Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Ágensasszony forró csokija
  2007-12-21 23:40:03, péntek
 
  Koronics Márton 2007. december 22. 00:00

Ágensasszony forró csokija

http://www.gondola.hu/cikkek/57073


Megszavazták az egészségügyi törvényt, Sólyom Lászlónak napokon belül kell eldöntenie aláírja-e, vagy visszaküldi az Országgyűlésnek, esetleg előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. A szabályozás ötletét az adta, hogy liberálisok szerint szent magántőke bevonásával kell megváltani az egészségügyet, mert nem megfelelő színvonalon, pazarlóan működik. A nép ingyen kapja az amúgy pocsék ellátást, potyautasok lógnak a rendszer kebelén, és nem mellékes vízióként a hálapénz eltüntetése is felmerült.

Az ingyenesség mítosza

Az OEP nyilvánvalóan nem pazarolna, ha nem tudná, miféle hatalmas bevételből cselekedje azt.

Kérem szépen, mi eddig is szép pénzeket fizettünk!

Hollandiával összehasonlítva nem is keveset. Egy magyarországi Minimál Béres (65.500 Ft/hó) havonta 10.480 forintot, azaz évente 125.760 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot penget be az államnak.

Hollandiában az alapbiztosítás évi 250.000 forintnak megfelelő összeg, (nyilván nem 65 ezer forintnyi havi éhbér mellett) a képet árnyalja, hogy a hollandoknál az állam átvállalja a kiskorúak díjának fizetését és mindenki, így a nyugdíjasok is fizetnek egészségügyi járulékot. Ez nálunk nem lehet nyerő idea, itt nyugdíjasokat nem lehet még minimális közteherviselésre sem fogni, leginkább szavazataik elvesztése okán.

Húsvásáron

Bizony a rendszerbe eddig is jó csomó pénz jutott, hogy az elosztás nem megfelelő és némelyek kiskapukat használva tüntetnek el belőle rakással, az legyen a mi bajunk, ha már olyan törvényalkotókra bíztuk életünket és halálunkat, akik nem voltak képesek döntéseikkel megfékezni a hihetetlen pazarlást.

És mert megérdemeljük, nyakunkba sózzák a biztosítók versenyeztetését, így lesz holnapra színvonalas ellátás és pénztakarítás. Érdekes, hogy az állam kilóra kimér minket magánbefektetőknek, azoknak pedig megéri kockáztatni ezen a harmatgyenge húspiacon. Még úgy is, hogy emberfőkként kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint az OEP, hiszen fejpénzt kapnak utánunk az Egészségbiztosítási Alaptól és a hasznot (ha lesz) sem kótyavetyélhetik még jó darabig. Ki érti ezt? Igazi pikantériát mégis abban találhatunk, hogy most először kutathatjuk testközelből: milyen is lehet élőlénynek lenni húsvásáron, egy urambátyám-kézkezetmos országban?

Elmaradt potyairtás

A kitudjahanyadiknagyonkidolgozott Öthetes terv sarkalatos pontja volt a potyautasok kizárása, ezzel szintén sok pénz maradt volna a marokban. Ám virradóra, Alkotmányböngészés közben, liberálisaink és szocialistáink rájöttek valamire: ez az eltintázott fecni nem teszi lehetővé, hogy országunkban bárki is ellátás nélkül maradjon.

Ergo: potyautas továbbra is rendszer kebelén.

Így aztán mégis a kb. 3,9 millió foglalkoztatott vállán marad az inaktívak eltartásának terhe, a nagy nemzeti kockázatközösség eszményéhez híven. Pedig némely aktív hontárs szívére hatolt ám, az állami segédletet ígérő potyairtás költségcsökkentő, emberséges gondolata.

Berezelt Kisember

Hogy a hálapénz mitől tűnik el egy olyan rendszerből, ahol filléres béreket adnak a szakma minden tagjának, rejtély. A biztosítás lehet rá a legjobb orvosság, a dokik majd a kezeletlen betegek után kapják a koponyapénzt, esetleg még jobban teszik, ha - megfogadva a miniszterelnöki ajánlást - ők is külföldre takarodnak az ápolókkal együtt. Az ápoltak meg majd csak kicserélik maguknak az infúziót. Többen szűklátókörűen sérelmezik a szabad orvosválasztás felszámolását is, mert eddig legalább azt eldönthették, kinek vigyék a borítékot. Hamarosan viszont csak azt az orvost látogathatják, akivel a biztosítójuk szerződést kötött. Ez nagyon eredményes lesz hálapénz dolgában, Kisember ijedtében még többet töm az ismeretlen gyógyító zsebébe.

