Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Milliós havi jövedelemmel...
  2008-02-04 14:21:31, hétfő
 
  Hiller több mint havi 1millió 200 ezret keres
2008-02-01 22:33:41 elnök

Péntek hajnalban nyilvánosságra hozták a parlamenti képviselők 2007-ről szóló vagyonnyilatkozatát.
Megnézzük Hiller István képviselőt, és összehasonlítottuk kézzel írott bevallását a korábbi években beadottakkal.

Ingatlan:
1.) Egy 1995-ben vásárolt, 113 nm-s, VI. kerületi lakás fele (tavaly 4/5-e) a z övé, és 2.) egy 2006-ban vásárolt XX. kerületi 598 nm-es telek, 146 nm-es házzal,
3.) egy 1994-ben örökölt kővágóörsi, 248 nm-s telek, rajta 32 nm-es üdülő fele (tavaly nem volt ház a telken)
4.) Autó: nincs (tavaly óta nem változott)
5.) Megtakarítás: 3,6 millió Ft takarékban, 8900 euró készpénz
6.)Tavaly: 4 millió forint és 2700 euró készpénz.

Tartozás: 15 millió forint devizahitel (tavaly óta nem változott)

Jövedelem: oktatási és kulturális miniszterként 1 234 300 Ft

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállni őrültség?
  2008-02-04 14:13:14, hétfő
 
  Hiller István: Megállni őrültség
Népszabadság 2008. február 4.

A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért platformja szombati tanácskozásán.

- Megállni őrültség, visszafordulni bukás, folytatni, továbbvinni: a siker esélye - ezt mondta beszédében Hiller István, az MSZP alelnöke, a platform társelnöke, oktatási és kulturális miniszter. A szocialista politikus szerint meggondoltan, a helyes irányt megtalálva kell tovább haladni.

Vitányi Iván országgyűlési képviselő, a platform vezetője ugyancsak a reformok fontosságát hangsúlyozva azt mondta: - Ahhoz, hogy előre menjünk, a társadalom támogatására van szükség. A pártnak is meg kell találnia az arcát, és el kell magyaráznia a társadalomnak, miért kellenek a reformok.

A tanácskozáson felszólaló Horn Miklós, a szociáldemokrata platform alelnöke szerint vissza kell szerezni a párt, a kormány és a miniszterelnök elvesztett hitelét, ehhez pedig határozottabban ki kell állni az eddigi politika mellett, és éreztetni kell az emberekkel, hogy a kormány tud élni a pénzügyi stabilitás adta lehetőségekkel. Hozzátette: amit eddig a kormány csinált, az szükséges és vállalható volt. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felháborító változásokat ...
  2008-02-04 14:11:49, hétfő
 
  Kedves Címzettek!

Most jöttem a könyvvizsgálói továbbképzésről, ahol a társadalombiztosítás 2008-as változásáról tartottak előadást.
FELHÁBORÍTÓ VÁLTOZÁSOIKAT HAJTOTT VÉGRE A KORMÁNY!

A nyugdíjjárulék és egészségügyi járulék az alábbiak szerint változik: munkaadók által befizetett járulék: nyugdíjkasszába a mostani 18 %-ot 24%-ra emelik egészségügyi kasszába 11 %-ot 5%-ra csökkentik. Munkavállalók járulékai: nyugdíjjárulék 8,8 %-ról 9,5%-ra nő, egészségügyi jár. 7 %-ról 6 %-ra csökken.

Mit jelent mindez?????

Lerázza kormány magáról az egészségügyet, az elvonást átterelik a szintén hiányos nyugdíjkasszába. Majd megemeli a járulékot a privatizált EÜ kassza! Ezért már őt fogják szidni! Kérdés, hogy lesz-e egy 7%-kal csökkentett bevétel mellett is jelentkező? EZ UGYEBÁR, HA JÓL SZÁMOLOM MINIMUM TOVÁBBI 120 MILLIÁRD Ft kivonást jelent az egészségügyből. Kérdésem, hogy hol volt a parlamentből az ellenzék? Miért nem hangos a sajtó az övön aluli ütéstől?
MI LESZ VELÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKBÓL, HA BETEGEK LESZÜNK? HÁNY ORVOST FOGNAK ELBOCSÁTANI ÉS HÁNY ÚJABB KÓRHÁZAT ZÁRNAK BE?

