Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Könyvet karácsonyra
  2007-12-14 23:45:54, péntek
 
  GYERMEKEKNEK:

Wass Albert: Emese álma

Magyar mondák sorozat 1.

Ill.: Dósa Tamás

24 oldal

Ár:1400 Ft

,,Kilenc hónapra rá fia született Emesének. Az álomra való emlékezés miatt Álmosnak nevezték el a gyermeket, aki később Árpád apja lett, azé az Árpádé, aki valóra váltotta Emese álmát és elvitte a magyarokat, síkságokon és hólepte hegyeken át a hunok hajdani hazájába. Ahol még ma is élnek, több mint tizenkét évszázad után."



Wass Albert: A mátyás és az őz meséje

Erdők könyve sorozat 6.

Ill.: Gábor Emese

24 oldal

Ár. 1400 Ft.

,,Van az erdőben egy madár, amit mátyásnak neveznek, mátyásmadárnak, és más vidéken szajkónak. Ismered bizonyára. Szép kék tollai vannak a szárnyán, bóbitát is visel, és nagyon ügyes, élelmes madár. Okos is. És ebből származott a baj."


Wass Albert: A zöldszakállú király fia

Válogatott magyar népmesék sorozat 4.

Ill.: Borsódy Eszter

24 oldal

Ár: 1400 Ft.

,,Megszomjazott ám a király, s lehasalt a patak partjára, hogy a kristálytiszta, hűvös hegyi vízből nagyot igyék. De alig kortyantott kettőt, amikor egyszerre csak elkapta valami a szakálla végit, s nagyot rántott rajta."

Wass Albert: A legkisebbik királyfi és a táltos paripa

Válogatott magyar népmesék sorozat 3.

Ill.: Makhult Gabriella

32 oldal

Ár: 1600 Ft

,,Bölcs és jó király uralkodott az országon, akinek egyetlen gondja volt csupán: három derék fia közül melyiket válassza utódjául? (...)Ezért hát annak adom át a királyságot, aki hoz nekem az élet vizéből!"

Még kapható mesekönyvek:


- Tavak könyve sorozatból:



Wass Albert: Csupafej, a jégmadár

(Tavak könyve sorozat 4.)

Gábor Emese festményeivel

24 oldal

Ár: 1400 Ft



Miképpen tett Csupafej csodát?

Megtudhatja, aki elolvassa ezt a mesét...


- Erdők könyve sorozatból


Wass Albert: Mese az erdőről

(Erdők könyve sorozat 1.)

Gábor Emese festményeivel

32 oldal

Ár: 1600 Ft

Olvasni tanuló gyermekek számára ajánljuk Wass Albert Erdők könyve című képeskönyv sorozatát. Az öreg Csönd, a szellő és az angyal meséje a Látóembereknek szól, akik megőrizték gyermekkoruk szívbeli érzékenységét, s gyermekeiket Látógyermekké tudják nevelni.



Wass Albert: Bulámbuk

(Erdők könyve sorozat 2.)

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

"Én Bulámbuk vagyok, a nagy fekete szarvasállat, és nem kérek engedélyt sen­ki­től, hanem csak teszem, ami nekem jólesik! (...) Az Erdő Angyala pedig igen erő­sen megbosszankodott ekkora neveletlenség láttán, és nem is szólt többé egy szót sem, hanem elkezdett varázslatot csinálni. "



Wass Albert: A vén Gombacsináló

(Erdők könyve sorozat 3.)

Gábor Emese illusztrációival.

32 oldal

Ár: 1600 Ft

"És amikor majd felnősz, és azt látod, hogy az emberi élet jó gombái között is sok a mérges és veszedelmes gomba, akkor jusson eszedbe ez a mese. Jusson eszedbe, és ne légy soha azok között, akik a Gombacsinálókat ártatlanul ítélik el boszorkányok által gyártott gombák miatt. Mert, aki igazságtalanul ítél, az a ködnek és a boszorkányoknak a szövetségese."



Wass Albert: Az éjjeli pávaszem

Erdők könyve sorozat 4.

Gábor Emese illusztrációival.

32 oldal

Ár: 1600 Ft

Wass Albert egy csodálatos archaikus történetbe ágyazta gondolatait a szépségről és a jóságról: ha jót teszel és igazat, a pillangók hírül viszik a Jóistenhez - mert a pillangót az Erdő Jó Szelleme teremtette, s teremti azóta is, hogy nyoma maradjon a jóságnak!






Wass Albert: A kis szürke nyúl

Erdők könyve sorozat 5.

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

A mezőségi kis nyúl ezzel a gyönyörű képeskönyvvel világkörüli útra indul, hogy meghódítsa az olvasók szívét. Szeretetével segíti az erdő állatait, még ha becsapják, kihasználják is, önzetlen marad.

- Válogatott magyar népmesék sorozatból:



Wass Albert: A zenélő ezüstkecske

Magyar népmesék sorozat 2.

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

- Mi értékesebb még egy igaz jó barátnál is? - Az első és legnagyobb érték a világon - válaszolt a katona, és a királykisasszonyra nézett - a szerető, hűséges szív! A kötetet Makhult Gabriella illusztrálta.


- Nagyobb gyermekeknek ajánljuk:


Seherezádé sorozat 1.: A fáraó menyasszonya

48 oldal

Ár: 2600 Ft

Egy elrabolt kislány


Az egyiptomi szerzőpáros (író és grafikus) csodaszép vállalkozása számtalan nemzetközi díjat (Ibby-, Mubarak Gyermekkönyv-, Afrika-díj) nyert az utóbbi években. Az Ezeregyéjszaka meséinek képeskönyv kiadásával évtizedek óta adós a magyar könyvkiadás. A Kráter Műhely Egyesület új vállalkozása természetesen nemcsak ezt a hiányt kívánja pótolni, hanem míves és igényes gyerekkönyvet ad az olvasó kezébe, amikor útjára bocsátja a kivételes mesesorozatot.





