Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A cigány szegregáció ellen
  2008-01-04 22:31:27, péntek
 
  A Lauderben is tanulhassanak cigány gyerekek
2008. január 04. 16:31 HunHír.Hu-információ

A Gój Motoros Egyesület szerint cigánybűnözés nincs, csak cigánykérdés, amit társadalmi összefogással kell megoldani. Noha megállapításuk első részével nem értünk egyet, mégis közöljük teljes terjedelmében felhívásukat, amelyben a cigány gyerekek taníttatása az egyik sarokpont.

Magyarország súlyos gazdasági, a Magyar Nemzet súlyos erkölcsi válságban van. A parlamentáris demokrácia jelenlegi formája nem biztosítja a népakarat, a népfenség elvét, a demokrácia lényegét. A jelenlegi hatalom uralkodó-irányító szerepét csak úgy tudja fenntartani, hogy a társadalmat, a különböző pártokat, népcsoportokat, érdekcsoportokat a végletekig megosztja, a meglévő ellentéteket minden eszközzel fokozza.

Évek óta, az utóbbi időkben fokozottan, időről-időre kampányszerűen a hatalom előveszi a cigány kártyát, s cinkelt lapokat használva kíméletlenül lesújt azokra, akik cigánybűnözésről beszélnek, írnak vagy a cigánybűnözés okán demonstrálnak. Sem a Tízparancsolat, sem a magyar törvények nem tesznek különbséget ember és ember között, nem osztályozzák, nem sorolják csoportokba a bűnelkövetőket.

A hatalomnak mindig kapóra jön az emberi indulatokra, a gyűlöletkeltésre alkalmas cselekmény. A bűnözés a társadalom betegségnek tünete. Minél több a bűneset, annál betegebb a társadalom. Mindenkor a betegség okát kell felderíteni és nem a tünetei ellen kell harcolni. Nincs cigánybűnözés. De van cigánykérdés. És ezek a kérdések súlyos kérdések.

Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy Magyarország lakosságának 10%-át kitevő cigányság körében a munkanélküliség meghaladja a 90%-ot? Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy a legszegényebb másfél millió ember döntő része cigány? Hogy tűrheti el a magyar társadalom, hogy a magyar kisgyermekek 40%-át kitevő cigány gyermekek jelentős része éhezik, sem testi, sem szellemi táplálékot nem biztosít részükre a társadalom?

A létfenntartás parancsa minden élőlény legfőbb parancsa. Az éhes gyermeket táplálni kell. Miért kényszerítjük arra a magyar lakosság cigányokkal együtt élő mintegy másfél-kétmilliós tömegét, akik maguk is a legszegényebb vagy szegény csoportokhoz tartoznak, hogy ők biztosítsák az elemi életfeltételeket a cigány lakosságnak?

Miért nem halljuk meg a szegény falusi, tanyasi emberek kiáltását, panaszát, kik évek óta csak vetnek, ültetnek, de nem aratnak. Egyre többen már nem vetnek, földjüket műveletlenül hagyják, állatot nem tartanak, mert panaszukat senki nem hallotta meg.

Ma három millió magyar ember él szegénységben, s az-az egy millió legszegényebb, melynek nagy része cigány, döntően 2 millió szegény javaiból él. Miért nem halljuk meg a kétmillió szegény ember fájdalmát, amely ma már lassan valóban gyűlöletté fokozódott? Miért nem hisszük el, hogy hazánkban is kialakulhat a szegények háborúja, amelyet a politika természetesen könnyen etnikai háborúnak állíthat be? Pedig ez az eljövendő háború csak a létért való küzdelem.

Ezért ahhoz a hétmillió magyar emberhez fordulunk, akik bár közel vannak a szegényekhez, de nem látják, és azokhoz, akik olyan környezetben és biztonságban élhetnek, hogy helyzetüknél fogva nem is láthatják a cigányok, magyarok szegénységét. Minden jó szándékú magyar emberhez fordulunk. Segítsenek! Mi, magyar polgárok segítsük a cigányprobléma megoldását!

Fogadjuk el, hogy a cigányoknak országunkban évszázadok alatt kialakult kultúrája, a cigányságon belül jól működő, sajátságos hagyományokon alapuló vajdaság intézménye ma is élő rendszer.

