Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Két új Zas-vers
  2008-03-18 20:12:20, kedd
 
  GYURCSÁNY BÜSZKÉN
(Ünnep !?)

Gyurcsány büszkén két lábra állhat,
kioszthat plecsnit is vagy hármat.
Eladott országot már itt,
Viktornak nem marad másik.
Bemegy reggel a parlamentbe,
ruhája szép, beszéde kerge.
Kóka Jancsi tartja a tálat,
Horn Gabika szemből trafálhat.
Katalinon ráncos a szoknya,
Kuncze kuncog, tűzné horogra.
Az első padból Demszky kalapban
fejét vakarná.Szájában hab van.
Futna tüstént Kroáciába,
házát cserélné fel dukátra.
A földalattit számos ponton
elnepperelte. Stoppol, horgol.
Rendőrei is úgy vigyáznak,
pelenkára jusson Gabának.
Sólyom szárnyal, szomjas a torka,
bár pálinkáját már beszopta.
Betyár világ. Klónok és klánok.
Nyilatkoznak és vitáznak. Még
áll a bál ott.


ASSZONY LEHET
(Ellentétes szemszögből)

"Asszony lehet elnök. De néger ?
A fehér házban ő nem fér el.
A kertjeinkben füvet nyirhat,
pucolhat cipőt is kin-tón-nak.
Arra mi is nagyon vigyázunk,
hogy a jogar maradjon nálunk.
Nem cseresznyézünk feketével,
fusson Fokföldre még az éjjel !"

Zas Lóránt

-- Arizóna, 2008. márc. 17.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmilliós vérdíj a ...
  2008-03-18 18:31:23, kedd
 
  Él(jen) adiktatúra?!

Félmilliós vérdíj a rendbontókra

A budapesti rendőrfőkapitány minden egyes, a rendőri felvételeken látható és március 15-én jogsértést elkövető személy azonosításában segítő állampolgárnak félmillió forintot ajánlott fel. Tóth Gábor szerint szakszerű volt a rendőrség fellépése.

Tóth Gábor elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 12 fős nyomozócsoportot hozott létre bűnügyi munkatársakból és informatikusokból. Az a feladatuk, hogy a március 15-én készült rendőrségi és televíziós felvételek alapján további jogsértők kilétét állapítsák meg. Ehhez várja a főkapitány az állampolgárok segítségét és 500 ezer forintot tűz ki minden elkövető nyomravezetéséhez.

Forrás: Figyelőnet http://www.fn.hu/belfold/20080318/felmillios_verdij_rendbontokra/


Kommentár

A diktatúra nyilvános beismerésének lehetünk tanúi a fenti hír hallatán. A félelemkeltés, az egzisztenciális fenyegetettség, a júdáspénz beígérésével a Rákosi korszak idejébe léptünk vissza.
Nem lennék meglepve, ha a rendbontók politikai megfontolás szerint kerülnének bíróság elé, és a kivezényelt, felbérelt provokátorok meg simán megúsznák.
Sajnos azt kell mondanom, hogy a rendszer aljassága a rendszergazdáktól ered. Ebbe a sorba állt be Tóth Gábor rendőrfőkapitány. Méltó társává vált Gyurcsány Ferencnek!

Csak így tovább Tóth elvtársúr!
Szálasi legalább nem ígért be vérdíjat a zsidókért. Ön a magyarokra tűzött ki vérdíjat!
A magyar forradalom és szabadságharc 160. évfordulója új Hajnau-t szült a demokratikusnak hazudott Magyar Köztársaság jogszolgáltató ege alatt.
Tessék mondani rendőrfőkapitány úr: Mikor akasztanak? Mert már lőni ugye lőttek.

Éljen Gyurcsány?! Éljen a diktatúra?!

Takács András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt méterre közelítheti meg...
  2008-03-18 18:24:39, kedd
 
  A hírTV öt méterre közelítheti meg Veres Jánost
2008.03.18.
MTI

A hírTV munkatársai bukósisakban és sajtó feliratú láthatósági mellényben
jelentek meg a Pénzügyminisztérium keddi tájékoztatóján, ahol Veres János
pénzügyminiszter először távozásra szólította fel, majd arra kérte a őket,
hogy ezentúl öt méteres távolságon belül ne közelítsék őt meg.

Veres 344,5 milliárdos hiányt vár márciusra A televízió munkatársai nem
adtak magyarázatot a Pénzügyminisztérium keddenként tartott szokásos
sajtótájékoztatóján szokatlannak számító öltözetükre. A Magyar Nemzet című
napilap írt keddi számában arról, hogy Veres János pénzügyminiszter
,,nekitámadt" a hírTV riporterének, aki kérdéseket kívánt neki feltenni. A
napilap szerint ,,a tárcavezető válasz helyett a vállával egyszerűen a
kameraállványnak lökte a kérdezőt".

