Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Egy férfi eltéved a hőlégballo
  2008-04-08 21:47:46, kedd
 
  Egy férfi eltéved a hőlégballonjával

Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:
- Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy
találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem
tudom, hogy hol vagyok.

A nő a földön így felel:
- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj
felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság
59. és 60. foka között van.
- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
- Az vagyok- feleli a nő - Honnan tudta?
A hőlégballonos férfi így válaszol:
- Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs,
hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy
még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva nem volt túlzottan
segítségemre. Csak feltartott az utamban.
A nő erre így vélekedik:
- Maga pedig szerintem szocialista politikus.
- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan tudta?
A nő azt feleli:
- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi
pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről
fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő
emberektől várja, hogy megoldják az Ön problémáit.
Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt
találkoztunk, de most már én tehetek róla!

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Hiller haver és a gyanús milli
  2008-04-08 21:41:34, kedd
 
 

Hiller haver és a gyanús milliók


Tiltakozás: több pénzt juttat az OKM egyetlen magángyűjteménynek, mint a közgyűjteményeknek együttvéve



Kedves Aláírók! Az Oktatási és Kulturális Minisztérium március 11-én jelentette be, hogy három éven keresztül 50 millió forintig hajlandó támogatni Kovács Gábor milliárdos üzletember magángyűjteményét. Így egy magángaléria jó eséllyel közel kétszer akkora állami támogatáshoz jut, ha kortárs műveket akar vásárolni, mint a teljes hazai közgyűjteményi szféra együttvéve. Ha Ön ezzel nem ért egyet, kérjük, a lap alján írja alá ezt az internetes petíciót.

A Műkritikusok Nemzetközi Szövetségének (AICA) Magyar Tagozata nyílt levélben fordult Hiller Istvánhoz, melyben kifogásolták, hogy a tárca közpénzekből nem elsősorban állami intézményeket támogat. Tiltakozásukhoz a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület is csatlakozott.

A Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozatának nyílt levele:

Nyílt levél Hiller István miniszter úrnak

A Műkritikusok Nemzetközi Szövetségének (AICA) Magyar Tagozata tiltakozását fejezi ki amiatt, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium kortárs művészeti gyűjtemény létrehozására három évig, évente maximum ötvenmillió forinttal egy magánalapítványt támogat. A nemzetközi színtéren az arts and business politika felett álló, a művészet és az üzleti világ hatékony és sikeres együttműködését elősegítő forma. Törvényszerűségeit tekintve e két fél kölcsönös érdekeit szem előtt tartó, üzleti alapú viszony. Gyűjteményt természetesen bárki építhet Magyarországon, ha azt a saját pénzéből teszi.

Úgy gondoljuk, hogy a kulturális tárca elsődleges kötelessége a rábízott közpénzből a közgyűjtemények támogatása, nem pedig ezek teljes ellehetetlenítése. Különösen elképesztőnek tartjuk, hogy az OKM 50 millió forinttal támogat egy magánalapítványi gyűjteményt, miközben évente mindössze 27 millió forintot fordít az összes hazai közgyűjtemény kortárs művészeti vásárlására. Az állam a művészetet és műgyűjtést közvetett úton természetesen több csatornán is támogathatja (adókedvezmény, járulék, illeték elengedés, amortizáció, stb.). Anyagilag is hozzájárulhat cégek és magánemberek műtárgyvásárlásaihoz, ha azok közgyűjtemény részére adományozzák az alkotásokat, de közpénzt magánértékek felhalmozásához nem adhat.

Egy nem közgyűjteményi státuszú magánalapítvány gyűjteménye magángyűjteménynek számít, amely kincsképző erejénél fogva a tulajdonos vagyonát növeli. Megengedhetetlennek tartjuk, hogy az állam művészet támogatás címén közpénzből támogassa egy magánszemély vagy magánalapítvány vagyonát gyarapító műgyűjtemény felhalmozását. Úgy gondoljuk, hogy az üzleti világ szereplőinek kultúrpolitikai szereplőkké avatása hosszú távon a kulturális és az üzleti világ szereplőinek megosztásához, nem pedig konstruktív együttműködésükhöz vezet.

