Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
tíz éves csúcson a munkanélkül
  2008-04-29 23:18:54, kedd
 
  Hátrányossági helyzetek sokaságával megáldva...


A Központi Statisztikai Hivatal jelenti : tíz éves csúcson a
munkanélküliség !
Mindez úgy, hogy a leghasználhatóbbak már elmentek itthonról !

Ez már szót érdemel, az Országházban meg is szólal Gúr Nándor az egyik
szoci honatya (lenne inkább árva e hon).
" Vissza kell vezetni a munkában (sic !) az embereket" mondja azokról
akiket nincs hová visszavezetni.
Miközben a "visszavezetéssel" érvényesen megbízottak,
nem csak tehetetlenek, de még ahhoz is gyávák, hogy kimondják kirol-mirol
beszélnek !
"Hátrányossági helyzetek sokaságával megáldott (!) sajátosságokkal bíró
körzetek"
vannak itten elvtársak, Gúr és a válaszadó Simon Gábor államtitkár szerint..

Bizony a Harmadik Köztársaság megbukott ! - Obendorfer Árpád

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsületbeli ügy vagy fasiszta
  2008-04-29 23:16:21, kedd
 
  Becsületbeli ügy vagy fasiszta megfélemlítés?
2008-04-29 06:38:57

Kedden újra antifasiszta ellentüntetés készül az egyik kormányközeli napilap szerkesztőségénél. A tiltakozást a Gój Motoros Egyesület ellen szervezik, akik a lap és szimpatizánsai szerint ,,fasiszta módszerekkel" meg akarják félemlíteni az újságírókat. A motorosok viszont állítják: semmi közük a fasiszta eszmékhez, s nem megfélemlíteni akarnak, csupán demonstrálni az újság, illetve a lap egyik munkatársának hazugságai és sértései ellen.

,,Szelíd pikniket" szervez április 29-én délelőtt 9.30 és 11 óra között a Népszava szerkesztősége előtti parkolóban a Nagy Imre Társaság, ,,szemben az egyáltalán nem szelíd gój motorosokkal". Az antifasiszta tüntetéshez máris több szervezet és magánszemély csatlakozott, maga Gyurcsány Ferenc is kijelentette, hogy ott a helye minden jó érzésű embernek a demonstráción. A rendezvény lényegében ellendemonstráció, eredetileg a Gój Motoros Egyesület hirdetett tiltakozó akciót a Népszavával szemben.

A történet úgy kezdődött, hogy a gój motorosok aláírásgyűjtést kezdeményeztek a cigányság helyzetének rendezéséért, ,,a magyar-cigány megbékéléssel kapcsolatos problémák" kibeszéléséért, s petíciójukat átadták a Köztársasági Elnöki Hivatalnak is. Az ismert, önmagát szatirikusnak nevező kéthetilapban a Népszava egyik újságírója a hírt kommentálva azt javasolta a motorosoknak, hogy a társadalmi megbékélés jegyében először is kereszteljék át magukat, vessék el a ,,gój" nevet, s nem mellesleg fölfújt hobbirobogós cicahordáknak nevezte az egyesületet.
Cicahordák?

A ,,gójok" válaszukban azt írták: hajlandóak lennének a névváltoztatásra is, ha az újságíró garantálja, hogy ettől kitör a társadalmi béke. Április 29-én eredetileg tárgyalni mentek volna a laphoz, ám nem akart tárgyalni velük, mondván, a gój motorosok fasiszták. Mindezt személyes sértésnek vették, s azt kérték a laptól és az újságírótól, hogy kövessék meg őket, s mivel ez nem történt meg, a motoros egyesület bejelentette: az ,,össztársadalmi hangulat javítása érdekében" a Népszava szerkesztősége elé vonulnak tiltakozásul. A Népszava s az ilyenkor mindig beinduló szervezetek és magánszemélyek rögtön fasiszta támadást vizionáltak, s ellenakciót szervereztek. (A lap azóta teljes oldalakat szentel az ügynek napról napra.) Ehhez azonban több, magát antifasisztaként meghatározó szervezet nem csatlakozott, mondván, a motorosok akciója korántsem olyan veszély, ami miatt utcára kellene vonulni. Volt, aki szerint a lap munkatársa lényegében megérdemli a demonstrációt, hisz ,,maga ment házhoz a pofonért".

A Gój Motoros Egyesület elnöke, Mészáros ,,Imiblues" Imre szerint ők becsületbeli ügynek tekintik a tiltakozásukat:

- Jelenleg 25-0-ra állunk a különböző médiumokkal szemben - mondja az elnök -, ez azt jelenti, hogy ennyiszer kértünk és kaptunk helyreigazítást, amikor bennünket sértegettek, vagy hazugságokat állítottak rólunk. Voltak médiumok, amelyek egy telefonhívásra kijavították az általuk elkövetett hibát, de volt olyan is, akivel szemben bíróságon kellett érvényesíteni igazunkat. Egy György Péter nevű esztétának például félmillió forintja is bánta, hogy valótlan dolgot állított rólunk. Nálunk ez becsületbeli ügy: nem tűrjük a sértéseket és a hazugságot. Miért tennénk? A Népszava elé is azért vonulunk, mert nem voltak hajlandók elnézést kérni tőlünk, sőt azóta csak tovább sértegetnek és hazudnak, úgyhogy a demonstráción kívül majd a bíróságon is találkozunk velük. Voltunk mi már az Indexnél is, érdekes módon akkor mégsem kiáltottak fasiszta veszélyt. De mást mondok: nemrég a Lánchíd Rádióban is elhangzott rólunk egy valótlan állítás - hogy tudniillik mi is ott voltunk a Hollán Ernő utcai ,,fasiszta" rendezvényen. Nem voltunk ott, felhívtuk a rádiót, akik elismerték, hogy hibáztak, s bemondták a következő híradásukban. Ezzel az ügy le lett zárva, de ugyanúgy odamentünk volna ehhez a rádióhoz is, ha nem ezt teszik.

