Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A multi terror sikere Szerbiáb
  2008-05-13 21:43:35, kedd
 
  A multi terror sikere Szerbiában


2008.05.13.

Április 24-én Jens-Peter Bonde, az EU Parlament Függetlenség/Demokrácia frakció elnöke leleplezte azt a multinacionális cégek által mûködtetett lobbiirodát, amely célját a következőkben határozta meg a kiadott közlemény:
"A "vállalkozást" az Európai Parlament volt elnöke, Pat Cox hozta létre. Cox jelenleg üzleti tanácsadó, és aktívan kampányol azért, hogy az írek igennel voksoljanak a június 12-i népszavazáson a lisszaboni szerződésnek nevezett uniós alkotmányra." (Herczog Edit, a titkos lobbista - mno.hu 2008. április 25. 00:04)

A tegnapi szerbiai választás azt bizonyítja, hogy Cox úr nemcsak Írországban kampányolt az EU nevét felhasználva a liberális-kapitalista föderáció fennmaradása érdekében, hanem Szerbiában is.
Számunkra az a tragikus, hogy a Magyar Koalíció is bedőlt az öngyikosságra csábításnak és fogadta a cinkos Gyurcsány gratulációját. (Jól szerepelt a Magyar Koalíció Szerbiában - 2008. május 12. 18:04).

Persze, semmi baj, ez a diktátorbanda rövidesen eltûnik a hatalomból, gazdáikkal, a politikai és gazdasági hatalmat erőszakkal (pénzzel és fegyverrel) megszerző és megtartó, vagyis terrorista módszereivel együtt.
Ehhez kapjuk folyamatosan a Magyarok Istenének erőt, megvilágosítást és kitartást adó kegyelmét.

Kelt Szegeden, 2008. május 12-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája


http://fusz.hu/node/8479
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1 milliót érő kérdés
  2008-05-13 21:18:36, kedd
 
 
1 milliót érő kérdés

A városban túlszaporodtak a galambok. Tűrhetetlenné vált a nagy
szemét, szarkupac és hordalék utánuk. A polgármester úgy döntött, hogy
1 milliót ad annak, aki kiirtja a galambokat a városból.

Jött is egy vállalkozó és így szólt:
- Én ingyért elintézem a galambokat, de van egy feltételem, mégpedig,
hogy senki nem fog kérdezni semmit. Ha mégis, akkor kell fizetni.

A polgármester beleegyezett.

- A vállalkozó kivett egy sárga galambot a táskájából, elengedte mire
az összes galamb elrepült utána, az Isten tudja hová.

Ezt látván a polgármester megszólalt:

- Tudom, hogy ez most 1 milliónkba fog kerülni de meg kell kérdeznem:
Nincs véletlenül a táskájában még egy sárga cigány is ??
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A szocialisták elemi érdeke Gy
  2008-05-13 21:09:54, kedd
 
  MNO 2008. május 13. 17:37

A szocialisták elemi érdeke Gyurcsány levétele?


Továbbra is létezik a koalíció, az SZDSZ a lojális ellenzékiséget képviseli - jelentette ki a Magyar Nemzet Online-nak Fricz Tamás politológus, illetve Böszörményi Nagy Gergely, a Nézőpont Intézet elemzője. Fricz szerint a szocialisták elemi érdeke, hogy minél előbb ,,levegyék Gyurcsányt".
Lojális ellenzékiség - Fricz Tamás szerint így lehet jellemezni az SZDSZ "konstruktív ellenzéki" magatartását. Köztudott: a törpepárt megszavazta a kormányszerkezet módosítását kedden. Mint a politológus az MNO-nak elmondta, a lojális ellenzék "félig-meddig kormányon szokott lenni", csak egy nagyon szélsőséges esetben nem adnak támogatást a kormányzó pártnak. Úgy tűnik - véli Fricz -, hogy az SZDSZ az első szakaszban nem akar problémákat okozni a kormányzatnak. Emlékeztetett: eddig semmilyen interpellációt nem utasítottak el az ellenzékkel. Ez még a "kint is vagyok, bent is vagyok állapot". Az, hogy az SZDSZ megszavazta a parlamentben a kormányszerkezet-átalakítást, jelzi, nem akarják megbuktatni a kormányt. Legalábbis a tavaszi ülésszakban - tette hozzá Fricz Tamás. Az őszi történések nagyban függnek attól is, hogy az SZDSZ-nek ki lesz az elnöke.

Kóka vs. Fodor

A Kóka-féle vonalvezetés "tartósan és harciasan szakított ezzel a kormányzattal" elvi és programalapon is. Ennek a Kóka által viselt alapállásnak pedig elviekben a kormány őszi megbuktatása lehetne a végkifejlete az ellenzékkel együtt. Mind az egészségügyben, mind pedig az adókérdésekben teljesen más elképzelések vannak - hívta fel a figyelmet a politológus.

