Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
STOP a Lisszaboni Szerződésre!
  2007-12-17 21:33:21, hétfő
 
  STOP a Lisszaboni Szerződésre!
2007-12-17. 14:24

Mivel 2/3-os szavazás szükséges a Lisszaboni Szerződés hitelesítéséhez, még ellenzéki képviselőink megmenthetik Magyarország és Európa sorsát azzal, hogy NEM szavazzák meg az EU Reformszerződés (a Lisszaboni szerződés) ratifikálását.

A Lisszaboni Reformszerződés egyenlő az elvetett EU Alkotmánnyal és annak diktatórikus keresztülvitele egész Európa demokráciáját döntené meg.

Már maga a szerződés aláírása a nemzeti parlamentek által az egyes tagországok véleményének diktatórikus semmibe vételét jelenti. A francia és holland nép korábban népszavazással fejezte ki az EU Alkotmány elutasítását, ám ezt az elutasítást a francia és a holland politikai vezetés teljesen figyelmen kívül hagyva a népüket nem informálva a döntés horderejéről, írta alá ugyanazt az EU Alkotmányt a "Lisszaboni Szerződés" név alatt.

A Lisszaboni Reformszerződés valójában egyenlő az elutasított EU Alkotmánnyal, mert bár a Reformszerződés nem állapít meg egy közös himnuszt és zászlót a nemzeti himnuszok és zászlók helyett, és nem cseréli fel a nemzeti állapomlgárságokat az európaival, a Lisszaboni Reformszerződés az EU Alkotmány minden lényegi elemét tartalmazza. Ezt a Szerződést, ami akár az EU Alkotmány, lényegében létrehozza az Európai Egyesült Államokat, az egyes nemzetek kormányai saját népeik háta mögött írtak alá - a mi hátunk mögött is - anélkül, hogy tudomásunkra hozták volna, hogy mi is a szerződés lényege.

Gyurcsány eddigi reformjai is ebből a központi EU reform-forrásból, a lisszaboni reformok elveiből erednek. Ugyanaz az elv, ami ma készül tönkretenni Magyarországot, készül tönkre tenni egész Európát is, miután az feladta függetlenségét a Lisszaboni szerződés értelmében.
Ezután Hazánknak - és a többi tagállamnak- sem lesz joga dönteni olyan kérdésekben mint saját külpolitika, társadalombiztosítás, egészségbiztosítás, energiaárak, költségvetés, adók, stb. A jelenlegi koalíció a lisszaboni szerződés előzetes kísérleteként próbálja keresztülverekedni Hazánkban az embertelen EÜ és TB reformot is.

A Lisszaboni szerződésben foglalt demokrácia és emberi jogok biztosítása egyáltalán nem garantált a szerződésben, mivel nem kötelező érvényű. Ez magyarázza meg azt is, hogy az EU miért néz félre a magyarországi emberi jogok eltiprása láttán. Az EU terve általában is az, hogy minden európai nép, amely majd fellázad a rákényszerített "reformok" kizsákmányolása miatt, fegyveres megtorlásban részesül az EU központi diktatúra által.

A Lisszaboni Szerződés ratifikálása többek közt azt is magában foglalja, hogy az EU föderációs elnöke, bárki is legyen majd az, ha majd háborúzni akar, akkor majd a mi fiainkat is besorozzák katonának, például éppen Irakba!

Kérjük az Ellenzék képviselőit, hogy semmilyen körülmények közt és semmilyen engedmény ellenében se szavazzák meg az EU Reformszerződés ratifikálását, mert a Lisszaboni szerződés ratifikálása országunk szuverenitásának teljes feladását jelenti és a Gyurcsány-féle népirtó reformok hosszú sorozatának előzetes elfogadását!

Írország az egyetlen EU-ország, amelynek országgyűlése követi saját Alkotmányát és annak értelmében népszavazást írt ki az EU Reformszerződés ratifikálására vagy elvetésére. Mi is a népszavazást kell követeljük és követeljük a magyar társadalom informálását erről a szerződésről, különösképpen mivel annak elfogadása a mi Alkotmányunkba is ütközik!

Kérjük ellenzékünk és civil alkotmányjogászaink segítségét, és minden civil erő és a Szakszervezetek mozgósítását annak érdekében, hogy az Országgyűlés e tragikus történelmi szerződésnek hitelesítését megakadályozza.

