Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Nem csoda, hogy Gyurcsányt ezé
  2008-05-01 21:46:48, csütörtök
 
  Nem csoda, hogy Gyurcsányt ezért a beszédéért le akarták lőni!
2008. Május 01. 15:04

Abcúg.hu

Idén végre növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, de jövőre még egy kicsit könnyebb lesz, mert Magyarország megtette, amit meg kellett tennie, erős volt és nem adta fel - olvasható ez és még sok más gyurcsányi sületlenség az MSZP honlapján a majálison elhangzott beszédről.

Gyurcsány Ferenc szerint szocialista-szociáldemokrata (?), aktív, kezdeményező kormányzás kezdődik, amely újra milliók álmát fogja beteljesíteni. A pártelnök-miniszterelnök a tagságtól összefogást és saját maguk megszervezését kérte a városligeti majálison csütörtökön Budapesten.

Arra buzdította a szocialistákat, hogy az országban valamennyi településen szervezzék meg a demokratikus Magyar Köztársaság legerősebb közösségeinek élő, eleven hálózatát, továbbá tegyenek többet és érveljenek igazukért. Hangsúlyozta, ha nem tesznek közösen az erős, haladó demokratikus Magyarországért, akkor az el fog veszni.

Gyurcsány Ferenc, mintegy önmagát erősítve, vigasztalva, kitért arra, a következő két évben megmutathatják, soha egy percre sem veszítették el hitüket abban a végső célban, hogy Magyarországon megteremtsék a felemelkedés lehetőségét a szegényeknek, a szükséget szenvedőknek és az alávetetteknek.

Felhívta a figyelmet arra,bár nem volt szükséges, mert sajnos a saját bőrünkön éreztük, hogy volt "bátorságuk" változtatni, és később majd Magyarország büszke lesz erre, hiszen nem elmenekültek a kihívások elől, hanem megteremtették a lehetőségét a következő két évnek - mondotta a messiási szimptómákat mutató, beteges elméjű miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: idén végre növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, de jövőre még egy kicsit könnyebb lesz, mert Magyarország megtette, amit meg kellett tennie, erős volt és nem adta fel. ,,Ha kellett valaha a támogatásotok, ha kellett valaha a szűnni nem akaró hitetek, hogy jó úton járunk, akkor most ez az a pillanat" - jelentette ki a kormányfő.

Az egyik fő feladatnak a munkahelyteremtést nevezte, hogy aki dolgozni akar, az tudjon dolgozni és munkájából, szorgalmából, tehetségéből éljen tisztességesen, ne az ügyeskedésből. Gyurcsány Ferenc kitért arra, tévednek azok, akik azt gondolták, hogy a szocialisták elbuktak. ,,Amikor egyesek a választási ciklus közepén győzelmi tort ülnek, mondjuk nekik, hogy ezt túl korán tették, elsiették, elkapkodták" - vallotta be a szocialista pártelnök.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy nem hátrálhatnak meg a megfélemlítésekkel szemben. Gyurcsány Ference beszéde elején tartott, amikor műanyag játékfegyvert fogott rá egy férfi a színpad előtti tömegből. A történteket észlelve, úgy reagált: ,,a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak". Szavait taps fogadta, legalábbis így számol be az eseményről a hivatalos média.

Forrás: mszp.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már rettegnek a cigányoktól
  2008-05-01 21:36:51, csütörtök
 
  Már rettegnek a cigányoktól

A Nemzeti Gárda is üzen a faddiaknak
2008. május 01. 21:28HunHír.Hu

Erőszakra erőszakkal válaszolni nem helyes, viszont összefogni a garázdálkodók ellen nagyon is helyénvaló. Ezt hangsúlyozták a szónokok a csütörtök esti faddi, cigánybűnözés elleni demonstráción. A Nemzeti Őrsereg, a Magyar Gárda és a Nemzeti Gárda "halálig elszánt, képzett emberekből áll", akik többé soha sehol nem engedik meg, hogy magyar földön jogtalanul magyar embert zsaroljanak, terrorizáljanak vagy verjenek - jelentette ki a Nemzeti Gárda.

Mint elhangzott: cigány családok egy ideje más cigányokat, és a közelükben élő nem romákat is rettegésben tartják. Ez ellen tiltakoztak mintegy kétszázan a település főterén. Négyen szólaltak fel. Bereczki Zoltán református lelkipásztor a megbocsátás fontosságát hangsúlyozta. Bényi András önkormányzati képviselő azt kérte mindenkitől, hogy legyenek különbek azoknál, akik miatt összejöttek. Márkus György önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy a sérelmet szenvedettek mellé kell állni: érezzék, hogy nincsenek egyedül. Fülöp János polgármester pedig az állam felelősségét vetette fel. Mint mondta: olyan országban szeretne élni, ahol nem a tüntetőkre, hanem a bűnözőkre vadászik a rendőrség. A demonstráció zavartalanságát rendőrök, polgárőrök és tűzoltók is biztosították.

Üzen a Gárda

"A magyar nép mindig is befogadó és toleráns nép volt. Alapvetően a béke és a türelem jellemzi. Fontos ismérve még a világszerte híres vendégszeretete. Viszont híres arról is ha valaki visszaél a vendégszeretetével akkor összefog és fellép az igazságtalanság és az erőszak ellen. Például: A fekete hunokat a nagy kínai császárság is csak a Nagy-Kínai fallal tudta megállítani. Attila az Isten ostora előtt pedig aki végigverte Európát a római légiók és maga Róma is meghajolt! Attila vezér tudta, hogy őt Isten a nyugati népek megbüntetésére küldte!

