Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Beszari alaknak nevezte
  2007-11-05 22:52:39, hétfő
 
  Beszari alaknak nevezte a köztársasági elnököt a szélsőliberális történész
Szittyamagyar, h, 2007/11/05 - 06:22


Nem fogta vissza magát Gerő András egy nyilvános fórumon, amikor az államfőről
alkotott véleményt

Beszari alaknak nevezte Sólyom László köztársasági elnököt Gerő András történész a
Budai Liberális Klub rendezte egyik nyilvános fórumon - számol be a Magyar Hírlap.

Az újság szerint a rendezvénynen a történész azt is mondta, hogy az államfő nem
alkalmas posztjára.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője a lapnak elmondta:
nem szoktak reagálni a köztársasági elnökkel kapcsolatos véleményekre, így ebben az
esetben sem kívánják kommentálni az ominózus kijelentést.

(hirado.hu - Magyar Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honfoglalás RMDSZ módra
  2007-11-05 22:23:36, hétfő
 
  Honfoglalás RMDSZ módra

"Újfajta honfoglalás Erdélyben", hírdeti választási programjában az RMDSZ. Viszont egy a program, más a valóság. Mit takar ez, mi a mai valóság? Vegyünk két kiragadott esetet, melyekre Önök számtalan más, megerősítő példával fognak rálicitálni.

A székelyföldi Háromszéknek gyöngyszeme Uzonka-fürdő, Sepsiszentgyörgy és Barót közt a Nagy-Murgó lábánál. Színmagyar település volt, festői szépségű üdülő. Egészen addig, míg az "RMDSZ-es elvtársak" a bukaresti juttatásokért telkeket intéztek a balkanizmus exportőreinek. Azóta "manele"-től hangos a kiskocsma, románul kell helyet kérni a borvízforrásnál.

Más, a Partiumból. Nagyvárad közelében, Hegyközpályi homogén magyar kisközösségként bírta ki a falurombolási és asszimilációs kísérleteket, túlélte a diktatúrát. Most, a demokrácia teljében "luxus" lakótelepek épülnek gombamód. Többszáz lakás építéséhez járult hozzá az RMDSZ színezetű tanács. Az új lakók viszont felborították az évszázados etnikai egyensúlyt, már kinézték az ortodox templom építésére szánt helyet, az iskola és óvoda román osztályokat is indít. Nem messze innen, Tótteleken ortodox kolostor épült.

Igen, Erdélyben újfajta honfoglalás zajlik, melyhez az RMDSZ asszisztál. Hiába figyelmezetett Csáki Zoltán a Duna TV-s dokumentumfilmjével a hagymakupolák burjánzására, a cinkos hallgatást a hatalom birtoklásáért mintegy áruba bocsájtva az RMDSZ vezetői cserbenhagyták az "újfajta honfoglalás" elszenvedőit, az erdélyi
magyarságot.
Rajtunk múlik, tűrjük-e ezt, vagy megálljt parancsolunk nekik! 2007 november 25-én erről szól a választás, a rendszerváltás következetes képviselőjét, Tőkés Lászlót, vagy a hatalommal megalkuvók pártlistáját választjuk. Erdélyi magyar megmaradásunkról, erdélyi magyar jövőnkről kell szívünkre hallgatva okosan döntenünk!!!

Csuzi István


MPE Nyilatkozat

Az RMDSZ vezetői kétségbeesésükben a kommunista retorika minden vállfaját bevetik: Ceauşescu végnapjaiban a külső beavatkozás ellen próbált egyfajta egységet kovácsolni. Hasonlónak értékeljük Frunda György és Kelemen Hunor példátlan kirohanását a nemzet miniszterelnöke ellen, talán a gyurcsányi jótanácsot végrehajtva. Nem csodálkoznánk, ha a következő megnyílvánulásukban Ceauşescuhoz és Iliescuhoz hasonlóan az ellenzék képviselőire már a "csőcselék és huligán" jelzőket használnák. Sovány vigasz, hogy Sógor Csaba szenátor is elhatárolódik ezen kijelentésektől. Elvárjuk tőle, főként az egyházi embertől, hogy a január 20-án tanúk előtt adott becsületszavának megfelelően, lépjen vissza a pártlistáról.

Bizonyosságot nyert, az RMDSZ korifeusok csak szűk csoportérdekben gondolkodnak, képtelenek a nemzetérdeket képviselni, sem itthon, sem Európában. Bársonyos rendszerváltásban reménykedtünk Erdélyben, a tárgyalások eredményessége nem rajtunk múlt. Az előjelek egyértelműek: itt nem elég a reform, gyökeres változás kell. A november 25-i választás tétje: kit választ az erdélyi magyarság: egy következetes erdélyi magyar képviselőt, a rendszerváltást megtestesítő Tőkés Lászlót, vagy elfogadja az RMDSZ pártlistát az eddig is üresnek bizonyult választási ígéretekkel.

