Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
A BKV járművein a kifüggesztet
  2008-03-07 23:12:41, péntek
 
  A BKV járművein a kifüggesztett szlogen:

Vigyázzon az értékeire! A jármű kormányzati épületek mellett halad el!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre megérkezett Kossuth Lajo
  2008-03-07 23:11:35, péntek
 
 
Gyurcsány Ferenc: Magyarországon él és erős a baloldal
"Végre megérkezett Kossuth Lajos reinkarnációja"
Népszava Online 2008.03.06. | 22:56:37

Magyarországon él és erős a baloldal és él az a program, amely Magyarország megerősítését szolgálja - jelentette ki a miniszterelnök, szocialista pártelnök csütörtökön Kecskeméten. "Végre megérkezett Kossuth Lajos reinkarnációja, aki azt akarja elhitetni, hogy a jövő a három iksszel kezdődik" - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP helyi szervezete által rendezett választói fórumon.

Ironikusan hozzátette: ez könnyebb, mint a lottó, ott ötöt kell ikszelni.

A Három Gúnár Rendezvényházban zsúfolt ház, több mint 400 érdeklődő várta a miniszterelnököt. Többen méltatlankodtak, hogy miért nem nagyobb teremben tartják a rendezvényt. Sokan az előtérben elhelyezett kivetítőn nézték és hallgatták Gyurcsány Ferencet, de csaknem százan csak a lépcsőházban hallgathatták a miniszterelnököt.

A kormányfő beszédének első félórájában, nevének kimondása nélkül, kizárólag Orbán Viktor Fidesz-elnök politizálásáról, a jobboldal "rövid távú" politikájáról szólt, ironikus hangnemben. A végén egy kártyatrükköt is bemutatott, "a szemfényvesztésre és a megtévesztésre" utalva.

Azt mondta: tudja, ez a másfél év nehéz volt, de e nélkül Magyarország gyengébb és esélytelenebb lenne. Hisznek abban - mutatott rá -, hogy a következő másfél évben elérik azt, amit a 2006-os választásokon ígértek: át fogják alakítani az országot.

Azt a folyamatot, amit az elmúlt másfél évben a kormány követett, a polgárosodás folyamatának nevezte. Nem félek ezt kimondani, mert a baloldalnak nem lehet más célja - fűzte hozzá. Véleménye szerint az ország "nem szólhat másról", mint a közös sikerről és a közös cselekvésről. A vasárnapi népszavazásról közvetlenül csak egy nézői kérdésre válaszolva beszélt a kormányfő.

Ha eredményes lesz a népszavazás, (s az igen/ek kap/nak többséget)az a kormányra nézve kötelező érvényű, semmi más lehetőség nincs, mint megváltoztatni a vonatkozó törvényt - jelentette ki határozottan Gyurcsány Ferenc.

"De azután mi azt fogjuk válaszolni minden alkalommal, amikor a jobboldal pénzt kér az egészségügyre és az oktatásra: ti nem kérhettek, ti elvettetek, ti kérem szépen elhitettétek Magyarország legalább negyedével, hogy onnan el kell venni, nektek ebben e kérdésben nincs erkölcsi alapotok megszólalni" - mondta a kormányfő, nagy tetszést kiváltva a jelenlévőkből.

Azt fogjuk mondani - folytatta a miniszterelnök - ha pénzt kértek, akkor menjetek vissza az orvosokhoz, menjetek vissza az egyetemekre és mondjátok meg, hogy ezért nem tudunk pénzt hozni, "azért nem ér egy fabatkát sem a hitelünk, meg a szavunk", mert mi 2008-ban lebeszéltük Magyarországot arról, hogy támogassa az egészségügyet és támogassa a felsőoktatást.

Önveszélyesnek nevezte a Fidesz politikáját, mert - mint mondta - csak a rövid távú érdekek érdekében politizál, ellentétben a baloldallal, amely az ország hosszú távú érdekeit tartja szem előtt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől ezután kérdezhettek a jelenlévők, igaz, kérdés alig, inkább a miniszterelnököt méltató felszólalás hangzott el. Egy nyugdíjas tanárnő saját versét olvasta fel a miniszterelnöknek és egy virágcsokrot adott át.
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Ágnes: Vázlatok a káos
  2008-03-07 22:54:54, péntek
 
  Seszták Ágnes: Vázlatok a káoszról
2008. március 7. 09:01


MNO

Seszták Ágnes:

Milyen pimasz bélyeg az, hogy a potyautas. Azonnal ki kellett volna kérni a nagy állami vállalatok alkalmazottjainak, akik után milliárdokat nem fizetett be a cégük. Horn Gyula kormányzása alatt beharangozták: egy éven belül mindenki kimutatást kap arról, hogy ki mennyi járulékot fizetett be élete folyamán. Semmi sem lett belőle, pedig lett volna ideje a három szocialista kormánynak, mint ahogyan kifizethették volna azt a bizonyos ápolónői hűségpénzt is, amit Medgyessy Péter olyan szenvedélyesen beígért. Az eltelt időben a forráskivonás uralja az egészségügyet, ami azt jelenti, hogy nincs kormányzati akarat arra, hogy a rendkívül rövid életű, beteg és depressziós magyar nemzet további egészségromlását megállítsák. Ahhoz a szabad demokrata vízióhoz, hogy öngondoskodást kellene kialakítani, egyetlen kérdésem van: miből? Egyre kevesebb ápolónővel és orvossal, állandó büntetések és retorziók közepette, várólistákkal, hónap közepére kifogyó gyógyszerkerettel hogyan lehet gyógyítani? Megmondom, sehogy.

(Magyar Nemzet, 2008. március 7.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Humanitárius katasztrófa a Gáz
  2008-03-07 22:49:35, péntek
 
  Humanitárius katasztrófa a Gázai övezetben
2008-03-07. 20:56:15

Sólyom László: "A palesztin nép a Hamász börtönében él, amely szervezet igen nehézzé és összetetté változtatta saját népének az életét" (Jeruzsálem, Államelnöki Rezidencia, 2008. március 3.)

Lejlá Áhmed palesztin újságírónő 2008. március 6-án a Máhszom címû világhálós hírportálon ismertette nyolc emberjogi szervezet által a Gázai övezetben uralkodó állapotokat vizsgáló felmérés eredményét. A beszámolóból kiderül, hogy az Izrael által hónapokkal ezelőtt elrendelt és máig tartó blokád az 1967-es háború óta a legnagyobb humanitárius katasztrófát idézte elő a másfél millió lakosú, mindössze 378 négyzetkilométer nagyságú Gázai övezetben.

A külvilágtól szinte teljesen elzárt másfél milliós palesztin lakosság körében a blokád megnövelte a munkanélküliek számát, elterjedt az általános szegénység, valamint megbénította az egészségügyi és az oktatási szolgáltatások rendszerét. A Gázai övezetben manapság több mint egymillió palesztin szorul a különböző segélyező szervezetek élelmiszerellátására.

A felmérés adatai szerint a Gázai övezetben élő palesztinok hetven százalékának a napi bevétele 1,2 dollárnál kevesebb. Súlyos hiány van élelmiszerből, akadozik az orvosi ellátás, miközben a vízszolgáltatás és a szennyvízcsatorna-rendszer a teljes összeomlás küszöbén áll, s ezenkívül a kórházak mûködését megbénítja az izraeliek előidézte napi 8-12 órás áramkimaradás. A Gázai övezetbeli betegek 18 százalékának sürgős, életmentő ellátását csak Izraelben lehet elvégezni, amire nem kerülhet sor a zárlat miatt. Csak tavaly október és november hónapban húsz palesztin, köztük öt gyermek halt meg, mert az izraeli katonák nem engedték átvinni őket a határon.

A zárlat bevezetése előtt a Gázai övezetbe naponta 250 teherautónyi ellátmány érkezett, míg manapság mindössze 45. Izrael a nyersanyagszállítmányokat sem engedi be a Gázai övezetbe, aminek következtében az ottani ipari tevékenység 95 százaléka leállt. 2005-ben a 3900 kisebb-nagyobb üzem 35 ezer embert foglalkoztatott, de azóta a nyersanyagszállítások megakadályozása miatt a legtöbbje csődbe ment és bezárta kapuit - olvashatjuk Lejlá Áhmed írásában.

Hering József





Ámírá Abu 'Asza 20 napos palesztin csecsemő, az izraeli katonaság gázai terrortámadásainak egyik halálos áldozata




Palesztin sors - ez vár ránk is?

http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=31235


A srácot simán agyonlőtték - miközben ott feküdt tehetetlenül és veszélytelenül összekötözött kézzel...

