Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Stoffán György: Csíksomlyó, av
  2008-05-20 23:04:45, kedd
 
  Stoffán György: Csíksomlyó, avagy a magyar katolikusság hanyatlása...


(Stoffán György gondolatai a magyarságról és az egyházról)

Emődi Béla: Milyen élményekkel tértél vissza Somlyóból Magyarországra?
Stoffán György: Vegyes érzelmekkel, teli aggodalommal, és másokkal ellentétben egy cseppnyi bizakodás sincs bennem a magyarság jövőjét illetően.
Emődi Béla: Mitől vagy ilyen rossz hangulatban?
Stoffán György: Az egyház nem teljesíti a kötelezettségeit, magyarellenes és immár ott tart, hogy önmagát is felszámolja. Persze ez a folyamat a II. Vatikáni Zsinat óta tart és emiatt a hívő nép tele van kérdésekkel, elkeseredéssel, és zavarral a lelkében.

Emődi Béla: Most a csíksomlyói búcsúról beszélgetünk... legalábbis ezért kerestelek föl...

Stoffán György: Igen, de ez a búcsú már nem az a búcsú, amely évekkel ezelőtt volt. Hülye politikai szervezetek Trianonoznak, nagyképű lovagok rendi ruháikban feszítenek, a főcelebráns - idén Schönberger püspök - pedig arról beszél, hogy kis nép vagyunk, és nem tehetünk semmit a sorsunk jobbra fordításáért. Nem is értem az egészet... Jakubinyi érsek a romániai választások szükségességével nyitja meg az egész szertartást. Hol van innen a Mária-tisztelet? Hol van az erőt adó szentbeszéd, a hit, és a buzgalom? Miért kell folyton más és más vendéget hívni? Ott vannak a ferences atyák, akiknél többet és jobbat aligha tett a nemzetért egyházi szervezet. Négyszáz éve ők vezették és tartották ezeket a búcsúkat, s most is képesek lennének erre... Még emlékszem azokra a búcsúkra, amelyek után az emberek tömegei büszkén, és tele önbecsüléssel távoztak a nyeregből.. ma pedig - kevesebben is mint az elmúlt években - kissé csalódottan tértek haza.

Emődi Béla: Magyarellenesnek nevezed az egyházat? Miért?

Stoffán György: Mert az! Évszázadok óta az! És ma a romániai magyar katolikusság vezetése is egyre inkább szemet huny ama folyamat felett, ami a megsemmisítését célozza. Nem szoktam romániai ügyekben nyilatkozni, de most kénytelen vagyok, mert azt látom, hogy a püspöki kar Bukarestben kifejezetten azon dolgozik, hogy lehetetlenné tegye a magyar katolikus közösséget Erdélyben... és nincs, aki ez ellen szót emeljen. Egyedül Tempfli püspök volt az, aki ezt megtette, aki Rómáig ment Tőkés Lászlóval az erdélyi katolikus közösségek védelmében - hasztalanul, mert Rómának nem érdeke a magyarság fennmaradása. Politikailag kellemetlen, mint láthattuk II. János Pál romániai látogatása alkalmával is. Ő pont ahhoz a hűséges magyar nemzetrészhez nem ment el, amely kitartott a hite mellett, amely évszázadokig védte a keresztény Európát, s amelynek olyan emberi és egyházi hatalmasság volt a vezetője a 20. században, mint Márton Áron püspök. Viszont kettévágta a Szent László által alapított váradi egyházmegyét a trianoni határok mentén. De kérdem én tőled: miért nem lehet plébániai kisegítőket, civileket behozni az egyházi életbe? Megmondom: mert Bukarest, azaz, a kézdivásárhelyi Rab János (Ioan Robu) és a jászvásári Gergely Péter (Petru Gergel) urak alig várják, hogy a paphiány miatt román anyanyelvű papokkal töltsék fel Erdélyt. Ha civileket szentelne a püspök vagy az érsek akolitussá, akkor még évtizedekig nem kellene a román anyanyelvű, Bukarestben vagy Jászvásárott végzett pap... de látom, hogy már Gyulafehérvárott is szenteltek román nevű katolikus papot. Persze ez Erdélyországban még nem baj, hiszen lehet, hogy az a román nevű pap szebben beszél magyarul, mint a judapesti polgár. És hadd említsem meg a csángó problémát, amelyet a Szentszék nem hajlandó megoldani... nem azt mondom, hogy nem képes, hanem, hogy nem hajlandó! És ez magyarellenesség barátom, akárhogy is vesszük.

Emődi Béla: Említéd a II. Vatikáni Zsinatot. Mi a kifogásod ellene, mit rontottak ott el szerinted?

Stoffán György: Mindent. Ha az én nevemet egy "F"-el írják, attól a hangzása még ugyanaz, de már nem én vagyok. Amikor az egyház úgymond nyitott a világ felé, akkor nem a világ felé nyitott, hanem saját magát hígította fel a szabadkőművesek követelésére és parancsára. Az egyháznak megvolt a kétezer esztendős hagyománya, megvoltak a dogmái, a hitbéli törvényei, és ehhez tartotta magáét. Ma itt a szembemisézés, a mise szövegek folyamatos megváltoztatása, a latin mise elhagyása, a nyelvi modernizálás, s maholnap ott tartunk, hogy a cölibátust is megszüntetik, mert idejétmúltnak nyilvánítják.

Emődi Béla: Ez így egyszerre sok! Fejtsd ki kérlek, legalább a lényegét. Mi bajod a latin misével, a szembe-oltárral, a nyelvi modernizálással?

Stoffán György: Nos ez összetett dolog. Először is, amíg latin mise volt, nem voltak nemzetiségi problémák a templomokban. A világon - mert hát a világegyházról beszélünk - bármerre jártál, ugyanazt a misét hallgattad, tudtad hol tart a mise, és az egy áldozat bemutatása volt szigorú szabályok szerint, amelyeket X. Szent Pius pápa határozott meg. Ezzel együtt kell említenem a kulturális oldalát. Az utolsó földmíves is tudta latinul a Miatyánkot, az Üdvözlégyet... a misén elhangzó válaszokat. A kissé archaikus Hiszekegyet magyarul szépen mondták, így a templomba járó gyermeknek is volt fogalma a régimódi stílusról, megértette Janus Pannonius, vagy Berzsenyi verseit... a virágénekek szövegét. Magyarán, elvettek egy olyan kincset az emberektől, amely nélkül nincs alapműveltség, elvész a klasszikus irodalom iránti igény, érdeklődés. A szembe misézés? Hát tudod, lehet, hogy nagyon is konzervatívnak hiszel, de ha Édesanyáddal beszélsz, hátat fordítasz-e neki? Nos, a szentmiseáldozat nem a hívekhez szól, hanem a hívő emberek részvételével és áhítatával Istenhez. Hogy néz ki, hogy a tabernákulumnak - ahol az Oltáriszentség lakozik tehát - Krisztusnak háttal végzi a pap a legszentebb áldozatot?

