Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
De…
  2008-05-14 22:28:13, szerda
 
  2008-05-13

De...
Álláspont



"Nem szívesen tesszük, de..." Jól jegyezzük meg ezt a félmondatot, mert gyakran fogjuk hallani a következő (maximum) két évben. Kedden felszállt a veres füst, az ellenzéki SZDSZ támogatásával átalakult (megalakult?) a sokadik Gyurcsány-kormány.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő érdekes logika mentén kommentálta az új kormány megalakulásának liberális támogatását: "Az SZDSZ nem ért egyet a kormányátalakítással - mondta az ügyvivő, de hozzátette: - Nem szívesen tesszük, de megszavazzuk a kormányátalakítást." Hornék azzal indokolták döntésüket: ígéretet kaptak Gyurcsány Ferenctől arra, hogy az új kormányzati struktúra működtetése nem kerül majd többe az eddigieknél. Kölcsönös bizalmatlansággal sújtott közéletünkben dicsérendő ez a támogatás, és éppen attól a politikustól, aki Gyurcsány Ferencnek oly találó tömörséggel mutatott irányt a márciusi népszavazás után. Örülünk annak is, hogy az SZDSZ, ez a valódi ellenzéki párt ennyire bízik az igazmondásáról elhíresült miniszterelnökben. Kevesen mondhatják el ezt magukról hazánkban. Könnyű persze pálcát törni a "se veled, se nélküled" állapotában leledző MSZP és SZDSZ felett. Prominenseik már többször kijelentették, hogy minden céljuk az előre hozott választások elkerülése. Vajon hány "de" fog még elhangozni csak azért, hogy az országot kormányzó pártok elhalasszák az országgal való szembenézést?

De nem lehet elmenni amellett sem, hogy a biztos győzelem reményétől (úgy látszik) elkényelmesedő ellenzék nem nehezíti meg a kisebbségi kormányzás dolgát. Hiszen kedden több alkalommal is megtörténhetett volna, hogy egy teljes létszámú Fidesz- (és MDF-) frakció a nemmel szavazó SZDSZ-szel együtt leszavazhatta volna az MSZP-t. A fideszes képviselők egy része azonban távol maradt a szavazásoktól, így a kisebbségi szocialisták és önzetlen segítőik mindvégig többségben lehettek. A helyzet fonákságát jól mutatja, hogy egy esetben az interpelláló SZDSZ-es Gusztos Péter nem fogadta el Veres János válaszát, ugyanakkor két fórumos képviselő viszont igennel szavazott a tehetséges pénzügyér válaszára.

Az interpellációkra adott válaszok leszavazása persze nem vezet automatikusan a kormány bukásához, de egy fegyelmezettebb ellenzéki párt megnehezíthetné a kisebbségi kormányzást is nagy önbizalommal kezdő kormányfő dolgát. Minden az apró részleteken múlik. "Egy szög miatt a patkó elveszett, a patkó miatt a ló elveszett, a ló miatt a lovas elveszett, a lovas miatt a csata elveszett", az ország vesztéről már ne is beszéljünk. Legalább patkószeget szórhatna valaki a kormányfői bársonyszékbe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyszíni beszámoló: reverendá
  2008-05-14 22:16:24, szerda
 
  Helyszíni beszámoló: reverendás ,,rabbi" borzolta fel a csíksomlyói százezrek idegeit
2008. május 14. 21:51G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Idén megállt az a folyamat, ami az utóbbi évekre jellemző volt, hogy évről-évre egyre többen keresik fel a nagy magyar és katolikus ünnepet, a csíksomlyói búcsút. Jóval kevesebben voltak mint tavaly, és ezt a létszámcsökkenést nem lehet az időjárásra, vagy a pünkösd korai dátumára fogni. A bizakodó embereknek lassan elegük lett abból, hogy a misén szentbeszédet mondó vendég egyházi méltóságok állandóan az ószövetségi hablatyokkal jönnek elő, és a magyar nemzet kicsinységét, a mindenbe való beletörődés szükségességét és csak a hit által történő üdvözülést, problémamegoldást szajkózzák az egészen másfajta beszédeket, tanácsokat váró híveknek.
Csíksomlyó 2008
Tekintse meg képtárunkat!

Amikor a búcsú előtti csütörtök estéjén az összevont jelenlegi román határállomáson szinte másodpercek alatt átjuthattak a zarándokokat szállító autóbuszok, mert olyan kevesen voltak, már látszott, hogy valami nem fog stimmelni az idei, a magyar összetartozást szimbolizáló ünnep körül. Sokan úgy próbálták magyarázni a látható emberhiányt, hogy a hideg pünkösd miatt kevesebben indultak útra, és vállalták ezt az embert próbáló missziót, de végére aztán kiderült, hogy nem a szélsőséges időjárás, hanem a csíksomlyói hármasoltárnál megszólaló szereplők hozzáállása és beszéde az igazi baj.

Amikor négy évvel ezelőtt Hajdó esperes teljesen reális és izgalommal, energiával fűtött szózatot intézett a magyarsághoz és a székelységhez, mindenki úgy gondolta, hogy na végre, most elindul valami. Azóta a gyergyószentmiklósi székhelyéről egy eldugott Hargita alatti faluba, Székelylengyelfalvára helyezték a magyar érzelmű esperest, aki szerény eszközeivel azért ott is próbálja folytatni felvilágosító, tanító és a múlt kincseit megőrző misszióját.

