Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
jó kis receptek
  2007-11-07 13:34:10, szerda
 
  "3 rétegű kocka":

Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
4 púpos ek. liszt
1 cs. sütopor
2 púpos ek. kakaó
1 dl olaj
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj
25 dkg cukor
7 dl Fanta v. más narancs üdítő
2 db vanília puding


Elkészítés:
6 db egész tojást felverünk, hozzáadunk 6 ek. cukrot, majd azzal tovább keverjük, mint a piskótát. 4 púpos ek. lisztet + 1 sütőport + 2 púpos ek. kakaót összekeverünk és beleöntjük a felvert tojásba, majd 1 dl olajt hozzáadunk. Kikent, kilisztezett tepsiben (mint a piskótát) kisütjük.

A 25 dkg tehéntúrót, a 25 dkg vajat és a 25 dkg cukrot összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.

A 7 dl Fantából (v. más narancs üdítőiből) 5dl-t felforralunk (mint a tejet), 2 dl-t hidegen kikeverjük 2 db vanília pudinggal, cukorral - és mint a pudingokat - összefőzzük jó sűrűre. Ha kihűlt a túrókrém tetejére kenjük. Kockára vágva tálaljuk.

Túrós-sajtos pogácsa:

Hozzávalók:
1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g éleszto
60 dkg liszt
1 ek. só
25 dkg margarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
3 tojássárgája
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és durva reszelőn belereszeljük a fagyos margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az áttört túrókat, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk Cipót formálunk belole, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, majd hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük, letakarjuk a ruhával és meleg helyen újabb 1 órán át kelesztjük.
Most kétujjnyi vastag csíkot nyújtunk belőle, a tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és előmelegített forró sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihulni. Frissen, langyosan az igazi! :)


Citromtorta:

Hozzávalók:
a tésztához:
6 db tojás
2 db tojássárgája
13 dkg cukor
1 db citrom
14 dkg liszt
a krémhez:
4 dl tej
2 csm. vaníliás cukor
pudingpor
1 db citrom
4 db tojássárgája
20 dkg cukor
35 dkg vaj

a zseléhez:
5 dkg zselatinpor
5 dl víz
8 db citrom + lé
3evőkanál cukor


Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromokat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. A zselatint lassú tűzön felfőzzük, kevés szűrt citromlével és cukorral ízesítve. Amikor "húzni" kezd, egy habüstöt kikenünk vele, melyet citromkarikákkal bélelünk ki. Hűtőbe téve kidermesztjük. Közben elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lazán összekeverjük őket. Tortaformába töltve, előmelegített sütőben kb. 45 percig Kihűtjük. A krémhez a tejet pudingporral, reszel citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben a vajat beledolgozzuk,. A vajas krém negyedét citromokkal kibélelt üst aljára simítjuk. Piskótával beborítjuk. Így rétegezzük, míg a hozzávalók tartanak. Hűtőbe téve dermesztjük. Langyos vízbe mártva kiborítjuk a tortát a habüstből, vékony pengéjű késsel felszeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai pasi
  2007-11-07 13:30:19, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai csaj
  2007-11-07 13:28:17, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
mai bohókás kép
  2007-11-07 13:26:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai idézet
  2007-11-07 13:23:14, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mai recept
  2007-11-07 13:21:49, szerda
 
  Egzotikus pulykarolád:

Hozzávalók:
1 egész pulykamell
15 dkg darált marhahús (csirke)
4 banán
2 kis fej vöröshagyma
1 kis doboz mandarinkonzerv
2 dl tejszín
1 l száraz fehérbor
6 dkg sajt
2 ek. olaj
5 dkg vaj
1 ek sűrített paradicsom
1 ek étkezési keményítő
szójaszósz

bors
curry


Elkészítés:
Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és leszűrt mandarint. Ha szükséges sóval, borssal, curryvel utánízesítjük. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk.

Tárkonyos Pulykaragu leves:

Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 dl olaj

törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 ek tárkonyecet
néhány csepp citromlé


Elkészítés:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utánízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.

Sajtos ponty tepsiben:

Hozzávalók:
1 kg-os ponty
4 dl tejföl
10 dkg ementáli sajt
2 ek liszt
2 db tojás
5 dkg margarin
4 gerezd fokhagyma
delikát ételízesítő
2 ek almaecet
1 ek pirospaprika
2 db babérlevél
1 ek bazsalikom
őrölt fehér bors


Elkészítés:
A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük és gyorsan rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 1098
  • e Hónap: 3149
  • e Év: 31372
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.