Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Az Isten szerelmére, fogjatok
  2008-05-13 23:47:35, kedd
 
  TOVÁBBÍTOTT LEVÉL, TÁJÉKOZTATÁSUL, ÉBRESZTŐÜL:



Kedves Barataim:



Negy eve irta ezeket a sorokat Radics Geza baratom. Azota a helyzet sullyosbodott.



Ugy nez ki a heyzet, hogy a kovetkezo valasztasokra, legyen az elorehozott vagy a tervezett, a nemzet nemzeti elitje, ha van ilyennek nevezheto reteg meg, es nem vandorolt ki mindenki nyugatra, megosztottabb, mint az elozo valasztasokon. Most, ordogien, megkonnyitik a partalapitast azzal, hogy minden partocska kap majd allami tamogatast, az ujonnan felveendo kolcsonokbol, tehat hozzajarul a nemzet tovabbi eladositasahoz, ahelyett, hogy egy nemzeti csoportosulasba egyesulne.



Igy, akik ezek utan uj partot alapitanak vagy ahhoz csatlakoznak, vagy a FIDESZ-tol varnak csodat egy nagy osszefogo nemzeti erdeket kepviselo part letrehozasa helyett, felelosek az utokor (ha marad ilyen) elott, es partalapitasukkal vagy ahhoz csatlakozassal csak meg egy szoget vernek a nemzet koporsojaba.

Az Isten szerelmere, fogjatok ossze!



Balogh Sandor,

USA

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

,,Még sohase volt a tömegszuggesztió olyan hatásos, még sohase rendelkeztek a manipulálók olyan hatékony, tudományos tapasztalatokra épített propaganda technikával, olyan beható tömegkommunikációs eszközökkel, mint ma."

(Konrád Lorenz)

NEMZETEK MEGSEMMISÍTÉSÉRŐL

,,A nemzeteket úgy likvidálják - mondta Hübl -, hogy legelőször elveszik emlékezetüket. Megsemmisítik könyveiket, műveltségüket, történelmüket. És valaki másféle könyveket ír, más műveltséget nyújt, és másfajta történelmet gondol ki nekik. A nemzet aztán lassan elfelejti múltját és nem érti jelenét. A környező világ még sokkal hamarabb felejt.

Hát a nyelv? Azt minek vennék el tőlük? Puszta folklórrá válik, és előbb-utóbb természetes halállal kimúlik." (Milán Kundera: A nevetés és felejtés könyve, Európa, Bp. 1998. 201-202. oldal)

--------------------------------------------------

A folyamat
Magyarország és a magyarság felszámolása már legalább százötven (150) éve folyamban van. Az 1848-49-es szabadságharc leverése után a Habsburgok a magyarság nemzettudatának megrontását vették célba. Ennek gerince a hun-szittya származástudat lerombolása volt. A Tudományos Akadémiára saját embereiket építették be, akik hatalmi helyzetből kidolgozták a finnugor származáselméletet. A cél az volt, hogy kimutassák a magyarság primitív, barbár eredetét, s ezzel belegázoljanak érzelemi- és lelkivilágába, lerombolják önbecsülését. Az 1867-es kiegyezés idejére a finnugorosok hatalmi helyzetet vívtak ki és maradtak. Szellemiségük ma is kísért.

A Habsburg-érdek Magyarországot is belesodorta az I. Világháborúba, amelynek következménye a Történelmi Magyarország feldarabolása lett. A hatalmas csapás felrázta a szunnyadó értelmiséget, és kezdetét vette egy nemzeti, szellemi kibontakozás, amelynek a harmincas években már egészséges hajtásai mutatkoztak, de amelyet elseper a II. Világháború.

A II. Világháború újabb csapásokat hozott Magyarországra. A visszacsatolt és újabb területek elvesztésével tovább csonkult az ország. A magyarságra a kommunizmus gyilkos évtizedei zúdultak.

1956-ban a nemzet megkísérelt egy újabb talpra állást, de szabadságharcunkat cserbenhagyta a nyugat, és a vérbefojtása után a magzatelhajtást lett a követendő példa, mely - jelek szerint - a magyarság felszámolását eredményezheti. Az anyaország magyar lélekszáma egyre fogy és a folyamat gyorsul. Minden csapást ki lehet heverni, de a gyermektelenséget nem.

Az 1980-as évek elején kezdetét vette Magyarország eladósítása, egy göndör, fekete hajú, János nevű bankár vezetésével, amely napjaink gyarmatosításának talpköve lett. Magyarország mai (2004) külsőadósság 50 milliárd dollár körül van, amelynek évi kamata kb. 3 milliárd dollár. A hatalmas adóság és kamatainak fizetését nyögi az ország, mely lehetetlenné teszi az egészséges gazdasági kibontakozást, az életszínvonal emelését. Egyik gerinctelen, és magyartalan kormányt követi a másik, amelyek hűségesen végrehajtják a nemzetközi bankárok által kiszabott gazdaságpolitikát, míg a magyarság túlnyomó többsége kizsigerelve, embertelen körülmények között él. A mai magyar társadalomnak képtelen nyomást gyakorolni a kormányra, hogy e becstelenül felvett kölcsönöktől mentesítse az országot.

