Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Minél többen halnak meg...
  2008-05-01 19:08:46, csütörtök
 
  Minél többen halnak meg, annál nagyobb eséllyel pályázik a falu
2008-04-30 17:44 hírTV

Minél többen halnak meg egy kistelepülésen, annál nagyobb eséllyel pályázik a falu önkormányzata a falubusz cseréjére. Ez szerepel többek között abban az új rendeletben, amelyet az FVM adott ki. A pályázati feltételek szerint azok a községek kapnak pluszpontokat a beadványukhoz, ahol évente 10-nél többen halnak meg.

Az 1600-as lélekszámú Enese idén már pályázhatna falubuszra, ám valószínűleg nem fog, a falu vezetőjét annyira felháborította az új rendelet. A feltételek szerint ugyanis az a település indulhat nagyobb eséllyel a pályázaton, ahol többen haltak meg egy év alatt. A polgármester szerint ez nem más, mint burkolt falurombolás.

Az 500 lelkes Fehértón már működik egy falubusz. A település önkormányzata vásárolta, 4 millió forintot fizettek érte, és havonta további 96 ezer forintot törlesztenek négy évig. A buszt az idősek ellátására használják: a betegeket viszik szakrendelésre és az étkeztetésbe is besegítenek.

Fehértó idén pályázik falubuszcserére, ám tavaly csupán nyolcan haltak meg a faluban. Ha a rendelet elvárásainak megfelelően nem érik el az évi 10 halottat, nem kapnak pluszpontokat az elbírálásnál, így valószínűleg beadványuk eredménytelen lesz.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iskolabezárás Szentendrén is
  2008-05-01 19:07:16, csütörtök
 
  Iskolabezárás Szentendrén, országos méretű tiltakozó akció

A mai napon 14 órai kezdettel sajtótájékoztatót tart Dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere a Városháza Dísztermében (Szentendre, Városház tér 3.)az alábbi témában:

Pest Megye Közgyűlés a térség 10 településének enyhén értelmi fogyatákkal élő gyermekeit ellátó Bárczi Gusztáv Általános Iskola bezártását tervezi. Az Iskola 1998 óta a térség fejlesztő gyógypedagógiai központja, a fogyatékossággal élő gyermekek integrációját tartja szem előtt. Most az általános iskola bezárását és megszüntetését tervezik jogutód nélkül.

Ma 13 órakor ül le egy asztalhoz a megye képviselője, a kistérségi polgármesterek, az érintett iskolaigazgató és a szülők Szentendrén. Vajon milyen döntés születik? Tényleg bezárásra van ítélve egy nemrég felújított és a térségben élők enyhén értelmi fogyatékos gyermekeket ellátó intézmény? Dr. Diet Ferenc, polgármester és a térség érintett polgármesterei, az oktatási intézmény igazgatóival a bezárás elkerülése érdekében megoldási javaslattal készülnek a megye számára.

Az iskola bezárása közel 80 gyerek és ezzel család sorsát pecsételi meg, hiszen alternatívaként a Duna másik oldalán található váci intézménybe járást tartja lehetőségnek a fenntartó.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvényesített magzatgyilkossá
  2008-05-01 19:05:16, csütörtök
 
  Súlyos népirtó Európai Tanács törvény készülőben: Abortuszlegalizáció!
2008. április 30. szerda miepplusz.hu

Vatikáni bírálat az Európa Tanács abortusztervezete ellen. A tervezet "ellentétben áll az emberi jogokkal" - írja Elio Sgreccia bioetikai ügyekkel foglalkozó kúriai püspök a L'Osservatore Romano hasábjain. A művi terhességmegszakításban az a döntés is benne van, hogy megsemmisítik egy meg nem született gyermek életét, amely "alapvetően ugyanannyit ér, mint az anyáé" - mondja a Pápai Életvédő Akadémia elnöke.

