Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
A fagylaltnyi kommunikáció
  2008-01-29 23:56:05, kedd
 
  A fagylaltnyi kommunikáció



Komolyan mondom, hogy ritkán nézek kereskedelmi csatornákat. Valószínű, hogy az ébredés utáni kábulatomban január 28.reggel véletlenül kapcsoltam a TV2 reggeli adására ahol Budai Bernadett kormányszóvivő beszélt a kormányzati kommunikációról. Az egyébként csinos szóvivőtől fontos dolgokat tudhattunk meg: ,,Számoljunk úgy, hogy a kormányzati kommunikáció egy év alatt nagyjából 177 forintot jelent minden egyes magyar állampolgárra."



A Magyar Hírlapban január 29. Neumann Ottó újságíró azt írja tulajdonképpen egy fagylalt ára. Bevallom, nagyon szeretem a fagyit! De ez a kormányzati fagylalt valahogy nekem-és úgy látom, hogy honfitársaimnak többségének sem-ízlik! Keserű. Ízetlen.



A népszerű Bikini együttesnek van egy száma, amelynek a címe: Fagyi . A szövegét Nagy Feró írta.



,,Kösz jól vagyok, egész nap fagyizom,

Hogy mondjam el - ez kitölti az életem.

A tejszínhabos mogyoró az jó dolog,

A puncs is nagyon kell, lassan olvad a nyelvemen.

Kösz jól vagyok, az éveket nem számolom.

Boldog vagyok, nyelem a sok gombócot.


Múló állapot, panaszkodni nincs okom

Az benne a jó, ha nem ízlik hát eldobom.


Mert nyalni csak úgy lehet,

Ha élvezzük az ízeket.

Nyaljuk a fagylaltot,

A mézesmadzag elfogyott."



Feró slágere most vált örökzölddé. Azt hiszem sokan nem vagyunk jól ebben az országban. A gombócok is szaporodnak a torkokban. Sajnos lassan múló az állapot, hiszen a kormányzati fagylaltot csak négy évente lehet eldobni! Végül is, ez a demokrácia.



A vastagon szedett refrén tartalmazza a legnagyobb igazságot a kormányzati fagylaltról. Mi már nem élvezzük az ízeket. Valahogy kesernyés lett. A mézesmadzagot meg elvitte a puma, meg a dübörgés.



A 177 forint sokkal többet jelent, mint azt gondolnánk. Elszalasztott lehetőségeket. Leszakadást Európa fejlettebb régióitól. Körülbelül három millió szegényt. Egyre inkább lecsúszó középosztályt. Csillagászati méretű államadósságot.



Ne csodálkozzunk azon, ha kommunikációs fagylalt már nem olyan kelendő!



Szetey lelép



Fogy a levegő Gyurcsány Ferenc körül, mondják a szakértők. Ahhoz, hogy ezt megállapítsuk azonban nem kell szakembernek lenni, hiszen korábbi bizalmi emberei sorra hagyják el a miniszterelnököt. Nemrégiben Gál J. Zoltán távozott posztjáról, most pedig a nagy beismerésről elhíresült Szetey Gábor adta be a kulcsot. Indoklása szerint a politikában jelenleg uralkodó légkör nem az ő világa.



Érdekes megjegyzés a fenti Szetey Gábortól, hiszen Őszöd után tudható: pont az a kormány idézte elő ezt a légkört, melynek Szetey oszlopos tagja volt. Gál J. Zoltán kabinetfőnök gyermekáldásra hivatkozva dobta be a törölközőt.



Nehéz helyzetben is van a kormány, hiszen jelen esetben a népszavazásra izzított, vagy éppen nem izzított kampányával az embereket arra akarja rávenni, hogy szavazzanak a pénztárcájuk ellen. Ez még akkor sem jött volna össze, amikor a Pannon puma futásával szántotta a magyar alföldet, és a gazdaság még a rózsaszín felhőben dübörgött. Az már biztos, hogy Gyurcsány jó kapitány akar lenni, és a süllyedő hajót utoljára szeretné elhagyni. A matrózok már ugrálnak a vízbe...



Azt már ballib orgánumok vaskalapos publicistái is látják, hogy a kormányoldalt bizony pépesre fogják verni ezen a népszavazáson. A kérdés az, hogy mennyire... A kormányoldal szedett-vedett kommunikációjának fő csapásiránya az, hogy ha esetleg álláspontjuk alulmarad, ami igen valószínű, attól még nem kell lemondania a kormánynak. Persze ez így is van, mi csak azt nem értjük, hogy hogyan lehet úgy ,,dolgozni", hogy az ember közutálatnak örvend.



Azért a kormánynak még biztosan vannak nagy ötletek a tarsolyában, tehát balgaság lenne őket temetni! A társadalom különböző rétegeinek érdekek alapján való összeugrasztásában mesteri szintet értek el, ezt már korábban tapasztalhattuk. A kedves választópolgárok bizonyára szembesülhetnek majd olyan szórólapokkal, melyek a roskadozó bérházakba és lepukkant, panelokba lakó nyugdíjasokat arra fogja uszítani, hogy szavazzanak a tandíj ellen, mert ha nem akkor aztán jön a nyomor! Nem lesz nyugdíjemelés, mert azok a pofátlan fiatalok, akik a buszon amúgy sem adják át a helyet, felélik a nyugdíjkasszát. Sőt a gyógyszerek is emiatt fognak drágulni!



A pofátlanságnak egy igazi mérföldköve továbbá az, hogy állami pénzen most szándékoznak tájékoztatni a közvéleményt a reformokról. Következésképp arra lesz többmilliárd forint, hogy a saját szemetüket lapátolják, ellenben azokra a gyógyszerekre amelyek számos embernek közvetlenül az életben maradáshoz kellenek, arra nem lesz. Érdekes egy szituáció...



A kormány valószínűleg tisztában van a várható eredményekkel, és ezt nem is tudja leplezni. Egyik pillanatban otthon akarják tartani a választóikat, másik pillanatban pedig azt kérik tőlük, hogy menjenek el és szavazzanak igennel, amikor pedig azt mondják, hogy a rájuk nézve sikertelen eredmények után nem kell távozniuk, abban a mondatban kódolva van, hogy a vereség lehetősége uralja gondolataikat.



Az SZDSZ is rátesz egy lapáttal, amikor gyakorlatilag az esetek többségében az egyre idegesítőbb, szintén saját magát meghazudtoló Horn Gábor segítségével a szocializmus leszavazására buzdítja a választókat, úgy, hogy a szocialista párttal egy koalícióban csücsül.