A nevető Erdély - tréfás mesék

Barcsa Dániel és Kovács Dániel illusztrációival

176 oldal

Ár: 2500 Ft

Kemence melegénél pipázgató nagyapáinkat juttatja eszünkbe e könyv, akik a tűz ropogása mellett, ízes beszéddel meséltek humoros és pikáns történeket a köréjük gyűlt család aprajának-nagyjának a jég hátán is megélni tudó székelyről. És a komájáról meg a kántorról meg az okos asszonyról meg a furfangos cigányról. Egyáltalán a székely agyafúrtságról, a maga egyszerűségében is bölcs népi észjárásról. A majd száz mese, anekdota mondanivalóját híven tükrözik a különleges illusztrációk. A kötet 2006-ban elnyerte a Budai Könyvdíjat, melyet a szerző a XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon vett át.


Üstökös Demeter
Negyedszáz csíki népmese (Barcsa Dániel és Kovács Dániel illusztrációival)


Keménykötésű ár: 1980 Ft


A szerző családi hagyományként megőrzött eredeti népmesefeldolgozásait saját illusztrációival jeleníti meg a mai gyermekvilág számára oly eszközökkel, amely a felnőttek fantáziáját is a történet újragondolásra serkenti.







SZÉPIRODALOM:


Baudelaire, Charles: A rossz virágai

Fordította: Tornai József

284 oldal

Ár: 2000 Ft

,,A Romlás virágai címének értelmét a magyar jól megközelíti, de nem fedi, nem fedheti egészen" - írta Szabó Lőrinc hajdanán, a magyar fordítás első, 1923-as megjelenésekor. Tornai József újrafordította Baudelaire ,,fő művét", 1991 óta most jelenik meg újra az átdolgozott és felfrissített műfordítói remeklés.



Ambrus András: Székely Trianon
272 oldal

Ár: 1700 Ft

1925-öt írunk, egy székely falu küzd a megmaradásért. Közös vagyonuk a hatalmas fenyves erdő, de erre már szemet vetett az új államhatalom és az új ügyeskedők is. Mindezt néhány év múltán betetőzi a nagy gazdasági válság, amely végigsöpör a világon, és jó alkalmat teremt az uzsorásoknak. Eközben a faluközösség őrzi szokásait, éli hétköznapjait -- ahogy századok óta --, és teremnek áldozatkész vezetők is.



Gyurkovics Tibor: Magyar extázis

232 oldal

Ár: 3500 Ft

A Kossuth-díjas költő a személyes én határainak túllépésével valósította meg az utóbbi 200 év magyar képzőművészeti szépségeinek ,,gyurkovicsi" bemutatását. Mert mindenre van vers - vallja Gyurkovics Tibor. Az Extázis-sorozat harmadik kötete a nagy magyar festők híres festményeinek különleges költői bemutatása, lelki megidézése.



Gárdonyi Géza: Bibi
Ár: 1600 Ft
Az egri remete utolsó műve igazi kuriózum. Naplóformában vall benne legbelsőbb vívódásairól, bár az első lapra ezt írta: "nem regényes életregény ", ugyanakkor irodalomtörténeti érdekesség is, hiszen afféle "befejezetlen szimfónia ": a regény kétharmadánál ugyanis abbamaradt az írás, majd Gárdonyi József, az író fia fejezte be a művet édesapja jegyzetei alapján. A páratlanul őszinte és izgalmas (élet)regény hosszú évtizedek után jelenik meg újra.

Juhász István: Kincses Magyar Filmtár (1931-1944)


Ár: 3500 Ft

Juhász István legújabb kötete az első olyan kultúrtörténeti összefoglalás, amely a két világháború közti időszak filmtörténetével foglalkozik, lajstromba véve mind a háromszázhatvan alkotást. A kötet utolsó fejezete Szeleczky Zita pályaképét rajzolja meg - ami az első monografikus igényű összeállítás a színésznőről!

--------------------------------------------------------------------------------


Herczeg Ferenc: A gótikus ház


Ár: 1900 Ft



Az önéletrajzi kötet az első világháború kitöréséig számol be a szerző életútjáról és persze a korszak legjelentékenyebb eseményeiről is. Herczeg lévén nemcsak a korszak "írófejedelme ", hanem országgyűlési képviselő is, igen pontos látleletet ad a Monarchia utolsó évtizedeiről.



Eckhart mester: 15 német beszéd
Ár: 880 Ft

Eckhart mester az 1260 körül született német szerzetes korának, de az egész nyugati kultúrkörnek is legnagyobb misztikusa, s minden bizonnyal az egyik legeredetibb a mindenkori gondolkodók között. Gondolatai olyannyira nem egy adott történeti szituációhoz tapadnak, hogy hatásuk érezhető a modern európai filozófia legnagyobb alakjainál, sőt századunk japán filozófiájának kiemelkedő személyisége Keije Nishitani őbenne látta a kelet és a nyugat gondolkodási rendszereinek közelítését megalapozó gondolati bázist.


Németh László: Irgalom


Ár: 2300 Ft

Németh László minden műve, miközben önálló műként is létezik, része annak a nagyobb egésznek, amit szerzőjük tudatosan megteremtett életművének tekintünk. A korai Emberi színjáték például Németh legteljesebb regénye, a Gyász a legtökéletesebb, az Iszony a legkülönösebb, hiszen sajátos életérzést fogalmaz meg, az Irgalom, Németh utolsó regénye pedig a legszebb, mivel etikai rendszerét, a világról alkotott képét ebben a regényben foglalta össze a legteljesebben.

