Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Fletókám! Szét kell dikházni,
  2007-12-12 20:52:29, szerda
 
  Fletókám! Szét kell dikházni, oszt jóvan!
2007. december 11. 08:19


Tegnap este megvilágosodtam. A francnak kell milliókat költeni ilyen-olyan címszó alatt kormányzati kommunikációra, meg reform-ismertetésre, amikor itt van nekünk Győzike. Szinte látom magam előtt, amint frissen hasított rózsaszín krokodilbőr cipellejében belép Fletóhoz: Dikmán, itt köll osztani az észt? Me' akkor meggyüttem!"


Aztán odalép a táncolós szoba gondterhelt Fred Aster-éhez és folytatja: "Ehj, more! Hát ezt kell csináni-e? Köllött neked ez a flancos reformprogram, mi? Köllött neked, hogy má' megint szana-széjjel szavazzon az a kojalíció? Heh? Megmondta má' Gáspár Győző: én kellek neked! Majd én bebiztosítom a te egészségedet! Nekem ne mondják meg, hogy kell csórázni, tudom én azt magamtól! Megdógozom a pénzemé', oszt jóvan. Ide figyelj ecsém!

Az a fontos, hogy szeretet legyen, érted? Szeretet! Meg legyen megbecsülés! Oszt ha ez a kettő megvan, a többi má' gyün magátul! Ja, hogy tégedet sokan má' nem szeretnek, meg nem is nagyon becsülnek? Ügyet se vessé rá, more! Engemet se néz senkise, oszt mégis mindenki tudja, mi történt a Gáspáréknál!

De miér vagy így letörve, more, csak nem bánt valami? Hogy be kell vezetned a több biztosítós modellt? Az meg mi a frászkarika? Ja, má' értem. Az olyan, mint amikor a Bejának adok lóvét, oszt az nem egy helyen veri el, hanem szétosztja több bótra. Ja. Oszt ki találta esztet kije? Jahj, az a szépasszony..., az Ágnes asszony..., hogy enném a zúzáját! Takaros egy menyecske, hallod-e! Oszt tégedet nem abajgat az asszony, hogy má megint milyen szőkével enyelegtél a kormányülésen? Ja, hogy otthon te hordod a nadrágot! Szerencsés ember vagy te, Fletókám! Csak ez a problémád, ez a több biztosítózás? Aztat megoldjuk!

Van énnekem egy harmad-unokatestvérem, a Vendel. Na, annak van egy autóbontója. Oda betoljuk ezt az egy egészségbiztosítót, a Vendel, meg a két embere szétkapják darabjaira, oszt viheti, akinek kedve támad reája. Arra meg majd mink vigyázunk, hogy ne csak a motorból, meg a bőrkárpitból akarjanak vinni, mindenkinek kötünk a hátára egy-egy keresztmerevítőt, meg görgőscsapágyat is. Jó lesz így, Fletókám? Jó, mi? Osztán mi gondod van mégen? A Sztrájk? Aztat is megoldjuk!

A sztrájk napján kiállunk az ország közepibe, elkiáltjuk magunkat, hogy: "Olcsóbb lett a villanykörte!" Azzal mindenki otthagyja a sztrájkot, oszt lohol az égetnivalóér. Ez nem jó ötlet? Há má mié ne? Mondjuk inkább azt, hogy magasabb lett az életszínvonal? Te, more! Eztet senki se hiszi el nekünk! Mondjuk inkább azt, hogy ezentúl mindenki ingyen utazhat az Olimpiai falu, meg a Blaha között a 7-es metrón! Az is jó lesz, higgyed el nekem. Na, ez is rendben. Osztán mi gondod van mégen? De má jól gondoljad meg, miket válaszolsz, mer a Gáspár Győző tudománya is véges! A népszavazás; hogy aztat szeretnéd te megnyerni? Mi sem egyszerűbb!

Majd odaszólok a druszámnak, az Orbán Vittoriónak, hogy ne gondolja már ennyire előrehozott választásosnak eztet a voksolást, mert megárt a szívének. Aztán, ha ez nem használ, majd a Beja asszony megpuhítja a lelkit a Vittorió nejének. Elviszi majd sopingolni, vagy a fodrászatba, megmutatja nekije a kicsike Virágot, meg a Evelynt, főznek együtt sárgaborsó-főzeléket, meg kilakkozzák a körmüket. Higgyed el nekem, Fletókám, jó lesz! Megnyugodtál? Akkor jóvan! Na, de már mennem kell more, mer a Gáspár Győző eszére van szükség annál a híres-neves Erős Magyarország programnál is!