- Nincs abban némi igazság, hogy az egyesület elnevezése: ,,gój" a mai helyzetben némileg provokatív lehet?
- Szerintünk a gój szó semmilyen kirekesztő értékkel nem bír. De nem csak szerintünk, a honlapunkon is olvasható Raj Tamás rabbi elemzése, amelyben leírja, hogy ez a szó semmiképpen nem sértő vagy pejoratív, s hogy nem is minden nem zsidóra vonatkoztatható. A rabbi szerint ,,a héber Bibliában a gój egyértelműen népet jelent, sőt Mózes második könyvében közvetlenül a Tízparancsolat elhangzása előtt Isten egyenesen így szól a zsidókhoz: Ti pedig legyetek számomra papi birodalom és a szent nép, héberül gój kados. A gój csupán a római elnyomás idején nyerte el mai jelentését. A kereszténység hatalomra jutása és a római birodalom bukása után a római keresztényekre vonatkozott, akik különféle népekhez tartoztak, ám vallásuk mégis egybefűzte őket. Egyszóval a hagyományos zsidó szemében a gój csupán a keresztény európait jelenti..."
- Azért a névválasztás mögött nem biztos, hogy ilyen tudományos igényű megfontolás állt...
- Elárulhatom, hogy nevünket egy ismert zenésztől kaptuk, aki egyébként zsidóságát több alkalommal is büszkén vallotta. Ő is tagja volt - ma is az - ugyanis baráti társaságunknak, együtt motoroztunk, kirándultunk. Kezdő motorosként gyakran cikiztük őt, ahogyan ez motoros körökben szokás, s egy alkalommal tréfásan megjegyezte: biztosan azért kritizáljuk, mert ő zsidó, mi meg gójok vagyunk. Innentől kezdve hívjuk magunkat gój motorosoknak. Ez még a kilencvenes évek elején történt, s egyébként úgy emlékszem, a Népszava mai főszerkesztője éppen ott ült a szomszéd asztalnál, abban a gárdonyi étteremben, ahol ez az eset történt. Hogy hallotta-e a mi beszélgetésünket, nem tudom, de talán láthatta, mennyire fasiszták vagyunk, hogy zsidó barátunkkal együtt viccelődünk.

- Nem gójokat, zsidókat felvesznek az egyesületbe?
- Nem felvételi követelmény sem a származás, sem a vallás igazolása. Mi baráti társaság vagyunk, ahol mindezek nem számítanak, csak az, hogy jól érezzük magunkat egymás társaságában, meg persze a közös szerelem, a motorozás.

- Visszatérve a demonstrációra: nem mindegy egyébként, hogy mit mond egy kis példányszámú lap újságírója? Nem lehetne ezen felülemelkedni, s ráhagyni, vagy a felvonulás helyett megmaradni mondjuk a bírósági keretek között? Az jut eszembe, hogy a mi lapunk, s én magam is gyakran bírálunk politikusokat, s előfordul, hogy esetleg úgy érezhetik: megsértettük őket. Nem biztos, hogy örülnénk, vagy nem éreznénk fenyegetésnek, ha minden nap az ablakom alatt jönnének össze tiltakozni, demonstrálni ezek a politikusok meg a barátaik.
- A politikusoknak több mindent el kell viselni, de ők is gyakran beperlik azokat a lapokat, amelyekkel bajuk van. Mi magánemberek vagyunk, s nem szívesen vesszük a sértést. Csupán egy apró bocsánatkérést vártunk, vagy elhatárolódást. Szerintünk jogunk van tiltakozni a miáltalunk választott formában.

- Rendben, Önök azt mondják, nem fasiszták. De azt nem veszik észre, milyen jól jön minden hasonló alkalom akár a nagypolitikának is, amikor harcos antifasiszta színben tűnhet fel, s úgy tehet, mintha ez lenne ma Magyarországon a legnagyobb probléma? Addig sem kell arról a totális csődről beszélniük, amibe belekergették az országot. Ebből a szempontból, látva a reakciókat, nem lett volna, nem lenne jobb a tiltakozásnak más formáját választani?
- Mi nem politizálunk, persze megvan a véleményünk a mai kormányról, s ezt olykor ki is fejezzük, de tetteinket nem ez a fajta politika határozza meg. Mi szeretjük a hazánkat, végigjárjuk a történelmi Magyarország fontosabb emlékhelyeit, segítünk, akin tudunk - az Olaszliszkán meglincselt Szögi tanár úr családjának pénzt gyűjtöttünk például -, s egyébként olyanok vagyunk, mint bármely más civil szervezet. Miért kellene a nagypolitika elvárásainak megfelelően cselekednünk?

- Nem félnek attól, hogy a Népszava előtti demonstrációjukra ,,rászerveznek", akár provokációként is, szélsőséges szervezetek?
- A tiltakozást a Gój Motoros Egyesület szervezi, s mindössze körülbelül huszonöt motoros jelenik ott majd meg. Kifejezetten kértük és kérjük, hogy senki más, akár szimpatizáns motorosok se jöjjenek el a demonstrációra. A rendőrségtől is azt kértük, hogy ne engedjenek senkit a bejelentett rendezvényünkre. A motorokat leállítjuk a parkolóban, odamegyünk a lap székháza elé, rövid beszédet tartunk, lesz némi zene, s aztán szépen elmegyünk onnan. Részünkről az ügy nyilvános és civil része ezzel le is zárul. Nem akarjuk betörni a szerkesztőség ablakait, nem akarjuk felgyújtani, megtámadni, megfélemlíteni őket. Ha provokálnak az ellentüntetők, természetesen megvédjük magunkat, de szerintem a rendőrség kezelni tudja majd a helyzetet. A többit majd a bíróságon megbeszéljük a lap képviselőivel.
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borókai Gábor: Ráklikkeltek az
  2008-04-29 23:15:02, kedd
 
  Borókai Gábor: Ráklikkeltek az SZDSZ-re - "Feldübörgött a Kuncze-kórus"
2008-04-29 20:46 barikád.hu


