Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Nyílt levél Paul Landvainak
  2008-04-11 23:54:18, péntek
 
  Tollat kellett ragadnom mert szétvet a bosszúság. (Nyílt levél Paul Landvainak)


2008.04.11.

"Paul Lendvai nemzetközi figyelemelterelő mûvelete: a rasszizmus a fő probléma Magyarországon, nem a kormányválság 2008. Április 10. 12:09 Abcúg.hu " címen megjelent írásra az alábbi nyílt levelet küldöm Lendvai Úrnak.

Bodó Kirchsteuer Attila
nyílt levele

Kedves Paul Lendvai Ausztriából, a német nyelv területéről!

Kedves Uram!

Akad itt az Ön számára egy jobb ötletem, sőt a nyugati sajtó számára is. Itt Magyarországon néhány " baromarcú" miatt Önök náci veszélyről papolnak! Egy külön vizsgálat tárgyát képezhetné, hogy e mögött a jelenség mögött valóban milyen alantas érdekek húzódnak meg, és milyen professzionális provokátor technikákat vetnek be egyesek. Mindenesetre semmiféle "náci veszély" nincs.

Hatvanöt éve lakunk Európa legnagyobb zsidó negyedében, az Újlipótvárosban és meg kell magának mondanom, hogy igen jó a hangulat ebben a faluban, ahogy ezt erre felé szokás nevezni.
Senki nem fél, senki nem szorong, csak esetleg az, akinek szorulása van, de ennek nem az Ön által világgá trombitált és nem létező; éledő; "magyar nácizmus" az oka.
Itt van nálunk Budapesten a világ egyetlen Neológ Rabbiképző Intézete. A világ legszebb és egyik legnagyobb neológ zsinagógája. A világ egyetlen olyan zsidósága, amely nemzetközi, illetve világszervezetének nevében is magyar identitást vállal. Ezt a Magyar Zsidók Világszövetségének hívják elnöke az erdélyi, szászrégeni gyökerű; kiváló magyar ember Moskowitz Rabbi. Mert bizony a magyarságtudat nem csupán a DNS szintjén dől el. De mondok mást is.

Európában itt vannak a legnagyobb arányú izraeli beruházások, az izraeli kivándorlók közül a második helyen jelölt célország Magyarország. A Világ legjobb zsidó zenéje a magyar klezmer. A " Palotás " zenéjét is egy zsidó ember szerezte. de nem folytatom. Csak nem azt akarja valaki mondani, hogy mindezek dacára Magyarországon antiszemitizmus van? Csak nem arról akarnak minket meggyőzni és velünk elhitetni, hogy a zsidóság ott ruház be és oda szándékozik visszatérni, ahol gyűlölik őket? Micsoda marhaság!
Kérdezem választ nem várva hány megélhetési uszító akar ebből a hazugságáradatból megélni?
Ha már Ön a német nyelvterület magyar politikai szócsöve, akkor küldök Önnek erről a területről egy olyan "hírfonalat" , amellyel gombot varrhat a nácizmus és a holokauszt mellényére. ( természetesen átvitt értelemben).

2008-at írunk. A híres Németországban ezen belül Bajorországban az Amberg város melletti Kastl településen, ahol 1957-tol 2006-ig a emigráns magyarok egyetlen nyugat-európai gimnáziuma volt, tehát itt a helyi CSU-s politikusok hatvanhárom éven keresztül eltagadták a falu és a bencés kolostor második világháborús múltját. A magyar gimnáziummal mosták tisztára a település undorító náci szennyesét. Ebben az ügyben első alkalommal én publikáltam a dél-német sajtóban, nem kevés ellenséget szerezve magamnak. Mert teljesen mindegy, hogy egy pártot hogy hívnak és hol regnál, ha sokáig hatalmon van ugyanaz a hatalmi gőg jellemzi valamennyit.
Kastli településen az ott lévő bencés-rendi kolostorban 1942 és 1945 között SS által őrzött náci gyermekláger volt. 1942-ben Szlovéniából 181 gyermeket hurcoltak ide, miután szüleiket vagy a helyszínen felkoncolták, vagy Auschwitz gázkamráiban likvidálták.

