Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A hazudós kormánynak és ...
  2007-11-27 23:52:58, kedd
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország

A HAZUDÓS KORMÁNYNAK ÉS A HAZUG ÁGNES ASSZONYNAK: a népirtás = gyilkosság

"Hát én immár kit válasszak?" - ha "öngyilkos" akarok lenni!
(Üzenem az ismerőseimnek, hogy nem akarok öngyilkos lenni, de azt sem szeretném, ha Magyarországon bárki öngyilkos lenne azért, mert nem tud kifizetni majdan egy egészségbiztosítós számlát!)

Jelenleg úgy tűnik számomra, hogy a kormány akarja - átgondolatlanul és felelőtlenül - öngyilkosságba kergetni a magyar embereket. Amikor a kormány tagjai nem gondolkodnak megfelelően, akkor kutyakötelessége rájuk szólni az embereknek. Most éppen azért szólok, hogy megakadályozzam az öngyilkosok számának növekedését kishazánkban.

Mivel szétverte a kormány az egészségügyet, már a gyilkosokkal egyenértékű munkát végzett. Felelősséget nem vállal a kormány semmiért, senkiért, még a kormány tetteiért sem; ezért most gátlástalanul öngyilkosjelöltekké teszi a magyar állampolgárok egy részét, mert a kormánynak elég 5-6 millió szolgaember ebben az amúgy is megcsonkított országban.
Hogyan is van ez?

Hallom, hogy kötelező lesz több biztosító közül választani.
KÖTELEZŐ?!
Ki merészel engem, az állampolgárt kötelezni bármire is ebben a szabad országban? Jó lesz megkérdezni a család orvosát, hogy ő melyik biztosítóval köt szerződést, mert akkor talán néhány vizitdíj megspórolható, ha netán kórházba kerül az emberke. Mondom: EMBERKE! Az EMBERKE PÉNZE kell csupán a biztosítóknak, tehát az a lényeg számukra, hogy az EMBERKE FIZESSEN folyamatosan.
Aztán, ha lebetegszik az "emberke", akkor megtalálja a biztosító az ellátás utáni költségtérítés megtagadásának a lehetőségét.

Azt mondja Ágnes asszony, hogy mindenki biztosítva lesz.
Nocsak-nocsak, Ágnes asszony! Kiszopta ezt a szöveget a kisujjából?

NEM HISZEK ÖNNEK ÁGNES ASSZONY!
NEM HISZEK A KORMÁNYNAK!

Melyik biztosító fogja biztosítani a jelenlegi: rákos betegeket, a cukorbetegeket, a tüdőbetegeket, a mozgásukban megsérülteket, a siketeket, a látásukban károsultakat, a rokkantakat, a szívbetegeket, az infarktuson átesetteket, a magas vérnyomásban szenvedőket, a nyugdíjasokat, a pszichés betegeket? Ugyanis esetükben már nem beszélhetünk kockázati tényezőkről, mert önmagukban ők, máris a "kialakult költségnövelő tényezők" az egészségbiztosítók szempontjából.

Amennyiben a legelején elosztják egymás között a biztosítók a fent említett betegségekkel rendelkezőket, akkor a biztosítók - inmoralitásukból fakadóan csak bevételre koncentrálva - igyekezni fognak hamar megszabadulni az ilyen betegektől és magukra hagyják őket.

EZÁLTAL A KORMÁNY ÁTPASSZOLJA NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSEIT A BIZTOSÍTÓKRA!
Még két kérdésem van:

Ki, vagy melyik biztosító fogja felvállalni a gyilkosok, a bebörtönzöttek biztosítását?
A bűnözők biztosítása éppen úgy ingyenes lesz, mint a kormánytagoké és az ellátásuk az adófizetőkre hárul?

Ön Ágnes asszony, és a miniszterelnök meg akarja fosztani az alapvető emberi jogaitól a magyar embereket, mert kegyetlenül, embertelenül, megalázó módon kisérletezgetnek az állampolgárokon kórházbezárásokkal, több biztosítós rendszer szándékos bevezetésével úgy, hogy meg sem kérdezték eddig az állampolgárokat. Ön, Ágnes asszony az elődjével együtt, és a miniszterelnökkel, de az egész kormánnyal együtt - ÖNKÉNYESEN! - folyamatosan megfosztják a magyar állampolgárok nagy hányadát a velük született emberi jogaiktól; sárba tapossák az élethez, az emberi méltósághoz való jogukat azzal, hogy mellébeszélnek, nem tájékoztatják folyamatosan a sorsszerűen őket érintő, a számukra életbevágó döntéseikről.
Ja, hogy sajtónak tart tájékoztatásokat Ágnes asszony? Ugyan már! Az egyszerú emberek számára érthetetlen mit fecseg össze-vissza; az értő emberek számára pedig egyértelműen mellébeszélés minden nyilatkozata.