Emődi Béla: És a cölibátus? Miér jobb, az, ha megoldható lenne a papok nősülése?

Stoffán György: Igen... ez a legnehezebben megmagyarázható és nagyon is aktuális kérdés. Ha téged megbíznak egy hatalmas feladattal, amelyre büszke is lehetsz, és nagyon szeretnéd tökéletesen véghez vinni, akkor gondolsz-e másra? Tudsz-e elvonatkoztatni egy feladattól, amely életed végéig kell, hogy tartson, és az emberekért kell élj? Ma a papság többnyire egy jó állás csupán és nem hivatás. Nincs tudatában egyetlen ma végzett pap sem annak,hogy mit vállalt, és azt hogyan kellene végigcsinálnia. Nem játék az emberek lelke, hite, boldogulása és üdvözülése. Ha ennek él valaki, abba nem fér bele a család, az asszony, a roráté előtt egész éjjel tartó gyereksírás. Csakhogy ma roráté sincs meg asszony sincs.. ha érted mire gondolok. Tehát sok papnak nem azon jár az esze, hogy hajnalosan megtartsa a rorátét, hanem azon, hogy meg kellene nősülni. Ma sokat panaszkodnak a paphiányra, de szerintem nem a papokból van kevés, hanem a jó papok hiányoznak. A saját lakhelyemen is ezt tapasztalom. Két faluja van a papnak, a temetések már állami temetések jobbára, esküvőt nem tartott már kilenc éve, s keresztelő is csak egy volt ennyi idő alatt, de azt is vendég-pap végezte. Szentségimádás nincs, a templom állandóan zárva, a tetőt ellopták a cigányok egy éve, és még mindig úgy van. (De itt már a magyarországi viszonyokról beszélek!) Hol vannak azok a régi papok, akik felültek a biciklire és járták a falut, látogatták a betegeket, a kórházakat, este litániát tartottak, szervezték a közösséget és folytathatnám. Nekik nem egy forró ölelésen járt az eszük, hogy finom legyek.

Emődi Béla: És a magyarság kérdése az egyházban?

Stoffán György: Nézd! Mindszenty óta Magyarországon kimondatlan "elv", hogy csak zsidó származású esztergomi érsek lehet. (Lung-Lékai, Paskai, Erdő-?) De a szerzetesrendek is csak amolyan kirakati szervezetek a jezsuitákon kívül. Egy ferences gimnázium néhai tanára, fr. Teodóz azt tanította a gyerekeknek, hogy Máriához nekünk sincsen több közünk, mint más nemzeteknek, úgyhogy hagyjanak fel ezzel a butasággal, hogy Magyarok Nagyasszonya, meg Égi Patrónánk etc. Röviden ennyi. Augusztus 15-én nem hallasz a magyar Mária-ünnepről egyetlen szószékről sem. Persze vannak kivételek, mint mindenütt a Kárpát-medencében, de összességében a magyarságnak már nem megtartóereje a Katolikus Egyház, és ezen belül a szerzetesrendek. Nagyok a bajok, hiszen még a húsvéti szertartás szövegéből is kiemelték - a római rabbinátus követelésére - a hagyományos szövegrészeket, amelyekben a Krisztust megfeszítő zsidókért imádkoztak. A cionista, szabadkőműves polip beférkőzött az egyházba, és bomlaszt, nem kis eredménnyel. Erről már sok főpap is beszélt, de XXIII. János pápa sem tagadta a tényt. Sőt, VI. Pál is szomorúan beszélt erről.

Emődi Béla: Van-e megoldás erre a szerinted drámai helyzetre?

Stoffán György: Úgy gondolom, hogy volna. Azon kevés papokban bízom, akik minden nyomás ellenére megmaradnak Krisztus egyháza szolgálatában. Sok magyar katolikus papunk van, akiknek a szellemisége soha nem lesz más. Egyre fogy a katolikusság a világban, olyannyira, hogy ma már Magyarország is missziós területnek számít, az elmúlt(nak hazudott) diktatúra miatt, a kollaboráns püspökök és a spicli, lusta és pénzéhes papok működése okán. Magam tapasztaltam, hogy még a keresztelés is pofára megy, azaz a nagyvállakozó gyerekét megkereszteli a pap, az egyszerű polgárét nem, mert az nem tudja befizetni az elmaradt egyházadót. De így van ez olykora temetésekkel is. És nem tudom elfelejteni azt az ügyet, amikor egy pap, hasonló dolog miatt nem temette el a halottat, s amikor a riporter megkérdezte a püspököt, akkor az úgy válaszolt, -hogy nem kötelező az egyházi adó befizetése, de a pap sem köteles temetni"...És akkor jönnek a szekták, és "térítenek", aki pedig csalódott, az odamegy, mert ott szeretettel fogadják. Vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy a pápa is számos hibát belát, és igyekszik a helyzeten változtatni. Példaként hadd hozzam fel a II. Vatikáni Zsinat ostoba és züllesztő cionista tanainak részbeni visszavonását. Azonban a "demokrácia" az egyházban is rombol. Sokszor a püspöki konferenciának nagyobb szava van, mint a pápának, vagy a Szent Officiumnak. A magyar ügyekben viszont továbbra sincsen megoldás. A magyarság tüske az Egyház szemében, mert lassan kiderül az az igazság, amelyet egy évezredig sikerült eltitkolni. A megoldás tehát a töretlen hit, és az Istenhez való ragaszkodás, a Hozzá történő visszatérés.

Emődi Béla: Végül hadd kérdezzelek az ökumenéről?

Stoffán György: Úgy ostobaság, ahogy van! Minden vallás tartsa meg a sajátját! Ne közeledjenek egymáshoz úgy, hogy saját dogmáikat, hitük alapkérdéseit feladják. Ez nem megoldás, hiszen egy konferencián ki lehet mondani, hogy ez vagy az nem így lesz, hanem úgy... de ezt magyarázd el a híveknek. Kérdések, csömör, kételyek tömege és hitehagyás lesz a végeredmény. Ebből az esztelen eszméből él és táplálkozik sok szekta. Ökumené nélkül is meg tudom becsülni a másik ember vallását, és lehet vitázni vagy egyetérteni, de azt nem adom fel és oda, ami az enyém, amiből a lelkem táplálkozik. Az elveket és a hit alaptételeit viszont nem szabad feladni. Ez is egy balga kezdeményezés, amelyet jól kiszámítottak ahhoz, hogy hígítsa a történelmi vallásokat. Akkor lesz értelme az ökumenének, ha a zsidók elismerik Krisztust, és bocsánatot kérnek a keresztre feszítésért.

