Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Isten galaktikus válasza az EU
  2007-12-19 18:17:23, szerda
 
  Isten galaktikus válasza az EU Alkotmányt titokban ratifikáló magyar Országgyűlésnek


2007.12.18.

(Válasz a Lisszaboni Szerződést ratifikáló, nemzetáruló magyar Országgyűlésnek és médiaszolgáinak)

Az Egyesült Államok (Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics in Cambridge) űrkutató intézete megfigyelése szerint egy szuper sűrűségű fekete lyuk által kibocsátott részecskék felrobbantottak egy közeli galaxist.

A fénysebességgel száguldó sugárzás és részecskék együttes hatása katasztrofális következményekkel járhat minden olyan Föld-tipusú bolygót tekintve, amely útjába kerül.

Például a bolygót védő ózonréteg a bolygó külső légterében elpusztulhat, ami az eddig kialakult élet tömeges kipusztulását eredményezné.
Ez a galaktikus esemény egy alapvető hatást gyakorolhat bármely bolygóra és egy új csillag születését is eredményezheti.
Előfordult azelőtt is, hogy galaxisok ütköztek egymásnak, de a galaktikus destruktív erőszak ilyen szintjével csillagászok nem találkoztak ezidáig.

Tegnap azonban a világegyetem ki kellett fejtse a magyar nemzetáruló Országgyűlés, az MSZP-SZDSZ-FIDESZ nagykoalíció által a magyarságra gyakorolt erőszak kontra-akcióját.

Nemzetáruló képviselőink, - a Fidesz képviselőket is beleértve - tegnap két galaktikus csapást is mértek a Magyar Nemzetre, amelyek közül a társadalombiztosítási pénztár kirablása és a szociális egészségügy tönkretétele volt a kisebbik esemény.

A magyar nemzetáruló Országgyűlés az igazi galaktikus csapást azáltal mérte Magyarországra, hogy a hátunk mögött, a sztrájk nagy előzajától elfedve, ratifikálta a Lisszaboni Szerződést, amely gyakorlatilag egyenlő az EU Alkotmánnyal. A médiák sunyi hallgatása mellett, a kormány és az ellenzék együttesen (mivel kétharmados többség kellett a ratifikálás megszavazásához), villámsebesen aláírták azt az EU szerződést, amellyel gyakorlatilag feladták Magyarország függetlenségét 2009 január 1-i hatállyal.

Minden politikus és jogász számára nyilvánvaló kell legyen, hogy egy ilyen lépés megtétele oly galaktikus mértékben ütközik egy nemzeti alkotmánnyal - a Magyar Köztársaság Alkotmányával is - hogy az gyakorlatilag felrobban az ütközés erejétől.

A magyar Országgyűlés mindezt úgy lépte meg, hogy nemhogy megkérdezték volna a társadalmat egy népszavazás formájában -ahogy az alkotmányjogilag kötelező lett volna-, de még csak nem is értesítették a magyar társadalmat e történelmi nemzetellenes összeesküvés tervéről.

Az EU Reformszerződés bár de iure egymás mellé rendeli a nemzeti és európai állampolgári jogokat, tartalmilag és gyakorlatilag felcseréli a nemzeti állampolgári jogokat az EU vezetése által diktált európai állampolgársági jogokra. E szerződés kiszolgáltatja nemzeti szuverenitásunkat és jogainkat ugyanazon diktatórikus központi EU vezetés számára, amely jelenleg is nagyban segédkezik nemzetáruló politikusainknak a magyarok népirtásában és emberi és alkotmányos jogaink eltiprásában.
Ugyanez az EU vezetés az, amely a helyi koalíció közreműködésével a közös EU-reformokat rákényszeríti Magyarországra és amely teljesen rendben találja a szemkilövető, elnyomó és népirtó "demokráciát" és emberi jogi helyzetet Magyarországon.

Teljesen egyértelmű, hogy az alkotmányos és emberi jogok ilyen mértékű és ily hosszan tartó eltiprása az állítólag "demokratikus" Európai Unió kellős közepén nem lenne kivitelezhető, ha egy uniós állam nemzeti politikai vezetése által kialakított diktatúrát nem maga az EU támogatná.

Az EU-szerződés értelmében a jövőben a magyarverő-rendőrségnek és az NBH-nak is kevesebb munkája lesz, ugyanis egy nagy közös EU-rendőrség és EU-bíróság fog majd ránk is vigyázni, és csap le majd a pofánkra, ha nem tetszik, hogy irtanak minket.

Az EU tagállomok közül a magyar Országgyűlés az első, amely aláírta a vérlázító EU Alkotmányt. A magyar nemzetáruló Országgyűlés ezzel a többi EU tagország számára példamutató elsőséggel próbáltak kedveskedni az új világbirodalom: az Európai Egyesült Államok császári udvarának - valószínűleg busás anyagi és természetbeni kegyekért cserébe.

De Isten üzent számukra: elkezdhetnek nagyon félni. Miután az orbitális élettérnyerésért és a globális felmelegedés lassítása végett ez az összesküvő társaság kiirtja majd a Föld népességének nagy részét -kezdve a szegény és hadügyileg kiszolgáltatott népekkel mint például a magyar- és miután kevélyen elfoglalják majd a Földet, mindegyik népirtó és áruló féltve őrzött magán-galaxisát majd Isten robbantja fel. De lehet, hogy sokkal előbb.

K. Jozsef

A fenti részletek forrása:
BBC News: "Black hole 'bully' blasts galaxy"

Kapcsolódó:

Kuruc Info: STOP a Lisszaboni Szerződésre!
http://www.kuruc.info/r/1/19510/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alexa György (MSZP) nyilatkoza
  2007-12-19 18:06:59, szerda
 
  TUDATOS KORMÁNYPÁRTI SZAVAZÓK
Alexa György (MSZP) nyilatkozata az egészségügyről(***)
2007. december 17. 06:02, hétfő -


"Igen a jobb egészségügyre, és nem a politikai nyomásgyakorlásra. Az elmúlt napokban, XVII. kerület országgyűlési képviselőjeként,- más kormánypárti képviselőkhöz hasonlóan-, számtalan levelet kaptam annak érdekében, hogy december 17-én ne szavazzam meg a társadalombiztosítás átalakításáról szóló törvényt."

