Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Most kezdődik csak a neheze!
  2008-03-10 21:22:00, hétfő
 
  Molnár Tamás: Most kezdődik csak a neheze!
2008.03.10. 19:46

Ezzel a több mint hárommillió szavazóval a háta mögött a Fidesznek fel kell adnia végre az eddigi tutyi-mutyi, álellenzéki pozícióit. Ez az egyértelmű felhatalmazás erőt kell hogy adjon az idő előtti kormány-, rendszer- és szemléletváltozásra. Ha a nemzeti radikálisok az ideológia helyett nem mozdulnak el a gyakorlati nemzeti érdekvédelem irányába, ha nem keresnek határokon túli és hazai szövetségeseket, ha nem indulnak el a Fidesszel szemben határozott EU-szkeptikusként vagy kritikusként a 2009-es uniós választásokon, úgy lehúzhatják a rolót.

Most, hogy vége a pártkampánynak - kijózanodás előtt és egy mámoros este után -, mi mást tehetnénk: szívből gratulálunk a politikailag jelentősen megerősödött Orbán Viktornak személyes és fölényes választási győzelme alkalmából.

A tavalyi önkormányzati megmérettetések után jelentős mozgósítással sikerült ismét egy rozsdás szeget bevernie versenytársa, Gyurcsány Ferenc elhasználódott koporsójába. Ezzel a több mint hárommillió szavazóval a háta mögött a Fidesznek fel kell adnia végre az eddigi tutyi-mutyi, álellenzéki pozícióit. Ez az egyértelmű felhatalmazás erőt kell hogy adjon az idő előtti kormány-, rendszer- és szemléletváltozásra. Ha van rá készség és politikai akarat, a két hatalmi kreatúra bázisában, berendezkedésében és viszonylatában új időszámítás kezdődhet. A sikerszéria folytatódhat - és civil szervezetekkel kiegészülve kiteljesedhet - az Albert-házaspár ősszel esedékes népszavazási akciója kapcsán. Hatalmi arrogancia és pártdiktátumok helyett azonban erre a kiszélesedő és őszinte nemzeti együttműködésre kellene most koncentrálni! Ha viszont a régi mederben folytatódik minden, és nem történik jelentős változás a kivérzett ország életében, úgy gyorsan elkezdődhet a jobboldali erózió. Az átmulatott éjszaka utáni keserű macskajaj.

Visszatérve a népszavazáshoz: amit vártunk, bekövetkezett. A Gyurcsány iránti ellenszenv és a ,,zsebhorizontú" /szociális/ üzenetek ötvözete meghozta a várva-várt áttörést, vagyis jelentősen aktivizálta a megfáradt lakosságot. Megint bebizonyosodott, hogy csipetnyi ideológiával és jelentős pénzek ígéretével /visszaosztásával/ bármikor megváltható a világnézet nélküli választó /fogyasztó/, és szinte biztos a győzelem. (Most látható csak igazán, hogy mennyire kicsinyes összegeken, esetleges szociális demagógián múlott a jobboldal két választási veresége!) A nyilvánvaló veszteseken és győzteseken túl azonban történt két aggodalomra okot adó esemény is ezen a szavazáson.

Az egyik az, hogy ebből a jelentős bukásból megint relatív győztesként került ki a ,,reformok esszenciája", a szélsőséges SZDSZ. Az egykori négyigenes blöff után most a három nem érdekében tudott sikeresen mozgósítani több mint hatszázezer szavazót (ezt csak Kóka szeretné elhitetni, hiszen ebben a számban benne vannak az MSZP - jóval nagyobb - szavazótáborának szófogadó eszementjei is - szerk. megj.). Ismét egy meghökkentően kreatív (Sőt, azt is mondhatnánk, hogy undorító!), kampánystratégia alkalmazásával beseperte a világvárosi világpolgárok egy jelentős részének támogatását. A törpepárt újból bebizonyította, hogy kiélezett helyzetekben /hatalmas pénzek és kapcsolatok mozgatásával/ bármikor képes megugrani az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Ez mindenképpen intő jel kell hogy legyen az eljövendő szempontjából. A szadesz élősködésére igen jellemző példa az is, ahogyan az összeomlás előtt gyorsan kihúzták fejüket a hurokból. Arcátlanságukat jó bizonyítja, hogy a párt vezetői úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne a gátlástalan kormánykoalícióhoz. Azonnal elküldik a p.csába a leamortizálódott miniszterelnököt. A politikai szadistákra vigyázni kell tehát, mert Koszovó elismerése és a Déli Áramlat tagadása ügyében (amerikai felhatalmazás mellett), vagy az adócsökkentés maszlaga mentén máris ott ólálkodnak a győztes Fidesz közelében. Az ultraliberálisok arculat- és pólusváltása, lassú kihátrálása a jelenlegi koalícióból sajnos cseppet sem elképzelhetetlen.