Az MSZP részéről még nem tudható, hogy gagyizás, vagy éppen szándékolt cselekedet az, hogy a népszavazási kampány sikerarcának éppen Juhász Ferencet tették meg. A mi álláspontunk az, hogy Juhász a szocialista táboron belül már annyira kuka kategória, hogy a ,,neki már úgyis mindegy" jelmondattal sikerült elnyernie eme nemes küldetést. Túláradó exhibicionizmusa valószínűleg nem engedi láttatni a megviselt arcú, ékes szólású Juhász elvtárssal, hogy itt bizony csak eszköz a személye.


Lőrincz Miklós, Nagy András



2008. január 29. 18:13

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5689
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tabajdi és Szent-Iványi támad
  2008-01-29 23:40:54, kedd
 
  Tabajdi és Szent-Iványi támad
2008-01-28. 23:28:14

Azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc múlt szerdai, a davosi Gazdasági világfórumon tett kijelentése felháborodást keltett, amely szerint az unió agrártámogatási rendszerét felül kell vizsgálni, mivel a ,,drágaság" miatt a gazdák már kevéssé vannak ráutalva az EU-támogatásra, a miniszterelnök másnap cáfolta önmagát, kijelentve, hogy az uniós támogatási politikát az áraktól függetlenül változatlanul kell hagyni.

Szájer József, az EU magyar néppárti delegációjának vezetője és Glattfelder Béla uniós parlamenti képviselő vasárnap bírálta Gyurcsány önellentmondó kijelentéseit és kifejtették, ha a miniszterelnök azt akarja, hogy a kieső pénzeket Magyarország pótolja, akkor az ellenfél oldalára állt.

Tegnap az MSZP uniós parlamenti csoportjának vezetője, az egypárti diktatúra korszakának moszkvai diplomatája, Tabajdi Csaba a magyar néppárti képviselőket azzal támadta, hogy ,,nemzetvédők", ,,populisták", akik ,,nacionalista" kijelentéseket tesznek.

A bombasztikus politikai minősítő jelzőkkel hadakozó Tabajdival karöltve az SZDSZ-es Szent-Iványi István is támadta a két fideszes képviselőt azzal, hogy az SZDSZ már évek óta szeretné a brüsszeli területalapú támogatások arányának csökkentését és ,,üdvözli", hogy Gyurcsány is osztja az SZDSZ álláspontját. Az SZDSZ-nek modern Európa kell, amely ,,nem ellenfél".


[Forrás: Magyar Nemzet]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÁVH-s örökösök Eldorádója, izr
  2008-01-29 23:34:40, kedd
 
  ÁVH-s örökösök Eldorádója, izraeli haszonszerzéssel
2008-01-29. 21:56:46


Munkásőrök(ösök)

Több városban volt úgynevezett értelmiségi háttérbeszélgetés, ahol többször olyan váratlan fordulat is előállt, amelyre senki nem számított. Véletlenül egy nem értelmiségi, de igen befolyásos ember is részt vett az egyik beszélgetésen.



--------------------------------------------------------------------------------


Amikor már az ötödik, vagy hatodik hozzászóló - főorvos, iskolaigazgató, stb. - mondta mindig ugyanazt, akkor barátunk, nevezzük Jánosnak, igen fölháborodott. Már ne haragudjatok nagytiszteletű barátaim, de ti mindannyian valahogy mellébeszéltek.

Vagy nem tudjátok, vagy nem meritek kimondani, hogy azok a kommunista ivadékok, akik rárontottak különböző szinten a magyarságra, azok gyűlölnek bennünket. Mert minek lehet azt nevezni, hogy az 1980-as évek nacionalista hangulatát milyen módon fordították meg, ha nem a gyűlöletre gondolok?

Mert ezek a kommunista ivadékok, legyenek bármelyik politikai pártba beépítve az ellenzéki kerekasztal óta, tulajdonképpen most mutatják meg a magyaroknak, hogy mit gondolnak rólunk. Jártattátok a szátokat! Demokrácia kell nektek!

Na majd kaptok! És ennek megfelelően, akik államosítottak, gyilkoltak, ÁVH-t csináltak, majd utána munkásőrként csatangoltak az országban, most köpönyeget váltottak és kifosztják, megbüntetik a magyar állampolgárt. Még hozzáteszem, közben gyűlölik is őket. Ugyanazok, akik ötéves terveket adtak el és fojtogatták vele a magyarságot, ma konvergencia-programot csinálnak, de már valamennyi vagyonunktól megfosztottak vagyunk. Nincsenek már jogaink, kizárólag kötelességeink, mégpedig az, hogy “fogd be a szád", vagy más néven: “sírig tartsd a pofád!"

Élénk felhördülést keltett ez a gondolatsor, főleg az ott lévő fideszes, meg miépes szimpatizáns jóemberekben. Mert, hogy így össze van mosva minden. Hogy gondolja tisztelt hozzászóló, hogy a magyar politikai “elitet" összemossa! És itt óriási meglepetés történt. “Úgy, hogy ismerlek benneteket!" - mondta és ránézett a kereszténydemokrata városi elnökre, hogy “te pártitkár voltál, meg előtte ÁVH-s".

Körbenéz, és a fideszesnek azt mondja, “neked pedig a faterod volt a megyei párbizottságon a személyzetis".

Hogy a személyeskedést meggátoljam, fölálltam. És ahogy kell, csendre intettem a lassan kaotikussá váló közállapotokat. Hisz, az a legnagyobb baj, hogy ez mind igaz. Mert mikor lett kinevezve az előbb még oly nagyon szidott Gergényi Péter főkapitány, meg Bene László, ha nem a “rendszerváltozás" után.

Mikor lettek a bírók megválasztva? Kik lettek az ügyészek? - hogy ne csak a politikusokat nevezzük meg. Nem vesszük észre, hogy ugyanazok a hazaáruló gyilkosok vannak most is a magyarság fölé helyezve, akik voltak az elmúlt évtizedekben, vagy uram bocsá', egészen a tanácsköztársaságig.

A magyar társadalom, addig az időpontig, amíg nem tud szembenézni a közelmúltjával, magyarul az utolsó évszázadával, addig igen nagy bajban lesz. Addig lesznek álforradalmárok, álreformerek, de a társadalom tulajdonképpen tévúton ténfereg. Mert miért nem vizsgáljuk meg, mi is történt például október 23-án? Nem nagyon olvastam egyetlen egy újságban sem, hogy ezen a napon a védtelen tömegre több mint 1800 lövedéket lőttek ki a rendőrök.