A jelenlegi kormányválság szinte be volt programozva a koalíció működésébe. Az SZDSZ 6,5 százalékot ért el a legutóbbi választásokon.
Ilyen kicsi támogatással nem lett volna szabad belevágnia olyan programokba, amelyekről tudni lehetett: súlyos konfliktusokkal fog járni - nyilatkozta a 168 Órának az SZDSZ-ből 2002-ben kilépett Hack Péter. A mondatok - hely hiányában itt nem idézett - környezetéből kiolvasható, hogy az egykori ügyvivő ezúttal nem országféltő demokrataként szólal meg, hanem csak mint hatalomtechnikus. Olyan valaki, aki tudja, milyen kockázatokat kell kerülnie egy jól vezetett pártnak. Hack mondandója ezzel együtt érvényes: az SZDSZ 2002 óta öngyilkos politikát folytat. Ami lehetne magánügy is, de nem az. Mindannyiunk bőrére menő játék.

Mert tekintsünk Hack mondataira országféltő demokrataként! A pártszemüveget tokjában hagyva. És kérdezzük meg, hogy demokráciában szabad-e hatszázalékos támogatottságot élvező pártra olyan feladatokat bízni - lásd oktatás és egészségügy -, amelyek gyökeres átalakításra szorulnak, s amelyek valamennyiünk életét meghatározzák. S azt is, hogy képviselhet-e tömegérdekeket olyan elitista alakulat, amelynek - megrendelésekkel és juttatásokkal kitömött - szószólói hittel vallják, hogy csak megkérdőjelezhetetlen elméleti tudásuk ellentmondást nem tűrő alkalmazására van szükség.

Azaz diktatúrára.

És ne csodálkozzunk azon, hogy a magukat szabadnak és demokratának nevezők háborognak, ha tevékenységükről véleményt nyilváníthat a plebs. (Merő populizmus. Hogy jön az hozzá?) Hogy roppant sértődöttek, amiért a tömegek vakon nem követik őket. A reménybeli jóba. Amely rajtuk már látható.

Feldübörgött a Kuncze-kórus, hogy az SZDSZ-t kézben tartó klikk beszorítottságát és fantáziátlanságát jelezze. Azok a figurák, akik eddig ültek a már régóta érvénytelen, s így "szabad felhasználású" tagok névsorán, kedvük szerint választatták meg a nekik szolgáló elnököket, osztották a lapokat, a pozíciókat, a megrendeléseket, a pénzeket, és játszották kisdednek aligha nevezhető játékaikat egészségügyi pénztárakkal, kórházakkal, autópályákkal, informatikai beruházásokkal, Combino villamosokkal és metróépítéssel, immár mindenki számára nyilvánvalóan lelepleződtek. Ma már tudhatja, aki nem takarja el a szemét, nem dugja be a fülét, hogy a verseny mindenfelettiségét szavaló Szabad Demokraták Szövetségében egy önmagába záródó kör követ el mindent félreállíthatatlanságáért, leválthatatlanságáért. (Amúgy előszeretettel kritizálva Orbán Viktor módszereit.)

A nagy öregek egy éve - ma már ismert körülmények között - pajzsra emeltették a pénzcsináló Kóka Jánost, néhány hete aláírásgyűjtést indítottak a tisztújítás megakadályozásáért, s most, hogy az újabb megméretés elkerülhetetlen, és jelöltjük, Mr. Egy Százalék (a gazdasági növekedésre éppúgy rímel a név, mint az SZDSZ népszerűségére) esélytelen a Fodor Gáborral vívott meccsen, újabb bűvészkedés veszi kezdetét.

Vajon miért?

Fodor Gábor egy önmagát leértékelő koalíció bukdácsoló kormányának tagjaként is a szabad demokraták meszsze legelismertebb és legelfogadottabb politikusa. Józan ésszel gondolhatnánk, hogy a környezetvédelmi miniszter elnökké választása a párt népszerűségének is jót tenne. Valamennyire. Ha ez egyáltalán érvényes szempont a mai SZDSZben. De Fodor klikken kívüli, jelentsen ez bármit is, és ezért nemcsak ellenfél, de ellenség. Megújulást emleget, miközben semmi sem látszik fontosabbnak a status quo fenntartásánál!

Jöjjön inkább az egykor szebb napokat látott Kuncze Gábor, még ha mára meg is fakult, el is fásult, s utolsó emlékezetes megnyilvánulásaként sem futotta többre, mint a kormány rendőrsége által véresre vert ellenzéki képviselőtársának kigúnyolására, Révész Máriusz "mártíriuszozására". (Éltessék a liberalizmus dicsősége!)

Nagy a baj a szabad demokraták soraiban. Valójában nem elnököt kellene találniuk, de a tisztességét és a hitelességét visszaszerző, a versenyt, a toleranciát, a szabadságot a szavak világán kívül is képviselő pártot. Amit a pénz utáni hajszában sikeresen felszámoltak.

Az SZDSZ leépülésében főszerepet játszó Kuncze Gábor ebben a munkában aligha lehet a megújítók segítségére. Csak a Horn-Magyar Bálint-tengely uralmát, velük pedig az agóniát hosszabbíthatja meg - néhány hónappal.

De ki időt nyer, tovább randevúzhat a mézesbödönnel.

Borókai Gábor
Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Eichmann-per készül?
  2008-04-29 23:09:30, kedd
 
  Lipusz Zsolt: Új Eichmann-per készül? Elég volt! Jogi rémálom több mint hatvan évvel a második világháború után
Hírek

2008.04.28.