A népszavazással kapcsolatos másik keserű tanulság a nemzeti radikálisok ismételt gyenge szereplése, vagyis relatív veresége. A 2006-os választásokat követően már elemeztük a klasszikus (sokáig Csurka István által fémjelzett) nemzeti radikalizmus válságának okait. Most, ezen a népszavazáson is - akárcsak minden fontos politikai helyzetben - Orbán úgy játszott az elégedetlen radikálisokkal, mint macska az egérrel. Miközben simulékony volt, teljesen beintegrálta kampányába azt az öt-tízszázaléknyi gyökeres változásokat akaró szavazót, akik amúgy a hétköznapokban nem kedveli különösebben a Fidesz langyos - sokszor liberális és baloldali - politikáját. Ez lenne azonban a kisebbik baj. A nagyobbik inkább az, hogy a magyar radikálisoknak ilyen fontos fordulópontok alkalmával sem önállóak. Nincs a többiekétől eltérő markáns és karakteres véleményük, nincs egységes arculatuk, nincs szervezettségük, vagyis nincs jól körülírható politikai stratégiájuk és taktikájuk. (Még a most inaktív MDF is kialakított egy sajátos, kizárólag saját magára jellemző arculatot a választók irányába!)

Szomorú, de ennek a fajta bukdácsoló posztcsurkista radikalizmusnak nincs karizmatikus vezetője és ideológusa, így nincs vonzereje és tömegtámogatottsága sem. (Nem véletlenül mondta egykor francia útja során Orbán, hogy a magyar radikalizmus még Le Pen bokájáig sem ér fel!) Ez a mostani népszavazás - a Fidesz támogatása mellett - szintén jó alkalom lett volna az önálló arculat és vélemény kifejezésére. Nem sok ilyen lehetőség lesz már a következő nagy megmérettetésig! Ha a nemzeti radikálisok az ideológia helyett nem mozdulnak el a gyakorlati nemzeti érdekvédelem irányába, ha nem keresnek határokon túli és hazai szövetségeseket, ha nem indulnak el a Fidesszel szemben határozott EU-szkeptikusként vagy kritikusként a 2009-es uniós választásokon, úgy lehúzhatják a rolót.

Észrevétlenül betagozódhatnak a Fideszbe! Mert kizárólag fizikai erőszakkal, szervezetlen utcai megmozdulásokkal, messianisztikus és ezoterikus elgondolásokkal nem lehet sikert elérni. Március 9-e éjszakáján szánalmasan kevés, mindössze kétszáz ember fejében fordult meg az azonnali kormánybuktatás. Sajnálni való, de ők, az utcákon fagyoskodó tüntetők fognak leghamarabb kijózanodni.
A neheze tehát csak most kezdődik! Az előre menekülő Gyurcsány ráterheli majd a kialakuló költségvetési hiányt a lakosságra, miközben négymilliónyi /passzív/ támogatójával eteti a médiát. A megállíthatatlan gazdasági romlás által sarokba szorított posztkommunista lobbisták még csak ezek után fognak egymás torkának esni.

Növekszik a káosz, a kapkodás és a pánik. Nőttön-nő a zűrzavar. Előttünk áll az SZDSZ kiugrási kísérlete, és a radikálisok fájdalmas útkeresése. A parlamenten kívül rekedt civilek még szintén keresik saját hangjukat. Most minden a Fideszen múlik. Valódi változásokat akar, vagy kizárólagos hatalmat. A nagy összeomlás előtt örüljünk hát még néhány napig ennek az átmeneti sikernek. A feketeleves még hátra van!

Molnár Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szavazott a nép - mi történt a
  2008-03-10 21:13:08, hétfő
 
  Szavazott a nép - mi történt a színfalak mögött?

2008. március 10. 07:35 | Forrás: STOP




Nem az a lényeg ami elhangzott...

Egyik nagy párt referendum utáni rendezvényén (az MSZP a Vérmező utcában bérelt székházában és a Fidesz Polgárok Házának nevezett központjában) sem az volt a lényeges, amit a pártelnökök mondtak, hanem éppen az, amit nem.


Orbán Viktor tavaly március 15-én mondott beszédéhez képest jóval visszafogottabbnak mutatkozott, és nem beszélt a kormány futásáról, és Gyurcsány Ferenc sem állt elő a tőle mindeddig megszokott kezdeményező lépéssel, ellentétben például az önkormányzati választások éjszakájával, amikor bizalmi szavazást kért maga ellen. Láthatólag a Fidesz és az MSZP is kivár: az otthon maradókért vívott kisebb értelmezési csatát nem számítva még csak nem is reagáltak az ellenfél értékelésére a pártvezetők.


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségének ülése után - Fotó: MTI
Ennyi megviselt szocialista arcot azért régen látott munkatársunk, mint amikor a szocialista pártvezetés testületileg felvonult a vereséget elismerő pártelnök-miniszterelnök mögött. Előzetes adatok alapján ugyanis a szocialisták ennél jóval kisebb részvételt és értelemszerűen az igenek lényegesen szerényebb győzelmét várták.

Az újságírókat elzárták az ötödik emeleten összegyűlt politikusoktól, mindössze Lendvai Ildikó frakcióvezető, Hiller István oktatási miniszter, illetve Kökény Mihály egészségpolitikus nyilatkozott néhány mondatot, amelyek érdemi információt nem tartalmaztak, csupán az anélkül is tudható következmények, mint a vereség tudomásul vételére, valamint a vonatkozó törvények eltörlésének alkotmányos kényszerének bejelentésére szorítkoztak. Az izoláció miatt releváns információk nem szivárogtak ki a pártvezetés együttes üléséről sem, ahol az elnökség mellet a platformvezetők, a megyei elnökök és tagozatvezetők is megjelentek.