És, ha hozzáteszem, hogy mind emellé a fegyvert fejmagasságban használták, tehát törvénytelenül és büntetőjogi felelősségre vonás megítélése alá esve, akkor még nem fejeztük be az események boncolását. Ugyanis, ugyanezen a napon 1600 gránátot lőttek ki a tömegre. Könnygáz, stb. Összehasonlításként nézzük meg a legvéresebb párizsi éjszakát. Itt, mármint Párizsban azon az estén, tavaly nyáron több mint 2000 gépkocsit gyújtottak fel randalírozó fiatalok, akik több százezren törtek, zúztak kirakatokat és mindent, ami az útjukba esett.

A velük szemben felvonuló rendőrség, a megerősített nemzeti gárdával összesen, harmada lövedéket nem lőtt ki, mint a budapesti forradalom évfordulóján. Hogy mi az aránytalan, ebből mindenki levonhatja a következtetést. De vajon hova vezet az, hogy meggyaláznak mindent, ami magyar? Eladnak és eljátszanak mindent, ami hozzátartozik a magyar értékekhez és biztosítaná a Haza jövendő jólétét!

Vagy minek nevezzük azt, amikor a magyar szabadalmak döntő többsége az alábbiak szerint kerül idegen tulajdonba: Az egyik polgármester, csodálatos feltalálónkat, akinek két szabadalma védelmet élvezhetne az egész világon, beprotezsálja a Kóka-féle hordába. Mármint a Gazdasági Minisztériumba. Ott nagyon megörülnek a szabadalomnak és biztatják is a fiatalembert, hogy csak ide a papírral, a többi dolog már az övék.

A következő találkozóra szintén a polgármester úrral mennek, akit az illetékes államtitkár-helyettes kiküld a tárgyalásról. A fiatalember félóra múlva érkezik feldúlva, és alig tudja elmondani a problémáját. A magyar vezető közhivatalnok az alábbi ajánlatot teszi a feltalálónak: a minisztérium felkarolja a szabadalmat, de ennek egy kritériuma van; a találmányt izraeli állampolgárnak kell benyújtani, és oda kell kivinni az egész hasznosítási lehetőséget! Majd ok onnan tudják, hogyan kell az egész világon ezt eladni, és abból hasznosítani, mindenki javára az értéket.

És ebből a haszonból, ha hajlandó lemondani a szabadalmas a további követeléseiről és nem fejleszti tovább a szabadalmat, tíz százalékban részesül a haszonból. A fiatalember ma Németországban, Hazánkon kívül kutat, mert ott legalább egy laboratóriumot kapott. De az a közhivatalnok, aki a zsidó állam érdekeit védi és közben a magyar forintokból gazdagodik, az ma is ott van, és ma is kormánytag. Vajon ez a szellemiség vagy ez a felfogás nem a magyargyűlöletbol fakad-e? Miért van az, hogy a magyar innováció, a magyar tudomány az megbukik, részint az áltudományos akadémia csokornyakkendős figuráin, valamint a politika és a gazdasági élet cionista figuráin?

Meddig kell idegen hazába mennie a magyarnak, ha esetleg többet tud, mint bárki a szakterületén, az egész világon? Ez egy olyan kérdés, amelyre egyszer majd válaszolni kell azoknak is, akik eltűrték, szó nélkül, hogy lőjék a magyart, gyilkolják és azt, hogy az egész ország ma a politikusok jóvoltából inkább tűnik szemétdombnak, mint egy jól működő európai tagállamnak.

Mert ma Magyarország sajnos a hamisítások központja, amelyet intézményesítetten a magyar politika és a gazdasági élet vezető gárdája szervez. Biztosítja a védelmet, és a szabadságot azoknak, akik megfelelő mértékben bizonyítani tudják, hogy gyűlölik a magyarságot! És bármit tesznek ma már a magyar politikusok, ebből az ördögi körből nem tudnak kikerülni, mert minden lépésük csak hazaárulás, bárhová lépnek is a földre.

Óriási felhajtást próbáltak Puskás Ferenc, a mindenki Puskás Öcsijének a temetéséből, a politikusok maguknak csinálni. Nem sikerült! Megdöbbentő volt, hogy ugyanúgy jártak, mint október 23-án. Már a zászlófelvonás is félre sikeredett, ugyanúgy az üres téren álltak a politikusok, Lomnicival és Biharival együtt. Nem mentek ki az emberek, pedig sok százezren és sok millióan szerették Puskás Öcsit, még a nevét viselő stadionba sem.

A nép nem hajlandó közös sorsot vállalni a saját kifosztóival. Külön repülőgép jött Spanyolországból, de itt voltak a belgák, a franciák, a németek, a görögök, csak a magyarok hiányoztak. És még ennek a politikusgárdának ez sem elég. Ha látták volna, a Kossuth téren hányan fényképezkednek a körbezárt Parlament hátterével. Viszik a rossz hírt a magyarokról, illetve azok torz egyéniségű politikusgárdájáról. Mert az a nép, amelyet kizárólag hazaárulók vezetnek, önmagában is kell, hogy hibát találjon.

Ugyanolyan hamis ma a látszat, mint amilyen volt 1970-ben és ‘80-ban, amikor kiderült, hogy például a Magyar Államkincstárban szinte minden drágakő hamis, amely fedezetként van odatéve. A legutolsó bizományi áruházi becsüs is meg tudta állapítani, hogy az egész rendszer egy nagy csalás. És akkor azt hittük, hogy ez csak tisztulhat. Akkor még nacionalista érzelmek voltak az egész közéletben.

Több piros-fehér- zöld zászló volt a közintézményekben, mint a mai nap. Akkor még volt magyar tulajdon, amelynek mára már nyoma sincs. Ma pedig panaszkodnak a sintérek, akik politikusnak neveztették magukat, hogy csak 3,9 millió ember dolgozik, több mint másfélmillióval kevesebben, mint a kádár-rendszerben.

És ebből is csak 3,3 millió, aki a nyugdíjalapját fizeti, a jelenlegi nyugdíjasoknak. Vajon az nem merül fel, hogy ki szervezte meg a nyugdíjrendszer átalakítását? 1997-ben, Medgyessy Péter pénzügyminisztersége és Horn Gyula kormányzása alatt olyan nyugdíj-rendszert alapítottak, amelynek az volt a koncepciójaja, hogy az elkövetkezendő években munkahelybővülés, államháztartási-hiány és dinamikus fejlődés lesz az alapja annak, hogy megszüntetik a kizárólagos állami nyugdíj- rendszert. Az a pénz, amit kivonnak ebből a nyugdíj-rendszerből, a felosztó-kirovó rendszer az alapja, az ma összedőlt.