Kérdésünkre, hogy a Fodor-vonal miképpen szólhat bele a folyamatokba, Fricz emlékeztetett: Fodorék újrakötnék a koalíciót, számukra másodlagos opció az előre hozott választás, harmadik pedig a kisebbségi kormányzás (egyes vélemények szerint ez az a béna kacsa állapot - a szerk.). Ez a csapat mintha fel is ajánlkozna egy kicsit - tette hozzá. Fodorékkel könnyebben egyezkedne az MSZP is, ám a politológus úgy véli, hogy a korábbi környezetvédelmi miniszter és csapata "Gyurcsány fejét várja el", vagyis ha a vezér távozik, akkor elképzelhetőnek tartják, hogy "visszamenjenek" a koalícióba.



Ha működnek az "életösztöneik", akkor a szocialista politikusoknak az az érdekük, hogy Gyurcsánytól minél előbb megszabaduljanak - felelte a politológus arra a felvetésünkre, hogy akár ebben az évben olyan mértékűvé válik a politikai-egzisztenciális félelem az MSZP-ben, hogy lecserélik a vezért. Ha az MSZP álmodozik még bármilyen koalícióról az SZDSZ-szel, akkor "el kell távolítani Gyurcsányt", mivel sem Kóka, sem Fodor nem paktál már le vele. Itt már nemcsak az MSZP-SZDSZ-tandemről, egy koalíciós csörtéről van szó, hanem az ország sorsáról is, ezért nagyon fontos az ellenzék szerepe - tette hozzá az elemző. Bármi is történik akár tavasszal vagy ősszel - tovább mélyül a válság -, a Fidesznek erőteljesen fel kell lépnie azért, hogy előre hozott választásokra kerüljön sor. Amint "Gyurcsányt leveszik", annak azt kell jelentenie, hogy a "kormány megbukott", az ellenzék nem hagyhatja, hogy az MSZP-SZDSZ tovább zsonglőrködjön a hatalomban. Korábban Fricz Tamás úgy vélte, hogy Gyurcsányék posztkommunista dimenzióban tevékenykednek.

A koalíció "nem vész el, csak átalakul"

A minisztériumok átalakításának megszavazását nem tekinthettük a kisebbségi kormány elleni bizalmi szavazásnak, hiszen a hasonló döntések jóváhagyásának közjogi hagyománya van Magyarországon - fogalmazott lapunknak Böszörményi Nagy Gergely. A Nézőpont Intézet elemzője úgy véli, a hétfői ülésnap inkább azt bizonyította, hogy a koalíció továbbra is létezik - kérdés azonban, meddig áll érdekében az SZDSZ-nek a kormány támogatása. Ha a kabinet döntéseit a szabad demokraták továbbra is mindig megszavazzák majd - tette hozzá -, kudarcot vallhatnak a párt önálló arculatának felépítésében.

Akadályok és instabilitás

Nem önmagában a kormánnyal történő együttszavazás miatt kerül egyik vagy másik ellenzékben lévő párt közelebb a kormányoldalhoz - fogalmazta meg véleményét az MNO-nak Gyulai Attila. A Political Capital igazgatóhelyettese úgy véli, hogy a kormányzati struktúra megszavazása sem emiatt jelenthet politikai problémát az SZDSZ-nek, hanem azért, mert nincsen látható - a választók számára érthetővé tett - magyarázata a döntéssel kapcsolatban. Két tendencia látszik kirajzolódni a mai szavazásból, pontosabban ennek különböző értelmezéseiből: az egyik az, hogy a kormánynak szinte minden egyes parlamenti szavazás előtt arra kell készülnie, hogy az nem annyira a konkrét törvényről, mint inkább a kormányról szóló döntésként jelenik majd meg, ami az instabilitás érzetét közvetíti a választók felé. Ez viszont akadályozza - magyarázza Gyulai Attila -, a támogatottság megerősítését, növelését, így a kisebbségi kormányzás csak nehezen lesz igazolható a párt belső közvéleménye és a szimpatizánsok előtt.

Hozzátette: az SZDSZ-nek pedig azzal kell számolnia, hogy bár ellenzéki pártként nem kellene automatikusan a kormány ellen szavaznia, a nyilvánosságban mégis a kormány melletti vagy a kormánnyal szembeni döntésként jelenik majd meg a párt minden parlamenti álláspontja, vagyis nem az adott kérdésben kialakított tartalmi szempontok kerülnek előtérbe.

Az SZDSZ várhatóan olyan ügyekben megy majd szembe élesen a kormánnyal, amelyek saját politikai karakterének meghatározó elemeit jelentik, így például az adórendszer vagy az egészségügyi rendszer kérdésében - hívja fel a figyelmet az elemző. Ezekben az ügyekben pedig éppen azért lesz látványosabb a konfliktus, hogy a párt a szavazók számára világossá tegye a különbséget a kormányhoz képest, megmagyarázva, konkrét politikai-szakpolitikai ügyekhez kötve ezzel a koalíció felbontását.


http://www.gondola.hu/cikkek/59458
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszélgetés egy 107 éves szaba
  2008-05-13 20:52:40, kedd
 
 
Beszélgetés egy 107 éves szabadságharcossal
2008-05-13 15:37 barikád.hu



Mészáros Gábor: korabeli rajzMészáros Gábor: korabeli rajzBeszélgetés a legöregebb vörössipkással

Újpest... Szegényház... Reszkető vén keze megszűnik remegni, amikor megtudja, hogy cikket akarok róla írni. Világoskék gyermekszeme tágra nyílik, ezerráncú, barna arcára pedig pirosság ömlik.

