Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Nem engedi Mayer püspök a Wass
  2008-04-23 21:56:18, szerda
 
  Nem engedi Mayer püspök a Wass-szobor felállítását + olvasó
2008-04-23. 11:10

2008, mint tudjuk Wass Albert emlékév. A pécsi-pécskörnyéki Vasasi Szent Borbála Egyesület már két éve gyűjt arra a nemes célra, hogy idén felállíthasson egy Wass Albert-emlékművet. Ügyük mellé tudtak állítani neves zenekarokat (Kormorán, Kárpátia), egy európai parlamenti képviselőt (EPP), szobrászokat, ill. adakozó kedvű, egyszerű polgárokat.

Ez az egyesület néhány éve (Baranyában egyedülálló) Trianon-emlékművet avatott a Pécs-Vasasi templomkertben. A 6-os út mellett elhaladóban bárki láthatja az emlékművet jelző táblát. Osztálykirándulások alkalmával szívesen állnak meg jóérzésű tanárok, hogy megmutassák diákjaiknak ezt a gyönyörű emlékművet. Megmutatják és mesélnek... és tanítanak.

Ugyanitt állított egy kopjafát a szóban forgó egyesület '56 hősei tiszteletére. Tavaly októberben Wittner Mária mondott ünnepi beszédet az emlékmű mellett.

Mindkét emlékmű a templomkertben található, mely a Pécsi Püspökség fennhatósága alá esik. Mindkét emlékmű felállítására Mayer Mihály r. kat. megyéspüspök adott engedélyt.

Ám...

Idén gr. czegei Wass Albert emlékművét kívánja felállítani a Vasasi Szent Borbála Egyesület ugyanitt. Nem titkolt szándékuk, hogy magyar történelmi emlékparkot alakítsanak ki e gyönyörű területen az évek során. Mayer püspök úr azonban megvétózta Wass Albert emlékhelyének létrehozását, mondván, nem járulhat hozzá egy öngyilkos, elvált ember semmilyen bűnös tárgyi elismeréséhez. (Gondolom, rengeteg Wass Albert által írt regényt olvashatott már.)

Mayer úr (állítólag) a szovjet megszállás alatt ügynökként tevékenykedett. Állítólag!!! Nem tudhatjuk, igaz-e. Tőle bizonyosan nem is fogjuk megtudni.

Egy dolog biztos: Mayer úr sohasem fog még csak a nyomába sem érni gróf czegei Wass Albertnek!
Az emlékmű pedig állani fog büszkén egy más, meg nem szentelt, de ezredéves magyar földön. Pécsen!

pass


Kedves Kurucok!

Megdöbbenéssel olvastam, hogy a Pécsi Egyházmegye botrányos életvitelű, hitetlen püspöke, Mayer Mihály (akinek "kinevezése" még akkoriban történt, amikor pártállami jóváhagyás volt szükséges a püspökké szenteléshez) nem engedélyezi Wass Albert-szobor felállítását!!

Túl azon, hogy ez a mocsok önmagát minősíti ezzel (is), ajánlom az olvasók figyelmébe a Pécsi Újság kommentjei közül a "nincs pénz a 4. toronyra" és a "nem adja a Belvárosit." - kommentsorozat elolvasását. Igen cifra dolgokat lehet megtudni a püspökről és hű csatlósáról, Wolf Gyuláról.

A pécsi hívek lassan már évtizedek óta szeretnének megszabadulni ettől a duótól, ám az egyházi felső vezetés ehhez nem partner, még úgy sem, hogy e cifra páros és az egész püspökségi dolgozókar kifejezetten egyházellenes tevékenységet űz hosszú évek óta. Nem beszélve az okirathamisításról, mellyel a pécsi katolikus iskola - mára számukra kellemetlenné vált- igazgatónőjétől szabadultak meg, a hitoktatói fizetések egy részének lenyúlásáról és számtalan olyan bűnügyükről, melyért egy civilnek vagy egy vállalkozónak esetleg börtön nézne ki!

Örülnék, ha nem hagynátok a témát elaludni, remélve ezzel azt, hogy a magyar katolikus egyház is tisztulási folyamat elé néz, - bár Erdő Péter héber bíboros prímás nem garancia erre!

További jó munkát, sikert kívánok Nektek: olvasótok

http://kuruc.info/r/1/23982/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelnek
  2008-04-23 21:47:59, szerda
 
  Villányi Károly: Figyelnek
2008. április 22. 09:11


MNO

Villányi Károly: De nézzük, mit hozhat a jövő, és mi volt a múltban! A szóban forgó rendeletet 1998 óta többször módosították: 2004-ben Medgyessy Péter, 2006-ban és 2008-ban pedig Gyurcsány Ferenc. Az összes módosítás a védett intézmények felsorolását érintette. 2004-ig szerepeltek a listán ,,a fővárosi és megyei önkormányzatok hivatalai" is. Az idén márciusban viszont bekerültek ,,a fővárosi, a megyei, a megyei jogú városi és a fővárosi kerületi önkormányzatok". Rendkívül lényeges, hogy korábban az önkormányzatok hivatalait, most pedig magukat az önkormányzatokat helyezték nemzetbiztonsági védelem alá. Az önkormányzatok sokkal tágabb fogalom, beletartoznak a választott képviselők is. Márpedig a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy választott képviselőket figyelhessen meg a titkosszolgálat. Most a jelek szerint ilyen időszak következhet. A Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai szisztematikusan beépülhetnek az önkormányzatokba, ahol adatgyűjtést folytathatnak. Lehallgathatják a politikusok telefonjait, belelapozhatnak a fiókokban lévő dokumentumokba. Soha senki nem tudja majd, hogy hol lapul a poloska, mit rögzít a kamera. Jó, ha mindenki tudja: figyelnek!

(Magyar Nemzet, 2008. április 22.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: Tábor, tengerbe
  2008-04-23 21:35:20, szerda
 
  Lovas István: Tábor, tengerbe lövés, kizsuppolás Schengen ellenére
2008-04-18. 12:20

Micsoda öröm! Milyen megnyugtató!

