Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
"Hideg kampány": miért nem moz
  2008-01-15 22:30:05, kedd
 
  "Hideg kampány": miért nem mozgósít az MSZP? A fő üzenet: a kormánynak igaza van
2008-01-14. 23:49:55

A népszavazásra való tekintettel most is összekapja magát a párt, Gyurcsány Ferenc pedig változtat az elmúlt másfél évre jellemző stílusán, vagyis az "átverem rajtatok, ha beledöglötök is" módszeren - forrásaink szerint ez a két fő tanulsága az MSZP hétvégi elnökségi ülésének. A résztvevők szerint már-már demonstratíve nagy volt az összhang a miniszterelnök, valamint Kiss Péter és Lendvai Ildikó között, ami nem jó hír a Gyurcsány megbuktatásáról álmodozóknak.

Nyugodt, kiegyensúlyozott, a politikai habitusváltásra utaló számos jelet felvonultató ülést tartott a szocialista párt elnöksége a hétvégén - fogalmazott lapunknak az MSZP egyik vezető politikusa. Szerinte a kétnapos egri tanácskozás két fő tanulsága: most is, mint minden kampányidőszakban, összekapja magát a párt és fegyelmezetten dolgozik, Gyurcsány Ferenc pedig változtat az elmúlt másfél évre jellemző stílusán, vagyis az "átverem rajtatok, ha beledöglötök is" munkamódszeren.

Forrásaink szerint az MSZP népszavazási stratégiájáról és a politikai irányok kijelöléséről döntő elnökségi ülésen szembetűnő volt az összhang Gyurcsány, valamint Lendvai Ildikó frakcióvezető és Kiss Péter kancelláriaminiszter között.

"Ezzel a korábbi trend betetőződött, viszonyuk szokatlanul harmonikus volt, látszott, hogy minden egyes részletkérdésről egyeztettek, és szinte demonstrálták, mennyire egyetértenek" - fogalmazott az egyik résztvevő. Hozzátette: ennek fényében nyilván kétszer is meggondolja, mit lép, aki bármilyen Gyurcsány-ellenes tervet szövöget.

Elmagyarázzák, mit miért

A vizitdíj-tandíj-kórházi napidíj ügyét érintő tavaszi népszavazásról a párt elnöksége információink szerint úgy foglalt állást, hogy nem a három kérdésről fog kampányolni, hanem az oktatás és az egészségügy egészéről ad tájékoztató kampányt.

"A lényeg, hogy szakmai dolgokról essen szó, nem a Fidesz kormánybuktató-retorikájával foglalkozunk. Azt akarjuk, hogy aki elmegy szavazni, az a rendszer egészét lássa, és értse, mibe illeszkedik a tandíj vagy a vizitdíj koncepciója" - magyarázta lapunknak a pártelnökség egyik tagja.

Egy másik elnökségi tag szerint semmi mást nem tesznek, mint amit már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna tenniük: elmagyarázzák az embereknek, mit, miért és hogyan csinálnak. Úgy tudjuk, Szigetvári Viktor, aki tanácsadóként segíti a kampányt, az elnökségi ülésen úgy fogalmazott: a tételmondat az, hogy a kormánynak igaza van. Vagyis politikájuk helyességéről igyekeznek meggyőzni az embereket. Külön nem buzdítanak részvételre, bár a tájékoztató kampánynak nyilvánvalóan lesz mozgósító hatása.

A népszavazási kampány politikai koordinátora Juhász Ferenc elnökhelyettes lesz, de "egyformán felelőse lesz minden szocialista országgyűlési képviselő, a helyi vezetők és az országos elnökség is" - jelentette ki sajtótájékoztatóján a miniszterelnök.

A pártvezetés egyik tagja szerint fel sem merült, hogy olyan helyzetet állítsanak elő, amikor minden politikai felelősséget egy emberre tolnak rá, a többiek meg zsűriznek. (Így járt például Tóbiás József pártigazgató a 2004-es EP-választási kampányban: a politikusok teljesen magára hagyták, s a sikertelenség után lemondásra kényszerült.) Ezért hivatalosan nem is kampányfőnöknek hívják Juhász Ferencet, mert a politikai felelősség megosztott.

Nem lesz érdemi adóreform

Az elnökségi ülésen szó volt még az egészségbiztosítási törvényről: az MSZP vezetése lapos és átfogó parlamenti vitát szeretne, akár pontosító jellegű módosító indítványok elfogadásával, azonban alapvető változásokat nem terveznek. A "renitensek" (a vizitdíj eltörléséért küzdő Tóth Károly, a szavazáson részt nem vevő Farkas Imre, stb.) nem kerültek szóba, ez nem is igényel ilyen szintű politikai döntést.

Veres János pénzügyminiszter beszámolója után az elnökség határozott arról is, hogy az adócsökkentések kapcsán a legálisan működő vállalkozások terheit csökkentik. "Érdemi adóreformhoz kicsi a mozgástér, és kár lenne elaprózni, ami van, ráadásul ez illeszkedik az MSZP politikájába" - magyarázta lapunknak egy elnökségi tag, hangsúlyozva: a részleteket őszig kell kidolgozni, ez csak a fő csapásirány.

Foglalkozott a pártelnökség Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter tervezetével is, amelyben egy régi szlogen köszön vissza: segély helyett esély. Vagyis azoknak, akik segélyen élnek, segítenek munkát találni, így segítve a család talpra állását. Ezt szintén támogatta a pártvezetés.

Tóth József nem volt téma

Nem esett szó viszont Tóth Józsefről. A Hír TV pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta "lepapírozni" a szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében. Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke állítólag arra kérte munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését.

Információink szerint a pártvezetés nem kételkedik Tóth József ártatlanságában. Az MSZP egyik vezető politikusa lapunknak azt mondta: annak idején egy könyvvizsgálói jelentésből derült ki, hogy az önkormányzati céget csőd fenyegeti. A kht. két vezetőjét Tóth József kezdeményezésére mentették fel, s a politikus sokat küzdött azért, hogy ne kelljen csődbe vinni a céget, mert az komoly veszteséget okozott volna az önkormányzatnak.

"Tudomásunk szerint egy másfél órás felvétel készült, amelyből egyértelműen az derül ki, hogy Tóth József csak próbálja menteni a menthetőt, de a szövegkörnyezetből kiragadott egy mondatból úgy tűnik, mintha törvénytelenségre biztatott volna" - magyarázta lapunknak az MSZP befolyásos politikusa.



[Forrás: http://www.hirszerzo.hu/cikk.hideg_kampany_miert_nem_mozgosit_az_mszp.54017.html]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocsássák népszavazásra az egé
  2008-01-15 22:16:17, kedd
 
  Bocsássák népszavazásra az egészsébiztosítási törvényjavaslatot!
2008. Január 15. 20:00
Nyílt levél az Országgyűlésnek

Abcúg.hu

Az egészségbiztosítási törvény népszavazásra bocsátásának parlamenti kezdeményezését kéri az országgyűlési képviselőktől számos közéleti személyiség, köztük Mádl Ferenc, Lányi András és Makovecz Imre. Új társadalmi szerződés szükségességét hangsúlyozó nyílt levelet fogalmaztak meg.

Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, február 11-én ismételten zárószavazásra kerülő törvény népszavazásra bocsátásának parlamenti kezdeményezését kéri az országgyűlési képviselőktől számos közéleti személyiség, köztük Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Zlinszky János volt alkotmánybíró, több akadémikus és neves értelmiségi.

,,A törvényjavaslat a magyar demokrácia elmúlt 18 éve alatt soha nem látott méretű és erejű tiltakozást váltott ki a társadalomból és az egészségügyi szakma mértékadó képviselőiből. A társadalombiztosítás rendszerével kapcsolatos reform szükségességét az ország teljes lakossága elismeri és kívánja, de a tervezett átalakítás tartalma és módja iránt az állampolgárok több mint kétharmadának nincs bizalma, sőt, azt kifejezetten ellenzi" - írják indoklásukban a felhívás aláírói, majd így folytatják: ,,A kormány programja - amelynek alapján a választók többsége bizalmat szavazott a jelenleg hatalmon lévő pártoknak - az egészségügy reformjával kapcsolatban kifejezetten új társadalmi szerződés szükségességét hangsúlyozta. Egy ilyen szerződés az abban résztvevők teljes együttműködését és egyetértését feltételezi, a törvényjavaslattal azonban ennek a nagy ívű elképzelésnek egyetlen eleme sem látszik megvalósulni."

Az aláírók hangsúlyosan kérnek minden egyes képviselőt, hogy ,,esküjéhez híven, a törvény zárószavazásakor lelkiismeretére hallgatva, kizárólag a választók akaratát képviselje." Amennyiben pedig az Országgyűlés ismételten elfogadná a törvényt, ,,képviselőtársaival együtt indítványozza az Országgyűlésnek, hogy rendelje el ... a törvény népszavazásra bocsátását." Ennek a fakultatív, ügydöntő népszavazásnak során a választópolgárok megerősíthetik, vagy elvethetik a törvényt.

Az aláírók biztosak abban, hogy ,,a népszavazás törvényt megerősítő eredménye az ország lakosságának a hatalomba, és a demokráciába vetett bizalmát visszaállíthatná. A törvényt elvető eredmény viszont ... az egész társadalommal és az egészségügyi szakmával kialakított konszenzuson alapuló reform-megoldás kidolgozására ösztönözné az egészségügyi kormányzatot."

A dr. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonigazgatóság volt vezérigazgató-helyettese vezetésével megfogalmazott felhívás aláíróinak meggyőződése, hogy ,,most már nincs más eszköz, amely a társadalmi békét újból megteremthetné, anélkül viszont országunk beláthatatlan útra léphet."

Emlékezetes, hogy neves közéleti személyiségeknek a mostani aláírókkal majdnem azonos csoportja 2007 júliusában tette közzé első nyilatkozatát, amelyben kérték a köztársasági elnököt, hogy az állami vagyonról szóló törvényt küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra. Ugyanők 2008. január elsején felhívásban kérték az állampolgárokat, hogy keressék fel országgyűlési képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését - szerepel a nyílt levélben.

A korábbi felhívások, valamint az országgyűlési képviselőkhöz intézett mostani levél megtekinthető a www.elolanc.hu honlapon.

Forrás: OrientPress

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazugságok felfeslett szöved
  2008-01-15 22:13:41, kedd
 
  A hazugságok felfeslett szövedéke 2: cenzúra a Fidesz.hu fórumán
Publicisztikák

2008.01.15.

,,Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék. Annakokáért a mit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani; és a mit fülbe sugtatok a rejtekházakban, azt a házak tetején fogják hirdetni." (Lukács Evangéliuma, 12,2-3)

A Lisszaboni Szerződés témájában nem nyilatkozó Fidesz és az ún. jobboldali főmédiák makacs hallgatása miatt kerestük annak alternatív módjait, miként érthesíthetnénk a Szerződés lényegéről és következményeiről a megtévesztés alatt álló Fidesz-választókat a Fidesz hivatalos honlapján, a fidesz.hu portálon. Így találtunk rá a fidesz.hu fórumán az ,,Összenő, ami összetartozik" című schengeni határok megszűnése felett örvendező fórumtémára, és a kiemelt helyen mintegy kiigazításra váró szemenszedett hazugságként díszelgő lisszaboni-schengeni örömódácskára: ,,Ma éjféltől nincsenek többé sorompók, határőrök, Magyarország és Európa nagy része között. Olyan szabadság áll helyre, amelyben száz éve nem volt részünk, és amelyre nagyon sokat vártunk. Azonban most örüljünk annak, hogy a schengeni határokon belül kerültünk, örüljünk annak, hogy a mindennapi életben mindenki úgy érezheti, hogy valóban Európa szívében vagyunk." (Sólyom László szavai)

Próbáltuk volna a Fideszes fórumozókat közvetlenül tájékoztatni az EU szívének rossz természetéről, amelynek közepébe belekerültünk, és hogy mit jelent valójában számunkra az az integrációs folyamat, amit a Fidesz ily örömmel üdvözöl. Az első átengedett üzeneteink után kapott kérdésekre azonban már nem volt alkalmunk válaszolni, mert azokat a moderátor rendre visszatartotta, mind a schengeni ,,topic"-on, mind a ,,Társalgó" kötetlen beszélgetési témákra kínált fórumán, és nem egyszer maga a moderátor válaszolta meg a kérdéseket helyettünk a maga pártos és kioktató módján. Miután észrevettük, hogy üzeneteinket rendre kicenzúrázzák, e hozzászólások beküldésének ismételt próbálkozásakor ezekről még moderálás előtti állapotukban - amikor az üzenet csupán virtuálisan és egyedül a küldő számára látható - pillanatképeket készítettünk, amelynek egyike e dokumentum végén látható. Ezek az üzenetek a Fidesz fórumán azóta sem jelentek meg publikus formában, mivel a Fidesz moderátora nem engedte át azokat, annak ellenére, hogy nem ütköznek a honlapon publikált moderálási kritériumok egyikébe sem.

Mivel az egyik hozzászóló - vagy egy álcázott moderátor? - azzal vágott vissza, hogy a kritika forrása nem autentikus, később a mindennél autentikusabb forrásból, a dán EP képviselőtől származó beszámolót próbáltuk közzé tenni mind az általános ,,Társalgó"-n illetve az ,,Összenő, ami összetartozik" című topic-on, amelyeket a Fidesz-moderátor mindkét helyen megtagadott publikálni. Így szólt (volna): ,,A Lisszaboni Szerződés körülményeiről egy beszámoló egy jelenlegi Európai Parlamenti képviselő tollából (!) olvasható a Független Újságírók (fusz.hu) fordításában:
,,Hogy elkerüljék a szerződés szakértői, különösképpen a kritikus szakértők általi olvasatát, a Tanács titkárságának köztisztviselői azt a megbízást kapták, hogy tegyék olyan bonyolulttá a szöveg érthetőségét, amennyire lehetséges. Törvény szerint a Lisszaboni Szerződés egy alkotmány, ami a tagállamok alkotmányai felett áll, de egy megtévesztő formában, hogy mindenki számára úgy tűnjék, mintha nem alkotmány lenne." Teljes szöveg: ,,Jens-Peter Bonde (MEP): Az EU állam születése a lisszaboni nap és a bűn jegyében" http://www.fusz.hu/node/7694“

Szintén ,,pillanatfelvételekkel" tudjuk bizonyítani, hogy a fidesz.hu moderátora e hozzászólások mellett minden egyéb lényeges információt következetesen bojkottált a fórumokon, többek között ezt is: ,,A Lisszaboni Szerződés témája azért kapcsolódik szorosan éppen a TB és az EÜ reformok témájához, ugyanis ez azt jelenti, hogy miután a Fidesz adómilliárdokból megnépszavaztat velünk bizonyos határozatokat, a népszavazások eredményét éppen a Lisszaboni Szerződés értelmében EU törvények fogják felülírni és ezeket a reformokat, vagy még embertelenebbeket fogja keresztülvinni a magyar nép akarata ellenére. Hisz Lisszabon értelmében nem a magyarság akarata lesz a döntő, hanem azé az országé (az Egyesült Európa országé) amelynek része lesz."