Rajtunk múlik, a megméretkezés merre billenti a mérleg nyelvét, jövőnk érdekében a legfontosabb: éljünk a választás lehetőségével, vegyünk részt az európai parlamenti választásokon, a lelkiismeretünkre és szívünkre hallgatva döntsünk bölcsen.

a Magyar Polgári
Egyesület elnöksége


Licitálják Markó volt cégét!

A mai marosvásárhelyi ZI de Zi nevű napilapban megjelent egy hirdetés, amelyben a Maros megyei Állami Pénzügyi Hivatalnak a végrehajtói részlege a felügyelemlett nagy pénzadóság miatt, ellicitálja a cég különböző javait.

Ez volna Markó egyik olyan volt cége, amely annak idején menetrendszerűen bezsebelte a magyarországi támogatásokat. Begyűjtötte magának a lóvét, de sohasem számolt el vele a magyar állam felé. Ilyenkor szokták mondani: jaj, a szegény erdélyiek, milyen kevés támogatást kapnak. És nyomták mindenfajta kormányok a támogatásokat Markóéknak, lökték feléjük a sok pénzt, gyaníthatóan egy kis viszontszázalék ellenébe.

Ezzel az összes anyaországi kormányok elérték azt, hogy azok a cégek, kiadók, melyek tisztességesen akartak megállni a saját lábukon ebben a lezüllőtt balkáni kószfészekben, hátrányba kerültek a pénzlenyúló bagázssal szemben.

Egy szóval, minden bezsebelt eddigi pénztámogatás ellenére, most licitálják a volt Markói impérium egy sötét darabkáját. Erről jut eszembe, hogy nagyon úgy tűnik, hogy az ajéndéknyomda is kalapács alá kerül, amelyet Markóék annak idején a Marosvásárhely-Tg-mures-Neumarkt alapítványon keresztül kaptak ajándékba.

Ajándékozók, lehet érdeklődni!

JobbINFO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erről meg a darvak tehetnek
  2007-11-05 22:05:02, hétfő
 
  Erről meg a darvak tehetnek


Imádom az ilyen előrejelzéseket!
Figyu ... mondaná Kádár János Hofija: az idén még 2,1 %-kal kevesebbet fogyasztunk, de jövőre, már pont 0,9 %-kal többet.
Azt hiszem az életszinvonal - mint mindig - az idén is 3 %-kal fog emelkedni, mert bár a gáz,- villany,- húsárak 40 %-kal emelkednek, de hála a jó Istennek és a kiváló gazdaságpolitikának, a függönycsipesz, a manikürolló és az utazási bőröndök piacán jelentős árcsökkenés várható, igy a fogyasztói kosár adatai pontosan azt a 3 %-os életszinvonal emelkedést mutattyák, mint Kádár elvtárs idején, amikor a krumplileves ügyek voltak a bonyolult nemzetközi helyzetek, melyek mindig fokozódtak.

Na ezt az ECOSTATOS értelmiséget hagyta hátra nekünk a "rendszerváltósdi". Hegedűs elvtárs már vagy 90 éves, de amióta élek, mindig ő mondta meg a tutit.
Rohadtul unom már!





GDP: 2,2 százalékról 1,8-ra módosította előrejelzését az Ecostat
2007. november 4. 10:14

MNO
Az év utolsó hónapjaiban az olajpiaci fejlemények és a mezőgazdasági, valamint az élelmiszerárak emelkedése gyorsíthatja, az erős forint lassíthatja a fogyasztói árak emelkedését, így 2007 átlagában a fogyasztói árak 7,6 százalékkal nőnek - áll az Ecostat Kormányzati Gazdaság- és Társadalomstratégiai Kutató Intézet legújabb, októberi előrejelzésében.

Az Ecostat korábbi, 2,2 százalékos prognózisát módosítva 2007-re 1,8 százalékos, 2008-ra 3,0 százalékos gazdasági növekedést vár. Előrejelzésük szerint a lakosság fogyasztása az idén 2,1 százalékkal visszaesik, jövőre már 0,9 százalékkal emelkedik. A beruházások a tavalyi csökkenés után ebben az évben már 2,4 százalékkal nőnek, jövőre az ütem 4,8 százalékra gyorsul.

A külkereskedelmi forgalom egyenlege tovább javul: amíg tavaly a hiány 2 milliárd euró volt, addig az idén 1,2 milliárd, jövőre pedig 0,8 milliárd euró lesz. A folyó fizetési mérleg az idén 4,6 milliárd euró hiánnyal zár, jövőre a deficit 4,2 milliárd euróra csökken. Az infláció tavasszal érte el csúcspontját, majd megindult az áremelkedés ütemének mérséklődése. A nemzetközi folyamatokkal párhuzamosan a dezinflációs folyamat a vártnál lassabb lesz.