Kérem továbbadni, mert végső soron a mi bőrünkre megy a minden mértéket meghaladó aljasságuk!

A több-biztosítós törvénytervezet diszkrét bája

Azt eddig is gyaníthatta mindenki, hogy az idősebb, krónikus betegség(ek)ben szenvedő ügyfelekért nem fognak kapkodni a profitorientált magánbiztosítók (a mellékelt cikk szerint Hollandiában 'Arany Kézfogással' - egy nagyobb összeggel - veszik őket rá, hogy feladják a biztosításukat. Ezzel az erővel akár el is altathatnák őket...), de nehogy az képzelje bárki is, hogy az aktív korosztály sorsa nem lesz ugyanígy megpecsételve. A cikk szerint nyilvánosságra került törvénytervezet szerint a magánbiztosítók csak természetbeni betegellátást fognak finanszírozni, táppénzt nem fizetnek. Ezt lovagiasan áthárítják a munkáltatókra! Vagyis a táppénzt, amit eddig a társadalombiztosítás fizetett a szép, új szadeszes világban a munkáltatónak kell fizetnie. (Csak halkan kérdezem: - akkor mi a fenének kellenek a magánbiztosítók?)

Gondoljátok meg, proletárok, mi következik ebből! Egy olyan országban, ahol a munkavállalók többségét a magánszektor foglalkoztatja. Meddig is? Amíg egészséges. A lehetséges következményeket mindenkinek a fantáziájára bízom.

A magánbiztosítók extraprofitját tehát a munkáltatók fogják megtermelni. Képzeljük csak el, mi történik egy kis vagy közepes vállalkozásban egy kiadósabb influenzajárvány idején? Nem elég, hogy kiesik az a bevétel, amit a lebetegedett alkalmazottak nem tudnak megtermelni, és ebből a negatív bevételből még táppénzt is fizessen nekik. Munkahelyi balesetről, tartós betegségről már ne is beszéljünk. És vajon milyen létbizonytalanságba taszítja ez a tervezet azt a rengeteg magánvállalkozót, aki önmagát foglalkoztatja? Ez a réteg eddig kapott táppénzt, ha lebetegedett, ezentúl majd magának fizet. Miből is? És egyáltalán akkor miért is fizetünk TB-t? Ez az egyik olyan Achilles-sarka a magánbiztosítós rendszernek, ahol a legsikeresebben lehetne megtámadni. Ez a megoldás ugyanis csak maguknak a biztosítóknak lenne bomba üzlet, magánemberként még a legdoktrinérebb liberálisoknak sem lehet érdeke, az MSZP sakkban tartott képviselőiről nem is beszélve. Őket leszámítva lényegében az egész társadalom véd-és dacsztövetségbe állhatna, hiszen végre volna egy olyan kérdés, amiben a munkaadók és a munkavállalók is egy oldalra kerülnének.

A rendszer ajándéka - legtöbb, mi adható - a totális létbizonytalanság az egész társadalomnak. Ez bizony a szolidaritáson alapuló társadalombiztosítás halálos ítélete. Nem érdemli meg a homo sapiens nevet az, aki ezt az embertelen, ördögi tervet kieszelte: nem hiszem, hogy anya szülhet ilyen kreatúrát, csak a sátán klónozhatta azokat, akik az emberi kiszolgáltatottságból akarnak profitot termelni.

Csináljon a Szabad Demokrata Romboló Páholy saját tagjainak olyan Magánbiztosító rendszert, amilyet akar, de nekünk nem kellenek sem ők, sem embertelen rendszerük. Ideje lenne őket véglegesen leszázalékolni! Terjesszétek, proletárok! Már nemcsak a láncaitokat veszíthetitek! Az ÉLetetekről van szó!

Alkotmányellenes biztosítási reform

Az SZDSZ az általa a holland rendszer mintájára megvalósítani szándékozott egészségbiztosítási reformot már részben végrehajtatta az MSZP-t képviselő pártelnök-kormányfővel és egészségügyi tanácsadóival, akik szintén inkább liberális, semmint szociális beállítottságúak. A kormányfő és a kisebbik koalíciós párt által elképzelt társadalombiztosítási reform egyik részét, a kórházi kezeléshez kötött egészségügyi szolgáltatásokat érintő kórházreformot a kórháztörvény módosításával még a nyáron a társadalom és az egészségügyi szakma, valamint érdekvédelmi szerveik megkérdezése nélkül oldották meg. Mára egyértelművé vált, hogy rosszul.