Kérdezzük meg a cigányokat, a vajdákat! Mit várnak a magyaroktól? Mi mit várunk tőlük? Mi az ára a társadalmi békének? A törvények betartásának, betarttatásának? Ha az ajánlat ésszerű, meg kell fizetnünk az árát.

Először nekünk kell példát adni. Áldozatot hozni, bizalmat szerezni. Vegyünk példát Böjte Csaba szerzetesről, aki bebizonyította, hogy nincs különbség cigány, magyar, román árva között. Csak szegény van és árva. Böjte Csaba példáján elindulva, számos magyarországi kezdeményezést tudva, szervezett formában tegyünk a legártatlanabb, leghátrányosabb helyzetben lévő cigány gyermekekért.

Az első lépések egyike lehet minden magániskolába, annak minden osztályába egy-egy cigány gyermeket felvenni, 10-15 család egy-egy gyermek tanítását vállalva. A cigány szegregáció ellen harcolók csak akkor lehetnek hitelesek, ha maguk is tesznek ellene. A Kárpát-Hazában közel nyolcszáz éve élnek cigányok, csakúgy, mint más nemzetiségűek. A magyar történelmi hagyomány, a több ezer éves múltunk bizonyítja, a magyar befogadó nép volt, mióta világ a világ. Az embereknek példát kell adni: Minden magániskolába pl. a Lauder magániskola cigány gyermekeket fogadjanak térítésmentesen. Waldorf, Művészeti, Egyházi, Sport iskolák stb. remek országos példa lehet, a társadalmi összefogásnak és teherviselésnek.

Felszólítunk minden olyan magyar honfitársunkat, akik aláírásukkal támogatják ezt a felhívást és egyszersmind ezzel is hitelesítik a Gój Motoros Egyesület felhívását és a delegáció tagjait.

Célunk, hogy megfelelő támogatás esetén, minimum 10 000 aláírás a delegáció kihallgatást kér a Köztársasági Elnöknél a többséget érintő problémák felszínre hozásában és annak orvoslására javaslatot is tesz.

Aláírását várjuk a www.gojmotorosok.hu -n a felhívás rovatban, vagy a kinyomtatott aláírási ívet aláírva elküldve postán a 1031 Budapest, Vizimolnár utca 16. címre Gój Motoros Egyesület Telefon: 30-9-41-61-81

Várunk minden olyan esetet is, amelyről nincs tudomása a társadalomnak rövid levél formájában, pontos helyszínnel és időponttal!

Várunk minden jó szándékú javaslatot, amely a delegáció munkáját elősegíti!

Elvárjuk a hazai média támogatását, hogy minél több emberhez eljusson a felhívásunk!

Valamint várjuk azt a roma vajdát, aki ebben a segítségünkre lenne javaslataival, és van elég befolyása e téren a romák közt, hogy történjen érdemleges változás a körükben. A delegációban helyet biztosítunk számára.

Előre is köszönjük fáradozását, hogy amennyiben támogatja a felhívásunkat azt ismerőseinek, barátainak tovább küldi e-mail-ben, vagy kinyomtatva mint egy szórólapként minél több postaládába eljuttatja. De azt is megköszönjük, hacsak szóban említést tesz a felhívásunkról honfitársainknak.

A felkért delegáció tagjai:
Professzor Dr. Papp Lajos szívsebész a Delegáció Vezetője
Szögi Zsuzsanna az áldozatok képviselőjeként
Pörzse Sándor újságíró a média képviselőjeként
A legjobb építő jellegű megoldási javaslatot tevő személynek fenntartott hely
Vajdának fenntartott hely a romák képviseletében

Budapest, 2008. január 4.

A felhívást a Gój Motoros Egyesület kezdeményezte, valamint a delegáció személyeit javasolta és a delegáltak bővítésének jogát fenntartja!

Mészáros Imre
elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A táguló léket be kell tömni
  2008-01-04 22:21:09, péntek
 
  Matolcsy György, volt gazdasági miniszter: A nemzet hajóján fúrt egyre táguló léket be kell tömni. Ehhez nemzeti sikerre lenne szükség, arra, hogy visszataláljunk a gazdasági aranykorhoz. A szélsőségesen individuális magyar értékrend miatt az anyagi életben elért tömeges, a társadalom legalább kétharmadára kiterjedő egyéni és családi siker esetén van csak remény arra, hogy a nemzeti összetartozás megerősödik. Ez azonban már a tömeges gazdasági sikernek is előfeltétele.