Népszava: ,,Az olasz parlamentben abszolút többséget szerzett a jobbközép koalíció", adta a címet a koalíciós házilap annak az MTI-jelentésnek, amely Berlusconi elsöprő jobboldali győzelmét adta hírül.

,,Rekordelőnnyel teljesített a jobbközép..." - kezdődik a kormánybarát Népszabadság római tudósítójának beszámolója.

Csupa közép, csupa mérsékelt jelzők azon lapokban, amelyeket egy hazai ajtó éjjeli nyikorgása naponta ébreszt fel programszerűen a szélsőjobb besettenkedésének és a küszöbön álló náci hatalomátvételnek a rémálmával.

A többségi sajtóban a mérsékelt, jobbközép Berlusconi nyert tehát. Míg kívülről ólálkodik otthon a szélsőséges erőkkel és antiszemitákkal szalonnázó Orbán.

Silvio Berlusconi nyert nagyot. Nagyon nagyot. A felmérések és exit pollok ellentétes eredményei dacára. Akinek győzelmi esélyeit még az eredményhirdetés előtti órákban is a lapok nagy terjedelemben latolgatták.
És aki a mostani az olasz nép döntése értelmében 1948, az Olasz Köztársaság háború utáni megalakulása óta először, maradéktalanul kisöpörhette az olasz parlamentből a kommunistákat. 84 parlamenti helyük nullára olvadt.

Meg a zöldeket, akik a törvényhozásban elvesztették mind a 15 széküket.
Nem véletlen, hogy az Európai Unió sokak szerint egyik legvisszataszítóbb politikusa, Daniel Cohn-Bendit az Európai Parlament zöld frakciójának nevében mélyen antidemokratikus közleménnyel rukkolt elő, az olasz választók naivitását hibáztatva: ,,Mint hét évvel ezelőtt, Berlusconi és Bossi szirénhangjai az olasz szavazókat elcsábították".
És vigyázz, világ!, Vigyázz, Európa! alapon: ,,Biztosak vagyunk abban, hogy Olaszország uniós hitelességét és hitelességét a világban éppen úgy megkárosítja a rossz viccek és a rossz politika légköre, mint azt tette 2001 és 2006 között".

Hagyjuk azonban Cohn-Benditet, akit valahogyan helyén hagyott a Haider-veszély is, amelynek megakadályozásáért - igaz hiába - az egykori anarchista lázadóval együtt annyit tett a '68-as szellemmel átjárt Európai Unió.

Nézzük viszont, miként számolt be egy mértékadó brit lap, az Independent a jobboldal római győzelméről.

,,Berlusconi visszatér a hatalomba 'posztfasiszta' szövetségesének köszönhetően", kiabálja a lap egyik és A sovinizmus szélsőséges pártja a kulcs", visszhangozza, ugyanazon oldalon elhelyezett másik római tudósítása.

A ,,posztfasiszta" szövetséges Gianfranco Fini pártja, a Nemzeti Szövetség, A ,,szélsőséges sovinizmusé" Umberto Bossi Északi Ligája.

Üvölt tehát a független brit sajtó, míg átkot szór zsigeri olasz- és jobboldal ellenessége miatt idézésre nem annyira érdemes francia balliberális és liberális sajtó. Csak a magyar balliberális sajtó őrzi meg meglepetésszerűen hidegfejűségét, higgadtan ,,jobbközepet" emlegetve.
Érthetetlen.
Érthetetlen?

Hogy még inkább érthetetlen legyen, szemelgessünk Berlusconi és csapata kijelentéseiből. Olvassuk őket úgy, hogy közben elképzeljük, mi lett volna, mi lenne, ha Orbán Viktor és a Fidesz szövetségesei beszéltek volna ugyanígy.

Olaszország harmadik leggazdagabb embere, aki egy kis szerencsével akár 12 évre is vezetheti Itáliát, ha miniszterelnöki ciklusa után elnökké választják, győzelme hevében kijelentette a kommunistákra és a zöldekre utalva: ,,Most, hogy a szélsőségesek eltávoztak..., igen gyorsan járunk majd el a parlamentben, és hozzáfogunk az ország modernizálásához".

Azt is bejelentette, hogy azonnal hozzáfognak táborok létesítéséhez, a határok lezárásához, mert ,,így lehet azonosítani azon külföldi állampolgárokat, akik munkanélküliek és bűnözésből kényszerülnek élni".
A választási kampány idején azt ígérte, több tízezer uniós állampolgárt dob ki - Schengen ide, Schengen oda -, köztük román cigányokat, akiknek sem rendszeres jövedelmük, sem állandó lakóhelyük nincs.

,,Másodszorra", folytatta, ,,több helyi rendőrre van szükség, akik a tereken és utcákon a 'jók hadseregeként' állnak az olasz nép és a gonoszok hadserege közé".
Berlusconi olasz bírálói szerint a megválasztott miniszterelnök rasszista és idegengyűlölő.

És hogy kivel találkozott a miniszterelnökké választott Berlusconi elsőként? Nos, nem mással, mint régi jó barátjával, a Líbiából Moszkva felé tartó Putyin orosz elnökkel, akit tegnap, csütörtökön fogadott pazar Szardínia szigeti villájában.

Berlusconi az aranyszájú.
Aki igazán elengedi magát. Nem úgy, mint az ellenzék ,,vezére", Orbán Viktor.
Az előbbi - Berlusconi - azt mondta, hogy csak a ,,retardáltak" szavaznak ellenfeleire. A képzeletbeli párhuzam Orbán Viktor szájából: csak a retardáltak szavaznak Gyurcsányra és Kókára.
Az olasz médiamogul az imádott olasz futballsztár, Francesco Totti állát megcsípve azzal ,,hízelgett" neki: ,,Akiknek fülük között semmi sincs, azoknak a fülük között nincs semmi".

Azután megismételte azt a korábban is hangoztatott véleményét, hogy a bírákat és ügyvédeket rendszeres pszichiátriai vizsgálatnak kell alávetni, hiszen ,,vannak olyan bírók, akiknek még hivatalukban diliflepnit adtak. Meg különben is, tette hozzá, egyes bírák ,,még antropológiailag mások is".
Mit kapna a magyar ellenzéki vezető, és áttételesen melyik lámpavasra akasztaná őt a többségi sajtó, ha egy-két olyan bírónő és bíró ítélkezésére utalva a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, akik borítékolhatóan a jogot lábbal rúgva ítélnek el mindenkit, akit unatkozó balliberálisok perelnek be esősebb napokon?