Az egészségjog sérül

Kórházakat zártak be vagy a korábbi gyógyító jellegüket elvonva elfekvő intézményekké alakították át, ahelyett hogy a gyógyító intézmények változatlan fenntartása mellett csak a felesleges ágykapacitást vonták volna el, és így a kórházbezárásokkal kialakuló új körzetbeosztás miatt a betegek túlnyomó többségét messziről kell a körzetének megfelelő kórházba szállítani. Az ezzel járó hosszabb szállítási idő a beteg állapotának rosszabbra fordulását okozhatja, sőt életét is veszélyeztetheti. Részben a kórházak és a kórházi ágyak csökkentése és az egészségügyi személyzet radikális leépítése miatt nemcsak a késedelmes kórházba kerülés veszélyeztetheti a beteg életét és egészségét, hanem a műtéti várólisták idejének jelentős meghosszabbodása is. Mindez egyértelműen sérti az alkotmány 70/D. paragrafusába foglalt, az egészséghez való jogot.

Ugyanez a helyzet a szűkebb értelemben vett egészségbiztosítás terén is. Azzal, hogy a társadalmi szolidaritás és kockázatközösség elvén nyugvó állami egészségbiztosítási rendszert - holland és szlovák mintára - profitorientált egészségbiztosítássá akarja átalakítani a kormány az SZDSZ nyomására, ugyancsak durván sérül a szövegében már gyökeresen módosított,

valamint az EU-konform magyar alkotmány előbb már hivatkozott szakasza. Nézzük, mi történt Hollandiában!

Egy rókáról két bőrt

Hollandiában azzal, hogy 2006-ban megszüntették a szolidaritás elvén alapuló kétpilléres - államilag szervezett, de az állam, a munkáltatói és a munkavállalói, valamint a biztosítotti oldal részvételével önkormányzati alapon működő - egészségbiztosítást, átadva azt a nyereségorientált magánbiztosítóknak, a korábbi harminc euró összegű havi biztosítási járulék száz euróra emelkedett. Korábban a harminceurós járulék fizetése a munkáltató és a biztosított munkavállaló között feles arányban oszlott meg. Most a munkáltató a járulékfizetésben nem vesz részt. Ezért a munkavállaló és a vállalkozó egyaránt száz euró hozzájárulást fizet. Az új rendszerben a biztosítótársaságok betegségi és szülési segélyt, azaz táppénzt nem fizetnek. Ezt a munkáltatók kénytelenek fizetni maximum két éven át, az összeg az átlagkereset hetven százaléka.

A táppénz kifizetése alól a munkáltató csak akkor mentesül, ha erre biztosítási szerződést köt. A magán biztosítótársaságok így egy rókáról két bőrt húznak le. A rendszer bevezetése után a biztosítótársaságok közölték, hogy a felemelt járulékfizetés ellenére sem rentábilis nekik a betegbiztosítás. Ezért állami hozzájárulást is igényeltek. Ugyanakkor a járulékösszegek több mint háromszoros emelése miatt mintegy háromszázezren maradtak ki a biztosításból. Ezért az állam rászorultság igazolása ellenében átvállalja tőlük a járulékfizetés egy részét. Az állam tehát duplán terhelődik. Hollandiában sem az állam versenyez a biztosítottakért.

A magánbiztosító csak az egészségeseket fogadja szívesen, míg az instabil egészségi állapotúakat igyekszik távol tartani magától. Sőt az öregeket és a krónikus betegeket egy nagyobb összeg kifizetésével, úgynevezett 'arany kézfogással' veszik rá biztosításuk megszüntetésére. Ugyanezt teszik a szlovák magánbiztosítók is. Nem véletlen, hogy az új szlovák kormány a régi, szolidaritási alapú biztosítás visszaállítására törekszik.

