Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Vizitdíj a miniszternek
  2008-03-04 22:36:01, kedd
 
  Vizitdíj a miniszternek



Belföld
Kórházi látogatásához háromszáz forinttal akarta kisegíteni a minisztert Dunaújvárosban egy fideszes képviselő.


Kettős céllal látogatott a dunaújvárosi kórházba Horváth Ágnes, derült ki a miniszteri vizit alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. Egyfelől a vizitdíj-kampány részeként, másfelől azért, hogy az intézményvezetőkkel konzultáljon az egészségbiztosítási pénztárak alakulása kapcsán. Tájékoztassa őket arról, mit ró az új rendszer az ellátó helyekre, mit hoz az intézményeknek, milyen területeken van lehetőségük fejlesztésre. Tájékoztatást adott az Új Magyarország Fejlesztési Tervről is, amelynek bizonyos egészségügyi fejlesztési pályázatai már elérhetők. Például folyamatban van a sürgősségi betegellátási, az onkológiai és az egészségpólus pályázat - ez utóbbi azoknak a kórházaknak, amelyek egy-egy régióban a legnagyobb ellátó helyek, illetve az egyetemi klinikáknak. Ami ugyan Dunaújvárosra nem vonatkozik, de az előkészítés szakaszába jutott az összes egészségügyi ellátónak szóló uniós fejlesztési pályázat. A tárca a pályázati feltételek kidolgozásához tájékozódni szeretne az intézményekben arról, milyen területen látják szükségesnek a fejlődést, az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

A Weborvos kérdése - miszerint kevés a pozitív példa, ami bizonyítja, hogy a jelenlegi kórházi ellátó rendszer megfelelő finanszírozással működik, s terveznek-e ebben változást - több jó példát is felsorolt. A tétényi mellett az uzsoki, az orosházi, a mátészalkai, a kisvárdai kórházat említette. Negatív példaként hozta fel a nagykanizsai intézményt, amely állítása szerint az igazgatóváltás előtt mintegy kétszázötven-háromszáz millió forintos pozitív eredménnyel rendelkezett, ám azóta mínusz százhetven-kétszázmillió forintos adósságot halmozott fel. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy egy-egy intézmény vezetőségének jelentős hatása van arra, hogyan működik a kórház. A szaktárca adatai szerint az egészségügyi intézményeknek csupán egyötöde működik veszteséggel, ezek olyan kórházak, amelyek tartósan, hosszú évek óta küszködnek adóssággal. Ám közöttük is van olyan, amelyik egy újfajta menedzsment szemlélet kialakításával fordítani tudott a negatív tendencián.

A duális finanszírozás miatt egyes települési önkormányzatokra, mint tulajdonos fenntartókra nagy terhek hárulnak, ugyanakkor a környező települések nem járulnak hozzá az ellátáshoz, ismerte el, ám úgy látta, ezt önkormányzati szinten kell rendezni. Az új járóbeteg szakrendelőkre már a kistérségi társulásoknak kellett pályázniuk, így tulajdonosként minden település viseli a terheket is. A kórházak esetében ugyanakkor szinte megoldhatatlannak látja a helyzetet, ám itt nem az egészségügyi tárcának, hanem az önkormányzatoknak kell lépniük, hogy megpróbálják megváltoztatni a tulajdonosi kört, s ezzel a többieket is bevonják a finanszírozásba.

A miniszter jogosnak tartotta a dunaújvárosi kórház igényét, miszerint a központi béremelési keretből részesülni szeretne, ám erről a Pénzügyminisztérium dönt. A dunaújvárosi kórház évek óta nem közintézmény, hanem gazdasági társaság, így nem juthat ehhez a forráshoz, a béremelést magának kell kigazdálkodnia.

A látogatás végén Horváth Ágnes a 2006 őszén átadott sürgősségi betegellátó osztályt nézte meg, és egyetértett a kórház törekvésével, hogy pályázati forrásból központi műtőblokkot építsenek a jelenlegi szétszórt, korszerűtlen helyett, amely mind ellátási, mind gazdasági szempontból indokolt, és egybevág a tárca reformelképzeléseivel.

Weborvos - Sándor Judit

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaj a cukros- és citromos bács
  2008-03-04 22:34:33, kedd
 
  Jaj a cukros- és citromos bácsiknak!
2008-03-04 19:23:38

Totál hülyét csinál magából a rendőrség, amióta az ismeretlen szocialista képviselők házainál tüzeskedő, magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadseregnek nevező "szervezet" nyomába eredt.
Hajnali rajtaütések során nagy mennyiségben foglal le cukrot, citromot, mentalevelet, és más, terrorcselekmény elkövetésére nyilvánvalóan alkalmas koktélalapanyagot. Holott mást sem kellene tennie, mint a hipermarketek kereskedelmi kameráin figyelni, kik vásárolnak efféle veszélyes termékeket, s akinél akár egy kiló citromot vagy hasonló mennyiségű cukrot meglát, a pénztár elhagyása után azonnal tarkón lőhetné. Csírájában fojtaná el a terrorizmust. Az lenne jó és költséghatékony, nem ez a házról házra mászkálás! A szétguruló citromok között vérbe fagyva fekvő nyilasok táblával a nyakukban hirdetnék, hogy így jár mindenki, aki fel akarja forgatni a Magyar Köztársaság államrendjét.