- Negyvennyolcas honvéd vagyok, az utolsó pirossipkás. Mészáros Gábor a nevem, életkorom 107 éves.

- Nagy idők nagy tanúja, - mondjuk neki ünnepélyesen, - aki végigverekedett a szabadságharcban sok csatát, aki Petőfinek, Jókainak kortársa volt, - beszéljen nekünk a régi időkről, emberekről és csatákról...

Körülöttünk megszűnik a szegények halk beszélgetése, duruzsolása. Az élet hajótöröttjei is az utolsó vörössipkásra figyelnek.

Petőfi, Görgey, Kossuth

Azt mondja az öreg katona:
- Petőfit én jól ismertem. Mintha még most is látnám: három évvel volt fiatalabb nálam a fiu. Rákos mezején hallottam egyszer szónokolni, volt is ott rivalgás, majd szétszaggatták szegényt! Amikor szavalt, toppantott a lábával és nagydühösen támadta a zsarnokságot! Buzdító beszédet mondott minékünk, hogy fegyverünkkel verjük szét a sok támadó gyülevészhadat. Görgeinél szolgáltam, sokszor elbeszélgetett velem. Részt vettem a kápolnai, hatvani, gombosi és az isaszegi híres csatákban. Versegen állottam be katonának. Ösmertem én Rózsa Sándort is.

- Honnan?

- A váci nagy csatában vett részt guerilla csapatával. Együtt harcoltunk akkor a betyárokkal.

- Sebet kapott-e?

- Hogyne. Most is szégyeleném, ha akkor Kápolnánál meg nem lövik a jobb karomat! Gödöllőn voltam vele egy ideig a kórházban.

- Kossuthot ösmerte?

- Ösmertem, bizony. Kartalig kísértem a menekülő Kossuthot. Vele volt a két Kossuth-fiu és leánya: Gizella.

És Mészáros Gábor kipirosodott arccal emlékezik: még egyre fűti a diadalmas 48 heve. Mesél az isaszegi csatáról, epizód epizódot követ, imigyen:

Verbuválás 1848-ban

- 27 éves ,,tacskó" voltam még, amikor beálltam Vörös sipkás bakának. Hadnagyom harmadmagammal küldött regrutákat verbuválni. A fiatalság nagy örömmel és lángoló lelkesedéssel csapott fel katonának, úgy, hogy egymagam naponta 10-15 újoncot szedtem össze, pedig nyár volt és éppen a búzát hordták. Az öregek bizony sokszor sírva jöttek könyörögni és hozták a 40 forintot, az újoncválságdíjat, hogy engedjem haza fiaikat, de sem én, sem a legények hallani sem akartunk róla. Sőt, ők voltak a legjobb verbuválók! Hát bizony, öt forintot kaptunk egy újonc után a magyar kincstártól. Az új regrutákat Kecskemétre, Kálkápolnára, Gyöngyösre, Hatvanba és Gödöllőre küldtük kiképeztetésre. Innen azután már Isaszeg alá dirigálták hadtestünket, mert a lakósság már akkor suttogta, hogy az osztrák a muszkával cimborál és hogy a muszka már be is tört Biharba, Bukovina felöl. Gödöllőröl, a királyi erdők felöl érkeztünk meg Isaszegre, éppen a templom elé. A templom mellett egy kis fehér zsupfedeles házikó állt, amelyben egy szegény özvegy asszony lakott. Alig, hogy leszálltunk a lóról, felénk futott és sírva panaszolta: "Édes katona uramék, nézzék, ott viszik az utolsó zsíromat!" Lóra pattanunk, hát látjuk, amint két ,,pikás uláner" kötélre fűzve viszi a nagy bödön zsírt. Utána ugrottunk, persze lefogtuk őket, az öregasszony elő vittük és visszaadattuk velük a zsírt és a karabély boldogabb végével kezdtük móresra tanítani őkelméket... Őszi reggel volt, amikor parancsot kaptunk, hogy fejlődjünk rajvonalba. Már messziről nagy porfelhő kerekedett és a napfényben megcsillantak a fegyverek. Az ellen gallopban jött felénk s amikor már közelebb jöttek, láttuk, hogy hosszú pikájú , boglyas süvegű kozákok. Féltizenegy lehetett, amikor megkezdtük a rohamot a muszkák ellen, ámde Gödöllő felől viszont osztrák ulánusok törtek reánk. Felvonultak tartalékjaink az osztrák halálfejes légionáriusok és a lengyel dzsidások a mi szárnyainkra jöttek és közös erővel kezdtük meg az attakot az oroszok ellen. Hamarosan megingott az orosz rajvonal és félkör alakban közrefogva őket, Kartalon, Váchartyánon át, Vácig zavartuk. A váci állomással szemben, magas szőlődombokon állottunk fel, míg az oroszok a lapályosabb részen fejlődtek. Mi ágyúval kezdtük a tüzelést s a váci kápolna mellett hajszoltuk őket egyenesen bele a Dunába. Sokan megfultak, néhányan a monostori szigetre úszták át, a másik részét, a szőlődombokat megkerülve, a rákosi malomig zavartuk. Itt már újabb muszka csapatokkal találtuk szemben magunkat. Újra kezdtük a rohamot, de a túlerő szétszórta hadtestünket, amely Világos felé menekült, míg engem harmadmagammal az oroszok elfogtak és Kosdra vittek.