Gyurkovics Tibor: Két regény
Isten nem szerencsejátékos; Szolgálat


Ár: 3400 Ft


Gyurkovics Tibor két kisregénye, az Isten nem szerencsejátékos és a Szolgálat jelenik meg egy kötetben több, mint húsz év után újra. A két művet tematikailag összekapcsolja a lélektani-erkölcsi vizsgálódás, a válaszkeresés az emberi lélekben zajló miértekre és hogyanokra. Az újabb olvasógenerációnak nélkülözhetetlen olvasmánya lehet a két kiváló mű.




Balogh Elemér: A tanár úr


Ár: 2500 Ft


Balogh Elemér regénye a tragikus halált halt Brusznyai Árpádnak állít emléket, akit az '56-os forradalom után koncepciós perben ítéltek el és végeztek ki. Életszentsége és erkölcsi példaadása a mai ifjúság számára felbecsülhetetlen.


MŰVÉSZETI ALBUMOK:



Ács Pál: A küzdelem szobrásza - Tóth István

Belső Tárlat sorozat

144 oldal, Ár: 3800 Ft

Tóth István (1861-1934) szobrászművész életútja és munkássága egy kötetben, mely az első monografikus igényű könyv Szombathely leghíresebb szülöttéről. A szobrászművész alkotásai megtalálhatók az ország legfontosabb közintézményeiben és közterein, számos templomban, temetőben: Parlament, Halászbástya, Magyar Nemzeti Bank épülete, Kerepesi temető főbejárata, Magyar Nemzeti Galéria.


Jakab György fa- és csontszobrász

84 oldal, Ár: 2400 Ft

,,Ezek a művek nem lezárnak, hanem megnyitnak valamit azokban, akik felütik e kiadvány lapjait. Kárpát-medencei magyarság és história így fonódik egymásba, s késztet továbbgondolásra, és mert fölöttük a nyitott székely kapu reménykeltő napkorongja - csak bizakodhatunk: a Kővel együtt hátha marad a Fa is".

WASS ALBERT DOKUMENTUMOK:


Wass Albert: Üzenet haza

Terjedelem: 112 oldal, 3 óra

Ár: 3800 Ft

Az mp3-as CD melléklettel ellátott könyv Wass Albert amerikai előadókörútjain elhangzott beszédeit, interjúit tartalmazza. Az eredeti hangfelvételek között megtaláljuk az Elvásik a veres csillag regény egyik fejezetét Wass Albert előadásában.





Wass Albert, a Nemzetféltő

312 oldal

Ár: 3500 Ft

Wass Albert közéleti szerepvállalásainak legteljesebb gyűjteménye a jelen kötet. Négy küzdelmes évtized krónikája, melyből felsejlik a II. világháború utáni amerikai magyar emigráció egyik vezéregyéniségének közéleti-politikai tevékenysége. Írások, cikkek, beadványok, előadókörutak beszédei, előadások gyűjteménye a Nemzetféltő antológia. Több mint hiánypótló mű, és nem csak az irodalomtörténészeknek!



Wass Albert: Népirtás Erdélyben

152 oldal

Ár: 2500 Ft

,,E dokumentációs munka, mely magába foglalja az utolsó húsz esztendő minden hitelesített visszaélését, amit a román kormányhatóságok az erdélyi magyarokkal szemben elkövettek, felsorakoztatja mindazokat az erőfeszítéseket, amiket az Erdélyi Világszövetség amerikai csoportjai Washingtonban kifejtettek abból a célból, hogy az amerikai kormányok figyelmét felhívják ezekre a visszaélésekre... Nem illő elnyomókkal cimborálni az elnyomottak ellen." - Wass Albert 1985-ben. Wass Albert összeállítása sajtótörténeti és diplomáciai szenzáció! Soha senki nem kísérelte meg egybegyűjteni azt a hihetetlen mennyiségű információt, ami az Erdélyben zajlott (és zajló) magyarellenes politikáról jelent meg a ,,nyugati" sajtóban: mert eleddig elhallgatták és elhallgattatták...


Wass Albert földjén - DVD

Ár: 3300 Ft
Terjedelem: 1 óra
A Kráter Filmtéka sorozat első darabja az erdélyi ,,Holt tenger" 21. századi felélesztését megkísérelő munka bemutatása. A hányatott sorsú régió történelme, múltja és jelene Erdély szomorú s egyben felemelő történelmi fejezeteinek egyike. A dokumentumfilm Turcsány Péter és Csontos János közös munkája, akik a nagy magyar író, Wass Albert szellemiségével készítették el emberséges és művészi számvetésüket, az ott élők mai hétköznapjaival is megismertetve a nézőket.




TÖRTÉNELEM, NÉPRAJZ:


Környei István: Katonasors 1.

Egy honvéd naplója

400 oldal

Ár: 2800 Ft

A háborús napló egy cenzúrázatlan ,,hely- és élettörténet" - ahogy a szerző fogalmaz. Környei honvéd több száz oldalon jegyezte fel a keleti orosz front mindennapjait. Az első kötet 1941 augusztusa és 1942 októbere közti időszak hiteles krónikája. A ,,rajnapló" hiánypótló kötet, hiszen napjainkig nem jelent meg a keleti frontra vezérelt magyar honvédekről napló.


Bakay Kornél: Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!

Tanulmányok és előadások

298 oldal

Ár: 2500 Ft

Bakay Kornél új kötete történelmi esszépanoráma. A gondolkodó kétkedéseit, felfedezéseit, sőt könyörtelennek tetsző ítéleteit is megosztja olvasóival. Az írások legtöbbje már elhangzott népszerű előadó-körútjai során: nagy öröm lesz kézbevéve nemcsak elismerni szaktudását, hanem olykor vitázni is felismeréseivel.