Ez igazi nemzeti csapda: a mainál erősebb nemzeti érzés szükséges a sikerhez, de siker nélkül még gyengül is a nemzeti összetartozás. Ma még nem látjuk be, hogy siker és nemzeti érzés együtt gyengülnek, vagy együtt lesznek erősebbek. Ezt az időcsapdát talán az oldhatja fel, ha a jövő sikere először reményként születik meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél:
  2008-01-04 22:16:04, péntek
 
  Tisztelt Sólyom László Köztársasági Elnök Úr!

A Liszaboni szerződés gyors elfogadása a magyarság nagy részének jogos felháborodását okozta. Az Országház képviselői ravaszsággal és komolytalanul szavaztak, a szerződés tartalmáról, amit a legkevésbé sem ismertek. Azaz, vakon, ismeretlenül, egy ilyen sorsdöntő határozatot hoztak. Hihetetlen, hogy a képviselők szemrebbenés nélkül ilyen mélyre sűllyedtek! Tudomásul kell venni, hogy ez a viselkedés, ami kihat azt egész magyarságra és mindazok, akik hallgatással válaszolnak, elismerik a döntést és magukra veszik a velejáró szégyent.

Ugyanakkor csatlakozom A Független Újságírók Szövetsége Nemzetközi Információs Muhelye (FÚSZ-NIM), Önhöz intézett nyilt levél aláíróihoz, mert szakszerű érvelésük világosan rámutat a szerződés elfogadhatatlanságára. A magyarság nem akar gyarmati szintre süllyedni, abban az Európában, amelyben első államalapító őseink, egyedi kultúrát és haladó értékeket hoztak. Hihetetlen, hogy ez az Európa, amely Trianont okozta, most gyarmati, szintre igyekszik kényszeríteni a magyarokat, erkölcstelen hitvány módon viselkedő képviselőik hozzájárulásával, tisztelet a ritka kivételeknek.

Akarva, nem akarva, kénytelen vagyok meggyőződni arról, hogy Európa népeinek évszázados harca még mindig tart a magyarság ellen, amelynek mindenféle formáját igazolja a történelem, és az az állítás, hogy végpusztulásra ítélik a magyarságot, a szerződés értelmében. Nem hiába fordul Önhöz, mint utolsó mentsvárhoz az értelmiség és az elkeseredett polgárok jelentős hányada, hogy akadályozza meg ezt a megaláztatást, amire kényszeríteni akarják a magyarságot a Lisszabonni, állítólagos reformszerződés szöveggel.

Nagy felelősség hárul Önre ebben a kérdésben, mivel a történelem ítélőszéke fog dönteni a határozatáról. Már pedig, ha a nép elé tárják a szerződés előnyeit és hátrányit és tárgyilagosan ítélkezhet egy referendum vita formájában, Ön ettől az óriási felelősségtől mentesítve lesz. Ezért volna helyes az Ön részéről, visszautasítani az Országház felelőtlen döntését, egy referendummal, kérve a nép hozzájárulását.

Az ilyen demokratikus eljárás megerősítheti az elnökség intézményét, amelynek tisztasága világviszonylatban biztosíthatja, a magyar nemzet tekintélyét. Az ellenkezője pedig a hírhedt kommunizmusra utal, amelynek minden jele megvan a mai kormány intézkedésekben.

Elnök Úr! Arra kérem ismételten, ne engedje a nemzetellenes tevékenység folytatását, az anyaországban, amelyet a Kormány és az Országház képviselői folytatnak és döntésével határozottan járuljon hozzá, hogy a magyarság, ne kényszerüljön szélsőséges lépések megtételére.

A szerződés gyors és vakon való elfogadása, kétség kívül nép és nemzetellenes cselekedetnek tekintendő, úgy az otthoni honfitársaim, mint a HAZÁTÓL távol élők szemszögéből nézve.

