Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Feszítsétek meg, újra és újra
  2007-12-29 21:13:51, szombat
 
  2007-12-28


Feszítsétek meg, újra és újra... 



"Igen, kedves barátaim, ez a Jézus-sztori nem úgy alakult ki, hogy tényleg idejött az Isten fia ágálni. De hát csak nem gondoltátok komolyan! Sajnálnám. Nem, ez egy kedves decemberi mese. A gyerekeknek"- írja Tóta W(orluk) Árpád - Pulitzer-emlékdíjjal "hitelesített" - provokátor publicista Született december 25-én című írásában.

A szerző (egyik legfrissebb szerzeménye egy többmilliós kormányzati propagandamegbízás) az Index.hu képernyőjén keresztül a képünkbe hányta, miként vélekedik Jézus "sztori"-járól". A "Jézus-mondakört" megelőzte a Nap fiáé, Mithrasé, aki csupán "humánerőforrás-menedzsmentben maradt alul", mert vallása nem engedte be a szegényeket és a nőket - von egyenleget Tóta.

Természetesen a kereszténység nem csupán a mithraizmusból merített, ahogy Shakespeare sem szimplán lemásolta elődei drámáit - bölcselkedik Worluk, majd továbbfűzi a gondolatot: "Nagyszerű meséket talál ki az ember."

"Nem volt-e példaképünk mindannyiunknak Luke Skywalker vagy legalább Darth Vader?"- teszi fel a szónoki kérdést, majd a nagyon egyszerű szerzők által még egyszerűbb olvasóknak írt képregények terminológiájával megállapítja: "Így szültük meg magunknak Jézust. (...) Összeraktuk abból, amit találtunk a legósdobozban. De hiszen így lett a zsidó Egyisten is: a szomszéd népek istenségeit olvasztotta egybe a zsidóság, hogy sikeres crossover termékké fejlessze, és taroljon vele az istenpiacon. (...) Az ember megteremti magának az istent, aztán ha az isten nem dolgozik meg a hitéért, szó nélkül lecseréli egy másikra. Mehet vissza a balettba ugrálni. A verseny megoldja."

"Távozz tőlem, Sátán"- védekezett Jézus a kételkedés ragálya ellen. Tóta is a kételkedés vírusát igyekezett beültetni a kereszténység egyik legszentebb ünnepén olvasói lelkébe.

Szegény Tóta nem tudja, hogy a hívőkről lepattannak zavarkeltőnek, meghökkentőnek szánt szavai, mert a hívők úgy tartják, a végtelen hatalmú Isten az övéit megvédi a kételkedés, a kétségbeesés gyötrelmétől.
Az istentagadók pedig nem lesznek még jobban megerősítve Tóta egyszerű okfejtése által.
Mi lehetett hát a célja a tanult kollégának a december 25-i írásával, ha kizárjuk azt a lehetőséget, hogy csupán a feltűnési viszketegség miatt, avagy a baloldali liberális underground köreiben dúló divatnak megfelelően igyekezett rúgni egyet ő is a keresztényekbe?

Miért fáj annyira Tótának, éppen karácsony táján, hogy vannak, akik akár szó szerint képesek hinni a Jézus-történetben?

Miért nem az fáj neki, hogy miközben olyan hülyeségekre költi a kormány a köz pénzét, mint a Tóta-féle animációs propagandafilm, aközben Krisztus-arcú fedél nélküli öregemberek hálnak az utcán a kapualjban, az aluljáróban kartondobozokon, mert az ő emberi jogaiknak megfelelő hajlék finanszírozására már nem futja.

Ha Tóta Krisztus korában élt volna, talán Pilátus krónikása lett volna pár arany rendszeres jövedelemért, és gazdájának tetsző cinizmussal tudatta volna az utókorral, miként kiabálta a tömeg, hogy "Feszítsd meg!"

Torkos Matild főszerkesztő-helyettes


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=140853
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós forrásra hajt a hazai al
  2007-12-29 21:11:58, szombat
 
  Uniós forrásra hajt a hazai alvilág

2007-12-28 09:10 Barikád.hu


"Dobzse, dobzse..."Legális, vagy legalábbis annak látszó vállalkozásain keresztül uniós forrásokra hajt a hazai alvilág - állítja a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ nemrég nyugdíjazott vezetője.