Ugyanis az elmúlt ötven év befizetett nyugdíjalapjait ellopták, most pedig arányaiban is kevesebbet kell befizetni az állami pénztárba, mint az úgynevezett magánnyugdíj-pénztárak megjelenése előtt. Akkor is, már közel tíz éve lehetett látni, hogy csőd a vége. Vissza lehet keresni az ezzel kapcsolatos érdekegyeztető tanácsi megszólalásainkat. Tehát az a baj, hogy előre lehet látni, tudatosan tesznek mindent tönkre, azért, hogy menjen el mindenki Magyarországról, és egyre kevesebb magyar legyen a Hazában.

Ha kell, ehhez még az egészségügyi ellátási- rendszert is tönkre teszik és emberi fogyasztásra alkalmatlan, lejárt szavatosságú élelmiszerekkel teszik tönkre az egyébként is megromlott egészségi állapotunkat. Ezt csak tudatosan lehet végrehajtani! Ne higgye bárki, hogy a magyar politikusok, akiket különböző egyetemeken tanítottak, idegen érdekek szolgálatára, ezeket az egyszerű megállapításokat ne ismernék fel.

De igen is az volt a feladatuk, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amelyek nem alkalmasak a társadalom egészséges állapotának a fenntartásához. Másképpen, demokrácia ürügyén sarcolják a népet. Szipolyozzák ki a tudást és alázzák meg nap, mint nap a munkavállalókat. Mert ők ma rabszolgák, mégpedig azok rabszolgái, akiket soha nem ismerhetnek meg, mert ők a globalizáció urai. Közben pedig, olyan mélyre silányul a közélet, hogy már egy városi közlekedést sem tudnak megszervezni.

Miközben Európa szégyene lesz Magyarország, legyen az a Siemens csalássorozata, az úgynevezett MSZP-s hajléktalanok cégvezetésével, amelyet Hornéktól tanultak. De ugyancsak, és ez a lényege, a globalizáció urai az úgynevezett nagy magyar vállalatokat szemelték ki arra, hogy előörsként behatoljanak a Balkánra, vagy éppen még a további keleti országokba is. A Mol Rt. az OTP, vagy a T- mobil az nem más, mint egy előretolt helyőrség, amely megvesztegetésre alapítja összes piaci tevékenységét. Hisz ma Magyarországon, a belső piacon is kizárólag így lehet érvényesülni.

Aztán a nyugatiak, amikor már a behatolás sikerül a Balkánon ezeknek a cégeknek, akkor lecsapnak az elkövetőre, vagy elkövetőkre. És nem a megvesztegetési összeg miatt, mert az náluk is bekalkulált minden Siemens terjeszkedésben. Részt vettem Nyugaton, a stratégiai vállalatok vezetőinek meghívására néhány tanácskozáson, még 1997-ben és ‘98-ban, mint a Magyar Munkaadók Nemzetközi Szövetségének egyik képviselője. Megdöbbentő volt, hogy milyen módon tudatták velünk, hogy mit szabad a nyugati multicégeknek és mi tiltott nekünk.

Bizony, a Siemensnél ez már tíz évvel ezelőtt is így volt, mintegy tízszázaléknyi összeg megvesztegetésre van elkülönítve. Úgyis, mint a politikusok, a gazdasági szakemberek és a sajtó megvétele. Most a magyarok erre még egy kicsit ráspékeltek, a tíz százalékból először tizenöt, majd húsz lett és az egészet nem lehetett másként lefedezni, mint mérlegcsalás-sorozattal. De ez is honnan indul?

Az Artur Andersen cég, vagy a többi úgynevezett nagy könyvvizsgálók, egy-egy évben több mérleghamisítást hagynak jóvá a világon, mint az Európai Unió éves költségvetése. Ezt a számot egyébként tőlük tudom. Hogy csak Amerikában, négy cégnél 60 milliárd dollár a csalás! - akkor még mennyi lehet a többi, ami sok százezer cégnél előfordulhat? Az egész világ ma a csalásra épül, a globalizáció őrült, cionista csalássorozatára. Amelyet sajnos egy terrorista államból irányítanak, még akkor is, hogyha ezt néha az óceánon túlról tagadják.

Mert az Európai Unió és a NATO szinte könyörög a Moszadnak, hogy hagyja abba a csalássorozatát, a kémkedését, mert felborul a piacgazdálkodás. Nálunk ez már megtörtént! Ugyanis, ha a rendszerváltozás - vagy minek nevezzük - után közel húsz évvel még további megszorító csomagokra van szükség, akkor ezt nem lehet másnak nevezni, csak hazaárulásnak. De nem hallani, sem az ellenzéki oldalon, sem a munkaadóknál és munkavállalóknál azt a mindenütt fölvetődő problémát, hogy hova tűnt a nemzet vagyona?!

Mert bizony, ma Magyarországon nincs közigazgatás, nincs igazságszolgáltatás és nincs a tulajdon védelmében, vagy a magyar érdekek védelmében semmilyen előzetes védelmi munka. Ebbe beletartozik a nemzetbiztonsági szakszolgálati feladatkör, vagy a rendőrségi vagy az APEH nyomozóinak tevékenysége, vagy bármilyen szakmunka. Mert a rendőrség nem vizsgálhatja a nagy bűncselekményeket. Ezt kizárólag csak néhányan, hazaszeretetből tesszük. Mert hogy van az, hogy a Siemensnél, már néhány írásos bizonyítékot is beterjesztve, ugyanaz a Farkas Imre áll, aki a gyémántcsalások sokmilliárdos dolgait is irányította.

De ezek a bizonyítékok nem a rendőrségnél bukkannak elő, hanem néhány barátom, akiket az élet megtanított arra, hogy védjék a sajátjukat és a nemzet vagyonát, maguk szerezték meg a bizonyítékokat és adták oda a bírósági eljárás büntető szakában. Vajon a nemzetbiztonságnak, vagy a politikának az a legfontosabb, hogy minden egyes kérdést egyszerűen a szőnyeg alá söpörjön? Mert a mai társadalomban sajnos az összes többi bizonyíték, az a rabszolgák jajszavának minősül csak. Azokat el lehet tüntetni, vagy éppen fizikálisan is el kell tüntetni, akik még valamit a Hazáért tenni akarnak. Legyen ez bankkonszolidáció, vagy éppen privatizációs csalássorozat, hamis gyémánt, vagy költségvetési csalás.

