Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Már 7,1 százalék az infláció
  2007-12-11 22:27:17, kedd
 
  Gazdaság



MNO - KSH nyomán 2007. december 11. 12:58

Már 7,1 százalék az infláció!



Nemcsak az élelmiszerek, hanem a háztartási energia árai is az átlagosnál jóval nagyobb mértékben emelkedtek az elmúlt egy évben. 60 százalékkal drágult a liszt, míg az étolajért 30 százalékkal kell többet fizetnünk, mint tavaly. A gyógyszer, gyógyáru 17 százalékkal, a járműüzemanyagok 9,5 százalékkal kerülnek többe, mint 2006. novemberben.

2007. novemberben az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,6 százalék volt, 2006. novemberhez viszonyítva pedig 7,1 százalékkal növekedtek az árak. Idén, az első tizenegy hónapban, átlagosan 8,0 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A nyugdíjasok számára még drágább lett az élet: az úgynevezett nyugdíjas fogyasztóiár-index 109,3 százalék az előző év novemberéhez viszonyítva.

Az elmúlt egy év alatt az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 11,6 százalékkal emelkedtek. Ezen belül közel 60 százalékkal drágult a liszt, míg az étolajért 30 százalékkal kell többet fizetnünk, mint tavaly.

Míg az idényáras élelmiszerek - a tojás, a száraztészta, a kenyér, a péksütemények - árai több mint 20 százalékkal emelkedtek, addig a baromfihúsért 17 százalékkal kell többet fizetnünk. Ugyancsak átlagon felül emelkedtek a háztartási energia árai: a távfűtés 31 százalékkal, a vezetékes gáz 17 százalékkal nőtt. A szolgáltatások, valamint az egyéb cikkek árnövekedése átlag alatti volt, ez utóbbin belül a gyógyszer, gyógyáru 17 százalékkal, a járműüzemanyagok 9,5 százalékkal kerültek többe, mint 2006. novemberben.

Szintén átlag alatt drágultak a szeszes italok, dohányáruk, valamint a ruházkodási cikkek, míg a tartós fogyasztási cikkek körében árcsökkenés (1,5 százalék) volt megfigyelhető.

Egy hónap alatt - 2007. októberhez viszonyítva - az élelmiszerek árai 1,4 százalékkal emelkedtek. Legnagyobb áremelés az étolaj esetében tapasztalható, ugyanis ez a termék több mint 9 százalékkal drágult.

A tej, a sajt, a liszt és a száraztészta ára több mint 5 százalékkal drágult, míg a tojás ára 3,3 százalékkal. Árcsökkenés következett be viszont a sertéshús esetében, ennek a terméknek 3 százalékkal csökkent az ára. Az idényáras termékek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) kivételével az élelmiszerek ára az előző hónaphoz képest 1,5 százalékkal emelkedett.

Átlagot meghaladó mértékben emelkedtek az egyéb cikkek árai, ezen belül a járműüzemanyag-árak 3,3 százalékkal emelkedtek, míg a gyógyszer, gyógyáruk esetében csekély árcsökkenés volt megfigyelhető. Az átlagosnál alacsonyabb áremelkedés következett be a szeszes italok, dohányáruk, a ruházkodási cikkek, a háztartási energia, valamint a szolgáltatások esetében, ezek egy százalék körüli összeggel emelkedtek. Ez utóbbin belül a szerencsejáték 13,0 százalékkal nőtt, míg a tartós fogyasztási cikkekért átlagosan mindössze 0,1 százalékkal kellett kevesebbet fizetni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nincs magyarsági ombudsm
  2007-12-11 22:24:26, kedd
 
  Miért nincs magyarsági ombudsman? ( Nyílt levél)


http://www.l88.hu/about2676.html

2007 december 11 - kedd, 21:43


Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészég szóvivője

Kállai Ernő, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa

részére

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr, tisztelt Kolompár Orbán, tisztelt Horváth Aladár, tisztelt Morvai Attila, tisztelt Kállai Ernő!