A csoki feljavítása

Megint kishitű vagyok, pedig Ágensasszony már minden óvodást kioktatott és még a legégetőbb problémákat is megintézte. Nagyot emelt a kórházi menü színvonalán, már nem csak krumplit lehet belapátolni, hanem valódi burgonya meg asztalkendő is akad a vellára.
Szerelik a mackókat a kórházi ágyak melletti szekrénykékbe, hogy a két hete behozott tejbepapit jól el lehessen dugni illetéktelenek elől. De ki lesz a széfkulcsok őrizője?

Nagy kár, hogy a bárdolatlan beteganyag nem tudja kellően értékelni az étlapújítási igyekezetet és a tejbepapi állagmegőrzését.

Ostoba ez a nép, hiába cserélnek kedvéért egészségügyi rendszert, szóvivőt, kommunikációs stratégiát, senki nem hajlandó elhinni magának Ágensasszonynak sem, hogy a feltálalt végtermék azért gőzölög, mert finom, forró csokoládé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Felvidékről
  2007-12-21 23:34:25, péntek
 
  Levél Felvidékről

2007-12-21 18:45 Barikád.hu


Ma megnéztem az m1-en a 19:30-as Híradót, aztán meghallgattam Sólyom László köztársasági elnök úr beszédét, és jó érzés, szeretet és hála töltötte be szívemet. Ma éjféltől végre teljesül az álmunk, az az álom, amely oly sokszor kilátástalannak látszott...De a reményt sosem adtuk fel! Végre megnyílnak a határok közöttünk, Magyarország és Szlovákia közt! Tudod, bár szlovákiai magyarok vagyunk, nem vagyunk magyar állampolgárok, szüleink, nagyszüleink belénköntötték a magyarság, a mai s a történelmi Magyarország szeretetét. Testvéremmel együtt úgy nőttünk fel, hogy két hazánk van: Az egyikben mi élünk, a másik pedig a szívünkben él.

Most eljön az a pillanat, amire sok idős magyarérzelmű ember is várt, beleértve a 85 éves nagyapámat és a 82 éves nagymamámat. Ők mindig mondták és reménykednek benne, hogy eljön ez a pillanat, de sosem hittek benne igazán. Annyi rossz dolgon mentek keresztül. De mégis teljesül az álmuk. Mikor először készültünk Magyarországra utazni, nagymamám azt mondta,hogy mikor átlépjük a határt, csókoljuk meg a magyar földet!

Nekünk ez tudod mennyit jelent? Mégha nem is fog változni a helyzet, a világ, de az érzés örökre megmarad! Ez a jó érzés, hogy Magyarország már nem csak a szívünkben lehet a hazánk (mégha állampolgári jogaink nincsenek is a magyar földön), ez az érzés, amit azon a dec.-i napon "leromboltak", gondolom akkor nagyban közrejátszott Gyurcsány miniszterelnök riadója is (hogymég tömegesen fogunk Magyarországra bevándorolni és ott letelepedni. Ennek az embernek nincs igaz hazaszeretete! Mert ha lenne, akkor tudná, mennyit jelentszámunkra az a föld, ahol élünk, ahol születtünk). Azonban kár, hogy Erdély nem osztozik az örömünkben. Reméljük, hamarosan az ottani magyarság életében is eljön ez a pillanat! Imádkozzunk, hogy így legyen!

Sok szeretettel:

E.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik András: Van törvényünk
  2007-12-21 23:33:45, péntek
 
  Bencsik András: Van törvényünk!