De idézzük csak tovább ezt az MTI-nek, a Népszavának és Népszabadságnak az oly jobbközép politikust, aki így nevetett Nápoly főterén a baloldal rovására: ,,A baloldal azt állítja, szereti a szegényeket. Persze. Annyira szereti, hogy mindannyiszor szaporítja őket, ahányszor hatalomra kerül".
Egyébként Berlusconi nem csak Olaszországról beszélt...

Ellenfeléről, volt kommunista Walter Veltroniról, Róma expolgármesteréről, az új Demokratikus Párt miniszterelnökjelöltjéről, pedig így nyilatkozott: ,,Veltroni? Õ a Bikini Párt élén áll: sokat mutat, de elfedi a kommunista lényeget". Majd felcsendült a kampánydal: ,,Istennek hála, Silvio!" És ha Gyurcsány tangájáról is szó esne?

De ,,komolyra fordítva a szót" - hogy az exagitpropos Lendvai Ildikó frakcióvezetőnő két szemrebbenés közötti egyik kedvenc fordulatát idézzük, amelyet szokása ellenére nem ejt úgy, mintha a tárgyrag igei múlt időt (,,tt") jelezne -, szóval ,,komolyra fordítva a szót", Berlusconi azt ígérte a nápolyiaknak, addig hetente háromszor e déli városban tartja a kormányülését, ameddig nem takarítják el azt a szeméthegyet, amellyel tehetetlen elődje, a Prodi-kormány képtelen volt megbirkózni.

Berlusconi egyébként mindig is ,,aranyszájú" volt.
Mint jobbközép politikushoz illik.
2003 szeptemberében arról biztosította Olaszország népét, hogy Mussolini (Olaszország egykori fasiszta diktátora, a ,,fasizmus" feltalálója) ,,soha nem ölt meg senkit, csupán Ponza és Maddalena szigetére küldte őket vakációzni".

Mely kijelentésére a Berlusconi tulajdonlási körén kívül eső olasz sajtó arra emlékeztetett, hogy Mussolini 1935-36-ban elfoglalta Etiópiát, bevitte országát a második világháborúba, élére állt ,,egy náci bábkormánynak, amely az olasz zsidókat Hitler koncentrációs táborába deportálta". Azon koncentrációs táborokba, amelyek ,,kápójának" nevezte az Európai Parlament egyik ülésén e ,,beszólástól" nagy karriert befutott Martin Schulzot, a Magyar Gárda sárkányát kíméletlenül ledöfő szocialista frakcióvezetőt, akit az emberi jogok legdurvább megsértése is szocialista vezetésű országokban oly hidegen hagy, mint az Absolut vodkát a mélyhűtő.

Igaz, hogy Berlusconi Mussolinit a legutóbbi kampányában nem idézte, csupán egyik szövetségese, az újságtulajdonos Guiseppe Ciarrapico, aki büszkén jelentette ki, hogy fasiszta. Majd amikor ezért támadás érte, Berlusconi keményen kiállt mellette. Hiszen érthető: Ciarrapico szavazatot akart szerezni szenátusi székéért azok körében, akik Mussolini címkéjű bort vásárolnak, Mussolini képével díszített pólót viselve netán a Mussolini Dux nevet viselő márvány obeliszk - kitűnő hely a Gazprom emberének, Schröder volt német kancellárnak maratoni tiltakozásra a fasizmus olaszországi nosztalgiája ellen - alatt merengenek el, vagy szintén az egykori vezért megmintázó szobor tövében szurkolnak a római Olimpiai stadionban. Vagy a Duce fényképével díszített pénztárcát tesznek a zsebükbe és melegség támad a szívük táján, ahogyan pastára várnak a Tiberis menti Osteria Sireno kisvendéglőjében, amelynek mind a négy faláról a Duce tekint le a régi nápolyi rendet azért nem igazán elutasító vacsorázókra.

Rómától Brüsszel is messze van. Persze azért annyira nincs, hogy a szakadár, ,,populista", élesen bevándorlás ellenes Északi Liga vezetői az uniós vezetőket ne neveznék rendre ,,mocskos disznóknak". De hát, mint éneklik Rossini híres Rágalom áriájában: La calunnia è un venticello, vagyis a rágalom sustorogva terjed. Azaz rossz, aki rosszra gondol. Netán ,,mocskos disznó".

A mitikus Padániát, a mai Észak-Olaszországot helyreállítani kívánó párt főnöke, Umberto Bossi - és most Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő remélhetőleg eltakarja szemét - az afrikai bevándorlókat ,,bingo bongóknak" nevezi és kifejtette azt a reményét, hogy még azelőtt ,,kell kirobbantani őket a tengerből", mielőtt partot érnek Olaszországban. Sőt, felszólította az olasz haditengerészetet, hogy élestölténnyel lőjön rájuk. A választási harcban pedig arra hívta fel híveit, hogy ragadjanak fegyvert ,,a római szemét" ellen.

Bossié nem magányos hang a Svájcinál is magasabb átlagjövedelmű és az adóik Rómába (a ,,nagy tolvaj") és az ország déli részébe vándorlása ellen tiltakozó Északi Ligában: Giancarlo Gentilini, az Olaszországba vezetés vagy visszatérés során oly sok hazánkfia által érintett Treviso polgármestere a városka parkjaiból eltávolíttatta a padokat, mert a bevándorlók azon aludtak. ,,Nyúlnak kell felöltöztetni őket és akkor bumm, bumm, bumm!" Mondta. Ó, a Népszava és Népszabi középjobb kormánya!

Olaszország és Magyarország között több a hasonlóság, mint gondolnánk. Mindkét országban a baloldali kormányok idején a gazdaság megszűnt növekedni. Az egyik helyen a maffia tette rá a kezét a közpénzekre, a másik helyen - Magyarországon, hogy ne legyünk ködösítéssel vádolhatóak - a kormány maga nőtte ki magát maffiának. Mindkét országban az útépítés a nagy fejőstehenek egyik legnagyobbika.

