Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Vigyázó szemetek...
  2008-02-10 23:58:44, vasárnap
 
  Vigyázó szemetek Hágára vessétek! - A privatizált holland egészségügy



Mivel az SZDSZ-es egészségügyi reformerek Hollandiában tanulmányozták a magánbiztosításra áttérés rejtelmeit, nem árt, ha megismerkedünk az ottani ,,eredményekkel". A legszellemesebb németalföldi újítás az ,,arany kézfogás"... És a ,,reform" valójában már nálunk is folyik!

Hollandiában 2006-ban szüntették meg a szolidaritáselvű egészségbiztosítást. A sutba dobott rendszer államilag szervezett volt, de az állam, a munkáltatók és a munkavállalók részvételével önkormányzati alapon működött.

Miután átadták az egészet nyereségelvű magánbiztosítóknak, a korábbi 30 eurós biztosítási díj (amit fele-fele alapon fizetett a munkáltató és a munkavállaló) 100 euróra emelkedett. Változás, hogy a munkáltatónak most nem kell befizetnie semmit sem, az egészet a munkavállaló állja.

Persze a munkáltató sem marad ki a jóból. A magánbiztosítók nem fizetnek táppénzt, sem szülési segélyt - ez lett a munkáltatók új terhe, amelyet maximum két éven át kötelesek fizetni az alkalmazottaiknak. Összege az átlagkereset 70 százaléka.

A több, mint háromszorosra emelkedett havi járulékteher miatt rengeteg munkavállaló maradt ki a biztosításból. Rájuk hivatkozva a magánbiztosítók állami hozzájárulást követeltek. Az állam csapdába szorult, mostanra kénytelen fizetni a magánbiztosítóknak, amelyek - ők könyvelnek - bebizonyították, hogy a bő háromszoros bevétel ellenére sem rentábilis nekik a biztosítás.

Igazi nyelvi bravúr is született: ,,Arany kézfogás" a neve annak a módszernek, amellyel a legrászorulóbb krónikus betegektől - egyszeri pénzfizetés ellenében -örökre megválik a magánbiztosító. Így Hollandiában rendszerré lett a legelesettebbek kitessékelése mindenféle strukturált szolidaritásból.

Hollandia már itt van...

Az egészségbiztosítás magyarpusztító reformja valójában már megkezdődött. Az egészségirtó minisztérium a biztosítók kedvéért tudatosan szűkíti az egészségügyi ellátóhálózatot, hogy a bevételekből kevesebbet kelljen majd nekik fönntartaniuk. A nap nap után bevezetett újítások mindig a biztosítók igényei szerint valósíttatnak meg, a szakmával sosem egyeztet a kormányzat.

Az egészségirtó minisztérium a biztosítókkal viszont folyamatosan, titokban egyeztet, miközben a szakma képviselőit és a társadalmat elzárja a ,,forró" információktól. Például titokban tartja, hogy az új biztosítás nem ad táppénzt.

A kormányzat pontosan úgy tájékoztatja a lakosságot az egészségügyi reformról, mint a 2006-os választások előtt a gazdaság állapotáról. Hazudnak éjjel és nappal.

A jövendő magánbiztosítók olyan rendszert sajtolnak ki az MSZP-SZDSZ-kormányból, amely garantálja nekik:

- a működésbiztonságot (azaz nem veszíthetnek a bolton),

- az esetleges kormányváltás után csak túlfizetés árán lehessen megszabadulni tőlük.

Magyarán piócák akarnak lenni az állam testén. A közüzemi szolgáltatókhoz hasonlóan semmi sem fogja kényszeríteni a magánpénztárakat a rentábilis működésre, költségeiket és garantált nyereségüket törvény erejével sajtolhatják ki az állampolgárokból.

Ez a törvény casus belli. Ha a magyar lakosság egészségét áruba lehet bocsátani, akkor nincsen értelme a jelenlegi magyar államot fenntartani, mert az a saját lakosságának az ellenségévé vált.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszakított nemzetrészeink
  2008-02-10 22:47:19, vasárnap
 
  Meghívó

A Budaörsi Polgári Kerekasztal és a Társaság a Kárpát-medence Magyarságáért
civil egyesület szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

a

BUDAÖRSI POLGÁRI KASZINÓ:
Elszakított területeken élő nemzetrészeink helyzetével foglalkozó
előadás-sorozatának második rendezvényére

*

Meghívott előadónk:

Ágoston András a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke
Előadásának tárgya:
- a vajdasági magyar közösség helyzete, a felemás szerbiai
rendszer-váltástól napjainkig,
- a Szerbiai Magyar Koalíció 12 pontja,
- a magyar autonómia esélyei, Koszovó önállósodásának folyamatában.