Titkos tárgyalások

Az egészségbiztosítás tervezett magyar reformja csak annyiban különbözik ettől, hogy a felállítandó biztosítótársaságokban 51 százalék lesz az állami és 49 százalék a magántulajdon aránya. Ez azonban csak porhintés, mivel a tulajdonosi arány ellenére az irányítási jogosítványok a magántulajdonosi szférába csúsznak át. A helyzet így ugyanaz, mint Hollandiában vagy Szlovákiában. Sőt a kormány titkos tárgyalásokat folytatott már a magánbiztosítókkal, amelyek a kiszivárgott hírek szerint 'megdöbbentően' magas követelésekkel álltak elő - a kormányváltás esetére is - a működésbiztonsági igényen felül. Ezzel a reformmal nálunk is megszűnne a szolidaritási alapú egészségbiztosítás, és a hollandhoz és a szlovákiaihoz hasonló antiszociális vonások jelennének meg. Ez szintén sérti az alkotmány 70/D. paragrafusát. Mindezt alátámasztja a közzétett törvénytervezet, mely szerint az új pénztárak zrt.-ként működnének, és csak természetbeni betegellátást finanszíroznának, 'táppénzt' viszont nem. Ennek fizetését a kormány nálunk is a munkáltatókra hárítaná. Ezért, ha a tervezetből netán ebben a formában törvény lenne, azt az egészségügy átszervezésével kapcsolatos előírásokkal együtt az Alkotmánybíróság elé lell vinni.

Prugberger Tamás, egyetemi tanár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet erejéről...
  2008-02-04 14:08:24, hétfő
 
  Böjte Csaba a szeretet erejéről Szentesen
[ 2008. február 04., 13:29 ] Erdely.ma

Hatalmas taps fogadta Böjte Csaba ferencrendi szerzetest szombaton a magyarországi Szentesen, a Máltai Szeretetszolgálat Sáfrán Mihály utcai házában. A dévai árvák gyámolítóját a szeretet embereként jellemezte a humanitárius szervezet vezetője, Farkasné Márton Katalin.

A vendégről közismert: létrehozta a Szent Ferenc Alapítványt azzal a céllal, hogy Erdélyben felkarolja az éhhalál szélén tengődő utcagyerekeket. Fáradozásának eredményeként mintegy 1500 árva menekült meg a nyomortól az alapítvány valamelyik intézményében.

A szerzetes hisz abban, hogy a szeretet mindent legyőz. Azt vallja: a Jóisten mindenkibe beleadott apait-anyait, hiszen "selejtet nem termel". Szerinte az Isten gyermekbőrbe csomagolja az ajándékait. A pedagógusoknak és a szülőknek az a dolguk, hogy segítsék kibontakoztatni ezt az értéket.

Tíz éve annak, hogy egy nagyapa felkereste őt két unokájával, akiket elhagytak a szüleik. Az iskolában megbuktak, kicsapták őket. A szerzetes segítségével azóta leérettségiztek, már egyetemre járnak. A pedagógusuk pedig annak idején azt mondta róluk: megeszi a diplomáját, ha a nyolc osztályt elvégzik. Egy hányatott sorsú kislányt is említett, aki hamarosan doktorál Oxfordban, miután ők kibontották ezt az Istentől kapott ajándékot.

- A jó előbb-utóbb meghozza gyümölcsét - mondta az atya, aki edzőnek tekinti magát, és azt szeretné, ha a náluk nevelkedő gyermekek bajnokok lennének az élet bármely területén.

Balázsi Irén, www.delmagyar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó Pomázra, 10-re
  2008-02-04 14:07:00, hétfő
 
  Wass Albert Est - február 10. (Pomáz)

Kedves Ismerőseink!

A Magyar Vár Alapítvány 2008. február 10-én 17 órától a Pomázi Művelődési Házban Wass Albert születésének 100. évfordulójára emlékezve Magyar Vár Estet szervez, melynek részletes programját a www.mv.hu oldalon illetve a mellékelt plakáton olvashatják!

Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit!

Üdvözlettel:
a Szervezők
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtótájékoztató újabb áldozat
  2008-02-04 14:05:05, hétfő
 
  Meghívó sajtótájékoztatóra

Lőrincz János 44 éves budapesti lakos a magyarországi egészségügyi "reform" újabb áldozata

A sajtótájékoztatót tartja:
Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke
Kvacskay Károly, a Pax Pannoniae kft. ügyvezető igazgatója

Időpont: 2008. február 5., kedd 10:00 óra
Helyszín: MVSZ-Magyarok Háza, Csontváry-terem
1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

Szeretettel várjuk az újságírókat és érdeklődőket!

