Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Újévi üzenet köszöntõ h
  2008-01-01 22:32:29, kedd
 
  Újévi üzenet köszöntő helyett: "Kedves szlovákmagyar honfitársaim..."


,,Miközben elbúcsúztunk az óévtől és az új év küszöbén állunk, mindjárt az elején szeretném eloszlatni a kedélyeket, mielőtt egyesek jobban belelovagolnák magukat a Schengen-hozta jövőbeni kilátásokba. Azokba, amelyek vízió szintjén sem állják ki a próbát, nemhogy gyakorlatban megvalósulnának.



E nehéz, körülményes és sejtető bevezető után rátérek mondandóm lényegére: innen üzenem minden szlovákmagyar honfitársamnak, aki ma Dél-Szlovákiában él, hogy a mai szlovák területet többé soha sem fogják Felvidéknek hívni (a szlovákmagyarokon kívül), legalábbis addig nem, ameddig nálam a kormány.


Az, hogy a határok szellősebbek lettek-miután kettéfűrészeltem a sorompót- (megjegyzem, -ezt az osztrák kollégával, nempedig Gyurcsánnyal tettem!), ez nem jelenti azt, hogy megszűntek a határok a szlovák és magyar föld között. Azok továbbra is megmaradtak, ott vannak ahol voltak, csak éppen nem látni ,,úgy" őket.


Azt verje ki a fejéből minden valamire való szlovákmagyar honfi-és nem honfi polgártárs, hogy megkérdőjelezze Trianont: az volt, van és marad, hasonlóan a Benes-dekrétumokhoz, legalábbis addig, amíg én vagyok kormányon.


Ezen nem változtat Bósza János szlovákiai felosztása sem, mivel magyar autonómiáról még csak ne is álmodjon senki. Legkevésbé a magyarok, mivel rendes kormányfőhöz híven, mindent (azon kívül, amit Slota Jani megenged) megadok nekik. Úgy, hogy nem kell aggódnia egyetlen szlovákmagyarnak sem, akik a történelem során kénytelenek voltak nemzetiséget váltani.


Ugyanis amióta emlékszem (a történelmet így tanultam), a szlovákmagyarok akkor váltak teljes magyarokká, amikor a magyar urak rákényszerítették őket, hogy feladják szlovák nemzetiségüket. Addig rendes szlovákok voltak, nem holmi szlovákmagyarok. Szerintem, ilyen nemzetiség nincs is, de okosabbat nem tudtunk kitalálni a megnevezésükre.


Tehát a sorompó felvonása, nem jelenti egyben a határfüggöny teljes leszakítását, az ma is ott van, csak éppen nem látni annyira. Ha már a sors úgy hozta, hogy kénytelenek vagyunk (mármint mi, szlovákok) a szomszéd magyarokat (akik korábban szintén szlovákok voltak egészen a Fekete-tenger deltájáig) mostoha testvérként elfogadni, ez nem jelenti azt, hogy vértestvérként egymás nyakába borulunk. Nos, (egyelőre) ennyit akartam elmondani, de majd még folytatom.


Megjegyzem, a hazai (értsd: szlovák) médiásoknak is kiadtam az utasítást, hogy, schengen ide, schengen oda, ezentúl ne írjanak holmi ,,határ nélküliségről", nehogy a szlovákmagyarok félreértsék, mi is történt tulajdonképpen december 21-én Európában...", üdvözlettel Fico Róbert, az összes szlovákmagyar és szlovák miniszterelnöke.


déva

FelvidékMa


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angol vélemény: Gyurcsány pöce
  2008-01-01 22:28:23, kedd
 
  Angol vélemény: Gyurcsány pöcegödröt csinált Magyarországból


2008-01-01 20:43 Barikád.hu

Borisz Abramovics orosz "üzletember",a Malév tulajdonosaAz év végén több angol lapban is lesújtó vélemények jelentek meg az orosz kézbe került magyar légitársaságról. A cikkírók példákat hoznak fel, hogy Magyarországot, a Malévet és a ferihegyi állapotokat a mértéktelen korrupció, az üzembiztonság hiánya, a terrorizmus veszélye, a vezetők hozzá nem értése, a magyar rendőrség tehetetlensége és mindenkivel, még a turistákkal szemben is kulturálatlan és ellenséges magatartása jellemzi.

Védelemre, szolgálatkészségre, segítőkész ás angolul értő rendőrre, személyi és anyagi biztonságra a budapesti repülőtéren tartózkodó vendégek nem számíthatnak, a Malév idős és műszakilag nem megfelelően felkészített gépei és a ferihegyi kiesegítő személyzet tevékenysége egy ideje már kifejezetten rizikót jelent az utasok életére és vagyonbiztonságára. Aki teheti, az kerülje el a magyar főváros nemzetközi repülőterét, aki ezt nem tudja megtenni, az csak a saját felelősségére utazzon Malév repülőgéppel a budapesti nemzetközi repülőtérre - javasolja a lap.

Az egyik újság azzal a humorosnak szánt bevezetővel kezdi kezdi a cikkét (az angol humor mindig híres volt...) hogy a Malévra már csak azért is remekül illik a neve, mert a mal annyit jelent latinul, hogy rossz. És hogy Malévnál és Ferihegyen minden rossz, azt példákkal alá is támasztják: a Malévnál rendszeresnek tekinthető az utasok becsapása, a jegyek szándékos túlszámlázása, előfordult, hogy a magyar légitársaság egy külföldi állampolgártól a 300 dolláros visszaútra szóló jegyéért annak tízszeresét, azaz 3 ezer dollárt kért.

A hazatérő külföldiek csomagjait a ferihegyi röntgengépeknél, a csomagszállító szalagoknál, a raktárakban vagy a kifutópályán megdézsmálják, az értékesebb tárgyakat, fényképezőgépeket, laptop számítógépeket kilopják, előfordult, hogy valakitól a biztonsági személyzet egy tagja 2 ezer dollár készpénzt lopott el. Az újság kissé cikk-cakkos következtetése: ezek után hogyan várhatjuk el a budapesti repülőtér biztonsági személyzetétől, hogy leleplezze a bombával a gépre felszálló terroristákat? Mert ha a terroristák 2 ezer dollárral meg tudják vesztegetni a magyar biztonsági embereket, akkor a repülőtéren dolgozó korrupt biztonsági cégek dolgozói miatt minden utas életveszélyben érezheti magát.

A számtalan ponton felszerelt térfigyelő kamerák semmit sem érnek, mert azokat csak egy esetleges terrorcselekmény elkövetése után nézik vissza, a személyzet által elkövetett bűncselekmények bizonyítására a repülőtéri biztonsági szolgálat vezetője a kamerák felvételeit nem engedi felhasználni.

A cikk azt tanácsolja a Ferihegyen áldozattá vált turistáknak, hogy ne utazzanak haza, vagy ne folytassák az útjukat, hanem üljenek le a váróban és hívják fel hazájuk nagykövetségét. A magyarokhoz segítségért fordulni nem érdemes, puszta időpocsékolás, a magyar rendőrök udvariatlanok, nem beszélnek angolul, mindenfajta kérést vagy bármiféle kommunikációt visszautasítanak, a telefont válasz nélkül leteszik.