[Forrás: Hering József]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom László elítélte a jeruz
  2008-03-07 22:48:18, péntek
 
  Sólyom László elítélte a jeruzsálemi támadást

Sólyom László ma reggel befejezte hétnapos látogatását Izraelben, s hazautazása előtt elítélte a jeruzsálemi Jesívát Merkáz Háráv nevű teológiai főiskola ellen elkövetett, s nyolc halálos áldozatot követelő támadást - közölte az izraeli rádió ma délelőtt 11 órakor.

Három nappal ezelőtt az izraeli terrorista hadak 120 palesztínt gyilkoltak meg és újabb házakat tettek a földdel egyszíntűvé. Kerestem az egész világ cionsajtójában hogy ez ellen ki tiltakozott. Sólyom nevét sehol nem találtam.

Tegnapra 12 zsidó vesztette életét, erre Sólyom azonnal elítélően nyilatkozott.

Mennyit ér az emberélet ha az nem zsidó?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinte kizárt, hogy a miniszte
  2008-03-07 22:42:58, péntek
 
  Tölgyessy: "Szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon"

2008-03-07 10:18

Ha az igenek nagy többségben lesznek a népszavazáson, a jobboldalon alighanem sokan fogják követelni Gyurcsány Ferenc azonnali lemondását. Azonban szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon, ám idővel a szocialisták jól teszik, ha komolyan elgondolkodnak a kormányfőváltáson - mondta Tölgyessy Péter.



A valószínűleg érvényes hétvégi népszavazáson nagyon magas, akár nyolcvan százalék fölötti lehet az igenek aránya - mondta az InfoRádiónak Tölgyessy Péter politikai elemző. Ha viszont valóban ilyen sok lesz az igen, a Fidesz szavazóinak jó része bajosan elégszik meg azzal, ha pártja ez után csak annyit tesz, hogy benyújt egy törvényjavaslatot a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről, már csak azért is, mert a kormány feltehetőleg, hogy végleg túllépjen a vitákon, igyekszik majd hamarjában teljesíteni a népszavazás döntéseit a vizit- és tandíj ügyében.

Ha a Fidesz úgy dönt, hogy nagy megmozdulást szervez március 15-re - folytatta a szakértő -, a jelenlegi indulatok között óriási a kockázata annak, hogy azokból zavargás lehet. A Fidesz a saját közönségével eddig még mindig méltóságteljes megmozdulásokat tartott, ám szép számmal akadhatnak, akik nem elégednének meg ennyivel.

Ha minden eddiginél nagyobb zavargások lennének Budapesten - fűzte hozzá Tölgyessy Péter - akkor Orbán Viktor rövid idő alatt elveszíthet mindent, amit a referendumon megnyert.

Taszító lehetőség

"Ha valamit nem akar az ország többsége, az a minden korábbinál nagyobb felfordulás" - hangsúlyozta Tölgyessy Péter. A szakértő szerint a Fidesz elnöke nehéz döntés előtt áll: úgy kell megmutatnia a győztes nyugodt erejét, hogy a rendpárti országban fennmaradjon az alapvető békesség.

A népszavazás sok tekintetben nem megoldani, hanem inkább bonyolítani és nehezíteni fogja a helyzetet mind a jobb-, mind a baloldal számára - vélte Tölgyessy Péter.

Vereségmenedzsment

A miniszterelnök kezdettől nem megnyerni akarja a népszavazást, mert tudja, hogy azt nem lehet, hanem felkészíteni a táborát arra, hogy el fogják veszíteni - mondta Tölgyessy Péter

A szakértő hozzátette: az egész szocialista kampány arról beszélt, hogy a referendum nem a lényegről szól, emellett Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy befejeződött az erőszakos reformkurzus.

A szocialista "vereségmenedzselés" lényege, hogy az esetleges népszavazási bukás nem nagy veszteség, hiszen csak néhány milliárd forintot érint, a miniszterelnök azonban maradhat, sőt, már van is olyan programja, amit a szocialisták szeretni fognak: újra osztogatás lesz - fűzte hozzá a politikai elemző.

Óriási sikert jelentene Gyurcsány Ferenc számára a referendum eredménytelensége, ennek azonban csekély a valószínűsége - közölte Tölgyessy Péter. Ha érvényes a népszavazás, és az igenek vannak többségben - folytatta a szakértő -, a kormány azonnal visszavonja a díjakról szóló törvényeket.