Tisztelettel üdvözli
Charles Sucsan
2007-12-27
www.sucsan.ca
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne féljetek
  2008-01-04 22:09:57, péntek
 
  Zas Lóránt
Ne féljetek
(ELLENÁLLÓKNAK --
Magyarországon és a nagyvilágon)

Ne féljetek ti satnya ágak.
Az égig érő fényes fának
törzséről a jég leválhat.
Ne suttogjátok, hogy megárad
a hegyről a hó. Madárnak,
őznek és bogárnak szava szállhat.
Ne higgyétek, hogy a világnak
rendje a fejsze, és kivághat
mindent, aki a kőre állhat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kossuth Klub sem engedélyezi
  2008-01-04 22:05:46, péntek
 
  A Kossuth Klub sem engedélyezi a Szociális Kerekasztal tanácskozását
Budapest, 2008. január 4. péntek

A Kossuth Klub sem engedélyezi a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal
tanácskozásának megtartását, jóllehet egy nappal korábban termet biztosított a civil szervezetek,
szakszervezetek, vallásközösségek rendezvényének, azt követően, hogy megtiltották a MÁV
Kórházban szombatra tervezett rendezvényüket – közölte a Kerekasztal szervezője péntek délután.
Simó Endre elmondta, hogy a Kossuth Klub titkárságáról péntek délután telefonhívást kaptak,
és tudatták velük, hogy mégsem adnak helyt a Kerekasztal országos tanácskozásának, mert
azt „politikai rendezvénynek” minősítették, és a Kossuth Klub közhasznúsági alapszabálya nem
teszi lehetővé ilyen összejövetelek befogadását. Arra a kérdésre, hogy miért minősítenek
politikainak egy társadalmi rendezvényt, melyet civil szervezetek és szakszervezetek együtt
tartanak, azt a választ kapták, hogy a „vezetés” döntött így.. (A Kossuth Klub igazgatója Lugossy
Győző.) Írásban nem voltak hajlandók tájékoztatni sem döntésük hátteréről, sem indokairól.
Mint ismeretes, a kormány illetékesei csütörtökön megtiltották, hogy a Magyar Szociális Fórum-
Szociális Kerekasztal országos tanácskozást tartson a budapesti MÁV Kórházban a december 17-
én megszavazott egészségbiztosítási törvénnyel szembeni társadalmi ellenállás
megszervezéséről, pedig a MÁV Kórház igazgatósága előzőleg engedélyt adott az összejövetelre
Podmaniczky utca 111. szám alatti II. emeleti tanácstermében. A Kossuth Klubbal pénteken
kísértetiesen hasonló eset ismétlődött meg: vélhetően felsőbb nyomásra visszavontak egy már
megadott engedélyt. A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának szervezője szerint föltételezhető,
hogy a Kossuth Klubra hasonló politikai nyomást gyakoroltak kormánykörökből, mint amilyent egy
nappal korábban a MÁV Kórházra.
Simó Endre ismételten leszögezte: a Kerekasztal tanácskozása társadalmi rendezvény mind a
résztvevők körét, mind célját tekintve. Arra szolgál, hogy a társadalmi szervezetek,
szakszervezetek, szakmai kamarák és más szerveződések közös stratégiát alakítsanak ki az
egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése előtt utat nyitó december 17-i törvényről. „Azt
szeretnénk elérni, hogy a törvény ne lépjen életbe, illetve, ha mégis életbe léptetnék, mielőbb
hatályon kívül helyezzék, mert nem áll a társadalom túlnyomó többségének érdekében” – mondta.
Simó súlyosnak minősítette, hogy egyesek korlátozni próbálják a szabad véleménynyilvánítás
jogát, és olyan állami intézményeket használnak fel politikai eszközükül, amelyeknek feladata a
társadalmi érdek szolgálata, nem pedig a pártpolitikai érdekek érvényesítése. Mint a MÁV Kórház
esetében és a közhasznú Kossuth Klub esetébe is történik. Megengedhetetlen, hogy befogják az
emberek száját, miközben érdekeikkel ellentétes egészségügyi intézkedéseket, és
egészségbiztosítási törvényt kényszerítenek rájuk – mondta.
A Szociális Kerekasztal kénytelen volt rendezvényét újabb, immár a harmadik helyszínre
áttenni: az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetében
(EDDSZ) tartják meg, Budapesten, az V. kerületi Nádor utca 32. szám alatt, az I. emeleti Nádor
teremben. Cser Ágnes elnök örömmel ad helyt a rendezvénynek, és maga is részt vesz rajta.
Mivel a szervezők már nem tudnak mindenkit értesíteni az újabb helyszínváltozásról, 10 óráig a
rendezvényüket megtiltó Kossuth Klub előtt várják a társadalmi szervezetek, szakszervezetek
képviselőit, és ott is tájékoztatják a sajtót a történtekről. Az EDDSZ-ben kb. 10.30 órakor kezdődik
az országos értekezlet.+++

Kiadta: Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal
06-30-5927371
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
-mentési és betegszállítás
  2008-01-04 22:03:29, péntek
 
  Tájékoztatásul valamennyi egészségügyi szolgáltató részére

2008. január 1-et követően szétválnak a mentési és a betegszállítási
feladatok.

