Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyermekkönyvek
  2007-12-07 21:55:41, péntek
 
  GYERMEKKÖNYVEK

http://furaila.xfree.hu/93386

Wass Albert: Emese álma

Magyar mondák sorozat 1.

Ill.: Dósa Tamás

24 oldal

Ár:1400 Ft

,,Kilenc hónapra rá fia született Emesének. Az álomra való emlékezés miatt Álmosnak nevezték el a gyermeket, aki később Árpád apja lett, azé az Árpádé, aki valóra váltotta Emese álmát és elvitte a magyarokat, síkságokon és hólepte hegyeken át a hunok hajdani hazájába. Ahol még ma is élnek, több mint tizenkét évszázad után."
http://furaila.xfree.hu/93386


Wass Albert: A mátyás és az őz meséje

Erdők könyve sorozat 6.

Ill.: Gábor Emese

24 oldal

Ár. 1400 Ft.

,,Van az erdőben egy madár, amit mátyásnak neveznek, mátyásmadárnak, és más vidéken szajkónak. Ismered bizonyára. Szép kék tollai vannak a szárnyán, bóbitát is visel, és nagyon ügyes, élelmes madár. Okos is. És ebből származott a baj."
http://furaila.xfree.hu/93386


Wass Albert: A zöldszakállú király fia

Válogatott magyar népmesék sorozat 4.

Ill.: Borsódy Eszter

24 oldal

Ár: 1400 Ft.

,,Megszomjazott ám a király, s lehasalt a patak partjára, hogy a kristálytiszta, hűvös hegyi vízből nagyot igyék. De alig kortyantott kettőt, amikor egyszerre csak elkapta valami a szakálla végit, s nagyot rántott rajta."
http://furaila.xfree.hu/93386


Wass Albert: A legkisebbik királyfi és a táltos paripa

Válogatott magyar népmesék sorozat 3.

Ill.: Makhult Gabriella

32 oldal

Ár: 1600 Ft

,,Bölcs és jó király uralkodott az országon, akinek egyetlen gondja volt csupán: három derék fia közül melyiket válassza utódjául? (...)Ezért hát annak adom át a királyságot, aki hoz nekem az élet vizéből!"
http://furaila.xfree.hu/93386


Még kapható mesekönyvek:

http://furaila.xfree.hu/93386

- Tavak könyve sorozatból:



Wass Albert: Csupafej, a jégmadár

(Tavak könyve sorozat 4.)

Gábor Emese festményeivel

24 oldal

Ár: 1400 Ft



Miképpen tett Csupafej csodát?

Megtudhatja, aki elolvassa ezt a mesét...


- Erdők könyve sorozatból


Wass Albert: Mese az erdőről

(Erdők könyve sorozat 1.)

Gábor Emese festményeivel

32 oldal

Ár: 1600 Ft

Olvasni tanuló gyermekek számára ajánljuk Wass Albert Erdők könyve című képeskönyv sorozatát. Az öreg Csönd, a szellő és az angyal meséje a Látóembereknek szól, akik megőrizték gyermekkoruk szívbeli érzékenységét, s gyermekeiket Látógyermekké tudják nevelni.



Wass Albert: Bulámbuk

(Erdők könyve sorozat 2.)

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

"Én Bulámbuk vagyok, a nagy fekete szarvasállat, és nem kérek engedélyt sen­ki­től, hanem csak teszem, ami nekem jólesik! (...) Az Erdő Angyala pedig igen erő­sen megbosszankodott ekkora neveletlenség láttán, és nem is szólt többé egy szót sem, hanem elkezdett varázslatot csinálni. "



Wass Albert: A vén Gombacsináló

(Erdők könyve sorozat 3.)

Gábor Emese illusztrációival.

32 oldal

Ár: 1600 Ft

"És amikor majd felnősz, és azt látod, hogy az emberi élet jó gombái között is sok a mérges és veszedelmes gomba, akkor jusson eszedbe ez a mese. Jusson eszedbe, és ne légy soha azok között, akik a Gombacsinálókat ártatlanul ítélik el boszorkányok által gyártott gombák miatt. Mert, aki igazságtalanul ítél, az a ködnek és a boszorkányoknak a szövetségese."



