Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Megelőztük Amerikát! Hazánkban
  2008-02-07 21:25:42, csütörtök
 
  Megelőztük Amerikát! Hazánkban a legnagyobb a jövedelmi szakadék

Az OECD felmérése szerint a fejlett országok közül Magyarországon a leglátványosabbak a kereseti különbségek

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felmérése szerint Magyarországon a legnagyobb a keresetek közti különbség, a fejlett államok közül. Egy évtizede ilyen összehasonlításban még az Egyesült Államok állt az első helyen a legnagyobb és legalacsonyabb jövedelmű társadalmi réteg közötti különbség szempontjából. Az OECD által vizsgált húsz ország listáján, de mára hazánké az elsőség.

A vizsgált húsz országból csak Írországban és Spanyolországban sikerült mérsékelni a társadalmi szakadékot. Egy évtized alatt Magyarországon közel 35 százalékkal nőtt a keresők felső és alsó tíz százalékának bevételei közti eltérés, ami nagyságrendben megközelíti a hat az egyhez arányt.

Az egy hónappal ezelőtti jelentések alapján az OECD úgy ítéli meg Magyarországot, mint hatékony gazdasági növekedést mutató ország. A kiadáscsökkentő intézkedések azonban a korábbi 4-5 százalékos emelkedés helyett a következő évekre 2,5-3 százalékra csökkenhet. Ez a tendencia legközelebb 2009 után változik, és két év múlv a gazdasági növekedés üteme újra elérheti az 5 százalékot."

hirado.hu/radio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Egy hízott liba áráért adják
  2008-02-07 21:07:42, csütörtök
 
  "Egy hízott liba áráért adják el az embereket a biztosítóknak"
2008. február 7., csütörtök 16:30 InfoRádió

Tizenkétezer forintért, azaz egy hízott liba áráért adják el az embereket az új egészségbiztosítási rendszerben, ezért örökváltság jogcímen ennyi pénzt utaltak tucatnyian az egészségbiztosító számlájára annak érdekében, hogy az állami biztosítónál maradhassanak - mondta egyikük az InfoRádiónak. A többpénztáras rendszerben az ellátási területekért folyó versenyben a magánbefektetőknek legalább 12 ezer forintot kell fizetniük egy lakosért. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője közölte: visszautalja az örökváltság jogcímén befizetett összegeket.


1
Befizetett 12.001 forintot az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, és megtiltotta, hogy személyes és egészségügyi adatait átadják a privát pénztáraknak Gilly Gyula. Azért éppen ennyit, mert a befektetőknek, amikor majd az egyes pénztárakra licitálnak, biztosítottonként legkevesebb 12 ezer forintot kell kínálniuk.

A férfi hozzátette: azt végképp megtiltja, hogy a XXI. század elején hízott libaként bánjanak vele, és akkora összegért árulják, mint azt az állatot.

Gilly Gyula és még néhány civil örökváltság címén fizették be a pénzt az egészségbiztosítónak; a feudalizmusban ezzel válthatta meg magát a jobbágy. A férfi tudja, hogy ilyen jogcím jelenleg nem létezik, de szerinte olyan jogszabály sincs, amely lehetővé tenné, hogy az ő adatait 12 ezer forintért árulják.

A civilek akciójukkal az egészségbiztosítási törvény alkotmányossági problémáira kívánják felhívni a figyelmet.

Gilly Gyula elmondta: azért utalt 12.001 forintot, mert versenyképes ajánlatot akart tenni.

"Senki sem tud akkora összeget kínálni énutánam, aminél én egy forinttal többet ne fizetnék neki" - jelentette ki Gilly Gyula.

A férfi hozzátette: ha az OEP visszaküldi neki a pénzt, újra átutalja az összeget.

Nincs jogalap

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az egészségügyi alapnak a jelenleg hatályos jogszabályok szerint nincs olyan költségvetési tétele, mint az örökváltság, Gilly Gyula befizetése éppen ezért jogalap nélküli.

Mivel az OEP nem akar jogosulatlanul bármekkora összeget is kezelni, a pénzt - mint minden jogalap nélkül érkezett befizetést - visszautalja a feladóknak - jelentette ki Molnár Barbara.