Veres János az államháztartási tájékoztatón elmondta: elege van abból, hogy
a hírTV szórakozik vele és családjával, arról pedig nem tehet, hogy a
riporter sem lát hátrafelé. Így amikor eléállt megakadályozva a
továbbhaladásban, majd hátrafelé ment, a kameraállványnak ütközött. A hírTV
riportere a keddi tájékoztatón az adócsalásért börtönbe zárt egykori
üzlettársáról kérdezte a minisztert, aki nem válaszolt a kérdésre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyel tisztek hóhérai ...
  2008-03-18 18:21:22, kedd
 
  '43-as lapszemle: Zsidó GPU-biztosok voltak a lengyel tisztek hóhérai
2008-03-17. 18:50 Kuruc.info

1943. április 16. (Német Távirati Iroda) (Zsidó GPU-biztosok voltak a lengyel tisztek hóhérai) A főkormányzóság lengyel lakossága a sajtó és rádió útján értesült a GPU szmolenszki tömegkivégzéseiről A jelentés a lakosság minden rétegében mély hatást keltett.

A lengyel rádióban a lengyel küldöttség egyik tagja a rádióbeszélgetés keretében nyilatkozott a katyni tömegsírral kapcsolatban, közvetlen benyomásairól. A főkormányzóság ukrán rádió-hírszolgálata megbélyegző szavakkal emlékezett meg a bolsevisták katyni vérengzéséről. A Szmolenszk mellett tovább folytatott széleskörű vizsgálat a tanuk és más kihallgatott egyének egybehangzó vallomásai alapján kétségtelenül megállapította, hogy a lengyel tisztek gyilkosai zsidók voltak.

A szmolenszki GPU bizottág volt alkalmazottainak vallomásai szerint a GPU vezetősége 1940. márciusában és áprilisában a 12.000 lengyel tiszt agyonlövetésekor több biztost küldött ki a minszki GPU bizottságról. A szmolenszki biztosi hivatalból négy GPU zsidó tisztviselőt küldtek ki a lengyel tisztek agyonlövetésére: Lew Ribak-ot, Chaim Finberget, Abram Borsszovicsot és Pavel Borodinszkit. A gnesdowai pályaudvaron vették át a fogolyszállítmányokat és onnan a kivégzés színhelyére kísérték. Később azzal hencegtek ezek a GPU tisztviselők, hogy 17 éves lengyel zászlósok sírni kezdtek kivégzésük előtt és nagy pénz és értéktárgyakat kínáltak fel nekik, ha megmentik életüket. (...)

Az alapos német vizsgálat szerint a GPU krasznojbori üdülőhelyén 10 ezer lengyel tisztet lőttek agyon 1940. februárjában és márciusában, aki a szovjet hatalmába került. A GPU emberei a lengyel tiszteket nyakszirten lőtték. (...) Kraszojbor község mögött a szmolenszk-minszki országút és a Dnyeper között egy két kilométer hosszú és egy kilométer széles fenyőerdő húzódik, és az erdőt magas kerítés veszi körül. Ebben az erdőben van a GPU üdülőhelye, ahol a lakosok elbeszélése szerint májustól szeptemberig minden évben GPU tisztviselők üdültek.

Az 1940. évben tavasszal és ősszel az erdőből lövéseket és kiáltásokat hallottak. A német csapatok bevonulásáig tilos volt az erdő területére való belépés. Az úttól kétszáz méternyire vannak a tömegsírok. A feltárt tömegsírban szorosan egymás mellett és tizenkét rétegben egymás fölött hevernek a holttestek, amelyeken most is rajta van a lengyel tiszti egyenruha és egyéb felszerelés. (...) A német katonai hatóságok az elmúlt télen hallottak először a lengyel tisztek tömeges kivégzéséről és április elején kezdték meg a holttestek exhumálását. Már az első tíz napon világossá vált, hogy a GPU itt a szovjet hatalmába került lengyel csapatok egész tisztikarát kiirtotta.

(Olvasónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekünk is van mitől tartani...
  2008-03-18 18:19:58, kedd
 
  Tomi Lapid figyelmeztet
Interjú a volt izraeli miniszterelnök-helyettessel
2008. március 7. 08:06 Hetek

Hitler óta az iráni elnök használta először azt a kifejezést, hogy el kell pusztítani a zsidókat - erre figyelmeztetett Tomi Lapid Budapesten. A magyar származású politikus szerint a magyaroknak is van mitől tartani Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök antiszemitizmusa miatt. Ráadásul Irán pénzel olyan terrorszervezeteket, mint a Hezbollah és a Hamasz, és Oszama bin Laden finanszírozásában is részt vesz.

