Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nem tudtam ünnepelni
  2008-03-15 23:40:51, szombat
 
  Nem tudtam ünnepelni. Igaz, felöltöztem fehér-feketébe és a nezeti kokárdát is kitűztem a szívem fölé, de ma nem akartam lenni sehol.
Már 18. éve azt érzem, hogy majd csak elkövetkezik számomra, számunkra, nehézsorsúaknak is a szabadulás az egzisztenciális és erkölcsi nyomorgatásból...

Se, nem. Nem és nem! Legszívesebben tüntetni mentem volna. Verekedni, összecsapni a rendőrök nevezetű miniszterelnöki magánhadsereggel.
De megvisel az erőszak, talán, mert oly sokban volt részem... Oly sokat vertek és rugdostak fizikálisan és képletesen, hogy nem vagyok képes azt tenni másokkal, ami nekem oly rettenetes...

A tojást is inkább megeszem, mint eldobálva veszendőbe menjen, meg csak piszkolok vele. Piszkos embernek látszó lényeket... Mondjuk, elég megalázó lehet tojással megdobáltan úgy tenni, mintha nem lenne az.

De, úgy látszik, a hatalomért és a vele járó pénzért egyesek minden megaláztatást képesek elviselni.

A pénzről jut eszembe, hogy nyomorúságom helyeztem ellenére sem vettem volna át egy ilyen fölrtelmes HAZUG, embernek látszó lénytől a kitüntetést és a vele járó pénzt! Ugyanúgy, mint Blaskó Péter! GRATULÁLOK!!!

Nem hiszem el, hogy ennyi ember szívesen fogott kezet a miniszterelnök szerepében tetszelgő hazuggal!!! De hát annyi pénzért egyesek, vagyis többesek a szart is szívesen megmarkolásszák, amint ma azt a híradókban látni lehetett.

Nézem a tüntetőket és sajnálom őket teljes szíbvemből! Mert ők azok, akiket már mindenükből kiforgatott ez a rettenetes újburzsúj banda, akik kormányzásnak kampányolják mindazt, amivel tönkreteszik a nép legszegényebbjeihez tartozókat.
Tönkretesznek mindenkit, aki még képes valamennyi önállóságra.

Nem tudtam ünnepelni és az sem nagyon érdekelt, hogy 160 évvel ezelőtt micsoda nagy tettet cselekedtek őseink, a márciusi ifjak!!!

Nem érdekel, mert ha ezt a csodaszép forradalmunkat, ami szabadsághaarcba szélesedett ki, így el lehet sikkasztani, ki lehet sajátítani egy szűk réteg (miniszterelnök és bandája) magáncélra akkor nekem nincs ünnepelni többé ezen az ünnepnapon sem Ugyanúgy, mint okt. 23-án.

Igaz, az ünnep a börtönben is ünnep.De én képtelen vagyok mindaddig ünnepelni, míg ivssza nem nyerem a szabadságomat! Míg nem lesznek meg annak társadalmi feltételei, hogy jól végzett munkáért olyan bért kapja, amiből meg tudom azt fizetni, hogy egáyltalán lakjak valahol!!! A többiről meg nem is beszélve!!!

Szóval, ma nem tudtam ünnepelni. Vagyis felöltöztem ünneplő ruhába, de a lelkemet képtelen voltam ünneplőbe öltöztetni. Egy újabb évet kell még várni, mert abban reménykedek évtizedek óta,: HÁTHA A KÖVETKEZŐ MÁR SZABAD LESZ NEKEM ÉS TÖBBI NEHÉZSORSÚ HONFITÁRSAMNAK IS...

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hermetikusan lezárták a Kossut
  2008-03-15 23:20:02, szombat
 
  "Gyurcsány takarodj" - skandálják a tüntetők (+videók)
Hermetikusan lezárták a Kossuth teret
2008-03-15 10:06 hírTV

Kis rendőri jelenlét tapasztalható a hermetikusan lezárt Kossuth tér körüli utcákban - jelentette a Magyar Nemzet Online helyszíni tudósítója. A Nádor utcában 80-100 fős jelszavakat skandáló tüntető áll. Percről percre.

Videók:
Bejelentkezés a Kossuth térről 9 órakor
Bejelentkezés a Kossuth térről 10 órakor

9.38: A rendőrség lezárta az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a Roosevelt teret, a Kossuth Lajos térre vezető Alkotmány utca egy részét. A lezárt hidakon csak a BKV buszai haladhatnak át. A főváros több pontján megváltozott a forgalmi rend, korlátozták a közlekedést.

9.28: A Magyar Köztársaság állami lobogójának ünnepélyes felvonására érkezők csak a Vértanúk terén felállított két beléptető kapun, a csomagok és a ruházat átvizsgálása után juthatnak be a Kossuth Lajos térre, de csak a villamos síneknél felállított kordonig engedik őket.A kordonon belül egyenruhás rendőrök állnak sorfalat, nincs rajtuk védőfelszerelés, de mindegyikükön kokárda van. A téren lévő Rákóczi-szobornál több kutyás rendőr, a Miniszterelnök Hivatal előtt pedig nagy számú rendőri egység van.