Az ausztrál legfelsőbb bíróság minapi döntése alapján Zentai Károlyt Ausztrália hatóságai kiadják a Magyar Köztársaságnak. Zentait a második világháborút követően a szövetséges hatalmak által a nemzetközi jogban meghonosított, ún. emberiség elleni bűntettel vádolják. A Magyar Királyi Honvédség egykori tisztje állítólag 1944-ben a Dunába fojtott egy tizennyolc esztendős zsidó fiatalembert, Balázs Pétert, amiért a férfi nem viselte az akkori törvények alapján kötelezően kitűzendő, hatágú, sárga színű Dávid csillagot. (Apropó: a lombrosoi küllemű Gergényi otromba keretlegényei miért nem viseltek azonosító számot 2006 októberében és azóta is néhányszor, noha ez jogszabályban rögzített hivatali kötelességük lett volna?) Vagyis a cionista távvezérlés alatt működő ausztrál hatóságok a magyarországi jogszolgáltatás karmai közé dobnak egy idős,szerencsétlen, tisztességben megőszült egykori honvédtisztet .
Zentai és hős bajtársai 1944-45-ben a hazánk területén heroikusan harcoló Magyar Királyi Honvédség katonáiként, a német Wehrmachttal, a kőkeményen férfias árja(vagyis egészséges, izmos és heteroszexuális) Waffen -SS-szel , és más harcoló alakulatok katonáival együtt azért áldozták fel vagy tették kockára életüket a bolsevik, modern tatárjárással szemben, hogy Európa megőrizhesse identitását. Hogy ne mérgezze meg kontinensüket a vörös pestisjárvány mételye és a neoliberélis degeneráció, amely együtt jár az egyenlősítő, feminista ideológiák szellemet roncsoló térhódításával.(Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy 1945 óta soha nem látott pokoli mélységekbe süllyedt erkölcsileg, szellemileg, politikailag a korábban a világot uraló Európánk.)
A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője, Ács Tibor szerint a most 86 éves Zentait bíróságon kell elítélni a gyilkosságért. A mai justizmord magyarországi jogviszonyok közepette ezen a kijelentésen nem is nagyon kell csodálkoznunk. Ezt a mondatot elrettentő példaként tanítani kellene a világ minden jogtudományi egyetemén! Eszerint Magyarországon jelenleg nem érvényes az ártatlanság vélelmének minden civilizált jogrend alapját képező alapelve. Az államhatalmi ágak szétválasztása sem történt meg, hiszen egy ügyész bármiféle jogi eljárás kezdete előtt ab ovo bűnösnek, köztörvényes gyilkosnak nyilváníthat egy ártatlan embert!
Zentait az 1948-ban, a Horthy-korszak tisztviselői és katonatisztjei iránti elfogultsággal aligha vádolható, a nürnbergi jogi tragikomédia mintájára létrehozott ún. népbíróság már egyszer felmentette, ám most mégis új büntetőeljárás elé nézhet.
Szögezzük le: Zentai Károly semmiféle, ún. emberiség elleni bűntettet nem követett, nem követhetett el! A vádlók logikáját követve, egyetlen ember meggyilkolása minden korban emberölésnek minősül. Ennek elévülési ideje a ma hatályos hazai büntetőjogi szabályozás alapján harminc év. Vagyis a Zentai által állítólagosan elkövetett gyilkosság az elkövetés ideje óta már kétszer is elévült! Őt tehát ma már semmilyen, a második világháború idején állítólagosan elkövetett bűncselekményért nem lehetne felelősségre vonni egy jogállamban. Egy jogállamban! Az ószövetségi-talmudista bosszú azonban nem ismer sem térbeli, sem időbeli, sem jogi korlátokat.
A Zentai-ügy kapcsán azonban a legfontosabb kérdést még alig merték feltenni. Normális magyar, világlátott polgárként számomra totálisan értelmezhetetlen az a jelenség, amely a fősodratú média tálalásának köszönhetően a legtermészetesebb evidenciaként zajlik ma Magyarországon. Miféle tekintély, vagy felettes hatóság ma hazánkban egy bizonyos, ázsiai országból, Jeruzsálem központból észt osztó, és a lelki terror kommandóját ott bejegyző Simon Wiesenthal (még a neve sem autentikus zsidó, hanem történelmi okok folytán német!) nevezetű ember, aki egy elvileg szuverén állam belpolitikai, jogi és történelmi kérdéseibe kéretlen ,,igaz"-ként beavatkozik?
Nem mellesleg: hogyan követelhet a nem létező, második világháborús német atrocitásokért, ,,tűzáldozatért"egy olyan törpeállam kárpótlást, amely az állítólagos bűncselekmények elkövetésének időpontjában sem de jure, sem de facto nem létezett?
(A második világháború 1939-1945 között zajlott. A bolygónkat a harmadik világháború rémével fenyegető miniatűr Izrael 1947-ben született. Terrorista bűnözők alapították.)
Ezen túl, felháborító, hogy egy bizonyos Efraim Zuroff nevezetű zsidó- aki ténykedésével még a holokauszt-vallás hazai apostoli igehirdetőjénél, Karsai Lászlónál is kiverte a biztosítékot- elvárásokat, követeléseket fogalmazzon meg a jelenlegi magyar állammal szemben.
Ő ugyanis a következőket hozta tudomásunkra:
,,Zentainak nincs félnivalója, ha ártatlan"
Miféle főhatalmasság Efraim Zuroff megmondóember? Új Eichmann-per készül? Eichmannt a Zsidó KGB, a Moszad rabolta el az összes, létező nemzetközi jogszabály lábbal tiprásával Argentínából, hogy aztán egy koncepciós, kirakatper során halálra ítéljék őt Jeruzsálemben.
Egy második világháborús hőshöz hogyan kapcsolhatjuk Zuroff szerencsétlen nevét? Ki ő, hogy elvárásokat fogalmazzon meg, s prejudikáljon? Ki ő, hogy beleszóljon egy másik állam belügyeibe? Jahve hatalmazta fel, mint a választott nép sarját? Ami most Magyarországon készül, egy aljas, minősíthetetlen koncepciós per, amelyet minden eszközzel meg kell akadályozni, s rács mögé azokat az aljas senkiházi, nemzetpusztító köztörvényes bűnözőket kell vágni, akik erre élet- és nemzetellenes politikájukkal rászolgáltak. Amikor Zentai Károly magyar földre lép, az próba lesz minden normális magyar ember számára. A magam részéről azt ígérhetem, hogy Zentai Károly megérkezésekor-a már eladott- Ferihegyen leszek, s ez úton is kérem minden tisztességes magyar honfitársamat, hogy minél nagyobb számban jelenjünk meg, s akadályozzuk meg, hogy Zentait a Moszad vezérelte magyarországi hatóságok őrizetbe vegyék. Tartozunk ezzel egy idős embernek, erkölcsnek, lelkiismeretnek, jogérzéknek, valamennyiünknek azért is, mert most már tényleg elég volt!


