Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Gyurcsány és kormánya megbukot
  2008-03-15 23:48:43, szombat
 
 

AKTUÁLIS ÉSZREVÉTELEK, MEGJEGYZÉSEK, INFORMÁCIÓK



I.

ÉS HAZUDNAK TOVÁBB...

Gyurcsány és kormánya megbukott a ,,népvizsgán"! Csúnyán! Mindenhol! Minden kérdésben!

Mindezek ellenére, a gyengeelméjűekre jellemző módon, nem érzékelvén a helyzet súlyosságát, boldogan mosolyogva magyarázgatták, hogy mekkorát hibázott az ellenzék, milyen stabilan állnak mögöttük az otthon maradt milliók, és milyen mérhetetlen kárt okoztak a háziorvosoknak az ,,IGEN"-nel szavazók.

TÉNYEK: 1/ A háziorvosoktól az OEP megvonta az amortizációs hozzájárulást, és a kiesett összeget a vizitdíjból akarták kompenzálni.

2/ Tekintettel arra, hogy az OEP a biztosítottak pénzével gazdálkodik, ezért nem volt joga a milliók által, évtizedeken át befizetett összegből - a biztosítottakért dolgozó háziorvosoktól -, semmilyen megvonást eszközölni, az Egészségügyi Minisztériumnak pedig nem volt joga vizitdíj címén új adót kivetni a betegekre, vagyis dupla adóztatást bevezetni! Hasonló a helyzet a kórházi napidíjak és egyéb kezelési költségek bevezetése vonalán.

3/ A háziorvosokat különféle jogcímen 9 fajta adójellegű befizetésre kötelezik, ha pedig nővérrel vagy asszisztenssel dolgozik (ami szinte nélkülözhetetlen), akkor plusz 4 féle ,,járulékos" kiadással kell számolni.

4/ Azt is elhallgatják, hogy a háziorvosok a vizitdíj után is fizetnek adót, tehát tömény hazugság és csúsztatás a közvélemény felé a túltáplált miniszter-asszonynak az a nyilatkozata, hogy a vizitdíjból befolyt összeggel az IGEN-nel szavazók megrövidítették a háziorvosokat.

5/ A vizitdíjak beszedése, adminisztrálása, ellenőrzése, az automaták beszerzésére és üzemeltetésére fordított összegek (beleértve a javítást, az alkatrész pótlást, és más járulékos munkákat) csupán a berendezést gyártónak hozott (és hoz) hasznot, viszont az egészségügyi dolgozók effektív munkaidejét rövidíti meg, ezzel egy időben pedig csökkenti a betegek vizsgálatára és kezelésre fordítható időtartamot.

VAGYIS: hazudnak reggel, este és éjszaka, miként azt a nyurga miniszterelnök precízen megfogalmazta Balatonöszödön.



II.

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPSÉG

A Gyurcsány-féle kormány - példátlan módon - megreformálta a nemzeti ünnepségek formai (megjelenési) koreográfiáját és tartalmi összetevőit: zárt körben ünnepelnek, zsebekben kutakodnak, mérhetetlen nagy rendőri biztosítást vesznek igénybe, és semmitmondó ünnepi beszéddel, illetve műsorral ,,szórakoztatják" a szigorú megfigyelés alá vont érdeklődőket.

A SÁNTA-KUTYA díjas Demszky sem marad el a kormánytól, ,,megszűrt" közönség előtt elrikácsolta szokványos (vádaskodó) szövegét a ,,biztonságiak" meghitt gyűrűjében, tojásfoltokkal tarkított kabátban, többször kihangsúlyozva (az őrző védő esernyősök gyűrűjében) és a száz méteren kívülre szorított tömeg előtt, hogy nem fél semmitől és senkitől...

Pedig annyira félnek a néptől, hogy kordonokkal, út-és utca lezárásokkal, rendőrökkel, rendőrkutyákkal, protokoll meghívókkal (belépőkkel) és szüntelen motozásokkal teszik ,,meghitté" és változatossá nemzeti ünnepünket, provokálván a (joggal) felháborodott ünneplőket.