Budapest, 2008. február 4.
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasrafektettek
  2008-02-04 13:48:48, hétfő
 
  (In memoriam 1956)

A hasrafektetettek szólnak,
üzennek hóhérnak, pokolnak :
im, kátránypapirban a testünk,
felkelünk akkor is, ha estünk,
nem égzengéssel és imával,
hanem hitünk, szivünk, a szánk vall.
Mert összetörhetsz húst és csontot,
verhetsz vasba, gúnyolhatsz hont ott,
mi visszajárunk és a kertek
lánggal lobognak majd : elvesztek.
Özönviz is lesz, és a bárka
nem vesz fel titeket. Hiába
bántok bűnt és kértek kegyelmet :
vihar arat, aki szelet vet.

Zas Lóránt

-- Kalifornia, 2008. febr. 3. --
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy velejéig romlott ...
  2008-02-04 00:40:24, hétfő
 
  Néhány órája az alábbi hírlevelet küldtük ki:



A hatalom már nem független szervezet !

A hatalom behódolt a kormánynak. Kiszolgálója lett egy velejéig romlott diktatúrát képviselő kormánynak. Korrupció és brutalitás jellemzi öket. Azt engedi csak meg, ami a hatalomnak jó. Az általunk bejelentett február 11-i demonstrációt a Kossuth térre a több biztosítós rendszer újabb szavazásának napján megtiltották.
Indok a következő volt:
"A törvényhozás épülete elé a törvényhozás idejére bejelentett demonstráció ténye önmagában megalapozza a népképviseleti szerv zavartalan működésének súlyos veszélyeztetésének megállapítását. Mindehhez hozzájárul, hogy a rendezvény bejelentés célja dekraláltan is: tiltakozás a Több Biztosítós rendszer ellen, az országgyűlési képviselők erkölcsi, politikai nyomás alá helyezése annak érdekében, hogy ne szavazzák meg".

Barátaim!

Mi az, hogy nem tiltakozhatunk egy olyan törvény megszavazása ellen, ami a mi börünkre megy? Mi az, hogy megmondják nekünk mikor és mi ellen tiltakozhatunk. És mi az, hogy a népképviseleti szerv zavartalan működését befolyásolná? Milyen népképviseleti szerv? Az nem képviseleti szerv, így a törvényhozás, amely életünket teszi kockára. Mi van a néppel? Annak véleménye nem számít? Nincs szavazati joga? El kell türnie a hatalom kénye kedve szerint azokat a törvényeet, amiket ránk akarnak kényszeríteni és a zsebeik megtömését szolgűlja? No, azt már nem.
Mi, akik töretlenül kiállunk érdekeinkért nem hátrálunk meg. A tiltás ellenére ott leszünk és tiltakozni fogunk a törvény ellen. Mi vállaljuk azt, hogy meghurcolnak. Nincs más választásunk. Mi ott leszünk. És TE? Ha nem állhatsz ki érdekeidért, mert nem engedik, akkor mit teszel? Beletörődsz és hagyod őket dönteni az életedről? Mindent megtíltanak, akkor pedig hogy állsz ki jogos érdekeidért? Ha el jösz ezen a napon, akkor számolhatsz azzal, hogy esetleg elvisznek. Ha otthon maradsz mert félsz, akkor számolhatsz azzal, hogy megpecsételték életedet. Mindig rabszolgaként akarunk élni vagy vállaljuk a kiállást? Ne engedd, hogy megöljenek.
2008.február 11-én a Magyar Nemzetért Mozgalom és a Magyarországért Párt, illetve a Szabadmagyarországért Mozgalom kiállásával példát mutat arról, hogy van választás és nem enged az elnyomásnak. Ne engedd megfélemlíteni magad.
Várunk mindnekit, aki túl félelmein nem akar rabszolga lenni.


A tiltást megfellebbeztük az alábbiak szerint: ( szerdán döntés születik: )


Fővárosi Bíróság
Beadás helye: BRFK
1139 Bp. Teve u. 4-6.