Wass Albert: Az éjjeli pávaszem

Erdők könyve sorozat 4.

Gábor Emese illusztrációival.

32 oldal

Ár: 1600 Ft

Wass Albert egy csodálatos archaikus történetbe ágyazta gondolatait a szépségről és a jóságról: ha jót teszel és igazat, a pillangók hírül viszik a Jóistenhez - mert a pillangót az Erdő Jó Szelleme teremtette, s teremti azóta is, hogy nyoma maradjon a jóságnak!






Wass Albert: A kis szürke nyúl

Erdők könyve sorozat 5.

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

A mezőségi kis nyúl ezzel a gyönyörű képeskönyvvel világkörüli útra indul, hogy meghódítsa az olvasók szívét. Szeretetével segíti az erdő állatait, még ha becsapják, kihasználják is, önzetlen marad.

- Válogatott magyar népmesék sorozatból:



Wass Albert: A zenélő ezüstkecske

Magyar népmesék sorozat 2.

Gábor Emese illusztrációival.

24 oldal

Ár: 1400 Ft

- Mi értékesebb még egy igaz jó barátnál is? - Az első és legnagyobb érték a világon - válaszolt a katona, és a királykisasszonyra nézett - a szerető, hűséges szív! A kötetet Makhult Gabriella illusztrálta.


- Nagyobb gyermekeknek ajánljuk:


Seherezádé sorozat 1.: A fáraó menyasszonya

48 oldal

Ár: 2600 Ft

Egy elrabolt kislány


Az egyiptomi szerzőpáros (író és grafikus) csodaszép vállalkozása számtalan nemzetközi díjat (Ibby-, Mubarak Gyermekkönyv-, Afrika-díj) nyert az utóbbi években. Az Ezeregyéjszaka meséinek képeskönyv kiadásával évtizedek óta adós a magyar könyvkiadás. A Kráter Műhely Egyesület új vállalkozása természetesen nemcsak ezt a hiányt kívánja pótolni, hanem míves és igényes gyerekkönyvet ad az olvasó kezébe, amikor útjára bocsátja a kivételes mesesorozatot.





A nevető Erdély - tréfás mesék

Barcsa Dániel és Kovács Dániel illusztrációival

176 oldal

Ár: 2500 Ft

Kemence melegénél pipázgató nagyapáinkat juttatja eszünkbe e könyv, akik a tűz ropogása mellett, ízes beszéddel meséltek humoros és pikáns történeket a köréjük gyűlt család aprajának-nagyjának a jég hátán is megélni tudó székelyről. És a komájáról meg a kántorról meg az okos asszonyról meg a furfangos cigányról. Egyáltalán a székely agyafúrtságról, a maga egyszerűségében is bölcs népi észjárásról. A majd száz mese, anekdota mondanivalóját híven tükrözik a különleges illusztrációk. A kötet 2006-ban elnyerte a Budai Könyvdíjat, melyet a szerző a XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon vett át.



- SZÉPIRODALOM


Baudelaire, Charles: A rossz virágai

Fordította: Tornai József

284 oldal

Ár: 2000 Ft

,,A Romlás virágai címének értelmét a magyar jól megközelíti, de nem fedi, nem fedheti egészen" - írta Szabó Lőrinc hajdanán, a magyar fordítás első, 1923-as megjelenésekor. Tornai József újrafordította Baudelaire ,,fő művét", 1991 óta most jelenik meg újra az átdolgozott és felfrissített műfordítói remeklés.



Ambrus András: Székely Trianon
272 oldal

Ár: 1700 Ft

1925-öt írunk, egy székely falu küzd a megmaradásért. Közös vagyonuk a hatalmas fenyves erdő, de erre már szemet vetett az új államhatalom és az új ügyeskedők is. Mindezt néhány év múltán betetőzi a nagy gazdasági válság, amely végigsöpör a világon, és jó alkalmat teremt az uzsorásoknak. Eközben a faluközösség őrzi szokásait, éli hétköznapjait -- ahogy századok óta --, és teremnek áldozatkész vezetők is.