9.12: A tüntetők észrevették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a téren tartózkodik, ezért elkezdtek jelszavakat - "Gyurcsány takarodj", "Hazaárulók" - skandálni.

9.03: A Kossuth tér és a Nádor utca sarkán mintegy 80-100 békés tüntető áll.100-150-en demonstráló lehet a Vértanúk terénél, de érdekes módon a kettős kordonon senki sem haladt át. A beléptetés úgy működik, hogy a belső kordonnál vannak felállítva a fémdetektoros kapuk, és ott alakítottak ki egy teret, ahova elvileg bárki bemehetne, ha akarna. A Vértanúk terén keresztben van a második kordon, a külső nyitva van, a kettős kordon közti részen vannak a tüntetők. Többeknél Árpád-sávos zászló van és skandáltak már kormányellenes jelszavakat is. Egyenlőre azon a területen ahova a beléptető rendszeren keresztül lehetne bejutni, egy ember sincs. A rendőri készültség óriási, két vízágyú látható a Parlament oldalában.

8.51:Kitolták a Honvéd utcáig a parlament körüli kordonokat - jelentette az MNO helyszíni tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy a hermetikusan lezárt Kossuth tér környékén csak kis rendőri jelenlét tapasztalható.

(MNO, hírTV)

Kapcsolódó cikkek:
Országszerte több mint ezer rendezvényt tartanak (+videó)
Péntek8 - Népszavazás és Március 15. (videó)
A rendőrök is viselnek majd kokárdát
Azonosító szám, kokárda és detektoros kapuk - a kormány készül az ünnepre
Tavaszias idő várható március 15-én
Kordonokat vetnek be a BKV ellenőrök is
Több százezer embert vár a Fidesz az Erzsébet hídhoz (+videó)
Március 15. - veszélyes zászlórúddal tilos megjelenni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közhatalom jogsértettjeiről
  2008-03-15 22:42:21, szombat
 
  Gyurcsány Ferencet köztörvényes bűnözőnek tartja Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete
2008-03-15 00:05:07 elnök


Megalakult az eddig informálisan működő Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete, amely a civil társadalom önvédelmének erősödését szeretné segíteni a "hatalmi megfélemlítéssel szemben".

A szervezet megalakulásáról tudósító közleményében kijelenti: Gyurcsány Ferenc köztörvényes bűnöző. 2008. március 12-én hivatalosan is megalakult az eddig informálisan működő Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete -tudatja pénteki közleményében a szervezet.

Az egyesület legfontosabb céljának azt tartja, hogy "minden törvényes és lelkiismeretükből fakadó eszközzel" segítsék a civil társadalom önvédelmének erősödését a "hatalmi megfélemlítéssel szemben".

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete üdvözli a Civil Jogász Bizottság azon lépését, amelyben feljelentette Gyurcsány Ferencet, aki a "2006-os brutális rendőri fellépést nem akadályozta meg, holott módjában állt volna pozíciójánál fogva, sőt, azt pártolta".

A szervezet elnökségi tagjainak (Barna Tibor elnök, Apáthy Gabriella alelnök, Gőbl György titkár) közleményében kijelentik azt is: Gyurcsány Ferencet köztörvényes bűnözőnek tartják többrendbeli csalás, sikkasztás, közvagyon hűtlen kezelése, közérdekű információk elhallgatása, ezzel választások törvénytelen befolyásolása, az őszödi beszédben bevallott bűncselekmények és a 2006. szeptemberi-októberi terrorcselekmények okán. "Utóbbi három vádpont miatt a kormányfő és kormánya illegitim" - írja a társaság. "Tőkés László EP-képviselő kérését tolmácsolva" a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete keresi a határon túli jogsértetteket is.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15. - Motozás
  2008-03-15 22:24:19, szombat
 
  2008. március 15. - Magyarország

Motozás az Andrássy úton

Rendkívül intenzíven dolgozva próbálják a rendőrök elejét venni az esetleges
rendbontásoknak: békés járókelőket állítanak motozás céljából a falhoz az
Andrássy úton – jelenti a HavariaPress.

Sötét bevetési ruhába öltözött készenléti rendőrök igazoltatnak és motoznak
át kétfősnél nagyobb csoportban sétálgató fiatalokat az Operaháznál.

Az úton cirkáló rendőrségi furgon a gyanús fiatalok mellett megáll, majd az
abból kiugráló rohamrendőrök szétterpesztett lábbal a falhoz állítják a
kiszemelteket, s alaposan megmotozzák őket, miközben igazoltatásuk folyik.

HavariaPress
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15. Események percről-
  2008-03-15 22:20:59, szombat
 
  2008. március 15. - Események percről-percre
http://polgarihirszemle.uw.hu/index.php
Polgári Hírszemle Topsites


Ostromállapotot idéző készültség, tüntető csoportok a Belvárosban
2008. március 15.