Megint bodzát meg erdei, préselt gyümölcsök levét inná kicsi és nagy, öreg és fiatal, akárcsak régen, és senkinek sem kellene rettegnie a koktélos idegenektől. A baloldal így válna hagyományőrzővé, s változtatná idegenszívűvé a jobbot. Az lenne ám az igazi kulturális fordulat!

De a mi rendőreink oldalsemlegesek, ráadásul eszük is csak ennyi van. Házkutatnak, lefoglalnak, gyanúba hoznak. Ahogy tették ezt akkor is, amikor látványos attakkal vették be néhány nemezsapkában tüntető lakását 2004-ben. Ott és akkor irredenta könyveket találtak, amelyekből logikusan magyarázták az izraeli zászló Kinizsi utcai égetését. Csak úgy dühöngött a jobboldali antiszemitizmus, hogy az írók nem győztek kilépni az Írószövetségből. A lényegen már az igazság feltárulkozása sem változtatott. A fotókból ugyanis kiderült, hogy az izraeli zászlót egy közönséges provokátor szállította a helyszínre s dobta a tilosrádiós pólót égetők közé, majd úgy tűnt el szemünk elől, mint Potyka bácsi, Szabó Albert vagy Bácsfi Diána. Nyomtalanul és büntetlenül. Hétköznapi fasizmusunk médiagyermekeiként.

De búsongás helyett érdemes annak örülnünk, hogy amíg a rendőrségünk nagy erőkkel cukorrépaföldeket szánt ki és padlásokat söpör le, addig sem földön fekvő állampolgárokat rugdos vagy békés és békétlen állampolgárok szemét lövi ki, újabb Pro Urbe díj reményében. Ami világosan mutatja a fejlődést, a haladó szellemiség jelenlétét és kormányképességét. Bizakodásunk utolsó kapaszkodóját.

Borókai Gábor
hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szocialista politikus kényszer
  2008-03-04 22:30:40, kedd
 
  Szocialista politikus kényszerített kampányra romákat?


Kollár Krisztián, k, 2008-03-04 21:48



Zsarolással kényszerítette a romákat az MSZP melletti kampányolásra 2002-ben és 2006-ban is egy győri szocialista politikus - mondta el a Hír Televízió híradójának a Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke. Pádár László a roma közmunkaprogramból szerzett minimálbérük elveszítésével fenyegetett meg több mosonmagyaróvári cigányt is.

Közmunkájuk elvesztésével fenyegette Pádár László, aki tanácsadója volt Teleki Lászlónak, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős államtitkárának, a győri MSZP elnökségi tagja, önkormányzati képviselő a romákat, ha nem kapcsolódnak be aktívan a szocialisták 2002-es és 2006-os kampányába - állítja a Cigány Kisebbségi Önkormányzat mosonmagyaróvári elnöke. Horváth Elemér elmondása szerint: Pádár arra használta őket, hogy feleségét bejuttassa a megyei közgyűlésbe.

A kormányzati körökben is járatos Pádár László egyébként több millió forint közpénzt is juttatott 2005-ben a roma kisebbségi önkormányzat elnökeként annak a megyei cigányok érdekvédelmi szövetségének (CÉSZ), amelynek ugyancsak ő volt az elnöke, a fia pedig az elnökhelyettese. A megállapodásokat közösen írták alá. Pádár nem tartja összeférhetetlennek a közpénzek átutalását. ,,A Közigazgatási Hivataltól egyetlen egy esetben sem érkezett törvényességi kifogás" - fogalmazott Pádár.

A győri roma önkormányzat új vezetése bírósághoz fordult. Az testület elnöke Horváth Attila elmondta: korábban felszólították Pádár Lászlót hogy a 2006-ban a kisebbségi önkormányzat és a CÉSZ között létrejött megállapodásban foglalt 800 ezer forintról számoljon el, de ennek nem tett eleget, ezért tettek jogi lépéseket. A roma vezetők szerint Pádár mögött komoly kormányzati kapcsolatok álltak, így tehette meg, hogy több százezer forintról nem számolt el, s hogy a megyei cigányokat felhasználta az MSZP és saját maga politikai haszonszerzésére.

(hírTV)
http://lanchidradio.hu/szocialista_politikus_kenyszeritett_kampanyra_romakat_2008 0304
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pap egy tinédzser fiút gyónt
  2008-03-04 22:09:14, kedd
 
  A pap egy tinédzser fiút gyóntat:

- Atyám, vétkeztem szóban, tettben és gondolatban... Lefeküdtem egy lánnyal, pedig csak fél órája ismertük egymást...
- Te vagy az, Tamás fiam?
- Igen, én vagyok, atyám.
- Na akkor mondd el nekem: ki volt az a lány?
- Nem mondhatom el, atyám, vigyáznom kell a jóhírére.
- Ugyan már! Nekem mindent elmondhatsz!
- Tudom, de ezt nem.
- Na... Ki volt az? A Kovács Eszter?
- Nem mondhatom el...
- Hát akkor a Szabóék lánya, a Kati?
- Nem mondhatom el...
- A Kis Judit volt innen a szomszéd utcából?
- Nem mondhatom el...
- Nagyon véded te azt a lányt...
- Makacsságodat azzal büntetem, hogy fél évig nem jöhetsz a templomba ministrálni!
Odakinn találkozik a fiú az egyik haverjával:
- Na mi volt a papnál?
- Kaptam fél év szabit meg három tuti tippet!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Politikai aperitif voksolás el
  2008-03-04 21:35:05, kedd
 
 

TISZTELT ÁLLAMPOLGÁROK!