Emődi Béla: Mi volt tehát a tanúsága számodra a 2008-as csíksomlyói búcsúnak?

Stoffán György: Az, hogy kevesebben voltunk - és ez intő jel! -, hogy beette magát a politika ide is, hogy az egyház jobban kéne támogassa a nemzetet, s hogy ma már nem a bizalom és a hit hozta el a tömegek jórészét, hanem valami más... amolyan nemzeti buli volt főpapi részvétellel. Legyen ez a búcsú a ferenceseké, végezzék ők a szertartást, beszéljenek ők a nemzethez. Hiszen ők nem lila övvel, felfuvalkodva járnak a nép között, hanem derekukon kötéllel. Szent Ferenc csuhájában, a nép bajait ismerve és velük, velünk közösséget vállalva, akárcsak háborúinkban és forradalmainkban, vagy a török alatt... Fogyunk barátom, és ezt a fogyást az abortuszokon kívül a hit egyre nagyobb gyengülése, azaz a papok és püspökök lanyhasága és hitetlensége, a Szentszék cionizmusa okozza. Ám, Isten útjai kifürkészhetetlenek. Talán rájönnek ezek a hivatásukat nem is ismerő, "túldolgozott" és nagyképű reverendás egyházellenesek, hogy mindenkinek el kell számolnia egyszer... nekik is!

Emődi Béla - Európai Idő, megjelenés előtt


2008 May 19

http://www.udk.hu/index.php?subaction=showfull&id=1211228679&archive=& ;start_from=&ucat=2&
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lamperth felsorolta miniszters
  2008-05-20 23:01:09, kedd
 
  -:::))))))))))))


Lamperth felsorolta miniszterségeinek eredményeit



Lamperth Mónika hatéves miniszteri munkáját kaposvári sajtótájékoztatóján értékelte pénteken. A három tárca, a belügy-, az önkormányzati és a szociális minisztérium vezetésének legnagyobb eredményei között említette:



- a Rendőrnapon puszit adtam a belügy bejáratánál posztoló rendőrnek. Egyébként híztam 12 kg-ot.

- megnyugtattam elvtársaimat, hogy az EU-pénzekhez továbbra is csak rajtam rajtunk keresztül vezet az út. Megint kihíztam minden ruhámat, dehát telik újra.

- szociális érzékenységem ellenére további 9 kg gyarapodás.

- eddigi munkám elismeréseként én a kabinosok vezetője lettem, helyemre pedig egy másik tramplit elvtársnőt neveztek ki.

Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így lesz a Parlamentben igenbő
  2008-05-20 22:53:26, kedd
 
  Így lesz a Parlamentben igenből nem - a szavazógép a hibás...
2008. Május 20. 10:02

Összehívta a házbizottság ülését a hétfői parlamenti interpellációs időszakban elnöklő Lezsák Sándor, miután a Demeter Ervin és Balsai István fideszes képviselő interpellációjára adott válaszról történő szavazás után Latorcai János (KDNP) jelezte: "nem" szavazatát igennek könyvelték el a szavazatok összesítése során, így módosul a válaszról szóló szavazati arány, és szavazategyenlőség alakulhat ki.

A két fideszes politikus arról interpellálta Kiss Péter kancelláriaminisztert, milyen információkhoz jutott közpénzügyi államtitkárként Keller László, amikor Kapolyi László szocialista képviselő egy magánnyomozó céget bízott meg bizonyos, gazdasági szempontból "bonyolult ügyek" feltárásával, és a nyomozók az államtitkár részére is gyűjtöttek információkat.

Mivel Kiss Péter válaszát nem fogadta el a két képviselő, a Ház szavazott róla. Ennek során 185 igen és 183 nem szavazattal fogadták el a miniszteri választ; az MSZP-n kívül az összes frakció nemmel szavazott.

Később Latorcai János ügyrendi felszólalásában jelezte: a szavazás lekérdezése során azt tapasztalták, hogy nem szavazatát igennek könyvelték el, így azt kérte, számítsák be szavazatát a nemek közé.

Lezsák Sándor a jegyzőkkel és az Országgyűlés főtitkárával való konzultáció után az ügyben összehívta a házbizottság ülését.

Szili Katalin szerint, miután egy szavazás eredményét az ülést vezető elnök kihirdette, nincs mód utólagos korrekcióra. A házelnök ezt egy ügyendi bizottsági állásfoglalásra alapozva közölte újságírók előtt a házbizottság rendkívüli ülése után hétfőn. A testület összehívását kezdeményező Fidesz botrányosnak tartja a történteket.

Szili Katalin elmondása szerint azért hívták össze a házbizottság rendkívüli ülését, mert a Latorcai János (KDNP) és Iván László (Fidesz) egy interpellációra adott miniszteri válaszról történt szavazást követően utólag jelezte: bár az ülésteremben voltak, szavazógépük nem működött. Ennek korrigálását kérték a házbizottságtól - mondta Szili.

Az Országgyűlés elnöke szerint azonban - egy ügyrendi bizottsági állásfoglalás alapján - erre a szavazás eredményének kihirdetéséig van mód, utána már nem.

A házelnök azt javasolta a Fidesz és a KDNP frakciójának, hogy forduljanak az ügyrendi bizottsághoz, ha nem elfogadható számukra a döntés.

Répássy Róbert a rendkívüli házbizottsági ülés utáni sajtótájékoztatóján közölte: véleménye szerint egyértelműen megállapítható volt, hogy a két képviselő hiába volt a teremben, nem tudta leadni a szavazatát. A politikus hozzáfűzte: úgy tudja, hogy egy MDF-es képviselő sem tudott szavazni. Ebből az derül ki, hogy az interpelláció elfogadásának nem volt meg a többsége a parlamentben - summázta, hozzátéve: ezért kérték a házbizottságtól, hogy korrigálja a szavazati arányokat, vagy rendeljen el új szavazást az Országgyűlés elnöke.

A politikus nem tartotta elfogadhatónak Szili Katalin döntését, és botrányosnak nevezte a történteket. "Egy botrányos ügyet botrányos körülmények között akar a kisebbségi kormány eltussolni" - hangsúlyozta.

A politikus közölte, hogy Demeter Ervin és Balsai István várhatóan újból benyújtja az interpellációt.