A kerület FIDESZ többségű önkormányzata határozatban, míg a "Kitartás" polgári kör a tüntetés formáját választva kívánt nyomást gyakorolni rám ebben a kérdésben. Tisztában vagyok azzal, hogy a levelek jelentős részének hátterében és az előbb említett események mögött, önző politikai érdekek állnak. Ezek képviselői számára nem tartozom magyarázattal. De választóimnak igen!

A jelenlegi rendszer igazságtalan, pazarló és elégtelen voltát naponta tapasztaljuk. Évtizedek óta tudjuk, hogy a magyar egészségügy szolgáltatási színvonala gyökeres finanszírozási és működési átalakítások nélkül az ott dolgozó tisztességes többség minden törekvése ellenére is folyamatosan romlik.

Az eddigi kormányzatok erre a helyzetre adott válaszai kimerültek a járulékterhek folyamatos emelésben, a hiány befizetett adónkból való fedezésében és a hálapénz megtűrésében.



--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------



"ÉLETRAJZ

1958-ban született Budapesten. A rendszerváltást megelőző években a Szikra Lapnyomdában és az ifjúsági mozgalomban dolgozott. 1990-ben pályázati úton nyerte el a Csillebérci Gyermek és Ifjúsági Központ igazgatói tisztét és itt 1994-ig dolgozott. Feladata a korábbi, államilag támogatott, mozgalmi működés kereskedelemi üzemmódra való átállítása volt. Főtitkára volt a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének, amely a honi olcsó szálláshelyek legnagyobb szervezete. Ötletgazdája, majd sokáig szervezője a Nemzetközi Szálláshely Börze nevű szakkiállításnak, amely mostanáig legnagyobb seregszemléje a hazai, alacsony kategóriás szálláshelyeknek. 2000. január és 2002. december vége között a Budapesti Vidámpark marketing és üzemeltetési igazgatója. 2002. elejétől egy marketing cégnél működött, rendezvényüzletág igazgatói beosztásban."



Mondjuk, hogy önéletrajzi háttérinformáció az egészségbiztosítási törvény egyik hozzáértő megszavazójáról.:-)))))

SZűzanyám.... Milyen felkészültségű lehetett a többi????


(***)
Alexa György (MSZP) nyilatkozata az egészségügyről
2007. 12. 15. 14.48 Hírextra
"Igen a jobb egészségügyre, és nem a politikai nyomásgyakorlásra. Az elmúlt napokban, XVII. kerület országgyűlési képviselőjeként,- más kormánypárti képviselőkhöz hasonlóan-, számtalan levelet kaptam annak érdekében, hogy december 17-én ne szavazzam meg a társadalombiztosítás átalakításáról szóló törvényt."



A kerület FIDESZ többségű önkormányzata határozatban, míg a "Kitartás" polgári kör a tüntetés formáját választva kívánt nyomást gyakorolni rám ebben a kérdésben. Tisztában vagyok azzal, hogy a levelek jelentős részének hátterében és az előbb említett események mögött, önző politikai érdekek állnak. Ezek képviselői számára nem tartozom magyarázattal.
De választóimnak igen!

A jelenlegi rendszer igazságtalan, pazarló és elégtelen voltát naponta tapasztaljuk. Évtizedek óta tudjuk, hogy a magyar egészségügy szolgáltatási színvonala gyökeres finanszírozási és működési átalakítások nélkül az ott dolgozó tisztességes többség minden törekvése ellenére is folyamatosan romlik.

Az eddigi kormányzatok erre a helyzetre adott válaszai kimerültek a járulékterhek folyamatos emelésben, a hiány befizetett adónkból való fedezésében és a hálapénz megtűrésében.
Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, hogy nem asszisztálnak ehhez tovább. Magyarországot és az én választóim valós érdekeit nem a semmit mondó mellébeszélés, a gyáva semmilyen rosszon változtatni nem merő politikusi magatartás, hanem az ország hosszú távú hasznát figyelembe vevő döntések szolgálják.

Választókörzeti képviselőként, legyen bár szó a távfűtés költségterheinek csökkentéséről, a Rákos-hegyi zajterhelés enyhítéséről vagy a kerület közlekedési problémáinak megoldásáról, a társadalombiztosítás megújítása kapcsán is ahhoz tartom magam, hogy Rákosmente polgárainak javát szolgálva végezzem munkámat.

Az egészségügy finanszírozása a törvényjavaslat elfogadása után is az egységes nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidaritáselvű, kötelező társadalombiztosítás keretében történik. A jövőben is biztosított lesz mindenki, aki eddig az volt - vagy azért, mert járulékot fizet, vagy azért, mert az állam fizeti a járulékot helyette (gyerekek, öregek, munkanélküliek, szociálisan rászorulók.).

A biztosítás - mint eddig, a jövőben is - kötelező lesz, a biztosításból kizárni, a jövedelemarányos járulékát egyénileg emelni senkinek nem lehet. Az egyén kora, neme, lakóhelye, vagy egészségi állapota alapján a biztosítottak között nem lehet különbséget tenni, mindez nem befolyásolhatja a járulék mértékét.

Az új rendszer mely hatékonyan fogja felhasználni befizetett járulékainkat, egyetlen magyar állampolgár sem maradhat a másikéval egyenértékű biztosítás nélkül.
Ezen érvek alapján december 17-én szavazatommal támogatni fogom az egészségbiztosítás reformját.