A kockázatmentes és legális abortusz követelésével az Európa Tanács hivatalos dokumentumaiban először kerül elő az "abortuszhoz való jog" kifejezése. "Egy dolog a meghatározott körülmények között végrehajtott terhességmegszakításokat engedélyezni vagy büntetlenné tenni, de egészen más azt jogként értelmezni" - hangsúlyozza Sgreccia.

A testi épséghez való jog

A vatikáni etikai szakértő megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tervezet szövege kizárólag a nő egészségével és a szociális költségekkel érvel, a meg nem született ember méltóságáról pedig szó sem esik.

A püspök ellentmondásosnak tartja azt is, hogy a dokumentum minden embernek megadja a testi épséghez és a saját testéről való rendelkezéshez fűződő jogot, a meg nem született magzatnak azonban ezt nem biztosítja. Az embriót azonban nem lehet a terhes nő részévé redukálni - hívja fel a figyelmet a püspök.

Sgreccia visszautasítja a vádat, hogy a katolikus egyház meg akarja fosztani a nőket önrendelkezési joguktól. Ez a "populista" állítás "távol áll az egyház tanításától és szándékától". Hogyan is lehet a fiatalok szexuális nevelése során ezeket az alapvető témákat semlegesen és az erkölcsi értékekre való tekintet nélkül bemutatni a fiataloknak?

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése április 16-án foglalt állást a nők abortuszhoz való jogáról. A döntés értelmében a 47 tagállamban, ahol még nem ilyen a szabályozás, a strasbourgi parlament határozata értelmében az abortuszt legálissá kell tenni.

Bíró László püspök levélben tiltakozott az Európa Tanács abortuszliberalizációs terve ellen

Az Európa Tanács április 16-án előterjesztett jelentéstervezete felszólítja a tagországokat: biztosítsák, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen az "abortuszhoz való jogával". A Tanácskozó Gyűlés 102:69 arányban megszavazta a tervezetet. A MKPK családreferens püspöke előzőleg levelet intézett az Európa Tanács magyar parlamenti képviselőihez.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (amelynek 47 ország között Magyarország is a tagja) az osztrák szocialista képviselőnő által előterjesztett Jelentéstervezetében abból indult ki, hogy az abortusz a legtöbb európai országban legális, mégis sok különböző feltételhez kötik végrehajthatóságát, ahol pedig tilos, ott elszaporodik a titokban, bizonytalan és veszélyes körülmények között végrehajtott abortusz.

A szervezet felszólítja a tagországokat, hogy "dekriminalizálják" az abortuszt, azaz mentesítsék mind az érintett nőket, mind az abortusz végrehajtásában közreműködőket (orvost, segítőit, tanácsadókat, stb.) bármiféle büntethetőségtől, garantálják, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen de jure és de facto a biztonságos és legális abortuszhoz való jogával; fogadjanak el olyan stratégiákat, amelyek elősegítik a férfiaknak és a nőknek a hatékony fogamzásgátláshoz ésszerű áron való hozzájutását; intézkedjenek, hogy az ifjúság ennek megfelelő szexuális felvilágosításban részesüljön.

Az ülés előtt Bíró László, a MKPK családreferens püspöke az alábbi levelet intézte az Európa Tanács magyar parlamenti képviselőihez:

Az Európa Tanács igen tisztelt képviselőjének


Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a Gisela Wurm osztrák képviselőnő által ez év április 16-án az Európai Parlamentben szavazásra előterjesztendő Doc. 11537 sz. "A biztonságos és legális abortusz biztosítása Európában" című Jelentést utasítsa el.

Súlyos aggodalommal tölt el minket, hogy a Jelentésben foglalt Határozat elfogadásával feladásra kerül az Európa Tanács eddigi konszenzusa. Eddig ugyanis érvényben volt az elv, miszerint az erkölcsi kérdéseket érintő szabályozások - ezek közé tartozik az abortusz ügye is - az egyes országok hatáskörébe tartoznak. A Jelentés által szándékolt paradigmaváltás veszélyezteti azt a politikai folyamatot, amely Európát értékorientálttá van hivatva tenni.