És mindkét országban az ellenzék azzal indul csatába, hogy elsöpri a múlt árnyait.
Vajon hol tartják be ezt az ígéretet? Ott vagy itt?

,,Csaknem húsz évvel a berlini fal leomlása után a kommunizmus végre halott Olaszországban, ujjongott Andrea Ronchi jobboldali politikus a választási eredmények láttán. Holott Olaszország nem igazán ,,élvezhette" a szovjet típusú kommunizmus ,,gyümölcseit", amelyet Hornék és Gyurcsányék érleltek olyanra, mint amilyennek az ízét percenként érezzük.

Olaszországban a Szabadság Népe - Berlusconi Hajrá, Olaszországa! és a postfasiszta Nemzeti Szövetség összefogó pártszervezete - kiáltványa azt hirdeti: ,,Emelkedj fel újra, Olaszország!" Nekik persze könnyebb lesz. Oly sok olasz vagyon van még nemzeti kézben.

És Olaszországban - elég ha végigautózunk Lombardia és Veneto tartomány végeláthatatlan útjait szegélyező márványpaloták mellett - a kommunisták nem tüntették el a közép- és a felső középosztályt.

E cikk elején feltett kérdésre válaszolni kellene.
Vagyis arra a misztériumba csomagolt rejtélyre, hogy a hazai balliberális sajtó miért nevezi ,,középjobbnak" Berlusconi alakuló kormányát?

Erre a sötétben tapogatódzva lehet csak választ keresni.

Arra is, hogy miért nem idézi kimerítően az alakuló koalíció vezető embereinek kijelentéseit.
Vajon azért nem nevezi őket szélsőjobboldalinak - tudjuk, mint amilyen Svájcot vezeti -, mert nem akarja áthallással legalizálni a magyar jobboldal keményedését?

Vagy azért, hogy nem adjon ,,tippet", miként viselkednek egyes jobboldali pártok az e sajtóban folyamatosan a magyar jobboldal kárára példaképnek bemutatott ,,Nyugat-Európában".

Ki tudja.

Az is lehet persze, hogy a Berlusconi iránti megbocsátó hang annak Amerika-barát Közel-Kelet politikájának szól.

Ki tudja?

Tudni csak egyet tudunk. De azt bizonyossággal.
Hogy a tökéletesen Amerika-barát Fidesz bármit tesz, annak sajtóbeli helye állandó marad, itthon és külhonban.

Ha pedig így van, felmerül a kérdés: nem kellene e pártnak legalább annyira erőteljesen politizálnia, hogy a parlamentben legalább egyszer kérdőre vonja a miniszterelnököt, amiért annak rendőrsége a magyar zászlót megtaposva fejezi ki mindazt, ami a jelenlegi kormánynak és annak sajtójának lényege?

Ami pedig a kérdés lényegét illeti: Berlusconi valóban jobbközép.

(Lovas István - Magyar Nemzet)

http://kuruc.info/r/7/23761/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A réz aranyat ér
  2008-04-23 20:58:01, szerda
 
  Pilhál György: A réz aranyat ér
2008. április 23. 08:41


MNO

Pilhál György: Régóta tudjuk, hogy ebben az országban minden ellophatót ellopnak, a vasúti sínektől kezdve a magasfeszültségű kábelekig. Ami fémből van, és mozdítható (fémszobrok, ereszek, csatornafedők, útjelző táblák stb.), már viszik is a serény haramiák. Ám tolvajnak lenni kihívás. Számos tragikus végű esetről is tud a kriminalisztika, esztendeje például Taktaharkány közelében egy fiatalember balta segítségével próbált meg egy magasfeszültségű távvezetéket lelopni a póznákról. Belehalt. Illetékes helyről tudjuk, régóta nem szociális, azaz megélhetési bűnözésről van szó, az egyre szemtelenebb gengszterek fényes nappal, sokszor akkor lopnak el nagy mennyiségű rezet, amikor a fém ára felmegy a New York-i tőzsdén. Vasárnap a Keleti pályaudvar környékén működtek a latrok, megrongálták a megállót. Az elkövetők egyikét elfogták, valószínűleg kap majd valamilyen felfüggesztett ejnye-bejnyét. Egy hete Miskolcon loptak el másfél millió forint értékben rézkábelt. Az éjjeliőr éppen szunyókált. Másnap Dunakeszin vittek el húszezer voltos feszültség alatti vezetéket; a tolvajok kipróbált csibészek voltak, előbb háromszáz méter huzalt akasztottak le egy oszlopról, majd - miután megtörtént a kármentesítés - visszatértek, és további ötszáz métert vittek magukkal.

(Magyar Nemzet, 2008. április 23.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adózzanak a nyakkendősök! - új
  2008-04-23 20:53:57, szerda
 
  Internetadó helyett új ötletekkel jön a kormány

Adózzanak a nyakkendősök! - új ötlet az MSZP-től
Papp Zsolt 2008. 04. 23. 8:07:59

Akár kravátliadóként is elhíresülhet az az ötlet, amely szerint a kulturális tárca a ruházati termékeket is megadóztatná. Ebből a járulékból 700-800 millió forint is bejöhetne évente. Az ötletet a költségvetési bizottság ugyan leszavazta, de két hét múlva akár át is csúszhat a parlamenten.

A Napi Gazdaság cikke

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) évi nyolcmilliárd forintból gazdálkodik, a befolyó pénzből kulturális projekteteket támogatnak. Az alap a járulékbevételekből gazdálkodik, amit különböző termékek, szolgáltatások után fizettetnek meg. Eredetileg a pornográf termékekre vetettek ki járulékot - mint kultúraromboló produktumokra -, hogy az így befolyó pénzből a kultúrát támogassák. Időközben egyre több termék került a kulturális járulék hatálya alá.