Tárgy: A BRFK 111-2/88-2/2008 határozatának felülvizsgálati kérelme.


Tisztelt Fővárosi Bíróság!


Először arra kérnénk a Tisztelt Bíróságot, hogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 9.§ (2) bekezdésének figyelembevételével hallgassanak meg minket élőszóban, mielőtt döntenének.

Alulírottak, Balogh Béla felelős szervező és Takács András szervező, demonstrációt jelentetünk be a Magyar Nemzetért Mozgalom és a Magyarországért Párt, valamint a Szabad Magyarországért Mozgalom szervezésében, Budapest V. kerület, Kossuth Lajos térre 2008. 02. 11-re 17:00 - 23:00 időpontra. A demonstráció jellegét békés politikai rendezvényként határoztuk meg, céljának: Tiltakozás a Több Biztosítós rendszer ellen, az országgyűlési képviselők erkölcsi, politikai nyomás alá helyezése annak érdekében, hogy azt ne szavazzák meg - határoztuk meg.

A Budapesti Rendőrfőkapitány Dr. Tóth Gábor r. dandártábornok a törvényi előírásoknak megfelelően bejelentett demonstrációnkat a fenti számú határozatában megtiltotta. (1. sz. melléklet)

Kérjük a T. Bíróságot, hogy helyezze hatályon kívül a rendőrség határozatát.

Indokolás
A rendőrség tiltó határozata alapvetően a Gytv. 8. § (1) bekezdésében foglaltakra történő hivatkozással történt.
8. § (1) Ha a bejelentéshez kötött rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a rendőrség a bejelentésnek a hatósághoz való beérkezésétől számított 48 órán belül a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtilthatja.
Megítélésünk szerint a jogalkalmazó tévesen értelmezi a fenti törvény előírásait, mivel a meghivatkozott törvény szellemének mond ellent.

1. § A gyülekezési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelyet a Magyar Köztársaság elismer, és biztosítja annak zavartalan gyakorlását.

2. § (1) A gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések (a továbbiakban együtt: rendezvény) tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják.
(2) A rendezvény résztvevői jogosultak a közösen kialakított álláspontjukat az érdekeltek tudomására hozni.
A törvényalkotó, amikor úgy fogalmazott, hogy súlyosan veszélyeztetné a népképviselet működését, akkor nyilvánvalóan arról kívánt törvénykezni, hogy valamilyen erőszakos cselekmény - blokád, behatolás, személyes szabadság korlátozás vagy veszélyeztetése stb. - ne valósulhasson meg, és nem a vélemény nyilvánítás tiltására. A törvényhozás működését semmilyen formában nem kívánjuk megzavarni, vagy veszélyeztetni. Ez a feltételezés minden alapot nélkülöz.
A rendőrség a határozatának indokolásában már a demonstráció tényét is súlyosan veszélyesnek minősíti, miközben a veszélyesség mibenlétét feltételezi, mintha az ,,Országház biztonságának, épségének megvédése ... ,, válna szükségessé az általunk kezdeményezett tiltakozó akció révén. A rendőrség rosszhiszeműen feltételez.
A törvényalkalmazó azon kifogása, hogy célunknak tekintjük az országgyűlési képviselőink erkölcsi, politikai nyomás alá helyezését, az egy politikai tiltakozó akció természetéből fakad. Mi értelme lenne olyan politikai rendezvényt tartani, aminek nem az volna a célja, hogy a hatalom, a politika, a törvényhozók döntését befolyásolja. Minden véleménynyilvánítás önmagában nyomásgyakorló eszköz, főleg, ha tömegesen történik. Azzal, hogy a rendőrség ilyen megfontolásból tiltotta meg a demonstrációt, ezzel átlépte a szakmaiság küszöbét és politika területre tévedt, oly annyira, hogy az alkotmányban biztosított jogainktól kíván eltiltani.
Megítélésünk szerint a választópolgároknak joguk van egy ilyen fontos döntésnél, mint az egészségbiztosítás, véleményükről akár demonstratív módon is tájékoztatni a képviselőit, a törvényhozókat, mivel a mandátumuk tőlük ered. Ennek szellemében értelmezzük az Alkotmány 2. § (2) bekezdését. ,, A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."
Mivel számunkra a politika lényegére vonatkozó meghatározást Arisztotelész fogalmazta meg a legpontosabban: "a közpolitika az erkölcsileg legmagasabb rendű emberi tevékenységek egyike: a közjó önzetlen szolgálata" így természetesnek tartjuk, hogy képviselőink lelkiismeretére is hassunk.
Ha valakik megpróbálják az országgyűlési képviselők szabadságát alkotmányellenesen korlátozni azok nem mi vagyunk, hanem a pártok és a parlamenti frakciók vezetései.
Megítélésünk szerint a rendőrség tiltó határozata sérti az Alkotmány 8. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége.
(2) A Magyar Köztársaságban az alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg,