Időpont: 2008. március 6, csütörtök, 18.00 óra


Színhely: ADLER KÁVÉHÁZ
2040 Budaörs, Budapesti út 2.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kollektív bűnösség?
  2008-02-10 21:51:09, vasárnap
 
  VISSZA KELL UTASÍTANI A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG VÁDJÁT (most is)
Gondolatok Geönczeöl Gyula: Benes törvények, kollektív jogfosztás, szovjet geopolitika...c. írásáról

A Benes dekrétumok újra törvényesítése a magyar kisebbségben élőkkel szemben, mint "kollektív bűnösökkel" szemben teljességgel IGAZSÁGTALAN, mert nem a magyar emberek kezdeményezték a háborút, hanem a háborúskodó országok vezetői!!!

A magyar emberek csak teljesítették a behívó parancsot, mert ha nem akkor statáriálisan (azonnali hatállyal) kivégezték volna őket! A hadrafoghatósági korhatár 16-tól 55 éves korig terjedt!!!! Vannak ismerőseim, akik 16. életévüket még be sem töltötték és megkaták a behíót. Vitték őket Németországba a hátországba... Rabszolgamunkára. Majd, mint hadifoglyokat tartották őket a háború végeztével.

És, szégyen, de Magyarország volt az egyetlen olyan ország, amelyik nem jelentkezett ezekért a kényszersorozásos hadifogoly katonákért!!! A hadifoglyaink idegen országban tengtek-lengtek, mert nem volt pénzük az utazásra. Sokan télvíz idején mezítláb vágtak neki a havas tájnak - gyalog, hogy hazajussanak valahogy szeretett hazájukba!!! És akkor a sok szenvedésért még kollektív számkivetettség járt, meg az, hogy lefasisztázzák őket, merthogy a németek oldalán érte őket a világháború vége!!! Mi köze volt mindehhez egy középiskolás diáknak pl. 1944-ben??? Az égvilágon semmi!!! Legfeljebb annyi, h. magyarnak született a szerencsétlen!!!

És akkor nem volt elég a trianoni csonkítás, még a II. vil.háb után is további területeket csatoltak el meggyalázott hazánk területéből!!!

Így büntetve az ártatlan civil lakosságot, a magyar népet!!! És büntetik még mindig mindazért amiben NEM ő volt a vétkes!!!

ÉS MOST MI A HELYZET???

Ki használja a hatalmat immár 62. éve arra, hogy a magánvagyonát gyarapítva a negatívan diszkrimináltaktól elrablott és un. társadalmi- állami tulajdonba vett anyagi ingó- és ingatlan vagyonokból. Miközben azt hazudták a dolgozó népnek, hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat??? Az a dolgozó nép meg annyi bért sem kapott a munkájáért, amiből otthont tudott volna teremteni, tisztességes családot tudott volna alapítani és rendes magánélete lehetett volna!!!

Mert, az 1960-as évekre már teljesen elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és muszáj volt házgyári elemekből emeletes blokklakásokat építeni és azt OTP-kölcsönből megavásárolni 30 éves hitelre. Annak a lakásnak, amelyikre befizethettem a volt férjemmel 1972. novembearében, a törlesztő részlete 2003-ban járt le. Most meg itt lenne a nyakunkon a panelrekonstrukciós kiadások, meg az ingatlanadó!!! Mindezt azért, h. lakhassunk valahol!!! És akkor még hova teszi az ember a közben felnőtté váló gyerekeket? Nekik milyen lehetőségük lesz a mostani körülmények között a családalapításra???

Semmilyen!!!! Ott lesz nekik - mint felkínált "llehetőség" a meddővé tétel ha problémát okozna a gyermekvállalás!!!

Ez a modern genocídium lényege: elvenni parlamentáris diktatúrával, törvényekkel az életbenmaradás lehetőségét is az országtól és a benne élőktől!!!

Mindezt azért, mert az MSZP, mint az MSZMP jogutódja nem képes mást adni, csak mi lényege: a politikai hatalmát arra használva, olyan törvényeket hozva, melyek lehetővé teszik a magánvagyonok gyarapítását, a tőkefelhalmozást a hatalmat gyakorlók számára - az összmagyarság teljes elszegényedése és ellehetetlenülése mellett.

Itt is a nép bűnhődik kollektíve a teljességgel ROSSZ GAZDASÁGPOLITIKA MIATT!!!