Eközben a Fidesz moderátora külön üzenetekben pártolta azokat a véleményeket, amelyek a választók tömeges média-agymosását megszokottnak és emiatt elfogadhatónak tartják, illetve amelyek ,,gumicsontnak" tekintik a Magyarország függetlenségét feladó nemzetközi alkotmányozó Lisszaboni Szerződés kérdéskörét.
Idézzük a Fidesz-honlapon a moderátor által támogatott állásfoglalást:
LLaci56: ,,...Hiszen az emberek 99%-a a Lisszaboni Szerződést nem fogja elolvasni és értelmezni, - különbenis megszokták, hogy a média majd megmondja, mit is kell erről gondolniuk. Én szeretem magam meghatározni, hogy miről, mit gondoljak, nekem senki ne mondja meg, hogy mi legyen a véleményem." ....Valamit bizonyítani talán egy kicsit bonyolultabb mint idézni egy külföldi lapban megjelent véleményt. De gumicsontnak így is jó. Bedobják nekünk, hogy a “FIDESZ is ratifikálta", - mi meg esszük... Addig sem foglalkozunk mással."

A pártoskodó Fidesz-cenzor (egyúttal ad-hoc Fidesz szóvivő) végül az alábbi üzenettel próbálta berekeszteni a Lisszaboni Szerződés további tárgyalását: ,,Tisztelt Hozzászólók! LLaci56 megállapítása teljesen helytálló. A liszaboni szerződés szövegének alapos ismerete nélkül nehéz ezt a vitát tovább folytatni. Így csak arra alkalmas, hogy félelmeket keltsen vagy elbizonytalanítson. Kérem, hogy maradjanak a továbbiakban a topic szűkebb témájánál. Amennyiben a Fidesz részéről megjelenik hivatalos álláspont a kérdésben, akkor természetesen újra aktuálissá válhat a beszélgetés egy új topicban."
(Ez a Fidesz-féle hivatalos ,,álláspont" azóta is a teljes csönd, azaz a közérdekű információk alkotmányellenes visszatartása, és egy erről szóló ,,topic" azóta sem létezik.)

Megjegyezzük, hogy az egyes hozzászólásra megengedett 1000 karakter keretein belül a fórumon alapos elemzésekre nincs lehetőség, csupán rövid részletek közlésére és a hosszabb anyagokhoz vezető internet címek megadására, és mi pontosan ezt tettük. Mivel állításaink alapjaként a szerződésből konkrét részleteket is idéztünk, küldött üzeneteink alapján a Fidesz moderátorának csak egy félelme lehetett, mégpedig az, hogy ismereteink e tárgyban túlságosan is alaposak.

A moderátor másik becsempészett állítólagos oka kiszerkesztésünkre az volt, hogy üzeneteink nem tartoznak a ,,topic" szűkebb témájához. Azonban a schengeni határok megnyitását tárgyalandó ,,topic", ,,Az összenő, ami össszetartozik" témájához ha valami szorosan kapcsolódik, akkor az a Lisszaboni Szerződés támája, kiváltképpen, mivel többek között azt próbáltuk megvitatni a többiekkel, hogy itt nem ,,a hozzánk tartozó dolgokhoz" növesztenek minket, hanem ellenségeinkhez. (n.b. Érdemes lenne megszámolni, hogy ugyanezen a topic-on hány olyan üzenet olvasható, amelyek még távolról sem kapcsolódnak a témához.) A témába nem tartozásra hivatkozással igazolni próbált moderáció azután végleg kardjába dőlt azáltal, hogy az egy témához kötött ,,topic"-on belül kicenzúrázott üzeneteket a moderátor ugyanúgy kicenzúrázta a kötetlen témájú ,,Társalgó" fórumon is, ahol ez a korlát természetesen elvileg sem érvényes.

A Fidesz hivatalos honlapjának moderátora nyilvánvalóan felső utasításra ezeket az igazság-lyukakat próbálja kétségbeesetten betömködni, de ezzel csak azt érte el, hogy pártja maradék hitelét is elásta.

A fórumon közzé tett agymosásra szánt számos művélemény közt azért itt-ott akadtunk őszinte és lényeglátó hozzászólásokra is, amelyek közül az alábbit érdemes kiemelni:

,,Szerintem a vita nem annyira a liszaboni szerződésről szólt, hanem a Fidesz "elvtelen" magatartásáról. A megjelent kommentárok itt-ott, szintén ezen a vonalon haladnak. Mivel ezzel kapcsolatban senki sem nyilatkozik, csupán találgatunk, és sajnos, bele-beleesünk abba a csapdába, amit az utóbbi években szépen kiépítettek a számunkra. Elveszett a bizalom, mindig a dolgok mögé akarunk látni, ami alapvetően a gondolkodás jele is lehet, de gyakrabban érzem azt, hogy valami ördögit keresünk mindenütt. Ellenünk van a világ! De nem látom ám pontosan, kik is vagyunk akkor mi? Van-e egy olyan közösség, aki valamilyen stabil, értékrend alapján megítél történéseket, vagy csak hitetlenek, gyanakvók, félelemben élők vannak ebben az országban? Éppen ezért alapvető hibának gondolom, hogy a Fidesz sem tartja fontosnak, hogy pl. ezt a szerződést és következményeit, illetve a párt döntésének rugóit világossá tegye legalább a támogatói számára."

Kapcsolódó anyagok és idézetek:



KÉP: http://www.fusz.hu/images/topic.jpg



,,FÚSZ-NIM: A hitelesség kampányában a nemzeti tábor az egyetlen esélyes"
http://www.fusz.hu/node/7747

,,Összenő, ami összetartozik"
http://www.fidesz.hu/index.php?Topik=1086

,,Társalgó, ,,Ez az a fórum, ahol kötetlenül lehet társalogni azokkal, akik szintúgy megosztanák gondolataikat másokkal."
http://www.fidesz.hu/index.php?Topik=1030

Fidesz: ,,A hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés"
,,Meggyőződésem azonban, hogy a legközelebbi országos választási kampány legfőbb kérdése a hitelesség lesz, és ekkor lesz jelentősége, hogy mi az Országgyűlésben az utolsó percig vitatkoztunk, minden érvünket elmondtuk a törvénnyel szemben; konzisztens álláspontot képviselünk, amit a kormánypártiak nem mondhatnak el magukról."
(http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=106374)

,,A már létező hazugságok számát sokszorozva hazudik az, aki a hazugságok képmutató cinkosa és aki akadályozza az igazság feltárását." (FÚSZ-NIM)

(FÚSZ-NIM)

Független Újságírók Szövetsége


http://fusz.hu/node/7748
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hitelesség kampányában a nem
  2008-01-15 22:10:29, kedd
 
  FÚSZ-NIM: A hitelesség kampányában a nemzeti tábor az egyetlen esélyes
Publicisztikák

2008.01.15.

A hazugságok felfeslett szövedéke 1.


- A nemzetközi Eurovíziós bűnfesztivál
- Egy hiteles EP politikus harca a szabad Európáért, értünk is
- Zöldkártyával a USE-ba avagy nyomás az (t)örök vadászmezőkre
- Gyurcsány az Euvjet Unió egyik úttörővezetője?
- A parlamenti ellenzék és az Elnök felelőssége
- Kiút az EU-ból és kiút a Fideszből
- A hitelesség kampányában a nemzeti tábor az egyetlen esélyes

Kiemelt részek

Gyurcsány, aki megtagadva saját osztályát és ideológiáját szolgálja a liberális nemzetközi érdekeket, pártfüggetlen konfliktusok tömkelegét igérte Magyarország társadalmi elitje számára is, és a társadalmi elit akarata ellenében is nyomul teljes mellszélességgel összes reformjával, beleértve az egész társadalom elkeseredett tiltakozását kiváltó egészségügyi privatizációs reformot is. Hangsúlyozzuk, a liberális nemzetközi EU első számú célja ugyanezt a népirtó reformdiktatúrát kiterjeszteni egész Európára. A liberális nemzetközi Gyurcsány-kormánnyal célokban és módszerekben azonos Európai Uniótól csak az várható, hogy ezen reformok folytatását és beteljesítését viszi majd végbe Magyarországon, mégpedig Magyarországon minden egyéb EU-tartomány előtt.

Amint az kiderül az EP képviselő beszámolójából (http://www.fusz.hu/node/7694), az új EU szuperhatalom egy nemzetközi bűncselekmény által születik: az egyes EU tagállamok országgyűlései segédletével mintegy 500 millió érintett európai polgár megtévesztésével, manipulációkkal, mesterkedésekkel, és trükkök százaival meg ezreivel és e titkok gondos őrzésével, hogy ki ne derüljön a nyűgös 500 millió választó számára, hogy a hátuk mögött és a fejük fölött egy erőszakos hatalomgyakorlás rendszere alkotmányozódik. Ennek a folyamatnak vagyunk mi, magyar európai polgárok is áldozatai.

Az erőszakos alkotmányozó folyamat párhuzamos száljaként az EU vezetése arra utasította az EU-tagországok országgyűléseit, hogy tagadják meg választóiktól a referendumok kiírását, és eközben polgáraik háta mögött módosítsák (gyakorlatilag írják át) nemzeti alkotmányaikat annak érdekében, hogy azok felülírhatóak legyenek a Lisszaboni Szerződésnek álcázott EU Alkotmány által.

A magyar Országgyűlés e nemzetközi bűntettel megalapozott új nagyhatalomba léptette be országunkat 2007 december 17-én, a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával. Az EU tagállamok parlamenti képviseletei, beleértve a magyar Országgyűlést is, ebben a bűnkeretben tevékenykedve kényszerítik saját polgáraikat az EU-vezetés diktátumai alá.

A habkrém a keserű tortán: A Lisszaboni Szerződés értelmében Magyarország az EU-n belüli legnagyobb lélekszámmal rendelkező, s emiatt kiemelkedő döntési befolyást élvező nagyhatalmak kénye-kedvének lesz kiszolgáltatva, elsősorban tehát a fődiktátor és vezető manipulátor Merkel kancellárasszony által diktált legnagyobb állam, Németország kényének. Sőt, amennyiben Törökország is az EU része lesz, mint ahogy azt tervezik a következő stratégiai EU-bővítéssel, mivel Törökország lélekszámát tekintve megelőzi az összes európai országot is, elmondhatjuk, hogy Magyarország felett újra megvalósul majd a német és török elnyomás. Ez az összenövés más EU országokkal az új önálló EU-államba a magyarság számára tehát nem egy örök zöldkártyát jelent a pálmafás európai kalifornia-jövőbe, hanem egy örökzöld kártyát az (t)örök vadászmezőkre.

Mivel az EU vezetése arra utasította az EU-tagországok országgyűléseit, hogy tagadják meg választóiktól a referendumok kiírását, és eközben polgáraik háta mögött módosítsák nemzeti alkotmányaikat mind a ratifikálás mind az EU-s törvények fennsőbbségének megalapozására, ebből arra következtethetünk, hogy jelenleg a Magyar Országgyűlés éppen azon mesterkedik, hogy titokban és nagy sietve átszabja jelenleg érvényben lévő Alkotmányunk, többek közt annak érdekében is, hogy utólagosan alátámassza az EU Alkotmány 2007. december 17-ére előrehozott alkotmányellenes ratifikálását. Nagy bajban vannak, - és ezért is a nagy titkolózás- mert ehhez meg kellene oldják az időparadoxon problémáját is, mert amellett, hogy úgy kellene átírniuk a magyar alkotmányt (ráadásul gyorsan és titokban), hogy az megengedje saját maga sutba hajítását, ráadásul meg kell engedje azután, miután már a sutba hajítás megtörtént. Nos, ez a fejtörés az ára annak, hogy nagy kapkodással elsőként ratifikáltak, de mint tudjuk, busás lesz majd a jutalom EU-föntről. Az elsőkénti ratifikálásért folytatott nemzetközi bűn-olimpián a magyar Országgyűlés egyébként a legnagyobb eséllyel indult, hisz ellentétben az egyéb EU-országokkal nálunk már a jogállamiság látszatát sem kell fenntartani, és talán mi vagyunk az egyetlen olyan ,,demokratikus" ország, ahol az alkotmány követését a független bírói és alkotmányőrzői elnöki intézmények már a látszat szintjén sem ellenőrzik.

Mivel a Fidesz magát az EU Alkotmányt is megszavazta a kormánnyal titokban szövetkezve a mi hátunk mögött, s mivel az ehhez szükséges magyar alkotmány-módosító határozatok szintén kétharmados többséget igényelnek, sürgős aktualitással kérdőre kellene vonjuk a Fidesz vezetését arról, hogy most éppen az alkotmány melyik részét írja át, szintúgy a hátunk mögött a kormánnyal szövetkezve, annak érdekében, hogy a magyar alkotmány belesimulhasson az EU Alkotmányba? Hogyan létezik az, hogy mind az EU Alkotmány ratifikálása, mind az utólagos magyar alkotmány-átszabások folyamata végbe mehet a magyar nyilvánosság értesítése nélkül, és a Köztársasági Elnök, valamint az Alkotmánybíróság tudta nélkül? Továbbá meg kell kérdezzük Köztársasági Elnökünket, ha minderről tudomása van, hogy lehet az, hogy ez az alkotmány-manipulációra épített erőszakos hatalomgyakorlás rendben találtatik a független bírói és alkotmányőrző intézmények által?

A Fidesz által nem ismert nemzetközi alkotmányozó szerződés vakon történő aláírása egyenlő egy üres alkotmány aláírásával, ami nemhogy enyhítő körülmény, de tettei súlyát megsokszorozza. A ratifikálás esetében egy minősített többséget igénylő döntésről volt szó, amihez a kormány szavazatai nem lettek volna elegendők, így a Fidesz kezében volt a ratifikálás végső döntésének kimenetele. A Fidesz képviselők ennek ellenére nem éltek a kezükben lévő parlamentáris képviseleti hatalmukkal és a törvény adta lehetőséggel 2007. december 17-én, és ezáltal látszólagos ellenségeiket, a jelen kormánykoalíciót az országunk fölötti hatalomba emelték, így Gyurcsány Ferenc és kormánya pozícióját a legnagyobb stratégia fontosságú lépésben stabilizálták.