Vasas Samu-Salamon Anikó: Kalotaszegi ünnepek

néprajzi monográfia

384 oldal

Ár: 3500 Ft

A kötet majd két évtizedes gyűjtőmunka eredménye: egy egész tájegység, a tágabb értelemben vett Kalotaszeg 41 falujának teljes ünnepi szokásanyagát veszi számba, továbbá a gazdasági évhez kapcsolódó szokásrendjét, az ünnepek szokásainak verses és prózai szövegeit. A könyvből sugárzik a népművészet, a népi életformák természetközelsége, embersége. Napjaink emberének nemcsak néprajzi érdeklődését elégíti ki, hanem lenyűgöző olvasmány.


HANGOSKÖNYVEK:


Wass Albert: Tizenhárom almafa
mp3 hangoskönyv, 10 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

Tánczos Csuda Mózsi kalandjai Erdély visszacsatolásakor kezdődnek, a katonaságnál folytatódnak s a háborús megpróbáltatások után ,,a hegylakó népek ősi türelmével" várt és a tavaszi megújulást remélő hétköznapokkal zárulnak. ,,Mert Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek." Bánffy György előadásában


Wass Albert: Elvásik a veres csillag

mp3 hangoskönyv, 10 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

A román bolsevik uralom kialakulásának első éveit ábrázolja ez a sok helyütt kíméletlen öniróniával és szatírával megtűzdelt regény. A Tizenhárom almafában már megismert Tánczos Csuda Mózsi családjának élettörténete folytatódik. A történelmi kilátástalanság és a székelyek életerejének leleményessége küzd egymással. Bánffy György előadásában


Wass Albert: Elvész a nyom

mp3 hangoskönyv, 17 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

Wass Albertnek a fasizmus és bolsevizmus kettős rémségeire adott legjelentősebb válasza az Elvész a nyom című sorsfaggató munkája, 1952-es megjelenéssel. Közép-Európa hat nemzetének, hat társadalmi rétegének és II. világháborús nemzedékeinek egzisztenciális válaszkereső regénye ez! A remekmű erkölcsi üzenete útravaló a 21. század nemzedékei számára is. Előadó: Szersén Gyula




Wass Albert: Tavak könyve

mp3 hangoskönyv, 9 mese

Előadó: Györgyi Anna

3300Ft



Wass Albert: Erdők könyve

mp3 hangoskönyv, 12 mese

Előadó: Györgyi Anna

3300Ft




Wass Albert: Jönnek! Adjátok vissza a hegyeimet!

mp3 hangoskönyv Előadó: Szoboszlay Éva (archív)

3300Ft





Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

mp3 hangoskönyv Előadó: Bodor Tibor (archív)

3300Ft





Wass Albert: Kard és kasza I-II.

mp3 hangoskönyv Előadó: Lukácsy Katalin (archív)

3300Ft





Kapható: Kráter Könyvesház (az Astoriánál) Budapest, VII., Rákóczi út 8. belső udvar - Nyitva munkanapokon 10-18-ig
Tel: 1/266-31-53; e-mail: konyveshaz@krater.hu
Megrendelhető: Kráter Kiadó, 2013 Pomáz, Búzavirág u. 2.
T: 26/328-491; e-mail: krater@krater.hu







ISO-8859-2''%57%61%73%73%20%41%6C%62%65%72%74%20%74%65%6C%6A%65%73
42K Megtekintés HTML-ként Letöltés

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
József Attila: Levegőt!
  2007-12-14 22:13:07, péntek
 
  Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szivemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!

1935. nov. 21.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igyon csak csapvizet Magyar Bá
  2007-12-14 22:11:30, péntek
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország
IGYON CSAK CSAPVIZET MAGYAR BÁLINT ÉS A KORMÁNY!

Már a régi időkben is felforralta édesanyám a vizet, majd amikor kihült, ihattuk.
Amikor építkeztünk, bevezettettük a hálózati vizet. Nahát! A gőzölős vasalómböl hamarosan vízkövek ugráltak ki és olyan hangokat adott szegény, hogy azonnal visszatértem a desztillált vízhez.
Érdeklődő emberke lévén, egy műanyag tálkába öntöttem csapvizet - más is kipróbálhatja - és a radiátorra tettem Képzeljék el, hogy néhány napi gőzölögtetés után a csapvízből kicsapódott a vízkő a tálkám aljára, de az oldalára is. Elgondolkodtam. Tönkreteszi a hasnyálmirigyet, epekövet, vesekövet produkálhat és még ki tudja milyen betegségek folyamatait indíthatja el. Az orvosok bizonyára tudják.
Ráadásul hypózzák a központi tartályokban lévő ivóvizet a víz fertőtlenítése céljából.
Ez a fajta csapviz nem egészséges.
Ha Magyar Bálint szereti a csapvizet, hát csak igya nyugodtan.
Semmi kifogásom ellene. Sőt, semmi közöm hozzá, hogy milyen vizet iszik Magyar Bálint.

Bizonyára be akarják szüntetni a különféle flakonos vizeket.
Miért?
Gondolom azért, hogy csapvizet igyon a jónép, mert akkor több lesz a beteg ember és a halálozás is felgyorsulhat Magyarországon. A gyógyszergyárak is profitálhatnak a csapvízben hívők és csapvizet ivók betegségeiből. Naná! A vizitdíj bevétele és a kórházi napidíj bevétele is éppen úgy nő, mint a várólistákon szereplők névsora. A vesegörcs kellemetlen és nagyon fájdalmas. Ezért inkább mindent megfizet az emberke annak érdekében, hogy a várólista elejére kerüljön.
Az olvasóban felmerülhet a kérdés, hogy miért keresek a kákán is csomót, miért érzem azt, hogy Magyar szórakozik a magyarral és rá akarja beszélni az embereket a csapvíz ivására? Holott tudnia kell, hogy a csapvíz nem egészséges.
Bolondját akarják járatni velünk megint a kormány tagjai. Azt hiszik: nekünk mindent be lehet adni, velünk mindent le lehet nyeletni. Még a klórozott, hípózott csapvizet is.

