Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kollektív szerződés
  2008-02-09 13:02:15, szombat
 
  Új munkafegyelmi intézkedések.

H A T Á R I D Ő S!!!!

Kérem a dolgozók aláírásokkal igazolják az új szabályozás
elolvasásának tényét és azt, hogy megértették.
Határidő 2008.01.31. 16 óra.

RUHÁZAT

Javasoljuk, hogy a fizetésének
megfelelően öltözködjön! Ha drága ruhát
és táskát hord, akkor túl jó a sora, ezért
nem kell felemelni
a fizetését. Ha rosszul öltözött, akkor
meg kell tanulnia a pénzzel jobban bánni,
amíg ennek jelét nem látni nem kaphat
fizetés-emelést. Ha megfelelően
öltözködik, akkor
jól be tudja osztani a pénzét, tehát
szintén nincs szüksége nagyobb fizetésre.

BETEGSÉG

Orvosi igazolásokat többé nem
fogadunk el! Ha el tud menni
az orvoshoz, akkor a munkába
is el tud jönni!

KLINIKAI BEAVATKOZÁSOK/OPERÁCIÓK

Az operációkat azonnali hatállyal megtiltjuk. Amíg nekünk dolgozik,
szüksége van a szerveire! Nincsen joga ahhoz, hogy bármely szervét
eltávolíttassa. Teljes ,,felszereléssel“ vettük föl, minden klinikai
beavatkozás felmondást vonhat maga után!

TÁVOLLÉT SZEMÉLYES OKOKBÓL (fizetetlen szabadság)

Minden munkatársnak 104 napja van egy évben, amikor személyes
okokból távol tartózkodhat a munkahelyétől.
Ezeket a napokat szombatnak és vasárnapnak hívják.

FIZETETT SZABADSÁG

Minden munkatárs egyszerre megy szabadságra. A szabad napok:
december 25, január 1 és május elseje.

HALÁLESET MIATT HIÁNYZÁS

Ez nem ok arra, hogy ne jelenjen meg a munkahelyén. Az elhunyt
rokonáért, barátjáért, kollégájáért már úgysem tud semmit tenni.
Őket munkanélküliek is elkísérhetik az utolsó útjukra. Kivételes
esetekben, amikor feltétlenül ott kell legyen, a temetést késő
délutánra kell tenni. Ebben, és csakis ebben a kivételes esetben
megengedjük, hogy az ebédszünetet ledolgozza és a munkahelyről
ennyivel korábban távozhasson.

SAJÁT HALÁLESET

Ez elfogadható oka lehet
a távolmaradásának.
Azonban, ezt is köteles 2 héttel
előre jelezni, hogy az utódját
időben betaníthassuk!

WC HASZNÁLAT

Meg kellett állapítanunk, hogy
a dolgozók túl sok időt
vesztegetnek
a vécén.
A továbbiakban a
vécéhasználat
abc sorrendben történnik.
Az a-betűvel kezdődő
munkatársak 8.00-8.20-ig, bbetűvel
kezdődőek 8.20-8.40-
ig (stb.) mehetnek a vécére.
Ha ebben az időben nem
tudnak vécézni, akkor várniuk
kell másnapig.
Sürgős esetben cserélhetnek
egy kollégával, de erre az
engedélyt írásban, a főnöktől
kell kérni.
Ezenkívül bevezettük az úgynevezett háromperces szabályt. A 3 perc
leteltével egy figyelmeztető hangot hall majd, a vécépapír eltűnik a
kiadóban, kinyílik az ajtó és egy fénykép készül Önről. Ha a 3 percet
többször túllépi, akkor a fényképek felkerülnek a szégyentáblára.

EBÉDSZÜNET

Vékony munkatársak 30 perc
ebédszünetet kapnak, hogy
kiadósan étkezhessenek.
Normálsúlyú munkatársak
15 percet kapnak, hogy
bedobhassanak egy falatot.
Kövér embereknek 5 perc jár,
hogy a fogyókúrás italukat
vagy tablettájukat lenyelhessék.
Előre is fogadja hálás köszönetünket a szabályok betartásáért!
Mi mindenben a rendelkezésére állunk.
Ha kérdés, kommentár, panasz, javítási ajánlat vagy egyéb merülne
fel, kérem azokat valahova máshova, csak ne hozzánk küldeni.
Kellemes munkát kíván:

A VEZETŐSÉG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a kisiskolák felszámolása nemz
  2008-02-09 12:57:32, szombat
 
  Százak Tanácsa: a kisiskolák felszámolása nemzetgyilkosság
2008. február 9. 06:16 MNO

A Százak Tanácsa szerint a kisiskolák felszámolása, a vidék kulturális ellátásának megbénítása, a kistelepülések értelmiségének elűzése, nemzetgyilkosságot jelent, mert a gyermekvállalás és az egészséges társadalmi szolidaritás ellen hat és ez a vidék gazdasági ellehetetlenítésével és elszegényedésével jár.

A Százak Tanácsa 2008. február 7-én tartott nyilvános ülésén egyhangú határozattal támogatta az "Élőlánc a kisiskolákért" címmel megrendezett nyílt nap célkitűzéseit, vagyis a kisiskolák fenntartását - ahol már megszüntették, azok haladéktalan visszaállítását -, mert ez az ország fennmaradásának alapvető feltétele - adta hírül a szervezet közleménye.

Európa szinte minden államában évtizedek óta a kormányok egyik legfőbb programja a vidék, a falu, a földműves társadalom fenntartására, a mezőgazdaság természetbarát korszerűsítésére irányul. A kisiskolák felszámolása, a vidék kulturális ellátásának megbénítása, a kistelepülések értelmiségének elűzése, nemzetgyilkosságot jelent, mert a gyermekvállalás és az egészséges társadalmi szolidaritás ellen hat és ez a vidék gazdasági ellehetetlenítésével és elszegényedésével jár - áll a közleményben, mely szerint mindez szöges ellentétben van az UNESCO közgyűlés egyhangúlag elfogadott határozatával, mely minden népnek biztosítja a szülőföldjén - saját lakhelyén - maradását, kulturális identitásának megőrzését.

A Százak Tanácsa ülésén Duray Miklós bírósági ügyével is foglalkozott. Közleményüben emlékeztetnek: Duray Miklós geológust bírósági ítélet nélkül ötszáz napig tartották fogva "a Csehszlovák Köztársaság felforgatásának" vádjával, mert felemelte szavát a kommunisták által megszüntetni kívánt csehszlovákiai magyar iskolák, a magyar nyelvű oktatás védelmében.

A napjainkra Szlovákia politikai életében vezető személyiséggé vált Duray Miklóst, a világ magyarságának egyik meghatározó szellemi és politikai vezetőjét, első fokon elítélte egy szlovák bíróság, mert fasisztának nevezte a "Budapest ellen tankokkal" vonulni kívánó Jan Slota szlovák nacionalista pártját. A Százak Tanácsa megdöbbenéssel értesült Duray Miklós bírósági meghurcolásáról. A szervezet egyhangúlag támogatja tagtársukat a magyarság védelmében és az igazságért vállalt harcaiban - áll a közleményben.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Patkányok (idõszakos) h
  2008-02-09 12:49:44, szombat
 
  A Patkányok (időszakos) honfoglalása Debrecenben



Civil kurázsi
A megjelenésük első napján, érkezésükkor rögtön testközelből tapasztalhatták meg az 1%-os törpe párt tolvajbanda tagjai -nem kívánatosak!