III.

A RENDŐRSÉG

Puszta megjelenésével, felszereltségével, létszámával és fenyegetető (jellegű) fellépésével méltatlan szereplője az ünnepségeknek. Horthy idejében nem volt szükség ilyen óvintézkedésekre, de még Rákosit vagy Kádárt sem kellett ennyire védelmezni.

A hatalom (jogtalan) birtokosainak be kellene végre látniuk, hogy jobban utálják őket mint jogelődjeik bármelyikét, vagy a harmadnapos (poshadt) kukorica-gölödint.

Jó lenne megtudni, hogy miért a ,,sipkájuk" hátsó oldalán viselik a rend őrei az azonosítási számukat, nehéz elképzelni, hogy ilyen felszereltség mellett megkergessék őket, hogy leolvassák a hatáskörüket túllépők azonosítóját.

Az is érdekli az embereket, hogy a rendőröket is alávetették-e a motozási ceremóniának (?), mert sokan emlékeznek még a ,,viperás" vagdalkozókra, meg arra is, hogy a kopasz (kétszeres Demszky-díjas) főrendőr szemrebbenés nélkül letagadta, hogy vipera volt szemkilövőinél!

IV.

ROGÁN ANTAL

Rogán Antalnak most jutott eszébe, hogy bővíteni kellene a rendőrség hatáskörét, és szűkíteni a tüntetők nemzetközileg is elismert és elfogadott jogait.

Sajnálatos, hogy Rogán lassacskán,- az ugródeszkának használt FIDESZ ellenzékévé kezd válni, és nem azt feszegeti, hogy a rendőrség lépte át durván a hatáskörét (gondoljunk csak a ,,műveleti területre", a jogtalan őrizetbe vételekre, az ÁVH-s módszerekhez hasonló kihallhatásaira, stb., stb.), hanem a kisemmizett, elkeseredett és jogaiban korlátozott tüntetők ellen kíván további vaskorlátokat vagy jogi (hatásköri) ,,szögesdrótokat" felállíttatni.

Még nem látni tisztán, de mintha Rogán polgármester úr más (színű) köpönyeget viselne, mint anno dacumál, az országgyűlésben vagy a FIDESZ rendezvényein.

V.

ORBÁN VIKTOR

Szép, tömör, igazságot és jól artikulált beszédet mondott a FIDESZ elnöke, többszázezer néző előtt, a március 15-i ünnepi nagygyűlésen. Felvázolta a március 9-i választási eredmények jelentőségét, a kormány hibáit, és magyar nép elvárásait.

A mindvégig triviális (a szó tudományos jelentésére utaló) felsorolásainak legnagyobb hiánya, hogy nem tartalmazott konkrét: rövid, közép és hosszú távú célokat, tennivalókat; taktikai és/vagy stratégiai módszereket,- így a ,,HAJRÁ MAGYARORSZÁG" búcsúszó iránytű, határidő és feladatok nélkül maradt, de valami csodában reménykedő hallgatóság számára jelentette az ünnepi beszéd végét.

VI.

A HAZUG ÉS TRÁGÁR GYURCSÁNY

Nyugalmat erőltetve pózolta végig a nemzeti ünnepet. Siránkozva igényelte az összefogást, a konstruktív együttműködést és egymás megértését. Titokban együttműködést várt az ország kirablásában, a gazdaság tönkretételében, a hazugságok támogatásában (elfogadásában), a kordonozásban, a rendőri erődemonstráció mutogatásában, a nemzeti ünnep szétzilálásában.

Kerülte a népszavazás eredményeinek megemlítését, de óvatosan körülírva utalt a többség tájékozatlanságára és hibás szemléletére. Kerülte az ellenzék kritizálását, de mondókájából kimaradt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek és hőstetteiknek a méltatása is.

,,Bátran" végigkocogott a Lánchídon, miközben többen őrizték, mint Rákosit, Aprót vagy Kádárt, látszott rajta, hogy jobban érezné magát otthon, a zsidó vallású honfitársától elrekvirált objektum biztonságot kölcsönző falai között, figyelmen kívül hagyván, hogy Horn Gábor eligazította, hogy hová menjen.