Budapest, 2008. március 21.

Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége
Magyar Tagozat

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tiltakozó nyilatkozata:

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) csatlakozni kíván a Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége (AICA) Magyar Tagozata Hiller Istvánhoz írt nyílt leveléhez, melyben a szervezet tiltakozik az ellen, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium 50 millió forintnyi közpénz támogatást ad egy magánalapítvány magángyűjteményének fejlesztésére, miközben évente mindössze kevesebb mint 27 millió forintot fordít az összes hazai közgyűjtemény kortárs művészeti vásárlására.

Az OKM a művészet támogatására fordított keretből pályáztatás
nélkül, átláthatatlan logikával támogat intézményeket. Természetesen kulcsfontosságú a magyar művészeti szcéna számára az, hogy a minisztérium a hiány pótlására a magántőke mind nagyobb beáramlását elősegítse, de megengedhetetlen, hogy ezt a közintézmények és a közgyűjtemények figyelmen kívül hagyásával teszi. Az FKSE számára kiemelkedően fontos, hogy a fiatal képzőművészek alkotásai olyan közintézményekbe kerüljenek, ahol azok láthatóvá és elérhetővé válnak a szakma és a széles közönség számára egyaránt, így az OKM egyik elsődleges feladatának ezen intézmények vásárlásainak, illetve az üzleti szférával való kapcsolatuk kialakításának támogatását tartja, nem pedig magángyűjtemények gyarapításának finanszírozását.

Ide a pénzt, könnyebben mész!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brókerügy: pontatlanságok a vá
  2008-04-08 21:40:14, kedd
 
  Brókerügy: pontatlanságok a vádiratban

Csaknem kétórás késéssel, a bíróság, az ügyészség és a sértett kérdéseire adott szakértői válaszok ismertetésével folytatódott tegnap a K&H Bank brókercégénél elkövetett pénzmosás, csalás és sikkasztássorozat büntetőpere. A szakértők több, a vádiratban szereplő pontatlanságra hívták fel a figyelmet. Az eljárás bírája két hónap múlva elsőfokú ítéletet hirdetne Kulcsár Attila és vádlott-társai ügyében - értesült lapunk.


A fővárosi BKV-sztrájk miatt csaknem két órával később kezdődött tegnap a brókerbotrány néven ismert büntetőper tárgyalása, mivel több vádlott védője csak késve érkezett meg a Fővárosi Bíróságra. A Varga Zoltán vezette bírói tanács Bartha Gyula és Kovács József igazságügyi könyv- és adószakértőt hallgatta meg az általuk a bíróság, az ügyészség és a sértettként szereplő K & H Equities brókercég kérdései nyomán összeállított szakvéleményről.

A szakértők egyebek mellett az illegális tranzakciókhoz felhasznált, úgynevezett hídszámláról nyilatkoztak, és megállapították: az minden K & H-fiókban létezett, és arra szolgált, hogy a bankhoz érkező és az utalás pillanatában még ismeretlen rendeltetésű összegeket átmenetileg itt tárolják. Adataik szerint az ügyletekben főszerepet játszó Montrade és Britton cég mintegy húszmilliárd forintot mozgatott meg.

A szakértők azt mondták: a nekik átadott iratokból nem derült ki, hogy a vádiratban nevesített 8,339 milliárd forintos kárösszeget az ügyészség milyen adatok alapján állapította meg. Kovács József a bíróság előtt kijelentette: pontosításra szorul az értékpapír-átvezetésekkel kapcsolatos vádpont is, mivel saját számításaik és a vádiratban szereplő összeg között 1,335 milliárd forintos eltérés mutatkozott. A szakértő a pontatlanságok között sorolta, hogy az elkövetéssel összefüggő, a hídszámlára érkező első tételt, mintegy 730 millió forintot az ügyészség nem tüntette fel a vádiratban. Bartha Gyula ismertetése szerint munkájuk során nem sikerült minden külföldi bankszámlát átvizsgálniuk, így ismeretlen maradt előttük többek között a Montrade Ciprus szigetén vezetett számlája is, amely az eljárásban nem került elő.

