Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
A szocialista Farkas Imre tová
  2008-01-04 10:12:38, péntek
 
  2008-01-04 09:54
A szocialista Farkas Imre továbbra sem támogatja pártját?

Ha a szocialisták nem változtatnak az egészségbiztosítás átalakításának alapelvein, a decemberi zárószavazáson egyedül távolmaradó Farkas Imre továbbra sem támogatja a jogszabályt. Az MSZP-s politikus korábban azért nem szavazott a biztosítási rendszer privatizációjáról, mert nem akarta nevét adni a törvényhez.



A szocialisták többsége azonban nem enged. Az MSZP az államfői vétó ellenére is kitart az egészségbiztosítási reform mellett - jelentette ki csütörtökön Kökény Mihály. Az országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke azt mondja: csak a záróvitát folytatják le újra és csak azokhoz a részekhez lehet módosító indítványt benyújtani, amelyeket az államfő kifogásolt.

Kökény szerint az Országgyűlés első ülésén, február 11-én a kormánypártok újra megszavazzák majd a törvényt, amely így másfél hónapos csúszással, de életbe léphet.

(hírTV)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egészséged árán
  2008-01-04 10:10:38, péntek
 
 
Az egészséged árán

Már annyian beszéltek és cikkeztek a több-biztosítói rendszerről, hogy millióknak kellene az utcán tiltakoznia ellene. Azonban nem ez történt. Annak ellenére nem ez történt, hogy mindenki tudja, mi lesz ennek a vége. Azt szokták mondani, hogy az ember a saját hibájából tanul. És a másik hibájából is lehet tanulni - teszem fel a kérdést? Például az Amerikaiakéból miért nem tanulunk? Amerikát súlyos egészségbiztosítási válság fenyegeti, mert a gyógyítás költségei egyre nőnek, s emiatt egyre többen szorulnak ki az egészségbiztosításból. 40 millió embernek nincs biztosítása és igen sokan várnak várólistára. Minden bizonnyal nem is fognak felkerülni.

Ma vetítették a Végszükség című filmet, amelyben Denzel Washington fiát baleset éri és új szívet kellene kapnia, hogy életben maradjon. Azonban közölték vele, hogy a jelenlegi biztosítása nem fedezi a műtéti kiadásokat. Nyersen közölték vele, hogy a fia megfog halni, mire ő fegyverrel kényszeríttette ki azt, hogy a fia felkerüljön a várólistára. A filmet már pár éve láttam, de ezúttal is megható volt. Nem csak megható volt, hanem annál tragikus is tudva azt, hogy bármelyikünk - és erre a kart a film rávilágítani -, hogy bármelyikünk kerülhet hasonló helyzetbe.

És milyen igaz. Játszunk az életünkkel. Játszunk, mert nem folytjuk bele a kormányba csírájában ezt a népellenes törvényt. Játszunk, mert nem gondoljuk végig, hogy ennek a törvénynek milyen beláthatatlan következményei lesznek. Nem vagyunk egyformák, mint ahogy a pénztárcánk sem egyforma. Van aki megtudja majd fizetni a biztosítás díját, illetve mindenre kiterjedő biztosítást fog tudni kötni, míg a szegényebbek csak az alapdíjat lesznek képesek. Vajon, hogy fogják adni a szíveket azoknak, akik rászorulnak? A gazdagabbnak fiatalabb szívet, míg a szegényebbeknek öregebb szívet? Nem ! Akinek szívre vagy bármi másra lesz szüksége, annak csak az ára nem lesz mindegy. A szegényebbeknek nem marad más csak az, hogy fegyverrel kényszerítse ki vagy belehal. A gazdag életben marad míg a szegénynek csak a bánat marad. Ezt akarjuk?