A megszólítás kizárólag jó neveltetésemnek és iskolázottságomnak tudható be, ugyanis a Magyar Gárda 2007. december 9-ei, tatárszentgyörgyi felvonulásával kapcsolatos cselekedeteikért egyáltalán nem tisztelem, sőt, mélyem megvetem önöket.

A Magyar Gárda -mint a magyarság és Magyarország erkölcsi, kulturális értékeit nem csak szóval, de tettel is védeni, menteni akaró szervezet- jelképértékű demonstrációt hirdetett 2007. december 9-ére. A rendezvény célja: Felhívni az illetékes hatóságok, politikusok figyelmét egy Magyarországon erősen elterjedt, szégyenteljes és veszélyes jelenségre, a cigánybűnözésre. A lakosság, a hétköznapi emberek figyelmét fölösleges lenne felhívni erre a problémára, mivel ők -beleértve saját magamat is- naponta szembesülnek ezzel.

Önök, mint a társadalom privilegizált helyzetben és rangban levő tagjai, nyilvánvalóan nem. laknak és járnak olyan környéken, ahol testi épségüket vagy vagyontárgyaikat cigánybűnözők veszélyeztetnék.

A példaértékű demonstrációra -minden akadály és gáncsoskodás ellenére- sor került. Az Önök erre adott reakciói az arcátlanság határát ezerszeresen átlépik, és a legenyhébben fogalmazva is nemzetárulásnak, a magyar nép szembeköpésének minősülnek.

Mert mi történt?

A Magyar Gárda, mint a magyar nemzet és Magyarország érdekeit markánsan képviselő kevés szervezet egyike, egy valós, régóta létező és a mai napig megoldatlan, európai méretű problémára hívta fel a figyelmet, kézzelfogható javaslatot is téve a megoldásra (jóllehet, az előtt is születtek észszerű és progresszív megoldási javaslatok ez ügyben, de önök és elvbarátaik ezekről nem is akartak tudomást venni). Nyíltan kimondták, amitől évtizedek óta szenved egész Magyarország:

Hazánkban igenis létezik cigánybűnözés, mely gyakorlatilag az egész ország és az egész magyar lakosság biztonságát veszélyezteti; a magyarországi cigányságnak elenyésző része iskolázott, szakképzett, és/vagy rendelkezik törvényes úton szerzett, rendszeres jövedelemmel. A magyarországi cigányság túlnyomó része menthetetlenül alulkvalifikált, deviáns, bűnöző, a társadalmi együttélés legelemibb szabályait is semmibe vevő elem, akik a(z egyelőre még) többségi magyar társadalomnak közbiztonsági, gazdasági, és még számos egyéb szempontból terhére vannak.

Ez megfellebbezhetetlen igazság; aki ezt kétségbe vonja, az hazudik.

Habár a cigánybűnözés és a magyarországi cigányság nagy része által gyakorolt deviáns életforma az egész ország számára problémát jelent, vannak különösen veszélyeztetett régiók és települések hazánkban (többek között szűkebb pátriám, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), ahol a cigánybűnözés a szó szoros értelmében a becsületes, törvénytisztelő magyar emberek létét és megélhetését veszélyezteti.

A Magyar Gárda erre bátran és őszintén felhívta a figyelmet, emlékeztetett a szörnyű olaszliszkai tragédiára, és konkrét javaslatokat tett e szégyenteljes és káros jelenség felszámolására.

Mit tettek erre Önök?

Kolompár Orbán és Horváth Aladár, ahelyett, hogy a magyarországi cigánysághoz fordultak volna, rangjukkal, tekintélyükkel élve azt mondva nekik: ,,Igyekezzünk megfelelni a többségi társadalom és Európa elvárásainak, hagyjatok fel deviáns életformátokkal, mutassuk meg, hogy mi is tudunk tanulni és dolgozni, törvénytisztelő módon élni, és kiérdemelni az emberek tiszteletét", nácizmusról beszéltek, fajgyűlöletet emlegettek, gyalázatosan megsértve ezzel minden tisztes magyar embert.