"Szeretném figyelmeztetni a magyarokat: amit Ahmadinezsád el akar indítani, azt nem fogja félbehagyni. Nem hiába készít atombombát: azt hiszi, hogy Allah a muzulmán vallásra bízta a világ feletti uralmat. Ezért számára Izrael, amely a zsidó-keresztény kultúra képviselője a Közel-Keleten, az első számú ellenség. Tehát nem csak azért, mert mi zsidók vagyunk, hanem azért is, mert mi a nyugati civilizációt, demokráciát képviseljük ott" - vélekedik Lapid.

A legutóbbi felmérések olyan meglepő eredményt mutatnak, hogy az Egyesült Államokban - ezen belül New Yorkban -, Németországban és Ausztráliában nőtt leginkább az antiszemita támadások száma az elmúlt évben. Európában a legtöbb zsidóellenes incidenst Nagy-Britanniában jegyezték fel. Lapid szerint azonban az antiszemita incidensekről készült puszta statisztika nem mérvadó.

"Elég az, hogy öt bitang három temetőben felborít zsidó sírokat, máris van három incidens egy olyan országban, ahol egyébként nem jellemző az antiszemitizmus. És lehet olyan ország, ahol virágzik az antiszemitizmus, de azok, akik ilyen tetteket követnek el, bíznak abban, hogy a nép antiszemitizmusát nem kell ilyen tettekkel tovább tüzelni" - véli Lapid, aki tavaly óta a jeruzsálemi Jad Vasem holokausztmúzeum vezetője.

Az Ehud Olmert izraeli kormányfőhöz közel álló politikus szerint azonban Magyarországon van ok az aggodalomra ebből a szempontból is. Európában ugyanis sehol nem masírozhatnak szabadon az olyan szervezetek, mint a Magyar Gárda. "Ezt Európában sehol máshol nem lehet így megtenni, mint ahogy másutt egy lelkész sem beszélhetne úgy, mint önöknél egy Hegedűs nevű pap.

Magyarországon ez a szólásszabadság nevében történik. A szólásszabadságot azonban nem kell annyira eltúlozni, mert az ilyen beszédek bűntények Európa legtöbb országában, ahol pedig van szólásszabadság. Ennek azonban kell, hogy legyen határa" - értékeli a magyar helyzetet Lapid.

Tomi Lapid, aki Ariel Saron kormányában igazságügy-miniszter és egyben miniszterelnök-helyettes volt, otthonosan mozog Magyarországon, de a délszláv térségben is, mivel a Vajdaságban született. Lapid szerint az elmúlt hetekben a Balkánon tapasztalt forrongás az bizonyítja, hogy a nemzeti és vallási ellentéteket nem lehet egy-két év alatt mesterséges módon meggyógyítani. A horvátok, a szerbek, az albánok, a bosnyákok között azután tört ki a háború, amikor már Jugoszláviában évtizedek óta békében éltek egymással. Ez is azt mutatja, hogy mennyire felszínes volt ez a béke.

"Mi zsidók érzelmi alapon tartozunk a szerbeknek, akik a zsidók mellé álltak a náci időkben, míg a horvátok a zsidókat mészárolták" - mondja Lapid, aki szerint Izraelnek figyelembe kell vennie azt is, hogy a zsidó államban élő 1,2 millió arab a koszovói példa nyomán szintén egyoldalúan követelheti az önállóságot, bár ezt jelenleg csak egy szélsőséges kisebbség gondolja így. Az izraeli arabok ugyanis alapvetően lojálisak Izraelhez. "Ez az egyetlen ország ugyanis, ahol az arab parlamenti képviselők nyíltan megmondhatják, amit gondolnak, mert ha ugyanezt egy arab országban próbálják meg, akkor könnyen fölakaszthatják őket" - fogalmaz Lapid, aki úgy véli, hogy Izraelnek semmi problémát nem jelentene a palesztin állam elismerése, ha az békét kötne.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alaptalan vádaskodás
  2008-03-18 18:17:29, kedd
 
  Tóth Gy. László: Izraeli politikus alaptalan vádaskodása Magyarország ellen
2008-03-18 12:48 Barikád.hu

Érdekes kérdés, hogy az amerikai politika alakítói honnan tudják, hogy Magyarországon ki a zsidó, mivel hazánkban e kérdés feltevése politikailag nem korrekt, tehát kifejezetten üldözendő. A szabad identitásválasztás pedig csak növeli az e kérdéskörben létező zűrzavart.