Nehéz döntés

Az igazi nagy lecke a jobboldalnak lesz feladva - hangsúlyozta a politikai elemző, aki szerint annál többen lesznek a miniszterelnök lemondását követelők, minél nagyobb arányú lesz az igenek győzelme.

Ez a népszavazás valódi értelme, korábban a Fidesz elnöke maga is ezt tartotta annak. "Márpedig Gyurcsány nem fog takarodni, akkor pedig Orbán Viktor előtt lesz az igen nehéz döntés: mit tegyen" - mondta Tölgyessy Péter.

A szakértő úgy véli, hogy a miniszterelnök előtt két út áll: most távozik, és övé a hatalmas kudarc, vagy küzd, amíg csak lehet. Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc bizonyosan a másodikat választja majd, küzdeni fog, ameddig csak lehetséges; ráadásul most az MSZP-nek sem érdeke, hogy távozzon.

Idővel elgondolkodhatnak Gyurcsány jövőjén

A politikai elemző szerint ugyanakkor az előfordulhat, hogy idővel a szocialisták elgondolkodnak azon, győzhetnek-e Gyurcsány Ferenccel újra.

A kormányoldal pártjai még sosem voltak olyan nehéz helyzetben, mint mostanság. Az SZDSZ könnyen kimaradhat a következő parlamentből. A szocialisták gondjai meg feltehetőleg nagyobbak, mint 1989 óta bármikor.

Olyan mérsékelt a kormány gazdasági mozgástere, hogy legegyszerűbb a személyi váltás, mert az ingyen van. Ha nem váltanak, akár történelmi vereséget szenvedhet 2010-ben a baloldal.

A jobboldal számára az lenne a legnehezebb, ha nem több, mint tíz hónappal a választások előtt távozna a miniszterelnök. Egyszerre értelmét veszítené a "Gyurcsány, takarodj" politikája. Teljesen új ember lépne színre, aki tiszta lappal indít, és maga is azt mondaná: csaknem mindent másképp csinál mint elődje.

Inforadio

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5724
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi őszödi beszéd - új vi
  2008-03-07 22:39:24, péntek
 
  Az igazi őszödi beszéd - új videó!

Az őszödi beszéd "igazi" változatáról értesítették szerkesztőségünket. A népszavazási kampány hajrájában készült videó egészen új felfogásban tálalja Gyurcsány Ferenc beszédét.


http://www.youtube.com/watch?v=K-fX2sxkSJo

http://gondola.hu/cikkek/58363
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maradt a megrendítő GDP-adat
  2008-03-07 20:18:35, péntek
 
 

Maradt a megrendítő GDP-adat

2008. március 7. 09:37

FigyelőNet, MTI

Tavaly a magyar gazdaság mindössze 1,3 százalékkal bővült, az utolsó negyedéves növekmény 0,8 százalék volt. A növekedést a kormányzati szektor és az egészségügy teljesítménye fogta vissza.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2007 negyedik negyedévében 0,8 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 0,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az egész éves növekmény 1,3 százalék volt - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésében. Az adatok megegyeznek az előzetesen közölt számokkal.


Sovány GDP-adat tavalyról

2007-ben a bruttó hazai termék értéke folyó áron 25 374 milliárd forint, egy főre vetítve 2,523 millió forint volt. A KSH közlése szerint a magyar gazdaság növekedése az év egészében elmaradt az Európai Unió tagországainak átlagos növekedésétől.

Az árutermelő ágazatok - mezőgazdaság, ipar és építőipar - hozzáadott értéke 2007-ben a nemzetgazdasági átlagnál erősebben, 1,4 százalékkal nőtt. Ezt elsősorban az ipar hozzáadott értékének kiemelkedő, 6,2 százalékos, ezen belül a feldolgozóipar 6,8 százalékos növekedése alapozta meg.

A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke 2007-ben a nemzetgazdaság átlagos növekedési ütemének megfelelően, 1,3 százalékkal nőtt. A kormányzati szektor által előállított hozzáadott érték 2007-ben 2,1 százalékkal csökkent. Ezen belül az egészségügyi szolgáltatások hozzáadott értéke mérséklődött jelentősen.

A háztartások és a kormányzat fogyasztásának eredőjeként az összes végső fogyasztás negyedévről negyedévre kisebb ütemben, az év egészében 2,2 százalékkal mérséklődött. A háztartások fogyasztási kiadása 0,1 százalékkal nőtt.