Ha egy felháborodottabb vagy erőszakosabb turista valamilyen módon mégis eléri, hogy rendőrségi feljelentés legyen az ügyből, vagy hogy a repülőtéri biztonságiak jegyzőkönyvezzék a bűncselekményt, akkor sem fog semmi történni. A Malév a szabályzatára hivatkozva visszautasít minden segítséget és felelősséget, mondván, hogy ők csak a repülőgépeiken történtekért vállalnak felelősséget, a repülőtéren történtekért nem, mert ahhoz semmi közük nincsen.

Magyarországon jelenleg az a szokás, hogy ha nagy nehezen a rendőrség mégis aktát nyit valamilyen ügyről, akkor sem történik semmi, mert nem nyomoznak, a rendőrök nem csinálnak semmit, hanem 8 hétig érintetlenül a fiókban hagyják az ügyet. A harmadik hónap közepén-végén küldenek - már ha küldenek - a károsultnak egy formalevelet, hogy "nagyon sajnáljuk, de a nyomozásunk nem vezetett eredményre."

Ennél csak az gyakoribb, hogy a magyar rendőrség semmiféle levelet nem küld, a kínkeservesen kiharcolt adatfelvétel után az ügy egyszerűen és számukra kényelmesen nyomtalanul eltűnik és a továbbiakban mindenféle felvilágosítást megtagadnak az érdeklődőktől, de még a károsultaktól is. A rendőrséghez segítségért fordulni nem csak a ferihegyi repülőtéren, de bárhol Magyarországon bármilyen ügyben felesleges és értelmetlen dolog. Jellemző, hogy még a magyar ügyvédek is lebeszélik a rendőrségi panasztételről a hazai vagy külföldi károsultakat. Ez az angolszász jogrendszerben élő briteket mélyen megdöbbentő helyzet a szemükben közép-afrikai szintre süllyeszti Magyarországot.

Magyarországon hónapról hónapra csökken a közbiztonság, rakéta gyorsasággal nő a bűncselekmények száma, a rendőrök korruptak, tudatlanok, arrogánsak nem csak a turistákkal, de a magyarokkal szemben is. Ezzel együtt rohamosan növekszik a külföldiek kárára elkövetett felderítetlen lopások, rablások, vendéglátóhelyi csalások, visszaélések és egyéb bűncselekmények száma. A külföldi turista Magyarországon kiszolgáltatott helyzetben van és nagyon könnyen áldozattá válhat. A Better Hungary nevű, a magyar kormány által erőltetett propaganda kampány a felsoroltak miatt már az indulásának pillanatában nevetségessé vált.

Amióta a zűrös múltú és tisztázatlan orosz és ukrán kapcsolatokkal rendelkező, Putyin orosz elnök érdekkörébe tartozó Borisz Abramovics "üzletember" gyanús körülmények között megszerezte a Malévet, azóta az EU többször is eredménytelenül próbált kapcsolatba lépni a magyar légitársaság eladásának ügyében a budapesti kormánnyal.

A brüsszeli hivatalnokok gyanúját tovább fokozták a sorozatos és rejtélyes cserék a Malév vezetőségében - a jelenlegi Malév vezér a szintén zavaros múltú és kétes titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező orosz Pjotr Viktorovics Leonov. Az EU szerint különös figyelmet érdemel az orosz German Negomedjanov személye, a repülőgépek javítását, műszaki felkészítését és technikai ellenőrzését alvállalkozóként végző orosz cég és annak vezetője, Jevgenyij Pavlovics Rudenko, és a ferihegyi repülőteret jelenleg birtokló német Hochtief Aktiengesellschaft cégcsoport budapesti tevékenysége is.

Az EU-nak komoly problémái vannak a Malév gépek műszaki állapotával, azoknak az EU konformnak megfelelő átalakításával, az orosz vezetők által már bejelentett, de Brüsszel számára túlzottnak tűnő, a biztonságos üzemeltetést veszélyeztető 9 százalékos (közel 1000 embert érintő) leépítéssel. Az EU légiforgalommal foglalkozó illetékeseinek a minden szintet ellepő magyarországi és ferihegyi korrupción kívül már régóta tudomása van a Malévnál és a repülőtéri dolgozók körében tapasztalható széleskörű oroszellenességről, ami már eddig is több szabotázsgyanús járatkimaradást, és nyomában belső vizsgálatot eredményezett. Nem titok az sem, hogy az Unió fejlettebb tagállamai szankciókat követelnek a magyar-orosz Malév ellen a nem megfelelő biztonsági állapotban levő gépek és a nem az EU-hoz tartozó állampolgárságú vezetők miatt. (Ezen az sem fog változtatni, ha emiatt Leonovnak gyorsan magyar állampolgárságot adnak.)

Brüsszelben nagy derültségel fogadták azt a hivatalos magyar indoklást, amivel az orosz vezetők népszerű és zsúfolt Budapest-New York és a Budapest-Toronto járatok ideiglenes felfüggesztését indokolták Magyarországon. Széles körben köztudott, hogy az észak-amerikai járatok a legnyereségesebbek közé tartoztak. A felfüggesztést az öreg gépek nem megfelelő karbantartása, túlhajszolt üzemeltetése és a rossz műszaki állapotuk miatt az EU és az amerikai légiforgalmi hatóságok közösen "kérték." Abramovicsék nem nagyon bánták, mert a gyors anyagi hasznot leső oroszoknak sokkal kényelmesebb az elavultnak tekinthető jelenlegi gépparkkal a sokba kerülő és a sok EU-s zaklatással járó nyugati és amerikai járatok helyett Kelet felé fordulni. A tengerentúli járatokat az American Airlines-al közösen az idegenforgalmi szezon elején felújítják, de a megállapodás részletei nem ismeretesek, mert az ameriakiakkal kötött szerződést nem hozták nyilvánosságra, azt jó kommunista szokás szerint Abramovicsék évekre titkosították.

Az oroszok 2008 január 14.-étől hasonló okokból törlik az írországi Cork városába induló Malév járatokat is. (a Budapest- Dublin járat még egyelőre megmarad) Ezen a vonalon több mint két év alatt 26 ezer ember utazott, a tavaly karácsonyi és újévi járatok közel 100 százalékban eladott ülésekkel repültek. A malévos orosz "üzletemberek" előzetesen bővebb tájékoztatást nem adtak az íreknek, Kevin Cullinane, Cork repülőterének marketing igazgatója egy angol lapnak adott interjújában "őszinte meglepetésének" adott hangot és "nagyon sajnálja," a Malév döntését. A Cork-i járat későbbi újraindításáról egyelőre szó sincs, a felszabaduló gépeket ezúttal is keleti irányba csoportosítják át.