Kiemelik, aki elküldi Gyurcsányt – Az üdítős palackokat is ellenőrzik az In-Kalosok

A tüntetők elvonultak a Nemzeti Múzeum előtt és a Fővám térre tartanak. A rendőrség időközben lezárta az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a Roosevelt teret, a Kossuth Lajos térre vezető Alkotmány utca egy részét. Közben a Múzeumkertnél, ahol a korábbi évek füttykoncertjei után ebben az évben már egyetlen kormánytag sem mondott beszédet, az In-Kal Security munkatársai szigorúan ellenőrzik az embereket, mindenkinek megnézik a táskáját.

Események percről percre

13:23: Lószar is repült. A tojás mellett lószart és követ is dobálnak Demszky felé, de most is csak rendőröket találnak el. A politikus túl messze van a kordon mögött. A Hír Tv szerint műanyagpalackok is vannak a dobált tárgyak közt. Az aszfaltot széttört tojások borítják. A rendőrök felemelt pajzzsal állnak a kordon mögött.

13.18: Rohamrendőrök sorakoztak fel a Petőfi-szobor környékére felállított kordonok előtt. A rakpart oldalán „támadnak” a tüntetők, a testvédő páncélba bújt rendőrök pajzsaikkal védik magukat a tojásokkal szemben. A tojások mellett petárdák és vizesflakonok is repülnek a rendőrsorfal felé. Rendőrök vannak az Erzsébet híd alatt is, a Szinyei utcából is rohamrendőrök érkeznek a sorfal megerősítésére. Demszkyt nem tudják elérni a dobálók, mert legalább 200 méterre van a mikrofon a demonstrálóktól.

13.10: Demszky Gábor 13 óra után néhány perccel megkezdte beszédét, ugyanakkor egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen a tömeg folyamatosan jelszavakat skandál, egyre többször hangzik el: „Hazaáruló!”, „Hülye vagy!”, illetve „Mocskos komcsik!” Szemmel láthatóan a több száz fős tömeg nagy része egyáltalán nem szimpatizál Demszky Gáborral. Ugyan olyan mértékben, mint a tavaly március 15-i ünnepségben nem fordult elő, ám néhány tojás így is megindult a főpolgármester felé. Demszky Gábor március 15. eszméjét fejtegeti, ugyanakkor pontosan nem érteni a hangzavar miatt, hogy miről beszél a főpolgármester.

13.00: Óriási „várakozás” előzi meg Demszky Gábor színpadra lépését. A belső kordon mögött legalább 500 ember gyűlt össze, akik hangos „Hazaáruló!”, illetve „Mocskos Demszky!” felkiáltásokkal fejezik ki nemtetszésüket Budapest főpolgármesterével szemben. Időről időre ritmikusan erősödik fel a tömeg zaja, Horn Gábor SZDSZ-es politikus szavait is felidézték: „Feri, menj a p...ba!” Eddig a pillanatig semmilyen rendbontás nem volt tapasztalható, amennyire meg lehet állapítani, sem a jelen lévő tömeg, sem a rendőrök között nem történt semmilyen indulatos szóváltás.




12.40: A Petőfi-szobor környéke teljes mértékben kordonokkal van lezárva. Az Erzsébet híd Petőfi-szobor felőli részénél a kordonon bontott „kapun” lehet a szobor környékét megközelíteni. Ugyanakkor a várhatóan mintegy 30 percen belül elkezdődő beszédeket az ünnepségre érkezők nem hallgathatják meg „testközelből”, mivel a szobor közvetlen környezetét újabb kordonnal zárta le a főváros. A második kordon mögé a sajtó munkatársai is csak akkreditációval léphetnek be. A két kordon közé egyébként 15-20 árusítóhely telepedett, melyeknek feltehetőleg az is funkciója lehet, hogy tompítsák az emberekben egyébként jelen lévő felháborodottság érzését. A felháborodás oka nem más, mint hogy mind a külső, mind a belső kordonnál másfél méterenként vagy rendőrök, vagy valamely őrző-védő cég emberei állnak meglehetősen marcona ábrázattal. A megnyitott kapun keresztül csakis rendkívül alapos ruházat-, illetve táskaátvizsgálást követően lehet bejutni. Többen várakoznak a rácsok mögött nemzetiszínű és Árpád-sávos lobogókkal, akik nem provokatívan, ám hangot adnak nemtetszésüknek. Egyelőre semmilyen rendbontás, illetve éles szóváltás nem tapasztalható.

12.33: Román fiatalok megvertek szombaton Kolozsváron egy magyar fiút, aki piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a városban rendezett március 15-i ünnepségre - értesült az MTI.

12.23: Délig négy embert állítottak elő a március 15-i fővárosi rendezvények közeléből - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Két főnél gázsprayt találtak, őket a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt állították elő. További két személyt pedig igazolás miatt állítottak elő - olvasható a rendőrség internetes honlapján. A közlemény összegzi a délelőtti eseményeket is, miszerint a Kossuth téren az állami ünnepség ideje alatt a kordonon kívül, a Vértanúk tere felől körülbelül 150 fős csoport várakozott, folyamatos fütyüléssel és bekiabálásokkal igyekeztek megzavarni a rendezvényt. Személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedésre itt nem került sor. A rendőrségi tájékoztatás kitér arra is, hogy a Hazatérés Templomától induló, a Fővám térre vonuló menetet az Október 6. utcánál az egyik ház ablakából egy vödör vízzel öntötték le. A BRFK közleménye szerint a vonulás során más attrocitás nem történt.