Szökés a fogságból

- Itt egy cseh káplár volt őrizetünkkel megbízva, akivel én hamarosan jó barátságot kötöttem. Egy este félrevont engem a többiektől és így szólt: "Mesar, van pénzed?" Erre én 7 forintot adtam neki. "Hol iszni bor?" - Ahun akarja, - feleltem, - ott az a bulik, oda megyünk!
Betértünk a kocsmába és a káplár egykettőre felhajtott egy ice bort. De ez neki kevés volt és még kért, én megkértem a kocsmárosnét, hogy adjon a legjobb és legrégibb borából még egy icét. A csehnek már keresztbe állt a szeme és elkezdett évődni az ivóban kiszolgáló cselédlánnyal. Nagy nehezen feltápászkodott és a lány után tántorgott az udvar felé. Az ajtóba érve azonban elbuktattam. A káplár, akinek orrán-száján dűlt a vér éktelen lármával kezdett káromkodni és mindenáron a szolgálót akarta megfogni. Én felemeltem őt s a cseléddel együtt bevittük a szobába, ahol hamarosan elnyomta őkelmét a buzgóság, - elaludt. Rázártuk az ajtót és a szentendrei pap fiával egy kendertörőt húztunk a magas kerítés alá és azon át megugrottunk. Aszódon és Kartalon át erdőkön keresztül bujkálva menekültünk haza, Versegre.
A szüleim Versegen laktak, ahol a bátyám bíró volt. Még haza sem értünk, már kuerrentáltak a csendőrök. Bátyámtól kérdezték, hogy merre vagyok, - de ő még nem tudta, hogy megszöktünk, - és azt mondotta, hogy ő bizony már egy éve nem látott. Én mind ezt az ablak alatt hallgattam végig a kalodába bújva, míg társamat a magas kenderkupacokban rejtettem el. Azután éjszaka idején édesanyámhoz surrantam és ő élelmezett minket, lopva, titokban. Öt napig égetett bennünket a szeptemberi nap és zuhogott nyakunkba az őszi zápor. Míg egy napon társunk vigyázatlansága folytán a csendőrök észrevettek, elfogtak és három forspontos szekéren Pestre vittek, Neu-Gebaudeba zártak. Édesanyám Albrecht főherceghez ment, kikért, mert apám közben meghalt, bátyámat a Lichtenstein-huszárokhoz sorozták, öcsémet pedig az Erste ,,Regimentbe" vitték, és így, mivel senkije nem volt, engem kiengedtek a börtönből...

Megkérdezzük, hogy hogyan került az újpesti szegényházba.

- Gróf Ráday Gedeon első bérese voltam sokáig, aztán a Podmaniczky bárónál szolgáltam. Utána Újpestre jöttem, 1870-ben és fuvaros lettem. Megöregedtem és... és ide kerültem... Engem csak egyszer ünnepeltek: 1919-ben a vörösök automobilon vittek be Pestre. Hál Istennek, én még ma is igen jókedélyű vagyok és jó borocska mellett bizony szívesen eldanolgatok és még most is huncutkodom, évődöm az asszonyokkal.
Nevet a legöregebb vörössipkás és mi arra gondolunk, hogy a szegényház lakóin kívül senki sem tudja, hogy itt él az öreg katona, aki már megbirkózott egy évszázaddal és a másodikba lépett...

A lemenő nap utolsó sugára megpihen a fején...

Hogy írta Petőfi?

,,Miként egy aranykoszorú, miként egy
Fényes meleg csók, Isten ajakáról..."

(Zs. Z.)

(Megjelent: MAGYARSÁG, 1927. szeptember 18. vasárnap, 8. oldal)

barikád.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány volt anyósát meggyil
  2008-05-13 20:48:22, kedd
 
  Forrás: Magyar Demokrata 2005. október 2. 20:44

Gyurcsány volt anyósát meggyilkolták


Gyurcsány késői vagyonfelosztása - több mint 8 év telt el a válás óta — azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték - írja a Magyar Demokrata.
Gyurcsány Ferenc 1980 és 1984 között a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem biológia—technika szakos főiskolai hallgatója volt. Második feleségét, Bognár Edinát egy hospitáció során, itt az öreg alma mater falai között ismerte meg. Az 1985-ben megtartott házasságot követően az ara szülei a Mecsek oldalában (az Ángyán utcában) egy közel 20 millió forintos házzal lepték meg az ifjú párt A pécsi állatkerthez közeli házban Bognár Edina két gyermekkel ajándékozta meg Gyurcsány Ferencet: 1988-ban Péterrel, 1990-ben pedig Bálinttal. Gyurcsány Ferenc ebben az évben szerezte meg a közgazdasági diplomáját.

