Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
30 milliós hiányt akart lepapí
  2008-01-10 23:49:05, csütörtök
 
  30 milliós hiányt akart lepapírozni az MSZP-s politikus


Egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta lepapírozni egy szocialista politikus Hajdú-Biharban. Ezt egy, a hírTV birtokába került, három évvel ezelőtti hangfelvétel bizonyítja. Ezen Tóth József MSZP-s képviselő arra kéri munkatársait, hogy visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését.
Utoljára frissítve: 2008. január 10., 23:32


A Hajdú-Bihar megyei M3-as Kht. 300 milliós állami támogatást nyert a közmunkaprogramra még 2004-ben. A kht. nem tudott elszámolni az állami támogatással. A hírTV Célpont című műsorához eljutott többórás hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg országgyűlési képviselő és a cég vezetői a 30 milliós hiány eltüntetéséről beszélgetnek 3 évvel ezelőtt.

Havonta nyolcezer kilométert utazott a takarítónő

A vezetők a hiányt fiktív számlákkal, például a dolgozók útiköltség-elszámolásának meghamisításával akarták lefedni. Így lehetséges az, hogy a cég takarítónője havi nyolcezer kilométert utazott - papíron. De visszadátumozott vásárlásokkal és papíron megemelt fizetésekkel is kozmetikázták a könyvelést.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozás december 22-én. A hűtlen kezelést 2-8 évig terjedő börtönnel büntetik.

Az ügy főszereplője nem ismerte el, hogy partner lett volna a kht. zűrös ügyeinek elsimításában, a hangfelvételről pedig állítása szerint nem tud, és nem is kívánta meghallgatni.

Az újabb leleplező riportot és a hangfelvétel érdekesebb részleteit péntek este a Célpontban láthatják 21.35-kor.

(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogerős: maradnak a Herzog-fes
  2008-01-10 22:35:59, csütörtök
 
 



Duna Tv - MTI 2008. január 10. 21:18

Jogerős: maradnak a Herzog-festmények



A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen elutasította az örökösök keresetét. A per nemzetközi bíróságon folytatódik, de Hillary Clinton is írt az ügyben a külügyminiszternek. A hosszú per tárgya többek közt El Greco, idősebb Lucas Cranach és Courbet festménye.

Martha Nierenberg, a híres műgyűjtő, Herzog Mór Lipót unokája az egykor nagyapja tulajdonát képező 10 festmény visszaadását követelte a magyar államtól. A Fővárosi Ítélőtábla az 1973-as magyar-amerikai vagyonjogi szerződésre hivatkozva utasította el az örökösök keresetét. A Herzog család nemzetközi jogi fórumon folytatja a küzdelmet - fűzte hozzá.



,,Herzog Mór Lipót örököse az ítélőtábla döntését követően csalódottságának adott hangot, mondván, hogy a magyar igazságszolgáltatás ismételten elmulasztott egy lehetőséget arra, hogy jóvátegyen egy történelmi igazságtalanságot" - mondta Varga Tamás, az örökösök jogi képviselője.

A bírósági ítéletek kimenetelétől függetlenül az elrabolt műkincsek visszaadását kérte a magyar kormánytól Hillary Clinton, az amerikai elnökjelöltségért versenybe szálló demokrata párti szenátor. Az erről szóló - immár második - levelet Hillary Clinton január 8-án küldte el Göncz Kinga külügyminiszternek, hangsúlyozva: a Fővárosi Ítélőtábla döntésétől függetlenül szorgalmazza a festmények visszaadását a jogos örökösöknek, Herzog Mór Lipót leszármazottainak.

Varga Tamás elmondta: az Egyesült Államokban élő Martha Nierenberg jogi képviselői és Hillary Clinton szerint az 1973-as magyar-amerikai vagyonjogi szerződés nem vonatkozik a műkincsekre. Emlékeztetett arra, hogy a csaknem másfél évtizede elkezdődött egyezkedés, és a 10 éve különböző bíróságokon folyó per tárgya az egykor Herzog Mór Lipót tulajdonában volt 10 festmény, amelyet unokája, Martha Nierenberg követel vissza a magyar államtól, pontosabban a Szépművészeti Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Galériától. A festményeket a második világháborúban rabolták el a nácik, a műtárgyak az ötvenes években kerültek a Szépművészeti Múzeumba és a Magyar Nemzeti Galériába, de tulajdonjogot a magyar állam nem szerzett.

