Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Újbudán senki sem szavazott má
  2008-01-28 23:57:02, hétfő
 
  Újbudán senki sem szavazott másra, mint 06-ban

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 01. 28., 13:48 | Frissítve: 9 órája

Miközben a Fidesz-KDNP jelöltje elsöprő győzelmet aratott és Dávid Ibolya az
MDF sikerét ünnepli, a vasárnapi érvénytelen választáson bebizonyosodott,
hogy a baloldali szavazók nem álltak át a jobboldalra. Csak otthon maradtak.

Vasárnap időközi országgyűlési választást tartottak Budapest XI. kerületében.
A szavazás érvénytelen lett, mert a szavazóknak kevesebb mint fele élt
választójogával. Így a választást meg kell ismételni.

Ugyanakkor a jobboldali pártok relatív jó eredménye nem jelent igazi áttörést.
Ha a százalékok helyett a voksok számát nézzük, akkor kiderül, hogy a
baloldali érzelmű szavazók inkább otthon maradtak, de az ellenzéki jelöltekre
nem szavaztak át.

Összesen 13909-cel kevesebben szavaztak vasárnap, mint a 2006-os
választás első fordulójában. Akkor az MSZP és az SZDSZ külön-külön állított
jelöltet, most a két párt nevében az SZDSZ-es Lakos Imre indult.


Lakos 8742 darab szavazattal kapott kevesebbet, mint a 2006-os két baloldali
jelölt összesen. A fideszes Rétvári Bence 3091-gyel kapott kevesebb
szavazatot, mint 2006-ban Deák András, akinek halála miatt kellett kiírni a
mostani választást. Csapody 1369 voksot vesztett.

2006 2008
Fidesz/KDNP 11315 8224
MSZP/SZDSZ 11213 2489
MDF 2558 1189

Ez arra utal, hogy a jobboldal nem tudott több embert maga mellé állítani, mint
2006-ban, a baloldali szavazók többsége viszont elbizonytalanodott és inkább
otthon maradt. Utóbbiak miatt nem lett érvényes a választás és miattuk lett
ekkora a jobboldal előnye.

Rétvári Bence szavazatszámban 72%-át kapta annak, mint a Fidesz-KDNP
jelöltje 2006-ban. Csapody vesztesége jóval nagyobb, ő 46%-át kapta 2006-
os voksainak. Lakos bukta messze a legtöbbet: 22%-át kapta annak a
szavazatszámnak, amit ő és az MSZP jelöltje együttesen kapott 2006-ban. A
koalíció 88, a Fidesz 28 százaléknyi voksot vesztett, a részvétel 46%-kal volt
kisebb, vagyis a baloldali szavazók egyszerűen otthon maradtak, de nem
szavaztak át jobbra.

A mostani összes szavazat száma 46%-kal kevesebb, mint a 2006-os voksoké.
Így Csapody épp annyival kapott kevesebbet, mint amennyivel kisebb volt a
részvétel, tehát az ő eredménye semmivel se jobb vagy rosszabb mint
legutóbb. Ehhez képest Dávid Ibolya hétfőn ezt mondta: "Csapody Miklós
vasárnapi tízszázalékos eredménye visszaigazolta az MDF évekkel ezelőtt
meghirdetett Normális Magyarország politikáját."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor leszállt döglött
  2008-01-28 23:30:50, hétfő
 
  Orbán Viktor leszállt döglött lováról

2008. január 28. 18:40

Orbán Viktor megszólalt. Nem övéihez szólt, hiszen a frakciószövetség első ülésén szó sem esett kormánybuktatásról. Sokkal inkább középre lavírozta magát, s kimondva-kimondatlanul a baloldali szavazókat akarta megnyerni a népszavazás ügyének.


Erre szüksége is lesz. A baloldali elhajlással a legnagyobb rosszindulattal sem vádolható Századvég-Forsense legfrissebb kutatása szerint ugyan az igenek elsöprő többségben vannak mind a vizit-, mind a tan-, mind pedig a kórházi napidíj esetében, ám a szavazási hajlandóság jelentősen visszaesett. Így a referendum érvényessége a szavazási hajlandóságtól függ majd. A jelenlegi részvételi arányok mellett ugyanis a Fidesz tábora, illetve a szavazásra hajlandó 1,8 milliónyi része nem elegendő a vágyott eredményhez. Sokan vannak, de nem elegen. Csak hogy egy élő klasszikust idézzek.

Halott lovon nem lehet célba érni. Valószínűleg erre a méltán híres dakota mondásra gondolhatott Orbán Viktor, amikor leszállt döglött lováról. Most már szó nincs harcos kormánybuktatásról, szó sincs ultimátumokról. Nincs 72 óra, s gondolatkísérlet erejéig sem hangzik el, hogy a népszavazással kormányt lehet buktatni. No pláne: arra tán még hagymázas álmaiban sem mert ma már gondolni, hogy kimerültek a kormánybuktatás alkotmányos eszközei, s immár a népé a döntés joga. Zárójel: a Hídember is erre hivatkozott büntetőtárgyalásán: neki szabad, nekem nem?