AZ IGEN VAGY A NEM SZAVAZATOK LEADÁSA ELŐTT, MINDEN VÁLASZTÓPOLGÁR EMLÉKEZZEN:



- A HAJDANI VÁLASZTÁSI CSALÁSOKRA;

- AZ ,,ÖSZÖDI" - BETEGES HAZUDOZÓ - ÍGÉRETEIRE;

- LENDVAI LASSAN ARTIKULÁLT GÁZÁR STOPJÁRA;

- KÓKA ,,DÜBÖRGŐ" GAZDASÁGÁRA;

- HILLER EGYKORI INGYENES KÉPZÉSÉRE, MAJD MTA ÉS EÖTVÖS ÖSZTÖNDÍJAIRA;

- LAMPERTH HATPONTOS MÉZES(ígéret)MADZAGJÁRA;

- JUHÁSZ ÉS SZEKERES HADERŐ-REFRORMJÁRA;

- A MÁV ÉS A MALÉV ELADÁSÁRA;

- ISKOLÁK, ÓVODÁK, POSTAFIÓKOK, VASÚTVONALAK TÖMEGES MEGSZÜNTETÉSÉRE;

- ZUCHSLAG ,,LENYÚLÁSAIRA",

- AZ INFLÁCIÓ NÖVEKEDÉSÉRE;

- A PERMANENSEN DUZZADÓ ÁLLAMADÓSSÁGRA;

- A TITKOSÍTOTT ÁLLAMKÖZI ÜZLETKÖTÉSEKRE;

- A 370 MILLIÓS PÁNZÉLOZOTT GÉPJÁRMŰVEKRE;

- A RENDŐRSÉG TÖMEGVERÉSI, LOCSOLÁSI, KARDLAPOZÁSI, ,,SZEMKILÖVÉSI" ÉS ZÁSZLÓTAPOSÁSI AKCIÓIRA;

- 1164 KÖNNYGÁZGRÁNÁT ÉS 769 FLAKON KÖNNYGÁZ ,,KIPORCIÓZÁSÁRA";

- A 300 EZER FORINTOS OPERABÁLI BEUGRÓRA;

A NÖVEKVŐ MUNKANÉLKÜLISÉGRE;

- A GYÓGYSZERÁRAK DRASZTIKUS EMELÉSÉRE;

- GERGÉNYI MŰVELETI TERÜLETÉRE ÉS DEMSZKY KITŰNTETÉSEIRE;

- A METRO ÉPÍTÉSE KÖRÜLI BOTRÁNYOKRA;

- AZ ELVETÉLT KORMÁNYREZINENCIÁRA FORDÍTOTT 2 MILLIÁRDRA;

- A SZÓVIVŐI ÉS ÁLLAMTITKÁRI HELYEK ,,SZAPORÍTÁSÁRA".

- HORVÁTH ÁGNES VIZITDÍJÁRA, SZÉFJEIRE, SZÜKSÉGTELEN KÜLFÖLDI ÚTJAIRA ÉS BEHŰTÖTT PEZSGŐJÉRE;

- STB.,STB., STB.,STB., STB., STB., STB., STB., STB., STB., STB., STB., STB., STB.



NO COMMENT!



(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Justitia Bizottság elnöke


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyzet fokozódik - hát a m
  2008-03-04 21:23:53, kedd
 
  A helyzet fokozódik - hát a magyar gazdaságban?




A helyzet fokozódik

Az utolsó három év gazdasági fellendülése ellenére Németországban a dolgozóknál, alkalmazottaknál 3,5 % -os bérszínvonal csökkenés állapítható meg.
(Hírforrás: AOL/Welt-online, 08.II.04.)




Kik profitálhattak hát?
Ki mások, mint a a tőkét biztosítók, a befektetők és a neoliberális társadalom élcsapata, a spekulánsok?!
Ha a szociális polarizáció tagadhatatlanul folytatódik az "erőseknél", akkor a kiszolgáltatottaknál, így Magyarországon is, hatványozódni fog.
Rohan az idő, eredménytelenül, s a hat évvel ezelőtti észrevételezéseim mintha ma születtek volna:


Munka és hátsó gondolatok

München, 2002. XII.


,,A munka nemesít“ Régóta él így a köztudatban. Ma is elfogadható. A munka szociális megbecsülését senki nem vonhatja kétségbe. Minden nép nyelvében létező, pozitív közmondások sora, mint ,,Aki nem dolgozik, az ne is egyék!“ is erre utal. Nem mindegy, hogy egzisztenciánk e biztosítéka milyen körülmények közepette valósul meg.