Bognár Edina nevelőapja dr. Bognár János szülész-nőgyógyász, édesanyja pedig dr. Törő Mária Magdolna kardiológus volt. Az örömszülők a Gyurcsány-Bognár-házasságkor már rég nem éltek együtt. A megismerkedésük helyének számító pécsi I. számú klinikai éveket követően a volt örömapa először Kaposvárott a Kapolyi Mór, később pedig Marcaliban a Városi Kórházban vállalt munkát. Míg Bognár János nyugdíjasként második feleségével és három lányával Marcaliban telepedett le, addig a volt feleség — Törő Mária Magdolna — Székesfehérváron. Mellesleg Bognár Edina keresztapja, aki ráadásul az esküvőn az egyik tanú tisztségét is betöltötte, 1998-tól az Orbán- kormány egyik minisztere volt A ‘90-es évek elején Gyurcsány Ferenc még Bognár Edinával élt együtt, amikor élete harmadik menyasszonyát — Dobrev Klárát — egy balatoni utazásakor megismerte. Talán Apró Piroska leendő anyósi szeretetének is betudható volt, hogy a jelenlegi miniszterelnök pár év múlva már több nagy értékű volt állami vízparti villa tulajdonjogát szerezte meg, szinte ingyen! (Balatonőszöd, Balatonszemes.) A hosszúra nyúlt "balatoni nyaralást" újabb házasság követte. Gyurcsány 1995 májusában vette el feleségül Dobrev Klárát.

A tulajdoni lapok szerint a jelenlegi miniszterelnök szűkmarkúan, fogcsikorgatva bánt el gyermekeinek anyjával, Bognár Edinával. Gyurcsány ekkor mint az Altus Befektetési és Vagyonkezelési Rt vezérigazgatója már több nagy értékű budapesti ingatlan tulajdonosa volt (Hollós utca, Havanna utca, Jurisics utca, Szalay utca). A III. kerületi Táborhegyi lépcső 11. szám alatti 926 négyzetméter nagyságú házat és telket 1991 december végén; a 7/a szám alatti 793 négyzetméter nagyságú lakást és telket (az ACCES cége által) pedig 1994 júliusában vásárolta meg. A polgári törvénykönyv mai napig hatályos rendelete szerint válás esetén 50-50 százalékban kell szétosztani a családi vagyont a házastársak között. Ennek ellenére, a 7/a alatt található lakás tulajdonjogára a jelenleg 40 éves Edinának és gyermekeinek 2003 október végéig kellett várnia.

Gyurcsány késői vagyonfelosztása — több mint 8 év telt el a válás óta — azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték.

A 60 éves Törő Mária Magdolna kardiológus megfojtott holttestére lánya talált rá a székesfehérvári lakásban. Gyurcsány ekkor már új feleségével és anyósával az új rózsadombi otthonában élt, a Szemlőhegy utcai Apró-villában. A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint a nyugdíjas asszony rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkosság ötletgazdájának a rendőrség "Magdika" egyik asszisztensnőjét, a 43 éves büntetlen előéletű B. L-nét tették meg. Az asszony, főnöke telefonbeszélgetését kihallgatva, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy felettese Rákóczi utcai lakásában több mint kétmillió forint megspórolt pénzt, illetve közel ugyanekkora értékben aranyékszert tart, amit könnyű szerrel meg lehet majd szerezni. Az asszisztensnő a titkot rövid időn belül megosztotta egy kárpátaljai doktornő és egy nyugalmazott rendőr dandártábornok fiával, G. K-val.

Február 25-én K.A. 28 éves büntetett előéletű sárkeresztúri, G.K 31 éves büntetlen előéletű székesfehérvári, B.L.-né és B.D. 19 éves büntetlen, ugyancsak fehérvári lakosok abban a tudatban keresték fel a Rákóczi utca 33/b alatti házat, hogy a kardiológusnő aznap ügyeletben lesz. Mivel Törő Mária Magdolna a csengetésre nem nyitott ajtót, az elkövetőket meglepetésként érte, amikor a kardiológus házi ruhában előttük termett. Mivel G.K édesanyja valaha kolleganője volt a doktornőnek, a rablás dulakodásba csapott át A nyugdíjasként még praktizáló doktornőt zsinegelés módszerével-, egy bálakötöző madzaggal fojtották meg. A rendőr úrfi és csapata ezek után felforgatta az egész lakást, de csupán nyolcezer forintot, egy rádiótelefont. valamint az áldozat gépkocsijának kulcsait találták meg. A CSU-141-es rendszámtáblájú Daihatsu Charade-ot a gyilkosok hamar megtalálták a parkolóban, azzal távoztak a helyszínről.

Törő Mária Magdolna nyugdíjas éveiben is mindennap elment munkahelyére a kórházba, ahol a gyilkosságot követő napon nyolc órakor hiába várták. Munkatársai megpróbálták őt megkeresni, de eredmény nélkül, Budapesten élő lányát értesítették. Az áldozat lánya saját lakáskulcsával nyitotta ki a bejárati ajtót, édesanyját holtan, a negyed részig vízzel telt fürdőkádban, házi ruhában találta meg.

A rendőrség a keresett kocsit másnap meglelte a Mancz János utca 2. számú lakó- épület előtti zsákutcaszerű parkolóban. Az ellopott kocsi kulcsát a nyomozók egy helyszíni szemlét követően egy József utcai csatornában találták meg. A Fejér Megyei Bíróság 1999-ben 12 év börtönre ítélte az elkövetőket. A történet azonban itt nem ér véget.