Tessék mondani! Miért keresik minden áron azokat a módszereket, amelytől csak betegebbé válhat a magyar nép? Nem gondolják, hogy ezt tudatos népirtásnak nevezik?
Tessék mondani! Miért gondolják azt a magyar népről, hogy annyira buta, hogy nem gondolkodik, és nem tudja: amit eddig önök reklámoztak, abban még nem volt köszenet!
Vagy ennyire tudatlan és tájékozatlan lenne Magyar Bálint?

Hát, csak igyák a kormánytagok a csapvizet!
EGÉSZSÉGÜKRE!
Én, biztos, hogy nem csapvizet iszom, mert már megjártam vele.

Komárom-Szőny, 2007. december 13.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Kossuth téri ...
  2007-12-14 22:08:41, péntek
 
  Üzenet a Kossuth téri, s valamennyi nemzeti radikális szervezet részére

Kedves Barátaim!
(1919)
"Horthy a nemzeti hadsereg élén november 16- án vonult be a fovárosba. A Gellért téren Bódy fopolgármester köszöntötte Horthyt. Válaszbeszédében Horthy tetemre hívta a magyar fovárost, amely ...... ........megtagadta ezeréves múltját, sárba rántotta a Szent Koronát, a nemzet színeit, és vörös rongyokba öltözött." (Nagyatádi Szabó István emlékkönyv 132 - 133. oldal. Magyar Mezogazdasági Kiadó Budapest, 1995).

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, magam részérol úgy látom, hogy Budapest ezt az "öltözékét" azóta is huségesen megorizte, bárhogy változott is az európai divat. Más lapra tartozik, hogy késobb Horthy maga is hozzájárult ehhez, mert nem jött rá - legalábbis nem idoben vette észre - hogy kik azok, akik folyamatosan gondoskodnak a vörös textíliák utánpótlásáról. De most nem errol akarok beszélni, sokkal inkább arról, hogy a jelenben mit jelent a mi számunkra ez az egész.

Jelenti mindenekelott azt, hogy egy bevallottan - abszolúte indokolt és jogos, sot létkérdést jelento - sötétvörös, gengszter kormányt buktató demonstrációra szóló meghívással minimum 500-600 ezer, vagy milliós tömeg helyett, jó ha Önök 5-6 ezret tudnak mozgósítani. Sajnálatosan ezt a parányi csoportot sem tudják értelmesen mozgatni. Megkockáztatom a kijelentést, hogy Önök közül többen nem is akarják. Sot! Ám mai mondanivalómhoz ennek részletezése sem tartozik.

Jelenti azt, hogy - megelozendo a nemzeti mozgalmak teljes lejáratódását, nevetségessé tételét - ezeket az eddig teljesen eredménytelen tüntetosdi, petíciózásdi játékokat sürgosen abba kell hagyni (Most, hogy "hivatalosan is" kettészakadtak, egyik csoportjuk úgy tunik belátta, hogy az ilyen akciókat át kell engedni a parlamenti ellenzéknek, ha az egyáltalán élni akar velük)!

Jelenti azt, hogy sikerekre csak akkor számíthatunk, ha az egész ország egységesen (a magyar vidék is) megmozdul a vörös rabiga levetése érdekében. Ebbol következoen...
...jelenti azt, hogy ki kell menni az emberek közé, s fel kell építeni egy eros várat istenhitbol, hazaszeretetbol, a nemzet jövoje iránti felelosségérzetbol és szabadságvágyból! Itt aztán kapkodásnak, lufi eregetésnek helye nincs!

Jelenti azt, hogy észre kellene venni, kitol-mitol retteg a vörös rém! Egyértelmuen a Magyar Gárdától és a Magyarok Világszövetségétol (közvetve a Turul madártól, az Árpádsávos lobogótól és a Szent Koronától). Ha ez így van - márpedig igenis így van - akkor Önök közül mindazoknak, akiknek drága a szabadságunk és nemzetünk jövoje, lelkiismereti- és kutya kötelessége ezeket a szervezeteket támogatni, s nem kifogásokat keresni, mert olyanokat mindig lehet találni. Lehet fanyalogni a Jobbik miatt, Patrubány, vagy Rácz Sándor öltözéke, vagy kijelentései miatt. Lehet maszatolni oket, lehet a múltjukban vájkálni, lehet ellenük acsarkodni, de aki ezeket teszi, az egészen biztosan a másik oldalon áll.

Nem akarok nagy szavakat, csöpögos hazafias jelszavakat használni! Ehelyett azzal fejezem be: itt az ideje, hogy elváljék a vér víztol, s hogy ebben a totális zurzavarban, sötét káoszban is pontosan meg tudjuk különböztetni a barátot az ellenségtol még akkor is, ha egész hálózatok dolgoznak azért, hogy ez ne következhessen be!

Reménykedve józan ítéloképességükben, tisztelettel üdvözli Önöket:
Kerecsensólyom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lelkünk karácsonyán, magyarkén
  2007-12-14 22:06:46, péntek
 
  LELKÜNK KARÁCSONYÁN, MAGYARKÉNT EGYÜTT!
III. DOBOGÓ - MAGYAR KARÁCSONY
Magyarok Háza (Bp., V. Semmelweis u. 1.)