Kedves Paul Lendvai azt sem tudtam elérni, hogy a helyi politikusok a gyermekek tragédiájának emlékére a vár falán legalább egy táblát elhelyezzenek.
Az 1935 és 1945 között hatalmon lévő; "vérnác"i polgármester képe mind a mai napig a községi iroda falán látható, - még egyszer leírom, hogy mindenki felfigyeljen rá, tehát mind a mai napig - pedig az ő ideje alatt működött a kolostor gyermekbörtönként. És ez a polgármester nevezett el, sietősen és pártbuzgalomból 1936-ban egy utcát Hitlerről. 2005 nyarán vendégül láttam a még élő egykori szlovéniai gyermekrabokat.
Ennek ellenére az akkori és jelenlegi fiatal CSU- polgármesternek 2006-ban a sajtó nagy nyilvánossága előtt mersze volt azt állítani, hogy a településen nem létezett náci gyerekláger. De a tények kínos dolgok, ezért elhallgatott.
A bocsánatkérésre az áldozatoktól, sem pedig tőlem, a meghazudtolás miatt még eddig nem került sor. Sőt 2006-os cikkem után, még a járási CSU-s " egyébként magyarországi gyökerű német)pártfőnök is megtagadta a kézfogást. A pofátlanságuk okán az ügyészséghez fordultam.

Kedves Lendvay úr! Tudja mit írt vissza az ügyészség?
Azt válaszolta, hogy valóban volt Kastl-ban náci gyermekláger de a jelenlegi polgármester nem tudott róla és ezért tagadta a tényeket a sajtó nagy nyilvánossága előtt.
Na tessék! A polgármester nem tudott róla! A második világháború alatti polgármester elődjének, a náci Krämer-nek a portréja azóta is változatlanul ott lóg közszemlére kitéve a közhivatal, a polgármesteri iroda falán. Ez alatt jár el nap mint nap mindenki, akinek dolga van arra. Az egykori erődkolostor előtt van egy emlékmű, amely viszont az első és második világháborúban elesetteknek állít emléket.

Kedves Paul Lendvai mi lenne, akkor, ha ez Magyarországon Bagócskeszi
faluban történt volna meg?
Valószínűnek tartom, hogy ha ez az ügy az Ön csapatához tartozó nemzetközi média kóruson múlik, akkor még az ENSZ biztonsági Tanácsát is összetülkölik
Magyarország ellen.
De van itt más is a tarsolyomban!

1936-ban robbantották fel a nácik Régensburg város zsidó polgárainak pénzéből épült gyönyörű zsinagógát. Ez a zsinagóga mind a mai napig nincs újjáépítve. És tudja miért? Mert azt mondják a hatóságok, hogy a meglévő kisterem is elég, hiszen abban is alig vannak. Ezt Németországban merik kimondani egy zsidó közösségről - hogy alig vannak!- Vajon miért és mióta?

Azt üzenem a nyugat-európai magyar származású tollforgatóknak innen Európa legnagyobb zsidó falujából , hogy a legfontosabb számukra az legyen, hogy megvédjék ennek a szerencsétlen kicsi országnak a tekintélyét. Verjenek vissza minden támadást, mert ez a mi hazánk! Zsidóké keresztényeké, de magyaroké.
Ha vannak olykor szóváltások, az is a mi belső ügyünk. Majd lerendezzük egymás között.
A németek, a franciák, meg az angolok és az amerikaiak pedig söpörjenek a saját házuk tájékán mert van ott is bővében elég kosz, amelyből most egy elhullajtott lapátnyi németet mocskot összesepertem és elküldtem Önnek. Na erről írjon a német nyelvterületen tisztelt Lendvai Úr!