Az újságírók jobb híján a római pápák betegsége, illetve haldoklásakor megszokott jelekből próbáltak következtetni a belső történésekre, de füst egyáltalán nem jött ki a tárgyalóból, az ablakok előtt megjelenő politikusokból levonható konzekvenciáktól pedig a reluxák lehúzásával fosztották meg a sajtót. Maradt a Szovjetunió létezése idején megszokott kremlinológiai elemzés. Akkor a nyugati világ szakértői abból próbáltak következtetni a belső frakcióharcokra, hogy a honvédelmi miniszter vagy a kormányfő áll közelebb a pártfőtitkárhoz. Hasonló információk ezúttal csak mérsékelten voltak rögzíthetők: arra nem utal híresztelés, hogy az egyik alelnök, Újhelyi István távolmaradásának, vagy Kiss Péter kancelláriaminiszter Gyurcsányhoz képest az álló sor legszélére helyezkedésének jelentősége lett volna. Annak viszont minden bizonnyal van tétje, hogy a közjogilag legmagasabbra pozícionált szocialista politikus, Szili Katalin nem állt ki a miniszterelnök mögött, sőt valószínűleg meg sem jelent a Vérmező utcában: a házelnök a vereségben nem vállat közösséget az MSZP-vel, illetve az általa korábban sokat bírált vezetőjével sem.

A Fidesznél győzelmi mámor és jelszócsere

A Fidesz főhadiszállásán igazi győzelmi hangulat és pezsgés uralkodott. A sajtó nyilvánossága előtt egymást érték a politikai szónoklatok. Tarlós István még a hivatalos végeredmény előtt utalt arra beszédében, hogy mit jelent a győzelem és a Fideszes politikusok mindegyike történelminek tartotta a vasárnapi népszavazás eredményeit és részvételi adatait is. Navracsics Tibor szónoklata után a háttérként szolgáló a Jövő igennel kezdődik feliratú molinót lecserélték Igen, Magyarország Győzött feliratúra és behoztak több narancssárga dobozt, amikről senki nem tudta, hogy mit szimbolizáltak.

Semjén Zsolt pedig megköszönte a keresztény szavazóknak imáikat és voksaikat.

A helyszínen szimpatizánsok nem voltak csak egy-két vendég kártyával rendelkező, a Fidesz holdudvarába tartozó értelmiségi jelent meg.

Sok hűhó semmiért

Nagyjából ez történt a Vértanúk terén, ahol majd félezer békés demonstráló gyűlt össze. A tüntetők bejutása a Kossuth tér közelébe igencsak nehéz volt, mert a rendőrök szinte minden egyes járókelőt igazoltattak és a környéket hermetikusan lezárták. A szónokok közül a legkeményebben Toroczkay László fogalmazott, aki szerint Orbán Viktor hazudott a népnek azzal, hogy azt állította: a kormánynak a népszavazás után le kell mondania.


Alig félezren jöttek össze
Toroczkay amúgy több órás késéssel érkezett meg a Parlamenthez, mert - állítása szerint - a rendőrök igazoltatták és bevitték az őrsre. A tömeg lelkesen hallgatta az alkalmi szószólókat és a szokásos kormányellenes mondataikat is skandálták, no meg követelték a miniszterelnök távozását a már szinte hagyománnyá vált "Gyurcsány, takarodj!" szlogent ismételgetve.

A "legélesebb" helyzetre este kilenckor került sor, amikor is a rohamrendőrök több száz fős serege a Nádor utcában felsorakozott. A tömeg majd félóráig farkasszemet nézett az állig beöltözött rendfenntartókkal, de komolyabb atrocitás nem történt. Elunták és hazamentek. Sokan hazafelé baktatva csalódottságuknak adtak hangot a résztvevők szerény számát illetően: "Ha tudom, ki sem jövök" - fogalmazta meg a közhangulatot egy szomorú fiatalember, és még jobban a szemébe húzta csuklyáját.


Orbán mögött hamar díszletet cseréltek - Fotó: MTI
Orbán beszédét már új jelszavak és díszletek között mondta el, teljesen felszabadult hangulatban. A közel harminc perces szónoklatot többször a jelenlévő munkatársai és a párt felsővezetőinek tapsa szakította meg. A beszéd után a Fidesz elnöke és a pártvezetői rögtön távoztak az épület sajtó elől elzárt része felé.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=289566&lstparts=2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csontos Gábor: Megkezdődött a
  2008-03-10 21:04:44, hétfő
 
  Csontos Gábor: Megkezdődött a Rubiconon az átkelés?

2008-03-10 20:46 Belföld


Történelmi lehetőséget kapott Orbán Viktor és a Fidesz pártvezetősége, hogy késlelkedés nélkül megkezdje a magyar társadalom józanabbik részének felkészítését egy előrehozott választás kiharcolására.