A kérdés ezután csak az, hogy mi végre népszavazunk? Orbán erre is választ adott. Hazugság mindig lesz, tolvajok mindig voltak, de ezt nem kell eltűrni. Igaz, ami igaz. Pártunk és kormányunk, s annak feje tényleg hazudott, amikor az ominózus jelölti vitában azt találta mondani Orbánnak a dobozdíjjal kapcsolatban: elnök úr, senki nem akarja bevezetni. Vonja ezt vissza, "nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet". S lőn egy nem igaz ország: dobozdíj, vizitdíj, tandíj, s kórházi napidíj is lett. S lett egy szenvedélyes igazságbeszéd. S lett egy lángba borult ország.

Persze az emlékezet véges. Sőt mondhatni szelektív. Nem először hangzott el Magyarország örökös miniszterelnökének szájából, hogy a kormány(fő) hazudik. Tán a Fidesz soraiban üldögélő ex-MDF-es politikus emlékeznek még arra, hogy Orbán Viktor farmerben, szakállasan, belső tűztől hevült tekintettel vágta Antall József szemébe a tisztelt házban: Miniszterelnök Úr, Ön hazudik! Az eredmény ugyanaz volt, mint most: főként nők: tiszta tekintetű és meglett asszonyok követelték Orbánt a hatalomba.

Persze az emlékezet véges. A tiszta tekintetű nők által hatalomba követelt Orbán sem az a Grál-lovag. Bár lehet, hogy abban igaza van: ilyen mértékben még egy kormány sem fordult szembe a néppel. De. Van-e kis, s van-e nagy hazugság? A hét százalékos gazdasági növekedés, a 400 százalékos egészségügyi béremelés, az alultervezett infláció még belefér? A doboz-, vizit- és egyéb díjak már nem? Zuschlagozni polgári dolog, de ha valaki a Várhegyizni mer, az a szánt szándékkal népére ront? Úgy tűnik igen. De csak ha az emlékezet véges.

Nem az a baj, hogy Gyurcsány hazudott. Persze az is. A baj az, hogy politikusaink afféle GMO-k. Genetikailag módosított lények, akiknek eszköztárában kiemelt szerepet kap a hazugság. Még ha mind Niccolo Machiavellik volnának, megérteném. A cél szentesíti az eszközt. Persze az továbbra is kérdés, hogy mi a cél? Szeretném hinni, hogy az ország jobbítása. Szeretném hinni, hogy az: felfelé kapaszkodjunk az Orbán által vizionált szakadékból. De nem vagyok sem meglett, sem tiszta tekintetű nő. S emlékezetem sem véges.

Így fülemben cseng még a jogi kar politológia szakán elcsípett első mondat: a politikai pártok célja a hatalom megszerzése. Milyen kár, hogy pont ennyit sajátítottak el azok is, akiktől most azt remélnénk: valaha jobb lesz.

Szerző: kecsó

STOP

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=265157
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hervad a szegfű
  2008-01-28 23:25:51, hétfő
 
  Hervad a szegfű

Három MSZP-s lépett ki a zuglói frakcióból
2008-01-28 11:04


Január 10-én Óbudán lépett ki kilenc önkormányzati képviselő az MSZP-ből. A folyamat nem állt meg: példájukat követte három párttársuk Zuglóban. A "renitens" politikusok a Magyarországi Szociáldemokrata Párt sorait erősítik.

Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője hétfőn. A távirati iroda érdeklődésére Tamás László nem kívánta indokolni pénteki döntésüket, ugyanakkor azt mondta, "az átalakulást" követően is együttműködnének az MSZP-frakcióval és az SZDSZ-szel.

A kilépést bejelentő közleményében Tamás László úgy fogalmazott: "a választóktól kapott megbízatásunk alapján, továbbra is eskünknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretünk és legjobb tudásunk szerint járunk el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségünket a meghozott döntésekben".

Az új képviselőcsoport tagja lett Kricsfalvi Jenő és Szücs István is. Az elszakadást megelőzően 14 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja a kormánypárti többségű önkormányzati testületben.

Az átalakulást megelőzően, január 10-én Óbudán lépett ki kilenc önkormányzati képviselő az MSZP képviselőcsoportjából, majd megalakították az MSZDP III. kerületi képviselőcsoportját és alapszervezetét. A kilépések azt követően történtek, hogy múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az aláírás után az újságíróknak azt mondta: a dokumentum keretmegállapodás, alapvetően politikai, közjogi, társadalmi együttműködésről szól. Az a célja, hogy a két párt a baloldali szavazók széles körét együttesen jobban elérje - fűzte hozzá. A kormányfő hozzátette: az együttműködést a pártok összes szervezeti szintjén kiépítik; az országgyűlési és önkormányzati intézményeken belül, illetve a választási időszakokban is lesz együttműködés.

Az MSZDP honlapján szereplő együttműködési keretmegállapodásban az olvasható: mindkét párt vállalja, hogy tagsága bővítését nem a másik párt szervezeti köréből oldja meg.
(mti)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utolsó esély
  2008-01-28 23:22:54, hétfő
 
  Utolsó esély

Harangi Fülöp:
Amikor Sólyom László köztársasági elnök visszaküldte megfontolásra az Országgyűlésnek az egészségügy átalakításáról szóló tervezetet, azzal lehetőséget biztosított a szocialistáknak is arra, hogy a polgárok érdekeit szem előtt tartva akadályozzák meg a társadalmi többséggel együtt az egészségügy privatizációját mivel, senkinek nincsen joga az ország lakosságát erőnek erejével belehajszolni egy olyan kísérletbe, amelynek kimenetele beláthatatlan, következményei kiszámíthatatlanok.