Míg az előbbieket továbbra is túlnyomó részben az Országos Mentőszolgálat
(OMSZ) illetve más, erre a feladatra működési engedéllyel rendelkező
szolgáltatók (pl. koraszülött mentők) végzik, addig azon betegek
szállítását, akiknél nem szükséges legalább mentőápolói felügyelet a
szállítás idejére, a betegszállításra vonatkozó működési engedéllyel és
Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozással rendelkező
betegszállító szolgáltatók teljesítik.

A továbbiakban csak akkor kapcsolódnak be a betegek szállításába az
OMSZ egységei, amennyiben az ellátás során legalább mentőápolói
felügyelet szükséges és a szállítás sürgőssége azonnali vagy két órán
belül teljesítendő, továbbá ha intézmények közötti diagnosztikus vagy
terápiás célú, de tágabb időhatárral teljesíthető, esetleg időre kért
szállításoknál mentőápolói, mentőtiszti vagy mentőorvosi felügyelet,
beavatkozási készenlét szükséges (őrzött szállítások).
Ezekben az esetekben az OMSZ egységének megérkezéséig szakszemélyzet van a
helyszínen, illetve egészségügyi intézményben a beteggel.

Annak eldöntése, hogy a két lehetőség közül melyikre van szükség, a
szállítást elrendelő orvos joga és felelőssége. Amennyiben tehát a beteg
állapota miatt szakszemélyzetnek kell a beteg mellett maradni, akkor
OMSZ, ha magára hagyható, akkor betegszállítás.

Figyelem!
Módosul a Betegszállítási utalvány, és a mentés körébe tartozó
valamennyi orvos által elrendelt feladathoz bevezetésre kerül a Mentési
utalvány.

Az utalványok formátumát a vonatkozó rendeletek tartalmazzák.

Kérjük, hogy a fentiek alapján segítsék egymást és a betegeket a
biztonságos és zökkenőmentes betegellátás érdekében!

Természetesen, amennyiben a beteg állapota miatt magasabb szintű
mentőegység igénybevételére van szükség (pl. esetkocsi, rohamkocsi,
neonatológiai rohamkocsi, légimentés) akkor erre a már jól kialakult
gyakorlat szerint továbbra is az OMSZ-ot kell igénybe venni.


Az OEP finanszírozási szerződéssel rendelkező betegszállító szervezetek
elérhetőségei megyei, illetve regionális bontásban az OEP honlapján
(www.oep.hu ) megtalálhatók, illetve e tájékoztatónk mellékleteként
csatoljuk.

Probléma esetén kérem, forduljanak az OMSZ által működtetett DRINFO
rendszerhez.
(Tel.: 06-40-374636), illetve a http://drinfo.eum.hu/drinfo/ oldalon)

(További információk nyerhetők a mentésről szóló 5/2006. (II.7.) EüM és a
betegszállításról szóló
19/1998. (VI.3.) NM rendelet hamarosan megjelenő módosításaiból.)

Az alábbiakban összefoglaljuk a döntéshez szükséges definíciókat
mentési készenlétet igénylő őrzött szállítás: az a szállítás,
amelynek során - orvosi elrendelés alapján - a beteget orvosi, mentőtiszti
vagy mentőápolói, illetve neonatológiai szállítás esetén neonatológiai
szakorvosi, illetve gyermek intenzív terápiás szakápolói felügyelet mellett
gyógyintézetből gyógyintézetbe szállítják.

mentőszállítás:
az a mentőfeladat, amely során a beteget orvos megrendelésére
legalább mentőápolói felügyelettel
- azonnal illetve legfeljebb 2 órán belül - feltalálási helyéről
egészségügyi intézménybe szállítják.
(megj.: Ezeket a mentés körébe tartozó szállítási feladatokat továbbra is az
OMSZ látja el illetve koordinálja)
betegszállítás: a beteg egészségügyi szolgáltatóhoz, illetve az
egészségügyi szolgáltatótól otthonába történő szállítása;

a beteg otthona:
ahol a beteg életvitelszerűen tartózkodik, továbbá amennyiben az
egészségügyi szolgáltatótól történő elbocsátásakor a kezelőorvos
szakvéleménye szerint a beteg otthonában történő gondozása vagy
felügyelete szükséges, a gondozást, illetve felügyeletet vállaló személy
lakóhelye, illetve az ezt végző intézmény;