Ma Magyarországon nem találunk, a társadalmi élet egy részén sem, szabályosan működő rendszereket. De hisz fejétől bűzlik a hal, ha a miniszterelnök egy közbűntényes csalássorozatból milliárdos lehet, akkor vajon mit várunk el a követőktől? Ma Hazánk, nemcsak a maffiák szabad játéktere és prédája, hanem azon titkosszolgálatoké is, akik meg akarják szerezni a magyar földet. És ebben nemcsak az izraeli titkosszolgálat játszik főszerepet, hanem legalább még négy olyan nagy szolgálat, amelynek Budapesten van már a központja.

Mert aki azt hiszi, hogy a KGB utódja az FSZB, nem garázdálkodik nyugodtan Magyarországon, az nagyon téved. És akkor még nem beszéltünk a CIA- ról, az angolokról, a franciákról és Közép-Európa legerősebb titkosszolgálatáról, a románról. A román titkosszolgálat, a SEI már olyan erős, és ezt a fideszesektől és a kommunistáktól tudom, hogy nem tudják kiszorítani őket a magyar közéletből. De ha ismerik a behatolás módját, azt nem tudom, miért nem lehet cselekedni. Mindig ugyanazok a szereplők, bármilyen cselekményre is kerül sor Magyarországon, mint akiket az utóbbi évtizedekben megismertünk.

Tapsoltatják magukat a politikusok, meg az ál-ellenzék, legyen az temetés, vagy akármilyen társadalmi ünnep. Csak közben azt nem veszik észre, hogy a nép már kívül marad mindenen és nem hajlandó sorsközösséget vállalni a saját elnyomóival. Pedig még ez a nép nem szembesült a tényleges problémával. Mert rendkívül álságos az egész rendszer, amelyre csak egy példát hozok. Az egészségügy átalakítását, állítólag a magyarság döntő többsége, több mint 50 százaléka támogatná akkor, ha abba a magántőkét is belevonnák.

Meg kell kérdezni, ki volt az az aljas gazember, aki ezt a kérdést egyáltalán fölteszi azoknak az embereknek, akiknek a legminimálisabb információjuk sincs arról, hogy hogyan is működik a magyar egészségügyi ellátó rendszer. Ugyanis, ilyen kérdést már föltettek a privatizációval kapcsolatban. Ha hiszik, ha nem, a magánosítást a magyar lakosság döntő többsége támogatta. Mármint a közvélemény- kutatások szerint.

De, akkor is hasonló volt a helyzet, fogalmuk sem volt, hogy mit jelent ez és mi lesz a következménye. Ma Magyarország nem tekintheto másnak, mint egy építési projektnek, amelyet zsidó országból érkező spekulánsok, a saját érdekeik szerint befolyásolnak. De ha kell, körbekerítik a Parlamentet, és ha kell, farkasszemet néznek a rendőrökkel és veretik a magyarságot. Ugyanis a parancsokat ma nem a magyar Parlamentben adják, hanem kicsit távolabb, Brüsszelben, Tel-Aviv-ban, Washingtonban, vagy uram bocsá' Moszkvában.

Mert nekünk a vezetőink rossz lelkiismeretű tolvajok, akik egyszerűen a saját népük elől dugják el az igazat, a valót. Nem merik közölni, hogy Magyarországon ma olyan állapot állt elő, hogy körülbelül, a tervek szerint, 2040-re érjük utol az Európai Unió fogyasztói átlagát. Ha nem volna olyan súlyos a probléma, azt kellene mondani, ahhoz az uniónak és tagállamainak igen nagymértékben kellene visszaesni, mert a mi fejlődésünk az nem pozitív irányú, hanem kifejezetten visszafejlődés. Mert nálunk nem védik a magyar belső piacot és kifejezetten magyarellenes a közigazgatás. Elítélik azokat az embereket, vagy legalább is megkísérlik elítélni, akik felismerték, hogy az élhető életet ez a rendszer nem biztosítja, sem napjainkban, sem az elkövetkezendő években.

De ezeket a tényeket nemcsak mi tapasztaljuk a bőrünkön, hanem minden egyes uniós vizsgálat ugyanezt az eredményt hozza. Akkor miért támogatják a magyar politikusokat? Ennek egyetlen egy oka van: félnek a magyar eszmétől, a magyarság tudásától és attól a lappangó hazaszeretettől, amely a Kárpát-medencét hosszú évezredeken keresztül uralmunk alatt tartotta. Ez valós félelem. Ugyanis az elmúlt százötven év fejlődése az kizárólag a magyar innováción alapult, még akkor is, ha ennek a hasznait jórészt az óceánon túlról hallottuk csak vissza.

Ma ez a spekulatív tőke legalább 3000 kilométerrel közelebb került hozzánk és a Közel-Keleten fejti ki hatását, de ez az ország már az unió úgynevezett 26. tagja, amely a társulásos szerződésből kizárólag csak előnyöket élvez. 99 százalékban a magyarok hátrányára! Ennek a problémának a megoldása nélkül Magyarországot, az elkövetkezendő években nem lehet szabad hazának tekinteni.

tdyweb


[Forrás: http://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/30/avh-s-orokosok-eldoradoja-izraeli-hasz onszerzessel/]

http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=29937
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét leminősítették Magyarors
  2008-01-29 23:13:51, kedd
 
  Ismét leminősítették Magyarországot
2008. január 29. 16:13


MNO
A legnagyobb svájci bank, a UBS alulsúlyozottra minősítette le Magyarországot, míg Izraelt túlsúlyozottra, Csehországot pedig semlegesre minősítette fel - derül ki a Quaestor közleményéből.


Az Ecoline információi szerint a legnagyobb svájci bank, a UBS kedd reggel küldte ki partnereinek a Strategy Notes nevű elemzését, e dokumentumban ,,underweight" (alulsúlyozott) besorolásúra módosították (az eddigi semlegesről, neutralról) Magyarországot befektetési allokációs szempontból.

(ecoline.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lóvátétel
  2008-01-29 23:01:02, kedd
 
  Lóvátétel

A szocialisták nem vették észre az SZDSZ trükkjét
Élő Anita, reflektor@hetivalasz.hu
8. évfolyam 4. szám, 2008.01.24

Aki sosem tüsszentett

A másik ok, amivel a szocialisták a visszafordíthatatlan folyamatok ellen hatnak, hogy a fejkvóta nagyságát a kormány határozhatja meg - egy ekkora területi különbségekkel rendelkező országban így azt a biztosítótársaságot lehet tönkretenni, amelyiket csak akarják. Ennek megértéséhez tegyünk egy kis kitérőt. Ma az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mindenki után a jövedelmével arányos járulékot kap, és csak azok után fizet, akik valóban betegek. A jövőben ez megváltozik. Az új biztosítók nem a járulékunkat, hanem fejkvótát kapnak majd. A jelenlegi állás szerint két ötvenéves budapesti férfi után ugyanaz az összeg jár majd, akkor is, ha az egyik életében még egyet sem tüsszentett, a másik pedig évek óta súlyos beteg, és milliókat kell költeni, hogy életben maradhasson. Belátható, hogy a fejkvóta az egész ügy kulcsa; ha rosszul állapítják meg, az új biztosítók egy része csődbe megy, másik része pedig bőségben él majd akkor is, ha ezért semmit nem tett.