Alexa György
az MSZP országgyűlési képviselője

Forrás: MTI-OS



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Miniszterelnöki Hivatal átve
  2007-12-19 17:56:01, szerda
 
  A Miniszterelnöki Hivatal átvenné a médiafinanszírozást

- bt - - bodoky@mail.index..hu
| 2007. december 18., kedd 11:05

Az új médiatörvényt előkészítő kormánybiztosság tervezete szerint a meghatározó véleményformáló képességű tömegmédiák tartalomfejlesztési hozzájárulással mentesíthetnék magukat a közszolgálati feladatok, például a hírműsorok gyártása alól, és a teljes médiafinanszírozás a Miniszterelnöki Hivatal kezelésébe kerülne.

Benyújtotta a Nemzeti Audiovizuális Stratégia (NAMS) jogalkotási koncepcióját a kormányzatnak a Sarkady Ildikó vezette Audiovizuális Média Kormánybiztosság múlt pénteken.

Az Index birtokába került dokumentum szerint a korábban a médiaszabályozás alkotmányos alapjának tekintett frekvenciaszűkösség a digitalizációval és az új technológiák térnyerésével megszűnik, ezért a médiaszabályozást a meghatározó véleményformáló képességre (MVK) kell alapozni. Ez a szabályozás elsősorban a televíziós és a rádiós piacra vonatkozna, az MVK küszöb meghatározásának alapja az éves átlagos nézettség vagy hallgatottság volna.

A tervezet indokoltnak tartaná egy alacsonyabb küszöbérték alapján meghatározott, kevesebb kötelezettséget tartalmazó kategória, a jelentős véleménybefolyásoló képesség (JVK) bevezetését is.

Az MVK kötelezettségek 20 százalékos éves átlagos nézettség vagy hallgatottság, míg a JVK kötelezettségek 10 százalékos éves átlagos nézettség alapján kerülnének megállapításra, figyelembe véve az egyéb média- és sajtópiaci részesedéseket is. Egyúttal eltörölnék a jelenleg érvényben lévő kereszt-tulajdonlási szabályokat a televíziós piacon, és jelentősen enyhítenék a teljes médiapiacra vonatkozó tulajdonosi korlátozásokat.

Viszont "az internetes oldalak piaci jelentőségét a tulajdonosi korlátozások szempontjából vizsgálni szükséges" - áll a tervezetben.

Az MVK, illetve JVK státuszú szolgáltatókat terhelő kötelezettségek körébe tartozna az európai művek és a nemzeti kultúra kiemelt támogatása. A hír- vagy közéleti műsort készítő MVK szolgáltatót emellett a kiegyensúlyozottság kötelezettsége is terheli.

Ugyanakkor "a kereskedelmi műsorszolgáltatók közszolgálati feladatok ellátására nem kötelezettek": az MVK, illetve JVK státuszú szolgáltatók tartalom-fejlesztési hozzájárulás fejében mentesülhetnének a közszolgálati feladatok, például a hírműsorok készítésének kötelezettsége alól. "Ez nem kívánatos következmény, például a TV2 és az RTL híradója el fog tűnni" - mondta az Indexnek egy neve elhallgatását kérő politikus a tervezetről.

A tervezet szerint a már eltörölt üzemben tartási díj visszaállítása helyett a központi költségvetésből kellene finanszírozni a közszolgálati médiát, a médiafinanszírozás pedig - az ORTT vagy jogutódja helyett - a Miniszterelnöki Hivatal fejezeti kezelésébe kerülne.



**********************


Mi lenne, ha egyszerűen egyik újság vagy más magánkézben levő médium sem kapna állami pénzeket?
Egyrészt pazarlás, másrészt meg ugye korrupt, és elősegíti a média kormány általi irányítását: ahogy az önkormányzatoknál: "nekünk nyalsz van pénz, amoda nyalsz/sehovase nyalsz nincs pénz"!
A törvény többi részével viszont egyet értek: a magántulajdonban levő médiumokat nem lehet közszolgálatiságra kényszeríteni!
Ahelyett, hogy MTV-t akarnak csinálni a kereskedelmi tévékből más irányú korlátozásokat kellene bevezetnie az ORTT-nek! Főműsoridőben megy az öldöklés+nappal(akár gyerekidőben) is le lehet adni akármilyen obszcén mocskot! Ez nem zavarja a kedves ORTT-t???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány retro - a TB Gyurcsá
  2007-12-19 17:48:40, szerda
 
  Gyurcsány retro - a TB Gyurcsány utolsó nagy dobása
kedd, 2007. december 18.

Gyurcsány számos nagy manővert hajtott végre eddig, mindegyik felért egy puccsal, amin azt értjük, valaki kezébe ragadja az operatív hatalmat, és segítségével stabilizálja színleges, a világ felé eljátszott legitim politikai hatalmát. A TB-törvény operáció volt a legnagyobb - a legnagyobb biznisz, a legnagyobb balhé, és a legnagyobb kártétel Magyarország rovására.


Gyurcsány számos nagy manővert hajtott végre eddig, mindegyik felért egy puccsal, amin azt értjük, valaki kezébe ragadja az operatív hatalmat, és segítségével stabilizálja színleges, a világ felé eljátszott legitim politikai hatalmát. A TB-törvény operáció volt a legnagyobb - a legnagyobb biznisz, a legnagyobb balhé, és a legnagyobb kártétel Magyarország rovására.


Csak a röpke történeti áttekintés kedvéért, az első nagy manővere az volt, hogy mint tanácsadó (nem mint helyettes) az SZDSZ-szel karöltve bebuktatta Medgyessyt, és amikor ez meglett, előugrott mögüle, mint az MSZP új erős embere. A csel legnagyobbik fele az volt,, hogy valójában az volt hogy Gyurcsány valójában sokkal inkább az SZDSZ embere, mint az MSZP-é. Gyurcsány valójában egy backdoor vírusként került az MSZP-be, ami lehetővé tette az SZDSZ számára, hogy az irányítást átvegyék az akkor még monstre párt felett.