Ezt az ÖNKÉNYT a továbbiakban felejtsék el, és szakmailag az orvosokkal együtt meséljék el az embereknek - ha kell: külön-külön mindenkinek -, hogy mit is akarnak önök a kormánnyal együtt?
Aztán majd a Magyarországon élő emberek eldöntik, hogy ŐK akarják-e, és milyen formában az egészségbiztosítást, mert az Ő pénzükért, az Ő életükkel nem sáfárkodhat senki! NA, EZT TESSÉK MEGJEGYEZNI ÉS ELMESÉLNI AZ ÖNKÉNYES BIZTOSÍTÓJELÖLTEK VEZETŐINEK IS!

Fontos, hogy tudják: Hitelét vesztette már ez a kormány a miniszterelnökkel és Ágnes asszonnyal együtt!

Ne merészeljenek a magyar emberek feje fölött, a magyar nép egészségügyi, és nyugdíjellátásáról dönteni: a magyar nép nélkül!
Ne merészeljék átlépni a magyarság tűrésküszöbét!
Ugyanis a NÉP MI VAGYUNK, s a népet már tovább nem sarcolhatják, nem kergethetik nincstelenségbe, öngyilkosságba!

Az alábbiakban az Alkotmányból idézek az önök számára - emlékeztetőül.

Komárom-Szőny, 2007. november 26.

8. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége.
(2) A Magyar Köztársaságban az alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg, alapvető jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.
54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.
(2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.
70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.
(2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg.
70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az OEP új főig.h.: Ungár Klára
  2007-11-27 23:50:11, kedd
 
  Ungár Klára lett az OEP főigazgató-helyettese
Index/MTI 2007. november 26., hétfő 17:39

Ungár Klára lett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese - közölte az Egészségügyi Minisztérium. A határozatlan időre szóló megbízatást pályázat útján nyerte el Ungár Klára, a posztot november 26-tól tölti be.

Ungár Klára 1958-ban született Budapesten, és közgazdász diplomával rendelkezik. 1990-től a Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) "Eper utca 56" nevű csoportjának egyik alapítója, szintén 1990-től a Fidesz országgyűlési képviselője, majd a párt budapesti főpolgármester-jelöltje. 1994-től 1998-ig az (SZDSZ) országgyűlési képviselője, 1996-tól 1998-ig az SZDSZ Országos Tanácsának tagja volt. 1999-től 2000-ig a liberális párt ügyvivője, majd 2003-2005 között ismét az SZDSZ ügyvivője volt.

1994-1996-ig az Első Önkéntes Nyugdíjpénztár Ügyvezető igazgatója, 2002-től 2003-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) felügyelő bizottságának tagja, és 2002-2003-ban a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. igazgatóságának tagja, a Kopint-Datorg tudományos munkatársa.

Október 29-én Horváth Ágnes egészségügyi miniszter javaslata alapján a kormányfő Székely Tamás, addigi főigazgató-helyettest nevezte ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élére. A korábbi főigazgató, Major Zoltán augusztusban távozott, miután ajánlatot kapott a banki szférából.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éhségsztrájk értelme
  2007-11-27 23:45:31, kedd
 
  Dr. Nagy Attila: Az éhségsztrájk értelme
2007-11-27. 17:23:57
Alulírott, épp 9 hónapja kezdeményeztem a vizitdíj bevezetésének jogszeru
megtagadását. Az ido azért jelképes, mert ezalatt emberi élet is világra
jöhet, helyette azonban szakember által bizonyítottan népirtás zajlik.

Két hete kezdtem éhségsztrájkot az ismert két ok miatt. Arra a kérdésre,
hogy meddig tudom ezt tartani, azt válaszoltam, ameddig a mindennapi
(orvosi) munkavégzésemet nem befolyásolja. Ismerosök és ismeretlenek
kérdésére válaszolok: köszönöm, jól vagyok, még folytatom. Sot, mint
önkéntes orvosi kísérletnek is van pozitív oldala. Az elso napon végzett,
tehát a kiindulási laborértékeimben voltak eltérések (magasabb choleszterin
és triglicerid szint), ami az egy hét múlva megismételt vizsgálatnál már
normál értéket mutatott. Egyébként ma milliók éheznek, a velük való
szolidaritás pedig elhanyagolható szinten van. Ennek ismeretében nem is nagy
dolog ezt vállalni, de másokat nem erre biztatok. Inkább a tények ismeretére
és terjesztésére. A hazai sztrájkmozgalmak (mert Európában is van forrongás)
jelenleg két pontban csúcsosodnak: az egyik az egészségügy, a másik a
tömegközlekedés, ez a két végpont, ami között minden egyéb megbújik. Ennek
találtam meg két debreceni, hírértéku párját: az egészségügy helyzete (mint
az ország tükre) Debrecenben és a budapesti 4-es metróval feléro
jelentoségben a debreceni 2-es villamos nagyberuházása. Mindketto
mintaértéku lehetne, a részletek ismerete megmozgathatná a hazai
közvéleményt. Persze, ehhez hiteles, részletes tájékoztatás kellene.
Megtörténik-e? - bárki ellenorizheti, hogy a fenti tények egy adott
személyhez eljutnak-e egynél több hírforrásból. A tapasztalat azt
bizonyítja, hogy nem, azaz hírzárlat van, a lényeges közérdeku kérdések
társadalmi vitájáról pedig egyáltalán nem beszélhetünk. Azért vagyok
kénytelen a fentiekrol újabb írást, könyvet is megjelentetni, mivel Debrecen
ügye, ismerete az ország számára is sorsfordító értéku. Igen, hiszek a
gondolat, az igazság és az írás erejében. Csakhogy ennek a végén kiderül az
is, hogy gondjaink az Európai Unióig vezetnek. Ezt sokkal többen látják,
mint ahányan nyilvánosan mondják. Ha ez a kis ország 1956-hoz hasonlóan
összefogna, elso lehetne a leigázás elleni példamutatásban. Ennek ismerete
nélkül minden más csak mellébeszélés. Egy kézzel fogható példa: még a
konvergencia program bejelentése elott egy orvostudományi társaság európai
tagdíját többszörösére emelték. A tiltakozást azzal védték ki, hogy
mellékeltek egy pályázatot is, aki ezt észrevette, annak ingyenessé vált a
dolog. Így muködik "Európa". Aki a milliárdos pályázatok haszonélvezoje,
megtalálhatja a megfelelo pályázatírót, összeköttetést, médiareklámot, sot a
jobbaknak az uniós pénzek és pályázatok szinte személyre szólóan íratnak ki.
Az egészségügyi biztosítás bombaüzlet, a Nemzeti Fejlesztési Terv pedig csak
nevében nemzeti. A leigázást feltartóztatni két módon lehet. Frontális
ellenállással vagy rést ütni valahol. Az utóbbihoz segítene a debreceni 2-es
villamos tervezett nyomvonalának a megbuktatása, ami alattomosan,
beláthatatlan városromboláshoz vezet és nem javít, hanem a város
közlekedésének végso tönkretételét eredményezi. Folytatása következik.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közhírré tétetik
  2007-11-27 23:43:53, kedd
 
