ez nem más, mint a zsidó-komcsi farkas, nemzeti báránybőrben.

A machinációk során megint be fog igazolódni, hogy a választási kampányra 8-10 milliárdot kívánnak majd felhasználni az ügynökökkel teletömött pártok, amely pénzt nyilvánvalóan a nemzet lerablásából, kifosztásából tudták összelopni. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem az is érdekelne, hogy a kövérre hízott Stumpf kancellárminiszter úr miért Írországban offshore cégekben fialtatja a korábbi kormányzati informatikai tenderekből lenyúlt pénzt, de arra is fényt kellene deríteni, hogyan egyengette Széles pályáját a hírhedt Apró Piroska, vagy hogyan fosztja ki Budapest XI. kerületét ez a tetves, gátlástalan Leisztinger a komcsi polgármester Molnár Gyula haverjával, valamint Tüttő neje őnagyságával a városházi pénzosztóval a háttérben. Önöket ez nem érdekli?

Ha igen, akkor már most felhívjuk a figyelmüket, hogy ha Stumpf Pisti összeáll Szélessel, akkor a kancellária miniszteri garázdálkodásáról, a Siemens-es kenőpénzekről folytatásos rémregényt fogunk közölni hírportálunkon. Ez esetben ajánljuk, hogy legalább egynapi hideg élelemmel üljenek majd a képernyő elé, mert ha elolvassák a jó Stumpf István viselt dolgait, fel sem tudnak majd állni a gép elől a döbbenettől - ezt garantáljuk.

A 12%-on álló kommunisták tehát most így akarják ismét átmenteni magukat a nemzeti oldal megtévesztésével és számolatlan mennyiségű pénzzel, amely kísérlet nyilván nagy hírverést kaphat majd az ECHO TV-ben, a Heti Válaszban és a Magyar Hírlapban, valamint annak megyei mutációiban. Ez az őrült médiabirodalom már hordoz magában egy miniszterelnöki széket, hiszi Széles ,,úr". Reméljük, hogy a minden bizonnyal a lopott pénz legalizálásának szándékával fellépőkhöz ugyanolyan vehemenciával kopogtatnak majd be az APEH és az igazságszolgáltatás más szerveinek nyomozói, mint bármely tisztességes magyar állampolgárhoz. Reméljük, hogy érdekelni fogja mind az APEH-et, mind a rendőrséget mind a Legfőbb Ügyészt, hogyan képes ,,a harmadik erő" - tegyük hozzá, hogy mind az öt parlamenti párttal együtt - 10 millió forintot költeni az egyéni választkörzetekre, valamint 3,4 milliárdot a biztos bekerülésre? Bízunk abban, hogy amint színrelép a díszes kompánia, a korrupt rendőrök és ügyészek is végre teszik majd a dolgukat. Ha csak nem kaptak már a lopott pénzből az első körből, ugyanis azt tudjuk, hogy a CW AG-s szabadrablásban a titkosszolgálatok keményen érintettek voltak. Lehet, hogy a titkosszolga amikor nem áfát és adót csal, akkor a rendőrt és az ügyészt pénzeli ? Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Stumpfon keresztül Horváth elvtárs titkosszolgálati, a rendszerváltás óta aranybányát jelentő adatbázisának köszönhetően, a hálózat hozza majd a papírformát.

Most az egyszer mi legyünk észnél. Ahol meglátják Stumpfot, Szélest, Schmidtet, onnan nagyon gyorsan forduljanak ki, nevük mellé még véletlenül se ikszeljenek.

A trójaiak saját kárukon tanulták meg, hogy akármilyen tetszetős, a görögöktől, az ellenségeiktől soha ne fogadjanak el ajándékot. Mi is csak ezt tudjuk tanácsolni: tartózkodjanak az összesküvők-féle ,,harmadik erőtől", helyettük csak azokra szavazzanak majd az urnáknál, akik radikális, gyökeres rendszerváltást, kíméletlen elszámoltatást, teljes ügynökirtást kívánnak végrehajtani, véget vetve a rabszolgaságnak.

Véleményemet természetesen névvel vállalom.