A parlament elé három hete beterjesztett törvénymódosítás tovább növelné a járulékkal sújtott termékek körét: a kormány 0,8 százalékos járulékot vetne ki az internetszolgáltatásra, valamint a mobil tartalomszolgáltatásra. A javas latot az ellenzéki pártok nem támogatják - mi több, a gazdasági tárca sem, igaz, az SZDSZ állásfoglalása sem egyértelmű, ugyanis egy Kóka János jegyezte módosító javaslat nem vetné el az ötletet, hanem a kormány által javasolt 0,8 százalékot 0,7 százalékra csökkentené. A szocialista frakció sem egységes: a kultúrpolitikusok lobbiznak a javaslatért, míg a gazdaságpolitikusok ellenzik azt. A szocialista frakció jövő hétfőn dönt az ügyben. Az internetadó egyébként 2,5 milliárd forinttal növelné meg az NKA éves mozgásterét.

Eközben a kulturális tárca tovább támad: Schiffer János (MSZP) képviselő arra tett javaslatot, hogy a 0,8 százalékos kulturális járulékot vessék ki a szőnyegek, a felsőruházat, a férfi öltöny, a női kosztüm, az ing, a blúz, de még a nyakkendő, a csokornyakkendő és a kravátli után is. A kormány támogatja a javaslatot - mondta a költségvetési bizottság ülésén Schneider Márta, a kulturális tárca szakállamtitkára -, mivel szerinte ezek a termékek a dizájn révén komoly kulturális értéket képviselnek. A ruházati termékek adóztatásából 700-800 millió forintos járulékbevétel vár az NKA - mondta Harsányi László elnök. A költségvetési bizottság leszavazta az indítványt, ám a végső szót a plenáris többség mondja ki leghamarabb két hét múlva, hacsak addig vissza nem vonják az indítványt.

http://napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=367019&place=vezeto_an yag_bal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az antiszemitizmus vádja mint
  2008-04-23 20:49:33, szerda
 
  Ez az elemzés nem ma született, de érdemes elolvasni. A Budapest Analyses politikai elemzőműhely értékelését tartalmazza az "erősödő antiszemitizmus" kérdésköréről.


Budapest Analyses tanulmánya
http://www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%C3%A9sek_Arch%C3%ADvum/analysys_35_h u.html

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=877




Ország

Magyarország
Tárgy

Az antiszemitizmus vádja mint politikai eszköz
Összefoglalás

Az antiszemitizmus vádja mindennapos eszközzé lett a mai magyar belpolitikai küzdelmekben. Mind az MSZP, mind az SZDSZ politikusai, valamint a hozzájuk közel álló újságírók egyre gyakrabban alkalmazzák az antiszemitizmus vádját politikai ellenfeleikre, így próbálva diszkreditálni őket a hazai, az európai és amerikai politikai és értelmiségi körökben.

A jelenség mesterséges feszültséget gerjeszt a magyar társadalmi életben, miközben megpróbálja elterelni a figyelmet az ország egyre romló gazdasági és pénzügyi helyzetéről.
Elemzés

Közép-Európában Magyarországon él a legnagyobb számú zsidóság. A népcsoport nagyságát pontosan meghatározni nem lehet, mert a zsidóság az 1990-es évek elején a magyarországi kisebbségi törvény kodifikációs folyamatában - a 13 regisztrált kisebbségi etnikummal ellentétben - nem kívánta magát nemzeti kisebbségként bejegyeztetni.

A létszám pontosabb meghatározásának másik akadálya a magyarországi zsidóság asszimilációs és integrációs fokának rendkívül széles skálája, mely az aktív vallásgyakorlástól és a gyülekezeti életben való részvételtől az ateista - gyakran a kultúrában megnyilatkozó - identitásőrzésen át a vegyes családokban a néhai felmenők emlékének zsidó rítusok nélküli őrzéséig terjed. A magyarországi zsidóság létszámát 100-150 ezer közöttire tehetjük - az identitás definíciójától függően -, ami Magyarország lakosságának mintegy 1-1,5 %-át jelenti.

A magyarországi zsidóság társadalmi élete gazdagon és sokszínűen tagolt. Budapesten található Közép-Európa egyetlen rabbiképzője és legnagyobb zsinagógája, működik zsidó általános iskola és gimnázium, számos társadalmi és kulturális egyesület, megjelenik több sajtókiadvány. Magyarországon - főleg Budapesten - aktívan jelen van az izraeli tőke, izraeli állampolgárok ezrei vásárolnak lakóingatlant, és több ezerre tehető a magyar-izraeli kettős állampolgárok száma.

A legújabb kori antiszemitizmus-vita Magyarországon az 1990-es évek elején, a szocialista rendszer összeomlása után kezdődött. Az első szabad választásokat a nemzeti liberális -kereszténydemokrata irányultságú Magyar Demokrata Fórum nyerte. A liberális Szabad Demokraták Szövetsége - erős ellenzéki pozícióból - azonnal nacionalizmussal vádolta meg az új kormányzó pártot, és politikusai valamint értelmiségi szimpatizánsai európai és észak-amerikai előadó körútjaikon és nyugati publikációikban a magyarországi nacionalizmus és antiszemitizmus veszélyére igyekeztek felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét.

E sok valótlanságot terjesztő, az első demokratikus magyar kormányt a külföldi sajtóban, nyugati egyetemi előadásokon és politikai körökben lejárató támadássorozatnak - melyet a magyarországi sajtó politikai irányultságának megfelelően azonnal közvetített a magyar közvéleménynek - egyik nem várt hatása az lett, hogy a Magyar Demokrata Fórumból kivált a radikális Magyar Igazság és Élet Pártja. A párt elnöke, Csurka István, valamint egyes politikusai a párt megalakulásától kezdve számos antiszemita megnyilatkozást tettek, és így az európai és amerikai politikai közvélemény és a sajtó hamarosan besorolta az európai szélsőséges antiszemita pártok csoportjába. A párt az 1998-as választásokon átlépte az 5%-os parlamenti küszöböt és
13 fős frakciójával jobboldali ellenzéke lett az Orbán Viktor vezette jobbközép kormánynak.