Szívélyes Baráti Üdvözlettel Bodó Kirchsteuer Attila

Kapcsolódó gyorshír 080411:

Paul Lendvai lesz a Népszabadság lapombudsmanja

http://fusz.hu/node/8293
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pártelnökök nem tettek elege
  2008-04-11 22:26:55, péntek
 
  2008-04-11 22:11
A pártelnökök nem tettek eleget Gyurcsány felhívásának

Egyetlen pártelnök sem tett eleget Gyurcsány Ferenc felhívásának, hogy vegyenek részt a Hollán Ernő utcai demonstráción. Az SZDSZ csalással megválasztott elnöke külföldön van. A KDNP nem is reagált, az MDF elnöke szerint viszont Gyurcsány Ferencnek a tüntetők szervezése helyett a rendfenntartók megszervezésével kellene foglalkoznia. Orbán Viktor pedig azt üzente, hogy a Fidesz minden magyarországi kisebbséget meg fog védeni.



"Azt üzenem minden Magyarországon élő kisebbségnek, hogy érezze magát biztonságban egészen addig, amíg a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek befolyása van a Magyarországon a közélet eseményeire. Nemcsak szolidárisak vagyunk, meg is védjük őket" - nyilatkozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke..

Orbán Viktor büszke arra, hogy van olyan Fidesz aktivista, aki az antifasiszta civil kezdeményezés elindítója volt. A Fidesz elnöke Szabó Györgyre célzott, aki a hétfői ellentüntetés szervezte a Hollán Ernő utcai jegyiroda elé. A XIII. kerületi önkormányzati képviselőt azóta életveszélyesen megfenyegették, ezért családjával el kellett költöznie. Ennek ellenére a péntek délutáni tüntetésen is ott volt. Szabó az eseményről elmondta, hogy véleménye szerint túl van politizálva: ,,annak ellenére, hogy nincsenek politikai jelszavak és méltóságteljes önmaga a megmozdulás" - fogalmazott a fideszes politikus.

A zsidóságát szintén nyíltan vállaló fideszes képviselő, Fónagy János szerint a miniszterelnöknek az a dolga, hogy egy ország törvényeit betartassa, az állampolgárait hovatartozástól függetlenül biztonságban tartsa, és nem az, hogy egy ellentüntetés élére álljon napi politikai haszonszerzés reményében.

A kormányzat tökéletes alkalmatlanságát mutatja, hogy sem a rendőrség, a rendőri vezetők, sem a Rendészeti Minisztérium, akit az adófizetők tartanak fenn az adóforintjaikból nem képes garantálni az emberek békéjét és nyugalmát - nyilatkozta Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

A legnagyobb ellenzéki párt közleményében cselekvésre szólította fel a rendőrséget az egyre szaporodó szélsőséges támadások ellen. A Fidesz szerint a rendészeti szervek feladata, hogy az emberek nyugalmát, békéjét az emberi jogok és a szabadságjogok érvényesülését biztosítsa.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós megbízások és a „
  2008-04-11 22:14:58, péntek
 
 
2008-04-11 21:46
Milliós megbízások és a ,,megállított" kormányzati negyed



Hiába fújták le a kormányzati negyed beruházását, több száz millió forint értékben kaptak megbízást Gyurcsány emberei és a "liberális szakértők". Poczkodi Balázs, az Országos Választási Bizottság szabad demokrata delegáltjának ügyvédi irodája például 36 milliós megbízást kapott a kormánytól - legalább is ez derül a Célpont szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentumokból. Részletek a Célpontban: 2008. április 11. péntek 21.35, 12. szombat 18.35, 13. vasárnap 10.05, 14. hétfő 16.05

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kolompár antifasisztát játszot
  2008-04-11 21:58:50, péntek
 
  Kolompár antifasisztát játszott, a cigányok egymást ölték
2008. április 11. 21:45HunHír.Hu

Ásóval, kapával, stílfűrésszel, és más szerszámokkal esett egymásnak egy borsodi településen több tucatnyi cigány; csoportos garázdaság miatt indult eljárás kilencük ellen.

