Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ki áll be? – Élet Gyurcs
  2007-11-06 23:10:17, kedd
 
  Ki áll be? - Élet Gyurcsány után
(Cs.Zs.) 2007-11-06 15:00:01

Miközben a két nagy párt közötti népszerűségi olló tovább nyílik, az ellenzék újabb
és újabb eszközöket vet be, hogy fenntartsa a kabinetre nehezedő nyomást. Mivel el
kell kerülnie a másik oldal csapdáit, egyszerre két fronton vívja a küzdelmet. Erre
példa Horn Gábornak, az SZDSZ ügyvivőjének a nyilatkozata, aki el tudná képzelni a
kormányzást egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel. Ugyanekkora kihívás lehet, ha a
szocialisták végül nem egyszerű miniszterelnök-váltásra szánják el magukat, hanem
egy pártonkívüli szakembert kérnek fel kormányalakításra.

Megszaporodtak a lövészárkon túli felajánlkozások. Legutóbb Tamás Gáspár Miklós
publicista dicsérte meg és veregette vállon a Fidesz első emberét, akinek október
23-i beszédében a régi szép időket és a liberális politikust vélte felfedezni. A
minap egy új szabadelvű párt létrehozása is felmerült, amely mögé ha odaállna a
szabad demokratáktól lemorzsolódott egykor volt mérvadó értelmiség, akár már az
első közvélemény-kutatáson megelőzné a mérhetőség határára süllyedt és hirtelen
nyitni kész SZDSZ-t.
A fehér zászló persze még nem bukkant fel. Könnyen meglehet, hogy stratégiaváltás
szemtanúi vagyunk. A két kormánypárt, megelégelve a folyamatos hátrálást és
népszerűségvesztést, a maga módján próbálja meg átvenni a kezdeményező szerepet. A
liberálisok után hamarosan a szocialisták is csábító ajánlattal kereshetik meg az
ellenzéki pártok vezetőit. Egyre többen látják közöttük is, hogy Gyurcsány Ferenc
az egyetlen, aki képes egyben tartani a posztkommunista, a társadalom és gazdaság
minden szintjén fennmaradt információs és érdekhálózatot, amely Szili Katalin, Kiss
Péter vagy Szekeres Imre irányítása alatt menthetetlenül és visszafordíthatatlanul
szétszakadna.
Mivel egy szociáldemokrata párt csak valamilyen kataklizma és az MSZP összeomlása
után jöhetne létre, a szocialisták előtt egy út maradt: egy pártonkívüli személyt
felkérni a kabinetalakításra. És bizony létezik olyan, aki komoly fejtörés elé
állítaná a jobboldalt, melynek egy tényleges jelölés után azt is át kellene
gondolnia: ha tavaly ősszel a szocialisták mereven elutasították egy szakértői
kormány megalakulását, akkor most miért vetik fel ők hirtelen?
Szakértői kormányról a rendszerváltozás óta mindenki beszél, ám senki sem tudja
pontosan, mi az. A választásokon...

A teljes cikk a Demokrata november 8-i számában olvasható
http://www.demokrata.hu/hirek/hir.php?azon=6789
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyel László: Brutusra várva
  2007-11-06 23:07:24, kedd
 
 
Lengyel László: Brutusra várva
2007. november 06. 08:35 HVG

Már éppen elegen vannak, hogy leszúrják Caesart, de kénytelenek egy tiszta, feddhetetlen férfiúra várni, aki a tettnek becsületet és tisztességet ad. Éppen elegen sereglenek Gyurcsány Ferenc körül, köpenyeik alatt tőrökkel, de egy sincs, akinek a közvélemény elhinné, hogy nem önös érdekből szúr. Gyurcsány immár többedszer megalázta pártját, de annak tűrnie kell mindaddig, amíg olyan emberre nem akad, akiről a nép, az istenadta, elhiszi, hogy az országgal, s nem magával törődik.

A kilencvenes évek közepén a brit Blair és csapata darabjaira szedte szét a régi Munkáspártot. Ha nem teszik, soha nem kerülnek hatalomra. 2001-ben, a japán Koidzumi jelszava, amellyel győzött, így hangzott: "szétzúzom az LDP-t, és reformok útján megmentem Japánt". Tévedés ne essék, az LDP a saját pártja volt, amely a világháború után töretlenül vezette Japánt, ám egyre népszerűtlenebbé vált megcsontosodása és korrupt vezetése miatt. Blair és Koidzumi új arcot adtak nemcsak országuknak, hanem pártjuknak is.

Gyurcsány 2004 őszén került a politika középpontjába, és 2007 februárja óta az MSZP elnöke. Hangzatos bejelentéseken túl semmire se jutott a szocialista pártban. Nincs megújított szervezeti modell, távlatos stratégia, nem történt szakítás a párt és a gazdaság összefonódásából még a kilencvenes években létrejött hálóval. A fiatalítás csupán a teljesítmény nélküli karrieristák beáramoltatását hozta, a korrupt hálószövést, a fantompárt-szervezést, a politikai kulturálatlanságot, a balkanizálódást. Ugyanazok, ugyanakkor, ugyanazt teszik, csak rosszabbul, szervezetlenebbül és vezetés nélkül, mint három évvel ezelőtt. Nem pártreform következett a Gyurcsány-érában, hanem szétesés.

Gyurcsány kitűnő kampányember - ha vele szemben a lisztesfehér arcú, vásárosnaményi zakójú, kásás hangú Orbán áll fel -, de alkalmatlan egy ország és egy nagy párt kormányzására. Nem a reformokra alkalmatlan - oda alig-alig jut -, hanem a működtetésre, az irányításra. Nála csak közvetlen környezete alkalmatlanabb, arrogánsabb és tájékozatlanabb. (Komoly vigasza igazán az országnak, hogy az országot és az ellenzéket vezetni a nem, nem soha Orbán Viktor még kevésbé tudja.) Gyurcsány ezzel talán el is intézte egy időre a baloldalt: "alkalmatlanok vagytok a kormányzásra, pártotok korrupt és vezethetetlen".

A szocialistáknak nincs okuk a csodálkozásra. Az MSZP tavaly elvesztette az önkormányzati választásokon az ország kétharmadát, állásokat, pénzt, hatalmat, befolyást. Nincs miben megkapaszkodniuk odalenn. Azután eltűnt a központi irányítás, a biztonsági háló. És a választói család melegsége, kitartó bizalma és szeretete is kihűlt. Egy éve a húsz százalékos támogatottság jéghidegében kelnek és fekszenek. Szidalmazza és gúnyolja őket a sajtó. Már csak a kegyelemdöfés hiányzott. Az, hogy pártelnök-miniszterelnökük, az őszödi győző, brutálisan lehordja, gazemberezze őket, hogy ne is titkolja, meg akarja fosztani őket utolsó hadállásaiktól, pénzforrásaiktól.