Ismert: a perben az ügyészség egyebek mellett sikkasztással, pénzmosással, vesztegetéssel, orgazdasággal, bűnpártolással, közokirat- és magánokirat-hamisítás elkövetésével vádolta meg Kulcsár Attilát és 23 társát. A vád szerint az Equities Rt. volt brókere, Kulcsár Kerék Csaba instrukciói alapján, a pénzintézet ügyfeleinek tudta nélkül kezdte használni a befektetők pénzét, míg a többi vádlott főként cége pénzét engedte át szabálytalanul, vagy az összegek tisztára mosásában volt szerepük. A szakértők a per másodrendű vádlottja, Kerék Csaba vonatkozásában kimondták: a brókercég volt ügyfele, a számlájáról a más ügyfelektől hozzá került értékpapírok ellenértékét, csaknem 220 millió forintot készpénzben kivett, és az összeget saját számlájára utalta. Kerék 330 millió forinttal gazdagodott, amivel már biztonsággal indíthatták el az ügyben szereplő vállalkozásokat - állapították meg a szakértők.

Varga Zoltán a tárgyalás után lapunknak elmondta: tervei szerint május végén vagy június elején elsőfokú ítéletet hirdet, és még az ítélkezési szünet előtt írásos formában, az indoklással kiegészítve juttatja el az érintetteknek. A per holnap reggel a Kulcsár Attila és védője kérdéseire adott szakértői válaszok ismertetésével folytatódik.

Swendt Pál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány lemondana és lemonda
  2008-04-08 21:20:10, kedd
 
  Gyurcsány lemondana és lemondatná az MSZP vezetését
2008-04-08. 13:12:59

Felajánlotta lemondását a pártelnöki posztról Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP hétvégi elnökségi ülésén, és erre kérte a testület többi tagját is, felvetését azonban csak Ujhelyi István alelnök támogatta.

A kormányközeli Népszabadság információi szerint nem volt feszültségmentes az egyeztetés, amelyen vasárnap este megerősítette a pártelnök-miniszterelnököt az MSZP elnöksége és frakciója. Mint írják: Gyurcsány Ferenc expozéjában azt mondta, hogy a párt rossz helyzetben van, s jelen állapotában alkalmatlan arra, hogy "nekimenjen egy választásnak". Gyurcsány alternatívaként egy programadó pártértekezletet ajánlott, illetve azt, hogy lemond pártelnöki posztjáról, és erre kérte a teljes pártelnökséget is.

A miniszterelnöki felvetéshez elsőként Ujhelyi István önkormányzati és területfejlesztési államtitkár, az MSZP alelnöke szólt hozzá. Úgy tudják, Ujhelyi arról beszélt, hogy a vívódásoknak véget kell vetni, s ha ehhez egy tisztújítás nyitná meg az utat, akkor ideje mindenkinek kitenni a kártyáit és megmérettetnie magát.

Ujhelyi István egyedül maradt véleményével, mert az elnökség többi tagja elutasította a rendkívüli tisztújítás és a pártfunkciókból való önkéntes lemondás ötletét. Azzal érveltek, hogy válsághelyzetben nincs jó üzenete annak, ha az MSZP vezérkara "bedobja a törülközőt", ráadásul a tisztújítás adta legitimáció kevés - olvasható a cikkben.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy szombaton a pártválasztmány rendkívüli ülést tart, és - mint írják - "nem kizárt", hogy ez az indítvány ott újra fölmerül. A Népszabadság úgy tudja, hogy a történtek ismeretében tisztújító kongresszus nem várható, sokkal inkább egy programadó pártértekezlet, amely az önálló kormány menetrendjét és céljait vitatja és szavazza meg.

A lap egyes forrásai ehhez azonban hozzátették: ez a forgatókönyv csak akkor érvényes, ha Gyurcsány nem megy szembe az elnökség véleményével, és - mint ahogy korábban is tett egyeztetés nélküli bejelentéseket - nem jelenti be mégis a pártelnöki lemondását.