Az Ecostat kutatói szerint az év utolsó hónapjaiban az olajpiaci fejlemények és a mezőgazdasági és élelmiszer-árak emelkedése gyorsíthatja, az erős forint lassíthatja a fogyasztói árak emelkedését, az év egészében az infláció átlagosan 7,6 százalékkal nő - áll az elemzésben. A jegybanki alapkamat a jelenlegi 7,5 százalékról az év végére 7,25 százalékra, a jövő év végére 6,5 százalékra módosul az intézet prognózisa szerint.

Az államháztartási folyamatokat elemezve az Ecostat eredményszemléletben (ESA'95) erre az évre GDP arányosan 6,3 százalékos hiányt vár (a Pénzügyminisztérium maximum 6,4 százalékot), jövőre pedig 4,3 százalékos deficitet jelez (a Pénzügyminisztérium 4,1 százalékot vár). A nemzetközi konjunktúrát vizsgálva az intézet úgy látja, hogy a világgazdaság fejlődését a reálgazdaság dinamizmusa és a pénz- és befektetési piacok bizonytalansága határozza meg 2007 utolsó hónapjaiban. A makrogazdasági adatok a fejlett és a fejlődő országok a vártnál erősebb növekedéséről tanúskodnak, ennek ellenére az elkövetkező hónapokra vonatkozó várakozások inkább óvatosságot tükröznek.

(mti)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vicces
  2007-11-05 21:34:51, hétfő
 
 
- Miért mondják azt hogy Micimackó buzi?
- Mert kinyalta az összes köcsögöt!!!

- Hogy ugat a fényképész kutyája?
- Vaku, vaku!!

- Hogy hívják az énekes majmot?
- A Zorángután.

- Mi a kömuves szex?
- Mész a picsába.

- Hogy szolmizálnak a részegek???
- MI-TI-SZO?!

- Hogy hívják a cigány csigát?
- Zsigabiga

- Hogy hívják az ógörög Qrvát?
- Oszlopontosz.

- Hogy hívják az ógörög buzit?
- Farbatosz.

- Mi a kannibálok kedvenc gyorskajája?
- A pizzafutár...

- Mit eszik a vegetáriánus kannibál?
- Zöldségest...

- Mi a kannibálok kedvenc sütije?
- A térdkalács...

- Hogy szóll a kannibál leánykérés???
- Légy az eleségem...

- Milyen zaj van a konditeremben?
- Fitt nesz

- Hova járnak a csúnya fiúk iskolába?
- Zámbó Gimibe!

- Mit kap a cigánygyerek karácsonyra?
- A biciklidet.

- Mi a különbség a mák és a cigánygyerek között?
- A mák nem visít amikor darálják.

- Hogy hívják a búzamezon verekedo parasztok sportját?
- Tájbox!

- Hogy kártyáznak az afgánok?
- Osszá mán Binláden.

- Hogy hívják azt, ha helyetted egy szakképzetlen szoke bombázót vesznek fel?
- A szopás hatalma.

- Honnan lehet felismerni az orosz mikrochipet?
- Hát elég messzirol.

- Hogy hívják a féllábú télapót?
- Sánta Claus...

- Mért nem bújócskázik senki az anyóssal?
- Mert nincs olyan marha aki megkeresné.

- Hogy mondják másképp: három zsidó hulla úszik lefelé a folyón, hónuk alatt két fenyofával?
- Tripla leszúrt Rittberger dupla lúccal.

- - Hogy fog kinézni tarzan ha nekimegy egy fának a dzsungelben?
- Torzan!

- Mit eszik a kannibál étkezés után?
- Cukormentes nOrbit!

- Hogy hívják a skót villanyszerelot?
- Fázis McRázis

- Mi az abszolút lehetetlen?
- Jimmy koncert a BS-ben

- Hogy hívják a csíkos tehenet?
- TIGRISKA

- Hogy hívják a múmia taknyát?
- Mumifika.

- Mi van a hipochonder sírjára írva?
- Na, ugye!

- Hogy hívják a japán evobajnokot?
- Dágádá Hásíjá.

- Mikor nem néz bele egy nő a tükörbe?
- Amikor kifelé tolat egy parkolóból.

- Mi az fekete és jól áll a cigányon??
- FÉKNYOM

- Milyen hosszú az a pad amin 3 nő ül?
- 6 láb és 3 hüvely.

- Mi lenne a földön nők nélkül?
- Globális felmelegedés!

- Melyik a legjobb kutyakeverék?
- A Pitbull és a Labrador keveréke, mert ha letépi a lábad vissza is hozza!

- Hogy hívják a japán focistát?
- Stop-lee.

- Hogyan lehet vízzel fényt csinálni?
- Csak meg kell pucolni az ablakot... .

- Mit szed a Vámpír?
- Véres cseppet!

- Mit mondott a kamikáze-oktatópilóta?
- Figyeljen, mert csak egyszer mutatom meg...


-- Hogy hívják a robot cigányt???
- Géplakatos.

- Milyen ország Irak?
- Bushkomor.

