Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Piros - Fehér - Zóld
  2008-03-15 20:57:15, szombat
 
  Piros - Fehér - Zóld





 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Képek a mai eseményekről
  2008-03-15 18:34:45, szombat
 
  Képek a mai eseményekről

Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Mai nap délután
  2008-03-15 18:21:54, szombat
 
  Mai nap délután történt.

14.55 Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől a Ferenciek teréig lassan megtelik az úttest a Fidesz nagygyűlésére érkezőkkel. Az önbecsülés napja - Igen! Magyarország győzött! felirat látható a Fidesz nagygyűlése szónokainak helyet adó, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél felállított színpad díszletén. A színpadon, a középre elhelyezett mikrofonállvány előtt és körül kokárdát viselő fiatalok ülnek. A gyülekezők jobbára nemzetiszínű zászlókat lengetnek, de az egyre sűrűsödő tömegben lehet látni árpád sávos zászlókat is. Táblák is láthatók, ezek tanúsága szerint érkeztek a Fidesz ünnepi rendezvényére Szegedről, Debrecenből, Békéssámsonból, Tiszafüredről, Soltról, de a Székelyföldről is.





A rendezvény szervezői több hangfalat és kivetítőt helyeztek el, így kivetítőről követhetik az eseményeket a Ferenciek terén állók, de hátrébb, a Kossuth Lajos utcán is felszereltek kivetítőket és hangfalakat. A színpad közelében lévő sajtódobogóról azt lehet látni, hogy a tömegben sokan vannak a narancssárga, illetve világoszöld láthatósági mellényt viselő rendezők, a Ferenciek terénél, valamint a Váci utca és a Szabad sajtó út torkolatánál rendőrök is állnak.
A Fidesz gyűlésén ELMAR BROK, NÉMET EP-KÉPVISELŐ VOLT AZ ELSŐ SZÓNOK. A politikus szerint a '48-as követelések ma is aktuálisak. Kiemelte, hogy hazája mindig hálás lesz Magyarországnak, azon belül is a Fidesznek, amely ifjúsági mozgalomként támogatta az újraegyesítést. Ezt követően Rákay Philip felolvasta Blaskó Péter levelét. A műsorvezető a Kossuth díjat át nem vevő művészt méltatta, mondván nyílt konfliktust vállal a hatalommal.
Fidesz rendezvényén felszólaló JÓKAI ANNA arról beszél, hogy nem a profitról szól a világ, hanem a szeretetről. Véleménye szerint ebből az következik, hogy nem adhatjuk el a hazánkat és gyermekeink jövőjét. Szerinte a lelkek felszabadítására és igazságos közteherviselés kialakítására van szükség. Jókai Anna párhuzamot vont '48 és '56 között: mind Ferenc Józsefnek, mint Kádárnak megbocsátott a nemzeti amnézia, ezt pedig szégyellnünk kell az írónő szerint.
KASZÁS ATTILA felvételről szavalja el a Nemzeti Dalt a Fidesz gyűlésén.
ORBÁN VIKTOR, a Fidesz elnöke lépett a pulpitusra nagy, szűnni nem akaró tapsvihar közepette. TARTSÁTOK TISZTELETBEN a NAPOT, AMIKOR A NÉP SZAVA MEGSZÓLAL. Már csak ki kell tartanunk a saját utunk mellet. Merjünk a jövő emberei lenni! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - fejezte be beszédét Orbán Viktor.
A beszédek végére körülbelül annyi ember gyűlt össze tudósítónk szerint, mint tavaly: a tömeg az Astoriáig élt.





 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Képek a Lánchídról
  2008-03-15 13:55:12, szombat
 
  Képek a Lánchídról















 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Mai események
  2008-03-15 13:23:52, szombat
 
  Mai események
9.30 Az öt legfőbb közjogi méltóság részvételével megkezdődött az állami ünnepség első rendezvénye: a zászlófelvonás a Kossuth téren. Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke, Szili Katalin házelnök, Sólyom László köztársasági elnök, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében ünnepélyesen felvonták a zászlót a Parlament előtt, miután az államfő erre megadta az engedélyt





A kordonon kívülről - csakúgy, mint egy éve - füttyszó és (jórészt a miniszterelnököt sértő) bekiabálás hallatszik. a külső kordonnál száznál több, az elmúlt másfél év utcai tüntetéseiről jól ismert személy gyűlt össze, legtöbbjük széles nemzeti színű karszalagot visel az ünnepi kokárda mellett. A téren megjelent két kokárdaárus is, a kis kokárda 300, a nagy 500, a nemzeti színű szalag 250 forintba kerül. Az árpádsávos zászlókat lobogtató tüntetők a külső kordonnál, a Vértanúk terén kiabálnak, fütyülnek, pfujolnak. Nem sokkal az ünnepi rendezvény kezdete előtt mintegy harminc fekete ruhát viselő szkínhed is megjelent a külső kordonnál. A kordonon belül egyenruhás rendőrök állnak sorfalat, nincs rajtuk védőfelszerelés, de mindegyikükön kokárda van. A téren lévő Rákóczi-szobornál több kutyás rendőr, a Miniszterelnök Hivatal előtt pedig nagy számú rendőri egység van.