December 15. SZOMBAT
SZÉCHENYI-TEREM
10-12 óráig: Dezső Tibor előadása: Hiven viselt lelki varázs (egy csíki mellyrevaló elemzése)
12-14 óráig: Born Gergely előadása: "Haj regő rejtem!"
14-16 óráig: Dr. Kiszely István előadása: A magyar ember
16-18 óráig: Szántai Lajos előadása: "Sokat gondolkoztam a régi atyákról..." Koppány vezér és Szent István király
18-19 óráig: Hol vagy István király?(színdarab)
írta és rendezte: Pap Gábor
szereposztás:
Rendező: PAP GÁBOR
Tanácsadó: MONZÁK PÉTER
István király: NASZÁK ISTVÁN
Koppány: KINCSES KÁLMÁN
Gyula: DEZSŐ TIBOR
Salzburgi érsek: FÜLÖP SZABOLCS
Konstantinápolyi pátriárka: MÓRICZ ÁRPÁD
Szilveszter pápa: KOVÁCS ATTILA
Dukász Mihály: FÁBI JÁNOS
I. testőr: HARGITAY ANDRÁS
II. testőr: TAMÁS GÁBOR
Leánykórus: NAGY ZSUZSANNA vezetésével

19:30-21:30 óráig: Pap Gábor előadása: "Kertésze e kertnek, István király vala..." 1. rész
21:30-22:30 óráig: Ifj. Csoóri Sándor és az Ifjú Muzsikás együttes koncertje

BARTÓK TEREM:
11-12:30 óráig: Bakos Attila előadása: A Duna evangéliuma
13-14:30 óráig: Kercselics Imre előadása: Gyógyítani az ember(i)ség bajait!
15-16:30 óráig: ifj. Csoóri Sándor előadása: Zeneszavak
17-18:30 óráig: Tóth Tibor előadása: Együnk, vagy fogyasszunk?
19-20:30 óráig: Paksi Zoltán előadása: Magyarok csillagai 1. rész

CSONTVÁRY-TEREM:
10:30-12 óráig: Szőnyi József előadása: Pilisszántó - a szenthelyek közepén
12:30-14 óráig: Lánszky Imre: Magyar ősiség a Pilisben
14:30-16 óráig: Szőke István Attila és Szabó András előadása: Pilis szülte szép szavakkal
16:30-18 óráig: Rekettyés Mária előadása: Az ősi pálosok
18:30-20 óráig: Herczeg Ferenc előadása: A Holdvilág-árok titka
20:30-22 óráig: Simon Péter előadása: Régi magyarok nyomai

December 16. VASÁRNAP
SZÉCHENYI-TEREM
10-12 óráig: Fülöp Szabolcs előadása: Az egek beszélik
12-14 óráig::Köteles László és Fresh Gábor: Istenes versek
14-16 óráig: Molnár V. József előadása: Karácsony a magyar hagyományban
16-18 óráig: Szántai Lajos előadása: Pártus Jézus - a Világ Világosságának példázata
18-20 óráig: Pap Gábor előadása: "Kertésze e kertnek, István király vala..." 2. rész
20-22 óráig: Az Ismerős Arcok zenekar lemezbemutató koncertje

BARTÓK-TEREM:
11-12:30 óráig: Kercselics Imre előadása: A legfinomabb rezgés
13-14:30 óráig: Lénárt Krisztina előadása: Csillagüzenet
15-16:30 óráig: Tóth Tibor előadása: Mit tehetünk egész-ségünkért?
17-18:30 óráig: Fresh Gábor: "E világon, ha ütsz tanyát..." (József Attila versei)
19-20:30 óráig: Paksi Zoltán előadása: Magyarok csillagai 2. rész

CSONTVÁRY-TEREM:
10:30-12 óráig: Grandpierre Attila előadása: A magyar karácsony
12:30-14 óráig: Poór Miklós előadása: A pozsonyi csata
14:30-16 óráig: Aradi Éva előadása: Hunok és indoszkíták
16:30-18 óráig: Kincses Kálmán előadása: Három királyok imádása

A helyszínen magyar termékek bemutatója és vására

KARÁCSONYRA VÁSÁROLJON MAGYAR TERMÉKET, KÖZVETLEN A MAGYAR KÉSZÍTŐKTŐL!

NYERS CSABA ételei, kézművesek remekei és könyvek, ajándéktárgyak minden mennyiségben a PÜSKI-MASSZI Könyvesház, és a KÉT HOLLÓS Könyvesbolt jóvoltából
A belépőjegy ára: 3000 Ft/nap - elővételben: 2500 Ft/nap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli menedék péntek este
  2007-12-14 22:03:08, péntek
 
  Az Éjjeli menedék péntek esti műsorában - a tervek szerint - kizárólag a Magyar Gárda körül ismét kialakult helyzettel foglalkozik.

Tudósítás a tatárszentgyörgyi felvonulásról, a stúdióban Vona Gáror, a Jobbik elnöke, Száva Vince, cigány civil szervezet vezetője, Franka Tibor Kerepes polgármestere.

Mindenkit várunk a képernyők elé.
Éjjeli menedék: péntek 22.30
vasárnap: 22.30
csütörtök: 23.00

Üdvözlettel:
Siklósi Beatrix
felelős szerkesztő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Evo Morelas elnök attól tart..
  2007-12-14 22:01:29, péntek
 
  Riadókészültségben a bolíviai hadsereg (hírTV)

Riadókészültségbe helyezték csütörtökön a bolíviai hadsereget, mert a rasszista, Soros György által is támogatott Evo Morales elnök attól tart, hogy az ellenzék el akar foglalni több kormányépületet. A dél-amerikai ország négy, iparilag fejlett tartománya korábban bejelentette, hogy szombaton kihirdetik autonómiájukat.