Gyurkovics Tibor: Magyar extázis

232 oldal

Ár: 3500 Ft

A Kossuth-díjas költő a személyes én határainak túllépésével valósította meg az utóbbi 200 év magyar képzőművészeti szépségeinek ,,gyurkovicsi" bemutatását. Mert mindenre van vers - vallja Gyurkovics Tibor. Az Extázis-sorozat harmadik kötete a nagy magyar festők híres festményeinek különleges költői bemutatása, lelki megidézése.



Gárdonyi Géza: Bibi
Ár: 1600 Ft
Az egri remete utolsó műve igazi kuriózum. Naplóformában vall benne legbelsőbb vívódásairól, bár az első lapra ezt írta: "nem regényes életregény ", ugyanakkor irodalomtörténeti érdekesség is, hiszen afféle "befejezetlen szimfónia ": a regény kétharmadánál ugyanis abbamaradt az írás, majd Gárdonyi József, az író fia fejezte be a művet édesapja jegyzetei alapján. A páratlanul őszinte és izgalmas (élet)regény hosszú évtizedek után jelenik meg újra.

Juhász István: Kincses Magyar Filmtár (1931-1944)


Ár: 3500 Ft

Juhász István legújabb kötete az első olyan kultúrtörténeti összefoglalás, amely a két világháború közti időszak filmtörténetével foglalkozik, lajstromba véve mind a háromszázhatvan alkotást. A kötet utolsó fejezete Szeleczky Zita pályaképét rajzolja meg - ami az első monografikus igényű összeállítás a színésznőről!

--------------------------------------------------------------------------------


Herczeg Ferenc: A gótikus ház


Ár: 1900 Ft



Az önéletrajzi kötet az első világháború kitöréséig számol be a szerző életútjáról és persze a korszak legjelentékenyebb eseményeiről is. Herczeg lévén nemcsak a korszak "írófejedelme ", hanem országgyűlési képviselő is, igen pontos látleletet ad a Monarchia utolsó évtizedeiről.



Eckhart mester: 15 német beszéd
Ár: 880 Ft

Eckhart mester az 1260 körül született német szerzetes korának, de az egész nyugati kultúrkörnek is legnagyobb misztikusa, s minden bizonnyal az egyik legeredetibb a mindenkori gondolkodók között. Gondolatai olyannyira nem egy adott történeti szituációhoz tapadnak, hogy hatásuk érezhető a modern európai filozófia legnagyobb alakjainál, sőt századunk japán filozófiájának kiemelkedő személyisége Keije Nishitani őbenne látta a kelet és a nyugat gondolkodási rendszereinek közelítését megalapozó gondolati bázist.


Németh László: Irgalom


Ár: 2300 Ft

Németh László minden műve, miközben önálló műként is létezik, része annak a nagyobb egésznek, amit szerzőjük tudatosan megteremtett életművének tekintünk. A korai Emberi színjáték például Németh legteljesebb regénye, a Gyász a legtökéletesebb, az Iszony a legkülönösebb, hiszen sajátos életérzést fogalmaz meg, az Irgalom, Németh utolsó regénye pedig a legszebb, mivel etikai rendszerét, a világról alkotott képét ebben a regényben foglalta össze a legteljesebben.

Gyurkovics Tibor: Két regény
Isten nem szerencsejátékos; Szolgálat


Ár: 3400 Ft


Gyurkovics Tibor két kisregénye, az Isten nem szerencsejátékos és a Szolgálat jelenik meg egy kötetben több, mint húsz év után újra. A két művet tematikailag összekapcsolja a lélektani-erkölcsi vizsgálódás, a válaszkeresés az emberi lélekben zajló miértekre és hogyanokra. Az újabb olvasógenerációnak nélkülözhetetlen olvasmánya lehet a két kiváló mű.




Balogh Elemér: A tanár úr


Ár: 2500 Ft


Balogh Elemér regénye a tragikus halált halt Brusznyai Árpádnak állít emléket, akit az '56-os forradalom után koncepciós perben ítéltek el és végeztek ki. Életszentsége és erkölcsi példaadása a mai ifjúság számára felbecsülhetetlen.