Az Őszödi Beszéd egy durva malőr volt, túlzásba vitte az alkoholt és az önkritikát, nem vette észre magát, és ezért lett kompromittáló a beszéd, a "sajtó" pedig arra a Gyurcsány-beszédre utalt, amit eredetileg tervezett, egy nagy "kick-off speech"-t, egy nagy szezon-indító beszédet, amelyben tettekre ösztökélve felrázza a szocikat, hogy tegyenek valamit - az SZDSZ érdekében.
Gyurcsány ostoba pojácaként elkúrta az Őszödi Beszédet, és ezért össznemzeti ellenállást váltott ki.
A második nagy manőver az volt, amikor ezt az össznemzeti ellenállást elkezdte kezelni. Az MTV ostroma is már minden bizonnyal az ő műve volt (feltételezés, vélekedés). Cask emlékeztetőül, a Kossuth Téren, ahogy esteledett, tök nagy pangás volt, nem történt semmi. A fotóriporterek unottan mászkáltak, és már indulni készültek haza - amikor egy kertitraktor tetején ülve néhányan, futball-huligánok benyomását keltve azt kiabálták, "aki magyar, velünk tart", "gyertek az MTV elé". Ez az "aki magyar, velünk tart"- duma totál átlátszó, provokátor-szöveg, magyarok, normális emberek sosem mondanak ilyet.
Az MTV ostroma során, ugyanúgy, mint az Őszödi Beszédnél, megint elkúrta Gyurcsány elvtárs, hiszen az események közepette azt nyilatkozta, hogy egy operatív szobából figyeli és irányítja az eseményeket. Így a tény, hogy a rendőrség nem lépett fel, nem zavarta el a tüntetőket, nemhogy elgondolkodtató, de éppenséggel totál átlátszó. Párszáz ember volt az MTV előtt. A rendőrök hatalmas erőkkel vonultak fel, körbevették az egész teret (ami egy lezárható terület), mégis egér-macska színjátékot adtak elő, és hagyták, hogy összesen kábé 30-40 ember (a többiek nézték, mint a részeg tévés producer - Svábi ). A rendőrség hagyta, hogy ez a kis csoport megostromolja az épületet, és bejusson oda. A dolog szépsége, hogy a tüntetők érdemi része, aki nem a provokátorok, hanem akiket az események magukkal ragadnak, de valós emberek, valós érzelmekkel, valós viselkedéssel (nekik a vérontás ROSSZ, a provokátoroknak JÓ), ismét felülkerekedtek az ocsmány forgatókönyvön, ugyanúgy, mint korábban, amikor egyikük leszedte az EU zászlót (ami a provokátoroknak, és az őket iránytó elvtársaknak jó fejlemény lett volna), a valós tüntetők követelték, hogy rakják vissza, met Magyarország EU-tagállam, és erre büszkék vagyunk. Pedig milyen szépen mutatott volna a híradóban, ahogy szélsőséges elemek tépkedik, esetleg elégetik az EU-zászlót (Szili Kati fejét kicsit oldalra biccentve, könnycseppek közepette adhatta volna elő, micsoda dráma ez).
A tüntetők másik "durva" megmozdulása volt, hogy a bajbajutott rendőrt kimentették az égő harci-járműből (az ember ilyenkor büszke arra, hogy magyar). A harmadik és legfantasztikusabb eltérés a Gyurcsányi forgatókönyvtől az volt, hogy amikor a tüntetők bejutottak az MTV székházába, a lehető legbékésebben viselkedtek, pénzért vásároltak kólát és szendvicset az automatákból, és az egész átment egy látogatásba, ahogyan az USA-ban a Fehér Házban részt lehet venni kalauzolt túrán, a tüntetők ugyanígy járták be az MTV székházat, egy srác a portánál (átvéve a portás funkcióját) mindenkitől megkérdezte, hova szeretne menni (az ember ismét büszke lehet a magyar fiatalokra :))
A fiatalok forgatókönyvtől eltérő viselkedése miatt lehetett, hogy a rendőrség, bár erre mindig meg volt az okuk, beavatkozzon. Ott dekkoltak a tér szélén, ellenőrzés alatt tartva a kijáratokat, és várakoztak. Vártak, de mire? Nyilván arra, hogy az MTV-t nagynehezen bevegyék a futball-huligánok. A rendőrök az épületen belül ugyanígy vártak, mármint ugyanígy természetellenesen vártak, de mire? Talán arra, hogy megtámadják őket a beáramló vandálok, akik EU-zászlókat égetnek, stb. Ez a terv nagy manőver volt, amit "megcsinálni" pontosan annyira törvénytelen, mint egy puccsot.
Tegyük hozzá, az egészet nemcsak a valós tüntetők humánus, forgatókönyvtől eltérő viselkedése, de a HírTV jelenléte hiúsította meg. Ha ők nincsenek ott, a rendőrség bármit mondhatott volna, hiszen a többi tévéstáb annyira ott sem volt, (a város szívében, a köztv ostromán), mintha erre direkt megkérték volna őket. Másnap az SZDSZ és a kormánnyal szövetséges média kirohant a Hírtv ellen. Nagyon szép és az egész történetet megvilágító jelent volt, hogy az MTV biztonsági emberei kivezettették a Hírtv munkatársait. Emlékeztetőül: az MTV bemondónője az MTV ostroma idején azt mondta be, emberek tüntetnek a tv előtt, nem tudjuk, mit akarnak, de reméljük, hamarosan megkapják, amit akarnak, akármi is legyen az, és hazamennek - az MTV ostromáról ez volt a közvetítése az MTV-nek. Szerintük az embereknek nem fontos tudni, hogy mi zajlik ott. Majd utólag, miután a takarítók elvégezték a dolgukat, a kormányemberek megmondják, mi történt :)