Számtalan más alkalommal is bizonyította a magyarság a hősies küzdőszellemét és a bátorságát! Árpádék is végigverték Európát, Hunyadi János is számtalan csatát nyert a túlerőben lévő törökkel szemben. Fiának Mátyásnak is ,,nyögte bús hadát Bécsnek büszke vára". De később is voltak mindig hősei a magyarságnak!

Elég ha Dózsa Györgyre vagy az egri hősökre gondolunk akik 100-szoros túlerővel szemben is győztek. Később is volt Bocskai és Rákóczi fejedelmünk. Volt Széchenyi, Kossuth, Petőfi, Horthy és az 56-os szabadságharcosaink. Ők pár ezren a teljes vörös hadsereggel szálltak szembe nagyrészt kövekkel és Molotov-koktélokkal. Ezen dicső őseink nyomán tavaly megalakultak a nemzetvédő szervezetek: a Nemzeti Őrsereg, a Magyar Gárda és a Nemzeti Gárda! Mindhárom alakulat halálig elszánt, képzett emberekből áll, akik a magyar nemzet védelmére esküdtek fel!

E három alakulat többé soha sehol nem fogja megengedni, hogy magyar földön jogtalanul magyar embert zsaroljanak, terrorizáljanak vagy verjenek! A mai napon is végzi a dolgát mindhárom alakulat. Sok a dolgunk, de becsülettel teljesítjük. Május elsejére máshol hamarabb kértek a szolgálatainkból! Mivel senkit nem csapunk be, ezért az ígéreteink miatt ma máshol kell jelen lennünk! Mivel a faddi lakosok kérése eljutott hozzánk, ezért ide is el fogunk jönni mindenképpen rövidesen! Ennek időpontját hamarosan közöljük! Addig annyit üzennénk a helyi cigányságnak, hogy meg ne halljuk, hogy jogtalanul, ok nélkül bármelyik magyarnak akár csak a haja szála meggörbül!

Attila és Árpád helyi fiainak és leányainak pedig azt üzenjük, hogy veletek vagyunk és a védelmünk alatt álltok!!! Addig is amíg találkozunk kell, hogy tudjátok: A szívünk és lelkünk VELETEK VAN! KITARTÁS, MERT JÖVÜNK!!!" - áll a Pannon Nemzeti Gárda HunHír.Hu-hoz eljuttatott "felkiáltásában".


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=10930
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a birkánál is béketűrőbb fajtá
  2008-05-01 21:35:02, csütörtök
 
  Olvasónk groteszkje a birkánál is béketűrőbb fajtáról: a magyarról
2008-05-01. 19:50


A birka nyüvezése.

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsnyuvezes.jpg

Ezzel kellene kezdeni.

Minden nap ellátogatok az oldalukra. És minden nap dühös leszek önmagamra és minden magyarra, mert tűrünk, mint a birkák, holott itt már régen rendet kellett volna csinálni! - írja az alábbi írást küldő olvasónk. Előrebocsátotta: alkotásával az olvasó elgondolkodtatása, felrázása volt a célja - aki tehát a jelenlegi állapotunkat elkendőző mellveregetés és öntömjénezés, valamint felelősség-hárítás híve, az inkább neki se kezdjen. Aki viszont képes megbirkózni nemzetünk jó szándékú, belülről érkező építő jellegű kritikájával, az élvezze e kiváló írást, és vonja le a tanulságokat, s lehetőleg másokkal is ossza meg azokat. Természetesen elsősorban nem olvasóink jellemzése ezen álbiológiai megközelítés - de hát úgy vagyunk vele, mint a lelkész a templomkerülő hívek megfeddésével: csak azokat tudja megszidni, akik ott vannak a misén vagy istentiszteleten.


A magyar

Nevében is különleges faj. Amolyan hungaricum. (Egy kissé hasonlít az Unicumra: igazi különlegesség - minden értelemben.) Rendszertanilag a birkafélék közé tartozik, mert bár megjelenésében eltér ugyan ezektől a szelíd, gyapjas állatoktól, viselkedése sokszor olyan, vagy még olyanabb, mint a birkáé. Természetesen vannak azért különbségek is köztük, melyek közül a leginkább szembetűnő az, hogy a birkának nincs akkora türelme, ha bántják...

Előfordulása: A fajt alkotó egyedek zöme egy aránylag kis területen található Európa közepén, az úgynevezett Kárpát-medencében, ennek teljes területéből jelenleg mintegy 92 000 km2-t népesítve be. Ám hozzá kell tennünk, hogy kisebb-nagyobb számban a világ bármely részén találhatunk magyarokat. Ez nem a véletlen műve! Történelmi okai vannak. Kezdetben (Kr. u. 700 és 1000 között) a magyarok azért voltak megtalálhatóak szerte az akkor ismert világban, mert egy nagyon nemes szándék vezette őket: imádkozni tanították az akkori - főként nyugati -, náluknál jóval primitívebb népeket (lásd például: ,,A magyarok nyilaitól..." kezdetű, akkoriban a germán és egyéb népek szerfölött népszerű fohászát). Később meg azért, mert óriási európai területek tartoztak Magyarországhoz. (Ezek egy részét Isten adományozta nekik, más részeit - mivel Istennek azért mással is foglalkozni kellett - maguk szerezték meg) A XX. század első felében egy nagy háborút követően azután erőteljesen megkurtították az ország területét a győztes hatalmak, s az elszakított részeken rengeteg magyar maradt magára, ily módon kerülvén távolra az anyaországtól. Nem sokkal ezután pedig rengetegen kényszerültek kivándorolni az akkoriban Újvilágnak nevezett Amerikába. Ez az exodus a későbbiek során - több-kevesebb magyart érintve - még néhányszor megismétlődött, és mint később látni fogjuk: napjainkban is tart. Ezért tehát elmondhatjuk, hogy a legelterjedtebb nép a magyar, hiszen szinte nincs a Föld nevű bolygón olyan hely, ahol ne hallhatnánk magyar szót.