Életképek tömören az első napról: (a mára 50 kg-os Kuncze G. a fogadtatástól megrémül, és csak idegesen hátrál, erősítést kérnek. Le van fogyva. (Csak nem a ,,Soros György" szindróma van kialakulóban nála is?). Sajnálnom kellene a szemetet, de nem tudom. Érkezik Horváth ,,mengele", vagy ,,mengelica" Á., akit néhány perc elteltével, úgy kell kimenekíteni a nem kérdéseket feltenni szándékozó, de teljesen jogosan dühös polgárok karmai közül. Nem maradt le a debreceni önkormányzat képviselője Dr. Kovács L. (szdsz) sem, aki az őt számon kérőt meglökte, majd ezt követően a következőt mondta, idézem: ,,elmész Te a picsába"! Ez igen tartalmas és beszédes válasz volt tőle.



A ,,szamadmadarak, szadeszes legényei" igazi üzenete ez hozzátok Magyarok! Elmehettek a picsába! Ember az ilyen féreg? Bár Szetei óta (is) tudjuk, hogy ők előszeretettel járnak arra!?)

Mint ismert, a ,,szdsz" legények három napra a debreceni Arany Bika Szálló épületét megszállták. A szó legszorosabb értelmében megszállták. Se ki, se be, csak belépővel és meghívóval érkezettek részére -szolt az eligazító ,,pribék szavai". A kiállítást szeretnénk megnézni kérdésemre, -ma már azt sem lehet, volt a böffenet az ajtót csak résnyire kinyitótól. Akkor mit lehet tenni, mit engedélyeznek kérdeztem, s válasz nélkül csapódott a főbejárati ajtó.



Második nap: Az informátoraink előre jelzése alapján a második napon, még a Gyurtcsány is meglátogatja a lobbisták egymás közötti osztogatását. Jött is. Nem délután 17 órakor, ahogy azt előre tudtuk, hanem felcserélve a programját, reggel 10 órakor. A biztonsági tervek készen vannak alkalmazhatóan és változtathatóan. És az országra miért nincs változtatható program? Mennyire féltik ezt a végrehajtó hóhér mocskot!? Döbbenetes készültség, rendőrök, biztonsági emberek százai, gépjárművek tömkelegével lepték el, vették körül az épület környékét. Parkolókat, utcákat a fél Kossuth teret. Üzleteket zártak be, tettek megközelíthetetlenné. A postások sem vihették a leveleket, a várva várt nyugdíjakat, azok részére, akik várták azokat. Mert sajnos mára ismét úgy élnek sokan, hogy várni és túlélni kell. Ezért várják a megérdemelt jussukat. Ezeknek semmi és senki nem számít! Nem számít a kisnyugdíjas sem? Közlekedni, orvoshoz eljutni, majd onnan ismét haza -nem lehet, az nem érdekes. NEM! NEM! NEM! Itt semmi nem számit. Ez a tolvaj hordavezér minden pénzt és biztosítást megér és megérdemel. A kordon sem maradhatott el a ,,talpig becsületes ember" védelméről szóló tervből! Talán azért, mert szokni kívánják a rácsokat, teszem fel magamban a kérdést? Eljön az ideje ennek is hamarosan! De jött a ,,nagy" ő, a szocializmus ,,nem -igen" vissza hozatalának továbbmentésére, tárgyalására! Miközben a horda kiabálja, ,,nemet a szocializmusra", jelzem, nyakig vagyunk ismét benne. A módszereik sem változtak, ha kell, lőnek, vernek, bebörtönöznek! S ezek mellet ismét oda, arra a szintre szegényítettek bennünket ezek a demokratikus alapokon működő, népirtó fasisztoidok!

Nemzetgyalázók! Nemzetgyilkosok! Nemzetet bitorolni akaró árulók!

Valószínűsíteni tudom jöttének további okát. Ha már időt szakít, a ,,mondjunk nemet a szocializmusra" világgá kürtölő párt, népszerűtlen mutatóinak javítására, a sok egyéb nekik hasznos tolvajlás és hazudozás közepette, akkor joggal vártuk nagy dolog fog történni. Ha nemet akar mondani a szocializmusra, akkor ő az egyik legjártasabb, legautentikusabb személy Apró Antal örököse, utóda ként, aki ki akarja végre mondani, le akarja zárni (Lásd az ,,Apró Villa" örökösödését, elkobzását.) a Szemlőhegy utcai elkobzott villa rossz ízű történetét, s bejelenti, azt vissza akarja adni jogos tulajdonosának, ezzel is kifejezve szakít a szocializmus örökségével. Nemet mond a szocializmusra! Ez ismét elmaradt. Ő nem nemet jött mondani, hanem igent a szocionizmus terjedésére.

A 20-30 fős megjelent kis csoportunk sem, de mások sem tudták megközelíteni a fordított evolúció végtermékét: csótány, patkány, Gyurcsány személyét. Ismét nem találkozhatott elégedetlen népével fletó. De mondom, mások sem találkozhattak vele! Az ott várakozó és néha velünk vitatkozó, de szimpátiájukat kifejezni akaró 1-2 fő sem. Ígérgetését, amely a kameráknak szólt befejezve, jól megérdemelt ebédjének elfogyasztása után 13 - 14 óra magasságában távozott a rendkívüli biztonsági intézkedések megléte közepette. Megnyugodtak, nem történt semmi. De történt, mély nyomokat hagyott sokakban az, ami itt történt ismét.

Este 17 órakor gyülekeztünk az előre meghirdetett mindenesti tüntetésünk programja szerint, tudva, hogy a szadeszes horda tagjai továbbra is bent vannak az Arany Bika Szálló épületében. Nekünk, Kossuth térieknek ez az este volt az 509. tüntetési napunk az elhíresült ,,böszme" beszéde nyilvánosságra kerülése óta.

Úgy 100-130 fős csoportot alkotva, történelmi zászlóinkat lengetve, rigmusokat kiabálva ,,TAKARODJATOK", ,,HAZAÁRULÓK", ,,TOLVAJ HORDA" fejeztük ki szándékosan félelemkeltő TILTAKOZÁSUNKAT, amely szólt ittlétük és egyáltalán politikai létük és hazaáruló cselekedeteik ellen! (Szeretném megjegyezni: e politikai kurzus döntéseitől és azok visszafordíthatatlan következményeitől, ősi értékeink, gyermekeink jövőjének elvesztésétől pedig mi vagyunk megijedve. De félni többé soha nem fogunk!

Az ottlétünk alatt nemzeti érzelmű és tartalmú dalokat hallgattunk meg a Kárpátia, valamint Ismerős Arcok zenekaroktól. De felcsendült Dobos Attila néhány dala is, amelyek a hazáról, a Piros, Fehér, Zöld lobogónkról, megmaradásunkról szóltak, és bennünket bátorítottak. Az épületben ideiglenesen piszkoló és tartózkodók, valamint a téren tüntetők részére felolvastam egy tanmesét: Wass Albert, ,,A patkányok honfoglalása" címmel. Tanúságos mindenkinek ajánlom figyelmébe.