UGYANÚGY, MINT A VILÁGHÁBORÚK UTÁN, kimondva a magyar népre a "kollektív bűnösséget"!!! és a vétlen magyar népet kolletíve büntetni nemzedékeken keresztül időtlen időkig, mint ezt a Benes- dekrétumok mostani hatályban tartásáról hozott szlovák törvény is bizonyítja.

ÉBRESZTŐ TE SZERENCSÉTLEN, TUDATLAN MAGYAR NÉP, MERT ÁRTATLANUL BÜNTETNEK BENNÜNKET, SOHA EL NEM KÖVETETT BŰNÖKÉRT!!!

Bóna Mária Ilona
Bp. 2007-09-23.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzó menekültügyi biztosa
  2008-02-10 12:06:28, vasárnap
 
  Elborzasztó tényt emel a napvilágra a Horthy - a kormányzó című film.

Kiderült, hogy a negyvenes évek első felében azért nem tudtunk szakítani a német birodalommal, mert külföldi szervezetek azt akarták, hogy a hozzánk menekültek biztonságban legyenek. Ha Horthy szembefordult volna Hitlerrel - ahogy tervezte - akkor a nácik megszálltak volna bennünket, és nagy tömeget deportáltak volna Németországba.

A magyarság tehát feláldozta önmagát. A negyvenes évek második felében mégis gyakran épp azok bélyegeztek ,,utolsó csatlósnak" minket, akikért vérünket ontottuk a Donnál, majd a keleti fronton.

Ma pedig a filmet azok hallgatják agyon - sőt néha címkézik is - akik továbbra is tudatlanságban akarják tartani a társadalmat. Más, eddig elhallgatott történelmi tényeket is felszínre hoz a film neves és elismert történészek megszólaltatásával.

Minél több magyarnak látnia kell a Horthy-filmet, hogy megértse múltunkat - és JELENÜNKET...

A kormányzó menekültügyi biztosa

Száztíz esztendeje, 1896-ban született id. Antall József, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte. 1945 után kisgazdapárti politikusként újjáépítési miniszteri posztot töltött be Tildy Zoltán, később pedig Nagy Ferenc kormányában. Az 1940.-es évek végétől kezdődően - kényszerűen - több, mint két évtizeden át visszavonultan élt. Azonban politikai ellenfelei is elismerték mindazt, amit annak idején az erdélyi magyar, zsidó, lengyel, francia, olasz és még sok - közöttük több száz orosz - menekültért tett. Amiért aztán 1944 tavaszától megjárta a Gestapó börtöneit, amiért 1945 után magas kitüntetéseket kapott, és amiért százezrek gondoltak rá később mint megmentőjükre.
Id. Antall József a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott. A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt. A trianoni békeszerződés alapján elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd a zsidó menekültekkel, a francia szökevény foglyokkal, az olasz katonákkal, a délszláv és az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.
Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.
Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
Mint jellemzőt említendő itt, hogy 1939 júliusában a magyar külügyminiszter tudtával, Antall József szervezésében az Erzsébet királyné és a Carl Dusan tehergőzhajók közel 900 - zömmel cseh, szlovák, felvidéki, kárpátaljai, német és osztrák - zsidót szállítottak a Duna torkolatában fekvő Sulinára, ahol a vesztegzárat kijátszva a nyílt tengeren átszállították őket a Palesztinába induló Noemia Julia nevű panamai teherhajóra. Az utat a magyar külügyminisztérium biztosította. 1940 májusában egy bolgár lobogó alatt hajózó gőzösön Pozsonyból vittek száz zsidót a Duna-torkolathoz, s az utat a magyar hatóságok biztosították.
Május 24-én, Mohácsnál váratlan műszaki problémák léptek fel, amelyeket órákon belül meg kellett oldani, hiszen a késedelem az utasok életét és továbbjutását veszélyeztette. Ekkor Antall József saját hatáskörében úgy rendezkedett, hogy a helybeli kikötőhatóságok megfelelő képzettségű hajótisztet bízzanak meg a hajónak jugoszláv vizekre történő átvezetésére.
Néhány óra múlva már jugoszláv vizeken voltak az üldözöttek, és végül elérték céljukat.