Testének felépítése: Általában hasonló az egyéb - ,,közönséges" - emberéhez, van azonban néhány olyan eltérés, mely csak a magyaroknál figyelhető meg.

A leginkább szembetűnő rajta: a nyaka. Roppant erős szerkezetű, ennélfogva képes stabilan megtartani azt a kőkemény fejet, mellyel a gazdája gondolkodás nélkül képes nekimenni a falnak - vagy bárminek a világon. (Ez a tulajdonsága a történelme során igen hasznos volt, mára azonban már nem mindig válik a fajta előnyére.)

Régebben az átlagosnál sokkal erősebb gerinccel rendelkezett, mostanság azonban ez a tulajdonság egyre kevesebb magyarnál figyelhető meg. Ebből következik, hogy biológiai értelemben (is) kezd elpuhulni: régen a magyar nem nagyon tudott hajlongani, mostanában viszont szinte képtelen kiegyenesedni...

Figyelemre méltó még a nyelve hosszának az idők során végbement változása is. A hősi időkben a nyelv hossza a magyaroknál meglehetősen rövid volt, ezért az említett szerv csak az alapvető funkcióinak ellátására volt alkalmas: a beszéd során a hangok képzésében vett részt, valamint az ízek érzékelése volt a feladata. Egyelőre ismeretlen okok miatt azonban a nyelv mind hosszabbá vált, mára szinte alig fér el a szájban. Ebből két dolog következik: a magyar beszéd lassacskán egyre inkább fröcsögéssé válik, másrészt olyan dolog mind gyakoribb művelésére készteti tulajdonosát, amely régen nem igazán jellemezte. Ez pediglen a nyal(ogat)ás, mely tevékenység gyakorlásakor számára szinte közömbös, hogy mit és kinek, a lényeg csak az, hogy alapos legyen, mindenféle vélt vagy valós előnyökhöz jutás reményében. Ez a foglalatosság nagyon fontos neki: ha véletlenül hirtelen eltűnik a nyalnivaló (lásd például: az ,,örök barát" kivonulása), addig nem nyugszik, amíg nem talál egy másikat (lásd: a demokráciák és a szabad(os)ság nagy szószólója csupasz hátsó fertályának megjelenését a magyar szájak nem csekély hányada előtt)! Le kell szögeznünk azonban, hogy vannak még olyan magyarok, akikre a fentebb elmondottak nem igazak, ám ők egyre kisebb számban lelhetők fel, ebből következően hovatovább deviánsnak számítanak...


Táplálkozása: Tipikusan magyaros. A magyar nagyon szeret úgynevezett magyaros ételeket (úgymint: töltött káposzta, gulyás, halászlé, et cetera) enni, szeret jó borokat és pálinkákat inni, de még ezeknél is jobban szereti a másik magyar vérét szívni... (Ez a szokását azonban csak a legutóbbi pár száz évben fejlesztette tökélyre.)


Szaporodása biológiai értelemben hasonlóképpen történik, mint az embernél általában, ám ha az utódnemzési hajlandóságát vizsgáljuk, aggasztó képet látunk: míg a letűnt korokban kis családnak számított a két-három gyermek - nem volt ritka a 10 körüli csemete -, manapság már három gyerek esetében ,,nagy" családról beszélünk. Itt meg kell jegyeznünk, hogy három vagy több utód vállalása esetén többen elmeorvosi szakrendelésre küldenék a szülőket. A leggyakoribb az egy- vagy kétgyermekes család, ám, sajnos egyre több fiatal pár már nem is gondol utódnemzésre. Ennek következményeként a magyar, mint faj (legalábbis az országának határain belül) egyre kisebb egyedszámú populációvá kezd válni. A faj jövőjéért aggódó szakemberek számára csak egy vigasz van: a határainkon kívül rekedt magyarok még nem anyagi haszonszerzés reményében hoznak a világra gyakran háromnál is több utódot.


Tulajdonságairól: A faj képviselőire jellemző, hogy meglehetősen akaratos, hajlamos gondolkodás nélkül, szinte ösztönösen cselekedni, ezzel egyidejűleg - paradox módon - igen széles látókörrel rendelkezik, mely tulajdonságait a rá jellemző találékonysággal ötvözve úgy ülteti át a gyakorlatba, hogy abból egy másik magyarnak még véletlenül se legyen semmi haszna!

Szinte fantasztikus méretű túlélési képességgel bír! Azt is mondhatnók, hogy a jég hátán is megél. Ebbéli tehetségét bizonyítja, hogy bár történelme - és jelene - során számtalan kül- és belhoni próbálkozás történt a faj teljes kipusztítására, ez eleddig senkinek sem sikerült! Ma azonban mintha szemléletet váltott volna, és hozzáfogott önnön kiirtásához! Mint annyi mindent, ezt is a csak rá jellemző céltudatossággal teszi: évente egy Cegléd méretű város (!) lakosságának megfelelő számú egyeddel sikerül neki csökkenteni az országban élő populáció méretét.