De elég ha visszatekintünk a Fidesz elmúlt másfél év alatti rendszerfenntartó működésére és a következetesen űzött műellenzéki és de facto magyarellenes politikájára: abban minden bizonyíték benne foglaltatik. Az EU-vezetés leleplezésével a közelmúlt képe végleg összeállt, amely alapján megfejthettük a nagy rejtvényt Orbán Viktor sokáig érthetetlennek vélt viselkedésére is, aki pontosan azután, miután tavaly ősszel visszatért az EU-vezetőkkel történt megbeszélésekről, nyilvánvalóan az EU vezetők utasítására vonta vissza az annak idején a kormánynak adott ultimátumát, hagyta cserben az utcára csalt tömegeket és állt elő azzal a nyilatkozattal, hogy kormányváltás helyett inkább népszavazást akar, és hogy íme, segítőjobbot ajánl a szemkilövető kormánynak (ezek szerint komolyan gondolta), ami annak idején a legfájdalmasabb viperaütésként csattant a magyar társadalom testén.

Elértük azt a pontot, ahol az álmagyar-áljobboldal liberális hazugság-gyára már saját hazugságtermékeit sem tudja nyomon követni, amit éppen ezért már az igazmondók 60% fölé növekedett ,,új többségi" tábora vakon és kritikátlanul támogat, s akik ily módon lassan hamis tanúkká válnak saját igaz perüknél.

Az elkövetkező politikai korszakban valóban a hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés, mint ahogy azt a napokban a Fidesz meghirdette. Ám egy ilyen kampányban a hazugság szövedékeit szövő magyar parlamenti pártokkal szemben az egyetlen hitelességgel bíró esélyes a ,,radikálisnak" nevezett nemzeti tábor, amely ,,radikalizmusának" lényege, hogy radikálisan szembe mert és mer szállni a képmutató álpolitikát folytató parlamentáris diktatúrával. A nemzeti tábor, amely minden elképzelhető valószínűségi rátákat is legyőzve maradt fenn a minden irányból érkező jogtalan démonizálást és a tömegmédiák általi kirekesztettséget is túlélve, az egyetlen, amely erkölcsi és szakmai hitelességgel, az igazság következetes követésével, az EU-tól való elszakadás sürgetésével, valóban a magyar társadalom érdekeit képviseli; az egyetlen, amely Magyarország legutóbbi szabad korszakára áthidaló jogfolytonossággal visszaállított történelmi Alkotmányunkkal az egyetlen alternatívát kínálja a magyar társadalom összefogására és megmentésére. Erre a felismerésre már sokan és több irányból elérkeztek - e felismerések újabb alátámasztása céljával született ez az írás is.

A nemzeti tábor különböző csoportjai közötti összetartás jutalma lehetne a cserben hagyott 60%-os igazmondók tömegbázisa.

Bevezetés: A hazugságok felfeslett szövedéke 1.

Miként a sánta kutya elkerülhetetlen sorsa, hogy utolérik, ezért igaz az is, hogy az a hinta, amit sánta kutyákkal húzatnak, előbb utóbb kátyúba fordul.
József Attila szavaival élve, aki szerint ,,a törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol", mindenféle szövedékek közül ez leginkább igaz a hazugságok mégoly tökéletesnek hitt rendszerére. Megalkuvó és/vagy megzsarolt állapotukban az unalomig hazudozó európai és hazai politikusaink még a legnagyobb igyekezettel, legkörültekintőbb szervezéssel és ügyeskedéssel is csak átmenetileg tarthatják fenn diktatúrájuk gondos szövedékét, mert egyvalami lehetetlen még számukra is: elfojtani a napfényt, az igazság isteni fényét és az emberi morális tartást, ami előbb-utóbb tátongó igazság-lyukakat üt tökéletesnek remélt szövedékeiken. (Lukács Evangéliuma, 12,2-3: ,,Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék. Annakokáért a mit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani; és a mit fülbe sugtatok a rejtekházakban, azt a házak tetején fogják hirdetni.")

Ma Magyarországon ilyen rést üt a politikai pártok hazugság rendszerével meg nem alkuvó egyének és mozgalmak, a nemzeti ,,radikálisok" egyre szélesedő tábora. A nemzetközi színtéren a politikai manipulációk egyik fő ellenségének tekinthető a dániai Jens-Peter Bonde Európai Parlamenti képviselő (www.bonde.com), akinek tevékenysége azért lényeges számunkra is, mert az EU csalárd rendjén rést ütve leleplezi a magyarországi politikai bűnszövedékek eredetét és okait is, amely ismeretek nagy segítségünkre lehetnek a kiútkeresésben hazánk számára is, s amelyekből eredő egyik végkövetkeztetés az, hogy Magyarország számára az EU-ból való kiválás jelentené a kiutat a jelenlegi diktatórikus államgépezet elnyomása és a magyarság irtása alól.

Bonde beszámolói az EU leleplezésének folyamatában nem kímélik sem az EU vezetését, sem saját országa, Dánia megalkuvó kormányát, sem a magyarországi becstelen parlamenti képviseleti politikát. Bonde, a honlapján közölt legutóbbi, 2008 január 8-i naplórészletét ekképpen nyitja meg: ,,Boldog új évet kívánok önöknek. Ami a demokrácia érvényesülését illeti, egy boldogabb évet, mivel 2007 éve volt az, amely során saját választott politikusaink nem engedtek számunkra többé beleszólást saját európai ügyeinkbe. Európa politikusai a Lisszaboni Szerződést úgy írták alá december 14-én és a magyar országgyűlés úgy ratifikálta azt elsőként, hogy a végső aláírandó és elfogadásra kerülő szerződés szövegét nem ismerték, hisz birtokukban sem lehetett." (Bonde's Briefing 09.01.08)
http://www.bonde.com/index.phtml?sid=487&aid=25420)

A korrupt EU-vezetést leleplező írásaiból, (,,Jens-Peter Bonde (MEP): Az EU állam születése a lisszaboni nap és a bűn jegyében http://www.fusz.hu/node/7694",) olyan stratégiai fontosságú információkat nyerhetünk, amelyek egy külső megfigyelő számára is világossá teszik a jelen magyarországi politikai helyzet mögött rejlő összefüggéseket.

A kiinduláspont az, hogy a kormány és a parlamenti ellenzék azonos álláspontot képviselnek a Lisszaboni Szerződésről (vita nélkül ratifikálták azt 2007 december 17-én), ami jelzi, hogy a kormány és a parlamenti ellenzék politikája közt a legkisebb közös nevező maga az EU. Ha ehhez hozzáadjuk az EU vezetési módszereiről és céljairól megismert tényeket és az ok-okozati elemzésekből hazánkra levonható következtetéseket, az alábbi megállapításokra jutunk: 1) Az EU jelenlegi vezetése egy nemzetközi diktatórikus bűnszövetkezet 2) Hazánkban az EU-vezetés által diktált közös EU politika dominál és az EU általi kényszerítő eszközökkel történik annak realizálása közvetetten az aktuális hazai parlamenti képviselet által, 3) Az EU diktátumait megvalósító magyar parlament, azaz a kormány és az ellenzék célja közös, így köztük a nézeteltérés a stratégiai kérdésekben csupán virtuális; 4) Mivel a jelenlegi magyarországi politikai folyamatok egy kormány feletti korrupt EU-forrásból származnak és Magyarországon a népirtás szintjén rombolnak, minden olyan politikai folyamat, ami közelebb viszi az országot a jelenlegi EU-hoz, egyúttal közelebb a korrupcióhoz és a pusztuláshoz; 5) Az EU általt diktált politikát stratégiai érvénnyel csak az EU ellenében lehetne megállítani és csak egy a jelen EU-tól elszakadó politikával.

A nemzetközi Eurovíziós bűnfesztivál

Már számos publikáció beszámolt arról, hogy a magyar Országgyűlés az átnevezett EU Alkotmány december 17-i ratifikálásával, nemzetközi jog szerint Magyarországot de facto megszűntette és egy újonnan létrejött ország (az EU-ország) egyik tartományává tette. Bár a Lisszaboni Szerződés minden vonatkozásának megértését annak szándékosan bonyolulttá tett formája megnehezíti, Magyarország önrendelkezésének feladása a leglényegesebb területeken egyértelműen kiderül már azokból a részletekből is, amelyeket a ,,FÚSZ-NIM: Követelés az alkotmányos rendünket a Lisszaboni Szerződés által megdöntő Országgyűlés azonnali feloszlatására" publikáció végén közöltünk.
(http://www.fusz.hu/node/7581)

Bonde beszámolóiból megtudhattuk ,,Jens-Peter Bonde (MEP): Az EU állam születése a lisszaboni nap és a bűn jegyében http://www.fusz.hu/node/7694", hogy nemcsak a parlamentáris önértékelésben ,,legitimmé nemesült" magyar politikusaink hazudnak reggel, délben meg este, de ugyanezt teszik némiképp fesztívebb formában, egész Európát eluraló feletteseik is. Röviden, újból megállapíthatjuk, valami tényleg bűzlik egész ,,dániában". Ez a nemzetközi háttérfolyamat csapódott Európa politikai szennyvízének felszínére Magyarországon, 2006 Őszödének ,,szép új világot" ígérő vizíójában, hogy kiteljesedjék később, 2007 decemberén, amikoris kiderült, hogy az őszödi ,,új Magyarországot" elképzelő vízió valójában egy nagykoalíciós, sőt eurokoalíciós eurovízió, és hogy e vízió megvalósítása érdekében és annak hátterében egy nemzetközi puccs-szerű konspiráció zajlik.

Amint az kiderül az EP képviselő fent hivatkozott beszámolójából (http://www.fusz.hu/node/7694), az új EU szuperhatalom egy nemzetközi bűncselekmény által születik: az egyes EU tagállamok országgyűlései segédletével mintegy 500 millió érintett európai polgár megtévesztésével, manipulációkkal, mesterkedésekkel, és trükkök százaival meg ezreivel és e titkok gondos őrzésével, hogy ki ne derüljön a nyűgös 500 millió választó számára, hogy a hátuk mögött és a fejük fölött egy erőszakos hatalomgyakorlás rendszere alkotmányozódik. Ennek a folyamatnak vagyunk mi, magyar európai polgárok is áldozatai.

A nemzetközi jogokat minden irányból két lábbal felrúgó Angela Merkel német kancellárasszony, aki szemmel láthatóan a jog labirintusai által kínált végtelen trükkök tárházát kiaknázó proaktív de kétes értékű vezetői kreativitással nyomul a vérző Európa késélén, az európai adófizetők pénzén aranyból szőtt munkaidejében, arra utasította az EU közhivatalnokait, hogy úgy bonyolítsák és szaporítsák az 500 milliós európai polgárság feletti alkotmányozó szerződés paragrafusait, hogy az még a szakértők számára is átláthatatlan legyen és csupán annak 27-szeres ratifikálása után derülhessen ki, hogy a készülő új szerződés és a korábban népszavazások útján leszavazott EU Alkotmány valójában egy és ugyanaz. Az erőszakos alkotmányozó folyamat párhuzamos száljaként az EU vezetése arra utasította az EU-tagországok országgyűléseit, hogy tagadják meg választóiktól a referendumok kiírását, és eközben polgáraik háta mögött módosítsák (gyakorlatilag írják át) nemzeti alkotmányaikat annak érdekében, hogy azok felülírhatóak legyenek a Lisszaboni Szerződésnek álcázott EU Alkotmány által.

Egy ilyen konspirációs alkotmányhamisító alkotmányozó folyamat 27 különálló nemzetállamot magába olvasztó nagyhatalom létrehozására egy olyan nemzetközi jogokat sértő bűncselekmény - az Európa népei feletti erőszakos hatalomra törekvés csalással elkövetett bűntette - amely után valóban csak két választási lehetőség maradt: 1) eme EU-vezetők és bűnsegédjei, a tagállami országgyűlések képviselői nemzetközi bíróságok előtt fognak felelni vagy 2) megvalósul a totális világdiktatúra e csaló bűnözők irányítása alatt.
(E megjegyzést külön figyelmébe ajánljuk azon szkeptikusoknak, akik még mindig paranoid agyrémnek vélik a totális világdiktatúra alakulásáról szóló figyelmeztetéseket.)

A magyar Országgyűlés e nemzetközi bűntettel megalapozott új nagyhatalomba léptette be országunkat 2007 december 17-én, a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával. Az EU tagállamok parlamenti képviselete, beleértve a magyar Országgyűlést is, ebben a bűnkeretben tevékenykedve kényszerítik saját polgáraikat az EU-vezetés diktátumai alá.
Nem véletlen tehát e szokásbeli azonosság és a vegyi kötődés a magyar parlamenti pártok vezetői és az EU vezetése közt, mint ahogy nem véletlen az sem, hogy az EU által nemzetközi szinten folytatott központosított parlamentáris diktatúra és az európai választókon elkövetett Merkel-féle csalárd merényletek, a titkok gondos őrzése és a választók akaratának semmibevétele mintegy felnagyított jövőbeli ,,dé jà-vu"- ként idézi fel a magyarországi jelen politikai helyzetet. (,,A modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." - Encyclopedia Britannica)

Köztudott tény, hogy eme orwelli ,,eurovizió" jegyében ugyanazok a megszorítási csomagok, közszolgáltatások privatizácós formában történő megvonása, és egyéb diktatórikus és korrupt reformok, törvények és intézkedések kerülnek majd a nagy EU-országon belül is bevezetésre, (többek közt az egészségügy magánosítása is) amelyek ellen ma egész Magyarország tiltakozik. Sarkozy ugyanúgy lecsőcselékezi, rendőreivel biztosítja és megfenyegeti a reformdiktatúrája ellen tiltakozó és sztrájkoló Franciaországot, mint édes jóbarátja, Gyurcsány teszi azt Magyarországgal. A Lisszaboni Szerződés értelmében azokat a ,,Gyurcsány-féle reformok"-ként elhíresült intézkedéseket, amelyek ellen megy jelenleg is a nagy magyar parlamentáris álküzdelem, jövőre maga az EU-ország döntnökei fogják az önállóságát vesztett magyar EU-tartományban bevezetni. Minden olyan eredményt, amit még ha el is érnénk a kormány reformdiktatúrája ellenében, akár népszavazással vagy anélkül, a Lisszaboni Szerződés ratifikálása értelmében jövőre az EU részeként elveszítjük majd, az EU-törvények által felülírva.