Kállai Ernő kisebbségi ombudsman szintén a cigányságon esett sérelemként ítélte meg a bátor kezdeményezést. (Tisztelettel kérdezem: Mi szükség van Magyarországon kisebbségi ombudsmanra, ha az egyetlen érdemi lépést sem képes tenni a legdeviánsabb magyarországi kisebbség valódi és végleges integrációja érdekében? Miért nincs magyarsági ombudsman? Mert ma hazánkban ezerszer több figyelmet és támogatást, pozitív diszkriminációt élvez a magyarellenes cigány és zsidó kisebbség, mint az országot több, mint ezer éve lakó és működtető magyar emberek!!!)

Morvai Attila fővárosi főügyészségi szóvivő csatlakozik a magyarellenes, fajvédő véleményekhez, és cigánybűnözés néven nevezése és jogi retorziói helyett a Magyar Gárdával szembeni fellépés lehetőségeit latolgatja.

És végül Sólyom László, a legfőbb közjogi méltóság, szintén lealacsonyodik a hazaárulókhoz, és a helyett, hogy az általa elnökölt ország tisztességes népét védelmébe venné, szolgai módon követi a deviáns népcsoporton sajnálkozó, magyarellenes kórust, mint ahogy tette ezt a közelmúltban a MAZSIHISZ-szel szemben is.

Önök arra sem méltóak, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárai legyenek, nemhogy annak jeles tisztségviselői!


Münzberg Mihály

egy öntudatos magyar állampolgár

Nyíregyháza

Nyíregyháza, 2007. december 11.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés ellen szavaztak a románi
  2007-12-11 22:20:02, kedd
 
  MTI 2007. december 11. 21:50

Tőkés ellen szavaztak a romániai Demokrata Párt EP-képviselői




A romániai Demokrata Párt színeiben az Európai Parlamentbe (EP) bejutott képviselők kedden úgy döntöttek, hogy nem fogadnák be a néppártba a független jelöltként EP-mandátumot szerzett Tőkés Lászlót. A romániai EP-képviselők néppárti csoportjának tanácskozásáról Tőkés László tájékoztatta az MTI-t, hozzátéve, hogy a demokrata párti román EP-képviselők az ugyancsak az Európai Néppárthoz tartozó RMDSZ-es képviselők távollétében szavaztak így.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Vér és arany"
  2007-12-11 22:13:48, kedd
 
  "Vér és arany"
2007-12-11 06:36:23


Az Október 23. Bizottság Alapítvány nyílt levele a társadalombiztosítás megmentéséért


Nemzetünk testi és lelki fejlődését akadályozza meg a kormány azáltal, hogy a társadalombiztosítás alrendszereit leépíti.
Az egészségügyben nyújtandó ellátások és szolgáltatások jelenítik meg az életet szimbolizáló "vért". A rendszeren belüli szolgáltatások hozzáférésének adminisztratív akadályoztatása, vagy az egyre fokozódó költség hozzájárulások/ kórházi napidíj, vizitdíj, gyógyszerek támogatásának csökkenése, dobozdíj, stb./ a jövőre bevezetendő kedvezőtlen nyugdíj számítási rendszer és az öregségi nyugdíj korhatárának kitolása mind-mind egy jól átgondolt nemzetellehetetlenítés részeként értelmezhetőek.
A már működő magánnyugdíj pénztáraknál és a bevezetendő üzleti egészségbiztosítóknál realizálódó haszon az "arany".
Az Október 23. Bizottság Alapítvány ezen nemzetellenes üzleti vállalkozás megállítására társadalmi összefogásra, önmagáért és a jövő nemzedékért felelős gondolkodásra szólítja fel az egészségügyben érdekelt társadalmi szervezeteket, betegjogi képviseleteket, és rajtuk keresztül a civil társadalmat.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány követelése az emberi méltóság védelmében az egészségügyi kormányzat tervezett döntéseivel szemben
- Döntéshozatalkor mindig legyen szem előtt az Alkotmányban rögzített, emberi méltóságot garantáló alapelvek érvényre juttatása!
-Nem alkalmazható kettős mérce a társadalombiztosítás korábban szétválasztott két alrendszere: az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás között!
- Az egészségbiztosítási ellátórendszer működése során információkkal alátámasztott választási lehetőséget kell lehetővé tenni a társadalombiztosítási járulék befizetői számára. A kormányzat nagykorúsítsa állampolgárait!
- A kormány döntését csak az érdekelt társadalmi csoportok és szakmai szervekkel történt - okiratba foglalt - egyezség után hozhassa meg!
- Nyíltan tárja fel a magánnyugellátások rendszerében bekövetkezett csődhullám és a még felhalmozási időszakban levőkre váró veszteségek várható nagyságrendjét, kompenzációs mechanizmusait!
- Nyilatkozzon, hogy az Euro-övezethez csatlakozás időpontjában milyen pénzügyi biztosítékot kíván alkalmazni a megtakarítások vásárlóértékének garantálására!
- Az alapbiztosítási csomag tartalmát szakmai kollégiumok készítsék el, bevezetését nyílt társadalmi vita előzze meg!
- A téma társadalomra való elementáris hatására tekintettel a parlamenti döntést ügydöntő népszavazás előzze meg!