Megrendítő ütést kaptak mindazok, akik Gyurcsányt 2004 őszén hatalomra segítették. A "szocialista forradalom" zászlóvivőit, a választásokat az MSZP-nek egyéniben hozó nagyvárosi polgármestereket saját vezérük vádoltatta be. A vidéket reménytelen helyzetben konszolidálni igyekvő Gráf és agrárcsapata összeférhetetlenné és legyőzendővé vált. A fiatalokat kivégezte a Zuschlag-ügy. Ma egyedül Gyurcsány korábbi ellenfelei és vetélytársai, Lendvai, Kiss, Veres, Szekeres, vagyis a központi pártelit nyugtatják a feldühödött pártot: még nem jött el az idő.

Gyurcsány nem először és nem utoljára fordult a néphez az MSZP ellenében. Ezt tette, amikor beszéde kiszivárgásakor önmagát az igazság kimondásával, a szocialistákat a további tudatos hazudozással vádolta meg. Kierőszakolta belőlük a parlamenti bizalmi szavazást, pártelnökké választásának mértékét. Ha nem tetszik, jöjjön a nép! A népet már Orbán Viktor is szerette, miért ne szeretné Gyurcsány Ferenc is? "A nép a vezért akarja, utálja pártját, egyedül vagyok, csak ti segíthettek" - ismert fogása ez valamennyi vezérnek. "Korrupt kegyencek, tisztességtelen oligarchák vesznek körül, engem, az egyedül tisztességest, az egyetlen megvesztegethetetlent". A nép örül, mert valóban elege van, utál minden pártférfiút. De ettől Gyurcsány és Orbán hitele nem nő, csaphatják egymást, s magukat a földhöz.

Nem csodálom, hogy Orbán határozatot hozott: mindent meg kell tenni Gyurcsány maradásáért, s valamennyi utódjelölt kivégzéséért. Ha Gyurcsány indul 2010-ben, még Orbán is győzhet. Gondolom, nemsokára Gyurcsány is közli fogaikat csikorgató párttársaival: nemcsak, hogy ő indul 2010-ben, de reméli, hogy Orbánt kapja ellenfélül, s mindent el kell követni, hogy a Fidesz békésebb utódjelöltjei fűbe harapjanak. Ezen az úton mi sokra nem jutunk, ők igen. Eddig a két vezér és hadaik az ellenfél legyilkolásában voltak érdekeltek. Ma a piszkos alkuban. Én fenntartalak téged, te fenntartasz engem, én lemészárolom az enyéimet, te a tieidet. Én kiállíttatok rólad az adóhivatallal egy tisztasági bizonyítványt, te minden nap úgy támadsz, hogy megmaradjak. Ennek a "piszkos nagykoalíciónak", a Gyurcsány-Orbán reformpopulista-nemzeti populista ölelkezésnek szépségeit már megismerhettük a "lex Mol"-lal, a népszavazási egymásra találással.

Forgatókönyvek

Három forgatókönyv lehetséges a 2007-es év végén. Az első szerint folytatódik a két vezér és csapataik hideg polgárháborúja. Az egymás ellen folytatott hideg polgárháború ciklusait úgy alakítják, hogy ünnepekkor, népszavazáskor összecsapnak, a hétköznapokon saját belső ellenfeleiket lenyakazzák, mint árulókat, tisztátalanokat. A lábuknál nyüszítő kis pártokat és politikusaikat hol egyik, hol másik ellenfelükre uszítják. Program nem kell, teljesítmény nem kell - háború van. Zsidózás, kommunistázás, antiszemitázás, fasisztázás eddig elegendő volt. Ennek a szegényes forgatókönyvnek gondja, hogy fogynak a csapatok, a szenvedélyek, a témák, s leginkább elfogyott a választók többségének, illetve a külvilágnak a türelme. A lengyel választások arra utalnak, hogy kevésbé van igény a hideg polgárháborúra, Kaczyński-Orbánra és Kwasńiewski-Gyurcsányra, s inkább valamiféle középen álló, liberális konzervatív erőre. Hírünk s nevünk a világban rémisztő. Sikerült magunkról kiállítani az antiszemita és nacionalista erőszakos tömeg, hazug, megbízhatatlan és felelőtlen elit elégtelen bizonyítványát.

Jöhet másodszor, a meleg és piszkos, közvetlen vagy közvetett alku a tokaji megvesztegethetetlen és az őszödi győző között. Kölcsönös megmaradás népeik akaratából, sajátjaikkal szemben. Tisztátalan egyezkedés államvagyonról és európai pénzekről egymással és a behatoló magyar mágnásokkal. Az alkotmányos intézmények, a közigazgatás kölcsönös felosztása és újrafelosztása - egy negatív nagykoalíció. Én elfogadom a te tolvajodat és befolyási övezetedet, cserébe te békén hagyod az enyémet, és közösen vizsgáltatjuk rendőrrel, adóellenőrrel, ügyésszel, ítéltetjük el bíróval azokat, akik ellenünkre lépnek. Hallottál valamit a frontbarátkozásról? Netán ki akarnak egyezni a hátunk mögött? Van ellene kész sajtókampányom. Kell neked ez a vetélytárs? Ugye nem? Készséggel leveszem: választhatok az ügynökmúlt, a kft-i, családja, üzlettársai ügyei között. Cserébe, nem akarod egy vaskos dossziéval megtámadni az én helyettesemet? Kérsz egy titkosszolgálati összeállítást vagy egy akciót? Parancsolj. Majd egyszer mi is kérünk valamit. A piszkos paktum komoly problémája, hogy képes tartósan benntartani az országot a mocsárban, de semmit se képes mondani arról, hogy mi lesz ezután.

Nem azért kellenek tiszta megállapodások, mert ezt kívánja az ország erkölcsi jó érzéke. A rideg értelem és a nemzeti érdek diktálja. A józan eszünk. A hideg polgárháborúval és a piszkos alkuval nem, csak tiszta stratégiai megállapodásokkal lehetséges újra jelentősebb gazdasági növekedés. Ez lenne a harmadik forgatókönyv. Mai politikai és gazdasági állapotainkból nincs út egy fenntartható és lemaradást ellensúlyozó növekedési pályára. Hiába teremtett a költségvetési megszorítás helyet a magánbefektetéseknek, állapotaink nem vonzzák őket. Nincs bizalom, nincs növekedési távlat.

Öt kulcsterület

Mindaddig nem is lesz bizalom, amíg nem lesz tiszta, mindenki számára átlátható és hiteles megállapodás öt lehetséges területen a felek között:

1. Az EU-s pénzek központi, regionális, kistérségi elosztásának-felhasználásának többpárti, szakmailag hiteles ellenőrzése. Igen, az ellenzéket be kell engedni az európai pénzek elosztási és ellenőrzési mechanizmusába, felelőssé kell tenni, akár a kormányoldalt, hogy az ország ne veszítse el becsületének maradékát az európai pénzek ellopásával. Ezzel egyenértékű, hogy paritásos felügyelet szükséges a hatalmas, egyesített államvagyon hasznosítására, kezelésére és privatizációjára is. Cserébe az ellenzéknek meg kell könnyítenie az önkormányzati rendszer átformálását a kétharmados szavazatok révén. Közösen kell végiggondolni a súlyosan eladósodott nagyvárosok konszolidációjának problémáját is.