Szerző: Joe
STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés roma gyerekek ellen
  2007-12-12 20:41:55, szerda
 
  Tüntetés roma gyerekek ellen
Klubrádió - 12:53

Fáklyás felvonulást szerveznek pénteken a Pest megyei Kerepesen, ahol több szülő azt követeli, távolítsák el a helyi iskolából a renitens roma gyerekeket. A megmozduláson a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Gárda néhány Pest megyei tagja is részt vesz, de békés rendezvényre készülnek - közölte Vona Gábor, a Magyar Gárda elnöke.

A kerepesi általános iskolának több mint 300 diákja van, de az utóbbi időben egyre többen iratkoznak ki az intézményből. A helyiek szerint ennek az az oka, hogy nagyjából két tucat roma diák és szüleik deviáns magatartásukkal elüldözik őket.

A fáklyás felvonulásra szóló felhívást a helyi pap hirdette ki két hete a vasárnapi isterntiszteleten. A szervezők célja, hogy biztosítsák az iskolában a megfelelő körülményeket és távolítsák el a magatartási zavarral küszködő diákokat. A Roma Polgárjogi Alapítvány ellentüntetést helyezett kilátásba, a helyiek közül pedig többen vidéki rokonokhoz költöztették a családjukat.

Mihály István, a Gödöllői Rendőrkapitányság ezredese elmondta: eddig csak a kerepesi általános iskola szülői munkaközössége jelentett be felvonulást, és kért rendőri biztosítást. A rendőrkapitány azt mondta: a rendezvényt tudomásul vették.

A Független Hírügynökség telefonon megkereste Franka Tibort, Kerepes polgármesterét, mert a rendőrség szerint a helyi önkormányzatnak kell a területfoglalási engedélyt kiadnia a rendezvényhez. Franka Tibor nem járult hozzá ahhoz, hogy nyilatkozatát közzétegyük, így nem tudni, van-e önkormányzati engedély a megmozduláshoz.
(FH)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

JAKUPCSEK? EZT NEVEZI ÖN ÚJSÁGIRÁSNAK?
RIPORTERKEDÉSNEK???
http://www.youtube.com/watch?v=BFkYcJe-PVE

Miféle aljas, szemforgató viselkedés volt ez Öntől? Jakupcsek! Nem kell nekem vidékre menni, itt van a főváros: Idén a választási kampány kellős közepén biciklivel szórólapoztam, miközben egy szabálytalanul bekanyarodó Lada majdnem elgázolt, a villamos is majdnem elgázolta őket, teljesen szabálytalanul kanyarodtak le a főútról, se nekem sem a villamosnak nem adtak elsőbbséget! A V-fékemnek köszönhetően nem gázoltak el, mire utánuk néztem összevont szemöldökkel, láttam öt cigány ül a kocsiban. Nem tetszett nekik ahogy néztem, kiszálltak, és azzal fenyegetőztek, hogy agyonvernek! Ehhez mit szól Jakupcsek?

És amikor Édesanyámnak ostoba módon akartak elsőbbséget adni, úgy, hogy láthatóan a cigány vezető nem ismerte a kreszt, majd mikor látta, hogy nem vesszük igénybe az elsőbbségadását, ugyanis csak ha kanyarodtunk volna egy irányba, akkor vehettük volna azt igénybe, de mi láthatóan egyenesen mentünk, és erre mi volt a terepjáróban ülő cigány válasza? Lehúzta az ablakot, és leköpte a kocsinkat! Vagy amikor a Menyasszonyomat egy pest megyei településen cigányok inzultálták, és csak az arra járók tudták megóvni, hogy komolyabb baj legyen, ehhez mit szól Jakupcsek?

Vagy amikor a saját utcámban beszól nekem egy fiatal cigánygyerek: "Na mivan, hülye magyar?". Láttam, hogy egyedül van, megvártam a nyurga gyáva cigányt, és kérdőre vontam, megijedt és már csak előttem merészelt tovább menni.