A hírek szerint az egészségbiztosítási pénztár volt főigazgatója, Kiss József is befizette a 12 ezer forintot édesapja nevében is. Erről szólva a szóvivő annyit mondott: "Valóban megvan ennek a maga érdekessége, de függetlenül attól, hogy ki tette meg az első lépést, a befizetés jogalap nélküli."

Molnár Barbara hangsúlyozta: hiába küldik el a kezdeményezők újra az összeget, az OEP-nek a jogszabályoknak megfelelően kell eljárnia, vagyis minden alkalommal visszautalja majd a pénzt.


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-179400
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ frakció diktál, Gyurc
  2008-02-07 21:06:54, csütörtök
 
  Az SZDSZ frakció diktál, Gyurcsány bólogat?
2008. Február 07. 19:02

Abcúg.hu

Egyelőre nincs megegyezés a miniszterelnökkel az egészségügyi reformot felügyelő kormánybiztos személyéről - mondta az SZDSZ elnöke. Kóka János hozzátette: az egyezség megszülethet az SZDSZ háromnapos debreceni frakcióülésén, amelyre a miniszterelnök is ellátogat.

Az SZDSZ elnöke közölte: még nem találták meg a megfelelő személyt az egészségügyi reform felügyeletére, de a szocialistákkal közösen keresik, és közösen is jelölik majd.

A következő hónapokban meg kell tennünk az egészségügyi reform végrehajtásához szükséges összes lépést, hogy 2009-ben elindulhassanak az egészségbiztosítási pénztárak, amelyektől azt várhatjuk, hogy csökken a hálapénz, jobb lesz a minőség, beindul a verseny a betegekért. Erre kell felállítani egy szervezetet, és ennek vezetőjét keressük - hangsúlyozta Kóka János.

A liberális párt népszavazási kampányáról a politikus azt mondta: továbbra is azt mondják, hogy a népszavazás a szocializmusról szól, és mindhárom kérdésre nemet kell mondani.

A következő négy hétben egy-egy mondatot fogalmazunk meg ezzel kapcsolatban. A mostani arról szól, hogy semmi sincsen ingyen, mindenért fizetni kell, le kell számolni az ingyenesség hamis illúziójával. Ha megszűnne a tandíj, a kórházi napidíj és a vizitdíj, akkor valahonnan pótolni kell a kieső bevételt - fejtette ki Kóka János.

Az SZDSZ a következő egy hónapban az ország 50 pontján mondja el érveit a nemek mellett.

A pártelnök szólt arról is, hogy a gazdaságpolitikában idén liberális fordulatot akarnak elérni, hogy 2009-től ismét dinamikusan növekedhessen a magyar gazdaság, növekedjen a foglalkoztatottság és a versenyképesség, mert "talán ez a koalíció legnagyobb felelőssége"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örök dicsőség legyen a XX. sz
  2008-02-07 20:12:52, csütörtök
 
  51 évvel ezelőtt, 1957. február 7-én húnyt el Vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója Estorilban (Portugália), szeretett hazájától távol száműzetésben.

Örök dicsőség legyen a XX. századi Magyarország legnagyobb államférfijának!
http://www.youtube.com/watch?v=NPnJYC3V3cI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Viszonosság Elve kimondja:
  2008-02-07 20:07:07, csütörtök
 
  A Viszonosság Elve kimondja:

Mi, magyarok tiszteletben tartjuk más népek, más országok, más kultúrák világfelfogását, céljait, törekvéseit. Nem törünk pálcát felettük, sem lándzsát mellettük.
Az egyetlen, amit mindenkivel szemben határozottan megkövetelünk: a viszonosság elvének betartását!
Ebből soha, semmikor jottányit sem engedünk!
Nem kifogásoljuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok vizumkényszerrel él a magyar állampolgárokkal szemben.
De a Viszonosság Elve alapján természetesnek tekintjük, hogy Magyarország az amerikai állampolgárok ellen éppen ilyen kényszerrel és adminisztratív eljárásokkal (adatgyűjtés, ujjlenyomat stb.) élhessen.
Nem kifogásuljuk, hogy izraeli állampolgárok személyigazolvánnyal léphetnek be Magyarország területére. De a Viszonosság Elve alapján természetesnek tekintjük, hogy erre csak akkor legyen lehetőségük, ha magyar személyigazolvánnyal bármikor bárki Izrael földjére léphet.
Nem kifogásoljuk, hogy izraeli tulajdonú biztonsági cégek őriznek Magyarországon középületeket, akár minisztériumokat; s kapnak ott ki-bejárási lehetőséget. De a Viszonosság Elve alapján természetesnek tekintjük, hogy erre csak akkor legyen lehetőségük, ha magyar tulajdonú, magyar szervezésű őrző-védő szervezetek is (például a Magyar Gárda) bármikor hasonló tevékenységet folytathathak Izraelben.
Minden magyarnak, aki helyénvalónak ítéli és elfogadja a meghirdetett Viszonosság Elvét, kutya kötelessége ennek betartását követelni mindazoktól a politikusoktól és közéleti személyiségektől, akik a politika vagy a kultúra terén ilyen-olyan szinten a magyarságot, illetve Magyarországot képviselik. Akik pedig e követelésre nem hallgatnak, azokat többé nem tüntetik ki sem szavazatukkal, sem érdeklődésükkel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekem mindent szabad
  2008-02-07 19:56:59, csütörtök
 