2. Az üzleti környezet javítása. A feleknek, a ciklus második felét illetően egyezkedniük kell az adórendszer lehetséges módosításáról. Mindaddig, amíg a politikai szereplők egymásra licitálnak adókérdésekben, nem lehetséges befektetőbarát környezetet kialakítani. Az alapalternatívák, a tól-ig határok meghatározása nem jelentheti azt, hogy a pártoknak le kellene mondani önálló mozgásterükről, de ennek a térnek meg kell húzni az ésszerű határait.

3. A nyugdíjrendszer átformálása, beleértve a korhatárt, az indexálást, az összefüggést a foglalkoztatással és az adórendszerrel, 2014-es vagy 2015-ös céldátummal. Tekintettel az öregedésre, az alacsony foglalkoztatási rátára és a rendszer fenntarthatatlanságára, ez az ország egyik legfontosabb stratégiai kérdése. Ha csak ebben az egy kérdésben sikerülne a politikai feleknek megállapodásra jutniuk, elmondhatnák, hogy nem éltek hiába.

4. Amikor a rendvédelmet, rendőrséget és titkosszolgálatokat kitette pártpolitikai csatározásoknak, kormány és ellenzéke súlyos bűnt követett el a társadalom ellen. Soha ilyen védtelenek nem voltunk. Tiszta megállapodásra van szükség, hogy a rendvédelmi szervezetek jogállami keretek között konszolidálódhassanak, stratégiai és taktikai újraépítésük ne egy ciklusra, ne egy pártért és kormányért, hanem több ciklusra és az erős jogállamért történjék. A társadalmi nyugalom és a gazdasági bizalom előfeltétele, hogy az erőszak - kezdeményezzék azt akár szélsőséges csoportok, akár a rosszul vezetett és jogszerűtlen rendvédelmi szervek - visszaszoruljon az utcákról,.

5. Az egészségügy vérző teste itt fekszik előttünk. Egyik fél se tudja kikényszeríteni akaratát, minden további operáció és ellen-operáció halálhoz vezet. Ki kell egyezni a minimális konszolidációban, a beteg bekötözésében, valamiféle átmeneti vegyes megoldásban.

"A politikában kiválasztódnak ellenfeleink, de nem barátaink" - írta Raymond Aron. Most ellenfelünk a hideg polgárháborút és/vagy a piszkos alkut gyakorló Gyurcsány és Orbán. Vagy találnak sürgősen valakit kívülről a szocialisták és a liberálisok Gyurcsány helyére, vagy az előbbieket vezérük felkoncolja, az utóbbiak pedig teljesen összeomlanak. Még néhány hónapig - költségvetés beadása, Gyurcsány leszámolási kísérlete Veres Jánossal, és/vagy Kiss Péterrel, és/vagy Szekeres Imrével, Kóka eltakarítása - el leszünk foglalva, de utána a baloldalnak még egy utolsót nyögnie kell: erre vagy arra. Egy reggel arra ébredhetnek, hogy nem lesz koalíciós partnerük, sőt, kellő számú képviselőjük se, aki szavazzon a parlamentben. Ha találnak hiteles embert, aki tárgyalni tud, még...

"Brutus, te alszol. Ébredj!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar-szlovák pengeváltás az
  2007-11-06 23:05:54, kedd
 
  Magyar-szlovák pengeváltás az Európa Parlamentben
[ 2007. november 06., 15:43 ] Erdely.ma

Magyar-szlovák pengeváltássá vált az Európai Parlamentben a nemzeti kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséről hirdetett vita. Az indulatoktól sem mentes szópárbaj mindennek ellenére mérföldkő az Európai Unió történetében, első ízben fordult elő ugyanis, hogy a parlament egyik bizottsága napirendre tűzte a témát.

"Dögölj meg!!!" A tömör és rendkívül durva felszólítást Bauer Edit szlovákiai magyar EP képviselő kapta e-mailben. A politikus elektronikus postaládájába nem először érkezik gyalázkodó küldemény.

Bauer Edit szlovákiai magyar EP képviselő a Híradóban azt mondta: "Az előző alkalommal, amikor Malina Hedvigről szóltam, akkor hatezernél szűntem meg követni a hozzászólásokat. Nem sok pozitív volt közte, legtöbbje a nyomdafestéket sem tűrte, éppen úgy, mint ez."

A brüsszeli vitában felszólaló Monika Benova szlovák képviselő ugyanakkor harmonikusnak nevezte a kisebbség és többség együttélését Szlovákiában. A kölcsönös vádaskodás és indulatos vita, egyelőre nem hozott megoldást, mégis áttörésnek minősül.

Gál Kinga néppárti EP képviselő, a bizottság alelnöke azt mondta: "Elfogadták, hogy az ilyen kérdéseket, mint általában a nemzeti kisebbségek védelme, de konkrétan mindaz, ami Szlovákiában a magyar kisebbség kapcsán történik az elmúlt hónapokban, az igenis ide tartozik."

A változás oka a kisebbségekre utaló fél mondat az EU reformszerződésében, és amely így ezeknek a csoportoknak a jogait alkotmányos joggá teszi. A kérdés egyébként várhatóan napirenden marad az Európai Parlamentben és a Bizottságban, de a tervek szerint vizsgálja majd az Alapjogi Ügynökség is.
Duna TV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány elismerte:
  2007-11-06 23:03:55, kedd
 
  Gyurcsány elismerte:
sokkal több adót fizetünk
2007-11-06 16:10

A miniszterelnök a Vállalkozók Országos Szövetségének kereskedelemnapi konferenciáján elismerte, hogy a kormány pénzt von el az egészségügytől, és a magyarok sokkal több adót fizetnek, mint a környező országok lakói.

Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy az állam magán spórol a közszolgáltatások és szociális juttatások racionalizálását jelenti.

A kormányfő szerint ugyanakkor, abban mindenki egyet ért, hogy adót kell csökkenteni, de az ő személyes véleménye az, hogy a szigor alkalmasabb módszer az adócsökkentésnél a feketegazdaság visszaszorítására.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mein Kampf a Soros Könyvesbolt
  2007-11-06 22:54:40, kedd
 
  Adolf Hitler könyve
Soros könyvesboltban?

Kérem, szíveskedjenek megnyitni a mellékelt linket és elolvasni a számlát arról, hogy Judapesten a zsidó Soros György könyvesboltjában vásároltam egy könyvet, melynek címe Mein Kampf, szerzője Adolf Hitler!