A módszerváltáskor engedtünk és megkegyelmeztünk nekik, és most ismét elszemtelenedtek a ,,patkány fajták". Rajtunk múlik, hogyan bánunk velük! Megtűrjük őket, és elszaporodva mindent szétrágnak, tönkre tesznek, felfalják azt, amit megtermeltünk, s a végén még el is kergetnek bennünket az otthonainkból. Vagy talpra állunk, és mi kergetjük el őket, amíg nem késő!

Én választottam! Menjen el Gyurtcsány és bandája! Elég volt a Calvera és bandájából, elég volt az Ali Baba és a 40 rablóból, meg a többiekből.

A tüntetésünk végén elénekeltük a Himnusz, Székely Himnusz, valamint meghallgattuk a Székely Miatyánk gyönyörű sorait. Békességben, de türelmetlen szívvel hazatértünk a még meglévő hajlékainkba.



Tisztelettel a Nemzetem iránti szeretetből,

Ágoston Tibor Debrecenből, aki 3 gyermek jövőjéért aggódó szülő

http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&s id=4754&mode=nested&order=0&thold=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szebb jövőnk első januárja
  2008-02-09 12:43:29, szombat
 
 
Szebb jövőnk első januárja
2008. február 09.



Tisztelt Bajtársaim!

Elérkezett a számvetés ideje. Lezárult a szebb jövőnk építésének első, és talán legsorsdöntőbb negyedéve. Alig 3 hónap telt el, hogy október 21-én ünnepélyes keretek közt hűségesküt tettünk a Szent Koronára, és magunkra öltöttük a hőn áhított egyenruhát. Feszült várakozással vártuk a lehetőséget, hogy végre bizonyíthassunk mind az alapító Gárdistáknak, mind a Nemzetnek, hogy méltók vagyunk a Magyar Gárdához. Ekkor még nem tudhattuk, mi vár ránk, de tudtuk, MI fogjuk alkotni a Bors Vezér szakasz gerincét, és MI kezdjük el a Szebb Jövőért való küzdelmet, itt Borsodban.

Nehézségek, feladatok és megannyi csodás pillanat. Lássuk hát szép sorjában, mit is kaptunk a Mozgalomtól, és mi mindent tettünk meg érte. Először nézzük a nehézségeket.

Volt, olyan Bajtársunk, aki munkahelyét vesztette el, és volt, aki új karrierbe kezdett. Másnak a családi életében adódott nehézsége, és olyan is akadt, aki új szerelemre lelt. És mindez az egyenruha miatt. Volt, akit lefasisztáztak, és volt, aki cserébe történelmi mélységekig hiteles leckével oktatta a félrenevelt lakosságot. Volt, akit lenáciztak, és cserébe lepufajkásosozás helyett kihúzta magát, és nem szégyellte vállalni a magyarságba vetett szent hitét.

És persze mindannyian rasszisták lettünk. Szigorúan azok szemében, akik nemzetem lakosait fajokra osszák. Hiszen ki beszélhetne anélkül rasszizmusról, hogy gondolatban ne osztotta volna már rasszokra a társadalmat.

Mivel a sok rágalom eredményre nem vezetett, a gépezet második sebességre kapcsolt. Nosza..., oszlassuk fel a Gárdát! Tessék csak..., lehet minket feloszlatni, nemzetellenes törvények mögé bújva gyűlölködni, de barátságot betiltani? Ugyan már, ekkora marhaságot még nem hallott a Kossuth tér.

Ha nem megy feloszlatással, majd szépen elhatárolódunk! Az ötlet nem rossz. El lehet tőlünk határolódni. De őrizzük meg a józan eszünket, és nézzük reálisan a világot. A Parlament bármely 5%-ot meghaladó pártot, örömmel vagy szomorúan, de bársonyszékkel jutalmaz. Ha 20 emberből csak 1 is szeret, 2 pedig nem utasít el, az már kormányzásra is elegendő. Nem is kell mélyen a történelem könyvekben keresni olyan kort, amikor egy támogatottság nélküli törpepárt kormányzati terrorizmusig merészkedett. Szóval, jó muri ez az elhatárolósdi, de nem biztos, hogy kifizetődő. Különben is. Mitől határolódhat el egy ember? Csakis olyantól, amivel sorsközösséget vállalt, akit támogat, akibe a hitét veti. Elválni sem lehet más feleségétől, elhatárolódni sem lehet olyantól, amin sosem osztoztunk.

Mi maradt még? Mivel lehetne ezeket a szerencsétlen Gárdistákat nehéz helyzetbe hozni? Fenyegessük őket a szeretve támogatott cigányságunk, a nemzet színes-javának bántásával. Mert ezek az egyenruhások még képesek cigánybűnözésről beszélni, olyan pedig aztán tényleg nincs, sőt, sohase volt.

Naiv istenfélő ember vagyok, úgyhogy elhiszem. De számolni még nem felejtettem el. Az ország alig 9,6 milliós lakosságából 800.000 vallja cigánynak magát. Kevesebb mint 9%. Villám vizit - szigorúan vizitdíj mentesen - bármely szabadon választott börtönben bizonyítja, hogy a bennlakók közt több, mint 9%-uk lapul. És mennyi, de mennyi van még odakint. Lehet minket megfélemlíteni, de akkor sem lesz még egy Olaszliszka vagy Gadna.

Ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Nehézségnek egyelőre ennyi elég is, túl sokat sajtóztak már a ,,nyilas" árpádsávos zászlókról, és az ,,SS" egyenruhára hasonlító népviseletről. Vitázni csak az intelligenssel lehet. Most nézzük mit tettünk le az asztalra, mert ugye tennivaló van bőséggel.

Az avatást követő néhány hét a csapat összerázódását szolgálta, időt adott arra, hogy kitaláljuk magunkat, megtervezzük az előttünk álló évet. Az év első negyedére a legfontosabb feladatnak a lakossággal való kapcsolattartást és minőségi tagtoborzást tekintettük. Lássuk csak, mire is volt elég 2 hét december, és egyetlen január, dióhéjban.

2007 decemberében elindítottuk a Magyar Gárda első nyomtatott kiadványát, a Bors vezér Népét, melyet havi rendszerességgel, 10.000-es példányszámban, térítésmentesen juttatunk el B-A-Z megyében az érdeklődőknek.
December 16.: nagysikerű lakossági fórum 130 fő előtt Felsőzsolcán, majd ugyanaznap mérsékeltebb siker, némi figyelmen kívül hagyott, félittas provokációval Tiszaújvárosban.
Január 12.: Óriási siker közel 280 fő előtt Ózdon, majd további 160 fő előtt Edelényben. A felvételüket kérők egymás kezéből kapkodták ki a tollat, hogy a belépési nyilatkozatot kitölthessék.
Január 19.: Mezőkövesd, a Gárdát körülvevő lakossági támogatottság az egekbe szökött, és a borsodi kisvárosból több mint 300-an érezték szombat esti küldetésüknek, hogy Vona Gábortól végre őszinte, tiszta képet kapjanak a világról.
Január 26-27., csak mert a gépezet ha egyszer beindul, nincsen leállás, meghívást kaptunk Kazincbarcikára és Szerencsre, ahol a siker szintén borítékolt volt.