A gyarmatosítás második fontos lépése Sorosék fészekrakása volt a nyolcvanas évek közepén, és a jövő (FIDESz) vezetőinek utaztatása, kiképzése. E jól nevelt "fiatalok", nemzeti színű zászlókkal a kezükben, mestereik hűséges kiszolgálói lettek, annak ellenére, hogy volt néhány elismerésre érdemes intézkedésük.

A gyarmatosítás harmadik, a magyar jövőt és sorsot meghatározó lépése volt 1989-el kezdődően, még a Németh-kormány ideje alatt, a vidéki újságok kiárusítása a nyugati nagytőke sajtómágnásainak. Ezzel a közvélemény irányítása a gyarmatosítók kezébe került, és az ország teljes kiszolgáltatottságba jutott. A ,,szabad sajtó" csak egy fedőnév. A sajtó a mindenkori tulajdonos anyagi és világnézeti érdekeit szolgálja, és nem a közösségét, vagy ha úgy tetszik a nemzetét. Ennek megértése és figyelembevétele nélkülözhetetlen követelmény a közreadott hírek helyes kiértékelésében. Ha a sajtó arról ad hírt, hogy Magyarországon jól mennek a dolgok, azt kell érteni alatta, hogy a sajtómágnásoknak, és akiket képviselnek, a nagytőkéseknek jól megy a dolga.

A negyedik lépésnek számít a magánosítás, amely kapcsán a magyar nemzeti vagyont idegen kézre játszották, miközben a cinkosok - nagyobbrészt kommunisták - dollármilliomosok lettek, s ezzel megalapozták új hatalmukat.

Az ötödik lépés folyamatban van. A magyar föld kiárusítása, amelyről a ,,zsebszerződések" címszó alatt értesültünk már a kilencvenes évek közepe óta, s melynek erélyes kivizsgálása érdekében egyik kormány sem tett lépést. Ugyanez mondható az országgyűlésre is. Az öntudatát és önbecsülését vesztett nép pedig közömbös. Bár a parasztság nyaka körül érzi a kötelet, és megmozdult, de megfelelő vezetők nélkül könnyen becsapják és leszerelik. A pártvezérek pedig jól érzik magukat a húsosfazék mellet, a magyarság sorsával mit sem törődnek.

A hatodik lépés szintén folyamatban van. Nagy számú idegent betelepítenek az országba, akik részére falvakat építenek - biztonsági berendezésekkel, kerítésekkel, sorompókkal, őrökkel ellátva -, és kezdőtőkét adnak a magyar adófizetők pénzéből, miközben a cigányságot a magyarság ellen lázítják. A rohamosan fogyó magyarság valószínű nem lesz képes ezen elzárt közösségeket beolvasztani, míg védett helyzetük lehetővé teszi, hogy az ország vezetését szilárdan kezükben tartsák.

A hetedik lépés is most van folyamatban. Minden nemzeti érdekeket képviselő kormány állampolgárságot ad a külföldön élő nemzetiségeinek, ha arra a nemzetközi jog lehetőséget ad. Ettől csak a ,,magyar" kormány zárkózik el. Sőt, hadjáratot indított, hogy meghiusítsa a Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett népszavazást a kettős állampolgárság ügyében. Ezzel magyarellenességét, kétséget kizáróan kinyilvánította. Most, mikor Magyarország az Európai Gazdasági Közösség tagja lett, leereszkedik a vasfüggöny az elszakított területek magyarsága előtt, kivéve a Felvidéket. Ezzel felgyorsul az ott élő magyarság felmorzsolása, beolvasztása. A külföldön élő magyarok állampolgárságának különböző fokozatai lehetnek. Itt csak a legegyszerűbbet említem meg. Kaphatnának egy olyan állampolgárságot, amely csupán szabad határátkelést biztosítana részükre, és nem többet, de ez lehetővé tenné a további, akadálytalan kapcsolattartást, úgy a rokonit, mind a barátit és művelődésit.

Minden jel arra mutat, hogy a herderi jóslat, ha késve is, de beteljesedik. Ha a jelen folyamatot nem tudjuk megállítani, úgy a magyarság lélekszáma a huszonegyedik század végére a törpe népi állagra süllyed, s magyarság letűnik a történelem színpadáról. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, minden erőnket a magyarság nemzeti önismeretének, és azon keresztül nemzeti önbecsülésének visszaállítására kell fordítani. El kell követnünk mindent, hogy az ébredő ifjúság kezébe hazafias irodalmat adjunk, hogy magyarságismeretét fölépíthesse, és a jövő szilárdtudatú vezetőivé válhassanak.

Minden jel arra mutat, hogy a magyarság tudatos megsemmisítése folyamatban van. Ne reménykedjen tehát senki politikai megoldásban mindaddig, amíg a magyar ismét magyar nem lesz, amíg azt se képes felismerni, hogy mi szolgálja javát és mi nem! Politikai megoldáshoz egyébként is sok pénzre és népre lenne szükség. Nekünk nincs se egyik, se másik. Ha ellenségeink fontosnak tartják nemzeti önismeretünk lerombolását, akkor nekünk azon kell munkálkodnunk, hogy azt visszaépítsük. Erre kellene fordítani minden rendelkezésünkre álló dollárt/forintot. Ha figyelembe vesszük a magyarság mai tudati és erkölcsi állapotát, akkor úgy tűnik, hogy minden egyéb idő és erőpazarlás. Eredménye a nemzethalál!!!