Visszatérve a ferihegyi utasokat sújtó állapotokra, a cikkíró úgy jellemzi a helyzetet, hogy semmi jó nem várható annak az országnak a repülőterén, ahol egy hitelét vesztett, népszerűtlen, korrupt és hozzá nem értő kormány van hatalmon, vagy azon a repülőtéren, ahol az utazóközönséggel és a sajtóval tartandó jó kapcsolatokért felelős PR menedzser nem veszi fel a telefont, nem válaszol a postai és az elektromos levelekre, és nem reagál a hangpostájában hagyott üzenetekre sem.

Nem felejtik ismételten megemlíteni azt sem, hogy a Malév menetrendszerű járatait a múltban sorozatos szabotázsok és műszaki hiba miatti rendkívüli járatkimaradások érték, sőt évekkel ezelőtt az is előfordult, hogy a magyar külügyminiszter a Malév helyett a lengyel légitársaság gépével kellett hogy utazzon, mert a Malév többszöri próbálkozás ellenére, a sok hibás repülőgép miatt képtelen volt számára műszakilag megfelelő állapotú gépet rendelkezésre bocsájtani.

A cikk emlékezteti az olvasókat arra is, hogy 1975 szeptember 30.-án a Malév szovjet gyártmányú TU-154-es gépe Bejrút közelében a tengerbe zuhant. A polgári személyszállítási célokra használt magyar gép az utasok tudta nélkül - állítólag - varró- és írógépalkatrésznek listázott Kalasnyikovokat, kézigránátokat és más, az utcai harcokban hasznosítható könnyűfegyvereket szállított Arafat csoportjának, a Palesztin Felszabadítási Szervezetnek az 1975 áprilisa óta polgárháború sújtotta libanoni fővárosba. A 161 utas számára tervezett gépen csak hatvanan utaztak, mert még az utastér egy részét is lezárt fegyverládák foglalták el.

(Barikád emlékeztető:

A gépet - állítólag - az izraeliek annak ellenére rakétával lelőtték, hogy tudták, hogy ártatlan kisgyerekes utasok és apácák utaznak rajta. A Moszad abban a hitben volt, hogy Kaled Fahum, Arafat helyettese a kíséretével és egy Moszkvában kiképzett palesztin katonai csoporttal együtt ezen a gépen utazik, de - állítólag - megsúgták nekik, hogy baj lehet, ezért az utolsó pillanatban lemondták az utat, és egy későbbi géppel Belgrádba mentek. [egy másik verzió szerint a szerencsétlenül járt gép először Rómában szállt le, és a palesztinok ott elhagyták a gépet] A 60 utas (köztük csak egy magyar) és a magyar nemzetiségű személyzet szörnyethalt. Lázár György, az akkori magyar miniszterelnök ki sem vizsgáltatta a szerencsétlenség okát, még a fekete dobozt sem hozták fel a viszonylag sekély tengerfenékről, a roncsokat sem, pedig az angol haditengerészet felajánlotta az ingyenes segítséget. A Malév és a magyar hatóságok még az utaslistát és a teherárú listát is eltüntették. Az MTI mint mindig, ezúttal is szokás szerint mélyen hallgatott, hosszan lapított, majd 12 óra múlva, aznapi 74. belpolitikai hírként futólag megemlítette. A magyar hivatalos körök a tényeket elhallgatták, és a katasztrófát ismeretlen, kideríthetetlen körülmény következményeként tüntették fel.

"Égbekiáltóan hazug álláspont, amelyet a körülmények, a tanúvallomások, a környezetben működő katonai radarfelvételek egyértelműen cáfoltak" - írja a Szarvasbikák, gépmadarak c. könyvében Fülöp András, a Malév volt főpilótája, aki harminc évig dolgozott a Malévnál. A Malév a hozzátartozóknak a történtekről őszinte felvilágosítást nem adott, valós anyagi kártérítést a mai napig nem fizetett, még a felszínre felbukkant 34 holttestek a nemzetisége és holléte is bizonytalan. Felmerült a Malév részéről az államilag támogatott terrorizmus mellett az államilag támogatott biztosítási csalás lehetősége is, mert az akkori magyar szokás szerint a polgári gépet a magyar légitársaság szabálytalanul és törvényellenesen katonai célokra, azaz fegyverszállításra használta, így ha beismerik, hogy mi történt, akkor nem kapott volna a magyar állam egy fillért sem a külföldi biztosítótól. A Malév gépeit eddig 11 nagy szerencsétlenség érte, amelyekben legkevesebb 203 ember vesztette életét.)

Az angol lap három napon át három részben leadott írásának végén minden alkalommal arra biztatja az olvasóit, hogy a világ különböző országágaiban élő olvasók a Magyarországon vagy a budapesti repülőtéren kárt vagy sérelmet elszenvedett bármilyen nemzetiségű turistákkal együtt a biztonságos internetes szerverükön keresztül email-ekben vegyék fel velük a kapcsolatot. Kérésük esetén anyagi kártérítésért csatlakozhatnak az orosz tulajdonú Malév és a ferihegyi repülőteret üzemeltető német társaság ellen készülő nagyszabású - angol nevén class action consumer law suit - csoportos bírósági perhez.

A cikkíró ezekkel a szavakkal fejezi be az orosz-magyar légitársaságot, hazánkat és kormányunkat népszerűsítő budapesti tudósítását:

"Magyarország az az ország, ahol senki semmiért nem vállal felelősséget. Úgy tűnik, hogy Magyarország a jelenlegi kormányzat alatt a korrupció pöcegödrébe süllyedt."


Jack Corn
barikad.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ezt mondta Ferenc és Viktor 20
  2008-01-01 18:12:24, kedd
 
  Ezt mondta Ferenc és Viktor 2007-ben

2007. december 31. , 07:12 M. M.
http://www.fn.hu/index.php?action=nyomtat&id=3&cid=178998&layout=no&a mp;id=3

Az eltelt tizenkét hónap mindegyikéből választottunk egy-egy idézetet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Orbán Viktor Fidesz-elnöktől. Szó volt manökenekről, gyarlóságokról, szamárról és mamutfenyőkről.


Kapcsolódó linkek

Miniszterelnök.lap.hu

Miniszterelnöki Hivatal

Orbán Viktor honlapja



Gyurcsány idézetek

A kifutók bálványa, a manöken vigyáz testi, szellemi képességeire és nem tekintjük balgaságnak, hogy sok mindent megtesz azért, hogy hosszú időn keresztül jó kondícióban tartsa magát. Nekünk meg az a dolgunk, hogy vigyázzunk arra a rendszerre, amely segíti számunkra az egyik legfontosabbat, az egészség megőrzését és helyreállítását. (01.26. - Egészségbiztosítási reform 2007-2009 konferencia)

Igen, vállalni kell a szembenézést az állam működésének visszásságaival, a megannyi embert és tisztességet őrlő igazságtalansággal, az előttünk álló kihívásokkal és saját gyarlóságainkkal is. (02.10. - Batthyány Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából a Fiumei úti Sírkertben tartott koszorúzáson)

Bár nyomaszt a holnap, s talán keserűség van a torkodban, mert nem tudod, hogyan fogod kifizetni hónap végén a gázszámlát, vagy ellenkezőleg, nem gondolsz a számlára, már most tervezed, mi történik nyáron, összetartozunk. (03.15. - Ünnepi beszéd, Művészetek Palotája)