- MŰVÉSZETI ALBUMOK



Ács Pál: A küzdelem szobrásza - Tóth István

Belső Tárlat sorozat

144 oldal, Ár: 3800 Ft

Tóth István (1861-1934) szobrászművész életútja és munkássága egy kötetben, mely az első monografikus igényű könyv Szombathely leghíresebb szülöttéről. A szobrászművész alkotásai megtalálhatók az ország legfontosabb közintézményeiben és közterein, számos templomban, temetőben: Parlament, Halászbástya, Magyar Nemzeti Bank épülete, Kerepesi temető főbejárata, Magyar Nemzeti Galéria.


Jakab György fa- és csontszobrász

84 oldal, Ár: 2400 Ft

,,Ezek a művek nem lezárnak, hanem megnyitnak valamit azokban, akik felütik e kiadvány lapjait. Kárpát-medencei magyarság és história így fonódik egymásba, s késztet továbbgondolásra, és mert fölöttük a nyitott székely kapu reménykeltő napkorongja - csak bizakodhatunk: a Kővel együtt hátha marad a Fa is".

- WASS ALBERT DOKUMENTUMOK


Wass Albert: Üzenet haza

Terjedelem: 112 oldal, 3 óra

Ár: 3800 Ft

Az mp3-as CD melléklettel ellátott könyv Wass Albert amerikai előadókörútjain elhangzott beszédeit, interjúit tartalmazza. Az eredeti hangfelvételek között megtaláljuk az Elvásik a veres csillag regény egyik fejezetét Wass Albert előadásában.





Wass Albert, a Nemzetféltő

312 oldal

Ár: 3500 Ft

Wass Albert közéleti szerepvállalásainak legteljesebb gyűjteménye a jelen kötet. Négy küzdelmes évtized krónikája, melyből felsejlik a II. világháború utáni amerikai magyar emigráció egyik vezéregyéniségének közéleti-politikai tevékenysége. Írások, cikkek, beadványok, előadókörutak beszédei, előadások gyűjteménye a Nemzetféltő antológia. Több mint hiánypótló mű, és nem csak az irodalomtörténészeknek!



Wass Albert: Népirtás Erdélyben

152 oldal

Ár: 2500 Ft

,,E dokumentációs munka, mely magába foglalja az utolsó húsz esztendő minden hitelesített visszaélését, amit a román kormányhatóságok az erdélyi magyarokkal szemben elkövettek, felsorakoztatja mindazokat az erőfeszítéseket, amiket az Erdélyi Világszövetség amerikai csoportjai Washingtonban kifejtettek abból a célból, hogy az amerikai kormányok figyelmét felhívják ezekre a visszaélésekre... Nem illő elnyomókkal cimborálni az elnyomottak ellen." - Wass Albert 1985-ben. Wass Albert összeállítása sajtótörténeti és diplomáciai szenzáció! Soha senki nem kísérelte meg egybegyűjteni azt a hihetetlen mennyiségű információt, ami az Erdélyben zajlott (és zajló) magyarellenes politikáról jelent meg a ,,nyugati" sajtóban: mert eleddig elhallgatták és elhallgattatták...


Wass Albert földjén - DVD

Ár: 3300 Ft
Terjedelem: 1 óra
A Kráter Filmtéka sorozat első darabja az erdélyi ,,Holt tenger" 21. századi felélesztését megkísérelő munka bemutatása. A hányatott sorsú régió történelme, múltja és jelene Erdély szomorú s egyben felemelő történelmi fejezeteinek egyike. A dokumentumfilm Turcsány Péter és Csontos János közös munkája, akik a nagy magyar író, Wass Albert szellemiségével készítették el emberséges és művészi számvetésüket, az ott élők mai hétköznapjaival is megismertetve a nézőket.




- TÖRTÉNELEM, NÉPRAJZ


Környei István: Katonasors 1.