2007-12-19 20:06 Barikád.hu

Most, miközben a Magyar Gárda vasalt bakkancsai dübörögnek a magyar falvak uccáin, rettegésben tartva a kisebbségeket, s a magyar Országgyűlés neogót épületében a szocialista képviselők - amint azt várni lehetett - fegyelmezetten megszavazták az egészségbiztosítás kiprivatizálására feljogosító törvényt, vajon ki figyelt oda, hogy az éjszakában egy még fontosabb és az előbbieknél nagyságrendekkel súlyosabb döntés is megszületett?

A kormányoldal és a Fidesz-frakció egyhangúlag támogatta - ezzel megvolt a kétharmad - az úgynevezett liszaboni szerződést, amellyel a magyar parlament úgy ültetett rá a magyar társadalomra egy kazalnyi uniós jogszabályt, hogy arról senki nem tudott semmit.

Ez a csomag lehet, hogy sok jó dolgot is tartalmaz, de lehet, hogy sok rossz dolgot is. Senki se tudja, mit írtunk alá. Európában elsőként. D. Horváth Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese mai cikkében (Nem hajt bennünket a tatár) leírja, a képviselők a 150 oldalas szerződés mellett csak ma kapták kézhez, "korlátozott példányszámban" a törvényjavaslat mellékleteit képező megállapodások szövegét, ami csaknem 400 oldal.

Idézem a szerzőt: "...honatyáink nem fogják egymás kezéből kikapkodni a vaskos iratot, javarészük Magyarország sorsát alapvetően meghatározó kérdésében tehát úgy nyomja meg ma a szavazógombot, hogy annak tartalmáról, horderejéről még csak fogalma sem lehet."

Megnyomták.

Ön tudja, mit tartalmaz a liszaboni szerződés?

Bencsik András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengen: A hosszú 20. század
  2007-12-21 23:27:39, péntek
 
  Schengen: A hosszú 20. század vége


A történészek szerint a 19. század hosszú volt, a 20. meg rövid. Azt mondják, az előbbi akkor ért véget, amikor az a bizonyos golyó elhagyta a pisztoly csövét 1914. június 28-án, Szarajevóban. Az utóbbi pedig szerintük a Szovjetunióval együtt lépett le a történelem színpadáról. Szerintem a 20. század is hosszú volt: egészen tegnapig tartott...



Minden korszak a saját gondolatrendszerébe próbálja beleszuszakolni a múlt eseményeit. Az 1990-es években, a délszláv háborúk idején a Nyugati Világ Nagy Ellenségének összeomlása egy új történelmi korszak kezdetének tűnt. Aztán 2001. szeptember 11-én mindenkinek szembesülnie kellett azzal, hogy újra van Nagy Ellenség. Máshogy hívják ugyan, de egy cseppet sem szereti jobban a dicső Nyugati Világot.

Talán a 20. század nem is volt olyan fontos, mint ahogy gondoltuk. Talán csak egy volt a sötétebb századok sorában. A két világháború rettenetes pusztítást okozott, de korábban is voltak már háborúk bolygónk történetében és persze lesznek is, ahogy az a harc sem lett a végső és ahogy a Holocaust sem az egyetlen népirtás volt.

Kontinensünk története bővelkedik ilyen korszakokban. Valószínűleg a 10. századi európaiak hasonlóan gondoltak a magyarok augsburgi vereségére, mint ahogy az 1945-ben élők Berlin elestére, vagy mi napjainkban a kommunizmus vereségére. Pedig a történelem eddig azt bizonyította, hogy mindig felbukkanhat egy új, minden addiginál félelmetesebb ellenség. Nem biztos, hogy mindig a nagy összecsapások, katarzisok jelentik a történelmi léptékű változást.

Mi történne, ha a világháborúkat ugyanolyan értelmetlen, tőlünk távol álló eseményekként szemlélnénk, mint a 7, 15, 30, 100 és még ki tudja hány éves európai belharcokat, vagy a jelenleg is zajló afrikai törzsi összecsapásokat? Lehet, hogy akkor azt vennénk észre, hogy mindaz, ami 1914 után Európában történt, csak egy aprócska kitérő volt?