És végre elhangzott az a mondat, amit mindenki oly régóta várt.
,,Többé senki sincs közületek egyedül!"
Bár a Hősök Terén Vona Gábortól már egyszer hallhattuk, a mondat ezúttal új értelmet nyert. Mert többé nem az volt a lényeg, hogy a lakosság a fórumokon minket - Gárdistákat - láthat, hanem az egymás mellett élő, titokban hasonlóan gondolkodó civilek egymás szemébe nézhettek, és láthatták, hogy ők sincsenek egyedül.

Feladatok közt ki kell emelnünk, mit is jelent ma Magyarországon a történelmi hagyományápolás. Mi, a Jobbik és a Gárda éreztük egyedül fontosnak, hogy honfoglaló Árpád Nagyfejedelemről, a pozsonyi csata 1100. évfordulóján ünnepélyes keretek közt országszerte megemlékezzünk. Mi, a Jobbik és a Gárda emlékeztünk meg január 13-án a doni katasztrófa valamennyi áldozatáról, szintén országszerte. Mi, a Jobbik és a Gárda helyeztük el január 27-én az emlékezés koszorúit a Gulágokra elhurcoltak emlékére.

Mi, a ,,fasiszták", a ,,nácik", a ,,gyűlölködők".
És hol voltatok ekkor TI, liberálisok, szocialisták vagy demokraták, az Unió dicső harcosai? A kanapéban hátradőlve majszoltátok a hamburgert és készültetek a tesco-gazdaságos élet nyugalmas hétvégéjére.

A mi hétvégéink nem a kanapé fárasztásával telik, mert tenni, tenni és tenni kell. Minden nap. A Jó Isten a vasárnapot az Ő dicsőítésének napjául szánta, de ha mi ma nem cselekszünk, és vasárnapjainkat végig pihenjük, csak idő kérdése mikor jön el az a kor, melyben a Mindenható nevét már senki nem ismeri.

És végül a beígért, megannyi csodás pillanat. És itt hadd idézzek Miskolc egyik híres szülöttjétől: ,,Minden perc egy ünnep, amit veletek élek át" . Mert ünnep volt ez, nehézségben, feladatok súlya alatt, örömben, bánatban, társaságban és magányban is.
Ha nincs a Gárda, akkor félek, már jövőnk sem lenne.

Adjon az Isten, Szebb jövőt! Minden igaz Magyarnak.

Fehér Péter
Bors Vezér szakasz

És végezetül, aki erőt érez magában, és szeretne közénk állni, keresse fel bátran a Magyar Gárda és a Jobbik helyi szervezeteit, és csatlakozzon!

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT!

http://magyargarda.hu/node/428
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűzlik a törvényességtől
  2008-02-09 12:42:02, szombat
 
  Bűzlik a törvényességtől
2008-02-09 07:30:10

Az elhúzódó vasutassztrájk arra a felismerésre vezette a közlekedési minisztérium legbölcsebb szakembereit, hogy az autóbusz tulajdonképpen kényelmesebb, mint a vonat. Ez alapján mi magunk is nagy bizonyossággal megállapíthatjuk, hogy a miniszteriális emberek sem buszon, sem vonaton nem utaznak.

Feltehető, hogy a BKV vezérei sem szokták a tömegközlekedés járművein tiportatni megfáradt bütykeiket, az efféle vidám mulatságokat meghagyják a főváros lakóinak. Ők csak a járművek beszerzéséről gondoskodnak, kényelmetlenről és büdösről lehetőleg, mert a budapestiek már hozzászoktak. Persze demokratikusan vásárolják a járműveket, alapos megfontolás után, kollektív döntéssel, hogy az összezsúfolódó, egymást letaposó utasok nehogy azt képzeljék már, valamely diktatórikus önkény miatt szoronganak és fuldokolnak a BKV viszonylatain. A cég közbeszerzési pályázattal jut különböző szállítóeszközeihez, ami arra utal, gondosan válogatnak a piaci lehetőségek között. Például a főnököknek beszerzett luxusautókra senki nem szokott panaszkodni, a villamosokra, buszokra, trolibuszokra is csak a vezetők és az utasok. Ők meg nem számítanak, mert a felelősséget nem ők viselik.

Komoly tudományos megfigyelések bizonyítják, közbeszerzési eljárások kiírói és elbírálói szinte soha nem szoktak sztrájkolni. Kár, mert ha ők beszüntetnék a munkát, az áldott hatással lenne a közállapotokra, s néhány lejáratódott közintézmény tekintélye is helyreállna. Nem beszélve a közpénzek megnyugtatóbb forgalmáról, mert sajnálatos módon egyes rossznyelvek szerint a közbeszerzési eljárás valójában a korrupció egyik beceneve. Ezt az alaptalan állítást, főleg a BKV-val kapcsolatban, élesen visszautasítjuk. Ez a mostanában sokat emlegetett, legújabb autóbusztender is egyszerűen bűzlik a törvényességtől.

A budapestiek igenis követelik, hogy egy autóbusz 17 800-18 750 milliméter hosszú legyen, és belső terében legyenek kemény és éles kiszögellések, amelyekbe elbotolhat, jó esetben a sípcsontját beverheti az utas. Ezeknek a feltételeknek (vágyálmoknak!) kizárólag a Genfben leselejtezett hat-hét éves Volvo 7000-esek felelnek meg, amelyek egyedül az Alfa Busz Kft. ajánlatában szerepeltek. Annak meg aztán végképp nincs semmi köze semmiféle korrupcióhoz, hogy a BKV nemrég kinevezett vezérigazgatójának, Antal Attilának a fia, Antal Zsolt soha nem volt az Alfa Busz Kft. alkalmazottja. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, azt a BKV, a vezérigazgatóval az élen, szorosan mögötte a menedzsment, az alacsonyabb beosztású vezetők, s végül, de nem utolsósorban a vállalat összes dolgozója egyenként beperli, és a demokratikus közvélemény pellengérére vonja. Kár, hogy a jogállamiság ezen szigorú tiltásának szegény megtévedt ifjúként Antal Zsolt nem volt tudatában, s maga tette fel az internetre, miszerint az Alfa Busz Kft. alkalmazásában áll, de valószínűleg az az ősi tévképzet vezette félre, hogy a munka nem szégyen. Azóta a papáék gondoskodnak arról, hogy esetleges munkálkodásának nyoma se maradjon. Maradnak a buszok. Nem kérdezett szakértők állítják, hasonló kategóriájú, hasonló állapotú buszokat az elfogadott 48 millió forint helyett, jó 10 millióval olcsóbban is lehet kapni. Na és? A szakértelemnek ára van! A BKV vezérigazgatójának fizetését nemrég emelte duplájára, jutalommal együtt évi 45 millió forintra a Fővárosi Közgyűlés. Arra hivatkoztak, hogy a legjobb menedzsereket meg kell fizetni, különben átmennek a magánszférába.

Már Aba Botond menedzseri zsenialitását is bőkezűen dotálták, azóta kiderült: az utolérhetetlennek vélt hiánytermelő is pótolható, sőt ha minden jól megy, Antal Attila felülmúlhatja elődje teljesítményét.