A rosszul gazdálkodó biztosítók területe ezután visszaszáll az államra. Ha egy leendő fővárosi biztosítót akarunk csődbe vinni, akkor azt kell mondani: ahol magasabb a munkanélküliség, ott betegebbek az emberek, több pénz jár utánuk (ami igaz is.) Ha Győr-Moson-Sopron vagy Komárom-Esztergom lenne a célpont, akkor iskolázottsági mutatót kell beépíteni, mivel itt magasabb a szakképzettek száma. Ha viszont a válságrégiók biztosítóinak helyzetét akarjuk megingatni, akkor azt kell mondani, hogy az életkor alapján fizetünk, mivel minél idősebb egy közösség, annál többet kell rákölteni. Szabolcsban pedig korán halnak.

Drága betegségek

A kormány javaslatának nemcsak az alapelvei hibásak, de a versengő üzleti biztosítók sem így működnek a világban. Az első hiba, hogy primitív módon számolnák ki a fejkvóta mértékét. Az átalakítást azzal magyarázzák, hogy Magyarországon tűrhetetlenül nagyok a területi különbségek: Budapesten évente 125 ezer forint jut egy lakos egészségügyi ellátására, Szabolcsban viszont csak 102-103 ezer. Idáig nincs is baj az érveléssel, hiszen valóban fel kell zárkóztatni a leszakadó megyéket. Csakhogy a jövőben az életkor és a biztosított neme alapján módosítanák az egészségügyi kiadásokat, ezzel viszont épp ellenkező hatást érhetnek el. Szabolcsban öt évvel alacsonyabb az átlagéletkor, mint a fővárosban, így a térség nemhogy több, hanem viszonylagosan kevesebb összeghez jutna.

A törvény nem hagyná az államnál az igazán drága betegségben szenvedők ellátásának finanszírozását. Talán azért, mert ezzel azt is beismernék, hogy minden ilyen ügyfél kész ráfizetés a biztosítóknak. A megoldás az volna, ha az állam magánál tartaná a járulékok egy részét, és a drága műtéteket és gyógyszereket maga finanszírozná. A szocialista frakció módosító indítványokkal pótolni készül ezt a hiányosságot.

Kifelejtették a törvényből a rendszer másik hibájának utólagos korrekcióját is. Mint említettük, két ötvenéves budapesti férfiért ugyanannyi pénzt kapnak majd a biztosítók. Tegyük fel, hogy az egyik társaságot csupa egészséges, a másikat meg csak beteg ember választja - így az egyik remek eredménnyel zár, a másik csődbe megy. Az állam viszont nem hagyhatja, hogy csak azért hátrányba kerüljenek a polgárai, mert tökéletes fejkvótarendszer nem létezik. A korrekció módját előre meg kellene határozni, annál is inkább, mert nem aprópénzről van szó. (Hollandia 2005-ben a magyar egészségbiztosítás teljes évi költségvetésének két és félszeresét fizette ki utólagosan erre a célra.)

A szocialisták a pénztáraknál és a biztosításfelügyeletnél is szeretnék elérni, hogy a szakszervezetek, illetve a munkáltatók is beleszólhassanak az ügyekbe.

Tovább kívánják erősíteni az állami szerepvállalást a térítési díjakról döntő bizottságban és a fejkvótát meghatározó testületben is, bár ezeknek a szervezeteknek csak javaslattételi jogot adnának.

Ha az SZDSZ bólint

Szerintük törvényben kellene meghatározni a biztosítási csomag tartalmát, vagyis azt, ami a járulékért cserébe jár. Forró pont lehet az is, hogy az átalakítás levezénylésére és a több mint száz még hiányzó jogszabály kidolgozására kormánybiztost neveznének ki az egészségügyi miniszter mellé. Lendületüket visszafoghatja, hogy a február negyediki frakcióülésen meghozandó döntésekkel a kormánynak is egyet kell értenie; a kabinet viszont csak azokat a módosítókat támogatja, amelyeket az SZDSZ is elfogadhatónak tart.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igaz barát TESZT!
  2008-01-29 22:51:43, kedd
 
  Igaz barát TESZT!




Az egyszerű barát, mikor meglátogat, úgy viselkedik, mint egy vendég.
Az igaz barát kinyitja a frigót és kiszolgálja magát, és egy cseppet sem
érzi különösnek, hogy a végén a lábával csapja be az ajtaját.

Az egyszerű barát sohasem lát sírni téged.
Az igaz barát válla nedves a könnyeidtől.


Az egyszerű barát nem tudja a szüleid keresztnevét.
Az igaz barát tudja a telefonszámukat is.

Az egyszerű barát egy üveg bort hoz a bulidra.
Az igaz barát korábban jön, hogy segítsen főzni és tovább marad, hogy
segítsen takarítani.


Az egyszerű barát gyűlöli ha álmából fölköltöd.
Az igaz barát azt kérdi, miért vártál ilyen sokáig a hívással?


Az egyszerű barát azért keres, hogy belszéljen veled a gondjaidról.
Az igaz barát azért keres, hogy segítsen megoldani azokat.



Az egyszerű barát csodálkozik a romantikus múltadon. (történeteiden vagy
történelmeden)
Az igaz barát zsarol velük!



Az egyszerű barát azt gondolja, hogy a barátság végetér egy vitával.
Az igaz barát fölhív a bunyó után.




Az egyszerű barát reméli, hogy mindig ott leszel ha szüksége lesz rád.
Az igaz barát reméli, hogy mindig ott lehet, ha szükséged lesz rá.



Az egyszerű barát elolvassa ezt az e-mail-t és törli.
Az igaz barát átfut rajta és visszaküldi neked.







Ha megkaptad, küldd vissza annak, akitől jött és tovább min. 10 embernek,
stb. stb.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Megizzasztották Balogh Józsefe
  2008-01-29 22:44:47, kedd
 
  Megizzasztották Balogh Józsefet - nem mert igent ígérni
2008-01-29. 19:40


Látszatintézkedésnek nevezte az Egészségügyi Minisztérium által a kórházakban bevezetett étkezési normatíva emelését Balogh József MSZP-s országgyűlési képviselő. Balogh a nagycsaládosok által rendezett fórumon egy kérdésre úgy válaszolt: nem döntött még arról, megszavazza-e második körben is az egészségbiztosításról szóló törvényt.