" Csak az vész el, amiről egy nemzet lemond!"


dr. Kávássy Pál
orvos-jogász
Egészségügyi munkacsoport vezető
Október 23. Bizottság Alapítvány

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőr horgászik
  2007-12-11 21:43:04, kedd
 
 
A rendőr elhatározza, hogy lékből akar horgászni, neki is kezd a csákánnyal. Egyszer csak felülről megszólal egy hang:
- Nincs a jég alatt hal.
De a rendőr csak csákányoz tovább, mire a hang másodszor is megszólal:
- Mondom, hogy nincs a jég alatt hal!
A rendőrt nem érdekli a hang, ő csak szorgalmasan csákányoz tovább.
- Hidd már el cimbora, hogy a jég alatt nincsen hal!
Mire a rendőr:
- Ki vagy te, hogy beleszólsz? Én rendőr vagyok!!!!
- Én meg a műjégpálya hangosbemondója
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Bayer Zsolt: Zakuszka és auton
  2007-12-11 21:03:47, kedd
 
  Bayer Zsolt: Zakuszka és autonómia
2007-12-11 18:28:22

Ha Hashim Thaqi (ő nem más, mint a Koszovó függetlenségének azonnali kikiáltását szorgalmazó albán párt elnöke) Markó Béla lenne, akkor a belgrádi parlamentben ülne, és nagyon bölcs, nagyon higgadt, nagyon "egyrészt-másrészt" nyilatkozatokat adna arról, hogy miért nem lehet Koszovó független, és miért van szükség konszenzusra, no meg az apró lépések politikájára.

Ha Hashim Thaqi Markó Béla lenne, akkor már régen a szerb politikai elit tagja lenne, és az Európa Tanács 2002-es ajánlásának lábjegyzeteit böngészgetné. Ha Hashim Thaqi Markó Béla lenne, igen jó kapcsolatokat ápolna a szerb titkosszolgálattal. (Hogy még régről erednének ezek a jó kapcsolatok? Nagyon is!)

De Hashim Thaqi nem Markó Béla, így aztán Koszovó pillanatokon belül független lesz.

Mielőtt minden port Markó Bélán vernénk el, nézzünk szembe a ténnyel: az albánok nem magyarok. Trianon után a Szerb Királyságban pontosan annyi albán élt, mint magyar. Nagyjából négyszázötven-négyszáznyolcvanezer.

Ma Szerbiában él kétmillió albán, és él még kétszázezer magyar. Ez már első pillantásra is elég nagy különbség albánok és magyarok között. De ez csak az első, bár nyilván a legfontosabb különbség.