Én barátom nem ezt akarom. Én kimegyek az utcára és tiltakozom. Tiltakozom, mert előre tudom, hogy nem fogom tudni megfizetni. Tiltakozom, mert az egészségem bármikor elveszíthetem és orvosi ellátásra szorulhatok. Akkor pedig nem akarok attól félni, hogy vajon a biztosításom fedezi e a költségeket. Mert az élethez, a szabadsághoz, az egészséghez való jog nem privilégiumnak, hanem állampolgári jognak kell, hogy legyen. ,,A minden állampolgárnak járó állami biztosítás nem a legjobb megoldás. Hanem az egyetlen megoldás." A mindenkire kiterjedő állami egészségbiztosítás erkölcsi kötelessége az államnak. Ha ezt nem értjük meg, ha nem tudjuk időben felfogni, megértetni saját magunkkal és az emberekkel, hogy az életünk van veszélyben, akkor nagy bajba fogunk kerülni. Áldozatok leszünk. A mi országunk az életre, a szabadságra és a boldogság keresésére épül. Nem pedig arra, hogy egészségünk árán fizessük meg a tanuló pénz. Ne az utolsó percben fogj fegyvert, hanem most. De ez a fegyver a szívetek és értelmetek fegyvere legyen azáltal, hogy kiállsz magadért. Mert, ha magadért állsz most ki, akkor másokért is kiállsz. A gyengébbekért és az elesettebbekért, a fiatalokért és az idősekért. Magyarországért.

Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiba az áfatörvényben
  2008-01-04 10:07:00, péntek
 
  Hiba az áfatörvényben


Lehel vezér, p, 2008/01/04 - 09:12

A jogszabály jelen formájában alkalmazhatatlan - mondta az áfatörvény egy passzusáról Zara László, az adókamara elnöke.
A fordított áfafizetés bevezetése kapcsán ugyanis nem tették egyértelművé, mely szolgáltatások esetén kell is az új szabályok szerint adózni. Bár csupán három nap telt el a hatálybalépése óta, máris komoly dilemmákat vet fel az új áfatörvény. A jogszabály fordított adófizetést vezet be bizonyos ágazatokban, többek között a hulladékkereskedelem, a felszámolás alatt álló cégek esetében, a százezer forintnál magasabb összegű értékesítés, valamint egyes, ingatlannal kapcsolatos ügyletek terén.

Ám, hogy ez utóbbi pontosan mit takar, nem derül ki világosan a törvényből, abban ugyanis nem szerepelnek a szolgáltatások jegyzékére utaló, úgynevezett szj-számok. Nem állapítható meg tehát, hogy mely szállítási, szerelési vagy egyéb munkák esetében köteles a vevő vagy a szolgáltatás igénybe vevője befizetni az áfát. Kérdés az is, hogy egy zárcsere után, vagy őrző-védő szolgáltatás igénybevételekor milyen számlát kellene kibocsátani.

A jogszabály jelen formájában alkalmazhatatlan, és minél előbb világos iránymutatásra van szükség - fogalmazott a Világgazdaság kérdésére Zara László, az adókamara elnöke, aki szerint az adóhatósági útmutatások nem felelnek meg e célnak. A jogszabály módosítására vagy miniszteri irányelv közzétételére van szükség, a helytelen számlakibocsátás ugyanis komoly adóhatósági bírságot vonhat maga után.

A pénzügyi tárcánál a Világgazdaság kérdésére úgy fogalmaztak: nyitottak a szakmától érkező javaslatokra, az egyeztetések hamarosan megkezdődhetnek.

(világgazdaság-index)

http://szentkoronaradio.hu/node/23984
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre fogy a vagyonunk –
  2008-01-04 10:04:11, péntek
 
  Egyre fogy a vagyonunk - Kevesebb a pénzünk, mint a hitelünk


Lehel vezér, p, 2008/01/04 - 09:14


Kategóriák: Belföld gazdaság
A magyar lakosság eladósodási folyamatában történelmi fordulópontot hozott 2007 harmadik negyedéve.
A Magyar Nemzeti Bank friss elemzéséből ugyanis az derül ki, hogy a felvett hitelek nettó értéke most először meghaladta a megtakarításokét, s csak a forint erősödésének tudható be - az adósság zömét devizában halmoztuk fel -, hogy az összkép nem romlott drasztikusan, a pénzügyi vagyon viszont már jelentősen csökkent a harmadik negyedévben.