Hajdó óta egyre inkább laposodtak a beszédek, és az idei búcsúra az tette fel a koronát, hogy egy Schönberger Jenő nevezetű, már nevében is provokáló katolikus püspök nem utat mutatott, gyertyát gyújtott az igaz szóra áhítozó egybegyűlteknek, hanem minden formában igyekezett elfojtani a hazafias lendületet, és a magyarok kötelező beletörődését, a krisztusi passzív békeszeretetet hangsúlyozta úgy, hogy nem győzte nyomatékosítani a megváltó zsidó származását.

Kis nemzet vagyunk, nem tehetünk semmit, csak a hitünkhöz forduljunk és fogadjuk el a ránk törő hatásokat, a nekünk kiosztott szerepet - ez volt a jellemzője a zsidó származású katolikus főpap mondandójának, amit a jelenlévők többsége békés eszegetéssel és alvással próbált meg átélni. Persze nem azért utaztak a zarándokok ezer kilométereket, hogy egy ilyen hangulat-, illúzió- és együvé tartozásvágy-romboló, semmitmondó langy szöveget hallgassanak, hanem megerősítést vártak az összmagyar sors megoldásához.

A fentiek is tudták, hogy nem ez az, ami a földi embereknek kell, és talán nem véletlen, hogy a Nyeregben már a szentmise közepekor elkezdett zuhogni az eső, és éppúgy, mint tavaly, a kellemetlen égi áldások a Nyeregre és Csíksomlyó egy részére volt jellemző. Távolabb nem bocsátották alábbra terhüket a felhők.

Az, hogy jóval kevesebben voltak, bárki, bármit mond, nyomon követhető a hármashalom oltár mögül készített panorámaképeken, hiszen jóval több a zöld folt a mostani képeken, mint a tavalyi színes, az egy négyzetméteren elhelyezkedő emberek sokaságától tarkított természetes pasztellkép.

Egy üde színfolt volt csupán, amely azért melengethette a szíveket-lelkeket, és a televíziós állomások sem tudták ezt kivágni tudósításaikból, ez pedig a Magyar Nemzeti Front profi módon felállított, fémoszlopokra felszerelt, kifeszített hatalmas nemzeti lobogója volt. Igaz, a szervezők nem túl udvariasan levetették a zászlóról a pártlogót, de hasonlóképpen jártak el azon szervezetekkel is, amelyekkel kapcsolatban politikai szempontokat is feltételeztek. Hiába vonult fel a Magyar Gárda több osztaga, őket sem említette meg a műsorközlő, éppúgy, mint az MNF, vagy a MIÉP keresztaljait.

Az emberfolyó nagyságának csökkenését jelezte az is, hogy panaszkodtak az árusok, főleg a körösfőiek. Míg tavaly rendőröknek kellett irányítani az ajándékokat vásárolni akaró zarándokokat, addig idén alig pár busz állt csak meg a híres-nevezetes kalotaszegi faluban. Ezt még elfogadták az ottaniak, hogy egyre kevesebb a pénzük az anyaországiaknak, és napra készen a magyarországi politikai helyzetről úgy gondolták, hogy az elszegényedett emberek nem tudtnak már úgy vásárolni, mint régen, de az, hogy a korábban zsúfolt magyarországi benzinkutakon is alig lézengett hazafelé egy-egy busznyi társaság, mindenképpen a megfogyatkozott létszámot jelzi.

Ha ez így folytatódik, Csíksomlyó elveszíti eredeti varázsát, és ennek nem a lelki táplálékra vágyó zarándok, hanem a búcsú szervezőinek és szónokainak hozzáállása, súlytalan és a totális belenyugvásra bíztató szónoklatai lesz majd a magyarázata. Az emberek már nagyon unhatják, hogy a katolikus egyház egyes prominensei mint a zsidók és a cionisták talpnyalói lépnek fel, és sokakat mérhetetlenül bosszant, hogy az Árpád-házi szentté avatott királyaink, királynőink és a királyi családok tagjai után nyolcszáz évvel, egy zsidó származású úgymond zsidó embermentőt, Salkaházi Sárát magyar szentté avatták, de az igazán nagy formátumú és népben, nemzetben gondolkodó, önfeláldozó egyházfik, mint Prohászka Ottokár, vagy Mindszenty bíboros mindig lekerül erről a listáról.

A szabadkőműves Vatikán által odarakott pápa csángóföldi útját ugyan beharangozták, de már visszakoztak. Majd elküldi talán valami beosztottját jövőre, de érdemi változás nem biztos, hogy ezáltal bekövetkezik. Mint ahogyan a nemrégiben elhunyt korábbi pápa, Karol Wojtyla sem teljesítette a magyar papért esendők kérését, s nem látogatott Csángóföldre. Igaz, pápaválasztása előtti életrajzában mögé nem szerepelt, hogy Lengyelországban zsidókat bujtatott, de miután pápává választották, életrajzírói egyből ezt domborították ki. Ami úgy lehet igaz, mint amennyire nem.