[Forrás: http://www.mno.hu/portal/553302]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magosz: idegeneknek kedvez a f
  2008-04-08 21:06:31, kedd
 
  Magosz: idegeneknek kedvez a földtörvény módosítása
2008-04-08. 16:14

Hátrányos helyzetbe hozza az egyéni gazdálkodókat, és külföldi befektetők érdekeit szolgálja a földtörvény módosításának tervezete - szögezte le a Magosz szövetségi igazgatója kedden. Budai Gyula állítását tatabányai sajtótájékoztatóján a Bábolna Zrt. felszámolása kapcsán kialakult helyzet bemutatásával támasztotta alá.

Budai Gyula elmondta, hogy Szendrőn a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozás által bérelt 5100 hektárt 21 egységre bontották, mivel 300 hektár feletti terület nem értékesíthető, majd a földeket egy csomagban írták ki eladásra 1,2 milliárd forintért, ami a helyi gazdálkodókat kizárja a lehetséges vevők köréből. Az állam utasította a Ménesbirtok Kft.-t, hogy december 31-ig vonja kényszerművelésbe a Bábolna Zrt. földjeit, és ehhez 800 millió forintot biztosított.

Budai Gyula szerint az eljárás arra szolgál, hogy a becsődölt társaság által használt földeket kivonják a nyilvánosság érdeklődéséből, és később, a törvény tervezett módosítása után nagybefektetőknek értékesítsék. Budai Gyula emlékeztetett arra is, hogy nemrég a bábolnai önkormányzat kezdeményezésére 240 hektár termőföldet hirdettek meg eladásra.

A pályázaton az önkormányzat és két magánszemély indult. A területet 227 millió forintért a magánszemélyek szerezték meg, akik az önkormányzathoz írt levelükben közölték, hogy a földet a Vivax Construction megbízása és finanszírozása alapján vették meg, és ,,ipari területként kívánjuk továbbértékesíteni".

A Nemzeti Földalap ellenőrző bizottsága az ügyet spekulatív célú földszerzésnek minősítette. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, ami a bábolnai földek körül folyik, az jogilag nem támadható, de a jogszabályalkotók szándékával ellentétes folyamat. Az elnök kijelentette, a megye szívesen tulajdonba venné a Bábolna Zrt. által használt állami földeket, hiszen erre a földtörvény lehetőséget biztosít.

(MNO / MTI)

http://kuruc.info/r/1/23422/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mától látogatható a Jobbik kön
  2008-04-08 20:32:17, kedd
 
  Mától látogatható a Jobbik könyvtára - ingyenes DVD-kölcsönzéssel
2008-04-08 08:11 Barikád.hu


Csengey Dénes:
ma van halálának
évfordulója

Tegnap este hat órakor került sor a Csengey Dénes Könyvtár megnyitójára, melyen beszédet mondott Lezsák Sándor, a Parlament alelnöke, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Kiszely István, az ősszel induló Attila király népfőiskola főigazgatója is.

Lezsák Sándor visszaemlékezésében Csengey Dénes egyik novelláját idézte fel (amely természetesen megtalálható a könyvtár állományában is), és ennek kapcsán bírálta a magyarországi rendszerváltást.

Vona Gábor örömét fejezte ki, amiért a Jobbik létre tudott hozni egy újabb intézményt, melynek működtetésére a párt önerőből is képes. A Jobbik számára mindig is fontos volt a kultúra ápolása, ez a könyvtár újabb bizonyítéka ennek.

Kiszely István is üdvözölte a kezdeményezést, és egy jótanáccsal is ellátta a fiatalokat: mindenkit biztatott, hogy az esetleges és már megtörtént támadásoktól ne ijedjenek meg. Elmondta, szerinte a Jobbiké a jövő, és otthon érzi magát a jobbikosok között.

Végül a könyvtár vezetője, Dúró Dóra mondott el röviden néhány technikaibb jellegű információt. A könyvtár induló készlete meghaladja az ezer kiadványt, és még érkeznek felajánlások. A könyvtár ingyenes DVD-kölcsönzés lehetőségét is biztosítja a 80-at meghaladó filmjeiből.

A későbbiekben arra is törekszenek, hogy a könyvtárban közösségek is kialakuljanak. Ezt elősegítendő a későbbiekben olvasóesteket, beszélgetéseket szerveznek.