Csütörtökön nemcsak a hadsereget helyezték riadókészültségbe, hanem 400 rendőrt is vezényeltek Bolívia gazdasági központjába, Santa Cruzba. A város az egyik legfontosabb bázisa a radikálisan baloldali politikát - Chavez és Castro kegyeltje, demagóg és populista - képviselő Morales ellenzékének.

A válság egyik fő oka, hogy az indián származú Evo Morales alkotmánymódosítást tervez - az így szerzett többlethatalommal növelné a bennszülött őslakosság jogait és államosítaná a gazdagabb, jellemzően fehér kisebbség vagyonát. (Nem tervez alkotmánymodosítást, hanem már megtörtént! Egy hónappal ezelőtt, csak a jelenlévő kormányparti baloldali képviselők szavaztak meg -olvasás nélkül, közfelkiáltással, egy laktanya épületében, az ellenzéki honatyák kizárásával az új, erősen diszkriminatív és kollektivista "alkotmányt", ez ellen lázadt fel az ország keleti része!!!)

Santa Cruz, Tarija, Beni és Pando régiók képviselői, vállalkozói hónapok óta tüntetéseket szerveznek - jelenleg is több ezren, különböző kelet-Bolíviái városokban éhségsztrajkot folytatnak - Morales szerint az Egyesült Államok aktív támogatásával. A bolíviai hadügyminiszter szerint nem fogják "megostromolni" Santa Cruz városát - tehát: meg fogják tenni!-, bár aggódnak a kialakult helyzet miatt.
FH

Kapcsolodó anyagok:
Rózsa-Flores Eduardo: Tűzvész előtt dél-Amerika szívében - Baloldali "puccs" a parlament ellen Bolíviában

Bolívia
Egy kis háttéranyag, a várható események megvilágítására...
http://eduflores60.spaces.live.com/blog/cns%21E8352C3ACC1B8A5B%212126.entry

Rózsa-Flores Eduardo: Evo Morales bennszülött bolíviai New York-i vacsorája Sorossal, a "magyar" multimilliomossal.
http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5369

Állítsátok meg a bolíviai Arturo Uit!
Polgárháború Bolíviában?

Figyelem! Mindenkihez!
Kérem mindenkinek a segítségét:

A narkó-maffia és a neo-liberális Soros György által támogatott rasszista, naci szellemiségű "indián" származású bolíviai elnök és pártja, a MAS (Mozgalom a Szocializmusért), agressziót készítenek szülővárosom Santa Cruz de la Sierra ellen. Az okokról már röviden egy korábbi bejegyzésben tájékoztatást próbáltam adni. Alábbi linken, spanyol nyelven, bő háttér anyag található, aki teheti, olvassa el, aki teheti, terjessze! Napokon belül az angol verzió is elkészül, amelynek megjelenéséről azonnal tájékoztatást fogok nyújtani.

Állítsuk meg a "fehéreket" gyűlölő "nációnál-szocialista" indiánokat. Ellenkező esetben beláthatatlan következményű polgárháború törhet ki szülőhazámba! Köszönöm a segítséget és a támogatást!

Éljen a szabadság! Éljen az autonóm Santa Cruz de la Sierra!

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/4843
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberi jogi válság...
  2007-12-14 21:54:43, péntek
 
  "Emberi jogi válság az Európai Unióban"
2007. december 14. 09:00 Magyar Nemzet

Az emberi jogoktól hangos az Európai Unió. Tegnapelőtt írták alá az alapjogi chartát, amely 2009. január 1-jétől kötelezően védi az abban foglaltak szerinti emberi jogokat és az emberi méltóságot az Európai Unióban. Az utóbbi hetekben és napokban az unió különféle intézményei tiltakoztak az emberi jogok megsértése ellen elsősorban Oroszországban, ahol a rendőrség - a Magyarországon megszokott módon, bár annál enyhébb formában - feloszlatott egy illegális tüntetést, és Garri Kaszparov ellenzéki vezetőt letartóztatták.

Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke és Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány vezetője viszont éppen december 10-ét, az emberi jogi világnapot választotta arra, hogy felhívja a figyelmet: az Európai Unióban e tekintetben válság van. Ugyanis - állítja a melléklettel együtt nyolcoldalas, angol nyelvű jelentésük - az Európai Unió a világon mindenütt az emberi jogok őreként szerepel, kivéve egy helyen: az Európai Unión belül. A jelentés öt oldalon át részletezi, hogy Magyarországon a Gyurcsány-kormány milyen súlyosan sértette és sérti meg folyamatosan az emberi jogokat. Kezdve azzal, hogy tavaly október 23-án azonosítót nem viselő rendőrök 14 esetben lőttek úgy, hogy annak eredményeként az áldozatok szeme világa a legtöbb esetben teljesen vagy részlegesen elveszett. Emellett 300 embert vettek őrizetbe és tartottak fogva, önkényt alkalmazva. A börtönökben és a Magyar Rádió udvarán az elfogottakat brutálisan megkínozták. Még ma is több tucat, szintén önkényes alapon indított büntetőeljárás van folyamatban ártatlanok ellen. Azokat a bírákat pedig adminisztratív úton büntették, akik másodfokon felmentették azokat, akiket első fokon a sztálinista perekhez hasonló törvénytelenséggel és sietséggel ítéltek el koncepciós perekben a brutalitásért, valamint a bizonyítékok eltüntetéséért felelős rendőrök hamis tanúvallomásai alapján.