Egy hiteles EP politikus harca a szabad Európáért - értünk is

A dán EP képviselő, Jens-Peter Bonde szakértői véleménye (honlapja: www.bonde.com) nemcsak azért tekinthető abszolút hitelesnek, mivel EP képviselőként közvetlen és extenzív ismeretekkel rendelkezik mind az Európai Unió berkein belül folytatott nagyded politikai játékokról mind magáról az EU Alkotmány dicstelen folyamatáról, de emellett e folyamat leleplezése szorosan kapcsolódik az általa vezetett általános hadjáratba az EU-vezetésre jellemző átláthatatlanság, korrupció, tudatos megtévesztési politika és parlamentáris diktatúra ellen. Küzdelme a valóságos demokratikus elvek érvényesítéséért az EU-ban odáig vezetett, hogy az európai demokrácia megmentéséért áldozza minden szabadidejét. Legutóbbi naplórészletében leírja azt is, hogy a karácsonyi ünnepek alatt egy új könyvet írt a Lisszaboni Szerződés leleplezésére az ,,Új könyv az EU Alkotmányról: Új cím régi tartalommal" címmel, amit minden ellenszolgáltatás nélkül kínál letöltésre honlapján. (,,New book on the constitution: New name - same content")
http://www.bonde.com/index.phtml?sid=529&aid=24989

Bonde jelenleg a Lisszaboni Szerződés ellenzésére kampányokat szervez saját országában, Dániában és egyúttal támogatja az Írország-beli népszavazás elé szervezett NEM-kampányt is. Bonde a korábban népszavazások útján leszavazott EU Alkotmány és a Lisszaboni Szerződés közti, saját módszereivel történő részletes összehasonlító elemzése alapján jutott arra a következtetésre, hogy e két szöveg valójában egy és ugyanaz. Amikor az EU Alkotmány még alkotmánynak nevezte magát, 2004-ben, az arra kírt népszavazások előtt Bonde elkészítette a szöveg olvasóbarát változatát, hogy a választók könnyebben megérthessék, mire szavaznak majd. (lásd Bonde honlapját)

Jelenleg ugyanezzel a céllal, a Lisszaboni Szerződés olvasását és megértését megkönnyítő segédkönyvet készít egy hatalmas, több mint 3000 alfabetikus sorrendben indexelt bejegyzéssel, a ,,Guide on the Lisbon Treaty" címmel. A szervezések mellett ezzel is segíteni kívánja Írország népszavazása előtti NEM-kampányát és saját országa polgárai számára átadni azokat az információkat, amelyek visszatartásával a dán kormány megvonta a népszavazás jogát a dán választóktól, s amelyek megismerése révén a dán polgárok leleplezhetik és felelősségre vonhatják a dán kormányt. Mint azt legújabbi naplórészletében írja, ,,Dánia főbb pártjai eltörölték a nálunk tervezett referendumot is. Én azonban bizonyos vagyok abban, hogy kellő számú polgár ellenezni fogja ezt és idővel a bíróság elé viszi majd a kormányt." (Bonde's Briefing 09.01.08)
http://www.bonde.com/index.phtml?sid=487&aid=25420

Zöldkártyával a USE-ba avagy nyomás az (t)örök vadászmezőkre

Az USA-val való párhuzamok és különbségek egyéb publikációkban említett sorában elmondhatjuk, hogy, ellentétben az USA (United States of America) megalakulásával, a USE-nak nevezhető új Európa ország (United States of Europe) - amelyben a ,,use" mint angol szó magyar jelentése a sors fintora folytán azt jelenti, hogy ,,használ"- az európai nép egészét kihasználva, és azok tudta és beleegyezése nélkül jön létre. A USE megalakulásával egy szűk nemzetközi diktatórikus kisebbség Európa népének nagytöbbségét és annak média-generálta tévedéseit és tudatlanságát használja ki saját nagyhatalmi céljait megvalósítani. Ugyanis a médiahazugságok nyugaton is ugyanúgy 100%-os átverési lefedettséggel működnek mint minálunk. (Ne feledjük: ,,A modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." - Encyclopedia Britannica)

Sokakban az első reakció tán az, hogy úgy kell Európának. Ám miközben ,,nekik úgy kell", nekünk méginkább úgy nem kell. Mi jóval elébb fogunk ebbe belehalni, mielőtt Európa nyugati részén észreveszik egyáltalán azt, hogy elkezdtek haldokolni. Hát ha valami közös egész Európa érdekei és hazánk érdekei közt, az az, hogy az az EU ami Európának sem kell, nekünk méginkább nem. Ami nem kell Európának sem, az pontosan az Őszödön beharangozott európai ,,szép új világ".

A magyar társadalom, megtévesztetten, saját politikusai, az EU vezetése és a tömegmédiák hazugságai által, nincs tisztában a Lisszaboni Szerződés történelmi tényével és lényeges vonatkozásaival: hogy ezáltal Magyarország egy olyan szuperhatalom jelentéktelen és saját önálló döntési jogköreitől megfosztott tartományként olvadt bele abba, amely hatalom a magyar nép irtásában jelenleg is segédkezik és legitimként fogadta el a nyíltan erőszakos módszerekkel regnáló MSZP-SZDSZ ,,magyar" koalíciót. Tehát ez az EU-integráció nem kevesebbet jelent, mint a Gyurcsány-kormány reformjai és diktatúrája kiteljesedését.

Ez az összenövés más EU országokkal az új önálló EU-államba a magyarság számára nem egy örök zöldkártyát jelent a pálmafás európai kalifornia-jövőbe, hanem egy örökzöld kártyát az örök vadászmezőkre. Azt jelenti, mint amit annak idején az akkor éppen kiirtandó és rezervátumokra szánt indiánok társadalmának ,,beolvasztása" jelentett az Egyesült Államokba. Nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy ő maga egy újmagyar európai világpolgár és technokrata minőségében kivétel lesz eme indiánsors alól. (Ehhez a kivételezettséghez sem a szorgalom sem a tehetség, hanem csupán egyetlen feltétel szükségeltetik, amit éppen a magyar etnikai származás zár ki.)

Gyurcsány, aki megtagadva saját osztályát és ideológiáját szolgálja a liberális nemzetközi érdekeket, pártfüggetlen konfliktusok tömkelegét igérte Magyarország társadalmi elitje számára is, és a társadalmi elit akarata ellenében is nyomul teljes mellszélességgel összes reformjával, beleértve az egész társadalom elkeseredett tiltakozását kiváltó egészségügyi privatizációs reformot is. Hangsúlyozzuk, a liberális nemzetközi EU első számú célja ugyanezt a népirtó reformdiktatúrát kiterjeszteni egész Európára. A liberális nemzetközi Gyurcsány-kormánnyal célokban és módszerekben azonos Európai Uniótól csak az várható, hogy ezen reformok folytatását és beteljesítését viszi majd végbe Magyarországon, mégpedig Magyarországon minden egyéb EU-tartomány előtt.

S végül a habkrém a keserű tortán: Magyarország számára az EU-integráció aktuális formájában visszatérést jelent történelmi múltjának legrabláncosabb évszázadaiba. A ,,Brussels Journal: Európa vezetői kiárusítják nemzeteiket" elemzés alapján (http://www.fusz.hu/node/7644) elmondhatjuk, hogy ez a modern magyarsági bennszülött-státusz éppen a németek és a törökök általi megszálláshoz vezet vissza, hisz a Lisszaboni Szerződés értelmében Magyarország az EU-n belüli legnagyobb lélekszámmal rendelkező, s emiatt kiemelkedő döntési befolyást élvező nagyhatalmak kénye-kedvének lesz kiszolgáltatva, elsősorban tehát a fődiktátor és vezető manipulátor Merkel kancellárasszony által diktált legnagyobb állam, Németország kényének. Sőt, amennyiben Törökország is az EU része lesz, mint ahogy azt tervezik a következő stratégiai EU-bővítéssel, mivel Törökország lélekszámát tekintve megelőzi az összes európai országot is, elmondhatjuk, hogy Magyarország felett újra megvalósul majd a német és török elnyomás.

Gyurcsány az Euvjet Unió egyik úttörővezetője?

A kormány hazaárulása mögötti motiváció azért nem igényel hosszas elemzést, mert ezzel a kormánykoalíció elsődleges hazáját, az EU-t szolgálja, ezért mintegy magától értetődő módon szinte a tőle elvárható rendes viselkedésnek tekinthető. (Ez nem jelenti felmentését, sőt.) Továbbá, az MSZP-SZDSZ számára az EU-integráció és a magyarság gyarmatosításának nemzetközi jogi megpecsételése és az EU törekvések támogatása az első számú létfontosságú feltétel saját kormánya ál-legitimitásának fenntartására, amit az EU biztosít számára. A magyarellenes és diktatórikus kormánykoalíció a szintén magyarellenes és diktatórikus EU nélkül már réges régen a süllyesztőben lenne. (Az EU támogatása nélkül Gyurcsány soha nem mert volna a rá jellemző arroganciával és a nyílt rendőr-diktatúrával színt vallani.)

Ebben az értelemben tehát természetesnek kell tekintenünk, hogy az MSZP-SZDSZ az első adandó alkalmat - sőt még az első adandó alkalom előttit, hisz a Szerződést már annak lefordítása előtt aláírták - megragadta arra, hogy az EU-dajka szoknyája alá fusson, és elsőként ratifikálja az EU szemefényét, a Lisszaboni Szerződést. Sőt. Még az sem kizárt, hogy a Lisszaboni Szerződés elsőkénti ratifikálásáért cserébe, az EU előőrsén utat törő Gyurcsány vagy Kóka egy jövőbeli hatalmi vezetői szerepet kap majd az alakuló ,,Euvjet Unió" élén. Tehát az is könnyen elképzelhető, hogy ha a kisdobos Gyurcsány valaha is megbukik mint Magyarország vezetője, akkor felbukik egyenesen az EU úttörő-őrsvezetésébe. Mivel eme EU-ország része leszünk mi magunk is, annak vezetői, tehát Gyurcsány maga diktálna felettünk.

A parlamenti ellenzék és az Elnök felelőssége

Az EU vezetés természetéről és a Lisszaboni Szerződés körüli bűnszövetkezésről megismert tények és annak vonatkozásai alapján következtettünk arra, hogy Magyarország számára egy stratégiai lehetőséget nyitna meg az MSZP-SZDSZ koalíció megbuktatására, Magyarország szuverenitásának visszaszerzésére és e népirtó és országromboló reformok megállítására, ha megbukna az a korrupt EU-vezetés, ami a korrupt és elnyomó ,,magyar" koalíciót a háttérben támogatja és Magyarországon működteti. Ha az Európai Unió jelen formájában és a jelen vezetésével megszűnne és demokratikus rendszerré alakulna, Magyarország még megmenekülhetne. Az Európai Unió diktatórikus vezetése és maga az Unió számára pedig valóságos csapást jelentene, ha az egyes uniós tagállamok az integrációval ellenkező irányba mozdulnának el, tehát mindenekelőtt megtagadnák a Lisszaboni Szerződés ratifikálását. Mivel a kétharmados többséget igénylő határozat a Fidesz szavazatát is igényelte, ez a nagy lehetőség a Fidesz kezében volt, mert ellen-szavazataival megakadályozhatta volna a Lisszaboni Szerződés ratifikálását 2007 december 17-én. De a Fidesz nem élt ezzel a lehetőséggel.

Tehát az ,,elvárhatóan" saját EU-hazáját szolgáló kormánnyal szemben külön hangsúllyal kell kiemeljük azon ellenzéki képviselőink felelősségét, akik állítólag a magyarság érdekeit képviselik, s akik számára megadatott, hogy kiüssék a magyarellenes kormánykoalíciót, annak tartóoszlopának közepét megcélozva, azaz az EU Lisszaboni Szerződést leszavazva.

A Fidesz a kormány által hozott parlamenti határozatok felelőssége alól ezidáig azzal mentette fel magát, hogy a kormány szavazati túlereje miatt nincs beleszólása a parlamenti döntéshozatalba. A Fidesz hosszas parlamenti vitákba bocsátkozik olyan egyszerű többségi döntéseket igénylő kérdésekben, amelyekben úgysincs esélye a határozatokat befolyásolni, ugyanakkor ez alkalommal, amikor saját szava is döntő lett volna, és ami az igazán stratégiai fontosságú kérdés, még csak meg sem kísérelt vitatkozni és saját vétójogát érvényesíteni. A ratifikálás esetében egy minősített többséget igénylő döntésről volt szó, amihez a kormány szavazatai nem lettek volna elegendők, így a Fidesz kezében volt a ratifikálás végső döntésének kimenetele. A Fidesz képviselők ennek ellenére nem éltek a kezükben lévő parlamentáris képviseleti hatalmukkal és a törvény adta lehetőséggel 2007. december 17-én, és ezáltal látszólagos ellenségeiket, a jelen kormánykoalíciót az országunk fölötti hatalomba emelték és Gyurcsány Ferenc és kormánya pozícióját a legnagyobb stratégia fontosságú lépésben stabilizálták.

Mivel a médiák általi EU-csend és félretájékoztatás és az ismertetett európai gigászi jogászi manipuláció miatt sokan még nem látják be ezt a tényt és a szerződés felvázolt vonatkozásait, mintegy jövőbeli konkrét bizonyítékra várnak (akkor már késő lesz), konok hívőként kételkednek e szavakban és különösképpen a Fidesz tettének súlyában. Ez utóbbira pedig a bizonyíték konkrétumok nélkül is adott: a Fidesz által nem ismert nemzetközi alkotmányozó szerződés vakon történő aláírása egyenlő egy üres alkotmány aláírásával, ami nemhogy enyhítő körülmény, de tettei súlyát megsokszorozza.

Közvetett bizonyítékokért az értők végigtekinthetnek az egész rendszerváltási álfolyamatra is, de elég ha visszatekintünk a Fidesz elmúlt másfél év alatti rendszerfenntartó működésére és a következetesen űzött műellenzéki és de facto magyarellenes politikájára: abban minden bizonyíték benne foglaltatik. Az EU-vezetés leleplezésével a közelmúlt képe végleg összeállt, amely alapján megfejthettük a nagy rejtvényt Orbán Viktor sokáig érthetetlennek vélt viselkedésére is, aki pontosan azután, miután tavaly ősszel visszatért az EU-vezetőkkel történt megbeszélésekről, nyilvánvalóan az EU vezetők utasítására vonta vissza az annak idején a kormánynak adott ultimátumát, hagyta cserben az utcára csalt tömegeket és állt elő azzal a nyilatkozattal, hogy kormányváltás helyett inkább népszavazást akar, s hogy íme, segítőjobbot ajánl a szemkilövető kormánynak (ezek szerint komolyan gondolta), ami annak idején a legfájdalmasabb viperaütésként csattant a magyar társadalom testén. Mindezek alapján is belátható, hogy a Fidesz és a kománykoalíció közti legkisebb közös nevező maga az EU.