A tudomány, a közgazdaságtan szemszögéből semlegesen közelíhetjük meg az ősrégi társadalmi képződményt: termelési tényezők. - A munka a belőle levezetett másik tényezővel, a tőkével, valamint a természetből nyert nyersanyagokkal együtt a termelésre vonatkoztatva egymással kombinálódnak.

Mielőtt valaki munkához lát, ajánlatos, hogy előtte használja az eszét, s egyéni érdekeit és etikáját előzetesen a társadaloméval egyeztetve fogjon csak hozzá. Hiszen a munka függőségi viszony. Ezért fogalma sokunkban hátsó gondolatokat kelthet. Egyrészt pozitív értelemben, lelkiismeretileg. Hiszen végzése közben rendkívüli önfegyelemre van szükségünk hajlamainkra vonatkozólag, mint például: ,,Úgy kell a munkához hozzáállni, hogy mások is hozzáférhessenek“ elkerülése végett. - Másrészt keserű tapasztalatok alapján vagy éberségből, saját kiszolgáltatottságunk esetleges fokozódá-sa miatt. Nyugaton egyre kevesebb lesz belőle, ezért erősödik az egyén és a közösségek tudatos és tudat alatti érzékeny-sége a munka értelmével, intenzitásával és díjazásával illetve a meglévő lehetőségek elosztásával kapcsolatban. Nemzetkö-zileg két nagy csoport öszeegyeztethetelennek tűnő felfogása befolyásolja a társadalmak fejlődését:

-A gazdag ipari országok közvéleménye a gazdasági növekedés alakulásán méri társadalma fejlődését, míg a szegény, felzárkozni kívánó országok az ,,igazságos nemzetközi rend“, azaz: igazságos elosztást garantáló gazdasági modell ígényét hangsúlyozzák. A tőke termelési tényező -előjogú gazdasági rend irányító rétege a gazdasági növekedést fanatizálja, ami kizárja számára egy objektíve ,,jobb“, alternatív modell halvány esélyét, elképzelését. A ,,kapitalista“ helyesebben neoliberális gazdasági alapmodell változatlan egyeduralma, az önérdekű szakszervezeti és a kétségbeesett állami elosztás-szabályozás ellenére minden társadalmon belűl és az országok között tovább fokozza a szociális polarizációt.

Reménytelen kiszolgáltatottságnak (ez esetben a munkaerőpiac nemzetállami-demokratikus ellenőrizhetetlenségének) ter-rorizmus a következménye. Ennek fundamentumát, az egzisztenciális kiszolgáltatottságunkat tán nem az észrevétlen, leple-zett erőszak és a terror egy másik fajtája, a neoliberális globalizáció serkentette “ új világrend“ -re törekvés hozná létre?

-Fegyveres erőszakkal ez a konfliktus egyik oldalról sem orvosolható. Közgondolkodás fejlesztéssel, dialógusokkal esetleg.

Vezető közgazdászaink jelenleg ugyan nem tanúsíthatják, de a közgazdaságtannak igenis feladata a munka és a tőke termelési tényezők közötti egyenrangúságnak, csoportjaik igazságos osztozkodásának a vizsgálata. Az államhatalom tagolódása következtében ennek fontos, ellenőrző feladata az igazságszolgáltatásra és eszközeire hárul.

A szociális igazságosság megvalósítása pedig a politika és a társadalom szociális intézményeinek a célja. - Nem másnak, mint az alkotmány és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szellemének az érvényre juttatásával.

A kis népek szabadságharcai népakaratot felyeznek ki: a szabadságjogoknak elsőbbséget kellene élvezniök az un. szociális jogokkal szemben! Az utóbbiak lényegében csupán alamizsna odavetést, elodázó megoldást jelentettek mindig is.

- Emlékeztetőül: a nyugati nagyhatalmak az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozata elfogadásakor (1948.december 10.) a szovjet tömbbel szemben még a szabadságjogok prioritását hírdették!

Gyökeres, alapvető változás ebben a klasszikus problémában csak akkor következhet be, ha a nemzetközi politikában igazi, humanista-értelmiségi álláspont érvényesülne. Ennek következtében a tőke-előjogú gazdasági rend szabályozható

(hiszen emberek alkották), és a felbomlóban lévő demokratikus rend még harmonizálodhatna. A fentiek szerint az új gazdasági modell igénye adott, kivitelezése új politikai feladat. Nem más ez egyszerűbben kifejezve, mint:

- Belátó, erőszakmentes egyenrangúsítás. Az önrendelkezési jogok elnyerése! - Alapvető rendszerváltozás?!

Lehetséges egy erőszakmentes folyamat, amikor az orosz kormányzat ugyanúgy bánik a csecsenekkel, mint 1956 -ban Magyarországgal járt el? Avagy, ha az USA sem az emberi jogok alapján akarja kiküszöbölni a nemzetközi terrorizmust!? - Felléphetünk-e hatásosan az egész világot behálózó a nemzetközi pénz-(tőke-előjogú) hatalommal szemben?