Összességében: formája (ami fellépésére és kamaszosan esetlen mozgására vonatkozik) változatlan volt, félelme fokozódott, megviseltnek és bizonytalankodónak tűnt.



(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Bayer Zsolt szövegét mon
  2008-03-15 23:46:31, szombat
 
 
Orbán Bayer Zsolt szövegét mondta el
2008. március 15. 18:05


Két opció lehetséges: Orbán Viktor vagy Bayer Zsoltot tekinti ideológiai
iránytűjének, vagy pedig továbbra is a Magyar Hírlap publicistája írja a Fidesz
elnökének beszédeit. Erre legalábbis erősen utal, hogy Orbán március 15-ei
mondandójának analógiája megegyezett a pénteki Bayer-jegyzetével: az egyikben
iskolaudvaron, a másikban a zsibongóban állva hallgattuk, hallgattuk, hogy a
"nagyméltóságú helytartótanács reszketni méltóztatott".


Bayert követve - esetleg instrukciói alapján - az ellenzéki vezető ennek kapcsán
szombati beszédében párhuzamot vont a Gyurcsány-kormánnyal ("nekünk is van
nagyméltóságú helytartó tanácsunk, amely sápadt is és reszketni méltóztatik". Az
akkori helyzettől azonban Orbán szerint alapvetően eltér a jelenlegi: 160 évvel
ezelőtt a "az éhező jurátusok és hírlapírók" kitette a helytartótanács szűrét,
ellenben most a Fidesznek, a magyaroknak megvan a magunkhoz való esze, "ezért nem
hagyjuk el a törvényesség útját".

"Mi feltaláltuk az alkotmányos népítéletet. Ez világszabadalom" - értékelte a múlt
vasárnapi népszavazást a STOP várakozásaihoz képest meglepően visszafogottan fogadó
Fidesz-hívek előtt. Az elnök vázolta a követendő stratégiát: nem ülnek fel a
provokációknak, nem mennek lépre, nem lépnek csapdába. Erről közelebbit annyit
mondott, hogy nem járulnak hozzá az emberek mindennapi életét felforgató
cselekményekhez, amivel vélhetően a beszéd elhangzásakor még ismeretlen méretű
szélsőjobboldali-rendőr összecsapásra utalt. "Most már csak ki kell tartanunk" -
mondta Orbán, ám ezzel mindössze azt kódolta, hogy nincs már olyan messze 2010,
lépésről lépésre, félévről félévre közelebb lopóznak a következő parlamenti
választásokhoz; nincs szükség promt kormánybuktatásra.

Orbán a nemzetközi sajtóban is nagy várakozásokkal fogadott beszéde egyébként
meglehetősen laposra sikeredett, az obligát székely tréfát (isznak-e a halak vizet?
alkalmuk lenne rá) már nem először sütötte el, igazi tetszésnyilvánítást csak a
vasárnapi Horn Gábor-kommentárra utalással váltott ki ("sápadtan küldik el egymást
kalandos helyekre"). A Bayer-jegyzet mellett a mondandó másik visszatérő elemeként
a 2002-es MSZP-kampányszlogent parafrazálta: akkor a szocialisták "Magyarország
többet érdemel"-lel váltották le az Orbán-kormányt, a visszatérni készülő egykori
miniszterelnök ezúttal a Gyurcsány-kormányra utalt a "jobbat érdemel"-formulával.



Ugyanezt használta Orbán megelőző beszédében Kósa Lajos Fidesz-alelnök. A debreceni
polgármester szereplése jelzésértékűnek tűnik: évek óta nem lépett fel központi
rendezvényen a legfőbb vezető előénekeseként, sokkal inkább ellenlábasként
igyekezett magát pozícionálni- legutóbb október 23-án ment szembe az orbáni
stratégiával, majd egy februári lapinterjúban hozta nehéz helyzetbe a nem sokkal
később városába látogató pártelnököt. Az Orbánéhoz hasonló elemekkel operáló Kósa
beszéde amúgy erőltetetten vicceskedőnek tetszett, az obligát kormánybírálat nem
hozott újat, igazán csak egyetlen poénja ült. "Hogyan emlékeznénk ma Kossuth
Lajosra, ha nem a ceglédi, hanem az őszödi beszédet mondja el" - fejtegette harsány
röhögést okozva.