Mi sem adhatjuk fel Hazánk függetlenségét!



Nemzetközi információs és politikai kutatók baráti köre
http://kuruc.info/r/1/19510/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szovjet rendszer visszaállít
  2007-12-17 21:22:48, hétfő
 
  A szovjet rendszer visszaállítása lenne a megoldás





Natalia Vitrenko, a Progresszív Szocialista Párt elnökasszonya azt szorgalmazza, hogy Ukrajnában állítsák fel a szovjet hatalmat.





Vitrenko minderről egy lapnak adott interjújában beszélt.



A politikusasszony szerint csak a szocialista forradalom és a szovjet hatalom visszaállítása jelenthet megoldást a jelen politikai helyzetre. Vitrenko úgy véli, hogy mindez nem jelentene visszatérést a múltba, mivel egy minőségileg újabb szovjet hatalomról lenne szó.

A forradalmat például törvényhozói szinten is végbe lehetne vinni, véli a politikusasszony, aki azt is feltételezi, hogy a megalakulandó parlament munkaképtelensége esetén akár újabb választásokra is sor kerülhet.

Vitrenko szerint akkor is a nép akaratának kell érvényesülnie, ha a parlament és az államelnök nem képes felelni a kialakult helyzetért.

A Progresszív Szocialista Párt elnökasszonya szükségesnek látja azt, hogy az ukrán népnek elmagyarázzák a kialakult helyzetet, és pártjuk kész erre a feladatra.

Vitrenko azt is kijelentette, hogy párttársaikkal együtt készek megszervezni a nemzeti felszabadító mozgalmat.

Megemlítendő, hogy októberben Vitrenko felszólította a Régiók Pártját és a kommunistákat, hogy tagadják meg a képviselői eskü felvételét - adta hírül a Lenta.ru.

karpatinfo.net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogadták az egészségbiztosít
  2007-12-17 21:12:18, hétfő
 
  Elfogadták az egészségbiztosításról szóló törvényt
(Cs.Zs.) 2007-12-17 20:53:06


http://www.demokrata.hu/hirek/hir.php?azon=7037

Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.

Csaknem kétórás, időnként indulatos záróvita után a kormánypártok megyszavazták az egészségbiztosításról szóló törvényt. Az MTI összesítése szerint a szavazáskor 204-en voksoltak igennel, 168-an nemmel, Gyenesei István független képviselő pedig egyedüliként tartózkodott.

A törvényjavaslatról a képviselők név szerint nyilvánítottak véleményt. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke - aki korábban a zárószavazás elhalasztását kezdeményezte - nem szavazott, mivel ő elnökölt, és ilyenkor nem voksolhat.

A név szerint szavazást pfújolás és bekiabálások kísérték, Kontur Pál (Fidesz) hangos véleménynyilvánítása miatt rövid ideig állt a szavazás. A zárószavazás után Kóka János, az SZDSZ elnöke külön gratulált Horváth Ágnes egészségügyi miniszternek.

Parázs záróvita volt

A vita során az is előfordult, hogy Szili Katalin házelnök megvonta a szót a képviselőtől. Az ellenzéki képviselők azt kifogásolták, hogy az alkotmányügyi bizottság záróvitához készített, 134 pontból álló ajánlását nem kapták meg időben, így annak áttanulmányozására nem volt lehetőség.

A vitában Szili Katalin megvonta a szót Salamon Lászlótól, a KDNP képviselőjétől arra hivatkozva, hogy nem az ilyenkor mérvadó, részletes vitára vonatkozó szabályok szerint szólt hozzá. Az Országgyűlés elnöke többször figyelmeztette a képviselőket, hogy a házszabálynak megfelelően szólaljanak fel a vitában. "Szégyelljék magukat!" - mondta egy alkalommal a házelnök, miután többszöri kérése ellenére sem az ajánlás pontjaihoz szóltak hozzá a képviselők, illetve folyamatosan zajongtak és kiabáltak.

A fideszes Mikola István, a kereszténydemokrata Nagy Kálmán és frakciótársa, Puskás Tivadar a vitában egyaránt azt kifogásolta, hogy a törvényjavaslat átláthatatlanná, igazságtalanná és költségessé teszi az egészségügyet. Horváth Zsolt (Fidesz) a koalíciós pártok frakcióinak címezve szavait azt mondta: nem lehet házszabályszerűen tárgyalni a törvényjavaslathoz érkezett bizottsági ajánlásokat, mert a kormánypártok nem tették azt lehetővé. "Ebből csak baj lehet" - mondta az elhangzottakhoz kapcsolódva Kósa Lajos (Fidesz) a törvényjavaslat elfogadására utalva.