  KIKIÁLTOTTÁK A MAGYAR POLICEKÖZTÁRSASÁGOT




KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!



A JUSTITIA BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE



(25. szám)

KIKIÁLTOTTÁK A MAGYAR POLICEKÖZTÁRSASÁGOT

(A TOVÁBBIAKBAN: MPK vagy EMPÉKÁ)

ÁLLAMFORMA: ALKOTMÁNYOS POLICEKÖZTÁRSASÁG;
FŐVÁROS: Budapest (Európa egyik legszebb metropolisa) a rendszerváltozást követően, Demszky Gábor "főpolgároskodása" során gyakorlatilag semmit sem fejlődött, kátyúk ezreivel, elrontott városképpel, elhanyagolt portálok tömegével, hajléktalanokkal és kéregetőkkel, közlekedési dugókkal és példátlan nagyságrendű adóssághalmazzal, lecsökkent zöldterülettel rendelkezik);
FONTOSABB TELEPÜLÉSEK: B.ÖSZÖD, LEÁNYFALU, TELKI;

KÖZIGAZGATÁS: 19 "MŰVELETI" terület (legszigorúbb rendőrségi felügyelet alatt);

TERÜLET: 93 032 km.km;
NEMZETI ZÁSZLÓ: három, vízszintesen elhelyezett, egyenlő szélességű, piros, fehér, zöld sávú színekkel;

PÉNZNEM: tocsik (váltópénz megszűnt);

HIVATALOS NYELV: magyar;

MINISZTERELNÖK: az emberiség történelme során funkcionáló miniszterelnökök között kimagaslóan a leghazugabb (elqrt.) kormányfő;

ALKOTMÁNY: sztalini; toldozott, foltozott;

ORSZÁGGYŰLÉS: Európa legnagyobb létszámú törvényhozó testülete, többségében a választópolgárok akaratától függetlenül bejuttatott képviselőkkel;

HADERŐ: "kvázi" operetthadsereg;

RENDŐRSÉG: tömegoszlatásra, verésre, megtaposásra, kiszorításra, kardlapozásra, vízágyúzásra, szemkilövésre és könnygázosításra kiképzett, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, mintegy 40 ezer fős testület, a lakosság lélekszámához viszonyítva világelsővé nőtte ki magát (létszámban, technikában és önkényeskedésben);

GAZDASÁG: 160-as decibellel (dB) "dübörgő", sereghajtó teljesítményű (az EU tagországai között);

ÁLLAMADÓSSÁG: közel tízezer milliárd (tocsik) adóssághalmazt "kuporgatott" össze a "regnáló" kormány, és ez az összeg naponta(!) mintegy 4,5 - 5 milliárd forinttal növekszik (!), ennek következtében az MPK hosszú távra "kibérelte" magának, Európa legjobban eladósodott államának járó (kétes értékű) címke viselési jogát;

GDP; az EU tagországai között a legalacsonyabb fejlődést mutatja, és csupán 0,2 %-kal előzi meg Banglades vagy Csád ez irányú mutatóit;

SZÜLETÉSKOR VÁRHATÓ ÉLETTARTAM: férfiaknál 67 év, nőknél 76 év, a népesség létszáma 10 millió 35 ezer (legalacsonyabb a rendszerváltás óta, a természetes fogyás mértéke 2006-hoz viszonyítva 3,1 ezrelékről 3,5 ezrelékre nőtt (!), a lakosság mintegy 40%-a (!) a létminimum alatt vagy annak környéke közelében tengődik;