Egy honvéd naplója

400 oldal

Ár: 2800 Ft

A háborús napló egy cenzúrázatlan ,,hely- és élettörténet" - ahogy a szerző fogalmaz. Környei honvéd több száz oldalon jegyezte fel a keleti orosz front mindennapjait. Az első kötet 1941 augusztusa és 1942 októbere közti időszak hiteles krónikája. A ,,rajnapló" hiánypótló kötet, hiszen napjainkig nem jelent meg a keleti frontra vezérelt magyar honvédekről napló.


Bakay Kornél: Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!

Tanulmányok és előadások

298 oldal

Ár: 2500 Ft

Bakay Kornél új kötete történelmi esszépanoráma. A gondolkodó kétkedéseit, felfedezéseit, sőt könyörtelennek tetsző ítéleteit is megosztja olvasóival. Az írások legtöbbje már elhangzott népszerű előadó-körútjai során: nagy öröm lesz kézbevéve nemcsak elismerni szaktudását, hanem olykor vitázni is felismeréseivel.





Vasas Samu-Salamon Anikó: Kalotaszegi ünnepek

néprajzi monográfia

384 oldal

Ár: 3500 Ft

A kötet majd két évtizedes gyűjtőmunka eredménye: egy egész tájegység, a tágabb értelemben vett Kalotaszeg 41 falujának teljes ünnepi szokásanyagát veszi számba, továbbá a gazdasági évhez kapcsolódó szokásrendjét, az ünnepek szokásainak verses és prózai szövegeit. A könyvből sugárzik a népművészet, a népi életformák természetközelsége, embersége. Napjaink emberének nemcsak néprajzi érdeklődését elégíti ki, hanem lenyűgöző olvasmány.


- HANGOSKÖNYVEK


Wass Albert: Tizenhárom almafa
mp3 hangoskönyv, 10 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

Tánczos Csuda Mózsi kalandjai Erdély visszacsatolásakor kezdődnek, a katonaságnál folytatódnak s a háborús megpróbáltatások után ,,a hegylakó népek ősi türelmével" várt és a tavaszi megújulást remélő hétköznapokkal zárulnak. ,,Mert Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek." Bánffy György előadásában


Wass Albert: Elvásik a veres csillag

mp3 hangoskönyv, 10 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

A román bolsevik uralom kialakulásának első éveit ábrázolja ez a sok helyütt kíméletlen öniróniával és szatírával megtűzdelt regény. A Tizenhárom almafában már megismert Tánczos Csuda Mózsi családjának élettörténete folytatódik. A történelmi kilátástalanság és a székelyek életerejének leleményessége küzd egymással. Bánffy György előadásában


Wass Albert: Elvész a nyom

mp3 hangoskönyv, 17 óra hanganyag

Ár: 3300 Ft

Wass Albertnek a fasizmus és bolsevizmus kettős rémségeire adott legjelentősebb válasza az Elvész a nyom című sorsfaggató munkája, 1952-es megjelenéssel. Közép-Európa hat nemzetének, hat társadalmi rétegének és II. világháborús nemzedékeinek egzisztenciális válaszkereső regénye ez! A remekmű erkölcsi üzenete útravaló a 21. század nemzedékei számára is. Előadó: Szersén Gyula




Wass Albert: Tavak könyve

mp3 hangoskönyv, 9 mese

Előadó: Györgyi Anna

3300Ft



Wass Albert: Erdők könyve

mp3 hangoskönyv, 12 mese

Előadó: Györgyi Anna

3300Ft




Wass Albert: Jönnek! Adjátok vissza a hegyeimet!

mp3 hangoskönyv Előadó: Szoboszlay Éva (archív)

3300Ft





Wass Albert: A funtineli boszorkány I-III.

mp3 hangoskönyv Előadó: Bodor Tibor (archív)

3300Ft





Wass Albert: Kard és kasza I-II.

mp3 hangoskönyv Előadó: Lukácsy Katalin (archív)

3300Ft


Kapható: Kráter Könyvesház (az Astoriánál) Budapest, VII., Rákóczi út 8. belső udvar - Nyitva munkanapokon 10-18-ig
Tel: 1/266-31-53; e-mail: konyveshaz@krater.hu
Megrendelhető: Kráter Kiadó, 2013 Pomáz, Búzavirág u. 2.
T: 26/328-491; e-mail: krater@krater.hu