2005 januárjában a Pest Megyei Bíróság kétévnyi munka után államtitokra hivatkozva először 90, majd végül 25 évre titkosította az úgynevezett székesfehérvári maffiaper iratait. A bíróság ítélete szerint a 23 vádlott közül senkinek sem kellett börtönbe vonulnia, holott az évtized pereként emlegetett eljárásban több ügyészt, ügyészségi nyomozót, ügyvédet, nyomozót, büntetés-végrehajtási dolgozót és rendőrtisztet is vádolt a hatóság államtitoksértéssel, hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hamis tanúzásra történő felhívással, bűnpártolással és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével. A bíróság egyedül az elsőrendű vádlottat — Matók Ákost — ítélte el 2 év két hónap letöltendő szabadságvesztésre, de a korábbi előzetes letartóztatásban, illetve a házi őrizetben eltöltött idő beszámításával neki sem kellett börtönbe vonulnia. A vádlottak padján ott ült a Törő Mária Magdolna gyilkosságában részt vevő G. K édesapja is. Bár a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hajdani magas beosztású vezetője, a nyugdíjas rendőr dandártábornok tagadta bűnösségét, a bíróság pénzbüntetésre és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt

G. K és társai 2010-ben szabadulnak. A nyugalmazott rendőr édesapa már gondtalanul éli életét Székesfehérvár és Budapest között ingázva. Bognár Edina egy budai sportközpontban dolgozik, gyermekei várhatóan Angliában tanulnak majd tovább. Az 1994-től vagyonosodó Gyurcsány Ferenc pedig 2006-ig biztosan miniszterelnök marad. Lakhelye harmadik anyósa társaságában, a Szemlőhegyi úton található.


http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=44149
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van ennél lejjebb? Mélyponton
  2008-05-13 20:39:04, kedd
 
  Van ennél lejjebb? Mélyponton a gazdasági hangulat
2008-05-13 11:03:57

Tizenkét éve - amióta a GKI Gazdaságkutató Zrt. méri - soha nem volt akkora a gazdasággal kapcsolatos pesszimizmus az országban, mint 2008 áprilisában - derül ki a GKI-nak az Európai Unió támogatásával készült konjunktúra-indexéből.




Az üzleti szféra éppen három éve, 2005. tavaszán volt a legpesszimistább, most ezt közelítette meg. Az iparban a kedvezőtlenre fordult nemzetközi konjunktúra, az uniós gazdaságok növekedésének lassulása okoz aggodalmat, a belföldön érdekelt ágazatokban pedig ismét felerősödött a borúlátás. Érdekes módon a foglalkoztatási szándék viszont javult.

A kereskedők másfél éve nem mért alacsony szintű áremelkedést várnak a következő negyedévben. A fogyasztók inflációs várakozása - az őket legkeményebben érintő folyamatos energia- és élelmiszerdrágulása miatt nem meglepően - emelkedett márciushoz képest. Az előző hónap óta a lakosság rosszabbnak ítéli meg saját pénzügyi helyzetét, rövid távú megtakarítási képességét és a várható munkanélküliséget is.
FH - hirado.hu

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=221872&fr=hle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A meleg helyzetből síparadicso
  2008-05-13 20:28:35, kedd
 
  A meleg helyzetből síparadicsomi kiruccanás az egészségügy vezetőinek
2008-05-13 14:52 barikád.hu


zsebre tett egészségzsebre tett egészségIdén is az ausztriai Zell am See-ben tartják informális találkozójukat a magyar egészségügy vezetői, szakemberek, üzletemberek és politikusok. A "belső kör" számára tartott nem nyilvános konferencia lényege a szakmai előadások mellett az, hogy kötetlenül beszélgethetnek egymással a különböző pártállású résztvevők.

Miközben Magyarországon az egészségpénztárakról szóló törvény hatályon kívül helyezését készíti elő az egészségügyi tárca, az egészségügy meghatározó szereplői négy napra egy zárt, informális találkozóra utaztak Ausztriába. A Zell am See-i egészségügyi felsővezetői konferenciát évek óta az elegáns ausztriai síparadicsomban és üdülőhelyen szervezik meg. Az idei mintegy 200 résztvevő között egészségügyi szakértők, üzletemberek, gyógyszeriparban érdekelt képviselők, kórházvezetők és egészségüggyel foglalkozó politikusok is vannak. A hagyomány szerint ezek a találkozók az egészségügyi piac meghatározó, "belső körös" szereplőinek szólnak.

A konferencián előadások is elhangzanak, amelyeket általában később az internetre is feltesznek. A nem nyilvános találkozó értelme azonban többek szerint elsősorban az, hogy szakemberek, üzletemberek, kórházvezetők és politikusok kötetlenül cseréljenek eszmét egymással. Mint egyik forrásunk fogalmazott:"ilyen körben senkinek nem kell politikai szerepet játszani, úgyhogy tudnak értelmesen is beszélgetni egymással a résztvevők".

A találkozót évek óta a Praxis Server Kft. szervezi. A cég ügyvezetője Kurucz Beáta, az egészségügyi tárca államtitkári posztjáról április végén távozó Kincses Gyula felesége.

Index - Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bruttó 110 ezres bér miatt nem
  2008-05-13 20:26:17, kedd
 
  Bruttó 110 ezres bér miatt nem élhetnek Magyarországon? avagy a nyugdíjasok levegőből élnek ..