Ha Csíksomlyó nem változik, Babba Mária és az Isten tovább haragszik, s jégeső és a mise elmosása után lehet valami nagyobb természeti katasztrófát küld majd erre a szakrális, de a judeokatolikus által lassan megszentségtelenített térségre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokrácia csapdájában
  2008-05-14 22:03:44, szerda
 
  A demokrácia csapdájában

Itt állunk mi, nemzeti radikálisok, -ha nevezhetjük ily módon magunkat- és a radikalizmus szó számunkra egyre távolabb kerül. Hülyén néz ki, de sajnos igaz. Folyton hátrálunk, egészen a falig, folyton elfogadjuk a diktatúra szabályait, és igyekszünk ahhoz a hazug és téves elképzeléshez tartani magunkat, hogy igenis jogállam van Magyarországon, ezért próbáljunk szabályszerűen eljárni mi is.
Például: jelentsünk be tüntetéseket, holott egész Európában engedélyezve vannak a be nem jelentett, ú.n. spontán tüntetések... De mi akklimatizálódjunk a kifacsart és diktatórikus jogrendszerhez, amit alkalmaznak rajtunk, és szolgaian vonuljunk a ,,szervek" elé, hogy ugyan engedélyezzenek nekünk némi ellenkezést, némi zászlólengetést, mire nagy kegyesen megengedik nekünk. A világon mindenhol szabad a regnáló hatalom ellen tiltakozni, kivéve mostanság Tibetben, és itthon. Mert diktatúra van. Mert elfogadtuk a játékszabályokat, amit egy speciális ország speciális tirannusai írtak elő nekünk.
Napról-napra beszűkülnek lehetőségeink, és mi hagyjuk, mindent megszokunk, és mindig van még egy pár lyuk azon a derékszíjon, amit segítő kezek által, de önként szorítunk összébb magunkon. Ami Magyarországon folyik, az példátlan, de ezt leginkább egy külső szemlélő látja, mi csak ellenállogatunk, ahogyan megengedik, de nem igazán lépünk túl mi sem a politikai korrektség határain. Mert hasonulunk, mert elfogadjuk Abszurdisztán-Magyarország új előírásait. Mert a rendszer fogaskerekeiként a rendszerbe rothadva élünk mi is. És nem is akarunk nagyon változtatni, mert naiv a magyar, mert még hisz abban a hülyeségben, hogy majd lassan, de biztosan nyomulunk előre. Holott helyben járunk, és semmi sem változik, csak a nemzedékek, akik megélik ezeket a dolgokat, de minden generációnak újnak tűnik a pálya, épp ezért sajnos mindig csak a szándék van a változtatásra, amely belefullad-torkollik a demokrácia hazug és gyilkos örvényébe... Betagozódunk, kicsiny ellenállással a birka-karámba, és megszokjuk az újabb és újabb arcpirító döntéseket-csalásokat-reformokat. Vannak, akik ifjonti hévvel felkiáltanak, hogy hajj, de ha eljön majd a mi időnk... Vannak, akik szomorú mosollyal elfordulnak, és vannak, akik bíznak a jósorsban, a Szent Koronában, vagy a csillagösvényről érkező értünk harcoló Csaba királyfiban...
Itt születtünk, bikkfa-radikálisok vagyunk, kicsiny nemzet kicsiny ellenállói, magunk is a mechanizmus alkatrészei vagyunk. Várhatjuk a megváltást négyévente, aztán, ha nem jön, ismét magunkba fordulunk egy kicsit, keressük, mi is lehet a hiba, ki az ügynök közöttünk, és nem jövünk rá a megoldásra. Hogy mindent lángok közé kell vetni, újjá kell születnie Magyarországnak, ha kell bizony tűzzel és vassal, a megcsontosodott hazugságokat elvetni, és ha kell, árulókat, hazugokat Dunába lőni és akasztani.
De inkább csak ülünk, és nézzük a köldökünket, miközben várjuk a megváltót. Plakátot ragasztunk, sebeket nyaldosunk, részegen lelkesedünk. Ady népe vagyunk már, nem a lángoló Petőfié. Mert beleestünk a demokrácia karókkal megtűzdelt lassú halált ígérő vermébe.


http://www.jobbradikal.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életterünk védelmében
  2008-05-14 22:02:05, szerda
 
  Iványi Sándor: Életterünk védelmében
Publicisztikák

2008.05.14.

Ha a jelenlegi folyamatok nem állnak meg, néhány élven belül nem lesz magyar tulajdonban sem föld, sem más ingó- és ingatlan vagyon. Az izraeli felvásárlások ugyanis olyan mértékűek, amely sehol a világon nem tapasztalható, és nem is megengedett. Ezzel a politikával a magyar kormány bebizonyította az évek óta aggódó hangok igazát: Magyarországon izraelita honfoglalás zajlik, a tömeges betelepülés pedig csak ezután fog bekövetkezni. Mindeközben a magyar kormány nemrég aláírta az első körben 500 000 izraeli polgár letelepedésének a garanciáját, akik a székelyekkel szemben, egyből megkapják a magyar állampolgárságot. Irán célkeresztben van már, tehát sok izraeli- főleg az idősek, és a tehetősek egy békés hazára vágynak.