Egy olyan törvény született meg, amely mesterien ötvözi a társadalombiztosítás és a magánbiztosítás összes hátrányát a közpénzek sajátos újraelosztásának a világon egyedülálló, a középkori hűbéres rendszere emlékeztető diktátumban, amelynek lényege az, hogy egy kis csoport totálisan uralhatja az egész társadalmat.

Minőségről, valódi versenyről szó sincs, mivel a verseny feltétele a szabad választás lehetősége. Ugyanis akivel a pénztár szerződött, ahhoz kell fordulni, legyen szó járóbeteg-szakellátásról, vagy korházi ellátásról. A szolgáltatók kiválasztása is a pénztár feladata lesz. Ennek következtében, pedig felgyorsulhat a korházak, járóbeteg-szakrendelők privatizációja. Tehát hamis a szabad demokraták versenyről szóló érvelése. A pénztár, pedig a profit maximalizálása céljából befolyásolni fogja ügyfélkörét, vagyis megpróbálja megszerezni az alacsony kockázatú - fiatal, egészséges jó anyagi helyzetű - biztosítottakat, még akkor is, ha ezt a törvény kifejezetten tiltja. A beteg így a neoliberális reform alanya és áldozata röghöz kötött jobbágy lesz egy új feudalizmusban.

Másrészt a törvény tartalmát tekintve alkotmányos és szociális jogokat sért, sérti az egyenlő elbánás, illetve a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás jogát, formailag, pedig az a baj vele, hogy alapvető rendelkezéseket a végrehajtó hatalom kezébe ad, ami önmagában alkotmányellenes.

Ennek következtében a Kisgazda Polgári Szövetségpárt XVIII. kerületi szervezete felkéri a kerület szocialista országgyűlési képviselőit, Mester Lászlót, Simon Gábort és Dr. Katona Bélát, hogy ne engedjenek a bukott miniszterelnök és jóval a parlamenti küszöb alatt lévő szélsőséges neoliberális törpepárt paktumának, hanem a polgárok érdekeit figyelembe véve mondjanak nemet az ismételt parlamenti szavazáson az egészségügy privatizációjára!

Budapest, 2008. január 27.

Harangi Fülöp sk.

KPSZ XVIII. kerületi elnöke

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Garancialevél
  2008-01-28 23:17:22, hétfő
 
  Kezembe került egy korábban az interneten keringő, még 2002-ből való, azóta is kormányon lévő szocialista párt akkori jelöltje szórólapjának szövege, melyet most minden kommentár nélkül közreadok.

"Garancialevél

Dr. L. M., a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltje felelősségem teljes tudatában teljes körű garanciát vállalok 'A tisztességes boldogulás 12 pontja' című program minden szaváért.
Garanciális feltételek: az Ön szavazatával országgyűlési képviselő leszek, és a Magyar Szocialista Párt győz a választáson. Ebben az esetben garantálom Önnek a következőket:
1. 25 %-kal emeljük a bérek vásárlóértékét. Adómentes lesz a minimálbér.
2. 20 %-kal emeljük a családi pótlékot.
3. Ingyenessé tesszük az óvodai és bölcsődei étkezést.
4. Kéthavi családi pótlékot fizetünk minden augusztusban az iskolakezdéshez. Az iskolai tankönyvek térítésmentesek lesznek.
5. Megvalósítjuk az Érettségi+3 programot: a középiskolásoknak ingyenessé tesszük a nyelvvizsgát, a jogosítványt és a számítógép felhasználói oklevelet.
6. 30 %-kal emeljük az ösztöndíjakat és a hallgatói támogatást.
7. A heti munkaidőt 38 órára csökkentjük. A 45 év feletti nők és az 50 feletti férfiak újrafoglalkoztatását járulékkedvezménnyel ösztönözzük.
8. 50 %-kal emeljük az egészségügyi dolgozók bérét. Az ápolók négyévente egy egész évi fizetést kapnak hűségjutalomként.
9. A településeket új utak építésével bekapcsoljuk a közlekedés országos hálózatába, elősegítve ezzel a megtermelt javak piacra jutását.
10. 500.000 forintra emeljük az őstermelők adómentességének felső határát.
11. A nyugdíjasoknak visszaadjuk azt az 52 milliárd forintot, amit az Orbán-kormány 1999-ben elvett tőlük, ami átlagosan 19.000 forintot jelent. 50 %-kal megemeljük az özvegyi nyugdíjakat.
12. Mindenkit az utolsó fillérig elszámoltatunk a közpénzek felhasználásával.
Ez a garancia 'A tisztességes boldogulás 12 pontja' teljeskörű megvalósítására szól. Érvényes négy éven keresztül, Magyarország egész területén.
2002. április 15. MSZP Dr. L. M."
"...Bebizonyítjuk, hogy az embereket nem lehet hamis ígéretekkel becsapni, sem megfélemlíteni.
Kérem Önöket, hogy április 21-én is legyenek a segítségemre! Szavazzanak rám!
Együtt Önökkel győzni fogunk!
A Magyar Szocialista Párt ígéreteit írtam fel 12 pontban e levél hátoldalára. Kérem, őrizzék meg, és négy év múlva szembesítsenek azzal, amit vállaltuk.
Hiszem, hogy nem lesz okom szégyenkezésre.
Jöjjön el, és szavazzon rám, az MSZP jelöltjére.
Velünk az ország!"