Ennek a határozatnak az elfogadásával az Európa Tanács "az abortuszhoz való jog" korlátlan érvényesítéséért szállna síkra, ezt pedig sem az európai, sem a nemzetközi jog nem ismeri. Le kell szögeznünk, hogy "az abortuszhoz való jog" nem tartozik a "szexuális és reprodukciós jog" körébe, mint azt sokan állítják. Az "abortuszhoz való jog" alapvetően elutasítandó, mert ez az ún. "jog" ellentétben áll az Európai Emberjogi Konvencióval, amelynek éppen az a célja, hogy védje az emberi méltóságot és az emberi jogokat. Az emberi méltóságnak azonban megkerülhetetlen sarokköve az élethez való jog, ez pedig megilleti a meg nem születettet is.

A határozattervezetnek az a követelése, hogy az Európa Tanács tagországaiban "dekriminalizálják" az abortuszt, és garantálják annak effektív végrehajtását (l. a 7.1. és 7.2. pontot) végső soron oda vezetne, hogy a nők számára megszűnne minden akadály, hitelét veszítené a nekik nyújtott bármiféle segítség. Ennek következtében nem kerülhetne sor orvosi megfontolásokra, feloldódnának az időhöz kötött korlátozások és a tanácsadásokon való részvételi kötelezettség, így felszámolásra kerülnének a tanácsadási lehetőségek (l. 3. Pont) is.

Nem látjuk nyomát annak, hogy a Jelentés kellő mértékben kitérne a nők konfliktushelyzetére. Sem a gyermeknek az élethez való jogáról, sem a nők a támogatásáról és megfelelő tanácsokkal való ellátásáról nem történik említés. Hiányoljuk továbbá az európai törvénykezési helyzet figyelembevételét, a Jelentés ugyanis nem vesz tudomást arról, hogy sok európai országban különbséget tesznek a "törvényes" és a "büntetlen" cselekmények között, így segítve az önrendelkezési jog és a még meg nem születettek élethez való joga közötti különbségtételt. Ugyancsak hiányoljuk annak figyelembevételét, hogy a nők az abortusz következtében gyakran egészségi és pszichikai károsodást szenvednek. Az erről szóló különböző tanulmányok fontos tudományos adalékok, ezekre a nyilvánosság figyelmét is rá kell irányítani. Sajnos a Jelentés ezeknek az eredményeknek nem szentel kellő figyelmet.

Az "abortuszhoz való jog" helyett kívánatos volna a konfliktus- és krízishelyzetekbe kerülő, gyermeket váró nők számára olyan intézkedéseket követelni, amelyek bátorítják őket a gyermek melletti döntésre.

Nyomatékosan kérjük Képviselő Urat/Asszonyt, szavazatával utasítsa el a Jelentést.

Tisztelettel üdvözli

Bíró László
a MKPK családreferens püspöke,
a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke


A Tanácskozó Gyűlés április 16-án több mint négyórás éles hangú vita, 16 támogató és 14 elutasító felszólalás meghallgatása és mintegy 70 módosító javaslat elvetése után, 102 szavazattal 69 ellenében elfogadta a jelentéstervezetet.

Egy francia képviselő az ülés után kijelentette: "Társadalmunk valóban a halál kultúrájában él."

(Magyar Kurír)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok világa a Zenit Tv-n
  2008-05-01 19:02:40, csütörtök
 
  A MAGYAROK VILÁGA
A ZENIT TV-ben
(2008.május 1.) 22:00- 23:00 h-kor - a nemzetpolitikai magazin,
Felelős szerkesztő: M. Szabó Imre
ÉLŐ ADÁS