A Martha Nierenberg által visszakövetelt képek közül eddig - bírósági ítélet alapján - egy festményt, Munkácsy Mihály ,,Krisztus fehér lepel"-ben című alkotását adták vissza az örökösnek, a többiről - köztük El Greco, idősebb Lucas Cranach és Courbet alkotásairól - évek óta folyik a vita - közölte az ügyvéd.

Martha Nierenberg 1999 októberében indított polgári peres eljárást a magyar állam és a két magyar múzeum ellen, hogy az egykor nagyapja tulajdonát képező műtárgyakat visszaszerezze. Az örökös a Fővárosi Bíróságon 2000 októberében első fokon pert nyert, a határozat értelmében a jogvita tárgyát képező 12 kép közül tizet kellett volna visszakapnia a múzeumoktól. Az elsőfokú ítélet alapján a műtárgyak visszaadásán túl a Szépművészeti Múzeumnak (elsőrendű alperes) 7 millió 500 ezer forint, a Magyar Nemzeti Galériának (másodrendű alperes) pedig a harmadrendű alperes Kincstári Vagyoni Igazgatósággal közösen 350 ezer forint perköltséget kellett volna megfizetnie. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság a döntést megfellebbezte.

Az ügyben másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság 2002 novemberében megalapozatlanságra hivatkozva hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új per lefolytatására kötelezte az Fővárosi Bíróságot. A megismételt perben 2005 decemberében hozott nem jogerős ítélet szerint Martha Nierenberg egy El Greco-képet visszakap az államtól, a többi kép vonatkozásában a keresetet elutasították. Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy tud a bíróság jogerős döntéséről, az ügyben péntekre ígért reagálást. Egyelőre nem nyilatkozott érdemben a kulturális tárca sem. A Külügyminisztérium Hillary Clinton megkeresésével kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy tavaly ősszel kaptak levelet az ügyben a szenátor aláírásával, akkor azt válaszolták: a magyar állam meg akarja várni a per végét. Az újabb levél egyelőre nem érkezett meg a tárcához.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óbudán harmadára hasadt az MSZ
  2008-01-10 22:34:49, csütörtök
 
 

Híradó 2008. január 10. 22:29

Óbudán harmadára hasadt az MSZP



Kilenc önkormányzati képviselő kilépett az MSZP-ből és megalapította az MSZDP III. kerületi alapszervezetét. Velük ment az alpolgármester asszony is. Négyen maradtak. Elszigetelt eset vagy a vég kezdete?

Kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából Óbuda-Békásmegyeren, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) III. kerületi alapszervezetét - jelentette be Pataki Márton, az újonnan alakult párt alapszervezetének elnöke.

A csoport célja, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választói számára, összeegyeztetve a törekvést a minél teljesebb szabadságra és egyenlőségre, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást, biztosítva az emberi méltóság megőrzését piaci versenykörnyezetben. Az újonnan alakult csoport közleményében azt mondja: a választóktól kapott megbízatás alapján, esküjüknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint járnak el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségüket a meghozott döntésekben. Folytatják az általuk megalkotott választási program, "Az Összefogó Önkormányzat" megvalósulásáért tett lépéseket.

A képviselőcsoport vezetőjének Mihalik Zoltánt választották meg. Tagjai között szerepel Szabó Magdolna alpolgármester is.

Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben. Az átalakulást követően négyen maradtak az MSZP képviselőcsoportjában. Előzőleg múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romáké lesz ez az ország...
  2008-01-10 22:30:32, csütörtök
 
  Romáké lesz ez az ország...
2008. Január 09. 18:25
Abcúg.hu

Kering a világhálón és a drótpostákon egy írás, ami egy internetes hírportál ,, Hogy is van ez, Romák?" című topicjában olvasható. Az alábbi idézet hitelességéért, amit egy állítólagos értelmiségi cigány írt, felelősséget nem vállalunk; az írást viszont közzétesszük, mert - sajnos! -, több mint tanulságos, akárki is írta. Szívleljétek meg jól, magyarok, a következőket:

"Én roma vagyok. Főiskolára járok. A következő a véleményem. Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban. Már késő !Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban. Ma már nem akarunk magyarok lenni. Volt idő, amikor még azzá szerettünk volna lenni. Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt.

Mint látható mi sokkal gyorsabban fejlődünk mint a magyarok. Lassan megteremtjük a magunkértelmiségét, és a magunk nyelvét beszéljük. Ebben az országban. Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt. Néhány évtized, és mi leszünk a többség. Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom, mint tényt. Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok. Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek.