Az eladósodás tempója óriási. Míg 2005 elején 21 milliárd forintot tett ki a háztartásoknak nyújtott fogyasztási, illetve lakáscélú kölcsönök értéke, addig 2007 novemberében ez az összeg már megközelítette a 190 milliárd forintot. A magánszemélyek gépjárművásárlásra fordított tartozása 2004 tavasza óta megháromszorozódott, a lakáscélú hitelállomány 2004 óta pedig majdnem megduplázódott, így november végén több mint 3100 milliárd forintra rúgott. A háztartások teljes tartozása elérte az 5831,3 milliárd forintot, így egy év alatt 24 százalékkal nőtt a lakosság adósságállománya. Az adatokból kitűnik, hogy a lakosság már csaknem kizárólag devizaalapú kölcsönt igényel: a devizahitelek részaránya jelenleg 54 százalékos, tehát csaknem a duplája a két évvel korábbi értéknek. Az állampolgárok vagyonvesztése mellett a vállalkozások finanszírozási igénye is megnőtt, különösen a hosszú lejáratú hitelek és az egyéb tulajdonosi tartozások emelkedése volt meghatározó.

(mno)


http://szentkoronaradio.hu/node/23985


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félrevezető miniszteri rendele
  2008-01-04 10:00:49, péntek
 
  2008-01-04 09:44
Félrevezető miniszteri rendelet

Váratlanul érte az áramszolgáltatókat az egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló gazdasági miniszteri rendelet. Ráadásul félrevezető, hiszen az abban közölt árak az energiadíjakra vonatkoznak, ezt még növeli a hálózathasználati díj, amit egy külön jogszabály tartalmaz.





A gazdasági minisztérium által a lakossági fogyasztóknak kidolgozott tarifacsomagokról az áramszolgáltatók a megjelent rendeletből értesültek - írja a Napi Gazdaság. Emiatt tulajdonképpen át kellene alakítani a számlázási rendszert. A társaságok jelenleg azon dolgoznak, hogy néhány napon belül legalább az internetre fel tudjanak tenni egy olyan részletesebb tájékoztatót, amely megfelelően eligazítja a fogyasztókat.

Boross Norbert, az Elmű és az Émász kommunikációs igazgatója szerint jelenleg nehezen értelmezhető maga az ajánlattételi eljárás is. A rendelet egyébként némileg félrevezető, hiszen az itt közölt árak az energiadíjakra vonatkoznak, ezt még növeli a hálózathasználati díj, amit egy külön jogszabály tartalmaz.

A december 29-én, a Magyar Közlönyben megjelent, az egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló gazdasági miniszteri rendelet alapján három különböző tarifacsomagból választhatnak a fogyasztók: az egy zónaidős A1-es, a két zónaidős A2-es, illetve az időszakos B tarifacsomagra kell ajánlatot tenniük.

A rendelet bonyolultsága miatt annyit érdemes tudnia a hétköznapi kisfogyasztónak, hogy átlagosan 8,90 forint/kilowattóra többletköltség jelenik meg az energiadíjon felül. Másik fontos tudnivaló: a tényleges drágulás a tavalyi év végi közüzemi árakhoz képest április elsejéig, vagyis a követező három hónapban ebben a szektorban 9,8 százalék is lehet, ami azonban előrevetíti az évközi további drágulást is.

(Napi Gazdaság)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
300 forintra emelkedhet a keny
  2008-01-04 09:58:48, péntek
 
  300 forintra emelkedhet a kenyér ára

Lánchíd Rádió, p, 2008-01-04 09:04Belföld Kiemelt hírek


Ismét emelkedik a kenyér ára. Ilonka Boldizsár, a Pékszövetség elnöke a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: a növekvő alapanyag- és energiaköltség, a dolgozók bére, a megemelkedett járulékok és a szállítás folyamatos drágulása miatt legalább 10-15 százalékos áremelésre van szükség. Ha a kereskedők elfogadják a pékek ajánlatát, akkor 1 kg fehér kenyérért több mint 300 forintot kell majd fizetni.

(Magyar Nemzet)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiss Elemér exminiszter cége b
  2008-01-04 09:54:20, péntek
 
  Kiss Elemér exminiszter cége borsos megbízást kapott

Lánchíd Rádió, p, 2008-01-04 09:11Belföld Kiemelt hírek

Ismét több milliós állami megbízást kapott a Medgyessy-kormányból korrupció gyanúja miatt menesztett egykori kancelláriaminiszter. Kiss Elemér ügyvédi irodája bruttó 8,4 millió forintért képviseli az Egészségügyi Minisztériumot az V. kerülettel folytatott parkolóvitában. A tárca szerint a díjazás nem eltúlzott, mert a jogászoknak folyamatosan részt kell venniük a tulajdonjog - rendezési eljárásában. Emlékezetes: Kiss Elemérnek azért kellett távoznia a kancellária éléről 2003-ban, mert a nevével fémjelzett ügyvédi iroda több állami megbízáshoz jutott.