Forrás: fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsi Viktória, EP-s vándorc
  2008-05-20 22:52:01, kedd
 
  Mohácsi Viktória, EP-s vándorcigányunk ismét okoskodik
2008. Május 20. 21:12

A cigánynak csak jogai vannak - balhé Olaszországban

Abcúg.hu

Az Európai Parlament hétfőn Strasbourgban úgy döntött, hogy kedd délután rendkívüli napirendi pontként megvitatja a cigányok olaszországi - illetve általában vetteurópai - helyzetét. A kezdeményezés a közelmúltbeli olaszországi cigányellenes, önvédelmi jellegű pogromok nyomán született. A téma napirendre tűzését támogatták a szocialisták, a liberálisok és a zöldpártiak, ellenezték - illetve előbb alapos szakbizottsági előkészítést javasoltak - a néppártiak.

A hétfői parlamenti ülés kezdetén még csak kevesen tartózkodtak a tanácsteremben, és a napirendre tűzés mellett százhatan, ellene pedig százan szavaztak, ketten tartózkodtak.

A szegény megbélyegzett betörők és zsebtolvajok

A hétfői ülésnapon napirend előtt szót kért Graham Watson, az EP liberális képviselőcsoportjának brit vezetője. Azt mondta, hogy a bevándorlók ügye sok EU-tagállamban jelent problémát, de Olaszországban jelenleg egyedülállóan súlyos a romák helyzete. Megbélyegzik őket, a választási kampányba is belerángatták a témát - jelentette ki Watson, és bírálta Franco Frattini volt uniós igazságügyi biztosnak - az új olasz külügyminiszternek - a bevándorlókkal kapcsolatos álláspontját, amely szerinte kétségbe vonja az akadálytalan határátlépést lehetővé tevő schengeni rendszer értékeit.

Rasszista fehérek? Fuj!

Mohácsi Viktória újmagyar liberális EP-képviselő olaszországi tájékozódó útjáról ismét Strasbourgba utazott, ahol kedden beszámol tapasztalatairól. A szintén cigány származású, elfogulatlan Mohácsi elmondta: megtekintette egyebek közt azt a két nápolyi tábort, amelyek közül a pogromok során az egyiket leégették, a másikból pedig evakuálták a "véreit". A képviselőnő ismeretei szerint Olaszországban mintegy 200 ezer cigány tartózkodik.

Közülük csak 80 ezernek van állampolgársága. A többi 120 ezer, pillanatnyilag illegálisnak minősülő ott-élősködő közül körülbelül 90 ezren a volt Jugoszlávia területéről érkeztek.

Mohácsi Viktória kiemelte, hogy azok vonatkozásában, akik nem kapnak állampolgárságot, súlyosan sérül az egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz és a lakhatáshoz való jog, illetve az utóbbi időben megszaporodtak a romák és nem romák közti konfliktusok. Véleménye szerint ehhez hozzájárultak Silvio Berlusconi új olasz kormányfő nyilatkozatai is. Íme egy újabb kirívó példa, hogy a cigányoknak csak jogaik vannak.

Fejeket követel a hivatalnok

Az Európai Roma Jogok Központja követeli, hogy Olaszország nyújtson megfelelő védelmet minden romának az úgymond erőszakos rasszista támadásokkal és más diszkriminatív cselekményekkel szemben. Követeli, hogy vizsgálják ki az erőszakos eseményeket, a felelősökkel szemben pedig - ide értve azokat a köztisztviselőket is, akik rasszista gyűlöletet szító, ellenséges nyilatkozatokat tettek - lépjenek fel a törvény erejével.

Forrás: Déli Lap

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=2816
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szociálliberális református-
  2008-05-20 22:50:34, kedd
 
  A szociálliberális református-szárny boszorkányüldözést folytat a ,,nemzet lelkésze" ellen
2008. május 20. 20:30HunHír.Hu

Várhatóan egy hónapon belül megkezdődik az egyházmegyei bíróság eljárása ifjabb Hegedűs Loránt református lelkésszel szemben - mondta Agyagási István, a hivatalból eljáró testület lelkészi elnöke. A nemzet lelkésze ellen hadjáratot indítottak a szociálliberálisoknak befeküdt református "békepapok", köztük az a főpap, akinek nem a történelmi egyházban, hanem a rabbitanácsban volna a helye.

Az esperes azután nyilatkozott erről, hogy kiküldték az egyházi bírósági tanács tagjainak a leveleket, amelyekben a Vértesaljai Református Egyházmegye bíróságának elnöksége felkéri őket az eljárásra.

A tárgyalás közvetlen előzménye, hogy a zsinati elnökség jogorvoslattal élt azzal a református bírósági határozattal szemben, amely megállapította: a lelkész nem viselkedett az egyház törvényeivel ellentétesen, amikor tavaly márciusban meghívta David Irvinget, a holokauszttagadásáról ismert angol történész-publicistát - közölte Agyagási István.

A zsinati elnökség panasza szerint a budapest-belvárosi lelkész tavaly márciusban antiszemita magatartást tanúsított, amikor David Irvinget fogadta, ezzel az egyházi törvénykönyvvel szembenálló megnyilvánulásokat tett - tette hozzá az esperes.

A panaszt Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Nagy Sándor világi elnök nyújtotta be, arra hivatkozva: ifj. Hegedűs Loránt "Isten igéjével, illetve a Magyarországi Református Egyház hitvallásaival ellentétes tanokat" hirdetett, "olyan cselekményt hajtott végre, ami az evangélium mértéke szerinti tiszta erkölcsbe ütközött", továbbá "a viselt egyházi tisztség tekintélyét sértette, az egyház hitelét rontotta".

A zsinati elnökség 2007. március 21-én kelt panaszát eredetileg a Budapest-Északi Református Egyházmegyénél tette meg, ahová ifj. Hegedűs Loránt is tartozik. Időközben azonban másik egyházmegyének kellett adni az ügyet, mert az északi egyházmegye bíróságának elnöksége nem látta biztosítottnak az ottani testület eljárásának pártatlanságát - közölte az esperes.

Az április 19-én hozott határozat azonban kizárólag azzal foglalkozott, hogy ifjabb Hegedűs Loránt mit tett, amikor David Irving előadásának helyet adott a belvárosi református egyházközség egyik termében. Kis Boáz, az eljáró egyházmegye jogtanácsosa úgy ítélte meg, hogy az országos zsinati elnökség panaszbeadványa megalapozatlan - mondta Agyagási István.

A határozatot több tucatnyi szemtanú meghallgatása alapján hozták, azok során megállapították, hogy a lelkész nem politikai fórumnak, csak könyvbemutatónak adott helyet. A vizsgálat azonban nem terjedt ki ifjabb Hegedűs Loránt tavaly október 23-án, a belvárosi református templom előtt tett kijelentéseire, az ügy továbbvitelekor azonban ez az esemény szintén vizsgálat tárgya lesz - folytatta az esperes.