Cím: Bp. V. ker., Ferenciek tere 2. (bejárat a Curia u. 4. felől)
Nyitva: kedd 8-10, szerda 16-18, csüt. 15-19, szombat 10-12
Beiratkozási díj egy évre: 500 Ft diákoknak, nyugdíjasoknak és Jobbik-tagoknak; 1000 Ft másoknak

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tölgyessy: A kisebbségi kormán
  2008-04-08 20:31:34, kedd
 
  Tölgyessy: A kisebbségi kormányzásban az egész ország kivérezhet
2008. április 8., kedd 9:05 InfoRádió

Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc előtt egyetlen az ország javát szolgáló megoldás áll igazán: ha az SZDSZ véglegesen kilép a koalícióból, akkor a szocialistáknak maguknak kell kezdeményezniük az előrehozott választásokat.

A politikai elemző hozzátette: csak a szabad demokraták állandó, aktív támogatásával tud működni az MSZP kisebbségi kormánya. A szakértő arról is beszélt, hogy véleménye szerint a szocialista és szabad demokrata koalíciót döntően egyetlen politikai akarat mozgatta: mindenáron megakadályozni a jobboldal és annak vezére, Orbán Viktor hatalomra jutását; emiatt hoztak olyan gazdaságilag irracionális döntéseket, ezért osztogattak, amellyel csak mélyítették a gazdasági válságot.

Az eddigi miniszterelnökök közül Gyurcsány Ferenc távozik majd a legnagyobb kudarccal, ám még csúfosabb lehet a távozása - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő szerint a kormányfő előtt egyetlen az ország javát szolgáló megoldás áll: ha a szabad demokraták véglegesen kilépnek a koalícióból, neki vagy pártjának kezdeményeznie kell az előrehozott választásokat.

A szakértő szerint a koalíciós pártok előtt ma csupán egyetlen remény áll: visszaszerezni valamit az elveszett népszerűségből. Ezt alighanem úgy próbálják majd elérni - tette hozzá Tölgyessy Péter -, ahogy Gyurcsány Ferenc tette, amikor 2004-ben miniszterelnök lett: médiakormányzással, szép ígéretekkel, pontokkal és osztogatással, minden bizonnyal ezt jelenti a kormányfő által említett "bársonyos reform".

A politikai elemző úgy véli: kizárt, hogy a szocialisták és a szabad demokraták más utat választanak, hiszen a megszorítások és reformok politikája kudarcot hozott számukra. Tölgyessy Péter hozzátette: attól tart, hogy a tétova kisebbségi kormány működése nagyon sokba fog kerülni az embereknek.

A démoni jobboldalról

A baloldal mindenáron meg akarja akadályozni a jobboldal, és Orbán Viktor visszatértét. Olyan mértékig azonosították a sátánnal a magyar jobboldalt, hogy úgy vélik: azzal szemben csaknem bármit meg lehet tenni - jelentette ki Tölgyessy Péter.

A politikai elemző úgy véli: a jobboldal démonizálása mindent felülírt, emiatt hozott a kormány olyan gazdaságilag irracionális döntéseket is, amelyek mélyítették a gazdasági válságot. A szakértő hozzátette: a jobboldal távol tartásával a reformközgazdászok is egyetértettek, így, amikor 2002 és 2006 között folyt a költekezés, meglehetősen halkan mondták, hogy nem kellene szórni a pénzt.

Amikor tarthatatlanná vált a helyzet, a második Gyurcsány kormány kádári típusú megszorításokat vezetett be: szétterítették a terheket a társadalomban, adóemeléssel és inflációkeltéssel, pontosan úgy, ahogy a Kádár-rendszerben tették - mondta Tölgyessy Péter, hozzátéve: emiatt rögtön elveszítették választói támogatásukat.

Erőszakos jótevő

A politikai elemző szerint, amikor a kormány demokratikus felhatalmazása megingott a megszorítások bejelentésével, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után pedig szabályosan összeomlott, Gyurcsány Ferenc a magyar jövő felől kezdte magát legitimálni, és átcsúszott a másik baloldali hagyományba, a messianisztikusba, a felülről való modernizációba.