EGÉSZSÉGÜGY; jelentősen csökkent az egészségügyi dolgozók létszáma, a kórházak és a kórházi ágyak, a mentőállomások és mentőkocsik, a szanatóriumi helyek száma, valamint a fizetésképtelen (vizitdíj, gyógyszer, gyógyászati segédeszközök, stb.) betegek száma, jelentősen növekedett az ún. "várakozási lista" (ezen belül a műtétre vagy kezelésre szorultak száma, valamint a várakozási időtartam), a gyógyszerek ára, és az orvosi (szakorvosi) rendelőkbe történő bejutási procedúra;

FELSŐ TÍZEZER (POLITIKAI ELIT): zömében az egykori esküdt NATO és imperialista ellenes kádári vezető garnitúrából "napok alatt" milliárdosokká vált nyugat-imádók, rokonságuk és baráti (elvtársi) körük, "zsíros" álláshalmozók, tanácsadók, szóvivők, elnökségi tagok és hazug hordószónokok sokasága (Horn, Kovács, Gyurcsány (és Gyurcsány cinkosainak minősülő "öszödi" banda), Medgyessy, Lendvai, Szilvásy, Lamperth, Toller, Zuschlag, Kóka, Dávid, Boross, Torgyán, stb., stb.

'56-OS FORRADALMUNK ÉS SZABADSÁGHARCUNK VÁMSZEDŐI:

Király Béla, Bánkuty Géza, Szalay Róbert, Torgyán József, Czeglédi József, Ábrahám Dezső és sokan mások, akik ellenőrizhetetlen "hőstetteik" meséjével, mások megtévesztésével és (esetenként) fenyegetéssel jutottak erkölcsi és anyagi elismerésekhez.

ÖSSZEGZÉS

Sajátos állam, sajátos történelemmel, sajátos személyekkel és sajátos állampolgárokkal.

Gátlástalan "vezetők" vitték erkölcsi és anyagi romlásba az országot a Rákosi-Kádár-érákban. Az "agymosott" nosztalgiázók - a rendszerváltozást követően -, azokat tisztelték meg bizalmukkal, akik anno dacumál, a hazug, az áruló, a hazaáruló és a példátlan méretű megtorlást vezénylő Kádár legközelebbi hívei voltak.

Azokat szavazták vissza a hatalomba, akik most (vérszemet kapva) az adófizetők pénzén, feltupírozott rendőrséggel veretik szét az elkeseredett tömeget, minden eszközt bevetnek, hogy hatalmukat megtartsák és addig markoljanak az állam kasszájába, ameddig csak tehetik.

Azokat bízták meg a piacgazdaságra való áttérés megszervezésével, akik a szocialista címkéjű tervgazdaságba is csúnyán belebuktak, most pedig mintegy négymillió "koldust" "eszkábáltak" össze, miközben a "dübörgő" gazdaságunk mellett Európa minden állama látványosan "eldübörög"!

Azokban bíznak, akiknek köszönhető, hogy a szomszédos Ausztria állampolgáraihoz viszonyítva, a magyarok hatszor-hétszer rosszabbul és 6-9 évvel kevesebb ideig élnek...

Azokban bíznak, akik saját bevallásuk szerint: "hazudtak reggel, hazudtak este és hazudtak éjszaka", évekig nem "csináltak" semmit, leqrvázták az országot, és a "dübörgő" gazdaság meséjével, valamint a nyugdíjasoknak (Orbánék jóvoltából) kifizetett 19 ezer forinttal (tehát csalással) megnyerték a választásokat, és most havonta milliókat tömködnek a zsebeikbe, valamint a luxusautók és más luxus ingóságok mellett már tervezik az új luxus kormánynegyedet, ahová (egyesek szerint) beszállásolják az aluljárókban rongyokban és papírkötegekben fekvő (betegségeket terjesztő) hajléktalanokat.

Azokat támogatják (tisztelet a kivételnek), akik ország-világ előtt lefasisztázzák az embereket, bemocskolják és/vagy tiltják nemzeti szimbólumainkat, kisajátítják maguknak az ünneplés jogát, helyét és módját.

Megáll a toll az ember kezében, és megáll a gondolat is, egy frappáns befejező mondat papírra vetése előtt! Mert mit lehet ezek után erről a "csoda" államról írni?

A Mélyen Tisztelt Olvasókra bízom a befejezést, beleértve (és főként!) ennek a lehetetlen állapotnak a befejezését is. Mert népünk mást, jobbat és többet érdemel, mint amit most a sors szeszélye reánk mért. Ennek érdekében viszont tennünk is kell valamit: az eddiginél jobban, többet és másként!



Prof. Dr. Bokor Imre

a Justitia Bizottság elnöke

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltó-listás író művei ...
  2007-11-27 23:40:47, kedd
 
  Székely Mózes (Daday Loránd): Egy régi udvarház árnyékában * A térkép
ISBN: 978-963-9735-38-5
Puhakötésű ár: 2000 Ft


A Kráter Kiadó legújabb vállalkozása a most induló Székely Mózes-életműsorozat.