Nincs annyi csillag az égen, mint amennyi publikáció a Fidesz műellenzékisége tényét feltárta már, de a Fidesz mindegyiket azzal a manipulációs érvvel semlegesíti, hogy a Fidesz-ellenes jobboldalról érkező kritikák csupán a kormányoldaliak trükkjeinek kifinomult formái, amellyel a jobboldal megosztását igyekeznek elérni. Ugyanakkor, az ellentmondásokban és kettős mércékben kiváltképpen bővelkedő Orbán Viktor egyfolytában amellett érvel, hogy teljes jobboldali összefogásról álmodozni hiábavaló, mert az vak kritikátlanságot eredményez, amit ő igyekezne elkerülni. Nos, ennél mélyebb manipulációs beágyazódás nem létezik.

Elértük azt a pontot, ahol az álmagyar-áljobboldal liberális hazugság-gyára már saját hazugságtermékeit sem tudja nyomon követni, amit éppen ezért már az igazmondók 60% fölé növekedett ,,új többségi" tábora vakon és kritikátlanul támogat, s akik ily módon lassan hamis tanúkká válnak saját igaz perüknél.

Mivel az EU vezetése arra utasította az EU-tagországok országgyűléseit, hogy tagadják meg választóiktól a referendumok kiírását, és eközben polgáraik háta mögött módosítsák nemzeti alkotmányaikat mind a ratifikálás mind az EU-s törvények fennsőbbségének megalapozására, ebből arra következtethetünk, hogy jelenleg a Magyar Országgyűlés éppen azon mesterkedik, hogy titokban és nagy sietve átszabja jelenleg érvényben lévő Alkotmányunk, többek közt annak érdekében is, hogy utólagosan alátámassza az EU Alkotmány 2007. december 17-ére előrehozott alkotmányellenes ratifikálását. Nagy bajban vannak, - és ezért is a nagy titkolózás- mert ehhez meg kellene oldják az időparadoxon problémáját is, mert amellett, hogy úgy kellene átírniuk a magyar alkotmányt (ráadásul gyorsan és titokban), hogy az megengedje saját maga sutba hajítását, ráadásul meg kell engedje azután, miután már a sutba hajítás megtörtént. Nos, ez a fejtörés az ára annak, hogy nagy kapkodással elsőként ratifikáltak, de mint tudjuk, busás lesz majd a jutalom EU-föntről. Az elsőkénti ratifikálásért folytatott nemzetközi bűn-olimpián a magyar Országgyűlés egyébként a legnagyobb eséllyel indult, hisz ellentétben az egyéb EU-országokkal nálunk már a jogállamiság látszatát sem kell fenntartani, és talán mi vagyunk az egyetlen olyan ,,demokratikus" ország, ahol az alkotmány követését a független bírói és alkotmányőrzői elnöki intézmények már a látszat szintjén sem ellenőrzik.

Mivel a Fidesz magát az EU Alkotmányt is megszavazta a kormánnyal titokban szövetkezve a mi hátunk mögött, s mivel az ehhez szükséges magyar alkotmány-módosító határozatok szintén kétharmados többséget igényelnek, sürgős aktualitással kérdőre kellene vonjuk a Fidesz vezetését arról, hogy most éppen az alkotmány melyik részét írja át, szintúgy a hátunk mögött a kormánnyal szövetkezve, annak érdekében, hogy a magyar alkotmány belesimulhasson az EU Alkotmányba? Hogyan létezik az, hogy mind az EU Alkotmány ratifikálása, mind az utólagos magyar alkotmány-átszabások folyamata végbe mehet a magyar nyilvánosság értesítése nélkül, és a Köztársasági Elnök és az Alkotmánybíróság tudta nélkül? Továbbá meg kell kérdezzük Köztársasági Elnökünk, ha minderről tudomása van, hogy lehet az, hogy ez az alkotmány-manipulációra épített erőszakos hatalomgyakorlás rendben találtatik a független bírói és alkotmányőrző intézmények által?

A Köztársasági Elnök számára, a Fidesz-szel ellentétben, még adott egy utolsó lehetőség. Reméljük, hogy a többek által e tárgyban publikát anyagokat és küldött leveleket elolvasva és elolvasva magát a Lisszaboni Szerződést, nyilvánvaló lesz az Elnök számára is, hogy ebben a stratégiai ügyben lépnie kell. A Magyar Köztársaság Elnöke az autonóm magyar alkotmányos nemzetállam megszűnését és egy teljes titokban folytatott alkotmányozó folyamatot nem nézheti végig szótlanul anélkül, hogy ne kelljen magára vállalnia saját maga által megírt alkotmányának elárulását és a hazaárulás tényét. Az ország nemzetállami feladását ratifikáló határozat és az azt ,,megalapozni" kívánó alkotmánymódosítások megvétózásának lehetősége tehát még nyitva áll az Elnök előtt, és vétója esélyét növelné, ha - miként azt Bonde reméli a dán polgárságtól - a mi jogászaink is az Elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz fordulnának a parlamenti ratifikációs határozat alkotmányossági vizsgálatáért. (Jens-Peter Bonde: ,,Én azonban bizonyos vagyok abban, hogy kellő számú polgár ellenezni fogja ezt és idővel a bíróság elé viszi majd a kormányt." (Bonde's Briefing 09.01.08) http://www.bonde.com/index.phtml?sid=487&aid=25420

Kiút az EU-ból és kiút a Fideszből

A Fidesz azáltal, hogy olvasatlanul ratifikálta a korrupt motivációval és módszerekkel készített és aláírt Lisszaboni Szerződést, (miként az Bonde, EP képviselő korábban hivatkozott naplójából is és a Szerződés elkészítésének és fordításának dátumai alapján is nyilvánvaló), azt bizonyítja, hogy a Fidesz számára sem Magyarország sorsa sem a választói felé elkötelezett hiteles politika nem prioritás, ezzel szemben prioritás az EU erőszakszervezete felé mutatott feltétlen lojalitás. A Fidesz 2007 december 17-én inkább választotta az Unióval tartást, mint hogy felhasználja az EU-tól való elszakadást a népirtó kormánykoalíció elgáncsolására, ami azt is jelenti, hogy Fidesz nem óhajtja stratégiai szinten megdönteni a jelenleg folytatott magyarellenes és népirtó politikát. Amit a Fidesz az EU integráció ratifikálásával elért: olyan dimenziókban segédkezett a magyar kormány és az azt támogató EU stratégiai fenntartásához, ezáltal a jelenlegi magyarországi népirtás folytatásához, amelyre már a hazaárulás is mérsékelt kifejezés.

Ellentétben egyéb országok pártjaival, mint például a brit Függetlenségi párt, amelynek elnöke a példátlanul becstelen lisszaboni folyamatot mélységesen elítélte, a Fidesz annak első ratifikálójaként tehát legaktívabb résztvevőjeként, a mai napig takargatja ezt a folyamatot és az abban való részvételének tényét, ráadásul ezáltal azt a történelmi jelentőségű tényt is elhallgatja, hogy Magyarország megszűnt mint önálló nemzetállam.

A továbbiakban nem várunk választ a Fidesz-vezetők email címeire elküldött nyílt levélben feltett kérdéseinkre: ,,Tudja-e Ön: a Lisszaboni Szerződés megfosztotta Önt magyar állampolgári jogaitól és egy gyarmati ország alsóbbrendű polgárává tette?" http://www.fusz.hu/node/7622. A Fidesz vezetése megadta a választ hallgatásával és a mindent eláruló igazság-kirekesztő cenzúrájával (,,A hazugságok felfeslett szövedéke 2: cenzúra a Fidesz.hu fórumán" link ) Hallgatásuk arról árulkodik, hogy ha megszólalnának, az alábbi esetek egyikével kellene számolniuk: 1) hogy eddigi hazaárulásukat takargassák, azt újabb hazugságokkal kellene tetézzék; 2) beismerik, hogy tudatosan árulták el hazánk és adták fel annak függetlenségét ellenségeink kezébe; 3) beismerik, hogy éppen próbálják olvasgatni a Lisszaboni Szerződést, amit az aláírás előtt nem olvastak, sőt még csak nem is láttak. Ám azt valószínűleg ők is tudják, hogy az még inkább hazaárulás, ha egy parlamenti képviselő úgy ír alá egy nemzetközi szerződést országa nevében és országa sorsát megpecsételve, hogy el sem olvasta, illetve fogalma sincsen annak tartalmáról.
Sőt, a Lisszaboni Szerződés támájában színt kellene valljanak arról is, hogy éppen az alkotmány melyik pontját készülnek átírni azért, hogy utólag alkotmányossá tegyék alkotmányellenes határozatukat, és egyúttal kedvére tegyenek az általuk oly hőn útált kormánynak.

Amennyiben a Fidesz stratégiai kooperációja a kormánnyal azzal lenne ,,magyarázható", hogy az ellenzék politikusait is a kormányvezetés és az EU vezetés fenyegeti vagy zsarolja, erre a válaszérv az, hogy politikusaink nem kellett volna kivárják azt a pillanatot, amikor a hazugság sötét szövedékének felfeslésekor az igazság magával rántja őket is a süllyesztőbe.
Nyíltan ki kellett volna lépjenek a magyar társadalom elé, megzsarolt és megfenyegetett állapotukról színt vallva, hogy a magyar társadalom, beleértve annak félrevezetett ,,új jobboldali nagy többségét" is, önmaga puszta megmentése végett végre saját kezébe vehesse sorsát.

A már létező hazugságok számát sokszorozva hazudik az, aki a hazugságok képmutató cinkosa és aki akadályozza az igazság feltárását. Tehát a következtetéseink melléktermékeként keletkező másik nagy végkövetkeztetés: a kiút nemcsak kiút az EU-ból, de kiút a Fideszből is.

A hitelesség kampányában a nemzeti tábor az egyetlen esélyes

Végezetül az itt leírt tények ismeretében vessünk egy pillantást a Fidesz napokban tett nyilatkozatára: ,,A társadalmi szereplők, akik úgy döntöttek, vállalják a nyilvánosságot, és fellépnek ez ellen a rendszer ellen, többek között talán abból is megerősíthetik saját tartásukat, ha látják, a parlamentben is folyik a vita, mi is elmondjuk az ellenérveinket. ...Meggyőződésem azonban, hogy a legközelebbi országos választási kampány legfőbb kérdése a hitelesség lesz, és ekkor lesz jelentősége, hogy mi az Országgyűlésben az utolsó percig vitatkoztunk, minden érvünket elmondtuk a törvénnyel szemben; konzisztens álláspontot képviselünk, amit a kormánypártiak nem mondhatnak el magukról."
(Fidesz: ,,A hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés"
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=106374)

A fenti nyilatkozat azért különösen figyelemre méltó, mert attól a párttól származik, amelynek képviselői miközben a felszínen vívják álküzdelmeik a kormány intézkedései ellen, titokban, saját választóik tudta és beleegyezése nélkül, egyetlen parlamenti vita nélkül segítették a kormányt abban az egy intézkedésben, ami minden egyebet felülír egyébként is, és ratifikálták a Gyurcsány-kormány pozícióját megerősítő és Magyarországot megsemmisítő Lisszaboni Szerződést. Nos, ezt nevezik ők ,,konzisztens álláspontnak". Ez a párt, aki állítólag elítéli a kormánykoalíciót a választók megtévesztéséért és a maga ,,hitelességével" kampányol ellene, a hiteltelen Gyurcsány-kormány stratégiai szövetségeseként viselkedik, s miközben jelenlegi hallgatásával is részt vesz egy a minden idők legmonumentálisabb nemzetközi alkotmányhamisító politikai csalásában, megtagadja saját választói alkotmányos jogát megismerni a közinformációkat a Lisszaboni Szerződés létrejöttének körülményeiről és a Szerződés ratifikálásának valóságos magyarországi következményeiről.

Az elkövetkező politikai korszakban valóban a hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés, mint ahogy azt a fenti nyilatkozatban a Fidesz politikusa meghirdette. Ám egy ilyen kampányban a hazugság szövedékeit szövő magyar parlamenti pártokkal szemben az egyetlen hitelességgel bíró esélyes a ,,radikálisnak" nevezett nemzeti tábor, amely ,,radikalizmusának" lényege, hogy radikálisan szembe mert és mer szállni a képmutató álpolitikát folytató parlamentáris diktatúrával. A nemzeti tábor, amely minden elképzelhető valószínűségi rátákat is legyőzve maradt fenn a minden irányból érkező jogtalan démonizálást és a tömegmédiák általi kirekesztettséget is túlélve, az egyetlen, amely erkölcsi és szakmai hitelességgel, az igazság következetes követésével, az EU-tól való elszakadás sürgetésével, valóban a magyar társadalom érdekeit képviseli; az egyetlen, amely Magyarország legutóbbi szabad korszakára áthidaló jogfolytonossággal visszaállított történelmi Alkotmányunkkal az egyetlen alternatívát kínálja a magyar társadalom összefogására és megmentésére. Erre a felismerésre már sokan és több irányból elérkeztek - e felismerések újabb alátámasztása céljával született ez az írás is.

A nemzeti tábor különböző csoportjai közötti összetartás jutalma lehetne a cserben hagyott 60%-os igazmondók tömegbázisa.