Kubovicz Tamás
Ügyvezető Igazgató
Magyar Mozaik Kft
1033 Budapest
Sorompó u.1. III.e

Tel: +36 20 568 7851

http://kuruc.info/r/20/18708/
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
A szakszervezet
  2007-11-23 21:09:59, péntek
 
  A szakszervezet


"Jövő kedden mind a 24 Volán-társaság beszüntetheti a munkát az úgynevezett típusfüggőség miatt, amely a vezetett jármű típusához köti a korkedvezményes nyugdíjat.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet már 10 éve próbál megegyezni a Munkaügyi Minisztériummal, hogy változtasson a jogszabályon. .."

Na kérem, ezért érdemes volt rendszertváltani a csóróknak ... szakszervezetük változatlanul abban az állapotban fetreng, mint mondjuk 1967-ben. Gondolom ezek is MSZOSZ-esek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó
  2007-11-23 20:55:08, péntek
 
  Meghívó
2007. november 23.

Hit, erő, akarat

A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Pest megyei Szervezete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

2007. december 1-jén (szombaton) 14 órától
a MAGYAR GÁRDA veresegyházi bemutatkozó rendezvényére.

Meghívott előadók:
Szegedi Csanád,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és a Magyar Gárda egyik alapítója és Dósa István, a Magyar Gárda Országos Főkapitánya
Helyszín: Veresegyház, Váci Mihály Művelődési Ház

Szeretettel várunk mindenkit!

Hit, erő, akaratHit, erő, akarat
A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Pest megyei Szervezete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

2007. december 2-án (vasárnap) 15 órától
a MAGYAR GÁRDA sülysápi bemutatkozó rendezvényére.

Meghívott előadók:
Szegedi Csanád,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, a Magyar Gárda egyik alapítója és Dósa István, a Magyar Gárda Országos Főkapitánya

Helyszín: Sülysáp, Wass Albert Művelődési Központ

Szeretettel várunk mindenkit!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Moszad volt főnöke merénylet
  2007-11-23 20:50:50, péntek
 
  http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=186191


2007-11-23 19:56

Hard Talk: A Moszad volt főnöke merényletekről és merénylőkről beszél
Olvassa el Zeinab Badawi, a BBC riporterének interjúját a Moszad volt főnökének, Danny Yatommal.

Izraeli és palesztin vezetők a héten első ízben ülnek le tárgyalni George Bush-sal hármasban. De a Hamászt kizárták, így lehet, csak kirakattárgyalás lesz. Vendégem az izraeli parlament rangidős munkáspárti tagja, a Moszad titkosszolgálat volt főnöke. Az ő parancsára kísérelték megölni a Hamász vezetőjét. Ha lehetősége lenne rá, ma is megtenné?



Danny Yatom, üdvözlöm a Hard Talkban!

Köszönöm a meghívást!

Tíz évvel ezelőtt a Moszad vezetőjeként azt mondta, hogy meg akarja ölni Khaled Mesaal akkori Hamász-vezetőt. Ha lenne rá lehetősége, ma is így tenne?

Mindaddig, amíg harcolnunk kell a terrorizmus ellen. Mert ha nem így teszünk, a terrorizmus velünk számol le. Ezért mi nagyon határozottan fogunk harcolni, hogy leszámoljunk mindazokkal, akik izraelieket akarnak megölni.

Igenként értelmezhetem?

Mindaddig...

Azt mondja, ismét megölné Khaled Mesaalt?

Mindaddig, amíg Khaled Mesaal vezeti a kegyetlen, a világ legkegyetlenebb terrorista szervezetét, az élete veszélyben van.

De mikor hagynak fel ezzel? Hiszen oly sok Hamász-vezetőt próbáltak megölni. Jaszin sejket megölték, mint Rantiszit és Abu Shanedet is. De ahányszor megölnek valakit, másvalaki lép a helyére.

Ez így van, mert a terror elleni harc nagyon kemény, folytonos küzdelem.

De mit tesznek, egyenként megölik őket?

Ez a módszerek egyike. És mi nem zárhatunk ki egyetlen módszert sem. Fel kell kutatnunk a terrorizmus infrastruktúráját, mint ahogy az embereket, az aktivistákat is. Senki sem élvez védettséget.

De soha nem számolhatnak le a vezetőkkel. Megölnek valakit, mire más lép a helyére.