Vallok büszkének lenni (Fotó: MTI)



Ne engedjük, hogy mindaz, ami bennünk megismételhetetlenül, csak egyedileg létezik, tovatűnjön. (04.02. - A romák integrációjáról és a szükséges oktatáspolitikai reformokról Közép- és Kelet-Európában című rendezvényen)

Én azt gondolom, hogy a Magyar Köztársaság rendőrsége - bármi is történt az elmúlt hetekben vagy hónapokban - megérdemli azt, hogy okos, körültekintő, elemző mondatok után mondjunk véleményt. Nem azért, hogy se hús, se hal, egyrészt-másrészt alaptalan véleményünk legyen, hanem azért, mert felelősségünk van a magyar rendőrségért, és felelősségünk van Magyarországért. (05.21. - a parlament előtt a rendőrségről)

Ami a politikai hatalomátvétel kísérletét illeti, a végeredményét ismerjük: a szándék elbukott. E mögött a folyamat mögött nem kizárólag, nem egyedül, de jól kitapinthatóan felsejlik és kimutatható a parlamenti ellenzék egyik-másik pártjának világos szándéka, az, hogy a kormányt idő előtt távozásra kényszerítse, és ebben a küzdelemben ha kell, akkor parlamenten kívüli, az alkotmányosság határait súroló, azon nem egyszer átlépő eszközöket is használnak. (06.11. - A kormány egy évének értékelése)

Vallok büszkének lenni, vallok büszkének lenni azért, mert az ország nemcsak képes megálmodni a maga jövőjét, hanem képes arra is, hogy ezt a jövőt valóságos cselekvésbe és megoldásokba is öntse. (07.23. - Dunaújvárosi híd átadója)

Fasiszták gyülekeznek. Nem a kertek alatt, hanem a köztársaság elnökének palotája előtt. A fasizmussal nem együttműködni, azt nem takargatni kell. Azzal küzdünk. (08.31. - A Magyar Gárdáról tartott ötpárti sajtóértekezleten)

Minél többet tudok - alapvetően önöktől - arról, hogyan is működik ma a magyar iskola, annál inkább azt gondolom, hogy nem nagyon lehet halogatni azt, hogy csináljunk valamit. Ez eddig így nem túl sok, amit mondok. (09.25- A közoktatás megújításáról tartott konferencián)

Nemcsak miniszterelnök vagyok, hanem emberi, baráti, rokoni kapcsolatait ápoló, 40-es éveiben járó férfi, akinek nagyon sokféle magántermészetű tapasztalata is van arról, hogyan működik az ország. (10.08. - Az APEH országos értekezletén)

A falunak egészen biztosan van lelke. A falu legnagyobb értéke, amivel a város nem vetekedhet, hogy eleven, élő közösségek alkotják, hogy kitörölhetetlen mély vágy él benne a legnemesebb emberi, családi tradíciók megőrzésére. (11.09 - Somogyjádon, az Illyés Gyula Általános Iskolában)

Egy alkalommal azon vettem magamat észre, hogy én dúdolom a favilla, fakanál, fatányér kezdetű dalt - és ugyanezt éneklik lengyelek, csehek és szlovákok. Szemmel láthatólag épp olyan élvezettel, mint mi. Aztán vitatkoztunk, hogy melyikünké is ez a dal. (12.18. - a Kisebbségi Díjak átadásán)



Orbán idézetek



Igaz, hogy megtagadták a magyaroktól a valóság megismeréséhez való jogot, igaz, hogy lábbal tiporták a tájékozódás szabadságát, de mégis csak volt egy többség, még ha paraszthajszálnyi is, egy régi többség, amely az MSZP-SZDSZ koalíció mögé sorakozott fel a parlamenti választáskor. (01.27. - Orbán Viktor összegzése az igazságosságról)


Valahogy úgy érezhettük magunkat mi magyarok, mint egy régi keleti történetben az egyszeri ember szamara, amelyik beleesett a kiszáradt kútba. Pedig minden olyan biztatónak tűnt, amikor szétnézett a legelőn, és nekiindult. S egyszer csak ott állt tehetetlenül, kiszolgáltatva a kút alján. Fájt neki az esés, telis-tele volt zúzódásokkal, érezte, hogy a bordái is eltörtek, de bízott benne, nem tart ez sokáig, mindjárt jön a gazda és kihúzza. Várt, várt, s aztán meg is örült, mert a gazda valóban megérkezett. Sőt segítőket is hozott. Igen ám, de nem kihúzni próbálták, hanem ásókat és lapátokat vettek elő és elkezdték a kútba lapátolni a földet, a homokot, a sittet, ami éppen a kezük ügyébe esett. A gazda ugyanis kiszámolta, hogy olcsóbb a szamarat a kúttal együtt betemetni, mint a kihúzásával bajlódni. Reform-szellemű gazda volt, aki tudta, a költséghatékonyság számít igazán. El kellett telni egy kis időnek, amíg a szamár felfogta, mi is történt vele. Ám egyszer csak mindent megértett. Megértette, mi zajlik körülötte, mire készül a gazda, megértette, milyen sorsot szánnak neki. (02.16. - A 2006-os évet értékelő beszéd)





Már ma készen állunk (Fotó: MTI)



Győzelem. Ez az a szó, amelyet a Marathontól Athénig futó katona elmondott, és beleszakadt a szíve: győztünk. Mi, magyarok hajlandóak vagyunk bármekkora áldozatot hozni azért, hogy elmondjuk a jó hírt: győztünk. De senki sem vehet rá arra, hogy azért a hírért adjuk egész életünket, és jövőnket, hogy vesztettünk. (03.15. - Ünnepi beszéd)

Van-e olyan fiúgyerek, aki sohasem álmodott arról, hogy egyszer egy hatalmas stadionban, több tízezer néző hangorkánja közepette egy gyönyörű csel után betalál, bombagólt lő az ellenfél kapujába, a lelátó tombol, és ahogy fut visszafelé magasba lengetve a kezét a társak a nyakába ugranak, és mindenki őt ünnepeli. Melyik fiú ne álmodozna arról, hogy egyszer aranyérmet akasztanak a nyakába, gólkirályként ünneplik, megismerik az utcán, a lányok megfordulnak utána, és autogramot kérnek tőle. Ez az egyik legszebb álom egy fiatal fiú életében. Én sem felejtem el soha. (04.01. - A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia avatásán)

Ezért újra és újra, ha kell századszor is, minden rendelkezésemre álló eszközzel arra fogom buzdítani a magyar embereket, hogy mondjunk le végre a lemondásról. Számomra mindenkor az a tét, hogy meggyőzzük a magyarokat arról, lehetséges a közös nemzeti akarat. Magyarországnak újra el kell hinnie, hogy nemcsak olyan politika létezik, amely mindig további áldozatvállalásokat ír elő a semmiért. Nem mondtam le a rendszerváltáskor kitűzött álmunkról, hogy a magyarok egyszer büszkék legyenek Magyarországra. (05.20. - A Fidesz tisztújító kongresszusán)