Szemet huny a kormány: Több ezer hektárnyi termőföld van spekulánsok kezében

2008-05-02

Több ezer csereszerződést kötöttek az utóbbi években főként fővárosi ügyvédek, illetve más befektetők, amivel komoly termőföldbirtokokhoz jutottak. A földtörvényben lévő kiskapu bezárását a szakmai szövetségek évek óta kérik a kormánytól. A probléma a Somogy megyében zajló, szervezettnek tűnő földvásárlási ügyek miatt került ismét előtérbe. Az élelmiszer-alapanyagok drasztikus áremelkedése és a világon tapasztalt élelmiszerhiány nyomán a termőföld egyre nagyobb értéket képvisel. Ez a spekulánsok érdeklődését is felkeltette, olyannyira, hogy egyes hírek szerint már befektetési alapok is létrejönnek a kelet-közép-európai jó minőségű földekre.

Izraeli telepesek készülődnek Magyarországra

2008.02.11.

munkatársunktól
Jött egy levél szerkesztőségünkbe: Zebegényben izraelieknek öregek otthona, lakóparkja épül. Legyalulják a Pilist, s úgy hírlik Piliscsabán egy lakópark épül, nem fogják kitalálni kiknek: a betelepülő zsidóknak. És bizony kell nekik a gázvezeték. "Szépen" megkérték a MOL-t, teljesítse kívánságukat: az eredményt láthatjuk. Átgázoltak a Pilisi erdőn! Legyalulták.

Zsidó honfoglalás: nyomulnak az izraeli befektetők, mielőtt megbukik a budapesti bábkormány

2007 auguszus 11

Látszólag arctalan tömeg: De egy közös van bennük...Budapesten egy héten belül két nagy izraeli ingatlanpiaci befektetésre került rá a Gyurcsány-kormány pecsétje. A vörös-kék kormánykoalíció támogatásával a Magyarországra bevándorló zsidók részére újabb és újabb lakóparkokat építenek.
Az izraeli Gindi Investments Ltd. 1 milliárd 162 millió forintért (4,5 millió euró) 65 ezer négyzetméter vegyes használatra kijelölt (kereskedelmi és lakó) területet vásárolt Budapesten. Az adás-vételi szerződésben a magyar fél vállalta, hogy a szerződésben szereplő földterületet a zsidók kedvéért kizárólagos lakóterületi zónának minősíti át. Nem folytatom a felsorolást, az Interneten további bizonyítékok találhatóak.
Hasonlóan, csak lassabban, több évtized alatt, és vérrel keverve zajlott le ez a folyamat Palesztinában is, amely mára szinte megszűnt létezni. Nálunk, hála politikusainknak, még vérontás sem kell az izraelita honfoglaláshoz, kormányzati szinten segítik a betelepülést.

Képek (ebben a sorrendben az írás végén):

1. Izraeli hatalomátvétel.
2. A palesztinokat, földjük megkaparintása után, ma már fegyverrel tartják rabszolgasorban.
3. Gázzal is irtották a palesztinokat.
4. Apa haldokló fiával.
5. -6. Földjük elvesztése után sátorba kényszerítették őket, és az ENSZ humanitárius segélyét eszik nap, mint nap.
7. Palesztin önvédelem.

Magyarok!! Férfiak, és asszonyok!

Ne várjátok meg, amíg fegyverrel kell hazátokat visszaszerezni!
Nem fog sikerülni, a palesztinoknak sem sikerült!
Fogjunk össze!
Magyarország maradjon a magyaroké!!

Cum deo Pro Patria et Libertate!

http://fusz.hu/node/8481
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael 60 éves és egyéb gondol
  2008-05-14 21:26:10, szerda
 
  Izrael 60 éves és egyéb gondolatok

Boldog születésnapot ájvékol a magyarnak hazudott sajtó, és a parlamenti pártok együtt óbégatják szemlesütve és térdhajlítva a heppibörzdéjt, egy gyilkos állam és egy láthatatlan világhatalom előtt.
Lehet persze liberálisan pöfékelni, hogy e fenti állításomra nincs bizonyíték. Számomra viszont elegendő bizonyíték a hajlongás ténye, maga.

Miért nem megy Gyurcsány canossát járni Kamerunba, Csádba, vagy Vietnamba, meg még egy csomó államot tudnék elsorolni, amelyik a huszadik században nyerte el (vélt) függetlenségét a gyarmati rendszer alól? (Igát még véletlenül sem említenék, mert az nem volt. Csak rendszer. Iga, az most van.) Az ő államuk, az ő függetlenségük smafu? Arra elegendő egy hideghangú üdvözlő távirat a nagykövetségre? De persze Izrael állam seggét csontig kell nyalni, mert a végén a tőke, hipp hopp elfut a világgá, és nem lesz nekünk hangkook gumigyárunk, meg más, környezetszennyező termékünk. Elfogy a boltból a cocacola, és a piszkos kapitalista nem akar többé eladni nekünk mérgezett, genetikailag módosított élelmiszert. Oda lesz a kínai kajálda, mert Izraelnek nem köszöntünk előre. Elfogy körülötttünk az orosz olaj, határainknál megfagy a levegő, belénk szorul a jóféle magyar búza és nem kell majd a kutyának sem. Mindez meglehet.