Van más lehetőségünk? Üljünk ölbe tett kézzel és nézzük, hogyan készülődnek a következő terrortámadásra ellenünk?

Ezzel szemben mit tesznek Önök? Folytatják a célzott támadásokat, amikben nemcsak a célszemély veszti életét, de ártatlan járókelők is. Az Amnesty International adatai szerint 380 ember vesztette életét ezekben a támadásokban, akik harmada ártatlan járókelő volt.

A terroristák a Gázai övezetben és Libanonban ártatlan civilek háta mögé rejtőznek el. Nagyon nehéz titkosszolgálati információkat szerezni a terroristák hollétéről. Mindent elkövetünk, hogy ne ártsunk az ártatlan embereknek. De sajnos ez időről időre mégis megtörténik. De hadd mondjam el azt is, hogy sok akcióval felhagytunk, mert túl kockázatosak lettek volna az ártatlan palesztinokra.

Amikor a Hamász katonai vezetőjét, Szalah Sehádét 2002-ben megölték, egy izraeli F16-os bombát dobott a negyedre, ahol élt. Rajta kívül 15-en haltak meg. Az áldozatok között 9 gyermek, közülük pedig ketten kisbabák voltak. Sikeres akció volt ez?

Ez egy rettenetes háború.

(Emelt hangon) Sikeres akció volt?

Szalah Sehádét megöltük. Ebben az értelemben sikeres akció volt. Ugyanakkor nem volt sikeres, hiszen sok más ártatlan ember is meghalt.

De hogyan lehet sikeres, amikor oly sok ártatlan ember halt meg, köztük gyermekek?

Mindent elkövetünk, hogy elkerüljük a civil áldozatokat. De a terroristák rejtőzködnek, sűrűn lakott területeken bújnak el. De amikor nyílt terepen vannak, egyetlen ártatlan palesztin sem sérül meg. Hadd mondjam el..

Ariel Saron akkori miniszterelnök azt közölte: ez volt a legsikeresebb akciók egyike. Mit gondol, hogyan hangzik ez a mondat a külvilág számára? Csorbítja az ország tekintélyét.

Igen, de én nagyon kritikus voltam, hiszen oly sok ártatlan palesztin halt meg. Ugyanakkor tudatában voltam annak is, hogy ki kellett iktatnunk Szalah Sehádét. Hiszen ő oly sok izraelit ölt meg.

Mégis csorbította Izraelt tekintélyét, hiszen a gyilkosságokat az Európai Uniótól az ENSZ-ig világszerte elítélték.

Nem engedhetjük meg, hogy a terroristák szabadon készülődjenek izraeliek gyilkolására, mi pedig nem teszünk semmilyen megelőző lépést.

De minden ország kész harcolni a terrorizmus fenyegetése ellen. Ha Európát nézzük, hatalmas vitát folytatnak arról, hogy ebben a harcban meddig mehetnek el az alapvető értékek az egyéni szabadságjogok csorbítása tekintetében. Ez tehát nem jellegzetesen izraeli probléma. Azon országoké is, amelyek nem hajtanak végre célzott gyilkosságokat. Mintha ezt a problémát ők megfelelőbben kezelnék.

De miért is tartózkodnak ezek az ártatlan emberek a hadi övezetben. Mert a terroristák a civilek között tevékenykednek. Ezzel harci övezetté teszik azok otthonait. Más szavakkal, civileket visznek a harctérre. Nekik kellene mindent elkövetniük, hogy ne tegyék ezt velük...

De eszerint Nagy-Britanniának - mely rettenetes bombatámadásokat szenvedett el Londonban - gyilkosokat kellene küldenie egy baráti országba, ha titkosszolgálata megtudná, hogy ott valaki támadásra készül ellene. Ez jó ötlet lenne?

Nézze, mi folyik Irakban...

Jó ötlet lenne?

Mindenekelőtt biztosnak kell lennünk abban, hogy a palesztin terroristák, ezeknek a szervezeteknek a vezetői és a parancsok végrehajtói megértsék: sosem fogunk felhagyni azzal, hogy elkapjuk őket. Hacsak nem hagynak fel a terrorral.

De mindenki úgy véli...