,,HAZUDTUNK ÉJJEL NAPPAL MEG REGGEL IS“
Idézet: Gyurcsány Miniszterelnöktől
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldre menni, dolgozni csak
  2008-01-28 23:07:54, hétfő
 
  Külföldre menni, dolgozni csak pontosan és szépen - ja és szervezetten

"Havi 300 ezer forinttal díjazott nyelvtanulás, és egy családbarát svéd kórházi pozíció egymilliós keresettel. Többek között ezeket biztosítják azok az egészségügyi munkaközvetítő cégek, amelyek a magyar orvosoknak kínálnak komplett ,,csomagot" a skandináv országban."


Szervezetten viszik el a magyar orvosokat
2008. január 28. 07:15

Darida Györgyi
Havi 300 ezer forinttal díjazott nyelvtanulás, és egy családbarát svéd kórházi pozíció egymilliós keresettel. Többek között ezeket biztosítják azok az egészségügyi munkaközvetítő cégek, amelyek a magyar orvosoknak kínálnak komplett ,,csomagot" a skandináv országban.



A számok alapján a magyar orvosok elsődleges célpontja még mindig az Egyesült Királyság, az igény azonban egyre nagyobb svéd kórházi állások betöltésére is - derül ki a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának 2007-es felméréséből. Egy Svédországba vágyó orvosnak a hazai munkánál már a nyelvtanulás is többet hoz a konyhára, hisz miután aláírta hosszú távú svéd munkaszerződését, - azzal, hogy svédül tanul heti öt napot, fél éven keresztül - közel háromszorosát keresi a kezdő magyar fizetésének havonta.

Alacsony svéd fizetés?

A skandináv országok közül Svédországban legalacsonyabbak az orvosi bérek, ezért a svéd egyetemeken szakképzettséget szerzettek inkább Norvégiában, Dániában, Angliában vagy az Egyesült Államokban vállalnak munkát, így az északi ország - csakúgy mint Magyarország - orvoshiánnyal küzd.

Ha pedig hosszú távon valamelyik szakemberből hiány van, akkor maguk a svéd fejvadászcégek jelentik igényüket vagy magyar társaiknak, vagy pedig egyenesen a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) kérik meg, hogy fórumaikon hirdessenek - mondta el a FigyelőNetnek Gyenes Géza, a MOK főtitkára.

Szakosodott cégek jelentek meg

A magyar orvosok legfőbb motívációja az állásközvetítők szerint - Angliával szemben - nem is a milliós külföldi fizetés, hanem a családbarát, szociális hálóval jól védett, rezidensképzést és hosszú távú terveket biztosító kiszámítható svéd rendszer.

Ezt a helyzetet ismerték fel a svédországi orvosközvetítésre szakosodott cégek, és jelentek meg sorra az elmúlt évben Magyarországon. A közvetítő társaságok ereje abban rejlik, hogy ismerik a skandináv piaci igényeket, - állandó megbízóik mellett - aktívan partnerhálózatot tudnak kiépíteni.

Az orvos nem fizet egy fillért sem

A szakosodott munkaközvetítők szaklapokban, weboldalakon hirdetnek; vagy adatbázison, telefonon keresztül lépnek direkt kapcsolatba a potenciális jelöltekkel - mint ahogy az történt a FigyelőNetnek nyilatkozó Örebroban dolgozó magyar szemésszel is. Az orvosoknak ezután csak egyszerűen el kell küldeniük jelentkezésüket a közvetítőnek, és várniuk az interjút.

Az új egészségügyi-közvetítők megszervezik a külföldi interjút, a nyelvtanfolyamot, és a kiutazást is. Ennek fejében - a munka törvénykönyvének előírása alapján - közvetítői jutalékot nem kérnek, profitjuk svéd megbízóiktól származik. A külföldi interjút a svédek finanszírozzák, sem a közvetítőnek, sem pedig a magyar orvosnak nem kell fizetnie semmit.

Egymilliós szerződés négy nap alatt

A FigyelőNet által felkeresett munkaközvetítők szolgáltatási ,,csomagja" különböző. Az S.O. Primus Kkt.-nál a svéd megbízó - kórházi gazdasági igazgató vagy illetékes körzeti orvos - Magyarországon találkozik először a jelöltekkel, és csak a további körök után tárgyalnak a skandináv kórházban. A Mediflexible Bt. partnerei viszont azonnal - egy többnapos kiutazás keretében - Svédországban interjúztatnak. Csorba Enikő, a Nous Astus Kft. koordinátora pedig mindkét változatról beszámolt a FigyelőNetnek.

Ha egy jelentkezőt kivisznek meghallgatásra Svédországba, annak a kórház nagy valószínűséggel már szerződést is ajánl. Csak tőle függ, hogy elfogadja-e. A kinntartózkodás utolsó napján történik meg a kórház és az orvos közötti előzetes szerződésegyeztetés, valamint a bérmegállapodás. Egy szakorvosi végzettséggel nem rendelkező orvos fizetése bruttó 900 ezer forintnak megfelelő svéd korona. Mindez egy szakorvos esetében 1 millió 350 ezer forint.

Csak angolul kell jól beszélni

A szerződést megelőző interjúkon részt vehet svéd tolmács is, a döntő tényező viszont a jelentkezők angol nyelvtudása, illetve nyelvérzéke. A munkába állást úgyis tanfolyam előzi meg, amelynek szervezését sürgős esetben a svéd kórház vállalja át. A hazai nyelvtanfolyamokat is a svéd állam finanszírozza, és havi 300 ezer forintot fizet leendő orvosainak fél éven keresztül.