A következő nagy manőver az Október 23-ai véres rendőri támadás volt, tüntetők kis csoportját itt is "aki magyar velünk tart" szólamokkal vezették bűnözők a megrendelt helyszínre. Az eset részleteit eléggé jól ismeri mindenki, szóval nem szükséges felemlíteni őket. Ami érdekes, az az, hogy a nagy rendőri attack nyilván előre meg volt tervezve, rendelve - a célja is egyértelmű volt, a ez ellenzéki ünnepség résztvevőit bedarálni egy mutatós zavargásba. A helyszínre odakészített tank azt mutatja, hogy ezt nem Gyurcsány Ferenc egymaga eszelte ki (feltételezve, hogy ő áll emögött a manőver mögött is), és katonai szakértők is részt vettek. természetesen senki sem azt mondja, hogy a bácsi, aki a tankot vezette, Gyurcsány embere, dehogy, viszont a bácsi környezetében előforduló emberek közt biztosan volt néhány, aki irányba terelte az eseményeket. a Corvin közből átvinni "a helyszínre emberket" eleve azért volt fontos, mert ez eredeti '56-os veteránok helyszínre importálást jelentette.
Ami az MTV ostroma idején nem sikerült, mert a Hírtv jelen volt, és mert a brutális tüntetők nem igazán ragadtak magukkal tömegeket, és a jelenlévők zöme meglehetősen jól viselkedett, most megtörténhetett. Lovasrendőri attack, amely kipattintja a másik oldalon is az eszkalációt - hogy az odakészített tank (garantáltak kevés üzemanyaggal) végre megmozduljon az odaimportált echte '56os veteránok valamelyike által - nagy lelemény volt. Az azonosító nélküli viperás és brutális rendőrök akciója is előre megtervezett, legfelülről irányított akció nyilvánvaló nyomait viseli magán (vélekedés). Egy ilyen manőver megszervezése és kivitelezése, pontosan olyannyira törvénytelen, mint egy puccs.

Később rálőttek a rendőrpalotára, hogy a Gyurcsány által folyamatosan előtérbe tolt ribillió és terrorveszély megkapja az illusztrációját - persze nem szükségszerű, hogy a miniszterelnöknek egyáltalán köze legyen ehhez a manőverhez is, de vannak, akik úgy vélik, igen.
Az antiszemita kártya természetesen sokat használt kártya Gyurcsány játékaiban, az utcsó nagy antiszemita kampány az volt, amikor Gyurcsány előadta, hogy akik Gyurcsány távozását akarják, Gyurcsány vesztét akarják, és mivel egy helyen elhangzott Gyurcsány szájából, hogy "zsidó vagyok" (ha cigányoznak cigány vagyok, ha zsidóznak, zsidó - kb így), ez antiszemitizmus, amit a MAZSIHISZ elnöke maga hitelesített antiszemitizmusként (egy a Hírtv-nek adott interjúban).
Miután az emberek elkezdtek nyíltan arról beszélni, hogy van, ugye, ez az "antiszemita kártya", új módszerek után kellett nézni, vélhetően így jött létre a magyar gárda. A magyar gárda, mint az összes szélsőjobbos vandalizmus, és a többi, egyedül a kormánynak jön jól - és felmerül a kérdés, miféle spontán szerveződés az, amely elvileg a kormány ellen alakul, gyakorlatilag viszont a kormány jobb-keze? A magyar gárda nevű szerveződés megalakulásának első napjától (Tom Lantos segítségével) Magyarország nemzetközi reflektorfénybe került - antiszemitizmusa révén, ez lett végül az a farkas, amit Gyurcsány kezdetektől kiabált.
2006 őszétől kezdődően a magyar ellenzék egyetlen épkézláb tüntetést nem volt képes összehozni - köszönhetően annak, hogy akárhol felbukkant egy tüntetés, máris ellepték a lepusztult, politizálás és alkotmányosság és egyéb mondanivaló terén súlyos színvonalat képviselő alakok. A korábbi műveleti terület-manővert, amikor, ugye, ha 3 ember egyszerre megjelent a Kossuth téren, a rendőrök lecsaptak rájuk, és feloszlatták őket, felváltotta a szélsőjobbos letromfolás. Valahányszor, valahol felbukkant egy tüntetés, a szélsőjobb pár tucat embere lecsapott rá, és mások véletlenül sem azonosultak vele - mert többé nem vot mivel. A Gyurcsány kormány legeslegnagyobb teljesítménye kétségkívül a szélsőjobb folyamatos és hatékony alkalmazása - mármint ha harcászatilag tekintjük a manővereit, és feltételezzük, hogy Magyarország ellenzékének legyőzése (mint bármely parlamenti ellenzék legyőzése) egy jó dolog.

A társadalom-biztosítási privatizációt beindító törvény megszavazása az SZDSZ-kormány legnagyobb balhéja volt. A szocik nyár elején ébredtek rá, hogy az SZDSZ micsoda nagy dobásra készül, s jelezték, ők is akarnak egy részt az osztalékból, a lobbipénz-hegyekből (már ahogy az ember feltételezi, az ismert gyakorlat alapján). A szocik minden megtettek, hogy jobb alkupozícióba kerüljenek, a színjátékok legszélesebb skáláját zongorázták végig - ám történt valami olyasmi is, amire senki sem számított. Az MSZP-n belül létrejött egy kisebb reform-mozgalom, amely révén azok a frázisok a szociális érzékenységről, amiket lufik gyanánt tömegével engedtek a levegőbe, hirtelen (totál kisebbségi) akarattá szilárdultak. Nem kedveljük az MSZP-t, vezető politikusaikat még kevésbé, de meg kell adni, az MSZP társadalompolitikai tagozata történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy "a párton" belül is ellenállást fejtett ki, még az utolsó percben is az ominózus, a Magyarországot a '70-es évek vad kapitalizmusába visszaküldő tb-privatizációs törvénnyel szemben.