A másik, hogy az albánok már a nyolcvanas években megszervezték például a teljes anyanyelvi oktatást saját maguknak - a föld alatt. Mi magyarok a mai napig álmodozunk az önálló magyar egyetemről Erdélyben - ez az álom egy magától értetődő, el nem idegeníthető, el nem lopható jogról szól ám! -, az albánok pedig magánházakban, lakásokban, pincékben albán óvodákat, általános és középiskolákat, továbbá egyetemeket működtettek, saját fiaik és leányaik azokban tanultak, vagy a hivatalos jugoszláv iskolarendszer mellett, vagy ahelyett. (Ibrahim Rugova is egy ilyen föld alatti egyetem tanára volt valaha.)

Ezt a mentalitásbeli különbséget szem előtt tartva megfogalmazhatjuk, miben is áll az albán és a magyar mentalitás lényege. Az albánoknak létkérdés, soha fel nem adható és soha fel nem adott cél a függetlenség. Az albánság. Mi magyarok pedig... Nos, az én drága székelyeim például leölik mostanság a disznót, eltesznek tíz üveg zakuszkát, és várják az autonómiát. Megtanulták a románoktól, hogy nem csak a puliszka, de a jó paszulyos zakuszka sem robban. Sajnos csak ezt tanulták el...

S míg az albán politikai vezetők egyetlen törvénye a függetlenség elérése, addig az erdélyi magyar vezetők eleddig egyetlen törvénynek szereztek érvényt, nevezetesen Murphy törvényének: "A probléma soha nem oldódik meg, csak egy idő után aktualitását veszti."

Mindezeken túl muszáj szót ejteni persze a nemzetközi helyzetről is, amely - mint Virág elvtárstól tudjuk - egyfolytában fokozódik, továbbá valahogy mindig nekünk, magyaroknak kedvezőtlen.

Mert azért csak furcsa, ugye, hogy Koszovó függetlenségét maga az Egyesült Államok támogatja, az az Egyesült Államok, amely egy árva kis önálló magyar egyetemet sem képes támogatni Erdélyben. De mi lehet ennek az oka? A turáni átok? Egy frászt, drága felebarátaim! A válasz - mint mindig - teljesen prózai, hogy ne mondjam, anyagi természetű.

Ugyanis Koszovóban található Európa egyik legnagyobb színesérctartaléka. A Koszovóban állomásozó nemzetközi békefenntartó erők parancsnokai pedig hosszú évek óta azzal vannak elfoglalva, hogy a koszovói bányákat privatizálják - magyarán eladják a New York-i befektetői köröknek. Innentől fogva pedig a New York-iak első számú érdeke Koszovó függetlensége, mert majd a független Koszovónak ők fogják elhozni a gazdasági fellendülést, a fogyasztói társadalom minden áldását.

No hát ezért támogatja Amerika az albánok függetlenségét.

És acélos tekintettel nézzünk szemébe a szikár valóságnak: ha a nagyjából 1,7 millió erdélyi magyar mindegyike eltesz tíz üveg zakuszkát, az még mindig csak tizenhétmillió (17 000 000) üveg zakuszka. És 17 000 000 üveg zakuszka nem éri meg a New York-i befektetői köröknek.

Akkor pedig mást kell kitalálni. De valamit ki kell találni. Mert azért 1,7 millió magyar Erdélyben mégiscsak majdnem annyi, mint kétmillió albán. És annak az 1,7 milliónak is jár, ami minden embernek jár: az autonómia. Ezért különösen nagy most Tőkés László felelőssége. Neki kell Brüsszelben megmutatnia, hogy nem csak Markó Bélák élnek Erdélyben. És óriási annak az 1,7 milliónak is a felelőssége: mert őnekik meg kell mutatniuk, hogy nem csak zakuszkát tudnak eltenni, hanem ki tudnak állni a saját jogaikért is, méghozzá egységesen, határozottan, kérlelhetetlenül.