A március 9.-i népszavazás óriási arányú ,,igen" szavazatai kertelés nélkül azt a tükörképet teszik nemcsak az SZDSZMSZP, a multinacionális komprádor tőke elitkormánya, de a Fidesz-KDNP, és a Dávid Ibolya MDF-je elé is, hogy a magyar társadalomnak elege van az SZDSZ révén fémjelezett neoliberális kontrollált-káosz társadalom-gazdaság igazgatási szimulációs játékok gyakorlati kivitelezéséből. Egy olyan közeli-távoli geopolitikai-gazdasági környezetben, amelyben a lejátszódó történések a magyar társadalom fennmaradását, túlélését veszélyeztetik.
Mert nem szabad elfelejtenünk, hogy a március 9.-i magyarországi népszavazás ellenére a világ dolgai nem álltak meg. Az Egyesült Államok elnökválasztási hajrában ég, miközben a megállíthatatlanná váló jelzáloghitelpiaci válsága miatt gazdasága zsugorodik . Az Unió gazdasági kibocsátása is csökken, párosulva az infláció növekedésével . Ennek ellenére, vagy kivédésére(?) az Európai Unió újabb területi expanzión dolgozik a francia elképzeléseknek megfelelően (= Medditerrán Unió), amivel az arab olaj biztosításán túl Európa népei közvetlenül megismerkedhetnek majd a nagytömegű importált arab iszlám világgal. Bizonytalanság övezi a lisszaboni szerződés gyors ratifikálási procedúráját (Nagybritania), s Koszova függetlenségének Uniós támogatása résnyire tárta a 'népek önrendelkezési jogának ' Pandora szelencéjét - egyenlőre még - Nyugat-Európában és a Kaukázusban. A számunkra (is!) fontos Közel-keleten, az izraeli védelmi erők Gáza legázolásának parancsára várnak, amit könnyen követhet egy újabb arab-izraeli háború: ki nem mondott izraeli célpontként az iráni atomlétesítmények lerombolása. Bár a török hadsereg kivonult Észak-kelet Irakból, a kurd kérdés még távolról sem rendezett, mindenesetre kiegyensúlyozottabbatlanná teheti az egyébként sem stabilizált Irakot. S, innen, már csak egy rövidke ugrás Afganisztán, Pakisztán és India, s lángba borulhat az egész Közel-Távol-Kelet. Egy lángokban álló Közel-Keletnek, mint tudjuk, kimondhatatlan hatása van a nemzetközi olajárakra. A nemzetközi olajárak, pedig, nem állnak meg sem Hegyeshalomnál, sem Záhonynál. Egy ennyire olaj/gázfüggő és stagnációs/inflációs gazdaságnak, mint amilyen a magyar jelenleg, a nemzetközi olajpiac legkisebb spekulációs rezdülése óriási mértékű társadalmi értékveszteséget okozhat Természetesen, nem csak a jóval magasabb benzin és gázolajárakra kell gondolni, hanem mind arra, ami közvetlenül is összefüggésben áll a nyersolaj felhasználásával. Nem riogatásként írom, de egy elszabadult inflációs környezetben levő, eladósított gazdaság a szabadon lebegtetett nemzeti valutájával a legjobb úton halad egy olyan államcsőd felé, amihez viszonyítva a 2003-as argentin államcsőd úgy jellemezhető, mint egy sétagalopp a Kincsem parkban.
Úgy tűnik, a tematizált magyar belpolitikában az Orbán kontra Gyurcsány polémiában a március 9.-i népszavazás egyértelműen Orbán Viktor mellett döntött. Egyenlőre, nem is a Fidesz 'Erős Magyarország' programjának ismeretében, hanem - ahogyan várható volt - SZDSZMSZP kormányzó elit által a néppé degradált és kezelt társadalom megelégelte az ámokfutást: és döntött. Horn Gábor SZDSZ-es államtitkár, ügyvivő szavaival élve ,,nem azt mondták Feri (Gyurcsány), hanem azt, hogy menyj a pi...ba Feri! Valljuk be!" Megjegyzésként, muszáj azonban hozzá fűzni ehhez a gondolatmenethez azt is, hogy ez vonatkozik az egész SZDSZ-re is.
Nehéz helyzetben van ismét Sólyom László köztársasági elnök úr, hiszen a népszavazás eredményének tudatában a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc azonnal kijelentette, hogy a tandíjból, a kórházi napi díjból és a vizitdíj eltörléséből származó bevételkiesést a költségvetésnek nincs módjában, illetve a kormánynak nincs szándékában visszapótolni. Gyurcsány miniszterelnök ez utóbbi kijelentése okozhat főfájást az Alkotmánybíróság volt elnökének, hiszen például a tandíj eltörlésére is vonatkozó kijelentése gyökeres ellentéte az alaptörvény §16.-nak, 'A Magyar Köztársaság különös gondot fordít az ifjúság létbiztonságára, oktatására és nevelésére, védelmezi az ifjúság érdekeit." Ráutaló (tagadó) magatartásával és kijelentésével alkotmányon kívül helyezte magát, s ezzel együtt egész kormányát Gyurcsány Ferenc kormányfő? Ex lex állapotba került Magyarország? Bár nem vagyok alkotmányjogász, mégis úgy vélem, megsértette, tudatosan figyelmen kívül hagyta az alaptörvényt a kormányfő! S, ezen az állapoton immár csak egy előrehozott választás változtathat. Ezt, még a köztársasági elnök úrnak is vélelmeznie szabadna!
Orbán Viktor és a Fidesz/KDNP vezetősége számára nincs visszaút. A kormányválságot mielőbb fel kell számolni. Emlékszünk még Matolcsy megállapítására? ,,A fogyó és elidősödő népesség, a terjedő mélyszegénység, a gyengülő családi és többi közösség, a társadalmi tőke apadása, a közvélemény mély pesszimizmusa, a nemzeti önbecsülés hiánya, a fogyó közbizalom, az állam(hatalom) megújuló támadásai egyén, közösség vállalkozás ellen, a globális vallási renenszánsz európai határoknál való megtorpanása és a tudástőke rejtett leértékelődése mára társadalmi örvényekké álltak össze. Ezek közös vonása, hogy az örvény mélypontjának eléréséig nincs megoldás - még lefelé megyünk.
Egy gyors kormányváltás ezt a lefelé menő társadalmi örvényt valamilyen mértékben, de mérsékelni képes. Utána a nemzetnek semmi másra nem szabad erejét összpontosítania, mint a puszta fennmaradásra, főleg a nyelvi és az ebből fakadó identitás vonatkozásában; ugyanakkor viszont az Európai Unió kínálta civilizációs - műszaki, gazdasági, kereskedelmi előnyökkel feltétlenül élnie kell. Úgy vélem, ez a harmadik lehetséges válaszút, amit követnünk kell a jelenleg kibontakozó világgazdasági/politikai környezetben.

