Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Olvasói levél Fodor Andrástól
  2008-02-03 20:10:39, vasárnap
 
  (Polgári Hírszemle)

Hogy milyen veszedelmes, az MSZP 5. hadoszlopának szerepének megfelelo a szélsojobbos internetes média, azt bizonyítja, hogy itteni (amerikai) magyarok kétségbeesetten kérdezték tolem, hogy mi igaz abból hogy Orbán "ismét" cserbenhagyta az erdélyi magyarokat.

A Hazai Hírháló egyik minosíthetetlen, rágalmazó írása két hazugságot is tartalmaz.

Egyik az, hogy "cserbenhagyta" Erdélyt, a másik az, hogy "ismét".

Aki ezt az írást közzétették, azok a liszaboni szerzodés aláírását is kifogásolják, vagyis EU tagságunkat is megkérdojelezik.

Ezek az ostobák vagy csirkefogók - nem tudom, melyik a helyes szó - szóvirágokkal "bizonyítják" hazafiasságukat, a leggyakoribb fedoszavuk, szómágiájuk a "Szent Korona".

Ettol ugyanis illik minden derék magyarnak haptákba vágni magát, és elhinni, amit a koronás ember mond.

Nos, ezek a derék EU,- és Orbán ellenes honfitársaink az EU alternatívája, Moszkva mellett agitálnak.

Orbán gyalázával pedig Gyurcsány mellett.

Persze, ezt nem mondják ki, csak "szentkoronáznak".

Azzal a tiszteletteljes kéréssel küldöm ezt a levelet, hogy a Hazai hírhlóban - senki nem tévessze össze a Polgári Hírhálóval - ilyen hazug, kártékony, a külföldön élo honfitársainkat megtéveszto - írások megjelenhessenek.

A valós az Orbán-Erdély relációban az hír - igazi, nem álhír, Tokés László azt hiszem, elég autentikus forrás ebben a kérdésben állástfoglalni - az, amit itt alább olvashattok: -
Fodor András
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szombaton délelőtt...
  2008-02-03 20:08:12, vasárnap
 
  33 Civil Szervezet

Szombaton délelőtt a Magyar Szociális Kerekasztal 33 civil szervezete Budapesten a Lehel téri piacnál gyűjtötték az aláírásokat az egészségbiztosítási pénztárak magánkézbe adása ellen.

A szervezetek képviselői kitelepített asztaloknál és "lábon" gyűjtötték az aláírásokat reggel 9-től délután 1-ig. Ez idő alatt több mint 1000 ember látta el kézjegyével az aláírásgyűjtő íveket.

A közös civil kezdeményezés résztvevői voltak többek között a:
Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala
Egészséges Egészségért Egyesület
Élőlánc Magyarországért
Független Városi Szövetség Magyar Egyesület
Levegő Munkacsoport
Civil Jogász Bizottság
Október 23. Bizottság Alapítvány
Gyermeki és Ifjúsági Jogvédő Alapítvány
(MAREVOSZ) Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége
Polgár Info
Szent István Országos Környezetvédő Egyesület
Magyar Kommunista Munkáspárt
Szabad Magyarországért Mozgalom
(KÖZTE) Közszolgálati Műsorszolgáltatók és Társadalmi Kurátorok Egyesülete.

Az aláírásgyűjtés rendbontás nélkül zajlott. Bár voltak hangoskodó ellenzői a megmozdulásnak, az emberek többsége egyetértését fejezte ki a népszavazás kérdésével kapcsolatosan.

Az Albert házaspár kezdeményezte népszavazási aláírások számát a jövő héten - még a február 9-i parlamenti szavazás előtt - hozza nyilvánosságra az EDDSZ és a Liga Szakszervezetek azzal a reménnyel, hogy sikerül jobb belátásra bírni azokat a kormánypárti képviselőket, akik törvény megszavazása mellett voksoltak legutóbb.

Amennyiben mégis támogatják az MSZP és SZDSZ parlamenti képviselői az egészségbiztosítási törvényt, úgy az aláírások folytatódnak az április 13-i határidőig.

Törőcsik Attila
Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...a miniszterelnök jövője is
  2008-02-03 20:06:17, vasárnap
 
  A március 9-i népszavazást követő MSZP-pártértekezleten nemcsak az dőlhet el, milyen szerkezetben és összetételben működjön tovább a Gyurcsány-kormány, de a miniszterelnök jövője is napirendre kerülhet.

Csendben várakozik a háttérben a Kapolyi László országgyűlési képviselő, energiaipari milliárdos vezette Magyarországi Szociáldemokrata Párt arra az esetre, ha tömegével ábrándulnának ki baloldali érzelmű szavazók az MSZP-ből. "Még mindig jobb, ha egy másik baloldali pártot támogatnak, mintha átállnak a jobboldalra, vagy a politikától távolmaradók táborát gyarapítják" - fogalmaztak lapunknak szocialista parlamenti körökben arra a kérdésünkre, hogy az utóbbi időben "irányított", vagy spontán módon történnek átlépések az MSZP-ből az MSZDP-be. (Nagykanizsán, Dunakeszin, az óbuda-békásmegyeri és a zuglói választókerületben növekedett meg az MSZDP tagsága az elmúlt hetekben-hónapokban.)

Már a 2006-os választások előtt is napirenden volt a két szociáldemokrata értékrendet képviselő politikai erő fúziója. Végül a hosszas tárgyalások eredménye mindössze egy együttműködési megállapodás lett 2007 decemberében. Ennek lényege, hogy a két párt egymást támogatva, szuverenitását megőrizve működik a jövőben.