  Nekem mindent szabad

Hirklub
A mai közélet hangadói, a magukat liberálisoknak vallók, gondolók, hazudók, fennen hirdetik, hogy az embernek, mindent szabad és ebben a szabadságában nem korlátozható. Továbbá, az emberi méltóság megvédése elsődleges feladat, amelynek a korlátozásokkal ellentétben elsőbbséget kell adni. Mikor ezeket fennen hirdetik, úgy gondolják, hogy a mai kor élharcosaiként valami újat mutatnak fel. Jellemző rájuk a bigott keresztényellenesség, igyekeznek a kereszténységet, mint a szabad és boldog emberi élet megrontására létrejött ideológiát lejáratni.
hirdetés



Talán érdemes megvizsgálnunk, hogy a keresztény tanítás, amely magának az Istennek a szava, mennyire ellensége az emberi szabadságnak, mennyire korlátozza az ember emberré válását. Olvasóim között lehetnek olyanok, akik Istent tagadóként, de értelmesen gondolkodó emberként élik életüket. Akik számára a Biblia nem Isten szava. De!
A Biblia és így a kereszténység is azt tanítja, hogy az ember szabad akarattal rendelkező teremtmény. Szabad a rosszat, és szabad neki a jót cselekednie. Mi a jó és mi a rossz? Akadémikus vitát nem kívánnék nyitni, de mint szabad akarattal és önálló véleményalkotási joggal bíró ember azon az állásponton vagyok, hogy jó az, ami kibontakoztatja bennem az emberit, azt, ami más létezők fölé emel, ha cselekedeteimmel szolgálom azt a társadalmat, azt a közösséget és azt a családot, amelybe bele születtem. Rossz mindennek az ellenkezője. Tisztában vagyok azzal, hogy ezt sokkal pontosabban is meg lehet fogalmazni, de ezen írás terjedelme ezt nem teszi lehetővé.

A szabad akarat magában foglalja azt is, hogy nekem mindent szabad. Ezt a tételt már a korai keresztény apostol, Szent Pál is megfogalmazta a rómaiakhoz és a korinthusiakhoz írt levelében. Mindent szabad nekem, de nem minden válik hasznomra. Az a személy aki ezt felismeri, már közelebb jutott ahhoz, hogy belássa, a kereszténység nem az ember ellen, inkább az emberért, annak méltóságáért van.