Ne feledkezzünk meg egy másik fontos tulajdonságáról, a hiúságról sem, amit egynémely kutatók a ,,nemzeti önérzet" kifejezéssel szoktak jellemezni. Ez onnan ered, hogy e nép egyszerű gyermekei közé időről időre olyan különleges képességűek is születnek, akik egyfelől elkápráztatják, másfelől megdöbbentik és megijesztik a többieket. Ezeket a gyerekeket azután addig nyomorgatják, üldözik, mígnem azok önszántukból úgy döntenek, hogy más országokban próbálnak boldogulni, ezért külhonba távoznak, amit az itthon maradók nagy megnyugvása és elégedettség-érzése kísér. A távozásra kényszerített példány a fajára jellemző makacssága miatt nem kallódik el, hanem nagy valószínűséggel egyre sikeresebb és elismertebb lesz. Híre hamarosan egykori pátriájában is elterjed, s amikor valami világrengető találmánya, vagy felfedezése miatt mindenféle kitüntetéseket kap választott hazájában, az idehaza maradtak euforikusan, örömmámorban úszva veregetik meg egymás vállát, és leírhatatlan büszkeségtől dagadó kebellel emlegetik a Pistát, Józsit, vagy Kálmánt, mondván: ,,Lám, lám! Mi, magyarok már megint megmutattuk a világnak!".

(Van ennek a dolognak még más - kellemes - mellékhatása is. Az átlagtól sokkal szorgalmasabb és okosabb magyar társaságában - mivel ő már nincs köztük - a többiek nem fogják magukat reménytelenül ostobának érezni, valamint ily módon mindig biztosítva van a külországokban annyi magyar, amennyi ahhoz kell, hogy az itthoniak úgy mehessenek el a Föld bármely országába, hogy ne kelljen ismerniök az adott náció nyelvét. Ugyanis elég egy forgalmasabb helyen elrikkantania magát a magyar turistának: ,,Ki beszél itt magyarul?", és máris legalább öt helyről hallja a választ: ,,Én!")

Jellemző még rá a másik magyarra való állandó odafigyelés képessége. (Ámbátor e hajlamra több szakértő az inkább ,,irigység" szót alkalmazza, mi a következők okán nem tudunk ezzel egyetérteni.) A magyar ember ezen adottsága tudniillik a leggyakrabban abban nyilvánul meg, hogy ha őt valami baj, vagy kár éri, például valamely oknál fogva elpusztul egy tehene, soha nem a saját kárán sopánkodik elsősorban, hanem tüstént - a legnagyobb önzetlenségről téve tanúbizonyságot! - arra kéri az égi Urat, hogy ugyan, szólítsa már magához a szomszéd jószágát is, ne legyen szegény felebarátjának több gondja, mint neki...


Végezetül a faj jövőjéről: A tudósok nem tudnak egyértelműen nyilatkozni e tárgykörben. Mindössze egy dologban egyeznek meg a vélemények: a magyarnak, mint fajnak, nagy múltja van, de hogy milyen lesz a jövője, arra több mint nehéz válaszolni! Az a kérdés ugyanis, hogy mit tekintünk a jövő szempontjából meghatározónak. Ha abból indulunk ki, hogy, hogy e nép önmagától mit tesz meg fennmaradásának érdekében, akkor minden okunk megvan a borúlátásra. Igen, mert ez a nép már csak az emlékeiből él (azok meg egyre halványabbak), és nem úgy tűnik, mintha bármit is akarna tenni azért, hogy ne tűnjön el a történelem süllyesztőjében!

Ha viszont azt vesszük alapul, hogy az égi hatalmasságok minő befolyással bírnak e nép sorsának alakulására, azt kell mondanunk, talán még nincs minden veszve, és ha a Szűzanya továbbra is figyeli a Szent István királyunk által gondjaira bízott faj sorsát, és megvédi jobb sorsra érdemes gyermekeit önmaguktól, akkor reménykedhetünk abban, hogy a magyarok továbbra is érdekes és figyelemre méltó színt képviselnek az Isten Állatkertjében.

Misiniszta


http://kuruc.info/r/1/24334/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük prolik: Demszky ismé
  2008-05-01 21:28:18, csütörtök
 
  Köszönjük prolik: Demszky ismét emeli a távfűtés árát
2008-05-01. 20:18

Csütörtökön 4,7-6,1 százalékkal emelkedik Budapesten a lakossági fogyasztók részére a távhőszolgáltatás hődíja - közölte a Főtáv Zrt. A díj az idén egyszer már emelkedett: februárban 3-5 százalékkal.

A Fővárosi Közgyűlés decemberi döntése értelmében a hődíj negyedévente - a gáz árától függően - automatikusan változik.

Az új szabályozás alapján januártól alapesetben 35-65 százalék lett az alapdíj-hődíj aránya, a fogyasztók azonban választhatják a korábbi 48-52 százalékos arányt is, ami hidegebb idő esetén kedvezőbb számukra.

A Főtáv szóvivőjének tájékoztatása szerint a májusi áremelés egy 53 négyzetméteres, átlagos lakás esetében havonta újabb 800 forinttal emeli meg a távhőszámlát.

(InfoRádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áládár lényegében beismerte a
  2008-05-01 21:16:00, csütörtök
 
  Áládár lényegében beismerte a cigánybűnözést, de jogosnak tartja
2008-05-01. 20:00

Ma, május elsején a munka ünnepén kezdődött a IV. Tavaszköszöntő Roma Fesztivál (természetesen ez is a magyarság költségén). Horváth Aladár, a zámolyi embereölő cigányok és más gazemberek védelmezője, az adónkból élősködő hivatásos uszító és antimagyar fajgyűlölő, a Roma "Polgárjogi Alapítvány" elnöke a Felvonulási téren beszédében kitért arra, hogy "alig tudnak dolgozni" a cigányok és emiatt nem kell csodálkozni a magas bűnözési arányon. Arról hallgatott, hogy a cigányok ott sem dolgoznak, ahol munkát ajánlanak nekik és minden roma közmunkaprogram emiatt becsődölt.