A külföldi magyarságnak, de elsősorban a magát nemzetinek valló részészének óriási mulasztása, hogy az 1990-es évek elejétől kínálkozó lehetőségeket e szempontból nem használta ki!!!

Radics Géza

,,Az a tévhit, miszerint a helyes kondicionálást feltételezve az embertől minden elvárható, vele csaknem minden megcsináltatható, alapjául szolgál annak a sok bűnnek, melyet a civilizált emberiség a természet, így az ember természete és az emberség ellen elkövet. Szükségszerűen a legtragikusabb következményekkel jár, ha egy világot átfogó ideológia az abból eredő politikával együtt hazugságra épül. Az áldemokratikus dogma kétségtelenül felelős az Egyesült Államokat fenyegető morális és kulturális összeomlásért, amely örvényével valószínű, hogy magával sodorja az egész nyugati világ."

(Konrád Lorenz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakos Batu és a Szent Korona m
  2008-05-13 23:43:37, kedd
 
  Bakos Batu Pusztamérgesre viszi a Szent Koronát
2008. május 13. 19:30 HunHír.Hu

Önállóvá válásának századik évfordulóját ünnepli Pusztamérges. Ebből az alkalomból és a Mária-napokhoz kapcsolódóan a település templomába érkezik a Szent Korona hiteles másolata.

Csongrád megye legnyugatibb csücskében fekvő Pusztamérges idén ünnepli közigazgatásilag önállóvá válásának 100. évfordulóját. Az alig több mint 1200 lélekszámú település különleges módon ünnepli az évfordulót, ugyanis Kovács Tibor plébános meghívására május 24-én szombaton, a helyi egyházközség által szervezett III. Mária Napon a falu templomába érkezik a Szent Korona hiteles másolata.

A Hummel Gizella ötvösművész által készített Korona, az országalma és a jogar várhatóan délelőtt 9 óra körül érkezik a falu templomához, ahol ünnepélyes keretek között fogadják, majd az ékszereket kísérő Szent Korona Lovagrend koronaőrei elhelyezik a templom oltáránál. A Szent Korona keresztény ikonográfiájáról, illetve a lovagrend Mária tisztelettel kapcsolatos küldetéséről, a Regnum Marianumról tartandó előadások és az ünnepi szentmise mellett alkalom nyílik csatlakoznia a jelen levőknek ahhoz a 100.000 személyhez, akik eddig már esküt tettek a lovagrend jóvoltából a Magyar Szent Koronára.
Az esemény, amelyen Császár Blanka Ezüst Kántus - Díjas népdalénekes és a szegedi Szent Rókus Énekkar is közreműködik, várhatóan a kistérség kimagasló ünnepe lesz.

HunHír.Hu - orient press
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájk napja az érettségizők
  2008-05-13 23:17:42, kedd
 
  Nincs megegyezés a BKV vezetése és a szakszervezetek között
2008. május 13. 18:00 MTI

Nem sikerült megegyeznie a BKV Zrt. vezetőségének és a sztrájkbizottságnak a keddi tárgyaláson sem, így a szakszervezetek továbbra is tartják bejelentésüket, amely szerint május 27-én többnapos munkabeszüntetés kezdődhet - közölte Nemes Gábor.

A sztrájkbizottság szóvivője elmondta: egyre kevesebb a remény arra, hogy sikerül megegyezniük a cég menedzsmentjével, mert a vezetőség a követelések teljesítésének csak egy részében kompetens. Ahhoz például, hogy a vállalat gazdasági helyzetét megnyugtatóan megoldják, a fővárosnak és az államnak is komoly szerepet kell vállalnia - tette hozzá Nemes Gábor. A szakszervezetek követeléseiről szóló tárgyalások pénteken folytatódnak.

A cég vezetősége már korábban elállt volna a tervezett létszámleépítéstől, ami szintén a szakszervezeti követelések között volt, de az érdekképviseletek szerint az elbocsátás a rossz anyagi helyzet miatt elkerülhetetlen lesz. A szakszervezetek követelik továbbá a munkakörülmények javítását, a lepusztult géppark cseréjét, és a cég felaprózásának, a telephelyek eladásának leállítását.

A szakszervezetek május 27-én nulla órától tartanának többnapos munkabeszüntetést, ha addig nem teljesülnek követeléseik. Előreláthatólag nem vennének részt a sztrájkban a metró és a HÉV munkavállalói, míg a villamos ágazat dolgozói még bizonytalanok, így a jelenlegi helyzet szerint csak a buszos és a trolibuszos dolgozók szüntetnék be a munkát ezen a napon.

A tervezett sztrájk kezdete egybeesik az írásbeli érettségi utolsó napjával. A fővárosban ezen a napon mintegy hétezer diák vizsgázik informatikából, művészeti tárgyakból és ének-zenéből.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar cunamikórház Szumátrán
  2008-05-13 23:15:04, kedd
 
  Magyar cunamikórház Szumátrán
2007. november 7. 20:54 Nemzeti Hírháló

A történelem során a magyarokat rengeteg cunami érte, ilyen volt többet között a Habsburg ház 400 éves uralma. Véletlen-e, hogy a Vöröskereszt élén egy Habsburg áll, aki ugyan nem egyedül felelős a magyarok bolondításáért, de bizonyára jól megél belőle.