Mi nagycsalád vagyunk, és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos, hogy mi fog történni. Lassan és biztosan mindinkább miénk, romáké lesz ez az ország. Mi vigyázunk majd a magyar kisebbségre. Adunk nekik munkát a saját országunkban. Európa, és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy Magyarország bekerülhessen Európába, amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy mindez így legyen. Annyi népeltűnt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak. A magyarokat sem fogja megsiratni senki. Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején. Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát már értelmetlen. Nem csak a jelen, de már jövő isdeterminált ebben az irányban.

Béke veletek"

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demokrácia vagy pártokrácia
  2008-01-10 22:22:51, csütörtök
 
  Demokrácia vagy pártokrácia


2008-01-10 16:48 Barikád.hu


Demokrácia vagy pártokráciaNapjainkban a politikusok legfőbb bűne nem abban rejlik, hogy a hatalom megszerzése érdekében mást ígérnek, mint amit meg fognak valósítani - kis cinizmussal azt mondhatnánk: ettől politikusok. Sokkal inkább azért ítélhetők el, mert a hatalom birtokában már rendre elfelejtik, hogy a legfontosabb: az ember. Nem egyéni értelemben, hanem mint szociális lény. Az ember az a tengely, amely körül minden rendszernek forognia kellene. Ez nem balra vagy jobbra irányulás kérdése. Ma, mind a kapitalista gazdaság, mind a neoliberális politika a pénz központi szerepén alapszik Ez nem kívánatos, már elviselhetetlen állapotokat teremtett szerte a világban. Egyre több ország lázad ellene. Az ember tisztelete nem korlátozódhat csupán az alapvető emberi jogok merő felsorolására (amiket aztán nap, mint nap rúgnak fel), hanem a szabadság tiszteletben tartását is jelenti. A valódi szabadságra gondolok itt, nem arra a hamis gyakorlatára, amely jelenleg a tudat médiumok által történő manipulációján nyugszik. Az ember integritása szintén idetartozik. Nem csak a fizikai, (mely ellen legális bűnt követnek el az abortusszal), hanem a morális és az intellektuális integritás is. Magában foglalja továbbá az emberi méltóságot is, amelyet nem lehet úgy tiszteletben tartani, hogy nem értjük meg jelentésének mélyebb értelmét, sokirányú elágazását.

A személyek jogai, társadalmi méretükből adódóan, mindig a rájuk vonatkozó kötelezettségek teljesítésén alapulnak, nem feledve az emberi lény tiszteletben tartásának a kötelezettségét sem. Ezért mindenekelőtt a családot kell megvédeni, mert ez képezi a társadalom alapját, az a közeg, amely formálja az embert, ahol hagyományosan a jövő nemzedék nevelődik. Minden magyar állampolgár számára - politikai, vallási, vagy etnikai hovatartozásától függetlenül - csakis a család alkothatja az egyetlen szerves együttélési egységet és a fenntartható fejlődés alapját.

A nemzet, e családok sorsközössége. Sajátos szellemiséget és megkülönböztetett vállalkozást jelent, melynek értékrendszere, nemzedékről-nemzedékre örökítve, hűségen és szolidaritáson alapul, minden más ,,modern "felfogással szemben. Hűség a történelmi tradícióinkhoz és szolidaritás minden magyar polgárral, határokon belül és a határokon túl. A magyar identitás erősítése, úgy a politikai, mint a gazdasági és kulturális kapcsolatok terén, hazánk történelmi küldetése.

Világosan látható, hogy a társadalmi igaztalanságok, amelyek ma elsősorban a globalizmus hibájából adódnak világszerte, nem oldhatók meg az őket létrehozó kapitalista rendszeren belül. Magyarországon is, ezzel függ össze a problémák nagy része. A jelenlegi mély szociális válságnak szintén ez az oka. A kormányzó koalíció ,,elit" politikusai, nemcsak a választási ígéreteiket felejtették el, hanem szembe helyezkedtek az emberi jogokkal, a családokkal, és a nemzettel. E pártok diktatúrát igyekeznek kiépíteni (a frakciófegyelemre hivatkozva, ma már még saját soraikban is!) a nép féken tartása céljából. Ennek pedig semmi köze a demosz-hoz, tehát nem demokrácia!