Mónus Áron

A hivatkozás a számlára:
http://www.monusaron.com/szamla.html
A számla elérhető a weboldaladon a letöltések között is:
http://www.monusaron.com/letoltes.html

Kép:http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/MonusAronSzamla.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hering József: Az emberiség el
  2007-11-06 22:51:01, kedd
 
  Hering József: Az emberiség ellen elkövetett zsidó bűntettek
I. rész

Izrael ezúttal sem adja ki a népirtást elkövető tömeggyilkosait

A litván hatóságok 2007 augusztusában kérték Izraeltől Jichák Árád neves holokausztkutató meghallgatását, mert Vilnius szerint a történész a II. világháború idején és közvetlenül utána tevékenyen részt vett litván polgári személyek meggyilkolásában. A zsidó állam, amint korábban, valószínűleg ezúttal sem tesz eleget egy zsidó háborús bűnös kiadatására vonatkozó idegen kérésnek.

A második világháború utáni időszaktól napjainkig a sajtó, az irodalom, a képzőművészetek, a filmművészet és a történetírás irdatlan mennyiségben árasztja ránk a német nácik és segítőik által a zsidó nép ellen véghezvitt holokauszt eseményeiről, méreteiről és fájdalmáról szóló beszámolókat, visszaemlékezéseket és művészi alkotásokat. Mindez érthető, fájdalmas és nagyon emberi.

A magyarok holokausztja tabu

A zsidók XX. századi tragédiáját mindenkinek ismernie és előtte méltóképpen tisztelegnie kell. Másrészt viszont a háború befejezése után több mint hat évtizeddel tarthatatlan állapot az, hogy például a nemzetközi zsidó szervezetek, de leginkább Izrael állam nyomására szinte minden országban le kell tagadni az örmény holokauszt megtörténtét. (A magyar Országgyűlésben körülbelül két évvel ezelőtt képviselők egy csoportja törvényhozással kívánt emléket állítani az örmény tragédiának, de cionista nyomásra a javaslat napirendre sem kerülhetett). Továbbra sem illik beszélni a szövetségesek által a második világháború vége felé a német polgári lakosság soraiban véghezvitt tudatos, előre kitervelt tömeggyilkosságokról. Mi, ötvenesek, hatvanasok az iskolában, a színházakban és a mozikban a zsidó holokauszt történésein nőttünk föl, miközben a háború utáni időszaktól napjainkig a zsidók dominálta hazai kulturális élet és a médiumok hallgattak és elhallgattatnak a Tito partizánjai és a román Maniu-gárdisták által Délvidéken és Erdélyben kivitelezett magyarirtásról, a Felvidékről Magyarországra és Csehországba deportált nemzettestvéreink tragédiájáról, a szolyvai, a foksányi és a barcaföldvári haláltáborokról.

A hazai médiumok és politikusok (akiket mi választottunk a nyakunkra) tekintélyes része manapság is a holokausztkultúrát részesíti előnyben, s még mindig nacionalistának, rasszistának, nyilasnak, de a legjobb esetben csak magyarkodónak nevezik azt, aki ki meri mondani, hogy volt magyar holokauszt is. A tabukat végre meg kell törni. Ezennel elindítunk egy sorozatot, amelyben igyekszünk fölvázolni a zsidók által a II. világháború alatt és után elkövetett népirtásokat.

Népirtó történész

Slomo (Solomon) Morel, a lengyelországi születésű zsidó kommunista tömeggyilkos, a német polgári személyek számára Swietochlowice városban létesített koncentrációs tábor szadista hóhéra 2007. február 14-én ágyban, párnák és jó anyagi körülmények között hunyt el Tel-Avivban. A lengyel hatóságok korábban kétszer is kérték kiadatását Izraeltől emberiségellenes és népirtó bűncselekmények elkövetése miatt. De mindhiába. (Morelről írásunkban később majd részletesen értekezünk.)

Jichák Árád, a világhírű holokausztkutató izraeli történész kiadatását, pontosabban egy vizsgálóbizottság előtti meghallgatását alig néhány héttel ezelőtt, 2007 augusztusában a litván hatóságok kérték. Vilnius szerint ugyanis Árád, akárcsak a lengyelországi Morel, a II. világháború idején és után tevékenyen kivette részét ártatlan polgári személyek meggyilkolásából. Az izraeli hatóságok "természetesen" a legújabb kiadatási kérelemnek sem hajlandók eleget tenni. Pedig az Árádnak tulajdonított szörnyű bűncselekmények azért is elgondolkodtatóak, mert az izraeli történész nem csak neves holokausztkutató, hanem a téma egyetemi előadója és huszonegy esztendőn keresztül a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeum igazgatótanácsának az elnöke is volt, s ezenkívül az izraeli hadsereg nyugalmazott vezérezredese.

A cionista mozgalomban kezdte

Jichák Árád (eredeti nevén: Iszák Rudnickij) 1926. november 11-én született a litvániai Svencionys városban. Az általános iskolát a Tárbut (kultúra) nevű, az egész kelet-európai zsidó világra kiterjedő héber tannyelvű intézetben végezte, majd siheder korában belépett a Litvániában is tevékenykedő Hánoár Hácijoni (Cionista Ifjúság) elnevezésű mozgalomba. A II. világháború kitörése 1939-ben éppen Varsóban érte, de idejében visszament a szülővárosába, amely ekkor (már és még) éppen szovjet megszállás alatt volt. De mivel a különféle felszabadítók a történelem folyamán Litvániában is sűrűn váltogatták egymást, Jichák Árád, és vele együtt 200 ezer ottani zsidó, 1941 szeptemberétől a németektől volt kénytelen rettegni. A litván fővárosban és más településeken a háború előtt mintegy 200 ezer zsidó élt, s ezért a héberül jól tudó litván zsidók Vilniust csak Észak Jeruzsálemeként (Jerusálájim sel hácáfon) emlegették.

Partizánból NKVD ügynök

Jichák Árád visszaemlékezésében azt írja, hogy a németek gödrökbe lőtték szülővárosa zsidó lakosságának jó részét, de ő és vele együtt még néhány gyermek megszökött. A németek ezután egy kisebb gettót létesítettek a város mesteremberei számára. A gyerekeket kivitték a városon kívülre, ahol a raktárakban felgyülemlett zsákmányolt szovjet fegyvereket kellett nekik osztályozni és tisztítani. Mindjárt az első munkanapon elcsent egy rövid csövű, tehát könnyen ruha alá rejthető puskát. Egy hónap leforgása alatt a gyerekek két zsáknyi fegyvert loptak, majd elkezdték megszervezni a földalatti ellenállást. A gettót a németek őrizték, s így aztán komolyabb ellenállást nem tudtak kifejteni. 1943 márciusában a fiatalok kiszöktek a környező erdőkben tevékenykedő szovjet partizánokhoz. Árád a Markov Brigád Vilniusi Zászlóalj nevű szovjet partizánegységben Tolka mozgalmi néven a háború végéig elsősorban robbantásos terrorcselekményeket hajtott végre. 1943-ban beszivárgott a német hadsereg ellenőrizte vilniusi gettóba, ahol találkozott Ábbá Kovnerrel, az ottani ellenállási csoport parancsnokával, később Izrael koszorús költőjével. Árád az önéletrajzi visszaemlékezésében leírja, hogy a háború idején a szovjet partizánok soraiban miként harcolt a németekkel együttműködő litvánok, illetve jóval kisebb vehemenciával a német katonák ellen Litvániában és Fehéroroszországban.