10.25 Ifj. Hegedűs Lóránt a zászlófelvonás után misét tartott a Szabadság téri Hazatérés templomában. A lelkész itt - az Index információi szerint - eligazítást tartott arról, hogyan vonuljanak át a Nemzeti Múzeumhoz. A törvényesség betartását kérte a résztvevőktől.

11.00 Tizenegykor elkezdődött az állami ünnepség a Nemzeti Múzeumnál. A Szózatot piros-fehér-zöld ruhába öltözött, zászlót lengető fiatalok adják elő. Az előző évektől eltérően idén sem Gyurcsány Ferenc, sem Sólyom László nem vesz részt a műsoron.
Jordán Tamás főszereplésével jeleneteket adtak elő ifjú színészek a Nemzeti Múzeum kertjében. A Himnusz eléneklésével véget ért az állami megemlékezés a múzeumnál.




12:54 - Elvették a dobálnivalókat
A Március 15-e téren egy belső kordont is felhúztak a PETŐFI-SZOBOR körül, ott, ahol Demszky Gábor főpolgármester fog beszélni. Ide már senkit nem engednek be, csak a biztonsági őrök és a regisztrált újságírók lehetnek ott. Körülbelül 100-150 ember nekinyomul a kerítésnek. Sípolnak, kereplőznek, azt kiabálják, hogy "Demszky takarodj!". A külső kordonon nem hozhattak át semmi olyan tárgyat, amivel megdobálhatnák a politikust, a biztonságiak az üdítős palackokat is elvették. "El kúrtad, népirtó, hazaáruló" - ezt skandálják a Március 15-e téren. Óriási a ricsaj. Demszky beszédéből nem hallani semmit. A szigorú ellenőrzés ellenére egy-két tojás mégis repül Demszky felé. Néhány rendőrt eltalálnak. A tömegben két petárda robbant. "Demszky, takarodj!" - üvöltik . A tojás mellett ló ürüléket és követ is dobálnak Demszky felé, de most is csak rendőröket találnak el. A politikus túl messze van a kordon mögött. A Hír Tv szerint műanyagpalackok is vannak a dobált tárgyak közt. Az aszfaltot széttört tojások borítják





 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Széchenyi István:
  2008-03-15 09:25:35, szombat
 
  Széchenyi István




Közlekedési miniszter
A márciusi napok váratlan eseményei, a magyar független felelős minisztérium megalakulása reményt ébresztettek benne nemzeti önállóságunk megmaradásáról, s Batthyány Lajos gr. miniszterelnök felkérésére 1848. március 23-án elvállalta a közlekedésügy és közmunka tárcáját. Széchenyi felkérése a közlekedési tárca élére mai szemmel magától érthetőzőnek tűnik - hiszen 1848-ra évtizedes munkája feküdt Magyarország közlekedési eszközeinek kialakításában, de radikális politikai ellenfelei - különösen a márciusi ifjak - számára minisztersége elfogadhatatlan volt. Széchenyit kétségek gyötörték, helyesen cselekedett-e, amikor nézeteinél radikálisabb kormányban tisztséget vállalt. Naplójában - igazi feketehumorral arról írt - most írta alá halálos ítéletét, fel fogják akasztani, ráadásul Kossuthtal együtt... de csak azt fogja kérni, hogy legalább egymásnak háttal fordítva akasszák fel. A meghasonlás, mely közte és Kossuth között volt, a kabinetbe lépés után sem simult el, s most közelebbről nézve még sötétebb színben látta a Kossuth politikájától fenyegető veszélyt, mely mindinkább a dinasztiával való szakadás felé vezetett. A minisztertanácsban és a képviselőházban is (aug. 19.) hasztalanul szólalt fel ellene. Széchenyi közel öt hónapig, 1848. áprilisától szeptember elejéig állt a tárca élén. A minisztérium apparátusa 48 főből állt.

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1399
  • e Hét: 3169
  • e Hónap: 15845
  • e Év: 249592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.