A nemsokára kezdődő egyházi bírósági eljárás ítéletét bármelyik fél megfellebbezheti, ebben az esetben felsőbb fórumra kerülhet az egyházi eljárás, másodfokon a Dunamelléki Református Egyházkerület bírósága hozhat ítéletet, legfelső fórumként pedig a zsinati bíróság is szóba jöhet - vázolta fel Agyagási István.

HunHír.Hu - stop nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdák, az idegenek felvásárol
  2008-05-20 22:49:18, kedd
 
  Gazdák, az idegenek felvásárolják a földeket, cselédek lesztek
2008. május 20. 15:48HunHír.Hu

A gazdakörök ismét az állami földek értékesítésének leállítását követelik. Kell is az erődemonstráció, hiszen az "antiszemita" országba naponta többszáz idegen érkezik, hogy mindent felvásároljon, és a népet cselédsorba taszítsa.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója sajtóértekezletén elképzelhetőnek mondta egy országos tiltakozó akció megszervezését is. A konkrét hivatkozási alap ezúttal a bábolnai állami földek eladása volt.

MR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi Honvédség nélkül, a románok
  2008-05-20 22:47:07, kedd
 
  Mi Honvédség nélkül, a románok meg 48 F-16-ost vesznek Amerikától
2008-05-20. 10:06

Az amerikai védelmi minisztérium arról tájékoztatta a washingtoni törvényhozást, hogy negyvennyolc F-16-os harci repülőgépet kíván eladni Romániának, s az ügylet értéke elérheti a 4,5 milliárd dollárt.

A tárca illetékes hivatalának helyi idő szerint hétfőn Washingtonban nyilvánosságra hozott közleménye szerint a Lockheed Martin cég által gyártott 48 gép felét új F-16C/D Block 50/52-es modellek teszik. A másik felét pedig használt F-16C/D Block 25-ös gépekből állítják össze, amelyeket korszerűsítenek majd.

Románia 2010-ig szeretné lecserélni - szovjet gyártmányú - MiG-21-es harci gépeit.

(MTI)

Kapcsolódó: Erdély bitorlóié lehet a térség egyik legütőképesebb légiereje

http://kuruc.info/r/1/25062/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hallgattok, fideszes bár
  2008-05-20 22:44:47, kedd
 
  Olvasó: Miért hallgattok, fideszes bárányok?
2008-05-20. 17:43

Mintha a narancsfejűek Viktorra csiszolt szemüveglencséi tisztultak volna, sőt mintha az agyukban is fény gyúlt volna: kezd a Fideszes tábornak is derengeni, hogy Dr. Orbán Viktor nyíltan támogatja az akasztófára való Gyurcsányi által ismételten - szokás szerint - törvénytelenül összeeszkábált II. böszme kormányt.

Negyvenhárom fideszes hazaáruló ugyanis hiányzott a perdöntő múlt keddi országgyűlési szavazáson. Gyurcsány akarata akkor is érvényesült volna, ha az SZDSZ-esek nem nyomnak gombot, pedig a zsidóktól elorozott Apró villában annak idején Gyurcsányi asztalánál hideg marhasültet zabáló Navracsics három hete ordítozza, hogy a Zsidesz frakcióban megszilárdult a fegyelem, és a jelentős döntéseknél teljes lesz a narancsos hazaárulók létszáma. Ezek nyilvánvalóan csak szólamok, hiszen saját tábora előtt is kezd világossá válni, hogy Navracsics ugyanúgy hazudik, mint Orbán.

A nagy összjáték ugyanis a következő: a bolsevikok és a fideszesek mocskos alkujának értelmében, a ,,mi hazaárulóink" a hiányzásokon keresztül biztosítják a kommunista többséget. Amikor tehát a mellüket veregetik a fideszes fiúk, bátorságot mímelve, hogy ők még Gyurcsányi szónoklata alatt is ki mernek vonulni az ülésteremből, akkor valójában ezzel támogatják, ezzel tartják hatalmon ezt az elmebeteg, köztörvényes bűnözőt.

Természetesen a retardált narancsfejű birkanyáj ezt fel sem fogja, az nekik magas, sőt ,,összeesküvés-elmélet gyanús", vagy egyenesen kommunista aknamunkának tetszik, hogy Orbán ugyanolyan hazaáruló, egykor beszervezett ügynök, mint bármelyik tömeggyilkos jelölt a szocialista és az SZDSZ-es frakcióban. A Likud-testvér zsideszes akol majdnem elájul egy ilyen írás olvasása közben, mint ahogy leizzad Lovas Istvánnak a pállott szájú, notórius hazudozó Németh Zsolthoz címzett jegyzetét olvasva.

A narancsfejű birkanyáj el sem gondolkodott még azon, hogy a Likud-fajt védő és dicsérő 160 zsideszes gazember, tolvaj, korrupt hazaáruló parlamenti képviselője miért nem adta vissza a mandátumát akkor, amikor erre többen felszólították őket a nemzeti oldalon, a kormánybuktatás lehetőségét felvetve?

Nem kivonulni kellett volna az ülésteremből a változtatás kockázata nélkül, hanem visszahajítani a mandátumot és lemondani a képviselőségről, kikényszerítve ezzel a megélhetési bűnözőkből álló országgyűlés feloszlatását. Vajon a bátor, népnemzeti Fidesz-frakció miért nem tiltakozott a II. böszme kormány törvénytelen megalakítása ellen? Miért nem vonultak a Sándor-palota elé, a nemzeti parkokat látogató, saját nemzete sorsát előre vinni még véletlenül sem akaró, fatökű Sólyom titkosügynöktől kicsikarni az előrehozott választásokat?

Hogyan lehet az, hogy kommunistákat megszégyenítő módon nagy ,,egészségügyi szakpolitikusuk", Pesti Imre megmondóember vezérletével a szocionistákkal karöltve egyre több egészségügyi intézményt rabolnak le vagy lopnak szét, miközben pont az ellenkezőjéről pofáznak a médiumokban egyik tévétől a másikig pendlizve napkeltétől-napestig?

A narancsfejű birkanyáj ezek szerint nincsen tisztában azzal, hogy ez a gazember Orbán szabadította ránk Áder János segédletével az akasztófára való részeges maffiavezér Lomnicit és Sólyom Lászlót, de az ő kreálmányuk volt Rytkó Emília elvtársnő is csakúgy, mint a bűnpártolásáról elhíresült Polt Péter, de sorolhatnám ezrével a gazemberek névsorát.