A Vörös Hadsereg 1944 júliusában érkezett Litvániába. Tolka egészen 1945. május 8-ig, Németország kapitulációjáig folytatta a harcot, de ekkor már a szovjet NKDV titkosszolgálat munkatársaként. A háború után Lengyelországon keresztül Olaszországba érkezett, ahol fölvette a kapcsolatot a brit hadsereg keretében harcoló palesztinai Zsidó Brigáddal. A német hadsereg és a német polgári lakosság ellen is megtorló akciókat végrehajtó Zsidó Brigáddal való együttműködése azonban tiszavirág életű volt, mert Tolka, ki tudja, miért, 1945 decemberének végén fölszállt a Hanna Szenes nevű illegális bevándorlóhajóra és fedélzetén megérkezett Palesztinába.

A Szentföldön is robbant

De hogy milyen megbecsülésnek örvendenek Izraelben a más népek körében gyilkolászó zsidó judeonácik, annak érzékeltetésére először bemutatjuk Jichák Árád sorsának alakulását a Szentföldön.

Alig érkezik meg Palesztinába, mindössze két hónapot tölt Jágúr kibucban, s máris a britek és az arabok ellen harcoló Pálmáh nevű zsidó fegyveres alakulat soraiban találjuk. (A Pálmáh

a héber P'lugot Máhác, azaz a Lesújtás Századai kifejezés mozaikszava.) A Pálmáh elit alakulat (amely 1948-ban beolvadt az akkor megalakult izraeli hadseregbe) emlékét megörökítő héber nyelvű világhálós honlapon olvasható, hogy Árád 1946 elején Náán településen elvégzi a pilótatanfolyamot, brit bizonyítványt kap, s már szorgalmasan készíti a légi fölvételeket az arab célpontokról, amikor kiderül, hogy színtévesztő. Nagy tragédia persze nem történt, mert a partizán mindig gyorsan föltalálja magát: visszatér a korábbi, még a szovjet elvtársaktól tanult foglalatosságához, a robbantásos merényletekhez. Tolka tehát ott folytatja, ahol partizánként abbahagyta. Rövidesen a robbantásos szabotőr akciókat végrehajtó tisztek kiképzője lesz Ásdot Jáákov és Áfikím kibucban. S hogy tanítványainak a gyakorlatban is bemutassa a szaktudását, fölrobbantja egy arab falubíró (muhtár) lakóházát annak lakóival együtt. Később Kelet-Jeruzsálemben a palesztinok lakta Sejk Dzsarráh és Suáfát nevű negyedében már több tucat arab házat repít a levegőbe.

Árád az 1948-ban megalakult izraeli hadseregben az '50-es évek közepén a páncélos hadosztályok műveleti alosztályának tisztje, az 1956-os Szuezi háborúban pedig a 27. zászlóalj tankista ezredének parancsnoka. Az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban már vezérezredesi rendfokozattal a váll-lapján a hadsereg oktatási főtisztje. 1972-ben, aránylag fiatalon, 46 éves fejjel leszerel és ezzel elkezdődik a polgári karrierje.

A Holokauszt Múzeum élén

Jichák Árád a tel-avivi egyetemen (hivatalos neve: Tel-Aviv Egyetem) a második világháború, s azon belül a zsidó holokauszt történetének sikeres előadója. Számos, ezzel a témával foglalkozó könyvet írt és adott ki különböző nyelveken. Az egyetemi katedra mellett 1972-ben a néhai Jigál Álon oktatásügyi és kulturális miniszter kinevezi a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeum igazgatótanácsa elnökének, amely tisztséget egészen 1993-ig betölti. Árád a történelemtudományok doktora, disszertációját a vilniusi gettó történetéről írta. Később két kötetben megírta a Szovjetunió zsidóságának holokausztját.

Az antiszemita litvánok

A Háárec izraeli héber nyelvű napilap 2007. szeptember 7-én azt írja, hogy a litván hatóságok Jichák Árád emlékiratainak tüzetes tanulmányozása során jutottak arra a következtetésre, hogy az izraeli történész Litvánia német megszállása idején partizánként, illetve a világháború alatt és után az NKVD nevű szovjet titkosszolgálat munkatársaként tevékenyen részt vett litván polgári személyek, elsősorban szovjetellenes hazafiak kivégzésében. Jichák Árád az önéletrajzi művének (A Partizán - A Siralom völgyéből a Sion hegyig) megírásakor még nyilván nem gondolt arra, hogy a Szovjetunió szétesése után függetlenné váló Litvánia esetleg elkezdi kutatni a litván hazafiak ellen elkövetett kommunista zsidó bűntetteket.

Rimvydas Valentukevicius litván államügyész az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy hivatala országok közti jogsegélynyújtásra vonatkozó iratot küldött az izraeli legfőbb ügyészségnek, amelyben kérte, hogy a zsidó állam tegye lehetővé Jichák Árád meghallgatását. Az izraeli történésznek küldött levélben a litván hatóság közli Áráddal, hogy emberiség ellen elkövetett bűnökkel gyanúsítják, s ezért szeretnék kihallgatni. Árád persze tagadja a vádat, s rögtön kijelentette, hogy a litván gyanúsítás részét képezi annak a bosszúhadjáratnak, amelyet azért indítottak ellene, mert történészként gondosan összeállította a németekkel együttműködő litvánok listáját. Valentukevicius ügyész szerint az Árádra vonatkozó terhelő bizonyítékokat a Litván Népirtás és Ellenállás Kutató Központ szerezte be. "Sok olyan dokumentum áll a rendelkezésünkre, amelyek arra engednek következtetni, hogy Jichák Árád igenis részt vett emberiségellenes bűncselekmények elkövetésében", jelentette ki az AFP-nek Rimvydas Valentukevicius litván államügyész.

A sérthetetlen kettős mérce

Jichák Árád és az izraeli sajtó egy része természetesen antiszemitizmussal vádolta meg a történészt egyelőre csupán meghallgatni kívánó litván hatóságokat. Árád a Háárecnek a következőt nyilatkozta: "A litvánok ezzel a kéréssel tulajdonképpen azt szeretnék bebizonyítani, hogy a második világháború idején voltak ugyan zsidókat gyilkoló litvánok, de ugyanakkor zsidók is öltek ártatlan litvánokat." A litván Republika című újság nemrégiben szintén követelte Izraeltől, hogy tegye lehetővé Árád kihallgatását Vilniusban. A Háárec egyik cikkírója erre reagálva viszont ezt írta: "A Republika nem először fejt ki antiszemita és fasiszta nézeteket."