Érdekes és méltatlanul elhallgatott interjú jelent meg a Magyar Nemzet 2008. március elsejei számában, ahol a Sitkei Levente által kérdezett

Tomi Lapid - Izrael korábbi miniszterelnök-helyettese, a Jad Vasem Intézet elnöke - így fogalmazott: "Nem azért telepedtünk le Izraelben, hogy együtt éljünk más népekkel, hanem azért, mert a holokauszt után arra jutottunk, hogy kell a zsidóknak egy saját állam." A zsidó-palesztin együttélésre vonatkozóan az izraeli politikus határozottan kijelentette: szóba sem jöhet az együttélés. Ez a vélemény nyilvánvalóan eltekint attól, hogy Izrael Állam 1948-ban mégiscsak egy palesztinok által lakott területen jött létre.

Lapid úr álláspontja egyébként zsidó szempontból teljesen érthető, hiszen az érintett területen jelenleg 5,4 millió zsidóval szemben 5,2 arab millió él. (Gázában és a megszállt Ciszjordániában 3,8 millió a palesztinok száma. A többiek Izraelben élnek, kisebbségi sorban.)

A nagy népszaporulat miatt az arabok száma hamarosan meghaladja a zsidókét, ami egy liberális tömegdemokráciában teljesen új helyzetet teremtene. Éppen ezért Cipi Livni, Izrael külügyminisztere szerint országának le kellene mondania a történelmi terület egy részéről, ha azt akarja, hogy Izrael zsidó és demokratikus állam maradjon.

A mai Izraelben nincs egyetlen liberális párt sem, ráadásul a polgári házasság intézményét sem ismerik. Az interjúalany szerint ennek ellenére "Izrael egy teljesen nyugati stílusú liberális állam", ahol a törvény előtt mindenki egyenlő. Az arabok helyzete azért rosszabb, mert "az izraeliek alapvetően polgárok, főként az intellektuális téren tűnnek ki, míg az arabok inkább földművesek, akiknél nem alakult ki egy olyan középréteg, amely a gerincét képezné az arab társadalomnak." A beszélgetés későbbi részében egyértelművé válik, hogy ez a kissé rasszista és küldetéstudatról árulkodó szöveg nem a véletlen műve. Gyanítható, hogy Lapid úr a korlátozott demokrácia híve, ahol ez egyenlőknél mindig vannak egyenlőbbek: "Ha zsidók írnak zsidókról, akkor olyat is megengedhetnek maguknak, amit a keresztények nem." Tomi Lapid például azért használhat erős jelzőket másokkal szemben, mert ő már sokat szenvedett, emiatt nem férhet kétség ahhoz, hogy őt kizárólag humanista szempontok vezérlik.

Alapelvként közölte: "Izrael a zsidók állama, de ez nem jelenti azt, hogy mások ne élhetnének ott teljes polgári joggal." A jobboldali Magyarország képviselői ugyanezt a racionális, ám mégis sokat és sokak által támadott álláspontot képviselik. Ebben a kérdésben tehát teljes az egyetértés: Magyarország a magyarok állama, de ez nem jelenti azt, hogy mások ne élhetnének itt teljes polgári joggal.

Ráadásul hazánkban a polgári házasság intézménye széles körben elfogadott. Az izraeli politikus ennek ellenére elégedetlen a magyarországi helyzettel. Szó szerint ezt mondta: "Most többet engednek meg maguknak, mint korábban." Nem világos, hogy ez a többes szám kikre vonatkozik: úgy általában a magyarokra vagy csak bizonyos politikai pártokra? Az sem tudható, hogy ebben a kontextusban kiknek a nevében lép fel a zsidó állam politikusa, azaz kik döntik el, hogy mit engedhetünk meg magunknak?

De Lapid úr mást is kifogásolt: "maguk a szólásszabadságot odáig vitték, hogy annak ernyője alatt a legszörnyűbb nyilas propaganda folyik Magyarországon. Amit ma maguk megengednek a demokrácia nevében, mint például a Magyar Gárda, az sehol máshol nincsen Európában." Később hozzáteszi: ezek a jelenségek "nemcsak Izraelt bántják, hanem rossz hatással vannak az amerikai kapcsolataikra is." Itt már nyilvánvaló, hogy Tomi Lapid a korlátozott demokrácia, és nem a szólásszabadság híve. Felvethető, hogy könnyű úgy demokratának lenni, ha csak a velem egyetértők juthatnak nyilvánossághoz, míg a másként gondolkodókat elegánsan ellehetetlenítem. Az izraeli politikus kissé elfogult, amikor a hazánkban folyó nyilas propagandát és a Magyar Gárdát említi. Ez a szervezet ráadásul alkotmányos keretek között, a jogállami normákat betartva működik.