Csontos Gábor politológus

' MH. 2008. márc. 10. Gazdaság, 'Inflációs nyomás alatt az EU", 10. old.
'' U.o.
''' MTV1, 2008. 03. 10. 19.30. Híradó
'''' MH. 2008. 01. 19. Vélemény és vita, Matolcsy György, Magyar jövőképek és nemzetstratégiai pillérek 8., Veszélyek és félelmek, 12. old.


http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5738
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány szerint a világ...
  2008-03-10 20:59:46, hétfő
 
  Gyurcsány szerint a világ...

hétfő, 2008. március 10. .


Kedvenc Miniszterelnököm szerint az emberek INGYEN akarnak kapni, kifizetni meg nem akarják a fogyasztásukat. Az ő álláspontján álló kincstári publicisták billenytyűjéből olvastam már olyat is (ma), hogy az efféle lények még a párizsiért sem fizetnének ha megtehetnék. Erre térjünk vissza később, egyenlőre nézzük azt a képet, hogy a kis spúr pondrók mások pénzén akarnak hízni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Kedves Feri!

Ti beszedtek egy rahedli pénzt minden évben tőlünk, amiből olyan csodálatos projektek valósulnak meg mint a balatonföldvári emelt helyzetű betontározó (völgyhíd), sztrádák, tanulmányok, vadászrepülő ezredek, irdatlan állami hierarchia, széfek, kakaóbiztos állami fejlesztések. Nem részletezem - tejjel mézzel folyó kánaán sokaknak, de nem elég soknak. Egyes butus állampolgárok azt képzelik hogy Ti nem is a párszázezres fizetésért töritek magatokat, de nem is a dicsőségért, hanem az állami költségvetés uszkve 20-30 százalékának eltulajdonításáért. Amit az üzlettársaitoknak kipergettek akik majd nyilván megtalálják a módját hogy az örömüket megosszák veletek.

Feltéve de meg nem engedve - csupán irreális munkahipotézis - , hogy ez a feltételezés valós, akkor a nép valójában nem mond mást mint amit ti mondtatok amikor bevezettétek a vizitdíjat. Ha már úgyis kell perkászni a csórónak a rendelőben, akkor majd annyival leveszem a juttatást, pótold ki a kieső bevételt a most már kötelezően beszedendő jattból - ami azzal egyenértékű hogy beépült a finanszírozásba a fekete jövedelem egy része. Ez egy burkolt jövedelem elvonás az orvostól, mondván hogy nem szép a fekete jövedelem.
Na ezt mondják a kis ostobák is, ne lopjatok már annyit; bele kéne ám férni abba a minden évben beszedett jattba a suli és az eü. ellátás, nem szarral gurigáztok ti odafönt, lopjatok kevesebbet. Nem szép az ezermilliárdos korrupció sem.

Mert a kis tudatlanok azt képzelik hogy az elvonás kizárólag attól függ hogy mennyit lehet még elvenni a nyílt lázadás veszélye nélkül, és semmiféle viszontszolgáltatást nem akartok cserébe adni és ez nem frankó. Itt térnék vissza azokra akik esetleg szívesen kapnának ingyen parízert hogy ebben a hónapban is tudjanak rezsit fizetni (a privatizált közszolgáltatóknak). Ugye teljesen ostoba vélemény ez? Pont Ti vagytok akik az állami költségvetést lehetőleg megszüntetnétek az öngondoskodás jegyében. Minek vesződjön az állam a pénzbehajtással amikor arra kiváló vállalkozások vannak? Persze ha megtámogatnátok pár ezermilliárddal egy komoly befektetői csoportot, még az ükunokátok sem ismerné a parízert igaz?