Vegyük például az osztrák-magyar határt: húsz évvel ezelőtt az emberek történelmi szükségszerűségnek tekintették a vasfüggönyt. A '90 után született generációk viszont már el sem tudják képzelni, hogy ott egykor (néhány éve!) aknamezők és szögesdrót-akadályok voltak. Akik pedig ma születnek, ha minden jól megy, akkor már csak annyit fognak TANULNI az iskolában, hogy 87 évig nem utazhattak szabadon az emberek a két ország között. Bizonyára csodálkozni fognak majd ezen, ahogy mi sem értjük, hogy milyen lehetett négyszáz éve a három részre osztott Magyarországon élni.

Nem hiszek abban, hogy az általános történelmet nagy korszakokra kellene szabdalnunk, de úgy érzem, hogy Magyarország számára tegnap véget ér a hosszú (de még milyen hosszú!) 20. század és lassan elkezdődik a 21., amely akkor köszönt majd be számunkra teljességében, ha már jelentését fogja veszteni a határon inneni és -túli kifejezés, ha magyarokról beszélünk.

Halasi Endre

Kitekintő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamis, mint a délibáb!
  2007-12-21 23:24:09, péntek
 
  Hamis, mint a délibáb!


Magyar Testvéreim szerte a világban! Kérlek benneteket, hogy ne hagyjátok megtéveszteni magatokat a schengeni mézesmadzaggal! Európában minden nemzet szenved a gazdasági lobbik nyomása és a keresztény Európa szellemének sárba tiprása miatt.



A húzd meg - ereszd meg politika, amit a komisszárok és bürokraták tesznek és erőltetnek a Nemzetállamokra, csak a hagyományok és erkölcsök végső pusztulását segítik elő. Nem a polgárok gyarapodását és nyugodt életét ösztönzi, hanem a multinacionális korporációk gazdasági előnyeinek elősegítését, a Nemzetek ,,fogyasztó rabszolga" státusba való taszítását, a pénztől való függés kényszerét, és a szellem lezüllesztést szolgálja.
Ugyanennek a politikai és gazdasági maffiának az érdeke, a bevándorlás elősegítése, elsősorban a távol-kelet és Afrika országaiból. Mert a primitív, tanulatlan vagy tanult, de idegen vallású és kultúrájú ember kiváló eszköz a nemzeti hagyományok, a tradíciók és a keresztény vallás egységének megbontására. A betelepített vagy a gazdasági előnyök miatt idemenekült arctalan tömeg a ,,Tőke" gépezetének engedelmes és hatékony csavarjaiként, mint egy olajozott automata követi a ,,szoftver" utasítását: Dolgozz- hallgass, fogyassz-hallgass, halj meg-hallgass és fizess mindenért!
Az emberiség XX.-XXI. századi történelmét beárnyékoló kegyetlenségek, mint a világháborúk, a fasizmus a kommunizmus, és a cionizmus, mint baljós, a ,,Tőke" által gerjesztett árnyak lebegnek Európa népei fölött. Azzal a szmog felhővel együtt, amit az áruk, termékek környezetromboló ide-oda szállítása okoz. Ennek árát közvetve és közvetlenül Ti fizetitek meg, mert részesei lesztek egy ökokatasztrófának, a Föld felmelegedésének.
Ne higgyetek tehát a politika dögkeselyűinek és egyéb dögevőinek, mert a határok megnyitása nem a Nemzetegyesítés eszköze, hanem a pénzarisztokrácia akadálymentes térnyerését szolgálja. Újra és újra kibújik a szög a zsákból, merre tart a Magyar ,,demokrácia", és fő letéteményesei a parlamenti pártok. A cinkos összekacsintás, a választói akarat manipulálása vagy semmibevétele fontosabb számukra bárminél.
Ezért kell, hogy jobb és bal végleg eltaszítsa magától jelenlegi képviselőit, mert Magyarország amerikai szintű agymosása már régen elkezdődött. Néhány év és csak arctalan gép, ,,Emlékmás" lesz a hit és a szellem bölcsője Európa és Mi magunk, Magyarok.

