Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mások szeretete...
  2008-03-25 23:32:10, kedd
 
 



(A fordító, Vágó Gy. Zsuzsanna engedélyével közölve)
 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Pár gondolat a SZERETETRŐL
  2008-03-25 19:06:30, kedd
 
  PÁR GONDOLAT A SZERETETRŐL, AHOGYAN MOSTANÁBAN ÉRZEM, ÉLEM.

A minap rájöttem, hogy amióta nem az eszemmel - az egommal - szeretek, egészen másképpen szeretek.
Ez pedig azt jelenti, hogy ilyenkor a szívemmel szeretek.

Megtapasztaltam, hogy ez a legfontosabb érzés az életemben - ehhez kapcsolódik az öröm, a boldogság, a harmónia.

Nem várni, hanem adni kell a szeretetet, mégpedig állandóan kisugározva azt.
Aki képes szeretni, szeretetet adni, kisugározni, aki képes másokra figyelni - az százszorosan kapja vissza, részesül maga is benne, megfürdik a szeretet sugarában.
Ez azért lehetséges, mert a jó vonzza a jót - minden energiát bocsát ki, s vonzzák egymást. Jól mutatja ezt be a Vonzás törvénye című mű is. A szeretet bevonzza és maga köré gyűjti a szeretetet, s ezáltal a szeretetet adó a környezetét is javítja, jobbá lesznek körülötte az emberek.
Olyan boldog voltam, amikor egyik nap azt mondták nekem, hogy szeretetem által jobb ember lett az, aki vette, magába fogadta. Természetesen én is jobbá válok a kisugárzott szeretettől és attól, amit visszakapok.

Előfordul, nem is egy esetben, hogy félünk szeretetünket kimutatni, kibocsátani. Tévesen azt hisszük, hogy kevesebbek leszünk általa. Azt gondoljuk, hogy csak akkor adhatunk, ha kapunk is, vagy csak olyan mértékben adhatunk, mint amennyit kapunk. Ebben az esetben fordul elő, hogy bántunk, visszavonulunk, esetleg még félünk is.

Tanulni kell a szeretetet, mert ebben a szeretet nélküli, rideg, egoista világban elveszünk, ha mihamarabb nem tanuljuk meg.
Meg kell élnünk az igazi szeretet érzését, gyakorlását, mert ezáltal élhetünk kiteljesedett életet! Ekkor élhetünk harmóniában, boldogságban, mely összeforr belső énünkkel - ekkor érezzük azt, hogy nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel szeretünk.

Egy napon írtam egyik barátomnak a szívem szeretetével, s másnap bocsánatot kértem ezért, bocsánatát kértem, hogy a szívemmel, s nem az eszemmel írtam neki.
Óriási hibát követtem el magammal szemben, mert ezt nem kellett volna megtennem.
Ez az eset is bizonyítja azt, hogy belénk rögződött az, hogy még mindig sokszor az eszünkkel szeretünk és nem a szívünkkel.
A szívemmel szerettem, ennek szellemében írtam, s ezért bocsánatot kértem? - nem kellett volna!
Érezze csak a szív béli szeretetet, - még ha olykor fáj is annak tudomásulvétele - mert ez a jó, ez ad boldogságot, s további erőt a szeretet kisugárzásának, továbbadásának.

Ha a szív szeretetéből fakadó szeretet miatt a jövőben nem kérünk elnézést - akkor a haladó úton járunk, s egyre kevésbé követjük el azt a hibát, hogy nem a szívünkkel szeretünk.
Megvallom őszintén, még nem minden élet helyzetben tudom ezt megvalósítani, de azon az úton járok, hogy ezt tegyem nap-mint-nap, hátra szorítva ezzel az ésszel, egoval adó szeretetet.
Amennyiben ezt sikerül megvalósítanom, akkor mondhatom el, hogy elértem célomat, elértem a feltétel nélküli szeretettség állapotát., megtanultam az igaz szeretet adását, elfogadását!
(Táltos)



 
 
2 komment , kategória:  Szeretet írások  
Szép napot, hetet!
  2008-03-25 16:39:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Üdvözlés, köszöntés,köszönés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 1148 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 482
  • e Hét: 2227
  • e Hónap: 10493
  • e Év: 127146
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.