Összesen kilenc embert fogtak el Gesztely-Újharangod településen, ahol a pofonok mellett lapátot, fűrészt, ásót, vasvillát is bevetettek a verekedők - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A rendőröket egy helyi lakos riasztotta, közölve: csaknem negyvenen verekednek a település egyik utcájában. Az elsődleges adatok szerint a verekedést egy előző napi vita válthatta ki a társaságból, amelynek tagjai közül többen könnyebben megsérültek.

A miskolci rendőrkapitányságon kilenc gyanúsítottat állítottak elő, illetve hallgattak ki, köztük őt nőt. A legfiatalabb 16, míg a legidősebb 49 éves - tette hozzá a szóvivő.

HunHír. Hu kommentár: ennek a kancigánynak talán nem a fasiszta veszélyről kéne vicsorognia akkor, mikor a bűnöző cigányok cselekedetei töltik ki a médiumok bűnügyi rovatait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigiző Pistikét leszólítja e
  2008-04-11 21:57:06, péntek
 
  A cigiző Pistikét leszólítja egy nő az utcán:
- Tudja a mamád, hogy dohányzol?
- És a néni férje tudja, hogy maga gyerekeket szólít le?

Elmegy egy 150 kg-os nő a nőgyógyászhoz. Felül a vizsgálószékbe. Az
orvos egy ideig csak néz előre, időnként pislog, majd megszólal:
- Hölgyem, legalább fingjon már egyet, hogy legyen kiindulási alapom!

- Doktor úr, olyan sokáig tartott a műtétem, hogy magának szakálla nőtt?
- Doktor? Én Szent Péter vagyok!

- Mit csinál a magyar futball-válogatott, ha megnyerik a foci VB-t?
- Kikapcsolják a Playstation-t.


Két nő beszélget:
- Te... figyu... milyen az a szex?
- A szex az olyan, hogy kicsíped magad, elmész egy bárba, szemezel egy pasival, meghív egy körre, dugtok, és otthagy az asztalon egy kis pénzt.
- És milyen a jó szex?
- Hát az olyan, hogy kicsíped magad, elmész egy bárba, szemezel egy pasival, meghív egy körre, dugtok, és otthagy az asztalon sok pénzt.
- És milyen az a szerelem?
- Á... azt, a zsidók találtak ki, hogy ne kelljen fizetni.


Az öreg székely szekerére felkéredzkedik egy szemrevaló menyecske. Beszélgetnek, aztán egyszer csak megkérdezi:
- Aztán bátyám, mit adna egy jó pináért?
- Azért semmit lányom, de egy jó faszért odaadnám a szekeret lovastól.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kérdés, Erdő Péterhez
  2008-04-11 21:51:16, péntek
 
  Kérdés, Erdő Péterhez

Egyszerű a kérdésem. Nemrég úgy értesültem, hogy Ön kikelt magából, amikor a Csángó Magyarok magyarnyelvű misézésével és magyar püspök kinevezésével kapcsolatban kérdezték. Ön azt mondta, nagyon ingerültem, magából kikelve, hogy a csángók nem magyarok, csak magyarul beszélő románok. Ez a hír olyan megdöbbentő volt, hogy nem akartam hinni.

Ez azért is megrázó, mert sok emberbe az a gondolat fészkel be, hogy a Vatikán is azért nem adott évszázadok alatt magyar papokat a csángó magyaroknak, mert ott is a magyarság ellenségei üldögélnek?

Tévedés ne essék, én katolikus keresztény vagyok, de azért nem fejbólogató, ájtatoskodó. Az egyházam legfelső vezetőitől is elvárom, hogy tisztességesek, igazak legyenek, ne Jakubinyis, Marfis módon (v)iszonyuljanak ehhez a sokat szenvedett és a mai napig irgalmatlanul elnyomorított nemzethez, ne álljanak be a magyarság ellenségeivel egy dudát fújni!