éjszakai betegszállítás:
a beteg - nem mentési céllal - 22 óra és 6 óra között egészségügyi
ellátásra szállítása, illetve ellátás utáni
visszaszállítása (pl. haemodialysis-re vagy diagnosztikai centrumba - CT,
MRI stb. - illetve innen vagy sürgősségi ellátását követően
gyógyintézetből otthonába történő betegszállítás
az éjszakai időszakban).

A betegszállítás a végrehajtás módja szerint lehet egyedi vagy más
betegekkel együttes szállítás.

Ülőbeteg-szállító kocsival az a beteg szállítható, aki

a) megfigyelést nem igényel, és
b) tiszta tudatú, és
c) segítséggel (lépcsőn is) járóképes, és
d) egészségi állapota nem indokolja a fekvő helyzetben történő szállítást,
és
e) 14 éven felüli, illetve, ha 14 éven aluli a szülő (gondozó) kíséretében.

Fekvőbeteg-szállító kocsival az a beteg szállítható,

a) akinek szállítás közbeni megfigyelése nem szükséges, és
b) aki csak fekve, hordágyon szállítható, vagy
c) akinek mozgatása csak betegkísérő közreműködésével biztosított.

A betegszállítás a sürgősség igénye szerint lehet

a) 6 órán belüli,
b) 24 órán belüli,
c) meghatározott időpontra kért, illetve tervezett időpontokban történő
ismétlődő betegszállítás.

A betegszállítás a kíséret igénye szerint lehet

a) betegkísérő közreműködését igénylő,
b) kíséretet nem igénylő betegszállító járművel teljesítendő betegszállítás.
(pl. szakrendelésre, gondozásra, nem sürgős gyógyintézeti felvételre
történő szállítások)

A betegszállítást végző személy azonnal értesíti az OMSZ
szolgálatvezetését, amennyiben a beteg állapotának szállítás közbeni
rosszabbodása miatt mentés szükségességét vélelmezi.
A segítség megérkezéséig köteles a tőle elvárható beavatkozásokat megtenni,
majd a mentőegység vezetőjének utasításai szerint eljárni.

Mentőkocsival az a beteg szállítandó, akinek az aktuális állapota illetve a
hevenyen fellépő szövődmények lehetősége miatt

a) szállítás közbeni mentőápolói szintű megfigyelése szükséges, és/vagy b)
szállítása közben mentőápoló által végezhető beavatkozás szükségessége
merülhet fel, vagy
c) tudata nem teljesen tiszta,
d) mozgatása, illetve szállítás alatti rögzítése szaktudást igényel.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az egészséged árán
  2008-01-04 13:39:03, péntek
 
  Már annyian beszéltek és cikkeztek a több-biztosítói rendszerről, hogy millióknak kellene az utcán tiltakoznia ellene. Azonban nem ez történt. Annak ellenére nem ez történt, hogy mindenki tudja, mi lesz ennek a vége. Azt szokták mondani, hogy az ember a saját hibájából tanul. És a másik hibájából is lehet tanulni? - teszem fel a kérdést.
Például az amerikaiakéból miért nem tanulunk?
Amerikát súlyos egészségbiztosítási válság fenyegeti, mert a gyógyítás költségei egyre nőnek,
s emiatt egyre többen szorulnak ki az egészségbiztosításból. 40 millió embernek nincs biztosítása és igen sokan várnak várólistára. Minden bizonnyal nem is fognak felkerülni. Ma vetítették a Végszükség című filmet, amelyben Denzel Washington által alakított főhős fiát baleset éri és új szívet kellene kapnia, hogy életben maradjon. Azonban közölték vele, hogy a jelenlegi biztosítása nem fedezi a műtéti kiadásokat. Nyersen közölték vele, hogy a fia megfog halni, mire ő fegyverrel kényszeríttette ki azt, hogy a fia felkerüljön a várólistára.
A filmet már pár éve láttam, de ezúttal is megható volt. Nem csak megható volt, hanem annál tragikusabb is, tudva azt, hogy bármelyikünk - és erre a kart a film rávilágítani - hogy bármelyikünk kerülhet hasonló helyzetbe.