http://www.fusz.hu/node/8366
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkosított liberális fegyver
  2008-04-29 23:07:18, kedd
 
  Titkosított liberális fegyver
2008-04-28 06:29:48

Az igazmondás Istennek tetsző dolog. A szabad demokratáknak azonban nem ez a követendő norma. Nem is követik. Mert mit kezdjen az ember például ezzel a hazugsággal: az SZDSZ az elveihez való ragaszkodást kell hogy válassza a bársonyszék helyett. Persze, ezt Kóka János, a magát a miniszterség után pártelnökként is lenullázó pszeudopolitikus mondta, és az ő szavait már párttársai sem veszik nagyon komolyan - de mégis, a kínos végjátékban is szükségeltetne némi megfontoltság, bölcsesség, őszinteség. Legalább a látszatra kéne adni. (Az SZDSZ kedveli a látszatokat.)

A legmeghökkentőbb mégsem ez a mondat volt - a dübörgés meg a pumametafora után eggyel több kókai butaság, ez már igazán nem számít... sokkal inkább az, hogy senki nem volt, aki ennek a hamisságára figyelmeztette volna; aki számon kéri a fényévnyi távolságot az őselvektől, amelyek 1990-ben még igaznak tűntek, 1994-gyel porladásnak indultak, és mára lényegében kiürültek.

Kóka úgy érvelt: azért kell kilépniük a koalícióból, mert a kormány gyenge, elfogyott a bátorsága, és nem képes megakadályozni az ország lecsúszását. Hamisabb érvet nemigen lehet elképzelni, ahogy nagyobb öngólt sem. A kormány a meggyengülését ugyanis nem kis mértékben éppen a "bátor" SZDSZ-nek köszönheti - amely épp annyira volt merész, mint a fuvaros vak lova: a pénzcsináló kényszeralkui és privatizációs éhsége (mondhatni: mohó zabálhatnékja) oly mértékben vették el látását, hogy nem érzékelte, folyamatosan szembemegy a társadalommal. A hatalmi ambícióik abnormális növekedésével együtt fogyott a párt támogatottsága.

Az egyszázalékos párt bukott elnöke szájából meghökkentő hallani: a liberálisok nagy dolgokra készülnek, olyanokra, amelyeket eddig senki nem mert megtenni. Szóval létezik titkos fegyver! Volt már persze ilyen, sőt volt egész titkosfegyver-arzenál: vasúti szárnyvonalak bezárásától kisposták megszüntetéséig, falvak iskolamentesítésétől, kakaóbiztos számítógépektől a tízmilliárdokat emésztő digitális palatáblákig, kórházi páncélszekrényektől egész sor megmagyarázhatatlan beruházásig - mi minden köthető a liberálisokhoz! Ezek tényleg sikert hoztak - ha nem is mindenkinek, de fontos vállalkozói köröknek igen. Mondjuk, az ország egy százalékának.

Kóka azt is mondta: ha Gyurcsány a népszavazás után nem lép vissza az tébéreformtól, akkor még most is kormányon lennének, ami a párt teljes ellehetetlenüléséhez vezetett volna. Erre a (meggondolatlan) beismerésre rímel Léderer András mondata is: a hat évet végigasszisztáló SZDSZ-nek végre felelősséget kellene vállalnia tetteiért.

Lakos Imre szerint csapatban kell repülni, akár a vadlibák, mert az hatékonyabb. A vadlibák tényleg csapatban húznak el.

magyarhirlap.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Régi barátok és üzletfelek
  2008-04-29 22:47:05, kedd
 
  2008-04-29

Régi barátok és üzletfelek

A kisebbségi kormányzáshoz szükséges szavazatok biztosítása és az MSZP-n belüli pozíciójának javítása volt Gyurcsány Ferenc célja a kormány átalakításával. A miniszterelnök riválisaihoz, a párt erős embereihez nem nyúlt, számos posztot juttatott viszont neki lekötelezett, vagy általa most lekötelezni szándékozott politikusoknak.



Szabó Imre, Gyenesei István, Szűcs Erika, Gyurcsány Ferenc, Székely Tamás, Szabó Pál, Molnár Károly (Fotó: Hegedüs Róbert)


Ez lesz az első jelentős kormányátalakítás, a korábbiak csak kiigazítások voltak - mondta Gyurcsány Ferenc még vasárnap egy kereskedelmi tévé műsorában. Az MSZP elnöksége pedig ugyanaznap este egyhangúlag rábólintott a miniszterelnök új kormányzati névsorára és a szerkezetátalakításra is. Információink szerint volt némi vita a személyekről - pontosabban szóvá tették, hogy nem minden esetben a legalkalmasabb szocialista kerül a tárcák élére, vagy miniszteri poszt helyett államtitkári kinevezést kap valaki. A leghangsúlyosabb ezen kifogások közül az, hogy a szociális és munkaügyi tárca vezetője Szűcs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese, Miskolc alpolgármestere lesz: az elnökség több tagja hétfőn lapunknak azt mondta, a tárca államtitkára, Simon Gábor, vagy a szociális bizottság szocialista elnöke, Korózs Lajos jobban értene ehhez a területhez. Csakhogy Borsod megye komoly erőt képvisel a pártban, Gyurcsánynak pedig szüksége van a támogatásukra. Ugyanezzel indokolták a háttérben, hogy a környezetvédelmi tárcát miért épp Szabó Imre, az MSZP Pest megyei elnöke veszi át.