Áder apósának nagy cimborája az ügynök Baka András főbíró is, akiről már a Kuruc.info sikeresen megírta, hogy főállásban mint KGB-s (kiküldött) az volt a feladata Strasbourgban, hogy minden, az igazságtétel reményében hozzájuk forduló szerencsétlen magyar keresetét elgáncsolja.

S, hogy ne menjünk ilyen messzire: kérdezzék meg bármelyik kirúgott rádiós szakembert, akiket a Kövér László bábáskodásával szintén teljesen törvénytelenül megválasztott zsidó Such rádióelnök fosztott meg a kenyérkeresettől: nem Viktor és belső köre nyomta az elnöki székbe a krematórium szökevényt? Tudja-e a narancsfejű birkanyáj, hogy hány ezer ember, hány száz rádiós család életét törte derékba a likudos Zsidesz vezérkara, miközben szemfényvesztő módon népnemzeti színekbe öltöznek álságos módon, de a szocionisták kezére játszanak mindent, ami a nemzeti oldalt szolgálhatná?


Tisztelt Narancsfejű Megélhetési Bűnözők és narancs abrakos birkanyáj!

Mielőtt lefasisztáznák a Kuruc.info hiteles hírportált, nézzenek a tükörbe, és rögtön látni fogják, hogy egy jellemtelen, de leginkább tájékozatlan birkanyáj néz vissza magukra. Tisztelet azon kevés kivételnek, akik már nem dőlnek be a magyar nemzetes, HírTV-s, Liszkai munkásőr-főszerkesztő által vezetett adó megtévesztő hazudozásainak, nem hisznek már a zsidó-kommunista olajszőkítő Csintalannak, hanem ,,bátran" beírnak a Hír-TV SMS-falára, hogy ,,vigyázz, Viktor, nagy baj lesz, el fog fogyni a szavazat". Nehezen nyílik a Fidesz-őrületben leledzők csípája. Akkor fognak majd krokodilkönnyeket hullatni, ha a választások alkalmával ismét a vesztes oldalra kerülnek - mindnyájunkkal a magunkfajtával egyetemben. A buta ember ezt megérdemli. Megérdemli, ha nem veszi észre, hogy egy korrupt gazember ügynökhálózatot tart fent egygyökerűségben a kommunistával.

Kíváncsian várom, hogy az éhség és az öntudat mikor hajtja ki a Fidesz-birkanyájat a Kossuth térre? Talán hadvezérük soha el nem jövő intésére vagy tapsára várnak ezek az agymosott szerencsétlenek? Hogy lehetnek ennyire egyszerűek, hogy nem látják: a Likud-testvért Tel-Avivból irányítják rövid pórázon tartva, azt a parancsot beleégetve az agyába, hogy az utolsó szavazóig ki kell tartani Gyurcsányi briganti bandája mellett? Támogatni kell az országot nap mint nap kirabló zsidóbérenc kúrmányt. Magukat a kastélytolvaj Varga Mihály intő szava sem rettentette meg, amikor ,,a Misi" azt állította, hogy naponta 6-7 milliárd forinttal eladósodunk? Ebből a ciklusból Gyurcsányinak még hátra van 700 napja, vagyis 4900 milliárd forint újabb adósság, plusz a kamatai az az iszonyatos adósságtömeg, amit még a nyakunkba akarnak rakni a szocionista merániak!

Narancsfejű birkanyáj!

Hogy fognak a gyermekeik szemébe nézni, amikor már a csirkefarhátot sem tudják a vasárnapi ebédhez felszolgálni? Remélem, azzal vigasztalják majd az éhes szájakat, hogy a sertéskarajt, a tarját és az oldalast Viktor vezérük hamm.... bekapta. Hogy nem látják be, hogy Orbán Viktor előre tudta, hogy lovasroham és kardlapozás lesz a 2006-os Fidesz nagygyűlés után, vagy hogy az In-kal Security janicsárjait öltöztetik be maguk ellen? Miért nem nézik újra, hogy milyen idegesen beszélt aznap Viktor vezér? S vajon miért menekült el aznap a páncélautóval, a rendőrállatok vérengzésének prédául vetve azt őt imádó narancsos birkanyájat? Ezeken nem kellene elgondolkozni, bálványimádók?

Vagy maguk szerint miért nem szólal fel Dr. Orbán Viktor azóta sem, hogy nem a Magyar Gárdát kell feloszlatni, hanem az In-Kal Security-t, a köztörvényes cionista bűnözőkből verbuválódott katonai szervezetet? Vajon miért mondta a vérengzés után pár nappal a Parlament lépcsőjéről, körülötte a teljes tolvaj Fidesz-frakcióval, hogy a Zsidesz nem akar előrehozott választást? Még ez sem ütött szöget a tökfejükbe, narancsos birkák?

Ha továbbra is várják a vezért fehér lovon, akkor ítéletnapig várhatnak sajnos mindnyájunk kárára és mindnyájunk jövőjének a rovására. Még az a szerencse, hogy vannak, akikben az akol melege helyett az utcai harc, a lángoló kukák és a könnygáz ereje csiholja a lángot és tartja ébren a hazaszeretet egyszersmind a honvédő háború tüzét.

Mert a birkákkal semmi mást nem csinálnak, mint megnyírják, majd levágják őket.

A többség ezt nem hagyja: magukkal vagy maguk nélkül de záros határidőn belül dönteni kell; gondolkozzanak el emberek!

Dénesfi András
Pánd

http://kuruc.info/r/1/25085/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a magyar politikai elit törté
  2008-05-20 22:42:12, kedd
 
  Lipusz Zsolt a magyar politikai elit történelmi felelősségéről
2008-05-20. 18:22

Rákóczi

II. Rákóczi Ferenc csaknem kétmillió holdas uradalom tulajdonosa volt, mégsem a mai fideszes politikát folytatta, abban a tekintetben, nehogy megszólják: politikailag nem korrekt. Elérkezve rövid történelmi körsétánk után huszadik századunkhoz, mondja meg valaki: Attila, Árpád-házi királyaink, Dobó István, Zrínyi Miklós, II. Rákóczi Ferenc, 1848-as, második világháborús és 1956-os hőseink hazájában hová süllyedtünk?!

Történelmünk során - a 20. század közepéig - mindig létezett olyan vezető réteg, elit, amely a kor nagy kihívásaira megpróbált és tudott is a kor színvonalán álló, méltó módon választ adni. A teljesség igénye nélkül, néhány történelmi korszakból válogatva több példa is megemlíthető.

Isten ostora

Attila király (434-453) idején hazánk világpolitikai tényező volt, az akkori idők Egyesült Államok rangú nagyhatalmának, a Nyugatrómai Birodalomnak méltó ellenfele, de sakkban tartotta és hadisarc fizetésére kényszerítette a még erősebb Keletrómai Birodalmat is.