(hirtv.hu, MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ifj. Hegedüs Lóránt nem vétkez
  2007-12-17 19:42:41, hétfő
 
 
Hírek

2007.12.16.

Ha a só megízetlenül, nem alkalmas semmire!
Felhívás a Református Honfitársaimhoz!

Én Ágoston Tibor a Református Egyház, Debrecen Homokkerti Gyülekezet megválasztott presbitere a következőket kérem és jelentem ki:

Kérem a Református Egyházunk Vezetőit, álljanak el szándékaiktól.

Amennyiben az alábbi aljas és magyarellenes, valamint egyházellenes lépést a magukat egyházi vezetőknek nevezők egyházügyészi segédlettel megtámogatva megfosztják palástjától ifj. Hegedüs Lóránt lelkészt, abban az esetben lemondok presbiteri tisztségemről.

Így TILTAKOZVA szeretett egyházam, lelki otthonom vezetői téves helyzetmegítélése, majd a későbbi téves döntése ellen.

Ezt követően kérni fogom, hogy azon egyházi vezetők, akik elindították eme magyar és papellenes cselekedetsort, nyilatkozzanak múltjukról, tegyenek nyilvános hitvallást hitükről, beszéljenek kérdéses életszakaszaikról. Beszéljenek megkötözöttségeikről, azok okairól!

Szorongva figyelem egyházunk mindennapi életében azon kötelékek megerősödését, amelyek gúzsba kötik igehirdetését, folyamatos igazodási kényszerét róva rá. Ennek oka van, ez ellen tenni kell. Ebből a bénult állapotból valahogyan ki kell lépni. ifj. Hegedüs Lóránt erre hívta és hívja fel ma a figyelmet! Azok a béklyók, amelyek csak az elfogadásról szólnak, és nem szólnak kötelességeinkről, (lásd Marosvásárhelyen Tőkés püspök melletti 89-es kiállást) át kell értékelni. Ha pedig egyházunk rendje szólna a fent említettekről, akkor pedig bátran használjuk azokat népünk szolgálatára. Ne a hatalom mondja meg mikor mit kell tenni! Amikor szükséges meg kell védeni azt a területet is, ahol a TEMPLOMOM még áll.

Egyházunknak meg kell újulni, mégpedig úgy, hogy annak igehirdetése szolgálja a LELKET, és szolgálja az Isten adta HAZÁT is!

Nem lehetünk elnézőek és folyamatos meakulpázók akkor, amikor kufárok lepik el a SZENT TEMPLOMUNKAT, a HAZÁNKAT!

Kérem a magyar Reformátusság hitalapján állókat, hogy vállaljunk közösséget és szolidaritást ifj. Hegedüs Lóránt MAGYAR református lelkésszel.

Keresztényi és hazaszereteti kötelességből, Ágoston Tibor

Nemzeti Hírháló


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győztek a postások! Emelik a f
  2007-12-17 19:29:57, hétfő
 
  Győztek a postások! Emelik a fizetésüket, nem lesz sztrájk
2007-12-17 17:07:23

A postások átlagosan 7,5 százalékos átlagkereset növekedésben részesülnek 2008-ban - állapodott meg a Magyar Posta Zrt. vezetése a társaságnál működő érdekképviseletekkel hétfőn.

A bérmegállapodás eredményeként a társaságnál nő az értékesítési és minőségi ösztönzésre fordítható összeg is.

A Magyar Posta történetében sorozatban negyedszer zárulnak sikerrel a bértárgyalások decemberben. A társaság vezetése - az elmúlt évekhez hasonlóan - már a karácsonyi ünnepek előtt megállapodott az érdekképviseletekkel a keresetfejlesztés mértékéről, így a postások nyugodtan tervezhetik a jövőt, tudják, mennyivel több fizetést vihetnek haza 2008-ban.

A bérmegállapodásra azért is volt lehetőség, mert a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyontanács Zrt. Igazgatósága 2007. december 13-án elfogadta a Magyar Posta Zrt. 2008. évi üzleti tervét.