Hacsak nem hagynak fel a terrorral.

De Európában többnyire mindenki úgy véli, hogy ezeket az embereket el kell kapni, le kell tartóztatni és rács mögé kell dugni őket.

Előnyben részesítem a letartóztatást, ha erre van lehetőség. De Szalah Seháde letartóztatására nem volt lehetőség. De valamit tennünk kellett, hogy biztosak legyünk, ez az ember nem követhet el újabb terrortámadást izraeliek megölésére. Nézze, mi folyik Irakban, Afganisztánban, ahol annyi ártatlan embert ölnek meg.

Félretéve ezeket az ellenvetéseket, melyekkel Ön a gyilkosságokat védelmezi, ez a módszer egyszerűen nem működik, hiszen bosszúhoz vezet. Ezzel csak azt eredményezték, hogy a palesztinok között nőtt a Hamász támogatottsága, mely meg is nyerte a választást. Tehát ez a módszer nem működik?!?

A Hamász azért nyerte meg a választást, mert a Fatahot egy nagyon korrupt...

Ez egy ok, de...

...a Fatahot nagyon korruptnak tartották.

Ez talán egy ok, de vannak más okok is. Hiszen minden egyes alkalommal, amikor megölnek egy Hamász-vezetőt, egy újabb áldozatot teremtenek, és ez növeli népszerűségüket.

A jelenlegi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Hamász támogatottsága csökken, még Gázában is folyamatosan csökken...

De az tény, hogy Önök ezekkel a célzott gyilkosságokkal mindössze azt érték el, hogy a Hamász, amely csak 1997-ben lépett színre, átalakult, és azzal, hogy támadták őket, sikerült népszerűségüket növelni, míg aztán megnyerték a választást.

Meg kell mutatnunk, hogy a terror nem győzedelmeskedhet. Hogy minden mérsékelt ország, a demokratikus világ egésze harcol a globális terror ellen, beleértve az al-Kaidát, a Hezbollahot, a Hamászt és más szervezeteket is. A másik dolog, hogy a terror irányában zéró toleranciát kell tanúsítani. A harmadik dolog pedig az, akkor is támadásokat kell indítanunk, ha tudjuk, hogy teljesen nem is tudjuk elpusztítani a terrorizmust, akkor is folytatnunk kell a harcot, mert hosszú távon mégis hatása lesz.

De azt még az amerikaiak is mondják, hogy a támadások egy erőszakspirált eredményeznek, és nem sikerült csökkenteni a terrortámadások számát, mert ezzel csak bosszút teremtettek. De mekkora az izraeliek bizalma a Moszadban és partnerszervezetében, a belbiztonsági szolgálatban, a Sin Bétben?

Úgy vélem, az izraeliek többsége bizalommal tekint mindkettőre, és bíznak a biztonsági apparátus egészében. Kutatások szerint a bizalom sokkal nagyobb irányukba, mint a kormány vagy a politika szereplői irányába.

És az már nem aggasztja őket, hogy ez a két szervezet hogyan gyűjt információt? Bizonyára ismeri a palesztinok vádjait, miszerint olyan sebezhető embereket vesznek célba, akiket aztán informátoraikká tesznek. Szexuális szokásaik alapján zsarolják, csapdát állítanak nekik, elcsábítják, majd megzsarolják őket, hogy aztán titkosszolgálati információkat gyűjtsenek be a határon túli akciókra. Mennyire elfogadható ez?

Nagyon pontos titkosszolgálati információkra van szükségünk, mert ez a fő eszköze a terror elleni eredményes küzdelemnek. Hiszen nekünk olyan célpontot kell leszedni, akit nagyon sok ember vesz körül.

De huszonötezer sebezhetővé tett embert verbuváltak az utóbbi négy évtizedben...

Nem, dehogy....

...és ezek a módszerek nem túl biztonságosak.

Az emberek túl sok filmet néznek. Ez nem így történik, és ezt Önnek meg kell értenie, mint ahogy mi is megértettük. Szeretnék arra a tényre emlékeztetni: bármit is teszünk Izraelben, az a Legfelsőbb Bíróság szigorú felügyelete alatt történik.