Az, hogy Magyarország - és a magyarok - bíborosa, magyar főpap, ilyen, románokat, szerbeket, szlovákokat és a magyarországi antimagyarokat is megszégyenítő kijelentést tegyen, egyszerűen hihetetlen, vérlázító!

Annak az embernek, aki a magyarság bíborosa és ilyen magyarságellenesen, eléggé el nem ítélhető módon nyilatkozik, azonnal el kellene hagynia azt a "bársonyszéket, amely a magyarságért, a tisztességéért, nemzetéért valo kiállásáért szenvedett, a sátánfajzatok börtöneit megjárt, szentéletű, igaz magyar Mindszenty József hercegprímásunkat megillette, annak idején! Mert nem méltó arra, hogy Magyarország legfőbb papi vezetője legyen, a szívében és lelkében idegen és idegen érdekeket szolgál!

Én nagyon remélem, hogy Ön nyilatkozni fog, hogy választ ad az egész nemzetnek, ebben a kérdésben, mert nagyon sokan hallották, olvasták a fent leírt, állítólagos csángómagyarok elleni kirohánását és egy ilyen, az emberek lelkében kétségeket ébreszt! Mindenképpen romboló, káros, az egész egyházra nézve is! Így a "mundér becsülete" is érdekelt ebben!

Egyben azt is remélem, hogy ez a megnyilatkozás nem történt meg és továbbra is a megfelelő tisztelet és szeretet övezheti nemzetünkért történő munkálkodását!

Pásztorfi István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két barát beszélget......
  2008-04-11 21:46:59, péntek
 
  Férj:

- Drágám, ma kereken egy hónapja, hogy nem szeretkeztünk.
Feleség:
- Te.



A riporter megkérdezi a filmcsillagot:
- Hány éves?
- Negyven felé közeledem.
- És melyik irányból?



Két barát beszélget:

- Képzeld éppen a vasárnapi ebédet főztük, amikor az anyósom lement a pincébe krumpliért, a lépcsőn megbotlott, kitörte a nyakát és meghalt!
- Na és mint csináltatok?
- Rizst.



Ember a TV szerelőnek:
- Ültem a fotelban, néztem a TV-t miközben egy 100-as szöggel piszkáltam a fülem. Egyszer csak elment a hang!





Egy férfi fegyverrel a kezében beront egy bankba és az összes készpénzt követeli, amit a rémült pénztárosnő át is ad neki. Miután megszerezte a pénzt, körülnéz és megkérdezi a mellette álló férfit:
- Látott maga engem itt bankot rabolni?
- Igen uram, láttam.
Erre a bankrabló szó nélkül lelövi. Majd a mögötte álló férfihoz fordul:
- És maga látta, ahogy kiraboltam ezt a bankot?
- Én nem, de a feleségem látta...



Két zsidó megy a sivatagban teveháton.Az egyik megszólal:
- Te, adok 1000 forintot, ha megcsókolod a tevét.
Megcsókolja, megkapja az ezrest. Mennek tovább, mire a másik is megszólal:
- Te, adok 1000 forintot, ha megcsókolod a tevét.
Megcsókolja, megkapja az ezrest. Mennek tovább, mire elgondolkozik:
- Te, ez mire volt jó? Visszakaptam a pénzemet, senki se lett gazdagabb.
- Forogjon a pénz, öcsém, forogjon a pénz!



Vörösmarty szobrát kordon veszi körül. A kordonon belül munkások, rendőrök, szakemberek. Egy öreg bácsika megszólít egy rendőrt:
-Mi lesz itt, fiam?
-Megy a szobor, jön helyette egy Rákosi.
-Kár lenne, hiszen csak egy betűt kellene változtatni rajta.
-Vörösmarty-ból Vörös Matyi.
-Jó, jó, de hátul ki van írva: "Hazádnak rendületlenül"
-Itt is csak egy betűt kellene változtatni.
-"Hazudnak rendületlenül"!