A magyar orvosok iránti igény, illetve szakmai elismertség akkora, hogy akkor sem történik semmi, ha a munkába állás feltételeként meghatározott nyelvvizsgatesztet nem sikerül teljesíteniük. A hat hónapos próbaidőt ekkor meghosszabbítják, és a következő fél évben ismét megadnak az illetőnek minden lehetőséget, hogy sikerrel járjon. ,,Általában elég a fél év" - erősítette meg szemész ismerősünk. A kiutazó orvos ugyanis annyi pozitív ösztönzést kap, hogy könnyen elsajátítja a svéd alapokat.

Egy korlátlan kártértési kötelezettség buktatója

A munkaerő-közvetítő társaságok és az orvos egy megbízási szerződést ír alá, melynek értelmében a közvetítő feladata álláslehetőségek felkutatása, állásinterjú szervezése. Az interjú elfogadását írásban - e-mailben - kell megerősíteni, és azt csak nagyon indokolt esetben lehet lemondani.

A cég kártérítést követelhet, ha a jelentkező az interjún nem jelenik meg, ha mégsem áll kint munkába, vagy ha esetleg más pozíciót fogad el - nyilatkozta a Mediflexible Bt. képviselője. Az általuk szerződésben kikötött kártérítési igény azonban gyakorlatilag határtalan, hiszen szerződésük időbeli és összegbeli korlátot nem rögzít.

Az S.O. Primus Kkt. szerződéses előírása, hogy az általuk szervezett nyelvtanfolyam megkezdése előtt munkahelyükön az orvosok felmondjanak. Így lehet ugyanis csak gyorsan és hatékonyan a svédet megtanulni.

Amennyiben pedig a tanfolyamot elvégzik, de végül mégsem utaznak ki és állnak munkába, akkor a nyelvtanulás során kapott összeget vissza kell fizetniük. Arra azonban eddig még nem volt példa, hogy maguk a svédek ragaszkodtak volna a másfél millió forint visszafizetéséhez.

Ahogy azt a munkaközvetítők elmondták, vigyázniuk kell szakmai jóhírükre, illetve a svéd megbízó felé vállalt garanciájukra.

http://www.fn.hu/cimoldal/20080125/szervezetten_viszik_el_magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak hogy mindenki tudja!
  2008-01-28 22:56:52, hétfő
 
  Csak hogy mindenki tudja!

-Politikamentesen, mivel mindenki benne van.

Kedves Címzettek!

Most jöttem a könyvvizsgálói továbbképzésről, ahol a társadalombiztosítás 2008-as változásáról tartottak előadást. FELHÁBORÍTÓ VÁLTOZÁSOIKAT HAJTOTT VÉGRE A KORMÁNY!

A nyugdíjjárulék és egészségügyi járulék az alábbiak szerint változik: munkaadók által befizetett járulék: nyugdíjkasszába a mostani 18 %-ot 24%-ra emelik egészségügyi kasszába 11 %-ot 5%-ra csökkentik. Munkavállalók járulékai: nyugdíjjárulék 8,8 %-ról 9,5%-ra nő, egészségügyi jár. 7 %-ról 6 %-ra csökken.

Mit jelent mindez?

Lerázza a kormány magáról az egészségügyet, az elvonást átterelik a szintén hiányos nyugdíjkasszába. Majd megemeli a járulékot a privatizált EÜ kassza! Ezért már őt fogják szidni! Kérdés, hogy lesz-e egy 7%-kal csökkentett bevétel mellett is jelentkező? EZ UGYEBÁR, HA JÓL SZÁMOLOM MINIMUM TOVÁBBI 120 MILLIÁRD Ft kivonást jelent az egészségügyből. Kérdésem, hogy hol volt a parlamentből az ellenzék? Miért nem hangos a sajtó az övön aluli ütéstől?

MI LESZ VELÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKBÓL, HA BETEGEK LESZÜNK? HÁNY ORVOST FOGNAK ELBOCSÁTANI ÉS HÁNY ÚJABB KÓRHÁZAT ZÁRNAK BE?

Kérem továbbadni, mert végső soron a mi bőrünkre megy a minden mértéket meghaladó aljasságuk!

A több-biztosítós törvénytervezet diszkrét bája

Azt eddig is gyaníthatta mindenki, hogy az idősebb, krónikus betegség (ek) ben szenvedő ügyfelekért nem fognak kapkodni a profitorientált magánbiztosítók (a mellékelt cikk szerint Hollandiában 'Arany Kézfogással' - egy nagyobb összeggel - veszik őket rá, hogy feladják a biztosításukat. Ezzel az erővel akár el is altathatnák őket.), de nehogy az képzelje bárki is, hogy az aktív korosztály sorsa nem lesz ugyanígy megpecsételve. A cikk szerint nyilvánosságra került törvénytervezet szerint a magánbiztosítók csak természetbeni betegellátást fognak finanszírozni, táppénzt nem fizetnek. Ezt lovagiasan áthárítják a munkáltatókra! Vagyis a táppénzt, amit eddig a társadalombiztosítás fizetett a szép, új szádeszes világban a munkáltatónak kell fizetnie. (Csak halkan kérdezem: - akkor mi a fenének kellenek a magánbiztosítók?)