Egyik, e témakört jól ismerő, elismert cikkíró barátom reálisan lát, de még optimista: ,,Ami a lámpavasat (a nép, a csőcselék erőszakos megnyilvánulása) illeti, én is nagyon remélem, hogy nem fog történelmi szerephez jutni. A baj csak az, hogy ez nem zárható ki. A történelemben nem egyszer fordult már elő, hogy uralkodó osztályok addig húzták a dolgokat (reformok), míg nem maradt más megoldás, mint ez. - Hát reméljük, ezúttal nem így lesz....“

Tehát a történelem ,,erőszakmentes egyenrangúsítást fölülről“ -t még sosem tanúsított. Példák ugyan voltak már rá: Nagy Imre és Dubcek ,,elkövettek volna ilyesmit“, alulról jövő nyomásnak engedve. A sorsuk ismert, így jogosak a kételyeink. Kis európai országok titkos belső, szép reményei?

- A jelenlegi, megosztott magyarországi társadalomban nem következhetnek be csodák. Egyik barátom, a SZER-nek 28 évig műsorvezetője, az utolsó percig üzemi tanácstag volt. A minap így jelentkezett nálam:

,,Ez alkalommal még gyorsabban utaztam visszafelé Magyarországról. Az október 23-i évfordulón történtekről a televizióból értesültem csupán. Elriasztó képet mutatnak, egy morálisan megzavart lelkületű népről“.

Magyarországi ,,Kedv, remények, Lillák, Isten véletek“ ?

Globális antidemokratikus tendenciák ellen elsősorban saját társadalmainkban kezdeményezhetünk. Legutóbb személyesen próbálkoztam: - Az ügy még tavaly májusban kezdődött. A körzeti postahivatalban, ahova naponta bejárok, egy hatalmas új tábla fogadott. Az ügyfélszolgálati pult mögött tevékeny nyolc alkalmazottal szemben állították fel. Alatta egy kis asztalkánál időnként egy alkalmazott ült és a postabank ügyfeleivel foglalkozott. Ez állt a táblán:

,,Aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni!“

Odamentem az egyik ügyintézőhöz. -Kedves Uram, Önök itt végzik fáradságos munkájukat és közben egész nap többször is erre a nagybetűs szövegre tévedhet a szemük. Elgondolkozott-e már a szöveg jelentésén? Ugye, azt jelenti, hogy az okosok nem munkával keresik meg a pénzüket! Megszégyenítőnek tartom munkaadójuk jelmondatát. Sőt, alkotmány-ellenesnek is. Megalázza a tisztességes munkást. Leértékeli a munkát. Még hagyján, ha azt írnák ki, hogy:

- Spekuláljon,... esetleg nagy pénzt is nyerhet anélkül, hogy dolgozna!-

Figyelmesen meghallgatott. Megkérdezte, hogy fogok-e más lépést is tenni ez ügyben? Azt mondtam neki:

-Nem. Emberi kötelességemnek tartottam csupán, hogy felhívjam erre az Önök figyelmét! - Ebben maradtunk. Utána két hétig semmi változást sem észleltem. Azután leragasztotta valaki a ,,nem“-et egy színes kisplakáttal. Egy éven át úgy, megcsonkítottan hivalkodott a meghagyott szövegrész. Csupán a postafiók alkalmazottai és én tudtuk, hogy miért.

- Nyilvánvalóan a helyi kisfőnök intézkedhetett.

Az üzletpolitikát képviselő lakáj-menedzserhez az ilyen incidensekről nem juthat fel tájékoztatás. Minek is? ,,Hangulat-jelentések“ amúgy is csak formálisak lennének. Ilyen kis incidensek még nem rengetik meg a világot. Ettől még a gazdasági élet domináló, rendező elveként érvényesülő nyereségmaximálás, valamint a shareholder-elv (pénzpiac-orientáció) töretlenek maradnak. A piac, a börze szabályzó szerepének a szellemét az ilyen megnyilvánulások aligha ingathatják meg. De, merészen, határozottan felléptem kétszázéves, kapitalista reflexekkel szemben!

Vagy, mint Don Quijote a szélmalmok ellen?

Ezek után az összefüggéseket vizsgáltam. - Megállapíthattam, hogy a globalizáció, melynek fontos stratégiai eszközei a Nemzetközi Valutaalap (IWF), a Világbank és a Világkereskedelmi Szövetség (WTO), stb. befolyása által a világban a korszerű rabszolgaság *globális formája kezd észrevétlenül meghonosulni. Mielőtt feleszméltünk volna, máris megvetette a lábát. A pénz, a tőke, melyek a munka, a termelés által jöttek létre, a munka tényezővel szemben privilegizálódtak -holott például a keresztény egyházak erkölcsileg a munkát a tőke elé helyezik.