De nem filmekről beszélek, hanem jól dokumentált esetekről. Beszéltünk Szalah Sehádéról, az ő esetében egy 22 éves palesztin fiatalt csaltak tőrbe, aztán kompromittáló képeket készítettek róla, és azzal zsarolták, hogy nyilvánosságra hozzák. Ezért adott aztán információt Sehádéról. Azokról a módszerekről beszélek, amit Ön a Moszad vezetőjeként alkalmazott.

A terror elleni háború olyan, mint bármely más háború: nagyon véres és nagyon visszataszító. Még ha részben igaz is, amit mondott, kevésbé veszélyes dolgot végzünk, mint azok, akik bombát akarnak robbantani egy zsúfolt autóbuszon, csak hogy annyi ártatlan izraelit öljön meg, amennyit csak tud. Ez a fő különbség egy terrorszervezet és egy kormány között. A terrorszervezetek valamely szándékkal tudatosan gyilkolnak ártatlan embereket.

Bizonyára ismeri az adatokat, 2000 óta - és ez egy ellenőrzött szám - 900 palesztin gyermeket öltek meg az izraeliek, és ugyanebben az időszakban 120 izraeli gyermek halt meg. Ha ártatlan emberek haláláról beszélünk, ezekre a számokra kell gondolnunk, mint arra is, mindenki sajnálja az ártatlanok életét.

Egyetértek, sajnálom a civilek halálát mind palesztin, mind izraeli oldalon, de önvédelmi jogunkat csak úgy gyakorolhatjuk, ha visszacsapunk. És hogy ezt eredményesen tehessük, információt kell gyűjtenünk.

Azt mondta, az izraeliek nagy bizalommal viseltetnek a Moszad felé, mely megbecsült szervezet. De őszintén, az Ön felügyelete alatt a Moszad mégis mélypontot ért el, amikor Khaled Mesaalra törtek, aki a Hamász politikai irodájának vezetője volt akkor, és jordániai száműzetésében élt. Két Moszad-ügynök megpróbálta megmérgezni. Mérget próbáltak a hátába fecskendeni, de az egész akciót elrontották, a testőrök közrefogták és elfogták őket. Megszégyenülés volt ez a Moszad számára, aminek akkor Ön volt a vezetője.

Én sem, mint ahogy senki sem képes kizárólag sikereket elérni. Nagyon sok, több száz, több ezer sikeres akciót hajtott végre a Moszad. A közvélemény csak azokról az akciókról tud, amelyek nem jártak sikerrel. Az összes többi fedett, titkos akció volt. Így senki nem tud a sikeres akciók számáról.

Mégis a sok sikeres akció még nem indok erre a gyilkossági kísérletre, ami aztán olyan nagy reakciót váltott ki.

Ez a kísérlet legitim volt. Mi megpróbáltuk nagyon komolyan megtárgyalni a történteket Huszein királlyal. Jitzhak Rabin miniszterelnök egy sajtótájékoztatón nyilvánosan kérte, arra hívta fel Huszein királyt, hogy számolja fel a Hamász ammani központját, mert a Hamász aktivistái, Khaled Mesaal és elvtársai adták ki az összes parancsot az ártatlan izraeliek meggyilkolására.

De ez nem szól ellene...

És persze, ha kudarcot szenvedünk valamiben, az kudarc ...

Arra kérdeztem, hogy ...

....de túl kell lépnünk az ügyön, és tovább kell dolgoznunk.

Khaled Mesaal megölésének indoklására kérdeztem, nem az akcióra. Az Ön helyettese a Moszadban azt nyilatkozta akkor: az akció legnagyobb hibája az volt, hogy viszonylag alacsony rangban dolgozó tisztviselők műve volt. Elismeri saját felelősségét ebben az ügyben?

Már elismertem saját felelősségem ebben az ügyben. De különbség van a felelősség és a hibázás között, és én nem vagyok bűnös semmiben sem. Vállaltam a felelősséget és lemondtam.

Mert elveszítették a bizalmat az Ön vezetési képességeiben..

Nem, mert azt mondtam, és ezt gondolom ma is, hogy saját példával kell elöljárni. Két bizottság is alakult...

Ennek az ügynek a kivizsgálására?