Vegyünk egy példát. Szabad kábítószert használnom. Ne korlátozzuk az egyént, ha akar, csak nyomassa magába a heroint, vagy bármi mást. Ismerjük azt az SZDSZ javaslatot, amely a kábítószerek használatát kívánja engedélyeztetni. Ezt részben már elérték. Aki már látott a kábítószer hatására tönkrement embereket, szánalmas roncsokat, akik semmiféle emberi tevékenységre már nem alkalmasak, akik a szenvedélyük teljes rabjává váltak, megborzadhat. Kérdem én, hol van az ő szabadságuk? Hol van a döntési képességük? Hol van az értelmes, alkotó emberi magatartásuk? Rabszolgák ők, akik a társadalomnak, a családjuknak, de még maguknak sem tudnak semmit nyújtani. Mindent szabad nekem, de nem minden válik hasznomra. Ki ne látott volna már alkoholistát, amint lezüllve, az ital rabjaként tengeti életét, nem törődve senkivel és semmivel? Mi ő, ha nem rabszolga? Ilyen emberek családja is szenved. Gyerekek, feleség, szülő. Mindent szabad nekem, de nem minden válik hasznomra. Az ember rosszra hajló. A társadalom, több évezredes tapasztalata kimunkálta azt, hogy mi a jó és mi a helytelen. A természet törvényei évezredeken hatottak. Még olyan tömeggyilkosok, mint Lenin, Sztálin, Rákosi is valamilyen szinten betartották. Legalább a látszatát, mert népirtásaikhoz igyekeztek "törvényes kereteket" biztosítani. Azok, akik kihasználva az ember gyengeségeit, rosszrahajló hajlamát, újdonság iránti kíváncsiságát és arra biztatják, hogy olyan vágyainak engedjen teret, amely azután rabszolgává teszi és meggátolja az emberhez méltó élet élésében, nem az emberi szabadságért, hanem az emberi rabszolgaság egy sajátos változatáért szállnak síkra, és hasonló népirtást követnek el, mint elődeik.

A másik romboló hazugság, amellyel elsősorban a társadalmat, a közösségeket rombolják, annak hangoztatása, hogy szabadságomban nem vagyok korlátozható a társadalom és annak tagjai által. Ez a teljes anarchia, valami tébolyult eszmerendszernek a társadalmat, és magát az egyént is megszüntető, kiirtó propagandája. Egyetlen személy sem függetlenítheti magát attól a társadalomtól, azoktól a csoportoktól, amelyek között él, amelyekkel rendszeresen érintkezik. Itt is a népirtás egy igen kifinomult formáját figyelhetjük meg, amelyet a társadalom agymosása előzött meg. Egyetlen élőlény sem öli meg magzatát, csak az ember. Az anyaméhben. Csak itthon, sajnos, átléptük a hatmilliomodik fogant gyermek meggyilkolását. De a propaganda már a magzat megfogantatását is avítt, az egyéni szabadságot korlátozó dolognak tünteti fel. Micsoda őrület, hogy anyák teljesen önszántukból megöletik gyermekeiket. Orvosok, akik az élet megmentésére esküdtek fel, minden lelkiismeret furdalás nélkül vesznek részt ebben a borzalomban. De hol a magzat szabadsága? Hol van a megszületésre való joga? Azt lehet korlátozni? Akkor mi ez? Nem szabadság, hanem szintén a népirtás egyik formája. Miért? Mi a cél? Európa lakossága öregszik, fogy. Elég a szabadság, vagy kell az értelem is? Értelem, hogy emberhez méltó módon éljünk, és ne visszaéljünk a szabadságunkkal. Ember ellenes a kereszténység? Nem. Az ember méltóságáért, az ember javáért van. Mert mindent szabad nekünk, de nem minden válik hasznunkra. Ami nem válik hasznunkra, arra mondja azt, hogy ezt vagy azt ne tedd! Gondolkodjunk, még akkor is, ha ezt egyesek nem akarják. Nagyon nem akarják! Mert az embert a gondolkodás, a jó és rossz, a helyes és helytelen eldöntésének képessége teszi igazán emberré. Legyünk, maradjunk emberek!

Maráczy Tibor


2008. február 06. 11:19


Szavazás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnepre készül Koszovó
  2008-02-07 19:52:57, csütörtök
 
  Ünnepre készül Koszovó
2008-02-07. 19:30

A koszovói kormány egymillió eurót különített el a tartomány függetlenségének kikiáltásának megünneplésére - jelentette be csütörtökön Hasim Thaqi miniszterelnök.

A kormányfő szerint már csak néhány részletet kell egyeztetni, s ki lehet mondani Koszovó függetlenségét. A helyi albán vezetők, az EU és az Egyesült Államok illetékesei már meghatározták a terület státusát.

Koszovó függetlensége eldöntött tény, már csak néhány apró részletet kell tisztázni. A kormány és más koszovói intézmények felkészültek a folyamat lezárására - mondta Thaqi. Hozzátette még: hiába szeretné Belgrád a függetlenség kikiáltásának elhalasztását, Washington, Brüsszel és Pristina számára Koszovó státusának, függetlenségének az ügye befejezett tény.