Már ma készen állunk a kormányrúd átvételére - (06.02.- Interjú a Die Pressben)

Gyengeségből nem lehet várat építeni. A gyengeségünk hangoztatásával és megijedve nem lehet sikert elérni, sőt, egy közösséget sem lehet képviselni. Akinek remeg a nadrágszára és nem hisz abban, hogy képes lesz megmozdítani a saját nemzettársait és híveit, az ne vállaljon politikai szerepet (07.25 - Tusnádfürdői beszéd)

Igen, ez egy rossz kifejezés, öntől is el vagyok határolódva, meg öntől is, mint látja. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok. A Magyar Gárda az, mi meg itt vagyunk. (08.30. - Kérdésre, hogy a Magyar gárdával kapcsolatban rossz kifejezés-e az elhatárolódás)

Ne kerteljünk, mondjuk ki egyenesen, sőt legyünk rá büszkék, ha a mi szövetségünk nem lenne, a demokráciának már esélye sem lenne Magyarországon. Ha a mi szövetségünk nem tartana ki a demokrácia, az alkotmányosság és az emberi méltóság eszméje mellett, már tort ülhetne az önkény, a kiszolgáltatott hallgatásra kényszerített és önfeladásba szorított magyarok felett. (09.20. - Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulóján tartott Fidesz-rendezvényen)

Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk. (10.23. - Ünnepi beszéd)

Az emberi élet Magyarországon nem 1990-ben kezdődött, és ezt jó tudomásul vennünk. Tehát a munkásmozgalmi elkötelezettségen túl ma már a Kádár-korszakban kis embernek mondott, ma bérből és fizetésből élő, segítségre szoruló emberek belátták, hogy a baloldal elveszítette a szociális érzékenységét, a baloldal valójában a milliárdosok könyörtelen pártja. Ezért tőlük nem várhat segítséget. (11.04. - Kiút a szociális válságból című konferencia)

Egyes elemzések szerint a mamutfenyők azért tudnak több mint kétezer évig is élni, mert valamikor egy biológiai szempontból megfelelő pillanatban erdőtűz üt ki, amely súlyosan károsítja őket, és megégeti az oldalukat. De ha ezt túlélik, akkor egy olyan ellenálló képesség fejlődik ki belőlük, hogy onnantól kezdve a bioszférában nincsen már egyetlen élőlény sem, aki képes lenne nekik ártani, kivéve saját magukat. Mert a mamutfenyők is el tudnak pusztulni, ha egyenetlenül, egyensúlytalanul növesztik az ágaikat, hogyha az egyik fele túlnő, a másik elsatnyul, akkor egész egyszerűen elbillen, és kidől. Meggyőződésem, hogy a Kárpát-medencei magyar nemzeti érzelmű közösség hasonlít erre a mamutfenyő-sorsra. (12.04. - Tőkés László köszöntése)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Január 6. - a Szent Korona haz
  2008-01-01 18:04:46, kedd
 
  Január 6. - a Szent Korona hazaérkezése

1945 elején Szálasi Ferenc nyilas vezetőnek menekülnie kellett, a Koronát magával vitte, mivel az volt a véleménye, hogy "a Szent Korona és az államfő elválaszthatatlanok egymástól".

A koronaőrség teherautója, Szálasival és főembereivel együtt a 8. amerikai hadsereg fogságába került. Az amerikaiak megszerezték a koronázási ládát, majd a Szálasi szárnysegédjénél lévő kulcsot is. A láda azonban üres volt. Végül az egyik koronaőr elárulta, hogy a Koronát Szálasi rendeletére Mattsee mellett, egy mocsárban elásták. A Szent Korona az Amerikai Egyesült Államok őrizetébe került, előbb Európában, azután Amerikában. Visszaadását a magyar kormány nemzetközi fórumokon többször is szóvá tette, eredménytelenül. Végül a Szent Korona - a magyar állam önállóságának és függetlenségének jelképe - több mint három évtized után tért haza.

Cyrus Vance, az USA külügyminisztere a Budapestre érkezett magyar Szent Koronát és a koronázási ékszereket 1978. január 6-án adta át Apró Antalnak, az Országgyűlés akkori elnökének a Parlamentben. Azóta e napon ünnepeljük A SZENT KORONA HAZAÉRKEZÉSÉt.

Neumann-ház - Irodalmi Szerkesztőség


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészségbiztosítás - közös str
  2008-01-01 18:02:18, kedd
 
  Egészségbiztosítás - közös stratégiára törekszenek a civilek
Budapest, 2007. január 1.

Civil szervezetek és szakszervezetek országos tanácskozáson készülnek közös stratégiát kialakítani, hogy megakadályozzák a parlament által december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvény életbe lépését, illetve elérjék hatályon kívül helyezését, ha a törvényt mégis életbe léptetnék. A budapesti MÁV Kórházba január 5-re összehívott tanácskozást a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal kezdeményezte, és máris jelezte részvételét többek között Gaskó István és Palkovics Imre, a Liga Szakszervezeti Szövetség, illetve a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja, az Országos Civil Fórum képviselője, Hegedűs Zsuzsa szociológus és Sipos József, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivője, és a Civil Jogász Bizottság.

A Szociális Kerekasztal arra törekszik a tanácskozással, hogy társadalmi ellenállást szegezzen szembe a törvénnyel, és megakadályozza a végrehajtását. Az országos tanácskozás résztvevőinek javasolják, hogy együtt támogassák Sólyom László köztársasági elnök döntését, miszerint nem írja alá a december 17-én megszavazott törvényt, az MDF-hez hasonlóan forduljanak az Alkotmány Bírósághoz normakontrollért, egyidejűleg pedig kérjék fel a parlament erre kész képviselőit, hogy nyújtsák be azt a törvénytervezetüket, amely a TB szolidaritási rendszerének eddigi törvényéből kiindulva akarja korszerűsíteni a rendszert, és piacosítás helyett a társadalmi kontroll megteremtése felé vesz irányt. (A FIDESZ felvállalta ennek a törvényjavaslatnak az előterjesztését.)

A tanácskozáson dönteni készülnek a népszavazásról is. Szakértők bevonásával többek között megvizsgálják, eredményes lehet-e az Albert házaspár kezdeményezte kérdés, miszerint "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?" Az Alkotmány Bíróság december 11-én jóváhagyta a kérdést, és december 13. óta nyitva áll az aláírásgyűjtés előtt, melynek határideje április 13.

Az Országos Tanácskozás kezdeményezői úgy látják, hogy a magyar társadalom elsöprő többsége egyetért a szolidaritási rendszer megvédésével, és ellenzi az üzleti biztosítás előtt utat nyitó törvényt.

Kiadta a MSZF KA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Január 20. Királyválasztás a D
  2008-01-01 18:01:32, kedd
 
  Január 20. Királyválasztás a Duna jegén



Mátyás Király (1444-90). Kay Lajos festménye. Hunyadi Matyás volt az utolsó nagy magyar király. Neve mint az igazság bajnoka szálló ige Magyaroszágon. A Corvinus nevet a címerén levő holló (Latinul corvus) után kapta.