Na ez az a kifordult, velejéig romlott, rosszindulatú és minden alapot nélkülöző világkép amit teljes mértékben helytelenít és cáfol minden számottevő politikai tényező. Van nekik ezzel versengő világképük, mely szerint a legkiválóbb tehetségek szorgos munkával eljutnak az erkölcsi emelkedettség olyan csúcsaira, hogy szívesen hoznak bármekkora áldozatot a haza üdvéért és feláldozzák magukat a nép megsegítéséért. Intézményes korrupcióról természetesen szó sincs, legfeljebb sajnálatos jelenségek amik ellen a legkeményebben fel kell lépni. A korrupció nem a rendszer lényege, célja és cementje - pont ellenkezőleg az csupán a forgács ami hullik a szebb jövő kifaragása közben. Éjt nappallá téve azért fáradnak a haza nagyjai hogy nekünk minél jobb legyen. A politikusok és üzlettársaik mind fehérruhás bérmaszűzek és az időnként felröppenő híresztelések pont a gonosz nemzetrontók mesterkedései hogy megingassák hitünket az egyedül üdvözítő megoldásban - a képviseleti oligarchiában. Sajnos az efféle elemek részleges eredményeket értek el, ezért nem kerülhető meg a lakosság erősebb ellenőrzése hogy megakadályozhassák az ilyen roppant veszedelmes törekvéseket.

Ebben a második értelmezésben természetesen teljesen érthető a vizitdíj, tandíj, arany kézfogás, minden indokolt és helyes. Az értelmezési kereten belül. A kérdés az hogy a valóság melyik értelmezéshez áll közelebb, semmiképpen sem lehet érvényes mindkettő egyszerre. Attól tartok kommunikációs probléma áldozatává váltatok. Húsz év alatt sem tudtátok elmagyarázni hogy nem mindenre elszánt bűnözők vagytok hanem bérmaszűzek.

Ceterum censeo Gál J. Zoltán nem jól végezte a munkáját, távozása indokolt volt.


http://hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=42836
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazási hév és súlyos köv
  2008-03-10 20:05:21, hétfő
 
  Népszavazási hév és súlyos következmények

[Belföld] 2008.03.10 17:05

Kieső összegekről, az öngondoskodás elutasításáról és az Horn Gábor elhíresült megjegyzésről beszélt Kóka János és Horváth Ágnes az SZDSZ hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

A népszavazás visszalépés a szocializmus irányába - ismételte meg az SZDSZ kampányának fő gondolatát Kóka János. Az SZDSZ elnöke szerint az öngondoskodás elve ellen, a betegek és diákok kiszolgáltatottságát figyelmen kívül hagyva szavaztak vasárnap az emberek, döntésük pedig súlyos következményekkel jár, hiszen a most kieső összegek később sem pótolhatóak - a költségvetésből legalábbis biztosan nem.

Kóka elmondta: a népszavazás káros a társadalom egészére nézve, s a továbbiakban az SZDSZ egyetlen olyan szavazás tervét sem fogja elfogadni, ami bármely társadalmi csoportot hátrányosan érinthet. ,,Nem állhatnak le a reformok - mondta Kóka egyúttal utalva a nemzetközi pénz-és tőkepiac érdekeltségére is. Hozzátette: a Fidesz egy nem létező összegből kompenzálná a költségkiesést, hiszen a játékadóból befolyó negyven milliárdot a kormány más területekre forgatja vissza, beleértve ebbe a nyugdíjasok támogatását is; az a pár száz millió forint amit a kormányzati kommunikáció ésszerűsítésével lehetne nyerni nem vethető össze a több tízmilliárdos költség kieséssel - figyelmeztetett a pártelnök.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter beszámolója szerint a háziorvosok 160-170 ezer forintos, a kórházak pedig akár havi húsz milliós hiánnyal kell számoljanak a hármas népszavazás eredményessége miatt. Ugyanakkor jelezte: az SZDSZ megpróbálja majd enyhíteni a károkat, amennyire ezt a TB keretei engedik. A Fidesz játékadós kompenzációját Horvát ,,cserbenhagyásos gázolásnak" nevezte, mivel az ellenzéki párt egy korábban már elköltött összeget ajánl fel a károk pótlására.

A Horn Gábor vasárnapi megjegyzésével kapcsolatos újságírói kérdésekre Kóka János közölte: az SZDSZ ügyvivője egy közleményben mindenkit megkövetett, akit sérthettek szavai. Kóka szerint képviselőtársát a ,,népszavazási kampány heve ragadta el", s ezért tette ominózus kijelentését - a pártelnök szavait az újságírók nagy derültséggel fogadták

[Forrás: OrientPress] [Kép: OrentPress/Botár Gergely]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Index Feri ábrázolása: bolond
  2008-03-10 20:03:26, hétfő
 
  Index Feri ábrázolása: bolond

hétfő, 2008. március 10. indeksz


http://index.hu/video/2008/03/10/gyurcsany_a_fejet_felti_a_kameranktol/


Már csak kifelé kell elismernie amit belül már tud és érez
Az biztos hogy nem egy egész ember benyomását kelti,
Sőt! Mi az hogy!

Mint akit kivégezni visznek. Na pont olyan volt az ábrázata.
A síralomházból a vesztőhelyig. Lassú elnyújtott léptekkel, már-már úgy, mintha fel akarna ébredni egy rossz álomból.

Miniszterelnök "úr"! Lássa be, ön megbukott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönet a nemmel szavazóknak
  2008-03-10 19:48:42, hétfő
 
  Köszönet a nemmel szavazóknak

hétfő, 2008. március 10.