És milyen igaz. Játszunk az életünkkel. Játszunk, mert nem fojtjuk bele a kormányba csírájában ezt a népellenes törvényt. Játszunk, mert nem gondoljuk végig, hogy ennek a törvénynek milyen beláthatatlan következményei lesznek.
Nem vagyunk egyformák, mint ahogy a pénztárcánk sem egyforma. Van aki megtudja majd fizetni a biztosítás díját, illetve mindenre kiterjedő biztosítást fog tudni kötni, míg a szegényebbek csak az alapdíjat lesznek képesek. Vajon, hogy fogják adni a szíveket azoknak, akik rászorulnak? A gazdagabbnak fiatalabb szívet, míg a szegényebbeknek öregebb szívet? Nem ! Akinek szívre vagy bármi másra lesz szüksége, annak csak az ára nem lesz mindegy. A szegényebbeknek nem marad más csak az, hogy fegyverrel kényszerítse ki vagy belehal. A gazdag életben marad míg a szegénynek csak a bánat marad. Ezt akarjuk?


Én barátom nem ezt akarom. Én kimegyek az utcára és tiltakozom. Tiltakozom, mert előre tudom, hogy nem fogom tudni megfizetni. Tiltakozom, mert az egészségem bármikor elveszíthetem és orvosi ellátásra szorulhatok. Akkor pedig nem akarok attól félni, hogy vajon a biztosításom fedezi-e a költségeket. Mert az élethez, a szabadsághoz, az egészséghez való jog nem privilégiumnak, hanem állampolgári jognak kell, hogy legyen. ,,A minden állampolgárnak járó állami biztosítás nem a legjobb megoldás. Hanem az egyetlen megoldás."
A mindenkire kiterjedő állami egészségbiztosítás erkölcsi kötelessége az államnak. Ha ezt
nem értjük meg, ha nem tudjuk időben felfogni, megértetni saját magunkkal és az emberekkel, hogy az életünk van veszélyben, akkor nagy bajba fogunk kerülni. Áldozatok leszünk.
A mi országunk az életre, a szabadságra és a boldogság keresésére épül. Nem pedig arra, hogy egészségünk árán fizessük meg a tanuló pénz. Ne az utolsó percben fogj fegyvert, hanem most. De ez a fegyver a szívetek és értelmetek fegyvere legyen azáltal, hogy kiállsz magadért. Mert, ha magadért állsz most ki, akkor másokért is kiállsz. A gyengébbekért és az
elesettebbekért, a fiatalokért és az idősekért. Magyarországért.



Balogh Béla

Magyar Nemzetért Mozgalom

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert Gálaest
  2008-01-04 13:25:51, péntek
 
  Wass Albert Gálaest - Meghívó 2008. január 2.

Szeretettel meghívjuk Wass Albert születésének 100. évfordulója alkalmából a
Szükségünk van Wass Albertre! Kulturális Gálaestre
2008. január 8-án (kedd) 18 órai

kezdettel a Magyar Kultúra Alapítvány Székházába (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.).



Wass Albert erkölcsi üzenete címmel ünnepi beszédet mond Szászfalvi László, a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság alelnöke.


A 100 éve született íróra emlékezik az Egy csepp emberség című műsorban elhangzott vallomásával Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, Wass Albert: Üzenet haza című versével Dörner György színművész, Mezőségi szonett és a Wass Albert földjén című verseivel Csontos János költő, Szörényi Levente ,,Elég volt!" című kóruskantátájával, melyet felvételről vetítünk.

Részlet hangzik el a Tizenhárom almafa regényből Bánffy György színművész; A funtineli boszorkány regényből Soós Andrea előadóművész; az Elvész a nyom regényből Szersén Gyula színművész; az Adjátok vissza a hegyeimet regényből Szoboszlai Éva színművésznő előadásában.

Csontos János rendező és Turcsány Péter, a Wass Albert földjén - Mezőségi kilátások című film szerkesztő-riportere beszél a dokumentumfilmről, melyből részletet vetítünk.

Az esten záróbeszédet mond Turcsány Péter, a Kráter Műhely Egyesület elnöke.

Közreműködik a Kecskés együttes régi hangszerekkel és Kobzos Kiss Tamás Tinódi-Lantos énekmondó lantművész mezőségi dalokkal.