40 melléklet — Az összes melléklet letöltése Összes kép megtekintése
clip_image002.gif
10K Megtekintés Letöltés

clip_image004.gif


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megjelent a POLIISZ
  2007-12-07 01:20:27, péntek
 
  Megjelent a PoLíSz folyóirat 110. december/januári száma





,,Az emberiség nagy pereiben a szellemi ember a koronatanú: eskü kötelezi arra, hogy az igazat vallja, csak az igazat és elhallgatás nélkül a teljes igazságot. Tanúvallomásától függ a perek kimenetele, és ha hamis tanúnak bizonyul: világkatasztrófákat von maga után. Köteles kimondani hangos szóval az igazságot, kínzókamrában és bitófán éppen úgy, mint bársonyszékben." Wass Albert











Tartalomból



A TÖRTÉNELEM FAGGATÁSA

ÉBERT TIBOR: Érintések, Eukleidész, Ez az ország (versek)

TUSNÁDY LÁSZLÓ: Joggyakorlat és varázslat - emlékezés Germanus Gyulára (kritikai esszé)

BODA LÁSZLÓ: Jelző és ige (esszé)

BÖRÖNDI LAJOS: és bocsásd meg a mi vétkeinket..., soha nem felejted el (versek)

KÁDÁR FERENC: Hazug ájtatosság (vers)

RUDNAI GÁBOR: Prága - Karlovy Vary (vers)

NYIRI PÉTER: (Teológiai) hermeneutika és nyelvi felelősség - Az Isten szava, a szeretet és a szó mint üdvtényezők (tanulmány)

ORTUTAY PÉTER: Plafonig érő karácsonyfa (memoár)

BÜKKÖSI GYÖRGY: Székely karácsony (elbeszélés)

ZAS LÓRÁNT: Huszein az..., Irán következik, Castro még..., Chavezt gyűlölni,

Az egymást..., Ez a... (versek)

SZABÓ IMRE: Pásztorolj engem!, Keserű és édes (versek)

BARCSA DÁNIEL: Lopják Gábor Áront! (tárca)

DONKÓ LÁSZLÓ: Vén ház balladája, Századunk hőse (versek)



WASS ALBERT EMLÉKEZETE XLVI. rész

A Wass Albert Emlékév programjairól

TURCSÁNY PÉTER: Wass Albert a magyar jövő iránytűje

ÖTVÖS JÓZSEF: Wass Albert Mezősége

SZAKÁCS ISTVÁN PÉTER: Homokszemcsék, köd és betűk



VILÁGBESZÉD

GOFFREDO PARISE: A szerelő (elbeszélés) (Pál Judit fordítása)

BENNY ANDERSEN: Edzés a magányhoz, Svante bordala, Itt az idő, Az elkényeztetett hableány (versek) (Szappanos Gábor fordításai)



MERÍTETT SZAVAK

LAKOMA - GASZTRONÓMIA AZ IRODALOMBAN

CZIROK FERENC: Kirándulás irodalmi konyhákba

MEZEY LÁSZLÓ MIKLÓS: Az Alföldtől a Balkánon át Itáliáig

LUKÁTS JÁNOS: Bendőházi ejtőzés (gasztronovella)

BENE ZOLTÁN: Ahol véget ér, hogy elkezdődhessen (novella)

BARCS JÁNOS: Hallgat a kerítés, Fohász a Múzsához (versek)

ZSIRAI LÁSZLÓ: Csend, Emlékmű (versek)

BUSZABÓ DEZSŐ: a térképen, Hófogó, Jó időre várok (versek)

BARABÁS ZOLTÁN: Lenni még megmaradt, Maradásom kell-e még?, ,,Nincs isteni félelem az ő szemök előtt" (versek)

VÁNYAI FEHÉR JÓZSEF: A sorsosság árulója, Sárhajón sárkereszt (versek)

LOVAS JUDIT SZILVIA: Kettős áramkör (vers)