Ferenczi László szerint szinte minden olyan, hosszú távon nyereséggel kecsegtető területen feltűnnek az ismert alvilági alakokhoz és szervezetekhez köthető cégek, befektetői csoportok vagy vállalkozások, amelyekre uniós pénzek is szerezhetők.

A maffiaellenes központ minden ilyen esetben figyelmezteti a döntéshozókat, akik komolyan is veszik a jelzést, így - legalábbis eddig - nem jutott uniós forráshoz olyan bűnszervezet, amely szerepel a központ nyilvántartásában. Egyes csoportok a pénzmosás lehetőségét látják ebben, míg mások így akarnak végleg szakítani bűnöző múltjukkal - vélekedett a volt vezető.

FH - Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Égbeszökő rezsiköltségek - min
  2007-12-29 21:10:37, szombat
 
  MTI 2007. december 29. 14:15

Égbeszökő rezsiköltségek - minden infláció felett nő!



A BKV 13 százalékkal emeli meg árait jövőre, hasonló arányban nő a szemétszállítás díja, a távfűtésért négy százalékkal kell többet fizetni - Budapesten szinte minden közszolgáltatás ára inflációnál nagyobb mértékben emelkedik.

A BKV csak nappal használható vonaljegyének ára 270 forint, az éjszakai jegyé pedig 350 forint lesz. A 30 napos dolgozói bérletért 8250 forintot, a tanuló-nyugdíjas bérletért 3250 forint kell majd fizetni. Lesz olyan jegyfajta, ami 22 százalékkal drágul, és lesz olyan is, mint a 65 évnél fiatalabb nyugdíjasok agglomerációs HÉV-bérlete, amelyért esetenként 10-szer többet kell kifizetni.

Mintegy 13,7 százalékkal drágul a szemétszállítás díja. A csatornahasználatért 9,9 százalékkal, a vízfogyasztásért 8,8 százalékkal, a szennyvízszippantásért 8,6 százalékkal, a kéményseprésekért pedig 4,4 százalékkal több pénzt kérnek jövőre. A kegyeleti közszolgáltatások ára 9,3 százalékkal nő, a szabadáras szolgáltatásoké viszont 10 százalékkal csökken.

A távhő díjszerkezetének módosításával az alapdíjat jövő évre befagyasztották. A hődíj viszont negyedévente a gáz árának függvényében emelkedik vagy csökken majd. A januári ötszázalékos gázáremelés miatt februártól négy százalékkal nő a távfűtés hődíja. Az új szabályozás szerint alapesetben 35-65 százalékra csökken az alapdíj-hődíj aránya. Aki igényli, az maradhat a jelenlegi 48-52 százalékos alapdíj-hődíj aránynál. Ez hidegebb időjárás esetén előnyösebb a fogyasztóknak.



http://www.gondola.hu/cikkek/57143
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom nem írta alá az egészsé
  2007-12-29 21:06:58, szombat
 
  Sólyom nem írta alá az egészségbiztosítási törvényt
(Cs.Zs.) 2007-12-27 12:09:36


Az államfőnek nem írta alá az új egészségbiztosítási törvényt, hanem visszaküldi azt az országgyűlésnek. Sólyom László múlt csütörtökön kapta kézhez a jogszabályt, amelynek áttanulmányozására mindössze öt napot kapott.

Sólyom László nem írja alá az egészségügy átalakításáról szóló törvényt. Ezt az államfő jelentette be csütörtökön a Sándor-palotában. A köztársasági elnök azt mondta, hogy a törvényt visszaküldi megfontolásra az Országgyűlésnek.

Az államfő döntését azzal indokolta, hogy társadalmi bizalom nélkül nem lehet ilyen léptékű reformot végrehajtani, hiányoznak a megfelelő hatástanulmányok és a politikai erőknek minimális megegyezésre kell jutniuk hasonló kérdésekben.