A baloldali szocialista-szabaddemokrata ellenzék ekkor kezdte alkalmazni azt a politikai taktikát, amellyel Orbán Viktort és a Fideszt megpróbálta jobb felé szorítani, "odanyomni" a MIÉP-hez. Ennek egyik legfőbb eszköze a folyamatos "elhatárolódás" követelése volt Csurka István és pártja minden, a baloldal által antiszemitának nyilvánított megnyilatkozásától. Ez a kommunikációs taktika egyrészt folyamatosan napirenden tartotta az antiszemitizmust mint aktuális belpolitikai veszélyt, másrészt - az elégtelen mértékű és határozottságú elhatárolódások folyamatos emlegetésével - igyekezett fokozatosan felépíteni Orbán Viktor és a Fidesz "rejtett antiszemita" képét. E tevékenységhez a szocialista és szabaddemokrata politikusok valamint újságírók jó ürügyet találtak egy-két kétes értékű újságcikkben, továbbá segítségül hívták nyugat-európai és amerikai kollégáikat is, akik számos cikket jelentettek meg az Orbán-kormány négy éve alatt a magyarországi antiszemitizmusról és a kormány elégtelen fellépéseiről az antiszemitizmus ellen.

Azok a gyakorlati lépések, amelyeket az Orbán-kormány tett a magyarországi zsidó közösség történelmi emlékeinek és kultúrájának megőrzése és társadalmi integrálása érdekében - pl. 1999-től a neonáci demonstrációk betiltása, a Holokauszt-emléknap bevezetése az iskolákban, a Dohány utcai zsinagóga tatarozásának több száz millió forintos támogatása, a Holokauszt Múzeum alapításának kezdeményezése, a Páva utcai Holokauszt-emlékmű alapkövének letétele - nem tudták ellensúlyozni a vádakat. Az antiszemitizmus körüli hisztériakeltés akkor sem csillapodott, amikor - a 2002-es választások során - a MIÉP kiesett a parlamentből.

Az antiszemitizmus vádja mára súlyos politikai fegyverré vált a ma kormányon lévő politikusok kezében, amelyet lépten-nyomon használnak Orbán Viktor és a Fidesz - főleg nemzetközi - lejáratására, diszkreditálására. A szocialista-liberális kormány - hogy igazolja egy évtizedig folytatott kommunikációs taktikáját - törvényt alkotott a "gyűlöletbeszéd" megfékezésére. A törvényt a köztársasági elnök - a szólásszabadságot korlátozó cikkelyei miatt - az Alkotmánybírósághoz küldte, normakontrollra. Nem várt fejleményként a törvény ellen foglalt állást a kormányzó SZDSZ néhány politikusa és a liberális párt volt elnöke, Kis János is.

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában ma is viszonylag gyakran olvasható egy-egy baloldali politikusi vagy újságírói megnyilatkozás a jobboldal által gerjesztett vagy megtűrt magyarországi antiszemita megnyilatkozásokról. Magyarországon pedig a sajtó egyes megnyilatkozásai tudatosan provokálják az embereket, antiszemita megnyilvánulásokat remélve. Ezt tette például a Tilos Rádió, amikor karácsony estéjén a keresztények kiirtását hirdette. Ennek a forgatókönyvnek következő bekezdése egy izraeli zászló elégetése volt a fenti rádióműsor elleni tüntetésen. Köztudott, hogy magyarországi tüntetéseken nem szokás zászlót égetni, konzervatív, keresztény érzelmű magyar állampolgárok - akik a tüntetők voltak - általában nem tartanak otthon izraeli zászlót, és a tüntetést nem Izrael, hanem a Tilos Rádió hangvétele elleni tiltakozásként szervezték.

Az izraeli zászló megjelenése, elégetése és az égetés gondos lefilmezése az előkészített provokáció gyanúját ébreszti az elemzőben.

Az utóbbi napokban éles szócsata alakult ki a Fidesz és az MSZP politikusai között. Miközben a Fidesz követelte a február 13-ára tervezett provokatív célú, nem túl nagy számú neonáci tüntetés betiltását, Kovács László pártelnök kijelentette, hogy az MSZP az európai parlamenti választások kampányában nagy hangsúlyt helyez majd a jobboldali radikalizmus bemutatására.

A Magyar Gallup Intézet 1993 óta évente vizsgálja az antiszemita és romaellenes előítéletek alakulását Magyarországon. Adataik azt mutatják, hogy az elmúlt tíz évben a zsidósággal szemben nyíltan vállalt fenntartások mértéke jelentősen visszaszorult. Amíg 1993-ban a felnőtt lakosság 14 %-a mondta azt, hogy "nem kedveli a zsidókat", addig az így nyilatkozók aránya 2002-ben és 2003-ban már csak 6-7%.

A mai Magyarországon az antiszemitizmus perifériális társadalmi jelenség, nincsenek szélsőséges megnyilatkozási formái (épületrongálás, temetőrongálás, emberek bántalmazása), a zsidó közösségek ugyanolyan biztonságban élnek, mint a társadalom bármilyen más csoportjai vagy tagjai. A magyar társadalom túlnyomó többsége nem foglalkozik a kérdéssel, illetve nem tartja fontosnak azt. Ám a zászlóégetéshez hasonló incidensek valóban alkalmasak a társadalmi feszültség növelésére, és hozzájárulhatnak a zsidó közösség egyes tagjainak fenyegetettség-érzéséhez. S ez az érzés csak mélyítheti a szakadékot a zsidó közösség tagjai és a nem zsidó többség között.

Az antiszemitizmus veszélyének napirenden tartása nem egyéb, mint a polgári oldal politikai és erkölcsi diszkreditálására felelőtlenül használt politikai eszköz. Az antiszemitizmus vádja általában nagyobb hangsúllyal akkor jelenik meg, amikor a posztkommunista erők rosszul állnak a közvélemény-kutatási mutatók szerint.

Ezt igazolja a szocialista pártelnök fent idézett kijelentése is.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajtóvadászat három emberre
  2008-04-23 20:45:37, szerda
 
  Hajtóvadászat három emberre
2008. április 23. 20:27


Magyar Nemzet

Négy év jobboldali kormányzás után, 2002. május 27-én a Medgyessy-kabinet letette a hivatali esküt. Az MSZP-SZDSZ-koalíció azonnal nekilátott az előző ciklus átvilágításának. Hajtóvadászat indult az Orbán-kormány tisztviselői és a jobboldal közszereplői ellen, úgyhogy igencsak megnőtt a politikai lejáratásukhoz alkalmasnak tűnő információk értéke.