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes városi elnök privatiz
  2007-12-21 22:29:39, péntek
 
  Fideszes városi elnök privatizálta a hevesi egészségügyet

MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2007. december 21., péntek 18:26

Míg Heves fideszes polgármestere az egri Markhot Ferenc kórház üzemeltetésének magánkézbe adása ellen tüntet, saját városában egy magáncégre bízza a Városi Egészségügyi Szolgálat működtetését, és a szervezet vagyonát. A nyertes cég tulajdonosa pedig a Fidesz egri elnöke, aki egyébként a Markhot Ferenc kórház orvosa.

h i r d e t é s
A Fidesz hazug politikát folytat az egészségügyben, ugyanis csak akkor ellenzi a magántőke bevonását, ha nem az ellenzéki párt, illetve holdudvara száll be az egészségügyi bizniszbe, mondta Nyakó István. Az MSZP szóvivője úgy érzi, igazát egy hevesi történet bizonyítja, ugyanis a város vezetése egy, a párthoz közeli cég kezére játszotta a helyi egészségügyi szolgáltatásokat.

Míg Heves fideszes polgármestere az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésének magánkézbe adása ellen tüntet, hívta fel a figyelmet Nyakó, addig saját városában a fideszes többségű képviselő-testülettel közösen úgy döntött: egy olyan magáncégre bízza a Városi Egészségügyi Szolgálat egészségügyi szakfeladatainak ellátását és az ehhez kapcsolódó vagyonkezelői jogot, amelynek tulajdonosa a Fidesz egri elnöke.

Nyakó szerint ugyanis az egri Fidesz-elnök, Magyar István (aki az egri Markhot Ferenc Kórház orvosa is egyben) az egyik tulajdonosa annak az Agria Ügyelet Kft.-nek, amelyik megkapta a hevesi egészségügyi intézményeket. "Egerben ugyanazok tiltakoznak a kórházi ellátás kiszervezése ellen, akik most kaparintották meg Hevesen nem csak az egészségügyi szolgáltatási jogot, de az egészségügyi intézmények vagyonát is" - kommentált Nyakó.

A szóvivő szerint egyébként Magyar már rutinos a magántőke bevonásában, hiszen az egri Fidesz elnökének cége már több szakrendelő üzemeltetését vette át az elmúlt évben, és Egerben is ők látják el a felnőtt orvosi ügyeletet. Itt volna az ideje, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egészségpolitikusai színt valljanak: akkor is helyeslik-e a magántőke bevonását az egészségügybe, ha nem az ő embereik húznak hasznot belőle, mondta Nyakó.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szerelő
  2007-12-21 21:14:43, péntek
 
  Egy szerelő kimegy egy házhoz hűtőt javítani. Kinyílik az ajtó, egy gyönyörű szexi nő fogadja. A nő mindjárt a konyhába vezeti, és közli vele, hogy milyen jó, hogy csak ketten vannak a házban. A férfi kérdő tekintetére így szól:
- Maga nagyon rendes embernek látszik. Nem is tudom, hogy mondjam meg, de a férjem már nem egészen fiatal, tudja mire gondolok?
A férfi nyel egyet:
- Azt hiszem, igen...
A nő folytatja:
- Tudja, a férjemnek van egy kis testi hibája...
A férfi elkezd izzadni. A nő folytatja:
- Tudja, én egy nő vagyok, maga meg egy férfi...
- I-i-i-gen... - dadogja a férfi.
- Megtenne nekem egy szívességet?
- Önnek akármit! - kiáltja izgatottan a férfi.
- Akkor... - mondja boldogan a nő - Áthúzná nekem a fridzsidert a másik sarokba?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Fidesz és a KDNP hallgat min
  2007-12-21 21:10:52, péntek
 
  Karácsonyi ajándék. Megszavazták a buziknak a regisztrált élettársi kapcsolatot.

A Fidesz és a KDNP hallgat mint sz@r a fűben


Az egészségügyi biztosítás privatizációja és az EU reformszerződés árnyékában dec. 17-én hétfőn megszavazták a buzik részére a regisztrált élettársi kapcsolatot is. Teljesen átírták a családjogi törvényt. Bár a Fidesz nemmel szavazott, de a fideszes sajtó hallgat az eseményről.
A buzikat rombolás céljából
maguk előtt tolják a bal-liberálisok.