Efrájim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatója is igen érdekes és elgondolkodtató nyilatkozatot adott a Háárec 2007. szeptember 9-ei számában az Árád meghallgatására vonatkozó litván kérésről: "Nem ez az első eset arra, hogy idegen országok megpróbálják elérni a nácikkal kollaborálók meggyilkolásával gyanúsított izraeli állampolgárok kiadatását. Korábban a lengyelek egy személy (a tömeggyilkos Slomo Morel - H. J. megj.), míg a litvánok Árádon kívül két izraeli állampolgár kihallgatásának lehetővé tételét kérték. Az izraeli igazságügyi minisztérium azonban nem hajlandó eleget tenni ezeknek a megkereséseknek, mert antiszemita kérésekről van szó. A litván vizsgálóbizottság is bűnben született, mert párhuzamosan kívánják vizsgálni a szovjetek és a nácik által elkövetett bűncselekményeket. Márpedig az elfogadhatatlan, hogy egyenlőségjelet tegyenek a két esemény közé", nyilatkozta Efrájim Zuroff. (Megjegyezzük, hogy a zsidó judeonácikat ilyen szépen védelmező Efrájim Zuroff szorgalmazza az Ausztráliában élő 86 éves Zentai Károly és a 95 esztendős budapesti Képíró Sándor magyar bíróság elé állítását a zsidók ellen elkövetett második világháborús állítólagos bűncselekményeik miatt.)

S hogy az olvasó jobban megértse az Izraelben és általában a zsidók bizonyos köreiben uralkodó fölfogást, a fentebb olvasható sajtónyilatkozatoknak az a lényege, hogy ha zsidó követ el emberiségellenes, népirtó bűncselekményeket, és ezért felelősségre kívánják vonni, vagy ha valaki csak rámutat bizonyos zsidók visszatetsző cselekedeteire, akkor azt az embert rögtön kikiáltják antiszemitának és fasisztának.

A most 81 esztendős Jichák Árád kiadatása ügyében az izraeli igazságügyi minisztérium e sorok írásakor még nem hozta meg a végső döntést, de túlzott illúzióik a litvánoknak sem lehetnek, amiképpen Jeruzsálem egészen pimasz jogi csűréssel csavarással korábban a lengyel hatóságok kérését is elutasította a másik zsidó tömeggyilkos, Slomo Morel esetében. Pedig Vilnius - amint az a litván megkeresésben olvasható - először csak meghallgatni szeretné a világhírű izraeli holokausztkutatót, megadva neki a nyilvános fórumot arra, hogy tisztázza magát. Jichák Árád nyilván jól tudja, hogy miért nem kíván élni ezzel a lehetőséggel.

A következő számunkban megjelenő részben szólunk további zsidó tömeggyilkosokról, az általuk létrehozott megtorló alakulatok tevékenységéről, illetve arról, hogy az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények után Izraelben és másutt a hajuk szála sem görbül, sőt, ha valamelyik ország merészeli kérni a kiadatásukat, vagy követeli azt, hogy vonják őket felelősségre a jelenlegi tartózkodási helyükön, akkor a hivatalos izraeli válasz szinte mindig az, hogy a németek, a lengyelek, a litvánok, a horvátok és más népek ellen a bosszúálló zsidók által elkövetett népirtások nem számítanak olyan bűncselekménynek, mint amilyen rémtetteket elkövettek a német nácik és segítőik.

http://members.chello.hu/kapu/interju_riport_dokumentum/hering.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egész napos sztrájkok várhatóa
  2007-11-06 22:38:47, kedd
 
  Egész napos sztrájkok várhatóak?
2007-11-06. 15:51:02

Az október végi figyelmeztető sztrájk óta ma először ül le tárgyalni a Gazdasági és
Közlekedési Minisztérium a vasutasok többségét tömörítő két szakszervezettel. Az
érdekvédők csak akkor állnak el szerdai sztrájkjuktól, ha a tárca visszavonja
terveit az újabb, 38 vasúti mellékvonal megszüntetéséről.

Két hete a mozdonyvezetők nem vették fel a munkát. A sztrájk 600 vonatot érintett:
174 járat egyáltalán nem indult el reggel, 70 vonat rövidebb útvonalon közlekedett,
400 járat pedig késett.

Faluk váltatnak megközelíthetetlenné

Elsősorban a hátrányos helyzetű kistelepüléseket érinti a közlekedési tárca
tervezete a 38 vasúti vonal megszüntetéséről. Eszerint lenne olyan falu is, amelyet
a jövőben már sem vasúton, sem pedig közúton nem lehetne megközelíteni. A gazdasági
és informatikai bizottság tegnapi ülésén egyetlen szocialista képviselő sem
támogatta a szabad demokrata vezetésű szaktárca azon elképzeléseit sem, hogy a
helyi önkormányzatok vegyék át az eddigi MÁV-szolgáltatásokat.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakmai tanulmánya szerint a tavasszal már
Volánbusszal kiváltott 14 vasúti szárnyvonalon kívül további 38-nak nem indokolt a
működtetése. A tárca szerdáig várja az érintett önkormányzatok nyilatkozatát, hogy
vállalják-e a vonalak működtetését a jövőben.

Az önkormányzatoknak nincs pénzük a fenntartásra

A gazdasági és informatikai bizottság fideszes bizottsági tag, Márton Attila úgy
véli, a már most is veszteségesen működő önkormányzatoknak nincs éves szinten
50-100 millió forintjuk a vonalak fenntartására és fejlesztésére. Elmondása szerint
a hátrányos helyzetű hajdúságban a helyi volántársaság sem tudott semmit ígérni a
lakosságnak arra az esetre, ha ki kéne váltaniuk a megszűnő vasútvonalat.

További vizsgálatokat sürgettek az ülésen megjelent szocialisták. Szanyi Tibor
véleménye szerint csak azután szabadna a mellékvonalak sorsáról dönteni, ha a MÁV
már mindent elkövetett a hatékony gazdálkodás érdekében.

Egész napos sztrájkok várhatóak?

A liga szakszakszervezetek elnöke szerint, ha másként nem megy egész napos
sztrájkokkal fogják meghátrálásra kényszeríteni a kormányt az előterjesztés
visszavonására.

November 7-én figyelmeztető sztrájkot tart két vasúti érdekképviselet is a
szárnyvonalak tervezett bezárása ellen. Mint mondják, nincsenek a vasúti reform
ellen, de annak a fejlesztésekre kellene irányulnia, nem a pedig a szolgáltatások
szűkítésében.

[Forrás: http://fidesz.hu/index.php?Cikk=102427]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyilkosok "ünnepe"
  2007-11-06 22:33:55, kedd
 
  A gyilkosok "ünnepe"


Mottó :


"Aki tagadja, hogy 1956-ban bűnözők, zsidókra vadászó alakulatok voltak az utcákon, az történelmet hamisít ..."
( Havas "Horn" Szófia )


Ilyenkor

nem jó lenni szocialistának, de semmi sem tart örökké. A forró ősz már

a múlté, a nehéz napoknak pedig vége. Legalábbis egyenlőre. Sem

szeptember 16-a, sem október 23-a, végűl ( de nem utolsó sorban )

november 4-e sem rengette meg a Gyurcsány-diktatúra korlátlan hatalmát

- ezért "jogos" a megkönnyebbűlt kormányzati sóhaj. A történelem pedig

megismételte önmagát, még 1956-57-ben a kommunista hazaárulók gyilkos

sortüzei, a koncepciós perekben ( futószalagon gyártott ) halálos és

életfogytiglani ítéletek, addig 2006-ban Gyurcsány elveteműlt

pártmilicistái püföltek páni félelmet a védtelen társadalomba. Az

ország akárcsak akkor, látszólag most is beletörődött a sorsába, és már

valóban csak kevesen hisznek a kormány mielőbbi távozásában.