Balogh József többször is hangos szóváltásba keveredett hallgatóságával egy Győrben rendezett fórumon, ahol a nagycsaládosok az egészségbiztosítás privatizációja kapcsán tartottak tájékoztatót. A politikustól azt kérdezték, miért vásároltat a kormány drága pénzen a kórházakkal széfeket, amikor életmentő műszerek beszerzésére sem futja már, az elbocsátások pedig folyamatosak.

A szocionista politikus nem védte meg a koalíciós partner SZDSZ-t - még azt sem tudta megmondani, hova kerültek a reformok miatt eddig megtakarított milliárdok.


A nagycsaládosok újabb terhektől tartanak

A nagycsaládosok szerint az egészségbiztosítás privatizációja számos megválaszolatlan kérdést vet fel. Azt mondják: már a vizitdíj is megterheli a családi kasszát, a nyereségérdekelt magánbefektetők bevonása pedig szerintük újabb terheket jelent majd nekik. A nyugdíjasok leginkább attól tartanak, hogy kiszorulnak a rendszerből, mert a biztosítóknak nem éri majd meg velük szerződni.

A képviselő láthatóan cseppet sem nyugodt idegállapotban végighallgatta a véleményeket a fórumon, a legtöbb kérdésre azonban nem tudott válaszolni - így arra sem, hogy támogatja-e majd a februári szavazáson a törvényjavaslatot.

(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem buktatnak kormányt a népsz
  2008-01-29 22:42:37, kedd
 
  Nem buktatnak kormányt a népszavazások
2008. január 29. 07:03 A. Á. - FigyelőNet

Bár a Fidesz szerint a szociális népszavazás egyfajta előrehozott választás lesz, amelynek eredményéből a kormánynak konklúziót kell levonnia, a tapasztalatok azt mutatják, népszavazás nem tud kormányt buktatni. Rendszerint még akkor sem, ha éppen ezzel a céllal írják ki. Az elmúlt 50 évben egyedül de Gaulle bukott bele referendumba, ő is önszántából.

Tarlós István a múlt héten kifejtette: nem szabad "végzetesen félreérteni" a Fidesz elnökének, Orbán Viktornak azt a kijelentését, hogy a népszavazás előrehozott választás lesz. "Orbán Viktor nem azt mondja, hogy a Gyurcsány-kormány mit fog lépni egy eredményes népszavazásra" - mondta. Tarlós István szerint a Fidesz elnöke arról beszél, hogy hasonló esetben "működő demokráciákban tisztességesen és lelkiismeretesen működő kormányok mit szoktak tenni".

A nyugati demokráciák történetének elmúlt 50 évében azonban egyáltalán nem volt jellemző hogy egy, a kormány számára kedvezőtlen népszavazási eredmény a kabinet automatikus bukását eredményezze - mondta lapunk kérdésére Unger Anna. A Progresszív Intézet vezető elemzője szerint a dánok 1992-ben leszavazták az Európai Unió létrejöttét, 2000-ben leszavazták az eurót, ezek a nagyon fontos belpolitikai döntések azonban mégsem eredményeztek kormányváltást.

Az ír és olasz alkotmány is széles körben ad lehetőséget népszavazásra: az olaszoknál 1946 óta csak országosan 64 népszavazást tartottak, Írországban 1937 óta 29-et. "Ám ezek végeredménye a kormányzat összetételére és a kormányfő személyére nem szokott közvetlen hatással lenni. Berlusconi például 2001-ben népszavazás útján akarta Olaszországot föderalizálni, felváltva az eddigi regionális rendszert, ám a részvétel nem érte el a szükséges mértéket. A kudarc ellenére Berlusconi természetesen a helyén maradt" - emlékeztet a szakértő.

Ha a lemondatás a cél, akkor is maradt

Unger Anna hozzátette: akkor sem vonta maga után a kormány- vagy államfő bukását egy-egy referendum, amikor ez volt magának a népszavazásnak a tárgya. Így például 2007 májusában Traian Basescu román államfő menesztéséről kellett dönteni. Végül 44 százalékos részvétel mellett a választók mindössze 24 százaléka támogatta a kezdeményezést, az államfő pedig maradt hivatalában.

"Ugyancsak nem sikerült 2004-ben a szlovák szakszervezetekkel összefogó Vladimir Meciarnak elérni, hogy az általuk kezdeményezett népszavazáson a szlovák választók támogassák az előrehozott választást, és így a Dzurinda-kormány idő előtti távozását. Igaz, Meciar már 4 évvel korábban is a népszavazást tekintette az előrehozott választások elérése egyik eszközének - sikerrel azonban az alacsony részvétel miatt akkor sem járt" - mondta Unger Anna.

De Gaulle, a fehér holló

Az elemző szerint a kormányfők pozíciója szerte a demokratikus politikai rendszerekben nem a népszavazásokon múlik. Kivételt jelentett, amikor Charles de Gaulle francia elnök 1969-ben maga tekintett bizalmi szavazásnak egy népszavazást. De Gaulle a közigazgatási reformról írt ki népszavazást. A francia történelem második legmagasabb részvételével (80,13 százalék) lezajlott referendumon azonban leszavazták a népszavazást bizalmi szavazásként elrendelő elnököt, aki távozott is posztjáról.

De Gaulle Adenauerrel - a francia elnök volt az egyetlen, aki felállt (Fotó: MTI)

Ez az eset azonban a szabályt erősítő kivétel, inkább a de Gaulle-éval ellentétes gyakorlat a jellemző: legutóbb Chirac elnökkel mentek szembe a francia választók 2005-ben, amikor az EU-alkotmányt elutasították - az elnök mégis kitöltötte 2007-ig szóló hivatali idejét.





A népszavazáshoz

Nem fogok szavazni a népszavazáson, mert álszentnek és hazugnak tartom mindazokat, akik a népszavazást elindították; álszentnek és hazugnak tartom a kérdéseket, mert azok sem akarják a benne szereplő kérdésekre adott "igen" elfogadását, akik kezdeményezték.

1. Rogán Antal 2007. október 11-én az Inforádióban szerepelt(1), és erről a következő hír jelent meg:
"A tandíjnak az a problémája, hogy a világ nagyon sok országában nem ebben a formában létezik, ahogy most nálunk fizettetni akarják. Vannak alternatív megoldások - tette hozzá.

A fideszes politikus szerint ugyanez jellemző a vizitdíjra is, amelynek célja az egészségügyi rendszer túlterheltségének csökkentése. Ezt másféleképpen is be lehet vezetni, például a biztosítókon keresztüli ellenőrzéssel - vélekedett a polgármester."