Gondoljátok meg, proletárok, mi következik ebből! Egy olyan országban, ahol a munkavállalók többségét a magánszektor foglalkoztatja. Meddig is? Amíg egészséges. A lehetséges következményeket mindenkinek a fantáziájára bízom.

A magánbiztosítók extraprofitját tehát a munkáltatók fogják megtermelni. Képzeljük csak el, mi történik egy kis vagy közepes vállalkozásban egy kiadósabb influenzajárvány idején? Nem elég, hogy kiesik az a bevétel, amit a lebetegedett alkalmazottak nem tudnak megtermelni, és ebből a negatív bevételből még táppénzt is fizessen nekik. Munkahelyi balesetről, tartós betegségről már ne is beszéljünk. És vajon milyen létbizonytalanságba taszítja ez a tervezet azt a rengeteg magánvállalkozót, aki önmagát foglalkoztatja? Ez a réteg eddig kapott táppénzt, ha lebetegedett, ezen túl majd magának fizet. Miből is? És egyáltalán akkor miért is fizetünk tb-t? Ez az egyik olyan Achilles-sarka a magánbiztosítós rendszernek, ahol a legsikeresebben lehetne megtámadni. Ez a megoldás ugyanis csak maguknak a biztosítóknak lenne bomba üzlet, magánemberként még a legdoktrinerebb liberálisoknak sem lehet érdeke, az MSZP sakkban tartott képviselőiről nem is beszélve. Őket leszámítva lényegében az egész társadalom véd-és dacszövetségbe állhatna, hiszen végre volna egy olyan kérdés, amiben a munkaadók és a munkavállalók is egy oldalra kerülnének.

A rendszer ajándéka - legtöbb, mi adható - a totális létbizonytalanság az egész társadalomnak. Ez bizony a szolidaritáson alapuló társadalombiztosítás halálos ítélete. Nem érdemli meg a homo sapiens nevet az, aki ezt az embertelen, ördögi tervet kieszelte: nem hiszem, hogy anya szülhet ilyen kreatúrát, csak a sátán klónozhatta azokat, akik az emberi kiszolgáltatottságból akarnak profitot termelni.

Csináljon a Szabad Demokrata Romboló Páholy saját tagjainak olyan Magánbiztosító rendszert, amilyet akar, de nekünk nem kellenek sem ők, sem embertelen rendszerük. Ideje lenne őket véglegesen leszázalékolni! Terjesszétek, proletárok! Már nemcsak a láncaitokat veszíthetitek! Az életetekről van szó!

Alkotmányellenes biztosítási reform

Az SZDSZ az általa a holland rendszer mintájára megvalósítani szándékozott egészségbiztosítási reformot már részben végrehajtatta az MSZP-t képviselő pártelnök-kormányfővel és egészségügyi tanácsadóival, akik szintén inkább liberális, semmint szociális beállítottságúak. A kormányfő és a kisebbik koalíciós párt által elképzelt társadalombiztosítási reform egyik részét, a kórházi kezeléshez kötött egészségügyi szolgáltatásokat érintő kórházreformot a kórháztörvény módosításával még a nyáron a társadalom és az egészségügyi szakma, valamint érdekvédelmi szerveik megkérdezése nélkül oldották meg. Mára egyértelművé vált, hogy rosszul.

Az egészségjog sérül

Kórházakat zártak be vagy a korábbi gyógyító jellegüket elvonva elfekvő intézményekké alakították át, ahelyett hogy a gyógyító intézmények változatlan fenntartása mellett csak a felesleges ágykapacitást vonták volna el, és így a kórházbezárásokkal kialakuló új körzetbeosztás miatt a betegek túlnyomó többségét messziről kell a körzetének megfelelő kórházba szállítani. Az ezzel járó hosszabb szállítási idő a beteg állapotának rosszabbra fordulását okozhatja, sőt életét is veszélyeztetheti. Részben
a kórházak és a kórházi ágyak csökkentése és az egészségügyi személyzet radikális leépítése miatt nemcsak a késedelmes kórházba kerülés veszélyeztetheti a beteg életét és egészségét, hanem a műtéti várólisták idejének jelentős meghosszabbodása is. Mindez egyértelműen sérti az alkotmány 70/D. paragrafusába foglalt, az egészséghez való jogot.

Ugyanez a helyzet a szűkebb értelemben vett egészségbiztosítás terén is. Azzal, hogy a társadalmi szolidaritás és kockázatközösség elvén nyugvó állami egészségbiztosítási rendszert - holland és szlovák mintára - profitorientált egészségbiztosítássá akarja átalakítani a kormány az SZDSZ nyomására, ugyancsak durván sérül a szövegében már gyökeresen módosított, valamint az EU-konform magyar alkotmány előbb már hivatkozott szakasza. Nézzük, mi történt Hollandiában!