Ki inzultál kit Jakupcsek? Hozzá sem szóltam, ő kezdett "hülye magyarozni"! Tudja mit? Egyszer a gyerekét engedje be egy cigányfaluba...és ha utána sem beszél cigánybűnözésről, akkor Csintalan szavait idézve, a Hősök terén élő adásban megeszem a kalapomat!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
http://www.youtube.com/watch?v=BFkYcJe-PVE


--------------------------------------------------------------------------------


JAKUPCSEK GABRIELLA INKORREKT VOLT VONA GÁBORRAL

"...mi soha, de soha nem üldözzük a zsidót, soha nem üldözzük a cigányt, soha nem üldözzük a baloldalt! De nem tűrjük többé a csalást! Nem tűrjük többé a hazudozást, az önzést, a kivételezést, a gyűlölködést, és nem tűrjük többé, hogy csak azért, mert valaki zsidó, mert valaki cigány, mert valaki baloldali, mert valaki ezért vagy azért másságnak, kisebbséginek, hátrányos helyzetűnek, régi elvtársnak, újgazdagnak, vagy bármi másnak számít, ezért önző módon másokat, akár egy egész nemzetet kifoszthasson; hogy egy egész nemzetet becsaphasson; hogy brutális népveréséért másokat börtönbe juttathasson, maga pedig minden csalást, mint önkényt büntetlen megúszhasson; s végül azt sem hagyjuk - bárki legyen is az -, hogy valaki a szóval, az igével hókuszpókuszoljon, a maga beteges, a nép gyűlöletétől elboruló elmével büntetlenül és igaztalanul másokat vádolhasson gyűlölettel, fasizmussal, szélsőségességgel."

Kedves Jakupcsek Gabriella!
A fent idézett gondolatsort Varga Domokos Györgytől kaptam ajándékba, amit megosztottam már sok emberrel.
Önnek elküldöm nyilvánosan. Azért nyilvánosan, hogy ne csak az ön számára, de minden újságíró, illetve riporter számára - és mindenki előtt, aki olvassa - egyértelmű, világos legyen: Ma, Magyarországon minden korrekt értelmiségi, és korrekt egyszerű, magyar ember úgy gondolja, úgy érzi, ahogyan az idézetben olvasható.
Bizonyára a Magyar Gárda tagjai is Vona Gáborral az élen.

Ön, riporterhez nem méltóan a televízió nyilvánossága előtt kimondta, hogy a Magyar Gárda felvonulását uszításnak gondolja. Mindenki azt gondol, amit akar, de ön, kimondta. Ezzel uszította a Magyar Gárda ellen a nézőket. Inkorrekt megnyilvánulás, és a nézők manipulálása, a nézők Magyar Gárda elleni hangolása volt ez, az ön részéről.
Ez volt a célja és a feladata?
Íme, visszanézheti:
http://www.youtube.com/watch?v=BFkYcJe-PVE

Szőnyi Bartalos Mária
Író Kilencek elnöke
Komárom-Szőny, 2007. december 11.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Adjon az Isten!

A legnagyobb közjogi méltóság reakciója a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi demonstrációjára.

"Egyetlen jóakaratú ember sem tűrheti az emberi méltóság megsértését és egyenlő méltóságunk megkérdőjelezését. Ki kell fejeznünk tehát szolidaritásunkat" - olvasható az államfő válaszlevelében. "Amellett, hogy ideológiájuk elvetendő, ezek az akciók gyakorlatilag is mérhetetlenül károsak, olyan légkört teremtenek, amely csakis nehezíti a cigányság társadalmi beilleszkedésének előrehaladását" - fogalmazott Sólyom László.
"A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a december 9-i tatárszentgyörgyi felvonuláson a Jobbik egyik szónoka negatív tulajdonságokat etnikai, faji vagy biológiai meghatározottsággal kötött össze. "Az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítom" - írta.
Sólyom szerint nyugalomra, nyitottságra és együttműködési készségre, valamint a kötelességek vállalására van szükség, mind a többségi társadalom, mind a cigányság részéről.

Válaszul nyílt levélként a következőt fogalmazom meg:

Tisztelt Köztársasági elnök Úr!