"Fázunk és éhezünk, átlőve oldalunk, de szabadok vagyunk!" Petőfi gondolatai talán időszerűbbek, mint valaha! (És vonatkozik ez minden hazánkban működő politikai pártra, mozgalomra, egyaránt.)

Az örök kérdés a politikában a magunkfajtának: mit jelent radikálisnak lenni? Szerintem az igazi radikálisok az eszerek voltak és talán még a bolsevikok. Radikálisak voltak még Szálasi Ferenc mozgalmistái és radikálisak az NSDAP tagjai. Körbe A, és Király bácsit pisztollyal lelőni, ahogy Pozsonyi Bucó megfogalmazta egyszer. Mindez szimpatikus és derék törekvés, méltó minden elismerésre. Az eszerek módszereivel maximálisan egyetértek, a célpontjaikkal nem.

De a magyar és az 1945 utáni európai viszonylatok megmutatták a nemzeti radikalizmusnak nevezett út egy másik, parlamentáris útját is. Ez kiforratlan, és nem belátható, jár-e hosszútávon bármiféle eredménnyel, vagy sem. Mivel ez a fajta radikalizmus, ha lehet annak nevezni egyáltalán (egyfajta európai önvédelemnek inkább), jár e majd valamiféle pozitív változásokkal, lesz-e az európai őshonos népekre, vagy netán a végállapotába jutott magyarságra nézve bármilyen pozitív hozadékkal, ez nem belátható. Valaki szerint igen, valaki szerint nem. A pohár vagy félig teli, vagy félig üres, ez nyilvánvaló, de senki sem tehet igazságot a két nézet között. Én örülök neki, hogy a HVIM-esek a Flamand Érdek pártjánál rendkívüli pozitív fogadtatásban részesültek. Én örülök annak, hogy Rómának mozgalmi múltú, nemzeti polgármestere lett. Örülök a brit előretörésnek is. Örülök annak, hogy a Jobbik a parlamentbe szeretne jutni, mert naiv módon hiszek abban is, hogy a parlamenti szereplés több lehetőséghez, több pénzhez juttatja ezt a véleményem szerint jó szándékú, alapvetően helyes elképzelésű nemzeti pártot, melynek magam is tagja vagyok. És a pénz nem júdáspénznek kell, hanem azért, hogy bővítsük szavazótáborunkat, terjesszük nézeteinket. Lehet, hogy nem fog sikerülni! Lehet, hogy a Jobbik is csak újabb szag lesz a parlamenti árnyékszékben!

De honnan vesszük ezt biztosra? Miért állítjuk, hogy ez biztosan így lesz, mert csak így lehet?

Jó lenne egy kicsit kirándulni az ír felségterületekre és megtanulni a bombakészítést. Szívesen tanulnék az Eta tagjaitól is.

Én is szívesebben látnám az azonnali változásokat és én is egy rakás gyáva, pipogya szarjankónak látom saját népemet. Azt azonban tudni kell, hogy senki sem születik bátornak. Bátorrá kizárólag önmagunkat nevelhetjük, dicső eleink és társaink példája által.

Mert nem az anyák szültek hős fiakat, hanem az apák és a barátok hőstettei.

Én a bátorságot várom el, s nem az esztelenséget. Szarok a szalonokra és a szalonképességre. (Láttam én már szalonképeseket szaloncukorként lógni a fán.) Hiszek abban, hogy a politikai harcnak is megvan a maga szerepe - a baj abban áll, ha azt hisszük, a politikai harc megoldja a magyarság minden problémáját. Mert a Jobbik - MÖM koalició 90%-os sikere ellenére is maradna ebben az országban törtető, hazug, sunyi gazember elég, magyar "testvéreit" szarba sem néző kis, közép és nagyvállalkozó, gátlástalan újságíró, munkakerülő proli, gyilkos, szexuális erőszaktevő és perverz, pedofil.

A határon túlra szakított magyarság asszimilációját megoldja -e egy nemzeti kormány? Megoldani nem tudja, csak segíteni tud nekik. Segíts magadon - Isten is megsegít, szól régi közmondásunk. Tehát nem Isten, vagy más oldja meg a problémákat, hanem mi magunk, a külső körülmények viszont segíteni fognak bennünket, ha egy életre eltökélten akarunk, küzdünk valamiért. Ez viszont már hit kérdése. Van, vagy nincs bennünk hit? Maradt, vagy kiölte már a világ?

Ki a kicsit nem becsüli, nagyot nem érdemli.
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

Erről szól ez a kibaszott élet, barátaim. "Küzdeni erőnk szerint a legnemesebbekért"!

Amikor azt mondom, nem csak Uzival lehet harcolni, nem állítom egyben azt, hogy Uzival nem érdemes harcolni.

Agy és kar, kiegészíti magát egy testben, ha van lélek, mi mozgassa őket.

Jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy Európa a tökéletes pusztulásba rohanjon és az európai emberfajta megsemmisüljön, de adott még mindig a lehetőség, elkúrt évtizedek után is, mert Isten kegyelméből adott, egy új feltámadásra, egy 4. Birodalomra.