A KDNP is hallgat(honlapja a Fideszéhez hasonlóan bojkottálja a témát), pedig vernie kellene a dobot és követelnie az államfőtől, hogy ne hirdesse ki a törvényt, hanem kérje az alkotmánybíróságtól a törvény megsemmisítését mert lényegében a házasságot terjesztették ki a buzikra, ami a mai, írott liberális 'alkotmányunkkal' is ellentétben áll. Nem véletlen azonban, hogy a regisztrált élettársi kapcsolat az EU reformszerződéshez kapcsolt Alapjogi Charta (21. §) bal-liberális értelmezésben megfelel.

A regisztrált élettársi kapcsolat csupán a következőkben különbözik a házasságtól:
- egyenlőre gyermeket nem lehet örökbe fogadni,
- egyenlőre nem lehet egymás nevét felvenni,
- közös megegyezés esetén válni pedig a közjegyzőnél lehet(ezt a házasságnál is tervezik).
Tehát a regisztrált élettársi kapcsolat lényegében házasság. Még azt a pimaszságot is megengedték maguknak, hogy a házasság ünnepélyes jellegéhez hasonlóan az anyakönyvezetőnek a buzikat is ünnepélyes keretek között kell összeadnia. Megkaptuk ezt is karácsonyra és a jobboldali egypártrendszer sajtója hallgat!

Az legyen világos, hogy a mai Magyarországon az egy millió(!) élettársi kapcsolatban élő férfi és nő nem is követeli egy árva szóval sem kapcsolatuk regisztrálását. A világot irányító balliberális erők azonban (lásd. pl. Soros György) pénzel megteremtik a buzi mozgalmakat, hogy aztán a jogegyenlőség magasztos elvére hivatkozva a házasság szentségét porba ránthassák a buzikkal. Miért is jó ez? Nem tudunk másra gondolni, mint a keresztény Európa lerombolásának a tervére.

Egy alkotmánybírósági döntés nyomán ma a homoszexuális pároknak vagyoni - így öröklési - ügyekben ugyanolyan jogai vannak mint a férfiaknak és a nőknek. Az igény érvényesítésekor persze igazolni kell a férfi-nő kapcsolathoz hasonlóan az együttélés tényét. Tehát a regisztráció mást cél szolgál, az a házassághoz vezető út egyik egyik lépcsője. Ez az SZDSZ által támogatott meleg mozgalomban evidencia.

A házasság intézménye pedig minden kultúrában amióta világ a világ férfihez és nőhöz tartozik. Istentelen az a társadalom - mondja Pál apostol(Róma, 1,18-32) - ahol kérkednek azzal, hogy férfiak férfiak ill. nők nők iránt gerjednek vágyra. Minden vallás és minden tradicionális társadalom magasabb értékűnek tartja az életet tovább vivő férfi és nő szexuális kapcsolatát az életet nem tovább vivő azonos neműek szexuális kapcsolatánál. Vallási-történelmi tapasztalat (Szodoma, Római Birodalom), hogy ahol a homoszexualitásnak kultusza van, ott a heteroszexualitás is elsősorban öncél és nem két embert a gyermekek nevelésére is összekötő kapocs.

A Római Birodalmat elődjének tekintő Európai Unió a szexuális orientáció diszkriminációjának a tilalma elvének megfogalmazásával és kiterjesztő értelmezésével igyekszik egyenértékűnek elfogadtatni a heteroszexuális kapcsolatot a homoszexuálissal (Alapjogi Charta 21. §). Ma már az Európai Unióban kultusza a van a homoszexualitásnak, kérkednek vele(lásd. büszkeségi mozgalom). Ez egyben a család és a gyermeknevelés háttérbe szorítását is magával hozza. Ezek a szodomikus, agresszív jelenségek mint lakmuszpapír jelzik előre a társadalmak pusztulását. Ami Szodomában kénköves eső volt, az Európai Unióban a fehér-keresztény civilizáció demográfiai hanyatlása. Társadalmi és biológiai zsákutcában hajtanak bennünket előre. Felismerjük-e? Képesek vagyunk-e szembeszállni vele?
Milyen erő játszik velünk? Nem a mózesi parancsokat hajtják végre rajtunk? (Egy példa a sok közül: 2 Móz. 34,13
Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.)