A neves erdélyi író (1893-1954) regényei a II. világháborút követően tiltólistára kerültek,
a szerzőt többször bebörtönözték románellenesség vádjával. A 70-es években megjelent ugyan egy novelláskötet Erdélyben,
művei azonban nem jutottak el az olvasóközönséghez. (A 30-as években Budapesten adták ki két regényét.)
A jelen kötet két kiadatlan művével indítja a sorozatot: az Egy régi udvarház árnyékában páratlanul izgalmas, elemi erejű önéletrajzi regény,
A térkép pedig megrázó társadalmi dráma, melynek bemutatója 1933-ban volt Budapesten.

Megrendelhető:
Kráter Könyvkiadó
H-2013 Pomáz,Búzavirág u. 2.
Tel./fax: **36-26/328-491; vagy : **36-20/91-53-234


Megvásárolható az Astoriánál:
1072 Budapest, Rákóczi út 8/a. (belső udvar)
Nyitva: hétköznap 10-18
óráig
Telefon: 266-31-53
konyveshaz@krater.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre lejjebb
  2007-11-27 23:28:01, kedd
 
  Dr. Csath Magdolna: Egyre lejjebb
2007-11-26 14:41 Barikád.hu

Csath Magdolna
Vezércikk


Nemrégen tette közzé a világhíru svájci gazdaságkutató intézet, az IMD, a
nemzetek gazdasági eredményeit összehasonlító elemzését. Ebbol megtudhatjuk,
hogy Magyarország - általános gazdasági teljesítménye tekintetében -
2002-rol 2007-re - 5, az állam munkájának színvonala és átláthatósága
vonatkozásában pedig 8 helyet zuhant vissza a nemzetek rangsorában. Külön
kiemelték az elemzok azt, hogy a vizsgált országokból a legutolsók között
vagyunk a vezetoi hitelesség, az etikus viselkedés és a vezetok társadalmi
felelosségérzete területén. A múlt héten pedig napvilágot látott a
Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi jelentése, amely szerint
hazánk a 131 országot tartalmazó listán a 41-edikrol a 47-edikre vagyis 6
helyet csúszott vissza. A sajtótájékoztatókon és a különbözo megbeszéléseken
többször is elhangzott, hogy Magyarország a legrosszabbul teljesíto országok
közé került. Ennek egyik oka az állami pénzekkel való felelotlen
gazdálkodás.
A The Economist gazdasági szaklap legutóbbi száma arra hívja fel a
figyelmet, hogy Magyarországon gyakorlatilag stagnál a gazdaság. A harmadik
negyedévben az elozohöz képest a növekedés csupán 1,2 % volt, az elozo év
hasonló idoszakához képest pedig 0,2 %. Ezek a számok annyira kicsik, hogy,
a mérések lehetséges hibáit is figyelembe véve, akár az is elképzelheto,
hogy gyakorlatilag nincs növekedés. Ezzel a mutató-értékkel a vizsgált 42
ország közül Magyarország a legutolsó helyre került. A korábbi 4 % körüli
gazdasági növekedésrol ide vetette vissza a jelenlegi koalíció muködése az
országot. Ma valamennyi gazdasági mutatónk tekintetében messzebb vagyunk az
euró bevezetéséhez szükséges Maastrichti kritériumok teljesítésétol, mint
korábban voltunk. Azt pedig, hogy gondjainkat nem külso okokra kell
visszavezetnünk, világosan bizonyítja, hogy ugyanabban a világgazdasági és
Európai Uniós gazdasági és politikai környezetben például a lengyel gazdaság
6,4 %-kal, a cseh pedig 6,0 %-kal bovült a harmadik negyedévben az elozohöz
képest. Egyes elorejelzések szerint, ha nem lesznek gyökeres változások a
gazdaság irányításában és az értékrendben, akkor a helyzet még tovább
romolhat.
A stagnáló gazdaság miatt megnott a munkanélküliség: nálunk ma már magasabb,
mint az EU-s átlag. Az infláció Oroszország, Törökország, India, Indonézia,
Pakisztán, Argentína, Dél-Afrika és Venezuela után nálunk a legnagyobb: az
éves érték közel 8 % lesz. Ugyanakkor Csehországban csupán 2,7 %,
Lengyelországban pedig 2,3 %-os infláció várható. Eladósodottságunk - az
államit, önkormányzatit és a családit is beleértve - veszélyes mértéket
öltött. Ennek oka állami szinten az, hogy a szukülo gazdaság okozta csökkeno
bevételek miatt a hitel- és kamat-törlesztés ma már csak újabb hitelek
felvételével folytatható. Az önkormányzatok a tartós alulfinanszírozottság,
a családok pedig a romló életszínvonal ellensúlyozása miatt adósodnak el. Az