Ezen nyilatkozatával csak mélyíti a már eddig is szemérmesen agyonhallgatott problémát, amit röviden Cigánykérdésként szokás emlegetni! A cigánykérdés pedig létezik, és ennek tudomásul nem vétele,- a Magyar Gárda figyelemfelhívó demonstrációját is félremagyarázva - a bajok elkendőzése csupán. Léteznek különbségek a két etnikum életvitelében, gazdasági szituáltságában és szocializáltságában, és ha továbbra is becsukott szemmel próbálunk járni,akkor véges határidőn belül kell szembenéznünk egy társadalmi katasztrófa fenyegetőbb rémképével.

Nézzük mi is a gond!? Említsünk néhányat!
Nyilvánvalóan megállapítható, hogy egyes bűncselekmények elkövetői sokkal nagyobb arányban kerülnek ki a cigányság soraiból a teljes lakosság számához képest. Lopások mint,- Terménylopás, zsebtolvajlás, színesfémtolvajlás. Rablások mint,- akár nyílt utcán trágár szavak kíséretében, nem ritkán fizikai erőszak alkalmazásával csoportosan elkövetett esetek, melyek egy része halállal végződik. Garázdaság, súlyos testi sértés értékekért, de akár pusztán erőfitogtatásból, vagy egyszerűen vélt, valós sérelmek megtorlása céljából. Efféle tömeghangulat/lincshangulat megnyilvánulását tapasztalhatta meg a közvélemény Olaszliszkán. Ez a társaság csupán azért ölt, mert érezte magában a tömegerőt, látta a kiszolgáltatottságot, és áthatotta őket a pusztítás öröme és lehetősége. Megemlíthetjük a pedagógus munkáját elégedetlenül fogadó szülők reakcióját, amikor a legkevesebb az életveszélyes fenyegetőzés. És folytathatnánk a sort..

Vannak élethelyzetek, amikor tennie sem kell a romáknak, mégis kárt okoznak!!
Elég ha közelünkbe költözik egy roma család, otthonunk máris szinte eladhatatlanná lesz! De arra mindenképp számíthatunk, hogy "lassan" elindul a pusztulás felé a környék!
BENNÜNKET KI VÉD MEG? Kérdezem tisztelettel!
Ki védi meg méltóságunkat, javainkat, családunkat?
Velünk nem tetszik szolidárisnak lenni, Elnök Úr?
Vajon miért nem az ideiglenesen regnáló minisztereket és egyéb felelős tisztben lévőket szólítja fel, hogy a probléma gyökerét kezeljék, és ne a tüneteket!!!
Arra meg kiváltképp magyarázatot adhatna, hogy miféle kötelezettség vállalásra tetszett gondolni a kisebbségi romáktól?
Ugyanis ha a cigányság valóban a társadalom hasznos része kíván lenni, akkor kötelessége az lenne, hogy szembenéz saját magával és tenne azért, hogy a tettek is igazolják a kötelességvállalást!!!
Meg arra is magyarázatot adhatna, hogy mit is ért a cigányság beilleszkedésének előrehaladását nehezítő légkörön.
Ha néhány száz év kevés volt erre,akkor ez reménytelen! Reménytelen, mert tudomásul kell(ene) venni, hogy a cigányság csak a maga elhatározásából emelkedhet ki szociális helyzetéből, amelyhez az államnak is tudomásul kellene már venni a tényeket.
Tudomásul kell vennie a cigányságnak, hogy mind a társadalom tűrőképessége, mind az állam gazdasági terhelhetősége véges, ezért az intézkedések nem várhatnak! A Magyar Gárda erre hívta fel a figyelmet!

Tisztelt Elnök Úr!

Ön megnyilatkozásával azt állítja nincs cigánykérdés, és aki ennek ellenkezőjét állítja az náci, fasiszta eszméket sugall! Hát már Ön is "politikacsináló" gazember?

Szebb jövőt!
Kolonics Zoltán
gárdista

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem is vártunk mást!!
  2007-12-12 20:41:28, szerda
 
  A Fidesz üdvözli Sólyom László állásfoglalását
2007. december 12., 10:41 fidesz.hu

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnökeként üdvözlöm Sólyom László köztársasági elnök úr világos és egyértelmű állásfoglalását az elmúlt hét végén Tatárszentgyörgyön történt félelemkeltő felvonulás ügyében.

Határozottan tiltakozom és fellépek minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartás ellen, mely etnikai, faji alapon embereket vagy embercsoportokat bélyegez meg. Elutasítom a Magyar Gárda megfélemlítésre irányuló felvonulásait, azon közéleti szereplők szóhasználatát, akik "cigánybűnözésről" beszélve igyekeznek ellentétet szítani magyarok és magyar romák között.