A feleség így szól szűkszavú és nem túl romantikus férjéhez:
- Légy már egyszer gyöngéd és mondj nekem elalvás előtt valami szívből jövő kedves bókot.
- Mit?
- Például azt, hogy édes, kicsi kincsem.
A férj engedelmesen utána mondja: - Édes, kicsi kincsem.
- Mondd még azt is, hogy drága, aranyos angyalkám.
A férj megismétli: - Drága, aranyos angyalkám.
- Na, most találj ki valamit magadtól!
- Jóccakát, Bözsi.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Háború és (vagy) béke? - Szíri
  2008-04-11 21:38:49, péntek
 
  Háború és (vagy) béke? - Szíria vs. Izrael
2008.04.10. 21:23

Izrael és szomszédja, Szíria papíron a mai napig háborúban állnak. Csupán az 1948-49-es első arab-izraeli háború után elfogadott fegyverszüneti egyezmény van érvényben a két ország között, az azóta eltelt hatvan év alatt nem került sor a határokat véglegesítő békeszerződés aláírására. Ha a szomszédok közötti feszültség az utóbbi hónapok tendenciájának megfelelően tovább nő, félő, hogy nemcsak a békekötés esélyei csökkennek minimálisra, de akár a ,,papír-háború" is valódivá válhat.

A két ország kapcsolata az előző héten került mélypontra, amikor Ehud Olmert izraeli miniszterelnök figyelmeztető levelet küldött Bashar Asszad szír elnöknek, hogy ha csak egy zsidó is - legyen az a világ bármely pontján - Imad Mugnije meggyilkolása miatt bántalmazás áldozata lesz, Izrael Damaszkuszt fogja azért felelőssé tenni. Szíria és a Hezbollah ugyanis a zsidó államot vádolja Imad Mugnije, a Hezbollah egyik legfőbb katonai vezetőjének február 12-i meggyilkolásával, mi több, Sejk Hasszan Naszrallah, a síita mozgalom irányítója felszólított a külföldi zsidókon való bosszúállásra.



Olmert üzenetére gyors és erélyes válasz születet Szíria részéről: mozgósította tartalékosait, és megerősítette, riadókészültségbe helyezte az izraeli határ mentén szolgáló alakulatait. Az egyik londoni arab lap szerint Damaszkuszban attól tartanak, hogy Izrael támadást intézhet a szír támogatást élvező, libanoni Hezbollah vagy akár közvetlenül Szíria ellen. Izraeli katonai kommentátorok viszont azt állítják, hogy a szírek valószínűleg azért mozgósítanak, mert tudomást szerezhettek a Hezbollah küszöbön álló Izrael elleni támadásáról. A feltételezések egymást gerjesztő és egy háborúban kicsúcsosodó folyamatot indíthatnak el, ami sem Izraelnek, sem Szíriának nem állhat érdekében, sokkal inkább kedvezne a 2006 óta megerősödött és bosszúra éhes Hezbollahnak és a mozgalmat támogató, Izrael megsemmisítését célul kitűző Iránnak.

Nem használ a két ország kapcsolatának minden idők legnagyobb izraeli hadgyakorlata sem, amely vasárnap kezdődött és amelynek alapszituációja akár a Közel-Kelet jövőjének pesszimista forgatókönyve is lehetne: a libanoni Hezbollah és Szíria északról és keletről, Gáza - Kasszam és GRAD rakétákkal - dél-nyugatról támadja Izraelt. A Fordulópont fedőnevű - a hadsereg, a helyhatóságok, az egészségügyi és az oktatási szektor bevonásával nemzeti akcióvá szélesített - hadgyakorlatot annak a 2006-os libanoni háború után készített jelentésnek a tükrében szervezték, amely éles kritikával illette Izrael katonai és politikai vezetését a civilek védelme terén elkövetett súlyos hibákért.