A Duna jegén 550 éve, 1458. január 20-án választottuk meg királyunkká Hunyadi Mátyást. Akkor demokrácia érvényesült hazánk központjában. Amerikát csak 34 évvel később, 1492-ben fedezi föl Kolumbusz, majd évszázadokig gyarmatosítás, népirtás, rabszolgatartás következik ott. Ma Amerika oktat ki bennünket demokráciából.

Hunyadi Jánosné és testvére, Szilágyi Mihály Vitéz János váradi püspökkel, Hunyadi egykori kanczellárjával s a Hunyadi-ház többi barátaival szövetkezve, a győzelem biztos reményében kezdhették meg működésüket Mátyás trónjelöltsége érdekében - írja a mek.iif.hu. - Törekvésük mennyire találkozott a nemzet óhajtásával, mutatja az, hogy az idegen trónkövetelők, Albert leányainak férjei által hangoztatott igények semmi visszhangra sem találtak az országban, s a Hunyadi-ház legnagyobb ellensége, Garai László nádor, bár lelke mélyében maga is reményt táplált a trón elnyerésére, jónak látta felajánlani támogatását Mátyás megválasztásához. Podiebrad György, a cseh kormányzó, a ki Csehországban maga számára készítette elő az útat a trónra, már látta a dolgok alakulását, és leánya Katalin kezével igyekezett biztosítani magának a leendő magyar király barátságát, ugyanakkor, a midőn Hunyadi Jánosné a Garaival Szegeden kötött szerződésben (1458 január 12.) megigérte, hogy Mátyás az ő leányát, Annát fogja nőül venni; s Mátyás, ki László király halála után Podiebrád őrizete alatt a prágai királyi várban várta az események folyását, elfogadta az általa felajánlott szövetséget.

Midőn az országgyűlés 1458 január havában Budán egybegyűlt, az ellentétek teljesen ki voltak egyenlítve a pártok között; a Hunyadi-ház főemberei ünnepélyesen kibékültek László király hiveivel, s míg a Buda várában egybegyült főrendek Hunyadi Mátyás megválasztásában megegyezve a választási feltételek felett tanácskoztak, megegyezésük felett a Duna jegén összegyült 40,000 főnyi nemesség mondta ki a szentesítést, mely január 24-ikén egyértelemmel és eget verő lelkesedéssel kiáltotta ki Mátyást Magyarország királyává. S az új király a morva határtól, s Strasznicz várától az országnagyok fényes küldöttsége által kisértetve, három hét múlva (1458 február 14.) a nemzet örömrivalgása között vonult be Buda várába.

Mátyás megválasztása betetőzi a nemesség diadalát azon főurak felett, a kik Albert király halála óta elfoglalt pártállásukkal annyira megnehezítették az ország helyzetét; s az az osztály, mely most saját kebeléből ültetett királyt a trónra, nem késik biztosítani magának a győzelem gyümölcseit.

A királyválasztó országgyűlésen alkotott törvényekben kimondatott, hogy a nemességnek nemcsak joga, de kötelessége is személyesen megjelenni az országgyűlésen, hogy az ország védelméről a király, a végső szükség esetét kivéve, saját erejéből köteles gondoskodni s hogy a nemeseket és jobbágyokat semmiféle rendkívüli adóval soha sem fogja terhelni. Az első törvényczikk a főnemességgel, az utóbbiak a királylyal szemben voltak hivatva a nemesség jogait biztosítani.

Mátyás 15 éves volt, midőn a trónra emeltetett.

Preshaz.eu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Alternatív Köztársasági Elnöki
  2008-01-01 17:59:45, kedd
 
  Alternatív Köztársasági Elnöki Beszéd (2008)

Tisztelt Honfitársaim!
/Az anyaországban és a határon túl élők! A Föld bármely pontján hallgatva szavaimat!/

Ma éjfél után, új hajnal hasad, a magyarság sokszínű egén. A MEGTISZTULÁS évének hajnala. Államférfiúi felelősségtől áthatva, vallomással kezdem:
BŰNÖS VAGYOK!

Bűnt követtem el, a 3-dik köztársaság megalakulását követő Új Parlament első ciklusa idején, majd azt követően, 9 éven át, mint az Alkotmánybíróság volt elnöke.

Igaz, kényszerűen bár, de összejátszva a NEMZET valódi talpra állását megakadályozó erőkkel, gyengeségem, rövidlátásom, gyávaságom okán, gátat szabtam munkatársaimmal, a 3 ciklust átölelő kormányokkal, a valódi rendszerváltozás kiépíthetőségének. Érintetlenül hagytuk a II. vh. után hatalomra jutott diktatúra gazságainak elkövetőit, azok utódait, cinkosságunkkal megakadályoztuk a velük szembeni elszámoltatást.

Szemfényvesztő módon, teret adtunk a kétarcúság mételyének, eluralkodást nyújtva ezzel a liberális akarnokok, KETTŐS MÉRCE alkalmazása, szemérmetlen gyakorlata állandósulásának. Mindezekből kifolyólag, a társadalom megtisztíthatósága beindítása elé, mesterséges falat emelve. Kizártuk a választópolgárokat, az egész társadalmat, a problémák többoldalú elemzését követő, a nemzet valódi érdekét szolgáló, azok megoldási módozatai letisztázása utáni legoptimálisabb változata, gyakorlati megvalósításának végrehajthatóságából.

A mára kialakult helyzetből csak úgy tudunk kitörni, ha valamennyien szembenézünk a TÜKÖRREL! Mint a legnagyobb közjogi méltóság terhének viselője, átértékelve eddigi munkásságomat, az ország helyzetét, arra a következtetésre jutottam, hogy szeretett HAZÁNK sorsának jobbítása érdekében, példát mutatok az emberi helytállás azon tényezőiből, amelyek példát adhatnak, valamennyi vétkező számára, akik részesei voltak a jelenlegi állapot kialakulásának.

Minden honfitársunk számára közérthető módon, a következő lépések megtételét javasolom az érintetteknek:
Valamennyi 90 előtti vezető tisztséget betöltő, aki közülük ma is bármilyen köztisztviselői, államhatalmi szervnél állományban van, itthon, vagy külföldön, azonnali hatállyal benyújtja lemondását.

Az ebül szerzett javakat birtoklók, lemondanak a néptől különböző trükkökkel megszerzett ingó és ingatlan javaikról.

Az országgyűlés feloszlatása, valamennyi érintett számára, az erkölcsi MEGTISZTULÁS első lépése kell legyen.

Rendkívüli plenáris ülés összehívását javasolom, 72 órán belül, a T. Házban, melynek keretében elkezdődik a gyakorlati kérdések tisztázása, az ÖNTISZTULÁS folyamatainak időrendi besorolása.

A nyilvános vitát, rövid időkre megszakítva, a közszolgálati m1 TV egyenes adásában, a nép színe előtt folytatjuk.