Horváth Aladár a következőképpen fogalmazott(hazudott): Május 1-je a cigányok esetében a munka követelésének napját jelenti, mert a rendszerváltással megszűnt számukra a biztonságos megélhetés, a teljes foglalkoztatás teljes munkanélküliséggé változott. Természetesen elhallgatta, hogy a cigányság nagy tömegei élnek meg fényesen a magyaroktól ellopott pénzből folyósított segélyből és a bűnözésből, rettegésben tartva egész településeket.

Ma a romák foglalkoztatási aránya mintegy 30 százalékos, 3-4 millió embernek kell eltartania 6-8 millió embert, és ez egy jól működő gazdaságban sem megengedhető. Véleménye (hazugsága) szerint egyetlen komoly intézkedés sem történt a romák foglalkoztatásának tekintetében az elmúlt évtizedben, és a Roma évtized program ,,az első és utolsó esély" arra, hogy a szociális piacgazdaságba Magyarország a romákkal közösen bekapcsolódhasson. ,,Jajkiáltás ez a nap, nincs több idő, az utolsó másodperceit éli a roma közösség". (Végre akad valaki, aki átlátja, hogy a kormány teljesen impotens és nemcsak a gazdaságot nem tudja és nem akarja rendbehozni, hanem a hangzatos programok mögül is elsikkad a pénz és nem marad más, mint részben nyomorban élő (hiszen a segélyt döntően elisszák és eljátékgépezik), részben nagyon is jól élő bűnöző és analfabéta tömegek, akiket nem tudnak alkalmazni sehol)

Szólt arról is, hogy az utóbbi napokban egyre több agresszív cselekedet történt az országban, szerdán Tiszakarádon, egy ballagási ünnepségen történt rendőri intézkedés, míg a Borsod megyei Sajóhídvégen ,,harmadik világbeli körülmények között élő" emberek bántalmaztak egy gyermeket elsodró autóst (mintha a harmadik világbeli állapot mentség volna a lincselésre).

A kerekasztal-beszélgetésen a "polgárjogi" vezető azt mondta, vannak kirekesztők és kirekesztettek (valójában cigányok és a cigányok által naponta terrorizált magyarok), de a roma társadalom nem akar újabb cigányholokauszt áldozata lenni. (Nah igen itt már azért látszanak az agymosás kóros tünetei, hiszen az sem biztos, hogy volt-e holokauszt, cigányholokausztról meg végképp elég kockázatos beszélni, és ha valakik netán a cigányság kiirtását tűzik ki célul az valószínűleg nem azért lesz, mert a cigányok konstruktív tagjaivá bírtak válni évszázadok alatt a társadalomnak, hanem éppen ellenkezőleg.)

Összességében gratulálhatunk Horváth Aladárnak, amiért mérsékletre ösztönzi a cigányokat, hiszen mégsem dukál agyonverni valakit csak úgy az utcán.

(MNO - Szent Korona Rádió nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk május 1-jei gondolata
  2008-05-01 20:40:43, csütörtök
 
  Olvasónk május 1-jei gondolatai és kérdései az MSZP-sekhez
2008-05-01. 14:09

Kedves Kurucok!

Mit is ünnepelünk május elsején? Honnan ered ez az ünnep, mit ünnepelünk?
Érdemes elolvasni akár a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_%C3%BCnnepe
Ennek fényében kérdeznék pár dolgot az MSZP-s embertársaimtól!

Nincs-e ideológiai kavarodás az elméjükben, amikor nagy bőszen május elsején szakszervezeti és MSZP-s zászlókkal kivonulnak a városligetbe sört inni meg kolbászt zabálni, közben az év többi napján minden elkövetnek, hogy elnyomják a munkások (valódi) érdekszövetségeit és visszaverjék követeléseit?Az MSZP-kormány immár híressé vált arról, hogy a munkásokra nem hogy nagyívűen sz@rik, hanem sokszor keményen fenyegeti is őket!

Pl.: a Malév privatizáció, mikor az NBH emberei terrorizálták a szakszervezetieket! Érdekes, amikor a Népszava, az eredetileg szakszervezeti újságnak mondott MSZP-s lap (meg antifa) hirdetéseket jelentet meg, melyekben sztrájktörőket keresnek! Érdekes, amikor MSZP-s emberek körleveleket írnak utassztrájkra a sztrájkolók ellen hangolva a népet. Egyébként is jellemző a szocialistákra és a szimpatizánsaikra, hogy mindig szeretnek a sztrájkolók ellen hangolni.

Ők a szakszervezeteket még mindig úgy képzelik el, hogy a vezérigazgató mellett van a szakszervezeti vezető irodája, és együtt utazgatnak a vezérrel külföldre a vállalattól lenyúlt pénzen.

A szakszervezetnek meg csak a nyaraltatásban (bár ez megszűnt) és jelentéktelen segélyek kiosztásában, ill. a nőnapi vörös szegfű megvásárlásában van szerepe. Közben az igazi érdekképviseletet nagy ívben elkerülik, és dübörög a vadkapitalizmus.

Az MSZP-s kormány és párt tele van iparmágnás, bankár milliárdosokkal. A miniszterelnök vállalatát meg hiába büntetik meg többször is a munkások jogainak semmibevételéért, fütyül rá! Na ez az MSZP!

Közben az emberek tömegei dolgoznak feketén vagy minimálbérre bejelentve, a reménybeli nyugdíj nélkül, betegállomány és szabadság nélkül, megaláztatva, szolgaságban. Nyilván ez nem az ő (mi) akaratuk, választásuk, ahogy ezt mostanában az MSZP hangoztatja, hanem az ő vadkapitalista kényszerük, amely jelenségekre természetesen nagyívűen tesz minden parlamenti párt, mióta a módszerváltást megvalósították

A sztrájkokról általában elmondható, hogy értünk is sztrájkolnak. Még akkor is, ha sokszor ez nagy kellemetlenségeket okoz (például egy v. több közlekedési eszköz esik ki) nekünk. A haszon azonban sokkal nagyobb. Az egyik jó, hogy ha más emberekkel szolidaritást vállalsz, akkor majd ha Te szorulsz meg, joggal számíthatsz ezekre az emberekre. A másik jó, ha a sztrájkolók magasabb bért vagy jobb munkakörülményeket harcolnak ki maguknak, annak hatása a Te munkahelyedre is lesz.