Ugró Miklós
mno.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazás a szocializmusról
  2008-02-09 12:40:49, szombat
 
  Népszavazás a szocializmusról




Hát ide is eljutottunk újra. A szabad demokratáknak újra büdös a szocializmus, újra büdös Kádár János szellemisége.


A nálamnál idősebbek nem csak történelemkönyvekből és sajtóarchívumokból, de személyes tapasztalatokból meríthetik emlékeiket a demokratikus ellenzékről, a Szabad Kezdeményezések Hálózatáról, a későbbi SZDSZ-ről.

A demokratikus ellenzéknek még büdös volt a szocializmus.

Amikor a metrókon csak újságpapírba csomagolva volt szabad Márait olvasni. Amikor sötét pincék mélyén állították össze a szamizdat kiadványokat. Amikor tüntettek a Batthyány-örökmécsesnél, és a rendőrök gumibotokkal verték ki a demokratikus ellenzék tagjainak fogait.

Akkor még tényleg büdös volt nekik a szocializmus.

Mécs Imrének is büdös volt a szocializmus, aki a meghatottságtól könnyes szemekkel tudott beszélni saját ötvenhatos múltjáról. És a szintúgy börtönviselt, hajdani FKgP-tag Göncz Árpádnak is büdös volt a szocializmus. És Demszky Gábornak is, a néhai taxisofőrnek, akit több ízben vegzáltak a Kádár-kolbásszal felfegyverzett rendőrök.

Aztán eltelt pár év. Mécs Imre szemrebbenés nélkül beült a kommunista utódpárt frakciójába, Göncz Árpádról tudjuk, milyen államfő volt, Demszky Gábor a Batthyány-téren SZDSZ-MSZP közös választási gyűlésen örvendezett 2006-ban, az első forduló után, talán pont azon a helyen állva, ahol anno gumibotokkal ütlegelték.

De ez még mind egy rémálomba illő fikció volt a rendszerváltás körüli években.

Mert akkor még mindenki elhihette, hogy az SZDSZ-nek és holdudvarának tényleg büdös a szocializmus. Volt akkor ,,szabad sajtó, szabad madár!", meg radikális antikommunista retorika, és akinek igazán tele volt a hócipője az elvtársakkal, az nagy valószínűséggel az SZDSZ-re voksolt.

Mert ott volt Demszky Gábor, Mécs Imre, Göncz Árpád, az '56-os forradalom előtt kivégzett Rajk László fia, és mindezek mellé a habzó szájú antikommunista szöveg. Ki látta volna akkor előre mindazt, ami később történt.

Emlékeznek? A ,,négyigenes" népszavazáskor az SZDSZ-esek azzal riogatták az embereket: ha nem az Országgyűlés választ államfőt, akkor Pozsgay Imre lesz a köztársasági elnök, mert az MDF úgyis összefekszik a kommunistákkal, mert nekik nem büdös a szocializmus.

Istenem, hányszor de hányszor riogattak ezzel! A taxisblokád idején is elterjedt, hogy a belügyminiszter úgyis a tüntetők közé lövet, mert hogy a szocialista reflexek tovább élnek az Antall-kormányban - harsogták akkor a liberálisok.

Aztán persze kiderült, hogy ez úgy hazugság, ahogy van. Mert az Antall-kormány tényleg rendszert akart váltani, és tényleg demokráciát akart építeni a rothadó Kádár-rendszer helyett.

Az SZDSZ számára éppen ez volt a baj.

Mert az igazi eszdéeszes onnan ismerszik meg, hogy meggyőződése szerint mindent jobban tud. Így például rendszert váltani is jobban tud.

Ezért persze vérig voltak sértődve, hogy a nép nem őket választotta '90-ben.

Az önön nagyszerűségükbe vetett hitükből fakadó messianisztikus lelkülettel ütötték-vágták az Antall-kormányt, ahol csak érték, mert ők akarták csinálni, mert hittek abban, hogy ők jobban tudják csinálni.

Emlékeznek még a Demokratikus Chartára? Mert az aztán tényleg a legalja volt. Amikor az SZDSZ-esek belátták, hogy teljesen képtelenség a rendszerváltó Antall-kormányt a szocialista rendszerrel való jogfolytonossággal vádolni, akkor előhúzták a fasiszta kártyát.

Hűvös irodák mélyén kiagyalták, hogy milyen nagyszerű tőkét lehet kovácsolni abból, ha az 1944-ben a nyilas terrort megtapasztalók akkori félelmeit felelevenítik, és úja fasizmussal riogatják az embereket.

A Demokratikus Charta lényege az volt, hogy megváltoztassa a politikán belüli törésvonalat, ami korábban az utódpárti MSZP és a rendszerváltó pártok között húzódott meg. A Chartával sikerült a szocialistákat kihúzni a politikai karanténból, és az egyébként nem létező fasiszta veszélyre való hivatkozással be lehetett sározni az akkori jobboldalt.

Az antifasiszta hevület keltette forgószél elfújja a szocialisták áporodott bűzét. Dörzsölték a kezüket a liberálisok, hiszen tudták, a szocialisták nélkül nem tudnak választást nyerni.

A Demokratikus Charta idejében már nem is volt olyan büdös számukra a szocializmus.

Aztán '94-ben jött a koalíciókötés az MSZP-vel. Ennek nagyjából annyi realitása volt, mintha ma a Jobbik vagy a MIÉP borulna össze a kommunista utódpárttal - szinte semmi.

Senki sem gondolta volna, hogy az SZDSZ belemegy a közös kormányzásba az önállóan is többséget szerző szocialistákkal.

Pedig így történt.

Az '56-os halálraítélt Mécs Imre, az ellenzéki idolnak számító Demszky Gábor, és Rajk László, a kommunisták által kivégzett belügyminiszter fia, valamint párttársaik, megannyi harcos ellenzéki a Kádár-rendszer alatt, elfelejtette a múltat, megtagadta és leköpte önmagát, majd befogta az orrát.

Az SZDSZ-nek akkor valahogy már nem volt büdös a szocializmus, nem volt büdös a pufajkás miniszterelnök, és a többi elvtárs sem.

Pestiesen szólva ezt nevezik köpönyegforgatásnak.

'94-től kezdve egészen napjainkig a szocializmus a legkevésbé sem volt büdös a magukat liberálisnak nevezőknek. Akkor sem, amikor fényderült a D-209-es ügyre, akkor sem, amikor kiderült, hogy 2006-ban a szocialisták újra választási csalással győztek - még ha nem is kékcédulás módon - és akkor sem, amikor nemzetünk Pinokkiójáról kiderült, hogy ,,hazudott reggel, éjjel, meg este".

A liberálisok nemes szaglószerve azért csak tompult valamennyit a szocialistákkal való tízévnyi együttkormányzásuk alatt, igaz?

És láss csodát, most, hogy a megalakulásától kezdve antikommunista Fidesz - mert ezt a tényt ugye a legvadabb liberálisok sem merik elvitatni? - népszavazást kezdeményez azért, hogy eltöröljük a vizitdíjat, a tandíjat és a korházi napidíjat, akkor az SZDSZ finom orra újra szocializmust érez.

Pedig a szocializmus nem azért volt büdös, mert nem a vadkapitalizmus farkastörvényei uralkodtak. Nem azért volt büdös, mert a szegény ember sem maradt orvosi ellátás nélkül, vagy mert a szegény család gyermeke is eljuthatott egyetemre.