MATYIKÓ SEBESTYÉN JÓZSEF: Kihamvadt szalmazsákon, Az Oderán túlról, Útközben, a határok, Debreceni este, Éjfélkor, Templomok, Amikor elvéreznek a fák, És hall az Isten (versek)

BOKOR LEVENTE: A pesti élőlánc után, Hej, hely! (versek)

SIMON EDINA: Mirelitbomlás (vers)

TÁJOLÓ

TURCSÁNY PÉTER kritikája Ken Kesey: Olykor egy nagy ötlet című regényéről

ZÁSZLÓS LEVENTE: A fölszabadított tudattalan (esszé)

KALÓ BÉLA: Széljegyzet Kaiser László három kötetéhez

LISZTÓCZKY LÁSZLÓ: ,,Csonkán is rege-kincs a Tiéd..." II. Versek Dsida Jenőről (tanulmány)

VÉGHELYI BALÁZS: Apokrif sorok egy múzsától, Kötelék (versek)

CSOÓRI SÁNDOR: Üzenet Véghelyi Balázs könyvbemutatójára

NÁSZAY LŐRINC: Jávor Béla karácsonyi levelei (könyvkritika)

Bemutatjuk WÁGNER CSAPÓ JÓZSEF fotóművészt

MADARÁSZ IMRE: Regényhajóval a képzelet tengerén - Dékány András ébresztése (esszé)

Egyén és közösség (v)iszonya Németh László prózájában - pályázat eredményhirdetése





****************



PoLíSz

Politika-Líra-Széppróza szellemi-lelki ,,városálma"

A megújuló magyar és keresztény hagyomány fóruma

A Kráter Műhely Egyesület irodalmi és kulturális lapja



Kiadja a Kráter Műhely Egyesület közhasznú szervezet

Felelős kiadó és alapító főszerkesztő: Turcsány Péter

Főszerkesztő-helyettes: Kaiser László

Szerkesztőségi titkár: Szepessy Katalin

Telefon/fax/e-mail: 1/266-6288 • ptitkar@krater.hu

Segédszerkesztő: Hussein Evín

Mobil/e-mail: 06-70-944-9343 • titkar@krater.hu



Szerkesztők: Bay Ágota (próza), Barcsa Dániel (történelem), Bágyoni Szabó István (vers), Lukáts János (esszé), Madarász Imre (irodalomtörténet), Néráth Mónika (képzőművészet), Szentandrási Erzsébet (olvasószerkesztő), Szappanos Gábor (műfordítás)

Főmunkatársak: Ferenczi László, Tóth Éva és V. Tóth László



Szerkesztőség

1053 Budapest, Papnövelde u. 8. II. emelet 26.

Telefon/fax: 1/266-6288

e-mail: ptitkar@krater.hu



Ára számonként 450 Ft, megrendelve 10 szám ára egy évre 4000 Ft, fél évre 2000 Ft, külföldön egy évre 43 euró.



Terjeszti a Lapker Rt., és kapható a Kráter Könyvesházban (Bp., Rákóczi út 8/A - udvar), az Írók boltja, a Lítea, a Fehérlófia (1086 Bp., József u. 2.) és az Osiris Kiadó Gondolat Könyvesházában, (1053 Bp., Károlyi M. u. 16.), valamint a RELAY hírlaphálózatában.



A PoLíSz folyóirat megjelentetését támogatja a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma továbbá minden előfizetőnk és a szerzők, akik lemondtak jogdíjukról!



Nyilvános szerkesztőségi óra minden hónap második és negyedik csütörtökén 16 órától a Centrál Kávéházban (1073 Budapest, Károlyi Mihály u. 9.)









Üdvözlettel:



Csernóczky Judit

Sajtótitkár



Kráter Irodalmi és Művészeti Műhely Egyesület

1053 Budapest, Papnövelde u. 8.

Tel./fax: 06-1-266-6288, 266-3853

Mobil: 06-30-619-99-77

sajto@krater.hu , www.krater.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1589
  • e Hét: 2969
  • e Hónap: 3916
  • e Év: 39857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.