Ha máshol magasabb a bér, az nyomást jelent a Te munkáltatódra is! Főleg ha konkrétan értünk is sztrájkolnak, hisz ne felejtsük el (az MSZP-sek ezt mindig megteszik) a BKV-sztrájk legmeghatározóbb követelése, hogy ne legyen járatritkítás!!! A politológusok szerint egyébként nyugaton azért is élnek jobb életminőségben az emberek, mert ők kiharcolták maguknak. Hozzájuk viszonyítva Magyarországon kifejezetten kevés a sztrájk, tüntetés, népszavazás! Remélem, ébredünk...

Támogassuk a sztrájkolókat!

simi

http://kuruc.info/r/20/24321/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk május 1-jei gondolata
  2008-05-01 20:40:34, csütörtök
 
  Olvasónk május 1-jei gondolatai és kérdései az MSZP-sekhez
2008-05-01. 14:09

Kedves Kurucok!

Mit is ünnepelünk május elsején? Honnan ered ez az ünnep, mit ünnepelünk?
Érdemes elolvasni akár a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_%C3%BCnnepe
Ennek fényében kérdeznék pár dolgot az MSZP-s embertársaimtól!

Nincs-e ideológiai kavarodás az elméjükben, amikor nagy bőszen május elsején szakszervezeti és MSZP-s zászlókkal kivonulnak a városligetbe sört inni meg kolbászt zabálni, közben az év többi napján minden elkövetnek, hogy elnyomják a munkások (valódi) érdekszövetségeit és visszaverjék követeléseit?Az MSZP-kormány immár híressé vált arról, hogy a munkásokra nem hogy nagyívűen sz@rik, hanem sokszor keményen fenyegeti is őket!

Pl.: a Malév privatizáció, mikor az NBH emberei terrorizálták a szakszervezetieket! Érdekes, amikor a Népszava, az eredetileg szakszervezeti újságnak mondott MSZP-s lap (meg antifa) hirdetéseket jelentet meg, melyekben sztrájktörőket keresnek! Érdekes, amikor MSZP-s emberek körleveleket írnak utassztrájkra a sztrájkolók ellen hangolva a népet. Egyébként is jellemző a szocialistákra és a szimpatizánsaikra, hogy mindig szeretnek a sztrájkolók ellen hangolni.

Ők a szakszervezeteket még mindig úgy képzelik el, hogy a vezérigazgató mellett van a szakszervezeti vezető irodája, és együtt utazgatnak a vezérrel külföldre a vállalattól lenyúlt pénzen.

A szakszervezetnek meg csak a nyaraltatásban (bár ez megszűnt) és jelentéktelen segélyek kiosztásában, ill. a nőnapi vörös szegfű megvásárlásában van szerepe. Közben az igazi érdekképviseletet nagy ívben elkerülik, és dübörög a vadkapitalizmus.

Az MSZP-s kormány és párt tele van iparmágnás, bankár milliárdosokkal. A miniszterelnök vállalatát meg hiába büntetik meg többször is a munkások jogainak semmibevételéért, fütyül rá! Na ez az MSZP!

Közben az emberek tömegei dolgoznak feketén vagy minimálbérre bejelentve, a reménybeli nyugdíj nélkül, betegállomány és szabadság nélkül, megaláztatva, szolgaságban. Nyilván ez nem az ő (mi) akaratuk, választásuk, ahogy ezt mostanában az MSZP hangoztatja, hanem az ő vadkapitalista kényszerük, amely jelenségekre természetesen nagyívűen tesz minden parlamenti párt, mióta a módszerváltást megvalósították

A sztrájkokról általában elmondható, hogy értünk is sztrájkolnak. Még akkor is, ha sokszor ez nagy kellemetlenségeket okoz (például egy v. több közlekedési eszköz esik ki) nekünk. A haszon azonban sokkal nagyobb. Az egyik jó, hogy ha más emberekkel szolidaritást vállalsz, akkor majd ha Te szorulsz meg, joggal számíthatsz ezekre az emberekre. A másik jó, ha a sztrájkolók magasabb bért vagy jobb munkakörülményeket harcolnak ki maguknak, annak hatása a Te munkahelyedre is lesz.

Ha máshol magasabb a bér, az nyomást jelent a Te munkáltatódra is! Főleg ha konkrétan értünk is sztrájkolnak, hisz ne felejtsük el (az MSZP-sek ezt mindig megteszik) a BKV-sztrájk legmeghatározóbb követelése, hogy ne legyen járatritkítás!!! A politológusok szerint egyébként nyugaton azért is élnek jobb életminőségben az emberek, mert ők kiharcolták maguknak. Hozzájuk viszonyítva Magyarországon kifejezetten kevés a sztrájk, tüntetés, népszavazás! Remélem, ébredünk...

Támogassuk a sztrájkolókat!

simi

http://kuruc.info/r/20/24321/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk május 1-jei gondolata
  2008-05-01 20:20:27, csütörtök
 
  Olvasónk május 1-jei gondolatai és kérdései az MSZP-sekhez
2008-05-01. 14:09

Kedves Kurucok!

Mit is ünnepelünk május elsején? Honnan ered ez az ünnep, mit ünnepelünk?
Érdemes elolvasni akár a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_%C3%BCnnepe
Ennek fényében kérdeznék pár dolgot az MSZP-s embertársaimtól!