(Részletek a Magyar Nemzet január 4-i számában.)
nyomtatható változat cikk küldése
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szedelőzködnek? – avagy
  2008-01-04 09:47:22, péntek
 
  Szedelőzködnek? - avagy Állatfarm 2008 Magyarországon

2008.01.04.

Bizonyos önkéntes hang- és mérvadók elkezdték az ál-liberális törpeminoritás, az SZDSZ halálhírét költeni. Úgy tűnik az egykor szebb napokat látott és szürkeállományára valamikor oly büszke sajátos, véd- és dacszövetség, melyet mint utóbb kiderült, kizárólag mocskos anyagi érdekek mentén lehetett eddig is összetartani, az első, mely rácáfol a régi mondásra, miszerint, akinek halálhírét költik, az hosszú életű lesz.

Főként az elektronikus médiában, de a nyomtatott sajtóban is egyre többször hallunk, olvasunk arról, hogy a következő országos méretű erőfelmérőn nagy valószínűség szerint el fog bukni a tolerancia és a másság iránti tisztelet jelzésértékű zászlóvivőjeként számon tartott politikai tömörülés.
Molnár Tamás legutóbbi írásában a Magyar Soros Alapítvány tevékenységének beszüntetése kapcsán arra a kérdésre keresi a választ, hogy ,,Mi történt most, az alapítvány távozásakor? Már támogatásra sem érdemes a magyar deviancia? Csak nem került válságba a magyar szélső-liberalizmus? Vagy mindez csak megtévesztés és szemfényvesztés?"

Nos, az ál-liberális törpeminoritás gengszterváltás óta, a Kiss Jánostól az elnöki székbe ültetett száz kiló marhahúson át egészen a pártot a megalázó (a mérési hibahatáron belülre leküldő) 1%-os népszerűséget kiharcoló 1ügyű ígérgető Kóka Johhnyig befutott nagy ívű karrierjét nézve, George Orwell Állatfarm című darabja jut az eszembe. Abból is a hatalmat okosan magukhoz ragadó disznók. A kezdetben harciasan antikommunista SZDSZ a végére kisebbségbe kerülve mégis kezében tartja a gyeplőt.