A Magyar Nemzet nov. 2-i számában adott interjút Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke. Az interjúból sokféle dolog kiderül, és felvetődik néhány kérdés:
(a cunami 2004 decemberében volt, most lassan 2007 decembere van)

- Kinek gyűjtöttek oly szorgalmasan, a 300 000 áldozatnak? (A rosszindulatú kérdés után a többi:)
- 753 millió Ft érkezett be - tavaly év végéig. Furcsállom, hogy a katasztrófa után még 2 évig adakoznak az emberek...
- Ebből 251,3 millió forintot fordítottak segélyprogramok finanszírozására. 501,5 millió forintot KAMATOZÓ BANKSZÁMLÁRA HELYEZTEK.
Értjük, emberek? Ti, akik jobb ügyhöz méltó buzgalommal adakoztatok, nem tudtátok volna azt az 500 millió forintot kamatozó bankszámlára helyezni? Kinek kamatozik? Mennyit? Mire fogják költeni? Ki fog erről dönteni?
- Kik és hányszor és mennyi időre utaztak a "katasztrófaterületre", ami, tudjuk, híres turistacélpont is egyben?
- Sri Lankán gyönyörű közösségi házat avattak, amit 1 évig működtetnek is.
Emberek, nektek van gyönyörű közösségi házatok a faluban? Nem inkább arra kellett volna gyűjteni? Erre van a legnagyobb szükségük az áldozatoknak? Könyvtár, játszótér, fitneszterem - azelőtt sem volt nekik, kétlem, hogy nagy igény lenne rá! Nektek nem kellene?
Ez volt a legszükségesebb segítség? Nem gyanús itt valami? Hogy az a sok segély nem is kellett annyira, de hát abból a rengeteg pénzből csak kell csinálni valamit!

Ugyanez vonatkozik a következőre:
- Indonéziában kórházat építettek. 23 ágyas gyerekkórházat. Az osztrák projekthez kapcsolva. Problémák voltak a telektulajdonossal, és a helyi hatóságok is csak 1 évvel a tervezett időpont után adták ki az építési engedélyt. ENNYIRE NAGY SZÜKSÉGÜK VOLT A KÓRHÁZRA? A Ti gyerekkórházaitokat bezárják, de Ti finanszírozzátok a nem nagyon igényelt kórházat Indonéziában! 500 millió forintotok meg valakinek kamatozik (persze, az intézményt, munkatársakat, utazásokat ebből tartják fenn).
- A kórházat felszerelik és működését finanszírozzák. Csaknem a mi bezárt kórházaink felszerelésével?!

Ezek után már kérdezni sem merem, pedig jó lenne tudni, hová kerül a véradásból származó vér? Felmerül a gyanú, hogy azt is a cunami után küldik.

Hogy mi ebből a tanulság?
Hogy a magyaroknak még van elég pénzük, amit érzelmeikre hatva még ki lehet sajtolni.
Hogy nagyon meg kell gondolni, milyen szervezetnek dőlünk be.
Hogy remek, hogy a Vöröskereszt a hajléktalanokat pátyolgatja, de mikor fog a tisztességesen küszködő - egyre több - öreget, beteget, nagycsaládost (a tisztességesen élőket!) is támogatni?
Hogy van elég magyar határainkon túl is, akikre lehetne költeni, ha ilyen intenzitással kampányolnának az adakozásért. (Vagy netalántán nem ez a cél?)
Voltak nálunk is cunamival felérő árvizek - egyedül az Orbán kormány segítette meg az áldozatokat. Soroljátok fel, mely országok mekkora segítséggel, beleértve a Nemzetközi Vöröskeresztet is, álltak sorba - MIÉRTÜNK?

További jó adakozást kívánok a többi ilyen hasznos szervezet felszólításának engedve.
Mert a többi sem különb! És nem nekünk hasznos!

(Olvasónktól)
,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mianmarban elsüllyedt a ...
  2008-05-13 23:13:06, kedd
 
  Elsüllyedt a Vöröskereszt hajója Mianmarban
FH 2008-05-11 15:42 Hírszerző

Elsüllyedt a Nemzetközi Vöröskereszt egyik hajója Mianmarban (Burma), miután egy víz alatti fatörzs-csonkkal ütközött. A csónak elsüllyedt, de a rajta ülőknek nem esett bajuk. Közben a kormány kiadta a Nargis ciklon legfrissebb veszteségmérlegét, amely szerint 28.458-en haltak meg, de ennél jóval több ember sorsáról nincs hír.

Újabb csapás érte a mianmari mentőakciót: a katonai rezsim által az ázsiai országba beengedett kevéske segélyszállítmány egyike megsemmisült. A Nemzetközi Vöröskereszt Mianmar déli részén bérelte azt a hajót, amellyel az egyik szállítmányt akarták eljuttatni délre, a május 3-ai ciklontól leginkább sújtott területre.

Útközben azonban a hajó egy víz alatti fatörzs-csonkkal ütközött, és elsüllyedt. A csónakon ülőknek - köztük a helyi Vöröskereszt négy alkalmazottjának - nem esett baja, egyikük sem sérült meg - közölte a szervezet.