Lovas István
(Részletek a Magyar Nemzet 2007. december 14-i számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél ogy. szoc.frakciój
  2007-12-14 21:53:10, péntek
 
  Nyílt levél az Országgyűlés szocialista frakciócsoportjának
2007. december 13. 17:37 Hírklub

"Midőn a szószékre lépek, hogy Önöket felhívjam,mentsék meg a Hazát, e percnek irtózatos nagyszerűsége szorítva hat keblemre. Úgy érzem magamat, mintha az Isten kezembe adta a tárogatót, mely felkiáltsa a halottakat, hogy ha vétkesek, vagy gyengék örök halálba süllyedjenek;ha pedig van bennük életerő örök életre éledjenek. Uraim! Így áll e percben a nemzet, önök kezében. És Isten kezükbe adta a mai határozattal a nemzet életét, de kezükbe adta a nemzet halálát is. Önök határozni fognak! (Kossuth Lajos beszéde. 1848. július 11.)

Tisztelt képviselő Hölgyek, képviselő Urak!

Az önök lelkiismeretére, belátására szeretnék apellálni. Elsősorban az egyénileg megválasztott képviselők belátására. Ugyanis Önök a választóik jóvoltából, és nem a pártkapcsolatok révén jutottak be a T. Házba.

Önök felelősek a választóiknak, a polgároknak. A frakciónak kevésbé.

Azért is kérem, hogy hallgassanak a lelkiismeretükre, mert egyszer már hallgattak, amikor tiltakozniuk kellett volna.

Amikor a frakcióvezető asszony azt kérdezte Önöktől, hogy: "Kiálltok-e a miniszterelnök mellett?" - tudom, hogy Önöket is (mint minden jóérzésű embert) sokkolta az a sokat emlegetett beszéd.

Hiszen Önök egy szabad ország szabad választásán jutottak be a Parlamentbe. Nem úgy, mint a listások. Önök lakókörnyezetük elismert emberei, tisztelet övezi Önöket. Ezért is nagy most a felelősségük a választóikkal szemben.

Feltételezem, ha annak idején a frakcióvezető asszony azt kérdezte volna Önöktől: "Egyetértetek-e a miniszterelnökkel?", akkor nagyon sokan Önök közül nemmel szavaztak volna. Folyamatosan azt sugallják Önöknek, hogy pártelnök-miniszterelnök úr a félelmetes kommunikációjával majd megoldja valahogy a helyzetet.

Ez - Önök is tudják - dajkamese. Az emelkedő árakat, a növekvő inflációt, a szegénységet, a csődbe vitt országot, a növekvő munkanélküliséget semmilyen kommunikációval nem lehet ellensúlyozni. Sőt már az "ördögi" Orbánnal való riogatás sem segít. A miniszterelnök sokszor hitegette már a választókat.

Az emberek már nem vevők az olyan szlogenekre sem, mint a: "Húzzunk bele! Csináljunk egy jobb, egy igazságos Magyarországot!" Mert a mai Magyarország - sajnos az Önök közreműködésével - az egy igaztalan, hazug ország lett. Erről beszélnek buszon, metrón, várótermekben az emberek.

Ennek a kommunikációs szemfényvesztésnek akkor lenne értelme, ha a szuper-hipermarketek polcai között lenne egy kommunikációs polc! Az vehetne róla ingyen, aki még képes meghallgatni (és elhinni)a miniszterelnök úr egyre ritkuló, halvány rózsaszín vízióit.

Ha Önök most a lelkiismeretük szerint szavaznak, és nem a frakciófegyelemnek megfelelően, akkor nyugodtan nézhetnek a választóik szemébe. Legfeljebb a frakcióvezetés fog Önökre megorrolni. Majd kipihenik! Most amúgy is téli szünet következik a Parlamentben. Egyébként pedig frakcióvezetéssel nem kell naponta találkozni. A szomszédaikkal, választóikkal igen!

Egyszer mindennek vége lesz. Még ennek a parlamenti ciklusnak is. 2010-ben eljön a szembenézés ideje. És a megmérettetésé. Lehet, hogy Önök nem maradnak, de a tisztelet, és a lelki nyugalmuk igen. De csak akkor, ha ...

Nagy most az Önök felelőssége. Mert tudják, hogy jövőre sem lesz jobb. Az emelkedő energiaárak, az inflációt meghaladó közszolgáltatások drágulása újabb 100 ezreket hoz kilátástalan helyzetbe.

Ezért kérem Önöket - most, amikor a társadalombiztosítás átalakítására kell szavazniuk - hogy a választóikra és a szívükre hallgatva szavazzanak. Ne az Önökre kényszerített frakciófegyelem szerint.

Még behozhatják lemaradásukat! Ha nem úgy szavaznak, mint ahogy várja a többség, akkor a lemaradás fogja behozni Önöket.

Őszinte tisztelettel: Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazugságkampány
  2007-12-14 21:50:59, péntek
 
  Hazugságkampányba kezdett az SZDSZ
hirtv 2007.12.13. 11:22

Kampányba kezdett az egészségügy szétveréséért nagy részben felelős SZDSZ
vidéken.

Megyénként tartanak sajtótájékoztatókat, ahol bejelentik, hogy a helyi
kórházak
néhány tízmillió forintos összeget kaphatnak az egészségügyi reform
"megtakarításaiból"
- olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Annak kellene örülni, hogy miután százmilliókat vettek el egyes kórházaktól,
és összességében 250 milliárdot az egészségügyből, most ennek töredékét
kegyesen visszaosztják.

Ez a kormányzati trükközés, hazudozás újabb példája, a beteg emberek
lenézése, semmibevétele.

Minderre a szociális népszavazás keretében adnak majd méltó választ a magyar
emberek
- szerepel a Fidesz közleményében.
(OS)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5564
  • e Hét: 6944
  • e Hónap: 7891
  • e Év: 43832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.