Egy rókáról két bőrt



Hollandiában azzal, hogy 2006-ban megszüntették a szolidaritás elvén alapuló kétpilléres - államilag szervezett, de az állam, a munkáltatói és a munkavállalói, valamint a biztosított oldal részvételével önkormányzati alapon működő - egészségbiztosítást, átadva azt a nyereségorientált magánbiztosítóknak, a korábbi harminc euró összegű havi biztosítási járulék száz euróra emelkedett. Korábban a harminceurós járulék fizetése a munkáltató és a biztosított munkavállaló között feles arányban oszlott meg. Most a munkáltató a járulékfizetésben nem vesz részt. Ezért a munkavállaló és a vállalkozó egyaránt száz euró hozzájárulást fizet. Az új rendszerben a biztosítótársaságok betegségi és szülési segélyt, azaz táppénzt nem fizetnek. Ezt a munkáltatók kénytelenek fizetni maximum két éven át, az összeg az átlagkereset hetven százaléka.

A táppénz kifizetése alól a munkáltató csak akkor mentesül, ha erre biztosítási szerződést köt. A magán biztosítótársaságok így egy rókáról két bőrt húznak le. A rendszer bevezetése után a biztosítótársaságok közölték, hogy a felemelt járulékfizetés ellenére sem rentábilis nekik a betegbiztosítás. Ezért állami hozzájárulást is igényeltek. Ugyanakkor a járulékösszegek több mint háromszoros emelése miatt mintegy háromszázezren maradtak ki a biztosításból. Ezért az állam rászorultság igazolása ellenében átvállalja tőlük a járulékfizetés egy részét. Az állam tehát duplán terhelődik. Hollandiában sem az állam versenyez a biztosítottakért.

A magánbiztosító csak az egészségeseket fogadja szívesen, míg az instabil egészségi állapotúakat igyekszik távol tartani magától. Sőt az öregeket és a krónikus betegeket egy nagyobb összeg kifizetésével, úgynevezett 'arany kézfogással' veszik rá biztosításuk megszüntetésére. Ugyanezt teszik a szlovák magánbiztosítók is. Nem véletlen, hogy az új szlovák kormány a régi, szolidaritási alapú biztosítás visszaállítására törekszik.

Titkos tárgyalások

Az egészségbiztosítás tervezett magyar reformja csak annyiban különbözik ettől, hogy a felállítandó biztosítótársaságokban 51 százalék lesz az állami és 49 százalék a magántulajdon aránya. Ez azonban csak porhintés, mivel a tulajdonosi arány ellenére az irányítási jogosítványok a magántulajdonosi szférába csúsznak át. A helyzet így ugyanaz, mint Hollandiában vagy Szlovákiában. Sőt a kormány titkos tárgyalásokat folytatott már a magánbiztosítókkal, amelyek a kiszivárgott hírek szerint 'megdöbbentően' magas követelésekkel álltak elő - a kormányváltás esetére is - a működésbiztonsági igényen felül. Ezzel a reformmal nálunk is megszűnne a szolidaritási alapú egészségbiztosítás, és a hollandhoz és a szlovákiaihoz hasonló antiszociális vonások jelennének meg. Ez szintén sérti az alkotmány 70/D. paragrafusát. Mindezt alátámasztja a közzétett törvénytervezet, mely szerint az új pénztárak zrt. -ként működnének, és csak természetbeni betegellátást finanszíroznának, 'táppénzt' viszont nem. Ennek fizetését a kormány nálunk is a munkáltatókra hárítaná. Ezért, ha a tervezetből netán ebben a formában törvény lenne, azt az egészségügy átszervezésével kapcsolatos előírásokkal együtt az Alkotmánybíróság elé kell vinni.

Prugberger Tamás, egyetemi tanár"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendben lezajlott a Magyar Gár
  2008-01-28 22:37:20, hétfő
 
  Rendben lezajlott a Magyar Gárda gyűlése


http://halas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4042

A vártnak megfelelően több százan gyűltek össze szombaton délután 4-kor
Kiskunhalas főterén, ahová a Magyar Gárda hirdetett nagygyűlést a
közrend és közerkölcs védelmében.

Fotógaléria: http://halas.net/images_cikk/garda

Beszédében Dósa István országos főparancsnok a Magyar Gárda támogatására
szólította fel a jelenlévőket. Közölte: nem rasszista csapatként
alakultak, hanem azért, hogy "Magyarország történelme és hagyományai
megmaradjanak". Hangsúlyozta, hogy a Gárdát az a történelmi helyzet
hozta létre, amelyet napjainkban megélünk. Szerinte a jelenlegi
politikai elit nemzetrombolása tagadhatatlan és ez ellen fel kell lépni.

A háromnegyed órás megmozdulás végén a gárdisták vastaps mellett
elvonultak. A rendezvény befejezése után körülbelül 20-30-an álltak
sorban a gárda belépési nyomtatványáért. Egy kisebb incidens is történt
a demonstráció közben. A rendezvényen megjelent egy körülbelül 20 fős
roma csoport is. A csoporton belül kisebb vita alakult ki, mire azonban
odaértek a rendőrök, a helyi roma önkormányzat vezetője lecsendesített
és elvezetett egy roma férfit. Szemtanúk szerint a térre vezető úton a
rendőrök igazoltattak egy romák által vezetett Ladát, amelynek a
csomagtartójából egy vascső került elő.

A Magyar Gárda először úgy tervezte, hogy a településtől egy kilométerre
lévő egyik tanyán várják azokat, akik szimpatizálnak a gárda elveivel,
és beszélgetésre invitálják őket. Időközben azonban a tanya tulajdonosa
meggondolta magát, és nem szerette volna, ha nála gyűlnek össze a
gárdisták. Azt mondta Csala Tibornak, a Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei
logisztikusának, hogy megfenyegették, ezért kéri, hogy másutt tartsák
meg a programot.
Szárnyra kaptak olyan hírek is miszerint a város egyik magas tisztséget
betöltő személyisége is felszólította a tanya tulajdonosát, hogy jobban
teszi, ha lemondja a rendezvényt.