- Mit eszik a jósnő reggelire?
- Babonapelyhet.

- Melyek a világ legbizonytalanabb állatai?
- A mitévo legyek.

- Miért piros a gólya csore?
- Mert égett a pofája amikor téged hozott!!!

- Mit mondott a cigány apja mikor lecsukták a gyerekét?
- Üdvözöllek fiam!

- Mit mond Kömuves Kelemen a fiának vacsora közben?
- Egyél fiam anyád már fal.

- Mit mond a matematikus, ha hazaérve a tizedessel találja a feleségét?
- Rossz helyen van a tizedesvessző!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ellenőrizd INGYEN
  2007-11-05 21:08:49, hétfő
 
  Ellenőrizd INGYEN, hogy elég jól megfizetnek-e >>> FIZETESEM.COM

http://www.fizetesem.com

Nehogy megint csak a munkaadók járjanak jól!!!

A külföldön élők is regisztráljanak, mert nemzetközi az adatbázis! Segítsük egymást friss információval! Angolul és németül is működik!


http://www.my-wage.com

http://www.meingehalt.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppá! Zsidók is szolgáltak Hi
  2007-11-05 18:50:58, hétfő
 
  Hoppá! Zsidók is szolgáltak Hitler hadseregében
2007.11.05. 07:49


Mintegy 150 ezer zsidó származású katona - köztük volt az egykori német kancellár, Helmut Schmidt - szolgált Hitler hadseregében a második világháború alatt - állítja Bryan Mark Rigg amerikai történész.

Hogyan reagáltak a veteránok arra, hogy zsidó származásuk ellenére a Wehrmacht soraiban harcoltak?
Sokan még ma is meghasonlottak. Sok minden előjött, amit eddig sikerült elnyomniuk. Egyik napról a másikra hirtelen alacsonyabbrendűekké váltak. Többen még ma sem tudják eldönteni, mi is határozza meg az identitásukat: a szülők, az állam vagy a vallás.

Miért harcoltak egy olyan állam oldalán, amely faji törvényeivel ellenségnek nyilvánította őket?
Akkor még fiatalok voltak, és Hitler politikai, gazdasági és katonai sikerei rájuk is nagy hatással voltak. Sokan nem látták át, vagy nem akarták megérteni a faji törvények hatásait, mert az egyszerűen elképzelhetetlennek tűnt. Többen úgy próbáltak segíteni a családjukon, hogy bátran harcoltak. Akkoriban még nem tudták, hogy erőfeszítéseik hiábavalóak voltak. Gyakran sikerült elodázni a rokonok deportálását, de a háború végén derült ki, hogy ez semmit sem jelentett. Sokan akkor veszítették el hozzátartozóikat, amikor éppen harcoltak. Néhányan tudtak a deportálásokról, de megsemmisítés mértéke nem jutott el hozzájuk."

Hogyan folyt a kutatómunka?
A történészek, akikkel a tervemről beszéltem, kételkedtek a kutatás sikerében, és elutasítóan viselkedtek. Eleinte csak néhány szemtanú emlékeire hagyatkozhattam, akikkel Németországban találkoztam. Aztán viszont elindult a lavina, és egyre több és több nevet kaptam. Biciklivel, buszon vagy vonaton beutaztam egész Németországot. Néha parkokban aludtam, ha nem volt pénzem szállásra. De úgy éreztem, végig kell csinálnom. Végül 430 emberrel 500 órányi interjút készítettem, és 30 ezer oldal iratot, levelet, naplót és fényképet gyűjtöttem össze.
A holokauszt és a mindent elpusztító háború képe örökre bevésődött az emberek tudatába. A Hitler oldalán harcoló több tízezer zsidó férfi azonban eddig ismeretlen területe volt a második világháború történetének.

Rigg "Hitler's Jewish Soldiers" (Hitler zsidó katonái) című 437 oldalas könyvében több, mint 400 egykori katonával készített interjút arra keresve a választ, mi motiválta ezeket az embereket, hogy az elnyomás és a megaláztatások idején a Wehrmacht oldalán harcoljanak. A szerző bemutatja a történelmi hátteret és azt az extrém helyzetet, amelybe a diktatúra kényszerítette az érintetteket - számolt be róla a Stern című német lap.

Az 1935 szeptemberében hozott nürnbergi törvények megfosztották a zsidó embereket minden joguktól, keveréknek, korcsnak (Mischlinge) nevezték őket, és kizárták őket a társadalomból. "Szégyenérzetük, kisebbrendűségi érzésük és önutálatuk elsősorban abból fakadt, hogy a nácik zsidónak nevezték őket. Ezek az emberek nem tekintették magukra csoportként, míg Hitler azzá nem tette őket" - írta Rigg a katonákról.