Szélsőséges megnyilvánulások mindenütt akadnak, ezek a demokrácia nem kívánatos melléktermékei. Nyilván Lapid úr sem venné jó néven, ha hazája megítélésekor kizárólag annak az ortodox zsidó képviselőnek az álláspontjára figyelnénk, aki a Talmudra hivatkozva arra figyelmeztette zsidó képviselőtársait, hogy a homoszexualitás eltűrése földrengésekhez vezet...

Nyilatkozatának legfurcsább része mégis az volt, amikor arról beszélt, hogy a korlátlan szólásszabadság következményei rossz hatással lesznek az amerikai kapcsolatainkra. Ezek szerint Tomi Lapid úgy tekint ránk, mint akik számára nyilvánvalóan létkérdés az Amerikai Egyesült Államokhoz fűződő jó viszony. Nem csak azt hozta egyértelműen a tudomásunkra, hogy mi az, ami nem tetszik Izraelnek, de sugallata szerint még ennél is fontosabb, hogy az amerikai elvárásoknak sem feleltünk meg...

Ebből logikailag az következik, hogy a két ország - Izrael és az USA - álláspontja azonos.

Tomi Lapid aggódása megalapozatlannak tűnik, hiszen néhány évvel ezelőtt az USA külügyminisztériuma tudatta mindenkivel, hogy a magyarországi zsidók hazánkban megfelelően reprezentáltak az élet minden területén. Más források zsidó reneszánszról beszéltek.

Érdekes kérdés, hogy az amerikai politika alakítói honnan tudják, hogy Magyarországon ki a zsidó, mivel hazánkban e kérdés feltevése politikailag nem korrekt, tehát kifejezetten üldözendő. A szabad identitásválasztás pedig csak növeli az e kérdéskörben létező zűrzavart.

Tomi Lapid intoleráns véleménye aligha segíti a zsidók együttélését más népekkel. A nyilatkozat szerencsétlen voltát növeli az a tény, hogy sokan emlékeznek még Simon Peresz, izraeli államelnök lekezelő, nagyzási hóbortról árulkodó kijelentésére, amely szerint Izrael felvásárolta Magyarországot. A helyzetet csak súlyosbította, hogy az általa elmondottakat utólag viccnek minősítette, amit a beszéd szövegkörnyezete teljesen kizárt.

E kérdéskörben nem árt az óvatosság, mert az izraeli politikusoknak otthon is akad tenni valójuk bőven. Ezt bizonyítja, hogy a Polgári Jogok Izraeli Szövetségének (ACRI) legújabb kutatása szerint az izraeli zsidó fiatalok kétharmada az arabokat műveletleneknek, koszosnak és erőszakosnak tartja. Az izraeli zsidók 75 százaléka nem akar arabokkal egy épületben lakni, 50 százalékuk pedig úgy véli, hogy az arabok nem érdemelnek ugyanolyan jogokat, mint a zsidók.

Ilyen körülmények között nem lehet könnyű a békés egymás mellett élés megvalósítása. A jövőben valószínűleg mindenki jobban járna a tényeken alapuló, átgondolt vélemények megfogalmazásával.

(Megjelent a Magyar Nemzet 2008. március 18-i számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A házi gyermekorvosoktól ....
  2008-03-18 18:16:28, kedd
 
  A házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját osztják szét
2008-03-18 16:20:55

A házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját fogják szétosztani az összes
háziorvosi praxis között: arról, hogy milyen elvek szerint,
még folynak a tárgyalások - mondta el Horváth Ágnes egészségügyi miniszter,
miután megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a vizitdíj
eltörlése utáni teendőkről.

Hozzátette: ez összesen 280 millió forint havonta, vagyis a kieső vizitdíj
bevételek negyede, és csupán arra elegendő, hogy a praxisok működtetése ne
legyen veszélyben.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan és felháborító, hogy a
miniszter a gyermekorvosi ellátást fenyegeti.

(MR)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymásnak ugrasztja ...
  2008-03-18 18:14:35, kedd
 
  Horváth Ágnes egymásnak ugrasztja a gyógyítókat
NapiOnline 2008. 03. 18. 15:51:00

Horváth Ágnes akarva-akaratlanul "egymásnak ugrasztja" a gyógyítókat -
állítják orvosi körökben.

Az egészségügyi miniszter ma délután egyeztetésre
hívta az ágazat meghatározó szervezeteinek képviselőit.

A tárcavezető korábban kijelentette: nyitott minden konstruktív javaslatra,
mondják meg a díjakat ellenzők honnan vegyenek el pénzt.

A liberális vezetésű minisztériumban többször is leszögezték:
a vizitdíj és a kórházi napidíj pótlását csak a társadalombiztosításon
belüli átcsoportosítással
lehet pótolni.