Egy valódi rendszerváltás ezért is aktuális. Megannyi erre irányuló és kudarcra ítélt kísérlet után, miben reménykedhetünk még? Elsősorban a tulajdonviszonyokon kell változtatni. A tulajdonnak magának a javak természetén kellene alapulnia. A fogyasztási és használati javak legyenek továbbra is magántulajdonban; a lakások és a kis vállalkozások pedig családi tulajdonban. A stratégiai javak, eszközök viszont, kerüljenek közösségi (önkormányzati), állami tulajdonba. A gazdaság motorja, a pénz értéke, a haszonhoz való jog, valamint a társadalmi elismerés és érvényesülés alapja: csak is a munka lehet. A becsületes, társadalmilag hasznos, jól elvégzett munka. A spekulációt és az uzsorát, egyszer és mindenkorra, ki kell irtani a magyar társadalom életéből. Nem megosztó, - sokféle politikai érdeknek alárendelt - szakszervezetre van szükség, hanem egy erős, vertikálisan szerveződő egységes szakszervezetre, amelynek alapelve az emberi jogok tiszteletben tartatása.

Olyan új rendszert kell tehát kialakítani, amely nem hamis képviseleten, hanem a személyek közvetlen részvételén alapszik azon társadalmi szférák területén, ahol napi tevékenységüket végzik. A gazdaság ,,szakszervezeti ellenőrzése" a politikai részvétel szükséges kiegészítése lehet. A magyar nép érdekeinek a képviseletét úgy a nemzetgazdaságban, mint a politikában, nem bízhatjuk hazug és korrupt pártokra, ezt az együttélés természetes egységeire (tehát önkormányzatokra, szakszervezetekre, civil szervezetekre, oktatási és egyházi intézményekre, a nagy családosok és más társadalmi érdekeket védő kezdeményezésekre) kell delegálni. Csak ilyen tömörülések képviselhetik legitim módon a társadalmat.

Magyarországnak újra kellene tárgyalnia szerepét és helyét az EU-ban és, ha nem fogadnák el alternatívánkat (tudniillik, hogy kellően vegyék figyelembe kivételes hozzájárulásunkat az egységes Európa kialakításához), ki kell lépnünk az Unióból. Ugyancsak szükségtelen, hogy Magyarország továbbra is a globalizmus fegyveres erejének a (NATO-nak) tagja legyen, és hogy magyar katonákat küldjünk külföldre, vagy külföldi fegyveres kontingensek tartózkodjanak hazánk területén.

Az aktuális politikai rendszerről bebizonyosodott, hogy valójában nem demokratikus. Hogy is volna az, amikor a kapitalizmus antidemokratikus rendszerében gyökeredzik? A ,,pártokrácia" liberális rendszere Magyarországon sem szolgál más érdeket, mint amit a kapitalizmus testesít meg a gazdaságban. Csak is politikai kapitalizmust képvisel, és olyan igazságokat és elveket kérdőjelez meg, amelyek eleve megkérdőjelezhetetlenek.

Jól mutatja honfitársaink kiábrándultságát a kormányzó pártok iránt, hogy a legújabb felmérés szerint a magyar lakosság 27 %-a szívesen adná le voksát egy teljesen új pártra, ha indulna ilyen a következő választásokon. Véleményem szerint, még ennél is nagyobb esélye volna a parlamentbe kerülésnek egy, a fentebb tárgyalt alapvető emberi jogok (Szabadság, Integritás, Méltóság) és a szociális igazság (Decentralizált kormányzás, Méltányos és hatékony tulajdon viszonyok, stb.) védelmét zászlajára tűző átfogó mozgalomnak.

A régi ,,profi" politikusok újabb próbálkozásaira egyáltalán nincs szükség. Újabb partikuláris pártérdekeket sem érdemes képviselni, hiszen a jelenlegi katasztrofális helyzetben - minthogy további elaprózódást és megosztást jelenítenek meg - eleve kudarcra ítéltetett.

Ez a mozgalom az előbbiekben vázolt legnagyobb közös nevező alapján elsősorban azon kisebb pártok és civil szervezetek szavazatait nyerhetné el, amelyek - eddig még nem vettek részt a kormányzásban - megőrizték szavahihetőségüket és megalapozták a tekintélyüket. De magáénak tudhatja az új szavazók voksait is, akiket nem levitézlett ideológiák érdekelnek, hanem a jelen realitásai és jövőjük kilátásai. Egységben az erő: Magyar Antiglobalisták egyesüljetek!

Rékay Ákos
Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 éves bűnöző cigány késelt a
  2008-01-10 22:21:38, csütörtök
 
  Felháborító: 10 éves bűnöző cigány késelt a Blahán + emlékeztető videó
2008-01-10 20:55 Barikád.hu


Képünk NEM illusztráció!