Az ÚDK Markion Csoportja szerint (dühöngés helyett):
1. Ki kell venni az Ószövetséget a bibliánkból mert az nem isten igéje.
2. A zsidóságnak meg kell térnie Jézus Krisztushoz, hogy a világ el ne pusztuljon.
3. A következő - reméljük nemzeti - kormányban kell legyen egy új párt amely kikényszeríti a Fideszből a családjogi törvényünk visszaállítását a dec. 17-e előtti állapotba.


Bégány Attila


http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1198250420&archive=& ;start_from=&ucat=42,48,68&
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fekete hétfőnél gyászosabb h
  2007-12-21 20:49:06, péntek
 
  A fekete hétfőnél gyászosabb hazudozás "jobbról"
2007-12-21. 18:32

A sánta kutya nemcsak utolérte, de meg is előzte a Magyar Nemzetet

Hétfőn folyt a szájtépés az Országgyűlésben az egészségügyi törvényről. Az ellenzék a Fidesz - MPSZ vezényletével hangoskodott, de mint tudni lehetett, teljesen fölöslegesen puffogtat, hisz az egészségügyi törvény feles, így annak elfogadása a kormánykoalíciótól függ. Viszont a 2/3-os többséget igénylő EU-s lisszaboni szerződésénél, ahol lehetett volna érdemi beleszólása, tájba simulva mélyen kussolt. Tette ezt annak ellenére, hogy előtte az MVSZ az ellenzéki képviselőket, így a Fidesz - MPSZ-t is névre szóló levélben figyelmeztette a 2/3-os törvény adta lehetőségre - adják vissza a külhoni magyarok magyar állampolgárságát!

Tette ezt annak ellenére, hogy a törvény sürgősségi napirendre vételéhez 4/5-ös többség szükséges. Tette ezt annak ellenére, hogy a sürgősségi napirendre tűzés előtti hozzászólásban Salamon László a KDNP és Boross Péter az MDF frakciója nevében óvta a képviselőket a felesleges kapkodástól, hisz még csak most fordítják angolról a szavazásra kerülő lisszaboni szerződés több száz oldalas szövegét. Ennek ellenére a szavazásnál: 282 igen, 27 nem, 7 tartózkodással megvolt a 4/5-ös többség a tárgysorozatba vételről. Tárgyalni és vitatkozni lehet arról a törvénytervezetről, amelyet alig ismernek, hisz akkor fordítanak! (Országgyűlési adatok szerint a fideszes képviselők fele sem beszél angolul.) Majd következik a törvény végszavazása, amely 2/3-os többséget igényel, tehát szükséges hozzá a Fidesz - MPSZ szavazata is. Az eredmény: 325 igen, 6 nem, 12 tartózkodás, vagyis nemcsak a 2/3-os többség, de 84%-os igenekkel a 4/5-ösnél nagyobb a jóváhagyás.

Aztán jöhet a gyávaság magyarázata, a szerecsenmosdatás a Magyar Nemzetben: ,,Politikai alku: valamit valamiért" címmel. ,,Az Országgyűlés tegnap jóváhagyta az Európai Unió lisszaboni szerződését. Magyarország ezzel a tagállamok közül elsőként ratifikálta a dokumentumot. A Fidesz csak azért támogatta a javaslat sürgősséggel történő beterjesztését és parlamenti ratifikálását, mert több jelzés is érkezett a párthoz: ha másként szavaztak volna, a szocialisták nem járultak volna hozzá a népszavazás országgyűlési elrendeléséhez - értesült lapunk. A képviselők nagy részének fogalma sincs a szerződés tartalmáról, ami annak is köszönhető, hogy a több száz oldalas anyagot csak a hét végén kapták meg."