Ami a tébé-törvényt illeti, az utolsó nagy Gyurcsány-balhét, e harc során nemcsak Magyarország felett aratott győzelmet, de az MSZP felett is, akik sorába kakukk-tojásként, backdoor vírusként került be, mint az SZDSZ embere. Az MSZP belső reform-mozgalmát, amely egy valódi, elfogadható MSZP-hez vezethetett volna, Gyurcsány és társai (Szili, Lendvai,s tb) ugyanúgy leverték, mint az emberek tiltakozásait 2006-ban.

A tébé-törvény történelmi csapás Magyarországra nézve - egy törvény, amit hisztérikus sietségben, alternatíva megvitatása nélkül préseltek keresztül a parlamenten, hiogy a lobbiszerződésben foglalt tárgyévet teljesítsék (vélhetően). "Ha" bűn volt az első világháborúba való belépésünk, "ha" bűn volt Trianon (illetve büntetés), "ha" bűnt volt a nácizmus, a sok-sok zsidó-törvény, "ha" bűn volt a szovjet megszállást kiszolgálni, ha "bűn" volt a Rákosy rendszer, "ha" bűn volt 1956 leverése, és abban asszisztálni, "ha" bűn volt a Kádár-rendszer, amellyel Magyarország plusz 33 évet vesztegetett el az életből (33 év börtön), "ha" bűn volt Bős-Nagymaros, akkor hatalmas bűn ennek a tb-privatizációnak a megszavazása. Magyarország számára irdatlan vereség, de ne feledjük, az ellenség, amellyel az ország küzdött, most is ezerszeres, milliószoros túlerőben volt.

A nagy balhé előtt Gyurcsány teljesen eltűnt, helyét lendvai vette át, az egész TB-törvény projektet Lendvai vitte az MSZP részéről. Gyurcsány először elment nyaralni (Spanyolországba?), aztán Magyarországon tűnt el vidéki kampány-körúton, hogy távol tartsa magát a médiában való megjelenésektől, hogy az emberek ne is azonosítsák a TB-törvénnyel. Ez csupán azért figyelemre méltó körülmény, mert amúgy azt gondoltuk volna, hogy Gyurcsány már lejátszott, mehet (mármint a tébé-törvény megszavazása után), de így, hogy személyét ebből az egész mocskos ügyből a lehető legjobban ki "akarták" hagyni, mit a mikor egy krimiben egy gyilkos alibit gyárt magának, arról árulkodik, hogy 2007 végén még mindig Gyurcsány kezében volt az irányítás, és saját malmára próbálta hajtani a vizet (mint minden hatalommániás elmebeteg, mint Putyin vagy Szaddam Husszein).
Gyurcsány eltűnt, és már be volt neki irányozva, hogy a karácsonyt feleségével Bulgáriában ünneplik (a rendes zsidó család sztori ekkor nagy ívben pihent), egyszercsak visszatért, nyilván visszahívták, hogy személyesen garantálja a rábízott MSZP-s "csőcselék" szavazásának eredményességét. Gyurcsány zárt körben, az MSZMP-s stílusnak megfelelősen a nyilvánosság kizárásával "rábeszélést folytatott", aztán a szavazás napján még egyet, Karsait pedig, akiben a lelkiismeret feltámadt, külön rábeszélésben részesítette. Mint rendes operatív tiszt, Gyurcsány megkomponálta a fedősztorikat is az MSZP-sek számára, amely sztorit az ülés után direkt lesugároztatott a Hírtv-ben is (azzal, hogy direkt megszólította őket, hogy na ezt adjátok le, ezt üzente a miniszterelnök, stb). A sztori az volt., hogy a tébé-privatizáció nem is privatizáció, amit cselesen fogalmaztak meg Gyurcsány számára - nem is ő fogalmazta meg, mert Őszöd óta nem túl jó a renoméja, ez másrészt abból is látszott, hogy mielőtt azt a provokatív 2 mondatot felolvasta volna, papírját tanulmányozta, nehogy elrontsa (megint).

A szavazás végül "sikeres volt" - bár a törvényekhez benyújtott 120 db indítványt senkinek sem állt módjában még csak elolvasni sem. Az SZDSZ teljesítette, amit vállat, keresztülnyomta Magyarországon ezt a törvényt, megnyitva Magyarországon az egészségügy privatizációját - egy biankó csekket és törvényerejű rendeletek kiállítására alkalmas űrlapot nyomva az szdsz kezébe.
Magyarország drámai vereséget szenvedett a rajta uralkodó törpepárttól és szoci társaitól. Az SZDSZ Magyarországgal együtt a Magyarországgal zéró szolidaritást mutató MSZP-t is megalázta, mint amikor egy kutyát agyba-főbe vernek (barom állatok). Gyurcsány igazán remek munkát végzett - vélhetően az SZDZS számára. vajon Medgyessy ismét felvenné az SZDSZ emberét maga mellé? Vajon ismét megbízna benne - a kém-ügynök? Vajon a szocik, akik megtapasztalhatták, hogy Gyurcsány 2006 tavaszán, a választási kampányban konkrétan megkérte választóit, hogy juttassák már be a törpepártot, a parlamentbe, ismét zöld utat adnának a szociopata elmebetegnek, aki saját karrierjét anyagilag felfelé, az MSZP-ét pedig meredeken lefelé vitte? Vajon az MSZP mafla politikusainak feltűnik, hogy az SZDSZ, aki Medgyessyt megbuktatta, mint egy vak a poharat, Gyurcsánynak direkt bizalmat szavazott- az Őszödi Beszéd után? vajon mit képzelnek az MSZP-sek? Hogy néz ki a jövő MSZP-je? Kik lesznek a nem korrupt politikusaik? Ismeretlen arcok? Akik esetleg nem gengszterek? Biztos jó párt lesz, "szavazzunk a nem-gengszter szocikra!" (a bevallásuk szerint nem gengszter szocikra).