Súlyos sérülésekkel vittek el a mentők csütörtökön kora este egy 15 éves fiút a Blaha Lujza térről, ahol a Blaha Lujza tér réme, egy 10 éves (!) cigány fiú megkéselte. A késelőt a rendőrök elfogták, de a törvények szerint sajnos el kell engedniük. Egy nyolcadik kerületi rendőr olvasónk megerősítette, hogy arról a cigánygyerekről van szó, akiról már korábban beszámoltunk.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Blaha Lujza téren délután öt óra körül a 10 éves fiú a nagyobb gyerek mp3 lejátszóját akarta elrabolni. A kisebbik gyerek kést vett elő fenyegetésképpen és combon szúrta a 15 éves fiút. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a megkéselt gyereket. A rendőrök elfogták a késelőt.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a gyereket még csütörtökön elengedik, ha megtalálják a szüleit, vagy törvényes képviselőjét, mert a törvények szerint a kora miatt nem lehet megbüntetni. Jellemző a magyarországi médiumokra, hogy senki nem számolt be arról, hogy ki is az elkövető valójában.

A legerősebb Parlamenten kívüli párt véleménye szerint, hazánk jelenleg hatályos törvényei arra orientálják a cigányság bűnözésből élő részét, hogy a nem büntethető, 14 évnél fiatalabb gyermekeikkel végeztessenek bűncselekményeket, ezért a Jobbik a büntethetőség alsó korhatárának 10 éves korra való leszállítását tartja szükségesnek.

Korábban írtuk:

G. I. P. Gyergyószentmiklóson született, elmondása szerint valamerre ott is lakik, de pontosan nem tudja, hol. Egy telepen élt tíz testvérével, iskolába sosem járt, írni-olvasni nem tud, a ceruzát is képtelen rendesen megfogni. Hazánkba érkezése után a Városligetben húzódott meg éjszakánként, ott ismerkedett meg későbbi bűntársaival, akik idősebb koruk ellenére főnöknek hívták. Amikor a kisfőnök kiadta a jelszót - ,,Menjünk, csináljunk meg egy telefont, ott, ahol tegnap." -, felszálltak a 73-as buszra, de még Újpalotáig sem bírták, egy-egy rablás erejéig megszakították az útjukat a Bosnyák téren. Bár főleg a játszótereket kedvelték, sokszor a népes buszmegállókban is ,,megcsinálták", amiért jöttek. Ha meglátták az emberüket, kis vezérük megszólította őt: ,,Add ide a telefonodat, mert szét lesz b...va a fejed, úgy megverlek, hogy becsinálsz."

A román és a magyar gyermekvédelmi hatóságok között már több mint féléve zajlik a procedúra, melynek eredményeként Krisztián visszakerül majd Romániába. De már ő maga is haza készül, mert otthon jobbak az emberek. Nyáron a Zsaru magazinnak nyilatkozott, most az Indexesek kapták lencsevégre. Megdöbbentő riport a "kisebbségi" létről.


Barikád.hu
Kapcsolódó cikkek:
"Én ellopom a táskát, tezsvírem"-életkép a Blaha Lujza térről (+kisfilm)
http://barikad.hu/node/10736
http://barikad.hu/node/10312

*******

Működik a Józsika-szindróma: egyből szúrt a cigány kölök
2008. január 10. 19:18
HunHír.Hu
Súlyos sérülést szenvedett az a 15 éves fiú, akit egy tíz év körüli cigány szúrt combon csütörtökön délután Budapesten, a Blaha Lujza téren.

A tíz év körüli fiú azért rántott kést, és szúrta meg idősebb társát, hogy megszerezze annak mp3-as lejátszóját. A kiskorú kisebbségi szurkálót a rendőrség előállította, az áldozatot pedig súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentők - közölte Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, de azt nem mobdhatta, hogy már megint egy kisebbségi ifjú bűnöző rántott kést.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Sajtóközlemény
  2008-01-10 21:32:31, csütörtök
 
  AZ UTONÁLLÓK SAJTÓKÖZLEMÉNYE (továbbított levél)
2008.01.08. 20:09

Tisztelt Fuvarosok! Tisztelt Vállakozók!



Sajtóközleményük egyetlen eredménye az lehet, hogy láthatóvá válik elégedetlenségük.Amit úgyis mindenki tud, mindenki lát, hiszen mi, fuvarozók, szállitmányozók, orvosok, betegek, tanárok, diákok, dolgozók és nyugdíjasok, postások és vasutasok, mi mind, önökkel együtt, végtelenül elégedetlenek vagyunk.