Első leckének ajánlom mindjárt az egyik legcsodálatosabb magyar sportolónak, a magyar női kézilabda-válogatott kapusának, Pálinger Katalinnak a szavait. A románok elleni vasárnapi győzelem után megkérdezték tőle, csapatkapitányként mit mondott a szünetben társainak, hiszen akkor a románok még vezettek. Ez a nagyszerű ember pedig ezt mondta nekik: csak el kell hinnünk, hogy meg tudjuk verni őket. Hinnünk kell a győzelemben...

Drága véreim! Most az egyszer, a változatosság kedvéért, higgyünk ebben! Ugyanis hit nélkül még soha semmi nem sikerült ebben a megátkozott világban.
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Viktor, te ugyan olyan
  2007-12-11 20:46:51, kedd
 
  Kedves Viktor, te ugyan olyan hülyének nézel minket mint Feri.


2007 december 11 - kedd, 16:51

Viktor az egyik lábát már beerőszakolta a résnyire kifeszített ajtón. Az arcukon rinocérosz bőrt viselő pártok teljesen figyelmen kívül hagyják a társadalom egyre növekvő megvetését. Folyamatosan csaholnak nekünk, de egy mákszemet sem érdekli őket a véleményünk.

A saját nagyszerűségétől euforikus ködben úszó műellenzék a következő sületlen baromságokkal próbálja felültetni a jobb sorsra érdemes, egyre fogyatkozó táborát:

,,A Fidesz programja a jövő programja." - Tudjuk, Viktor, tudjuk.

,,A Fidesz az Európai Néppárttal egyeztetve dolgozta ki az Erős Magyarország programját. ,,

- Új Magyarország, Erős Magyarország, dübörgő gazdaság, ultimátum, üvegzseb, tisztasági csomag, pannonpuma. Mennyi hülyeséggel próbáljátok még megetetni az embereket?

,,Európával közösek a problémáink."

- Miféle problémák? Melyik országot vásárolta még fel Izrael? Melyik tagállamot nyomorították meg az idegen csizmákat csókolgató vezetői annyira mint ezt az országot? Hol tették tönkre az oktatást, az egészségügyet, a mezőgazdaságot úgy mint itt? Hol tiporhatják el hasonló arroganciával a magyar kereskedelmet, élelmiszeripart a befektetőknek nevezett idegen betolakodók?

,,A Fidesz mostanra megalkotott alapprogramja egy fontos lépés ahhoz, hogy a magyarok visszanyerjék az önbecsülésüket."

-A Nemzet önbecsülése nem veszett el, bár ti mindent megtesztek érte. Mindent megtesztek azért, hogy az emberek megfeszített munkával se tudjanak emberi életet biztosítani maguk és családjaik számára. Így próbáljátok tudtunkra adni, hogy képtelenek vagyunk nélkületek boldogulni. Pedig, ha ti nem lennétek, nekünk lenne még esélyünk.

,,Mivel a politika gyengítette le az országot, ezért a politika kötelessége, hogy újra erőssé tegye hazánkat."

- Hát tényleg vastag bőr van az arcotokon. Én meg úgy gondolom, hogy azt a politikai elitet amely 17 év alatt tönkretette az országot, miközben zsebeikbe milliárdok vándoroltak, a parlamentből el kell kergetni, majd bíróság elé állítani. És ezt addig kell megtenni amíg hozzá nem láttok a ,,rendbetételhez", mert annak végét csak kis létszámú rabszolgaként élhetjük meg. Ha valóban erőssé akarnátok tenni a nemzetet, akkor a legnagyobb kártevőitől, saját magatoktól kellene megtisztítanotok az országházat.

,,Össze kéne már fogjon a középosztály!"

- A tavaly október 23-án páncélautóján patkány módjára menekülő Orbánnak, hogy van képe összefogásra szólítani az általa középosztálynak nevezett réteget? Azt a réteget amelytől folyamatosan elhatárolódott, lecsőcselékezett, megmozdulásukat cionista parancsra elfojtotta. Saját, hitelét vesztett sleppjével és pártjával kakukkfiókaként tolakodott be a jobboldali térfélre, és onnan kiverve minden nemzeti erőt, elfoglalta azt.