Ugyanakkor világos, hogy átfogó szociális, oktatási és gazdasági programra van szükség, mely a mélyszegénységben élő roma közösségek felemelését, a szociális kiszolgáltatottságban élő vidéki emberek helyzetének javítását, a közbiztonság megerősítését célozza.

Balog Zoltán (Fidesz),
az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi
bizottságának elnöke
(OS)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz szerint is rasszista a
  2007-12-12 20:39:31, szerda
 
  Fidesz szerint is rasszista a Gárda, CB pedig nincs!
Honvéd, sze, 2007/12/12 - 13:04 SzKR

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke, Balog Zoltán üdvözli Sólyom László "világos és egyértelmű" állásfoglalását az elmúlt hét végén Tatárszentgyörgyön történt "félelemkeltő felvonulás" ügyében.

Határozottan tiltakozom és fellépek minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartás ellen, mely etnikai, faji alapon embereket vagy embercsoportokat bélyegez meg - olvasható a Fidesz politikusának nyilatkozatában. Elutasítom a Magyar Gárda megfélemlítésre irányuló felvonulásait, azon közéleti szereplők szóhasználatát, akik "cigánybűnözésről" beszélve igyekeznek ellentétet szítani magyarok és magyar romák között.

Ugyanakkor világos, hogy átfogó szociális, oktatási és gazdasági programra van szükség, mely a mélyszegénységben élő roma közösségek felemelését, a szociális kiszolgáltatottságban élő vidéki emberek helyzetének javítását, a közbiztonság megerősítését célozza - zárul Balog Zoltán közleménye.
(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenyomta Szilit az MSZP-frakci
  2007-12-12 20:29:20, szerda
 
  Lenyomta Szilit az MSZP-frakció
2007. december 12., 13:34 FigyelőNet-összeállítás

Az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást tartott az egészségügyi reform végszavazásának időpontjáról, miután Szili Katalin kedden levélben kérte a frakcióvezetőtől és a miniszterelnöktől, hogy halasszák februárra az egészségbiztosítási törvény végszavazását. A voksoláson a házelnök indítványa simán ebukott.

Az MSZP-frakció tagjai kedden egy ellenszavazattal úgy döntöttek: a végszavazás elhalasztására nincs szükség, mivel a képviselőcsoport egyhangúlag támogatja azt. Szili Katalin kedden levélben kérte Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőtől és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy halasszák februárra az egészségbiztosítási törvény végszavazását.

A frakció meggyőződése szerint a bizonytalanság elhúzódása szakmai és politikai károkat okozna, és hátráltatná az átalakulási folyamatot. A képviselők továbbra is fontosnak tartják a biztosítási rendszerről való párbeszédet és tájékoztatást, hiszen a törvény tartalmáról számos félreértés és téves információ kapott lábra.

A tévhitek eloszlatását éppen az szolgálja, ha az emberek mielőbb biztosat tudhatnak az elfogadott törvény tartalmáról - írta közleményében az MSZP országgyűlési frakciója.

Későn szólt

Szili Katalin azután írta meg leveleit kedden, hogy az Országgyűlés a kormánypárti képviselők voksaival elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványokat.



Leszavazta Szilit a frakció (Fotó: MTI)


Az MSZP és az SZDSZ közötti megállapodás nyomán a koalíciós képviselők többek között elfogadták, hogy a felálló, többségében állami tulajdonban lévő pénztárak kisebbségi tulajdonosa jelölheti a cégvezetőt, és a pénztárak a tagtoborzás során nem tehetnek különbséget a biztosítottak között.

Lelkiismeret vagy belső ellenzék

Az Országgyűlés elnöke magát az MSZP lelkiismeretének nevezte, mások Gyurcsány Ferenc legnagyobb párton belüli riválisának látják. Ő maga többször úgy nyilatkozott, hogy nem akar vezér lenni, és csak habitusbéli különbség van a kormányfő és közötte.

