Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Honlapajánló
  2007-12-02 23:24:02, vasárnap
 
  http://szinia.freeweb.hu/egyetertesben.htm  
 
0 komment , kategória:  Általános  
? Mit hoz a Mikulás ?
  2007-12-02 23:11:48, vasárnap
 
  ? MIT HOZ A MIKULÁS ?

GYURCSÁNYNAK:

Elektronikus (digitális) hang, szöveg-és fénykijelzős hazugságmérő készüléket.

Lendvainak:

Egy darab hordozható gázórát és gázár-változást jelző indikátort .

LAMPERTHNAK:

Egy doboz CAVINTONT, hogy emlékezzen a választópolgároknak tett hatpontos ígéretére.

GERGÉNYINEK:

Világítós és hangjelzéses ,,viperát", házi (saját) használatra.

KÓKÁNAK:

Nagyothalló készüléket a ,,nemdübörgő" gazdaság észlelésére.

A HETI-HETES TAGJAINAK:

Röhögést és vastapsot imitáló készüléket, valamint OVENALL szájvizet a trágár kifejezések ,,kiejtése" utáni alapos száj-öblítésre.

ZUSCHLAGNAK:

A ,,Nem loptam én életemben, ..." c. magyar nótát CD-n.

DEMSZKYNEK:

Egy miniatűr 5-ös metró kocsit, és örökös főpolgármesteri helyet Tunisz melletti romvárosban, ott már nem lesz képes olyan károkat létrehozni, mint Budapesten.

KIRÁLY BÉLÁNAK:

Kitüntetést Demszkytől, az még hiányzik a kollekciójából.

HORVÁTH ÁGNESNAK:

Orvosi képzésére fordított tandíjának visszatérítését, mivel bizonyíthatóan nem tanították meg még az alapismeretekre sem.

ORBÁNNAK:

Budapest térképét, annak ,,felmérésére", hogy az Astoriánál nem lehet és nem érdemes érdemleges nagygyűlést tartani.

TORGYÁNNAK:

Negyed kiló,- 1500 forintos (savanykás és apró szemű) chilei cseresznyét, és egy hibajavító (számítógépes) programot, készülő ,,műveinek" ellenőrzésére.

CSURKÁNAK:

Egy eltávolíthatatlan (kirúghatatlan) munkatársat.

LABORCNAK:

A KGB-s akadémia elvégzését annulláló, Putyin aláírásával és pecsétjével - közjegyző előtt ­hitelesített igazolást.

HORN GYULÁNAK:

Két hordó alkoholmentes italt, valamint egy csomag naftalint a pufajka tárolásához.

HORN GÁBORNAK:

Hiteles születési anyakönyvi kivonatot arról, hogy spermabankban tárolt anyag segítségével biztosították a világrajövetelét.

PETŐ IVÁNNAK:

Kéri Edit: Kik lőttek a Kossuth téren? c. tényfeltáró művét.

VERESNEK:

Alapfokú matematikai és közgazdasági ismeretek pénzügyminisztereknek c. szakkönyvet, lapulevél kötésben.

FÜRNEK ÉS CSOÓRINAK:

Erkölcsi segítséget, hogy legyen erejük 2008 márciusában is kiadni egy manifesztumot (chartát), amelyben tovább meakulpázhatnak a felett, amit 1990-1994 között Hofi szavaival élve: ,,elszabtak", de szerencsére nem jutottak a hajléktalanok sorsára.

SZILINEK:

Egy papírmaséból készült (kihajtható) parlamentet, amellyel gyakorolhatja, hogy miként lehet látszattevékenységgel megnyerni a közvélemény szimpátiáját, miközben (néhány merésznek tűnő frázis pufogtatásán kívül) semmilyen érdemleges (hasznos) tettet nem hajt végre.

DÁVIDNAK:

Egy csodaszép, széles karimájú, malomkerék nagyságú, Antall képével díszített kalapot, amely biztos védelmet nyújt: eső, hózápor és záptojások ellen.

GÖNCZ KINGÁNAK:

Belső megnyugvást, hogy volt már rosszabb és hazugabb külügyminisztere is az országnak, mégis az EU-ba jutott, nem is piti pozícióba, mert ilyen univerzális tehetségek mindig kellenek egy csalással regnáló kormánynak.

UNGÁR KLÁRA:

Egy kétméteres (tejcsokis) Turul madarat, mert a madárkórjából (úgy- ahogy) kigyógyulva, vette a bátorságot és az egészségügy területén (az OEP-ben) kamatoztatja azt a széleskörű ismereteit, amelyeket a kisvállalkozások, a lakáshelyzet, a nyugdíj-pénzár, a vagyonkezelés, az autópálya, a családvédelem, az adó-és pénzügyi biztosítás területén, illetve a FIDESZ-ben és az SZDSZ-ben szerzett.