12.15:Körülbelül 60-an esküdtek fel a Szent Koronára. A lovagrend vezetője szerint ez az eskü kötelez.

12.05: A Fővám téren Szent Korona eskü készül. Körülbelül háromszázan gyűltek össze a téren tudósítónk szerint.

11.50: Egyes becslések szerint 6-700 érdeklődő vett részt a múzeumi ünnapségen.

11.48: A Himnusz eléneklésével véget ért az állami megemlékezés a múzeumnál. A tömegből elvétve "Gyurcsány takarodj!" - felkiáltás hallatszott.

11.46: A Magyar Gárda tagjai a Fővám térről a Váci utca felé vonulnak.

11.25: Körülbelül 300 fős tömeg gyűlt össze a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) a Fővám téri nagygyűlése előtt, melyen többek között ifj. Hegedűs Lóránt és Schuster Lóránt is beszédet mond majd. A jelenlévők békésen várják a felszólalókat, többen Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lengetnek.

11.15: A Fővám tér felé elhaladó tömeget óriási, körülbelül öt kisbusznyi rendőri kíséret követi. A Kálvin téren elég jelentős a rendőri készültség, egy csapatnyi rohamrendőr fel is sorakozott, de nem kell közbeavatkozniuk. A Kálvin téren felállított kordonnál egyre kisebb a tüntető tömeg. Óriási rendőri jelenlét van a Rádió épülete körül.

11.10: A Kossuth térről érkező tüntetők a Nemzeti Múzeum előtt vonultak el. A Kálvin térnél megrángatták a Múzeumkertnél felállított kordont. A rendőrök azonnal felsorakoztak a tüntetőkkel szemben, akik továbbmentek a Fővám tér felé.

11.07: Még a félliteres műanyagpalackok tartalmát is ellenőrzik az In-Cal Security emberei a Nemzeti Múzeumnál – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója. A becslések szerint 800-900 ember van a Múzeum kertben - tehát kevesen mentek el ünnepelni. Az In-Kal Security munkatársai szigorúan ellenőrzik az embereket, mindenkinek megnézik a táskáját. Sokan felháborodtak emiatt, mert nem értik az intézkedést. A kordonokra ki van függesztve, hogy a szervezők folyamatosan ellenőrizhetik a belépőket, akár meg is motozhatják az embereket és a ruházatukat is átvizsgálhatják. A Múzeum kerti rendezvénynek nincs politikai súlya, mert egyetlen egy politikus sem fog felszólalni a rendezvényen.

10.54: Mintegy félezer Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató ember vonult a fővárosi Szabadság téri Hazatérés temploma elől a Múzeum körútra a Nemzeti Múzeum közelébe, ahol az állami ünnepséget rendezik - jelentik az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói. A kormányellenes jelszavakat kiabáló tömeget ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész vezeti, a tömeg előtt haladó rendőrautó mögött a Magyar Gárda egyenruháját viselők vonultak katonai alakzatban. A tömeg vonulása közben többen azt kiabálták, hogy "fegyverbe", "Gyurcsány, Kóka, készül a bitófa". A Fővám térre motoros rendőrök és rohamrendőrök érkeztek.. Az Október 6. utcában több ház ablakából ételmaradékkal dobálták meg a menetelőket, edényekből folyadékot is öntöttek rájuk.




10.20: Kordon zárja le az Eötvös Loránd Tudományegyetem bejáratát, a Múzeum körúton ellenőrző pontokat állítottak fel - jelentette tudósítónk, aki beszámolt arról is, hogy egy, a környéken lakó biciklistát nem engedtek haza, mivel kerékpárját nem vihette át az egyik ellenőrző ponton. A helyszínen több tábla arról tudósítja a járókelőket, mit lehet, és mit nem lehet bevinni a megemlékezések helyszínére. Kereplőt és sípot például nem. Tudósítónknak egy In-Kal Securitys biztonsági őr elmondta: aki azt kiabálja, hogy „Gyurcsány takarodj”, azt kiemelik. A helyszínen „könnyen felismerhető” civil ruhás rendőrök is vannak.

10.15: A Kossuth téren hatalmas a rendőri készültség, kutyás és civil ruhás rendőrök vegyültek a tüntetők közé. Az állami ünnepség véget ért a Parlament előtt. A demonstrálók elvonultak, akik 250-300-an lehettek a zászlófelvonás alatt. A tüntetők Kisberk Szabolcsnak, a hírTV tudósítójának megerősítették: végig fogják kísérni az állami rendezvényeket. A Múzeum kerthez indultak, onnan pedig tovább fognak vonulni a Petőfi szoborhoz.

10.00: Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett szombaton délelőtt felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren – jelentette az MTI tudósítója. Az ünnepi eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság, valamint Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A rendezvényen részt vettek a kormány tagjai, állami vezetők, a pártok egy részének képviselői, a diplomácia testület tagjai. A kordonok mögé nem érkezett „civil” ünneplő, a külső kordonnál viszont kétszáz tüntető skandál kormányellenes jelszavakat, ők nem akartak áthaladni a fémdetektoros vizsgálókapun.