2008-05-12 18:16


Mérlegelési jogkörére hivatkozva utasította el több vajdasági magyar fiatal magyarországi letelepedési kérelmét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) - derül ki a Magyar Hírlapból, amely pénteken jelentetett meg riportot az ügyben.
Bruttó 110 ezer forintos szakmunkásbér nem elég a megélhetésre Magyarországon, legalábbis tavaly nyár óta ezzel utasítják el a kérelmet benyújtó vajdasági fiatalokat.

A jogszabály azonban nem mondja ki, hogy pontosan mekkora jövedelmet tart a magyar állam elegendőnek - olvasható a lapban. A vajdasági fiataloknak munkát adó cég egyik vezetője azt közölte, hogy a hivatal fél éve következetesen megtagadja a letelepedési engedélyek megadását valamennyi Magyarországon letelepedni kívánó vajdasági magyar munkavállalójától, eddig tizennyolctól.

A törvény és végrehajtási rendelet csak azt írják elő, milyen dokumentumokat kell benyújtaniuk a kérelmezőknek. A rendelet kitér a jövedelmi, vagyoni helyzet vizsgálatára, de arról nem szól, hogy pontosan mekkora jövedelem és vagyon az elvárás.

A BÁH Idegenrendészeti Igazgatóságának megbízott igazgatója, Kontér Tamás elismerte, hogy a szóban forgó döntéseket valóban ő hivatott meghozni "egy számolási metódus, valamint mérlegelés útján". Arra azonban nem adott választ, mi alapján mérlegel, mekkora jövedelem, illetve vagyon szükséges a pozitív döntéséhez.

Forrás: Piac és Profit

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5910
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak azért is bunkofon
  2008-05-13 20:24:43, kedd
 
  Csak azért is bunkofon
2008-05-13 06:13:05

A nyomasztó oktatásügyi helyzetet a minap közelebbről is szemrevételeztem, mint afféle "felettes közeg". Vizsgatanításra voltam hivatalos egyetemünk református gyakorlógimnáziumában.

Noha kiváló tanítványom és kedvenc témám volt "terítéken" - otrombán elkéstem. Amikor bevágódtam az oktatás pillanatnyi szentélyébe, a jelölt már túl volt a feleltetésen, és egy illúzión (volt tanára személyével kapcsolatban). A fullasztó vágta után harmatos homlokkal, pironkodva próbáltam meghúzni magam a szemléző szerep védőállásában. Szerepjátékra azonban semmi szükség nem volt! A történelemóra - a 19. századi balkáni konfliktusokról és nagyhatalmi szövetségkovácsolásokról - kiegyensúlyozottan zakatolt a zöldfülű karmestertől dirigálva. De mit zakatolt? Robogott! A masszív és életteli tanári magyarázat mintaszerű diskurzusba váltott. És a korábban tanultak felidézésével bomlott ki a történet, a meglehetősen szövevényes diplomáciai háttér, s a szálakat mozgató államférfiak politikusi karaktere. A szemelvényeket a hatodik óra terhétől elcsigázottabb diákok olvasták, az elevenje meg ízlelgette-értelmezte a hallottakat. Megszólítva, és önszántukból is, a maguk és mindnyájunk örömére. Hogy érezni lehetett a korszak, a "boldog békeidők" zamatát is. Hogy ki és miért feszít a berlini kongresszust megörökítő festményen? (A kétfrontos háborút elkerülni akaró bölcs Bismarck kancellár mellett a huszáregyenruhás, nyalka Andrássy Gyula gróf, a Monarchia külügyminisztere és mások is.) A bonyodalmas viszonyokat illusztráló balkáni etnikai térkép is a jelenkorig iramodó asszociációkat ébresztett. Szárnyalt az osztály! S egy fertályóra elteltével a vizsgadrukktól kezdetben kimértebb Mariann "néni" is kivirult.

Pompás hangulatba kerülve adtam át magam most már az önfeledt műélvezetnek. A vezető tanárral rendre összevillant a tekintetünk egy-egy lefegyverzően sikeres didaktikai mozzanat vagy frappáns kiszólás után. Ami még lakonikus lapp nyelven is annyit tesz, hogy: ez már döfi! Ez a végzős ifjú hölgy született tanárfenomén! Nem kellett fukarkodnunk a dicsérettel! A katedrakór azért kiütközött rajtam: ellágyulva és fontoskodva arról kezdtem ötletelni, hogy a tapasztalanságból veszni hagyott pár kínálkozó másodpercet (!) milyen földrajzi fogalmakkal vagy kuriózumokkal zsúfolhatta volna tele. (Persze "a beteg megnyugszik" - elnézően megmosolyogtak.)