Kérelmekkel, peticiózásokkal, sajtóközleményekkel, magyarul és magyarán: DUMÁVAL, valódi eredményt sem Önök, sem senki nem fog elérni.
Elégedetlenségük,- elégedetlenségünk, - valójában nemcsak egy kiragadott hibás, terhes intézkedés, hanem a hatalmon levők összességében káros, az ország helyzetét, a mi életlehetőségeinket rontó áldatlan tevékenységére vonatloznak. Mintahogy a kommunista-liberális fővárosi vezetés egyetlen fuvarosokra vonatkozó intézkedése is, egyaránt súlyt mindannyinkat.

Sajtóközleményük, alkalmat ad arra, hogy szóba álljunk egymással, és szót is értsünk.
Mi az országszerte megvalósult, folyamatosan fenntartott félpályás útlezárások szervezői, már több mint egy éve próbálkoztunk ezzel. Kértük szakmai szervezeteiket, személyesen fuvaros vállalkozókat, hogy kiállásukkal segítsék blokádjainkat, mert a romboló kormányt, s vele a főváros tönkretételében főszerepet játszókat csak együtt, összefogva leszünk képesek eltávolítani.

Talán még emlékszik valaki Önök közül erre. Talán még a válaszra is, az aki adta a fuvarosok nevében. A válasz ez volt:
NEM! MÁS A SZAKMA, ÉS MÁS A POLITIKA.

Mostanra jutottak el oda, hogy észrevegyék azt, hogy bár valóban más, és más a két dolog, de bizony szoros összefüggések vannak köztük? Megfogaalmazom a lényegét ezeknek:
A rossz, romboló, aljas politika komoly, akár elviselhetetlen károkat tud okozni a szakmának. Viszont egy jól működő, összetartó, a saját és az ország érdekeit látó, és összehangolni képes szakma, bátor föllépéssel alkalmas ezen érdekek megvédésére, az erőszakos, pusztító hatalom eltávolítására. Az egyetlen, mindannyink számára megnyugtató megoldás segítésére.

Ehhez viszont össze kellene fognunk, félretéve az álságos fanyalgást, és meg kell érteniük azt, hogy a politika szabadjára engedve bizony nagyon más, és nagyon rossz is lehet. De, ha a szakma aktívan részesévé válik a politikáanak, akkor az helyes mederben tartható.
Erre szolgál majd egyszer a kétkamarás parlament felső háza, ahol többek között Önök, a szakmai érdekképviseletek is helyet kapnak.
Ismételten kérem tehát a fuvarosok, szállítmányozók társadalmát, érdekképviseleti szervezeteiket, hogy szerevezzünk közösen országos forgalomlassító, akadályozó blokádokat a fő kölekedési folyosókon, s ezeket a kormány bukásáig fenntartva, váltsuk le m minden bajunk okát, a működésképtelen politikai rendszert. Az egyetlen megoldás, a valódi rendszerváltás.

Barátsággal.
Vass István
utonallo
http://gportal.hu/gindex.php?pg=19675931&nid=4097696
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire lehetett volna jó a lissz
  2008-01-10 20:38:08, csütörtök
 
  Mire lehetett volna jó a lisszaboni szerződés?

Hirklub
Nos hazánk helyzetében, felmerül a kérdés, hogy vajon miért kellett sietni ezzel a fránya aláírással. Összedőlt volna az Európai Unió felépítménye a hírhedt Pató Pálos magyar mentalitáson? Dehogy! Gyurcsány PR volt az egész, nem más, a mi pici Fletónk meg akart felelni az EU meghatározó köreinek. Tőle mást nem is vártunk, ezt tette a szovjet nagytestvér idejében is. Persze az ellenzék is megszavazta a javaslatot.
hirdetés




Ebben a rövid szösszenetben Gyurcsánnyal, és az MSZP-vel nem is akarunk foglalkozni, mivel ezeket a tényezőket körülmények tekintjük. Az ellenzék szerepe viszont annál érdekfeszítőbb, mivel bizony lettek volna lehetőségek az üggyel kapcsolatban.



Sok vád érte a Fideszt, illetve a KDNP-t, többek között ezen az oldalon is, hogy minek szavazták meg a lisszaboni szerződést úgy, hogy nem ismerték a tartalmát, mivel nem volt idejük áttanulmányozni. Szeretnénk szétoszlatni az erre vonatkozó képzelgéseket, ugyanis a lisszaboni szerződés viszonylag kis arányban tér el a korábban megbukott EU alkotmánytól, így tehát minden illetékes képviselőnek lehetett módja azt rendesen áttanulmányozni.