ország szekere a szakadék felé halad, és közben a kormány cselekedeteivel
tovább korbácsolja a lovakat: hadd fussanak még gyorsabban a csod felé. Nem
szunik meg ugyanis a pocsékolás, a közpénzek elherdálása. Van pénz mindenre,
ami a jelenlegi vezetés értékrendje szempontjából fontos: kormányzati
negyedre, az afganisztáni hadikiadások megduplázására, vízágyúk
beszerzésére, a rendorség több milliárd forintos fejlesztésére, az ENSZ
Menekültügyi Hivatala Magyarországra telepítésére és kiadásai
finanszírozására, valamint rendori vezetok leváltás utáni tovább
foglalkoztatására változatlan fizetéssel (pedig, ha leváltották oket,
akkor - vélhetoen - nem jól végezték a munkájukat). De van pénz az
Egészségügyi Minisztérium küldöttségének Hollandiába utaztatására, hogy az
ottani egészségbiztosítási rendszert - amelyet a hazai szakemberek több
helyen részletesen ismertettek - a helyszínen tanulmányozhassák.
A rendorség képviseloi is elutazhattak Franciaországba, tömegoszlatási
módszerekkel ismerkedni. Miközben tehát a magyar lakosság és a kis- és
közepes vállalkozások terhei egyre nonek, emelkednek az adók és az árak -
(de a fizetések nem!) - , aközben a kormány saját kedvenc ügyeire
gondtalanul költi az állampolgárok pénzét. Ez felelotlen, mi több,
erkölcstelen magatartás. Éppen úgy, mint a mindent behálózó, rák módjára
burjánzó korrupció, és a hálózaton belüli, gazdasági és menedzsment
szakértelemmel nem magyarázható gazdagodás.
Világosan kell látnunk, hogy a kontár gazdaságirányítás és az egyre
nyilvánvalóbb erkölcs- és értékrombolás együttes hatására fordult drámaian
rosszra a gazdaság teljesítménye. Az erkölcsi nihil és rombolás újabb és
újabb jeleit naponta tapasztalhatjuk. A Miniszterelnök, aki rövid ido alatt
egy csökkeno teljesítményu gazdaságban 900 millió forinttal növelte
vagyonát, a lassan posztmodern ÁVH-vá fejlodo APEH felhasználásával
vagyonosodási vizsgálatokkal fenyegeti a takarítónoket, mert - állítólag -
nem adnak számlát, pedig rengeteget keresnek.
Kóka János gazdasági miniszter kijelenti, hogy o jól ismeri a vállalkozók
piszkos trükkjeit (talán éppen ezért tudott olyan hirtelen meggazdagodni!),
ezért most majd lecsap rájuk az APEH, amely rendezvényein katonai indulókkal
tüzeli munkatársait. Az EU-s pénzek körül is egyre több a zavaros,
korrupció-gyanús ügy. Emlékszünk még a Wallis RT és a Hajdúbét ügyre? A
gazdák elsikkasztott pénzére? Az öngyilkosságokra? Az EU-s pénzek mindenható
gazdája ma az az ember, akinek cégirányítása idején mindez megtörtént. Van
az ilyen ügyekre egy jó magyar közmondás: "Fejétol buzlik a hal!". Egy másik
közmondás is jól jellemzi a helyzetet: "Amit szabad Jupiternek, azt nem
szabad a kisökörnek". Ma a vezetés ökörnek nézi a népet. Saját magának
mindent megenged, a népet pedig fegyelmezni próbálja. Ezt célozza a nehezen
kiizzadt "tisztasági csomag" is, amellyel kapcsolatban az egyik politológus
a következot mondta: "Nem a disznók szokták kitakarítani maguk után az ólat".
Ma "fair play"-t, "tiszta viselkedést" emlegetnek azok, akikre minden
jellemzo, csak a "fair play" nem. Ha a miniszterelnök csak egy percig is
komolyan venné saját reklámszövegeit, akkor már régen menesztenie kellett
volna az adócsalási ügybe egyre mélyebben belegabalyodó pénzügyminiszterét.
Ehelyett az új megszorításokon törheti a fejét, amelyekre éppen a
mérhetetlen korrupció, pocsékolás és gazdaságpolitikai baklövések miatt van
szükség.
Ez a kormány tetteivel, társadalmi üzeneteivel és megnyilvánulásaival egyre
mélyebbre süllyed az erkölcstelenségbe, és közben megpróbálja magával
rántani a társadalmat is. Erre példa az a szégyenletes reklám, amely az
orvos-beteg kapcsolatot, a két fél között oly nagyon fontos bizalmat
próbálja szétzilálni. Arra a reklámra gondolok, amelyet napjában többször,
foidoben lehet hallani a Kossuth rádióban, és amelynek lényege, hogy a
vélhetoen mutéten éppen túlesett betegnek azt mondja az ápolóno: tudja, hogy
nem tud még beszélni, ezért elég, ha csak bólint, hogy ugye nem kér számlát