(MTI)

http://kuruc.info/r/4/20955/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sztrájktól sem riadnának vis
  2008-02-07 19:40:09, csütörtök
 
  A sztrájktól sem riadnának vissza az egészségügyi szakdolgozók

Végső esetben kész sztrájkot hirdetni az egészségbiztosítási reform miatt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. A testület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: álláspontjuk szerint minőségi romlás várható az ágazatban, mert a kormányzat felelőtlenül, a szakma képviselőinek megkérdezése nélkül hoz meg minden intézkedést.

Akár sztrájkot is hirdethet az egészségbiztosítási reform esetleges következményei miatt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - emelte ki a testület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Zotlán elmondta: álláspontjuk szerint már ebben a kormányzati ciklusban minőségi romlás várható az ágazatban, mert a kormányzat felelőtlenül, a szakma képviselői nélkül hozza meg az intézkedéseket.

A kormányzat nem gondolhatja, hogy a reformfolyamat az orvosok és a szakdolgozók nélkül végrehajtható - tette hozzá.

A kamara elnöke hangsúlyozta: azt kívánják elérni, és azért emelik fel a szavukat, hogy a kormányzat értékként kezelje az egészségügyi szakdolgozókat.

Ha a kormányzat nem biztosítja a biztonságos betegellátást, akkor a kamara lép, és végső esetben a sztrájktól sem riad vissza - fejtette ki. Balogh Zoltán elmondta, hogy keresik a lehetőséget hazai és európai uniós szakmai és gazdasági szervezetekkel az összefogásra.

Példaként említette, hogy Finnország a kormány napokon belül intézkedett, miután 13 ezer ápoló lépett sztrájkba a nem megfelelő munkakörülmények miatt.

A szakápolókat a fizikai terhelésen túl nagy lelki teher is éri, sokan nem is bírják ezt a munkát hosszú távon végezni - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke.

Balogh Zoltán szerint van előremeneteli lehetőség az egészségügyben az ápolók számára is, de ez az áldozatos munka sok speciális készséget is igényel.

InfoRádió / Magyar Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A Fidesznél is félnek..." - m
  2008-02-07 19:34:39, csütörtök
 
  "A Fidesznél is félnek..." - mai sajtószemle


...

Kihúznák a szőnyeget az Albert házaspár népszavazása alól
http://index.hu/politika/belfold/egbs2581/

"A Fidesznél is félnek, hogy ilyen erős lett egy civil kezdeményezés"
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=268656

Felfüggesztett sztrájk, keménykedő kormány, óvatos Fidesz
Elemzés a vasutasok sztrájkjáról
http://www.hirszerzo.hu/cikkr.felfuggesztett_sztrajk_kemenykedo_kormany_ovatos_fi desz.56122.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkosan fogalmazva
  2008-02-07 19:17:01, csütörtök
 
  2008-02-06


Sarkosan fogalmazva

Nem lepett meg a hír, hogy egy soproni rendőr házaspárt őrizetbe vettek lopásért Bécsben, voltaképp hazafias tett volt részükről, hogy nem itthon loptak, és a bécsi holmi nyilván jobb minőségű. Van abban valami meghittség is, hogy együtt jártak közbeszerzésre. Tavaly összesen 3229 hivatalos személy által elkövetett jogsértés történt, pontosabban ennyire derült fény, de az országos rendőrfőkapitány szerint a testület erkölcsi megújuláson ment keresztül, a miniszterelnök pedig megígérte, megvédi a rendőröket az igaztalan támadásoktól - igaz, többnyire ez eddig fordítva történt. Az is szívmelengető érzés, hogy Gy. F. a tavalyi 3,5 milliárd után az idén is ad másfél milliárdot "eszközbeszerzésre". Hogy mikre, azt nem részletezik, de el tudjuk képzelni. Remélhetőleg lesz elég könnygázgránát, paprikasűrítmény, kordon, maszk, pajzs, azonosítójel, és talán futja még néhány vízágyúra is, hiszen a megyeközpontokban is égető szükség volna rájuk, elkeserítő ez a Budapest-központú gondolkodás. Gy. F. szerint évente akár 200-300 rendőrlakás is épülhetne PPP-konstrukcióban, hogy ki az a magánbefektető, akinek az a vágya, hogy rendőrlakást épít, még nem világos. Magánrendőrségnek tán megfelel a konstrukció.

Szentmihályi Szabó Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.