A probléma nem ezzel van!



Amit hiányolunk, hogy a lisszaboni szerződésért cserébe számtalan dolgot lehetett volna kérni. Magyarország érdekrendszerében sajátos, meghatározó szerepet tölt be, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy kellene, hogy betöltsön a határainkon kívül rekedt magyarok érdekeinek képviselete. Nos ez a lisszaboni szerződés aláírásakor egyáltalán nem valósult meg, ugyanis kellő politikai összefogással, de akár az ellenzék önálló fellépésével számos dolgot lehetett volna kérni cserébe. Példának okáért, segíthettük volna a magyar autonómiatörekvéseket, vagy akár a schengeni határ vonatkozásban az érintett magyarlakta területekre további könnyítéseket lehetett volna elérni.



Ezeket a feltételeket nem kell szégyellni, bár a mai elit sajnos sokszor így viselkedik. Az, hogy a magyarság jelentős része a jelenlegi határokon kívülre szorult, arról nem mi tehetünk, hanem éppen azok az EU tagországok, akikkel szemben az érdekeinket érvényesíteni szeretnénk. Következésképpen minden fintorgás ellenére velük szemben nekünk semmi okunk nincs lehajtott fejjel tárgyalni.



De ugyanez vonatkozik a különböző ,,piacvédelmi" elemek kivívására is.

Munkatársunktól
http://hirklub.hu/?cat=story&id=5597


2008. január 10. 11:47
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adjon az Isten Szebb Jövőt!
  2008-01-10 20:21:42, csütörtök
 
 
Mivel sokan a mai napig nincsenek tisztában a Magyar Gárda létrejöttének okaival, fő céljaival, hitvallásával, becsületkódexével,ezért a Kisalföldi Szakasz honlapján közzétettük ezeket a menüben bal oldalt!

A Magyar Gárda Hitvallása.
A Magyar Gárda Becsületkódexe.
A Magyar Gárda Alapítónyilatkozata.

http://www.magyargardakisalfold.gportal.hu

Ezek a pontok segítenek , hogy tisztább képet kapjanak az olvasók a Magyar Gárda működéséről , céljairól létrejöttének VALÓDI okairól! Segít abban , hogy lemossuk azt a sok szennyt és mocskot mely a médiából árad ránk nap mint nap!
Ezúton köszönjük meg mindazoknak a támogatóinknak azt a sok szeretet és kedvességet melyet megjelenéseink során kapunk tőlük! Ez nekünk nagyon nagyon sokat számít! Sajnos alakzatban haladva - állva nem nyílváníthatunk köszönetet, de igyekszünk meghálálni minden egyes bátorító szót tettet!

Adjon az Isten Szebb Jövőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A doni mementó
  2008-01-10 20:19:18, csütörtök
 
  A doni mementó

Hírklub
1943. január. 12. az úrívi áttörés évfordulója. A 2. Magyar hadsereg sorsa megpecsételődött azon a 65 évvel előtti napon. Magyar katona soha nem harcolt még olyan nehéz és mostoha körülmények között, mint a 2. magyar hadsereg a Don menti téli csatákban. Nyolcvan-kilencvenezer ember védte a kétszáz kilométeres arcvonalat, a többiek a hátsó, mögöttes körzetekben voltak, és a nem harcoló alakulatok állományába tartoztak.
hirdetés


E rövid cikknek nem célja, és lehetetlen is, az eseményeket minden oldalról, tárgyilagosan bemutatni. Ebben a rövidke írásban a magyar katona helytállásáról emlékezek meg. A Donnál voltak olyan egységek, melyek az ellenség nyomására rövid időn belül visszavonultak, de voltak olyanok is melyek több napon át föltartóztatták a szovjet támadásokat. Arra, hogy a hadsereg bármely csapatrésze harc nélkül, fej vesztve özönlött volna hátra, nem nagyon akadt példa.



A 2. magyar hadsereg kétszázezer katonája mínusz 25-30 fokos hidegben napokig vívta kétségbeesett, katonailag elképesztően egyenlőtlen küzdelmét, s több héten át tartott gyötrelmes, súlyos utóvédharca is. Az alakulatok - amíg tehették - kitartottak állásaikban, megtették, ami tőlük tellett, és sok esetben hősies magatartást tanúsítottak. Ugyan úgy, ahogy az Ő apáik helytálltak Doberdó, Piave, Przemysl poklában, a háború poklában, ezt tették a 2. magyar hadsereg katonái is




A hadsereg azon katonái és tisztjei, akik kitartottak még a reménytelen helyzetekben is, hogy biztosítsák a többiek hátravonását - ezzel ezrek és ezrek életét mentve meg - hősök voltak.