Gyurcsány mindenesetre beteljesítette a küldetését, bár erről nyilván nem akar tudni, de az SZDSZ-es Hírszerző már korábban belebegtette, hogy a Tébé-törvény megszavazása után Gyurcsány esetleg lapátra kerülhet, - hogy az emberek úgy érezzék, minden rosszban van valami jó, legalább is valami másik rossznak a hiánya. Magyarország nem kis ellenségtől kapott ki - nem egy idegbetegtől, egy szociopata bűnözőtől, hanem egy olyan karaktertől, aki mögött roppant erők sorakoztak fel - a titkosrendőrség, a média, az ügynökhálózat segítségével talán nem akkora nagy dobás folyamatosan nyerni egy becsületesen játszó országgal szemben.


Ezekben a percekben Gyurcsány az MTV-n beszél, magyar gárdáról, szélsőségesekről, családja becsületének megvédéséről, illetve arról is, futólag, hogy milyen nagy siker, hogy megszavazták a TB-törvényt)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárki: mélyponton az MSZP és a
  2007-12-19 17:36:06, szerda
 
  MTI 2007. december 19. 14:44

Tárki: mélyponton az MSZP és a választási hajlandóság
http://www.gondola.hu/hirek/57675



A felnőtt lakosság mintegy kétharmada nem menne el szavazni vagy nem mondja meg pártválasztását - olvasható a Tárki legújabb vizsgálatának összegzésében, amit eljuttattak az MTI-nek.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 47%-a venne részt biztosan - mutatott rá a Tárki a november 30-a és december 13-a között végzett, 1.000 ember megkérdezésén alapuló vizsgálatában. Mint írták, a biztos szavazó pártválasztók aránya az eddigi mérésekhez viszonyítva decemberben volt a legalacsonyabb, különösen az MSZP szavazók esetében.

Az ellenzék továbbra is vezet a kormánykoalícióval szemben: a Fideszre a választókorú lakosság 36%-a voksolna, míg az MSZP-re 13%-uk. A felmérés szerint a pártválasztók körében a Fidesz 40 százalékponttal, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 47 százalékponttal vezet az MSZP előtt. Hozzáfűzték, hogy a biztos szavazó pártválasztókon belül az ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 68 százalékon áll, míg a szocialista párté ebben a hónapban 21 százalék.

A Tárki megemlítette azt is, hogy a két nagy párton kívül egyik párt sem érné el a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, ha "most vasárnap" lennének a választások: az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében mindössze két százalékos, míg a pártválasztók esetében három százalék. Az MDF tábora a teljes lakosságon belül két százalék, a pártválasztók körében pedig négy százalék. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ három százalékos, az MDF pedig négy százalékos táborral rendelkezik - derül ki a kutatásból.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Molnár Gyula politikai bosszúj
  2007-12-19 17:31:55, szerda
 
  Molnár Gyula politikai bosszúja?

A XI. kerületi önkormányzat mai testületi ülésén Molnár Gyula polgármester leváltotta a Jogi Bizottság éléről Schneller Domonkos fideszes képviselőt, valamint megszüntette a Sölch Gellért helyi Fidelitas-elnök vezette Ifjúsági és Sport Bizottságot.
Utoljára frissítve: 2007. december 19., 17:06



Schneller a fidesz.hu-nak az ügy előzményeit ismertetve elmondta: idén ősszel tett egy feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A lágymányosi panama ügyében információk szerint a rendőrség már ki is hallgatta Molnár Gyula MSZP-s polgármestert. Ő azonban tovább folytatja politikai ámokfutását - jegyezte meg utalva arra, hogy a szocialista politikus gyerekekkel kampányolt a Lágymányosi-öbölben.

Molnár Gyula azt követően terjesztette be Schneller Domonkos leváltását, hogy a képviselő kijelentette: nem támogatja egy olyan területszabályozási terv a napirendre vételét, amely Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozó számára teremt lehetőséget egy újabb, mintegy egymilliárd forint értékű beruházásra. Úgy látszik, ez már sok volt, és Molnár most így áll bosszút - fogalmazott Schneller. Felidézte, hogy ugyanezen a képviselő-testületi ülésen szavazták meg a testület baloldali tagjai a nagy kihasználtság mellett működő, ám igen értékes telken fekvő Farkasréti Általános Iskola átadását egy alapítványnak. Ezzel a lépéssel több száz, a képviselő-testület ülésén is jelenlévő szülő akaratával került szembe a kerület vezetése.

"Erre mondom én azt, hogy Molnár Gyula az elmúlt fél évben politikai ámokfutásba kezdett, és ezt szeretnénk megállítani, és felszólítjuk arra, hogy fejezze be" - mondta el a fidesz.hu megkeresésére Schneller Domonkos.

(fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Laborc-ügy: az ellenzék a nemz
  2007-12-19 16:57:18, szerda
 
  Laborc-ügy: az ellenzék a nemzetbiztonsági ülésekről is kivonul
2007. December 19. 13:11
Abcúg.hu

A Fidesz és a KDNP szerint sérültek a demokratikus elvek, amikor Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság támogatása nélkül nevezte ki a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját. Az ellenzéki pártok képviselői ezért a jövőben nem kívánnak részt venni a bizottság munkájában, ezentúl a KDNP-s elnök is akadályoztatva lesz.

A Fidesz és a KDNP képviselői a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésein - jelentette szerdán Simicskó István a bizottság KDNP-s elnöke. A két ellenzéki párt képviselői így kívánnak tiltakozni Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójának kinevezése ellen. Simicskó azt mondta, nem akarják ellehetetleníteni az Országgyűlés működését, ezért ő elnökként akadályoztatva lesz, így az alelnöknek kell összehívnia az üléseket.