MEDGYESSYNEK:

Egy utazó nagykövet számára hasznos: vászontarisznyát, vándorbotot, kulacsot, malaclopót és három darab hamuban sült pogácsát.

MOLDOVÁNAK:

Kádár hagyatékából megmaradt feljegyzést, miszerint: ,,Az emberek kevesebbet tévézzenek, többet olvassanak a marxizmus-leninizmus klasszisaitól, a szovjet íróktól és a szocialista világ gazdasági eredményeiről, mert ezzel gyorsíthatják fel a fejlett szocialista t társadalom alapjainak lerakását".

A RENDŐRSÉGNEK:

Virgácsot és ,,intőt" minden közreműködő rendőr (a tábornoktól a közrendőrig) bejelentett és a be nem jelentett tüntetések feloszlatása és/vagy szétverése miatt!

Azon kívül, -egy ,,hivatalos" figyelmeztetőt, hogy a törvénytelen akciót végzők el fogják nyerni (előbb vagy utóbb) a méltó büntetésüket!

(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rigler István átússza a Dunát
  2007-12-02 23:03:55, vasárnap
 
  Tisztelt Magyar hazafiak !
Veszélyes és kimagasló akcióra készülünk. Szükség van rád. Megjelenésedre feltétlen számítunk. Kísérjük jelenlétünkkel végig egy bátor ember útját biztatva, bátorítva öt:

A Magyar Nemzetért Mozgalom tékoztatója

Rigler István, Mozgalmunk egyik alapító tagja, az igaz szeretet, a valódi tudás, a hűség, a megbocsátás és a mennyei gazdagság jegyében szolidaritásban az elnyomottakkal, szegényekkel, tehetetlenekkel; tiltakozásul szerencsétlen hazánk kizsákmányolása, különösen az egészségügy privatizációja ellen
2007. december 6-án 13.30-kor átússza a szombathelyi csónakázótavat.

December 23-án 14:00-tól a jeges Dunát ugyanezen okból az Árpád híd pesti hídfőjétől kezdve a Lánchíd pesti oldaláig ússza át. Kövessük végig veszélyes és bátor vállalkozásában a fenti útvonalon. Aki teheti jöjjön el 13:30-ra az Árpád híd pesti hídfőjéhez. Mindenkit szeretettel várunk.

Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom elnöke

http://magyarnemzetertmozgalom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az évszázad pere
  2007-12-02 22:58:52, vasárnap
 
  http://igazsag.myip.hu/Kroko.html

A képeket még itt is meg lehet nézni:

http://furaila.xfree.hu/92919
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt nap rablás a Bagdadi N.Múze
  2007-12-02 22:47:54, vasárnap
 
  Amikor az USA megszállta Irakot 5 nap szabad rablást engedett a Bagdadi Nemzeti Múzeumban. A hivatalos vélemény szerint nem volt idejük erre odafigyelni. A British Múzeum 2005-ös jelentése szerint az amerikai hadsereg elpusztította Babilont. Az amerikaiak érvelése ismerős: Azért rombolták le Babilont és építettek a romokon katonai bázist, hogy megvédjék lelőhelyeket.
Szaddám uralma idején a régészeti
emlékeket katonák őrizték, a fosztogatást
pedig halállal büntették.

Csak most jutott a tudomásunkra, hogy 2000 óta száznál több (!) amerikai kutató fordult meg Békés megyében, ahol tudjuk a legsűrűbben fordulnak elő szkíta leletek.



J. Farcsak libanoni régész(2006): a fosztogatók nem kímélték az "ősi sumér városok egyetlen méterét sem. Az eladható tárgyak utáni fáradhatatlan keresésük közben módszeresen elpusztították az iraki civilizáció maradványait: ha megfelelően feltárták volna, akkor ezek a mintegy 20 négyzetkilométernyi területen elterülő ősi városok új információkat nyújthattak volna az emberiség fejlődéséről.
...... .....
Ur öt évig amerikai katonai bázis volt, a falak beszakadtak a katonai járművek súlya alatt. Olyan, mintha a régészeti lelőhelyet állandóan földrengés rázná.
.........
A 2003-as légi csapások nem tettek kárt az építményekben, de "a megszállás a történelmi emlékek mérhetetlen pusztításához vezetett, ami messze túlmutat a bagdadi múzeumok és könyvtárak kifosztásán. 2003 áprilisa óta az amerikai és koalíciós haderő legalább hét régészeti lelőhelyet használt katonai bázisként,

Megjegyzés: a történelmi örökségek katonai bázisként történő használata ellentétes az 1954-es Hágai Egyezménnyel és Jegyzőkönyvvel (1. fejezet, 5. cikk), amely a megszállásokról rendelkezik. Az Egyesült Államok nem írta alá.