alapvető jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.

A Budapesti Rendőrfőkapitány tiltóhatározatával a Gyülekezési törvényt tartalmában lényegesen szűkítette, alapvető emberi jogainkat korlátozta, ezért ismételten kérjük a Tisztelt Bíróságot a tiltó határozat hatályon kívül való helyezésére.

Budapest, 2008. február 3.

Balogh Béla Takács András
2030 Érd Katalin u. 3. 1151 Bp. Fő út 36.
Tel: 06 20/ 916 0029 Tel: 06 20/ 971 4600

Balogh Béla
MNM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Fodor Andráshoz
  2008-02-04 00:37:31, hétfő
 
  Nyílt levél Fodor Andráshoz, és a Deák körösökhöz!

Kedves András!

Egyre nagyobb megdöbbenéssel tapasztalom, hogy mit teszel. Annak ellenére, hogy ismeretségünk azzal kezdődött, hogy ismeretlenül, meggondolatlanul lefasisztáztál, majd bocsánatot kértél, én feltételeztem a jószándékodat. Az én "bűnöm" hogy '56-ról, az Árpád-házi sávozott zászlóról, valamint a nyilas zászlóról is igazat írtam, s ez benneteket érzékenyen érint, dehát, az Igazság nem függvénye annak, hogy kiknek használ.

Ti kint éltek, jól éltek, de meglehetősen tapasztalatlanok vagytok a magyarországi történéseket, viszonyokat illetően, és igencsak elfogultak második hazátokkal, Amerikával.

Véleményem szerint nagy baj, ha kinti "emigrációban élők" tőled kérnek eligazítást, mert véleményem szerint félre tájékoztatod őket. Lehet, hogy mindezt "jó" szándékkal teszed, csak az a kérdés, hogy kinek jó a te szándékod. Mert a nemzeti érzelmű magyaroknak, és a hazánknak, Magyarországnak biztosan nem.

Meggondolatlanul vádaskodsz, viszályt szítasz, bomlasztasz és rágalmazol. Így nem tudsz a hazának segíteni, csak ártani. A pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ne hidd, hogy csak a ti meglátásaitok lehetnek a jók. A véleményeket ütköztetni kell, de kultúráltan és korrekten, tényekre alapozva.

Én most is feltételezem azt, hogy csak meggondolatlanságról netán elfogultságról van csak szó a leveleidet illetően, és erre nem kért fel senki a másik oldalról, hogy szándékosan árts.

Őszintén mondom, leveleid alapján volt, hogy felmerült bennem az a gondolat, hogy így, csak beépítettek cselekszenek, de elhesegettem magamtól ezt a gondolatot.

Arra kérlek, mielőtt írsz, győződj meg az információk igazságáról, aludj rá egyet, mielőtt gyűlöletkeltésre és megosztásra alkalmas leveleket küldözgetsz szét indulatosan a világban.

Az írástudók felelőssége igen nagy.
Ezért arra kérlek, ha használni nem tudsz a hazának, ártani ne árts!
Ne tájékoztasd félre a kinti magyarokat, és főleg ne szíts békétlenséget az itthoniak között.
Ezt kérem egyébként András a levelező társaidtól is.
S egyben felajánlom Önöknek, kinti magyaroknak, ha valamiben nem tudnak eligazodni, keressenek meg, szívesen válaszolok a kérdéseikre.

Jószándékkal és szeretettel: Orbán Éva, közíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 624
  • e Hét: 1461
  • e Hónap: 10065
  • e Év: 46006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.