Szavazóbázis azonosítva

Rekord-sebességgel azonosította az MTV-1 2008 március 10-i, reggeli adásában az SZDSZ-MSZP koalíció szavazóbázisát:

"...azt gondolom, hogy minden tisztelet megilleti azokat, azt a több mint 600 000 embert, aki elment és nemmel szavazott..." (Horn Gábor, a Nap-kelte vendége, 6 óra 40 perckor)

"Magyarországon 600 000 olyan alkoholista él, aki naponta aromával ízesített fagyállót vagy ablakmosót iszik." (Kék fény előzetes, 7 óra 07 perckor)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tesco-gazdaságos mentőszolgála
  2008-03-10 19:40:31, hétfő
 
  tesco-gazdaságos mentőszolgálat


"Néhány éve még több mint ezer mentőautó állt hadrendben, a folyamatos leépítések miatt mára a számuk alig haladja meg az ötszázat.

http://www.sonline.hu/index.php?apps=cikk&cikk=127628

Győrffi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója szerint csak ésszerűsítésről, a tapasztalatok értékeléséről van szó. - Januárban vált ki a betegszállítás az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kötelékéből - mondta.

- Ezt a munkát azonban csak részben vállalta át a magánszektor. a szakkíséretes, sürgősségi betegszállítás továbbra is az OMSZ feladata maradt. Március végén egy felülvizsgálatra kerül sor. Elképzelhető, hogy kisebb, de hatékonyabban bevethető kocsiszámmal gazdaságosabban megoldható a feladat. A szükségletek alapján döntenek a szakemberek. Az optimális működés érdekében átszervezés, változás minden megyében várható."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német kormány élesen bírálta
  2008-03-10 19:16:00, hétfő
 
  A német kormány élesen bírálta hétfőn a Kelet-Jeruzsálemben és a Jordán folyó nyugati partján fekvő zsidó telepek bővítését.

A berlini külügyminisztérium szóvivője a közel-keleti békefolyamat akadályának nevezte a megszállt területeken létesített telepek bővítését, leszögezve: Németország "az építkezések leállítását követeli".

Izrael építési tervei, amelyek több száz új lakás létesítését irányozzák elő Ciszjordániában, "bizonyosan nem segítik elő" a béke megteremtését célzó erőfeszítéseket - fogalmazott a külügyi szóvivő, egyúttal "elfogadhatatlannak" nevezve a zsidó telepek folytatódó építését.

Angela Merkel német kancellár több minisztere társaságában vasárnap Izraelbe látogat.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/22206/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kovács Pisti vasárnapja
  2008-03-10 19:07:40, hétfő
 
  2008-03-09


Kovács Pisti vasárnapja

Kovács Pistinek, az SZDSZ plakátmagányából ismert kisfiúnak jó vasárnapja volt, de miért is lett volna rossz. Ez a Kovács Pistik időszaka, karácsonya, szilvesztere, húsvétja (húsvére), új és még újabb esztendeje (évtized? évszázad? - az évszázadnál hosszabb ez a nap), Kovács Pistinek tehát, mint a Kovács Pistik Brigád örökös tagjának, nincs oka panaszra. Sőt. Igaz, ha Kovács Pisti belenézett a tükörbe, mindig csak egy Kovács Pisti nézett vissza rá (tükör által homályosan), aki nem valami dali legény (deli), de ez nem baj, mert mégis tetszik ő szeretett szüleinek, önmagának, valamint Kuncze (Horn, Demszky, Fodor) Gábornak, illetve Kókának (János), és ez több mint elég. (Illetve nem ég el, csak hamvad. Mint erdőben a hamvadak...) Kovács Pisti korunk gyermeke, repül hajója, rajta a holnap hőse, no persze, hisz' rokona és ismerőse. (Számosan!)

Vajon kell-e mondanunk, miért van mostan ennyire jó (és gazdag) időszaka Kovács Pistinek?

Nem! Nem kell mondanunk. (Noha gondolni gondolhatjuk - csak csöndesen, szépen, ahogy a csillag megy az égen; úgy érdemes.)

Kovács Pisti vígan kacsint, csupa élet és egészség ez a gyerek. Olyan, mint akinek van jövője, mint mondottuk. (S nem akarnánk ismétlésekbe bocsátkozni: de jelene is.) Jó ránézni erre a kis emberre, mintha csak valami választási plakát volna, oly jövőbe mutató. Nincs az a párthatározat, mely jobban.

Egy életem, egy halálom (pontosabban inkább az ő, vagyis a más halála), én bizony, a jó magyar konvergencia (kór vengerCIA?) minden nyűgét s baját kiállom! Ez van rajta (meg a százezer forintos dzsekije - Dzseki Júing), ha nem látnánk - mert behunynánk szemünk, ami praktikus a nagy fényesség miatt -, akkor is szinte hallanánk a kiállását. (Belevaló ez a kiálló legény, olyan, mint a cövek, amelyet belevertek. Nem belé! Ő cövek! Földben. Enmaga.)

No hisz! Miért is volna gondja neki, miért?!

Atyjaura ezen a szép (meleg; vagyis korlátlan gázhasználat, mint nagyfogyasztónak, papíron - papíáron! - minimáljövedelem, kérdőív gondosan kitöltve, Államkincstár fizet, mint katonatiszt, de nem Szekeres-féle) vasárnapon kézen fogta Pisti fiát, hogy megmutassa neki, mi mind-mind övé; vagy már, vagy majd lesz. A távolságot mint üveggolyót - mondta férfiasan bele a szemébe az atya - megkapod (csak hunyd le két szemed). Tűzoltó leszel vagy katona, vadakat terelő juhász...