Javulás csak a második félévtől

Ami aggasztó - emelte ki a FigyelőNetnek Karsai Gábor -, hogy lényegesen lassul az ipar teljesítménye, hiszen tavaly a harmadik negyedévben még 7,4 százalék volt a növekedés, az utolsó három hónapban viszont már csak 4,3. Ez az európai konjunktúra mérséklődésének számlájára írható. Kedvező jel ugyanakkor - tette hozzá a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató-helyettese, hogy az üzleti szolgáltatások dinamikája 1,2-ről 1,8 százalékra emelkedett a citált időszakban, s jobban teljesített a kereskedelem, vendéglátás, szállítás, és távközlés is.

2008 egészére a kutató 3 százalékos gazdasági növekedést vár, de a látható, érzékelhető változásra a második félévig várnunk kell. Az első és második negyedévben még inkább a satgnálás lesz jellemző. De például a közösségi szolgáltatások területén - a 2007. első negyedéves viszonylag magas bázis miatt - még enyhe csökkenés is várható Karsai Gábor szerint.

http://www.fn.hu/makro/20080307/maradt_megrendito_gdp_adat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kinek kell itt félnie a népsza
  2008-03-07 20:13:09, péntek
 
  Vegyük csak számba, kinek kell itt félnie a népszavazástól! (olvasónk írása)
2008-03-07. 18:35

Hogy kinek kell félnie?

Tudjuk azt jól. A lendvaiaknak, a jákobcsekeknek, bánóknak, szekereseknek, dobreveknek, zoltaiaknak, feldmájereknek, juhászoknak, hornoknak, gusztosoknak, a fél zsinagógányi parlamentnek (lassan már nem is kell külön intézni a Mazsihisz ügyeit, úgyis mindenki ott ül az Országházban) és kiszolgálóiknak. Igen, nekik van félnivalójuk, és ez így helyes!

Minél jobban közeledünk a szavazáshoz, a kúrmánypárti politikusok annál hisztérikusabban nyilvánulnak meg. Az, hogy a fő kúrmány humorizálgat (9-e után 10-e jön), ne tévesszen meg senkit. Hamarosan röpül, ő is fél.

Viszont számomra feltűnőek az ügyeletes díszgój - már-már kunczei magaslatokba törő - fröcskölő nyilatkozatai. "Rettegni kell, félni kell", legújabban "Orbán jól gondolja meg, ha tömeggyűlésre szólít fel!" (fenyegetés?), "szélsőségesek akarják megzavarni..", stb.

De nézzük meg, kinek is kell tulajdonképpen félni a szavazás után, ami reményeim szerint elsöprő lesz?

Hát semmiképpen nem nekünk, magyaroknak, áldozatoknak. Nem a pénztárosoknak, földműveseknek, gyári rabszolgáknak. De nem is a kiszsidóknak, Kohn meg Weisz bácsinak a szatócsboltban. Bár rájuk gondol és céloz a szemét, vicsorgó hörcsög, természetesen őket ijesztgeti. Nem. Ezeknek félni csak akkor lesz okuk, ha a csalógépezet jól működik és minden marad változatlan.

Kinek kell tehát félnie? Tudjuk azt jól. A lendvaiaknak, a jákobcsekeknek, bánóknak, szekereseknek, dobreveknek, zoltaiaknak, feldmájereknek, juhászoknak, hornoknak, gusztosoknak, a fél zsinagógányi parlamentnek (lassan már nem is kell külön intézni a Mazsihisz ügyeit, úgyis mindenki ott ül az Országházban) és kiszolgálóiknak. Igen, nekik van félnivalójuk, és ez így helyes!

Számon tartjuk őket. A weimari és tanácsköztársaság végén is a hasonszőrűek rettegtek. Ez így volt akkor is rendjén. Mert azok alapján, amit ezek a magyar nemzet ellen eddig elkövettek, büntetésük letöltésére száz élet sem lenne elég. A lámpavason talpuk alatt fütyülnie kellene a szélnek. Rettegnek - mint a sarokba szorított patkányok -, támadnak és vádaskodnak.

M.T.

http://kuruc.info/r/1/22095/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
kampányzáró
  2008-03-07 20:09:31, péntek
 
  Végére érünk a népszavazás taglalásának: holnaptól kampánycsend, úgyhogy most szólok utoljára hozzátok a voksolás előtt ebben az ügyben.