A hajón 100 zsák rizs, 5 ezer liter ivóvíz, 10 ezer víztisztító tabletta, valamint marmonkannák, hordágyak, ruhák, háztartási eszközök mellett szappanok, gumikesztyűk, orvosi maszkok voltak.

Közben a mianmari állami televízió közzétette a Nargis ciklon legújabb veszteségmérlegét: eszerint 28.458-an haltak meg, és 33.416-an tűntek el a természeti csapás következtében. A mianmari külföldi diplomáciai képviseletek szerint az áldozatok végső száma akár a 100.000-et is elérheti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltussolt megfigyelési ügy?
  2008-05-13 23:11:01, kedd
 
  2008. május 13. NetHírlap

A házelnök visszautasította azt az ellenzéki interpellációt, melyben a Fidesz kérdőre vonta volna a kormányt, hogy vizsgálják-e Keller Lászlónak, a Miniszterelnöki Hivatal volt közpénzügyi államtitkárának felelőségét az ellenzéki politikusokkal szembeni lehallgatási botrányban - jelentette ki Demeter Ervin keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: arra kívántak magyarázatot kérni, hogy a kormány miként vélekedik azokról a módszerekről, melyeket Keller László rendszeresen alkalmazott, s ma is alkalmaz. A volt közpénzügyi államtitkárról nemrégiben ugyanis kiderült, hogy magánnyomozók megbízásával kívánt politikai ellenfelei lejáratására alkalmas információkat szerezni. Ennek a ténynek a napvilágra kerülése után - fűzte hozzá Demeter Ervin - a Miniszterelnöki Hivatal belső vizsgálatot rendelt el, mely természetesen nem talált semmi terhelő iratot sem, azonban ezzel a vizsgálattal azt sem tudták bizonyítani, hogy nem történtek meg a megfigyelések.

A házelnök és Kiss Péter megakadályozta, hogy a Fidesz interpelláljon ebben a kérdésben, s mivel Kiss Péter elmenekült a nyilvános válaszadás elől, gyanítható, hogy nincs minden rendben az ügy körül - hangsúlyozta a fideszes képviselő. A visszautasítást Kiss Péter azzal igazolta, hogy az ügy nem tartozik a hatáskörébe - tájékoztatott Demeter Ervin, s hozzátette: Kiss Péter indoklását nem tudja elfogadni, ugyanis korábban már elrendelt egy nyomozást ebben az ügyben, tehát nem állíthatja azt, hogy nem tartozik a hatáskörébe.

Demeter Ervin hangsúlyozta, hogy a Fidesz minden eszközzel azon lesz, hogy érdemi válaszokat kapjon az ügyről, s hogy kiderüljön: a kormány azonosul-e a titkos információgyűjtés partizánokat megszégyenítő módszereivel.
[ Fidesz ]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem megy Izraelbe ...
  2008-05-13 23:08:37, kedd
 
  Miért nem megy Gyurcsány Izraelbe?
2008-05-13. 17:02 Kuruc.info

A fél világ hírességeit meghívták Jeruzsálembe, hogy ott ünnepeljék a folyamatos etnikai tisztogatásban és emberiség elleni bűntettekben vétkes zsidó állam 60 éves fennállását.

Ott lesz Bush, Kissinger, Wiesel, Kaczynski, a mongol, a togói, a szlovén, a burkinai, a lett, a grúz, a horvát és az ukrán vezető is.

Noha az izraelieknek magát mindig riszáló Likud-testvérpártos Orbánt nem hívták meg, a szemkilövő, tiszteletbeli In-Kal Security-s Gyurcsányt annál inkább. De Gyurcsány nem ment.

Vajon mi tarthatja vissza az elvetemült gazembert, hogy elmenjen abba az országba, amelyhez folyamatosan igazodik, és amelyben most beszélhetett volna például olyan újdonságokról, mint a "fasisztaveszélyről" és arról, hogy mennyire oda kell figyelni, nehogy a múlt árnyai, blabla...
Ismerjük a süketelést.

Gyurcsány tehát csak igen nyomós ok miatt maradhat itthon, hiszen nála a politikai karriernél nincs fontosabb. Igaz ugyan, hogy őt már egy stráfkocsinyi New York-i főrabbi se menti meg a hatalom elvesztésétől, de a pszichopata már a csodákban is hisz.

Szóval Gyurcsány mégsem megy. Mi pedig úgy hisszük, sejtjük az okát.

A volt KISZ-es köcsög pontosan emlékszik néhány régi elvtársa sorsára. Mint Nyikita Szergejevics Hruscsovéra, az SZKP egykori főtitkárára, aki 1964 októberében óvatlanul elutazott a grúziai Picundába. Ekkor csapott le rá Leonyid Brezsnyev, a későbbi SZKP főtitkár Alekszander Seljepin haverjával. Sebtében összehívták a Központi Bizottság elnökségét, és amikor Hruscsov október 13-án visszaérkezett, a vén gazembert megfosztották pártbeli és kormányzati funkcióitól.

Majd ott volt Ceausescu esete. Ő 1989. december 18-án látogatott Teheránba és a Tőkés püspök által kirobbantott forradalom elfojtásával beosztottjait és szép bajszos, fél-analfabéta feleségét bízta meg. Akik rossz munkát végeztek. Amikor a diktátor december 20-án visszaérkezett, az események már ellenőrizhetetlenekké váltak. Nemsokára őt is és feleségét is, mint veszett kommunista kutyákat, agyonlőtték.