A szegény ember ma sem egyenrangú a gazdag emberrel. Ezzel a társadalmi gyakorlat az egyenjogúságot visszaszorítja! Felismerhetjük: értékrendünk ellentmondásos. Az intézményesített szakszervezetek érdekvédelmi funkciójuk árnyékában csak statisztálnak az egyoldalú neoliberális globalizációhoz: A munkások kiszolgáltatottsága ,,ügyvédeik“ létjogosult-ságának feltétele! Tehát sem tőlük, sem a vállalkozások adományaival pénzelt pártoktól, képviselőiktől (,,megélhetési politikusok“-tól) nem remélhetjük a társadalmi viszonyok őszinte, alapvető megváltoztatási szándékát. A neoliberális gazdaságstratégia (immár társadalomideológia) az egyoldalú médiahatás és társadalmi elitképzés, a pártfinanszírozás módja következtében, immár a társadalmi szerződés demokratikus szellemét kiszorítva, észrevétlenül és gyakorlatilag totális (piac-) társadalomideológiává vált. Ezekkel a megállapításaimmal, persze korántsem vagyok már egyedül. Álmodozom? - Tavasszal háromezer beszélgetést folytattam erről a veszélyről az ,,utca szabad emberével“. Hétszáz szolidáris aláírást is begyűjthettem, holott ,,más égitestről való származásom“ párbeszédeim során kézenfekvő volt.

Nem merjük bevallani, hogy tudatunk a **fennálló szisztéma végét jelzi. - A közakarat technikáját kiütötte a tőke?

Nyugaton élek. Itt a munka ma még létbiztosítási, de csökkenő lehetőség. A jövőben, az egyeduralkodó gazdasági modell mellett, tehát változatlanul alakuló globalizációban még gyengébb demokratikus befolyásom lesz rá. Alulmotíváltságunk esetén pedig majd segíteni fognak rajtunk a Hartz-Bizottságok. -,,Az >Én - R.T.
Az ellentmondásos értékrendszerű EU ajtaján kopogtatnak ma a bejutáshoz, felzárkózási esély reményével Kelet- és Középeurópa országai. - Nem veszik észre, hogy felvételük emberi jogmentes-zónákat kendőző, hegemónizálandó minta-társadalmi csatlóssággal jár!

A szabadságot eddig a társadalom alapértékének, a személy elidegeníthetetlen jogának véltük. - Függetlenül a munkától, hogy tud-e, akar-e dolgozni valaki egyáltalán. - Ahogy ezt a demokratikus alkotmányok szavatolják. Jól figyeljünk, mert a múlt kísért, s a jövő már jelez: - Nem hiszek a szemeimnek, a mai újságban ,,A munka szabaddá tesz “ (Arbeit macht frei) korszerű megfogalmazásával találkoztam! Az alkotmányellenes jelmondat észrevétlenül visszalopozhatott a médiákba. Ezúttal nem a nemzeti szocialisták táborából jön. A pénzvilág egyik reprezentánsa időszerűen megszabja társadalmunk alap- és irányértékét:

,,A szabadság a teljesítmény eredménye“.³

- Tehát dolgozhatunk. Nem tévedek: lassan olyan feltételek mellett, mint a kényszermunkások.

Ébredezünk. - Jó reggelt, Európai Unió! - Isten hozott Benneteket, új rabszolgák?!


*



Időszerűen a franciaországi bevándorlók lázadozásáról: ,,Az okozat valódi okai nincsenek felmutatva. Amíg a demokratikus társadalmi folyamatból való kirekesztés és munkanélküliség problémáira nem összpontosít a politika, addig újabb konfliktusok fognak bekövetkezni. A francia probléma abból áll, hogy a bevándorlóknak egyenlőséget ígértek, de azt nem váltották be.“, Prof. Werner Schiffauer: A kirekesztés lekűzdendő, S. Z., 2005. nov. 18.

Ergo: Egy társadalom, amelynek értékrendje felbomlóban van, már képtelen betelepülő ,,okozottait“ (politikája előidézte népmozgások tagjait) megfelelően integrálni!

*“Az igazi demokrácia lelkiismereti szabadságot, a szülők jogait, a munkások szabad egyéniséggé való alakulását, a munka rabszolgaságának meg-törését írja zászlajára... Örömmel fogjuk látni, ha majd a magyar népet az emberiség e nagy törekvésének szolgálatába állítják.“(Mindszenty József, az 1945-ös választásokra)

**,,Rendszerkrízisről van szó, ami nem azt jelenti, hogy a korábbi rendszer befejeződött“, LE MONDE diplomatique,“Paralizisakarás“,2002. nov.

² Norbert Blüm, 16 évig munkaügyi miniszter, a munkanélküliség megfékezésére alakult Hartz-Bizottság javaslatához, Hörzu,2002. auguszt.16.

³ ,,A szabadság a teljesítmény eredménye“, HypoVereinsbank, német óriásbanknál legrégebben szolgáló nagyfőnök, S. Z., 2002. október 26./ 27.


Popovits János, München


Felvidéki Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hazánk "fejlődő országgá" vál
  2008-03-04 21:08:04, kedd
 
  Olvasó hazánk "fejlődő országgá" válásáról
2008-03-04. 16:42

Hogyan változtatták fejlődő országgá Magyarországot (és a többi ,,népi demokratikus" európai országot)?

A lényeg: a béreket nem igazították hozzá a ,,piacgazdasági" viszonyokhoz.