A jogszabály így a kormány terveivel ellentétben nem léphet hatályba január elsejétől. A törvényről várhatóan február közepén újra tárgyal a parlament.

(hírTV)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már másfél milliárdot megevett
  2007-12-29 21:06:08, szombat
 
  Már másfél milliárdot megevett a kormányzati negyed
(Cs.Zs.) 2007-12-28 14:28:39


Holnap döntenek a kormányzati negyed építőjéről, mindössze két cégcsoport van versenyben, akik délelőtt 10-ig még módosíthatnak ajánlatukon. Az építést számos bizonytalanság nehezíti, ezek figyelembe vételével kell kihirdetni a nyertest.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is arra vár, hogy tisztázódjanak a beruházás pénzügyi garanciái. Erre azonban lát esélyt Budapest SZDSZ-s gazdasági alpolgármester-helyettese. Ikvai-Szabó Imre az MR1 Kossuth Rádiónak elmondta, a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól nem rég egy olyan ajánlatot kaptak, amely alapján elkészíthető a főváros, és a Demszky Gábor főpolgármester által múlt héten még hiányolt településrendezési szerződés, ami tisztázná a környék csaknem 9 milliárdos közlekedésfejlesztési beruházásainak most még nyitott finanszírozási kérdéseit.

A fővárosi közgyűlés a múlt héten elfogadta a településszerkezeti terv módosítását, nem tárgyalt viszont a kerületi szabályozásról, ami jogilag feltétele az építkezésnek. A Fidesz már akkor is beruházás végnapjairól beszélt. De kétségeket fogalmazott meg Demszky Gábor főpolgár mester mellett, Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-s államtitkár is, aki azt nyilatkozta, felvetették, hogy a kabinet gondolja újra a beruházást. Ezt januárra halasztották.

A bizonytalansági tényezők ellenére is úgy látja Ikvai-Szabó Imre, hogyha eldőlnek a vitás pénzügyi kérdések, január végén ismét napirendre veszi a főváros a kerületi szabályozási terv módosítását. Persze ezt csak akkor teheti meg, ha időközben a VI. kerületi Önkormányzat is elfogadja a változtatást. A kormányzati negyedre a pályáztatási illetve az engedélyeztetési eljárás folyamán eddig több mint fél milliárd forintot költött az állam.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illegálisan toborozzák az egés
  2007-12-29 21:05:02, szombat
 
  Illegálisan toborozzák az egészségbiztosítási pénztári tagokat
(Cs.Zs.) 2007-12-27 22:03:05


A Hír Televízió birtokába jutott dokumentum alapján az egészségbiztosítási pénztárak már legalább másfél hónapja tartanak közvetítő cégeken keresztül tagtoborzást, miközben Horváth Ágnes miniszter szerint ezt legálisan csak január elsejétől tehetnék meg. A toborzás a piramisjáték elvére épül, azaz a beszervezett háziorvosok fejpénzt kapnak a betegekért. Ha pedig az orvos további kollégáit is meg tudja győzni, újabb pénzhez juthat.

Hargitai János, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke orvosoktól kapott egy szemináriumi jelentkezési lapot. A rendezvényt november 10-én tartották, akkor még több mint egy hónap volt vissza az egészségbiztosítási törvény parlamenti végszavazásáig. A szervező egy fővárosi székhelyű országos hálózattal rendelkező tanácsadó cég. A szemináriumon részt vevő, de nevük elhallgatását kérő orvosok egybehangzóan állítják, a rendezvényen leendő egészségbiztosítási pénztártagokat toboroztak. A rendszer a klasszikus multi-level marketing elve alapján működik, azaz minden új beszervezett után újabb pénzt kap az orvos.

A szeminárium résztvevői konkrét összegeket is elárultak. Egy beteg fejpénze 2000 forint, de ha a háziorvos időben beszáll, az általa meggyőzött kollégájának minden páciense után is kap 1000 forintot. A Baranya megyei napilap értesülései szerint az egyetlen kikötés, hogy a betegek végül a cég által képviselt egészségpénztár tagjai legyenek. Horváth Ágnes miniszter a törvény elfogadása után úgy nyilatkozott, a biztosítók csak jövőre kezdhetik meg a tagtoborzást.