Részletesebb cikk 2007 októberéből.


ÚDK: Azt tudjuk, hogy az iraki háború hazug indokkal indult. Azt is tudjuk többé kevésbé, hogy az USA Izrael édekében indította a háborút. Azt is tudjuk, hogy már több mint százezer ártatlan ember halt meg. Azt is sejtjük, hogy a háttérerőnek érdekében áll az iszlám és a poszt-keresztény civilizáció szembeállítása (ezt a célt szolgál(t)a a muzulmánok Európába való bevándoroltatása is). Azt is tudjuk, hogy Magyarország a többi liberális demokráciával együtt, Amerika szövetségeseként/csatlósaként felelős a civilizációs háborúért. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a Tigris és az Eufrátesz völgyében ebben az évzizedben az emberi történelem lerombolása zajlik? Költői a kérdés: az emberi történelem lerombolása is azoknak áll érdekükben akiknek a háború?

Egyfajta ÚDK-s válasz látszólag nem is a fentiekre. Markion Csoport: az ószövetséget rakjuk ki a vallásunkból, mert az nem Isten igéje.



Gyucha Attila, a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársa: Az amerikai régészek segítségével világviszonylatban jegyzett, egyedülálló ásatások folynak a megye több településén. Cikk.
ÚDK: Az iraki pusztításokkal egyidőben százas számban kutatnak amerikai régészek Szkítiában? Ez azért furcsa. A szkíta kereszténységről szintén a Markion Csoport bemutatkozó cikkében.

Szkíta aranyszarvas

bégány



2007 Dec 01

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A barátság...
  2007-12-02 22:36:26, vasárnap
 
  A barátság hallgatólagos szerzodés két érzékeny és erényes ember között. Érzékenyt mondok, mert egy szerzetesben, egy magányos férfiban esetleg szemernyi gonoszság sincsen, mégsem ismeri meg a barátság érzését.
Erényest mondok, minthogy a gonoszoknak csak cinkosaik vannak, a kéjenceknek tivornyázó cimboráik, a haszonlesoknek üzlettársaik, a politikusok pártütoket toboroznak, a közönséges henyéloknek csupán kapcsolataik vannak, az uralkodóknak udvaroncaik; egyedül az erényes embernek vannak jó barátai.
(Voltaire)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csaba testvér adventi programj
  2007-12-02 22:20:13, vasárnap
 
  Csaba testvér tervezett adventi programjai

2007. 11. 30. (péntek) 20.00-22.00 Budapest: tanuságtétel és szentmise a "...csak imádsággal és böjttel" c. imaest keretében a VIII. Mária u. Jézus Szíve templomban, Vértesaljai László SJ atya meghívására (20.00 imaest és tanuságtétel, 21.00 szentmise) (Budapest, VIII. Mária u. Jézus Szíve templom)
2007.12.01. (szo) 10.00 Csobánka, Adventi elmélkedés

2007.12.01. (szo) 17.00. Központi Papnevelő Intézet, Budapest: Belvárosi Templom Don Bosco énekkarának rövid elmélkedés (az énekkar lelki vezetőjének Puskás Attilának a meghívására; helyszín a Központi Szeminárium épülete - ugyanott, ahol a 18.30-kor kezdődő program lesz)

2007.12.01. (szo) 18.30 Központi Papnevelő Intézet, Budapest: beszélgetés a kispapsággal a Központi Papnevelő Intézetben a Magyar Egyházirodalmi Iskola szervezésében Bp. (szervező: Szemere János)

2007.12.02. (vas), 10.00 Paks, római katolikus templom: szentimse

2007.12.02. (vas), 18.00 Szekszárd: szentmise

2007.12.03 . (hét), de 10.30 Szekszárd, Garai János Gimnázium, nyílt osztályfőnöki óra

2007.12.03. (hét), 18.00 Szekszárd: Jótékonysági hangverseny a Művészetek Házában (közreműködnek Liszt Fernec Művészeti Iskola művésztanárai és növendékei) (a jótékonysági hangversenyen Csaba testvér budapesti programaj miatt nem vesz részt)

2007.12.03. (hét), 18.00 Budapest: Ferences Esték vendégeként "Krisztus pedagógiája" c. előadás a Tamás Alajos Közösségi Házban a "Ferencesség és nevelés" előadás- és beszélgetéssorozat részeként, a Budai Ferencesek szervezésében , Budapest (1024, Bp. Rómer Flóris u. 4.; a Budai budai ferences templom tőszomszédságában)