Hivatkozások, kapcsolódó elemzések és nyílt levelek:

,,Jens-Peter Bonde (MEP): Az EU állam születése a lisszaboni nap és a bűn jegyében http://www.fusz.hu/node/7694"

Jens-Peter Bonde, Európai Parlamenti képviselő honlapja:
www.bonde.com

Bonde's Briefing 09.01.08
http://www.bonde.com/index.phtml?sid=487&aid=25420

Jens-Peter Bonde: ,,Új könyv az EU Alkotmányról: Új cím régi tartalommal"
(,,New book on the constitution: New name - same content")
http://www.bonde.com/index.phtml?sid=529&aid=24989)

Fidesz: ,,A hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés"
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=106374

,,Brussels Journal: Európa vezetői kiárusítják nemzeteiket"
http://www.fusz.hu/node/7644

FÚSZ-NIM: ,,A hazugságok felfeslett szövedéke 2: cenzúra a Fidesz.hu fórumán"
http://www.fusz.hu/node/7748

Tudja-e Ön: a Lisszaboni Szerződés megfosztotta Önt magyar állampolgári jogaitól és egy gyarmati ország alsóbbrendű polgárává tette?
http://www.fusz.hu/node/7622

,,Nyílt levél Sólyom Lászlóhoz: az Elnök úr felkérése a Lisszaboni Szerződés (az EU Alkotmány) ratifikálásának megvétózására"
http://www.fusz.hu/node/7609

,,FÚSZ-NIM: Követelés az alkotmányos rendünket a Lisszaboni Szerződés által megdöntő Országgyűlés azonnali feloszlatására"
http://www.fusz.hu/node/7581

,,Dr. Halász József: “Nyílt levél a Lisszaboni Szerződést megerősítő képviselőkhöz"
http://www.fusz.hu/node/7574

Dr. Halász József: “Alakítsanak a Parlamentben Szent Korona frakciót!"
http://www.fusz.hu/node/7603

Nyílt levél: Tisztelt Sólyom László Köztársasági Elnök Úr!
http://www.fusz.hu/node/7658

FÚSZ-NIM

Kapcsolódó idézetek:

,,A társadalmi szereplők, akik úgy döntöttek, vállalják a nyilvánosságot, és fellépnek ez ellen a rendszer ellen, többek között talán abból is megerősíthetik saját tartásukat, ha látják, a parlamentben is folyik a vita, mi is elmondjuk az ellenérveinket. ...Meggyőződésem azonban, hogy a legközelebbi országos választási kampány legfőbb kérdése a hitelesség lesz, és ekkor lesz jelentősége, hogy mi az Országgyűlésben az utolsó percig vitatkoztunk, minden érvünket elmondtuk a törvénnyel szemben; konzisztens álláspontot képviselünk, amit a kormánypártiak nem mondhatnak el magukról." (Fidesz: ,,A hitelesség lesz a legfőbb kampánykérdés")

,,Ez minden elemében a legbecsetelenebb politikai eljárás aminek valaha tanúja voltam. Amiről itt szó van, az egy alkotmányos szerződés, mindenre kiterjedő és alapos implikációkkal. Az pedig egyenesen elborzasztó, hogy a brit kormány a szerződést másként tünteti fel mint az, ami valójában, és erre hivatkozva megtagadja a kérdés népszavazásra bocsátását." (BBC News: ,,Brown belatedly signs EU treaty")

,,A Lisszaboni Szerződés az új Európai Unió Föderációs Államának Alkotmánya. A Szerződés egy nemzetek feletti Föderációs Állam alkotmányos formájában egy jogilag új Európai Uniót hoz létre - az Európai Egyesült Államokat- amely teljesen különböző attól, amit jelenleg Európai Uniónak hívunk." (,,Brussels Journal: Európa vezetői kiárusítják nemzeteiket")

,,Mindezek tükrében maga a Szerződés aláírás-aktusa egy nemzetközi puccs-kísérletnek tekinthető, amelyben egy szűk diktatórikus csoport erőszakos úton próbálja megdönteni a jelenlegi EU tagállamok alkotmányos rendjét és próbálja magához ragadni a hatalmat Európa népei felett.... Ami 2007 december 17-én történt történelmi jelentőségű mérföldkőnek számít Magyarország történetében: a hazaáruló magyar Országgyűlés egy parlamenti puccsal felülírta jelenleg hatályos Alkotmányuk és hivatalosan kiszolgáltatta nemzeti szuverenitásunk idegen hatalmi érdekeknek és ezáltal Magyarországot hivatalosan gyarmattá tette. (,,FÚSZ-NIM: Magyarország nemzetközi jog szerint gyarmati státuszban - a Magyar Köztársaság új Alkotmánya a Lisszaboni Szerződés")

FÚSZ-NIM

Független Újságírók Szövetsége

http://fusz.hu/node/7747
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Marcaliból
  2008-01-15 22:07:04, kedd
 
  Levél Marcaliból


2008.01.15.

Tisztelt Magyar Tesvéreim, Bajtársak!

Jenei Mihály vagyok, lakcímem Marcali Rákóczi u 31.1lépcső.1.em.
Tel:0685311345.Minden nap 08-20 óráig.

Ezeket azért írtam le mert valószínű, hogy 2008.01.04-től hosszabb ideig nem lesz internetes elérhetőségem. Azonban ha valakinek fontos közölnivalója van és telefonon felhív és megadja a számát /csak vezetékest!!/ én biztos, hogy visszahívom akár egy hosszabb beszélgetésre is /max 58 perc!/.Nem tartok attól, hogy meglepem a véleményemmel az NBH-t hisz' már 1960-ban vertek szadista módon a zsidó pribékeik lásd Fetter Ferenc, Saranszki Imre stb. Én mégsem írom kisbetűvel a nevüket mint a regényben nemecseknek, pedig megérdemelnék de akkor embernek tekinteném őket!Pedig ezek csak a világuralom /lásd JHVH ígérete/mámorában tobzódó sátáni élőlények.

Most arról, hogy milyennek látom a velük szemben felsorakozó ellenzéket? Kérdezték a korábbi időben paptanáraim, hogy ki ellen harcolsz fiam. Én büszkén mondtam nekik, hogy a kommunisták ellen és erre mi volt a válasz?, hogy akkor tanuld a Marxizmust mert így lehetsz csak hatékony. Másként a láthatatlan ellenség ellen fogsz harcolni és elbuksz! T.Sándor nevű pap tanította ezt a világromboló gusztustalanságot, de ma már nem bánom. E miatt bármilyen tüntetésen vettem részt soha nem tudtam a tömeggel azonosulva ordítani ziháló tüdővel, hogy "Gyurcsány takarodj!" vagy bármi hasonlót. Másnap rekedtre ordított hangszálakkal nem kértem a jó balhétól kielégülve a kocsmában egy nagyfröccsöt, MERT NEM ELÉGÜLTEM KI!!! Ezek még mindig itt vannak!!! És szívják a vérünket! A realitás az, hogy rosszabbul állunk, a sok verés, a sok vér, a sok sebesülés és megaláztatás ellenére. Ennek az oka: a tömegek ismeret hiánya. Amikor demokráciáról beszélnek akkor a világuralmi álmuk nagy beetetéséről beszélnek. Mi építettünk már népidemokráciát Rosenfelddel, Singerrel, Wolffal, Schwarzzal és Auspitz Benjáminnal. A párttagoknak a szemináriumon a hülyéknek szánt álmot mutatták, míg a gyakorlatban a rémpofa vicsorgott belőle.

1960-ban a népidemokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedésben való tevékeny részvételért 1 év nekem!
1962 fegyveres összeesküvés.
1965 kémkedés????
1970 izgatás.

Én nem vagyok jobboldali, hanem a nemzetért vagyok! Aki nem itt áll az a nemzet ellen van! Lásd FIDESZ, lásd Viktor! Higgyétek el veszélyesebb a Ferkónál mert Őt tudjuk, hogy ki, azonban a Viktor nemzetiszínű zászlót lengetve terelgeti a jó szándékú, de vak báránykáit a FIDESZ hatalom nevű karámba. Nem volt tisztulás, ami az előző hatalom embereinek a felelőségre vonásával járt volna, így a nép az áldozat. Ez már a kommunisták utódgenerációja akik a rosszat már nem mindig haszonért teszik hanem önmagáért. Ez a nép mindig báránykának számított az ordas eszmék hordozói között. Még 1956-ban is lásd a Sztálin szobor ledöntése, tőlem a szobor még mindég állna egy táblával a nyakában, hogy itt áll a világ legnagyobb tömeggyilkosának a szobra, e-helyett az ÁVH-sokkal kellett volna a dögkutakat megtölteni, ma sokkal kevesebb gondunk lenne. Ma már modernebb polgári demokráciáról beszélnek 18-éve, és lám ismét kivicsorít a rémpofa. Rákosi Mátyás besúgó hálózata rossz ripacs ezekhez. Ezek a perverz állatok még abba is bele akarnak látni, hogy a nászágyban mi történik, lásd Viktor milliárdokat költött a mobil telefonok lehallgatására a vezetékesről nem is beszélve. Egyébként is Ő volt az, aki az ország eladásában vezető szerephez jutott. A EU belépés 17 pontját úgy írta alá, mint egy samesz, nem gondolva a ránk váró nyomorra ahol lassan a földre sem köphetsz, mert az is egy idegen gazemberé. Ahelyett, hogy "Gyurcsány takarodj!"-ot kiabálunk, a tömegek elgondolkozhatnának rajta, hogy a jelenleg érvényben lévő alkotmányt még Sztálin hagyta jóvá, és akár mennyit változtattak rajta ennek akkor is hulla szaga van a világ legnagyobb tömeggyilkosa miatt, ez soha nem volt jó nekünk. Sokan nem tudják de vannak nekünk ősi törvényeink. Ezeket nem ismerjük, olyanná váltunk mint az Istenét nem ismerő nép. A hatalmas méretű munkanélküliséggel nem csak félelmében kushadó népet látunk, hanem az Istenünk ajándékát és parancsát elfelejtettük. Kaptuk az aranyfokost a nádkosarat és a munka parancsát, e-helyett most sok magyar testvérünk "súlyos gondok közt henyél" és rá sincs szükség, nem hogy a munkájára, mert nem elég megbízható bérrabszolga. Majd hoznak be távol-keletről hűségesebbet az uralkodó fajt meg már 18 éve hozzák folyamatosan...

A nagyapám mindig azt mondta, hogy gyáva népnek nincs hazája. Én mindig a zsidókra értettem és nem volt igazam. Trianon óta olyan országban élünk ami egyedi a világban mert önmagával határos és az eredetinek 1/3-a azt hiszem a bátorsággal együtt. Kérem, hogy tüntetésre, útszéli demonstrációkra ne hívjatok, majd én tudni fogom mikor kellek ott, akkor viszont ott leszek! Ha élek még...

Én búcsúzom, habár sok mondanivalóm lenne de már a sok lelkes szónoktól minden elhangzott ismétlésben is, elénekeltük október 23-át, verset is mondtunk, fényképeztünk, videófelvételt csináltunk. Ezt tettük az általuk megírt demokrácia játékszabályai szerint mert ezeket elfogadtuk, pedig ez nem a demos uralma hanem a korunk rabszolgatartó rendszere, amiben egy nép haldoklik, és a gödör szélén a gyászoló tömeg. Úgy hívják őket, hogy magyar gyűlölet (Európa népei). Európa népei mindig az országhoz és soha a néphez nem ragaszkodtak! Lásd Habsburg uralom 400-év, Herzl Tivadar levele ami újságban jelent meg 1910-ben. Vagy pozsonyi csata. Hogy szerettek...... ......volna az európai népek bennünket kiirtani, de azért mozizzunk a képzeletünkkel: és szent István király /szerintem hazaáruló/nem engedi be az akkor már bizonyíthatóan zsidókeresztény hittérítőket. Így megmarad az ősi vallásunk a Jézus hivő keresztény /és nem pogány/. 1241-ben így fogadhattuk volna a tatár testvéreinket és együtt tovább nyomulás nyugat felé, világtörténelmet írhattunk volna. A zsidókeresztény vallás, zsidó Jézus képe, a birkamódi megbocsájtás, már akkor hatott és született szolgává és örök vesztessé tette a népet. Pedig a nem zsidó Jézus kép egészen más: csak a jól megérdemelt büntetés kiállása után tud megbocsájtani a gyilkosainak!

M. Imre paptanáromtól a fent leírtak szerint tanultam a Krisztusi megbocsájtásról és így szeretném gyakorolni az ország eddigi összes politikai vezetőjével szemben, tehát, én már ma szeretnék mindegyiknek megbocsájtani!

Hát ezzel zárom a levelem, meg azzal, hogy sok sikert minden bajtársamnak az új esztendőben.

2008.01.03. Marcali.

Tisztelettel: Jenei Mihály.

http://fusz.hu/node/7742
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Amputálás után: 14 órán keresz
  2008-01-15 22:04:04, kedd
 
  Amputálás után: 14 órán keresztül várta a betegszállítókat


Édua, k, 2008/01/15 - 20:35
Kategóriák: Belföld


14 órán keresztül várta a betegszállítókat a győri kórházban egy 67 éves asszony, akinek előzőleg amputálni kellett a jobb lábát.
A lebénult, magatehetetlen nő fiának azt mondták, menjen csak a munkahelyére, édesanyját hamarosan hazaszállítják az idősotthonba.
A győri kórházban úgy látják, ők nem felelősek a betegszállítók késlekedéséért, hiszen nem utasíthatják őket. A kórház igazgatója szerint az új szabályozás hiányosságai tehetők felelőssé, ha valakinek egész nap vagy egész éjjel arra kell várni, hogy hazaszállítsák.

A győri kórházban két mentőautó 16 betegszállítást végzett azon a napon, amikor a 67 éves Marika nénit hazaengedték az operáció után. Az agyvérzéstől lebénult, beszélni nem tudó, magatehetetlen asszonynak amputálták a jobb lábát. Fia végig mellette volt, s szerette volna, ha édesanyja mielőbb hazajut az idősotthonba, ahol további ellátásra, pihenésre szorul.

A súlyos műtéti beavatkozáson átesett asszony 14 óra elteltével került haza. A győri kórházban úgy látják, ők nem követtek el mulasztást, hiszen mentőik folyamatosan dolgoztak, a vállalkozó betegszállítók pedig bármennyit csúszhatnak, őket nem irányíthatják.

Dr. Varga Gábor a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa szerint a betegszállító cégek a városon belüli szállítást veszik a végére, hiszen az jár a legkevesebb bevétellel. A kórház pályázni akart új mentőautók műszakba állítására a hazaszállítások felgyorsításához, ám gépjárműveiket az egészségügyi tárca Rajkára és Mosonmagyaróvárra irányította, hogy ott végezzenek sürgősségi ellátást.

(hírTV)

http://szentkoronaradio.hu/node/25074
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint lincseltek az ózdi orko
  2008-01-15 22:02:22, kedd
 
  Megint lincseltek az ózdi orkok; a rendőrség csak garázdaságként kezeli az ügyet!
2008-01-15. 20:22


Ózdon, ahol minimum 16 ezres cigányság él, akiknek a segílykéire a helyi polgármesteri hivatal jelentése szerint kétmilliárdot is elb*szunk, bizonyítottan 70-es átlag IQ-jú emberalatti lényeink megint alkottak, nem sok időt hagyva eltelni a legutolsó gyilkosságuk óta. Egy 5 éves kislányt megcsapott egy autó, a sofőrt bántalmazták ezután a cigány rokonok, szomszédok. Agyrázkódása lett az embernek. Vajon megint a hírhedt sváb nyugdíjasok, svéd cserediákok voltak az elkövetők - vagy esetleg egy olaszliszkaihoz hasonló cigánycsürhe?