Igen, és mindkét bizottság azt javasolta, maradjak, de én magamtól döntöttem úgy, hogy lemondok.

Nem arról van szó, hogy elveszítette a bizalmat? Az állományban? Biztos emlékszik azokra...

Nem, mindenki....

...azokra a viccekre, amik Önről szóltak. Azzal viccelődtek, Danny Yatom nem ér rá semmire, mindig mondja, éppen rohannia kell, hogy konzultáljon ügyvédeivel.

Nem, ez nem igaz, mert a két vizsgálóbizottság tevékenysége alatt is tovább folytathattam a munkát a Moszadnál. Folytathattam volna a munkát azután is, nem arról volt szó, hogy elveszítettem a bizalmat az emberekben, vagy ők veszítették volna a bizalmat bennem. De nekem példát kellett mutatnom.

De ez az eset óriási vitát kavart a diplomáciában. Huszein király Bill Clinton amerikai elnököt is hívta telefonon. Azt követelte Benjamin Netanjahu Likud párti miniszterelnöktől, hogy küldjék el az ellenmérget, mert Khaled Mesaal mindössze órákra van a haláltól. Elküldték az ellenmérget?

Nem küldtük el az ellenmérget. Mert Huszein király azt követelte, hogy azonnal repüljek hozzá és tárgyaljak vele. Kiváló kapcsolatban állunk ugyanis, így megpróbáltuk megnyugtatni a kedélyeket.

Átadta az ellenmérget?

Igen, de azt mondtam neki, nem értek egyet a használatával. Ebben ellentmondtam neki. De az ellenméreg a mi kezdeményezésünk volt.

Micsoda megaláztatás lehetett. Ön ott van (Ammanban) és pár órával azelőtt két Moszad-ügynök megpróbálta megölni Khaled Mesaalt, aki most szíriai száműzetésben él. És önnek át kellett adnia az ellenmérget.

Egy Hamász-vezető is ott volt...

A politikai iroda vezetője?

Igen, a politikai büro vezetője. De ez nem megaláztatás volt. Megpróbáltunk megoldani egy problémát, mielőtt a válság még inkább elmérgesedett volna.

Hogyan reagált erre a többi arab ország? Ha ezt teszi Jordániával, akivel békeszerződést kötött 1994-ben? Akkor mi értelme békét kötni Izraellel?

Nagyon is érdemes, de minden ország felelős azért, hogy megelőzze a saját területén és a saját területéről indított terrorista támadásokat. Sajnos Jordánia képtelen volt eleget tenni ennek. Sok ügyben fordultunk hozzájuk, de két véres jeruzsálemi robbantás után, ami többtucatnyi emberéletet követelt, embereinket elküldtem oda, hogy öljék meg a Hamász legmagasabb vezetőjét.

Ön azt mondta, hogy az arab országoknak megéri Izraellel békét kötni. Vegyük Szíria példáját, hiszen Damaszkuszban él Khaled Mesaal. Gesztusokat tehetnének a szíreknek az általuk Izraeltől visszakövetelt Golán-fennsík ügyében. Ők szeretnének erről a témáról tárgyalni az amerikaiak rendezte, Annapolisban tartott csúcson. Növelné ez valahogy a béketárgyalások iránti igényt?

Úgy vélem, fel kell újítanunk a tárgyalásokat Szíriával. Ezt javasoltam kormányunknak egészen azóta, hogy Basar el-Asszad szíriai elnök kifejezte szándékát a tárgyalások folytatására. Mind Ariel Saron egykori és Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnök egyetértett ezzel, de volt néhány feltételük.

De mit gondol, tárgyalni fognak most egymással az izraeliek és a szíriaiak? Ön már évek óta magas szintű tárgyalásokat folytatott szíriaiakkal.

Remélem, újrakezdődnek a tárgyalások, mert sokkal könnyebb megoldást találni az Izrael és Szíria közti vitában, mint az izraeliek és palesztinok vitájában.

De ott van a két ország közti bizalmatlanság. Izrael szeptemberben légicsapást mért Damaszkuszhoz közeli célpontra, ami szerintük nukleáris létesítmény volt. Ez nem a két ország közötti bizalom jele.