A II. világháborút, a nagyhatalmak osztozkodását, térképrajzolását követően a béketábor (a szovjet érdekövezet) országaiban a szocializmus logikája szerint keretben átrendezték a béreket és az árakat, a fizetendő járulékokat. Az alapvető termékek (élelmiszerek, stb.) és az oktatás, egészségügyi szolgáltatások mindenki számára elérhetővé váltak (a szolgáltatások jelentős része ingyenes lett). Sok választásuk az embereknek nem volt, a bennszülött körülbelül ,,ugyanazt kapta", függetlenül attól, hogy mit is dolgozott (a bérek és az árak alig változtak).

Bő három évtized elteltével újabb térképrajzolás következett, a nagyhatalmak újraosztották a világot. Megkaptuk a magunkét a demokratikus Nyugattól ... Magyarországon 1980-at követően az árakat nagymértékben emelték, de a béreket nem. Engedélyezték, hogy a bennszülöttek eltávozzanak az országból (a korábbiaknál könnyebben lehetett nyugati turistaútra menni vagy útlevélhez jutni), vagy önkizsákmányoló módon több munkahelyen dolgozzanak (második gazdaság, ahol a munkahelyen megkeresett összegnek többszörösét szerezhették meg). A bennszülöttek jelentős része nyolc óránál sokkal hosszabb ideig dolgozott, sőt, a pihenőnapjaik is megszűntek. Lakáshoz jutni egy bennszülött csak önmagát kizsákmányolva tudott. Behozták a külföldi használt ruhák kereskedelmét, stb.

Fokozatosan fosztották meg a létbiztonságtól azokat is, akiknek munkahelyük volt. A következő fokozatban, 1990-et követően a piacgazdaságra hivatkozva milliók maradtak munka nélkül. A korábban ingyenes szolgáltatásokat (oktatás, egészségügy, stb.) fokozatosan ,,fizetőssé" teszik. Olyan liberális piacgazdaságot hoztak létre, amilyen még a világtörténelemben soha nem létezett.

A lényeg: a béreket nem igazították hozzá a ,,piacgazdasági" viszonyokhoz. Aki csak megszólal, tiltakozik vagy megpróbálja elemezni a ,,viszonyokat", azt lúzernek, hőbörgőnek, elmaradottnak, a Kádár-rendszert visszasírónak, antiszemitának, stb. nevezik az országot jelenleg kormányzó idegenek és az őket baksisért szolgáló hazaáruló bennszülöttek. A lumpeneket leszámítva ki ne akarna önmagáról és családjáról gondoskodni, ha a jövedelme ezt lehetővé tenné? Azt képzelik, hogy a bennszülöttek vérét generációkon keresztül lehet szívni, ezt eltűrik?

A béketábor többi országában (a nagy Szovjetuniót is beleszámítva) rövidebb idő alatt változtatták meg a ,,viszonyokat". Ne vigasztaljon bennünket, hogy a béketábor többi országával együtt váltunk fejlődő országgá. A kisebb országok még tűrnek. Az oroszok már próbálnak ,,függetlenedni". Vigyázó szemetek Keletre vessétek ... Ami külön veszély, a mi ,,életterünket" kipécézte magának a here fajta. Mi, ostoba magyarok még mindig nem tanultunk a történelemből, úgy bánunk a betelepülő idegenekkel, mintha a gazdag Nagy-Magyarország és legalább Mátyás király Fekete serege még létezne. Ébresztő!!!

A magyarországi népesedési adatok jól tükrözik a változtatásokat. A jövő csak akkor lesz olyan, mint amit az ábra mutat, ha ebbe belenyugszunk. A háborúkat követően sok országban gyorsan szaporodott a lakosság. Mi most háborúban élünk, alattomos és aljas pusztításunk zajlik, de csak addig, amíg hagyjuk.

ÉBRESZTŐ!!!

http://kuruc.info/r/1/21915/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megjött a verda!
  2008-03-04 21:00:29, kedd
 
  Megjött a verda!

2008. március 3.

Ebben a szomorkás időben mintha minden egy kicsit lassabban történne. Gyurcsány Ferenc íróasztala fölé görnyedve, unottan tolta félre a vagyonának 900 millió forintos gyarapodásáról szóló cikket. Újra elővette félig elkészült rajzát, amely egy paprikajancsit ábrázolt, háromszáz forinttal a kezében, és lustán satírozgatta a kicsi rajzon a paprikajancsi fején átfúródó nyilacskákat.

- Feri, Feri, megjött a verda! - hallotta kabinetfőnöke, Ficsor Ádám izgatott hangját az udvarról. Kinézett és valóban azt látta, hogy egy körülbelül százmillió forintot érő, vadonatúj Audi körül sereglenek kabinetjének munkatársai. Remegő kézzel tűrte le ingujját, kapta fel zakóját és már a lépcsőházban rohant lefelé. Munkatársai tiszteletteljesen engedtek utat. Gyorsan bevágódott az autóba, lehúzta az ablakot. Kívül végigsimította a páncélt, belül megcirógatta a műszerfalat. Az indítókulcsot pöckölgetve mosolyogva elmerengett: "Háromszáz forint! Parizeres zsömle! Paprikajancsi! Júdás!" - gondolta megvetően, és országos gondoktól gyötört arcát ismét mosolyra fordította. Mosolyának sugara vidáman csillant meg az épületet körülvevő kordon acélján.

http://www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=152#tovabb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érthető az SZDSZ kétségbeesése
  2008-03-04 20:48:07, kedd
 
 
MTI nyomán 2008. március 4. 16:21

Érthető az SZDSZ kétségbeesése?