Gyurcsány tanulékony. A helyzet Magyarországon nagyon feszült. A jámbor néptől és a félhülye-félaljas-félkorrupt Fidesztől ugyan elmenne, de az SZDSZ-ben nem bízik.
Igaza van.

Firpó Károly - Kuruc.info

Kapcsolódó:
Mégsem megy Izraelbe Fletó - itthon (be)dolgozva ünnepel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új közteherviselési rendszer
  2008-05-13 22:25:01, kedd
 
  Kinek kell az Orbán-paktum?
2008. május 13. 17:48 FigyelőNet-összeállítás

Stumpf István felvetését egy társadalmi paktum létrehozásáról nem csak Orbán Viktor támogatja, hanem a munkaadók és a munkavállalók képviselői is. Politológusok szerint Orbán és Gyurcsány most a konszenzus létrehozásában verseng, a filozófus szerint azonban az ötletnek lenne értelme. Az más kérdés, hogy valaha megvalósulhat-e.

Akár előrehozott választások esetén, akár 2010-ben, de a Fidesz kormányzását az átmenetet szabályozó társadalmi szerződéssel kell kezdeni Stumpf István szerint. Az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere úgy véli, az új alku az új közteherviselési rendszert szabályozná, amely egy nagy, széles társadalmi-gazdasági megállapodáson alapulna. Hogy ezt Orbán-paktumnak fogják-e hívni a Moncloá-paktum nevére is utalva, az egyelőre még kérdéses.

Orbán az ötlet mögé állt

Orbán Viktor a felvetéssel kapcsolatban a hétvégén úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon létrejött új többség, amely a népszavazáskor átütő erővel meg is mutatta magát, arra való, hogy Magyarországon új egyezségek jöjjenek létre, mert a régiek felbomlottak. Szerinte Magyarország és a külvilág között és az országon belül is szükség van jó néhány egyezségre.

A pártelnök azt mondta, a következő hetekben-hónapokban egy-egy téma kapcsán rendszeresen fog beszélni arról, hogy miben kellene megállapodniuk az új többséghez tartozóknak, és hogyan lehetne megállapodásokkal bővíteni az új többséget.

A munkaadók és munkavállalók is benne lennének

A kamara üdvözölné egy Moncloá-paktumhoz hasonló átfogó társadalmi megállapodás kimunkálásának tervét - mondta a FigyelőNet kérdésére Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hozzátette: a kamara két éve szorgalmazta már más vállalkozói érdekvédő szervezetek közös kiáltványában egy széles körű társadalmi konszenzuson alapuló megállapodás létrehozását.

Parragh László szerint túlságosan elmélyültek a politikai árkok, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pedig túlontúl zárt fórum egy ilyen típusú egyezség tető alá hozásához. Vadász György, az Iparszövetség társelnöke ugyancsak pártolná a megállapodás létrejöttét, erre azonban a politika szereplőit ismerve nem lát esélyt.

A szakszervezetek nem lennének ellene egy ilyen megállapodásnak, ha annak céljai világosak lennének, s nem egy rögtönzött politikai programhoz kérnék a szakszervezetek támogatását. - mondta a FigyelőNetnek Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

Az elnök szerint egy ilyen megállapodásnak csak akkor van értelme, ha részletes: nem érdemes például általában a versenyképesség növeléséről beszélni, hanem meg kell határozni azokat az ágazatokat, területeket, ahol a versenyképességet növelni kell. Nincs értelme ugyanis a szakszervezeteknek "önmérsékletet tanúsítani" olyan ágazatokban, amelyek virágoznak, növekednek.

A szakszervezeti vezető megjegyezte: a Moncloá-paktumhoz hasonló egyezséget Magyarországon 18 éve kellett volna megkötni, hiszen a mintául szolgáló paktumot Spanyolországban a diktatúrából demokráciába történő átmenetkor kötötték meg.

Pataky Péter arra is emlékeztetett, hogy a nagy társadalmi megegyezés ötlete a 90-e évek eleje óta számtalanszor felmerült, ám az elképzelés végül mindig hamvába holt. Az MSZOSZ elnöke szerint leginkább azért, mert egyszerre túl sok minden próbáltak a tervezett egyezséggel elrendezni, s hiányoztak a távlati elképzelések, az igazi vízió.

Ez lehet az esély

Stumpf István bejelentésének kettős áthallása van a filozófus szerint. "Egyrészt kimondták, hogy nagy a gond, amivel kezdeni kell valamit, másrészt a történelmi analógia üzenet a baloldal felé" - véli Pethő Sándor. A Károli Gáspárt Egyetem tanára lapunknak kifejtette, nem ért egyet azokkal - a jobbára baloldalról érkező - vádakkal, hogy egy ilyen konszenzus Orbán diktatúrájához vagy hatalomkoncentráláshoz vezetne. Véleménye szerint ez a baloldal fóbiájából ered. "Leginkább azért nem reális a felvetés, mert ez most egy üzenet, ki tudja, lesznek-e előrehozott választások, és ha nem, ki tudja, ki győz 2010-ben" - fogalmazott a filozófus.