Ózdon is nagy a lincselésveszély - egy ilyen, a veszélyt jelző táblát bízisten ki lehetne rakni oda (is)

http://kuruc.info/galeriaN//hir/080115tabla.jpg


"Újabb lincselés: megverték a kislányt elütő sofőrt - Az autóval Ózdon sodorták el a gyereket: a lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett

Megverték a kazincbarcikai kórház egyik dolgozóját. A sofőr a kórház főgyógyszerészét vitte haza, amikor Ózdon elsodortak egy autójuk elé lépő ötéves kislányt. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rokonok és a szomszédok körülvették az autót, a gyerek apja megrúgta és megütötte a sofőrt, aki agyrázkódást szenvedett. A rendőrök garázdaság miatt indítottak eljárást."

(hirado.hu)

Kuruc.info kommentár:

1. Ez garázdaság?! Emberölési kísérlet! Megint kettős mércével mér a “magyar" rendőrség?!

2. Olaszliszka után meg mert állni a sofőr? Hülye ez. Tovább kell hajtani és hívni közben a mentőt/rendőrséget. Velük visszamenni - és nincs cserbenhagyás. Még három ilyen lincselés - aztán mindenki megtanulja.

3. Forgalmas úton egy öt éves... Ezek vagy be vannak tanítva, hogy essenek az autók elé - vagy ennyire szarnak rájuk a szüleik, mert csak segélygyerekek.

Ez előbbivel kapcsolatban mindenki ismeri a mendemondákat - hogy ti. a cigánygyerekeket a szüleik kib*sszák az autók elé, hogy a megálló sofőrt aztán kirabolhassák. Vannak a Balkánon olyanok, akik direkt megrendezik a balesetet, aztán körülállják a pancsert és az választhat a vérbosszú és a sokszámjegyű kártérítés fizetése között. Jó megélhetést biztosító tevékenység ...

Az utóbbi kapcsán pedig hadd emlékeztessünk a számtalan gondatlanságból elkövetett gyerek- vagy csecsemő-ölésre (pár példa az elmúlt pár napból: miskolci agyonverés, piricsei éhhalál, tolcsvai gyújtogató stb.) - mind, mind ork volt. Ennyit a "legendás" roma “gyerekszeretetről", ugye.

Idézzük még kedvencünk, advocatusdiaboli újabb hozzászólását is, amelyben erről az esetről is szót ejt - miközben megint csak hihetetlenül magas színvonalon fegyverzi le a cigányfajvédők (jelen esetben LIFE) érveit.

,,Nem minden roma szegény, és nem minden szegény roma. És több a szegény nem roma, mint roma - egyelőre - de ők elsöprő hányadukban nem mutatják azokat a viselkedési-normabéli devianciákat, amelyek a romák. Az országban több tízezer hajléktalan van, romát gyakorlatilag nem találsz közöttük. Pedig náluk már senki sem szegényebb. És nem velük vannak tele a börtönök, hanem veletek [,cigányokkal]. És ezeket a devianciákat a nem szegény [gazdag] cigányok egy része is mutatja.

Van egy kódisszegény réteg az országban, amely peches, de inkább élhetetlen emberekből áll, van, ez tény. És ezen iszonyat csóringerek egy része cigány, egy - nagyobb - része meg nem.
A kertbe szarásnak, az utcán üvöltözésnek, lincselésnek, mindent ellopásnak a legelemibb emberi együttélési normák magasról letojásának kedves népszokását mégis egészen elsöprő többségben csak a cigányok gyakorolják közülük. Ez ugyanis kultúrájuk része.

De nem ez a lényeg LIFE, nem ez az. A lényeg, hogy amit a család elront, azt az iskola, a társadalom már olyan ritkán tudja helyrehozni, hogy az statisztikailag nulla (Kuruc.info: Megint csak utalunk a balliberális Marosán Györgynek a minap a ballib Népszavában, ill. az ÉS-ben megjelent tanulmányaira. Egyértelműen leszögezi, hogy a cigány felmenőktől kapott minta 90%-ban (!) meghatározza a purdé további sorsát, azon az óvoda, az iskola már nem segíthet. Ennélfogva mindennemű deszegregációs kísérlet kudarcra ítéltetett - a cigányság felemelésének egyetlen járható módja a generációs lánc megszakítása, a purdék szülőktől való elvétele csecsemőkorban és nevelőszülőkhöz- vagy örökbeadása. Más lehetőség nincs - a politikai vezetés által kényszerített deszegregáció csak olaj a tűzre). Lehet mutogatni majd három-négy putriból kivakaródzott diplomást, a többi több százezer meg majd váltógazdálkodásban melegíti a börtönpriccseket.

Nem, nem azért kell elvenni a gyerekeket tőlük, mert ilyen életre kényszerültek, hanem azért, mert más életre nem is képesek, és ha nem vesszük el tőlük a gyerekeket, akkor azok sem lesznek képesek soha másra.

Ezt az ördögi láncot vagy egyszer megszakítjuk, vagy soha nem lesz vége. A putrisor bővítve kitermeli a maga kultúráját, és más outputra fizikálisan képtelen. Semekkora inputemeléssel, segélytízszerezéssel sem lesz képes többre. Ott van a kis Patai Józsika, gazdag (bűnöző) cigánycsalád gyereke. Ugyanaz a normanélküli, öntörvényű, végletekig erőszakos viselkedés, legfeljebb sok fux meg szép ruhák. Jó kocsi - a zabrált pénzből.

A nyugat-európai romák nagyságrenddel több segélyből gazdálkodhatnak. A finnországi cigányok mind szép Volvókkal, Saabokkal húzatják a drága, fűtött lakókocsijaikat. Amibe utána beleszarnak, és amerre járnak, minden mozdítható eltűnik.

Ez, barátom, nem pénzkérdés. Ez kultúra kérdése. A cigányok amúgy olyan gazdagok, amilyen a gazdatársadalom, amin élősködnek, pontosabban valahol mindig annak az alsó határán vannak, mindenhol a társadalom peremén. Gazdag országban viszonylag jómódúak, kódisszegény észak-afrikai országokban rettenetes nyomorban élnek. Csak dolgozni nem dolgozik egy sem. Maga a nagy Farkas Flórián kottyantotta el, hogy pl: Nógrád, BAZ megyében egy árva hivatalosan dolgozó cigány sincs, legalábbis nincs róla tudomása (Kuruc.info: lásd EZT). El tudod Te képzelni, hogy egynek sem akadt semmi munka? Mert én nem, azt ismerve őket annál inkább, hogy mind elfutott előle.

Elszúrtuk ezt, elszúrtuk, úgy, mint a gazda, aki hagyta a végletekig elszaporodni a földjén a kártevőket. Most már beránt minket a kanál.

Egyszerűen van egy cigány kultúra, amelyet nem követ (már) minden cigány, vannak szép számmal asszimilálódottak. Ők nem is okoznak fejtörést. Akik meg követik, azok minden kultúrállamban folyamatos konfrontációban vannak. Pontosabban egyszerűen mindenhol, ahol egyáltalán jelen vannak. Még egy ennyire deviáns, összeférhetetlen szubkultúra nincs is még egy ezen a bolygón.

A hiba a Ti készüléketekben van. Munkát is lehet követelni, csak éppen ha van, nem végzitek el, megszöktök előle, stb...

De nyugodtan dugjuk tovább homokba a fejünket, miért ne? Végeredményben igazad is van, már mindegy, bármit is csinálunk, ez a hajó már süllyed.

Amúgy majdnem volt megint egy Olaszliszka - Ózdon... Cigány kisgyerek útra szabálytalanul ki, szabályosan közlekedő autó megállni nem tudott, meglökte (gyakorlatilag semmi baja nem lett), a sofőrt a kulturált, européer mélyművelt szülők és rokonság majdnem agyonverte. Most csak majdnem...


Rendben, csak így tovább. Biztos segít rajta a kötelező ovi, amit persze fizessenek a gádzsók. Mint a rokkantnyugdíjadat. Meg mindenedet eddig is. (Kuruc.info: arra céloz, hogy LIFE, aki az egyik cigányszervezet ork vezetője, 37 évesen rokkantnyugdíjaztatta magát.)

Nagyon-nagyon kezd tele lenni az a hócipő LIFE. Nem lesz ennek jó vége. Sejted ezt már szerintem Te is, ami itt folyik, az is riasztó. Tőletek semmit nem lehet várni viszonzásképpen, a világon semmit, ezt végeredményben Te - jól ismerve magatokat - le is szögezted. Így már csak az a kérdés, mikor fogy el a gádzsók türelme végképpen."

Kuruc.info - Arppi S.

http://kuruc.info/r/1/20210/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debreczeni szerint a jobbik es
  2008-01-15 21:57:54, kedd
 
  Debreczeni szerint a jobbik eset, ha magasba szökik a Jobbik támogatottsága


2008-01-15 21:11 Barikád.hu


Debreczeni JózsefE sorok írója azok közé tartozik, akik az első pillanattól kezdve súlyos, a magyar demokráciát létében fenyegető veszélynek tekintették a jobbikos Gárda megalakulását. Olyan elfogadhatatlan és tűrhetetlen újnáci jelenségnek, amellyel szemben habozás nélkül, a leghatározottabban kell fellépni (Határátlépés, Népszava, 2007. 08. 25). A szélsőjobboldali párt és a hozzá kötődő paramilitáris szervezet tudniillik (a nyilasokra hajazó külsőségek nélkül is) a két világháború közti rémségek képletét idézi.

Az ellenséggé nyilvánított politikai ellenfelek, illetve társadalmi csoportok megfélemlítését, bántalmazását (gyűlések, tüntetések szétverését, egyéni és tömeges atrocitásokat), amelyek ellen - azok elharapódzása és esetleges társadalmi támogatottsága esetén - egyre nehezebb a jogállami fellépés. Somogyi Zoltán és a Political Capital észrevételei nyomán jeleztem azt is, hogy a szóban forgó veszélyek ma Magyarországon inkább csak szimbolikusan irányulnak a zsidóság ellen, viszont konkrét és drámai következményekhez vezethetnek a romák vonatkozásában. Pontosabban az ország egyes, romák által sűrűn lakott, szociális válsággócnak számító területein, ahol a cigány és a nem cigány lakosság között feszülő, már ma is igen mély konfliktusok tragikus fordulatot vehetnek, akár polgárháború közeli állapotokat idézve elő.

A romákkal való együttélés a rendszerváltozás előtt sem volt problémamentes. Ám egyrészt korántsem jellemezték a napjainkban végletessé és feloldhatatlanná váló feszültségek, másrészt a viszony akkor még a többségi társadalomba való integrálódás reményét ígérte, legalábbis hosszú távon.

Ma ennek az ellenkezőjét ígéri.

A rendszerváltozással járó roppant méretű gazdasági átalakulás, a (nevezzük így) globálkapitalista modernizáció szükségképpen és tömegesen söpörte ki a munkaerőpiacról azokat a képzetlen, munkakultúrájukat tekintve is problémás rétegeket, amelyek közé a hazai cigányság zöme is tartozott. A Kádár-rendszer utolsó évtizedeiben a munkaképes korú romák több mint hatvan százaléka állt alkalmazásban, napjainkra ez az arány húsz százalékra csökkent. Egyes vidéki válsággócokban nulla százalékra.

Az állandósult tömeges munkanélküliség a szűk két évtized alatt is óriási anyagi, életformabeli, mentális, kulturális és morális romlást idézett elő a szóban forgó cigány közösségek körében. Az új generációk ezekben a válsággócokban már úgy nőnek föl, hogy jószerivel semmiféle tapasztalatot nem szereznek a munkás életforma vonatkozásában. A gyerekek gyakorlatilag soha nem látják szüleiket munkába menni, nekik tehát már nincsenek ilyen irányú mintáik, illetve céljaik: a kitörés esélye így szinte kizárt. A túlzás nélkül rettenetesnek mondható nyomorban két megélhetési forrás - egyben minta - mutatkozik: a segély és a lopás. Finomabban: az állami szociális ellátás, főleg a gyermekek (átlagosan öt-nyolc) után járó családi pótlék, illetve bizonyos anyagi javak (tűzifa, élelem stb.) törvénytelen úton való megszerzése (az egykori belügyminiszter szavaival: a "megélhetési bűnözés").

A szóban forgó vidékeken élő nem romák, akiket zömmel ugyancsak roppant nehéz helyzetbe hoztak a hatalmas gazdasági változások, jórészt elkeseredett küzdelmet folytatnak a - lehetőleg munkából való - megélhetésért. Jellemző az állás mellett vagy annak híján folytatott, leginkább a puszta önellátást szolgáló mezőgazdasági tevékenység (baromfi, krumpli, zöldség, gyümölcs stb.), főleg az idősebb korosztályok körében. Az imént említett lopások kárvallottjai főleg közülük kerülnek ki. Egészen konkrétan és triviálisan: az általuk művelt földből idő előtt kikapart krumpliról, leszedett szőlőről, az ő óljukból elvitt tyúkról, tojásról stb. van szó. Mindez már nem elvétve és kivételesen fordul elő, hanem egyre tömegesebben, rendszeresebben és erőszakosabban zajlik - gyakorlatilag mindenfajta reparáció, illetve törvényes következmény nélkül. A hatóságok képtelenek vele megbirkózni, ezért homokba dugják a fejüket. A törvénysértéssel szemben akkor lehet föllépni, ha szórványosan fordul elő. Ha általánossá válik, már nem lehet. E szabály alól ma már csak olyan döbbenetes kivételek vannak, mint a mezőőr által (önvédelemből) lelőtt fatolvaj esete, ami hirtelen éles fényt vetít a helyzet rettenetes, tragikus voltára.

Ungváry Krisztián történész a tavalyelőtti olaszliszkai lincselés után, a környékbeli viszonyok alapos ismerőjeként, így összegezte a Figyelő című lapban (A mi kis falunk. 2006. 11. 23.) az elszaporodó és elfajuló konfliktusok mögötti konstellációt: "Két, egymással radikálisan ellentétes szabályokat követő kultúra áll szemben egymással... [A helybeli romák] magántulajdonról alkotott fogalmai... a XII. század szokásaihoz közelítenek..., munkakultúrájuk a nomadizáló népekét idézi. A falusi földművelők kultúrája pedig megpróbál a kapitalista társadalmi rend szerint működni. A kettő között folyamatos a konfliktus, keveredés nincs... Két, gyökeresen más mentalitású közösség él egymás mellett úgy, hogy az erőviszonyok folyamatosan az egyik javára tolódnak el... Ma Olaszliszkán a 1778 lakosú faluból 530-an tartoznak pontosan körülírható szociális és kulturális csoportba, de az általános iskolában létszámuk már 80 százalékot tesz ki... Néhány éven belül a falu képtelen lesz fenntartani a ma még úgy-ahogy működő struktúráit."