Horn Gábor nyílt levéllel fordult Tarlós Istvánhoz, amelyben a Fidesz kampányával kapcsolatos kérdéseket tett fel az ellenzéki politikusnak. ,,Érthető az SZDSZ egyre mélyebb kétségbeesése, hiszen már csak néhány nap, és az emberek véget vethetnek a hazugság politikájának" - válaszolt a nyílt levélre Tarlós.

A Fidesz kampányával kapcsolatos kérdéseket tartalmazza az a nyílt levél, amelyet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke írt Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampányfőnökének, és juttatott el az MTI-nek kedden.

,,Ismét az ön kampánycsapata szervezi a csaló telefonhívásokat? Tudott arról, hogy ilyen kampányeszközt is igénybe fognak venni?" - hangzanak azok a kérdések, amelyeket Horn Gábor intéz Tarlós Istvánhoz. A liberális politikus annak kapcsán fogalmazta meg kérdéseit, hogy - mint írta - pár napja a Tárki Társadalomkutatási Intézet nevében magukat közvélemény-kutatónak mondó telefonálók hívták fel a népszavazási kérdésekről szóló hazugságokkal az embereket. ,,Talán még időben szólok: Tarlós úr, most túl messzire mentek" - zárta levelét Horn Gábor.

Tarlós István válaszlevelében úgy vélekedett: ,,érthető az SZDSZ egyre mélyebb kétségbeesése, hiszen már csak néhány nap, és az emberek véget vethetnek a hazugság politikájának". ,,Hazugságokat önök terjesztettek rólam, amikor konokul azt híresztelték, hogy megállapodást írtam alá a Jobbikkal - írta, hozzátéve: - Az pedig, hogy állítólag ki kinek telefonálgat a Tárki nevében, nem a mi dolgunk."

,,Az SZDSZ-ben történtek alapján az ön helyében én mélyen hallgatnék. Minden szaván érződik, hogy fél a népszavazás eredményétől" - zárta levelét az ellenzéki politikus.

http://gondola.hu/cikkek/58290
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem bűncselekmény a hanukaünne
  2008-03-04 20:26:06, kedd
 
  Nem bűncselekmény a hanukaünnepségen szirénázni
Blog - Tomcat
2008 március 4. 23:29:00
komment-RSS
Az a drága jó VI. kerületi kapitányság, mennyit foglalkoztak velünk, amióta szirénázással zavartuk meg a Kiválasztott Nép ünnepségét tavaly december 4-én, a Nyugati téren. El is vittek minket bilincsben, mármint Blogint, Neo-t és engem, hadd lássák a zsidók, hogy vigyázva van rájuk. Eljárás indult ellenünk gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt, merthogy amit csináltunk, törvénytelen gyülekezésnek minősült. Ja. Hárman törvénytelenül gyülekeztünk. A cionista média mindenesetre örömujjonghatott, lám, ráfáztak a náciak, úgy kell nekik, micsoda dolog ez, hogy a világon vannak, fel is háborodtunk nagyon.

Mondtam annak a drága szép előadó hölgynek, hogy ilyen szabálysértést csak közterületen lehet elkövetni, a Skála Metró erkélye pedig nem az, de nem hagyta magát ilyen könnyen. Csakazértis landolt a papír a postaládánkban, hogy pengessünk fejenként 60 ezret, mert ennyibe fáj megemlékezni arról az apróságról, hogy valakik fel akarják vásárolni Magyarországot. Nekem azonban nem volt kedvem fizetni (s mi tagadás, a többieknek sem), ezért bátorkodtam lépéseket tenni.

Elmentem a BRFK-hoz, a Teve utcába, és bejelentettem egy tüntetést ugyanoda, az áruház erkélyére. Természetesen elutasították, mert az ott tényleg nem közterület. Budapest fő-fő rendőrkapitánya személyesen kanyarította alá a becses nevét. Ezt a határozatot továbbítottam a VI. kerületi kapitányságnak, és lám-lám, ma miről jött levél: az eljárást megszüntették, a 60 ezret mégsem kérik, és akár még elnézést is kérhetnének, ha lenne ilyen mondat a formalevélben. De nincs.



Öröm és bódottág. A BRFK - némi ügyészségi nógatásra - mégiscsak belátta, hogy mi egyszerűen a szabad véleménynyilvánítás állampolgári jogával éltünk.

Most rajtunk a sor: pert helyeztünk kilátásba a BRFK ellen. Ezt a peren kívüli megállapodási javaslatot holnap küldöm el nekik. Fejenként 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést követelünk a meghurcolásért, az aránytalan és jogszerűtlen kényszerintézkedésért, korábbi, hasonló esetek (Kvassay-híd, Gesztenyés-kert) példáira hivatkozva. Természetesen a rendőrség az ilyen ajánlatokat reflexből elutasítja, ezért biztos, hogy rövidesen (úgy egy év múlva) bírósági tárgyalás lesz a dologból.

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=676
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.