A december 17-én megkötött megállapodás értelmében a társaság jövőre az ideinél 7,2 százalékkal több, 69,5 milliárd forint bérköltséggel gazdálkodhat. A keresetfejlesztésre fordítható összeget tovább növeli a 2008. évi hatékonyságjavító intézkedések.

A 7,5 százalékos átlagkereset fejlesztés keretében a felek átlagos 8 százalékos alapbérfejlesztést valósítanak meg. A munkáltató a szakszervezetekkel egyetértésben folytatta az alacsony keresetű dolgozók bérének felzárkóztatását. Az átlagos 8 százalékos bérfejlesztést az alábbiak szerint valósul meg:

a 70 eFt alatti keresetű dolgozók 10,0 százalékos,
a 70-90 eFt kereset közöttiek dolgozók 10,0 százalékos,
a 90-100 eFt kereset közöttiek dolgozók 9,0 százalékos,
a 100-120 eFt kereset közöttiek dolgozók 8,0 százalékos,
a 120-160 eFt kereset közöttiek dolgozók 7,5 százalékos,
a 160-250 eFt keres közöttiek dolgozók 6,0 százalékos,
a 250 eFt kereset feletti munkavállalók 5,0 százalékos alapbérfejlesztésben részesülnek.

A sávos alapbéremelés az állami tulajdonban lévő, de évek óta nyereségesen működő társaságnak egyben alkalmat nyújt a bértorlódás kezelésére is.

A megállapodás kitér a 2008. évi minimálbérre és a garantált minimálbérre való ráállás költségeire is. A változás mintegy 11 ezer munkavállalót érint és több mint 1 milliárd forint forrást igényel a Magyar Postától.

A kiemelkedő minőségi és értékesítési munkát végző postásokat jövőre is külön ösztönzővel ismerik el. Azok a postások juthattak hozzá ehhez a plusz kereseti lehetőséghez, akik munkájukkal közvetlenül hozzájárultak a társaság árbevételeinek növekedéséhez. Jövőre a tervek szerint 315 millió forinttal növekszik a kifizetésre szánt összeg.

A postások idén is - immár ötödik éve - már november közepén megkapták 13. havi alapbérüket. A posta vezetőinek tervei szerint jövőre is karácsony előtt kifizetésre kerül a plusz egyhavi alapbér.

A társaságnál már korábban megállapodtak a Válaszható Béren Kívüli Juttatások (étkezési jegy, internet utalvány, egészségpénztár, nyugdíjpénztári befizetés, iskolakezdési támogatás, üdülési csekk) jövő évi keretösszegéről is. Eszerint a 7-8 órában dolgozó postások VBKJ keretösszege jövőre a jelenlegi 160 eFt-ról 190 eFt-ra növekszik.

VGO
http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=201202
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem akarja bejegyezni a Székel
  2007-12-17 19:11:06, hétfő
 
  Nem akarja bejegyezni a Székelyföldért Egyesületet a román hatóság

Ismét elnapolta a Kovászna megyei törvényszék a Szövetség a Székelyföldért Egyesület bejegyzéséről szóló döntést.



A bírónőt láthatóan zavarta az ügy témája és az újságírók jelenléte. Egy hónappal korábban a banktól kért igazolást, hogy megtalálható a számlán az alapító tagok által befizetett tagdíj. Most hiányolta a számlakivonatot, amelyen megjelenik a befizetések időpontja is, ,,mert megtörténhet, hogy csak a tegnap tették le a pénzt" — mondta.

Az ügyész is megfogalmazta gyanúját, szerinte nem alakították át a bankszámlát, és a korábban csatlakozó 56 önkormányzat átutalása van a bankban, ami elfogadhatatlan az új bejegyzésnél. Lesöpörték az egyesület ügyvédjének felvetését — Sinkler Emőke kérte, nyilvánítsák semmisnek az ügyészség fellebbezését, mert a dokumentumokban nem szerepelt az egyesület teljes neve, csak a román elnevezés. A bírónő jelezte, csak a január 15-i tárgyaláson foglalkoznak ezzel a kérdéssel is.