Ahogy Kósa felépése megkímélte az elemzőket attól, hogy találgatniuk kelljen, ki a
Fidesz második embere (vagy legalább kivel akarja Orbán az egységet demonstrálni,
úgy a hajdúsági alvezér is megfosztotta a sajtót annak megtippelésétől, hogy
mennyien voltak az ellenzéki párt központi rendezvényén. Kósa a pódiumról 20 ezer
embert látott. Munkatársaink tapasztalata szerint az Erzsébet-híd lábától - az
alkalomhoz illően a Kossuth Lajos utcán - az Astoriáig ért a kisebb
futballstadionnyi tömeg, jóllehet, helyenként szellősnek tűnt, hébe-korba pedig
komolyak lyukak tátongtak benne.

A hátul lévők kihangosítva, illetve darukról lelógatott kivetítőkön kísérhették
figyelemmel az eseményeket, ámbár a főszónokok előtt igazán csak Blaskó Péter
levele érdemel említést; a Kossuth-díjat visszautasító színész miniszterelnöknek
írt, és a vele való kézfogást elutasító üzenetét a rendezvényt moderáló Philip
olvasta föl.

A környező mellékutcákat komoly mennyiségű rendőri erők biztosították, habár
ezúttal nem birodalmi rohamosztagosnak öltözve, csak egyszerű egyenruhában, és
mindössze gumitonfával felfegyverezve. Az árusok ezúttal is arattak, a kokárda
viszonylag kevéssé fogyott, a kitűzők jobban, ám a párt maga teremtett piacon
kívüli konkurenciát számukra, amennyiben ingyen kitűzőket is osztogattak az
aktivisták.

Árpádsávos zászlók ezúttal is voltak, jóllehet a várakozásainkhoz képest kisebb
számban, szélsőjobboldali irodalommal viszont - az utóbbi évek Fidesz-trendjének
megfelelően - nem találkoztunk, Orbán történelemszemlélete mellett a Second Lady,
Lévai Anikó szakácskönyvét lehetett megvásárolni. Mindamellett lehet, hogy tudtak
valamit a kulisszák mögötti dolgokról, mert ezenkívül a Ferenciek terén csak Bayer
Zsolt könyve volt kitéve.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=292805&lstparts=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötszáz forintot szereztek azok
  2008-03-15 23:15:06, szombat
 
 

SOLTVADKERT

|

Ötszáz forintot szereztek azok a rablók, akik késsel támadtak egy fiatalkorúra Soltvadkerten.



A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomoz csoportos rablás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik csütörtök délután Soltvadkerten, a Hősök terén lévő buszmegállóban körbevették a sértett fiatalkorút, pénzét követelték, amihez nyomatékul ketten még kést is elővettek.

A sértett ennek hatására pénzét - 500 forintot - átadta támadóinak. Segítségére egy buszsofőr sietett, aki egy buszra segítette, annak ajtaját bezárta. A támadók ezt követően ismeretlen helyre távoztak.

http://w3.baon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=128886&fr=sh


Es meg azt mondjak nincs ciganybunozes Magyarorszagon. Meg jo, hogy szerencstlennek nem esett baja, ugyanis ezek a tetves varjuzabalok gyilkolni is kepesek akar 500 forintert is. Aztan meg ha felelossegre probaljak oket vonni, akkor meg jonnek azzal, hogy hat "keves az a segiiilyke, abbol nem lehet kijonni, kenytelenek vagyunk lopni"
Magyarorszag 2008...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reqiem 1848-2008
  2008-03-15 22:49:11, szombat
 
 
Reqiem 1848-2008


Peregnek a képek, 160 év elteltével...
Neked mégis menned kell, s hontalanul bujdosnál el?!
Mert bár megsárgult a fénykép s kifakult az írás,
Nem veszett el hit, remény, s a tudás utáni vágy.