(hirtv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már csak tíz százalék az MSZP
  2007-12-29 21:04:03, szombat
 
  Már csak tíz százalék az MSZP támogatottsága
(Cs.Zs.) 2007-12-27 17:06:02


Minden eddiginél alacsonyabb támogatottságot mért az MSZP-nek a Real PR 93 Kft. A cég által közölt legfrissebb adatok szerint a szocialisták 10 százalékon állnak a teljes népesség körében, míg a Fidesz támogatottsága 33 százalék ebben a körben.

A kutatóintézet által publikált adatok szerint a biztos szavazók között a Fidesz 62, míg az MSZP csupán 20 százalékon áll. A cég szociológia és területi szempontok alapján is vizsgálta a pártpreferenciákat. Az MSZP támogatottsága nagymértékben növekszik az életkor növekedésével, azonban a választók neme, iskolázottsága, lakóhelye nincs összefüggésben a párt népszerűségével.

A Fidesz támogatottságában a lakóhely döntő tényező, mivel a párt kevesebb szimpatizánssal rendelkezik a fővárosban és a közép-magyarországi régióban. Ellenpontként emelhetők ki a megyei jogú városok, ahol a teljes népességen belül 44 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött a legnagyobb ellenzéki párt, valamint a Dunántúl és Kelet-Magyarország is - áll a cég kutatásában.

A fővárosban a teljes népesség 11 százaléka támogatja a Fideszt, míg a kormánypártot 10,2, azonban a lakosság 70,2 százaléka bizonytalan a pártválasztásában. Életkori bontásban a Fidesz a 30-49 évesek között a legnépszerűbb és a 50-69 éves korosztály körében a legkisebb a támogatottsága. Az MSZP a 70 év fölötti korosztály számára a legszimpatikusabb párt.

A felmérés kiemeli, hogy 2007 decemberére a nyugdíjasok körében is átvette a Fidesz a vezetést a szocialisták előtt, mivel 10 százalékkal több szimpatizánst tudhat maga mögött, mint a kormánypárt.

A felmérést 500 ember megkérdezésével készítették 2007. december 4-10 között. Az eredmények maximális hibahatára plusz-mínusz 4,38 százalék. Az adatfelvétel telefonon történt.

(hirtv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégsem tüntet a szegedi Jobbik
  2007-12-29 20:54:25, szombat
 
  Mégsem tüntet a szegedi Jobbik - Sólyomra hivatkozva
2007-12-29. 16:55

A Jobbik Szegedi Alapszervezete örömét fejezei ki, hogy a Köztársasági Elnök átgondolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az egészségügyi törvényt. Sólyom László döntése miatt nem szervezünk tiltakozó demonstrációkat az új év elején, Botka Lászlónál (MSZP), Ványai Évánál (MDF), Sándor Kláránál (SZDSZ) és Újhelyi Istvánnál (MSZP) sem.

Ugyanakkor az erről kiírandó népszavazási kezdeményezést és aláírásgyűjtést a legnagyobb hatékonysággal támogatni fogjuk. Felkérjük a szegedi lakosokat, hogy az egészségük és az anyagi helyzetük megóvása érdekében, január közepétől minnél többen írják alá ezt a népszavazási referendumot.

A szegedi Jobbik felkéri Botka Lászlót és Újhelyi Istvánt, hogy a nemzeti kockázatot ne fokozzák a szélsőséges liberális törvény elfogadásával, hanem nemmel szavazzannak a magyar emberek szociális kiszolgáltatottságát figyelembe véve. Sándort Klárát és hungarofób pártját, nemkívánatossá minősítjük hazánkban és felszólítjuk őket, hogy hagyanak fel a magyar nép terrorizálásával, hiszen a társadalmi támogatottságuk elfogyott és az SZDSZ megszűnt, mint létező valós politikai erő. A többségi társadalmi akarattal még az ultra-liberális SZDSZ sem mehet szembe - ha csak nem ez a konkrét szándékuk.