A szocializmus azért volt büdös, mert aljas és hazug gazemberek irányították. Olyanok, akik ellenforradalomnak hazudták '56-ot, akik közvetve vagy közvetlenül felelősök voltak a forradalmat követő megtorlásokért, akik osztályidegennek bélyegezték ellenfeleiket, akik sárba tiporták az emberi szabadságjogokat, akik tüntetőket verettek meg, ellenzékieket börtönöztek be.

Ezek az aljas gazemberek és szellemi örököseik ma nem a Fidesz és szövetségesei háza táján keresendők, hanem az SZDSZ-el koalícióban kormányzó MSZP padsoraiban.

Mert a választásokat hazugsággal megnyerő, békés tüntetőket megverető, az országot újra eladósító MSZP maga a bűzös szocializmus.

Így tehát a népszavazás valóban a szocializmusról szól - csak nem úgy, ahogy a magukat liberálisnak nevezők gondolják.

A népszavazás olyan értelemben szól a szocializmusról, hogy elfogadjuk-e, eltűrjük-e, hogy 18 évvel a rendszerváltás után még mindig az elvtársak uralkodjanak felettünk a Kádár-korszak teljes módszertárát bevetve; hazugsággal, erőszakkal, népnyúzással.

Én bízom abban, hogy a nép március 9-én nemet mond az MSZP-SZDSZ kormány ténykedésére, és igennel szavaz a szocializmus eltörlésére.

Aztán egyszer majd csak tiszta lesz a levegő.

Chladek Tibor

mkdsz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dupla bér a semmiért
  2008-02-09 12:38:15, szombat
 
  Dupla bér a semmiért

Klientúraépítés a fővárosban

80 százalékkal, duplájára, sőt a BKV esetében még annál is jobban emelték a fővárosi cégek vezérigazgatóinak fizetését. A milliót jócskán meghaladó havi jövedelmeket akkor kezdi fizetni a város, amikor minden korábbinál nehezebb gazdasági helyzetben van: pénzügyi hiánya eléri a 47 milliárd forintot, adóssága a 163 milliárdot. Ráadásul a cégek vezetőit csupán fél éve nevezték ki, tavalyi évre szóló pénzügyi mérlegük nincs, vagyis áttekinthetetlen, megérdemlik-e a magasabb bérezést. A BKV elmúlt negyedéves botrányait tekintve aligha.

Az eddigi 667 ezer forintról 1,5 millió forintra nő a BKV vezérigazgatójának fizetése. Szintén 667 ezerről 1,25 millióra ugrik a Főtáv és az FKF (Fővárosi Közterület Fenntartó) első emberének havi fixe. Az eddig 552 ezret kereső egyéb fővárosi cégek (kertészet, fürdők, Vidám Park, ingatlankezelés, temetkezés) csúcsvezetői pedig 930 ezer forinttal örvendeztethetik meg családjukat.

A bérekről szóló döntést zárt ülésen a Főváros Gazdasági Bizottsága hozta. Anélkül, hogy konzultáltak volna más bizottsággal, sőt anélkül, hogy a különböző pártok fővárosi politikusai egyáltalán értesültek volna az előterjesztésről. Amit egyébként utólag még az MSZP-frakció is nehezményezett.

Évi 36 millió

- Legalább egy nagyobb bank osztályvezetői szintjének megfelelő jövedelmet kell biztosítani a fővárosi tulajdonú cégek vezérigazgatóinak. Másképp Budapest nem kap megfelelő menedzsereket - indokolta a döntést Demszky Gábor.

A szintén SZDSZ-es Lakos Imre, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke azonban egész másképp vélekedett a hirtelen béremelésről.

- Rossz döntés volt. Rettenetesen boszszant a gazdasági bizottság döntése - nyilatkozott az egyik televíziós csatornán.

Bár a döntést a gazdasági bizottság hozta, valójában a béremelésről szóló előterjesztést Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Ikvai-Szabó Imre, a gazdasági ügyekért felelős helyettes vezető terjesztette a képviselők elé. Hagyó a döntés másnapján közleményt adott ki, amelyben arra hivatkozik: mivel a fővárosi cégeknél tavaly elmaradt a béremelés, a mostani többletet a 2006-os évhez kell viszonyítani. S a vezetők teljes kereseti lehetőségét figyelembe véve az emelés nem több 10 százaléknál. A fővárosi cégek csúcsmenedzserei ugyanis eddig éves keresetük 150 százalékát vihették prémiumként haza, mostantól ez a lehetőség 100 százalékra csökken. Sőt, a főpolgármester-helyettes szerint bizonyos cégek vezetőinek így nem is nő majd az éves összjövedelme. Például Antal Attila BKV-vezérigazgatónak sem.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik: a prémiumot erős túlzás a fix jövedelmi elemek között emlegetni. Hiszen ezt - a tulajdonos döntése alapján - valaki vagy kiérdemli, vagy nem. Ráadásul ha utánaszámolunk, kiderül: a BKV vezetőjének eddigi 8 milliós éves alapfizetése és 12 milliós prémiumkerete 18 milliós alapra, és további 18 milliós prémiumra nő, vagyis összességében az eddigi 20 millió helyett 36 milliót vihet haza. Vagyis akár alapfizetésben, akár prémiummal kiegészítve nézzük: a BKV vezérigazgatójának jövedelme vagy két és negyedszeresére, vagy - 20 százalék híján - duplájára nő.

Mindennek tükrében ma már szerénynek tűnnek Aba Botond korábbi, kedélyeket borzoló prémiumai. Amíg még ,,bent volt a pikszisben", Aba Botond ugyanis 2002, 2003 és 2004-ben rendre 20, 2005-ben 13 millió forint prémiumot kapott a városvezetéstől.

Miközben a BKV 2002-2005 között rendre 22-26 milliárd forint közötti éves veszteséggel zárt. Sőt Aba Botondot még utolsó évében, 2006-ban is 10 milliós jutalommal díjazta a BKV - ezt a társaság igazgatósága egy nappal azután szavazta meg, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban bejelentették Aba felmentését. Ráadásul az évtized első felében felvett prémiumok összege arra is rávilágít: nem feltétlenül igaz, hogy a vezérigazgató éves fizetésének ,,csak" 150 százalékát kaphatta. Eszerint ugyanis a vezérigazgató maximum 12 milliót kaphatott volna.

Antal Attila mostani 833 ezer forintos fizetésemelése és 18 millió forintos prémiumkerete mellett sokatmondó összehasonlítás: egy átlagos BKV-dolgozó tavaly 12 ezer forint jutalomban részesült, idén pedig 7100 forintos bérfejlesztést ad a cég vezetése - ennek kiharcolásáért is sztrájkkal kellett fenyegetnie a szakszervezetnek.