Id. Antall József, a magyar törvények közé 1936-ban becikkelyezett - a háborúk esetén a katonai foglyokkal és menekültekkel foglalkozó- második genfi egyezményt nemhogy maradéktalanul betartotta, hanem az egész menekültügyet szociális kérdéssé nyilvánította. Ebben a vonatkozásban a magyar felfogás túllépte a nemzetközi jogban rögzítetteket, humanizmusával egyedülálló példát szolgáltatott Európában.
Például, már 1939. szeptember végén Antall József utasította a menekülteket fogadó határkörzetek közigazgatási vezetőit, hogy zsidóként egyetlen személyt se vegyenek nyilvántartásba, mindenkit keresztény papírokkal lássanak el. Ez alól csak azok képeztek kivételt, akik minden körülmények között ragaszkodtak hitük valós bejegyzéséhez. Megkülönböztetés nélkül mindenkit elhelyeztek ideiglenes, később végleges táborokba, a zsidóságukhoz ragaszkodókat pedig a budapesti és vidéki zsidóközösségek gondjaira bízták, természetesen nekik is folyósították a segélyeket, a szeretetadományokat.
A zsidókkal való megkülönböztetett bánásmód természetesen a németek állandó tiltakozását váltotta ki, amely változatlanul újra és újra hangot kapott, egészen Magyarország német megszállásáig. A már Magyarországon tartózkodók csoportjait 1941-ben újabb tömegek követték, elsősorban a németek által elfoglalt Lvów, Stanislawów és Kolomija környékéről.
A magyar belügyminisztérium IX. osztálya a Duna kanyarban - Esztergom környékén - helyezett el jelentős számú lengyel zsidót. Számukra óvodákat (Szentendre, Leányfalu, Csobánka), Budapest környékén (Rákosfalva és Csillaghegy) pedig kollégiumi rendszerű iskolákat szervezett. Balatonbogláron is sok zsidó fiatalnak nyújtott tanulási lehetőséget a Lengyel Ifjúsági Táborban, valójában az akkori Európa egyetlen lengyel gimnáziumában. A német tiltakozások miatt 1943-ban változtatni kellett az iskolarendszeren, hivatalosan megszüntették a lengyel zsidó iskolákat, viszont titokban Vácon megszervezték a 150 férőhelyes Lengyel Tiszti Árvák Otthonát, ahol valójában zsidó gyerekek éltek és tanultak.

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.

Ui.: Nem szeretném Wallenberg menekítő érdemeit kisebbíteni, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy Id. Antall Józsefről semmit nem tudunk, míg Wallenbergnek már szobrot is állítottak Budapesten ugyanazért a ténykedéséért...

Ideje lenne átértékelni az ISMERETEK alapján az egész Horthy-korszakot!
Ideje lenne erről a történelmi korszakról is végre a tényeket tanítani és tanulni a bolsevista értelmezések helyett!
(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horthy Miklósra emlékezve
  2008-02-10 11:26:32, vasárnap
 
  A Jobbik és a Magyar Gárda vonulással emlékezik Horthy Miklósra
2008. február 10. Eseménynaptár

A trianoni békediktátum és az első világháború után megsebzett és letaposott Magyarország, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzása ideje alatt új erőre kapott: a magyarság nemcsak lelki hanem politikai erejét is visszanyerte a Kormányzó úr tizenhét éves igazgatása alatt. Ennek ellenére Horthy Miklós történelmi nagyságát közel fél évszázada nem ismeri el a hivatalos magyar politika.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda ezért közös megemlékezést tart a Kormányzó úr halálának 51. évfordulója alkalmából, hogy méltóképpen emlékezzen meg a Horthy-korszak országépítéséről.

Vasárnap 12.00 órától a Horthy Miklós Társaság szervezésében ünnepi emlékmise lesz a Szent István Bazilikában, majd ezt követően együtt vonulunk át a Hazatérés Templomába, ahol ünnepi beszédet mond: ifj. Hegedüs Loránt református lelkész és Murányi Levente, '56-os elítélt, a Jobbik solymári elnöke, a Magyar Gárda egyik alapítója.

A rendezvény időpontja: 2008. február 10. (vasárnap)

Helyszín: A Hazatérés Temploma (1054 Budapest, Szabadság tér 2.)

Gyülekező: az ökumenikus mise után, 14 órától a Szent István Bazilikánál, majd vonulás a Hazatérés Templomába

A rendezvényekre mindenkit szeretettel várunk!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maradnak
  2008-02-10 11:18:22, vasárnap
 
  (Társaimnak a végeken)

Maradnak ott, ahol kikelnek
a magok, ahol temetőik
is kertek. Maradnak irásnak,
tettnek. Maradnak akkor is, ha
űznek, ha házaikra csóvát
vetnek tűznek, ha gúnyolódnak,
ütnek. Maradnak virágnak és
fának, ahol a kópjafáik
és keresztjeik állnak, ahol
bölcső ringat új nemzedéket.
Nem mennek el majd. MARADNAK ott :
kacagnak, énekelnek. ÉLNEK.

Zas Lóránt

-- Kalifornia, 2008. febr. 9. --
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 1496
  • e Hónap: 10100
  • e Év: 46041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.