Tóth Péter
a Jobbik szegedi elnöke


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányzati negyed pusztán e
  2007-12-29 20:52:49, szombat
 
  Cser-Palkovics: A kormányzati negyed pusztán egy ingatlanbiznisz

Lánchíd Rádió, szo, 2007-12-29 11:28Belföld Kiemelt hírek

Az egyetlen jó döntés az lenne, ha a kormány visszavonná a kormányzati negyed építésére kiírt tendert, mert arcátlanság 142 milliárdot elkölteni erre a luxusberuházásra, miközben megértést és türelmet kérnek az emberektől - közölte szombaton Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Cser-Palkovics András szerint a lakosság a vizit- és kórházi napidíjból, valamint a tandíjból befolyó pénzt hét évig csak azért kell beszedni, hogy kifizethető legyen a kormányzati negyed 142 milliárdja. A politikus szerint Gyurcsány Ferenc üzleti múltját ismerve a kormányzati negyed pusztán egy ingatlanbiznisz.


Az eredeti tervekhez képest nem most szombaton, hanem csak január 16-án dől el, ki építheti meg a kormányzati negyedet. A kormányszóvivő szerint a csúszás oka az, hogy a bíráló bizottság január 16-ig pontosan ellenőrzi, hogy a benyújtott pályázat a kiírt kritériumoknak mindenben megfelel-e, és azt is, hogy menetrendszerűen felépíthető-e a kormányzati negyed. Budai Bernadett hozzátette: a kormány is ,,rátekint" január első hetében a projektre, hogy kiderüljön a beruházás megvalósítása az eredeti ütemezés szerint halad-e.

A helyettes szóvivő azért tartaná helyesnek a terv visszavonását, mert számos anomália tapasztalható az eddig történtek során is. A pályázatot kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóság decemberben visszadobta az arculati terv pályázatát megnyerő konzorcium vázlatrajzait, és még sem a Fővárosi Közgyűlésben, sem az érintett Terézvárosban nem hozták meg azokat az önkormányzati döntéseket a kormányzati negyed területéről, amelyek alapfeltételei a kivitelezésnek. Ráadásul a kisebbik koalíciós párt, az SZDSZ is fenntartásait hangoztatja - mondta Cser-Palkovics András.

A kormányzati negyed magánberuházásban épülne, az állam 25 év alatt üzemeltetési és bérleti díj fejében fizetné vissza a bekerülési költséget, ami a kormány számításai szerint kevesebb pénzbe kerül, mintha fenntartanák a jelenlegi, általában igen rossz állapotú minisztériumi ingatlanokat. A Független Hírügynökség kérdésére Cser-Palkovics András azt mondta, hogy nem látják bizonyítottnak ezt az állítást, de éppen azért kezdeményeztek a parlamentben ÁSZ-vizsgálatot fél éve, hogy derüljön ki, helytálló-e a feltételezés. A kormánytöbbség azonban még napirendre sem vette a javaslatot - mondta a helyettes szóvivő.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csehszlovák börtönben halt meg
  2007-12-29 20:47:59, szombat
 
  Csehszlovák börtönben halt meg a legnagyobb felvidéki magyar politikus

2007. december 29. 13:16
HunHír.Hu


Nyilvánosan állást foglalt a nácizmus ellen, mellesleg egyedüliként a szlovák parlamentben, aztán kommmunista börtönben halt meg. A legnagyobb felvidéki magyar politikus, a zsidók deportálása ellen fellépő Eszterházy János 50 éve hunyt el.

Hamvait csak a közelmúltban, de éppen a tiszteletére rendezett emlékévben találták meg. Sajnos, a magyar mártírpolitikus szülőhelyén, Nyitraújlakon egyelőre mégsincs fogadókészség az Eszterházy-emlékmű felállítására.

mr

HunHír.Hu kommentár: ezeknek a gyökértelen, múlt nélküli, csinált országban pöffeszkedő majmoknak csak a Tiso meg a Benes nevezetü genetikai hulladékok számítanak.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=9415
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.