Talán Magyarország nem nyeri vissza eredeti formáját, akkor sem, ha küzdünk szakadatlan határon innen és túl, mi, nemzetiek, de ha megmaradunk magyarnak addig, amíg a kerék újra fordul egyet, és öntudatos életünkkel, megszervezett magyarságunkkal ott leszünk a vártán, nem történhet velünk semmi baj. Ha pedig a baj megtörténik, nekünk úgy kell meghalnunk, hogy bár cigány baltával öltek le bennünket, mi is vérét vettük pár mocsadéknak. És ők lesznek szolgáink a másvilágon is. Mi pedig a halálba büszkén és önként megyünk, amikor majd kell.

Örüljünk pedig addig a részsikereknek, ha vannak, s ne rémítsenek az újabb kudarcok - és igyekezzünk erősen karjainkkal mindent megvédeni, ami magyar.

Mindig csak annyira, vagy egy kicsit jobban, amint erőnkből telik.

Csak önmagunk révén lesz szebb életünk, de szebb lehet, mint eddig valaha.

Eszembe jutnak Pál apostol szavai: "Hit, remény, szeretet - ezek közül pedig a legfontosabb a szeretet."

Nem baj az, ha néha egy kicsit önmagunkat is szeretjük. Belefér.

S hogy ne csak önszeretetből álljunk, jó példával járjanak előttünk római barátaink, akik rendszeresen felgyújtják a román cigányok putrijait, értésükre adva, hogy kurvára nem kívánatosak. (És ne mentegessük magunkat azzal, hogy a rendőrség ott velük van. Egy része, talán.)

És az sem igaz, hogy minden római egyetért a cigányok házainak kifüstölésével. Ilyen egyetértés sosem lesz. Minthogy az sem igaz, hogy a római nép gyújtotta fel őket.

Magunkfajta, európában és európai fajtában gondolkodó hazafiak voltak. Nemhogy elhatárolódom tőlük, de büszke vagyok tettükre.

Remélem, a jó példa hazánkban is ragadós lesz. (Legyen ez az utolsó közmondás, amit e bejegyzésben megemlítek.)

Mi pedig készüljünk és amikor kell, bizony cselekedjünk.

Őseink szemmel tartanak minket.

http://www.jobbradikal.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk Horthyék csodálato
  2008-05-14 21:22:06, szerda
 
  Emlékezzünk Horthyék csodálatos hőstettére
2008. május 14. 13:33HunHír.Hu

91 évvel ezelőtt, 1917. május 15-én, egy ködös hajnalon az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének hajóraja: a Novara, a Helgoland és a Saida cirkálók, valamint a Csepel és a Balaton torpedórombolók megtámadták azt a tengeri zárat, amelyet az Antant hozott létre az Adriai tengert a Földközi tengertől elválasztó, Otranto olasz városról elnevezett szorosban, és amely kellemetlenül, bénítóan lehetetlenné tette az antant hatalmak hajóinak kijutását a szabad vizekre.

A hajóraj parancsnoka a 49 éves sorhajókapitány, a Monarchia Hadiflottájának későbbi főparancsnoka altengernagyi rangban, a két háború közötti, Mohács óta először független (!) Magyar Királyság későbbi ötödik kormányzója, nagybányai Horthy Miklós volt.

E páratlan jelentőségű, és az osztrák-magyar fegyverek győzelmét hozó csatában, sokszoros túlerővel küzdve a zászlóshajó, a Novara parancsnoki hídja közvetlen találatot kapott, minek következtében maga Horthy is súlyosan megsebesült. De nem adta fel, hanem hordágyról ugyan, de a győzelem kivívásáig tovább vezette a csatát (csakúgy, mint a harciasságáról híres svéd uralkodó, XII. Károly az ukrajnai Poltavánál 1709-ben, az I. Péter orosz cár seregei ellen vívott csatában).

Ezen a szép napon emlékezzünk a túlélő győzőkre, s emlékezzünk a csatában elesett hősökre is, így Szuborits Róbertre, a Novara első tisztjére, aki gránáttalálat következtében halt hősi halált, s akinek édesapjához, Szuborits Antalhoz írt kondoleáló levél, melyet parancsnoka s jó barátja, a későbbi kormányzó írt, máig fennmaradt, megőrizve Horthy együttérzően meleg szavait és szép magyarsággal formált mondatait. (A Horthy Miklós Társaság ajándékaként a levél egy-egy másolata Kenderesen a Horthy-kastélyban, illetve a Komáromi Tengerészeti Múzeumban látható. Maga a levél pedig a Magyar Nemzeti Múzeumban van, tartós letétben.)

Dobai Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalosan mennyiért nem csin
  2008-05-14 21:18:01, szerda
 
  Hivatalosan mennyiért nem csinálnak semmit?

Mennyit is vettek el tőlünk az utóbbi 10 évben a politikusaink, hivatalos összegek.
Lehel vezér, k, 2008/05/13 - 23:11



Orbán Viktor: Ő is jól megszedte magátOrbán Viktor: Ő is jól megszedte magátNégyszáz állami vezető juttatásait hozta nyilvánosságra internetes oldalán a Miniszterelnöki Hivatal. Gyurcsány Ferenc kormányfő neve alatt idei adóbevallásának adatai szerepelnek, míg fideszes elődjénél, Orbán Viktornál az is, hogy miniszterelnökként mennyi pénzt kapott például egyszeri juttatás címen.
hirdetés

Kedden délután négyszáz állami vezető juttatásait hozta nyilvánosságra internetes oldalán a Miniszterelnöki Hivatal. Budai Bernadett kormányszóvivő korábban elmondta az MTI-nek, azoknak az állami vezetőknek a juttatásait teszik közzé - az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságáról szóló törvény alapján -, akik 2000. június 3-a után töltöttek be ilyen posztot. Tájékoztatása szerint ebbe a körbe tartozik a helyettes, a címzetes, a közigazgatási, a politikai államtitkári, a szakállamtitkári és a miniszteri tisztség, valamint a kormányfő juttatásai.