Úgy tudni, az egyeztetésen a Magyar Orvosi Kamara (MOK) memorandumban közli,
hogy nem tartják jó ötletnek azt a kormányzati kezdeményezést,
miszerint a házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációjára fordítandó
280 millió forintot szétosszák a felnőtt körzetekben dolgozók között,
kompenzálandó a kieső vizitdíjakat.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hová tűnt...?
  2008-03-18 17:49:09, kedd
 
  Hová tűnt Budaházy és Toroczkai?
2008.03.18.

Budaházy György nélkülözhetetlen eleme a szélsőjobboldali rendezvényeknek:
neve radikális körökben egyfajta márkanévvé, az "ellenállás" védjegyévé
vált. Ez már csak azért is meglepő, mert folyton-folyvást harcra buzdítja
híveit - ő maga tettleg sosem konfrontálódik a rendőrökkel. Inkább csendben
felszívódik, ahogy ezt legutóbb, a március 15-ei csetepatéban is tette. -
olvasható egy, a barikád másik oldalán álló hírportálon. Az írás
mindenesetre elgondolkodtató, ha nem is biztos, hogy mindenben fedi a
valóságot.

Ami a jogászok körében esetleg vita tárgyát képezheti, az a Magyar Önvédelmi
Mozgalom (MÖM) március 15-ei rendezvényén jelenlévő radikálisak számára
kristálytiszta volt: Budaházy György, az ő hősük, ,,forradalmat" hirdetett.
Sőt, ahogy erről a hvg.hu korábban beszámolt, a diósdi férfi az interneten
már az ünnep közeledtével hívei tudtára adta: most aztán tényleg cselekedni
kell, aki otthon marad, gyáva. A cselekvést azonban ezúttal is főleg a
bomberdzsekis golyófogókra hagyta: jóllehet a Blaha Lujza térről a
Művészetek Palotája felé menetelő tömeget ő vezette pár száz méterig, a
komolyabb balhé kezdetekor felszívódott, ,,bajtársai" is szem elől
tévesztették. Azóta ismét bujkál (vagy sem), mindenesetre a rendőrség
szívesen kihallgatná - legalábbis a BRFK ezt állítja. Komoly büntetésre
azonban ezúttal sem számíthat.

Budaházy utcai karrierje 2002-ben, a parlamenti választásokat követő
emlékezetes ,,hídfoglaláskor" kezdődött: az egykori étteremtulajdonos a
szavazatok újraszámlálását követelő tömeg élére állva ekkor vált a
radikálisok hősévé. S noha ezt követően már szisztematikusan utcai
politizálásra rendezkedett be (a hídfoglalásra például évente szervezett
megemlékezést, sőt 2004 nyarán listát készített a nekik nem tetsző
rendőrökről), csak a tévészékház ostromakor tett szert országos ismertségre.
Pedig az ostromban akkor sem vett részt; az elfogatóparancsot azért adták ki
ellene, mert a Szabadság téri szovjet emlékművet megrongálta. Nem csoda,
hiszen Toroczkai Lászlóhoz hasonlóan leginkább csak buzdított, mindig
kivonta magát az utcai harcok alól. (Toroczkai sem vett részt a televízió
ostromában.) A tévéostrom utáni bujkálását hőstettként kommunikálta hívei
felé, noha valójában félt: mint azt egy Népszabadságnak adott interjújában
később kifejtette, tartott a rendőrök bosszújától, ezért nem adta fel magát.

Híveinek az sem szúrt szemet, hogy a szónoklataiban önmagát megalkuvást nem
ismerő hazafiként feltüntető Budaházy - ügyvédjén keresztül - ez idő tájt a
rendőrökkel egyezkedett. Azt, hogy elfogása után bármiről is megegyezett
volna velük, valószínűleg sosem tudjuk meg, de tény: pár nappal az elfogása
után már házi őrizetbe helyezte őt a bíróság. Idén januárban pedig első
fokon felmentették az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának
előkészülete miatt emelt vád alól, azzal az indoklással, hogy az egyik
szélsőséges honlapon közzétett írásaival közvetlenül és konkrétan nem hívott
fel az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására.
Mindezek tükrében meglepő, hogy Toroczkai mellett Budaházy mára a szélsőjobb
megkérdőjelezhetetlen figurája vált, sőt egyesek úgy vélik: tekintélyének
köszönhetően maga alá gyűrte Toroczkait is, aki a jobbkeze lett. Tavaly
tavasszal ketten indították a Hunnia nevű, ,,kormánybuktató, rendszerváltó"
hálózatot. Ahogy arról a Magyar Narancs hetilap tavaly beszámolt, hunniás
terveikről Budaházyék állítólag egy szupertitkosnak szánt tanyasi találkozón
egyeztettek az általuk megbízhatónak vélt szervezetek küldötteivel. Ezt
követte tavaly áprilisban a budapesti Hősök terén egy ,,seregszemle", ahol
Toroczkai mellett az arcát sállal eltakaró Budaházy is feltűnt, noha a férfi
ekkor még lakhelyelhagyási tilalom alatt állt.