Az estet Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió ny. főbemondója konferálja.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb magyarellenes botrány
  2008-01-04 00:38:45, péntek
 
  ÚJABB MAGYARELLENES BOTRÁNY SZLOVÁKIÁBAN
2008-01-03 23:37:46 elnök


Botránnyal ért véget a szlovákiai Nagyszombatban rendezett szilveszteri focigála. A szurkolók támadásai miatt a Spartak Trnava öregfiúk-csapatában szereplő Simon Gyulának, a DAC és a válogatott egykori kiválóságának rendőri kísérettel kellett elhagynia a rendezvényt.

A nagyszombati Spartak Trnava drukkerei már a torna során "megtalálták maguknak" Simon Gyulát, aki a Spartak öregfiúk-csapatában játszott. A 42 éves Simont előbb csalónak nevezték - arra utalva, hogy a Spartak 1997-ben az utolsó fordulóban egy bundagyanús meccsen kikapott, s ezzel lemaradt a bajnoki aranyról -, majd a csallóközi futball-legenda (Simon Gyula 230 meccset játszott a dunaszerdahelyi DAC-ban) magyarellenes rigmusok céltáblája lett.

A futballgála után a nagyszombati sportcsarnok melletti étteremben gyűltek össze a játékosok, s a huligánok itt támadtak rá Simonra, aki - a SME blogjában olvasható riport szerint - elhajolt az ütés elől, de végül csak rendőri kísérettel hagyhatta el a rendezvényt. "Soha életemben még nem tapasztaltam hasonlót" - nyilatkozta Simon, aki ennek ellenére nem jelentette fel támadóit. Simon Gyula 23-szor szerepelt a szlovák válogatottban, ahol 6 gólt lőtt.

Az Év tizenegyébe kétszer (1995, 1996) került be, 1996-ban pedig őt választották a bajnokság legjobbjává. Kétszer (1995 és 1996) házi gólkirály lett Nagyszombatban (10, ill. 14 góllal). A dunaszerdahelyi DAC és a Spartak Trnava mellett megfordult a kassai 1. FC-ben is, Ausztriában pedig az Austria Wien, illetve a Ried játékosa volt. 2004-ben a Szlovák Futballszövetségtől Fair Play-díjat kapott, miután gyors elsősegély-nyújtással megmentette egy játékos életét.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alpesi ország leszünk?
  2008-01-04 00:36:42, péntek
 
  Az elvtársak eldöntötték, hogy a vas és acél országa után alpesi ország leszünk.
2008-01-03 23:23:52 elnök


Hat völgyhíd épül Dunaújváros és Szekszárd között Kiírta a közbeszerzési pályázatot az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszának a tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, karbantartását és ezek finanszírozását magában foglaló koncesszióra a gazdasági tárca.

PPP (a köz- és a magánszféra partnersége) keretében megvalósuló beruházás többéves fizetési kötelezettségvállalásának nettó értéke nem haladhatja meg a 208,3 milliárd forintot.
Ez tartalmazza a beruházás, a 28 éven át tartó üzemeltetés, valamint a rendszeres és az időszakos felújítás költségeit is.
Számításánál a 2008. július 1-jétől (a várható szerződéskötés idejétől) induló, harminc éven át tartó koncessziós időszakkal és az üzemeltetési fázis 2010. március 31-i megkezdésével kalkuláltak.
Ettől az időponttól az államnak mintegy 28 éven át rendelkezésre állási díjat kell fizetni. A nyertes feladata lesz az M6-os Dunaújváros-Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakaszának 2x2 forgalmi sávos kiépítése.

A projekt 58 műtárgyat (egyebek között hat völgyhidat, két pihenőhelyet, nyolc autópálya-csomópontot) tartalmaz. A kiírás szerint az összességében legelőnyösebb ajánlat nyer.
A két bírálati részszempont egyike a rendelkezésre állási alapdíj kockázatokkal kiigazított nettó jelenértéke, a másik pedig a jótállás időtartama a koncessziós szerződés megszűnésétől számítva.
Az M6-os Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti, összesen mintegy 79 kilométeres szakasza - mint arról korábban beszámoltunk - ugyancsak PPP keretében valósul meg.

A pályázat nyertese a Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. lett. A projekt nettó jelenértéke 266,1 milliárd forint. Az építkezés a tervek szerint szintén 2010 tavaszán fejeződik be.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 2509
  • e Hónap: 11113
  • e Év: 47054
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.