Pethő Sándor szerint azonban a felvetésnek van reális esélye, egy ilyen konszenzusnak lenne értelme. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy azzal, ha a baloldal megtámadná az ötletet, eleve felmondaná ezt a konszenzust. "Ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek számukra, hiszen az tény, hogy elégedetlenség van a társadalomban, ahogy az is, hogy ez a kormány így instabil" - fogalmazott Pethő Sándor.

Gyurcsány és Orbán a konszenzusban verseng

Az Orbán Viktor által szorgalmazott új egyezség válasz a miniszterelnök által hangoztatott párbeszéden alapuló kormányzásra - véli Szomszéd Orsolya. A Vision Consulting elemzője hozzáfűzte: a Fidesz magasan vezet a közvélemény-kutatási adatok szerint, a sikeres népszavazás visszaigazolta Orbán politikáját, miközben a kormány kisebbségbe került.

"Az ellenzéki párt igyekszik kihasználni a helyzetet, folyamatosan sulykolja, hogy a kormánynak nincs társadalmi, parlamenti támogatottsága, és közben verbálisan készül a kormányzás átvételére. Mindkét politikus tehát konszenzusos politizálásba kezd, ebben indul el a verseny, ki tudja hitelesebben képviselni, hogy széles társadalmi egyezséget tud létrehozni" - hangsúlyozza a szakértő.

Hasonlóan látja a helyzetet Gyulai Attila is. A Political Capital elemzője szerint valószínűsíthető, hogy ha a jelenlegi kisebbségi kormány látványos megállapodásokra törekszik, akár pártokkal, akár érdekképviseleti szervezetekkel, akkor a legnagyobb ellenzéki párt még inkább konszenzuskereső politikai irányba fordul, annak érdekében, hogy a Gyurcsány-kormány elszigeteltségét hangsúlyozhassa.

Szomszéd Orsolya szerint azonban nehezen elképzelhető, hogy egy ilyen paktum valóban létrejönne.

A legitimitáshiány miatt jön mindig elő?

Egy ilyen átfogó paktum megkötésének az a jelentősége, hogy a legvitatottabb - elsősorban gazdaságpolitikai - kérdésekben kizárja, vagy legalábbis mérsékli a konfliktusok lehetőségét egy előzetesen kialakított megegyezés által. Az, hogy Magyarországon újra és újra felvetődik ennek lehetősége, nem hasonlítható a spanyolországi előzményekhez, bár a társadalmi és politikai rendszer alapvető elfogadottsága nálunk is rendszeresen felvetődik problémaként. Minderre ráerősített a balatonőszödi beszéd óta eltelt időszak, természetesen nem függetlenül az ellenzék aktuális stratégiájától - véli Gyulai Attila.

A Political Capital Institute elemzője szerint a rendszerváltás óta sokszor felmerült már, hogy a pártok kössenek átfogó megállapodásokat, azt azonban kevesen veszik észre, hogy ezek nem a konszenzusteremtésről, hanem a politikai verseny átformálásáról szólnak: a konszenzusteremtés olyan elvárássá vált, amelyet csak erősít a választók politika-, és politikusellenes beállítódása.

A konkrét javaslatot illetően azonban Orbán Viktor reakciójából érdemes kiindulni Gyulai szerint. "A Fidesz elnöke az új többség nevében és bővítése érdekében megkötött egyezségekről beszélt, ami legalább részben már előrevetítheti azt a politikát, amely a Fidesz mai álláspontjából lehetővé teszi az átmenetet egy esetleges kormányzati szerepvállalás felé" - mondta a politológus a FigyelőNetnek.

Spanyolorzságban bevált

A Moncloá-paktum Franco halála után a spanyolországi demokratikus átalakulás híres megállapodása volt, amely a társadalmi-gazdasági problémákra nyújtott példaértékű megoldást. Az egyezményt az akkori kormányfő, Adolfo Suarez kötötte meg az ellenzékkel és a szakszervezetekkel. Az 1978-as népszavazáson elfogadott alkotmányt előkészítő Moncloá-paktum Spanyolország stabilitását erősítette. A paktum biztosította a demokratikus átmenetet, valamint a gazdasági liberalizáció feltételeit, ennek következtében visszaszorult az infláció, fokozatosan erősödött a szociális háló. A Moncloá-paktum segítségével megvalósult az önkényuralmi rendszerből a demokráciába történő átmenet és a gazdaság fokozatos liberalizációjához szükséges társadalmi konszenzus.

Kapcsolódó írások
Társadalmi szerződést készít a Fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nyilatkozat
  2008-05-13 17:40:53, kedd
 
  Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!


Nyilatkozat


1.Szervezetük (magánszemély is) részt kíván e venni a nemzeti erők össze fogásában? Igen: nem:

2.Elfogadhatónak tarja e, hogy egy új választási ernyőszervezet jöjjön létre? Ernyőszervezet: a választások idejére összeállt szervezetek szövetségéből összeállt egység, amely jogi személyként egységesíti a résztvevő szervezetek akaratát és szándékát, de a választások után minden szervezet önállóan folytatja tovább politikai vagy egyéb tevékenységét.
A jelölt állítás megbeszélés tárgyát képezi.
Igen: nem:

3.Szükségesnek ítélne e a választások finanszírozására létrehozott Alapítványt, amely a kampány finanszírozását szolgálná?
Igen: nem:

4.Az ön szervezete bejegyzett párt?
Igen: nem:

5.Az ön szervezete bejegyzett civil szervezet?
Igen: nem:

6.Ön magán személy?
Igen: nem:

7.Elfogadja, hogy minden szervezet az egység létrehozása mellett megőrzi függetlenségét?
Igen: nem:

8.Az önök szervezetének képviselőjének, elnökének, képviselőjének neve, elérhetősége.