Budaházyék elképzelése szerint a Hunnia egyfajta árnyékállamként működne:
saját kormánya, médiája, iskolája, fegyveres szervezete lenne. Ennek a
hálózatnak a tagja a radikálisok és a bőrfejűek között hídszerepet betöltő,
a Jobbikkal is kapcsolatban álló Magyar Önvédelmi Mozgalom is, amely az idei
március 15-ei rendezvényüket szervezte. A MÖM jelenléte arra utal, hogy
Budaházyék a hungarista szervezeteket nem fogadják soraik közé, ellenben nem
szeretnék, hogy a számukkal vereséggel végződött 2006-os és 2007-es utcai
harcok miatt csalódott ultrákat a hungaristák szívnák fel.

A Hunnia megalakítását sokan stratégiaváltásként értékelik. Eszerint az
elmélet szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal 2006-os évkönyvébe még a
társadalom felé nyitó szélsőjobb most voltaképpen zárja sorait és inkább
befelé fordul, ,,alapoz". Ennek azonban ellentmond a március 15-ei
MÖM-rendezvény, ahol Budaházy - noha tudta, hogy esélyük sincs ,,nyerni" - a
rohamrendőröknek vezette híveit.

hvg.hu

Forrás: Barikád.hu

Forráscím: http://barikad.hu/node/12525
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15-e kapcsán...
  2008-03-18 16:07:52, kedd
 
  ÉSZREVÉTELEK ÉS MEGJEGYZÉSEK
(március 15.-e kapcsán)

I. DEMSZKY SZEREPLÉSÉHEZ

A Petőfi szobor árnyékában rikácsoló Demszky volt a március 15.-i ünnepség egyik legnagyobb szégyenfoltja. Ez nem a kabátján lévő tojás nyomaira vonatkozik, hanem mondókájának tartalmára.

Demszky "belépője" azzal a kijelentésével kezdődött, hogy nem fél senkitől és semmitől, - majd azzal folytatódott, hogy véleménye szerint: "Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség a Szent Korona alkotmányára, nincs szükség igazi rendszerváltásra, aki ma ilyeneket mond, az a szabadság ellensége" (Sic!).

Demszky antifélelmét biztosította: a kordon, a római légiókhoz hasonlított rendőrség, a civil biztonságiak, a rendőrségi helikopter és a fekete esernyők.

A rikácsolásába foglaltakhoz pedig annyit lehet hozzátenni, hogy Demszky eddig is jól megvolt a toldozott-foldozott sztalini alkotmánnyal, és azzal a felemás rendszerrel, amelyben 17 évig úgy "elfőpolgároskodott", hogy hazugságából élte világát, Budapestet semmivel sem fejlesztette, de a főváros adósságát soha nem látott nagyságrendűvé növelte.

Vajon meddig bírja még az arcbőre vastagsága, hogy a budapestiek elé merészkedjen, vajon meddig tűrik még a szavazók, hogy egy ilyen politikai ripacs legyen a főváros élén???

II. DÁVID IBOLYA NYILATKOZATÁHOZ

A "kalapos" politikusnő ügyesen lavírozva Gyurcsány és Orbán között, most belátta, hogy pillanatnyilag többet hoz a konyhára, ha a többségi szavazókhoz csatlakozik és ő is rúg egyet tűsarkú cipőjével Gyurcsány tomporába.

A tévé kamerája előtt is azt kívánta érzékeltetni, hogy az IGEN-nel szavazókkal szimpatizál, és úgy viselkedett, mintha "hüvelykmatyi" pártocskájának elnökeként, perdöntő befolyása lenne a politikai események lezajlására.

III. A "RANDALÍROZÓKRÓL"

Még jóformán egy nap sem telt el nemzeti ünnepünk lezajlása óta, de máris jelentős könyvtári anyag jelent meg az utcai rendbontókról.

Zömében elmarasztalták őket, enyhébb vagy súlyosabb "kritikát" kaptak "balról" és "jobbról, sőt olyanok is voltak, akik provokátoroknak tartották a rendőrséggel farkas szemet néző, valamint Molotov- koktélt dobálókat.

Látszólag minden véleményt nyilvánítónak igaza van, pedig a teljes igazságot máshol kell keresni, nem az erőszakosan fellépők köreiben.