Három tárca összevonásával fejlesztési csúcsminisztérium jön létre Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium néven, amelynek élére a kormányfőhöz közel álló Bajnai Gordon kerül. Két feladat összevonásával megalakul a közlekedési, hírközlési és energiapolitikáért felelős minisztérium, amelyet Szabó Pál, a Magyar Posta jelenlegi elnök-vezérigazgatója irányít majd. A tisztán önkormányzatokért felelős tárca élére Gyenesei Istvánt, a Somogyért Egyesület színeiben parlamentbe jutott független képviselőt delegálja a kormányfő, egyértelműen azért, hogy egy szavazattal többre számíthasson a kormány. "Gyenesei eddig is lojális volt, velünk szavazott, miért volt erre szükség?" - mondta egy elnökségi tag.

A tudománypolitikáért és a kutatás-fejlesztésért lesz felelős tárca nélküli miniszterként Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia leköszönő elnöke. Az egészségügyi tárcánál pedig Székely Tamás, az OEP főigazgatója foglalhatja el Horváth Ágnes helyét. Az átalakítás legnagyobb vesztese a szociális és munkaügyi tárca éléről leváltott Lamperth Mónika, akit a miniszterelnök már régóta szeretett volna meneszteni, ám a párt belső hatalmi erőviszonyai eddig ezt nem tették lehetővé. Lamperth a Táncsics Alapítvány irányítását veszi át a pártelnöki kabinet vezetőjeként. Gyurcsány szerint a volt miniszter "az MSZP operatív irányítója lesz". "Nesze semmi, fogd meg jól!" - értékelte a lépést egy szocialista képviselő.

Néhány minisztériumban visszatérnek a két államtitkáros szerkezetre. A gazdasági tárcánál Molnár Csaba - a kormányfő feltétlen híve -, az Új Tulajdonosi Program miniszterelnöki megbízottja jut poszthoz a fővárosi MSZP-elnök, korábbi munkaügyi miniszter Burány Sándor mellett. Puch László eddigi pártpénztárnok az infrastrukturális minisztérium államtitkára lesz. Egyesek szerint az elegáns visszavonulás útvonalát biztosította ezzel Puchnak a kormányfő, míg mások úgy vélik, a tárcánál nagy a hibázási lehetőség, a miniszterelnök így végleg megtörheti a volt pártpénztárnok hatalmát.

A környezetvédelmi tárca államtitkári posztját szintén Gyurcsány híve, Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetségének elnöke kapta. Az egészségügyi tárcánál a szocialista egészségpolitikus, Vojnik Mária segíti a szakértő minisztert eligazodni a politikában. Avarkeszi Dezső az igazságügyi és rendészeti minisztérium államtitkára lett, míg Ujhelyi István mellett a miniszterváltás után az önkormányzati minisztériumban Jauernik István is államtitkári megbízást kap. Az oktatási minisztériumban államtitkárként Arató Gergely mellett dolgozik majd Csák Ferenc.

Az MSZP-frakció ma tárgyal a kisebbségi kormányzásról és a kormányátalakításról.
Németh Era
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rektori konferencia éléről
  2008-04-29 22:41:55, kedd
 
  2008-04-29

A rektori konferencia éléről a hatalomba - Molnár Károly

A nyíltan a tandíj bevezetése mellett kardoskodó Molnár Károlyt, a Magyar Rektori Konferencia elnökét nevezte ki a miniszterelnök a tudománypolitika és kutatás-fejlesztés tárca nélküli miniszterének.
A Budapesti Műszaki Egyetem rektora - ahogyan arról lapunk elsőként beszámolt -, nem pályázta meg ismételten az egyetemvezetői posztot, helyette elfogadta a miniszterelnök felkérését egy új tárca vezetésére. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) írásban gratulált, és jó munkát kívánt a Magyar Rektori Konferencia éléről is távozó Molnár Károlynak. Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke lapunknak azt mondta, ezután már nem neki kell megmagyaráznia a korábbi szavait, hogy a rektori konferencia politikai megrendelésre készítette a szakminisztérium tudta nélkül alternatív tandíjjavaslatát.

A szociális népszavazás kampányában Molnár Károly a Műegyetem rektoraként és a rektori konferencia elnökeként nyíltan kiállt a képzési hozzájárulás bevezetése mellett. A referendum előtt bejelentette, hogy a választók akaratától függetlenül a rektorok testülete kidolgoz egy önálló javaslatot a felsőoktatás finanszírozásáról. Hiller István oktatási miniszter többször cáfolta, hogy születőben lenne egy új tandíjjavaslat. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor televíziós interjúban arról beszélt, hogy a Magyar Rektori Konferenciával közösen készítik az alternatív tandíjjavaslatról szóló munkaanyagot. A felsőoktatási intézmények vezetői a múlt héten úgy döntöttek, hogy koncepciójukat további kidolgozásra átadják a szaktárcának. A népszavazás döntésével ellentétes irányultságú elkészített munkaanyag megosztotta a rektori testületet, több intézményvezető kifogásolta, hogy nem időszerű a tandíj kérdésének újbóli napirendre tűzése, és árt a konferencia megítélésének, hogy a pártpolitika közösséget keres velük.

Molnár Károly mint a BME vezetője az 1956-os forradalom ötvenedik fordulóján állásfoglalásnak tekinthető döntést hozott: egy kiállításra, illetve az egyetem politikamentességére hivatkozva kitiltotta a műegyetemi diákgyűlésre emlékező 1956 Alapítványt az intézményből. Az emlékezők, köztük Sólyom László köztársasági elnök a szemerkélő esőben az épület előtt hajtottak fejet azon fiatalok emléke előtt, akik a kommunista diktatúra megdöntésének kísérletében életüket áldozták.