9.38: A rendőrség lezárta az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a Roosevelt teret, a Kossuth Lajos térre vezető Alkotmány utca egy részét – jelentette az MTI tudósítója. A lezárt hidakon csak a BKV buszai haladhatnak át. A főváros több pontján megváltozott a forgalmi rend, korlátozták a közlekedést. A Magyar Köztársaság állami lobogójának ünnepélyes felvonására érkezők csak a Vértanúk terén felállított két beléptető kapun, a csomagok és a ruházat átvizsgálása után juthatnak be a Kossuth Lajos térre, de csak a villamos síneknél felállított kordonig engedik őket.

9.28 A Magyar Köztársaság állami lobogójának ünnepélyes felvonására érkezők csak a Vértanúk terén felállított két beléptető kapun, a csomagok és a ruházat átvizsgálása után juthatnak be a Kossuth Lajos térre, de csak a villamos síneknél felállított kordonig engedik őket.A kordonon belül egyenruhás rendőrök állnak sorfalat, nincs rajtuk védőfelszerelés, de mindegyikükön kokárda van. A téren lévő Rákóczi-szobornál több kutyás rendőr, a Miniszterelnök Hivatal előtt pedig nagy számú rendőri egység van.

9.12: A tüntetők észrevették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a téren tartózkodik, ezért elkezdtek jelszavakat - „Gyurcsány takarodj”, „Hazaárulók” - skandálni.

9.03: A Kossuth tér és a Nádor utca sarkán mintegy 80-100 békés tüntető áll.

8.51: Kitolták a Honvéd utcáig a parlament körüli kordonokat – jelentette az MNO helyszíni tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy a hermetikusan lezárt Kossuth tér környékén a szokásosnál kisebb rendőri jelenlét tapasztalható.

http://polgarihirszemle.uw.hu/index.php
Polgári Hírszemle Topsites
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a társadalom immun
  2008-03-15 22:10:07, szombat
 
  NYÍLT LEVÉL

Tisztelt MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es Országgyűlési Képviselő Hölgyek/Urak!
Kollaboráns Médiaszemélyiségek, Gazdasági szereplők!


1. HÁLÁT ADUNK a Magyarok Nagyasszonyának - mi ugyan 5,6 millió katolikus tudtuk és 1,93 millió protestáns reméltük ( Lásd: a 2002-es évi népszámlálás adatait) -, hogy nem vette le kezét Magyarországról!

2. MEGKÖSZÖNJÜK a kormánykoalíciónak, képviselőinek és az MDF vezetésének, hogy ugyan majdnem a tönk szélére sodorták az országot,
de tevékenységükkel beindították a társadalom immunrendszerét, létrehozták a sokszínűségüket fel nem adó, de együtt cselekedni hajlandó CIVILEK EGYSÉGÉT! Egyetértünk az élhető társadalom alapelveiben, hatásosan tudunk cselekedni a saját érdekünkben, gondolkodó, öntudatos polgárokká váltunk. (Lásd: pár hét alatt több mint 400 ezer aláírást gyűjtöttünk egy újabb népszavazásra, intenzív mozgósításunkkal mi is jelentősen hozzájárultunk a március 9-e elsöprő sikeréhez.)

3. Önök, a három párt, az MSZP, az SZDSZ és az MDF már régen elveszítették a szükséges támogatottságukat, perifériára szorultak, és most már nem a közvélemény-kutatásokból, hanem a népszavazásból kell tudomásul venniük, hogy Önöket aktívan az ország teljes lakosságának mindössze már csak a 16,26%-a támogatja, ezen osztozkodhatnak!
Hatalmas léket ütöttünk az Önök hajóján, csak idő kérdése, hogy mikor süllyed el, kiket és hogyan ránt magával a mélybe. Mi már Önökkel, politikusokkal és kollaboráns médiaszemélyiségekkel, gazdasági szereplőkkel nem sokat foglalkozunk. Nem kérünk semmit, és nem is várunk el Önöktől semmit!
SORSUKAT A FÜGGETLEN MAGYAR BÍRÓSÁGRA BÍZZUK!

4. A Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala mellett létrehoztuk a CIVILEK ÖNSZERVEZŐDŐ FÓRUMÁT, ahol a civil szervezetek -megtartva identitásukat- meghatározzák azokat a RENDEZŐ ELVEKET, amelyek alapján egy Ausztria-szerű jóléti társadalmat fogunk teremteni. E rendező elvektől a jövőben egyetlen párt sem térhet el!
Minden közösség, így család, vállalkozás, egyesület, de még a társadalom is három pilléren nyugszik: ERKÖLCS, JOG, GAZDASÁG.
Elvünk: - erkölcs vonatkozásában: természetes vagy isteni erkölcs helyreállítása,
- jog esetében: ősi alkotmány, jog és kötelesség egyensúlya, a nem vállalható jogszabályok eltörlése, illetve jogszabályok eredeti tartalmának visszaadása,
- gazdaság: többségében magántulajdonon alapuló szociális piacgazdaság, fenntartható növekedéssel, magyar érdekek prioritásával.