A világtörténelmi tapasztalatok egyértelműen azt igazolják, hogy egy adott rendszer ellen konfrontálódók (zömében) a legelkeseredettebb, legkisemmizettebb, legjobban megalázott és legkevesebb vesztenivalókkal rendelkező (főként fiatalokból álló) rétegekből verbuválódtak.

Ők a legfogékonyabbak azokra az impressziókra, amelyek hatást gyakorolnak a közvéleményre.

A francia, a magyar (1848-as), az orosz, a spanyol, az '56-os magyar, a román és más forradalmakat nem az akadémikusok robbantották ki és nem is ők voltak a "tűzvonalban", ezért most sem lehet(ne) elítélni azokat, akik "felvették a kesztyűt" a nemzetvesztő kormány erőszakszervezete ellen.

A kormány már hónapok óta (érezve bűneit és a tömegek kifejezett ellenszenvét) - mintegy provokálta a közvéleményt - utalva a rendőrség technikai eszközeinek fejlesztésére, és riogatta (figyelmeztette) a "fantom" erőket, hogy minden eszközzel fellép a botrányosan viselkedőkkel szemben.

Provokációnak minősült az is, hogy vasketrecekkel elbástyázva, szervezték a központi ünnepségeket, valamint példátlan nagyságrendű rendszabályokat és megoldásokat foganatosítva (utcai motozások, szondák és kamerák üzemeltetése, utak, utcák és terek lezárása, helikopter reptetése, vízágyúk mozgatása, speciális könnygázeszközök használata, farkaskutyák mutogatás, stb.), bontották meg az ünnepi hangulatot.

Provokációnak minősült, és az ünnephangulatát rontotta az a hatalmas rendőri erődemonstráció is, amely Gyurcsány és "csalogánya" (Lendvai Ildikó) szerint egy elenyésző kisebbség ellen lett felvonultatva.

A népszavazás eredményének a tükrében nem lehetett azt elvárni, hogy a radikálisabb érzelműek ne skandáljanak kormányellenes jelszavakat, bár még mindig kulturáltabb kifejezések hangzottak el feléjük, mint Gyurcsány, Horn (G) vagy a hetente röhencsélő "humor nagymesterei" szájából kibuggyanó obszcén kifejezések.

Azzal is ingerelték a felvonulókat, hogy még a zászlóik egy részét is begyűjtötték, kimutatván azt, hogy a rendőrség (minden előzetes bejelentés nélkül) eldöntheti azt, hogy milyen hosszóságú zászlórudakat lehet lengetni, bár az eddigi tapasztalatok szerint zászlórúdtól soha nem sebesült meg senki, annál többen a gumilövedékektől, a pajzsoktól, a gumibotoktól és a rendőrök kardlapjától.

Vagyis: a rendőrség ismét úgy viselkedett, mint "állam az államban", hatan-tizen- húszan rohantak két emberre, viseltek is azonosítót, meg nem is, ők döntötték el, hogy a közterületen hol és merre mozoghatnak az emberek, melyiket minősíthetik "műveleti" jelzővel.

Nagy valószínűséggel állítható, hogy ha egyetlenegy rendőr sem lett volna az utcákon, akkor egyetlenegy rongálás sem történt volna!

Ismeretes az a történelmi igazság, hogy az erőszak, erőszakot szül!! De az is igaz lehet, hogy az erődemonstráció (főként ha jogtalan és felesleges), erődemonstrációt szül!

Gyurcsányék nem tanultak semmit a történelmi példákból. Hatalmukat meg lehet hosszabbítani rendőri erőkkel (ideig,- óráig), de nem a végtelenségig! A hazug Gyurcsány minősült az elmúlt években a legnagyobb provokátornak, a randalírozó címkét kapott fiatalok pedig áldozatok voltak, még akkor is, ha kukákat vagy telefonfülkéket borogattak, mert még mindig sokkal mérsékeltebben viselkedtek, mint a párizsi, a londoni vagy a brüsszeli randalírozók, pedig azok anyagilag nyolcszor-tízszer jobban dotáltak, mint a mi fiataljaink döntő többsége.

Mindennemű magyarázkodás nélkül: az okot kell megszüntetni, akkor nem lesz okozat! '56-októberében a szovjet harckocsi volt az ok, és a Pesti Srácok benzines palackja volt az okozat.

Most Gyurcsány (és a provokatívan fellépő rendőrség) az ok, a radikális fiatalok az okozatok! Mivel (és szerencsénkre) a fiatalokat nem lehet megszüntetni,- ezért Gyurcsányt és bandáját kell távozásra bírni.

(Prof. Dr. Bokor Imre)
a Justitia Bizottság elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 282 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 1079
  • e Hónap: 9683
  • e Év: 45624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.