Simicskó és a fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke azzal magyarázták döntésüket, hogy szerintük sérültek a demokratikus elvek, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - Szilvásy György titokminiszter ajánlására - annak ellenére nevezte ki Laborcot a hivatal élére, hogy azt a nemzetbiztonsági bizottság nem támogatta.

Németh Zsolt szerint Laborc Sándor kinevezése Gyurcsány Ferenc és a kormány antidemokratikus döntése. A fideszes képviselő hozzátette, joggal tarthatnak attól, hogy az NBH a jövőben nem a nemzet biztonságát, hanem egy, az MSZP-n belüli csoport érdekeit védi majd.

Németh a külügyi vonatkozásokat elemezve azt mondta, hogy Laborc Sándor kinevezése sérti Magyarország szuverenitását, mert aki hat évet végzett a KGB akadémiáján, az átvilágíthatatlan. Hozzátette, a döntés veszélyezteti a NATO egységét, és fokozza a Varsói Szerződés volt tagállamaival szemben meglévő bizalmatlanságot.

Laborc Sándor kinevezését az NBH élére Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter kezdeményezte október 30-án. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn írta alá az új főigazgató kinevezését.

Forrás: origo.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz és a KDNP nem vesz ré
  2007-12-19 16:52:36, szerda
 
  A Fidesz és a KDNP nem vesz rész a nemzetbiztonsági bizottság munkájában

Lánchíd Rádió, sze, 2007-12-19 16:25Belföld Vezető hírek

,,Gyurcsány megsértette az ország érdekeit is"

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének tagjai a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának munkájában Laborc Sándor kinevezésének módja miatt - jelentette be szerdán Simicskó István, a KDNP politikusa, a testület elnöke és Németh Zsolt, a Fidesz képviselője. Az ellenzéki politikusok azzal indokolták döntésüket, hogy Laborc Sándor kinevezésének módja a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatói posztjára nem biztosítja a bizottság számára a parlamenti felügyeletet az NBH felett. Simicskó István azt kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn annak ellenére nevezte ki Laborc Sándort, hogy a főigazgató jelöltségét korábban a nemzetbiztonsági bizottság többsége nem támogatta. Az ellenzéki politikus elmondta: feltehetőleg egy kormánypárti alelnök vezeti majd a jövőben a bizottság munkáját.

Simicskó István megismételte, hogy álláspontjuk szerint Gyurcsány Ferenc megsértette az ország érdekeit is. Azzal ugyanis, hogy Laborc Sándor a moszkvai KGB-akadémián végzett, külpolitikai és biztonságpolitikai szempontból is veszélyezteti hazánk érdekérvényesítését a NATO-ban, így csökkenhet a nemzetközi szervezet bizalma Magyarország felé - jelentette ki a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A honatyák nem tudták,
  2007-12-19 16:50:46, szerda
 
  ,,A honatyák nem tudták, mit szavaztak meg hétfőn"

Lánchíd Rádió, sze, 2007-12-19 14:54Belföld Kiemelt hírek


Olyan tervezetre mondtak igent a koalíciós pártok az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásán, amelynek tartamát a honatyákkal nem ismertették - nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak a Patika Egészségpénztár Rt. elnök-vezérigazgatója. Dr. Lukács Marianna szerint a nyereségérdekelt modell - átláthatatlansága miatt - nem lehet jó befektetés a biztosítóknak. További kockázatnak nevezte a szakember, hogy a kormány nyomást gyakorol az államfőre. Ha viszont Sólyom László nem írja alá a törvényt, akkor nem tudnak felkészülni az új rendszer 2009-es elindítására, ami azt is jelentheti, hogy a biztosító társaságok nem fektetnek be az új pénztárak működtetésébe.

(Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gusztostalan a salgótarjáni SZ
  2007-12-19 16:49:44, szerda
 
  Gusztostalan a salgótarjáni SZDSZ
2007-12-19. 15:29

Gusztos Péter, az SZDSZ országgyűlési képviselője kilépett a párt salgótarjáni csoportjából - a hírt a politikus erősítette meg.

Döntését és annak előzményeit Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese levélben írta meg az SZDSZ salgótarjáni tagjainak.

Az MTI birtokában lévő levél azt tartalmazza: az országgyűlési választásokra készülve az SZDSZ választókerületi elnöki tisztséget hoz létre, az elképzelések szerint ezek az elnökök lesznek a képviselőjelöltek 2010-ben. A salgótarjáni ügyvivők október végén Ercsényi Ferencet, a párt Nógrád megyei elnökét választották meg erre a posztra, Gusztos Péter a megbeszélésre nem kapott meghívót, a döntésről pedig úgy értesült, hogy ő érdeklődött.

"Az eljárás üzenetét értem, a döntést tudomásul veszem" - fogalmaz a levélben Gusztos Péter, aki időközben a Győr-Moson-Sopron megyei választmánynál kért és kapott egyéni tagságot.

A szabad demokrata országgyűlési képviselő az MTI-nek azt mondta: "Nehéz döntés volt. Az egyéni tagságot átmeneti formának választottam. Nem tudom, hol fogok indulni 2010-ben, de ebben a ciklusban mindenképpen feladatom marad a salgótarjáni ügyek képviselete."

Gusztos Péter 2006-ban országos listán szerzett mandátumot, de ő volt az SZDSZ képviselőjelöltje a salgótarjáni választókerületben, 13 évig volt a salgótarjáni csoport tagja.

Ercsényi Ferenc, a párt nógrádi elnöke nem kívánt nyilatkozni az ügyről, mindössze annyit mondott: a hír igaz, de nem akarja kommentálni.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/19582/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.