Levelünket tájékoztatásul közkinccsé tesszük. A Civilek Önszerveződő Fórumába civilként akár a nyílt levél megszólítottjai is, illetve egyének vagy CIVIL SZERVEZETEK bekapcsolódhatnak. Módja egy maximum 2 oldalas, postán vagy e-mailben küldött levéllel (fél oldal bemutatkozás, másfél oldal javaslat, gond, probléma, észrevétel felvetése, de csak röviden és lényegretörően).
,,Igaz ugyan, hogy testben élünk, de nem a test szerint harcolunk, mert harci fegyvereink nem földiek, hanem isteni erejűek és erődítmények lerontására képesek." (2. Kor. 10. 3-4)
Budapest, 2008. március 10.
Tisztelettel:
Madari Gyula
elnök-ügyvivő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első esküm (részlet)
  2008-03-15 09:38:25, szombat
 
  "...
A kényszerítés égett lelkemen,
Mint a görögtűz, olthatatlanúl,
Itt tettem első esküvésemet,
Nagy és szent esküt mondék börtönömben,
Hogy életemnek egy főcélja lesz,
S ez: a zsarnokság ellen küzdeni.
S ez eskü most is olyan szent előttem,
Amilyen volt az első pillanatban,
..."
Petőfi Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnepi kitüntetések
  2008-03-15 09:13:52, szombat
 
  Ünnepi kitüntetések 2008. március 15.
Webdoki 2008. március 15. 07:25, szombat - Krasznai Éva

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter állami kitüntetéseket adott át Átadta többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét, A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét és A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Bánhidy Ferenc, az orvostudomány kandidátusa, a Semmelweis Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, professzor emeritus,
Dr. Udvardy Miklós, az orvostudomány doktora, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézet igazgatója, egyetemi tanár,

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Csákány György Mátyás, az orvostudomány kadidátusa, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház osztályvezető főorvosa,
Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinika egyetemi docense,
Dr. Gautier Barna, a Vas Megyei Markusovszky Lajos Általános, Rehabilitációs és Gyógyfürdő Kórház főorvosa, főtanácsos,
Dr. Jermendy György, az orvostudomány doktora, a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórháza osztályvezető főorvosa,
Kecskés Gábor, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum gazdasági igazgatója,
Dr. Tomcsányi István, az orvostudomány doktora, az Állami Egészségügyi Központ osztályvezető főorvosa,
Dr. Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos


A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Rendek Vilma, a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója,
Dr. Vass László, az orvostudomány kandidátusa, a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi docense, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kórbonctani Osztálya osztályvezető főorvosa, Távollétében az oklevelet fia, Vass Bence veszi át.

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Csentey Szabolcs, Siófok-Balatonkiliti házi gyermekorvosa,
Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője,
Dr. Kristofori György, Sirok Község háziorvosa,
Dr. Záray Gyuláné, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház főigazgató-helyettese,
Dr. Kálmán Mihály, Budapest, IV. kerületi házi gyermekorvos,

A Magyar Köztársaság Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Varga Józsefné, az Állami Egészségügyi Központ vezető ápolója,
a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Műtéti Team tagjat, akik Magyarországon először hajtottak végre gyermeken sikeres szívátültetést

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Ofner Péter főigazgató főorvos


A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Bodor Elek a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinika egyetemi tanára
Dr. Szatmári András, a gyermek-szívközpont szakmai igazgatója


A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Hartyánszki István, főorvos
Dr. Ablonczi László, adjunktus

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Dr. Bodor Gábor, adjunktus
Dr. Héthársi Balázs, főorvos
Dr. Oprea Valéria, főorvos
Dr. Sápi Erzsébet, főorvos


A Magyar Köztársaság Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat) állami kitüntetésben részesült

Nyuliné Vatai Piroska részlegvezető asszisztens
Varga Istvánné, főműtősnő
Jánosi Magda, aneszteziológiai asszisztens
Veres Erzsébet, főnővér
Utasi Mónika, diplomás ápoló

2008. március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából Dr. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szakmai elismeréseket adományozott kimagasló szakmai munkásság elismeréseként

Batthyány-Strattmann László díj-ban részesült

Dr. Csalay László, a Budapest XII. kerület Önkormányzata Háziorvosi Rendelő felnőtt háziorvosa
Dr. Csollák Mária Magdolna, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatója
Dr. Drexlerné Solymos Mária, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet szakreferense
Dr. Dúll Gábor, a marcali Városi Kórház főigazgatója
Prof. Dr. Gergely Lajos, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Orvosi Mikrobiológiai Intézet igazgatója
Dr. Hidasi József, a berettyóújfalui Területi Kórház osztályvezető főorvosa
Kocsisné Barta Erzsébet, Emőd Város Önkormányzatának védőnője
Dr. Schlammadinger József, az Egészségügyi Minisztérium Jogi, Közigazgatási és Kormányzati Koordinációs Főosztály vezetője
Dr. Szklenárik György, a Budapest Főváros XI. kerület Önkormányzata Felnőtt Háziorvosi Rendelő háziorvosa,