Gyurcsány Ferenc kormányfő neve alatt a "2008. évi személyi jövedelemadó-bevallásom adatairól az alábbi nyilatkozatot teszem" bevezetés után olvashatunk számokat. Az "összevont adóalap összege" 22 millió forint volt nála, de a "külön adózó jövedelmek összege" címnél már 110 millió forint olvasható, ami feltételezhetően a céges tulajdonrészei után járó jövedelem, tehát nem kormányfői munkájához kötődik. Ezzel kapcsolatban 27,5 milliót fizetett adó formájában. Azt viszont nem taglalják hogy Gyurcsány mennyit tett zsebre a tisztes adófizetők zsebéből? Illetve hogy mennyi adót csaltak el a cégei?

A regnáló kormányfő neve mellett ugyanakkor nem szerepelnek olyan adatok, mint fideszes elődjénél. Orbán Viktor esetében ugyanis megtekinthetők a 13. havi juttatások, illetve emellett egyszeri és külön juttatások is, valamint a szabadságmegváltások is. Miniszterelnökként a Fidesz vezetője 2001-ben közel 1,2 milliót kapott 13. havi fizetésként, 2002-ben - a választás évében - már csak 312 ezret. Orbán neve mellett szerepel (2000-ben) a külön juttatás megnevezés is, 682 ezer forinttal.

A legnagyobb összegeket egyszeri juttatás címen fizették ki Orbánnak: bár 2001-ben mindössze 24 ezer forintot vett fel, a vesztes választási évben, 2002-ben 4,2 milliót kapott. (vagyis kihasználta az utolsó évet hogy még megszedje magát - a szerk.) A volt miniszterelnök ugyanebben az évben szabadságmegváltás címen 1,3 milliót is felvett. Orbán esetében az is kiderül, hogy kormányfősége utolsó két évében bruttó 102 ezer forinttal emelkedett meg a havi fizetése, ami 693 ezer forint volt 2002-ben, ugyanakkor jutalmat nem vett fel ebben az időszakban.

A táblázatok nem csak a fentiek miatt tűnnek hiányosnak. A Medgyessy Péter exkormányfő neve melletti 3-as számból arra lehet következtetni, hogy 3 dokumentumot tud megtekinteni, aki rákattint, ám mégis csak egy úgynevezett 2. számú melléklet olvasható. Ez pedig Medgyessy képviselői fizetését tartalmazza (82 500-198 ezer forint) az adott időszakból, mást nem. Érdeklődésünkre a Kormányszóvivői Irodán azt mondták, hogy folyamtosan töltik fel az adatokat. (igen, és talán a következő 20 évben megtudjuk mennyit is vett ki a zsebünkből Útelágazás Péter - a szerk.)

Milliók a minisztereknek is

A jelenlegi és volt tisztségviselők neve melletti adatokat böngészve kiderül, hogy Kiss Péter miniszterként 2003 márciusában bruttó 784 ezret keresett, ez év elejétől viszont már közel 1,3 milliót kap. Jutalmat ő sem kapott, de - Orbánhoz hasonlóan - az ő neve mellett is olvashatók az egyéb pénzbeli juttatások. Öt év alatt több mint bruttó 12 millió forint. A legnagyobb összeg a 2006-os szabadságmegváltás volt Kissnél, 7,9 millió forint, a maradék legnagyobb részét a 13. havi fizetések tették ki.

Pontosan ugyanezeket az adatokat olvashatjuk el fideszes elődjénél, Stumpf Istvánnál is. Az ő havi illetménye a 2000-es 401 ezerről 477 ezerre nőtt 2002-re. A fenti politikusokhoz hasonlóan ő is benn hagyott némi szabadságot, a kormányváltás évében bruttó 673 ezer járt neki emiatt. Külön juttatásként 1,5 milliót, egyszeri juttatásként közel 3 milliót, míg 13. havi fizetésként bruttó 3,5 millió körüli összeget kapott Stumpf a közzétett időszakban.

Orbán egykori helyettesénél hivatali kocsikat is találunk, mindkettő folyamatosan a volt kancelláriaminiszter rendelkezésére állt. Két extrás, jól felszerelt kocsit használt Stumpf 2000-től: egy vadonatúj Audi A6 V6 2.8 Quattro Tiptronicot és egy egyesztendős VW Sharan 2.8 GL VR6 Syncrót automata váltóval. (A kényelem tehát adott volt a jó munkavégzéshez - a szerk.)