A Gyurcsány-kormány soha, semmikor, senkinek nem adott megbízást törvénytelen megfigyelésekre - közölte a kormányszóvivő a Magyar Nemzet szerdai cikkére reagálva az MTI-vel. Daróczi Dávid hangsúlyozta: a miniszterelnök Kiss Péter kancelláriaminisztert bízta meg azzal, hogy tájékozódjon az ügyben, és ha kell, indítson vizsgálatot. ,,Biztosak vagyunk benne, ez ismét olyan alaptalan vádaskodás, amelyről a végén bebizonyosodik, hogy hírlapi kacsa" - jelentette ki Daróczi Dávid.
Fidesz elnökét viszont nem lepte meg az újabb megfigyelési botrány. Szerinte a szocialista kormányzat a pártállami időkből hozza magával az ilyen eljárásokat. ,,Nincs új a Nap alatt. Az én szakmámban az ember kések között közlekedik, dolgozik és él. Ismerem az ellenfeleinket elég régóta. Volt a magyar társadalomnak is ideje, több mint negyvenegynéhány esztendeje, hogy kiismerje őket. Nem hiszem, hogy meg kéne lepődnünk" - nyilatkozta a hírTV-nek Orbán Viktor.
Politikai ösztönzésre egy magánnyomozó cég 2002 novemberében elhatározta, hogy pénzzé teszi szakértelmét. December 13-án javaslatot tett, hogy körülbelül fél évig tartó ,,szakértői felderítő-elemző" munkával ,,értékelhető eredményeket" tesz le a megrendelő asztalára az Orbán-kormány időszakának három meghatározó szereplője bűncselekménygyanús ügyleteiről. A feltérképezendő személyek és területek a balliberálisok szempontjából valóban nagy falatok voltak: Simicska Lajos volt APEH-elnök és környezete, Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor volt miniszterelnök és környezete. A detektívmagáncég munkatársai az igényeknek megfelelően nagyot markoltak. Vállalták, hogy ,,felderítési dokumentumokkal" igazolják ,,a közpénzek eltulajdonításával összefüggő bűncselekményeket", felkutatják a ,,szerzett jogosulatlan előnyök legkirívóbbikait", s meghatározták az elkészítendő anyag leendő formáját is: ,,a büntetőperbeli bizonyítás szabályai szerint, szisztematikusan elő lesznek készítve a jogalkalmazásra". Simicska esetében ,,a Magyar Követeléskezelő Rt. inkriminált működése", az ,,APEH-nél végzett tevékenysége, adatmegsemmisítések és jogtalan felhasználások" feltárása volt az ajánlat, Kalmárnál pedig ,,protekcionista ügyei, amelyek érdekében sokmilliárdos vám- és adóbűncselekmények lettek elhallgatva, miközben jelentős tisztáldozatok keletkeztek", illetve a Magyar Posta informatikai beszerzései.

Orbán Viktor és környezete esetében a ,,törvénytelen gazdagodás (párizsi ingatlanszerzések stb.)" dokumentálása volt a cél. A magánnyomozó cég az alapos munka elvégzéséhez természetesen komoly feltételrendszer biztosítását igényelte. Minden oka megvolt rá, hiszen ,,a felderítést végző szakértői hálózat stratégiai pozíciókban tevékeny, ahol a nyílt tevékenységük is jelentős társadalmi hasznosságú, nagy felelősséggel jár, ám nehezen hozzáférhetők az illetéktelenek, az ellenfelek számára. Ez fokozott konspiráltságot jelent. A személyek számára a pozíciójukból eredő védettség nem elégséges" - olvasható ajánlatukban, amely az összeg ismerete nélkül is előre vetítette, hogy a feladat teljesítése nem lesz olcsó mulatság. Először például saját egzisztenciális helyzetüket is rendbe kellett hozni, hiszen ,,a koncepció és a struktúra különösen bizalmas kezelése szükséges, továbbá a személyek jövedelemszintje egy kifejezetten magas életszínvonalat kell hogy biztosítson, tehát a jelenlegi jövedelmét szignifikánsan meghaladó jövedelemhez kell jutnia." A ,,szakértői felderítő-elemző" munka - tekintettel a kiszemeltekre - nem volt veszélytelen. Az akcióban részt vevők a kockázat csökkentése érdekében politikai védettséget is igényeltek, amelyet a nyomozó cég így indokolt javaslatában: ,,A hálózat hatékony működtetéséhez a szervezet legitimitását alátámasztó olyan megbízással kell a szakirányítást végző vezetőket ellátni, amely valójában kifejezi a politikai és hatalmi akaratot.

A megbízásnak épp ezért olyannak kell lennie, amely világosan utal a tevékenység fontosságára, kimondja, hogy a megbízás szigorúan bizalmas, konspiratív, de nem tér ki a tevékenység részleteire. Ennek alapján a szakértői hálózat tagjai is érezhetik a társadalmi megbecsülést, s így a vezénylés diszkreditáció-mentesen, tartósan fenntartható, és később sem kell azzal számolni, hogy mint az előző kormányzati ciklusban, a megtévesztett, ám hűségre kényszerített személyiségek szembe fordulnak munkaadójukkal." És végül az anyagiak: ,,A materiális feltételek között nélkülözhetetlen a korlátlan gépkocsi- és telefonhasználat, a teljes informatikai eszközellátás. Szükségszerű rendelkezésre tartani egy olyan pénzalapot, amely arra hivatott, hogy a szakértői állomány speciális személyi bérezését szolgálja, és tevékenységével összefüggő egyéb kiadásait is fedezze - a normál jövedelmeken túl." Hogy ne csigázzuk tovább olvasóinkat: a felsoroltak összege áfa nélkül 95 millió forintra rúgott, ami azonban csak a szigorúan bizalmas nyomozás rezsijét jelentette. A munkadíjról és a további részletekről holnapi számunkban olvashatnak.