Egyáltalán nem volt egyedi eset, hogy a férfiak a fronton harcoltak, családtagjaikat pedig közben meggyilkolták. Ezek a férfiak a német társadalomban nőttek fel, és természetes volt számukra, hogy németként részt vegyenek a harcokban. Sokszor sokkal elszántabbak voltak, mint a többiek, mert azt remélték, hogy ezáltal ismét a társadalom tagjaivá válhatnak.

"A legtöbben lelkes németek voltak" - állítja a történész. Szerinte néhányan beismerték, hogy maguk is nácik lettek volna, ha nem bélyegzik meg őket, néhányan pedig családi hagyományt folytattak, amikor katonának álltak. Ilyen volt Erhard Milch vezérőrnagy, aki "félzsidó" volt, illetve az egykori német kancellár, Helmut Schmidt is, aki tisztként szolgált a náci hadseregben.

Sokan úgy gondolták, hogy ha bátran harcolnak, megmenthetik a családjukat az üldözéstől. Mások pedig úgy gondolkodtak, hogy csak akkor vannak biztonságban, ha hamis papírokkal az üldözők közé állnak. "Akkoriban a legbiztonságosabb hely a farkas torkában volt" -mondta az egyik interjúalany.

"A félzsidóknak és zsidóknak nem csak egy olyan hadseregben kellett szolgálniuk, amely alacsonyabbrendűként gyűlölte őket, hanem meg kellett tapasztalniuk rokonaik eltűnését és halálát. De csak kevesen látták saját szemükkel a szörnyűségeket." A zsidók megsemmisítésének méreteiről a katonák többsége semmit sem tudott. Csak a háború végén kerültek nyilvánosságra a tömeggyilkosságok.

Hitler engedélyezte és figyelemmel kísérte zsidó katonái sorsát. Rigg szerint ez csak azt bizonyítja, hogy a diktátor pontosan tisztában volt a holokauszt folyamatával. "Hitler rendelte el a holokausztot, és ellenőrizte annak végrehajtását, annak ellenére, hogy máig nincs erre írásos bizonyíték."

Eberhard Jäckel német történész számára a zsidó katonák léte egyáltalán nem meglepő. "A széles nyilvánosság csak üldözöttként, elűzöttként és meggyilkoltként tekint a zsidókra, de nem veszi figyelembe, hogy a német zsidóság a német társadalom szerves része volt." Rigg érdeme, hogy az egyes emberek sorsát összegyűjtötte, rendszerezte, és az így kialakult képet összefüggéseiben láttatta.







Múlt-kor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a héten 300 forint lesz a
  2007-11-05 18:43:52, hétfő
 
  Már a héten 300 forint lesz a benzin átlagára




Bruttó 6 forinttal emeli a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti
nagykereskedelmi árát szerdán az MOL.


Ismét árat emel a MOL, a gázolaj bruttó 6, a 95-ös benzin bruttó négy forinttal
lesz drágább.

A MOL legutóbb egy hete emelte az üzemanyagok árát, akkor a gázolajét szintén 6
forinttal, a benzinét pedig 4 forinttal.

A mostani emeléssel a benzin átlagára eléri a 300 forintot, a gázolajé pedig 280
forint körüli lesz.

A szakértők az emelést a piaci folyamatokkal magyarázzák.

MTI
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=10275
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítse Ön is a Jobbikot!
  2007-11-05 18:41:53, hétfő
 
  Segítse Ön is a Jobbikot!


A Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenleg a legnagyobb és egyben a legdinamikusabban fejlődő parlamenten kívüli párt. Azonban nem elégedhetünk meg ennyivel, célunk csakis az lehet, hogy legkésőbb 2010-ben már az Országgyűlésben képviselhessük mindazokat az embereket, akik egyetértenek politikai célkitűzéseinkkel.

Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy ez egy óriási feladat, melynek teljesítéséhez minden tenni akaró emberre szükségünk van. Kérjük ezért, ha úgy érzi, hogy Ön is hozzá tudna tenni valamit ahhoz, hogy elérjük közös céljainkat, jelentkezzen nálunk, segítse munkánkat!

Jelentkezési lap
http://jobbik.hu/node/3930
---
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszélgetés egy elűzött szudét
  2007-11-05 18:38:34, hétfő
 
  Beszélgetés egy elűzött szudétaföldivel


Kilencévesen élte át a három és fél millió német kitelepítését a Szudétaföldről
Horst Rudolf Übelacker. Aussig an der Elbe - csehül Ústí nad Labem -
városában éltakkor. Németországban először a szovjet, azután a brit zónába került.
Tanulmányai
végeztével a bankszakmában dolgozott, Münchenben ment nyugdíjba 2001-ben a
Bundesbanktól, igazgatói rangban. Pénzügytudományokat tanít otthoni és ukrajnai
egyetemeken. A közelmúltban a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott előadást,
itt beszélgettünk.
- Hogyan folyt le a kitelepítés?
- Felszólítottak bennünket, hogy a piactéren kell gyülekeznünk. Anyámmal
mentem,édesapám a háborúban volt. Azután francia fogságba esett, és ott halt meg
1946-ban.
Mindezt akkor még nem tudtuk. A családunk nem Aussigba való volt. Karlsbadban
születtem.