Többször viszont élesen bírálta a kormányt, amiért a reformokat érdemi társadalmi egyezetés nélkül kísérli meg keresztülvinni. A házelnök több nyilatkozatában úgy vélte, hogy az MSZP népszerűségvesztésének megállítása érdekében érdemes volna a reformok tempóján lassítani; keddi nyilatkozata is illeszkedik ebbe a sorba.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Védegylet: hatástalanok az áll
  2007-12-12 20:28:28, szerda
 
  Védegylet: hatástalanok az állami garanciák az egészségbiztosításban
Index | 2007. 12. 12., 14:56 | Frissítve: 1 órája

Az egészségbiztosítási pénztárak állami ellenőrzése ellentétes az EU gazdasági jogával, a GATS egyezmény alapján pedig visszafordíthatatlanná válik az egészségügy piacosítása, hívja fel a figyelmet a Védegylet. A szervezet szerint így a reform várható hasznai kétségesek, viszont biztosan előrejelezhető negatívumokkal és óriási kockázatokkal jár.

Az üzleti alapon működő egészségbiztosítási rendszer kritikusait a kormány azzal igyekszik leszerelni, hogy ún. "garanciákat" épít be a törvénybe, amelyek az üzleti működés logikáját korlátoznák, írja közleményében a Védegylet.

A elképzelések szerint a megyénként megalakuló egészségpénztárakban a magánbefektető csak kisebbségi tulajdonos lehet, az igazgatótanácsban az állam képviselői is ott ülnek és az irányítást több ponton az állam gyakorolhatja. Az utóbbi hetekben a vita azon volt a két koalíciós párt között, hogy az egészségpénztár igazgatótanácsának elnökét a befektető vagy az állam adja.

A civil szervezet szerint azonban ezek a "garanciák" ellentétesek lehetnek az EU gazdasági jogával. Az EU gazdasági joga ugyanis szigorúan korlátozza a vállalatok működésébe történő állami beavatkozás mértékét és mikéntjét.

Mivel a kormány által tervezett, állami ellenőrzést biztosító "garanciák ellentétesek az EU előírásaival, az EU bírósága megsemmisítheti a vonatkozó szabályokat. Ezzel a problémával korábban az Index is foglalkozott [1]. A pénztárak az EU döntése esetén saját alapszabályukban rendezhetik az igazgatóság kinevezésének módját, amely miatt gyengülhetnek a köztulajdonosi jogok.

A Védegylet szerint az egészségbiztosításra érvényessé válhatnak a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szolgáltatás liberalizációs egyezményének, a GATS-nak az előírásai is.

Ennek nem csak az lesz a hatása, hogy az egészségbiztosítás piacosítása visszafordíthatatlanná válik, de az is, hogy a "garanciák" idővel felmorzsolódhatnak. A GATS egyezmény kategorikusan tiltja - illetve kompenzációhoz köti - a piaci liberalizáció visszafordítását azokban a szektorokban, amelyekben az ország piacnyitást vállalt.

Márpedig a magyar kormány "piacnyitást" vállalt az egészségügyben és a biztosítási szektorban is. A GATS előtt továbbá megtámadhatóvá válik minden piacot korlátozó szabályozás - így a kormány tervezett "garanciái" is, áll a Védegylet közleményében.

A szervezet ezért felszólítja az országgyűlési képviselőket, hogy ne támogassanak olyan törvényt, amelynek várható hasznai kétségesek, viszont biztosan előrejelezhető negatívumokkal és óriási kockázatokkal jár. Az egészségbiztosítási törvényjavaslatról december 17-én szavaz az országgyűlés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cseppben a HospInvest
  2007-12-12 20:26:14, szerda
 
  Cseppben a HospInvest
2007-12-12 17:50
Forrás: Weborvos - Horváth Judit

Most épp a HospInvest körül zajlik a kis magyar abszurd: nem tudni, valós gazdasági kifogásokról
vagy ennek köntösébe bújtatott politikai maszatolás zajlik a cég ügyében.
Magyar valóság, mint cseppben a tenger.


,,Szeretnénk valamennyi politikai erőtértől egyforma távolságot tartani" - válaszolta egy kérdésre a HospInvest elnöke egy mai beszélgetésen, bár erős a gyanúnk, Kollányi Gábor ezt maga sem gondolja komolyan.
Ez ugyanis a mai Magyarországon gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
De kezdjük az elején.