Amikor a nagybecsű bizottság visszavonult a vizsgatanítás érdemjegyét kikalkulálni, a kollégával egymás szavába vágva méltattuk az alkalom nagyszerűségét, s idéztük fel ígéretes jeleit és bizonyságát annak, hogy a jelölt miért is alkalmas magas fokon erre a hálátlan, de emelkedett hivatásra. Az értékelést - jelessel a tarsolyában - pártfogoltunkkal hármasban folytattuk. Keresetlen természetességgel tereltük a szót a tornyosuló nehézségekre, a hogyan tovább kérdésére. A nap hőse még mosolygott, de hangja hirtelen fakóvá lett. Összerezzentünk, ahogy belekezdett: "Nagyon szép pálya ez — mondta a jövendőt fürkészve -, és mind több kedvet érzek hozzá... De egy szakkal szinte kilátástalan tanári állást találni." Kórusban soroltuk az ellenérveket: a gyerekek üdítő szeretetét, a műveltség és a történelemi tudat alakításának rendkívüli fontosságát, meg a forgandó szerencsét... Ám ekkor ő, copfos, szép fejét kissé megrázva, kibökte a multinacionális telefontársaság nevét. Ahol számára kezdetét veszi a nagybetűs élet. A tanárkodáshoz képest egy pályakezdőt hiú reményekbe lovaló háromszoros fizetéssel! - Frusztráltan kapkodtunk levegő után.

Ahogy búcsúzóul kezet ráztunk, tanártársam elszürkült arcáról lesírt a mardosó gondolat: "Elvesztettük!" - Ezúttal őt. És anélkül, hogy valós esély lett volna a megmentésére... S tudjuk jól, helyébe jönnek majd mások. Olyanok, akik küszködnek a szavakkal s a művelni való "anyaggal". Akik múlt korok nagyjaiba s a pallérozatlan nebulókba nem tudnak majd "életet" lehelni. Akiknél a hatodik óra már a bocsánatos szendergés ideje. Akiknek megváltás lesz a kicsengetés.

A mobilcégek pedig tovább tollasodnak! Mert - köszönhetően a kiváló munkaerőnek - minden konzumidiótánál két-három telefon csörömpöl majd.

Mi pedig a majdnem mindentudó szerkentyűket csak azért is visszaminősítjük újra bunkofonná... "Fogyasztói érdekből."

Mert hát mindennek rendelt helye, értéke kell legyen ebben a keserves életben!


Makkai Béla, történész
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogyókúrás életrecept
  2008-05-13 20:23:44, kedd
 
  Fogyókúrás életrecept
2008-05-13 06:16:16

Csak nagyon halványan emlékezett erre a diákjára, hiszen már másfél évtized telt el az érettségi óta. Most a fiatalember kért találkozót tőle: egy presszóban üldögéltek, és a tanár türelmesen várta, hogy végre túllépjenek a közhelyszerű udvariasságok sorozatán.

Az egykori tanítvány negyedórán át gyűjtötte a bátorságot, homlokára verejtékcseppek ültek ki, míg aztán kimondta: "Csúnyán átvert engem, tanár úr!" Aztán lehajtotta a fejét, és várta, hogy egykori osztályfőnöke sértetten, haragosan vagy gúnyosan faggatni kezdje. A tanár viszont megveregette a fiatalember vállát, és csak ennyit mondott: "Tudom. Negyven évet nyomtam le a katedrán, a pár ezer gyerek közül minimum százan jöttek már nekem ilyen szemrehányással." Diákja meglepetten bámult rá, a tanár meg folytatta: "Csupa rendes fiatal, aki komolyan vette a szövegemet, hogy csak tanuljatok szorgalmasan, legyetek mindenben becsületesek, és akkor megkapjátok az élettől a jutalmat. A tízéves érettségi találkozón az ünnepi hangulat még elveszi az elégedetlenségetek élét, de aztán a keserűség úgy felgyülemlik, hogy már nem tudjátok magatokban tartani."

A fiatalember kapkodva sorolta, hogy hiába lett belőle a magyar középkori történelem tehetséges kutatója, az intézetben a titkárnő leteremti, ha túl gyakran használja a fénymásolót. Penészes falú, ócska bérházban van a lakásuk, négy éve nem jut pénz nyaralásra, és a felesége egyre gyakrabban nevezi élhetetlen könyvmolynak, akit ügyes kortársai mindenben leköröznek. "És igaza van - sóhajtotta a véndiák. - Bekecs Jenci velünk egy osztályba járt, IV. Béláról azt hiszi, hogy egy focicsapat balhátvédje, Kölcseynek tulajdonítja az Egri csillagokat, de a bizniszben utolérhetetlen: olcsón vásárol, drágán árul, mindenkit átver. Villát építtetett magának a budai zöldövezetben, és többnyire a Karib-tenger valamelyik szigetén kapcsolódik ki. Most feltehetem a kérdést: miféle fogyókúrás életreceptet vettem át öntől?"

A tanár kuncogott: "Ugyan már, fiam, ti nemcsak hallgattatok, hanem láttatok is engem. Az egyetlen kopott öltönyömet, azt, hogy mindig villamossal jártam be dolgozni. Tudtátok, hogy nagyravágyó nejem otthagyott. Nem volt tehát titok, hogy mire mentem a műveltségemmel és a becsületességemmel. Aki mégis követett, az magára vessen."

Aztán az öreg még hozzátette: "Egyébként nemrég összefutottam Bekecs Jencivel, s kissé részegen bevallotta, hogy mennyire irigyel téged a tudományos karrieredért."

A fiatalember boldogan elmosolyodott, és a tanár már tudta, hogy ezért a hazugságáért nem bünteti meg a Jóisten.


Neumann Ottó
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.