- Napólajos elvtársnak mindig igaza van! - kántálja időről időre Bandi elvtárs, a ló, aki az állatfarm lakói közül a legtöbbet dolgozik, ha pedig felmerül valamilyen megoldásra váró probléma, mindenre azonnal készen van a válasz: ,,Ezentúl még keményebben fogok dolgozni!"
Napólajos elvtárs, aki nem a szavak disznaja, Hólabda elvtárs, a szellemi mozgatórugó, akit később a nálánál sokkal tehetségtelenebb Napólajos a kutyák (értsd az erőszak segítségével) félreállít, valamint az ideológiai szócső szerepében tündöklő Vamzi elvtárs, aki maga ajánlkozik fel önmaga saját kezű kasztrálására az eszme érdekében, nos a disznók mind-mind behelyettesíthetők a jelenlegi kormánykoalíció, valamint az ún. ,,magyar" éa ún. ,,politikai elit" tagjai között.
Mi történik most? Valóban válságba került a magyar deviancia? Tényleg elérkeztünk ahhoz a már-már elérhetetlennek tűnő ponthoz, hogy válságba került a magyar szélső-liberalizmus? Vagy, ahogyan Molnár Tamás is felteszi a kérdést írásában, mindez csak megtévesztés és szemfényvesztés?
Nos, ezeket a kérdéseket biztonsággal egyelőre még nem tudjuk megválaszolni, legfeljebb csak sejtéseink lehetnek. Az utóbbi időben a pénz, a konc, valamint a hatalommegtartás kényszere által sajátosan összekuszálódott internacionalisták és kozmopoliták egészen sajátos bravúrmutatványokkal szórakoztatják a tisztelt nagyérdeműt. Az átlagnál kicsit is jobban érdeklődő állampolgárok pedig jókat derülnek azokon az ál-naivnak tűnő kérdéseken, melyekben a szolgalelkületű ölebmédia megmondó-emberei és sajtószajhái behatóan arról faggatják a Szadesznek az üzleti szférából újonnan szalasztott divatficsúrját, hogy ugyan vajon mondaná mán el nekik, hogyan is lesz ez a 10% körüli új SZDSZ? Miközben mindannyian tudjuk, hogy ők is tudják, dehogy akarnak ők tíz százalék körüliek lenni, tökéletesen megfelel nekik - erre a kis időre - az 1% körüli központi zsaroló szerepköre is, amit még a torgyáni időkben kiagyalt, és manapság is - helytelenül - ,,a mérleg nyelve" szóösszetétellel prezentálnak a külvilág felé.
Megbukott a deviancia és a szélsőséges liberalizmus Magyarországon? Vagy mindez csak megtévesztés és szemfényvesztés? Félek ez utóbbiról van szó.
Ha már az Állatfarmot hoztam szóba az imént, ez a rideg állattartás. A falka - vagy talán politikailag korrektebb, ha úgy fogalmazunk, hogy a horda -, szóval a mindent letaroló gyülevészhad felélte, de legalábbis az utolsó simításokat végzi a téren, hogy felélje a terület utolsó tartalékait is. Még utoljára beültették emberüket (Ungár Klárát) az utolsó nagyobb pénzszivattyú elérhető közelségébe. Jól jön majd a Bahamákon még az a pár milliárd, ami az évi 1500-ból csurran-cseppen.
Egyszerűen le- és kiraboltak mán mindent. Minek maradnának? Mi pedig az utolsókat rúgjuk. Az egészségügy körül zajló központilag levezényelt haccacárét elnézve pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy a szó szoros értelmében, tényleg az utolsókat rúgjuk. Elfogyott a felélnivaló, ideje hát továbbállni. Az, hogy mi marad utánuk, azzal ők nem törődnek. No, de hát miért is törődnének, hiszen gyökértelenek. Egyik részük internacionalista, másik részük meg kozmopolita. Ez utóbbiak szokták nagyképűen világpolgárnak nevezni magukat.
Eftársak! Aggodalomra semmi ok, (most, hogy már mindent lepusztítottak!) most egy kicsikét nélkülözni lesztek kénytelenek szakértő útmutatásainkat, mer' ugyanis a nagy átalakítás (jelszó: mindegy, hogy hogyan, csak nyúljunk hozzá, mer' eddig nem nyúlt hozzá senki, ezér', ha mi nyúlunk hozzá, akkó csak jó lehet ahogy hozzányúlunk!), szóval az áldásos reformok kézileg és központilag történő levezénylésének szakszerűen irányított folyamatában kicsikét elfáradtunk, ezért most jól megérdemelten (értsd a régi, bevált frazeológia szerint: érdemeink elismerése mellett) pihenni vonulunk.
És mi ezt is bevesszük majd. De talán még az is előfordulhat, hogy az előre gondosan kitervelt irányított visszavonulást győzelemként élik majd meg a 2008-as magyar Állatfarm ostoba és hiszékeny lakossága.
Ismételten visszautalnék a Giró-Szász András által mondottakra, miszerint nem valami nagy dicsőség egy rommá lőtt csatatéren kitűzni a győzelmi lobogót. Pedig a dolgok jelenlegi állása szerint ez a sors vár a most még legnagyobb ellenzéki párt szerepében tetszelgő tehetetlen Gólemre.
De hogyan jutottunk idáig? Az alábbi rövid kis részlet, mely az igazi Állatfarmból való, talán jól példázza, hogyan zajlottak le a folyamatok a gengszterváltás óta Magyarországon:

Hólabda elvtárs: Gyengébb felfogású elvtársaink láthatóan képtelenek arra, hogy a hét parancsolatot megtanulják. Ezért a parancsolatokat egyetlen mondókába sűrítettem össze. Négy láb jó, két láb rossz. Ebben benne rejlik az állatfarmizmus leglényege.
Tyúk 1: Tiltakozom. Nekem ugyanis csak két lábam van.
Hólabda elvtárs: Ez csak a látszat, elvtársak! A tyúk szárnya lényegét tekintve mozgásszerv, nem pedig manipulációs eszköz! Ezért lábnak tekintendő! Az ember megkülönböztető ismérve a kéz, mellyel galádságait elköveti.
Tyúk 1: Nem értem. Akkor te most azt állítod, hogy mi jók vagyunk?
Hólabda elvtárs: Persze, hogy jók vagytok.
Tyúk 2: Mindazonáltal nekem továbbra is csak két lábam van.
Hólabda elvtárs: Nem érted a magyarázatomat, elvtársnő? Sebaj! Én beérem azzal is, ha elfogadod. Elfogadod?
Tyúk 2: Elfogadom