A Szövetség a Székelyföldért Egyesületet pont egy éve Sepsiszentgyörgyön alakította meg 96 Kovászna, Hargita és Maros megyei önkormányzat. Januárban kiderült, nem megfelelőek a csatlakozási határozatok, így újraalakították a társulást 56 önkormányzattal, és megkezdték a bírósági bejegyzési eljárást. Júniusban a hatodik tárgyaláson a szövetség ügyvédje visszakozott, visszavonta a beadványt, mert több csatlakozási határozatról kiderült, nem felel meg a jogi feltételeknek. Harmadszor is újraalakították az egyesületet, ezúttal már csak négy Hargita és négy Kovászna megyei önkormányzat társult, és augusztus elején a sepsiszentgyörgyi bíróság jóváhagyta az egyesület bejegyzését. Az ügyészség óvást nyújtott be, helyt adtak fellebbezésüknek, így októberben újrakezdődött a tárgyalássorozat, ezúttal már a megyei törvényszéken. A bíró eddig négyszer halasztott az ügyben, hol a prefektúrák átiratát hiányolták, hol azt, hogy ezekben nem tételesen sorolják fel, minden tanács határozatát törvényesnek találták-e.

Az egy évvel ezelőtt elfogadott alapszabályzat szerint a Szövetség a Székelyföldért Egyesület elnöki tisztségét egy-egy évig egymást váltva látják el a Kovászna és Hargita megye elöljárói. Tavaly Albert Álmost választották elnöknek, aki azt ígérte, a bejegyzési procedúrával párhuzamosan elkezdik a munkát, egész régiót érintő fejlesztési elképzeléseket dolgoznak ki. Nemrég azonban elismerte, ez alatt az esztendő alatt semmit nem sikerült tenniük. A Hargita megyeiek már lemondtak az egyesületről, több elöljárójuk úgy nyilatkozott, a háromszékiek azért vették át az irányítást, hogy elszabotálják a bejegyeztetést. Albert Álmos szerint decemberben újra összeül az egyesület vezetőtanácsa, és döntenek arról, ki viszi tovább az ügyet, illetve ki veszi át az elnökséget.

Farkas Réka

Háromszék


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan kell elpusztítani egy n
  2007-12-17 19:06:38, hétfő
 
 
Mihályi Molnár László

Hogyan kell elpusztítani egy népet?


Beneš és a végső megoldás



,, A szlovák parasztnak és munkásnak, akiket kiszorítottak a gazdag déli területekről és századokon keresztül a hegyek között elnyomtak, meg kell ismét kapnia ezeket a régi szlovák területeket."(G.Husák fogalmazása 1945 február, a kommunista párt konferenciáján)

,,Elő kell készítenünk a németjeink és magyarjaink ügyének végérvényes megoldását, mert az új köztársaság csehszlovák nemzeti állam lesz." (E. Beneš, 1945.II.16.)

,,A Csehszlovákiában maradó magyarok kisebbségi védelemre egyáltalán nem számíthatnak. Az egy tömbben élő nemzetiségi lakosságot szét fogjuk telepíteni!" (Clementis, 1946.II.27.)



A XX. század bővelkedik a különböző népirtásokban a törökországi örmények és kurdok elleni mészárlásoktól a kambodzsai Pol Pot rezsim több milliós ártatlan áldozatán át a közelmúltban a jugoszláviai horvátok, bosnyákok és albánok tömeges kivégzéséig, hogy csak néhányat említsünk. A médiákban azonban leginkább csak a zsidó nép ellen elkövetett bűnök kapnak egyértelmű elítélést, míg az ennél sokkal tragikusabb és tömegesebb kommunista vérengzésekről gyakran szemérmesen hallgatnak vagy még a körülményekre hivatkozva felmentően védelmükbe is veszik azokat. Vajon az egyik kérdésben oly vehemensen ágáló körök miért nem tartják legalább ilyen veszedelmesnek a szocialista és kommunista eszmék kitalálóit, terjesztőit és végrehajtóit, hiszen tevékenységük (főleg Lenin és Sztálin idejében) sokszorta több megkínzott, halálba hajszolt és elpusztított ártatlan áldozatot követelt. A lelkekben, közösségi életben és emberi értékrendben végzett pusztítás nagyságáról pedig a mai napig nem lehet számot adni, mert az napjainkra is tragikusan kihat , főleg az évtizedekig leigázott kelet-európai térségben... Akik mindezt megkérdőjelezik, azok az auschwitzi rémségeket is letagadhatják ! És mindezek után akár az 1945-ben kezdődő magyarok és németek elleni csehszlovákiai megtorlásokat is igazságosnak mondhatják csak azért, mert Németországot és Magyarországot a vesztes országok közé sorolták. (A háború másik kirobbantóját, a Hitlernél is nagyobb gazember Sztálint pedig az egekig magasztalták!) Jaj a legyőzötteknek ! Olyanok is hirdetik ezt a ,,háborút követő történelmi igazságtételt", akik tudathasadásos módon védelmükbe veszik a Tiso elnök vezette Szlovákiát, mely az elsők között küldte haláltáborokba zsidó polgárait, s még fizettek is az elszállításért a németeknek. Tudvalévő, hogy a szláv szimpátia jegyében Sztálin hajlandó volt belegyezni Csehszlovákia határainak visszaállításába, s az ezt követő etnikai tisztogatásokba, és jótékonyan megfeledkezni az álszent plébános országlásáról, de három ,,szívességet" kért érte cserébe:

1. A Szovjetuniónak adják át Kárpátalját, amit aztán egy mondvacsinált népakartra hivatkozva bekebeleztek a kommunista rémuralom birodalmába. Onnan ugyanis a Kárpátokon belülről tarthatott szemmel három gyarmattá tett országot.

2. Csapjanak egy kis ribilliót a német hadsereg hátában, hogy legyen mire hivatkozni Szlovákia háború utáni megítélésekor. (Érdekes módon, mivel azt nem a szovjetek szervezték, a hasonló, de jelentősebb lengyel felkelést nem így értékelték, s még arról is hallgatni kellett, hogy azt a magyar hadsereg támogatta !)

3. Tegyék lehetővé a kommunista párt hatalmi befolyását az új vezetésben, és ennek garanciája az lesz, hogy Beneš elnökként szerepelhet az ország élén.

Ilyen előzmények után alakult meg Kassán az új kormány (1945.4.5.), meghirdetve egy olyan programot, melynek egyes pontjai kimondottan fasiszta jellegűek voltak, és a magyar és német nemzetiségű polgárok ellen irányultak (jogfosztás, vagyonelkobzás, kollektív bűnösség !). Beneš lett az elnök mindenféle parlamenti jóváhagyás nélkül, holott 1939-ben önként lemondott és üdvözölte az új elnököt (Háchát), és egyébként is lejárt a mandátuma 1945-ig. Ennek ellenére törvényerejű rendeleteket adott ki, s mivel ezek közt több olyan is akadt, amely csupán származásuk miatt avagy anyanyelvük alapján bűnössé nyilvánította a magyarokat és németeket, ezeket a dekrétumokat nyugodtan fasiszta törvényeknek nevezhetjük. Néhol még annyi fáradságot sem vettek, hogy önálló törvényeket fogalmazzanak, hanem csak a zsidókra vonatkozó korábbi jogfosztó intézkedések szövegében írták át a zsidót magyarra vagy németre.

Márpedig aki ma ezeket a törvényeket (dekrétumokat) védelmébe veszi, az maga is fasiszta.

Ez a kifejezés ugyanis nem néphez, hanem magatartáshoz és cselekedethez köthető., méghozzá úgy, hogy fegyverrel, pénzzel vagy csalással megszerzett hatalmával visszaélve egy népet, népcsoportot vagy népréteget megfoszt jogaitól, és fizikai vagy szellemi megsemmisítésükre törekszik. Ezért nevezhetők fasisztának az arisztokráciát válogatás nélkül lemészárló francia ,,forradalmárok", a cári családot kiirtó leninisták, a kulákokat, papokat, értelmiségieket halomra gyilkoló vagy haláltáborba kényszerítő kommunisták, a zsidókat megsemmisítésre ítélő hitleristák vagy akár a palesztinokat kisemmiző és gyilkoló izraeli agresszorok is.

A XX. század azonban abban is ,,tökéletesedett", hogy a fizikai elnyomás helyett a szellemi megsemmisítést, a hit s a nemzeti érzés felszámolását, az emberi alapértékek önkéntes feladására való késztetést kifinomultan alkalmazza. Láthatjuk, hogy a sokszínűség, a tolerancia, a másság tisztelete, az esélyegyenlőség, a haladás, modernizáció és demokrácia varázsszavainak leple alatt azon munkálkodnak, hogy egyes szűk gazdasági érdekcsoportok igájába hajtsák a világ jámborrá és beletörődővé tett népeit. Olyanokat emlegetnek, hogy a család fogalma elavult, a nemzeti hagyományok ápolása gettósodáshoz és kirekesztéshez vezet, és csak az a modern, ami tagad mindent, ami eddig volt. Sőt a legjobb a múltat végképp elfeledni, mert az gátol bennünket az előrelépésben.