Nincs-e ideológiai kavarodás az elméjükben, amikor nagy bőszen május elsején szakszervezeti és MSZP-s zászlókkal kivonulnak a városligetbe sört inni meg kolbászt zabálni, közben az év többi napján minden elkövetnek, hogy elnyomják a munkások (valódi) érdekszövetségeit és visszaverjék követeléseit?Az MSZP-kormány immár híressé vált arról, hogy a munkásokra nem hogy nagyívűen sz@rik, hanem sokszor keményen fenyegeti is őket!

Pl.: a Malév privatizáció, mikor az NBH emberei terrorizálták a szakszervezetieket! Érdekes, amikor a Népszava, az eredetileg szakszervezeti újságnak mondott MSZP-s lap (meg antifa) hirdetéseket jelentet meg, melyekben sztrájktörőket keresnek! Érdekes, amikor MSZP-s emberek körleveleket írnak utassztrájkra a sztrájkolók ellen hangolva a népet. Egyébként is jellemző a szocialistákra és a szimpatizánsaikra, hogy mindig szeretnek a sztrájkolók ellen hangolni.

Ők a szakszervezeteket még mindig úgy képzelik el, hogy a vezérigazgató mellett van a szakszervezeti vezető irodája, és együtt utazgatnak a vezérrel külföldre a vállalattól lenyúlt pénzen.

A szakszervezetnek meg csak a nyaraltatásban (bár ez megszűnt) és jelentéktelen segélyek kiosztásában, ill. a nőnapi vörös szegfű megvásárlásában van szerepe. Közben az igazi érdekképviseletet nagy ívben elkerülik, és dübörög a vadkapitalizmus.

Az MSZP-s kormány és párt tele van iparmágnás, bankár milliárdosokkal. A miniszterelnök vállalatát meg hiába büntetik meg többször is a munkások jogainak semmibevételéért, fütyül rá! Na ez az MSZP!

Közben az emberek tömegei dolgoznak feketén vagy minimálbérre bejelentve, a reménybeli nyugdíj nélkül, betegállomány és szabadság nélkül, megaláztatva, szolgaságban. Nyilván ez nem az ő (mi) akaratuk, választásuk, ahogy ezt mostanában az MSZP hangoztatja, hanem az ő vadkapitalista kényszerük, amely jelenségekre természetesen nagyívűen tesz minden parlamenti párt, mióta a módszerváltást megvalósították

A sztrájkokról általában elmondható, hogy értünk is sztrájkolnak. Még akkor is, ha sokszor ez nagy kellemetlenségeket okoz (például egy v. több közlekedési eszköz esik ki) nekünk. A haszon azonban sokkal nagyobb. Az egyik jó, hogy ha más emberekkel szolidaritást vállalsz, akkor majd ha Te szorulsz meg, joggal számíthatsz ezekre az emberekre. A másik jó, ha a sztrájkolók magasabb bért vagy jobb munkakörülményeket harcolnak ki maguknak, annak hatása a Te munkahelyedre is lesz.

Ha máshol magasabb a bér, az nyomást jelent a Te munkáltatódra is! Főleg ha konkrétan értünk is sztrájkolnak, hisz ne felejtsük el (az MSZP-sek ezt mindig megteszik) a BKV-sztrájk legmeghatározóbb követelése, hogy ne legyen járatritkítás!!! A politológusok szerint egyébként nyugaton azért is élnek jobb életminőségben az emberek, mert ők kiharcolták maguknak. Hozzájuk viszonyítva Magyarországon kifejezetten kevés a sztrájk, tüntetés, népszavazás! Remélem, ébredünk...

Támogassuk a sztrájkolókat!

simi

http://kuruc.info/r/20/24321/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány ágyasai
  2008-05-01 20:17:41, csütörtök
 
  Gyurcsány ágyasai
2008-05-01 07:20:01

Vakargattam a fejem nem is olyan rég, amikor a Népszabadság április 16-i száma a kezembe került. Címlapon hozta a szocialisták által közvetve résztulajdonolt újság, hogy kipróbálták az új postásbringákat. Nem értettem. Magamba is néztem mélyen. Hátha igaza van Gyurcsány Ferencnek, aki néhány napja blogjában a következő módon osztotta fel a magyar médiát: "mértékadó", valamint "jobboldali".
Homlokomon csak úgy csattant a tenyerem: én galád, eddig bizony átvertem a saját gyerekemet. Rossz apa vagyok.

Leányom ugyanis szeret ellentétpárosat játszani. Villamoson, buszon, ha el kell ütni az időt - a három megálló után már erőteljes arcizomrángást bemutató utazóközönség legnagyobb örömére. Eddig ugyanis, ha azt mondtam: jobb, ő rávágta, hogy bal. Én pedig megsimogattam a fejét. Pedig pofon, az járt volna, meg rá kellett volna rivallni, hogy a helyes válasz: mértékadó. Ez a haladó, modern, egyúttal politikailag korrekt ellentétpár. Márpedig az magasabb rendű, mint a logika. Szegény lányom még nem érti. Olyan politikailag inkorrekt ellentétpárokkal is jön, mint "hazugság". A helyes válasz, ha visszakérdezünk: melyik részlete? De nem érti. Igazságot vár. Gyerek még, hiába. A villamos közönsége is megértően legyint ilyenkor: majd megérti.

Mindazonáltal gondolkodóba estem a postásbringás cikk olvastán: lehet valami ebben a jobboldali-mértékadó dologban. A mértékadók ugye nyilván érzik, tudják, minek van hírértéke, s hogy én nem veszem észre, bizonyára alsóbbrendű, "jobboldali" mivoltomból fakad.