Ebben nincs ellentmondás. Ahányszor felismerünk valamilyen új, állampolgárainkat fenyegető veszélyt, valamely Izrael állam létezésére irányuló fenyegetést, akkor mindig cselekszünk.

Ön szerint valóban nukleáris létesítmény volt a Damaszkusz közeli célpont?

Ezt nem kommentálhatom. De azt a kérdést felteheti a szíriaiaknak, hogyan akarnak tárgyalásokat Izraellel, miközben továbbra is támogatják, ellátják utánpótlással a Hezbollahot, amely Izrael ellen működik.

Mégis, ha béketárgyalásokat kezdeményeznének Szíriával, az megoldana több más vitát is. Elmozdulást érhetnének el a Hamász problémájával kapcsolatban, mert Khaled Mesaal náluk van és a szírek élhetnének befolyásukkal. Szíriát eltéríthetnék Irántól, mert jelenleg a két ország között szövetség van, és pont ezt akarják az amerikaiak is elérni.

Az én szerepem a következő: én a papoknak prédikálok. Hiszen én folyamatosan arról próbáltam meggyőzni a kormányokat, hogy éljenek a lehetőséggel, kezdjenek tárgyalásokat Szíriával. Úgy vélem, elérhetnénk azokat a célokat, amiket említett.

A palesztinokkal kapcsolatban egy palesztinok körében tisztelt személy, Rashid Khalid úgy fogalmazott: az ígéretek kora lejárt, a tettek következnek. Nem lehet szó késlekedésről, amire szükségünk van, az valamifajta valós cselekedet, máskülönben, a Gáza nevű börtön fel fog robbanni.

Ez nem egy egyoldalú történet. Kettőn áll a vásár, ha békét akarunk. Az izraeliek oly sok éven át tárgyaltak a palesztinokkal. Én vagyok az egyetlen izraeli, aki minden, palesztinokkal, Jordániával és Szíriával folytatott tárgyaláson részt vett. Tudok tehát valamit erről a témáról. Mi, izraeliek készek voltunk a kompromisszumra. Engedményeket tettünk, de a palesztinok nem engedtek semmit sem.

De ott van Jeruzsálem ügye, és ez komoly probléma. Az arabok azt mondják: Kelet-Jeruzsálem a miénk. De mi történik most a Knesszetben? Az izraeli parlamentben egy olyan új törvényről vitáznak, ami a jövőben nagyon megnehezítene bármiféle palesztinoknak tett engedményt ez ügyben. Ön egy dologról beszél, miközben a telepek bővítése vagy a Jeruzsálem státusáról tervezett törvény realitás. És Szíriával csak tárgyalásról lenne szó.

A Jeruzsálemről tervezett törvény azzal magyarázható, hogy demokrácia vagyunk. Még ha a kormány megpróbálja megakadályozni ezt a törvényt, a kormány azon van, hogy ez a törvény ne menjen át a Knesszeten....

Egy példát mondtam arra, egyvalamit állítanak, de mást tesznek.

Nem, mi azt mondjuk, mi arra törekszünk, hogy az annapolisi csúcs sikeres legyen. Én is reménykedem ebben és imádkozom is érte. Mert csak idő kérdése, hogy az izraeliek és a palesztinok ismét a béke ösvényére lépjenek.

Végül röviden, Salim Husszein, a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt jeruzsálemi képviselője nemrég írt egy könyvet. Ennek központi eleme az a gondolat, hogy palesztinok és izraeliek nem éreznek szimpátiát és nem éreznek empátiát egymás iránt. Ön, Danny Yatom, érez sajnálatot a palesztinok iránt?

Igen, sajnálom a palesztinokat. Hadd idézzem aegendás külügyminiszterünket, Obri Ibent, aki azt mondta: a palesztinok egyetlen lehetőséget sem mulasztanak el a lehetőségek elmulasztására. Így folytatta: ott voltam Camp Davidben az első naptól az utolsóig, és az amerikaiakkal olyan javaslatokat tettünk az asztalra, hogy nagyon közel voltunk a megegyezéshez, de Jasszer Arafat 1990-ben visszautasította.

Danny Yatom, köszönöm, hogy eljött a Hard Talk műsorába.

Köszönöm.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1185
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 10682
  • e Év: 164178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.