Sándor Csilla
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=146505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siklósi András: Polgári engede
  2008-04-29 21:46:58, kedd
 
  Siklósi András: Polgári engedetlenséget, vagy nemzetmentő forradalmat?
2008.04.29. 05:28

Népi-nemzeti körökben gyakran fölröppen a jelszó, hogy ezt a gyalázatos, hazaáruló, nemzetrontó elitcsordát csak polgári engedetlenséggel lehet elsöpörni. Még tisztességes, a magyarságnak elkötelezett politikusok, újságírók is átveszik ezt a frázist; sőt bíztatnak bennünket, tömörüljünk egységfrontba a szipolyozók ellen, s békés úton próbáljunk célt érni, mert ha ,,elszabadul a pokol", akkor mindnyájunknak vége.


Ezek a derék urak - egy újszülött politikai tapasztalatait alig meghaladva - azt a fontos kérdést mindig elfelejtik feltenni, vajon honnan származik a ,,kiszivárogtatott" gondolat, vajon kiknek áll érdekében az amúgy is türelmes, galamblelkű magyarságot még tovább altatni, hogy föl se ébredjen mély álmából többé. Ráadásul azt is elmulasztják közölni a ,,főjámborok", mi ellen ,,polgári engedetlenkedjünk", illetve miképpen kellene ezt az idejétmúlt eszmét életre pofozni. Arról a csekélységről már nem is beszélve, hogy a polgári engedetlenséghez leginkább fejlett polgárság szükséges, ami ugyebár régóta kiveszett a társadalmunkból; hacsak az ,,öntudatos munkásosztályból", a ,, dolgozó parasztságból" s a ,,velük szövetséges értelmiségből" (lásd még: az írástudók árulása!) álló, egyre jobban lecsúszó és atomizálódó középosztályt, valamint a nyomorszinten tengődő, agymosott proletár- és lumpen-tömegeket nem tekintjük annak.

Vigyázzunk - mondják -, ne engedjük az országot anarchiába és véres zűrzavarba rántani, ne üljünk föl a megsemmisítésünkre törő provokátoroknak. Elrettentő példaként sűrűn emlegetik az 1919-es patkánykurzust (mintha az valóban forradalom lett volna!), meg 1956-ot is, melynek - szerintük - egyetlen hozadéka a sok-sok ártatlan halott, a számtalan kivégzett és bebörtönzött áldozat, meg a világban szétszóródott szerencsétlen százezrek. Ez kétségtelen tény, de még soha nem találkoztam egyetlen 56-ot túlélt szabadságharcossal sem, aki kétségbe vonta a küzdelem hasznosságát; vagy a bolseviki terror elleni fegyveres fölkelés helyett (a végkifejlet ismeretében) utólag valamiféle erőszakmentes morgolódást, esetleg hangos káromkodással egybefűzött kocsmai ökölrázást ajánlott volna. Ellenkezőleg! Súlyos véráldozata dacára 1956 magasztos órái, napjai a résztvevőknek (s a nemzet többségének!) egy életre célt és tartást, öntudatot és önbizalmat adtak. De hasonló volt a helyzet 1848 után is. Arany János holtáig gyászolta a szabadság és Petőfi elvesztését, de föl sem merült benne a forradalom értelmének megkérdőjelezése. Ilyesmit csak az ellenségeink vagy a gyávák tesznek, akik minden körülmények között kizárólag önmagukkal törődnek, s akik már egy langyos zápor alatt is esernyőért kiáltoznak, komolyabb zivatar esetén pedig hanyatt-homlok menekülnek bombabiztos bunkereikbe. Ők azok, akiknek egy puskalövéstől tele lesz a gatyájuk, ők a farkasfogra való birkák, a vágóhidra tereltetést zokszó nélkül tűrő kapitális barmok. Akik nem képesek fölfogni, hogy a rabszolgasors, az édes hazánkban ránk kényszerített hazátlan bujdosás, vagy az elvtelen tányérnyalás egy büszke, nagy múltú nemzet számára nem tekinthető többé kielégítő életnek, legföljebb a sivatag homokjába fúló, tartalmatlan és jövőtlen vegetálásnak. Efféle ördögi csapdát nemhogy a magyarságnak, de a bantu négereknek sem kívánhatunk!

Egy stratégia és taktika kidolgozásánál mindig figyelnünk kell arra, hogy mit akarunk elérni s kivel szemben. Népünk 60 éve (sőt, Trianon óta közel 90 éve!) folyamatos holocaustban vergődik, s a végső ,,Endlösung" előtt áll. Itt nincs se jogállam, se szabadság, se demokrácia. A szuronyok segítségével vagy választási csalásokkal fölénk kerekedett törvénytelen, gyilkos banda uralkodik rajtunk, s esze ágában sincs a trónjáról lemondani, avagy pusztításunk helyett a fölemelkedésünket szolgálni. Ők csak akkor és annyira bátrak, amennyire mi félünk tőlük, és megalkuvásunkkal engedjük nekik! Vegyük észre, hogy az ország javaiból, a gazdasági-politikai-kulturális hatalomból oly mértékben részesedhetünk csupán, amennyit erővel visszaszerzünk. Ám erre fáklyás felvonulásokkal, részleges sztrájkokkal, lagymatag tüntet(get)ésekkel, félpályás útlezárásokkal, aláírásgyűjtésekkel, népszavazásokkal és polgári engedetlenséggel reményünk sem lehet. Különösen, ha ezeket az eleve korrupt szakszervezetek, illetőleg a zsarolható, karrierista, demagóg ,,népvezérek" kezdeményezik. Az ilyen ,,mozgalmak" csak arra jók, hogy kihúzzák a tömegek méregfogát, lecsillapítsák jogos dühét, elszívják maradék energiáit, s elrabolják hitének utolsó morzsáit is. Egy efféle álliberális, újkapitalista, posztkommunista vámpírbandával nem lehet jópofáskodni, paktumokat kötni, vásári alkudozást folytatni. Ezt a kozmopolita maffiát, ezt a gerinctelen bábrezsimet bármi áron torkon kell ragadni, meg kell dönteni, s örökre ki kell radírozni a magyar közéletből!