A 10. században, a ,,kalandozások" idején egész Európa megtanulta becsülni a magyar nevet,amikor általánosan elterjedt nyugat-európai imádság volt: ,,A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!"

Szent István megalapította a nyugat-európai típusú, latin kereszténységet követő magyar államot. Természetesen jogosan lehet arról vitatkozni, hogy ezáltal milyen tradicionális, szellemi és kulturális értékek mentek veszendőbe, mint teszi azt szűkebb pátriám máig nem kellőképpen méltányolt nagy írástudója, Ratkó József is kiváló, a Segítsd a királyt című drámai költeményében, azonban arról aligha lehet vitát nyitni, hogy mind Szent István, mind Koppány koruknak nagy formátumú, felelősségteljesen gondolkodó politikusai voltak, akik egy nagy történelmi kihívásra más-más válaszokat fogalmaztak meg.

Árpád-házi dicsőséges királyaink annyi szentet adtak a katolikus egyháznak, mint egyetlen más európai királyi dinasztia sem.

IV. Béla (1235-1270) király uralkodása idején megvédtük Európát a mongol inváziótól, IV. László királyunk megszabadította Európát 1285-ben a második tatárjárástól!

Anjou-királyaink időszakára térve nem maradhat említés nélkül, hogy Károly Róbert, Nekcsei Demeter tárnokmester - mai fogalmak szerint pénzügyminiszter - okos politikájának köszönhetően feltöltötte a magyar államkincstárt. (Vajon ezt az örömteli állapotot elérhetjük-e a Veres-féle pénzügyi és közgazdasági analfabétákkal?)

Nagy Lajos

Ebből Nagy Lajos (1342-1382) finanszírozni tudta dicsőséges hadjáratait, melyek során hazánk területe egyetlen alkalommal sem vált hadszíntérré, noha a korabeli Európa minden országa felett az Apokalipszis démona volt az úr. Hiszen például Nyugat-Európában ekkor zajlott Anglia és Franciaország között az ún. százéves háború (1337-1453), a Balkánon pedig megjelent az oszmán félhold, melynek baljós árnyéka éppen Nagy Lajos idején már hazánk területére vetette árnyékát.

A magyar történelmi köztudatból méltatlanul száműzött, német származású, de igaz magyarrá vált Luxemburgi Zsigmond (1387-1437) - aki magyarul káromkodott, és végakarata alapján a nagyváradi székesegyházban nyugodott Szent László királyunk földi maradványai mellett - volt eddigi történelmünk során az a politikus államférfi, akit egész Európa ismert és elismert.

Hunyadi János

Nem sokkal később Hunyadi János olyan nagyszerű haditettet hajtott végre, amelyre kevés példa akad az egyetemes hadtörténetben. 1456-ban nyílt téri ütközetben legyőzte az akkori világ legerősebb, legütőképesebb hadseregét Nándorfehérvár alatt, amelyet maga a világhódító török szultán, II. Mohamed vezetett! (E felemelő és lelket melengető, nagyszerű történelmi eseményről egyébként az ötszázötvenedik évfordulóra grandiózus magyar filmeposzt lehetett volna készíteni! S e filmet az - iszlám ellen ilyen vonatkozásban a terrorizmus elleni amerikai keresztes hadjárat jegyében teljesen értelmetlenül hiszterizált -amerikai és nyugat-európai filmpiacon remekül el lehetett volna adni!)

Ilyen nagyszerű haditettre lényegében két évszázadig nem kerül majd sor ezután, majd csak 1664-ben, amikor a magyar történelemben - joggal - meglehetősen rossz hangzású Montecuccoli európai szövetséges sereg élén mért az akkorra már igencsak meggyengült Török Birodalom haderejére vereséget Szentgotthárdnál.

16-17. századi hőseink - akik természetesen, akárcsak a mai kor emberei, nem voltak mentesek az emberi gyarlóságoktól -, ha a haza szólította, azonnal fegyvert fogtak, életüket is feláldozták érte (mely Balassi és Zrínyi szerint is édes, nem pedig ,,kurva" volt)!

Mohács nemzedékét harácsolásukért, sokszori felelőtlenségükért hatalmaskodási ügyeikért meg lehet ítélni, azonban egy dolgot mindenkinek tisztán kell látnia: amikor a haza szólította őket, és megjelent a török, azonnal fegyvert fogtak, hősi módon harcoltak, és, amennyiben a küzdelem reménytelen volt, vitéz módra elestek hazájukért, de gyáva módon nem futottak meg!

Dobó

Hol van ma egy drégelyi vitéz Szondi György, aki lábainak szétlövése után két térdére roskadva is védte a gondjaira bízott várat? Hol van ma egy Dobó István, aki ellen egyébként 1552-ben egy koncepciós eljárás keretében született, jogerős, halálos ítélet volt érvényben? Ő férfi volt, és nem hagyta magát férfiatlan, impotens módon elfogatni az akkori Gergényi-féle bűnözőktől!

Hol van ma egy szigetvári, tiszta Zrínyi Miklós, aki 1566-ban, amikor jött Szulejmán szultán, nem hagyta sorsára a parancsnoksága alá helyezett várat, noha nagybirtokos főrendi lévén számos más vára és birtoka is volt, így valamelyik alkapitányára is bízhatta volna a várvédelmet?! Zrínyi aljas, gyáva módon nem futott meg, noha volt veszítenivalója, de úgy gondolta, mint az dédunokájának, a másik kiváló hős, ifjabbik Zrínyi Miklósnak Szigeti veszedelem című eposzából is kiderül: neki harcolnia kell családjáért, azokért a jobbágyokért, akik joghatósága alatt állnak, nemzetéért, és az egész nyugati kereszténységért!

II. Rákóczi Ferenc csaknem kétmillió holdas uradalom tulajdonosa volt, mégsem a mai fideszes politikát folytatta, abban a tekintetben, nehogy megszólják: politikailag nem korrekt. Birtokot, pénzt, családot, mindent feláldozott, száműzetésbe ment, de nem vált egy konformista gyáva árulóvá! Az 1711-es szatmári béke lehetővé tette számára, hogy amennyiben leteszi a hűségesküt a Habsburgokra, kegyelemben részesül, és birtokait is megtarthatja. (Most Szekfű Gyula ,,deheroizáló" A száműzött Rákóczi c. könyvétől tekintsünk el. Szekfű a tipikus, gyáva értelmiségi prototípusa. A Horthy-korszak koszorús történetírója volt, utána pedig Rosenfeld (Rákosi) Mátyás moszkvai követe lett, s nem bírt tanúskodni a tisztességes, az ÁVH által halálra kínzott egykori kollégája, volt szerzőtársa, Hóman Bálint mellett. Inkább tűrte, hogy az ÁVH-s pribékek halálra gyötörjék ezt a nagy magyar tudóst.)