Aki nem hajlandó részt venni e korszakváltó jelentőségű sajátos formációjú, megkésett RENDSZERVÁLTOZÁS ELINDÍTÁSÁSBAN, az automatikusan, önmagát zárja ki, minden további együttműködésből. Hivatalát megszűntnek nyilvánítom, s a korábbi megbízásaimat, mindegyikük számára visszavontnak kell tekinteni.

A tisztességes megoldáson fáradozók mentességet kapnak bűneik alól, abban az esetben, ha a felszólításomnak eleget tesznek. Cserébe, az állami költségvetésből finanszírozva, gondoskodunk róla, hogy a családjuk létszámától függően, arra kijelölt helyeken, az elődeik és általuk építtetett lakótelepeken, zömükben PANEL-HÁZAKBAN kapjanak elszállásolást, életük végéig. (Házi őrizetben).

A renitenskedőket rögtönítélő NÉPÍTÉLŐSZÉK elé állíttatjuk és bűneik súlyától függően, száműzzük az országból. (5-10-15-20-25 évre, e feletti súlyú bűnelkövetőket örökre!!!)

A pártokat feloszlatjuk és a lakókörzetek, kerületek általi választói rendszer megtartásával, a közvetlen lakókörnyezetben élők által megválasztott KÉPVISEŐJELÖLTEK állításával alakítjuk ki, a leendő Parlamentbe kerülő honfitársainkat, akik a NEMZET IGAZI, elsőszámú KÉPVISELŐI lesznek. Annak érdekét szolgálva, saját- és KÖZAKARATBÓL, a közvetlen megbízóik által.

Felszólítom a rendvédelmi szervek vezetőit, a hadsereget, mint annak főparancsnoka, hogy valamennyien maradjanak a helyükön és álljanak készenlétben, utasításaim fogadására, azok maradéktalan végrehajtására

A jelenlegi miniszterelnököt és közjogi méltóságot viselő társaimat is fölszólítom, hogy fogadják el álláspontomat és álljanak mellém.

Amennyiben ez nem történik meg, bármelyikőjük részéről, a 6. pontban foglaltak szerinti előírás lép érvénybe s önmagát zárja ki a további együttműködésből. Tisztsége megszűnik. Azonnal hagyja el hivatalát, menjen haza és további utasításomig ne távozzon el lakóhelyéről, mert egyben rendőri védelmet jelöltetek ki a számára. Lakhely elhagyási tilalommal!

Ajánlásaimat illetően, a jelenlegi Parlament együttes bojkottja esetén, mint a hadsereg főparancsnoka, elrendelem, egy használható és a további működésemet biztosító munkasátor fölállítását a Kossuth téren, ahová ideiglenesen kihelyezem elnöki rezidenciámat.

A közszolgálati m1 csatornán, SZÓZATOT intézek a NEMZETHEZ, jöjjenek ki a szavazópolgárok a Kossuth térre és zárják le a Parlament környékét. A rendőri szervek biztosításával, amelyet ezúton rendelek el s szólítok fel a velünk való együttműködésre. A tavalyi tüntetések, a nemzeti szellemű pártok és szervezetek, valamint a velük szimpatizáló társadalmi-és civil szervezetek irányítói jelentéstételre, a legrövidebb időn belül, megjelenni kötelesek nálam.

A hadsereg készenléti állapota, a 72 órása ultimátumom lejártával, a legmagasabb fokozati szintre lép. A lejárat pillanatától nekem tartoznak engedelmességgel.

Mivel köztudott, hogy minket magyarokat már nem először tartanak "Mars lakóknak" szellemi nagyságunk ismertsége okán, nem kizárt, hogy a föld értelmes lakóinak ősei, távoli naprendszerből érkeztek hozzánk. Valamilyen eddig ismeretlen kataklizma által, magunkra maradtunk, de szerencsére a TEREMTŐ, ezen állapotra és lehetőségre is fölkészítette a hátramaradottakat, az ÖNÁLLÓ GONDOLKODÁS KÉPESSÉGÉVEL MEGÁLDVA, amelyet VÉSZHELYZETBEN alkalmazni képes.

Ez az a pillanat számunkra, a mai Magyarországon, ahol nem várhatunk tovább másra, az EXLEX állapot fölszámolására, minthogy a magunk kezébe vesszük SORSUNK irányítását.

Ahogy az "István a királyban" is megmondta ezt előre, az alkotó pár szövegíró tagja:
VELED URAM, DE NÉLKÜLED!

Honfitársaim! Magyarok! Munkára fel! (Vagy így, vagy úgy!)
NINCS TÖBB ÚT SZÁMUNKRA, VÁLASSZATOK!!!
ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Péteri Attila Árpád


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvanban már harap a Fidesz
  2008-01-01 17:40:43, kedd
 
  Hatvanban már harap a Fidesz
2008. Január 01. 13:15
Abcúg

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség hatvani szervezete felszólítja a helyi szocialistákat és lokálpatriótákat, hogy ne parkoljanak ingyen a település központjában, így a városháza előtt se mindaddig, amíg a hatvani lakosokat, az ott dolgozókat díjfizetésre kötelezik - írta közleményében Oroján Sándor, a párt önkormányzati képviselője.

A parkolás ne legyen a szocialisták úri kiváltsága - tette hozzá, megjegyezve: a hatvani szocialista-lokálpatrióta többség döntésének következtében Hatvanban január elsejétől parkolási díjat kell fizetni a központban várakozó, ügyeiket intéző autósoknak. A városháza előtt az ott dolgozókon és a képviselőkön kívül senki sem parkolhat, miközben a parkolási díjat bevezető, megszavazó baloldali politikusok korlátlan ideig ingyen várakozhatnak.
A FIDESZ felháborítónak tartja, és nem fogadja el, hogy a politikusokat kiváltság illeti, miközben a lakosságot durva mértékben sarcolja a baloldali városvezetés.

- Érdekes, hogy a Fidesz is egyetértett a parkolási díj bevezetésével, s csupán az első órát szerette volna ingyenessé tenni. Mi több, a bizottsági ülésen éppen egyik önkormányzati képviselőjük indítványozta a fizetős parkolási övezet kiterjesztését, amit végül a baloldal is indokoltnak látott - reagált a felvetésre Érsek Zsolt polgármester (MSZP). Hozzátette: boldog új évet kíván Oroján Sándornak és családjának.

Forrás: HEOL.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Riasztó jeleket mutatnak a köz
  2008-01-01 17:06:17, kedd
 
  Riasztó jeleket mutatnak a közvélemény-kutatások
2007. December 28. 11:05
Abcúg.hu

2007 decemberében négy közvélemény-kutató intézet felmérése alapján a politikától való egyre erőteljesebb elfordulást tapasztalhattunk a választói magatartásban. Egyre több a bizonytalan szavazó, és erősen romlott politikusok megítélése.

Decemberben az előző hónapokhoz képest nem történt szignifikáns változás a két nagy párt megítélésében. A Fidesz továbbra is tartotta átlagosan két és félszeres előnyét az MSZP-hez képest. A teljes népesség körében a kutatóintézetek 34-40 százalék között mérték a legnagyobb ellenzéki párt népszerűségét. A párt iránti elkötelezettség a Fidesz-szavazók körében a legnagyobb.