Sorra vettem a három kérdést: a vizitdíjat, a tandíjat és a kórházi napidíjat. Mindegyikről az a véleményem - remélem, nektek is - hogy jelenleg, a mai magyar közállapotok (és nem utolsósorban a mostani magyar kormány) mellett ezeket le lehet és le kell szavazni.

A vizitdíj és a kórházi napidíj jelenleg - bár a legszegényebbeknek már mai összegében is súlyos terhet jelent - a "beetetés" stádiumában van. Egyelőre csupán elfogadtatni akarja a kormány a co-payment, vagyis a biztosított saját zsebéből történő hozzáfizettetés elvét. Később aztán a lakosság terhe emelhető. Különösen akkor, amikor az egészségbiztosításban megjelennek a haszonelvű magántőkével működő magánbiztosítók! Ez a legveszélyesebb összefüggés: ha a népszavazás nem lesz sikeres, és nem törli el ezeket a díjakat, akkor ez a kudarc az egészségbiztosításunk iránt igencsak felturbózza a keresletet!

Fordítva is igaz ez: ha a népszavazáson az igenek győznek, akkor megnehezedik az egészségbiztosítási privatizáció végrehajtása, hiszen a leendő befektetők helyzete megnehezedik. Kétszer is meggondolják, érdemes-e belevágni, mert a profit bizonytalan. Nem is beszélve arról, hogy abban az ügyben is van már népszavazási kezdeményezés; a mostani győzelem előre jelezhetné a következőt, így Mengelica vágyálmai vágóhídra kerülhetnek...

A tandíjról szintén kimondhatjuk: nem arra való, amit a kormány indoklásként elmond. Jelen formájában éppenséggel az átlagos, nem kisebbségi, nem buzi, nem leányanya szegény, de tehetséges diákok továbbtanulását nehezíti meg extrém mértékben. Következésképpen igazságtalan, így eltörlendő.

Kitértem arra, hogy mindkét nagy párt kampánya féktelenül demagóg. A kormány például a lógós gazdag egyetemisták emlegetésére alapozza az érvelését, míg a Fidesz egyszerűen a "sokat spórolhat" ostoba szlogenjét lobogtatja - hiszen a mai 30 évesek semmit sem spórolhatnak, lévén fiatal koruk miatt ritkán betegek, az egyetemen már túlvannak, és gyermekeik taníttatásáig még több kormány- és kurzusváltás hátravan.

A kormányoldal immár trükkösebben és aljasabbul, a "demagóg itt mindenki"-szlogent is terjeszti, biztatva a szavazókat az érvénytelen szavazatra vagy a távolmaradásra. Én nem akarom, hogy egyszínű Fidesz-kormány legyen (túlságosan is polkkorrekt és lagymatag párt az, és nagyon is betagozódott a mai magyar álalkotmányos rendszerbe). Ugyanakkor le kell szögezni: a népszavazáson nem a Fidesz, hanem a lakosság győz, ha az igenek kerekednek felül! A Fidesz biztosan ki akarja sajátítani majd a győzelmet, de azt már akkor kell megakadályoznunk, amikor a választások lesznek!

Jelenleg az IGEN szavazatokkal a kormányt büntetjük. A NEM szavazatokkal viszont egyszerre büntetjük az ellenzéket és saját magunkat. Ugyanez a helyzet az érvénytelen szavazattal, vagy ha nem megyünk el voksolni: belerúgunk egyet az ellenzékbe - közben magunkat is szívatván.

Megjegyzendő, ha a népszavazási vereség után az MSZP kipenderíti Gyurcsányt, valószínűleg elhárul egy egyszínű, kétharmados Fidesz-kormány veszélye is, hiszen edzőcsere után ha bajnokságot nem nyernek is a szocik, de a kétharmadot elháríthatják. A nemzeti radikálisoknak pedig elemi érdeke, hogy semelyik mai nagypárt ne juthasson alkotmánymódosításra elégséges kétharmados többséghez!

Tehát a végszó: nem most van annak az ideje, hogy az ellenzéket nevelgessük, bár kétségtelenül rájuk férne: mert most az efféle magatartással egyben a saját legbecsesebb szervünket is a csalán közé dugjuk. Szavazzunk hát három igennel, hogy Gyurcsány pöcsét csípje ez a kellemes növény!

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=690

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.