Hatalomváltás után

Kevesen tudják, hogy a 20 fővárosi tulajdonú cég élén szinte kivétel nélkül új menedzserek állnak. Alig több mint fél éve, tavaly májusban szintén a gazdasági bizottság döntött a korábbi, másfél évtizeden át irányító vezetők felmentéséről. A döntések összefüggésben álltak a Városházán zajló hatalmi harcokkal. A városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettest, Vajda Pált ugyanis 2006-ban Hagyó Miklósra cserélte a szocialista párt. Ő pedig más embereket akart a vezérigazgatói székekben látni. A 20 cégből csupán a kéményseprők, a Főkert és a temetkezési vállalat élén maradhatott meg a korábbi vezető. Hogy a váltás mennyire fontos volt az új főpolgármester-helyettesnek, bizonyítja: a rendszerváltozás óta első ízben kivették a Fővárosi Közgyűlés kezéből a kinevezés jogát, hogy a bizottság önhatalmúlag - ráadásul pályáztatás nélkül - ültethesse székükbe az új vezetőket.

A mostani fejlemények azt mutatják: az új menedzserek sikerrel lobbiztak kinevezőiknél. Féléves munka után úgy sikerült megdupláztatniuk fizetésüket, hogy jószerivel mérni sem lehet teljesítményüket. A cégek pénzügyi beszámolói ugyanis hónapokkal később, májusban készülnek csak el.

Bizonyos részadatokból ugyanakkor arra lehet következtetni: az új vezetők nem hoztak jelentős változást a fővárosi cégek életében. A tavaly januárban megváltóként emlegetett BKV-vezér, Antal Attila például azt ígérte: 2007-re eltünteti a cég veszteségét. Ehhez képest a legutolsó vezérigazgató-helyettesi tájékoztatók szerint 8,9 milliárd forint lesz a társaság hiánya. Ráadásul az utóbbi negyedévben sorra robbannak ki az újabb és újabb BKV-s botrányok. Járatritkításról, remízek eladásáról, soha nem látott jegypénztári sorokról szólnak a hírek. Miközben tavaly és idén is messze az infláció fölött, 13 százalékkal nőtt a társaság viteldíja. Sőt, a jegyárak esetében 24, illetve 17 százalék volt az emelés. A társaság pénzügyi hatékonyságára beszédes szám: tavaly a 13 százalékos díjemelés ellenére mindössze 0,8 százalékkal sikerült növelni a cég bevételeit. Nem sikerült megállítani az utasok számának évek óta tartó, évi 2 százalékos csökkenését sem. Jellemző, hogy novemberben a társaság arról készített - a járatritkítást előkészítő - kampányfilmet: mennyire kihasználatlanok járatai. Az utazóközönség okkal érzi úgy: legfeljebb a 13 százalékos tarifaemelés indokolja Antal Attila fizetésének megduplázását. Merthogy ebből telik rá...

Szintén nehezen magyarázható a Fővárosi Gyógyfürdők és Hévizei Rt. vezetőjének fizetésemelése. A társaságnál ugyanis épp néhány hete robbant ki a botrány: az alkalmazottak jelentős része saját zsebre dolgozik, a hivatalos jegyárusítás megkerülésével napi több millió forinttal károsítják meg a társaságot. A FKF esetében megint érdemes feltenni a kérdést: mit tett az új vezető azon kívül, hogy 13,7 százalékkal emelte a szemétszállítás díját? S nem etikátlan-e ilyen jelentős lakossági tehernövelés mellett kétszer akkora fizetést zsebre rakni?

Csupán a Főtávnál mondható el: a fél évvel korábbi személyi váltás eredményeként tényleg megmozdult valami. Decemberben kiderült: a fővárosi lakásokban akár olcsóbb is lehet a fűtés. Januárban elmaradt a távfűtési díjak szokásos emelése, sőt a Főtáv a korábbi 48 százalékról 35-re csökkentette a számlán belül az alapdíj arányát. Ez a főpolgármester szerint a számlák összegének mintegy 8 százalékos mérséklésével ér fel.

Bár a fővárosi cégek vezérigazgatóinak személyében csak egyetlen esetben fedezhető fel direkt politikai kötődés (a Fővárosi Ingatlankezelő vezetője Gáspárdy Gergely szabad demokrata képviselőjelölt), a felügyelő bizottságok, igazgatósági tagok körében annál többen vannak a szabad demokraták és szocialisták fővárosi szervezeteiből (lásd táblázatunkat).

Csőd szélén a város

A fizetésemelésekre ráadásul pont akkor került sor, amikor kiderült: Budapest minden korábbinál rosszabb pénzügyi helyzetben van. A főváros csak pár hete adta el Elmű-részvényeit, és máris a Főgáz értékesítése van napirenden. Az indoklás szerint Budapest már a korábban vállalt beruházások önrészét sem tudja biztosítani, ezért van szükség az értékpapírok eladására.

Valójában már az elmúlt években is csak intenzív hitelfelvételekkel tudta biztosítani működőképességét a főváros. A Moody's elemzése szerint 2001-2007 között Budapest adósságállománya éves átlagban 27 százalékkal bővült. A 2003-as 79 milliárd forint például 2005-re 112 milliárdra emelkedett, majd 2006-ban még tovább, 152 milliárdra. Atkári János, a kegyvesztetté vált főpolgármester-helyettes többször figyelmeztetett: nem telik a fővárosnak a korábban megfogalmazott beruházási tervekre.

Tavaly pedig már a Városháza is elismerte: 173 milliárd forint hiányzik a tervezett beruházások és felújítások összegéből. Mindeközben egyre nagyobb terhet jelentenek az elmúlt években felvett kölcsönök: a fővárost sújtó adósságszolgálat idén eléri a 22, jövőre a 25 milliárd forintot.

Demszky Gábor szavai szerint a főváros már 2006 óta tervezi, hogy piaci alapokra helyezi cégvezetőinek bérét. De valóban pont most volt erre szükség?

Kárász Andor


(C) 2008 Magyar Demokrata


http://heti.demokrata.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3886&a mp;Itemid=36
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egeszségügyi dolgozók már m
  2008-02-09 12:34:50, szombat
 
  Az egeszségügyi dolgozók már megkezdték a kivándorlást hazánkból
2008. Február 09. 10:26

Megmondta: akinek nem tetszik, el lehet menni...

Abcúg.hu

Speciális műtéteket kell elhalasztani Győr-Moson-Sopron megye több kórházában is, mivel egyre több orvos dönt úgy, hogy felmond a munkahelyén és külföldi klinikákon, egészségügyi intézményekben vállal munkát.

A legnagyobb számban a mellkas- és idegsebészek, az aneszteziológusok és a traumatológusok mennek külföldre, jelentős többségük Ausztriában, Németországban, Olaszországban vagy Norvégiában helyezkedik el.

Az orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint egyre drámaibb méreteket ölt az egészségügyi dolgozók elvándorlása. A győri kórházban egy év alatt 20 orvos és ugyanennyi ápoló döntött úgy, hogy külföldön folytatja hivatását. A legnagyobb hiány altatóorvosból és mellkassebészből van, ezért Győrött több speciális műtéti beavatkozás is elmaradt már, s a betegeknek Szombathelyre vagy a fővárosba kellett utazniuk.

Természetesen a betegek aggódnak a legjobban amiatt, hogy a kormány által rájuk erőltetett radikális ágyszámleépítés után jelentős orvoshiánnyal is kénytelenek lesznek szembesülni. Hazánkban egyébként évente 600 orvos kéri a külföldi munkavállaláshoz szükséges etikai igazolást. Egy friss felmérés szerint pedig az elsőéves orvostanhallgatók 73 százaléka vállalna azonnal külföldön munkát.