Név:
Szervezet neve:
Város:
Telefon:
Email:
Honlap:

Kérjük az igen vagy nem válasz aláhúzását vagy pirosra színezését attól függően, mi a válaszuk.

A személyes adatok visszaélését elkerülendő a szervezetek és magánszemélyek adataik ( Név, szervezet, város, telefon, email, honlap ) a magyarnemzetertmozgalom@gmail.com címre várjuk.

Balogh Béla

MNM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti minimum
  2008-05-13 17:33:07, kedd
 
  Ön most a Magyar Nemzetért Mozgalom hírlevelét olvassa. Ránk mindig számíthat!


Nemzeti minimum

A Magyar Nemzetért Mozgalom által megfogalmazott nemzeti minimum, ami
természetesen csupán vitaindító, de nem kötelező érvényű. Ehhez hozzá
lehet tenni, és el lehet venni belőle, illetve módosítani is lehet.
Ugyan akkor a választási szövetség felépítésére tett javaslatunkat is
közöljük.

1. Jogfolytonosság:
A Szent Korona Tanon alapuló történelmi alkotmányunk
jogfolytonosságának vissza állítása.
2. Jogállam:
A jogállamiság helyreállítása Magyarországon: a törvényhozó és a
végrehajtó hatalmi szervek (következetes) szétválasztása, (nemzeti
törvényhozás). A magyar parlamenti diktatúrában a rendőrség és a
bíróságok szinte 100%-ig alá vannak rendelve az uralkodó elitnek
(parlamenti többség).
a./ a Törvényhozó hatalom (Legislative): Parlament
b./ a Bírói hatalom (Judikative): Bíróság
c./ a Végrehajtó hatalom (Exekutive): Kormány, Rendőrség messzemenő,
valódi függetlensége.
3. Honvédelem:
Erős Magyar Honvédség. Magyarország határainak megóvására alkalmas, a
Nemzetnek elkötelezett honvédség kiépítése. A kötelező sorkatonaság
visszaállítása és önkéntes nemzetőrség létrehozása.
4. Egészségügy:
A hagyományos magyar egészségügy, a kórházak megőrzése. Emberközpontú
gyógyítást. Magas szintű egészségügyi szolgáltatások, alapellátás
állampolgári jogon, állami egészségbiztosítás
5. Iskolarendszer:
Ingyenes iskolai oktatás az első diplomáig, minden magyar
állampolgárnak. A felnőttképzés (szakmai- át és továbbképzés) legyen a
közoktatás ingyenes része. Ki kell építeni a távoktatás rendszerét,
amit ki kell terjeszteni a határon túl élő magyarokra is! Az ehhez
szükséges internet-elérhetőség kiépítése és olcsóbbá tétele. Hazafias
nevelést az iskolákban.
6. Ipar és mezőgazdaság:
Legyen hatékony magyar ipar és magyar mezőgazdaság. Patrióta
gazdaságpolitika, a magyar feldolgozóipar és kereskedelem védelme, a
külföldi befektetők adómentességének és egyéb kedvezményeinek
eltörlése, a hazai kis és közepes vállalatok kiemelt támogatása. A
magyar föld és valamennyi föld alatti vagy feletti természeti kincs
nemzeti tulajdonba vétele, nemzeti vagyonleltár összeállítása;
7. Pénz és gazdaság:
A magyar gazdaság növekedési pályára állítása. A nemzeti pénzügyeket
képviselő intézmények átvilágítása; külföldi adósságállományunk
felülvizsgálata és rendbetétele. Erős pénz, infláció-ellenes
gazdaságpolitika, egységes 10 százalékos jövedelem- és vállalkozási
adó bevezetése (tized); a nagy vagyonok arányos megadóztatása.
KÖZPONTI HITELBANK rendszer kiépítése. A segélyezési rendszer
testreszabása.
8. Közbiztonság:
Zéró tolerancia az élet- és vagyonellenes bűncselekményekkel szemben.
Korrupciómentes, tiszta közélet.
9. Igazságtétel:
Erkölcsi és anyagi igazságszolgáltatás Trianon, a II. világháború, a
kommunizmus, az 56-os forradalom és a ,,rendszerváltozás" veszteseivel,
a társadalom számkivetettjeivel. Történelmi és politikai igazságtétel,
az 1914-ben igazoltan magyar állampolgárságú felmenők
leszármazottainak visszahonosítása; a népellenes kommunista bűnök
elkövetőinek törvényes szigorú megbüntetése felelősségre vonása;
10. Szociálpolitikai:
Nemzeti népesség- és társadalompolitika, a középosztály megerősítése,
az elszegényedett néprétegek felzárkóztatása. Szolidaritás-alapú
nyugdíjrendszer, biztonságos megélhetést kialakítandó nyugdíjak.

2008-05-13.

Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 1496
  • e Hónap: 10100
  • e Év: 46041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.