(Munkatársainktól)

http://www.mno.hu/portal/556335



Ha ugynezt tette volna az Antall kormány 90-ben és az Orbán kormány 98-ban, akkor ma sok patkánnyal kevesebb lenne olyan helyeken ahol sokat tudnak ártani nekünk. Mikor fogunk végre valahára az ellenségeinktől tanulni ???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú Vona Gáborral tervekrő
  2008-04-23 20:42:03, szerda
 
  Interjú Vona Gáborral tervekről, elképzelésekről (VIDEÓ!)
2008.04.22. 20:23

Vona Gábor


"'45 óta ugyanazok a körök tartják megszállva az országot, s bár kisebbségben vannak ma a nemzetben gondolkodó magyarok, fel kell venni a harcot, és meg kell védeni a hazát. Előbb-utóbb a Fidesznek is választ kell adnia arra, hogy a nemzet elárulóinak az oldalára áll, vagy a magyarság megmentőiére" - jelenti ki a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke.


http://www.youtube.com/watch?v=k2zc4ex-8U4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szlovákiai magyarok elnyomjá
  2008-04-23 20:38:22, szerda
 
  A szlovákiai magyarok elnyomják a szlovákokat?
2008.04.23. szerda 11:02 MTI - dunatv.hu

Egy szlovákiai közvélemény-kutatás szerint feltűnően magas azoknak a szlovákoknak az aránya, akik szerint a szlovákiai magyarok - jogaikkal visszaélve - elnyomják a szlovák többséget.

A felmérést a pozsonyi Komensky Egyetem szociológiai tanszéke és egy közvélemény-kutató ügynökség közösen végezte. A tanszéket Juraj Schenk vezeti, aki 1994-től 1996-ig Vladimír Meciar kormányának külügyminisztere volt.

Az ezer főt meghaladó minta alapján készült felmérés szerint Szlovákia polgárainak 43 százaléka úgy látja, hogy a kisebbségek "a helyzetükkel és jogaikkal visszaélve" elnyomják a szlovák többséget. A felmérés megállapítja, hogy Szlovákiában ennél csak öt kedvezőtlenebb társadalmi jelenség van.

A pozsonyi Új Szó ezzel kapcsolatosan kérdéseket tett fel Juraj Schenknek, aki egyebek között kijelentette: "Vannak olyan vélemények, hogy a kisebbségek nálunk jobban élnek, mert előnyben részesítik őket, a hazaiak meg elnyomott helyzetben vannak." Schenk szerint a felmérés erre vonatkozó kérdései megalapozottak, mert szerinte "az emberek ezt úgy érzékelik, észlelik, mint válságpontokat, kritikus helyzeteket".

Tudni lehet, hogy ez a szemlélet a szociológiai felmérések szerint az utóbbi hat évben nem változott. Schenk magyarázata szerint azért nem, mert a valóságban nem mentek végbe azok a fordulatok, amelyek alapján a megkérdezettek máshogyan vélekednének.

Öllős László szlovákiai magyar elemző, a Fórum Kisebbségkutató Intézet elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: "A felmérés tükrözheti a szlovákiai közhangulatot, ugyanis az országban hosszú évek óta érzékelhető az a masszív propaganda, amely - elsősorban az ország északi területein, a magyaroktól távol élő - szlovák lakosság felé azt sugallja, hogy a magyarok Dél-Szlovákiában elnyomják a szlovákokat. Ez a propaganda kisebb-nagyobb mértékben valószínűleg hat a szlovák lakosság számottevő részére."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pető külön sarcolná a Szent Ko
  2008-04-23 20:22:35, szerda
 
  Mégis lesz internetadó - Pető külön sarcolná a Szent Korona Rádiót is
2008.04.22. 20:26


Pető Iván

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága keddi ülésén egyhangúlag leszavazta azt a három - ellenzéki, illetve kormánypárti - módosító javaslatot, amely kiemelte volna az internetszolgáltatást a kulturális járulékoltatási körből.


A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) járulékbevételét érintő törvénymódosításhoz három önálló, azonos tartalmú indítvány érkezett, amely az internetszolgáltatás elhagyását javasolta a járulékoltatási körből. A fideszes Nyitrai Zsolt, az MDF-es Pettkó András, Hock Zoltán és Katona Kálmán, valamint a szocialista Márfai Péter által jegyzett javaslatokat sem a kormány, sem a bizottság nem támogatta. Két szabad demokrata képviselő, Kóka János és Pető Iván, a kulturális bizottság elnöke a Nemzeti Kulturális Alapon belül egy önálló digitális kollégium létrehozását javasolták.

Szándékuk szerint ezen keresztül az internetes szektortól elvont pénz legalább felét a digitális kultúra fejlesztésére fordítanák, mérsékelve ezzel a járulékoltatás negatív hatásait.

Lukács Tamás (KDNP) és Halász János (Fidesz) közös módosító indítványában arra tett javaslatot, hogy az internetszolgáltatás után akkor kelljen 0,8 százalékos járulékot fizetni, amennyiben a szolgáltató pornószolgáltatást nem végez. Pető Iván (SZDSZ) a javaslat második felét feltételezve hozzátette: ellenkező esetben 25 százalékos járulékoltatás vonatkozzon a szolgáltatásra. Mint arra a bizottság elnöke rámutatott, nincs olyan internetszolgáltatás, amelyen keresztül pornótartalom ne lenne elérhető, Magyarországon ilyen tartalomszűrés nem létezik. Lukács Tamás szerint valóban csak önbevallás alapján működhetne a rendszer. A kereszténydemokrata képviselő a javaslat indoklásaként elmondta, hogy a mobiltelefonon keresztüli adatszolgáltatáshoz kívánták hasonlóvá tenni a szabályozást, és az internettel kapcsolatos jogi szabályozás megszületését sürgette.

Pető külön adóztatná a "fasiszta médiumokat"

Pető Iván úgy vélte: a kuruc.info nevű internetes portál is jól jelzi, hogy nem kontrollálható a tartalom. Hozzáfűzte: az uszító és fasiszta jellegű tartalmakat is külön járulékkal sújtaná, de szerinte technikailag ez sem megoldható.

(MTI - Szent Korona Rádió)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.