Nem kis szerénytelenséggel Orbán azt állítja, hogy programjuk 15 évre megmutatja a helyes utat. Ezzel azt üzenve nekünk, hogy további 15 éven át, próbáljuk elviselni Tom Lantos előtt csúszó-mászó személyét és LIKUD-dal testvéri pártját.

Hát nem kedves Viktor! A Gyalázatos kormánypártokkal együtt nektek is el kell kotródnotok a parlamentből, hogy ne tudjátok eltaposni a valóban magyar érdekeket képviselőket.

De ne szomorkodjatok, ez együtt jár egy kis könnyebbséggel is. Mert miután eltakarodtatok már nem kell eljátszanotok a parlamentben, hogy utáljátok egymást. Nyugodtan ehettek egymás tányérjából, ihattok egymás poharából és mulatozhattok is együtt. Nem kell tovább titkosan összekacsintva szidalmaznotok tettestársaitokat. Nyugodtan, fellélegezve a nyakába borulhattok a szegfűtulipános szabadmadaraknak.

Persze csak akkor, ha már mindnyájan vezekeltetek bűneitekért.


B.L.

http://www.l88.hu/about2674.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két év próbára bocsátást kapot
  2007-12-11 20:32:12, kedd
 
  Két év próbára bocsátást kapott Gellért Kis Kondor rágalmazásáért


Két év ,,próbára bocsátást" szabott ki a fővárosi II-III. kerületi bíróság Gellért Kis Gáborra, a Magyar Rádió kuratóriumának szocialista elnökére Kondor Katalin megrágalmazása miatt. Az ítélet nem jogerős.



Pert nyert első fokon Kondor Katalin a Magyar Rádió volt elnöke, az intézmény kuratóriumának szocialista elnökével szemben. Az eljárás egy évvel ezelőtt kezdődött, miután Gellért Kis Gábor több nyilatkozatában azt állította: a rádió korábbi elnöke kozmetikázta az intézmény pénzügyi adatait, s ez vezetett oda, hogy az intézménynek kétmilliárd forint hitelt fel kellett vennie.

A bíróság megállapította, hogy a Magyar Rádió a létszámleépítés költségeinek fedezésére vett fel banki kölcsönt. A bíró a kuratóriumi elnököt első fokon két év próbára bocsátásra ítélte.

***

A feltételes elítélés angolszász államokból származó formája a próbára bocsátás. A háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a bíró nem szab ki büntetést, hanem azt próbaidőre elhalasztja. Ha ez a próbaidő eredményesen letelik, akkor az elkövető büntethetősége automatikusan megszűnik.

(hvg.hu)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ólmosbotokkal verték meg Csint
  2007-12-11 20:23:48, kedd
 
  Ólmosbotokkal verték meg Csintalan Sándort

Lánchíd Rádió, k, 2007-12-11 19:49Belföld Vezető hírek


Lakásának mélygarázsában megtámadták Csintalan Sándort. Négy ismeretlen
elkövető ólmosbotokkal rontott rá a Hír Televízió műsorvezetőjére, aki a
brutális támadás során súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején is. A
sérültet a mentők azonnal kórházba szállították a helyszínre érkező rendőrök
megkezdték a helyszínelést és a tanúk felkutatását, ami jelenleg is tart.

(hírTV)




Szolidaritás Csintalan Sándorral

"Kurvaországban" tv-s munkatársat bántalmaztak brutálisan! Nincs demokrácia.