Sok-sok más faluval együtt. Az állami segélypolitika által felturbósított demográfiai trendek ugyanis nemcsak az etnikai arányokat írják át, hanem a települési intézmények működését is. Elsőként az iskoláét. A rendszerességre, fegyelemre, folyamatos teljesítményre, együttműködésre, normatiszteletre sajnálatos módon (ám otthoni körülményeik folytán szükségképpen) a legminimálisabb mértékben sem szocializálódott gyerekek tömeges megjelenése a tantermekben, a szó legszorosabb értelmében lehetetlenné teszi az oktatást. Ilyen méretű konfliktuspotenciál kezelésére sem a tanár, sem az iskola nem képes, különösen, ha nem számíthat az érintett szülők segítségére sem, épp ellenkezőleg: sok helyen már szó szerint a tanárok testi épsége forog veszélyben. Erre a helyzetre persze lehet okos szakmai ajánlásokat megfogalmazni a differenciált, felzárkóztató pedagógiai módszerek használatát illetően, ám a valóságban ezek alkalmazásának sem a pénzügyi, sem a szakmai feltételei nem adottak, illetve olyan tömeges és súlyos konfliktusokról van szó, amelyek kezelésére a szóban forgó metodikák optimális feltételek mellett se nagyon volnának alkalmasak.

"Lesújtó a helyzet azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik. Egy kutatás során kiderült, hogy az intézmények elsősorban a többletforrások miatt vesznek részt a programban, amelyben még saját tanáraik sem igazán hisznek..." Ez az idézet a január 3-i Népszabadságból való, amely "Ezzel az emberanyaggal úgysem lehet" címmel, "Megdöbbentő felmérés az integrált oktatást folytató iskolákról" alcímmel számol be a roma felzárkóztatást célzó, kiemelt állami támogatásban részesülő tanintézmények "eredményeiről".

A gyermekeik oktatása és jövője, továbbá biztonsága miatt aggódó (nem roma) szülők, ha csak tehetik, kimenekítik őket ebből a közegből: a szomszéd faluba, városba, esetleg a helyben létesítendő alapítványi iskolába. Az elsőként elhíresült jászladányi esettől a legfrissebb, faddi vagy kerepesi botrányig minden iskolaügy mögött hasonló dráma játszódik le. Az első kezelhetetlen konfliktusokat tömegesen követhetik majd a hasonlóak, szerte az országban.

A szellemi és politikai életet e tárgyban uraló - elvileg valóban helyeselhető - felfogás határozottan ellenzi a szegregációt. Bizonyos kormányzati körökben még a szabad iskolaválasztás tilalmának bevezetése is felmerült. A gyakorlatban azonban olyan helyzet alakult ki a szóban forgó iskolák nagy többségében, ahol a jó példa integráló, asszimiláló erejére épülő modell már rég nem működik, minthogy a perifériára szorult, s vele szemben a rossz példa, a deviáns magatartás került a szó szoros értelmében uralkodó pozícióba. Ha a kormány megfosztaná őket a szabad iskolaválasztás jogától, az érintett szülők okkal gondolhatnák, hogy az állam nemcsak cserbenhagyta őket, de ellenük is fordult. Nem elég, hogy adóik fejében nem biztosítja gyermekeik számára a rendes oktatást (a biztonságról nem is beszélve), de még attól a lehetőségtől is megfosztja őket, hogy ennek érdekében maguk vállaljanak súlyos pluszáldozatot. Belegondolni is rossz, milyen konzekvenciák levonásához vezethetne mindez.

A szegregációs törekvések alapvető oka tehát nem a rasszista előítéletekben, hanem a fent leírt keserű tapasztalatokban keresendő. A cigányellenes indulatok kétségkívül léteznek, kétségkívül erősödnek. Ám a "rasszizmust" döntően kívülről vitték-viszik be a rendszerbe. Anélkül, hogy bármily értelemben közös nevezőre akarnám hozni őket, a szélsőjobb megbélyegzésén túl ezen a ponton kénytelen vagyok megnevezni azt a szellemileg, politikailag meghatározó pozícióban lévő felfogást (hívjuk az egyszerűség kedvéért balliberálisnak), amelynek a hangadói minden hasonló konfliktust a rasszizmus-antirasszizmus tengelyen akarnak lokalizálni. Ebben az egydimenziós, ezért torzító értelmezési tartományban a cigányság és a "többségi társadalom" adott csoportjai közti mind drámaibb konfliktust, valamint annak feloldását ugyanis félrevezető pusztán a bűnös előítéletekre, illetve azok megbélyegzésére, továbbá az ellenük folytatott aufklérista küzdelemre leegyszerűsíteni.

Beszéljünk világosan. Könnyű olyan elvi igazságokat hangoztatni, hogy a cigányok s a nem cigányok között egyaránt vannak bűnös, illetve becsületes emberek. S hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények jelentős része ugyancsak cigányok ellen irányul. Persze, ez igaz. Olyannyira, hogy a szörnyű uzsorakamatra kiadott kölcsönök maffiamódszerekkel való behajtása nyomán, valóban döbbenetes uralmi viszonyok osztják meg a szóban forgó közösségeket. A segélyek a szociálisan rászoruló, nyomorgó romák kezéből az átvétel után sok helyen a szó szoros, legszorosabb értelmében azonnal átkerülnek a (szociálisan rá nem szoruló) roma maffiózók kezébe, hiteltörlesztés címén. Megélhetési forrásul a nyomorgók számára így az uzsorakamatra fölvett újabb hitel marad. Az állami segélyezés a valóságban gyakran a legkevésbé sem a célszemélyek, jelesül a kilátástalan helyzetű romagyerekek életkörülményeit javítja, de az állam (s a derék antirasszisták) erről nemigen akarnak tudomást venni.

Ez a szemellenzős magatartás nem oldja, hanem növeli a bajt. A szóban forgó vidékek falusi közösségeinek viszonyát ugyanis nem lehet úgy leírni, mint az agresszív, rasszista többség és a védtelen, kiszolgáltatott kisebbség konfliktusát. Ungváry Krisztián pontosan vázolja a szemben álló felek pozícióját, illetve egymással, a törvényekkel és az erőszakkal való kapcsolatukat. A romák esetében így fogalmaz: "Az alkotmányos jogok kapcsán az a tapasztalatuk, hogy azok csak papíron léteznek, a jogrendszert semmire sem tartják, ezért gyakran nyúlnak az önbíráskodás eszközéhez, annál is inkább, mert vesztenivalójuk kevés." A másik oldalon: "A 'gádzsók' (a nem cigányok) tapasztalata az, hogy a cigányok munkakultúrája általában alkalmatlan arra, hogy együtt dolgozzanak velük. Élősködőknek tartják őket, szenvednek attól, hogy az 'együttélés' állandó vagyoni károkat okoz nekik, és dühüket adott esetben rasszista megnyilvánulásokkal vezetik le - a cigányokat diszkriminálják. Megpróbálnak minden lehetséges alkalommal elkülönülni tőlük. Külön frusztrálja őket az a körülmény, hogy a jogszolgáltatás teljességgel képtelen megvédeni személyi és vagyoni biztonságukat. Önbíráskodni csak ott tudnak, ahol jelentős többségben vannak, egyébként inkább elmenekülnek."

Olaszliszkán messze túlmutató érvénnyel idézhető, hogy "sajnos a helyzet sokkal rosszabb, mint ahogyan azt a magyar sajtó tálalja. Igaz ugyan, hogy a faluban mindenki fél, de a fehérek nem a szkinhedektől, hanem a romáktól, olyannyira, hogy még az is felmerült, gyűjtést rendeznek a bőrfejűeknek, hogy jöjjenek a faluba rendet tenni..."

Itt kerül a képbe a Jobbik és a Magyar Gárda. Az előbbi kezdettől fogva markánsan arra törekedett, hogy exponálja ezeket a problémákat, s hogy "megoldást" kínáljon rájuk. Zömmel és lényegében elfogadhatatlan, undorító, kontraproduktív "megoldást". Az indulatok rasszista felszításával járó újnáci önbíráskodást, ami rövid távon is az erőszak eszkalálódásával, polgárháborús állapotokkal fenyeget. Amelynek elfogadására a törvényes védelem hiányát észlelő, kétségbeesett, nem roma helyiek hajlanak, sőt azt - ha nyíltan nem is merik bevallani - igénylik és várják. Nem sejtvén, hogy alighanem a végzetet hívják ki maguk ellen. Hogy a fekete maskarások egy-egy színpadias erődemonstráció után - jobb esetben - elmasíroznak, az ő bajaik viszont - hatványozottan - megmaradnak.

Rosszabb esetben elszabadul a pokol. Ha például valóra válik a HVG főszerkesztőjének, Réti Pálnak (Igazolatlan hiányzás, 2007. 12. 15) az óhajtása, akit "tatárszentgyörgyi cigányként", mint mondja, csak egy dolog nyugtatna meg: "ha a 200 egyenruhást 2000 nem egyenruhás fogadta volna" a falujában.

Én meg azt mondom: ettől mentsen meg minket az Isten.

De ő is csak úgy menthet meg, ha magunk megpróbálunk kilépni azokból a hamis panelekből, amelyekben ez az egész diskurzus folyik. Ám ha a romaügyben beindult életveszélyes neonáci masírozásra továbbra is csak a szokásos antirasszista ráolvasás lesz a válasz - netán valami ellenkező előjelű aktivizmus -, annak beláthatatlan következményei lesznek. Előbb, mint gondolnánk.

A jobbik esetben is annyi, hogy a Jobbik támogatottsága hamarosan - a baloldalt és a Fideszt egyaránt - meghökkentő magasságokba fog emelkedni. Mert tudnunk kell: a magyarországinál jóval demokratikusabb viszonyokkal bíró nyugati országokban is húsz szálalék körüli támogatottságot képesek elérni a hasonló szélsőséges pártok. Azok, amelyek radikális válaszokat kínálnak az ottani súlyos és mély - az állam, illetve a mainstream politikai szellemiség által ott is sokáig szőnyeg alá söpört, illetve téves vagy hamis módon kezelt - etnikai és civilizációs jellegű konfliktusokra, melyek ott a bevándorlásból eredően keletkeztek. S ahol az együttélés súlyosbodó terheit elviselni kénytelen - eredendően korántsem raszszista - polgárok idővel szintén fogékonyakká váltak a szélsőséges politikai ajánlatokra.

A Magyar Gárdát jó esetben be lehet, s ha lehet, akkor be is kell tiltani. A baj azonban, aminek az "orvoslására" létrehozták, megmarad, sőt hatványozódik. Ismét Ungváry Krisztiánt idézem, aki így zárta cikkét: "Ne legyenek illúzióink. A konfliktus minden jel szerint feloldhatatlan... A kialakult helyzet legfőbb felelőse nem más, mint a magyar állam. Rossz segélyezési politikájával, a szociális támogatások helytelen osztogatásával maga növeszti naggyá az egyébként is kezelhetetlen problémát."

Amiről minimum beszélni kellene.

Az eddigiektől eltérően: nyíltan és őszintén.

Ehhez azonban sürgősen ki kellene venni a fejünket a homokból.

Illúzióim persze, nekem sincsenek.

Debreczeni József

(megjelent: nol.hu, január 13.)



Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamerás rendőrkocsik Borsodban
  2008-01-15 21:56:05, kedd
 
  Kamerás rendőrkocsik Borsodban

Kamerákkal szereltek fel 14 rendőrautót Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőr ezentúl rögzítheti, ha menet közben telefonál, vagy szabálytalanul előz az autós, de lehet bizonyíték arra is, ha valaki akár autóval, akár gyalog átmegy a piroson. A kamerák összesen 10 millió forintba kerültek, a rendőrség az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán nyerte a pénzt. A borsodi autósok év elejétől gyakoribb ellenőrzésekre számíthatnak az utakon.



A járőrkocsiba szerelt kamera rögzít minden szabálytalanságot. Éjjel-nappal egyaránt mozgókép készülhet az utakon történő eseményekről. A kamera forgatható, így oldalról is képes felvételeket készíteni. Az autósok mellett a tilosban járó gyalogosokat is büntethetik. A rendőrség a kamerákkal a szabálysértéseket szeretné visszaszorítani az utakon.

A felvételeket öt évig tárolják, és egy esetleges eljárás során bizonyítékként felhasználhatják. A szerkezet az autón kívül történő eseményeket, a megállított autós és a rendőr között zajló párbeszédet is rögzíti, így az intézkedő rendőrt is ellenőrzi. Aki igényli, helyben megnézheti a róla készült felvételt. Annak, akit tetten érnek, helyszíni bírságot kell fizetnie. Ennek felső határa január 1-től megduplázódott, akár 20 ezer forint is lehet.

FH
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=193908
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alvilág költségvetése
  2008-01-15 21:53:25, kedd
 
  Az alvilág költségvetése

"Elkészült a magyar alvilág 2008-ra tervezett költségvetése." - jelentette be Gyurcsány Ferenc, az alvilág pénztárnoka. Az alvilág jó ütemben fog fejlődni jövőre is, a gazdasági növekedés meghaladhatja a 35%-ot.


Az elemzők szerint hatalmasat lendíthet a magyar alvilág helyzetén, hogy a szervezett bűnözés kiadásai jövőre jelentősen csökkenni fognak. Régebben például le kellett fizetni az újságírókat, ha az alvilág nem szerette volna, hogy írjanak valamiről. Ma már ezt is közpénzből, néhány tompfacsapással el lehet intézni. "Szeretünk újságírókat verni, mert általában könnyebben törnek, mint a kidolgozott vázizomzattal rendelkező huligánok." - mondják a lelkes rendőrök. A közalkalmazottak béreinek csökkenése miatt kevesebbet kell majd korrupcióra költeni, és a leterheltség miatt a bérósági ítéletek megváltoztatásának költségei is csökkenni fognak. A béróság szerint megvan a kapacitás az újabb megrendelések feldolgozására, mindössze a megmaradt néhány lelkiismeretes bírót kell új bérókra cserélni.
Sokak szerint az alvilág eddigi aranykora véget ér, és egyfajta "platinakor" veszi kezdetét, amikor már tényleg mindent szabad. "Az emberek fásultak és demoralizáltak. Kiábrándultak a közügyekből, s így sokkal olcsóbban tudjuk pozíciójukban tartani a kádereinket. Az eladósodott, kilátástalan helyzetű polgárokat könnyű irányítani és kábítószeriparnak is többletbevételt jelentenek." - magyarázta az eseményeket Horn Gábor, az alvilág egyik vezető ideológusa. "Azt hiszem, jövőre is nagyon sok pénzt fogunk keresni." - fűzte hozzá.
A hatalmas többletbevételt luxuscikkekbe és legális külföldi vállalkozásokba fogja fektetni a maffia.

http://terrormedia.blog.hu/tags/csőd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.