A nagy kérdés csak az, hogy mi, az igavonó barom státuszába besorolt egyszerű állampolgárok az idei, sorrendben a 2008. esztendőben, mi az, amit még hajlandóak vagyunk elfogadni (értsd: eltűrni) ezektől a disznóktól, és mi az, amire az ölebként felnevelt és mára már vérebbé kifejlődött (média)kutyák erőszakos csaholása és vicsorítsa ellenére is azt mondjuk, hogy ezt márpedig NEM!
Mondjunk NEM-et az ő országukra!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ

http://fusz.hu/node/7652
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Molnár Tamás: Kérdések Soros G
  2008-01-04 09:42:52, péntek
 
  Molnár Tamás: Kérdések Soros György szelleméhez
2008-01-04. 09:25

A legfrissebb hírek szerint beszüntette tevékenységét a Magyar Soros Alapítvány. A kurátorok 2007 decemberében /a nyilvánosság teljes kizárásával/ lemondtak eddigi funkcióikról. A Soros Világ Hálózat /?/ részeként működő Nyílt Társadalom Intézet és a Közép Európai Egyetem viszont továbbra is működik. Az 1984-ben létrejött Magyar Soros Alapítvány az elmúlt több mint két évtizedben, majdnem 30 milliárd forinttal /?/ járult hozzá az SZDSZ-közeli értelmiség egzisztenciális bújtatásához. Modellértékű kezdeményezésként - a magyar nemzeti értékekkel szemben -, közel 40 ezer liberális ,,másként gondolkodót" támogatott az alapítvány.

A hatalmas méretű (a magyar oktatási tárca költségvetését messze meghaladó) juttatások ellenére egy, azaz 1 százalékra zsugorodott hazánkban az ultraliberális terrorpárt támogatása. Alábbi cikkünk a 2006-os választási kampányban jelent meg, amikor érdekes módon, hatalmas összegek jelentek meg az SZDSZ-es kampány közelében.

Mi történt most, az alapítvány távozásakor? Már támogatásra sem érdemes a magyar deviancia? Csak nem került válságba a magyar szélső-liberalizmus? Vagy mindez csak megtévesztés és szemfényvesztés? Íme egykori cikkünk tényei:

Egészséges lelkületű országokban Soros György ártó szellemének megjelenése azonnal felfordulást, riadalmat és pánikot okoz, hiszen a bőkezű mecénás sajátos "magánérdekei" alapján előszeretettel destabilizál képlékeny pénzügyi és politikai rendszereket.

A hazai országgyűlési választások előtt, bombaként robbant a hír: miszerint a történelem legnagyobb arányú, titkos magánadománya érkezett általa az országba. Az eset azonban érdekes módon nem hozta lázba a magyar közvéleményt. Sőt, furcsa módon, minden oldalról csend és hallgatás övezte Soros mostani, rejtélyes pénzügyi tranzakcióját! (A budapesti Közép-Európai Egyetem, a CEU vezetője, eközben rálicitált az általunk említett hatalmas összegre, mert szerinte nem közel 50 milliárdos, hanem 100 milliárdos költségvetéssel rendelkezik a hamarosan megszűnő oktatási intézet!)
A döbbenetes nagyságú adományt övező különös némaság, újabb kérdéseket vet fel, melyekre joggal várhat választ a kíváncsi magyar közvélemény:

1. Mondhatjuk-e, hogy ez az adomány Magyarország történetének legnagyobb készpénzes adománya?
2. Kik döntenek ennek a gigászi összegnek a felhasználásáról, kikből áll a kuratórium? Voltak-e már egyeztetések az elmúlt hónapokban az oktatási tárcával a stratégiai célokról?
3. Tudott-e arról Kóka János SZDSZ-es gazdasági miniszter, hogy ilyen hatalmas összegű támogatást kapott a CEU, és az ott működő Business School?
4. Ebből az alkalomból miért nem készült Soros Györggyel nagyinterjú a közszolgálati televízióban?
5. Miért nem írt erről szinte semmit a magyar sajtó, miért hallgat az SZDSZ?
6. Miért nem kapott miniszteri elismerést Soros György Magyar Bálinttól?
7. Miért nem kapott Soros György ezért Kossuth-díjat március 15-én?
8. Mi a véleménye erről az esetről Dr. Szigeti Péternek, az OVB újonnan megválasztott elnökének?
9. Mi a véleménye az adományról és annak időzítéséről Dr. Halmai Péternek, az OVB frissen választott alelnökének, aki több éven keresztül a Soros Alapítvány elnöke volt?
10. Mi a véleménye a szétvert magyar felsőoktatás résztvevőinek erről a különös és kitüntető figyelmességről?
11. Mit gondol a Nemzetbiztonsági Szolgálat? Nem hatalmas kockázati tényező, ekkora nagyságrendű összeg felbukkanása a választások időpontjában? Nem kellene átértékelnünk az SZDSZ álságos magatartását a pártfinanszírozások átláthatóságával kapcsolatban?
12. Mi a véleménye a magyar társadalomnak, és a magyar ellenzéknek erről a rejtett, nagyon szűk kört érintő, a nyilvánosságot kikerülő adományról?

A választópolgárok kíváncsiságával várjuk a válaszokat az érintettektől!
Csak remélni tudjuk, hogy nem a szélsőséges, ultraliberális SZDSZ kampányát támogatja majd Soros György adománya!

Ui: Most, 2008 első napjaiban szinte semmit sem veszítettek aktualitásukból az akkori kérdések, bár a válaszokat már részben ismerjük! Mégis: - A Magyar Soros Alapítvány kivonulásával egy időben, miből és hogyan működik tovább az SZDSZ-es hátsó holdudvar? Volt-e vagyonvizsgálat és adóelszámolás? Ha lemondtak a kurátorok, akkor vajon kik kezelik tovább az itt maradt hatalmas pénzösszegeket? Van-e rálátása erre a különös esetre az Állami Számvevőszéknek és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak? Miért hallgat minderről a Fidesz? Talán nem meri megbolygatni leendő /potenciális/ szövetségese pénzügyeit?

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!

Molnár Tamás
ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérfagyasztó hírek a dél-kelet
  2008-01-04 09:40:56, péntek
 
  Vérfagyasztó hírek a dél-keleti végekről: Extrém olcsó magyarországi lakásokat keresnek a románok


2008-01-03 15:50 Belföld | Románia

Az ország keleti határának egyes részein lassan telítődik a piac, az árak magasra szöktek, most már nem tudnak errefelé olcsón lakást vásárolni a románok. Várható tehát, hogy egyre beljebb próbálkoznak ingatlanok megvásárlásával keleti szomszédaink, így hamarosan megjelenhetnek Makón is, habár az árak ott magasabban alakulnak - derült ki a Délmagyarország cikkéből.

Battonyán és Derekegyházon több száz ingatlan kelt el az utóbbi hónapokban. Ezeket román állampolgárok vásárolták meg, akik majdnem minden esetben felújították, felújítják a lepusztult házakat. Ez pedig hatott a helyi építőiparra is, így némi fellendülés érzékelhető. Békés megyén túl azonban egyelőre nem terjeszkednek a románok, így például a Csongrád megyei falvakban egyelőre hiába várták őket. A várakozások szerint azonban a megye határ menti részein hamarosan megjelennek majd, annál is inkább, mert a betelepülők által favorizált falvakban az árak már esetenként kétszeresükre is emelkedtek a megnövekedett keresletnek köszönhetően.

Az alacsony árpozíciónak pedig megfelelnek a Makó környéki falvak, de olykor magában a városban kínált házak, lakások is. Az egyik makói ingatlanközvetítő iroda vezetője a lapnak elmondta, hogy a városban még kevés a román vásárló, viszont egyre több az érdeklődő. Néhány vásárlás előfordult Magyarcsanádon, de a makói piac eddig csaknem érintetlen román részről - tette hozzá Rácz Dóra. Ennek oka lehet, hogy Makón irreális a románok által preferált 2 millió forintos ház, ugyanakkor az egyik társasházban már több lakást vásároltak.

A határ túloldaláról érkezőknek fele befektetési, fele viszont letelepedési céllal érkezik az országba. Egyre több román nemzetiségű betelepülő keresi fel segítségért a makói román kisebbségi önkormányzatot. Vezetője, Bekán Aurél a lapnak elmondta, hogy a letelepedőkkel erősödik a térség román kisebbsége.

ingatlanmagazin.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.