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök igyekezett biztosítani Szíriát és Libanont, hogy a hadgyakorlat céja nem az, hogy tovább rontsa Izrael északi szomszédaival való viszonyát, hanem ,,hogy megtudjuk, a hatóságok képesek-e kötelességük teljesítésére vészhelyzet esetén, illetve hogy minden eshetőségre felkészítsük a hátországot. (...) Semmi más nincs emögött." - mondta maga Olmert a vásarnapi kabinetülésen. A szomszédos országok mégis bejelentették, hogy amíg tartanak a hadgyakorlatok, a Hezbollah harcosai és Szíria hadikészültségben maradnak.

Olmert minden lehetséges fórumon hangsúlyozza, hogy továbbra is keresi a lehetőséget a Szíriával való béketárgyalások újrafelvételére. Veszélybe kerülhet ugyanis az a Törökország közvetítésével folytatott, márciusban nyilvánosságra hozott sziriai-izraeli párbeszéd, amely egy hónappal ezelőtt még a béke reményével kecsegtetett.

Kitekintő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LEVEGŐT! Elvtársak figyelmébe
  2008-04-11 21:30:49, péntek
 
  József Attila
LEVEGŐT!

Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.

Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.

Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
Hisz védekezni nincs semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam,
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok,
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Ó, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.


Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.

Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szívemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk míg vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd!
Szép, komoly fiadat!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akcióban a nemzet szocialistái
  2008-04-11 21:29:08, péntek
 
  Akcióban a nemzet szocialistái

Mottó :
"A művész azért hazudik, hogy felfedje az igazságot - a politikus azért, hogy elfedje azt ..."

Nincs is gyomorforgatóbb annál, amikor bolsi-náci "antifasiszták" elborult tekintettel fasisztáznak. Vegyék tudomásul, hogy jobboldali vagyok és magyar, sem náci, sem fasiszta, ezért minden tisztességes magyar polgár nevében kikérem magamnak, hogy egy választási csaló, köztörvényes hazudozó ( mellesleg egy elzabrált zsidó-villában terpeszkedő ) gazember és tolvaj bandája nyilvánosan fasisztának, nácinak, rasszistának vagy antiszemitának nevezzen. A leghatározottabban tiltakozom ellene, hogy egy elmebeteg barom alaptalanul lejárassa a magyar nemzetet - a manipulatívan félretájékoztatott - nagyvilág előtt csak azért, hogy ezzel néhány napra elterelje a figyelmet az ország valódi problémáiról, önmaga és illegitím kormánya teljes alkalmatlanságáról.
Tudjuk, az kiabál akinek a háza ég : itt káosz és felfordulás "kell", hogy erős kézzel "rendet lehessen tenni". Erről a "programról" ( amelyet a náci Németországban is - minő véletlen, szintúgy "szocialisták" csináltak ) egyszer már ítéletet mondott a történelem, és köszönjük nem kérünk többé belőle.

Őszintén irigylem a parancsra felsorakozott "mű-antifasisztákat", hogy van még kedvük és gyomruk - egy szellemileg rokkant, ámbár vérprofi ripacs díszelőadásához ílyen szánalmas módon asszisztálni, de hát lelkük rajta. Egyszer talán maguktól is ráébrednek, hogy ismét elvétették az irányt, mert a nemzet szocialistái ezúttal is alaposan átkúrták őket. Ahol lószar van, ott veréb is van : valódi fasiszták nélkül persze kurva nehéz antifasisztának lenni, ezért ha nincs, hát csinálnak maguknak. Semmiben sem különböznek azon elvtársaiktól, akik minden történelmi korban találtak maguknak kiírtandó ellenséget.

Ők a "mi" békeharcos "antifasisztáink", akik permanensen harcolnak ellenünk valamennyi fronton.

Észre kéne már venni : vége a háborúnak ...





--------------------------------------------------------------------------------



http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.