1849 után megpróbáltuk sikerre vinni az általános polgári engedetlenséget, persze akkor sokkal szervezettebb és egységesebb volt a nemzet. Mégse értünk el komolyabb eredményt, hiszen a felemás, Trianonhoz vezető kiegyezés aligha nevezhető annak. Gandhi Indiája valóban képes volt vérontás nélkül (ill. csekély vérveszteség árán) elűzni az angolokat, ám ott 500 millió mindenre elszánt nincstelen állt szemben pár ezer gyarmatosítóval. Viszont a mai Magyarországon egy szíven szúrt, lefejezett, elbutított maroknyi nép néz farkasszemet egy feneketlen étvágyú, gátlástalan világhatalom zsoldosaival, akik nem nyugszanak addig, míg föl nem zabálnak vagy el nem űznek bennünket innen.

Félre ne értsen senki. Nincs szándékomban terrorakciókra vagy fegyveres rohamra buzdítani. Jól tudom, ez milyen következményekkel járhat. Azonban azt is világosan látom, hogy a pestis terjedését meg kell akadályozni. Úrrá kell lennünk az egész nemzetet romboló dögvészen, és végre kell hajtanunk a gyökeres rendszerváltást. A forradalom tehát elkerülhetetlen, ha javulást akarunk. Ez az utolsó esélyünk. E nélkül a biztos pusztulás, a teljes elsüllyedés vár népünkre. A békés önfelszámolásnál, az önkéntes mészárszéknél, a bárgyú vigyorral kiásott tömegsírnál, a totális nihilnél semmi sem lehet szörnyűbb. Akkor inkább a tűzhányók gyomra, az ég sistergő villámai s a pokol kénköves ölelése. Már összes kincsünktől megfosztottak minket, legalább a becsületünket őrizzük meg! S ha így teszünk, a magyarok Istene nem hagy elveszni bennünket! De jól vigyázzunk, nehogy fölszabadító forradalmunkat ,,dicső keresztapáink" meglovagolják, s annak élére állva saját alantas céljaikra hasznosítsák. Várjuk ki a megfelelő pillanatot, aztán sújtsunk le teljes erővel! Szabad élet vagy halálig tartó rabság. Melyiket válasszuk felebarátaim? Felelős hazafinak, igaz magyar embernek ez nem jelenthet problémát.

A valódi kérdés merőben más: sikerül-e végül fölszámolnunk és elkergetnünk a világ leghazugabb, legsötétebb, legelnyomóbb bűnszövetkezetét?

Siklósi András, L88.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a fasiszták angyalok a cionist
  2008-04-29 21:41:32, kedd
 
  a fasiszták angyalok a cionistákhoz képest

http://www.youtube.com/watch?v=gVtqnubZv9k

ha nem tudunk róla nincs is...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilvántartanak. Nyilván tarta
  2008-04-29 21:35:39, kedd
 
  "Nyilvántartanak. Nyilván tartanak..." - EU-s adatbázis a ,,bajkeverőkről"
Tiltakozások Európa-szerte

hétfő, 2008. április 28.


2000-ben a prágai tüntetéseken őrizetbe vettek és letartóztattak magyarokat a rendőrségi munka kozmetikázására. A budapesti NATO-csúcs alatt 2001-ben már hívogatta őket az NBH. 2004-ben visszafordították a magyar tüntetők autóbuszát lengyel területen belülről, a brit indy szervereit ugyanebben az évben lefoglalta az FBI. Írtunk az idei romániai NATO-csúcs visszaéléseiről is. Az EU mostani javaslata már nem csak azt jelenti, hogy egyszeri alkalommal információcsere történik állami, és nemzetközi szervek között, hanem azt, hogy állandó, az egész EU-ra kiterjedő adatbázist hoznak létre a gyanús ,,bajkeverőkről".

statewatch.org, hírek rovat:

Javaslat arra, hogy EU-s adatbázist hozzanak létre a ,,bajkeverőkről"

- hogy ,,megakadályozzák azt, hogy olyan egyének vagy csoportok az esemény helyszínére utazzanak, akik a törvényes közrend fenntartása és/vagy a biztonság szempontjából potenciális veszélyt jelentenek"

- és alkalmazhassák: ,,A szükséges előkészületeket arra, hogy a potenciális kitoloncolási intézkedéseket gyorsan és hatékonyan foganatosítani lehessen."

- EU Biztonsági Intézkedések Kézikönyve: ,,A Kézikönyv most már lefedi minden nagyobb nemzetközi esemény, legyen az politikai, sport, társadalmi, kulturális vagy egyéb, biztonsággal kapcsolatos intézkedéseit (mind a közrend, mind a terror elhárítás szempontjából)."

Tony Bunyan, a Statewatch szerkesztője, így kommentálja:

,,Tanúi lehetünk annak, hogy szerte Európában tendenciává kezd válni, hogy azokat az embereket, akik demokratikus jogaikat gyakorolják miközben egy másik országban szervezett demonstráción vesznek részt, agresszív fél-katonai eszközöket alkalmazva várja a rendőrség, megfigyelik, előzetes letartóztatásba helyezik vagy kitoloncolják őket.

Ez az EU nemzetközi eseményekre vonatkozó ,,biztonságpolitikai" felfogását tükrözi, amelyet most úgy határoznak meg, hogy mind a ,,terrorelhárításra", mind a ,,közrendre" egyaránt vonatkoznak.

Még 2003-ban állapodtak meg abban, hogy nemzetközi események esetén az EU tagállamai között kétoldalú információ csere történik ,,gyanús bajkeverők" vonatkozásában. A mostani javaslat már nem csak azt jelenti, hogy egy egyszeri alkalommal kapcsolatos információ csere történik, hanem azt, hogy állandó, az egész EU-ra kiterjedő adatbázist hoznak létre a gyanús ,,bajkeverőkről"; ez egy demokratikus Európában teljességgel elfogadhatatlan."

Kapcsolódó linkek:

* A teljes cikk

http://www.statewatch.org/news/2008/apr/04eu-troublemakers.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.