Múltba vágyódsz, mert a jövőbe nem látsz,
Kétségek közt a bitófára vársz...
Ékes példa erre Atyáink múltja!
Mégsem tudsz tanulságot levonni ˝róla˝.

Saját kárán tanul az ember...
De csukott szemmel senki sem menetel.
Nyisd ki hát a szemed, ébredj végre fel!
Lásd meg már a káoszt, mely sötéten lep el!

Hisz nem maradt már bennük, egy csepp tisztesség sem!
Őseink földjén, az álmaikat hazug módon tépték el!
Saját álmodból késő ébredni már,
Hatalmas tömeg vett körül, mégis egyedül maradtál!

Most a szív, melyért epedtek,
Utoljára véletek dobban meg.
Kihagyni látszik, egyedül ver,
S a sokasággal szemben, végleg elmenetel.

Utolsó útjára én nem kísérem.
Sírjánál egy csepp könnyet sem ejtek.

Szívem, testem, s lelkem, őseimnek szánom!
Tiszta könnyeim magyar földemnek ajánlom!
S ha éltető nedű lehetne, több ezerrel egyetembe,
Talán a hamuból új virág is teremne!

Egyedül vagyunk? Egyedül maradtunk?
Rég volt idők, hol erősek voltunk?
Legyőzhetetlenek s egyetlenek,
Hol ezernyi szív egyként dobbant meg?

Kérlek ébredj! Vedd észre!
Hogy a hamu közt, új virág nőne!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új zsellérség van kialakulóban
  2008-03-15 22:45:13, szombat
 
 
Pozsgai: Új zsellérség van kialakulóban Magyarországon
2008. március 15. 08:29

MNO
Hazánk addig süllyedt, hogy ismét onnét kell elindulnunk, ahonnan az 1848-as forradalom kezdte a nemzet újjászületését - fogalmazott Pozsgay Imre Pécsett.

A volt államminiszter a Márciusi Charta alapításának első évfordulója alkalmából pénteken elmondta: a márciusi ifjak új pályán indították el az országot. Ma viszont mélyreható válság van hazánkban, milliók félnek a holnaptól.

Emlékeztetett: az 5 és fél millió munkaképes lakosból alig hárommillióan dolgoznak. Pozsgay Imre szerint új zsellérség van kialakulóban, amelynek munkája viszont nem kell senkinek. Úgy fogalmazott: a mi dolgunk előállítani egy új politikai erőt, amely újra emelkedő nemzetet tud csinálni.

(Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: A nemzet nem képes
  2008-03-15 22:08:11, szombat
 
  2008-03-15 21:59
Gyurcsány: A nemzet nem képes követni a tempót

A Művészetek Palotájában este nyolc órakor, a miniszterelnök beszédével zárult az állami ünnepségsorozat. Gyurcsány Ferenc újra nehéznek nevezte a 2006-os kormányalakítás óta eltelt két évet.



Valószínűleg a kormány és a kormánypártok számára bukással végződő népszavazásra utalhatott, amikor némi önkritikával arról beszélt, az ország vezetőinek felelőssége, ha az általuk diktált tempót a nemzet nem képes követni. Orbán Viktor beszédére utalva a miniszterelnök megjegyezte, ő nem szeretne erőltetett párhuzamot vonni a 160 évvel ezelőtt történtek és a jelenlegi események között. Ugyanakkor ismét a reformkorhoz hasonlította kormánya eltelt két évét.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összecsapás a Nagykörúton
  2008-03-15 21:46:06, szombat
 
  Összecsapás a Nagykörúton



Belföld
A Nagykörúton könnygázt vetettek be a rendőrök, és a Blaha Lujza tér felé szorítják a több száz fős töntető tömeget. A rendőröket Molotov-koktélokkal dobálták meg.


Este nyolc körül a Blaha Lujza térrről egy több száz fős tömeg kormányellenes jelszavakat skandálva a körúton vonulni kezdett, valószínűleg a Művészetek Palotája felé, ahol Gyurcsány Ferenc tartott beszédet.