Olyanok akarnak minket az ellenünk elkövetett bűnök elfeledésére késztetni, akik közben a más népeken esett bűnök feletti sajnálkozást akarják tananyaggát tenni az iskolákban. Már megint ez a szovjet-orosz kommunista trükk! Ők az internacionalizmus jelszavával akartak orosszá és istentagadóvá tenni, hogy a saját hagyományainkat, hitünket és érzéseinket pedig feledjük el. Most pedig a szintén istentagadó világpolgárok akarják nekünk megmondani, hogy nekünk mi a jó (persze az, ami nekik anyagi hasznot hajt).

Ki hasznot húz belőle, annak térkép e táj. - írhatná most Radnóti.

Nem is az a legdöbbenetesebb, hogy Slota, Fico és a hasonló magyargyűlölők akarnak továbbra is a ránk fröcskölt mocsokban tartani, hanem az, hogy ,,még nincs itt az ideje", ,,előbb egyeztetni kell", ,,nagyobb tapintattal kell viszonyulni a partnereinkhez", ,,európai módon" stb. halogató kifejezésekkel fertőzik a közéletet még egyes magyar nyelven megjelenő lapok is.

ÍGY LESZ AZTÁN MINDIG AZ ÁLDOZATBÓL VÁDLOTT ! Mint szegény Malina Hedvig is... A végén még mi fogunk bocsánatot kérni azért, hogy egyáltalán megszülettünk ?!

Miért fáj vajon az nekik, ha nekünk ez nem tetszik ?! Mint a tolvajnak, ha rámutatnak a lopott holmira ! Így vagyunk ezzel Trianon kapcsán is, és nem más a helyzet az 1945 utáni időkben elkövetett gazemberségek ügyében sem.

Csak a tolvajnak van oka rettegnie, hogy egyszer leleplezik.

De miért viselje a bűnösség bélyegét az ártatlan ember ?

http://www.erdely.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=46
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A schengeni határok, mint orvo
  2007-12-17 19:01:22, hétfő
 
  A schengeni határok, mint orvosság?


A határok átjárhatóságának megkönnyítése, csak tipikus mézesmadzag, amit a politikai komisszárok látványos szabadságjogokként mutatnak fel Magyarország polgárainak. De ez valójában nem Trianon megsemmisítése, hanem nemzetállamunk eltörlésének újabb eszköze.
Az ellenőrzések megszüntetése nem a MI kényelmünket, hanem az áruk szabad áramlását, az összeurópai ,,csencselés" felgyorsítását, újabb kirablásunkat és a nemzetközi korporációk érdekeit szolgálja.




Nézzük csak a németeket. Oda jutott a szervezett agymosás, hogy az átlag akár naponta megostorozná magát ,,bűnössége" miatt a zsidó holobussnies vezérei, a liberálisok parancsára. Persze ez a lelki terror csak bizonyos fajú emberek esetében érvényes. Az ,,übermensch" bűnbánó viselkedése nem vonatkozik ránk ,,a balkánra" ahogy a pénzükkel idejövő üzletemberek és telek spekulánsok arcátlansága is mutatja.
-Oszd meg és uralkodj-, és végzi piszkos üzelmeit ,,bevált receptként, a nagy "koordinátor" újra és újra a globalista hatalom nevében! A Gyurcsány és elődei által elszegényített Magyar nép megfelelő anyagi eszközök hijján csak korlátozottan vásárolhatja vissza elrabolt területeit az elszakított országrészekben. Ennek megváltoztatására is kellene egy azonnali kormánybuktatás, amit a Fidesz természetesen ellenez. Ne csodálkozzunk rajta, ők is a pénzvilág beépített ügynökei. A megoldás záloga, mivel Sólyom László sem sokkal különb mint Mádl vagy a libsi ,,Árpi bácsi", a történelmet felidézve át kell venni a népnek a hatalmat a Magyar Nemzet nevében. Nem erőszakos megoldásra gondolok, hanem újraindítva az együttgondolkodást, nemzeti párbeszédet. Az unio és a nem működő ,,demokrácia" megbukott, ha késve is, de most már lépni, tenni kell!