A HospInvest néhány évvel ezelőtt kezdett működtetésre átvenni kórházakat.
Első e sorban a kiskunhalasi volt, aztán következett a körmendi (ezt a programot később a HospInvestből kivált MediSys Kft. vitte tovább), majd a hatvani, a gyöngyösi és a parádi intézmény.
A ,,portfóliába" e négy kórház mellett szerepel négy járóbeteg szakrendelő, s két nagyteljesítményű laboratórium. Mivel a közelmúltban a kórházi gyógyszertárakat működtető Ispotály Kft. a HospInvest 100 százalékos leányvállalatává vált - a tulajdonos-elnök információja szerint az Ispotály tulajdonosai, tőkeemelés révén, a HospInvestben is tulajdonrészt szereztek -, így immár intézeti gyógyszertárak is gazdagítják a cég palettáját.

A HospInvest azóta szerepel a médiában, mióta feltűnt a hazai egészségpiacon, az elmúlt hetekben azonban megszaporodtak a cégről szóló, főként annak gazdasági stabilitását firtató publikációk.
A fokozott érdeklődésben nyilván szerepe van annak is, hogy a vállalkozás szeretné működtetésre
megszerezni az egri kórházat is, amivel gyakorlatilag Heves megye valamennyi fekvőbeteg intézménye fölött a HospInvest diszponálna.
Arra pedig, hogy egy egész megye lakosságának ellátása egyetlen cég kezébe legyen,
sehol máshol nincs példa Magyarországon.
Holott a cégelnök szerint nagy a tülekedés, s a konkurencia harc a piacon, hat,
illetve további húsz cég - amelyek tulajdonosai között feltehetően külföldiek is vannak
- nyomul-nyomulna a hazai kórház üzemeltetési bizniszben.

A HospInvest ellen a legfőbb kifogás, hogy a cég pénzügyileg agyaglábakon áll, mivel 3,5 milliárdos
követelésével szemben 9 milliárdos adósság áll, összességében tehát deficitje 5,5 milliárd forint.

Kollányiék nem tagadják, bőven élnek a hitelfelvételek nyújtotta lehetőségekkel, úgy hosszabb távú beruházásaik, mint a napi működtetés során.

Mint mondják, a modern gazdálkodásban ez így szokás, s persze arra is hivatkoznak, hogy a bankosok nem hülyék, olyanoknak adnak kölcsön, akiknél biztosak a visszafizetésben.

Ilyen például az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), amelyik a közelmúlt
4 millió euróval - egy milliárd forinttal - beszáltt a HospInvestben, 30 százalékos tulajdonrészt szerezve a cégben.

A Weborvos által megkérdezett pénzügyi szakértő szerint a pénzintézetek kölcsönzési hajlandóságát erősen befolyásolja az adott cég vagyoni helyzete - például milyen ingatlanok vannak a tulajdonában
-, illetve a háttérben, akár egyik tulajdonosként fellelhető tőkeerős cég vagy magánszemély.

Már pedig a HospInvestes Kollányi Gáborral kapcsolatban gyakran felmerül a diagnosztikai piac jelentős
szeletét ellenőrzése alatt tartó Kern József neve.

Közösen 2004-ben még egy pénzügyi részvénytársaságot is alapítottak.
Kern pedig a sajtóhírek szerint közeli kapcsolatot ápol szocialista körökkel.
Ezzel lenne magyarázható, hogy a HospInvest olyan kórházak működtetésére szerzett jogot,
ahol szocialista a városvezetés?

Ez utóbbit firtató kérdésünkre Kollányi a bevezetőben már idézet kijelentést tette
- igyekeznek minden politikai erőtértől egyforma távolságot tartani -, hozzátéve:
máshol nem is próbálkozhatnak hiszen a Fideszben határozat született arról,
hogy az általuk vezetett önkormányzatok nem adnak működtetésbe kórházat.

Megeshet persze, hogy a HospInvest másért ,,fáj". Például azért, mert az adott intézményeket
kiemeli az évtizedeken át megszokott langyos vízből.
Magyarán: az általa üzemeltetett kórházakban felszámolja az osztályok egy részét, s helyette modern mátrix rendszerben zajlik a betegellátás.

(Nem árt felidézni, hogy az egyik fővárosi kórházban viharos gyorsasággal buktattak meg főigazgatót azért,
mert deklaráltan mátrix rendszerbe akarta átszervezni az általa vezetett intézményt.)