Nagyon sok résztvevő csuklyát viselt, vagy nemzeti színű zászlókkal takarta el arcát. A sajtósok sem lehettek biztoanságban, ugyanis négyszer-ötször megütöttek egy fotóst. A Petőfi híd irányában a körúton a tömeget vízágyú és rendőrök kísérték.

Kilnec óra körül a Ferenc körút magasságában rendőri erőket vontak össze, könnygázt vetettek be, majd lassan, araszolva elkezdték szorítani a tüntetőket a Blaha Lujza tér irányába. A tüntetők a mellékutcákba szaladtak, majd onnan Molotov-koktélokkal, petárdákkal és kövekkel próbálták feltartóztatni a rendőröket; több helyen kukákból emeltek barikádokat.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtószabadság, 2008
  2008-03-15 20:29:30, szombat
 
  D. Horváth Gábor: Sajtószabadság, 2008
2008. március 14. 08:38


MNO

D. Horváth Gábor:

A szemérmes hatalom eközben meglehetősen kíváncsi természetű. Akár titkosszolgálati eszközöket is bevet annak érdekében, hogy kifürkéssze, mit csinálnak a jobboldali újságírók. Így fordulhatott elő az az eset, hogy a Magyar Nemzet munkatársánál megjelentek a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai azt követően, hogy kollégájával Szilvásy György akkori kancelláriaminiszter vidéki építkezésén gyűjtött anyagot. A súlyosabb és kevésbé súlyos példákat oldalakon keresztül lehetne még sorolni, és nem biztos, hogy egy közvélemény-kutatás alapján a magyar újságírók is arra a következtetésre jutnának, mint a minap a washingtoni külügyminisztérium emberi jogi jelentése, amelyben a szerzők a Magyarországról szóló részben a jogos elmarasztalás mellett szabadnak minősítették a sajtót. De hát ez egy bonyolult kérdés. Az amerikaiak nem először és valószínűleg nem is utoljára tévedtek. Olykor szándékosan.

(Magyar Nemzet, 2008. március 14.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másfélszeresére nõtt az
  2008-03-15 20:08:05, szombat
 
  Másfélszeresére nőtt az adósság



Belföld
Tavaly másfélszeresére nőtt, és az év végére elérte a 600 milliárd forintot az önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások hosszú lejáratú adósságállománya - ez derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) napokban lezárult elemzéséből.


adatokból kitűnik: a hosszú távú követelések állománya az év elejéhez képest 192,1 milliárd forinttal, 46,71 százalékkal, a 2007. szeptember 30-i állapothoz képest pedig 82,7 milliárddal, 15,89 százalékkal emelkedett.
A különböző típusú hitelek és kölcsönök közül a helyhatóságok a fejlesztési célú kötvényeket részesítették előnyben, különösen az utolsó negyedévben, amikor ezek állománya több mint kétszeresére, 75 milliárd forintról 177 milliárdra emelkedett. Ezeket az összegeket elvileg fejlesztésekre kellene fordítani, ám mivel a települések évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdenek, szakemberek szerint korántsem biztos, hogy a kötvényeket valóban az eredeti célokra költik.
Az aggályokat növeli az is, hogy szakértők úgy vélik, a kötvénykibocsátásnak éppen az az ,,előnye", hogy a kockázatelemzés és a felhasználás nyomon követése is jóval lazább, mint a banki hitelek esetében, vagyis e források népszerűsége arra utal, sok helyhatóság a működési kiadásokat kívánja ily módon finanszírozni. Főleg, hogy a beruházási célú hitelek állománya 2007 utolsó negyedévében még csökkent is. Igaz, annak is van esélye, hogy a települések a várható kormányzati szigorításoktól való félelmükben előre ,,betartalékolnak" nagyobb összegeket, s ezekből később az uniós fejlesztések önrészét szándékozzák kipótolni. Az, hogy a tavalyi mintegy 200 milliárd forintnyi hosszú lejáratú adósságot a helyhatóságok pontosan mire költötték, csak hónapok múltán derülhet ki, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ugyanis az egyes önkormányzatoknál végzendő vizsgálatok során a hitelek felhasználását is górcső alá veszi. Lóránt Zoltán, az ÁSZ Önkormányzati és Ellenőrzési Területi Igazgatóságának vezetője úgy számol, pontos kimutatás csak az év végére készülhet.
A szakember aggasztónak nevezte az adósságállomány növekedését, és úgy vélekedett, minél előbb át kell alakítani az önkormányzatok finanszírozásának jelenlegi rendszerét.
A pénzügyi gondokra utal az is, hogy a különböző településtípusok közül a megyei önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások hosszú lejáratú adóssága emelkedett a legnagyobb mértékben a múlt évben: a kötvények és kölcsönök állománya mintegy 3,5-szeresére nőtt. Holott e helyhatóságok fő feladata a különböző intézmények, szervezetek fenntartása, vagyis bevételük nemigen keletkezik.
Kérdés, mikor érkezik el az a pont, amikor az önkormányzatok képtelenek biztosítani az oktatás és a kultúra finanszírozásához szükséges forrásokat. Igaz, a megyei önkormányzatok adósságállománya összességében még mindig jócskán elmarad a városokétól: előbbi aránya az összes állományon belül tavaly év végén 7,4 százalék volt, míg a városoké 52 százalék.