2007.12.04. (ke) 16.00-18.00 Nagydorog (Tolna megye): el"oadás (16.00) és szentmise (17.00)

2007.12.04. (ke) 20.00 Pécs, "Szövetség százezer életért" c. el"oadás az egyetemen, Köszönt"ot mond: Dr. Papp Lajos szívsebész (a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának Nagyterme, (Pécs, Szántó Kovács J. u.1/b.) (Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Társadalmi Befogadás Szakkollégiuma és a Déva Vár Kör Pécsi Csoportjának szervezésében)

2007.12.05. (szerd) 18.00 Budajenő: szentmise és azt követően előadás

2007.12.06. (csüt) 11.00-13.00: Bp., SOTE, I. sz. gyermekklinika - orvostanhallgatóknak és orvosoknak előadás

2007.12.06. (csüt) 18.00: Páty, előadás a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában

2007.12.07. (pént) 16.00 Debrecen: Csaba testvér karácsonyra való felkészülést segítő előadása. Az Ifjúság Kereszténydemokrata Szövetség Debreceni Szervezetének rendezvénye

2007.12.07. (pént) 18.00 Debrecen, Csaba testvér adventi előadása, a Nagytemplomi Értelmiségi Kör meghívására, Debreceni Református Tanítóképző Főiskola szép új előadótermében

2007.12.08. (szo) 9.00 Debrecen, jótékonysági Mikulás focikupa megnyitója (az Ifjúság Kereszténydemokrata Szövetség Debreceni Szervezetének szervezésében)

2007.12.08. (szombat) este: Nagyszalonta, jótékonysági est

2007.12.09. (vas) - 10 (hétfő.) Kárpátalja

www.devaigyerekek.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a magyar hitelválság?
  2007-12-02 21:10:12, vasárnap
 
  Napi Gazdaság - http://www.napi.hu/
| 2007. november 27., kedd 07:25
Egy év alatt 20 százalékkal nőtt a lakossági hitelállomány, miközben a megtakarítások oldalán nem történt érdemi változás. Egyre több a rossz hitel és a BAR-listás ügyfél. A megszorítások miatt jelzáloghiteleket veszünk fel a napi megélhetésre is.

Az elmúlt hetek információáradata között kissé megbújt az MNB harmadik negyedéves összefoglalója a pénzügyi szektor hitel- és betétoldali állományváltozásáról. Holott az adatok aggodalomra adnak okot.

Jelentős mértékben, éves szinten 20 százalékkal nőtt a lakossági hitelállomány, elsősorban a lakossági jelzáloghitelek töretlen népszerűségének köszönhetően. Ez önmagában még örvendetes lenne, de ezzel szemben a betéti oldalon nem történt érdemi állományváltozás.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a bankok rosszhitel-állománya és a BAR-listás ügyfelek száma is folyamatosan és jelentős mértékben növekszik, akkor az irány mindenképpen elgondolkodtató. A tendencia bizony már középtávon is veszélyes lehet, és egy speciális "magyar subprime-válság" rémét vetítheti előre.

Két fontos szempontot érdemes kiemelni. Egyrészt a tények egyértelműen azt mutatják, hogy a megszorító intézkedések hatásai már mikroszinten érezhetők, hiszen igazolni látszanak azokat a napi banki értékesítői tapasztalatokat, hogy az ügyfelek már nem csak a rövid futamidejű személyi kölcsönöket, de a klasszikusan nem ezt a célt szolgáló jelzáloghiteleket is a napi fogyasztásuk - még pesszimistábban: a család napi megélhetésének - finanszírozására fordítják. Azaz egyetlen vagyoni tartalékukat élik fel és sok esetben veszélyes adósságspirálba lépnek be.

Másrészt sajnos mind a hitelfelvételi kedv és kényszer, mind pedig a banki termékek - a devizahitelek bevezetése, a hosszabb futamidő, a szabad felhasználású termékek, legtöbb esetben a jövedelemvizsgálat hiánya - "fejlődése" azt eredményezte, hogy a hitelfelvételi hullám elérte azt a társadalmi réteget, ahol már az ügyfelek pénzügyi kultúrája bizony igen hiányos.