Előzmény:
1. A Magyar Gárda Kiskunhalason
http://halas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4022
2. A cigány bűnözők megfenyegették a Gárdának helyet adót
http://halas.net/modules.php?name=News&file=article&sid=4036
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobozdíj: újabb 300 forintokat
  2008-01-28 22:28:35, hétfő
 
  2008-01-28 19:01
Dobozdíj: újabb 300 forintokat fizethetünk

10 gyógyszer kerül ki február 1-től a különkeretes készítmények közül, ami azt jelenti, hogy miközben az érintett 5-6 ezer beteg patikában is beszerezheti majd ezeket a készítményeket, az eddigi ingyenesség helyett 300 forintos térítési díjat, ismertebb nevén dobozdíjat kell fizetniük utánuk.


A különkeretes gyógyszerek közül kikerülő készítmények beszerzése a betegeknek kevesebbe fog kerülni mint korábban - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a különkeretes gyógyszerek felülvizsgálatának épp az volt a célja, hogy a betegek időt, energiát és pénzt spóroljanak meg. A keretből kikerült gyógyszerek után ezentúl dobozdíjat kell fizetni. Horváth ugyanakkor felhívta a figyelmet: eddig ezeket a gyógyszereket csak néhány nagy centrumban tudták beszerezni a betegek.

Az egészségügyi tárca vezetője azt is elmondta, hogy az állam egyáltalán nem spórol ezzel az átminősítéssel, hiszen különkeretből kikerülő gyógyszerekre idén több finanszírozást ad, mint tavaly: míg például 2007-ben 4 féle betegségcsoport különkeretes gyógyszereire 1,05 milliárd forintot fordítottak, addig 2008-ban ugyanezekre 1,26 milliárdot szánnak.

A különkeretes gyógyszerek közül kikerül például olyan készítmény, amelyet rosszindulatú daganatos, áttétes vesedaganatos, arcrángásos, enzimhiányos betegek szednek. Ezeken kívül 300 forintos térítési díjat kell fizetni eztán a krónikus veseelégtelenségben, a szklerózis multiplexben, bizonyos hormonhiányban és leukémiában szenvedő betegek egy-egy gyógyszere után.

Várhatóan elnézőbbek lesznek azokkal a háziorvosokkal, akik a hasonló hatóanyagú gyógyszerek közül az átlagnál többször írják fel a drágábbat - mondta kérdésre válaszolva az egészségügyi miniszter. A kormány rendelettervezete kész van, eszerint azoknak az orvosoknak, akik az átlagtól csak 15 százalékkal térnek el, nem kell büntetésre számítaniuk - tette hozzá.

Az MSZP és az SZDSZ megállapodott több pontban is, ahol módosítani kell az egészségbiztosítási törvénytervezetben, amelyet február 11-én tárgyal újra a parlament - reagált a tárca vezetője arra a kérdésre, hogy hol tart az új törvény egyeztetési folyamata. Például a nagy értékű műtéteket, amelyet eredetileg teljes egészében az Országos Kockázatközösségi Alap (OKA) finanszírozott volna, az új javaslat szerint az OKA és az egészségpénztárak megosztva - 90-10 százalék - állnák.

A Fidesz korábban jelezte: a párt álláspontja szerint embertelen, hogy februártól dobozdíjat kell fizetniük a szklerózis multiplexben, a leukémia egyes fajtáiban és a krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeknek is. Ezért azt követelik, hogy az EüM azonnal vonja vissza az erről szóló intézkedését - mondta a napokban Kupper András.

FH

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közállapotok
  2008-01-28 22:26:51, hétfő
 
  2008-01-28 17:53
Sikkasztásért elítélt polgármestere lesz Gilvánfának

Időközi polgármester-választást tartottak a Baranya megyei Gilvánfán. A falu első embere korábban már volt polgármester, de mivel sikkasztásért jogerősen elítélték, akkor megszűnt a munkaviszonya. A jogszabályok szerint azonban most újra indulhatott, mert a büntetett előélet nem kizáró oka annak, hogy valaki polgármesteri tisztséget töltsön be.

A polgármesteri székért öten indultak, a 230 választóból 189-en szavaztak, közülük 69-en voksoltak Orsós Jánosra. Az utóbbi nyolc évben négyszer volt időközi választás Gilvánfán. A településen kizárólag romák élnek, a munkanélküliség 90 százalék felett van.

Orsós János 1990 és 2001 között, illetve 3 éve már volt polgármester Gilvánfán. 2005-ben azért kellett távoznia, mert hivatalával összefüggésben sikkasztott. Egy olyan önkormányzati tulajdonú kft. vezetője volt, mely lakásokat épített a faluban, az állami támogatást azonban jogtalanul vették fel. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ráadásul az elmarasztaló ítéletet eltitkolta. A jogszabályok szerint most újra indulhatott, mert a büntetett előélet nem kizáró ok, ahhoz hogy valaki polgármester legyen.

A mostani időközi választásra azért volt szükség, mert a hat tagú képviselő testület novemberben feloszlatta önmagát. Szerintük a korábbi polgármesternek nem volt megfelelő kapcsolata a falu lakóival.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.