- Ma inkább Karlovy Varyként ismerik...
- ...igen. Ott születtem 1936-ban, de az elűzetés idején ebben a másik
városban,Aussigban éltünk. Körülbelül ötven kilométer Drezdától délre, az Elba
partján.
Tehát nem határváros, de nincs messze tőle. Itt nőttem fel, itt jártam iskolába, és
innen űzettem el. Az egész utcánkat, minden ház minden lakóját kirendelték a
piactérre egy kézipoggyásszal, maximum harminc kilót lehetett vinni. Ott nagy
asztalokon ki kellett rakni a csomagokat, átnézték, és az értékesebb holmikat
elvették. Ha például valakinél bankbetét volt, óra vagy bármilyen érték, azt még
elvették, és menni kellett a pályaudvarra, marhavagonokba kellett beszállni,
negyven-ötven ember vagononként. Mentünk, de nem tudtuk, hová. Tizennégy napig
voltunk úton nyitott marhavagonokban, néha tűző nap, máskor eső és hideg éjszakák.
A vonatunk nagyon lassan haladt. Túlmentünk Berlinen, de minden nagyobb városban
lekapcsoltak egy vagont, és az ottani polgármesternek és a helyi közösségnek
kellett eldöntenie, hogy kit hová helyezzenek el. A helyi lakosság is kimerült a
háborútól, nem volt élelmiszer, s akkor ráadásul még másokat is be kellett
fogadniuk és táplálniuk. Néhány hónapot töltöttünk Közép-Németországban, a szovjet
zónában, majd át lehetett menni Alsó-Szászországba, a brit zónába. Örült, aki
élhetett ezzel a lehetőséggel.

- A kollektív büntetés elvét törvényileg is megerősítette Csehország is,
Szlovákia is.- Igen, nemzeti hovatartozásunk miatt, a Benes-dekrétumok
rendelkezései szerint
büntettek minket, ahogy a magyarokat is. Mert én, kilencévesen meg édesanyám
senkinek sem ártottunk. Most, hogy a pozsonyi parlament megerősítette a
Benes-dekrétumokat, Magyarországon is és az Európai Unió fórumain is újra
reflektorfénybe került az 1945-46-os benesi törvénycsomag. De a magyarok ne
feledkezzenek meg arról, hogy a Benes-dekrétumokat 2002-ben Prágában is
megerősítették. Az uniós csatlakozás előtt! Azt szavazták meg, hogy "a
Benes-dekrétumok a cseh jogrend szerves részét képezik, de nem következik belőlük
semmilyen új jogi tény, és nem lehet őket a jelen korban alkalmazni". Ezt követte a
pozsonyi megerősítés.

- A rablott holmi visszaadásának a kérdésével sem óhajt a Cseh Köztársaság
foglalkozni?- A tények erre mutatnak. Holott Csehszlovákia jogutódjaként a Cseh
Köztársaság isfelel az elvett tulajdonért. A kötelezettség továbbszáll az
utódállamra. Nem arról
az elvett vagyonról beszélek, amely az elmúlt évtizedekben magánkézbe került, hanem
arról, amely állami tulajdonban maradt.

- Az mekkora?
- A szudétanémetektől elvett és még ma is a cseh állam tulajdonában lévő
ingatlanvagyon nagyságát hetven százalékra becsülik. Földek, erdők és épületek,
amelyek az elűzött szudétanémeteké voltak, ma pedig a Cseh Köztársaság tulajdonában
vannak, nem magánemberekében. Jogilag megvolna a visszaadás lehetősége. Megvannak a
tulajdoni lapok, a törzskönyvek, amelyek az eredeti tulajdonost is feltüntetik. Ha
az eredeti tulajdonos már meghalt, azzal még nincs lezárva az ügy. A
leszármazottakat illeti a tulajdon. Az Európai Unióban szavatolják a tulajdonjogot
és az öröklés jogát. Egyébként sok peres ügy van folyamatban, cseh nemeseknek a
cseh állammal szembeni követeléseinek, korábbi tulajdonuk visszaigénylésének
tárgyában. Elutasítják őket. Egy-két esetben a jog igazat adott nekik, de vissza
mégsem kaptak semmit. Van néhány peres ügy szudétanémetek részéről is. A
strasbourgi emberi jogi bíróság eddig száznegyvenhárom esetet utasított el. Azzal
az indoklással, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróságot később hozták létre, mint
ahogy ez a probléma előállt. Tehát nem illetékes benne.

- Az Übelacker családnak maradt Ústi nad Labemben ingatlana?
- Nem, nekünk nem volt se házunk, se földünk.