A TARTALOMBÓL

A MUNKA ÜNNEPÉN

JOGFOSZTOTT, MEGALÁZOTT, KÉNYSZERMUNKATÁBOROKBA HURCOLTAK EMLÉKEZNEK A HAJNALI BEZÖRGETÉSEKRE, ELHURCOLTATÁSUKRÓL, A KÍMÉLETLEN MUNKÁRÓL, ISTÁLLÓSZÁLLÁSUKRÓL, AZ 1950-53 KÖZÖTTI GULÁGOKRÓL, A MAGYAROK KEGYETLEN, MEGALÁZÓ VILÁGÁRÓL, A BORZAS-MIHÁLYMALMAI S A TÖBBI, HORTOBÁGYI S EGYÉB LÁGEREKBE ZÁRT, A SOKAT SZENVEDETT KITASZÍTOTTAKRÓL- AKÁR ÖNMAGUK ÉLETÉRE IS.

A "TELEPESSORS" CÍMŰ TUDOMÁNYOS ALAPOSSÁGGAL MEGALKOTOTT MŰ SZERKESZTŐJE DR. SAÁD JÓZSEF, AZ ELTE SZOCIOLÓGIAI INTÉZETÉNEK DOCENSE IS RÉSZT VESZ A BESZÉLGETÉSBEN. EGY NYILATKOZATÁBAN ÍGY FOGALMAZOTT: " A XX. SZÁZAD LEGBORZASZTÓBB CSELEKEDETE VOLT, AMIKOR AZ EMBEREKET DEKLASSZÁLTÁK, KÉNYSZERREL ASSZIMILÁLTÁK, NYELVÜKBŐL, KULTÚRÁJUKBÓL KIZÁRTAK ÚGY, HOGY BEZÁRTÁK ŐKET"A SZTÁLINIZMUS, A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAI EMLÉKEZNEK A KEGYTLEN KÉNYSZERMUNKÁRÓL S AKKORI ÉLETÜKRŐL. AMENNYIBEN AZT EGYÁLTALÁN ANNAK LEHET NEVEZNI...

M.Szabó Imre
Magyarok Világa,
felelős szerkesztő,
műsorvezető
Az adás megtekinthető:
www.mszaboimre.hu - másnap
www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm
www.mszaboimre.org - publicisztikák, riportok

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről utólag lehet tudni...
  2008-05-01 18:51:53, csütörtök
 
  Veszélyben a piac? Aláírásgyűjtés indul
2008-05-01 10:33:02 elnök


Kerületünk egyik legfontosabb közösségi helye a piac. A hely, ahol a kisjövedelmű erzsébetiek leginkább megtalálják számításaikat, ha hazai élelmiszereket szeretnének vásárolni a bolti árnál kedvezőbben.

Ám információink szerint most egy éhes nagy multi a Lidl szeretné ezeket a kisembereket elcsábítani. A Lidl ezzel a cselekedetével sok kiskereskedőt tenne tönkre és kerület hosszú távon komoly pénztől, esne el egy-egyszeri nagyobb pénzért cserébe.
A végén meg az erzsébetiek szívhatják a fogukat, mivel a multi gagyi termékeivel elárasztaná a kerületet központjában élő kisembereket megfosztva Őket a minőségi termékektől, melyet addig a kerületi piacon vásároltak meg a kerületi kereskedőktől.
A hírek hamar eljutottak Földesi Gyula kerületi Fidesz elnökhöz, aki maga is a piacon vásárlás közben tudta meg helyi kerekedőktől, hogy az erőteljesen nyomuló multi a Vécsey utca és a Nagysándor József utca sarkán a piac közvetlen közelében építené föl új áruházát. Mivel az építtető vásárlási szándékot jelentett be, az önkormányzatnál, így lépni kellett ezért a Fidesz fórumot hirdetett a piacon dolgozó kereskedőknek április 29.-re a Tátra téri iskolába.

A kereskedők felvetéseire a Fidesz helyi elnöke jelezte, hogy a következő testületi ülésre a Fidesz képviselőcsoportja a tervezett építkezést megakadályozandó egy javaslatot nyújt, amit információink szerint Szabados Ákos Polgármester Úr is támogat.