Lehet nem egyetérteni Csintalan Sándorral, lehet másként gondolkodni lényeges dolgokról (akár bal, akár jobb oldalon), lehet a közéletről teljesen eltérő véleményünk, de az, hogy ezért brutálisan összeverjenek valakit, - ki tudja milyen okokból - , mert műsort vezet a tévében, elfogadhatatlan! A mérsékelt jobboldali sajtó munkatársát brutális támadás érte. Ukrán helyzetet felidéző időket élünk! A Nemzeti Hírháló szerkesztőjeként, mint kollegával, Csintalan Sándorral szolidaritást vállalok! A sajtó munkatársát támadni a sajtószabadság ellen való megbocsáthatatlan bűn! Idejutott Gyurcsány "kurvaországa"! Szégyen és gyalázat!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matejkáék egy bőröndnyi pénzt
  2007-12-11 20:13:47, kedd
 
  Matejkáék egy bőröndnyi pénzt kaptak a patikájukért


Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2007. 12. 11., 12:44 | Frissítve: 6 órája


Irreálisan magas összeget fizetett egy vevő azért a ferihegyi patikáért, amelyben Matejka Zsuzsa az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke is résztulajdonos volt. A kacifántos ügy pikantériája, hogy a szűk egy évvel ezelőtt nyitott gyógyszertár információink szerint ráadásul veszteséges is volt, ezért aztán az új tulajdonos gyorsan be is zárta a boltot.

Az ügy kezdete 2005 őszére nyúlik vissza. A gödöllői székhelyű Csanak 2001. Szolgáltató Betéti Társaság felvette tevékenységi körei közé egyebek mellett a gyógyszer-kiskereskedelmet, a gyógyászati termék kiskereskedelmet, a gyógyszeralapanyag- és -készítmény-gyártást, hogy aztán 2007 elején patikát nyisson a ferihegyi repülőtéren.

A Csanak 2001. Bt. tulajdonosai között - kültagként - megtalálható Matejka Zsuzsa, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke, aki nem mellesleg tevékenyen részt vett a patikaliberalizációs törvény kidolgozásában. De kültag még Fülöp Zoltán, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter rokona, és Polyák Andrea is, aki információink szerint Matejka egykori munkaadójának, a Veresegyházi Életmód Program és a Misszió Egészségügyi Központ életre hívójának, Somody Imrének a rokona.

Jó sokat lehet kapni egy veszteséges boltért
Mindezek már csak múlt időben értendők, mivel nemrégen a patikát eladták. Több helyről származó értesülésünk szerint a gyógyszertár ráfizetéses volt, havi 5-6 millió forintos forgalom mellett 1-2 millió forint veszteséget termelt. Amikor Matejka Zsuzsát patikai résztulajdonai miatt támadások érték, szűk körben azzal viccelődött, hogy ő ugyan eladná résztulajdonát a ferihegyi patikában, az azonban olyan veszteséges, hogy így tulajdonostársaira csak súlyos mínuszokat hagyna.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Ennek ellenére igen szép summát, információnk szerint 80-100 millió forint körüli összeget kaptak a tulajdonosok a gyógyszertárért a vevőtől. Ez már csak azért is kirívóan magas összegnek számít, mivel egy patika a patikaliberalizációs törvény hatályba lépése előtti időben általában 5-6 havi forgalomnak megfelelő summáért plusz az ingatlan értékéért cserélt gazdát, azóta pedig 2-3 havi forgalom plusz az ingatlan értéke a szokásos piaci ár.

Még egy csavart ad a történetnek a patika sorsa. Az új tulajdonos a 80-100 millió körüli összegért megvásárolt gyógyertárat nem sokkal később, december elején be is zárta.

Nem ez az első
Matejkának nem ez az első patika-ügye. Mint arról az Index korábban beszámolt, a kabinetfőnök egy olyan gyógyszertárnak [1] a tulajdonosa lett, amely Budapest egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, a MOM Parkban nyílott meg. A gyógyszertár éppen a patikaliberalizációról szóló törvénynek köszönhetően jött létre, amiben - mint említettük - nagy szerepe volt Matejkának.

A patika megnyitásának körülményei számos eljárásjogi kérdést vetettek fel. Ebben az ügyben szeptember óta vizsgálat folyik. Az ÁNTSZ-nél kérdésünkre annyit mondtak: folyamatban van az ügy, így a vizsgálatról egyelőre nem tudnak felvilágosítást adni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.