KR

VGO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Toleranciából egyes – bo
  2008-03-15 20:03:56, szombat
 
  Toleranciából egyes - botrány a nyíregyházi városi ünnepsége
í2008.03.15.

A hagyományokhoz híven Nyíregyháza szocialista vezetésű önkormányzata rendezte az idén is az 1848.március 15-i forradalom 160.évfordulója alkalmából tartott városi ünnepséget.

Nemzeti ünnepünkön valamennyi helyi politikai párt,civil mozgalom,illetve hagyományőrző-és kulturális egyesület,köztük a Draskovics Tibor igazságügyi-és rendészeti miniszter által éppen feloszlatni kívánt Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tagjai is képviseltették magukat. Jelen voltak továbbá az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta, másfél éve megszakítás nélkül demonstráló Kossuth Téri Tüntetők is .Az ünnepi beszéd befejeződése után és a történelmet idéző műsor szünetében került sor a Kossuth-szobornál az említett szervezetek koszorúzására.

Baljós előjelnek tűnt, hogy a csalással elnököt választó SZDSZ helyi prominensei már előzőleg nem tetszésüknek adtak hangot a Nemzeti Őrsereg és az Árpád-sávos lobogók jelenléte miatt. Ezt követően az MSZP-s, SZDSZ-es önkormányzati vezetők, Csabai Lászlóné polgármester asszonnyal az élen -nyilván a politikai hitvallásukat jelentő tolerancia jegyében- megakadályozták, hogy a kegyelet és az emlékezés koszorúit a Nemzeti Őrsereg, illetve a Kossuth Téri Tüntetők jelen lévő képviselői is elhelyezhessék a Kossuth-szobor talapzatán. Válaszképpen a Nemzeti Őrsereg tagjai háromszoros ,,huj, huj, hajrá" felkiáltással zavarták meg a folytatódó városi ünnepséget.

Az, ami ma Nyíregyházán történt, 1848-as hagyományainknak, a 12 pontnak és az áprilisi törvényeknek a totális tagadását jelentik. Azonban azok az idők már elmúltak, amikor a mai szocialisták kommunista jogelődei mondták meg, hogy miről mit lehet, mit kell, sőt, mit ajánlatos gondolni...
Március idusának szellemét és örökségét a nyíregyházi MSZP és SZDSZ, hűen önmagához, s a két párt országos politikai irányvonalához, ismét megtagadta, kifejezésre juttatva, hogy sajátjától eltérő politikai ideológiát és gondolkodásmódot a rájuk jellemző kirekesztés és intolerancia jegyében nem hajlandó, és nem képes megtűrni.

Nyíregyháza, 2008. március 15.
Lipusz Zsolt
Jobbik alelnök
Nyíregyháza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.