Mind a négy közvélemény-kutató intézet mérése szerint kis mértékű - 1 és 4 százalékpont közötti - növekedést tapasztalhatunk a bizonytalan szavazók körében. A szavazók véleménye a kormány és az ellenzék munkájáról kiábrándult. ASzonda Ipsos mérése szerint az MSZP támogatói az ellenzéket 18 pontra, a kormányt 31 pontra értékelték egy százfokú skálán, a Fidesz táborán belül 16 százalékra jellemző mind a két politikai oldallal való azonos fokú elégedetlenség.

A kispártok megítélésében az MDF támogatottsága továbbra is magasabb az SZDSZ-énél. A KDNP és a Jobbik népszerűsége ebben a hónapban egyik intézet szerint sem volt mérhető.

Elsődleges pártpreferenciák 2007 decemberében négy intézet adatai alapján (%, zárójelben az előző hónaphoz képest mutatott változás)
Intézet Medián Szonda-Ipsos Gallup Tárki
Minta
mérete (fő) 1200 1000 1500 1000
Adatfelvétel
ideje November 30 - december 4. December 10-17. November 29-december 6 November 30-december 13.
Választókorú lakosság (Teljes népesség)


Fidesz-MPSZ 40 (-4) 34 (-1) 38 36 (+1)
MSZP 20 (-1) 16 (-) 13 13 (-)
SZDSZ 3 (-) 3 (+1) 2 2 (-)
MDF 4 (-) 4 (-) 2 2 (-)
KDNP 0 (-) 0 (-1) 0 0 (-)
MIÉP 1 (-) 1 (-) 0 0 (-)
Jobbik 0 (-) 0 (-1) 0 0 (-)
Egyéb 2 (+1) 1 (-) 1 3 (-2)
Nem tudja/nem válaszol 30 (+4) 41 (+1) 44 44 (+1)
Biztos szavazó pártválasztók
Fidesz-MPSZ 64 (-) 60 (-2) 71 68 (+1)
MSZP 26 (-) 28 (+4) 20 21 (-2)
SZDSZ 3 (-1) 4 (+1) 3 3 (-1)
MDF 4 (-) 5 (-1) 3 4 (+2)
KDNP 0 (-) 0 (-1) 0 0 (-)
MIÉP 1 (-) 1 (-1) 0 0 (-)
Jobbik 0 (-) 0 (-1) 0 0 (-)
Egyéb 2 (+1) 2 (-) 4 4 (-)


A Fidesz és az MSZP közötti támogatásbeli különbség 2007 decemberében (%, zárójelben az előző hónaphoz képest mutatott változás)
Intézet Medián Szonda-Ipsos Gallup Tárki
Választókorú lakosság (Teljes népesség)
Fidesz-MSZP különbség 20 (-3) 18 (+4) 25 23 (+1)
Biztos szavazó pártválasztók
Fidesz-MSZP különbség 38 (-) 32 (-1) 51 47 (+3)

Tovább romlott a miniszterelnök megítélése

A Gallup mérése szerint a gazdasági közhangulat megítélése tovább romlott az előző hónapokhoz képest. A családok a tél közeledtével egyre pesszimistábban ítélik meg saját helyzetüket.

Decemberben száz emberből már csak tizenkilenc vélte úgy, hogy a miniszterelnök jól végzi munkáját. A Gallup mérése szerint Gyurcsány Ferencben mindössze a megkérdezettek 13 százaléka, Orbán Viktorban 18 százaléka bízik. Az intézet szerint azoknak a száma, akik a kormány és a miniszterelnök maradását tartják ideális megoldásnak egy év alatt 34 százalékról 20 százalékra csökkent.

Az intézet a népszavazásról is megkérdezte a választókat. A válaszadók 60 százaléka biztosan véleményt nyilvánítana. Az emberek 74 százaléka a tandíjra, 79 százalékuk a vizitdíjra, 84 százalékuk a kórházi napidíjra mondana nemet.

Politikusok értékelése - csökkenő bizalom

Hagyományos politikusnépszerűség-felmérését a Medián decemberben is elkészítette. Az első két helyen októberhez képest nem történt változás, de jelentősen csökkent a különbség Sólyom László köztársasági elnök és Kósa Lajos Fidesz alelnök megítélése között. Dávid Ibolya helyet cserélt Orbán Viktorral, így a lista harmadik helyén végzett. Megállapítható, hogy tovább csökkent a választók politikusok iránti bizalma, mert hazánk húsz legismertebb vezető politikusa közül egy sem javított előző havi eredményén.

A magyarok nem szeretik a kisebbségeket

2007 decemberében kerültek nyilvánosságra egy az MTA Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézetben folyó kutatás eredményei, melynek adatfelvételét a Medián végezte. E szerint bár a magyar lakosság egyharmada egyenesági felmenői között is tud olyanról, aki valamelyik másik népcsoporthoz tartozott, a többségnek mégsem rokonszenvesek a Magyarországon élő csoportok. Míg legkedvezőbb a németek és a zsidók megítélése, a legnegatívabb a cigányoké. A kutatás során az elmúlt több mint tizenöt évben hasonló eredmények születtek.

Abcúg.hu: mert a cigányok következetesen magukra haragítják a magyarokat, még jobban, mint a zsidók. Pedig az igazi veszélyforrás nem a cigányság, tudjuk jól...

Forrás: Hírszerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: a nemzeti rendezvények
  2008-01-01 16:55:58, kedd
 
  Olvasó: a nemzeti rendezvényeknek is otthont adó Almássy téri szabadidőközpontot megszerezte és bezáratja a szcientológus horda
2007-12-31. 19:54

A mai Budapesten igen kevés lehetőség adódik egy fiatal számára, ha nem dübörgő basszura, tüc-tücre, riffekre vágyik, hanem valami sokkal autentikusabb, sokkal mélyebb gyökerű zenére. Kevés a lehetőség erre de egy mégis van, pontosabban volt.

Ez pedig az Almássy téri Szabadidőközpont (volt), idén is és összességében is utoljára szilveszter este. Évek óta minden csütörtök este többszáz tiszta tekintetű fiatal érezte jól magát, és táncolt moldvai, román,gyimesi, székely, magyar és egyéb gyönyörű népzenére.

Ennek Szilveszterkor vége, hiszen minden logikának ellentmondóan (akár haszon orientáltnak is), a szabadidőközpontot be fogják zárni, és átalakítják szcientológus templomnak...

Bár vannak még egyéb táncházak is Budapesten, de ennek a hangulatát aligha tudják majd visszaadni.
Mikor egy-egy moldvai ritmusra 2-300 ember egyszerre dobbant, mosolyog, csillog a homloka verejtéktől, ez itt volt jó és ehhez a helyhez tartozott.

Élő népzene, fiatalok, jó hangulat ez jellemezte a helyet. A szcientológia meg valahogy elintézte, hogy ennek is vége legyen.

Vajon miért nem lepődünk meg?

Csillagszemű
http://kuruc.info/r/1/19813/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.