Az orvosok egy része már most is szerződéssel dolgozik, s reményeik szerint ily módon alkalmazzák
egyszer majd az általuk foglalkoztatott doktorok 70-80 százalékát, kivéve az intenzíveseket vagy például a sürgősségi-bajmegállapító részlegek munkatársait.

Felhánytorgatják az Ispotályt, s ennek örvén például azt, hogy a kórházaknak ingyen,
mintaként adott gyógyszereket a zártforgalmú gyógyszertárban eladják.

Felettébb érdekes, hogy ez kizárólag a HospInvest kapcsán hangzik el, holott a Magyar Gyógyszerészi Kamara évtizede kifogásolja e gyakorlatot, amely - a félreértések elkerülése érdekében - nem csak a cég által működtetett kórházakra lehet igaz.

Az Ispotály működését egyébként megjelenése óta kifogásolták a közforgalmú gyógyszerészek,
hiszen ahol megjelent rögtön ,,közforgalmú" gyógyszertárakat kezdett működtetni az adott kórházban,
úgy okozva forgalomcsökkenést a környező patikáknak, hogy kórházi intézménynek álcázva magát,
a gyógyszertárakkal szemben támasztott igan szigorú szakmai és gazdasági követelményeket
figyelmen kívül hagyhatta.

Ma még nem tudni, hogy hosszabb távon talpon marad-e a HospInvest, vagy nem.

Akad szakértő, aki szerint túl korán lépett be a hazai kórházpiacra, míg mások úgy vélik, tekintettel az egészségbiztosítás tervezett liberalizációjának, időben kezdték kiépíteni pozícióikat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a tét - érdemes elolvasni
  2007-12-12 20:15:58, szerda
 
  Ez a tét - érdemes elolvasni



http://weborvos.hu/adat/tobbbizt.pdf


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több, mint 1 napja nem tudjuk,
  2007-12-12 20:13:52, szerda
 
  Több, mint 1 napja nem tudjuk,
ki verte meg Csintalan Sándort!

Továbbá még mindig nem tudjuk:
1. ki verte meg Szász Károlyt?
2. milyen terror fenyegette az elmúlt években a nemzeti ünnepekre összegyűlő embereket?
3. ki ölte meg a debreceni képviselőasszonyt?
4. ki lőtt a rendőrpalotára?
5. ki lopta el Kádár csontjait?

Csintalan betelefonált a hírTV-be: "...az őspatkány megint terjeszti a kórt..."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizonytalanság helyett biztos
  2007-12-12 20:09:21, szerda
 
  DÖNTÖTT A SZOCIALISTA FRAKCIÓ
mszp.hu, 2007. december 12.

Bizonytalanság helyett biztos információkat az embereknek!

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja keddi ülésén döntött az egészségbiztosítási törvény tartalmának támogatásáról, és külön szavazással döntött a végszavazás időpontjáról. Megvitatták Szili Katalin javaslatát is a végszavazás elhalasztásáról.

Azonban egy ellenszavazattal a frakció többi tagja úgy döntött: a végszavazás elhalasztására nincs szükség, mivel a képviselőcsoport egyhangúlag támogatja a nemzeti kockázatközösséget és a szolidaritás elvét, valamint a pénztárak állami többségét garantáló törvénytervezetet. Sőt: a frakció meggyőződése szerint a bizonytalanság elhúzódása szakmai és politikai károkat okozna, és hátráltatná az átalakulási folyamatot.

A képviselők fontosnak tartották a biztosítási rendszerről való párbeszédet és tájékoztatást, hiszen a törvény tartalmáról számos félreértés és téves információ kapott lábra. Holott az új rendszerben továbbra sem maradhat ki egyetlen biztosított sem az ellátásból, senkinek sem kell többet fizetnie vagy kevesebb ellátást kapnia, mint eddig, és a járulékot továbbra is a közös kasszába fizetjük. A tévhitek eloszlatását éppen az szolgálja, ha az emberek mielőbb biztosat tudhatnak az elfogadott törvény tartalmáról.

A szocialista országgyűlési képviselők a tájékoztatásra, a beszélgetésekre most is, és a pénztárak alapításának előkészítésére szánt egy esztendőben is vállalkoznak, biztosítva, hogy a pénztárak 2009. január elsejével kezdődő működése idejére mindenki megnyugtató információkat szerezzen az egészségügyi ellátásról.

Lendvai Ildikó
az MSZP frakcióvezetője


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.