Jogosan merül fel a kérdés: ezek szerint a képviselők 4/5-e saját falhoz állítását is gondolkodás nélkül megszavazná? A Magyar Nemzet fenti szánalmas magyarázkodásával szemben nézzük egy 3 évvel ezelőtti, 2004. szeptember 13-i népszavazást (állampolgárság és korházprivatízáció) kiíró parlamenti vita kormánypárti hozzászólásait, akik akkor is ugyanúgy ellenezték a népszavazást:

DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ebben a vitában két dolog keveredik. Az egyik, hogy a parlament kiírja-e a népszavazást, illetőleg a másik, ettől némelyest eltérő kérdés, hogy mit gondolunk arról a kérdésről, amelyhez kellő számú aláírást sikerült a kezdeményezőknek összegyűjtenie. Hadd kezdjem az elsővel, hogyan kell a Parlamentnek szavaznia erről a javaslatról. Szeretném a tisztelt Országgyűlés számára teljesen világossá tenni, a Szabad Demokraták Szövetsége a törvényesség alapján van, és mivel a magyar törvények úgy rendelkeznek, hogy ha kellő számú aláírást sikerül egy kérdés mellett összegyűjteni, akkor természetesen a Magyar Országgyűlésnek kutya kötelessége a népszavazást kiírni, és a magyar választópolgároknak lehetővé tenni, hogy ebben a valóban fontos kérdésben álláspontjukat nem is kifejthessék, hanem igennel vagy nemmel eldönthessék a kérdést.

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja természetesen támogatja a határozati javaslatot, a népszavazás kiírását. Természetesen, mondom, mert mint Eörsi Mátyás képviselőtársam nagyon világosan kifejtette, megítélésünk szerint az országgyűlési képviselőknek e tekintetben a törvény nem enged választást. A törvény, amely számos esetben meglehetősen félreérthetően és dodonaian fogalmaz, itt egyértelmű: ha az alkotmány által nem tiltott tárgyban megfelelő módon föltett kérdés népszavazásra tűzését 200 ezer magyar állampolgár aláírásával támogatja, akkor a népszavazást ki kell írni. Tekintettel arra, hogy itt a 200 ezer aláírás megvolt, ezért a népszavazást ki kell írni. Megítélésünk szerint ebben a kérdésben az Országgyűlésnek igazi döntési kompetenciája nincsen.

Ezek szerint ennyire ismerik a Fidesz-MPSZ képviselők a törvényeket, amlyeket ők is megszavaztak, vagy amnéziában szenved az egész frakció? Talán meg vannak félemlítve? És a Magyar Nemzetnél sincs egy, csupán egy legény a talpán, aki figyelmeztetné a Pártot, hogy ne halandzsázzanak össze-vissza, mert szánalmasan nevetségessé válnak, és még a sánta kutya is megelőzi őket.

Ezek után már csak egy kérdésem van a Fidesz - MPSZ frakció és a Magyar Nemzet szerkesztőségének döntéshozóihoz. Ugyanaz, amit 1918 novemberében Franchet d'Esperay francia tábornok Belgrádban kérdezett az országvesztő Károlyi Mihály vezette küldöttségtől: ,,Vous étes tombés si bas? / Hát már ilyen mélyre süllyedtek Önök?"

Okos Márton

(MVSZ Sajtószolgálat)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szlovákokat nem érdekli Sche
  2007-12-21 20:46:41, péntek
 
  A szlovákokat nem érdekli Schengen - nem nyitották meg a határt

2007-12-21 16:25 Barikád.hu

A 85 százalékban szlovákok lakta község hatóságai - forgalomtechnikai okokra hivatkozva - tartanák fenn a település magyar és szlovák részeit összekötő utcának a Szlovákiából Magyarország felé vezető szakaszára vonatkozó, teljes hatályú gépjármű-közlekedési tilalmat. Ezért behajtani tilos táblát is elhelyeztek az adott útszakaszon. Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselő ezért sürgősségi szóbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz.

Az osztrákok is táblákat tettek ki

Mint arról az Index korábban beszámolt Fertőrákos és az osztrák falu, Szentmargitbánya (St. Margarethen) között a helyiek számára teljesen váratlanul az osztrákok kirakták a mindkét irányba behajtani tilos táblát, hogy a határnyitás ellenére se lehessen autóval behajtani Ausztriába, bár kiépített út van.

Az elmúlt hetekben helyi szinten feszültséget okozott, hogy az osztrákok több határ menti úton kirakták a behajtani tilos táblát. Gyalogosan, biciklivel át lehet kelni bárhol, ahol erre alkalmas út van, vagy akár a zöldhatáron, csak az autóforgalomtól akarják megkímélni azokat az osztrák falvakat, amik eddig zsákfalvak voltak.

(hírTV - Index - Barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.