Pisti azonban - meglepvén az apát - nem állt kötélnek (ez is mutatja, hogy mennyire up to date konvergenciára hangolt, aki pontosan tudja, mitől döglik a légy és az nem a Chemotox), ó atyám - mondta (mert az ő iskolájában kiemelt hangsúlyt fektetnek a szülők, valamint az elöljárók tiszteletére, mely a tiszta erkölcsök fundámentuma, mely ha elvész, Róma rab igába dől, sőt Brüsszel is) -, ó, atyám, én, amennyiben megengedhető, mégsem szeretnék tűzoltó lenni, sem katona, de még Juhász sem, hiszen ahhoz pártállást kellene változtatni (látszólag legalábbis; noha a miniszterelnök úr helyettesítésére, amiolta pártelnök talált lenni, csak a legnagyobb megtiszteltetés hangján tudok gondolni - némi képzavar), és habár a villamos, amelyet pedig atyám - amennyiben ismereteim nem csalnak, s nem szoktak - hamarosan megemlíteni kíván, ugyan vonz (vonz ugyan), főként azzal, hogy álmában csenget is kicsit, de talán érthető, hogy a Combino-botrányra és Mister Aba leváltására emlékezve - netán újabb leváltásokat vizionálva - inkább meghagynám főpolgármester urunk közvetlen intézkedési körében.

Így beszélt a drága gyermek, miközben apai szülője fölvitte őt Buda legmagasabb dombjára, hogy az eléje terülő vidéken megmutassa az egyik - immár nem kiemelt státusú - gyógyintézetet; de nem tudta letorkollani atyját, ki láthatóan elszánta magát, hogy beavassa elsőszülöttjét ősi örökségébe.

Íme (mondta, teljes apai tekintélyét latba vetve) jól nézd meg, kis Pisti, s most ne aludj, ezt kapod majd tőlem (Ágneske - mísz stress - legmagasabb jóváhagyásával, sőt hogy úgy mondjam, közreműködésével) nagykorúságodkor, amely tekintettel rendkívüli - de genere - intelligenciádra, érettségedre (emelt szintű), elvi-politikai megbízhatóságodra és szilárdságodra, a te esetedben a tizennégy éves kort jelenti, amit mihamarabb elérsz (még a soron következő országgyűlési választások előtt). Ne nézd a szedett-vedett felépítményt rajta - s főként ne a benne szaladgáló, hangyaszerű élőlényeket, melyek egy része, ládd, már nem is szaladgál, fekszik (el), mint ki utolsókat rúgja (náluk még némi életerő vagy ahhoz hasonló) -, ne foglalkozz csip-csup egészségbiztosítási (pénztári) problémákkal, mert egyrészt nem a te dolgod, másrészt legmagasabb színvonalon leszel majd gyógyítva úgyis, ha netán. De nézd ez jó magyar földet, melynek négyzetmétere maholnap aranyáron lesz kelendő, világcég által kiszemelve. Ne legyen nevem Kovács Pisti édesapja, ha nem így lesz! És Kovács Pisti látta - sőt érezte -, hogy apja ezúttal (sem) a levegőbe beszél (levegő munkacsoportnak sem nézvén kósza ellenzéket, mely arra tévedne - mely szinte napi gyakorlata; tévedés! -, véletlenül, hej-haj, Mikola, Bercsényi, magyar egészségügy híres vezéri, mi gondunk veletek, Bezerédi... piros nadrágom, kék dollárom, csínján, Palkó, mert előkapom csontos karabélom!), szavának súlya van, mint olyannak, akire csak egy párt vigyáz (sej, nem éri gyász).

Kicsit (utólag megvallhatja), kicsit el is érzékenyedett Kovács Pisti ennyi apai jóindulat és előrelátás láttán. S akkor édesanyjáról még nem is beszéltünk, kiről tudni kell, hogy az eszdéesz zászlóanyja, s Demszky Gábor egyik, volt, felesége (vagy leendő?). És arra gondolt (Kovács Pisti), hogy lám, milyen jó is egy ilyen (hagyományos) vasárnap (vásár nap), amikor az emberek - szeretetből - szép szavakkal kedveskednek szeretteiknek. A szeretet örül az igazságnak és hosszan tűrő, emlékezett vissza a bibliaórák tanítására. Bölcs tanárai sokszor magyarázták neki, hogy a türelem a legfőbb erény, amire szebb (a mostaninál is szebb) jövőjét ráépítheti. A mások türelme.

És mintha (lám) vihar nélkül múla el ez a nap (vasár-), s e (vasár)nap után jön hétfő, majd kedd, és sorban (valahány a naptárban), megint kezdődnek, majd folytatódnak a dolgos köznapok, Kovács Pisti is visszazökken a rendes kerékvágásba.

Vajon lesz-e s mikor jó Budában megfelelő ingatlanom? (Kók, Durcás és Drazsé mellett, vagy közelest) - tűnődik, mint aki csak álmodta az egészet. Pedig nem! Jól tudta, hogy ez az ő munkája (lesz), s nem is kevés. Elrendezni végre a közösség dolgait, amelyben a jövő NEMmel kezdődik.

Föltéve (no, igen), ha közben IGEN erősen lehunyja e gyermek jövőt fürkészőn, kis szemét.
Kocsis L. Mihály, főszerkesztő

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=144145
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.