Polgár Info/Cságoly Péterfia Béla

http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&s id=3107&mode=nested&order=0&thold=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot kell durrani a kormányp
  2007-12-17 18:44:19, hétfő
 
 
Nagyot kell durrani a kormánypárti pezsgőnek


Gyurcsány Ferenc Dávid Ibolya napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn a parlamentben a Szembenézés című dolgozatról beszélt. A miniszterelnök a programot ,,a büszke, felelős polgári Magyarország" megteremtése dokumentumának nevezte. Az egészségügyről szóló vita a kormány hatalmi törekvésének eszközévé vált - szögezte le Mikola István. A fideszes politikus napirend előtti felszólalását Szili Katalin félbeszakította.



,,Senki nem boldog egy ilyen programtól, de meg kellett tenni" - válaszolta Gyurcsány Ferenc Dávid Ibolya napirend előtti felszólalására, aki az eddigi programok teljesülését kérte számon a kormányon a parlamentben. A miniszterelnök szerint szolidáris társadalomra van szükség, ,,ahol kezet fog gazdag és szegény, városi és vidéki". Gyurcsány kijelentette: az adóreform, az üzleti környezet javítása, mind a tavasz témája lesznek, de szükség van az oktatás és a közigazgatás átalakítására is. Gyurcsány szerint szükség van speciális fejlesztési programra, és fel kell lépni a gyermekszegénység ellen is.

Mikola István viszont úgy látja: ,,Európa nem erre tart". A politikus szerint az egészségügyről szóló vita a kormány hatalmi törekvésének eszközévé vált. Ahhoz, hogy kevesebb legyen a halálozás, csökkenjen a csecsemőhalálozás is, ahhoz az államnak kellene vállalnia a felelősséget. Ez azonban nem tapasztalható, sőt ellenkezőleg: a kormány bezárta a kórházakat, csődközelbe sodorta a súlyponti kórházakat, vizitdíjat vezetett be, így az emberek a gyógyítás lehetőségétől esnek el. A politikus szerint elbizonytalanodott betegek jelzik a reform sikerét. ,,Ez a szolidaritás megnyilvánulása?" - tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Szili Katalin Mikola István napirend előtti felszólalását arra hivatkozva szakította félbe, hogy napirendi ügyről nem beszélhet napirend előtti felszólalásában. Mikola István erre kifejtette, mások is az egészségügyi törvény kapcsán szólaltak fel. Mikola azt kívánta a kormánypárti politikusoknak: ha felbontják a pezsgőt - ünnepelvén az egészségügyi törvényt - durranjon akkorát, hogy ne hallják meg az ablak alatt protestáló embereket.

Horváth Ágnes Mikola István felszólalására reagálva kifejtette: a lengyelek, a szlovákok is ugyanabba az irányba haladnak, ,,azonos múltból jövünk, egy irányba haladunk" - mondta. Az egészségügyi miniszter leszögezte: hat évvel élnek kevesebbet a magyarok, mint más fejlett országokban, ez ellen tenni kell az ágazatok fejlesztésével. A politikus kifejtette: az állam feladata, hogy biztosítsa, hogy ne maradjon ki senki az egészségügyi rendszer szolgáltatásaiból. Horváth Ágnes úgy véli: a biztosítási rendszer átalakítása kevés, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a népegészségügyre. Az egészségügyi miniszter úgy véli: a protestálók is a rendszer javítását kívánják elérni.

MNO

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is homályban a kormán
  2007-12-17 17:56:55, hétfő
 
 
Továbbra is homályban a kormánytagok javadalmazása
2007. december 17.

http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.27561.html


A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy a szocialisták lekérték a hétfői napirendről a kormánytagok javadalmazásának és vagyonosodásának nyilvánosságáról szóló két javaslatot.


Erről Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója nyilatkozott az MTI-nek. Az MSZP egyrészt Gyurcsány Ferenc köztisztasági csomagjának egyik javaslatát vetette le napirendről, amely az állami vezetők adóbevallásának nyilvánosságát és ötévente kötelező vagyongyarapodási vizsgálatot ír volna elő.



[ MTI ]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.