Egy

fura lelki konszolídációnak vagyunk a szemtanúi, amely nyomokban

kisértetiesen kezd hasonlítani a kádári megtorlás utáni időszakra. Bár

az idei és tavalyi veszteséglista látszólag eltörpült a forradalmi

megtorlások mértékéhez képest
( Magyarországon - hivatalos

számadatok szerint - a forradalom és szabadságharc idején 2502 fő halt

meg, ebből háromszázan az ÁVH-s sortüzek, szintén háromszázan az

elnyomó rendszer bitóin végezték. Huszonkétezer ember került börtönbe,

és kettőszázezer ember menekült el az országból ), de csak látszólag.

Mert senki ne feledkezzen meg a neoliberális gazdaságpolitika által

megnyomorított és létbizonytalanságba taszított családok ezreiről, az

éhező gyerekek százezreiről és a nélkülözők millióiról. Ők azok - és

napról-napra egyre többen lesznek, akik az elmúlt öt évben szinte

bizonyosan elveszítették minden reményüket egy emberhez méltó élethez -

most, és talán mindörökké. Egzisztenciálisan, testileg és szellemileg

egyaránt - mert a pénz ( és a hozzá kapcsolódó hatalom ) újabb pénzt

szül, de a nyomor többnyire csak további nyomort.


Kép
A terror az akkor is terror, ha másként hívják ...

A

lelki terror - bár némileg átalakult, tulajdonképpen ma is a jól bevált

bolsevik logika alapján működik, miközben a nemzet legjavának exodusa

ma is folytatódik. Még a legkiválóbb orvosok és fiatal értelmiségiek

tömegesen hagyják el az országot, addig kádár népe - és annak legjava -

a nyakunkon maradt. Az emberek féltek, és most is félnek. A pártállami

rendszer - demokratikus viszonyok álarcában ugyan, de gyakorlatilag

teljesen visszaépült, a hivatalok és különösen a rendőrség már-már

leplezetlenűl a kormány befolyása alá tartoznak. Akárcsak egykor, úgy

ismét a régi rendszer hálózatai szövik át a közéletet és mozgatják az

országot, mintha semmi sem változott volna a módszerváltás óta.

Döbbenetesen kísért a múlt.


1956-óta

az emberek furcsa, kettős életet éltek ebben az országban. A nyomorult

rendszer egymás ellen fordította a társadalmat, senki sem tudta -

legfeljebb okkal sejtette, hogy minden szavát és cselekedetét beépített

spiclik vizslatják és dokumentálják. Különös önvédelmi reflexek

működtek, sokkal óvatosak voltak az emberek mint most. Emlékszem,

gyerekkoromban a szűkebb család viszonylag sokat politizált ( bár a

történelmet mindig kedveltem, a politika nem érdekelt


különösebben ), ilyenkor mindig egy nedves törülközőt raktak a bejárati

ajtó elé. Pedig apám és nagybátyám is párttag volt ( mindketten a

bányánál dolgoztak, és csak úgy kerülhettek vezető pozicióba, ha -

meggyőződésük ellenére - beléptek a szervezetbe ), olykor mégis,

már-már egymásra licitálva szidták a rendszert. Legtöbbször talán

56-ról beszélgettek - bár direkt sohasem mondták, lévén hogy okos fiú

voltam - ezért magamtól is tudtam, hogy ez a téma házon kívűl tabu.


Talán furcsa ezt leírni, de a saját szemszögéből Kádár és mocskos

rendszere viszonylag bölcsen viselkedett. Igaz, történelmileg nem volt

sok esélye - talán az egyetlen, hogy a forradalmat kínosan

agyonhallgatja, legfeljebb a támában megjelent néhány könyvben

tudatosan félremagyarázza. ( Sajnos a címét nem tudom idézni, de egy

ilyet magam is olvastam anno ) Az akkori médiaviszonyok ismeretében ez

látszólag nem volt nehéz, de könnyű sem. Szerintem mindenki tudta, sőt

magában hordozta az igazságot - nyilvánosan mégsem bolygatta a múltat

senki.





De a történelmi párhuzam itt meg is szakad, hiszen Gyurcsány (

bármennyire is szeretné ) többé már nem hallgathat róla. Egykor

szabadon megtehette, hogy jobboldali apját nyíltan becsmérelje 56-os

nézetei miatt, miniszterelnökként ugyanezt ( szerencsére ? ) már nem

teheti. Elég csak ránézni, és a gyurcsányi arckifejezés mindent elárul,

akár egy tükör.


Úgy gondolom, hogy az 56-ról megemlékező állami ünnepségeken való

megjelenés Gyurcsány Ferenc ( és posztkommunista elvtársai ) számára

csak kínos és képmutató színjáték, no nem a kordonokkal az

ünnepségekről hermetikusan kiszorított nép, sokkal inkább belső

meggyőződésük okán. A forradalom kapcsán (is) identításukat veszített

kormánypártok számára a történelmi meghasonlás már-már elviselhetetlen

kolonc, ezért ( főleg az MSZP ) nyíltan hozzákezdett a nemzeti ünnep kisajátításához, és talán ami még ennél is rosszabb - a történelem ( ismételt ) meghamisításához.
A múlt deformálása nem is véletlen olyan időben, amikor a szocialistákszámára létkérdés a csalódott, és csonttá amortizálódott szavazóbázis

mielőbbi visszaszerzése.


Gyűlölöm már magát a kifejezést is, de ahogy az előre is várható volt :

a szocialisták csúnyán elmaszatolták a szükséges elhatárolódást Havas

Szófiától. Persze miért is tennék, hiszen a baloldali szélsőség - élén

ezzel a kommunista ribanccal, és a Kádár-sírjánál őt éltető, és a

forradalmat szabadon gyalázó ex-ÁVH-s különítménnyel ( a

köztársaság-téri pártházban koszorúzó elvtársakról már nem is beszélve

) integránsan az MSZP része. Ők ( Gyurcsánnyal az élen ) mindannyian

egy csapathoz tartoznak, ezért 1956 sem létezhet sem velük, sem

nélkülük.


Nemzeti tragédia árnyékában ...