Ezt megerősítendő a kereskedők kérésére Egészséges Pesterzsébetért (EPER) Egyesület szervezésében a piacon aláírásgyűjtés kezdődik, hogy az önkormányzat is komolyan vegye a kereskedők és az erzsébeti lakosok jogos kérését, s védje meg a piacot, valamint ne engedje be piac egy kilométer körzetébe a gátlástalanul terjeszkedő multinacionális kereskedelmi cégeket.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magát baloldalinak hazudó
  2008-05-01 18:38:44, csütörtök
 
  Pisztolyt fogtak Gyurcsányra
Műanyag fegyvert fogott a kormányfőre egy férfi annak beszéde közben az MSZP majálisán a Városligetben. A férfit a kormányfő testőrsége leteperte, majd elvezették a helyszínről, akárcsak azt a provokátort, aki megzavarta Gyurcsány beszédét. A Hősök téren viszont egy idős nőtől csókot kapott a miniszterelnök. Az MSZP-majálison gáz-, illetve AK géppisztolyok is előkerültek.Az incidens akkor történt, amikor a miniszterelnök a nagyszínpadra ment fel, hogy beszédet mondjon. Egy, az első sorban ülő pirosruhás férfi akkor fogta rá a miniszterelnökre a pisztolynak látszó tárgyat, amikor Gyurcsány szembefordult a közönséggel. A kormányfő testőrsége azonnal reagált.

A beszéd alatt egy másik férfi pedig a hallgatóságot provokálta. Emiatt a színpad előtt mintegy harminc méterrel dulakodás támadt, majd őt is elvezették.

Gyurcsány Ferenc éppen beszéde elején tartva, azt mondta az incidens kapcsán: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak. Szavait taps fogadta.
AK-fegyverek a majálison

"Téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni - reagált Gyurcsány a történtekre. "Soha nem fogok elbújni, páncélautók mélyén politikát csinálni. Nem tudnak olyat tenni, ami megakadályozzon abban, hogy sétáljak az emberek közt, kocsmába, moziba menjek" - fnyilatkozta a hírügynökségnek.

Három fiatalkorút is előállított a rendőrség az MSZP-majálison, még Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megérkezése előtt, mert hatástalanított AK géppisztoly volt náluk, a táraságukban lévő felnőttnél pedig egy gázpisztoly.
Fórumok sora

A városligeti MSZP-majálison Gyurcsány Ferenc előtt Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke köszöntötte a városligeti Napozó rétre kilátogatókat. A majális keretében a kormányfő és Kiss Péter, az MSZP alelnöke az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének vezetőivel találkozik.

A nap folyamán több vezető szocialista politikus is fórumot tart. Délelőtt a főváros ügyeiről Burány Sándor mellett Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, valamint Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője ad tájékoztatást. Délután Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Kiss Péter tart fórumot.

Csókot is kapott

A kormányfő feleségével, Dobrev Klárával délelőtt 11 óra előtt néhány perccel érkezett a Hősök terére, ahol Magyarország EU-s csatlakozásának negyedik évfordulója alkalmából szervezett egész napos programot a Miniszterelnöki Hivatal. Gyurcsány Ferencet és feleségét több tucat érdeklődő kísérte a tér közepén felállított májusfához. Az emberek közül többen odamentek a kormányfőhöz, kezet fogtak vele, üdvözölték, volt aki néhány szót is váltott a miniszterelnökkel, egy idős nő pedig meg is csókolta Gyurcsány Ferencet. Az érdeklődök közül sokan fényképezték a kormányfőt és feleségét.

Gyurcsány Ferenc és felesége több tucat magyar település képviselőjével közösen kötött szalagot az ország májusfájára. Míg a kormányfő annak szülötteként, Pápa városának, valamint a Magyar Köztársaságnak, addig Dobrev Klára Budapestnek a nevét viselő szalagot kötött a májusfára. A távozó miniszterelnököt és feleségét több tucat idős, fiatal és gyermek kísérte ki a térről.

Forrás:FN.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 282
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 9723
  • e Év: 45664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.