A miniszterelnök ekkortól úgy gondolhatta: akkor is boldogítani fogja a választókat, ha az nem tetszik nekik, felülről végrehajtott, nagyszerűnek képzelt reformjaival - fűzte hozzá Tölgyessy Péter.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány behozná a magántőkét
  2008-04-08 20:30:52, kedd
 
  Gyurcsány behozná a magántőkét az egészségügybe
Megszüntetik az egészségügyi járulékot?
2008. április 8. 17:09 MNO

A négyszázalékos társasági különadó és az egységes 1950 forintos egészségügyi hozzájárulás eltörlése lehetséges a jövő évi adóváltozások keretében, miközben nem engedjük felpuhítani a költségvetést - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén. A miniszterelnök elmondta, hogy az egészségügyi szolgáltatások "szektorsemleges vásárlásáról" érdemes elgondolkodni.

Az április vége után felálló, valószínűleg egypárti szocialista kormánytól joggal várható, hogy rendbe teszi a közpénzügyeket - jelezte a miniszterelnök. "Sem politikai, sem társadalompolitikai szempontból nem látom kivitelezhetőnek a jóléti rendszerek radikális átalakítását, illetve a lakossági adóterhek növelését" - mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint a jövő évi adóváltoztatásokra csak az alappályából képződő forrásokból lehet meríteni, a négyszázalékos társasági különadó és az egységes, 1950 forintos egészségügyi hozzájárulás eltörlése lehetséges a jövő évi adóváltozások keretében, ha arra megteremtődik a költségvetési bevétel.

Gyurcsány Ferenc nem említett összeget, amely a jövő évi adóváltoztatások kerete lehet, hangsúlyozva, hogy a kormány célja továbbra is az adómérséklés. A jelenlegi politikai helyzetet elemezve a miniszterelnök elmondta: ami gazdaságilag szükséges, azt társadalmilag most lehetetlen meglépni. Az új helyzet abból adódik, hogy a szabad demokraták radikálisabb átalakítást szorgalmaznak, a jóléti-szociális rendszer jelentős reformját, ami forrást teremt a nagyobb adóátalakításhoz - mondta Gyurcsány Ferenc, aki ezzel kapcsolatban Szlovákia példáját hozta fel, ahol 2000-2004 között nyolc százalékkal csökkent az újraelosztás mértéke.

Az MSZP a folyamatos változtatások útjára kíván lépni, mivel látszik, hogy nincs politikai támogatottsága a jóléti rendszerek radikális átalakításának - tette hozzá. A miniszterelnök szerint a reformértékű lépések folytatódnak az egészségügyben is, például a szolgáltatások szektorsemleges vásárlásáról érdemes gondolkodni. Ez azt jelenti, hogy az állami egészségbiztosító szolgáltatásvásárlása az állami és önkormányzati egészségügy mellett kiterjedhet a magánszolgáltatókra is. "Versenyezzenek értünk az egészségügyi szolgáltatók" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vizitdíj nem vész el, csak á
  2008-04-08 20:30:17, kedd
 
  A vizitdíj nem vész el, csak átalakul?
2008-04-08 08:11 hírTV

Elkészült az Egészségügyi Minisztérium tavaszra tervezett egyik legnagyobb törvénycsomagja - értesült az egyik gazdasági napilag. Nyolc különböző egészségügyi törvény módosítását terjeszti elő Horváth Ágnes. Egyebek közt visszaállítaná a vizitdíj bevezetése előtti úgynevezett részleges térítési díjat.

Ezt a 2000 forintos összeget korábban annak kellett fizetnie, aki beutaló nélkül vett igénybe szakorvosi ellátást. A mostani módosítás visszaállítaná ezt a járóbeteg-ellátás esetében, de elképzelhető, hogy nagyobb összeggel.

Egy másik paragrafus az egészségügyi várólistákról való törlés menetéről szól. A salátatörvénynek van egy olyan szakasza is, amely tételesen felsorolja, hogy milyen esetben kell mentőt illetve orvosi felügyelet nélküli betegszállítót hívni - tudta meg a Napi Gazdaság.
(napi.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mazsihisz kongresszus
  2008-04-08 20:26:10, kedd
 
 
hányingermentes filmnézést kivánok:

http://tdyweb.wbteam.com/Mazsihisz0402.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.