A volt MSZP-elnök, jelenlegi oktatási miniszter Hiller István utolsó fizetési adatai gyakorlatilag azonosak minsztertársáéval, jelenleg közel bruttó 1,3 milliót keres. Egyéb pénzbeli juttatások címen a politikus csak 2002 és 2005 között vett fel pénzt (a jelenleg ismert adatok szerint), akkor is csak 13. havi fizetésként: igaz, összesen több mint 5,6 milliót. Személyi használatú gépkocsi nem szerepel a neve mellett, de az egyéb juttatások között egy 3 éves Audi A6 V6 3.2 FSI Quattrót feltüntettek.

Fideszes előde, Pokorni Zoltán az egyetlen kormánytag az általunk átnézett jelenlegi és volt tárcavezetők közül, aki az adatok szerint jutalmat is kapott miniszterként. 2000-ben 550 ezret, a következő évben pedig közel 400 ezret. Ugyanezen két év alatt csaknem megduplázódtak Pokorni egyéb pénzbeli juttatásai: 1,34 millióról 2,59 miilióra.

Összegezve tehát Népünk vezetői az utóbbi 10 évben mindent megkaptak, (ill. elvettek) ahhoz hogy munkájukat jól végezzék, hogy népük érdekeit a legjobban szolgálják. Azonban visszaéltek minden bizalommal! Magyarország mai helyzete nagyon súlyos és a kormány tagjai továbbra is felveszik a költségtérítéseket a legnagyobb nyugalommal mondván hogy ez jár nekik. A költségtérítés eltörlése pedig teljes egyetértést eredményez minden pártnál, abban hogy ez rossz döntés lenne. Amíg engedjük hogy fosztogassanak minket háborítatlanúl addig ezt is fogják tenni. Nincs félnivalójuk. Még...

(origo nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
itt a videó a Székely gyorsról
  2008-05-14 21:15:24, szerda
 
  itt a videó a Székely gyorsról, amint megérkezik a gyímesi határállomásra, majd a mozdony kihúz az 1000 éves határon álló MÁV őrházhoz.

http://www.youtube.com/watch?v=UjPDprrJnPM

"Szerettem mindig ezt a földet,
s míg élek szeretni fogom.
Nincs részem birtokul belőlle,
így az egészhez van jogom."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
na egyék meg
  2008-05-14 20:51:18, szerda
 
  Orbán: "a népszavazással kormányt váltunk".... na egyék meg


Minden átment a fegyelmezetlen ellenzék miatt
2008-05-13 Magyar Hírlap

Bár elvileg kisebbségben van az MSZP a parlamentben, az ellenzék fegyelmezetlensége miatt így is el tudták tegnap fogadni az interpellációkra adott miniszteri és államtitkári válaszokat. Pedig két esetben az SZDSZ is egy állásponton volt az ellenzékkel.

Koalíciós álszakítás: az állami cégekben maradnak a liberálisok
2008. május 14. 13:11 MNO

A Heti Válasz egy hónapja feltárta az SZDSZ 118 fős káderrendszerét, a liberálisok Veszprém megyei elnöke kezdeményezte, hogy az érintettek "kötelékben" mondjanak le igazgatósági és felügyelőbizottsági tisztségeikről. Ám hiába a koalíciós szakítás, a pártközpont nem élt az állami alkupozíciók tömeges feladásának lehetőségével. A csalással megválasztott Kóka János volt kampányfőnöke továbbra is a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja lesz, de Csillag István is marad a Mehib-Eximbank élén a hetilap új összeállítása szerint.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természetesen csak felfüggeszt
  2008-05-14 20:49:06, szerda
 
  Természetesen csak felfüggesztettet kapott a tanárverő cigány
2008-05-14. 18:55

"Tíz hónapot kapott a tanárt felpofozó anya

Tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a nőt, aki felpofozott egy tanárnőt Vízváron, mert szerinte túl szigorúan fegyelmezte gyermekét.

A HavariaPress úgy tudja: a Somogy megyei, határszéli település általános iskolájába járt a vádlott nő 11 éves gyermeke, aki egyik nap arra panaszkodott otthon, hogy tanárnője bántalmazta. A gyermek feldühödött anyja azonnal beutazott Bolhóról Vízvárra, majd az iskola előtt rátámadt a napközis gyerekeket kísérő tanárnőre.

Háromszor arcul ütötte a pedagógust, akinek leesett a szemüvege, kiszakadt a fülbevalója a pofonoktól. Az idén februárban történt bántalmazás ügyében a Barcsi Városi Bíróság hozott jogerős ítéletet: a 40 éves anyára közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért és könnyű testi sértésért róttak 10 hónapnyi börtönt. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették."

Kuruc.info / Arppi S.:

1) a kiszakadt fülbevaló nem épp rablási kísérlet volt? Tegnap még úgy írták, hogy kitépte. Ha nem is vitte végül el, akkor is megállna a rablási kísérlet.
2) megint a szigetvári párhuzam, ugye... az itteni cigány nem kapott semmit (a felfüggesztett börtön kb. olyan, mint a nem börtön). Az ottani állítólagos pofozkodók meg már jó rég előzetesben vannak, és kettőtől nyolc évig terjedő börtön vár rájuk. És még csodálkoznak a fajvédők, hogy ezen felháborító kettős mérce miatt kinyílik az ember zsebében a bicska. Sebaj, az inga visszalendülőben...


http://kuruc.info/r/1/24875/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.