Pro Sanitate elismerésben részesült kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként

Bertalan Ildikó, az Egészségügyi Minisztérium Fejlesztéspolitikai és Stratégiai-Elemzési Főosztály
Dr. Feczkó József, a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztály főorvosa
Dr. Harcos Péter, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kd 1302417 rickyabcl@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 pimpdaddydennis69@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 moazzam.1993@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 dragon_2x2x@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 sirmagic51@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 buster.shoemaker@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 amadn6@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u id 003758-m21055 02:56:50 d 1302417 jtijerina65@yahoo.com S 6 prgroups-email-ff-2-u je
Tarczali Istvánné, Lebesbénye Község Önkormányzata Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó védőnője
Dr. Tóth Judit, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudomány Centrum Általános Orvostudományi Kar Gyermekklinika egyetemi adjunktusa
Balogh Tiborné, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Intézete, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kirendeltségének regionális tisztigyógyszerésze


Az Egészségügyi Miniszter Díszoklevele elismerésben részesült

Több évtizeden át végzett példaértékű tevékenységért, életmű elismerésként
Dr. Gerő György, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa
Hajdú Lajosné, a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Központi Laboratórium vezető asszisztense
Kardos Éva, Tata Város Önkormányzatának fogászati asszisztense
Dr. Kis Endre Károly, a Budapest XIII. kerület Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Társaság urológus szakorvosa - főorvos
Kovács Imréné, a móri Városi Kórház-Rendelőintézet Központi Irányítás Munkaügyi Osztály vezetője
Nagy-Ajtai Imréné, Kővágószőlős község Önkormányzatának körzeti védőnője
Ludász Valéria, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-alföldi Regionális Intézete gazdasági igazgatója
Molnár Jánosné, a fővárosi önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Gyermekbelgyógyászati Osztály gazdasági nővére
Rimóczi Piroska, a fővárosi önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Patológiai Osztály vezető asszisztense
Siposné Pánczél Ilona, a Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórház-Rendelőintézet munkaügyi előadója
Dr. Tóka László, Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatóságának jogi előadója


Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként

Bertalan Ildikó, az Egészségügyi Minisztérium Fejlesztéspolitikai és Stratégiai-Elemzési Főosztály
Dr. Feczkó József, a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztály főorvosa
Dr. Harcos Péter, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház Neurológiai Osztály osztályvezető főorvosa
Dr. Herczeg Olga, fogszabályozó fogszakorvos, Kaposvár
Kövesi Jánosné, a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház humánpolitikai igazgatója
Dr. Lukács László, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztály szakorvosa
Dr. Marton Ilona, a pécsi Infra-med Foglalkozás-egészségügyi Szolgáltató Kft. szakmai vezető főorvosa
Szedmák Józsefné, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar I. számú Sebészeti Klinika ápolónője
Tarczali Istvánné, Lebesbénye Község Önkormányzata Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó védőnője
Dr. Tóth Judit, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudomány Centrum Általános Orvostudományi Kar Gyermekklinika egyetemi adjunktusa
Balogh Tiborné, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Intézete, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kirendeltségének regionális tisztigyógyszerésze

Az Egészségügyi Miniszter Díszoklevele elismerésben részesült

Több évtizeden át végzett példaértékű tevékenységért, életmű elismerésként
Dr. Gerő György, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa
Hajdú Lajosné, a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Központi Laboratórium vezető asszisztense
Kardos Éva, Tata Város Önkormányzatának fogászati asszisztense
Dr. Kis Endre Károly, a Budapest XIII. kerület Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Társaság urológus szakorvosa - főorvos
Kovács Imréné, a móri Városi Kórház-Rendelőintézet Központi Irányítás Munkaügyi Osztály vezetője
Nagy-Ajtai Imréné, Kővágószőlős község Önkormányzatának körzeti védőnője
Ludász Valéria, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-alföldi Regionális Intézete gazdasági igazgatója
Molnár Jánosné, a fővárosi önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Gyermekbelgyógyászati Osztály gazdasági nővére
Rimóczi Piroska, a fővárosi önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Patológiai Osztály vezető asszisztense
Siposné Pánczél Ilona, a Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórház-Rendelőintézet munkaügyi előadója
Dr. Tóka László, Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatóságának jogi előadója


Egészségügyi Miniszteri Dicséretben részesült

Eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként

Bable Györgyné, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Egyetemi Oktatókórház, Infectológia Osztály osztályos főnővére
Bogár Gézáné, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház Szemészeti Osztály vezető ápolója
Farkasné Teke Erzsébet, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet Pénzgazdálkodási Osztály vezetője
Kiss Lászlóné, a fővárosi önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Gyógyszertár gyógyszertári asszisztense
Lovász Imréné, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar II. számú Gyermekklinika osztályvezető ápolója
Mazzagné Dr. Kránitz Katalin, a Zala Megyei Kórház Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Osztály főorvosa, minőségirányítási igazgató
Mecséri Lajosné, Sokorópátka Község nyugalmazott körzeti ápolónője
Dr. Porcs Piroska, a sátoraljaújhelyi Városi Önkormányzat Erzsébet Kórháza Szemészeti Osztály szemész főorvosa
Szabó Pálné, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Szállítási Osztály osztályvezetője
Szelényi Ildikó, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Logisztikai Osztály Ellátási Csoport vezetője
Vekszlerné Vukovics Éva, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház főnővére, ápolási igazgató-helyettes
Zsiros Jánosné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Jósa András Oktató Kórház Pszichiátriai Osztály szakápolója