Sajnos

a helyzet rosszabb, mint egykor : a késő-kádárkori múmiák ( és azok

szellemi örökösei ) ugyanis demokráciát játszanak. Ez az igazi

hungaricum. Pedig az orrfacsaró képmutatás már-már elviselhetetlen, és

a helyzet sürgős megoldásért kiált. De a kiút nem látszik, és a válság

is csak egyre mélyül. Bevált a jóslat, és már egyszerre van pénzügyi,

erkölcsi és szociális válság. Az egész ország a gyurcsányi hazugságok

fogságában vergődik, miközben elfolyó milliárdokkal fizetünk a beteges

hatalomvágy miatt. Ráadásul a tökéletesen alkalmatlan, dilettáns ( és a

társadalmi támogatottságát szinte teljesen elveszített ) illegitím

kormányt ( elévűlt (?) adócsalókkal a soraiban ), csak a politikai

túlélés ( (*) dübörgő göbbelszi

hazugságpropaganda segítségével ), már csak az intézményesített lopás

és a közös bűn elkendőzése érdekli. Szerintem ennyi hétpróbás gazember

aligha volt bármikor is egy "magyar" kormány tagja ...


Sajnos

mindez "nekünk" is köszönhető. Vagyis "nekik", annak a kártékony

csapatnak, akik lábon hordják ki az agyhalált. Talán túl pesszimista

vagyok, mégsem hinném, hogy Orbán Viktornak sikerül az "új többséghez"

csábítani ezt a vérbolsi haramiát. Nekem ugyan nem is hiányoznak.

Egyébként minek is tagadnám, roppant érdekes
( ámbátor abszolút

felesleges ) kísérletnek tartom a Fidesz elnökének naív, és eleve

kudarcra ítélt próbálkozását. Szerintem a vörösagyú csorda inkább

éhenhal vagy megfagy, de sohasem fog ( tömegesen ) a Fidesz táborához

tartozni.


Én inkább bíznék abban, hogy ez a társulat - csalódva a kormányzati

megszorítások miatt - legközelebb otthon marad, és inkább nem szavaz

senkire.


Szerintem mindenkinek így lenne a legjobb ...

Kép

(*)"Ugyanmár, Elvtársak ! A következőket kell tenni : Gyurcsányt

elküldeni, helyette a Kiss Pétert vagy a Szili Katit megtenni

miniszterelnöknek. Néhány nagyon népszerűtlen intézkedést visszavonni,

és sokszor elmondani, hogy a FIDESZ sem tudná másként helyretenni az

ország gazdaságát. Minden sarat rányomni az SZDSZ-re, és nagyon

barátkozni az MDF-el. A választási évben emelni a nyugdíjat, minden

EU-s pénzből addigra elkészült dolgot felavatni, és rengetegszer

elmondani, hogy az emberek mindezt az MSZP-nek köszönhetik. Folyton a

tokaji bortermelő nagygazdáról és az orbáni kavicsbányákról beszélni,

néhány kövéri és mikolai aranyköpést újra felidézni. Árpádsávos

kődobálókat mutogatni főműsoridőben, és leleplezni néhány korrupt helyi

jobbost.


Menni fog ez a választás nyerés, csak pénz és fifika kell hozzá ..."
Forrás : Pecsinapilap.hu
http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidók sikere miatt nem vonu
  2007-11-06 22:31:41, kedd
 
  A zsidók sikere miatt nem vonultak ki a szovjetek
2007-11-06. 14:46:46

Romsics Ignác történész az InfoRádió Aréna címû mûsorában cáfolt egy terjedő
történelmi tévhitet, miszerint 1956-ban a szovjetek álláspontját a lehetséges
csapatkivonásról a Köztársaság téri lincselés változtatta meg. Ezzel szemben a
zsidó állam háborúja változtatta meg a magyar történelmet.

Romsics Ignác szerint főként a tavalyi évfordulón lehetett arról sokat olvasni és
hallani, hogy 1956. október 30-ról 31-re azért változott meg a szovjet pártvezetés
álláspontja, mert a Köztársaság téren az épületet védők közül több mint egy tucatot
meglincseltek.

A történész ezt több szempontból sem tartja hitelesnek. Ha megnézzük azt a
jegyzőkönyvet, amely a szovjet vezetés október 30-i üléséről készült, akkor abban
semmiféle konkrét ígéretet nem találunk arra, hogy kivonják a szovjet csapatokat
Magyarországról.

Másrészt a Köztársaság téri erőszak egyáltalán nem lepte meg a szovjet vezetést,
mert korábban is volt példa ávósok meglincselésére - hívta fel a figyelmet a
szakember.

Harmadrészt, amikor október 31-én megváltozik a szovjet hozzáállás, akkor a
jegyzőkönyvben benne van az a momentum, amelynek hatására egy álmatlan éjszaka után
a szovjet pártfőtitkár más álláspontra helyezkedik.

Nyikita Hruscsov kifejti, hogy presztízsveszteséget szenvedtek Egyiptomban, mivel
ki kellett vonniuk a tanácsadókat és a nehézfegyvereket, és át kell engedniük az
október 29-i izraeli támadás után.

Hruscsov szerint, ha hagyják, hogy a forradalom és a Nagy Imre-politika győzzön és
érvényesüljön, akkor újabb presztízsveszteséget szenvednek el, ami megengedhetetlen
- fejtette ki Romsics Ignác.

Az akadémikus hangsúlyozta: a jegyzőkönyvben egyetlen utalás sincs a Köztársaság
térre, és ha a fentieken túl még valami befolyásolta a döntést, akkor az az október
30-i Nagy Imre-nyilatkozat, amely szerint Magyarország áttér a többpártrendszerre.

Az emberekben hajlam van arra, hogy valami meseszerû magyarázatot találjanak, és
elkerüljék a meztelen valósággal történő szembenézést - jegyezte meg a szakember.

[Forrás:
http://arpadvonal.hu//anyaorszag/a-zsidok-sikere-miatt-nem-vonultak-ki-a-szovjete k.html]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Révész: Gyurcsány tudta, hogy
  2007-11-06 22:24:40, kedd
 
  Révész: Gyurcsány tudta, hogy Kőbányán (is) lopnak párttársai
2007-11-06. 13:54:55

Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Gyurcsány Ferenc és az
MSZP más vezető politikusai is tudtak a kőbányai szocialisták korrupciós
pártszervezéséről.

Az ellenzéki politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Kaszab
Csaba kőbányai MSZP-s frakcióvezető elsőfokú bírósági ítéletével és lemondásával
még nem fejeződött be a kőbányai korrupciós botrány, ugyanis ez csak a jéghegy
csúcsa, százával voltak hasonló ügyek.

Révész Máriusz a tájékoztatón bemutatta az elégedetlen helyi szocialisták Gyurcsány
Ferencnek címzett 2005. márciusi e-mailjét és a Hiller Istvánnak 2004 végén és 2005
elején küldött leveleket, amelyekben a helyzet megoldását kérik a pártvezetéstől.

Ez bizonyítja, hogy az MSZP legfelső szintjén mindent tudtak a kőbányai
szervezetben zajló kétes ügyekről, mégsem tettek semmit - közölte Révész
Máriusz.
Kérdésre válaszolva azt mondta, a dokumentumokat az elégedetlen kőbányai
szocialista képviselők juttatták el a Fideszhez, miután már nem láttak más
lehetőséget.

(mno)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1008 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.