az orvostól. Ez egyszeruen aljasság! Továbbá nyilvánvaló bosszúállás az
orvostársadalommal és különösen az Orvosi Kamarával szemben, mivel ellene
mernek szegülni az egészségügy szétverésének, és a profitérdekek szolgálata
helyett az orvosok továbbra is gyógyítani akarnak.
A társadalom szövetének, a bizalom és társadalmi toke szándékos
szétverésének kirívó példája az APEH által hangoztatott SI faktor is,
amely - az APEH szándékai és véleménye szerint - a vagyonosodási
vizsgálatoknál könnyíti meg munkájukat. Ez a faktor a "sárga irigység". Az
APEH a "sárga irigység"-et felhasználva ösztönzi az embereket szomszédjuk,
ismerosük vagy éppen barátjuk feljelentésére. Errol eszünkbe juthat Tompa
Mihály híres verse - A gólyához - amelyben a "testvért testvér, apát fiú
elad" sor olvasható.
Ez a világ utoljára a rendszerváltás elott, akkor is a legsötétebb
idoszakban volt jellemzo nálunk. A társadalom szövetének szétzilálására, az
emberek elbizonytalanítására tett kísérlet gonosz és veszélyes játék. Minél
inkább relativizálják ugyanis a demokráciát, és használják fel a rendorséget
és az APEH-t a politikai ellenfelek megfélemlítésére, annál jobban fog noni
az elégedetlenség. Nem sokáig lehet már azt sem elturni, hogy társadalomra a
hatalom diktatórikus módszerekkel ráeroltesse a saját érdekeit kiszolgáló
véleményét. Erre jó példa volt, amikor az egészségügyi államtitkártól
megkérdezték, hogy az egészségügyi rendszer átalakítását és a több
biztosítós rendszer tervezetét megvitatta-e az érdekeltekkel? Azt
válaszolta, hogy igen, konzultált a koalíciós partnerrel. A riporter újra
megkérdezte: és az orvostársadalommal, az orvosi kamarával egyeztetett-e? A
válasz a következo volt: velük nem lehetett, mert eltéro véleményen voltak.
Ezt normális helyen diktátumnak nevezik.
Az ilyen esetek, éppen úgy, ahogy a vasúti szárnyvonalak megszuntetésérol
titokban hozott, a helyiekkel nem egyeztetett, faluromboló döntések is, a
központosító, a társadalmat semmibe vevo hatalmi struktúra megnyilvánulásai.
Tisztában kell lennie mindenkinek azzal, hogy amíg a közélet nem tisztul
meg, amíg az értékrend nem áll a feje tetejérol a talpára, addig a gazdasági
helyzet sem fog javulni. Addig a vállalkozók egy része továbbra is külföldre
megy, vagy visszafogja itthoni tevékenységét. A sikeres gazdasághoz
átlátható, korrupciómentes gazdaságpolitika, a vállalkozásokat azonos módon
kezelo, a külföldiekkel nem kivételezo szabályok és kiszámítható gazdasági
környezet szükséges. Olyan emberek kellenek továbbá az ország élére, akik
pozíciójukat nem egyéni érdekeik szolgálatába, hanem az oszág gazdasági,
társadalmi és kulturális felemelésére használják. Ezzel összhangban nem
kivonnak pénzt a legfontosabb területekrol: az oktatásból, az
egészségügybol, a kutatás-fejlesztésbol és a kultúrából, hanem éppen ezeket
a területeket erosítik meg, javítva ezzel az ország hosszú távú
versenyképességét.
Olyan vezetok kellenek, akik nem hazudnak, mert tudjuk: aki hazudik, az lop
is. Vagy ahogy Kodolányi János fogalmazott: a hazugság öl. És végül még egy
dolog: olyan vezetok kellenek, akiket nem idegesít, ha valaki magyarnak
tartja magát, ha erre büszke és ennek hangot is ad. Ismét Kodolányit idézve,
aki egy finnországi útja után így írt:
"Nem gyoztem betelni a csodával: a finnek szabadon és igazán lehetnek
finnek, nem tekinti ezért oket bélpoklosnak senki. Ott, mennél több jelét
adtam a magyar voltomnak, annál jobban becsültek és szerettek. A szabad,
nyílt, bátor és hívo finn világban végképpen fölszabadultam én is, már nem
csak magyar voltam, de mertem is magyar lenni."
A pohár betelt. Változtatni kell. Ha a kormány képtelen változtatni
stílusán, értékrendjén és gazdaságpolitikáján, akkor a kormányt kell
megváltoztatni.
Dr.Csath Magdolna
(közgazdász, egyetemi tanár)
Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örömmel jelenthetjük be ...
  2007-11-27 23:23:05, kedd
 