Az Egészségügyi Miniszter Elismerő Oklevele elismerésben részesült

Felelősségteljes, példamutató munkájuk elismeréseként:

a Vas Megyei Markusovszky Lajos Általános Rehabilitációs és Gyógyfürdő Kórház, Egyetemi Oktató Kórház Központi Radiológia Mammográfiai Részleg munkatársai

Az elismerést átveszik:

Dr. Kovács Beáta főorvos
Dr. Firisz Borbála adjunktus
Dr. Kocsis Eszter főorvos
Pál Józsefné röntgenasszisztens
Vacskó Istvánné röntgenasszisztens
Baranyai Andrea röntgenasszisztens
Király Adrienn röntgenasszisztens
Bóka Anita általános asszisztens

a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Urológiai Osztály ápolási egységének munkatársai:

Az elismerést átveszik:
Seres Józsefné Vezető ápoló
Szélesi Józsefné Gazdasági nővér
Csubák Nóra Ápoló
Horváth Zsuzsanna Ápoló
Jdák Andrea Műtősnő


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Elég a zsarnokságból!
  2008-03-15 09:11:58, szombat
 
  Lázár János levele Draskovics Tibornak
2008. március 14

Lázár János az Országgyulés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes
elnöke
március 15-e apropóján levelet írt Draskovics Tibor rendészeti miniszternek.


Tisztelt Miniszter Úr!

Március 15-e az egyik legszebb nemzeti ünnepünk.
Százhatvan esztendovel ezelott az egész magyarság egyszerre állt talpra,
korábban soha nem tapasztalt erovel küzdött a szabadságért, és egy emberként
mondta ki, hogy elege van a zsarnokságból, a régi politikából.
Követeléseit törvényekbe foglalta, majd kikergette az országból a
szabadságot eltaposni akaró megszállókat.
A forradalom, majd a szabadságharc a magyar és az európai történelem
leghosszabb ideig tartó é
s legnagyobb sikereket felmutató nemzeti mozgalma lett,
és csupán a világ legerosebb katonai hatalmának,
az orosz hadseregnek a túlerejével sikerült ismét alattvalókká kényszeríteni
bennünket.
Az 1848-49-es forradalomnak és szabadságharcnak, a magyarság történelmi
összefogásának
nem elég pusztán szavakban és ceremoniális aktusokban emléket állítani.
Az összefogás, a nemzeti szolidaritás, a közös történelemben és közös
jövoben való osztozás érzéséhez jelentos mértékben hozzájárulna, ha a
nemzeti ünnepen valamennyi rendor kokárdát viselne.

Ez a gesztus újra megerosíthetné a magyar emberekben azt a hitet,
hogy a diktatúra eroszakszervezetével szemben a Magyar Köztársaság
rendorsége
a demokratikus rend elkötelezettje, az emberek oldalán áll,
értük végzi a feladatát, és nem egy valamennyiünk számára keseru idoszakot
felidézve, ellenük tevékenykedik.

Szíves intézkedését megköszönve:
Lázár János (Fidesz),
az Országgyulés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke
(fidesz.hu)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki érti meg?
  2008-03-15 09:07:09, szombat
 
  Ki érti meg? Vajon ki érti meg?...
De Krisztus szeretett.
Szerette azt a röhögő tömeget,
a köpködőket, az arcára verőket.
A főpapot és a Nagytanácsot,
nekik már akkor mindent megbocsátott.
Pilátust is szerette mélyen,
egy csepp gyűlölet se volt a szívében,
a szemében se lángolt az a fény
gőgösen, hogy tudod ki vagyok én?!
S ha akarnám most nem volna hatalmad,
engem elítélni se alkalmad.
Krisztus nem így fékezte legbelül
a sértett Istent rendületlenül,
nehogy valami iszonyút tegyen,
bosszút álljon a szörnyű emberen.
Nem. Ő kegyelemmel szeretett:
a szent alázat ős szeretetével
ölelte át az egész földgolyót,
ölelte át a vak embervilágot.
S csoda, hogy senki sem értette Őt?
Hiszen még Péter se értette akkor
az Ő szívéből sugárzó szent lángot.
János, Jakab, az anyja se és senki,
hogy miért lehet e bűnös világot
ennyire mindent vállalva szeretni?...
Ó, mert ez olyan fajta szeretet,
hogy ésszel megérteni nem lehet,
csak a szívünk sejt belőle valamit
ha néha néha mi is megkóstoljuk
a golgotás út szörnyű kínjait.

Nádudvari Nagy János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 282 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5127
  • e Hét: 6507
  • e Hónap: 7454
  • e Év: 43395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.