A pénzügyi kultúra fejlesztése elsősorban oktatáspolitikai feladat. De mi történjen a már felnőtt lakossággal, mit tehetnek a bankok? Jelenleg annyit tesznek, hogy a növekedési kényszerüknek megfelelően rövid távon tekintenek előre és csak kiszolgálják az ügyfeleket, nem túl sokat foglalkozva azzal, hogy az asztal túloldalán ülő fél vajon megértette-e teljesen az aláírásra kerülő szerződések rá nehezedő súlyát. A PSZÁF, mint a fogyasztóvédelem fő intézménye minden tőle elvárhatót megtesz, de ez is kevésnek tűnik.

http://index.hu/gazdasag/magyar/hitv071127/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Kerekasztal közleménye
  2007-12-02 20:09:33, vasárnap
 
  A Nemzeti Kerekasztal (NEKA) harmadik plenáris ülésén megvitatta hazánk egyre mélyülő politikai, gazdasági, szociális és egészségügyi válságát, ami a rendszerváltás lényegéből fakad, az átalakulási folyamat egyenes következménye.


A rendszerváltó ,,elit" politikailag becsődölt, képtelen az általuk elindított válságfolyamatot kezelni. A liberális kormány ,,reform-diktatúrája" általános társadalmi elégedetlenséget váltott ki, azzal, hogy a társadalom már megszerzett jogait tudatosan megvonja.
A kormány elvesztette a nép bizalmát! Ma már csak az erőszakszervezetei, intézményei, az alkotmányos visszásságok, no meg a megalkuvó ellenzék segítségével bitorolhatja a hatalmat.

A Nemzeti Kerekasztal meggyőződéssel állítja, hogy a ,,rendszerváltás" ilyetén formában megbukott, nem szabad folytatni. Le kell állítani a reformnak nevezett rombolást!

Tűzoltásra van szükség! A politikai hatalom birtokosainak - a jelenlegi parlamenti pártoknak - őszintén fel kell tárniuk az ország valóságos állapotát!

Nemzet-megmentési stratégiára van szükség, amelynek kialakítása össztársadalmi feladat.

A Nemzeti Kerekasztal a megoldást abban látja, ha Magyarország felhagy vazallusi politikájával és a belső erőforrásait önmaga hasznosítja, saját polgárai által és hasznára.
A globális tőke befolyását - mivel nemzetellenes - fokozatosan korlátozni kell.
A gazdasági stabilitás alapja a jogszabályok, az adózási formák és mértékek állandósága.
Az adózás mértékét a társadalom teherbíró képességének megfelelően (progresszíven) arányosítva kell megállapítani. E nélkül a bizonytalanság lesz úrrá rajtunk, ami a rablótőkének, a korrupciónak ad életteret.
A mai Magyarországra az államilag gerjesztett káosz a jellemző.

Mindezek ellenére fel kell ismerni azt a társadalmi folyamatot, ami pozitívumként értékelhető.
Az egész társadalom elindult az önszerveződés útján, a nemzeti érzelmű értelmiség egyre inkább hallatja a hangját, a demokrácia, az emberi jogok védelmében.
A társadalom a haza érdekében szerveződik, alternatív szakmai anyagokkal igyekszik befolyásolni a törvényhozást.
A szakszervezetek kezdenek szakszervezetként működni.
A társadalmi szolidaritás kezd általános igénnyé válni.

Ezek a folyamatok biztatóak, de sajnos még nem összehangolt módon működnek.
A Nemzeti Kerekasztal azért jött létre, hogy ezt a hiányt alkotó módon betöltse. Teret biztosít a gyökeres változást akaró nemzeti erők összefogására.

A Nemzeti Kerekasztal sajnálattal tapasztalja, hogy a szakszervezeti mozgalom nem képes olyan fontos társadalmi kérdésben akcióegységre lépni, mint az egészségügy.
Azt kell tapasztalnunk, hogy vannak olyan szakszervezetek, ahol a pártpolitikai érdekek dominánsan jelen vannak a vezetésben.
Mindezek ellenére a Nemzeti Kerekasztal civil szervezeti, pártjai; az MSZMP, a Magyarországi Zöld Párt, a Magyarországért Párt felkéri a még munkahellyel bíró polgárokat (munkásokat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket), hogy támogassák a szakszervezetek általános sztrájkra történő felhívását!
Aki tud az sztrájkoljon december 17-én, akinek nem áll módjában, vagy egzisztenciális fenyegetettségben dolgozik az jelezze egyetértését a szolidaritás kék szalagjának kitűzésével.

Budapest, 2007. december 1.


Csaba Elemér Medveczki Zoltán Takács András
társelnök társelnök társelnök
MSZMP Zöldpárt Magyarországért Párt

Balogh Béla
MNM hírlevél

http://magyarnemzetertmozgalom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 794
  • e Hónap: 1741
  • e Év: 37682
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.