Reformkori nagyjaink az őrületig feláldoztak mindent szeretett hazájukért, miképpen ezt Széchenyi István tragikus életútja is mutatja, vállalták a mártíromságot, mint gróf Batthyány Lajos, első miniszterelnökünk! (Ma az ő kivégzésének, az egykori Újépületnek a helyén áll a borzalmas Szabadság tér, a sátáni szimbólummal, a szovjet ötágú csillaggal, meg az Amerikai Egyesült Államok követségének épületével. Ezen állam nemzeti lobogójában szintén pentagramma, ötágú csillag van!)

Tisza

Tisza István miniszterelnök (1913- 1917) is mindent megtett azért, hogy hazánk ne kerüljön bele a nagy európai polgárháború első szakaszába (1914-1918). Nem rajta múlott , hogy nem sikerült! Az ország tönkretételéért és területének feldarabolásáért aztán már a ma is uralkodó elvtársak evolúciós, szellemi, politikai jogelődei a felelősek! A polgári radikálisoknak (értsd: a mai SZDSZ elődszervezete) nevezett anarcho-nihilisták Szabó Ervinnel és Jászi Oszkárral az élen. Akikhez utóbb csatlakozott az Oroszországi Kommunista (Bolsevik ) Párt Magyar Csoportja néven 1918-ban megalakult terrorista különítmény is, amelynek történetében e névválasztás volt az egyetlen tisztességes lépés, hiszen ezzel nyíltan
vállalták, hogy idegen, külföldi hatalom zsoldjában állnak!

A trianoni országvesztés után, a Horthy-korszakban - s itt természetesen magáról a korszakról, a kormányzó személyéről is teljes joggal helye van a vitának - Magyarországot kb. tíz esztendő alatt az akkori politikai elit a romhalmazból fölemelkedve, erős európai középszintre emelte. Ez tény. A másik tény pedig az, hogy - a mai áruló, Antallig visszanyúló politikai ,,elittel" szemben - soha nem mondtak le Kárpát-medencei hazánkról, vallották, hogy a magyar külpolitika alapelve a revízió!

A szerencsétlen, impotens, hivatalos magyar diplomácia 1990 óta semmi mást nem tudott mondani, bármilyen ,,színezetű" kormány is volt hatalmon, mint azt a szerencsétlenséget, hogy ,,mi ragaszkodunk a második világháború után kialakult határokhoz, nem akarjuk azokat békés úton sem(!) megváltoztatni", bár mellesleg megjegyzem, azóta egész Közép- és Kelet-Európában megváltoztak a második világháború végén meghúzott államhatárok!

Így érkezünk el rövid történelmi körsétánkon huszadik századunkhoz. E században voltak heroikus, férfias, emberpróbáló, magasztos történelmi események - öt éve eltávozott nagyapám is részese volt ezeknek a Don-kanyarnál -, melynek során tisztességes, bátor férfiak harcoltak hazánkért, az európai civilizációért, és azért adták vagy kockáztatták életüket, hogy ne a degenerált elkorcsosulás, a férfiatlanság, és a gyávaság legyen úr kontinensünkön és szeretett magyar hazánkban, hanem a tisztaság és a férfias keménység.

És ez a szerencsétlen

Azt hiszem, egy politikai rémálom részese vagyok, amikor olyan híreket olvasok és hallok a médiában mostanság, hogy egy Gyenesei nevű nemtudomki, egy Dávid Ibolya nevezetű szerencsétlen konformista kurzusnő, egy hihetetlenül buta - azóta már szerencsére bukott - Killer Ágnes, no meg ügyészségi végzés szerint is egy köztörvényes bűnöző - a szülővárosában, Pápán egyébként közutálatnak örvendő hazaáruló -Gyurcsány Ferenc számítanak ma a politikai elit tagjainak.

Az írástudó ezen a ponton kifogy a szóból... Mondja meg valaki: Attila, Árpád-házi királyaink, Dobó István, Zrínyi Miklós, II. Rákóczi Ferenc, 1848-as, második világháborús és 1956-os hőseink hazájában hová süllyedtünk?!

Lipusz Zsolt
középiskolai tanár

http://kuruc.info/r/7/25081/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor volt a legboldogabb a ma
  2008-05-20 22:38:47, kedd
 
  Mikor volt a legboldogabb a magyar társadalom? - közvélemény kutatás
2008-05-20 10:12 barikád.hu


A GfK Hungária Piackutató Intézet megkérdezést folytatott ezer 15 éves és idősebb állampolgár körében arról, hogy az elmúlt évtizedekre visszagondolva véleményük szerint Magyarországon az emberek mikor voltak a legboldogabbak. Az adatok tanúsága szerint két, egymástól független vizsgálati időszakban (2001-ben és 2008-ban) is a többség azt vallotta, hogy szerinte a legboldogabb időszak a rendszerváltást megelőző időszak volt.

Míg 2001-ben a válaszadók 53%-a vélekedett így, addig hét évvel később már 62% osztotta ezt a nézetet. A megkérdezettek 17%-a gondolta úgy 2001-ben, hogy a rendszerváltás utáni időszak volt a legboldogabb - arányuk 2008-ban 14%-ra apadt. Hét évvel ezelőtt 14%-a a válaszadóknak azt mondta, szerinte a magyarok a második világháború előtt voltak a legboldogabbak, ma már azonban mindössze 11% vélekedik ugyanígy.

Az elmúlt évtizedekről alkotott véleményekben számottevő különbségek figyelhetők meg az életkor, az iskolázottsági szint, illetve a válaszadók lakóhelye szerint. Talán nem meglepő, hogy az 1945 és a rendszerváltás közötti időszakot legboldogabbnak tekintők aránya az idősebb korosztályokban a legmagasabb és ez a kor előrehaladtával növekszik. Míg a rendszerváltást jellemzően iskolás-, illetve fiatal felnőtt fejjel megélő 30-39 éves korosztályban 55% gondolja úgy, hogy ez volt a legboldogabb korszak hazánkban, addig a 40-49 évesek 72%-a, az 50 évnél idősebb korosztályban pedig már 10-ből 8-an osztják ezt az álláspontot. A legfiatalabb korosztály az, amely legnagyobb arányban a rendszerváltástól napjainkig eltelt időszakban véli felfedezni a boldogság lehetőségét: 15-29 éves korosztály 24%-a)

MNO - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.