- És mi volna a gyakorlat? Aki visszakapná az ingatlanát, visszaköltözne
Németországból Csehországba?
- Több álláspont létezik. Van, aki már nem akar ezzel foglalkozni. Azt mondja,
odaadom azoknak a cseheknek, akik benne laknak. Konkrét példa: dr. Hilf évekkel
ezelőtt Münchenből megírta Václav Havel elnöknek: "Ezennel lemondok a
tulajdonomról, és ajándékba adom vagy a cseh államnak, vagy annak, aki benne
lakik." Havel elnök megköszönte a levelet, s felhívta dr. Hilf figyelmét arra, hogy
ami nem az övé, azt nem is ajándékozhatja oda. Még a lemondást sem fogadták el!
Vannak olyanok, akik visszaköltöznének. És egy harmadik csoport, amelyik ha
visszakapná az ingatlana tulajdonjogát, bérleti díjat szedne a házában lakóktól
vagy a benne működő intézménytől. Vagy eladná, amikor fölmennek az árak.

- A fiatalok között is vannak, akik visszavágynak?
- A mai fiatalabb nemzedékek nagy része, úgymond, európai. Európában
gondolkodik.
De azt is könnyedén megteszi, hogy egy másik országba költözik. Így akár
Csehországba is mehetne. Pláne, ha még az is kiderülne, hogy tulajdona is van ott.

- Kilencéves korában rendkívül súlyos sérelem érte Übelacker urat. Jogi
küzdelmévelnem ezt akarja gyógyítani?

- Pontos kérdés. Nem kívánok bosszút, nem kívánok senkinek megfizetni azért, ami
velem, velünk történt. De nagyon szeretném elérni a jogi rendezést.
- Vannak gyermekei?

- Három.
- Ők voltak már látogatóban Szudétaföldön?

- Én magam azért nem utazom vissza, mert a müncheni egyezményről és
következményeiről még 1967-ben írtam egy könyvet. Talán jobb, ha nem utazom arra. A
gyermekeim mindent pontosan tudnak, de még nem jártak ott.
- Ők szudétanémetnek tartják magukat?

- Igen. Örülnek annak, hogy ezzel a korral foglakozom. Mindegyikünk a maga
pályájánhalad, de benne élünk egy nagy, közös hagyományban. Az unokáim olyan régi
dalokat
is énekelnek, amelyekben Julischka és Budapest neve is szerepel. Mi a feleségemmel
Münchenből már elköltöztünk Linzbe, mert ő osztrák. És sűrűn emlegeti, hogy
protestáns! Ausztriában kevés a protestáns. Hazafi osztrákoknak nevezném a
feleségem családját. És persze a Monarchia, a k. u. k. időkben, meg korábban is, ez
nem ismeretlen, valaha mindez egy ország volt a Szudétafölddel együtt.

Zelei Miklós

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=138089
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagykoalíció vagy Magyar Gárda
  2007-11-05 18:29:18, hétfő
 
  NAGYKOALÍCIÓ, VAGY MAGYAR GÁRDA?

http://www.fusz.hu/node/7053

2007.11.04.

2007. október 23., Debrecen, délelőtt 11 óra.
Megkezdődik az 1956-os Forradalom és Szabadságharc megemlékezésének
központi rendezvénye az Egyetem melletti Melocco-szobornál.

Az esőben az egyik helyi rádió beszámolója szerint, több mint ezer érdeklődő,
megemlékező jelenlétében Kósa Lajos, Debrecen polgármestere mond
beszédet.
Méltatja a forradalom hőseit, párhuzamot von az akkori helyzet és a mai
viszonyok között (,,Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden
hullámhosszon." = ,,Hazudtunk reggel, éjjel, meg este."), bár
szerinte nem utcaiforradalmakkal, gyújtogatással kell megbuktatni a kormányt.
Érthetően Orbán
Viktorra utalva kijelentette, hogy annak is ,,mennie kell", aki nem
mondja meg,hogy mi a teendő ,,Gyurcsány után", hanem csak
,,hablatyol".
A megoldást az összefogásban vélte felfedezni, a nagykoalícióban. Német és
Francia példákra hivatkozva ezt mondta Kósa Lajos, Debrecen sikeres és
szeretett polgármestere, és a Fidesz alelnöke.

Kósa bizonyára tudta, hogy délután Orbán Viktor újfent nem válaszolja meg a
kérdést: mi lesz a népszavazás után? Azt már senki sem hiszi el, hogy attól
lemond a kormány, és új választások lesznek. Az MSZP már érthetően
kijelentette: a reformok folytatódnak! Nem lesz vizitdíj. Lesz helyette más. A
sarc marad; legfeljebb más lesz a neve.
És akkor valóban tennie kell valamit az ellenzéknek, máskülönben elfordulnak
támogatóik; szavazóik más megoldást keresnek. És az is bizonyosnak látszik,
hogy ha az MSZP a választások előtt lecseréli a ,,gonosz" Gyurcsányt,
akkor aválasztások megnyerése a többszörösen hitelét vesztett, partnereit eltipró,
magányos Fidesszel szemben gyerekjáték lesz.
Lehet, Kósa Lajos már látja ezt, egyengeti útját az új rendben, ahol a
nagykoalícióban elérheti azt, amelyre olyannyira vágyik: a Fidesz, vagy annak
hasadása után egy új jobboldali-liberális párt vezetése és a miniszterelnökség.
Ha nem megy a Fidesszel, akkor a szocialistákkal. S lám, a liberálisok már
jelentkeztek partnernek, német lapok pedig hirtelen a ,,jobboldal titkos
vezérének" nevezik Kósa Lajost.