Túl nagy ár a szociáldemokráciáért?

A szocialisták eredetileg szerették volna megszerezni a "szociáldemokrata" nevet, aminek az ára azonban túl nagy lett volna számukra. Úgy tudjuk, Kapolyi erős MSZDP-s képviseletet és döntési jogosítványokat kért az új párt vezetésében, amit az MSZP elnöksége visszautasított. Így most az került előtérbe, hogy a jelenleg alig látható, "vegetáló" MSZDP-t felépítik, mégpedig elsősorban vidéken, annak érdekében, hogy az MSZP-től eltávolodó szavazók "felfedezhessék" maguknak.

Az szociáldemokraták azonban nem a szocialisták rovására építkeznek. Úgy tudjuk, személyesen Gyurcsány Ferenctől kapták meg a startjelet és a jóváhagyást annak érdekében, hogy amennyire lehetséges, a két párt fedje le a politikai térképen a baloldalt, s ne hagyja a jobboldal által elszipkázni a reformok felemás végrehajtása miatt elbizonytalanodott szimpatizánsokat.

A kancelláriaminiszter szerint az MSZP az utolsó utáni pillanatban van, hogy az ígérgetések helyett cselekedjen.

A népszerűségvesztés miatt azonban az MSZP még 2008-ban mérleget készít, több fordulóban. A számvetés során a március 9-i népszavazás eredményének ismeretében személyi kérdéseket is napirendre vehetnek. "Az nem lehet, hogy egy nagy pofon visszhang nélkül maradjon!" - magyarázta az indokot a Figyelőnek a párt egyik prominense, aki ugyanakkor cáfolta, hogy a referendum következménye azonnali miniszterelnök-csere lehet.

Forgatókönyvek, egy kudarcra

Értesüléseink szerint a kudarc fokához igazított forgatókönyvek készültek. Legsúlyosabb esetben, azaz, ha csúfos vereséget szenved a párt, s az év második felére nem mutatkoznak meg a gazdasági eredmények, valamint a reformok sem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, a nagyobbik kormányzópárt még 2008 késő őszén hasonló korrekciót hajthat végre, mint 2004-ben, Medgyessy Péter menesztésekor.

A szocialistáknál ugyanakkor egyelőre egyetértés mutatkozik abban, hogy Gyurcsánynak nincs alternatívája. Egyebek között azért sem, mert nincs az a politikus, aki ilyen vert helyzetben ambicionálná a népszerűsége mélypontján lévő párt és kormány vezetésének átvételét. A néha egymás ellen játszó platformok nem vitatják azt sem, hogy szükség van a reformokra, a megvalósítás módját azonban már erősen kritizálják, s "reformdüh" helyett a társadalmi támogatottság növelését sürgetik. A szakma és a társadalom ellenében nem lehet változtatásokat végrehajtani, folyamatos visszacsatolásra és korrekcióra van szükség - hangsúlyozzák.
Nincs elég hitelesség

Ugyanakkor egyre több MSZP-s frakciótag, sőt az elnökség túlnyomó többsége is azt kéri számon a kormányfőn, miért nincs elmozdulás a "kevesebb ígéret, több hitelesség" irányába. A Figyelő úgy értesült, néhány héttel ezelőtt Kiss Péter kancelláriaminiszter és a kormányfő között is szóba került a téma. Kiss hangsúlyozta, az MSZP az utolsó utáni pillanatban van, hogy az ígérgetések, s az állandó kapkodás helyett inkább cselekedjen. Kevés területre fókuszáljon, de ott érdemi, s társadalmi támogatottsággal rendelkező reformokat vigyen végbe, amellyel Gyurcsány önkritikusan egyetértett.

Az MSZP egyébként meglehetősen hitevesztetten várja március 9-ét. Minimumprogramja, hogy 2 millió alá szorítsa az "igen"-ek számát. Az e limit feletti ilyen tartalmú szavazat ugyanis azt jelentené: érvényes és eredményes a referendum, s azt a jobboldal nyerte meg. A szocialisták "mentsük meg, ami még menthető alapon" társadalmi hálózatépítésbe kezdtek, megyénként és településenként igyekeznek a kormány és a baloldal értékrendjét ismertetni a választópolgárokkal.

(A teljes cikket a Figyelő legfrissebb számában olvashatja!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjel, Nappal...
  2008-02-03 19:28:53, vasárnap
 
  Sokat néztem fel az égre,
A babonás messzeségre,
Láttam, hogy sok csillag ragyog,
Hívogattak az angyalok,
Elindultam odaértem,
Utamról sohasem tértem.
Elindultam odaértem,
Utamról sohasem tértem.

Csillagcsókos menyasszonyom,
Ezer kérdés az ajkamon,
Szorítana erős kezem,
Merre lehetsz, azt kérdezem,
S hol találom csillagomat,
Fehér, égi galambomat.
S hol találom csillagomat,
Fehér, égi galambomat.

Éjjel, nappal mindig iszom,
Soha ki nem fogyatkozom.
Árok, árok keskeny árok,
Nem reméltem, hogy így járok,
Beleestem benne vagyok,
A búbánat rabja vagyok,
Beleestem benne vagyok,
A búbánat rabja vagyok.

Fölébredek s odamegyek,
Ahol magosak a hegyek,
Fölnézek a tetejére,
Ott ragyog a csillag fénye.
Az a szép fény hű oltalom,
Szerelmemet sosem hagyom.
Az a szép fény hű oltalom,
Szerelmemet sosem hagyom.

(Szőke István Attila - Ökrös Csaba)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 1200
  • e Hónap: 9804
  • e Év: 45745
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.