  Örömmel jelenthetjük be, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom indul a
Budapest XI. kerületében tartandó időközi országgyűlési választáson,
melynek első fordulóját az Országos Választási Bizottság 2008. január 27-re
tűzte ki. Jelöltünk dr. Mestyanek Ödön, volt alpolgármester, a Jobbik helyi
szervezetének alelnöke.

A megmérettetés Deák András képviselőúr tragikus halála miatt vált
szükségessé. Az esemény lehetőséget biztosít, hogy a jelenlegi
országgyűlési pártok uralta politikai közéletben a Jobbik újradikális
programjának adjon hangot, és a következő országgyűlési választásra
előretekintve egy most elérhető jó eredménnyel bizonyítsa: a legnagyobb
parlamenten kívüli pártnak helye van a magyar országgyűlésben, a jobboldal
csak velünk kerülhet ismét kormányra.

Kérjük, támogassa jelöltünket ajánlószelvényével, és tájékoztassa a XI.
kerületben lakó ismerőit is kopogtatócédulájuk leadásának lehetőségéről! A
januári eredmény az országos politikai viszonyokat a legkisebb mértékben
sem befolyásolja, viszont az elveszett szavazatok hiedelmét örökre
felszámolhatjuk egy erős Jobbik szerepléssel.

Bővebb információ és ajánlószelvény leadási központjaink:

Jobbik Országos Hivatala - 1113 Budapest, Villányi út 20/a
Turul Márkabolt - Móricz Zsigmond körtér. 16. - a Pizza Hut mellett.

Várjuk jelentkezését kampánycsapatunkba is a feltüntetett helyeken, vagy
honlapunkon keresztül, illetve a 06 70/379 9701-es központi
telefonszámunkon. Igény szerint ajánlószelvényért házhoz megyünk.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

---
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.

Amennyiben tovább szeretné küldeni a hírlevelet egy barátjának, kérem
kattintson ide:
http://jobbik.hu/lists/?p=forward&uid=0e8ad1b2a433cac43cbfdd3f608ca94a&mi d=54

Hírlevél leiratkozás:
http://jobbik.hu/lists/?p=unsubscribe&uid=0e8ad1b2a433cac43cbfdd3f608ca94a

Hírlevél beállítások megváltoztatása:
http://jobbik.hu/lists/?p=preferences&uid=0e8ad1b2a433cac43cbfdd3f608ca94a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális kerekasztal nov.28.
  2007-11-27 23:21:38, kedd
 
  A Szociális Kerekasztal következő egyeztető munkamegbeszélését november 28-án, szerdán
16 órakor tartjuk a MÁV Kórház Rendelőintézetének VI. emeleti tanácstermében: Bp. VI.
Podmaniczky utca 109.

Napirendre javasolt:
1. További akcióink megtervezése a szakszervezetekkel karöltve a TB privatizálása, a
nyugdíjrendszer beszűkítése, a megélhetési problémák súlyosbodása ellen.
2. A november 21-i Kossuth téri megmozdulás közös értékelése.
3. Témajavaslataink a malmői Európai Szociális Fórumra.

se
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pályázatírók belső körökből?
  2007-11-27 23:01:56, kedd
 
  Milliárdos összegű, járóbeteg-ellátó központok létesítésére kiírt pályázatokban működik közre üzleti szereplőként egy cég, miközben a vállalkozás igazgató-jának élettársa, Kuntár Ágnes éppen e területen dolgozott a pályázat előkészítését és elbírálását
végző Egészségügyi Minisztériumban.

A hölgy ráadásul Horváth Ágnes tárcavezető régi ismerőse.

A szaktárca 25 milliárd forintos pályázatára kistérségi önkormányzati társulások jelentkezhetnek,
s egyenként fél-egy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek. A szaktárca nemmel felelt arra, hogy nem tartják-e etikátlannak, illetve
összeférhetetlennek, hogy a koncepció egyik kidolgozójának élettársa üzleti szereplőként vesz
részt a pályázatban.

A tárca magyarázata: Kuntár megbízási szerződése a koncepció kidolgozásának befejezése után, 2007 szeptemberétől megszűnt.

Egy polgármester viszont lapunknak azt mondta, hogy az E-Szinapszissal még szeptember előtt vette fel a kapcsolatot, vagyis amikor Kuntár még a tárcánál dolgozott.

Az E-Szinapszis korábban nemigen foglalkozott egészségügygyel. Jogelődje, a Sved Informatikai Zrt. a legnagyobb hazai Microsoft-termékdisztribútorok közé tartozott. Később a cég digitális tananyagok fejlesztésével foglalkozott.

Zivkovics-Borsodi
Forrás: Magyar Nemzet.hu

magyarnemzetertmozgalom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Általános sztrájk dec. 17-én
  2007-11-27 22:59:43, kedd
 
  Áltanános sztrájk lesz december 17-én Magyarországon


Általános sztrájkot hirdet december 17-ére, az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény parlamenti végszavazásának napjára a LIGA
Szakszervezetek - jelentette be az érdekképviseleti szövetség elnöke hétfoi sajtótájékoztatóján. December 15-én pedig újabb tiltakozó nagygyulést tartanak a fovárosi Kossuth tér környékén
- mondta Gaskó István.

A szakszervezetek csak akkor állnak el az országos sztrájktól, ha a kormány visszavonja az egészségügyi reformmal kapcsolatban beterjesztett jogszabályt
- közölte a LIGA elnöke.

Azt még nem lehet tudni, hogy a különbözo ágazatokban, például a vasútnál, a légi közlekedésben, vagy a pedagógusoknál mennyi ideig tart majd a
munkabeszüntetés, mert errol a tagszervezetek döntenek.

Gaskó István azonban a "legsúlyosabb eszköz" bevetését javasolja számukra.(FH)
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=58484

magyarnemzetertmozgalom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 7078
  • e Hónap: 8025
  • e Év: 43966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.