Szavait hitetlenkedve, megütközéssel hallgatták a megjelentek, emlékezők.
Többen morogtak, az arcokon értetlenséget lehetett látni.
Beszédét ennek megfelelően meglehetősen lanyha, udvarias taps fogadta.

A beszédet követően a koszorúzás a helyőrségi zenekar komoly, mély
taktusait leszámítva néma csendben zajlott.

A megemlékezésen megjelent a Magyar Gárda Bocskai István szakasza,
melynek tagjai két nappal korábban tettek esküt a Szent Koronára és fogadtak
hűséget Nemzetünknek és Hazánknak, tettek hitet a rendszerváltozás és az
elszámoltatás haladéktalan szükségessége mellett.
Bár az egygyökerű média mindkét oldalon egyformán igyekezett elhallgatni,
jelentéktelenné tenni ezt az eseményt, Debrecen polgárai mégis hallhattak
valamit erről, ugyanis amikor a Jobbik és a Magyar Gárda helyi vezetőit
szólította a bemondó, az eddig néma, csendes tömegből szinte kirobbant a
taps!
Nem egy-két szimpatizáns kezdett tapsolni, melyhez aztán udvariasságból
csatlakoztak a jelenlévők, hanem egyszerre verődtek össze a kezek,
dobbantak egyszerre a szívek!
Hirtelen szimpátiatüntetéssé nőtt az esemény. A némaság a nagykoalícióról
szőtt hagymázas látomásnak szólt, a taps pedig a reménynek, a Magyar
Feltámadásnak.
Debrecen megválaszolta a címbeli kérdést:
Nagykoalíció? Néma csend, fejrázás, értetlen grimasz.
Magyar Gárda? Taps, bizakodó mosoly, csillogó tekintet.

Úgy tűnik, abban viszont tényleg igaza lesz Kósa Lajosnak - eljövendő
elvtársnak -, hogy nekik is menniük kell, mert a népnek elege van belőlük.
Ha tizennyolc év szenvedés, kiraboltatás, megtizedelés, nyomorba,
bizonytalanságba és kétségbeesésbe döntés után csak annyira telik, hogy
állítsuk vissza a Népfront listáját, amelyen együtt szerepelhetnek újra a jobb és
baloldal képviselői, összeforrva a nagykoalícióban, akkor tényleg el kell
tűnniük. Akkor Kósa Lajos nyugodtan kezet foghat a Barneválos Bajnaival -
erre nagyon büszke lehet polgármester úr! - és Kókával, a beszédhibás másik
ügyes milliárdossal, és ,,El lehet menni! ... tessék!".

Akkor inkább tűnik jó megoldásnak, a válságból kivezető egyetlen egyenes
útnak a Magyar Gárda és annak szellemisége.

Debrecen - úgy tűnik - ez utóbbit választotta.
És az sem lehetetlen, hogy az ország jobbik fele - látva a tehetetlenséget, a
szüntelen elhatárolódásokat, a másoknak való megfelelési kényszert,
megriadva a mindent eltipró és értelmetlenné tévő nagykoalíció rémétől,
megunva a pótcselekvéseket, a cinkos összekacsintásokat, a háttéralkukat, a
18 éve a háttérben már létező gazdasági, politikai együttműködést,
összefonódásokat - legközelebb a Jobbikra és a Magyar Gárdára adja
szavazatát.

És akkor bizony retteghet az egygyökerű politikai elit, mert nem úszhatják meg
az elszámoltatást!
Nos, ezért nem szerepelhetett sem a Jobbik, sem a Magyar Gárda a helyi
médiumok beszámolójában! És ezen is elgondolkodhat mindenki, aki jelen volt
és tiszta szívvel tapsolta meg a reményt, a kiutat jelentő, a Nemzet ébredését
elősegítő Jobbik Magyarországért Mozgalom Pártot és a Magyar Gárdát.

Mert azok félnek a Gárdától, akik azt mondják, tőlük félni kell. Nekik kell is!
A nép egyszerű asszonyai és férfiai nem félnek. Nekik nincs is mitől. A Gárda
őértük van! Értük és a Nemzetért!

A választ megadta Debrecen népe. Kérdés, meghallotta-e Kósa Lajos?
Mert ha nem, akkor már csak azon kell elgondolkodni, hogy mi következik
Kósa után?

A Magyar Gárda?

Biró László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.