Forrás: MNO- HírTv

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1149
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány botrány hátán: újabb f
  2008-02-09 12:33:38, szombat
 
  Botrány botrány hátán: újabb fordulat Terézvárosban
2008. Február 09. 10:40

Pesti Gábor/kecsó

Újabb fordulat a pesti belváros egyik utolsó, hagyományos piacának szövevényes ügyében: a rendőrség nyomozást rendelt el azon korábbi szerződés miatt, amelyben a kerület egy magáncégnek 75 millió forintért fél évszázadra odaadta volna a Hunyadi téri csarnok hasznosításának a jogát. A szerződést kifogásoló és azt sikerrel megtámadó civilek szerint az a kérdés, hogy a nyomozás során megállapítják-e a hűtlen kezelést vagy annak kísérletét.


Hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult a terézvárosi Hunyadi tér ügyében. A csarnok átalakításáról szóló, szindikátusi szerződés ugyanis - mint azt a közigazgatási hivatal is megállapította - törvénysértő volt - tájékoztatta a STOPot Várady Tibor, a Védegylet jogásza. Emlékeztetett arra, hogy a szóban forgó szerződést a kerületi önkormányzat több civil szervezet fellépése nyomán bontotta fel sürgősen.

A szerződéskötés jogilag azért volt kifogásolható a Védegylet szerint, mert elmaradt a kötelező versenytárgyalás, és törvényellenesen adta el az önkormányzat a csarnok vagyonkezelői jogát. Várady Tibor szerint "a büntetőeljárás arra fog választ adni, hogy megvalósult-e ennek kapcsán a hűtlen kezelés bűncselekménye vagy annak kísérlete".

Mint arról a STOP nemrégiben beszámolt, Terézváros még 2005-ben állapodott meg az Amelus Kft-vel arról, hogy a társaság 75 százalékos részesedést szerezhet a csarnokból létrehozandó részvénytársaságban. Az Amelus - amelynek fő tulajdonosa egy, a Marshall-szigeteki off-shore társaság volt - ezzel megkapta volna a jogot, hogy hasznosítsa a Hunyadi téri csarnok önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségeit, valamint ötven évre megkapta volna Pest belvárosának egyik utolsó, nyitott piacának használati jogát, ezen kívül pedig jogot nyert volna egy mélygarázs építésére is. A cégnek a szerződés szerint mindez 75 millió forintjába került volna, az első tíz évben pedig még bérleti díjat sem kellett volna fizetnie.

A civilek panaszára a közigazgatási hivatal tavaly októberben állapította meg, hogy jogszabályba ütközött az említett szindikátusi szerződés aláírása. Ennek hatására pedig a VI. kerület és a kft. közös megegyezéssel felbontotta a kontraktust.

Szilágyi Erika, a kerület sajtóreferense korábban azt mondta a STOPnak: az Amelus Kft-nek eddig felmerült költségei miatt 28 millió forintos kártérítés jár, amit nem a városrész kasszájából, hanem az új pályázaton nyertes céggel fognak kifizettetni. A kerület abban is engedett a lakóknak és a civileknek, hogy csak akkor alakítanak ki mélygarázst a piac alatt, ha azzal ők is egyetértenek.

A Hunyadi tér sorsáról a kerület párbeszédet kezdett a környékbeliekkel, a csarnok kereskedőivel és a civilekkel is, a téren elhelyezett ötletládába várták a javaslatokat, amelyek összesítése és szakmai elemzése megkezdődött. A végleges hasznosításra vonatkozó elképzeléseket várhatóan 2008 nyaráig újabb körben ismertetik a lakossággal, majd ezután írhatják ki a felújításra a pályázatot.

A kerület soha meg nem térülő mélygarázsai

Illés Zoltán pozitív meglepetésként értékelte, hogy az első fokon eljáró XIII. kerületi hatóság a héten nem adta meg a Nagymező utcai mélygarázs építési engedélyét. A STOPnak a kerületi fideszes politikus úgy fogalmazott, hogy talán nem is tehetett volna másként, hiszen az előző engedély ügyét a közigazgatási hivatal vizsgálja, mert azt a VI. kerület jogtalanul adta ki. A fideszes képviselő egyébként értetlenül áll a mélygarázs-építési láz előtt. Egy parkolóhely létesítése ugyanis 4-5 millió forintba, míg egy óra parkolás 400-700 forintba kerül. Mivel a legtöbb ilyen üresen tátong, a befektetők a megtérülés legkisebb esélye nélkül fektetnek be 4-5 milliárd forintot ezek építésébe.

A politikus akár még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy illegálisan megszerzett pénzeket mosnak tisztára. Bár közvetlen összefüggésről nem szólt, de példaként megemlítette, hogy a Nagymező utcai mélygarázst az a Murus Zrt. építi, mely tulajdonosai olyan cégekben is szerelnek, melyek érintettek a csepeli galvániszap ügyében. Ugyanakkor a Murus Zrt. vezérigazgatója ezt már korábban cáfolta.

Forrás: STOP

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=3&id=1151
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MÁV kiadta Gaskó magántelefo
  2008-02-09 12:32:13, szombat
 
  A MÁV kiadta Gaskó magántelefonszámát
2008. Február 09. 10:31

Abcúg.hu

Gaskó Istvánhoz irányították a menetrend felől érdeklődő utasokat a MÁV-nál, vagyis kiadták a szakszervezeti vezető elérhetőségét - értesült a Magyar Nemzet. Többen is jelezték, hogy amikor a vasúttársaság különböző igazgatóságainál, részlegeinél érdeklődtek a héten az egyes járatok sorsáról, egy mobilszámot adtak nekik, amely nem volt más, mint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének magántelefonszáma.

Gaskó István a lap kérdésére elismerte, hogy a már felfüggesztett sztrájk ideje alatt számos ember hívta fel őt arról érdeklődve, mikor és hogyan tudnak vonatra ülni. Megjegyezte: csodálkozott is, miért őt kérdezik a menetrendről, de az őt felhívók arra hivatkoztak, hogy a MÁV-nál ajánlották nekik ezt a telefonszámot. Gaskó gyalázatosnak nevezte az eljárást. - Ez a játszma mindent elárul a vasúttársaság vezetőinek viselkedéséről - fogalmazott a VDSZSZ elnöke. A MÁV Zrt. részéről Sigulinszki Tibor szóvivő az utasszállítással foglalkozó MÁV-Starthoz irányította lapunkat, ahol a hét végére ígértek választ.

Gyurcsány Ferenc tegnap felkérte Antal Dánielt, a Magyar Vasúti Hivatal (MVH) elnökét, hogy azonnal indítson vizsgálatot Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnökének állításával kapcsolatban, miszerint a vasutassztrájk idején a MÁV-nál megsértették az utas- és nemzetbiztonsági szabályokat. A miniszterelnök hétfőre várja a vizsgálat eredményét. A hivatal azonban csak abban illetékes vizsgálódni, hogy a menedzsment szakszerűen képes-e eljárni, illetve ellenőrizni a dolgozóit, a műszaki és biztonsági szabályok ellenőrzéséért a Nemzeti Közlekedési Hatóság a felelős.

Forrás: MNO-HírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.