2008-01-17 13:37:07, csütörtök
|
|
|
Gombás lasagne
# Hozzávalók: 12 lapos lasagne tészta
# 30 dkg gomba felszeletelve
# sűrített paradicsom (kis konzerv)
# 1 hagyma
# 1 sárgarépa
# 1 zellerszár
# só, bors, babérlevél, kapor, bazsalikom, szurokfű, fahéj, olaj, reszelt sajt
A besamelhez:
# olaj, 2 ek liszt
# 1/2 l meleg tej
# só, szerecsendió, szegfűszeg
1. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt sárgarépát, a karikázott zellerszárat, aztán a gombát, majd a paradicsomot, fűszerezzük, és főzzük kis lángon kb. 20 percet.
2. A tésztát is főzzük meg közben.
3. Készítsük el a besamel-mártást: kis láboskába tegyünk olajat, szórjuk rá a lisztet, zsemleszínűre pirítsuk állandóan kevergetve, majd öntsük fel a meleg tejjel, főzzük amíg sűrűvé válik, aztán fűszerezzük.
4. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, alulra tegyünk egy réteg gombás mártást, rá besamelt, aztán tésztát, így rétegezzük amíg van mit, a tetejére besamel kerüljön, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süssük 1/2 órát.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|