Mert ezeket a száznegyvenezerért vett bringákat bizony csak júniusban kezdik használni a postások. Akkor miért is ér ez címlapot áprilisban? Főleg, hogy az írásból más nem derült ki, mint hogy "ha éppen nem klasszikus Aston Martin DB5-ösével hajt a világ megmentésére, James Bond is elégedett lenne az új postás drótszamárral". Koszos száznegyvenezer darabjáért - zseni volt, aki nyélbe ütötte ezt az üzletet.

És most, hogy átalakult a kormány, itt vannak a nemzet legújabb hű szolgái, végre megértettem ezt a címlapot. Hát, hiszen nem más kapta a legtöbb pénzt mozgató közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcát, mint Szabó Pál postafőnök, akinek a bicajos botrány miatt néhány hónapja ugrott ugyan egy kabinetfőnöki kinevezés, ám épp ezért most, mielőtt a főnök bársonyágyba fektette volna, a mértékadók szépen megágyaztak neki. Ahogy illik.

S hogy kiket is tisztelhetünk az új miniszterek személyében? Hogy milyen módon kötődnek a Gyurcsány-klánhoz, vagy mit tettek tönkre eddig? El lehet olvasni a május elseje miatt egy nappal korábban, azaz ma standokra kerülő nyomtatott Heti Válaszban. Lehet persze, hogy ami abban áll, az nem mértékadó.
Csak igaz.

Stumpf András
hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kisebbségi kormányzás kezdődö
  2008-05-01 19:46:57, csütörtök
 
  Kisebbségi kormányzás kezdődött - Nincs meg az 50 %!

2008. május 01.

Mától kisebbségi kormányzás kezdődött Magyarországon - a rendszerváltozás óta először. Az MSZP mögött nincs meg az 50 százalék plusz egy főnyi többség a parlamentben.


A szocialistáknak 190 országgyűlési képviselőjük van, Horn Gyula, Toller László, valamint Csákabonyi Balázs és Szántó János betegsége miatt ténylegesen csak 186 szavazattal számolhatnak. A papíron független képviselőként bejutó Gyenesei István eggyel több voksot jelent, miután a somogyi politikus szerepet vállalt Gyurcsány Ferenc kormányában.

A miniszterelnök szerdán elbúcsúztatta szabad demokrata minisztereit, akik mostantól az ígért konstruktív ellenzéki szerepet gyakorolhatják. A liberális politikusok többsége többmilliós végkielégítéssel távozik, a kirúgott Horváth Ágnes kétszer annyit kap, mint lemondott társai.
(hírtv)



Bővebben:

Miután a liberális párt múlt vasárnapi küldöttgyűlése úgy döntött, hogy a szabad demokraták nem vállalnak tovább szerepet a kormányban, mától csak az MSZP alkotja a kabinetet, ami a jövőben kisebbségi kormányként működik. Ez azt jelenti, hogy a kormány mögött elméletileg nem áll ötven százalék plusz egy főnyi, a kabinetet támogató parlamenti többség. A 386 fős magyar parlament esetében ez jelenleg 194 képviselőt jelent.

Azzal, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból, a jelenlegi 210 fős kormánytöbbség megszűnik: az MSZP-nek 190 országgyűlési képviselője van, de Horn Gyula és Toller László, valamint Csákabonyi Balázs és Szántó János betegsége miatt ténylegesen 186 szocialista képviselő van az Országgyűlésben. Ugyanakkor a független képviselőként az Országgyűlésbe jutott Gyenesei István a jövőben önkormányzati miniszter lesz, ami eggyel több szavazatot jelent a kormányoldalon, igaz, a többséghez ez sem elégséges.

Ilyen helyzetre nem volt még példa a rendszerváltás utáni Magyarországon. Az MDF vezette, 1990-ben megalakult kormányból ugyan 1992-ben kilépett az egyik koalíciós partner, a Független Kisgazdapárt, de képviselőcsoportjuk egy része mégis a kormányban maradás mellett döntött, így az Országgyűlésben nem került veszélybe a koalíciós többség.

Az Orbán Viktor vezette, 1998-ban létrejött kabinet parlamenti többségét ugyancsak biztosítani tudta akkor, amikor a kisgazdapárt frakciójából kizártak képviselőket és a kormányoldal létszáma a koalíciós többség biztosításához szükséges 194 fő alá csökkent, mert a Fidesz a - korábban kisgazdapárti - független képviselők Lányi Zsolt vezette csoportjával kötött kiskoalíciós szerződéssel biztosítani tudta a kormánypárti többséget az Országgyűlésben.

Az MTI-nek korábban ezzel kapcsolatban nyilatkozó Lövétei István alkotmányjogász úgy fogalmazott: az "igazi" kisebbségi kormányzás olyan parlamenti demokráciákra igaz, ahol nem ennyire kétpólusú a politikai összetétel; az "igazi kisebbségi kormányzás feltétele az kellene hogy legyen, hogy a kormány és a legnagyobb ellenzéki párt esetileg megállapodik", vagyis egyes törvényi szavazásoknál az ellenzék támogatja a kormány javaslatait.

A kisebbségi kormányzás az Országgyűlés működésében eddig még nem alkalmazott megoldásokhoz vezethet. Így például tíz bizottságban az ellenzék kerülne többségbe, változna a vezérszónokok felszólalási sorrendje, időkeretes tárgyalásnál a kormánypárti időkeret kizárólag az MSZP-t illetné meg, emelkedhet az Országgyűlés által visszautasított interpellációk száma, több feladat hárulhat a házelnökre, valamint elképzelhető, hogy vissza kell térni ahhoz: a napirendet gombnyomással szavazzák meg. A bizottsági helyeket ugyanakkor várhatóan nem kellene újraosztani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.