A magyar csapatok becsületes harcban maradtak alul. A doni csatát nem a sokat szenvedett honvédek veszítették el! Ez a vesztes csata a keleti arcvonalon, nem elszigetelt jelenség volt, hanem a korábbi, döntő jelentőségű német csatavesztések sorozatának természetes következménye.



A hiányos adatok miatt az úgynevezett véres veszteségek - a hősi halottak, eltűntek, sebesültek számát - csak hozzávetőlegesen állapíthatjuk meg. Mintegy százhúszezer honvédről és munkaszolgálatosról lehet szó. A puszta számok mögött meghúzódó egyéni tragédiákról azonban nem készült még hozzávetőleges statisztika sem. Azt azonban megállapíthatjuk, hogy a háborúk legnagyobb vesztesei: az Édesanyák, és a katonák!






Az édesanyák, azért mert igen gyakran hiába várják vissza fiaikat. A katonák, azért mert ők nemigen akarnak idegen földön, távol a hazától, az otthontól meghalni. A nagyapámat sem kérdezte senki, hogy akar-e a Donhoz menni, vitték! Egykoron erről a hadseregről még beszélni sem lehetett. Ma már nincsenek tabuk, fékek az egykori honvédeket senki sem kényszeríti arra, hogy elhallgassák helytállásukat, a bajtársaik hősi halálát, a véráldozatokat, a bajtársiasság megannyi megnyilvánulását. Nem kell már lenyelniük - és a Magyar Nemzetnek sem -, ha valaki lefasisztázza, utolsó csatlósozza őket!



Ezek a katonák soha nem voltak fasiszták, és csatlósok sem! Tették azt, amit kiszabott rájuk a politika, a hatalom, a sors és a jó Isten. Ez a hadsereg soha nem vesztette el a becsületét!



A magyar katona hősiességéről, kitartásáról sokan írtak már a magyar irodalomban. Számomra a legszebben Márai Sándor a Vidali módszerében foglalta ezt össze: ,,Igazi katonához, ahhoz a régi fajtához, akinek komolyságán és férfiasságán átéreztem a riadt szemérmet, a belső magatartásnak azt a gyermeteg áhítatát, amellyel örökké tudja, hogy aki támad, az mindig véd is valamit. Szeretem a katonákat - mondta bizalmasan - szeretem fegyelmüket, életmódjukat és lovagiasságukat; az igazi katona tudja, hogy haláláig harcol, nincs béke, csak békés átmenetek, a küzdelem nyers és kegyetlen, de be kell tartani közben - néha könyörtelenül be kell tartani - a játékszabályokat. A végső cél nem valamilyen olcsó diadal, harsonákkal, lobogó zászlókkal és hódoló parasztokkal, nem egy erőd megvívása, hanem maga a harc."



A 2. magyar hadsereg ebben a szellemben harcolt. Elesett tagjai ott messzi idegenben nyugodjanak békében. Annál is inkább, mert a halott katona nem ellenség!



A 2. magyar hadsereg kötelékében harcolt a pécsi IV. hadtest. A hadtest állományában a 10. 12. 16. könnyű hadosztályokkal. A hadtest parancsnoka Csatay Lajos altábornagy volt.



Birtokomban van egy 1942-ben Budapesten kiadott: Katolikus honvédek ima- énekes és oktató könyve. Egy bizonyos Sipos Istváné volt, aki 1902-ben született, 1942-ben bevonult. Még az alábbi bejegyzések olvashatók: ezred 8/3 zászlóalj. A legmeghatóbb ,,Emlékül feleségemnek Kecskemét, 1943. 11. 3-án." Tehát Sípos István, Istennek hála, túlélte.



Szintén ebben az imakönyvben olvastam: ,,Adj Jézusom alázatos béketűrő szívet, - és ha úgy tetszik, védd meg életemet, - hogy a harcok után viszontláthassam szeretteimet!" Nagyon sok ajakról hangzott el ez az ima. Sokan soha nem látták viszont a szeretteiket! Sajnos én sem ismertem soha apai nagyapámat! Nagyapám nyugodjál békében!




(Ha valaki olvassa majd ezt a cikket, és tudd valamit a kecskeméti Sipos Istvánról szívesen, visszajuttatom az imakönyvet!)



Lőrincz Miklós

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5598

2008. január 10. 12:07
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.