2. Ugyanebben a hírben elmondja a népszavazás célját is:
"Rogán Antal szerint előrehozott választásokra lenne szükség, mert a kormánypártok "szájából már nincsen hitele semminek".

Ez lehetővé tenné, hogy a kampány után egy olyan új kormány álljon fel, amelytől adott esetben nehezebb intézkedéseket is könnyebben elfogadnak az emberek - tette hozzá."

Álszent tehát a parlamenti látszat-ellenzék, mert önző politikai érdekének elérésére manipulálja a választókat, olyan népszavazást indítva, amelyben szereplő kérdésre - érdekei szerint - maga is nemet mond.

Hazug is a parlamenti álellenzék, mert tudja, hogy az általa is támogatott és aláírt EU csatlakozás törvényszerű következménye az egészségügy kómába kerülése, ahogyan beprogramozott a másik két "beavatkozás nélkül" hagyott terület, a szociális ellátás és a nyugdíjellátás miatti társadalmi felháborodás is.

A helyett, hogy a gyalázatos Lisszaboni Szerződésben bebetonozott ok ellen lépett volna fel a parlamenti álellenzék, és feltétel nélkül elutasította volna a gyarmatbirodalom diktátumának megerősítését, saját hatalomba kerülése (és ezzel a diktatúra más név alatt történő továbbélése) érdekében megtéveszti, becsapja és elárulja azokat a - hála a Magyarok Istenének, egyre kisebb számú - választókat, akik megtéveszettségüket, becsapottságukat, elárultságukat fel nem ismerve az okozat végrehajtói ellen fordulnak az ok fenntartóit támogatva.

Az álellenzék hatalomba kerülésével - saját bevallása szerint - nem enyhül a szorítás, csak bársonyosabb lesz: "nehezebb intézkedéseket is könnyebben elfogadnak az emberek".

Mindazok, akik felelősséget éreznek a gazdasági világválsággal létében fenyegetett magyarságért, nem támogathatják a szenvedhetetlen igát nyakunkból levenni képtelen kormánybuktatást, hanem elutasítva a diktatúra minden megosztó kísérletét, egységre kell lépniük minden következmény okának, a diktatúra rendszerének megdöntésére!

Kelt Szegeeden, 2008. január 28-án.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája


1 Rogán: egy új kormány keményebb intézkedéseket is átvihetne http://eunyet.hu/hirlevel/07101102.doc - Inforadio.hu 2007. október 11., csütörtök 7:13)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állásfoglalás
  2008-01-29 22:01:03, kedd
 
  Állásfoglalás

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszaújvárosi szervezete szerint a kormány elhibázott döntést hozott, amikor eltörölte a sorkatonai szolgálatot. Tudjuk, hogy azzal győzték meg az embereket, nem volt értelme a honvédségnél töltött időnek. Na de kérem, tudjuk, hogy ez igaz volt a hidegháború alatt, amikor szándékosan elnyomták a magyar haderőt. De ha most olyan jó kiképzésben tudják részesíteni a honvédséget, akkor ez miért volt akadály a rendszerváltás után. Miért nem kérdezték meg a hivatásos állomány véleményét. Biztos vagyok benne meg lehetett volna tölteni a kiképzési terveket értelmes dolgokkal úgy, mint például a nagy múlttal rendelkező 32. Budapesti Őrezrednél. Nem arról szólt a dolog ki mennyi krumplit tud megpucolni. Még a leszerelés előtt is tartottuk a kiképzési tervben előírtakat.

Szándékosan olyan körülményeket teremtettek a sorozásokon és orvosi vizsgálatokon mintha a fiatalság alkalmatlan lenne a sorkatonai szolgálatra. Sajnos ebben a globalizálódó világban a fiatalok kaptak az alkalmon. De ha egy fiatalban megvan a dac arra, hogy nem akar parancsot teljesíteni nem hajlandó áldozatot hozni a társaiért vagy a társadalomért akkor az életben milyen alapon várjuk tőle, hogy megfeleljen a mi elvárásainknak és a társadalom által felállított normáknak. Sokuk éppen ezért nem tudja a helyét megtalálni és úgy gondolja ő a világközepe, körülötte forog minden. Ha másképp nem is de legalább a tartalékos állományt kellett volna megtartani, és ennek a keretei között megtanítani a fegyverhasználatot. Ma a honvédség létszáma a trianoni időkre emlékeztet. Nem nagy bűn, ha az ember meg tudja védeni a családját. Ne ringassunk álmokat, ha a sors úgy rendeli a NATO nem fog másnap ide rohanni, egy jó darabig csak tárgyalgatnak, majd szankciókat vezetnek be a szemben álló féllel. Mi pedig könnyes szemmel nézzük, ahogy a civil lakosságot bántalmazzák. Példa a Dél-szláv válság. Ja, hogy ők nem voltak NATO tagok? Akkor sem érdemli meg senki a tömegmészárlásokat, etnikai tisztogatásokat. Ma a helyzet siralmas. A Magyar Honvédség létszáma kevesebb, mint a rendőrség és a határőrség együtt. De ez még nem elég! Két fajta katona van ma Magyarországon, az egyik külföldön van "misszióban" a másik pedig oda készül. Nincs aki a Hazát megvédené! Usztics Mátyás szavaival élve: "NEM AZ A BAJ, HOGY NINCS HADSEREGÜNK HANEM AZ, HOGY A KÖRÜLÖTTÜNK ÉLŐKNEK VAN!" Kérünk minden jó érzésű embert követelje a megválasztott képviselőjétől a sorkatonai szolgálat visszaállítását!

Köszönettel és tisztelettel:
Balla Gergő Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszaújvárosi szervezet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország „megfelelő&#
  2008-01-29 21:59:09, kedd
 
  Oroszország ,,megfelelő" választ ad a koszovói függetlenségre
2008. január 29. 21:04


MNO
Oroszország ,,megfelelő" választ fog adni arra, ha a Nyugat az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata nélkül elismeri Koszovó dél-szerbiai tartomány függetlenségét - közölte Moszkvában az orosz külügyi szóvivő.


Mihail Kaminyin egyben bírálta az Európai Unió tervét, amely szerint Brüsszel az ENSZ Biztonsági Tanácsát megkerülve missziót akar küldeni Koszovóba a függetlenség első lépéseinek ellenőrzésére, irányítására. A koszovói albán vezetők előreláthatólag a jövő hónapban kikiáltják a névleg még Szerbiához tartozó tartomány önállóságát.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.